A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Indi!
Valami almavin, vagy valami hasonló nevű, és nagyon drága! És anyóséknak aszalógépet vettünk karácsonyra :D , mert ők nagy "eltevők-befőzők", kerttel mindennel. Az ajándék kiválasztásánál persze magunkra is gondoltunk! 8)

Deni!
ilcsipakolás :lol: Ilyen keresztcsontifájdalmaim nekem is voltak, de elmúltak! Remélem, neked is jobb lesz!

Kép
Kép
zuzmo1

Sziasztok,
Csak egy kis off, apa segítségével :lol: Kép Itt éppen szunyókálunk anyáék ágya közepén
Kép Már ébredezünk
Kép És azért, hogy lássátok, nem mindig fenékig tejfel

Kép Kép
curse

Curse,
nagyon gratulálok a szépséges királykisasszony Adél babához :)
Dehogy off :) képet még még sokat :D
macskanyu

Curse :) OFF??????????????? UFF !!! :)

CSók a gyönyörűséges babinkónak és szüleinek!

indianyo

Karácsonyi csere-bere börze, koncert gyerekeknek és ajándékkészítés:

http://humusz.hu/programok/1774

indianyo

indianyo

Curse,
nagyon szép a kicsi lányod!!! gratula mégegyszer!! :)

Zuzi,
aszalogép mekkora ötlet! :) én anyosom is örülne, és neki még nem tudtunk venni semmit. Hol lehet kapni és mennyiért?

KépKép
fibi

Recca,
Ina May-töl a Szüléskalauzt olvasod, netán? mert Kisherczeg ajánlotta nekem azt a könyvet, és eddig sehol nem találtam :( hol lehet kapni?

Zuzi, Barbi, PGabi,
emlékeztek arra, hogy az AFP-re pontosan mikor küld BS? a 16. héten, vagy a 16 hetet betöltött nap után?? mert én pont karácsonykor töltöm be a 16 hetet, és nem tudom, hogy szervezhetek e vidéket a 2 ünnep közé, vagy pont akkor fog esni az AFP... :roll:
fibi

Sziasztok!

Curse!

Ez nagyon is ON!:) Adél gyönyörű!
Timi fülig érő, tátott szájjal nézte és azt mondta "még"!

Indi!

Hát...igazából már beleéltem magam, hogy a régi helyemre megyek vissza, mert nagyon szerettem. De mondjuk messze is volt (Ecseri út). Több kolléganő is helyettesített mostanában és főleg a gyerekeknek nem jó, ha nincs állandóság, ezért a most ott lévő kolléganő marad ott. A főnököm több lehetőséget is felajánlott és úgy láttam örült, hogy ezt elvállaltam, nekem meg nem árt egy kis változatosság, meg ha újat tanulok. Egyébként ott is logopédus leszek.

ILdi
ildi76

MAcs: jaaa izé akkor ezt benéztem :oops: remélem sikerült a vizsgád!!! :lol:
A pü-t meg azé nem olvastam, mert Pocak linkje elvette az eszemet :mrgreen:

Juc: akkor biztos én kavartam valamit össsze...

ZSan, Fib: homeosbanya dokink szerint legkésőbb 1,5 éves kor után le kő szoktatni a gyerököt az éjjeli szopiról, mert akkor már nincs effektív táplálási értéke, csupán megszokás, és igen hamar kialakul a függőség. És mint bármilyen más függőséget ezt is nagyon nehéz megszüntetni :( Úgyhogy nálunk januárban indul a leszoktató projekt :?

Rec: malom....ízlések és pofonok - nekem még sose jutott eszembe, hogy kézi malomra tegyek szert :roll: de a frissen sülteket bármikor szívesen meg tudnám zabbantani ;)

Mosogató gép rulez, nekünk kisterítékes van. Sokkal kevesebb vizet használ mintha kézzel mosogatnánk! És hát én nagyon de nagyon utálok mosogatni, ezért nálunk ezt Apjuk végzi - a bepakolást is meg ha néha kő kézzel mosogatni 8)

Kérdés: sertéshúst mikortól ehet a ded????

