A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

molkata, mindjár keresek egyet, máshova feltettem, ha onnan le tudom szedni, akkor beteszem ide.

KépKép
evica76

A képen 9 + 3 a babó

Kép

KépKép
evica76

Evica! Gratula a babóhoz. Nagyon édes.
Mikor mész megint uh-ra?
molkata

December 14-én.

Tényleg, mire megérkeznek, simán jöhetnek akár egy napon is :wink:

KépKép
evica76

Ha így folytatjátok, egész nap a mosdóban könnyezek. :lol: Annyira édesek ezek a picurok!

Kép
nenoke

nenoke :wink: :oops:

KépKép
evica76

Nenoke! Várjuk a te képed is!

Evica! Valóban jöhetnek akár egy napon is. Pár nap eltérés belefér. Egyébként, a dokim június 26-ra írt ki, én is így számoltam :-)
molkata

Akartam kérdezni, merre laksz, de látom, veszprémi vagy. Apai családom arrafele lakik. Nagymamám Balatonfüreden, egyik nagynéném Nagyvázsonyba, unokatesóm Vígántpetenden.

KépKép
evica76

Sziasztok!
Szeretnék csatlakozni hozzátok. 3 napja pozitív lett a tesztem. :lol:
A kalkulátor szerint júl 30-án fog remélhetőleg megszületni a babám, de még nagyon izgulok, mert csak holnap megyek dokihoz. Mit láthat ilyen korban a doki?
Olvasgattam a korábbi hozzászólásokat és tudom, hogy többen is vagytok kb erre az időre kiírva. Én hétfő óta nem alszom. Mi már május óta próbálkoztunk, de polycystás a petefészkem és gyógyszert kellett szednem az ovulációhoz. Remélem tényleg igaz a teszt.
Sziasztok!

Ancsa
Kép
ancsa00

Üdv, Ancsa!
Én a betöltött 6. héten mentem el, és csak egy icicpici lüktető pontocska látszódott: a szívecskéje.
Molkata, képem egyelőre nincs, az én orvosom videóra veszi a dolgokat, és bár valószínű tudnék belőle kivágni képet, de ha még ráadásul nem is lüktet a kis pontocska, végképp felismerhetetlen. :lol:

Kép
nenoke

Szia Ancsa! Sok gratula a babához. Nálam az volt a helyzet, hogy amikor már a vérvétel bizonyította a terhességet, a baba még nem látszott, de már a doki biztosra mondta. Ez volt a 26. nap (28 naposak a ciklusaim). Egy héttel késööbb már az uh látszott egy pontocska. Öö volt az!!!!
Nenoke! Akkor majd kicsit késööbb! :wink:
Evica! Akkor sok rokonod van arra. Egyébként, most Stuttgártban lakom
:)
molkata

Ancsa, üdv köztünk!

Majdnem egy napra leszünk kiírva. Én még nem voltam dokinál, majd csak a jövő héten (ha felveszik végre a telefont és kapok időpontot) .
Az uh-n petezsákot már fogtok látni, babát vagy szívverést még nem biztos.

Én sem alszom jól, hajnal 4-5 fele ébredek, mire visszaaludék, ébred a lányom,napközben meg álmos vagyok. :? :roll:

KépKépKépKépKép
uxi

ancsa, hányadik héten vagy most? A 6. hét után már lehet látni/hallani a szívverését.

KépKép
evica76

Na, hogy én is tegyek fel képet. :lol:

Ő az első magzatom, mivel a másodikről még nincs fotó :wink: .
A szülinapján készült egy hónapja.
Kép

KépKépKépKépKép
uxi

Uxi! Nagyon édes a kislányod!
molkata

Jó ez a meleg fogadtatás! Köszi!

Édes a kislányod Uxi! :lol:

Ha az utolsó mensi 1 napjától számolom akkor holnap lesz 5 hetes és 3 napos. Nagyon izgulok. Engem egy lüktető pont jó helyen már megnyugtatna. Félek a méhen kívüli terhességtől, mert az egyik ismerősömnek mostanában az volt és friss az infó az agyamban. Kezdetben féltem, hogyha úgy fáj a hasm mintha megjönne az baj, de sokan írtátok hogy nektek is volt ilyen így megnyugodtam.
Rohannom kell dolgozni. Remélem lesz időm egy kicsit a gép elé ülni!
Sziasztok!

