A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Kecskeméti babavárók

Sziasztok!

Roz
a Mikulás a központban ma délután 3-kor ereszkedik.

Mi Cukival szeretnénk bemenni,hátha talizunk ismerősökkel is.

Hajny

Kép
ágoston hajnalka

Kaptam egy jó címet,sok érdekes dolog van rajta:
htt://www.velvet.hu/poronty

Hajny

Kép
ágoston hajnalka

Hajny

Kép
ágoston hajnalka

Sziasztok!

Hajny én is nem rég akadtam rá erre az oldalra,vannak rajta tök jó dolgok.Múltkor az Első gyerek,első bénázások-on röhögtem egy nagyon jót,azt olvastad (2006.48.hét-nél van)?

Kép Kép

Kép
dettus

Seriff
Tudom h sokan vannak úgy vele h nem akarnak roomingba menni, mert félnek. Az az igazság h otthon még rosszab egyedül lenni a gondokkal, akkor már inkább a kórházban, mert ott van segítség….ez csak egy kis magánvélemény (nem neked szól kimondottan, hanem azoknak akik félnek a babától az elején)
Nagyon édes a kis drágád!

Borsika
Mi a különbség a VIP és rooming között? –mert lehet h akkor nem értek valamit.
Egyébként nemcsak a felszereltség a minden….Szolnokon is a hagyományos bolti mérlegen mérték a babákat, de mit számít ez, ha segítettek mindenben, kedvesek voltak és az anyukák jól érezték magukat. Engem stresszelt volna ha 3 óránként hozták volna csak ki a babámat és méregették volna az elején a semmit. Nagyon sokan nincsenek tisztába vele h a baba nem fog éhen halni akkor sem ha csak 3. napra lesz tejcsi. Ott csak naponta 1x mértek, este fürdetés előtt. Bőven elég volt itthon hülyét csinálni magamból a méregetéssel….a következőnél már biztos nem fogom ezt csinálni. Nagyon idegesítő tud lenni h most miért csak ennyit v annyit eszik…vajon kevés a tejem?
Nagyon anyatejpárti vagyok és sajna nem nagyon „támogató” az itteni kórház. Az összes ismerősöm a környezetemben a másodikat már nem itt szülte. Ez csak egy gondolat. Ettől még lehet jó, de annó amikor Szolnok mellett döntöttünk sajnos több negatívumot hallottunk, mint +.

Sygnum
Igen vendéglátós vagyok. 99-ben végeztem a szakközepet. Miért kérdezted?
Tök érdekes amit a szülésedről írtál….de tényleg biztos h így van. Nekem meg sem fordult a fejemben h bármi baj lehet, nem is féltem, mert tudtam h ha én félek akkor a babám is félni fog. Hülyén hangzik, de életem első olyan eseménye volt amitől nem féltem, pedig ez volt a legnagyobb. Alapban stresszes vagyok: vizsgák, vérvétel, randi stb, szóval bármi és ettől meg egy percig nem féltem. Érdekes nem? Nem is volt semmi gond, leszámítva h nehezen akart beindulni, de burokrepesztés után szépen tágultam, fájások is voltak rendesen és az egészet mindenféle beavatkozás (injekció, infúzió, fájdalomcsillapító) nélkül csináltam végig. A varrásnál kaptam csak, h ne érezzem, de az már mit számított amikor ott szuszogott a pincurim a mellemen.
Engem is érdekel a homeos dolog….tök jó h neked ennyire segített tágulni. Mi volt az?

Balim
Biztos minden OK.Mi is holnap megyünk Bán dokihoz.

Roz
Mi bent leszünk a templomnál. 3-kor ereszkedik le a templomtoronyból.

Érdekes ez a Mikulás-Jézuska-Angyalka dolog. Olyan sok információ éri őket h sztem kicsit néha zavaros…Van ahol a karácsonyi ajándékot a Télapó hozza és az oviban is hol ezt hol azt mondják nekik, akkor van aki felvilágosítja h az egész kamu. Holott sztem tök mind1 h h van ez az egész, a varázslat a lényeg. Még nem tudom h mi h fogjuk csinálni, de a Karácsonyfát tuti együtt díszítjük fel, aztán az ajándékok majd jönnek….

