Új privát üzeneted érkezett!

Szia Mr. Sunflower!

Sajna, az Orbán kormány családpolitikája -asszem, nyugodtan szólhatok mindenki nevében-, egyikünkön sem sokat segít... Pedig milyen jó is lenne a 3 szoba, 3 gyerek, 4 kerék... Nem igaz?Kép

Szia:

Dia
DIa
 


Szia Sunflower!

Sajnalom hogy nem sokat tudtam segiteni iskolaval. Mikor mi ott jartunk meg arrol beszeltek szinte mindent angolul tanulnak gyerekek. Idok soran lehet valtoztak dolgok, vagy en emlekeim koptak meg.

Ha jol olvastalak Kaposztasra koltoztok vissza? Merre fele ha nem titok. Mi kaposztas 2 laktunk mielott ide Kanadaba a vilag vegere koltoztunk.

Lanyod csak kint jart iskolaba? Nem lesz gondja vissza kerulni magyar iskolaba? Ott sokkal magasabb a kovetelmeny mint vilag ezen felen. Vagy most is tanuljatok lanyoddal mind ket iskola tananyagjat? En azt probalom lanyaimmal , hogy jarnak itt iskolaba es kozbe mi delutanonkent tanulunk magyar iskolai tankonyveikbol is. NYaron ha mindne igaz megyunk vizsgazni haza majd kiderul milyen tanito neni vagyok

Hajnalka
napocska (napocska)
 


Szia Hajnalka!

Kaposztas II lakunk, es persze oda is koltozunk vissza.
Vegleg koltoztetek Kanadaba? Mert ha igen, ugy nem erdemes kulon tanulni a lanyokkal.
En tudtam, hogy vissza fogunk koltozni, megis embertelennek tartottam tanulasra kenyszeriteni a gyereket egesz nap. Persze ennek most bojtje lesz, mert ismet otodikes lesz (kb azon a szinten van)hatodik helyett. Anett jart otthon is suliba, tehat tudja mi var majd ra, de sajnos irni alig-alig tud magyarul. Juniusban meg valami tanart kell keresnem melle, aki egy kicsit atnezi vele a dolgokat. A vizsgan pedig majd kiderul jo otlet volt e hagyni idot a gyereket gyereknek is lenni.
sziasztok
Sunflower
Sunflower
 

 
 

Kedves Sunflower, én 3 évig voltam a szüleimmel külföldön, ott is jártam iskolába. Amikor hazajöttünk, 14 éves voltam, és én is 1 évet "vesztettem". (szerintem nem lehet veszteségnek tekinteni)
Nem volt könnyű, de azért teljesíthetetlen se! A nyelvet úgy tartottam karban, hogy tanfolyamra is jártam meg olvastam, sajna akkor még nem lehetett itthon nézni semmilyen idegennyelvű tv csatornát. Az a tanár nyárra jó ötlet. Sziasztok
kriszta (kriszta)
 


Szia Sunflower!
a HERMINA UTI ALTALANOS ISKOLA tenyleg jo, van benne bilingual osztaly, persze nem " ugazi" de tobb targyat angolul tanulnak az ida jaro diakok, szuper tanerok tanitjak oket, mindenfele palyazatokon i reszt veszenk, szoval szivvel -lelekkel munka folyik, es mellesleg szzerintem a Hermina iskolalol hozza tudsz jutni egyeb hasonlo nyelvi jellegu iskolakhoz, programokhoz.
JHa erdekel, irj, ismerek ott ket angolos tanarnot, akiket erdemes keresni, ha gondolod megadom a nevuket.
zsike
zsike (zsike)
 


