A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Kecskeméti babavárók

Nana,
én szeretem, ha vki dicsekszik(és ezt komolyan gondolom, nem csak úgy írom, bennem vhogy nincs írígység, féltékenység, nem csak a gyerekekkel kapcsolatban, hanem semmivel)! Sokkal jobban, mint ha vmi probléma merül föl. Nyugodtan legyél (és bárki) büszke a gyerekeidre! Legalábbis én így gondolom.

Azt hiszem, mindent megírtam, amit akartam. Jaa, még annyi, h Leona tegnap életében először ült a fenekén, egy helyben 3 órán keresztül. Nagyon jól viselkedett, mi meg egy vagyont hagytunk ott :? Nem baj, remélem örömöt fogunk okozni az ajándékokkal!

Kép
sygnum

Hú, mennyit írtatok ma!!!

Mi meg Pesten voltunk apa munkahelyén a Mikulás bácsinál :D
Lili abszolút nem félt, ment volna oda hozzá. Bele is ült az ölébe.

Nana,
biztatásképpen: tanácsadáson máskor volt egy 15 hós kisfiú, és ő egy évesen fordult hasra, viszont 15 hósan kb. azt tudta, mint akkor Lili, vagyis kapaszkodva lépkedett. 3 hónap alatt mindent bepótolt. Ők sehova sem jártak, mert az anyja nem merte elmondani a védőnőnek!!!
Úszást nem próbáltátok? Lilinek is vagy három hónapig mereven hátul voltak a kezei közben, és olyan szépen lelazult.

Nyhk,
az öcsém 3 évesen kezdett beszélni, de akkor tökéletesen. Addig csak tá volt minden. Aztán jött a tudományos biztonsági motorcsónakverseny, helipokter, és enciplomédia :D

Syg,
ma már kapott Lili tojássárgáját. Tényleg, mióta nem kap tejterméket (hétfő óta) újra normális a kaki. Most lehet, hogy már időben elkaptuk, mielőtt a fogyás újra elkezdődött volna.
Ja, és ma már cipőben is tudott menni Lili :D

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Syg
nem akartalak megsérteni,sem mást,remélem nem úgy fogta fel senki sem.Naon jó ötlet a konyha különben,én sem veszek meg minden olcsó dolgot,válogatok.Mégegyszer bocsi.

Lina
gratula a cipőben járáshoz.

Hajny

Kép
ágoston hajnalka

Helló

Az előbb elolvastam Bence kívánságlistáját Mikire. :) Még hisz benne, és ez így van rendjén.
Képzeljétek. Múltkor a férjem talált egy lapot a bejárati ajtón, gyorsan le is szedte. Vmi barom "üzlet" mikulás itt reklámozta magát árral mindennel ellátva. Az nem jutott eszébe a hülye fejének, hogy gyerekek is elolvashatják? Az én 2.-os nagyfiam már tud olvasni, de még hisz benne. Persze tudom eljön majd a leleplezés ideje, de addig éljen a csoda a kis buksijában. Most olvastam egy jó kis pszichológus rovatot a Nők lapjában erről.
http://www.nlcafe.hu/index.php?id=18

Na szóval Bence egy csomó fiús dolgot sorolt fel és a végén kért egy ünneplős farmert. :) Ezt tuti az én kedvemért.

Andi
Kép
cukkker

Hajni,
dehogyis, nem sértődtem meg, nem írtál semmi sértőt. Csak tényleg nem nagyon tudok neki mit kitalálni. Könyveket, meg kisebb játékokat amúgyis kap, babája van, mi marad egy ekkora gyereknek? Inkább még örülök neki, h a "főzés " érdekli :)

Kép
sygnum

Sziasztok!

Syg
akkor megnyugodtam hogy nem haragszol,nem értettük félre egymást.

Annácskám az este naon nehezen aludt el.Háromszor be kellett mennem hozzá,mindig átjött hozzánk.Majd elaludt,de éjfélkor felkelt,átjött,apját kilögdöste a helyéről és ott aludt.Szegény ő meg Anna helyén aludt tovább,úgyis 4-kor kelt ,nem zavart minket.Nem tom miért volt ez,lehet csak anya hiány?Én arra gondoltam,hogy alul egyszerre jön a két 5-ös rágó fog,kicsit nyűgibb mint szokott lenni,és ez zavarja.Soha nem csinált Anna ilyet.Most át tom érezni azt mikor felkel a gyerek éjjel.Többször is.Én már el felejtettem milyen,Anna naon hamar átaludta az éjszakát.Szóval lehet a foga?

Hajny

Kép
ágoston hajnalka

Sziasztok!

Hajny nem olyan sértődős is senki sem :wink: :D ! Sajnálom a rossz éjszakát, Hannáé sem volt egy világbajnok, vagy 5x bizti felébredt....

Nana, tényleg, mondjuk nem tudom, h ha hasra fektették őket,mit csináltak, de maguktól nem forogtak az tuti.

Kép
seriff

Hajny, akartam írni, itt senki.

Kép
seriff

Sziasztok!

Botond is nagyon rosszul aludt. :(

Cukker,
nagyon aranyos Bence. :) Imádnivaló kisfiú, de ezt már sokszor írtam. :)

Én ma céges buliba megyek...illetve kaptam 1 óra kimenőt 8)

Szép Napot!
Zsuzsi :D

KépKép
KépKép
nana09

Nyhk - :lol: Azt a boltot mondod ami a skála oldalával szemben van a piacnál? Vagy bent a nagykőrösi utcán van egy másik? Látom, sok mindenben egyformák vagyunk. A szülésről szóló történeteket még én sem mertem olvasni. :roll:

Seriff - igazából én is örülnék a baba-mama szobának, csak félek, nehogy ügyetlen legyek, és azt hallottam, oda nem nagyon jönnek segíteni. Ez igaz? De ha nem jönnek én mehetek azért infóért gondolom nem hajtanak el?! Hány személyesek azok a szobák?

