A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Jajjj de kár :( Vigyázz magatokra!!!!! Puszi B-nek és macsnak :)
kisün

Recca, remélem nem leszel sokáig offline!!

Vera, köszi :)

nem tudjátok véletlenül, hogy hol lehet olyan órát venni,ami világidőt mutat, mondjuk London Párizs New York-ot? apafejnek szeretném szülinapjára. vagy esetleg valami más ötlet New Yorkkal kapcsolatban (apa kedvenc városa) repjegyet leszámítva? :wink:

elkezdtem nézni a Jakupcsek műsorát de nembírtam, a szívem szakad meg akkora kisgyerekek mint Istikém és még kisebbek árván, vasrácsos kórházi ágyakban :cry: :cry:

votiv 8)
votiv

Kisun, jol mondod :D
es nekem van is kicsit buntudatom idonkent, amikor leirom a velemenyem valamirol, mert ugy leirva, mindig olyan, mintha azt valami abszolut dolognak tartanam. pedig fraszkarikat! ezt keretik figyelembe venni :lol: es sose nem megharagudni :wink:
ja es a macskas otletedet majd meggondolom :mrgreen: itt unalmas net-nelkuli oraimban... :lol:

na es amiert meg itt vagyok: http://kismama.hu/kismamacikk.php?id=61&cid=24572
hogy mikrol nem irnak ebben az ujsagban :D

most mar tenyleg el

"Tell me why are we so blind to see
That the ones we hurt are you and me?"
Coolio
recca

guten morgó! :D

Recca, érdekes a cikk, nagyon tanulságos!

votiv 8)
votiv

szrekuc! tegnap negyed órán keresztül kergettem teheneket a neten (elég gyér a felhozatal :roll: ), s mint ki jól végezte dolgát elmentettem magamnak, majd aludni mentem.
szóval megkésve, de nagyon boldog szülinapot a nagyfiúnak!!!
Kép tehén 1 Kép tehén 2

semmit nem olvastam, este majd jövök. szép napot mindenkinek

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

Jó reggelt :)

Mááása!!! de jóó, gratula !!!! és tényleg jó lenne legalább 2-3 naponta hallani rólatok :)

Recca :( :(
Mi is várunk ám vissza mielőbb!

Szopiról mi viszonylag könnyen szoktunk le. Nagyon nagyképűen hangzik, de tényleg így volt: én éreztem, hogy most kell kezdeni csökkenteni a szopit, egyszerű belső késztetés volt, teljesen természetesen jött. Füles amúgy is csak egy anyaméretű cuminak használt kb. Legelején a napközbeni cici maradt el, de nem is hiányolta, csak le kellett kötni valami játékkal. Aztán az éjjeli ébredéseknél ki sem vettem a kiságyból, csak néhány korty teát kapott és már aludt is. Aztán a jó reggelt szopi maradt el,legvégül az elalvás előtti, de ezt felváltotta a cumisüveg. Szerencsém is volt, minden tiltakozás nélkül elfogadta az üveget is. És nem üvöltözött a cici után. Nem tudom mi és hogyan lett volna, ha zokog utána, biztosan nem így, de az ő igényeinek a csökkenése és az én belső késztetésem elég volt együtt a békés leszokáshoz. Jó volt szoptatni, de most is jó így szopi nélkül. Végtére 9 hónapig szopott :) És szerintem is mindenki egyedi eset, egyedi megoldásokkal. Egy biztos, én sosem a trendeket, hanem a belső késztetésemet figyelem. Ha meg elbizonytalanodom, akkor megkérdezlek titeket :)
macskanyu

Szrek,
:mrgreen: ezt az első tehenes képet nekünk is betették anno fajtaismeret előadáson :mrgreen: nagyon rulez :mrgreen:
macskanyu

Szmagdi,
szia!!! És gratula a pocakhoz! És maradj és mesélj! :)

Cici téma: szó szerint ideidézhetném Kisünt, lányaink nagyon egyre járnak. :) Semmi tervem nem volt a szüléssel kapcsolatban (szülésterv, mi az? csupán ki akartam nyomni a gyereket, na, 100%osan sikerült.. :lol: ) A szoptatással kapcs. viszont volt tervem, méghozzá az, h kb a gyerkőc első szülinapjáig nyomjuk majd. Gyerkőc meg úgy gondolta, 10 hónap neki éppen elég volt, ezért én is a mázlisták közé sorolom magam, bár akkor nagyon szomorú voltam, így utólag már örülök, h nem volt harc vele.
Nem tudom, mit csináltam volna, ha tovább ragaszkodik, nem tudok intervallumot húzni, de talán úgy másfél éves koráig engedtem volna, aztán valami leszokós terv életbe lépett volna, így utólag már nem mernék okoskodni. Lehet, h a cumi is segített, mármint hogy azt rágta és nem engem.
Egyébként ilyen nagy babáknál is annyira vigyázni kell szopi alatt anyuka diétájára? Vagy egy másfél éves, aki már eszik pl tölöttkáposztát, már nem lesz hasfájós, ha anyu is azt eszik?
Engem tán nem is maga a szoptatási rítus zavarna, még az éjjeli kelések se annyira, de ez az éveken át tartó önmegtartóztatás..... A terhesség meg a 2 éves szopizós gyerek már kb 3 év kiesést jelent, ami a káposztát, lázcsillapítót, sört illeti... ajajjjj..... :mrgreen:

Recca,
gyors modemcserét és váárunk vissza!
És igazán írhatna Moose is, ha a csajok engedik! :P

Azt a falas sztorit félreolvastam, és úgy láttam, a macskák lógnak a falakon... :shock:
neet
neet

Mása!

