A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Melindának és Vivi babának boldog névnapot kívánok!

Enikő
,
válaszoltam

Nekem meg mellhártyagyulladásom van, Jozsó éjjel még nagyon lázas volt, Boldi rendben van (kopp kopp), a szemem javul, pár nap és remélem túlleszünk rajta.

Szerintetek a gyerekek elkaphatják? Boldi pár napja hagyta abba a Cedaxot (csütörtökön), Jozsónak meg ma van a harmadik napja.
Vendég

Dancsi: Én is válaszoltam :wink: Gyors gyógyulást nektek! Sztem Boldi nem fogja elkapni mert még szopizik! Jozsóra nem vennék mérget! Nyomasd nekik ezerrel az immunerősítőket vitaminokat!
Jobbulást!++++++++++++++++++++++++

Romy: Nektek is ++++++++++++++++++++

Nálunk oké minden. A csajok is jól vannak, sztem már holnap viszem őket bölcsibe oviba...hacsak nem jön közbe valami.....

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Köszönjük szépen a köszöntéseket :D

Dancsi!
gyors jobbulást nektek, jól elkaptátok :(
Vendég

Sziasztok lányok!

Melinda :) Kicsit megkésve, de nagyon boldog névnapot kívánok neked!!! :D
Egyébként Kristóf tényleg nagy zsivány, nagyon nagy színész :lol: :wink: Próbáltam visszaolvasni, de végül hogy szoktattátok le Lindit az éjszakai kelésekről?

Dancsi! Remélem hamarosan mindannyian jobban lesztek, jól beleestetek most mindannyian :(

Enikő :) Örülök, hogy meggyógyultak a lányok! Te hogy érzed magad? Nagyon aranyos a fürdős kép, amit feltettél! A pénteki UH után nincs kedved összefutni? :?:
Ha esetleg megtalálod a mézeskalács receptet, elküldenéd nekem is? :oops:

Rika! Sajnálom, hogy ilyen bunkó orvost fogatok ki! :evil: Nem tudom, az ilyenek miért választják az orvosi pályát! :roll:

Csibe :) Bármikor szeretettel várlak titeket, írd meg, hogy mikor tudnátok jönni! Mi 11 és 13:30 között szoktunk általában sétálni. Ha gondolod, van ismerősünk a Tisza Volánnál és meg tudjuk nézetni az alacsony padlós buszok menetrendjét. :idea:

Bea :) Annyira édi lehet Gréti, ahogy ujjong a képek miatt :lol: :lol: (Külön neki küldök egyet a végén :wink: ) Egyébként pedig ő is tündéri a fotókon! Hogy tetszenek neki a kis ajándékok?

Ági :) Nekem nincs fent az msn elérhetőségem, így felvettelek én téged, oké?

Romy :) Neked is köszi Kristóf dicsit :D Örülök, hogy jobban vannak a fiúk és hogy nem izgulsz már annyira!

Zitacicu :) Mini-ikrek nagyon kis édik voltak!!! Jobban vagy valamivel?

Kinga :) Nekem is nagyon tetszik az ülésetek! Erről a Britax fajtáról nem is hallottam…

Zsuzsi :) Dénesnek gyógypuszikat küldök!

További szép napot kívánok mindenkinek!

Kép

KépKép

KépKép
timika

További köszöntéseket is köszi lányok, arik vagytok.

Dancsi! Ez már nem is igaz! Nagyon rátok jár már a rúd. Gyors gyógyulást! :) :) Elkapják e a fiúk? Fogalmam sincs, kívánom hogy ne!!!! :) :)

Timika! Rohadt szar anya módjára, no cici volt éjjel -mert tudtam, hogy nem az éhség miatt kel, plusz hiszem azt, hogy ha egy baba mondjuk éjféltől reggelig 9x kel, az neki sem jó, hisz nem piheni ki magát, és galád módon gondoltam magunkra is, egy kialvatlan, hisztis,türelmetlen anyuka maga a tragedy-. Járkált vele az apja, odafeküdt a kiságy mellé a földre és úgy simizte, kapott teát -tőlem nem fogadta el-, simi, simi, simi volt. Nekünk bejött. Ha 1x,2x kelt volna, nem szoktatom le, de 9x,10x már sok volt nekem, emberből vagyok bumm.
Mostmár 2 napja 12 órákat alszik éjjel!!!! :D :D Én meg szinte újjászülettem. :)
Kristóf hányszor kel éjjel?

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Timika! Nagyon helyes Kristóf!

Exi! Mi új osztásban épitkezünk, ott mondták hogy még nincs ADSL, mikros net lenne, de kiprobáltuk a házban nem müködött nálunk.:( Most jobban izgulok a lakhatási miatt, jan. mindenképpen meg kell legyen!

Melinda! Szuper hogy éjjel tudsz pihenni!

Dancsi! én is remélem mielöbb vége lesz Nálatok a beteges idöszaknak!

Romy! ennek örülök

Zozo! Vivinek boldog névnapot!

Kép

Kép

Karmen
karmen

Helló!

Melinda, Vivien! Nagyon boldog névnapot kívánok! :):)

Dancsi!
Gyors gyógyulást kívánok nektek!