Roz - akkor mondhatom hogy most egy kicsit megnyugodtam, és nem is szégyenlem magam mostmár annyira a kapkodós ajándékvásárlásaim miatt. :lol: A szülés felkészítés a korházban van? És mi van ha a videót nem nézem meg, csak a többin veszek részt? Nem hiszem hogy egy élesben lejátszott szülésesvideó jót tenne a lelkemnek az "akció" előtt, de a felkészítésen viszont szívesen részt vennék, hogy ügyesedjem! :P

Lili - és mentek segédkezni a baba-mama szobába? Vagy simán boldogultál magadtól?

Syg - húúú, nagy bátorság lenne egy otthon szülés. :shock: Bizonyos szempontból jó érzés lenne, hogy az ember nyugodt körülmények között van, de azért félnék tőle rendesen, főleg azért, hogy mi van ha valmi gond lép fel.

Lányok - :oops: egy újabb kezdő kismamás kérdés: a burokrepesztés tényleg nagyon fáj?

Kép
potykamanó

Potyka, fáj, de tényleg annyira kár ezen aggódnod ennyivel előtte.Nem ez lesz akkor sem a legfontosabb :) .
Nem leszel ügyetlen a baba-mama szobában sem, egyébként mindig mennek oda is a csecsemősök, amikor 3óránként viszik a többi szobába a babákat,vagy mennek értük, a roomingba is beugranak+ a szoba előtt van a telefon, fel lehet szólni nekik,és lemennek segíteni+vannak osztályos nővérek, ők is segítenek(bár ők ugyi az anyákat hívatottak "ellátni", de nem kőszívűek) vagy felszólnak Ők a csecsemősöknek, vagy a védőnőnek. Amikor Hanna született egy 2 és egy 4ágyas szoba volt(ez utóbbi fűtés hiányában üzemen kívül,pech, h május 15-én hideg volt), de azóta úgy tudom van több, erről Borsika is be tud számolni,meg talán Nana,mint legutóbb szült :D .

Nana, Hajny akkor vmi volt a levegőben éjjel :wink: :( !

Nana, karácsonyi party van? Milyen érzés visszamenni? Vagy tartod Velük a kapcsolatot rendszeresen? Csak azért kérdem, mert tényleg elég régóta otthon vagy :) .

Kép
seriff

Valami lehetett éjjel, Leona is rosszul aléudt, ill. pont, hogy nem aludt. 2 órán keresztül csak cicizett és forgolódott, utána meg még 3* felébredt. Na én most vagyok hulla...

Potyka,
fáj a burokrepesztés??? Én erről még se nem hallottam és én észre se vettem volna, ha nem mondja. Gondolom ez is attól függhet, h mennyire van nyitva a méhszáj, amikor csinálják. A burokban nem fájhat, nincsenek benne idegvégződések, ha jól tudom. Különben a spontán repedés is fájna.
A baba-mama szobában nem fogsz bénázni! Nyugodtan kérhetsz sztem bárkitől segítséget, de a legtöbbet egy tapasztalt szobatárs tud sztem segíteni. Emiatt nehogy a sima szobába menj! Képzeld el, h már mióta vársz a picire, végre megszületik és ne veled legyen, hanem egyedül egy kosárban 1 emelettel fentebb? Brrr...szegény babák.
Otthonszülésnél gond? Hát max 10 perc a kórház. Persze nem mentővel, mert mire az kiér...Na meg azért nem kell mindig azonnal a műtőbe rohanni. Infúziót itthon is be lehet kötni. Ráadásul pont azért, mert kevesebb beavatkozás lenne, kevesebb a zavaró körülmény, sztem kevesebb probléma lenne az otthonszüléseknél, mint a kórháziaknál. Én nagyon vágyok rá.

Ser,
neked komolyan fájt??? Nem hiszem el!

Nana,
jó bulizást!

Kép
sygnum

Syg, igen, pedig eléggé fájdalommentesnek éltem meg a szülést, erre mégis így emlékszem.

Kép
seriff

Sziasztok!

Lina
Nagyon Boldog Névnapot kívánunk neked kiccsaládommal,remélem kaptál sok szépet,és kedvest!

Manó
Nekem sem fájt a burokrepesztés,csak meleget éreztem folyni a combomon,a magzatvizet,érdekes volt.
Hú,mindjárt két éve már ennek.Kellene még egy ,de csak lány.

Syg
én is szülnék itthon,semmi komplikáció nem volt az első szülésnél,gyors is volt,bevállalnám.Csak a megszokott környezetben lennék.

:lol:

Hajny

Kép
ágoston hajnalka

Manó
Olvastam amit írtál. Most van 2 ágyas meg 4 ágyas baba-mama szoba. Meg mikorra te fogsz szülni át adják VIP szobakat. Ami fizetős lesz. Még nem tudjuk mennyit kell majd fizetni, azok 2 ágyasak. Szerintem próbáld ki ha szólsz segítünk. ha végképp nem tetszik akkor ki lehet jönni. A burokrepesztés nem fájt nekem mind a háromnál megrepesztették.
borsika33

Sziasztok!