Rylie
rylie

JAJ! CURSE: Adél babó szép formás babci és nem egy törékeny nádszálnak néz ki :) :)

Rylie
rylie

Zuz! Hajrá!
Kár, hogy nem jössz Bécsbe, ha a sógoréknál szülnél, helyből kettős állampolgár lenne babóka. :wink:

Curse, Adél baba gyönyörű!

Ki tudja, hol lehet lizingelni karácsonyfát? Mert a mi szobafenyőnk szerintem idén már nem bírja, hogy karácsonyfának nézzük. :roll:

Fibi, www.bookonline.hu itt próbáld a keresőbe beírni! Múltkor megtaláltam, nekem tetszett a bemutató leírása. :D
zanza

Zanza,
köfi :) a bookonline-ra valami galéria jött fel, de a bookline-on megleltem :wink: és rájöttem, hogy eddig miért nem találtam, mert nem az a cime, hogy Szüléskalauz, hanem Utmutato a szüléshez :? meg is rendeltem :)

Rylie,
hát, ez az, kicsit függöség ez már :( ketteskénél tuti hamarabb fogom kezdeni, 1 éves kora után akár.
fibi

Curse!
Köszönjük a fotókat! Gyönyörű a kislányod!!!!!

Fibi!
Aszalógép: elég kevés helyen láttam, mi a budaörsi Media Marktban vettük, 2 féle volt, mi az occsóbbat vettük 11 ezer volt.

Kép
Kép
zuzmo1

Zuz :) Köszi, én is remélem... De jó, hogy Neked már nem fáj! És mindjárt túl is vagy a szülésen :wink:

Fibi :) Függő fiadnak csók :D Ez már sztem is nagy részben megszokás, de hát nem lehet csodálkozni rajta: ami jó az jó :wink: :lol:

Curse :) Adél baba jajj de gyönyörűséges :D :D Még még még képet!! :D

Zanza :) Nekünk évek óta műfenyőnk van és már rég behozta az árát. Ha vki nem ragaszkodik a fenyőillathoz, akkor érdemes beszerezni egyet, mert könnyű összerakni, nem hullik, szabályos, stb. és nem kell kivágni egy fát sem miatta. :wink:
denizsa

Zuzi,
köszi :) hát, kb 10ezerre gondoltam, ez még épp beleférne a keretbe, akkor aposommal együtt kapják majd :wink:
És AFP-re emlékszel, mikor volt pontosan??

Deni,
én imádom a fenyöillatot :) bár sajnálom öket, hogy kivágják :?

Votiv,
megkérdezhetem, hogy H. Katalin (ugye hozzá vitted Istit?) mennyiért rendel? Mert ez a nö, akihez holnap mennénk, kiderült, hogy 15 rugot kér az elsö vizitért :shock:
fibi

Fibi!
Én betöltött 16. hétre emlékszem, és szerintem ezt egységesen minden doki így kéri, különben nem megbízható az eredménye.
zuzmo1

Zuzi,
köszi. azért kérdeztem külön BS-t, mert pl Denit a Faludi más ip-kban küldte eddig uh-ra meg vérvételre.

Zsan,
felhivtam a Mentálhigiénés Kp-ot a kismama relaxrol, hááááát... ez egy autogén tréning, ami 12 hétig tart, minden alkalom 2 orás, és összesen 33 ezer :? Amugy biztos jo lehet, feszültségoldo, önismeret-javito tréning. A gyerekfelügyeletröl azt mondta, hogy van egy bölcsi az Etele ut és a Tétényi sarkán, ahol a játszoházban ott lehet hagyni az 1-3 éves gyereket, és 4 ora hossza ebéddel együtt 500 Ft. ami nem sok szerintem, ugyhogy akár megoldás lehet a Mona Lisa csoporthoz. Hmm, mit szolsz? :wink:
fibi

Sziasztok lányok!