Melinda! Nálunk is ilyen a helyzet alvásfronton, Dini néha 1-2szer kel, néha 7-8szor. Mi is eljutottunk arra a pontra, hogy hasonló módszerhez folyamodunk, mint ti Lindinél. Egyenlőre halasztjuk a dolgot, nem csak a betegség miatt, hanem mert a doki szerint lehet, hogy Dini légzési problémák miatt ébred sokszor, mert nagyobb az orrmandulája az átlagnál. Ennek is a végére járunk, aztán meglátjuk mi lesz... :roll:
Kicsit irigyek vagyunk most az éjszakáitokra... :oops: :lol:

Köszi mindenkinek a jókívánságokat Dénes nevében! :)
Már jobban van, sztem még pár nap és teljesen meggyógyul.

Zsuzsi

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Ági!!

Niki minden szempontból a jobb géneket örökölte. :lol: Teljesen nyugis a csaj igazi kislány .Csak nézi hogy a Máté meg a Norbi üvölt és van hogy el is alszik rajta.Ha felkel éjjel akkor is csak néz vagy kacarászik_! :shock: Na jó nem mondom hogy soha nem sír .

Timi!

Köszi egyre jobban vagyok szerencsére ez a gyógyszerkoktél hatásos.Csak a tejcsi lett sokkal kevesebb. :cry:

Kép
Kép
zitacicu2

Sziasztok!
mi is köszönjük a további köszöntéseket is.

Bea!
Gréti nagyon édi :D

Vivi kapott egy bödönt amibe különböző formájú kockákat kell beledobálni (nem jut eszembe most a neve :D )
próbálok apróságokat keresni neki, mert szülinapjára kapott sok drága ajándékot, de nem foglalkozik velük, pl. kockafaló viziló stb.
nem is tudom mit vegyek neki Karácsonyra, imádja a zippzárakat :lol: az öveket, ma zoknikkal rohangált :lol: és az összes edényt, stb. ja, a sláger a wcpapír pár napja :lol:

Enikő!
szép a nyaklánc :D
engem sem kötnek le az ilyen dolgok, sajnos.

Melinda!
nincs sok kép, ill. olyan nincs amin egyedül van.

Kép
Vendég

Zozo,
egy egy éves még nem értékel különösléppen semmit, én akkor még praktikus dolgokat, ruhát, bútort, szőnyeget, stb. kértem Jozsónak a családtól meg mi is ilyeneket vettünk neki főleg

most már játék kell Jozsónak, különben kiakad :D

sztem rád hasnolít Vivi :)
Vendég

Dancsi!
igen, kezdek én is rájönni, de későn h. ilyenkor kár a sok játék...
(KArácsonyra én is ilyeneket veszek... )
ja, 1valami nagyon tetszik neki Fisher price-os kutyus, zenél, énekel, nagyon jópofa, imádja vele alszik, ölelgeti :lol:
Vendég

Dancsi!
a haja, szeme az enyém, a többi az apja, de sokan mondják h. rámhasonlít, a keze , a lába, a szeme alatti rész, a fejformája is az apjára hasonlít :lol:
küldök képet p.ü-be.
Vendég

Sziasztok!

Csak néhány kép erejéig beugrottam, kicsit sűrű volt a hétvégénk.

Kép Ilyen lennék az igazolványképemen, már ha lenne nekem

Kép Szinte egész nap így nyújtogatom a nyelvem

Kép mosolygok és...

Kép teli szájjal vigyorgok

Kép Sztárfotó

Kép És a reklámképem (Higgyjék el megéri, én is ilyet használok)

Nos ennyire mára belőlünk, remélem nem volt túl sok egyszerre ennyi kép, de úgy eljátszadoztunk a most már saját gépünkkel :-)

Ági

Ági73

Üdv!

Dancsi, én nem hiszem, hogy a mellhártyagyuszit elkaphatják a srácok...szerintem ez a betegség nem fertőző.

Enikő, jó, hogy meggyógyultak a csajaid.

Kármen, így már értem. De gondolom, hogy csak megcsinálják, ha sokan tartanak rá ott igényt. Mert gondolom, igény az lenne...

Zita, nagyon érdekes, hogy ennyire különböző emberkék fejlődnek egy helyen, ugyanazon ideig...legalábbis számomra kicsit "misztikus".

Zozo, nálunk a FP zenélő csiga a nyerő. Rájött a drágám, hogyha megüti a fejét, az lebillen, így nekikezd a csigabiga zenélni. :) Ja, és bemegy érte az ágy alá, vagy kihúzza onnan...

Ági, végre képek! Édes Alexandra rajtuk.
A nyelve Petinek is állandóan lóg, és iszonyatosan nagy van neki belőle, az apjára ütött e tekintetben. :D

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Ági!