Ancsa
Kép
ancsa00

Na most már hagyjátok abba a képküldözgetést, mert a biztosítási piac teljesítményéről kéne értekezést írnom, ehelyett a mosdóba járok könnyezni ezektől a tündérbabáktól. :lol: Minden gyerekképtől a könnyekig tudok hatódni. Nem tudjátok véletlenül, ez 9 hónapig fog tartani?! :?

Kép
nenoke

Ez a túlérzékenység nekem a 8-9. héten alábbhagyott. Addig én is így voltam vele. Sirtam a leíráson is, ahol hetekre megadták a baba fejlöödésének adatait...stb.

Ancsa! Szerintem, mostmár látszik! :-)
molkata

ááááá
eltűnt a hozzászólásom! :cry:

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

szóval akkor újra

a babák naddon édik! és üdv ancsa!

szívhang szerintem még nem biztos, h lesz, nálunk 6+0-n nem volt és akkor volt 6mm. Most én épp ezért aggódok, mert ahogy többieket olvasgattam, van aki ilyenkor már 1cm felé/felett jár szívhanggal, mi meg... :( Viszont van akinek 4mm és idősebb.

Nyugtassatok meg, hogy rendben van!
ALig várom a hétfői dokit, mert ez az idegeskedés...

lynia-

Lynia! Nyugi! Èn is hetekig aggódtam, mert az egyik uh-n egy héttel kisebbnek lásztott. Aztán behozta :-) Nálunk, 7 hetesen 7mm volt és akkor volt szívhang is.

Móni! merre vagy?
molkata

Lynia, 6+1-en nekem 4 mm volt. És azt hiszem, ilyenkor nagyjából naponként nő 1 mm-t. Szerintem idegeskedésre semmi okod, van, ahol ilyenkor még a babát sem látják, nemhogy a szívhangot. Én amúgy szerdán megyek. És ugyebár egyidősek a babáink. :lol:

Kép
nenoke

köszi, ez megnyugtató egy kicsit

lynia-

ti a családnak elmondtátok már???

mi még várunk kb a 11. hétig (igaz már a vasárnapi ebédnél is alig bírtam magamban tartani)

hogy mondjátok majd el? hogy mondtátok el?

én úgy tervezem (kaptam a tippet), hogy uh képet bekeretezek, és becsomagolom a kari ajándékok közé a "nagyszülőknek", persze csak akkor, ha be tudom fogni addig a szám :lol:

lynia-

Mi nem tudtuk magunkban tartani. AZ áprilisi tragédia után az orvos fél évet mondott, és persze mindekét család azóta számolja a napokat. Folyton kérdezgették, hogy na mi van, na mi van (az előző elsőre összejött, most másodjára). Egyszerűen nem tudtunk hazudni, hogy nincs semmi. Anyósom Katalin-napra megkapta a videót. Saját szüleimnek is videóval történt a megmondás.

Kép
nenoke

lynia! Nekem 6 + 3-on meg se tudta mérni a doktornő, mert elbújt egy árnyék mögé :lol: :lol: :lol:

KépKép
evica76

Mi sem tudtuk magunkban tartani, pedig egy kicsit tartottam tööle, hogy túl korai. Még az is hozzájött, hogy nekünk lombikkal sikerült és persze, akik tudták kérdezgettek .-)
molkata

Mi is karácsonyi ajándéknak szánjuk kép formájában. Bár én csak a holnapi nap után merek ilyet mondani. Még 22 óra! Úristen milyen hosszúak a napok. Még jó hogy holnap dolgozom, így gyorsabban telik az idő.
Jó érzés tudni, hogy nem csak én vagyok ilyen ideges, hanem ez úgy tűnik, hogy természetes!

Ancsa
Kép
ancsa00

Bocsi, ha olyat mondok, amit tudtok, de nekem pl. tök sokat segítene, ha ilyenekről is beszélnénk: azt ugye tudjátok, hoyg kávé max 1, de inkább egy se, és le kell mondani a fekete és zöld teáról is. Ezért nagyon oda kell figyelni, nagyon sok gyümölcstea nem is gyümölcstea, hanem ízesített fekete.