Az nlc-n az egyik csaj írt egy levelet a mostani kórházhelyzettel kapcsolatban az eü min, honlapjára. Bemásolom nektek is (főleg azokat érinti, akik nem a Szt.Imréhez tartoznak)

Egészségügyi Minisztérium
Miniszteri Kabinet -
Kommunikáció, Tájékoz-
Tatás, Civil Kapcsolatok, Érdekegyeztetés
Ügyintézőnk:
Kaszásné/KPO
Ikt. szám:
21958-2/2006-0012TCO

Tisztelt Asszonyom!

A Kormány tervei szerint a jövőben akkor kell a szülő nőnek – ún. részleges térítési díjként – kifizetnie a szülés OEP-finanszírozási költségeinek 30 %-át (de maximum 100 ezer forintot), ha nem a lakóhelye vagy tartózkodási helye szerint ellátására kötelezett, illetve az ezen kívül választható két másik kórház valamelyikébe megy szülni. Ha ezek valamelyikébe megy, akkor csak abban az esetben kell fizetnie, ha nem a munkarend szerinti orvost választja.

A részletszabályok kidolgozása még folyamatban van, de a tervek szerint a hatályba lépéstől számított 6 hónapig még nem kell alkalmazni ezt a szabályt, ha a biztosított a törvény hatályba lépését megelőzően már igénybevett ellátáshoz kapcsolódó további ellátást vesz igénybe ugyanannál a szolgáltatónál. Tehát ha valaki terhesgondozásra ugyanahhoz a szakorvoshoz jár, akinél szülni fog, akkor nem kell majd fizetnie a szülésért, amennyiben az a törvény hatálybalépését követő 6 hónapon belül történik.

Egyben arról is szeretném tájékoztatni, hogy a bevezetni tervezett részleges térítési díj nagyságrendje nem haladja meg a szülészorvosok által erkölcstelenül és jogellenesen kért / elfogadott hálapénz összegét. Az egészségügyi tárca szándékai szerint a betegek által részleges térítési díjként fizetendő összegeket a kórházaknak részben az orvosok és nővérek juttatásainak növelésére kellene fordítaniuk.
Budapest, 2006. november 27.

Tisztelettel,

Dr. Rádai Tamás
osztályvezető

KépKép
KépKép
lindicita

Akkor ez azt jelenti, hogy aki a Szent Imrébe tartozik, akkor ö is fizet, ha magánorvost hiv be, és nem az ügyeletesnél szül???

Szoval ha a törvényt pl jan 1-jén vezetik be, akkor még lehet h én is meguszom..... junius 10-re vagyok kiirva, az elvileg 6 honapon belül van.... :roll: nagy mázlista lennék.....
fibi

Fibi,
Mona Lisa, nem vitás!!!!!

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Fibi!

Mondjuk ezt a 6 hónapos határidőt nem értem, mikor 9 hónap egy terhesség, na jó, nem rögtön megy valaki dokihoz, de 8 hónapos azért szánhatnának rá.

És igen, az mindenkire vonatkozik, hogy csak ügyeletesnél lehet ingyen szülni, függetlenül attól, hogy területileg a Szt.Imréhez vagy máshova tartozik, és itt szerintem nem lesz ilyen x hónapos haladék, hanem az életbe lép, ahogy kihozzák a rendeletet.
Nem tudom, hogy ez jan.1-én bevezetik -e, mert most a vizit díj bevezetését is febr.15-re csúsztatták és én addigra már tuti megszülök.
És azt hallottátok, hogy a kismamáknak is fizetni kell majd vizitdíjat? és majd a következő hónapban utalt gyes a kifizetett vizitdíjjal megemelt lesz.

Curse! Adél baba nagyon édi!
lindicita

Lindi,
ez érdekes, és tök jó! mármint hogy benne leszünk a 6 hónapban.

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Fibi :) online is lehet aszalót rendelni, most hirtelen nincs meg a linkje, de te biztos megtalálod. 10 ezer píz az ára.