SZia Zsike!
A tanarok telefonszama erdekel, talan ok tobbet tudnak mondani az iskolarol. Sajnos en, mint irtam, azt hallottam, hogy csak egy tantargyat tanitanak angolul minden evben, de remelem ezek a tanarok racafolnak. Mert hat azert jo lenne egy jo iskolaba berakni ezt a leanyzot. Egyebkent rengeteg filmet vettunk fel itt videokazettara, igy talan nem felejtunk el angolul. Anett meg remelem megbekel azzal, hogy valoszinuleg O lesz a legidosebb az osztalyaban. Tanar meg csak akad a nyaron, akinek eleg turelme van egy tinihez.
Sunflower
Egyebkent, nektek mukodik a bebiposta honlapja, vagy csak az en rendszerem hibaja?
Sunflower
 


Kedves Sunflower és a Többiek!
Ne haragudjatok, hogy csak most reagálok az általam megkezdett beszélgetésre, de nekünk otthon nincs netünk, csak anyósoméknál...ide pedig hetente egyszer jövünk, általában vasárnap, vagy mint ez a mai: ünnepnapon.
Ami a babát illeti: köszöni szépen jól van, már 26 hetes és minden bizonnyal újabb kislány (nem vesznek kárba a csipkés rózsaszínû ruhácskák!-kevés van belõle)
A párom egy pillanatig sem emlitette az abortuszt, csak én féltem, hogy megfordul a fejében...ezért kértem annak idején tanácsot ITT. Nem tudtam, mit tegyek, ha mégis errõl akart volna beszélni. De ehelyett annyit mondott: majd megoldjuk. Neki mindig csak egyetlen gondja van: a PÉNZ (kinek nem?!) Az vele a baj, hogy kevés...
Megpróbáltam én is keresni némi pluszt,(az én GYEDem átlagban 40ezer, az Õ közalkalmazotti fizetése 38ezer, ebbõl elvileg ki kellene tudnunk jönni, de nem megy/ment) ezért elvállaltam egy vietnámi kisfiú "õrzését" Minden nap reggel 6-tól este 5-6-ig van nálunk, hétvégén is. Most 11 hónapos, egy kicsit sok gond van a két gyerekkel, de a lányom így nincs egyedül és a pénz is sokkal több. Már tudtunk venni egy testvérbabakocsit és a szülésre is tettem már félre. Csak azt nem tudom, mi legyen a szülés után. A fiú szülei azt szeretnék, hogy még 2 évig vigyázzak rá, de hogy bírnám egyedül az újszülöttel, az én 2 éves lányommal és vele? Erre adjatok tanácsot!
Különben nekünk nagyon nagy szerencsénk volt amikor a lányom született, mert kaptunk egy csomó ruhát, kiságyat, kádat stb. ezeket nem kellett megvennünk, és azóta is használt ruhákat veszek neki, csak egy két dolgot kap újonnan (zokni, body) Meg anyukám bölcsiben gondozónõ és "örököl" az unokájának sokmindent. Legutóbb kb. 25 pár cipõvel érkezett!!!
Na most befejezem, legközelebb jövõ vasárnap tudok valószínüleg írni. Addig is várom a tanácsokat és sok sikert az itthoni élethez Sunflower! (és egy babát is!)
Anna, szegoa@operamail.com
Ui: Nagyon boldog vagyok a nem várt babával a pocakomban!
Anna
 


Szia Sunflower!
A Hermina Iskolaban a ket tanarno neve, akiket nagyon ajanlok: Lacsny Bálintné Magdi, es Monostori Klari.
A suli szamat igy fejbol nem tudom, na mindegy, ha lered oke a suliban, akkor hivatkozz Tanczos Zsikere, hogy en ajanlottam oket mint szuper es kompetens tanarokat (valoban azok, bar sokan fele ennyire lennenek azok), ok biztopsan tudnak segiteni abban hogy raakadjatok a legjobb megoldasra.
Zsike
zsike
 


Sunflower!