Számomra is teljesen "misztikus "az egész hihetetlen nagy csodának tartom és olyan jó amúgy.A Norbi a pocakban is ilyen volt,rengeteget mozgott szinte folyamatosan.
A Niki pedig tök nyugis volt már akkor is .Előfordult hogy egy napig sem mocorgott és mentünk az ultrahangra hogy minden rendben van e.
Most is a Norbi reklamál már egy ideje.Teki a pocak ,tiszta a pelus mégis vinnyog mert nem ringatom a popót. :shock:
Viszont a Niki csak nézi türelmesen hogy miért sír a tesó mindig. :lol:
Na eddig birtam kiveszem.

Kép
Kép
zitacicu2

Sziasztok!!

Engem is elkapott a fosós-hányós vírus,de még egy kis homolküreg gyulladással tetézve....... :twisted: :twisted: :twisted:

Szegény Barni,éjjel arra kel hogy állandóan köhögök,mint egy nagy dohányos..Iszonyú............ :twisted:

Kicsit megésve,de Vivinek,és Melindának nagyon boldok névnapot!! :D

Enikő,ha van jó mézeskalács recepted,engem is érdekelne!! :D
Még mindig semmi hányás-hányinger?? :idea:

Melinda,a csillagtéren a Mignon -ban rendeltük a totát,nagyon finom,de már másodszora rontották el a nevünket rajta....... :twisted:
Te hányszor szoptatsz még?? 8)

Nagyon édik a gyerekek!! :lol: :D

Zozo,a kockafaló viziló nekem is nagyon tetszett,de a fiamnak csak annyira érdekes,hogy kidobálja belőle a kockákat!! :shock:

Kép
bibi226

Ági nem sikerül priviben:

Már ötödjére próbálom elküldeni, remélem most elmegy!
06-30/336-36-25

KépKép
esztermoro

Zsuzsi! Hát sajnos tapasztalatból mondom, a nagy orrmandula csúnya dolgokra képes. Lottinak is hatalmas volt, 2,5 éves korában megszabadították tőle a szintén hatalmas, szinte összenőtt garatmanduláival együtt.

Ági! Végre képek, nagyon gyönyörűséges a picurod!Daniról is dobsz egy párat?

Zozo! Milyen kis komoly a csajszid! :)

Bibi! Az éjjelt már kiiktattuk, nappal általában 4x, 5x.

Jobbulást a betegeknek.
Lotti ma ment oviba, kivi vagyok meddig bírja.

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Sziasztok!

Ági
Csúcs a csajod! Nagyon Édes, szééééééép! :-)

Zozo!
Vivien komoly a képen, de gondolom a valóságban huncutka.

MINDENKI :!: :!: :!:
képeket! :-) olyan jó gyönyörködni a babákban!

Eszter!
Boldog egy hónapos szülinapot Barnabásnak! Szerintem rossz a vonalzód évszáma :-) Bocsi

Rólunk: képzeljétek Ábel mondja: bababaaaaaaba, mamaaaaaammmmmmma :-) Gesztikulál hozzá, változtatja a hangszínét.....
Viszont a nyáladzással, köpködéssel nem tudok mit kezdeni. Állandóan átáztatja a ruháját. Tettem elé partedlit, erre azt hiszi, h játék és tömi a szájába.....Mindent töm a szájába.
Éjjel most már ritkán ébred, alszik 22-05 ig. kicsit furcsa, mert megszoktam az éjjeli szopit és ébredek. Ti fejtek éjszaka??????
Voltatok étterembe kicsi babákkal? Hogy viselkedtek?????

Szép napot!

Csatolok képet én is. Szombaton mire hazaértünk a vásárlásból Ábel bealudt. Íme:

Kép

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Sziasztok!

Ági!
Nagyon édes a lánykád! :lol:
Örülök, hogy jobban vagy!

Exi!
Én is anyukámat szoktam vinni "kocsiemelgetőnek"!

Köszi lányok az alacsony buszos tippeket!

Zitacicu!
Örülök, hogy jobban vagy!
Sajnálom a tejcsit!Sajnos az enyém is csappan, pedig nem szedek gyógyszert! :cry:

Rika!
Csütörtökön fél 10-kor voltunk csípőszűrésen.Gábornak a nadrágja volt kék, overálja fehér és piros hordozóban volt!Kb. 3/4 10-kor be is szólítottak minket!

Enikő!
Nagyon aranyosak a lánykáid! :lol:

Timika!
Ha megkérdeznétek a menetrendet, megköszönném.A 74-es buszról lenne szó!
Szívesen csatlakoznánk egy sétátokhoz, szerintem a héten összehozzuk, főleg ha tudok busszal menni!

Minden névnaposank és szülinaposnak szépet és jót kívánunk, a beteg babáknak pedig gyors gyógyulást és sok puszit küldünk!

Csibe, Gábor és Péter

Kép
Kép
csibe78

Zsuzsu! Én egy kezemen megtudom számolni hányszor fejtem, éjjel meg soha. :lol: Örülj, hogy végre tudsz pihenni -bár ha nagyon feszül, akkor talán muszáj-.
Mi már voltunk egy párszor étteremben négyesben, először május 1-jén, akkor volt Lindi 3 hós. Előtte megszoptattam az autóban, utána elvolt a hordozójában. Nem volt még gond vele ilyen téren.
No Lottival se, csak neki az az első, hogy fel kell fedezni a wc-t, többször is. :lol:
Ábel jól elfáradt a vásárlásban! :lol: Édi!