Ha jól értettem a hírekben, akkor a mostani tervek szerint akkor ki kell fizetni a vizitdíjat midnenkinek, de a nyögdíj/gyes etc ezzel az összeggel lesz megemelve? Hát ez annyi, mint halottnak a csók, ha nekem most kéne valami kivizsgálás-sorozatra menni, nem tudnám kifizetni :(
Úgy érzem, hogy hiúsági kérdést csinálnak ebből a vizitdíjból és akkor is bevezetik, ha többe kerül a nyilvántartás, mint amennyi a bevétel :(

indianyo

Zsan! De te így is-úgy is odatartozol, nem?
A Decathlonban jövő hétvégén lesz kézművesfoglalkozás. Ott is lehet ajándékokat csinálni, illetve ötleteket lopni.
Ha összejön Jucuséknál ugyanez, képeket tegyetek fel nekünk is.
Voltál az Ikeában?
lindicita

Hű de jó lenne, ha ez a 6 hónap haladék tényleg lenne!!

Indi :) Igen, én is így hallottam, hogy mindenkinek fizetni kell, aztán jön a kompenzáció...

Zuz :) Én 17 hetesen voltam afp-n, akkor én vagyok a kivétel :mrgreen:

Fibi :) 15?! :shock: akkor nagyon jónak kell lennie! És fenyőillat sztem is rulez! :D és idén már kikötjük a fát is :lol:
denizsa

Fibi :) Itt egy aszaló 9ezerért: http://www.ebolt.hu/product94698.html nem tudom ilyet keresel-e...
denizsa

Lindi,
igen, én kerületi vagyok, viszont én úgy értelmeztem a levelet, h ez arra vonatkozik, h azért nem kell fizetnem, ha a saját dokimat hivom be. Azt, h a nem körzeteseknek fizetni kell sztem bevezetik januártól, és lehet, h csak "privátban" a szt imrében. Mert ők nagyon erre gyúrnak...
de ez csak az én véleményem...

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Zsan!
Most már akkor tényleg nem tudom, de közben Gréti is felébredt, illetve rajtam még lustálkodik egy sort, így fel is adom a dolgot.
lindicita

zsanci,
én meg úgy értelmeztem hogy hiába vagy te kerületi ha a dokidnál akarsz szülni és behívod neked is fizetni kell.szóval szvsz itt most nem a kerületiségen van a hangsúly hanem a választott dokin.akkor nem kéne fizetni semmit ha ott szülsz ahová tartozol és az ügyeletesnél!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!de most mondjuk engem ez izgat a legkevésbe mert azért sztem 9 hónap alatt 23-30-40 ezer forintot még félre lehet tenni egy olyan kaliberű dologra mint a szülés.a nagyobb gáz hogy hiába fizetnék én ha a doki nem léphet a H területére :shock: :? :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
és sztem is erre gyúr a H csak nem értem miért :roll: onnantól kezdve hogy nem sulyponti H szvsz azon múlik a talponmaradása hogy mennyi a betege és neki is versengeni kellene azért hogy minnél többen menjenek oda..........meg még tudnám fokozni de inkább csendben maradok :roll:
Vendég

Halihó evribodri!

Johi, Indi, Recca! Vagy aki tudja! A tönkölypárnát ugye nem lehet mosni? S mit lehet tenni ha mosni kéne?

Még egy kérdés: az orrszívó faláról hogy jön le a taknyi? Kimostam, áztattam, de még mindig ott vigyorog. :evil:

Indi! nővéremnek van aszalógép (annyi volt mint a minimálbér), s olyan fincsi körtét aszalt vele tavaly. Szólok is neki hogy megint csináljon. Sokat! :lol:
Most olvasva a többieket látom hogy már csak ennyi??!! Szegény nővéremnek nem mondom meg. Tudja meg mástól.

Curse! Adél! :lol: :lol: :lol: SZIA!!! Jól látom hogy kisruha van rajta?

Fibi! Én úgy emlékszem a 16.héten. Szerintem nem volt fontos a betöltött, csak az hogy még azon a héten legyen. De inkább megkérdezném BS-t. No meg Zuzi biztos frissebben emlékszik mint én.

Rylie! januárban még nem lesz másfél éves Kamilla, nem?

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

Barbi :) Johinak írj tönkölypárna-ügyben, ő forgalmazza, úgyhogy hivatalból tudnia kell :lol: viszont inkább mélben kérdezz, mert nagyon elfoglaltnak tűnik.