Kép
Kép
Kép
thymi

Dettus

én még csak ma kezdtem belenézni abba az oldalba,de megkeresem azt amit írtál.Első gyerekes anyukáknak sok segítség van benne.

Thymi
a méricskéléssel én is úgy vaok,hogy ha lesz második,eszem ágában sem lesz mérni.Kínlódtam,aggódtam,gyerekem utálta,üvöltött,béna voltam naon.Én depis voltam,nem tagadom,de szerencsére leküzdöttem egyedül,apa segítségével.

Hajny

Kép
ágoston hajnalka

Sziasztok!

Mindenkinek köszi még egyszer a nénapi köszöntéseket.

Mi megyünk a főtérre. Vagyis már itt vagyunk apunál a Lordokban, csak pont nem arra néznek az ablakok. Amúgy úgy irigykedek a Mikulásra, én is úgy lejönnék a templomtoronyból... :D

Potykamanó,
nekem tudod mi segített???? Teljesen igaza van Syg-nek, hogy agyban dől el a dolog. Egyik az, hogy mikor szülés előtt két héttel két napot bent kellett feküdnöm, oxitocinterhelésen fent voltam a szülőszobán két órát, és szült egy nő. Iszonyatosan ordibált, kiabált, hisztizet...., és akkor csak annyit mondtam magamban, hogy nem tudom, hogy rám hogy fog hatni az egész, de így nem akarom csinálni, méltósággal akarom viselni. Azt hiszem sikerült.
A másik, hogy rajtam volt végig a fájásmérő, és a 10-es skálán olyan 5-6-ot mutatott, én meg azt hittem, hogy akkor ez még nem az, jönni fog az erősebb, rosszab... és nem jött. Utólag mondták, hogy nem az a lényeg, hogy mekkora érték van rajta, hanem, hogy legyen valamekkora. Na én ezt szerencsére nem tudtam. :D :D :D
Amúgy igen, nagyon félek a tűtől.....szerintem én vagyok az egyetlen anyuka, aki nem vállalná át a gyerekétől az oltást, még ha tehetné sem (nagyon gonosz anyuka vagyok :D ), mert Lili meg rá se hederít szerencsére.

Cukker,
jövő szerda vagy péntek lenne nekem jó. Nektek?

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok,

Syg,
Kamillának folyik egy kicsit az orra, de Ő csak délelőtt van oviban, így ha gondolod, de. eljöhetnétek. Ezért kérdezted? Addigra lemásolom a fotel szabásmintát.

Ser,
Hanna mászott fel, vagy Te raktad föl? Olyan kis huncutok :)

Kamilla most először teljesen el van varázsolódva a Télapótól (vagy Mikulástól, ezt én is keverem :)), esténként kinéz, hogy hallotta a rénszarvasok csengettyűjét, Ő kérte, hogy rakjuk ki az adventi naptárt. Nálunk a fát hozza az angyalka, de együtt díszítjük fel, az ajándékok meglepetések. Igaz, még nem tűnik fel Neki, hogy másoknak együtt csináljuk az ajándékot, akkor Neki miért más hozza :)

Aki megy a főtérre, annak jó szórakozást!

Kép

Kép
kobudo

Mi is bemegyünk :) remélem oda érünk 3 ra :)

Kép

Kép

Kép
roz23

Jó lenne talizni, de Lilin kívűl nem találkoztam még senkivel, azt hiszem.... :roll:

Kép
Kép
Kép
thymi

Pedig mi is bent leszünk.