VAuuuuuuuuuuu!Gratulálok! :lol:

Juc
20170114224602

Pataki Zita eszméletlen mód be van rekedve szegény. A Zuram rá se ismert, pedig Ördög(h) Nóri után az egyik kedvence. :)
Összefutottam Ö.N.val a minap a Camponában, de megálltam, h ne kérjek autogramot a férjmnek tőle. :mrgreen: Olyan magas, h nem is értem volna fel a füléig. :mrgreen:
neet
neet

Sziasztok!

Zuz, már otthon, húha, ez gyors volt, jaj de jó! :P Mégegyszer óriási gratula! :)

Na igen, én is azért is kérdezlek titeket, mert tök bizonytalan vagyok, vagy mégse? :)

Én amikor megszületett Bendi folyton azon aggódtam, hogy csak kihúzzuk féléves koráig a cicizést, meg, hogy meddig lesz tejem, aztán itt vagyok már 20 hónapos a fiam és még mindig szopizik. :) Ami egyrészt jó, mert én is imádom, amikor aranyosan ott szuszmákol a cicin, de valahol már szeretném befejezni is. Mert egyszer úgyis vége kell, hogy legyen.

És ugye én nem egyszer láttam a macskáknál, hogy ők is erőszakkal választják el a kicsiket, egyszerűen elzavarja az anyamacska egy idő után. Vagy ez nem így van? Biologusok?

Szóval valahol úgy gondolom ez is természetes, hogy az anya egy idő után elválaszt, de persze lehet, hogy nincs igazam, mert lehet, hogy egy idő után magától is abbahagyná, de mikor? Nem egyszer látom, hogy a cumival is milyen harcok mennek 4-5 éves gyerekekkel... meg olvastam más topikon, hogy 4 éves gyereket is milyen nehéz volt leszoktatni a ciciről. És én már úgy érzem szívesen felakasztanám a cicimet a fára. :)

És ahogy Neet is én is időközben amikor már egy éves lett B, akkor úgy gondoltam másfél éves koráig biztos nem fogom erőltetni a leszokást. De most azon gondolkodom, hogy lehet, hogy most még könnyebben elfogadja, nagyobb korában nehezebb lesz.

És a cicibekenést én nem érzem olyan gáznak. Mert talán akkor ő magától mond le a ciciről, mert már nem olyan lesz, mint eddig, mert nem lesz jó ízű. De ha én nem engedem neki, a cicizést és úgy akarom leszoktatni, akkor meg talán nem érti majd, hogy miért akarom elvenni tőle azt a csudafinom és jó dolgot. Csak attól félek, hogy majd úgy értékeli, hogy ha a cici rossz ízű lett, akkor anya is rossz ízű, szóval anya is rossz. :?

Úgyhogy nem tudom!! :roll: Egyelőre várok a csodára.

Ja és én azért érzem, hogy már megérett a leszokásra, mert ha nem vagyok ott, akkor simán elvan, simán el is alszik cici nélkül.

ruz
ruzicsky

Mása

Neked pedig gratula! :) Gyere gyakrabban.

Egyre pocakosabb lesz ez a topik. :)

ruz
ruzicsky

Sziasztok!

Szrekuc, nagyfiadnak utolag is boldogsagos elso szulinapot!

Zuz, lanyod gyonyoruseges! Milyen otthon, hogy telt az elso kozos ejszaka? Bazsi mit szol a kistesohoz? Szules? :D

Cruse, sztem meg te sem irtad meg a szulest! Adel baba is szepseges, remelem azota megoldodott a szopi-fejes kerdes.

Masa, gratulalok a pocaklakohoz!

Recca, ha nem is szoltam mindig hozza, de en nagyon szerettem olvasni a irasaid, remelem nem sokaig maradsz el a forumtol. :(

Neet, Kati 15 hos, naponta meg tobbszor szopizik - az ejszakarol nem is beszelve -, es mindent eszem. Pontosan ahogy irtad, ahogy kezdtem neki bevezetni ezt-azt, az egy-ket hettel kesobb mar en is ujra ettem. Mivel mostmar mindent eszik, igy en sem tartoztatom meg magam semmitol. A gyogyszerekkel azert csinjan banok, de nem is volt nagyon szuksegem ra, miota Kati van. Na sort azt tenyleg nem iszom, de csak azert mert nem szeretem. :wink:
Nalunk nem lesz konnyu elvalni a cicitol, mert nagyon ragaszkodik hozza. :roll:

Szep napot mindenkinek!

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

Ruz,
nagyon jó, hogy írtad a macskás példát, tényleg így van, csak az emberállatok túlbonyolítják a dolgot. :D
A rossz cici-rossz anya elmélet is csak egy anyában születhet meg, a gyerek BIZTOS nem bonyolítja ennyire a szálakat. (Hiába, ők még nem néznek szappanoperákat! :mrgreen: )
Szal ha rossz ízű a cic, attól anyu még lehet jóillatú és puha és biztonságot nyújtó, ergo a ciciről leszokás nem anyuról leszokás jelent.
És amíg ded érzi, h anyu sem tud dönteni, addig ő is bizonytalan lesz ciciügyben. Lehet, h ő is leszokna, ha anyu megadná a kezdő (el)lökést... de ezek ismétlem, csak elméletek, lehet, h hülyeséget hordok itt halomba...
neet
neet

Neet,
szerintem nem hülyeség. Én egy csomó mindent az állatvilágból lestem el. A macskaanya meg fogja magát amikor elege van, oszt kiugrik a fészekből és lerázza a kölkeket :mrgreen:
macskanyu

Indi!
nekünk van olyan békás izénk, és csak azért nem adhatom neked, mert anyósomnál van, ő vette, ugyanis L. nem tűri magán azt a merev "előkét".
én is vettem levegőn száradó modellgipszet, és baromi drága volt Rylie-éhez képest, mert ez 850 Ft volt. ráadásul most száradásnál pöndörödött is, azaz nem maradt lapos, folyton nyomkodnom kellett, hogy kép maradjon belőle.