Roz, pont itt voltak Enikoek, mikor hivtad oket a Micimacis naptar miatt. :D
Vegul ugy dontottem, hogy mas dokit keresek.

Lili, Nyhk, ti kinel szultetek?
Meg Kazacsain gondolkodom.

Burokrepesztes nekem sem fajt, nem emlekszem ra. Baba-mama szoba pedig nagyon jo, rogton ossze tudtok hangolodni a babaval! En el sem tudtam volna kepzelni, hogy csak annyi idore maradjon velem Kati mig megszopiztatom.

Virag, ma lattalak benneteket a varosban. A kis motorosokra figyeltem fel, felelmetes sebesseggel zugtak le a Nagytemplomnal levo rampan... :shock: :D Siettunk haza, azert nem alltunk meg.

Most ennyi, mert megcsusztunk az altatassal, most viszem fektetni a lanyzot!

Mindenkinek jo ejt!

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

Dora,
Lili és én Lili is Dr. Nagy Károlynál szültünk. És ha jön a harmadik őt is nálla szeretném szülni!!! :)

Potykamanó,
Én arra a boltra gondoltam, ami a Nagykörösi utcában van. Sajna a nevére már nem emlékszem.
Nekem sem a burokrepedés, és sem a burokrepesztés nem fájt (észre sem vettem). A baba-mama szobában nem csak fentről kérhetsz segítséget, hanem egymástól is. Főleg ha már több gyerekes anyuka fekszik ott, de ha egy nappal idősebb babás anyuka van bent az is nagy segítség :)
Ott legalább van öt napod, hogy megismerd a picit, megtanuld pelenkázni :) , cicizést annyit gyakoroljátok amennyit csak tudjátok. Öt nap alatt sokmindent megtanulsz. Ha nem baba-mama szobába kerülsz akkor a legtöbb dologgal otthon szembesülsz, és biztos otthon is lesz segítséged, de pl a nagymamákat én tanítottam meg pelenkázni :) , mivel minket még "máshogy" kellett. Gondolj arra, hogy kapsz öt napot hogy beletanulj a dolgokba, megismerd picit és ha valami nem megy kapsz szakszerű segítséget.
Én Petrusnál el sem tudtam volna képzelni, hogy ne velem legyen. Az én babaám, miért ne velem legyen????

Borsika,
ezek nagyon jó hírek ám! Főleg a zuhanyzós szoba.

Kép

Kép
nyhk

Seriff,
nem értetted a kérdést, én nem azt nem hiszem el, h fájt, hanem ha fájt, akkor sajnos mást is csinált. És ez az, amit nem akarok megérteni, nem értem, miért van rá szükség. Ráadásul kolléga...

Dóra,
milyen orvost akarsz váltani?

Borsika,
arra lesz szted lehetőség, h anya-apa-gyerek együtt legyen a VIP szobában? Igaz, engem már nem fog érinteni, mert a másik gyerekemet nem viszem ezért kórházba, de az elsőnél jó lett volna. Pesten több helyen ilyenek a fizetős szobák. És hány ilyen szoba lesz?

Hajni,
miért csak lányt?

Lina,
Boldog névnapot!

Ezen a Mikulás-Télapó-Jézuska dolgon gondolkoztam, amíg Manó elaludt. A Mikulás rendben van, higgyen benne, de a Karácsony sztem a szeretetről szól, mi akarunk egymásnak örömöt okozni, hogy jön akkor a képbe a Jézuska vagy akárki? Én azt szeretem legjobban a Karácsonyban, h kitalálom az ajándékot, becsomagolom és izgulok, h tetszeni fog-e, örülni fog-e neki az illető. Ezt az érzést elveszem tőle, ha xy hozza az ajándékot, nem? Persze Leona még kicsi ehhez, de sztem egy 3-4 éves gyerekkel már együtt lehet készülni a Karácsonyra, együtt lehet ajándékot készíteni, csomagolni apának, nagyinak stb (mi most is együtt csomagoltunk). Ti hogy gondoljátok ezt?

Még egy kép a barátnőkről:
Kép

Kép
sygnum

Seriff,
mármint neked kolléga

Borsika,
a nagyobbat nem vinném ezért kórházba.

Késő van, nem tudok már normálisan fogalmazni, bocs.

Kép
sygnum

Syg,
A második babát otthon szeretnéd világrahozni?

KépKép
KépKép
nana09

Sziazstok :)

Lina
nagyon sok boldog névnapot :)

seriff
aha jöhet halas reci csak halászlé nem :wink:

nana
ird te is listádat nyugodtan :wink: olyan tanácstalan vagyok akarácsonyi menüvel kapcsolatban ....Te nem vagy még az iwiwen ugye? kell meghívó most van 1 meghívom ...gondolod elküldöm :)

syg
Én ezen rengeteget agyaltam már ...nálunk apukám ls anyukám mindig így neveletek minket hoyg karácsony meg jézuska meg angyalok........... aztán most meg jól leteremttek tavaj mikor t. azt modta hoyg az angyalka meg ajándék... hogy miért kell hülyiteni a gyereket ... Mi nem is igy akartuk de az oviban igy modták nekik hoyg az agyalka hozza az ajándékot Mi azért nem jézuskát mondunk mert nem nagyon vallásosak (megkerszetelve is családi nyomásra vannak nekünk ez nem olyan fontos ha belegonodlok még most sem értem minek ez a keresztszülös dolog ?? Mert nem érzem azt hogy a kerszt szülöje most jobban vagy többet figyelne rá mert Ő kereszt gyerek Áki köri anyuja a szülinapja óta nem volt itt akkor minek is ez az egész ??!!)
szóval visszatérve a karira niki már anniyra fel volt spanolva az angyalkától hogy így maradt a dolog .DE abszolut nincs ebből titkolozás ugyan ugy csomagoljuk az ajándékokat együtt.. de valahogy mégsem áll neki össze kép hogy akkor minek is csomagolunk :wink:
Egyetlen egy fa marad nálunk meglepi általában mert azt az aarcot nem lehet leirni mikro hazajönnek és meglátják feldíszitet fát :) az valami csoda olynakor:)
BÁr én ezt is szivesebben csinálnám együtt velük :)

seriff+syg
barátnők ééééédesek :) :) nagyon :)