Minimálbér és aszaló?!? Hááááááát...

Én forró vízbe áztatom az egész orrszívót, hagyom ázni, teszek hozzá ecetet majd kifújom - szájjal ! - belőle a trutyit.

indianyo

Deni :) Köszi a linket, ez az, amit én is szeretnék :) Most etetőszékre gyúrunk (remélem, senki nem üt le a vaterán, mert találtam egy szépecskét ócsóér' és el is hozzák Pestre jövő héten) de tavaszra megpróbálok összespórolni egy ilyenre és jöhet a nyamnyamgyártás :)

indianyo

Gigi,
20-40 ezer ft-ot még lehet,h félreraknék, a baj csak az, h ez nem az össz pénz. A doki jobb esetben 50 ezer, amiről csak azért, mert szegény kismamának fizetnie kell, nem fog lemondani. És ugye az 50 ezer az még a legkisebb összeg, amiről a szt imrében beszélünk. És akkor még ott a szülésznő, akiért szintén fizetni kell, ha nem épp ő az ügyeletes, plusz ugye neki is kell fizetnem pluszban.
ez már barátok közt is 150 ezer, és ennyit viszont nem biztos, h össze lehet hozni 9 hónap alatt...

és ezzel a reformmal az a legnagyobb baj, h nem triplázza meg a dokik fizetését, mert én csak abban az esetben hiszek abban maradéktalanul, h lelkiismeretesen fog engem ellátni az, aki épp ügyeletben van.
Tisztelet a kivételnek, aki ezért a nyomorúságosan kevés pénzért is hajlandó 100%-ot nyújtani!!!!!
Nem csoda, h a nyugaton szült anyukák arról mesélnek, h ügyeletesnél szültek, és semmi gond nem volt, és mindenki szuper volt. Úgy könnyű, ha ember számba veszik őket!!

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Feldobom egy kicsit a borongós délutánt, jó? :wink:

Kép

indianyo

Zsan,
a tonhalas spagettihez a paradicsomon és tonhalon meg füszereken (Oregano?) kivül mit kell még tenni? nem jött át a recept tegnap :( A food expresses kaja izlett délben, de kevés volt :oops:

Deni,
kösziiiiiii :) tündér vagy :D

Lindi,
én meg ugy értelmeztem, hogy a 6 honapos haladék a fizetésre vonatkozik. én reménykedem, hogy ez alapján megusszuk talán...

Gigi,
én is igy gondolom, ahogy irod.

Barbi,
köszi, akkor reménykedem, hogy karácsony elött tulleszek az AFP-n :)

na, megyek a karfiollevesemhez.
fibi

NA de Indike! :oops:
20170114224602

Sziasztok,

Adél baba köszöni szépen a bókokat :lol: Gyorsan írok, mert már ébredezik a szemem fénye. Szükségem van a tapasztalatotokra!!!
Fejés ügyileg:
szóval nem tudom, hogy kifejjem a tejet vagy sem. Hol ezt mondják, hol azt. Nálam az a helyzet, hogy reggelre vagyok nagyon bedurranva, de este felé szerintem közel annyi van, amennyire a csajszinak szüksége van. Persze az etetés váltott ciciből történik. Napközben 2-3 óránként eszik, éjszaka max 1x, mert egyébként átalussza az éjszakát. A legtöbben eddig azt mondták, hogy amit benne hagy Adél baba azt fejjem ki. Szerintetek mit tegyek? Ti hogy csináltátok, hogy mindig (tehát a jővöben is) meglegyen a kereslet-kínálat összhangja???

A másik a sima cumi ügye.
A csöppöm cicin szeret elaludni, ez kb. etetéssel együtt 1 óra, amit a cicik nem igazán bírnak, csillagokat látok, amikor rámar. Nem tudom, hogy jót tettem-e, de adtunk neki sima cumit, hogy inkább azzal aludjon el. Ezzel el lehet rontani valamit szopizás ügyében?

Lécci segítsetek!! Bocsi a helyesírási hibákért.

