A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Szia Molkata és Nenoke! :D

Köszönöm az gratulációt!
Elevitet én még februárban szedtem, aztán gravidát is..én híztam mindkettőtől.
Most szedek egy femin nevű vitamint, amiben cink, vas, folsav és jód van. A doki annyit mondott, hogy ártani nem árt de feleslegesnek tartja..
Ahány doki annyi ajánlás.
A nyári dokim a gravidát +magnézium pezsgőtablettát ajánlotta. (a gravidával le van szerződve ugyebár).
Most egy másik kórházban vagyok, ismerős orvosnál. Sajnos nyáron nagyon rossz tapasztalokkal jöttünk el az ex. kórházból..rengeteget kellett várakozni és futószalagon kezeltek.
Most magánredelőbe egy nagyon kedves, segítőkész dokibácsihoz járunk. Már az első vizsgálatnál behívta a férjemet és együtt néztük meg UH-n mazsolát.
Nem vagyok már fiatal, lassan 35 leszek és első babánkat várjuk. Többmint 2 éve várunk rá :)

Puszi mindenkinek!
Gurgula
torolve_20131003125716

Sziasztok!

Egy visszajelzést kaptam, de kíváncsi lennék még a véleményetekre, hogy mihez kezdjek. Elkezdjek valamilyen vitamint szedni, magamtól? A doktornő azt mondta 3 hete, hogy nem kell, de én nem is tudom. Úgy tűnik, ti mindannyian szedtek valamit. Nem lesz ebből baj szerintetek? :?

Mégy egy kérdés! Mi alapján válasszak teljesen vadidegen orvosok közül. Mindegyiket próbáljam ki? Vagy hogyan tegyem. Nem tudok kihez fordulni ezügyben. Ott ahol élek jelenleg elég kevés embert is ismerek. Ráadásul sokan nem is szülnek ott a helyi kórházban, mondván nem jó. Tudom ez másik téma, de bizonytalan és tanácstalalan vagyok.

Köszönöm!
baba24

Szia baba24!

Szerintem ha normálisan táplálkozunk akkor mindent megkap a baba, amire szüksége van neki.
Sok fehérjét, gyümölcsöt és zöldséget kell enni.
A barátnőm semmilyen vitamint nem szedett és szuper egészséges kislánya született nemrég.

Orvosválasztásnál ha tudsz mindeképpen kérdezz meg valakit a környéken, aki bizalommal ajánl neked szülész-nőgyógyászt.
Nem egyszerű dolog, mert fontos, hogy maximálisan megbízzunk az orvosunkban.

Lányok!
Miért nem jelenik meg nekem a vonalzóm??
Hogyan kell beállítani a profilban?
torolve_20131003125716

gurgula!

Ott ahol a segédletek jelenik meg fent a legördülő kis téglalapban, ott a profilod kiválasztod és az aláíráshoz bemásolod a linket, amit küldött a babafalva...

Remélem sikerül! :)

Köszönöm a választ!
baba24

köszi baba!

asszem sikerült...jessz
torolve_20131003125716

Örülök gurgula!

Én is nagyon megszenvedtem vele! és nagy öröm volt a siker! :P Jó látni a kis élet útját.....
baba24

Baba, én azért így a tél kezdetével szednék valami vitamint, de ha mást nem, akkor folsavat mindenképp. Ki tudja az üvegházi gyümölcsökben, mélyhűtött termékekben mennyi vitamin és egyéb szükséges tápanyag marad. Ártani, nem árt, bár mondják, hogy ha valaki vitamint szed, akkor hozzászokik a szervezete, és másból már nem tudja úgy előállítani.

Kép
nenoke

Nenoke!

Te 1 nappal előztél meg engem :lol:
torolve_20131003125716

Gurgula, majd meglátjuk, szerintem még párszor meg fogjuk egymást előzni ebben-abban az elkövetkező hónapokban. :lol:

Kép
nenoke

Igen Nenoke!