Dóra
Katicát nem piszkálta eni ? Jaj adrival tegnap egész nap nyirták egymást :oops: :cry:
már olyna rossz volt öket hallagtni . Állandóan egymást hiányolják meg imádják egymást de Nem tudnak meglenni egymás mellett 10 percig sem .. :?: :?: :D

Kép

Kép

Kép
roz23

Sziasztok!

Syg
aranyosak a képen a csajok.
Hogy miért lányt akarok?Nem tom,naon lány beállítottságú vaok,mióta az eszem tudom,azt akarok.Lett is.Azt jósolták,egy lányom lesz,több nem.Majd meglátjuk,amit jósoltak,sajnos minden bejött eddig. :(

Az Auchanban voltunk vásárolni,és Annához odament egy Mikulás,szaloncukrot kapott tőle.Nem ijedt meg,még tetszett is neki,mert dobott egy puszit a cukorért.Féltem pedig hogy sírni fog a jelmez miatt,de szerencsére kellemesen csalódtam.

Lenne egy körkérdésem.Hol lehet nagy választékban kapni antiatka
,mosható ágyneműket?Akár Pestre is felmegyünk,ilyeneket akarunk venni.Sokat.Köszi a segítséget!

Hajny

Kép
ágoston hajnalka

Köszönöm szépen a névnapi köszöntéseket!!!
Tegnap nem aludtam itthon, így csak ma tudtam elolvasni.
Apát hagytuk dolgozni, mi meg Lilivel a nagyinál aludtunk.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Seriff, Dóra, Sygnum, Nyhk - hát nagyon meggyőztetek a baba-mama szobáról, teljesen igazatok van, minden kételyem elmúlt. Ez a VIP szoba is nagyon jól hangzik, amiről Borsika írt!

Borsika - ha jársz erre, engem is érdekelne még infó ezekről a VIP szobákról. Ezekben tényleg bent lesz a fürdőszoba és tényleg hány ilyen készül? Esetleg, van rá esély, amit Sygnum is kérdezett, hogy apuka is bent lehet?

Sygnum - nég a multkor akartam kérdezni, de aztán elfelejtettem, mire az irományom végére értem, hogy milyen homeos bogyót szedtél a szülésnél és mi volt az amiben annyit segített, hogy szerinted amiatt nem mentél csak a műtőbe? Ha nem vagyok tolakodó megírnád?

Hajny - kedvet kaptál? Akkor hajrá? :P[/b]

Kép
potykamanó

...ja egyébként csak egyetlen barátnőmtől hallottam korábban, Ő mesélte, hogy úgy kellett megindítani a szülést és, hogy mennyire fájt neki a burokrepesztés. Remélem nekem sem fog fájni, vagy nem is lesz rá majd szükség :P

Kép
potykamanó

Manó,
nekem is indítani kellett a szülést, szineződött a magzatvizem, de én sem nagyon éreztem a burokrepesztést. Amúgy vagy magától megreped, vagy repesztik, így vagy úgy, de túl kell rajta lenni.
Amúgy én az utolsó pillanatig nem tudtam magam elképzelni, hogy majd ottleszek a szülőágyon, és hogy fogom kibírni a "válogatott kínzásokat", mikor még egy injekciótól is rosszul vagyok...ott meg minden olyan természetesnek tűnt, csak történtek az események és mikor azt mondták, hogy a következőre megvan a baba, akkor csak annyit kérdeztem: komolyan, máris? :D

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Lina, utólag is Boldog Névnapot!

Holnap majd jövök, most ennyire tellett, egésznap nem voltunk itthon....

Kép
seriff

Seriff,
hú, de egyszerre írtunk :D Köszi szépen neked is!!!

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Syg,

itt vannak a szeletelhető gyümölcsök!

http://www.fajatek-shop.hu/webbolt/inde ... 5&Itemid=1

Lina,
boldog névnapot!

Kép

Kép
kobudo

Sziasztok!

Lina, utolag is boldog nevnapot! :oops: Kép

Borsika, lanyokat pusziljuk Kataval! :D

Syg, nogyogyit keresek Kecskemeten. :wink: Jo szakembert szeretnek, aki nem sertodik meg ha nem nala akarok szulni. :roll: :lol:
Nyhk, Lili, irnatok rola priviben? Nagyon halas lennek! :D

Roz, Eniko szinte vegig Evelin oleben volt, mert felt a kiskutyanktol, pedig az meg sem szagulta, csak boldogan csovizott :( Meg akkor is, mikor felcsuktam az emeletre, mert akkor meg ugatott. :( Katicaval nem is torodott ezek utan. :wink: Edes kislany es tenyleg anyas! :lol:

Syg, Jezuska sztem ott jon be a kepbe, hogy eredetileg a Karacsony Jezus szuleteserol szol. Aztan ezt valahogy tovabb ferditettek, hogy Jezuska hozza a karacsonyfat, az ajandekokat stb.. Nalunk meg nem tudom hogyan lesz, de a Jezuskazastol en is odzkodom.
Nagyon tunder a ket kis baratno! :D DM polo :wink:

Jo ejt!