Kép
Kép
Kép
thymi

hát sajna senkivel nem találkoztam ... :( Rengeteg ember volt bent ...
elmentem megnézni hogy kürtös kaliban van e tej addig a dédi nyalókákkal tömte meg a csajokat :shock: :evil: áki meg gumi cukrot nyammogott :evil: ugy fel húztam magam hogy haza is jöttünk ...mi francnak kell ilyeneket venni ???

Kép

Kép

Kép
roz23

Roz,
és van a kürtős kalácsban tej????????
Amúgy amióta Lili nem kap tejes dolgokat farkasétvágya van. Lehet, hogy tényleg csak ez volt minden baj forrása.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Roz,
Van egy regebbi gerinc serulesem es amiatt voltam fizion, a derekam csak hab volt a tortan :roll:
mvirag

thymi

A vip meg sima rooming-in kötött sajana vagy nem sajna csak felszerltségben van különbség.A haygományos mérleggel csak azt akartam érzékeltetni hogy ott ahol voltunk mennyire más a felszereltség. A mérés igen ez elégvitatott dolog. Sajnos ezt nem mi találtuk ki. Van egy olyan hogy ISO minőségbizosítás ezek ott vannak rögzítve bennünket nem kérzdeztek meg erről. De van ennek jó oldala is. Olyan jó mikor este megyünk le és elmondjuk a napi szopásokat és anyuka örül mennyit evett a babája. De igen van akit stresszel ha babája nem eszik eleget. Meg igy tudjuk figyelni meg van-e baba folyadék bevitele. stb biztos tudnék érveket írni de nem akarlak unatatni.
borsika33

Sziasztok!

A mai napunk jól sikerült,Anna élvezte.Bent a főtéren csak Linával futottam össze,tényleg sokan voltak kint.

Virág
már jól vagy?

Hajny

Kép
ágoston hajnalka

Roz,
Áki nagyon ügyi ezzel a WC dologgal!

Thymi,
azt hiszem, h aki itt van és nem császárral szült, mindenki roomingban volt. Szóval itt is van rá lehetőség (vagy csak mázlink volt, h volt hely, én teljesen be voltam tojva, h mi lesz, ha nem lesz, merthogy a gyerekem nélkül nem maradok).
A mérésben teljesen igazad van sztem, fölösleges stresszforrás. Tőlem egyébként egyszer kérdezték meg, h mennyiket szopizott aznap. Nem is méregettem.

Én még mindig úgy gondolom, h sokat-sokat kellene még változni ennek az osztálynak, de a másodikat (többit) is itt fogom szülni (hozzáteszem, Leonát nem itt akartam, csak a dokim és a férjem miatt maradtam), hacsak nem itthon. A másodikkal már csak Leona miatt sem mennék el messzebbre, nem lenne egyszerű megoldani, h minden nap találkozzunk. Ki tudja, még lehet, h szopizni is fog akkor, nem lenne jó, ha minden nap x órát kéne autóznia.

Én sem a szüléstől féltem, hanem őt féltettem. Tudom, láttam sokszor, mi lehet a következménye egy ox. hiánynak.

A férjem is vendéglátós, de ő néhány évvel korábban végzett, gondoltam, hátha ismeritek egymást, de így biztos nem.
A Caulophyllum volt a "tettes".

Kob,
nem, nem ezért kérdeztem, hanem mert érdekelt :) De ha nem sűrűk a napjaid, elmehetünk vmikor. Majd hívlak, jó? Fotelt sztem már nem varrom meg idén, nem kell sietned.
Egyébként én is ezen gondolkoztam, h úgysem fog neki feltűnni, h akkor neki honnan származik az ajándéka. Kell még egy kis idő, mire összekapcsolja majd a dolgokat.

Lina,
hátha belelendül a kajcsizásba Lili!