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Sziasztok!
Exi!
csigánk nekünk is van, szétszerelve, a talpával szeret Vivi játszani rágja a gombot, az meg közben zenél, még jó h. nem hangos. :D

Ági!
nagyon szép kislány Alexandra. :D

Bibi!
jobbulást!
nekem tetszik a viziló, én többet játszottam vele eddig mint Vivi. :wink:

Zuszsi!
Ábel nagyon édin alszik :D

van mosolygós képünk is :lol:
Kép
Kép
Vendég

zsuzsu:

köszi!! megpróbálom kijavítani

Csajok: szerintetek szoptatás ideje alatt szabad kávét innom, mondjuk délután 3 körül 1-et egy nap?

a koffein a baba szervezetébe is átkerül és nem fog tudni aludni, vagy nyugtalan lesz?

Tudtok valamit erről?

Ma ittam először, van egy olyan érzésem, hogy nem kellett volna...

Puszi

Úgy örülök, hogy így halad az idő, egyre többmindent tud Barni.

Nem tudtok ajánlani valami olyan babákról szóló könyvet, amit tényleg érdemes megvenni? (Dr Spock megvan)
Amiben érdekes dolgok vannak az első évről/évekről.

Nem akarok olyat venni, ami csak képekkel van teli, olyan érdekelne ami tényleg hasznos.

puszi!!
Kép

KépKép
esztermoro

Sziasztok!

Timi!
Nagyon vagány Kristóf, gondolom sok a menyasszonyjelölt! :lol: :lol:

Zozo!
Nagyon bájos Vivi, köszi a képeket!

Eszter!
Szépek vagytok! Jó a vonalzó:-)

Melinda!
Köszönöm a segítséged. Apa mondta: imádom, h "tejben-vajban" fürösztesz! :D Ennyit a fejésről . :-)
Akkor nem parázok az étterem miatt.
Ugye lehet bébikaját melegíteni? (jön velünk egy család, ők már pótolnak)
A vicc az, h 15 percet voltunk itt a faluban a boltban , de mire hazaértünk bealudt. :D

Csajok!
Az 1-es villamosra nehéz felpakolni a babakocsit?

Szép estét!

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Zsuzsu,
én csak akkor fejek éjjel, ha fáj annyira feszül

2 napja Bogyi alszik éjjel, és fejnem kellett, de nem bántam, bevallom, pár nap és helyreáll a kereslet-kínálat, csak annyit kell ilyenkor kifejni, hogy ne fájjon, olyan 60-80 millit bőven elég.

Remélem így is marad az éjszaka :) Bevallom, már annyira, de annyira kivoltam a hónapok óta tartó éjjeli óránkénti ébredésektől, hogy pár napja hagytam bőgni, nem tudom ez használt vagy amúgy is megjavult volna.

Amúgy visszakerestem, Jozsó szinte napra pontosan ilyen idősen kezdett el magától elaludni és nem cicin (és pár napja Bogyi sem alszik el cicin, hanem leteszem, kicsit panaszkodik, de mire leérek a földszintre, már alszik is), és gyakorlagilag akkortól szűntek meg az éjjeli kelések is. Igaz, ilyenkor már terhes voltam, és akkor ezt azzal magyaráztam.
Vendég

Zsuzsu! Minden étteremben van mikro, miért ne lehetne melegíteni benne? :lol:
Szvsz az alacsonypadlósok kivételével semmire sem egyszerű egyedül felpakolni a babakocsit, nekem elég poz. tapasztalataim vannak, segítenek felrakni ált. az értelmesebb embörök. :)

Eszti!Én mindennap iszom egy kávét, sok tejjel. Meg is halnék nélküle.
Könyv most nem jut eszembe.

Dancsi!Grat az iccakákhoz. Javulsz? Kajcsi?

Zozo! Tündéri a mosolygós Vivi!

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

melinda,
kajcsi? nulla változás :(

nem javulok sajna, holnap megyek vissza a dokihoz, ahogy megy ki a lázcsillapító, szökik fel a lázam

és Jozsónak is, meg kiütések lettek az arcán, hozzá is hívom holnap a dokit

ebben a hónapan horror orvos, meg patikaszámlánk van :(
Vendég

Sziasztok!

Bibi, jobbulást!
Mi nagyon szeretjük azt a cukrászdát, habár mi sosem kértük olyat, hogy legyen rajta felirat. Tényleg, a Petit hogyan lehet "másképp" írni???

Melinda, nálunk anno az én orrmandulámat kellett kivenni...nagy nehezen kiderült, hogy nyomta az orr és a fül közti csatornát, és nem hallottam emiatt rendesen.
A segítségről annyit, hogy nálam mindig akkor kérdezik meg, hogy segítsenek-e fel ill. leszállni, ha alacsonypadlós a busz vagy a troli. Normális???

Zsuzsu, nagyon édes Ábel.
Az egyes villamosra elég nehéz lehet babakocsit pakolni. Még nem próbáltam, de ha arra akarsz felszállni, inkább kérj meg valakit, hogy segítsen!
A bébikaját meg lehet melegíteni, de ahova mentek, célszerű lenne szólni, hogy ne váratlanul érje őket a kérés.