Én is emiatt aggódom, hogy mi van akkor ha valamiből hiányt szenvedünk. Hogyan adom meg a kis törpinek? :(

Nagyon remélem, hogy sikerül végre találnom védőnőt is, hiszen ez már nem állapot. Nagyon zavar. Bár sokkal jobb, hogy itt tudunk értekezni erről-arról.
baba24

Azért annyira ne aggódj, csak próbálj meg minél változatosabban enni. Úgy vagyunk kitalálva, hogy inkább magától vonja meg az anya szervezete, csak a babának mindene meglegyen.

Kép
nenoke

Én a vitamint azért tartom fontosnak télen,mert ilyenkor a sok baci és vírus ellen nem tud a szervezeted úgy védekezni,ahogy kell.nem kell minden nap bevenni,de szerintem 3-4 naponta nem árt.attól hízni sem fogsz.
orvos választással kapcsolatban én is azt mondom,hogy kérdezősködj,akár a kórházban,hogy kit ajánlanak.

moniá

Sziasztok lányok
Üdv közöttünk baba és gurgula!
Gurgula! te miért kaptál tüszőrepesztőt? Nekem PCOS-em van és én is szedtem clostylt.
együtérzés az émelygősöknek. Szerencsére nekem a mellfeszülésen és az időnkénti hasfájáson kívül semmi bajom. Hányinger, émelygés, étvágytalanság, kívánósság egyáltalán nincs. Igaz, miután eszem, nem többet mint korábban, akkor kb. olyan érzésem van, mintha kb a 6szorosát ettem volna.
Már nagyon várom a szerdát. Remélem lesz szívhang.

Ancsa
Kép
ancsa00

te szerdán mész?
én pénteken,de már nagyon várom.
remélem,hogy minden rendben lesz.én ezt kértem a mikulástól.
a zabálhatnék nálam is elmúlt.hál'istennek.már majdnem szétszakadtam.képzeljétek most tusoltam és a tükörben néztem a hasam.köldök alatt csucsos lett.szemből nem látszik.tök cuki.

moniá

Sziasztok!

Nem tudom, Nektek jót mutat-e a vonalzó, de nekem nem, úgyhogy inkább leírom, hogy ezen sorok írásakor én a 10. hét első napján vagyok.

Ez elvileg az a hét, amikor amúgy meglenne, ha nem lennék terhes. Ezen a héten nálam pecsételő barnás foltok jelentek meg minden nap (ez már a 6. nap). Nektek is volt ilyen? Ezzel egyidőben amúgy menstri-jellegű fájdalmak is jelentkeztek, de sokkal-sokkal tompábban, mint amikor meg szokott lenni. Van tapasztalatotok? Mi a véleményetek?

Köszi előre is a válaszokat!
babdorka

sziasztok

udv az ujaknak, meg van egy kis melom, igy gyorsan irok.
Babdorka,
szerintem ez normalis, olvastam is valahol, sajnos en meg mindig ezzel kuzdok de a doki elvbol nem ad ra semmit, amig hanyinger van addig nem kell izgulni
Baba24
folsavat mindenkepp szedj, az a fejlodesi rendellenessegek ellen van, erdekes, nekem minden doki mondta a vitaminokat, pedig a lanyommal nem volt valasztott orvosom, csak altalaban jartam terhesgondozasra akkor Elevitet szedtem, most Beres Gravidat (nekem a vitaminoktol is hanyingerem van). Szinte mindig neztek verkepet az alapjan is mondtak, mit kell szedni, nekem vasat kellett szednem pluszban verkep alapjan.

mindenkinek jo ultrahangot, vissza kell ternem a melomhoz :(
sziasztok:
Mandarka

mandarka

Köszi mandarka, remélem, igazad van! Émelygés az van dögivel, már alig tudom, mit tegyek ellene, de nem hiszem, hogy bármit is lehetne.

Én Elevitet szedek amúgy. Miért tértek át Elevitről Béresre? Van valami komoly indok?
babdorka

Sziasztok!