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

Kob, de jó, végre összegyűjtve vannak,már láttam őket külön-külön! Sikerült a számvitel? Mikor lesz a következő?

Syg, én értettelek, dehát ez van.Azért nem fogom én ezt fel tragikusan továbbra sem :wink: -ismersz. :D

Roz, én még mindig a sókéregben sült pisztrángot és a rácpontyot tartom esélyesnek :D !

Potyka, Syg: nekem megvan még az összesítés, h mikor milyen bogyót érdemes bevenni, ha gondolod elküldöm püben, és akkor Sygnek nem kell :) .

Borsika, már tavaly is volt ugye egy VIP szoba?

Mikulás: most akkor 5-ről 6-ra reggelre hozza az ajándékot, vagy 6-án este? (mikor kicsi voltam 5-én pucoltuk a cipőt, h reggelre beletegye, de Syggel ezen tanakodtunk, hogy is van valójában)

Kép
seriff

sziasztok :)

dóra
áhhh nem anyás a csajszi :lol: :wink:
hát az biztos hogy egy nagyon erős egyéniség és nehezebben kezelhető .... sokszor mondja is evi hogy az 3 gyerköcömmel nincs annyi baj mint enivel :lol: anyuéknál is ugy van ha eljönnek hogy senkihez felnőthöz nem megy oda .... max "játszik" a csajokkal. Elég sokmindentől fél még a zenélős játékoktól is :shock: pár hete lajosmizsén voltunk és mig az össszes gyerek etette a nyuszikat nézte pacikat Ő végig sirt vagy nyafizott és csak az anyukája volt jó. Ő ilyen ... de majd változik ez még szerintem :)

Kép

Kép

Kép
roz23

Lina

Sok boldog névnapot kívánok!
El is felejtettem, h Melinda vagy igazából. :)
Amikor jössz a rucikért, az lenne jó, ha el tudnánk menni a DM-be Hajnival is együtt. Mit gondolsz?

Mikulás kedden este jön és 6-án reggelre ott van az ablakban a csomag.
Mi abszolút nem vagyunk vallásosak, még csak meg sem vagyok keresztelve, de én nagyon ragaszkodok ehhez a mítoszhoz. Nem a Jézuskán van itt a hangsúly, hanem a csodán. Látom, ahogy csillog a szeme. Mi lehet a kis buksijában? "Megírtam a levelet? És tényleg megkapta? És pont azt hozta? És odacsempészte a fa alá? " :)
Ezt nem vonnám meg tőle semmi pénzért. A fát viszont együtt díszítjük. Akkor azt mondom, h szép fát csinálunk a Jézuskának, h tudja hova tenni az ajándékot. Így kiveszi ő is a részét a készülődésből és meglepi is van.
Egyébként mindegy kinél mi a szokás, lényeg, h szeretetben, békében teljen az ünnep na és azért vmiben külömbözzön ez a nap a többitől.
Biztos sokatoknál úgy van, h már most decemberben karácsonyi hangulatot varázsoltok a lakásban. Elővettük a cd-ket, illatosítok, raktunk fel díszeket na és persze az adventi koszorú az asztalon. Szombaton gyertyákat gyújtottunk, Adri nézte nagyon.
Ja és még valami. Bence még annak ellenére is hisz a Mikulásban, hogy kb 5 helyről kap csomagot.

Borsika

Már régen akartam írni, hogy jó múltkor rád köszöntem a Rákóczi suliban, de te nem ismertél meg. A 2a osztálya előtt várakoztam.

Andi
Kép
cukkker

Seriff, Syg

Csajok helyesek. :)

Andi
Kép
cukkker

Sziasztok,

Ser,
nem tudom, hogy sikerült-e, 3 órás írásbeli volt, 1 hét, mire kijavítják... Elvileg a következő januárban lesz, de addig még van eg statisztika házidogám, és Kamillát hazahozom Karácsonyig ebéd után, készülődünk.
A Mikulás szerintem 5-én este jön, 6-án találjuk meg az ajándékokat.
Láttad, hogy Solton van a fajátékos kereskedés? Egyébként a Szilcoopban szoktam látni a játékokat élőben, nekünk egy ezermester ládánk van tőlük.

Még jövök...

Kép

Kép
kobudo

kob
hogy állsz a lakás diszitésel én amilyen lendülettel neki fogtam úgy abba is maradt ez a 7végére való sütögetés teljessen elvette az időm még a koszorú sincs kész :( a mai napom is tizsta rohangáls lesz .... a mézes kali is elfogyott telejssen sütnöi kellenme következőt de Áki is eléggé le betegedett ... ne mis tudom hogy lesz idő mindenre.....

Kép

Kép

Kép
roz23

A vip szobába van fürdőszoba meg wc is. Az apukás bentlétről nem hallottam, de ahogy a szobákat láttam gondolom hogy a szoba két bébi két mama részére van ki alakítva. Minden emeleten 2 ilyen szoba van. Tavaly a gyerekágyon nem volt ilyen szoba csak a 2.emeleten. Ezek annyira újak hogy még nincsenek hivatalosan átadva.

cukker
Bocsánat hogy nem ismertelek meg. Rakj fel magadról képet úgy talán sikerül.

dora
A lányok is sokat emlegetik Katát főleg hogy tudták elvolt törve a keze. Már jól van?
borsika33

Sziasztok!