Csibe, én a múltkor kivártam egy alacsonypadlós 90-es buszt a Csillag téren, igaz, ott dekkoltunk Petivel kb. negyed órát. Persze nekem jó lett volna ezen kívül még kétféle busz, de az jött először. Egyfélénél kicsit érdekesebb ezt megvalósítani.
Igaz, nálunk viszonylag közel van pl. a Tesco, oda-vissza nem nagy táv. De pénteken a Plázába mentünk gyalog, és visszafele a Tesco-ig sétáltunk, aztán mentünk két megállót a 8-assal, aztán megint séta. :)
A csípőszűrést gyorsan megjártátok, habár anno, viszonylag mi is elég hamar bekerültünk. Ti a klinikán vagy a kórházban voltatok?

Zozo, jé, mosolygós Vivi! :)
A csiga tényleg nem hangos, de én azért meghallom a tévé mellett, ha rátalál a fiatal úr.

Eszter, milyen kis pufók a fiad!
Szerintem, napi egy kávéval még nem ártassz a babának, attól nem valószínű, hogy éberebb lesz. De inkább korábban idd, úgy dél tájban.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Csajok!!!
Közérdekű:
Karácsonyi programok város szerte:

Dóm téri Advent programajánlata
Szeged, Dóm tér, Bálaszínház
December 1-23.

1., péntek
16.00 Zenés, dobos vásári nyitómenet a Széchenyi tér, Kárász utca, Dugonics tér, Dóm tér útvonalon

3., vasárnap
17.00 Adventi gyertyagyújtás az óriáskoszorún. Adventi mûsor (szabad téren)

5., kedd
18.00 Mókás Bocsok Bábcsoport

6., szerda
17.00 Mestertanoda mikulásmûsora

7., csütörtök
16.00 Tóth Andi: Meseszín

8., péntek
16.00 – 17.00 Karácsonyi gyertyafény (szabad téren)
A szegedi óvodák (ÓVI), a szegedi Közéleti Kávéház, Szeged és térsége Nevelési-oktatási Intézmények, a Pedagógusok Közhasznú Egyesülete, az és az Óvodapedagógusok Szakmai Egyesülete szervezésében
16.00 Karácsonyi dalok: Kulkuset vegyes kórus (Turku, Finnország)
16.15 Ökomenikus üzenet a „Szeretetért" (Kondé Lajos plébános, dr. Kereskényi Sándor, református lelkész, Dr. Szondi Ildikó önkormányzati képviselõ, Tóth Károly önkormányzati képviselõ, Lóczi Tünde ÓVI igazgató)
16.30 Az ÓVI „Szeretet Kórusa": Karácsonyi dalok (A kórusban részt vesznek 53 óvoda óvodásai, szüleik, óvodapedagógusok és az ÓVI dolgozói) Az énekkart vezeti: Lukovics Gabriella
16:50 Gyertyagyújtás

17.30 Waldorf Általános Iskola mikulásmûsora

18.00 Patyi Zoltán és Zenekara

10., vasárnap
16.00 „Jövõnkért" Alapfokú Oktatási Intézet (Szentes) modern táncbemutatója

17.00 Adventi gyertyagyújtás az óriáskoszorún. Adventi mûsor. (szabad téren)

18.00 Retrokarácsony. A szegedi Szuper8mm Fesztivál karácsonyi celluloidjai (vetítés és zene)

12., kedd
17.30 Szurdi Zsolt és Marosi Zoltán népzenél

14., csütörtök
17.00 Arany János Általános Iskola alsó tagozatosai
17.30 Arany János Általános Iskola felsõ tagozatosai

15., péntek
11.00-14.00 Nemzetközi Betlehemes találkozó
15.00 – 22.00 Rockkarácsony (társrendezõ a Városi Rockklub)
16.30 Grimaszk
18.00 Tepsi Épség
19.30 Muffins
21.30 MoaMoa

16., szombat
11.00 Waldorf Általános Iskola
16.00 Barboncás Társulat: Fekete kisasszony
18.00 „Göndörödik, nem tetszik?" színjátszó csoport karácsonyi misztériumjátéka

17., vasárnap
14.00-16.00 Nemzetközi Betlehemes találkozó
17.00 Adventi gyertyagyújtás az óriáskoszorún

18,. Hétfõ
19.00 Via Stellis koncertje

20., szerda
14.00 Sólyom utcai Általános Iskola és óvoda
15.30 Rókusi Áltános Iskola
17.00 Szögi Tibor és Nyéki Gábor: Õseink zenéje

21., csütörtök
14.00 „Jövõnkért" Alapfokú Oktatási Intézet néptáncbemutatója
17.00 Tápai Hagyományõrzõ Együttes

22., péntek
17.00 Szögi Tibor és Nyéki Gábor: Õseink zenéje
18.00 Üllési Fonó: Betlehemes

23., szombat
11.00 Effata
16.00 Ivánovics Tünde és Fábri Géza karácsonyi koncertje

adatok lezárva: 2006. november 30.
További programok is lesznek, az egyeztetés folyamatos.