Kép Kép
curse

zsanci,
oké,akkor konkretizáljuk :lol: eddig került a szülés XY összegbe.most a részleges hozzájárulás 30% de max 100.000 ft.így ha a legrosszabból indulunk ki hogy doki+szülésznőért is fizetni kell(ami még azért képlékeny mert nem dőlt el hogy rájuk is vonatkozik e)most kerülhet a szülés XY+100.000-ba.tehát legrosszab esetben is +100.000 és nem 150 ahogy írtad.és én még ezt is megkockáztatom hogy össze tudod hozni mert 10.000 ft előretartása azért van az embernek és ha havonta pluszba 10.000 félretesz megvan rá a pénz.jó,én könnyen beszélek mert dolgozom és van milyen pénzt átcsoprtosítani.nekem se úgy fog menni hogy nem kell lemondani vmiről és átteni másra a pénz de nekem mondjuk van mit meg van honnan átteni :oops: és én pl ezért bármiről lemondanék.

és ezzel a reformmal szvsz több gond is van :evil: és én akkor sem szülnék ügyeletesnél ha törödő meg empatikus meg vérprofi lenne mert NEM ISMEREM,így nincs meg a bizalom iránta,ő sem ismer engem,nem tudunk bánni egymással,szót érteni blablabla.nekem ezek a lelki dolgok nagyon fontosak :oops: mert a szülés csak így lesz számomra csodaszép ha megvan a lelki háttere is :oops: és ez főként a bizalom.

ja és hogy alátámasszam azt hogy itt még minden mennyire képlékeny: http://www.weborvos.hu/cikk.php?id=96&cid=80445
Vendég

fibi,
afp-t a 12 hetes uh alapján számolják tudomásom szerint és a betöltött 16.héten kell menni.de ha nem akkor is később elötte tuti nem.nálam pont úgy jött ki bnél hogy csak csütrötökön vették le én meg akkor fordultam és vagy kerek 16 vagy kerek 17 hetesen vettél volna le.és a kerek 17 nyert :lol: :lol:
Vendég

Jucus :) Mivel ez egy nyilvános reklám és meghökkentem rajta, aztán jót nevettem, azt gondoltam, megosztom veletek. De lehet, hogy nem votl jó ötlet. Bocs, ha durva volt vagy ízléstelen!

indianyo

TEHÁT:

szabad kórházválasztás egyelőre marad, körzeten kivüliek sem fizetnek.
A szabad orvosválasztásról kuss van... :roll:

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Curse,

én nem fejtem ki a tejet, hanem mindig hagytam Fülest addig, annyit enni, amennyit akart. Igaz, ő nagyon intenzíven szopizott 15-20 perc alatt kievett mindent :D Az elején nekem is feszült a cicim, egy nagyon kicsit be is csomósodott, de a melegvizes-zuhanyos masszír, borogatás segített. No meg a szopi. Elég hamar beállt a kereslet-kínálat, csak a fejlődési ugrásoknál kellett rásegíteni egy kis urtica urenssel, meg sűrűbb mellretétellel, 2-3 nap alatt hozzászokott a mell, a megváltozot igényekhez. Ha fejni szeretnél, az sem baj, el lehet tenni az anyatejet, később felhasználni, akár az első szilárd ételekhez is.
Fülesnek elég intenzív volt születése pillanatától a szopóreflexe, használtunk, használunk a mai napig cumit, nálunk semmit nem rontott a szopás terén, 9 hónapos koráig szopott.
ezek persze az én tapasztalataim, mivl mnden baba más, lehet nálatok más jön be :)

sok sikert, majd érdekel a végeredmény :)
macskanyu

Macs,
vizsga?
bécs?
:lol:

Curse,
sztem ha nem feszül rettenetesen a melled, akkor NE fejjél. az csak plusz munka, és megnöveli a mennyiséget, ami nem feltétlenül jó...

cumi meg gyerekfüggő... nekem ketteske nem is akarta, egyeske élt vele úgy kb. 7 hónapos koráig, amikor is magától lemondott róla...

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Indike!