Macs!
akár Lencsi kicsiben. ő a labdával csinálta ezt. két labdával megpróbált felmászni az ágyra (mindig elgurultak :) ), és mikor felmászott, elhajította őket.
én vettem L-nek kávát, de azt nem szereti, csak az enyém kéne neki.

Recca!
én csak ámulva olvasom itt a praktikákat, de biztos nem kenném be semmivel a cickót, hogy leszokjon róla. max , ha muszáj, én szoktatnám le, egyszerűen nem kapna.

Zuzi!
éééééééljen!

eszembe is jutott, hogy egy vasárnap szülő szobatársamat - helyhiány miatt - hazahajtották kedden reggel. de vissza kellett mennie a születési anyakönyviért, mert az nem érkezett meg még :)
ancsipancsi

Jó reg!

Azért az emberállatnak számos olyan szükséglete van, ami az egyéb soklábúaknak nincs.... például egy kiscica nem lesz neurotikus/depressziós/alulmotivált etc. azért, mert hagyta az anyja sírni kis kölyökként, ugyi...

Recca :) szomorú vagyok. és mélységesen át tudom érezni a helyzetet . REmélem, hamarosan megoldódik!

indianyo

Indi!
a spirálfűzés nagyon drága? vagy randa megoldás lenne??
asszem ilyen művészboltokban lehet valami könyv kötésére alkalmas izéket kapni, de nem biztos. pl lehetne olyan, hogy két kemény lap között két gyűrű, és azon lehetne hajtogatni a képeket, a kemény lap meg lenne a lába (amit alulról egy szalaggal rögzítenél, hogy az "A" betű ne csússzon hasra az asztalon.

Másám!
gratulálok szeretettel! én nem fogok veled szülni sajnos, de majd drukkolok :)

Recca!
te jó ég!!! :( remélem mielőbb lesz modemed!!!

Neet!
klassz az új avatarod!

Ruzy!
ha mindenképp le akarod szoktatni, akkor esetleg ne mindig engedd, hogy szopizzon. legelsőnek redukáld le azokat a szopikat, amikor nem éhes, csak játszik a cickón.
ancsipancsi

Indi: enyém modellmassza 319 Ft volt, de én a legkisebb kiszerelést vettem! Ancsi meg szerintem a legnagyobbat. Valóban az én képem is hasasodott egy kicsit,de azért fel tudtuk szögelni a falra...

Zuz: DE SZUPER, hogy már otthon!!! :)

Szopi: hát nekünk is elalváshoz kell már csak... :roll: napközben amúgy eszébe se jut! Éjjel is lehet, hogy csak azt kéne kipróbálnom, hogy odaveszem magam mellé és nem dugom rögvest a szájába, hátha...de akkor meg azt szokná meg, hogy felkel és anyáék ágyában landol ha kellőképpen óbégat. na ezt se szeretném! Mert jó érzés hajnalban összebújni egy kicsit, de egész éjjelre azért kényelmetlen :)

Barbi: a múltkori láz az nemtom mi volt...
Gratula a fióknyitónak! :)

Rec: :( reméljük azért hamarosan újra onlány leszel!

MÁSA GRATULA! Látod, látod, jön az a ded ha ő is úgy akarja ;)

Macs: kávé :)
Kamilla is olyan ügyesen mászik le-föl az ágyról, pedig sose mutattam neki, hogy seggel kell lefelé mászni egyszercsak azt vettem észre, hogy lekúszott egyedül :shock: :lol: Hiába no, ez a januári eresztés :lol:

Votvi: NY: nekem van egy fotóm a vasalóházról ami századfordulós lehet, mert még konflisok vannak rajta, meg cilinderes emberkék. Kb A4-es méret, és mellette van egy másik fotó amit pár éve csináltam róla. Tehát egy régen és ma című fotócucc. Ha gondolod szívesen kölcsönadom, hogy lemásold, bekeretezd ha ez tetszene Apjukodnak!

Éjjel Kamilla is elkezdett köhögni és reggelre mindenkinek kaparós lett a torka :( Nemtom megint mi a jófenét nyeltünk be de már nagyon :twisted: vagyok! Lehet, hogy az a hülye antibigyó ennyire lenyomta az immunrendszerét?? Persze most napközben is van szopi többször is, de még igy is ilyen nyamvadtak vagyunk, hogy minden baci megtalál minket :( Én iszom a bodzateát, este meg megyünk homeos cuccért. És persze holnap este mennénk Pécsre, szal remélem nem lesz rosszabb a helyzet :?

Rylie
rylie

Rylie :) de hőre vagy levegőre keményedős a masszád????

Ancsi :) spirálozás nem férne rá, oylan pici képek ezek, no meg nekem már ennyél több nem fér bele a keretbe sajnos. Úgyhogy marad a kézimunka.

Azéárt ha valaki megy ikejába, vesz nekem békás étkészletet lécci? köszecs!

indianyo

Indi,
békás készletet én szívesen nektek ajándékozom, csak kissé hiányos. A tálka meg a bögre az alávalóival megvan, a kiskanál eltűnt, a nyakbaakasztós meg feladta elég hamar a harcot (kettétört a gagyi svéd műanyagja :lol: )
Sztem a tál túl alacsony, és ha ded látni akarja a békaarcot, nem látja a kaját (mert az fölémagasodik és kitakarja), ha meg jó irányban kapja a tálat, én nézhetem a békát. NAgyon aranyos, nekünk is megtetszett, és egyből megvettük, de kb 2x használtuk csak a helyet foglalja.

Rájli,
jobbulást!! Sajna ez a kaka idő, köd, nyálka, remek táptalaj a mindenféle baciknak, vírusoknak. Eszter csoportjában tegnap már csak 4 főt számláltam. A 10 ből. Rossz arány.