Forrás: http://www.ordogszeker.hu/ordog/blank.htm

ceniko
Szeged

Sziasztok4
Egy picit nam voltam, és milyen sokminden történt!!!!
Csajok ezek a fotók!!!!!!!!! Tisztára felvidultam, ahogy végignéztem őket. Édesek a gyerkőcök!

Nálunk a változatosság kedvéért ismét felütötte a fejét vmi rothadt baci/vírus! Dávid és én nagyon köhögünk, Ricsi és Apa jól vannak (még).

A betegeknek gyors gyógyulást!!

Kérdés:
Hol érdemes autósülést venni? Használta vennétek, ha nem miért nem? Nem horroráron, de jó lenne egy Dávidnak, mert a hordozóját frankón kinőtte, és szeretném, hogy kényelmesen és főleg biztonságban utazzon.

Szép estét!
Romy

Kép

Kép
romy1

Romy,
jobbulást!

én Boldinak használtat vettem, inkább vennék egy használt jobbfajtát (kb. féláron vannak az alig használtak), mint egy noname nem olyan biztonságosat

Boldinak egy Condord Ultimaxa van, 30 ezerért vettem, alig volt használva

itt nézz szét: www.babaszoba.hu

de a Déli Apró is teli van jó ülésekkel
Vendég

elírtam: Concord :oops:
Vendég

Sziasztok!

Édesek a gyerkőcök és gyors gyógyulást minden betegnek. Köszönjük a bókokat Alexa nevében apa egyfolytában nyúzott, hogy "na, na mit mondtak a fórumon, tetszett nekik?" .

Dancsi:
A mellyhártyagyulladás már valószínűleg szövődmény, nem kapják el a gyerkőcök.

Eszter:
Köszi a számot. A kávéhoz ezt találtam:

A koffein 1 %- a kerül át az anyatejbe, vagyis egy csésze kávéból 6-10 mg.
3.1.5. Koffein

A koffein felezési ideje újszülött esetében 3,5-80 óra közé esik a máj lebontóképességétől függően. (Ez azt jelenti, hogy a csecsemő szervezetében az anyatej közvetítésével kapott koffeinmennyiség ennyi idő alatt csökken a felére.) A megfigyelések azt igazolják, hogy ha az anya legfeljebb 400 milligramm koffeint fogyaszt, az átlagos csecsemőnél nem kell mellékhatásokkal számolni, a túladagolás azonban olyan mértékig igénybe veheti a kisbabát, hogy mérgezési tünetek is mutatkozhatnak rajta. (Ezért nem kaphat semmi körülmények között kólát a csecsemő és a kisgyerek)

Illetve annyit hogy lehetőleg ne du-án 4 után igyák.

A 400 mg kb 4 csésze kávénak felel meg. De koffein van a teában, kakaóban, csokiban is. Figyeld a picit, és ha úgy gondolod zavarja a dolog próbáld meg csökkentett koffeintartalmúval :-) Én is képtelen vagyok kávé nélkül létezni, nehéz is nagyon...

Zsuzsu:
Béres Gravida 90 szemes napi 50 Ft-ra jön ki és ez közelíti meg legjobban a kalkuláltat. Egyenként megvenni sem olcsóbb, csak macerásabb. És 1-es villamosra nehéz felszállni, magasak a lépcsők.

Dancsi:
Igyekszem megtudni az alacsonypadlósok menetrendjét de eddig még nem sikerült.

Huhh egyszer csak végigválaszolom már a fórumot...

Ági

Ági73

Ági: Nagyon szépen köszi,megnyugtattál. Tegnap a kávétól teljesen egyenesbe jöttem utólértem magam végre:))

Akkor napi egyet bátran iszom!

Jó Mikulásozást mindenkinek holnap!

KépKép
esztermoro

Sziasztok!

Dancsi!
Köszönöm a segítséged! Jobbulást a családod minden tagjának!

Exi (Ági)
Köszi Neked is, akkor asszem inkább gyalogolunk.

Ági 73 neked is köszi!!! :)

Szerintetek a Belvárosban a gyorséttermen kívül lehet valahol tisztábatenni a kisbabákat?

Na lehet, h elkiabáltam magam az éjszakával kapcsolatosan. Hajnal 2-kor arra ébredtem, h kicsi fiam mondja a magáét. Ahogy magamhoz tértem, láttam, h keresztben van a kiságyban és beszélget a macis rácsvédővel. :D Megetettem, némi duma után bealudt, de 5:30-kor ismét követelte a jussát. Azóta nem akart aludni csak nyüglődött, erre beraktam a játszószőnyegébe. Rákúszott a zenélős oldalra és most békésen hortyog, miközben időnként a mozgástól bekapcsol a zene..............Ki érti ezt?? :x :lol:

Miért ilyen eszméletlen drágák a terhes-szoptatós vitaminok???????????????????????????

Legyen békés, szép napotok!