Borsika,
kényes téma ez sztem. Biztos jobban tudod, hány olyan anyuka -főleg elsőgyerekesre gondolok- van, aki elégedett lehet azzal, amennyit a babája szopizott. Én úgy gondolnám, h ők vannak kevesebben. Na meg mindenki előtt van felolvasva? Mert akkor meg jön az összehasonlítgatás is. Ami megintcsak nem jó. Na meg ki az, aki nem stresszel, ha az 1-2 napos babájára azt mondják, nem szopizott eleget??? Ilyen lelkiállapotban meg csak kevesebb tej termelődik és bekerül egy ördögi körbe szerencsétlen anyuka. Egyetlen elejtett mondat is romba dönthet mindent, ezt anyaként Te is tudod. Az elégtelen folyadékbevitelnek vannak más jelei is, nem?
Más kórházakban nem működik az ISO? Dehogynem.
Én tisztában vagyok vele, h a rendszer rossz és nem Ti vagy nem csak Ti vagytok hibásak. De ki issza meg az egész levét (ha nem figyel eléggé, nem kér és kérdez eleget)? A babák sajnos.

Kép
sygnum

syg

Persze neked is igazad van. De van iso minden hol csak minden kórházba más álítja össze. Ezért vannak ekkora különbségek korházak között.Igen de mi azért vagyunk hogy babának ne legyen semmi a kárára!
borsika33

Lina

Inkább a szerda lenne jó. 10 óra körül szoktunk menni sétálni, legalábbis én. Hajninak nem tudom hogy lenne jó? Vagy csak a ruhákra gondoltál, nem a DM-re is?

Hajni

Ne haragudj, h így elkeveredtünk. :( A tesómékkal beszélni akartam. Aztán ott vártalak benneteket a városháza oldalában, de egyre nagyobb lett a hangzavar és arrébb mentem, h Adri ne ébredjen fel. Már a Refinél jártam, de ott is felébredt. Viszont találkoztam Bencusékkal. :) Egy egész osztály, tanítónénivel az élen azt várta, h végre észre vegyem őket, mert én csak telefonáltam.

Andi
Kép
cukkker

Lina,
|gy a sor végén... :oops: :oops: :oops: bocsi, de NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT!! :) :) :)

A főtéren amit árulnak (nyáron árultak, most én még nem voltam) abban a k. kalácsban nincs tej, legalábbis nekem ezt mondták.

Hú még jó hogy beleolvastam a topikba!!!! majdnem elfelejtettem átváltozni Télapóvá :lol: :lol: :lol: aztán reggel lett volna sírás hogy a kipucolt csizmákban nincs semmi4 :shock: :shock:

Mondjuk azt nem tudom hogy a közepes méretű Lego doboz hogy fog beleférni a csizmába??? :lol: :lol: :lol:

Na jó éjt!!! :)

Húú emlékszem 1-2 éve mi még a férjemmel is mindig csempésztünk ajándékot az ablakba a másiknak! :D :D :D

KépKép
KépKép
nana09

Lina, mi is utólag: Nagyon sok boldog névnapot kívánunk!

Mindenkinek! :)

Kép
birolili

Sziasztok!
Kata mar a Mikulastol kapott mackoval jatszik. :D Remelem minden gyerkochoz eljut a Mikulas es mindenfele joval megtomi a kitett csizmat, zsakocskat. :lol:
Kép

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

Borsika
Ez az ISO rendszer sok helyen túl van lihegve....nem mondom h nem kell minőségbiztosítás, de sokszor nagyon úgy látszik h olyanos állítják össze akiknek gőze nincs az adott területről...
Egyetértek Sygnum által írottakkal.

Nagyon jó volt tegnap!!!! nagyon sokan voltak tényleg...

Kép
Kép
Kép
thymi

Sziasztok!

Boldog Mikulást mindenkinek!

Nana megkaptad a pü-t,amit a héten írtam?

Szerintetek Lencinek adhatok gesztenyét és céklát?Ezeket ti hogy szoktátok elkészíteni?Normális az,hogy az egy hónapja kibújt fogacskája még mindig csak kicsit látszik?

Kép Kép

Kép
dettus

Sziasztok!

Nem lesz baba-mama klubb csütörtökön csak januártól!

Bocsi, ha valaki készült rá, de a múlt héten még úgy volt, hogy lesz!