Ancsi,
a spirálozás nem szokott drága lenni, pl ha kis könyvet, lapokat akarsz összefűzetni, az párszáz ft, de ilyenkor biztos megnyomják a tollat a számlánál, hiszen karácsony van, semmi pénz nem számít. :evil: :evil: Bármely nyomtatványboltban meg diplomafűzősnél bepróbálkozhatsz, de van konkrét címem is: a 7es busz megállójában, ami a Keleti felé visz a Bosnyákról és a megálló a Thököly úton van. A Stefánia úti megálló az, na most jól körbeírtam. Szal rögtön a megállóban van egy ilyen fűzős bolt, próbáld meg sztem.
neet
neet

Indi,
békás készletet én szívesen nektek ajándékozom, csak kissé hiányos. A tálka meg a bögre az alávalóival megvan, a kiskanál eltűnt, a nyakbaakasztós meg feladta elég hamar a harcot (kettétört a gagyi svéd műanyagja :lol: )
Sztem a tál túl alacsony, és ha ded látni akarja a békaarcot, nem látja a kaját (mert az fölémagasodik és kitakarja), ha meg jó irányban kapja a tálat, én nézhetem a békát. NAgyon aranyos, nekünk is megtetszett, és egyből megvettük, de kb 2x használtuk csak a helyet foglalja.

Rájli,
jobbulást!! Sajna ez a kaka idő, köd, nyálka, remek táptalaj a mindenféle baciknak, vírusoknak. Eszter csoportjában tegnap már csak 4 főt számláltam. A 10 ből. Rossz arány.

Ancsi,
a spirálozás nem szokott drága lenni, pl ha kis könyvet, lapokat akarsz összefűzetni, az párszáz ft, de ilyenkor biztos megnyomják a tollat a számlánál, hiszen karácsony van, semmi pénz nem számít. :evil: :evil: Bármely nyomtatványboltban meg diplomafűzősnél bepróbálkozhatsz, de van konkrét címem is: a 7es busz megállójában, ami a Keleti felé visz a Bosnyákról és a megálló a Thököly úton van. A Stefánia úti megálló az, na most jól körbeírtam. Szal rögtön a megállóban van egy ilyen fűzős bolt, próbáld meg sztem.
neet
neet

Szerintem a macskák viselkedése is azt mutatja, hogy még az állatvilágban, ahol ugye ösztönösen cselekednek, sem működik, hogy maguktól lemondjanak a kicsik a szopiról.

Viszont pont amiatt, hogy mi emberek sokkal bonyolultabbak vagyunk (talán, bár ki tudja), a lelki tényezők miatt gondolom én, hogy pár ilyen trükk esetleg segít zökkenőmentesebbé tenni a dolgot. Mi emberek ugye ki tudunk találni ilyeneket is, míg a macskák egyszerűen csak rámordulnak a kölyökre és elzavarják. De nem tudom, csak ötletelek...

Ancsi

Már próbáltam, hogy nem adok neki, de akkor elkezd sírni és hisztizni és nyúzza a pólómat, hiába kínálok én neki akármit.
Meg szerinted miért nem jó a bekenés és miért jobb ha egyszerűen nem hagyom szopizni? Indoklást is kérek ám! :P

ruz
ruzicsky

Ja, most látom, nem is Ancsi akar kötni. Na sebaj, hátha valakinek egyszer jól jön a fenti (dupla) infom. :)
Egyébként nálatok nem egetverően kakamód működik a babanet? Csak engem tisztel meg??? Mert nem panaszkodtok... összevissza hozza fel az oldalakat, ha frissítek, akkor is 13 oldallal odébb leszek, és ezer év, mire visszatalál... :twisted:
neet
neet

Ruz,
ez csak azért van, mert a macskák ösztönösen tudják, mi a jó. :D
Egyébként a határozott fellépés többet érhet, mint a midnenféle praktika, valszín a macskanyuk is ezért rázzák le a nyávogó sereget egy idő után. Ugye, Fő-Macskanyu? :)
neet
neet

Indi

Nekünk is van békás készlet, de szintén hiányos, nekünk a bögre alja nincs meg, kanál az sztem megvan, meg a nyakbaakasztós is megvan amit egyetlen egyszer sem használtunk. Szóval ha kell össze tudjuk hozni neked Neet-el a készletet, mert nekünk sincs szükségünk rá. :D

ruz
ruzicsky

Neet :) nekem si kakanet! ráadásul hsz-ek tűnnek el és majd két nap múlva találom meg őket, ha van türelmem visszakeresni...

És hogy lehet egy 8 hós gyerekkel megértetni, hogy ha tejecskét kibukik a padlóra kúszás-mászás közben, akkor abban ne tapicskoljon-csúszkáljon kéjesen, mert az én gyomrom kényes az ilyesmire? :mrgreen: Tudom én, hogy fel kell fedezni mindent, az első 25 alkalomért nem is szóltam, de most már azért beérhetné ennyivel :lol:

indianyo

Mása :) Nagy-nagy gratula innen is! :wink: :D :D

Vera :) Nagyon tetszett, amit a gyerek-anya kapcsolatról írtál, sztem nagyon igazad van, egy kapcsolat akkor működik harmonikusan, ha mindkét fél jólérzi magát benne! :D

Barbi :) Fiókhuzogatás :P :P

Rec :) Remélem mielőbb tudsz újra jönni!

Macs :) Te anyaméretű cumi! :lol: Nagyon királyak ezek a tehénkék, az elsőről azt hittem vmi trükk van benne (ill. rajta), de ezekszerint valódi :o

Ruz :) Csodára én is vártam, de nem jött, csak akkor, amikor megpróbáltam már tenni vmit szopi-ügyben, hát hiába, segíts magadon Isten is megsegít... :wink:

Ancsi :) Modellmasszával én is így jártam (megvetemedett), de nem mindegy, hogy hol és mekkora kiszerelésben veszed, mert tényleg 300-1000 Ft között van az ára!