Nem kell elnézést kérned!
20170114224602

Sziasztok!

Curse

Bébicsek csuda helyes, gyönyörű!!! :) Gratula hozzá! :)

Jókat kérdeztél... hát mit mondjunk neked. Ebben a témában is annyira megoszlanak a vélemények és a tapasztalatok... ha nagyon feszül a melled, akkor kifejheted, de ugye minél több inger, annál több tej és ahogy Zsan is mondta, sok felesleges meló lesz vele, ha mindig fejni kell. Viszont nekem az egyik doki mondta a H-ban, hogy azért érdemes a maradékot kifejni, mert úgyis kerül a cicibe baktérium ezt nem lehet elkerülni és ha sokáig pang a tej a ciciben, akkor elszaporodhatnak és gyulladást okozhatnak. Nekem nem volt semmi ilyen gyulladásom, szerencsére én ilyen mázlista vagyok, de volt akinek igen. Mondjuk nekem nagyon jól beállt a kereslet-kínálat és általában nem volt az elején alkalma a tejnek az én cicimben sokat "állni" és én általában mindkét ciciből adtam egy-egy alkalommal vagy hát igény szerint, mikor mennyi kellett és az én kisfiam egy-két óránként cicizett, szóval nálunk szerencsére minden flottul ment. :) Remélem nálad is így lesz, de igazán biztos receptet, sztem senki sem tud mondani. Tehát én nem fejtem, de ez is azért volt, mert nem tudtam, de szerencsére nem lett gond belőle, úgyhogy az én személyes tapasztalatom szerint nem kell fejni. De ugye aki egyszer elkapott egy mellgyuszit, az biztos fejt utána mindig, mert állítólag nagyon kellemetlen egy ilyen mellgyuszi.

Kórházválasztás...

Na végre, már vártam, hogy mikor jelentik be, hogy nem lesz bevezetve. Remélem nem csak elhalasztják, hanem végleg letesznek erről. Sztem ez nevetséges, hogy meg akarják szabni, hogy melyik kórházba mehetek. Kérdem én, milyen alapon??? Hiszen mindenki ugyanabba a központi biztosítóba fizet, a kórházaknak pedig tök mindegy, sőt annál több pénzük lesz, minél több a páciensük. És nekem elég érdekesen hangik úgy emberi jogi szempontból, hogy megszabják nekem, hogy melyik orvos kezelhet, meg melyik kórház, sztem nem kényszeríthetnek rá. Az meg megint nagyon etikátlan lenne, ha a biztosítási pénzt beszedik, (sőt ugye kötelező befizetni) viszont ha nem tetszik a mesterségesen kijelölt hely, akkor menjek a fizetősbe! Hisz ha kifizettem a pénzt jogom van az ellátásra. Szóval sehogy sem stimmel ez a dolog sztem. Ha azt szeretnék elérni, hogy mindenki a legközelebbi kórházban meg a legközelebbi orvossal kezeltesse magát, akkor biztosítsák az egységes jó színvonalat és akkor nem fog senki válogatni. Ennek ez kellene, hogy legyen a módja egy demokráciában sztem.

ruz
ruzicsky

Curse

és azt elfejtettem írni, hogy Bendi nem cumizott, de én akartam neki adni, de nem kellett neki, hiába tuszkoltam. :lol: úgyhogy neki az én cicim volt a cumija... és folyton rajtam lógott és még most is...

És ugye te írtad a múltkor, hogy milyen jó, hogy a baba rajtad alszik és valaki írta rá, hogy ez hamar el fog múlni?