Kép
nenoke

Èn a beültetés óta nem iszom kávét és teákat se nagyon. A szagát sem bírom. Viszont, úgy tudom, hogy a terhesség elööre haladtával a vérnyomás csökkenhet és akkor már az orvos is ajánlhatja a napi 1-2 kávét.
Alkoholt viszont semmilyen formában nem szabad, állítólag. Èn hat hetesen ittam 1 korty bort. Hetekig idegeskedtem miatta, de aztán azt olvastam, hogy 1-2 deci még nem árt a magzatnak, de azért inkább annyit sem. Azóta mindenre odafigyelek.
molkata

Ciki, de én még szombaton nem gondoltam, hogy terhes vagyok és borkóstolón voltunk, ahol azért kb 3 óra alatt megittam 3-4 deci bort. Remélem nem lesz belőle gond. egyébként a barátnőmnek a vashiány miatt és a gyakori méhbekeményedések miatt kifejezetten javasolták az 1-2 deci vörösbor elfogyasztását.
Én nagyon ritkán iszom kávét, de ha ittam akkor nagy szükségem volt rá, mert különben elaludtam volna állva. Igyekszem megállni, hogy ne igyak (mármint kávét:)).
Nekem inkább azzal lesz gondom, hogy ha valami front van akkor rendszerint fáj a fejem és ez gyógyszer nélkül nem múlik el. Az alvás sem segít. Van ötletetek ilyen esetre?

Ancsa
Kép
ancsa00

Szerintem, akkor még biztosan nem árt. Fájdalom esetén, állítólag nyugodtan lehet algopirint bevenni, mert a fájdalom a babának sem jó. De azért kérdezz rá az orvosodnál.
Èn hétföön voltam fogorvosnál és kaptam injekciót is, olyat amit terheseknek is szabad. Ès a doktornöö mondta, hogy algopirint is vehetek be, de az nem kellett :-)
molkata

Méhkeményedésre szoktak javasolni egy kis piát :wink: .
Egy szülésznő ismerősöm mondta, hogy régebben alkoholos infúziót is adtak, akinél már semmi nem segített és be akart indulni idő előtt a szülés. Ellazítja a méhizomzatot.
Persze ezt nem minden doki támogatja. :wink: .

Algopirint szerintem is lehet, szülés után is azt adtak a gyerekágyas osztályon, ha nagyon fájt a gátseb.
De én annak a híve vagyok, hogy minél ritkábban, leginkább semmi gyógyszert ne vegyünk be, főleg az elején.

Zöld teákat miért nem lehet inni? Ezt még nem hallottam.
Sőt, a szülés előtt 4-6 héttel javasolnak málnalevél teát, állítólag segíti a tágulást.
Bár én csak egyszer tudtam belőle inni, annyira rossz az íze... :shock:

KépKépKépKépKép
uxi

nenoke! Ez egyáltalán nem így van. Napi 1 laza kávét simán meg lehet inni, ugyanze igaz a teákra is. No ne lórugás szerűt. De ha az ájulás szélén van az ember, akkor igenis mehet a kávé. Nem kell mindent megvonni a szervezettől, csak ésszel fogyasztani. Kóla szintén. Ritkán, keveset.
Algopyrint is beveheti, 1 db, ha az embernek nagyon fáj a feje.

KépKép
evica76

sziasztok

Tetszenek az UH-képek. :)
Végül nem repülünk, pedig már egyszer elhalasztottuk, most kreditbe raktuk az összeg egy részét, az illetékeket. Megbetegedtek akikhez mentünk volna. A dokit persze el is felejtettem megkerdezni.
Ma este viszont megint elkezdtem kicsit barnazni, a doki pedig januarra rendelt vissza, most nem tudom mit csinaljak, a lanyomnal ilyen nem volt.

mandarka

Mandarka, nem tudod felhívni a dokit, hogy barnázol?

Elég sokszor együtt jár a terhességgel, de azért jobb, ha tudja az orvos, lehet a kelleténél alacsonyabb progeszteronszint jelzése is.

KépKépKépKépKép
uxi

Nekem ma elkezdtek nagyon fájni a mellbimbóim.
Napra pontosan ugyanakkor, mint Eminél. :roll:

KépKépKépKépKép
uxi

Sziasztok!

Mi szombaton árultuk el a családnak! Anya és tesóm névnapja és a párom szülinapja volt. Mi képes lapot adtunk nekik, amire a következő volt írva:

"9 hónap múlva
Láthattok egy csodát
Két boldog emberből
Hogyan lesz egy család!"

Egyből kitalálták és nagy volt az öröm.

Kávé: Én minden nap reggel megiszom. Igaz én bögrébe jó sok tejjel! Az alkoholok közül egy pohár vörösbor az jó, mert a vérképzést elősegíti. Amúgy szerintem a cigin és alkoholon kívül mindent szabad, csak a Mérték a fontos!