Üdv az újaknak, tök jó, hogy ennyien vagyunk! :lol:

Mi tegnap voltunk annál a dokinál, akinél szülni fogok. Nagyon-nagyon jó fej, ugyanakkor alapos. Amikor vizsgált akkor odarakta a kezem az alhasamhoz, ahol babóca van! Ő fog végig uh-ni is , mert B kategóriás szakvizsgája van, tehát mindent csinálhat. Az uh-n is mindent részletesen megmutatott, és a végén kezembe nyomott egy képet, de előtte viccesen megkérdezte, hogy kérem-e?

Babóca: 20mm, pontosan a korának megfelelő, a szívecskéje olyan nagyon dobogott, és Gyönyörű!!!! Megvannak a kéz és láb kezdemények.

Valaki múltkor kérdezte, hogy csak a 12 héten lehet menni a nyaki redő vizsgálatra. Megkérdeztem és nem. Lehet előbb is. Mivel nekem pont ünnepekre esne így két hét múlva hívott vissza és megcsinálja! Ezt támasztotta alá apósom is (ő is szül-nőgy).

Vitamin: Enyém doki azt mondta, hogy kell és főleg télen! Amúgy sem vagyunk képesek mindenből eleget bevinni a szervezetünkbe, de télen különösen fontos!

Skarlát: Sajna nenoke nekem rossz tapasztalataim vannak vele. Vagyis nem nekem , hanem egy ismerősömnek: MIvel te kérdezted elmesélem és nem riogatás képp szánom. De ő elvetélt, mert a fia hazavitte az oviból. Útóbb derült ki, hogy a skarlát volt az oka!

Kép:

Kép

kispiskóta

Sziasztok!

Üdv az újaknak!

Én áttértem az Elevitről a Gravidiára, azóta nincs székrekedésm, és nem fekete a termék sem. (bocs). Azért tértem át, mert abban van jód is, de most kellemes meglepetésként tapasztaltam, hogy elmúlt a székrekedés. Lehet, hogy kevesebb vas van benne.
De ha elfogy, megint Elevit lesz, mert kaptam a játszótéren az egyik anyukától egy majdnem teli dobozzal, neki már nem kell.

Az én dokim nem is látott még, de talán nem is kérdeztem vitaminnal kapcolatban, szedem, ártani nem árt. És nem igaz, hogy óriásbébit csinál, Emivel végig szedtem az Elevitet és 3100 grammal született a 41. héten. :)

Baba24! Nincs a babaneten fent az a kórház, ahol szeretnél szülni? Ott lehet, hogy utána lehet nézni a dokiknak (Szülészetek, kórházak topik).

Kispiskóta, nagyon helyes a babád! :wink:

Skarlát: nevelési tanácsadóban dolgoztam, mikor 20 hetes terhes voltam Emivel, jött egy anyuka hozzám,és csak utána derült ki, hogy a lánya skarlátos lett, így nem fogadtam a kislányt. De nem lett semmi gond.

Ezt találtam róla a babaneten:

https://www.babanet.hu/faq/terpat24.php

KépKépKépKépKép
uxi

Kispiskóta !
gratulálok a nagy babaádhoz!!!
képzeljétek nem tudok megnyugodni és ma reggel felhívtam a dokim és azt mondta,hogy holnap reggel menjek át és megnézzük mit csinál a babuka.
úgy érzem,hogy más nem tud most megnyugtatni csak,ha látom.hisztis vagyok?????

moniá

Jó reggelt lányok!

Nahát kispiskóta! Csudaszép a kis pöttöm. Én még egyszer láttam a babócámat, és nem tudtam mi hogyan működik, tehát nem is kértem el a képét. :cry: Igaz szóhoz nem nagyon jutottam, mivel akkor kellett felfognom, hogy egy kis élet van a pocimban. Csak néztem. Nem is tudom mit éreztem. De már annyira várom, hogy újra lássam.

Uxy! Sajnos nincsen fent a kórház, de már este mozgósítottam magam, és van pár nevem. Tehát szűkítettem a kört. :wink:

Ha minden igaz, holnap megyek el a védőnőhöz akit végre már megrohamozok, (nem a lakóhelyem szerinti, de kénytelen vagyok váltani) és ha eljutok hozzá, akkor este megyünk a doktornénihez. Akkor már nyugodtabb leszek.