Rylie :) Hú, bulást az egész családnak!!
denizsa

Indi :) Megértetni? amikor olyan nagyon izgi az a kijött tejecske... :lol:

És nem is újságoltam Nektek, hogy Bálintnak már eggyel több foga lett: kijött az egyik lila folt alatt a rágója és a lila folt eltűnt! :D Szóval tényleg csak a foga jött, de van még egy foltunk, jön még...
denizsa

Indi: izé hát levegőn szárad..ezt elfelejtettem :oops: De rém büdös amikor szárad, szal ne D-vel egy szobába szárítsd ha van rá mód!

Abban nagy igazság van, hogy ha a ded megérzi az anyán, hogy anya nem is igazán akarja az elválasztást csak mondja akkor a babó nem a kimondott szavaknak fog engedelmeskedni hanem az anya érzéseinek-tudatalattijának! Ezt most olvastam az Elég jó szülő c. könyvben az oviba engedés kapcsán, szal nem magamtól vagyok ilyen tudományosan okosságos 8) de szerintem abszolút igaz! Sőőt szerintem Indi te is tudatalatt marhára örülsz, hogy D tapicskol a trutyiban és ő azért csinálja, hogy neked kedvedre tegyen :mrgreen:

Felébredt a kis köhhencsem, lépek valami kaját gyártmányozni!
Rylie
rylie

no, kegyesek hozzank az egiek v csak lassan orolnek bizonyos malmok, mindenesetre van meg elet a zsinorban. kihasznalom.
eloszor is: aranyosak vagytok, koszonom. jol esik :D mondjuk nem hiszem, h sokaig birom majd nelkuletek meg internet nelkul (mint egy falat kenyer :lol:), szoval kitalalunk hamar vmit :D
aztan: macskas felvetes erdekes, de... sztem - Indivel egyetertve - egy embergyerek nem olyan mint egy macskagyerek. ahogy egy macskagyerek sem olyan mint egy gilisztagyerek (nagyon sarkitva!!!). van egy csopp(?) ertelmi-erzelmi stb kulonbseg. en ezt a bekenest kicsit ugy erzem, mintha palira vennem a gyereket. mikozben tok buszke vagyok, h mennyi mindent tud es megert mar, ezzel a modszerrel azt jelzem, h ezt a problemat keptelen vagyok partneri modon lerendezni. nemtom, en ennel jobban tisztelem ot. meg belegondoltam abba, h milyen lenne, ha elem tennek a kedvenc kajamat, amibol nagy elvezettel bekapnam az elso falatot, es ugyanazzal a lendulettel kellene kikopnom... ok, valszeg soha tobbe nem ennek olyat, viszont baromi rossz emlekem maradna... :( foleg, h azt sem ertenem, h ez most miert
ettol fuggetlenul persze mindenkinek szive joga...

Coolio
recca

ja, meg annyi, h a magyarazatnak persze nem kell az igazsagnak lennie (h anyank mar elege van :wink:), hanem vmi, amit mar megert a lurko. ezert is irtam le a sved szokast a kiscicakkal. (a bnomek egyik kislanya igy szokott le a cumirol, pedig o nagyon ragaszkodott hozza. de azutan, h ott hagytak, soha nem kerte tobbet, es azota is emlegeti, h milyen ugyes volt, h odaadta a cicaknak :D. a masik leanynak eleg volt az eszere hatni, h nagy o mar a cumihoz.) kinek mi

Coolio
recca

Votív! Akkor hajrá gyógyulás :lol:

Hát én arra vágyom hogy majd magától váljon le a szopiról mondjuk másfél éves korában. Meg is írom a télapónak! :mrgreen:

Recca! Köszi a bíztató szavakat. :P
S drukkolok hogy nyerjetek mondjuk egy életetek végéig szóló ingyi netkapcsolatot!

Indi! unokatesó sztoriján majdnem elbőgtem magam. Szegény babó! Istenem... :( :(

Ha valamit olvasok elgondolkozom rajta, oszt vagy magamévá teszem, vagy kidobom, vagy ha bizonytalan vagyok ide jövök hozzátok. :lol:

Den! Harjá a fogakhoz! S gratula a legújabbhoz.
gödibarbi

Sziasztok.

Köszi a gratulációkat.

Mivel Ruz is azt írja hogy egyre pocakosabb a topik, szeretnék kérni Tőletek valamit:
Megírnátok kinek mennyi idős pocaklakója van, mert én nagyon le vagyok maradva :oops:

Rec,
én már csak tudom milyen net nélkűl :( De egy idő után megszokja az ember és sokkal többet foglalkozik a babájával/gyermekével :) De azért az elvonási tünetek azok megvannak :wink: Drukk,hogy mihamarabb megoldódjon a dolog.

Most lelépek egy kicsit, mert megyek "dolgozni" ,de este majd benézek és visszaolvasok :)

Mása
szmagdi

Rec

Remélem hamar lesz majd újra neted! :)

Amíg még vagy írom gyorsan, hogy jó érveket írtál! :D Megfontolom. De mondjuk még úgyis halogatom a dolgot, de akkor megpróbálom először a partnerséget ha majd igazán elhatároztam magam. De ha nem megy sokáig, akkor jön a cicikenés :wink: , talán majd citrommal, hogy azért mégse olyan nagyon drasztikus íz legyen, mert elgondolkodtatott, hogy ne rossz emlék maradjon.

ruz
ruzicsky

Recca:remélem hamarosan lesz neted újra, gyere minél elöbb....

Mása: gratula az új pocaklakódhoz. Mennyi mennyi új kis babóca.