Szerintem is ... este csizma kirak, éjjel télapó becsempész, reggel manó örül! :lol:

de anyukáméknál, mivel ők Tiszakécskén laknak, tegnap már ott járt az IGAZ Télapó. :D Rénszarvasszánnal jött ("a mama látta is" mondta nekem Dani), a krampuszok kint maradtak, mert Danus ugye jó gyerek volt.... ja tegnap reggel odajött hozzám, aköv dumával: "ajja gondoltam anya kicsit megtakajítom az ablakokat"... nem akart ám "JÓ GYEREK" lenni...ÁHHHHHHHHHHH :lol: :lol: :lol: Adtam neki egy rongyot és amig elérte takaritott rendületlenül. :lol:
Az oviban nagyon hosszú verset tanultak, el is mondta végig, hibátlanul, nagyon ügyi volt!!! (megint dagadt anyai büszkeségem! :lol: )

JÉZUSKA....TELJESEN EGYETÉRTEK Cukkerrel. Mi sem vagyunk vallásosak, de szerintem is a lényeg a CSODA és a VARÁZSLAT!!!! :)

Ez most még olyan jóóóóóóó! :)

A kis arca ahogy a meglátja a csili-vili fát, az ajándékokat, a meglepetés... Én ezt NAGYON fontosnak tartom. Én is így nőttem fel...és emlékszem rá...a varázslatra, az érzésre, hogy a fantáziámban hogy élt az egész....aztán amikor már nagy x. osztályos tanuló voltam és már sejtettem hogy nincs Jézuska, anyukám megbeszélte velem hogy díszitsük együtt a fát, csomagoljunk együtt stb...az is jó volt, de MÁS. Eltünt a VARÁZS.

Szerintem amig picik, bár ennek kb 2-3 éves kortól van kompetenciája, fontos a CSODA, aztán életük végéig díszithetik a fát és ráérnek még később megtapasztalni az ajándékozás örömét, ami mondjuk meg is van nálunk, minden más ünnepnél, alkalomnál.
Én így gondolom. :)

HANNA és LEONA kép szerintem CSÚCS!!! :)

Mintha Hanna vmi jó kis szaftos pletykát újságolt volna el...Lele arcán meg kiül hogy "na, ne már! Nem mondod!" :lol: :lol: :lol:

Kb. már 15ször megnéztem ezt a képet, nekem annyira TETSZIK!!!!! :lol: :lol: :lol:

KépKép
KépKép
nana09

sziasztok!

Lina,
utólag boldog névnapot! Nagyon ügyes Lili, hogy elindult!

Syg,Ser,
csajok nagyon édesek, Leó annyira figyeli Hannát :).

Syg,
azt hiszem te kérdezted... Marci nem ide, hanem a Széchenyiben lévő Arany suliba jár. Erős matekos sulit kerestünk neki és eddig telitalálat volt a tanító néni is. Nagyon szeret járni! Most kapjuk meg a negyedéves értékelést, kíváncsi vagyok.

Mi sem vagyunk vallásosak, se mi, se a gyerekek nincsenek megkeresztelve. De azért jön a Mikulás, meg a Jézuska, de egyéb körítést nem adunk hozzá. A fát együtt díszítjük, az ajándék viszont teljesen meglepetés számukra. Szerencsére még Marci is hisz benne, bár féltem tőle, hogy a suliban "felvilágosítják".

Ma vittem először pisit a Bagolyba, amióta nem szedi Eszter a gyógyit, szerdán meg doki. Remélem minden rendben lesz. Kicsit azért tartok tőle. Bár semmi jel nincs. Csak aludni nem szeret a kisasszony manapság.
balim

Borsika,
Olyan jo hogy lesz itt is VIP szoba. A tesom Szegeden egy szemelyes VIP szobaban volt, ott egesz nap bent lehetett az apuka is. Nagyon jo tapasztalatai voltak, en is voltam bent egy egesz es egy fel napot. Tenyleg nagyon jo volt. A noverek akkor jottek amikor kerted, segitettek pelenkazni. A furdetest a noverek csinaltak, de egyszer megmutattak az osszes kismamanak. Ha nagyon elfaradtal akar el is vittek a babat amennyi idore kerdete, szoval abszolut rugalmas volt a rendszer...

Dora,
Ha jol be voltak indulva szombaton a kis motorosok az maar szent :lol: Tetszett nekik a karacsonyi forgatag, es nyuzsibbek voltak mint alatalaban :roll: Egyebkent tenyleg fantasztikus uzgyesen motoroznak, csuzdaznak , maszokaznak stb. vaganyak :wink:
mvirag

Sziasztok!

Lina akkor utólag mi is Nagyon Boldog Névnapot kívánunk!

Ser,Syg nagyon édes a kép a két kis barátnőről!

Ez a VIP szoba tényleg jó lehet,de azért kíváncsi vagyok mennyi is lesz az ára,na meg ha sokan igénylik azért elég nagy szerencse kellene,hogy az ember pont megkapja.

Olyan jó olvasni azt is,ahogy írtok a karácsonyról meg a mikulásról,már én is úgy várom,persze tudom,hogy Lencsi még kicsike,de azért biztos fog neki is tetszeni a sok csilli-villi,meg persze a csomagolópapír tépés :D .Tegnap a gyertyagyújtás is tetszett neki,naná hogy rögtön meg akarta fogni.Még annyit,hogy mi vallásosak vagyunk,meg is lepődtem,hogy itt ilyen sokan nem azok,de ne értsetek félre én nem ítélek el senkit,csak nekem fontos ez a része is és majd szeretném a gyerekeimnek elmesélni a Jézuska történetét és a többit,elvinni őket az éjféli misére,mert mi is mindig mentünk és az is olyan ünnepélyes és hangulatos volt :) .A hétvégénk is tök jól telt itt voltak nővéremék,és nagyon édesek voltak a picurok együtt :lol: .Ja igen és Lencinek már bújik ki a 2.foga.
Most megyek,mert ebéd jön.