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Megjött a Violám karácsonyi ajándéka :) :D

Bogi már belevetette magát :)
Kép

ceniko
Szeged

Exi, a Barnit hogy lehet elírní Beninek?
A Petiből,lehet esetleg Detti?!! :lol:

A keresztelőre is ott csináltattunk tortát,rá akartuk íratní hogy Barninak keresztelőre,erre nem írtak rá semmit,és adni akartak egy boldog szülinapos táblát helyette.......... :shock:

Van egy Nestlés sütőtökös bébiételünk,ha kell valakinek szívessen odaadom!

Eszter,nekem is muszáj kávéznom,napi 1-2 kávét szoktam inni!

Kép
bibi226

Ági,
2-es, 71es alacsonypadlós menetrendet elküldtem neked, sztem a többi is megvan a TV honlapján
Vendég

Sziasztok Lányok! :lol:
Végre újra itthon!! Hát nehezen indulzak a kórházi napok...voltak sírások, de a végére elég jól elfogadtam a helyzetet! Most sztinte csak feküdnöm szabad, h ne keményedjek jobban és, h ne nyíljon ki a méhszáj,ami állítólag nagyon el van vékonyodva, a méhnyak meg meg van rövidülve! Szóval semmi vásárlás, semmi séta és a lakást sem hagyhatom el, így most mindent a férjem intéz! De mindent a babóért!!
Köszönöm miindenkinek a támogatást és Ági, h írtál! Nagyon jól esett! :lol: Kevesebbett fogok írogatni, mert nem nagyon jó ülni! Sok puszi mindenkinek, jó egészséget és Boldok Mikulást!! :lol:

Kép
gyanixi

Sziasztok!

Boldog név- és születésnapokat! Jobbulást a betegeknek!
Mi is voltunk csipőficam vizsgálaton 2 hete. Az orvos minden csecsemőnek tornát javasolt kötött csipő miatt, igy nekünk is. Szerinetetek buzgómócsing az ürge? Ott egy korrekt csipőjű gyerek nem volt a rendelőben aznap délelőtt ...

Csináltunk néhány képet, remélem felmennek!

Kép
Kifeküdtem a vacsi után

Kép
Mostmár szeretek fürdeni

Kép
A "sarkkutató" unoka

Üdv mindenkinek:
Cseppek

Kép
Kép
cseppek

Csak két mondatra.

Dancsi, van fönt ilyen menetrend, de az 2003-as :-( Összenéztem azzal amimt küldtél, és totál más, frisseb meg nincs. Már az egész netet átbújtam, mindenféle variácóval hátha egy fórumon rajta van és kerestem a mozgáskorlátozottak mindenféle honlapján. Hát ott sincs.

Az SZKT-nak vannak fönt ilyen jellegű információi a trolikról, hétköznap a 9-ről niincs, de ott nagyobb részt olyan trolik vannak amire könnyű feltenni a babakocsit. Az enyémet legalábbis.

Na megyek vissza pakolni, sosem fog ennyi vicik-vacak a helyére kerülni, pedig vagy 6 zsákkal kihajítottunk :-(.

Ági73

Sziasztok!!

Ma reggelre Bogi megint elkezdett fosizni és nagyon fájt neki a hasa :( Pedig vasárnap már kemény kaki volt így hát gyógyultnak nyilvánítottam!
Elvittem reggel a dokihoz. Azt mondta, hogy ez a makacs vírusfertőzésnek a 2 hulláma ami ma reggelre érte el! Kaptunk tégelyt majd vinni kell mintát......
Egész héten NO ovi.... Bogi örül neki :lol: Én nem annyira, mert minden felé Mikulás ünnepségek lesznek :? Bár az óvónéni azt mondta menjünk be az ünnepség erejéig nyugodtam. Még agyalok rajta, nem szoktam betegen egészségesek közé vinni..... Bár a fél csoport fosizik a szülők nem tudják őket hova rakni, úgyhogy bent vannak az oviba :shock: :?

Ági: Sztem írjatok be a volán fórumára, hogy írják ki az alacsony padlós buszok menetrendjét!!!!

Cseppek: Gyönyörűűűűűűűűűűűűűűűűű :)

Niki: Ki tartás +++++++++++++++++++++++++++

Mi ma elvittük a Babtista szereteszolgálatnak a cipősdobozt. Bogi nagyon jószivű volt, rengeteg dolgot belepakolt :) Egy bazi nagy plüss egeret, meg csokikat, cukrot, kekszeket, szaloncukrot, rágcsálnivalót, mindenféle édességet, dugig volt a cipősdoboz alig bírtam leragasztani :lol: Nagyon büszke vagyok rá, hogy ilyen jószívűen odaadta a cuccait a szegény gyerekeknek... :) Mondtam is neki :)
És mondta a Bogi, hogy van még 1-2 plüsse amit nem használ és azt is oda szeretné adni :) És hogy mégegy cipősdobozt rakjunk tele ajándékkal, édességgel, hogy még egy szegény kisgyerek örüljön :) Olyan édes volt elbőgtem magam :lol: :oops: (Mondjuk mostanában így szokásom :lol: :oops: :lol: )

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Cseppek!
Nagyon szép a kisfiad! :D :D

Enikő!
Még nem is gratuláltam Neked! :P :P :P Bátor vagy! Violának rendelted az ajándékot? Vagy ezt kapja valamelyik rokontól? Én is gondoltam Márknak ilyen vezetgetős valamit. :wink:

Bea!
Gréti és a csomagocskák??