Hát nálunk nem múlt el. :) Bendi még most is imád rajtam aludni! Csak most már keresztbe fekszik rám, úgy szopizik és bealszik simán és nem értem, hogy neki az, hogy nem kényelmetlen. Egyik éjjel azt álmodtam, hogy puffad a hasam és mindjárt kidurran. Felébredek erre látom, hogy Bendi úgy alszik, hogy a feje a hasamon van, vagyis azt használja párnának. :lol: Ezt a súly éreztem én álmomban puffadásnak. :D

És köszi mindenkinek, hogy vígasztaltatok az autóvezető vizsga miatt, nagyon arik vagytok már nem is érzem olyan nagy tragédiának. :) Igaz, hogy egy csomó időmet elveszi, hogy most megint járnom kell még órákra meg a pótvizsga, de hát ez van.

ruz
ruzicsky

ruz,
jó beszélsz :lol: DE:te pl hogy választasz dokit?mert én pl úgy hogy ha kiderül hogy epekövem van keresek egy sebészt.úgy hogy felhívom a családot,barátokat hogy tudnak e vkit.elmegyek hozzá egy konzultációra.ha nem szimpi nem megyek vissza hanem tovább keresek.és nekem hiába van egységes színvonal ha az adott H-ban egyik dokival sem találom meg a hangsúlyt :mrgreen:
én mindig orvost választok és nem H-t.ha megvan az a doki akivel kialakul a bizalom és kölcsönös szimpátia akkor én oda megyek ahol ő van.és ezen nálam az egységes színvonal sem fog változtatni :oops:
summa summarum:ne is akarják eléreni hogy mindenki a legközelebbi H-ba menjen,mindenki oda menjem ahova akar.és mivel mindekinek más és más az elávárása egy dokitól egyik sem fog munka nélkül maradni 8) mert lehet hogy nekem nem az kell amit a legközelebbi ad de 100 másiknak akik meg máshoz tartoznak pont ez kéne.

Uff,én beszéltem :roll:
Vendég

Indi! A kifújkálást már próbáltam (csak azt már nem írtam le), de az ecetet még nem. Hátha ő a nyitja... :wink:
Mi örököltünk etetőszéket, s ugyan nem abban eszünk, de nagyon hasznos, mert ha pl.: mosogatok akkor nagyon tetszik neki hogy lát mindent + a kis tálcás részén jókat tud játszani (úgy mint kergetem a kisüveget, verdesem a fagyisdobozt stb. :lol: :lol: :P :lol: )
Ja és a vigrareklám :lol: :lol:

Curse! nekem is így müködött a cicim: reggel durranás, este pedig jók voltunk. Nekem is mondták hogy fejjem, de nem tettem. Csak akkor csináltam amikor fájt, s kiscsajszi már tele volt.
Nekem az első kb. tíz nap fájt minden egyes cicizés, de még a kórházban megnyugtatott a csodás Erzsike :P hogy ez így normális, hisz idáig még sosem csináltak ilyet, s bele kell jönniük.

Ruz! Puffadó has :lol:

Leánynévkeresők! LELLE? Szerintem csodaszép. :D A Zsubatta című könyvecske emlékeztetett rá, s rátok gondoltam. Nálunk ha ketteske is lány lenne, már megvan a neve, no meg a mi családnevünkhöz nem is illene, szóval tessék :lol:
gödibarbi

Indi :) Ez aztán a reklám!! :lol: :lol: :lol:

Barbi :) Én forróvízsugár alá szoktam tartani és az egéz jól fel szokta oldani a ragcsos trutyit :wink: Lelle jó név, csak nekem Balatonlelle jut róla az eszembe :roll:

Curse :) Én a bent maradó tejet sosem fejtem le, és csak akkor fejtem, ha pl. nagyot aludt B. és a mellem nagyon feszült, de erre is csak az első hónapokban volt szükség. Sztem ha mindig fejsz még szopi után, akkor nehezen áll be a kereslet-kínálat arány. Arról nem is beszélve, ahogy Zsanci is írta, az állandó pluszmunka (pl. fejés+sterilizálás, stb.) baromi fárasztó tud lenni, de ha mégis sor kerül rá, akkor jó tartalék a hűtőben.
Cumit mi is használtunk kb. 3 hós korig, amikoris eldobta a cumit és többet nem kellett. De nem okozott problémát a szopinál és nem is szokott rá.
Csók a csajodnak :D

Ruz :) Édes lehet Bendi, ahogy keresztben alszik rajtad! :D És mikor lesz a pótvizsga?

Gigi :) Uff, jól beszéltél :D
denizsa

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?