Zuz: Panna gyönyörűséges és nagyon édes pofa. És Te is baromi jól néztél ki így szülés után két nappal. És örülök, hogy haza is engedtek. Bazsónak hogy tetszik a tesó?

Barbi: akartam neked írni, hgoy persze segítek... csak sosem jutok el odáig. Mert valaki mindig beteg, most éppen én dőltem ki, hétvégén apjuk, múlt héten Fanni. szóval összeszedem magam és küldök választ.

Megyek, mert ébred a ded...jövök még este

Johi

Kép
Kép
johanna1975

Szrekuc: Boldog szülinapot Ábelbábelnek.

Neet: édes a kép Eszterről,mármint avatarkép. na ennyit engedett Fannilány írni

betegeknek bulást

Kép
Kép
johanna1975

Rec :) Nem semmi a kiköpős hasonlatod, de előfordulhat, elég elsózni a kaját :lol: Na de viccen kívül, én annak örülök, hogy sikerült a fiamat rávenni, hogy máskor egye a kedvenc kajáját, ne elalvás előtt és ne éjjel. És én is nagyon szeretem és tisztelem őt, de most még nagyon büszke is vagyok rá, hogy partner volt ebben :D Így már nekem is jó, és nem is akarom egyenlőre teljesen leválasztani. De sztem megéri megpróbálni változtatni egy rendszeren, pláne ha az már nem ideális mindenkinek.

Barbi :) Akkor majd vakarhatja a fejét a Télapó! :lol:

Mása :) 18+3
denizsa

Nomármost: Én nem azt írtam (szándékoztam írni), hogy úgy csinálom mint a macskák, hanem azt, hogy egy csomó minden hasznos dolgot lestem el az állatvilágból.
És én sem kenném a cicim mindenfélével, de amikor azt éreztem, hogy most kell leszokni, mert a gyerek nélküle is tök jól elvan, akkor fokozatosan, sok szeretettel,türelemmel, határozottsággal, figyelmének másra terelésével, ölelgetéssel stb. elhagytuk a szopit. Kb. egy hónap alatt. Azért ez ugye nem = a lerázom, had bömböljönel.... nem is bömböt, hanem szépen átállt, de ehhez kellett az is, hogy elfogadta tőlem, hogy szopi helyett, másféle dolgokkal is lehet vígasztalódni, elaludni és ez nem egyenlő az anyjáról való lemondással. Összebújni a mai napig szoktunk sűrűn és eszébe sem jut a cici. Természetesen tudom, hogy nem minden gyerekkel ilyen könnyű, nem tudom, mit tettem volna, ha a gyerekem annyira ragaszkodik a szopáshoz, de valahogy akkor is a szépen fokozatosan leszoktatást próbáltam volna, azt hiszem.

Egyébként meg a macskák is egyre ritkábban és egyre rövidebb ideig szoptatnak, tehát a fokozatosság ott is megvan... :)

Denizsa,
DE! ez egy manipulált tehén :mrgreen: természetesen nem gyárilag földgömb-mintás :mrgreen:
macskanyu

Rylie!
dehogy nagy kiszerelést vettem, hanem más márkát. olyan kis pici volt, hogy majdnem hanyatt dobtam magam :(. ez is volt a gáz, mert olyan vékony lett kinyújtva, és ezért nem olyan jól mutat benne a minta + hajlott is száradáskor. meg szerintem túlzottan ruganyos volt, így kirúgta a formát :). de egyáltalán semmi szaga se volt száradáskor se.

Neet!
köszi, én nem akarok spirálozni, csak mint ötletet vetettem fel Indinek. nekem a férjem beköti a cuccot, ha akarom.

Ruzy!
a bekenést valahogy átverésnek érzem. akkor nem tudja meg, hogy már nincs itt az ideje a cicinyúzásnak, hanem megutálja az egészet. én valahogy inkább nem adnék neki, minthogy kenegessem. tudom, hogy baromi nehéz, de olyan ez , mint az ágyba szoktatás, hogy nem kevés nyűggel, hisztivel jár, és meglesz az eredménye. viszont így belegondolva, ha neked úgy könnyebb lelkileg, hogy becitromozod, vagy ilyesmi, próbáld meg, mert azzal lehet, hogy hamarabb megy a dolog. csak ne csokival kend be, mert 18 éves koráig se vakarod le a cickókról , úgy rájuk tapad! :D

Deni!
gratula a fogakhoz!
ancsipancsi

Rylie,
ugye hogy remek évjárat a 2006/01 :mrgreen: :mrgreen:
macskanyu

Ancsi, még hogy 18 éves koráig :lol: :lol: :lol:

Johi, Ti meggyógyultatok? nálunk már én is krákogok, ez a vég :x

Rylie, köszi a felajánlást! de ha holap mentek Pécsre, akkor már időben nem férne bele, mert pénteken van a nagy nap :D viszont asszem veszek neki egy amerikai focilabdát vagy valami focis ereklyét. kár, hogy nálunk ezekből irtó gyenge a választék, pedig hogy örülne mondjuk egy olyan videónak, amin minden idők 100 legjobb touchdown-ja van :D ha hamarabb kapcsolok, rendeltem volna neki a neten, bár a szállítás is horror áron van...

Mása, én holnap lépek a 24. hétbe :D

votiv 8)
votiv

Ancsi!