Kép Kép

Kép
dettus

Sziasztok

Csak gyorsan, röviden....

Lina
Boldog névnapot kívánok én is!

Végre kibújt pénteken az első fogunk!!!! Kajálni mgint nem akar remélem nem lesz beteg....

Még valami gyorsan, amíg tudok írni mert már itt van....Amennyiben lehetőségem lesz, a második gyereket is Szolnokon szeretném szülni, mert bár itt jó h lesz VIP szoba, de elég gáz h fizetős. Szolnokon az egész újszülött osztály rooming-in rendszerben működik és nem kell érte külön fizetni. Ha meg netán itt lesz csak lehetőségem szülni, v szerencsém lesz a babámmal együtt lenni, v fizetek v marad a hagyományos, amit nagyon nem szeretnék.

Kép
Kép
Kép
thymi

Sziasztok!

Balim, de jó, h vagytok! szorítok, h most is - legyen a pisi, bár vsz már ki is derült....Hogyhogy nem szeret aludni? Egy kis déleőtti fárasztó séta vmikor? Hannát és Leonát le szoktuk fárasztani, így azért 90-os a siker. :wink:

Kedvesek vagytok, de az ám nem pletykálkodás, hanem" vidd innen a kezed,most én ülök a foteledben" :roll: :oops: :)

Thymi a VIP szobák mindenütt fizetősek.Azért ne hidd, h itt lehetetlen bejutni a roomingba, sajna sok anyuka nem is akar, szóval általában van hely.-szerintem

Borsika, igen tudom, h a 2-on volt. :D
Na egy tegnap esti kép:

Kép
seriff

Balim, 90%-ot akartam írni :oops: .

Hopp a kép: Kép

Kép
seriff

Sziasztok!

Ser
naon vagány a kép.Anna is mindig felmászik mindenre.Vagy te raktad fel őt oda?

Ma én is díszítettem a lakást egy kicsit,még nincs kész.Karácsonyi ajándékokért rohangáltam,csomagolom őket.Kihasználom hogy Anna böliben.

Hajny

Kép
ágoston hajnalka

thymi

Nálunk is rooming-in ami nem fizetős ez hat ágy egy 4 ágyas egy két kétágyas. Meg a vip. Az előző kettő nem fizetős. Gondolom Szolnokon egy szinten van a újszülött osztály meg gyerekágyas részleg. Pár éve voltunk Miskolcon továbbképzésen és elmentünk meg nézni a szülésztetet. Ott is az egész osztály rooming-in ott si egy szinten van a újszülött osztállyal és könnyebben kivitelezhtő hogy ha az anyuka úgy gondolja bevitetheti a babát az osztályra.
Ez nagyon klaszz dolog.De a többi amit láttunk az kicsit más volt mit nálunk, addig amig nem voltam ott úgy gondoltam nálunk rossz a felszerltség, hát nem igy van. OLyan volt mintha vissza mentunk volna vagy húsz évet az időbe. Néhány példa a babákat még a hagyományos bolti mérlegekkel mérik, sötét nagyon öreg épület, kopott ezer éve babaágyak őskori élesztőasztal stb. Szóval mi nagyon jol el vagyunk látva. Bocs hogy ezekkel untatlak benneteket, de nekem furcsa volt.
borsika33

Linacska - jajj, úgy irigyellek! Én is ilyen könnyedén szeretnék majd beszélni a szülésemről, mint Te! Félsz az injekciótól? Fel sem tűnik, hogy bármitől is félnél. Ahogy mesélsz, nekem teljesen hősiesnek és ügyeskének tűnsz.

Seriff - persze! Küldd el a homeos összesítőt légyszi. Előre is köszi. De tündér ez a kis csajszi ezen a fotón! :P

Borsika - köszi az infókat a VIP szobáról.

Kép
potykamanó

Sziasztok!

Borsika,
nem untatsz, sztem ezek a dolgok majdnem mindenkit érdekelnek.
Sztem az is normális igény lenne, h apuka ott lehessen, amikor csak tud. Elvégre nem csak baba születik, hanem család is. Hátha egyszer majd itt is lesz erre is lehetőség, a lényeg, h jó úton haladnak/tok.

Seriff,
Hanna :)

Thymi,
jól emlékszem, h vendéglátós vagy? Mikor végeztél?

Balim,
remélem ok lesz a pisi! Mostanában Leona is nagyon rosszul alszik.

Kob,
köszi! Jól vagytok?

Hajni,
mi is összefutottunk a Mikulással és Leona sem ijedt meg. Szerencsére a szaloncukrokat nem ette meg.
Én meg mindig fiút akartam.