Üdv. Zita

Kép
zitaa

Sziasztok!

Élünk és virulunk mi is, csak nincs kedvem mostanában írogatni, olvasok, aztán már nincs kedvem írni :)

Zita: Már 2 ujjbábosat kinyitott, egy rénszarvast éls egy oroszlánt, nagyon tetszik neki. Egyébként örül mindig mikor csomagot nyithat, de nem akar többet nyitni 1-nél, teljesen korrekt :)
Te csináltál Márknak?

Cseppek : Tényleg nagyon szép a kisfiatok!

Ági: Alexa is gyönyörű :) Férjed meg volt elégedve a sok dícsérettel? :) Tényleg tegyél fel képeket a nagyfiúról is! :)

Dancsi, Romy és minden beteg anyuka, apuka és baba azonnal gyógyuljon meg!!!!

Enikő: Én azt olvastam a cipősdoboz honlapján, hogy ne tegyünk bele hazsnált cuccokat, csokikat....

4. Ne tedd a következőket a dobozba:
Használt tárgyak
Agresszivitásra késztető játékok: játék puskák, játékkatonák, kések...
Romlandó ételek: törékeny (pl. csokitojások) és töltött csokoládék, konzerv ételek, csipszek...
Folyékony dolgok: sampon, testápoló...
Gyógyszerek: vitaminok, köhögés elleni cukorka...
Törékeny tárgyak: tükör, porcelánbaba

Zozo: Nagyon szép kislány Vivi, még morcosan is gyönyörű :)

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Bea: 2007 derekáig vagy még tovább jó szavidejű cuccok nem romolnak el 2006 karácsonyáig..... :shock: :lol: Direkt néztem a szavatossági időt, hogy jövő évig bőven jó legyen....
Nem tettünk bele használt holmit!
Amúgy direkt megkérdeztem telefonon a pasit, hogy jó-e ha ezeket beleteszetm és nem győzte köszöngetni..... Szal sztem ezeknek bajuk nem lesz :wink:

Zitaa: Igen Violáé lesz ez korban neki való fejlesztő játék
:wink: És tőlünk kapja majd..... Mi nem kérünk a rokonoktól semmit, mi se adunk senkinek. Van nekünk kikre költeni.... :lol: :lol: :lol: Főleg így várható lakásvásárlás előtt :shock: :wink: :lol:

ceniko
Szeged

Enikő!
Úgy értettem, hogy rendeltétek neki a játékot? Internetről, stb??

Bea!
Én nem vagyok olyan ügyi és kreativ mint te. Én vettem egy adventi naptárt, Tibi csokisat, azt minden nap kibontjuk, és együtt megeszük azt a pici csokit. :oops:
Egyébként Márkot ismerve, Ő nem birná ki, hogy csak egyet nyissunk ki. :roll:

Zita

Kép
zitaa

Zita: Én sem vagyok ügyes és kreatív, sőt! Lefényképezed a Tibi csokisat? :) Jövőre veszek egy olyant a férjemnek :)

Csajok most a változatosság kedvéért asztalosra lenne szükségem. Nem lenne sok dolga. Csak rétegelt lemezből kéne kivágni neki egy asztallapot Gréti fa etetőszékére, mert ami van rajta az nagyon pici.
Szóval ha ismertek ügyesen vágó asztalost.... :lol:

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Zitaa: Igen a netről, ha érdekel elküldöm priviben az elérhetőséget :)

Dancsi: Küldtem privit :wink:

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Dancsi!
Köszi az infót, utánanézek. Javulsz már? Mellhártygyuszi?

Zsuzsu!
Kis kitartás, hamarosan épül egy Tesco a Domus helyén (most folynak az átalakítási munkálatok), ott tuti lesz erre alaklmas helyiség. Sajnos tényleg minimális a lehetőség, pedig jó lenne. :cry:

Cenikő!
Jujj, ettől én is meghatódtam, (pedig nem is várok babát). Bogi naygon-nagyon kedves! Azt gondolom viszont, hogy ezt a szeretetet "örökölte" valahonnan, nem? (Sztem tudom, honnan) :wink:

Jégvirág!
Bárcsak szót fogadhatnék! Ma voltam pénzügyi jog előadáson, és párszor miattam kellett elismételni a szöveget, mert beleköhögtem. Annyira ciki volt. :twisted: Bemenni viszont muszáj volt.

Na megyek, tanulok, pussz mindenkinek: Romy

Kép

Kép
romy1

Enikö! Én már többször irtam a Volánnak hogy nem érhetö el jóideje az alacsonypadlós buszok menetrendje, a válasz az volt hogy tudnak róla, egyelöre valóban nem, de késöbb ujra fel akarják tenni. Ennek volt másfél éve:(
Tényleg jószivü a lányod!! Orsi is büszke ha adhat valakinek

Kép

Kép

Karmen
karmen

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?