Csokis cickók. :lol: Ezen jót nevettem :). Csokis cici nem lesz, inkább citromos, már csak azért is, mert az nem is látszana meg rajta, csak az íze lenne más. Nehogy rájöjjön Bendi, hogy én manipuláltam meg a ciciket. :lol: :lol:

ruz
ruzicsky

Votiv!
hát rendelj neki Al Bundy dvd-t, aki köztudomásúan minden idők touch down rekordere a milyen gimiben is? :)

Ruzy!
tipp: inkább ne citrommal kend, mert elég magas a savtartalma, nehogy kimarjon. vegyél inkább grape fruitot, az tökéletes erre, hacsak nem Bendi keserű fan. de akkor akár Unicummal is kenheted, nem segít majd rajta. :)
ancsipancsi

Sziasztok

Úgy látszik, nálunk a jobb meg a rosszabb időszakok váltogatják egymást, most éppen egy rosszon túl vagyunk. Ennek legdurvább része a cukorterheléses vizsg. volt, nagyon rosszul voltam, de szerencsére csak azután hánytam stb, amikor már az összes vérvételen túlvoltam. Már megvan az eredmény is azóta: jó lett (4,21 terhelés után). :)

És ha valakinek gyomor- vagy nyelőcső égése lenne, ami nekem nagyon erősen jelentkezett, szinte már alig bírtam elviselni, akkor igyon cickafark teát (gyógyszertárban kapható, nem filteres formában), és nekem 3 nap alatt teljesen elmulasztotta a panaszokat! Szóva cickafark tea!!! :lol: :lol: :lol:

És most megpróbálok kicsit visszaolvasni...

Blaye
blaye

Sziasztok!

Bocsi a bepofátlankodásért, de pár hete/hónapja ebben a topikban láttam, hogy valamelyikőtök felrakott pár szülés/születéses linket. Amerikai oldal volt asszem, csak sajna nem mentettem el a címét. Ha volna oly kedves, újra belinkelné nekem??
Nagyon köszönöm!

Ági

KépKép
fanka

Halihó!!!! :D :D :D :D

Először is sok boldog szülinapot Ábelnek, és én valahol lemaradtam, már másfél fog :?: :D

És boldog Barbi-napot!!! :D

Nem nagyon tudtam visszaolvasni, de láttam, hogy nagyon sokan gondoltatok ránk, nagyon-de-nagyon jól esett :oops: :)

És most aki nem bírja az ömlengéseimet, ugorja át 8) :

Itthon csudajó, minden olyan rózsaszínű, amilyennek szerettem volna. A szülés előtt igazából úgy gondoltam, hogy nem lehetek telhetetlen, ha valamit kívánhatnék, az nem a gyors szülés lenne, hanem hogy pozitív élményként éljem meg, amiről már annyit olvastam, és úgy vágytam rá!!!! Nagyon örültem Bazsónak is, de akkor nagy volt bennem a csalódottság, nem ezt az élményt vártam, és emiatt nagyon nagy bűntudatom volt, hogy akkor én nem is vagyok igazi anya! És úgy irigyeltem azokat, akik egy nagy rózsaszín felhőben lebegtek szülés után! Én csak vánszorogni tudtam, és sajnálni magam! Tudtam, hogy alapvetően nekem kell változni, de jól tettem, hogy másik segítőtársat választottam. Most nem akarom újra felhozni a válasszunk-e szülésznő témát, de űgy érzem, a Gabi egy igazi BÁBA!!!! Olyan akit a Bába válaszol, vagy a Születés művészete alapján az ember elképzel magának, de tudja, hogy ilyen nincs igazából. És én mpost megtapasztaltam, hogy igenis van! A legnagyobb élmény az volt, hogy igazi szülőcsapatot alkottunk négyen, a dokibá a Gabi a párom és én, és persze Panna, aki aztán nem siette el a dolgokat, megfontoltan jött erre a világra, mintha sejtené, hogy annyira nem békés idekint, mint a mamapociban :wink: Mindannyian nagyon megdolgoztunk ezért a gyerekért. Csütörtök hajnal óta voltak jósló fájások, amik annyira jóslók voltak, hogy el se múltak :lol: Nem akartam írni, mert tudtam, hogy ez még csak a kezdet, és fel voltam készülve, hogy akár napoki is eltarthat! Úgyhogy este még palacsintát sütöttem, néha összegörnyedve, De fincsi lett! Aztán estére már éreztem, hogy durvul a dolog, éjszaka nyákdugó el, és szóltam a férjemnek, hogy aludjon nyugodtan, ne állítsa be auz órát, másnap úgysem megy dolgozni, mert B-vel már így nem bírnék ki egy napot! Másnap már a nővérem is itthon volt velünk, masszírozták a derekamat felváltva, és próbálták B-t lefejteni rólam :lol: Sajnos végig rendszertelenek voltak a fájások, ezért nem is mentünk be a kórházba, de tartottuk a kapcsolatot a Gabival, és este amúgyis mentünk volna NST-re. Este megnézett, hát a méhszáj még mindig csak 1 ujjnyi, de a méhnyak elvékonyodva. Bíztatott, hogy micsoda jó hírek, menjünk haza, próbáljak pihenni 8). Éjszakára nagyon bedurvult a helyzet, csöndben már nem is bírtam ki a fájásokat, és be is sűrűsödtek 2-3 percesekre de továbbra is rendszertelenek voltak. Azért mentünk be a kórházba, mert féltem, hogy B felébred a vajúdásre, illetve meg kellett kapnom az antibigyót is. Alig tudtam bemenni!!!!! Kórházban is párszor összeroskadtam! Eredmény: bő 2 ujjnyi méhszáj! Hurrá 8) :lol: :lol: :lol: Haladunk!!!!! :mrgreen:
Ikeaszoba, átöltözés! Na és akkor jött a csoda! Sarokkád gyertyafény zene, illóolajok! Én ezeket nagy külsőségeknek tartottam, nem is készültem rá, de a Gabi igen!!!! Adagolta a homeós bogyókat, kérdezte mia jó nekünk, szuper volt. Aztán behívta dokibát, mert úgy érezte, mindjárt szülünk! Dokibá szerintem 4-kor már bent is volt. Na és itt a kérdés, mia fenét csináltunk akkor fél 11-ig :roll: :lol:

