Új privát üzeneted érkezett!

Az én párom sokszor utazik külföldre pár napra a munkája miatt. (Egyenlõre biztos vagyok benne, hogy nem csal meg, de félek hogy idõvel a szerelem kicsit elmúlik.) hogyan gyõzõdhetek meg bármikor róla, hogy nem csal meg?
Névtelen
 


Egészen egyszerûen. Talán megbízol benne, ha már most sem teszed, ha már most ezen gondolkodsz elõre, akkor máris baj van. A féltékenységnél rosszabb tanácsadó nincsen.
Névtelen
 


Kedves Névtelen,
üzleti utak nálunk is vannak, legalábbis nevezhetjük õket annak is. A párom filmes, évente minimum egyx van egy két vagy három hónapos útja. Aztán akad egy-két pár naos-hetes is.
A fura az egészben Kép, hogy eddig egyetlen egyszer sem merült fel bennem, hogy megcsalhat. (Pedig sajna azt is megtapasztaltam, ez a második házasságom). Most hogy olvastalak benneteket, és azt, különösen, amit a második névtelen írt, tudom azt mondani: maximálisan megbízom benne. (Pedig ugyebárnegy férfiról se merje senki kijeléenteni, hogy száz % megbízható Kép).

Ne gondolkodj ilyesmiken. Ha semmi jele nincs (szõke nõi hajszálak az ingén - tragikomikus, de nekem volt résdzem ebben is), látni-érzeni val, hogy szeret, akkor a kapcsolatotoknak épp azzal teszel nagyon rosszat, hogy ilyesmiken töröd a fejed.

Jobbat én sem tudok mondani, mint Második Névtelen: próbálj meg bízni benne. Egy dolog még bejöhet: próbálj errõl beszélni vele. A féltékenységedrõl. Ha nincs rá okod, akkor úgyis nagyon jól meg tudjátok beszélni a dolgokat, ha pedig van ré okod, akkor pedig minden hiába...
üdv
Zsóka

Zsóka
 
 

 
 

Kedves elsõ NévtelenKép
Az én Párom is gyakran van úton. Többnyire havonta, de kéthavonta mindenképp távol van néhány napot. Soha egyetlen egyszer sem éreztem, gondoltam vagy féltem attól, hogy megcsalhat. Most sem érzek semmi ilyesmit. Talán a 9 év házasság kellõ bízalomra és tiszteletre nevelt mindkettõnket. Mi már a házasságunk elején megállapodtunk és néha azóta is beszélgetünk mások "kurdarcai" kapcsán arról, hogy megesik, megeshet majd, hogy bármelyikünk talál magának Valakit aki jobb, szebb, okosabb....stb. mint Mi most egymásnak vagyunk, de nem alázzuk meg a másikat annyira, hogy ezt a háta mögött tegyük hisz akkor a bizalom is elszáll egy életre.Ha igazán szereted, becsülöd és tiszteled a Párod akkor nem fog megcsalni. Ha Tõled mindent megkap amire szüksége van akkor nem lesz oka, hogy félrelépjen.
Kívánom, hogy kellõen bölcs tudj lenni és ne légy féltékeny, mert ezzel Te magad kergetheted a Párod más karjaiba. A bizalom minden kapcsolat alapköve kell, hogy legyen kár lenne elrontaniKép Egyébként a rövid idõkre történõ "elszakadás" nagyon jótékonyan tud befolyásolni egy kapcsolatot. Próbáljátok kihasználni az elõnyeitKép

Puszi: Doris
 
 


Köszönöm a tanácsotokat, nagyon jó volt olvasni titeket. Azt hiszem bennem azért volt a félelem, mert eddig minden kapcsolatomban "csüngtek rajtam", no meg tán mert még relatíve kevés ideje vagyunk együtt (1 év).
Mikor Zsoka írta, hogy érezni kell, tán akkor döbbentem rá igazán, hogy engem szeret a parom, mert várja, hogy haza érjen, és naponta 5x telefonal, hogy mit ebédel, milyen a szálló stb...
Azt hiszem a kisördög kiszállt belõlem. Remélem jó ideig nem is fog bennem motoszkálni kétely - 1 névtelen (a téma szerkesztõKép)
Névtelen
 