A 7 hetes uh-n a mi Pöttyünk pont 7mm volt és már pulzált a szíve. Egyébként én is találtam olyan leírást, ahol a 7. hétre már centit ír, de ezt nem tudom elképzelni!!!

Az uh képek nagyon aranyosak és uxi a lánykád is tündéri! Mi nem kaptunk uh képet, így csak én láttam párom nem!

kispiskóta

Uxi!
Nekem szerencsém van, mert semmi émelygős, hányós tünetem nincs. Viszont a melleimmel "ölni" lehet! :lol: Olyan kemények, fájnak és a mellbimbóm is! :?

kispiskóta

sziasztok

én is szoktam kávézni, de amióta tudom, nem igazán ittam, igaz úgy szoktam, hogy kevés kávé sok tej (=tejeskávé)

teát viszont minden nap, szerintetek a pickwick gyümi tea mehet? remélem :?

olyat is olvastam, hogy virslit, párizsit sem lehet enni az elején

tegnap este rá kellett jönnöm, hogy marha nehéz helyzetben vagyok, jól össze is vesztem a párommal :cry:
olyan jó olvasni, hogy nálatok az apuka is örül, de nálam más a helyzet sajnos. Nem örül, de azt sem mondja, hogy nem örül. Nem tudom mit tegyek. :(

lynia-

mázlid van kispiskóta! én 2. hete érzem úgy, mintha minden nap másnapos lennék :(

uxi, szülés után ugye nem csak algopirint adnak? én allergiás vagyok rá + penicilin+szumetrolin

pia+cigi szerencsére nekem eddig sem kellettek, hál istennek gyógyszereket nem szedek, de vashiányom van alapból

lynia-

Meg szabad kérdezni, hogy az apuka, miért nem örül? Nem tervezett baba?

Én úgy tudom: hús, tojás jól átsütve, penészes, lágy sajt és a máj nem ajánlott! Bár azon is elgondolkodtam, hogyha az ember lánya nem netezik, akkor honnan tudja meg ezeket. Mert speciell nekem a dokim a folsavat sem mondta! Igaz nem is nála fogok szülni!!!

kispiskóta

pontosabban nem mostanra tervezett, inkább csak jövőre

miekőtt megtudta, mondta, hogy először még hozzá kell szoknia a gondolathoz, de ez már két hete, és teljesen magamban vagyok
csak ti vagytok nekem, se egy jó szó vagy ölelés, és tegnap kijött belőlem az egész, erre megkaptam azt, hogy nem mosogattam el hétközben, és mi lesz így velem később. hát köszönöm szépen! ezen kívül viszont teljesen ki van szolgálva, nem hal bele szerintem!

bocs, hogy kifakadtam, de olyan rossz, hogy nem beszélünk róla, és mindent egyedül... :cry:

lynia-

Hát nem irigyellek!
Mi a különbség a között, hogy most estél teherbe és a jövő év között? Különben is jövőre fog megszületni! Nyugodtan panaszkodj! Ölelés-ölelés! :roll:

kispiskóta

Sziasztok lányok!
eltűntem egy kis időre,tegnap én voltam Csipkerózsika!átaludtam a napot!látom ti sokat írtatok.
Uxi:nagyon szép a kislányod!gratulálok hozzá.hasonló szép legyen a következő is!!!!majd jelentkezem!

moniá

na én a csipkerózsika dolgot is megkaptam (látszik, hogy nem tud semmit az egészről), mondván, hogy elhagyom magam (mert már este 7kor ágyban vagyok)

de ez nem végig lesz így, ugye???

lynia-

Hát talán nem!
Mondjuk én fáradékony sem vagyok olyan nagy mértékben! Talán este jobban, de az se mindig!

kispiskóta

Hát csajok én tegnap nem tudtam magamhoz térni.borzasztó volt.biztos az idő is...,de olyan volt,mintha be lennék rúgva.ahányszor elaludtam annyiszor álmodtam is.tehát mélyen aludhattam.és mindez 6 vitamin mellett,hát remélem,hogy nem lesz sokáig.

moniá

:D de jó hallani, hogy nem csak én vagyok aluszékony

lynia-

Lynia!
az aluszékonyság nálad is most kezdődött.
reggel még fittnek éreztem magam,de most már megint tudnék aludni.

moniá

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?