Szóval folsavat vegyek. És azt hogyan kell kérni? csak így? tabletta? És lehet, hogy ciki, de mennyibe kerülnek mindezek? Mennyit tegyek el? Ezrekben, vagy tízezrekben mérjem, csakhogy ma át tudok-e menni a gyógyszertárba. Ne nevessetek ki. Sajnos tényleg nem tudom az árakat még.. :oops:
baba24

Baba!
én nem szedem a fólsavat,de a múltkori terhességemnél szedtem,úgy emlékszem,hogy nem volt drága 700.- körüli árra emlékszem.örülök,hogy doki ügyben szűkült a kör.

moniá

Sziasztok!
Baba! Egyszerűen kérj egy doboz folsavat. Nekem 990 Ft volt. Kíváncsi vagyok, neked mit fognak mondani adagolásként, mert nekem 3*1-et mondtak, de a dobozra meg 1-2*1 van írva.
De ha nicns bajod az Elevittel, szerintem inkább azt szedj, abban több minden van. Az mondjuk drágább is.
Móni, szerintem nem vagy hisztis, ez teljesen természetes reakció. Én holnap megyek dokihoz, és már alig várom!

Kép
nenoke

Sziasztok lányok!
Üdv köztünk Babdorka!
Móni! Megértem a félelmed. A 7. héttööl a 10.-ig nem voltam dokinál. Végig izgultam. Itt, Németorsz´gban nem volt hova menni, de már a kórházba is bementem volna. :oops:
A 12. hetit, nekem 12+1 -kor fogják megcsinálni. Elöötte 10. héten voltam és az még nem elég.
Kispiskóta! Nagy gratula a picurkádhoz. Nagyon aranyos.
Baba! Sztem, elég ha azt mondod, hogy folsavat kérsz. A patikában már tudni fogják mi a helyzet. :D
Uxi! Èn is nevelési tanácsadóban dolgozok. Ilyen helyen sok mindent el lehet kapni. Gyakran tapasztaltam, hogy a szülöö nem vitte a gyereket óviba vagy suliba, mert beteg, de a nevelési tanácsadóba elhozta.
:cry:
molkata

Köszönöm a tanácsokat!

Valamit mindenféleképpen fogok szedni. Minél előbb.
Tényleg! éjszaka jön a télapó. Jövő ilyenkor már nagyobb jelentősége lesz az első babásoknál. :D

Jaj, és képzeljétek el, hogy mindig is befelé fordult a mellbimbóm, azt mondta minden nőgyógyászom eddig, hogy majd nem fogom tudni etetni a picurkámat. (meg az anyukám is így volt velem) De: mostanában úgy "állnak" a melleim, hogy fantasztikus. Hozzáérek, vagy hozzáér a párom, vagy a ruhám, egy pillanat és megkeményedik, persze kifelé :wink: Már nem érzem, hogy gondom lesz az etetéssel. Bár még kicsit korai erre gondolni, de örülök neki.
Holnap nagyon szurkoljatok, hogy találjak egy védőnőt, és hogy a dokim ne mondjon rosszakat, csakis csupa jót.

Ti hogy vagytok ma reggel? "émelygősök"? Nekem már elmúlt hál' Istennek. Bár hisztis az még állatira vagyok. Ez így marad? Mi lesz?
baba24

sziasztok!

molkata, még nem mondtad, mi a neve a választott dokidnak aki uh-s?

sziasztok újak!

de jó, gurgula, végre van valaki, akivel napra pontosan stimmelünk :wink:

képzeljétek, én tegnap du. olyan rosszul lettem (na nem kell megijedni), hazafelé menet elkezdett a gyomrom dolgozni, épp vártam a párom, egyszer csak leizzadtam, a gyomrom korgott, közben meg olyan hasmarsom volt, majdnem ott estem össze, szerencsére megoldódott, de nem értem, hogy sikerült elevit mellett ilyet produkálnom, reggel még székrekedés, du hasmars :oops: bocsi, de én nem értem

valaki írta, hogy előbb megcsinálják neki a "12. heti" uh-t, az hogy lehet

a védőnőnek is van uh-ja ha jól tudom??????! valaki?, vagy rosszul emlékszem és csak szívhangot néz,
én nem bírok ki 1 hónapot a legközelebbiig, ráadásul az már a 12. heti

hasi uh hányadik héttől lehetséges?