Én ezt találtam neked:

kölöknet
[url=http://www.koloknet.hu/" TARGET="_top]http://www.koloknet.hu/[/url]

iskolaválasztás
[url=http://www.koloknet.hu/szulo/iskolavalaszt.htm" TARGET="_top]http://www.koloknet.hu/szulo/iskolavalaszt.htm[/url]

Magyar általános iskolák a hálózaton [url=http://www.kfki.hu/edu/iskola.alt.html" TARGET="_top]http://www.kfki.hu/edu/iskola.alt.html[/url]

Budapesti iskolák:

Amerikai Alapítványi Iskola,
Általános Iskola és Gimnázium1075 Budapest Wesselényi u. 44.
Tel: 1/342-7143Fax: 1/342-5915Felelos:Urbányi PéterE-mail: amerikai@amerikai-bp.sulinet.hu
Megj: URL: [url=http://www.amerikai-bp.sulinet.hu/" TARGET="_top]http://www.amerikai-bp.sulinet.hu/[/url][2000/03/07]

Kapocs Általános és Magyar-Angol Két Tannyelvu Iskola1188 Budapest
Kapocs u. 56.Tel: 1/295-4629Fax: 1/290-7353Felelos:E-mail: kapocs@drotposta.huMegj: [2000/01/28]

Terézvárosi Kéttannyelvu
Általános Iskola és Gimnázium1061 Budapest Hegedü u. 3.
Tel: 1/342-1936Fax: 1/342-1936Felelos:Bátori Endre György
E-mail: info@mail.terezvarosi-gimn.sulinet.hu
Megj: URL: [url=http://www.terezvarosi-gimn.sulinet.hu/" TARGET="_top]http://www.terezvarosi-gimn.sulinet.hu/[/url][2000/08/30]


Országos Közoktatási Intézet [url=http://www.oki.hu/" TARGET="_top]http://www.oki.hu/[/url]

IRISZ Sulinet [url=http://www.sulinet.hu/" TARGET="_top]http://www.sulinet.hu/[/url]

Bigacsiga Kata
bigacsiga
 


Szia Dia!

Igaz, hogy nekem sem a csaladpolitika miatt van summa 3 szoba, 4 kerek, es tobb mint 3 gyerek. Csak annyi, hogy tavaly ilynekor mar nem forgattak ki a zsebemet: veletlenul 1000 ft-ra ugyanannyi gyerekkedvezmeny jart, mint ami SZJA-t utolag be kelett volna fizetni. Ugyhogy egalban voltunk. Ez is valami, volt mar rosszabb is.

udv
Zsolt
Zsolt
 


Sziasztok Lanyok!

Mindenkinek koszonom a segitseget es a jotanacsokat, remelem igy konyebb lesz jo iskolat talalnunk.

Zsike! A tanarokat megjegyeztem es valoszinuleg megkeressuk oket, mert valoszinuleg ertekes infokat adhatnak a sulival kapcsolatban. Egyenlore ugy all a dolog, hogy a Terezvarosiba megy az Anett, de lehet talalunk meg annal is jobbat.

Anna, elkepzelni is alig tudom, hogy leszel meg egyedul 3 kicsi gyerekkel. Tudom, hogy az ember sok mindenre kepes ha a szukseg ugy hozza, mindenesetre az idodet es persze az energiadat jol kell majd beosztanod. Kivancsi vagyok a tobbieknek milyen praktikus otleteik vannak, gondolok itt azokra akiknek tobb kicsi gyerekuk van (neki van igazan tapasztalatuk ezen a teren).

Sunflower
Sunfower
 


Sunflower!

Adós maradtam neked egy sulival A neve Budapesti Nemzetközi Iskola, a Fõvárosi Önkormányzat a fenntartója.(Konkoly Thege M. út 19a) a www.oki.hu -ról néztem, ott az derül ki, hogy alig pár gyerek jár oda. (amúgy ovi is egyben). Azon az oldalon nincs tel.szám, a kapu mellett van, csak alig birom a buszról elolvasni, de már a lelkiismeretem nemhagy. Ha jól néztem 275-4293, de igyekszem pontosabban megnézni. Amúgy Matávtól nézem, van olyan is, hogy Amerikai Nemzetközi Iskola, Iskolák, 1121 Budapest, Kakukk út 1/3. , (1) 275 4519, meg Magyar-British International School Alapítványi Óvoda és Általános Iskola, 1126 Budapest, Beethoven utca 1/c , (1) 213 8775
Igyekszem a Konkoly-os számot ellesni, sajna egyelõre máshonnan nem bírom kinyomozni.
Ildi
Pethes Ildikó
 