Szia Névtelen,
Nagyon jó, hogy ezt írtad KépKép. Csak így tovább. Látod, ha ennyiszer keres telefonon, azért teszi, mert hiányzol neki, mert szeret, és mert meg akar veled mindent osztani, amit átél, megtapasztal.
Becsüljétek meg egymást nagyon Kép
szia
Zsóka

Zsóka
 
 


Kedves NévtelenKép
Zsókának igaza van, a Párod nagyon szeret tégedKép Tudom, hogy nagyon nehéz de próbálj meg türelmes lenni és vigyázzatok egymásraKép

Puszi: Doris
 
 


Ha már valami gond van, akkor azt lehet érezni. Például, ha valami közös program jönne akkor a férfi nem nagyon akar ráérni, morog hogy pont ehhez nincs kedve (holott eddig nagy színház rajongó volt) elmarad a puszi ha hazajön ...

szerintem felesleges azon rágódni hogy megcsal-e út közben, mert ha igen akkor az elõb utóbb ugyis kiderül, de ha nem, akkor meg elronthatod az egész kapcsolatodat.
Névtelen
 


Sziasztok,

Utolso nevtelen,
Szerintem pont forditva. Ha valaki megcsal, akkor annak lelkiismeret-furdalasa van. Es megprobalja azt, valahogy kompenzalni. (Megmutatni maganak, hogy o nem rossz apa, es nem rossz ferj.) Tehat csak ugy hoz egy csokor viragot, csak ugy vesz egy szinhazjegyet, csak ugy elmegy a gyerek ele az oviba, csak ugy elmosogat otthon, stb..., habar ezeket eddig sosem tette.

Mindenki,
Nem hinnem, hogy kulfoldre kell utazni ahhoz, hogy valaki mas agyaba fekudjon. Ha mas agyaba akar fekudni, akkor megteszi azt itthon is.
Masik gondolat: Szerintetek O nem gondol arra, hogy Te egyedul vagy otthon a lakasban, es vajon mit csinalsz?

Udv, ZoliApu.

UI: Egy egeszseges feltekenyseg, meg szerintem kimondottan jo egy parkapcsolatnak.
Névtelen
 


Sziasztok!

Véletlenül keveredtem ide, de néha nagyon meglepnek dolgok, talán azért mert nekem az összes eddigi kapcsolatomban, és most is a férjemmel (4 éve vagyunk házasok)teljesen másként mûködnek ezek a dolgok.
Mindig -nekem is, és neki is- voltak külön barátaink, barátnõink, akiket a másik nem is ismer. Én barátilag teljesen az ellenkezõ nemhez vonzódom, nekem mindig is fiú barátaim voltak többségében. És ma este is "randim" van, és úgy búcsúzom el, hogy : szia, drágám, találkozom Gáborral és Imivel, kicsit dumcsizunk. Ha néha fölveszi a mobilomat, csak kikiabál a konyhába: "Édes, valamelyik loovagod!!!" És fordítva is igaz.
Valahogy sosem vetõdött fel bennem a féltékenység kérdése, de most igencsak elgondolkoztam. Oly sok mindent tud tönkretenni, és gyakorlatilag csak hátránya van. Egy házasságban mindkét fél külön ember, külön érzésekkel, és élettel, csak egy úton járnak... néha kanyargós, néha messze visz, de mégiscsak az az út, amit mi választottunk! És lobogó hajjal, nevetve kell menni rajta egymás kezét fogva, és nem egymást visszahúzva!
Nekem ezt jelenti a féltékenység. A visszahúzó erõt.

Szeretettel üdvözlök mindenkit: Fruska
Névtelen
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Házasság, család

Jegyzetfüzet:

 

cron
XGyerünk, anyukám! - Teakiadó