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

Jó érzés köztetek lenni, előbb is jöhettem volna. :)

Én borzasztóan vagyok minden nap, nagyon nehéz kibírni ezt az émelygést. Már nagyon várom, hogy túl legyek rajta, ha egyáltalán eljön ez az idő.

Aggódom, hogy csak nekem van barnafoltos tapasztalatom? Jól esnek a tanácsok is, köszönöm, de igazából arra vagyok kiváncsi, hogy van-e még valakinek barnás folyása. Ez most már a 7. nap....

Mennyiségileg nem sok, de azért nyugtalanít...
babdorka

szia babdorka

"sajnos" én ehhez nem tudok szólni, nekem nincs, nem is volt, remélem nem is lesz!
de olvastam olyat, hogy valaki 4.5 hónaposan jött rá, hogy terhes, mert addig majdnem minden ugyanúgy ment...szóval nem biztos, hogy probléma, orvost kérdeztél már? az lenne a legbiztosabb

lynia-

Babdorka! Èn a helyedben elmennék egy orvoshoz, nagyon gyorsan. Legtöbb esetben nem jelent semmi gondot, de azért föö az óvatosság. Az egyik kolleganööm emiatt kórházban volt 2 napig. Nem volt gond, de öö is nagyon megíjedt.
Bocsi, nem íjeszteni akarlak, csak elmondtam, hogy én mit tennék.

Lynia! A dokit Török Àrpádnak hívják. Az almádi úhoz közel van a rendelööje és ott is meg tudja csinálni a 12. hetit.
Az engem is érdekelne, hogy mikortól lehet hasi uh-t csinálni. Azt hiszem, hogy a 12 vagy 13. héttööl, de nem biztos.

Ùgy tudom, hogy a védöönöö csak szívhangot tud mérni és azt is csak a valamikor késööbb a 20. hét körül.
molkata

mandarkának volt, ő is bíztatót írt, és az orvos is megnyugtatta

lynia-

Kata!
Mit csinálsz a nevtanban?

Akkor paráztam csak igazán, mikor iskolaérettségi vizsgálat volt. Február-márciusban végig jöttek az ovisok, én meg nem mondhattam meg a babát, mert április elejéig vol szerződésem.Nem voltam még rubeolás, de nem kaptam el semmit tőlük.
(Április elején töltöttem a 12. hetet).Végül csak május végén mondtam meg, már félidős voltam, de nem akarták elhinni, nem nagyon látszott. A szerződésemet meghosszabbították végül még egy évvel, csak idén áprilisban járt le.

KépKépKépKépKép
uxi

köszi molkata, és milyen a doki, mit tudsz róla?
ugye azt írtad, hogy jó uh-s? akkor ő az én emberem!
szerintetek, kontrollra már mehetek hozzá? miért ne? :idea:
a tarifáról esetleg valamit mondanál, csak hogy mire számítsak :P

lynia-

Lynia, a védőnőknek nem szokott lenni uh-ja, csak dopplerja, amivel a szívhangot lehet meghallgatni. A sógornőm, ha kicsit is félt, szaladt a védőnőhöz, aki tök jó fej volt, és jó dopplerje volt. De pl. az enyémnek olyan van, ami a 30. hét előtt nem mutat ki semmit. :(
Babdorka, a neten már rákerestél erre a barna folyásra? A babaportálokon annyi mindenre találni választ.