Szóval nem volt se rövidebb, se könnyebb, mint az első, de csodaszép élmény volt! Volt, hogy a dokibá tartott, a Gabi masszírozott, bíztattak, hogy mindjárt meglesz, hihetetlen erő van bennem, és én mit tehettem volna, elhittem nekik, és sikerült! Nagyon nehezen bújt ki, már felvettünk minden létező pozitúrát, szülősámli, négykézláb, lógtam a dokibán és Tomin egyszerre, mondták, hogy akár a kádban is szülhetek. Próbáltuk megtalálni, ami Pannának a legjobb, és végül a franciaágyon jött a világra! Csodálatos volt!!!!!! Amikor megszületett a fejecskéje, és én is láttam, akkora erőt adott! Pislogott bele a nagyvilágba, miközben még félig bennem volt!!!! És hogy mindannyian mennyire örültünk Neki! Mintha mindannyiunk közös gyereke lenne!
Sikerült a gátvédelem is, de nem gondoltam volna, hogy az ennyire nagy többletmunkával jár :shock: :D De szerencsére nem kellett varrni, és pár órával a szülés után már törökülésben szoptattam az ágyamon, ami számomra teljesen hihetetlen, B-vel még 2 hétig csak lukas párnán tudtam ülni, de azt is előtte 10x meggondoltam!

A lányom igazi békében született meg, remélem, sikerült ezzel kárpótolnom, amiért nem tudtam a kezdetekben úgy örülni neki, ahogy kellett volna! A hasamra tették, nem szívtak le róla semmit, nem jöttek be csecsemősök, hagytak minket örülni, ismerkedni, dokibá fotózott, még a telefonjával is! Amikor már nem pulzált a köldökzsinór elvágtam. Azért én, mert Panna úgy lekakilt, ahogy fogtam a hasamon, hogy tiszta kaki lett a kezem, és azzal nem tudtam volna tartani a kamerát :mrgreen: , így a párom kamerázott. Aztán Gabi hozta a kiskádat, lerakta mellém az ágyra, és ott fürdették meg Tomival Pannát. Aztán besurrant egy csecsemős egy ruhával, lemérte, és ki is húzott. Engem lemosdatott a Gabi, és végre összebújhattunk, szoptathattam, és Panna el is szundított....
Mindig erre az élményre vágytam, bár nem volt könnyű! Nehezebbnek éreztem a fájásokat, mint B-vel, talán mégis hatott az akkori fájdalomcsillapító, de ha tehetném, most sem kérnék! Semmit!!!! Se oxitocint, se EDA-t, se semmit! Hiszem, hogy ezért sikerült így megyszülnöm. És ami hihetetlen, hogy két szobával arrébb mennyire másként alakultak a dolgok.......De azt is hiszem, hogy kellet az a másfél évvel ezelőtti élmény ahhoz, hogy ezt értékelni és elfogadni tudjam.

Hú, ez nagyon hosszú lett és ömlengős, és tudom, hogy mostanában nem divat ide szülésélményt írni, főleg nem ilyen résletesen, de Veletek mindenképpen meg akartam ezt osztani, főleg azért, mert most sokan álltok egy (remélhetőleg) ilyen csoda előtt, akik pedig túl vannak rajta, talán nosztalgiáznak egy kicsit.....

A kórházról: a szülés napján babfőzelék volt :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
különszoba nem sikerült, tehát spóroltunk 8) Ez csak azért volt rossz, mert Tomi nme tudott besurranni, és ez hiányzot, de egyébként nagyon jól éreztem bent magam, pihengettem, és ismerkedtem az én nagylányommal. Egyedüli kellemetlenségem az elég erős utófájások, de ez így a jó, elfogadom!
Vasárnap estére beindult a tejcsi is, ennek nagyon örültem, másfél nappal a szülés után, viszont az én kiképzett cicikém azért fájdogál :lol:
Csesemősökkel nem igazán kerültem kapcsolatba, vasárnap bevittem Pannát fürdetni, de végig ott voltam, hétfőn pedig a folyosón tologatva beoltották. Aztán dokibának mondtam, hogy mennék, ő odaszólt a csecsemősöknek, hogy engedjenek haza 8) Csütörtökön megyünk vissza, most egyedüli aggodalmam, hogy be ne sárguljon, szoptatok is ezerrel!

B nagyon örült a Pannától kapott autóknak :mrgreen: Miután szopizott el is fogadta, hogy Panna is szopizik! Simogatja, hozzábújik, mutogatja neki az új játékbuszát, én meg fotózok ezerrel! És mivel nagyon be van durranva a cicim, és Panna nem tudja még kiszívni, így néha mellrepattintom, és ő örül ezerrel, legalább jut egy kis tejcsihez. Persze tudom, a féltékenységi jelenetek csak ezután jönnek majd, de most nagyon szuper minden, Tomi is itthon van, kár, hogy nme maradhat így örökre.

Kép
Kép
zuzmo1

Zuzi :) Ez annyira szép volt, hogy még órákig tudtam volna olvasni, amit írtál, majd add ki könyvben, tuti vevő vagyok! :wink: :lol: Asszem csak hasonlóan ömlengőset tudnék írni rá, ezért inkább visszafogom magam és csak annyit, hogy nagyon-nagyon örülök az örömödnek és sok-sok boldogságot kívánok a gyönyörű családodnak!! :D :D

Macs :) Ne aggódj, nem néz senki macskának, csak mert ez a nickneved! :lol:

Votiv, Johi :) Bulást Nektek!!!
denizsa

Ancsi :) És mi van, ha az Unicum is bejönne Bendinek, nemcsak a csoki? :lol:
denizsa

Zuz, annyira jo volt olvasni a soraidat!!! :D :D :D Teljesen elerzekenyultem! Kivanom, hogy a tovabbiakban is maradjon ilyen szep minden! :D

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?