Nana,
igen, az lenne az álmom, h itthon szülessen, de nem hiszem, h belevágok, apuci tart tőle :(

Potyka,
nem tágultam volna ki, a végén kiderült, h az oxitocinra se igazán reagálok. Biztos eltartott volna vagy 2 napig a vajúdás, abban meg kifáradtam volna. Most már tudom, h mi volt a gond, mégpedig hogy minden fejben dől el. Az egész szülés sztem egy pszichés folyamat. Én pl. nagyon nem akartam a kórházban vajúdni, így mikor reggel be kellett mennem a kórházba, mert meg volt beszélve, leálltak a fájások, amik hajnal óta tök jól haladtak. Ahogy kiléptünk a kórház kapuján, újraindultak.
Aztán a kitoláskor meg az volt a gond, h tudtam, h Leona nagy lesz hozzám képest és az utolsó 3 hétben végig azon aggódtam, h nem fog kiférni és oxigénhiányos lesz. Amikor odajutottunk, h eltűnt a méhszáj, megrepesztette a burkot és hopp, a fájások elmúltak, mert féltem attól, ami következett és még nem akartam. Szóval nálam minden az agyamban dőlt el. A férjem meg is jegyezte a végén, h "na látod, ezt otthon nem lehetett volna, amire azt válaszolta a dokim -engem ismerve- hogy otthon nem biztos, h így történt volna". Ezekre a dolgokra csak hetekkel a szülés után jöttem rá. Pedig olyan egyértelmű.
Egyébként sztem így is necces volt a műtő.

A homeopátia annyiban segített, h sokkal gyorsabban kitágult a méhszáj tőle. Egyetlen adagot vettem be, majd írok róla bővebben pü-ben, 9-től 13.30-ig nulláról eltűnt a méhszáj. Hajnali 2.30-tól reggel 9-ig meg semmi nem történt, a doki azt mondta, h legkorábban éjjel, de inkább csak holnap, de az is lehet, h csak holnapután lesz belőle baba. Csupán ennyire hatékony a homeopátia. Ő is meglepődött (velem együtt), mikor 13.30-kor megvizsgált, csak annyit mondott, már nem kell a nagylabda (ami az autóban volt és megbeszéletm vele, h viszem), futás a szülőszobára.

Seriff,
küld át légyszi' Potykamanónak, ha megvan, ne kelljen beírnom! Köszi!

Karácsony, Mikulás: Úgy látszik, mindenhol más a szokás. Nálunk (Nógrád) mindig 6-án este jött a Mikulás, akkor tette a csizmába a csomagot.
Nem akarom én elvenni a Karácsony csodáját! Dehogyis! Pont most is úgy tervezzük, h apa elmegy Leonával a mamáékhoz és mire hazajönnek, addigra ott lesz a fa az ajándékokkal. Tavaly is olyan jó volt látni a csodálkozó pofiját, amikor meglátta a fát. Már alig várom!
A saját ajándékai persze, h meglepetések! Csak azt nem tudom eldönteni, h ki hozza az ajándékot neki. Az igazat mondjam, vagy a mesét. Most még mindegy, de 1-2 év múlva már érteni fogja. És mi a jobb, ha végig tudja, h tőlünk kapja az ajándékokat, ennek ellenére úgyis várni fogja a meglepetést és hogy megkapja-e, amit szeretne, vagy pedig ha majd X évesen jön a leleplezés. Nem tudom eldönteni. Nekem pl. hiába mondták gyerekkoromban, h a Jézuska hozza, nem hittem el. A Mikulást sem, ki akartam lesni, ott ültem a csizmám mellett és vártam. persze nem jött, csak mikor vmi ürüggyel nagy nehezen át tudtak küldeni a szomszédba. Rögtön tudtam, h nincs Mikulás. Azt nem tudom, h van-e ennek értelme.

Bocs, h hosszú voltam :oops:

Kép
sygnum

Sziasztok :)

syg
nem voltál hosszú :) ezt kari dolgot ugyan igy gondolom csak az abaj hogy nálunk marad az angyalka mert az oviban ugy is azt fogják mondani ...

seriff
ezt halat csináltad az előző évben ugye? leirod a recijét ?
Hanna :D nagyonnnn édes :)

balim
mikor lesz meg az eredménytek ?? nagyon szorítok hogy mindne rendben legyen :)mennyit alszik eszti ? vagy csak este nem akar aludni ?

nana
nagyon aranyos Dani ezzel a dumákkal :) nálunk valahogy most elmardt ez a mikulás varázs mivel már lassan 1 hete jön mikulás anyuéknál szombaton voltunk anyós vasárnap hozzott ajándékot előtte pénteken is kapott ma az oviban van tegnap a mikulásházában jártak az ovival .......itthonra már nem is igen várja niki nem spanolja fel sőt még kicsit piszkálni sem lehet vele hoyg rakj rendet mert.... (tegnap ezzel probálkozottanyukám mig én dokinál voltam ) de nem ..... :shock:

nálunk most Áki sztrájkol evés terén :( félek hoyg nála is most jön az ami lányoknál hogy olyan 2 -2 1/2 éves koruk körül "elromlottak " az evés terén .. Tegnap pl csak vacsizott hiába karikáztam neki banánt meg pucoltam mandarint almát... nem ette meg ....
viszont tegnap kétszer is kiment a wc re bár csak akkor mikor már bekakilt mondta ana-ana húzta kezem ment nyitotta wc és mutatta hogy gomdoljam ki a badyát :) kis okos :)
csajok valaki megy főtére mikulást nézni ? vagy mikor lesz ott mikulás szeretném ha a kicsik is látnának mikulást mert niki ujságolta hogy Ő látta a mikulás és adri meg csak pityergett hoyg Ő miért nem ....

Kép

Kép

Kép
roz23

Azt elfelejtettem irni hogy Áki a tegnapi nap alatt 2 uj szót tanult csücse = leültem :) és ne =nem Ezt tudja a legjobban mondani :lol:

Kép

Kép

Kép
roz23

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?