Kép
nenoke

Lynia! Hozzá jártam egy darabig. Nem a legkedvesebb fajta, de azért meg lehet tööle kérdezni mindent. :)
A tavalyi ár: 5000 volt egy vizsgálat. Ès biztosan mehetsz kontrollra is. Ìrtam neked, hogy én jövöö szerdán megyek. Ma du kérek idööpontot. Mehetnénk együtt, ha van kedved. Kedden és szerdán du rendel.
Uxi! Èn pszichológus vagyok, bár jelenleg betegállományban. A terhességem a lombik miatt veszélyeztetett még egy kis ideig. Èn is csináltam ié vizsgálatokat, de nem terhesen :)
molkata

sziasztok

Baba
nekem naponta egy folsavat kell szednem es elvileg 3 magneb6-ot es egy beres gravidat. Ez a harom gyogyszer eleg huzos osszeg volt, foleg hogy nagyobb kiszerelesben vettem mindent.

Beres gravida tema
Szerintem 4 eve meg nem volt Beres gravida, csak materna es elevit, nekem mondjuk eleg nagy lett a lanyom, 4 kg folotti, de legalabb nem feltem megfogni :), nem tudom, hogy a vitamintol volt-e, szerintem nem, mert az apukaja is 4 kg folotti sullyal szuletett (anyos nem szedett vitaminokat).

Kispiskota
ha nem titok elarulnad ki az orvosod a Peterfyben? Ez a doki akinel jartam pont szabadsagon lesz juliusban, no meg a lanyomat is anno a Peterfyben szultem (van helyismeretem :)), ezert gondoltam keresek egy péterfys orvost (akinel most jartam az mavos) raadasul nekem az a keruleti korhaz is, es ki tudja mi lesz juliusig... Egy kicsit idegesit is h. a jelenlegi doki ilyen felvallrol veszi a barnazast, engem nagyon paraztat ez a dolog.

Gyerekbetegesegek:
a lanyom ovonoje terhes lett es azonnal tappenzre is ment, biztos volt oka ennek, de en csak azoktol felnek amiken nem estem at, a kikerdezeskor a skarlatot nem kerdeztek tolem, a baranyhimlot, mumpszot, rubeolat igen.

sziasztok, most mar meloznom kell sajnos :(

mandarka

jó lenne molkata, de nekem most nem kell mennem, majd 2007.01.01. 12+0, haha, szóval lehet beszélnem kellene vele, mert olyankor szabin vannak nem?

lynia-

Szerintem is kellene egy idööpontot kérned. Pár nap eltéres még nem gond.
molkata

Lynia: Nekem egyáltalán nincs székrekedésem, pedig elevitet szedek, sőt időnként inkább enyhe hasmenésem van. Na ez utóbbi nem valószínű hogy az elevittől.

Ancsa
Kép
ancsa00

kozben irtatok meg...

Babdorka nekem sajnos ugyanez a problemam, van aki ad ra hormont, van aki nem, akihez most jarok nem ad ra semmit, de az ugyeletes orvos sem adott volna semmit. Amig szabalyos a ciklus (nekem az volt) addig hormonzavarosnak sem tekintheto az ember. (nem is nagyon vegeznek hormonvizsgalatot mert draga, holott az az elvuk, h. a teherbe eses elott kell helyrehozni a hormonszinteket, no de ha nem merik meg?) A doki azt is mondta, hogy ennek ellenere a terhesseg jo fejlodik, van ilyen, a darabos verzes, verzes jelent rosszat. A baratnom orvosa volt ez a doki es allitolag nagyon alapos (de vannak elvei). Azert kivancsi vagyok neked mit mondanak, engem is tobb orvos egybehangzo velemenye nyugtatna meg.

mandarka

Nem tudjátok mikortól érdemes jári terhestornára? Vagy Ti nem tervezitek? Én katasztrofális, mennyire nem mozgok, de egyszerűen a munka és alvás mellett már nem fér bele.
És szabad levegőn vagytok eleget? mert én azt se nagyon. :cry:

Kép
nenoke

[quote="ancsa00"]L írta:ancsa00ynia: Nekem egyáltalán nincs székrekedésem, pedig elevitet szedek, sőt időnként inkább enyhe hasmenésem van. Na ez utóbbi nem valószínű hogy az elevittől.