Kedves Ildi!
Koszonet a faradozasodert, nagyon kedves vagy. A masik ket iskolat felhivtuk, de sajnos nem tudok 15 ezer dollart fizetni egy evre. Most, hogy a cimet tudom lehet hogy en is megtalalom majd az altalad emlitett sulit.Remelem.

Sunflower
Sunflower
 


Sunflower$

A KOnkoly-Thege másik telefonszáma: 395-9312
Remélem valahogy majd csak megoldódik ez a gond is! (na amúgy normál suliba íratás sem egy egyszerû dolog...)
Ildi
Pethes Ildikó
 


Kedves Sunflower!

En nem a kerdesedre valaszolok, hanem nekem lenne egy kerdesem hozzad.
Mikor dontottetek el, hogy hazakoltoztok? Es miert? (En is erosen gondolkozom ezen, Canadaban elek) Csak az erdekelne, hogy mennyivel elobb tuztetek ki az idopontot, hogy ebben az evben juniusban indulas? Es meg az is, hogy minden cuccotokat eladjatok itt es ugy mentek, vagy hajon atvisztek dolgokat? (Butorok, konyhai cuccok stb.) Es ha igen, ez mennyibe kerul?
Szia!

Agi
Agi
 


Sziasztok Lanyok!

Ildiko, koszonet a telefonszamert. Hetfon meg is probalok beszelni veluk, mert jobb minel tobb lehetoseget megismeri es utana a tobb rossz kozul a kevesbe rosszat valasztani.

Agi, sajnos nem igen tudok neked segiteni, mert mi mar akkor tudtuk a haza menetel datumat mikor kijottunk. Azert nehany dolgot mondhatok, ami talan segitsegedre lehet. Mi peldaul a legtobb cuccot eladjuk, mert a hazaszallitasa tobbe kerul mint otthon masikat venni. A maradek cuccunkat, amit ugymond megeri hazavinni, hajo viszi hazaig.Az sokkal olcsobb, mint a repulo es igazabol nem zavar hogy a nyari ruham 3 hetet utazik. Az arat igy hirtelen nem tudom, de majd megnezem neked.

Pusszantas nektek
Sunflower
Sunflower
 


Kedves Sunflower!

Koszi a gyors valaszt! Tehat ti ugy jottetek, hogy dolgozni es nem vegleg? Hany evig voltatok itt?
En is egyebkent ugy gondolom, hogy a butorokat pl. eladnam, de olyasmiket mint egy csomo ruha, konyvek, konyhai aprosagok, meg egyebek amik kedvesek szamomra, nem szeretnem csak ugy elosztogatni oket, eladni meg nincs ertelme, mert ugysem venne meg senki, ill. csak fillerekert, azokat hajon hazaszallittatni. Csak azt nem tudom (mondjuk meg igazabol nem is erdeklodtem mashol, mert ugyis csak nehany ev mulva lenne aktualis a koltozes), hogy mindezt nagy faladakba kell becsomagolni magunknak, vagy koltozteto cegek vegzik az egeszet? Es a hajoig pl. hogy jut el? (U-Haul vagy ilyesmi ceg szallitja oda, onnan valaki mas, es aztan mikor mar megint szarazfoldon van otthon akkor hogyan tovabb?) Otthon gondolom vamon megy keresztul. Szoval ilyesmire lennek kivancsi, ha nem banod megirni. Koszi szepen elore is!

Agi
Agi
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Házasság, család

Jegyzetfüzet:

 

cron