Nálam, dettó ugyanez a helyzet!!! :lol: Olvasva a sok székrekedést azt hittem nálam van a bibi!

kispiskóta

én hétköznap levegőzöm, de volt olyan 7vége ol amikor 1 nap ki sem mozdultam! :(

molkata, megadnád a tel számát esetleg, na meg a címet is4 köszike!

a terhes torna engem is foglalkoztat! de fogalmam sincs, mikortól érdemes, vagy szoktak?!

lynia-

Ja! A doki neve Anga-Kis Balázs. Szerintem jó. Igaz még csak most voltam nála, de az alaposságát elnézve, nem hinném, hogy gond lesz vele!

kispiskóta

a fene, akkor csak engem súlyt ez a dolog :cry: marhára utálom, ezért néha 1 napot kihagyok az elevittel, abból még csak nem lesz gond! ugye?

láttátok a magellánt minap? szerintem állati érdekes!

http://www.tv2.hu/magellan/cikk/135236/

lynia-

bocsi, a léink nem azt adja, de olyan képeket mutattak a baba fejlődéséről....

lynia-

Lynia, én már egyáltalán nem szedem, max hetente egyszer. Nekem az orvos modnta, hogy inkább szedjek folsavat, mert a babának nem tesz jót a székrekedés, meg a "szülésszerű wc-zés", bocsi érte. Én ugyanis már ott tartottam, hogy szilvalekváros uborkát fogok reggelizni frissen facsart grapefruittal, hátha segít. :lol:
Nővérem is eléggé rapszódikusan szedte, és mindhárom gyereke mint a makk. Szóval néküle is mehet, csak akkor nagyon oda kell figyelni a táplálkozásra. De egy-egy kihagyása, tuti nem okozhat bajt.

Kép
nenoke

Orvostól telefonon kérdeztem a barnafoltot. Azt mondta, ne éljünk házaséletet, és ne ugráljak, cipeljek, és ha nem múlik el, menjek be vizsgálatra.

Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de én egy nagyon szégyellős típus vagyok, és amennyi vizsgálatot csak lehet, kihagynék, mert nem szeretem szétrakni a lábam egy idegen előtt (még akkor is, ha abban az orvosban maximálisan megbízom).

Szóval inkább megvárnám a 12. hetet az újabb infóval. Ezért kérdezgetlek inkább Titeket.

Interneten utánanéztem, könyvekben utánanéztem, de ott még a hányingerről is azt írják, hogy reggeli hányinger, márpedig nekem semmi köze a napszakhoz. Szóval nem bízom a leírtakban, jobb a Ti tapasztalataitokat olvasni. :)

A gyanús az, hogy amikor meg szokott lenni, az is kb. max. 6 napig tart. Szóval a 7. nap már azt vártam volna, hogy ne jöjjön több.

Amúgy képzeljétek, be vagyok tojva rendesen, mert nekem még egy gyerekbetegségem sem volt!

kétfiús anyuka
babdorka

Szerencsere nem okoz ilyen gondot az elevit.
Lynia! Most vettem észre, hogy nincs már meg a száma. Megkértem egy barátnöömet, hogy küldje el sms-be. Majd megírom.
molkata

köszi molkata

én is szégyenlős típus vagyok, ezért is örültem, hogy nő dokiba botlottam! azóta ezerszer megbántam!
na de azért inkább +1 vizsgálat, mint valami baj a picúrral!

lynia-

én is úgy vélem,hogy inkább gyűrd le a szégyenlőséged,és legyen minden oké,mint ne menj el és baj legyen.nem olyan vészes,gondolj arra,hogy ő egész nap ezt csinálja.pár perc és kész is.kitartás..
csajok holnap nagyon szorítsatok.szerintem csak délután tudok jelentkezni,mert nem fogunk haza érni.szóval szorítsatok!!!!!!

moniá

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?