Mindenkinek jó Mikulást!

KépKép
kattic

Katic, koszonom, hogy szoltal, en mentem volna... :? Akkor majd hetfon.

Dettus, az en hozzatapi listam szerint mindketto mehet Lencsinek. Gesztenyet csak uvegeset adtam Katanak, az nem tetszett neki, ceklat meg egy honapja kapott, de az sem kellett neki.

A babaszoba.hu babakonyhajabol masoltam ki:

Almás cékla krumplival

A dietetikus véleménye:
A céklában lévő színanyagok tulajdonképpen antioxidáns hatású vegyületek, amelyek már ilyen fiatal korban is szüksgesek a szervezet védekezőképességének segítéséhez.

Hozzávalók:
1 közepes cékla
1 közepes krumpli
1 nagyobb fej alma

Elkészítés:
A hozzávalókat puhára főzöm - figyelve arra, hogy a krumplit nem szabad az almával együtt főzni, mert nem puhul meg a krumpli -, majd pürésítem. Ha nincs időm az almával külön játszani, akkor csak belereszelem a kész krumplis céklába. Főtt pulyka- vagy csirkemellel tálalom.

Gesztenyés pulyka

A dietetikus véleménye:
A gesztenye jelentős B1- és B2-vitaminforrás, C-vitamin-tartalma pedig vetekszik a citroméval. Keményítőtartalma és a kalóriaértéke is igen magas, emiatt a burgonya vagy kenyér helyettesítésére is felhasználható. 160 grammos adagra számoltuk az értékeket.

Hozzávalók:
1 db. kisebb alma
6-7 szem szelídgesztenye
pár kocka pulyka- vagy csirkemell
pár csepp olaj, vagy vaj (nagyobb babáknak)

Elkészítés:
Előre megfőtt és megtisztított gesztenyét szoktam a mélyhűtőbe tenni, ezért nagyon könnyű ezt az ételt elkészíteni.
A husit olajon, vagy vajon pároljuk, mikor már puha, a kockára vágott almát és a gesztenyét hozzáadjuk, pár percig tovább főzzük. Ezután pépesítjük. Ezt a gyerekek legtöbbje szeretni fogja, ráadásul a gesztenye nagy kalóriatartalmú.

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

Sziazstok :)

egész nap nem volt netünk sem tv sem rádió már majdnem be hülyültem :lol: :lol: :roll: ezért alkottunk az oviba egy kis megelpit holnapra a gyerköcökenk :)

kókuszgolyóból és raffaelo masszából :) a gombok franci drazsék a szemek mazsolák az orra meg zi-zi :) Kép

Kép

Kép

Kép
roz23

Nana, én idén is csempésztem... :)

Dettus,mindkettő mehet.

Borsika, azért ekkora különbségek nem lehetnek iso és iso között-sztem.

Roz, Te egy cukrászzseni vagy!

Kép
seriff

Nana, Lili köszi nektek is!!!

Dettus,
szerintem nem olyan nagy baj, hogy még pici Lencsi foga. Lilinek is nagyon lassan nő. Neki már 4.5 hónapja van ki, de szerintem nem túl nagyok. Sőt, a felső foga sarkát már három hete lehetett látni, és még mindig nem tört át. Nem tudom, ez mitől függ, hogy milyen gyorsan nő.

Cukker,
szeda 10 jó lesz, mehetünk a DM-be is, csak utána jövök haza, mert készülnöm kell projektmenedzsmentből. 19-én tanítom.

Roz,
hogy van neked ilyenekre időd. Három gyerkőc mellett ráadásul... :o

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Linacska - én sem akarok ordibálni :oops: remélem az akarat már elég erőt fog adni. De valami fájdalomcsillapítót adnak, meg lehet kérni is nem? Vagy az már árt a babának?

Sygnum - de későn fekvő vagy! Küldtem válaszüzenetet privátban.

Roz - irigylem a szakácsművész tehetségedet! Nagyon ügyi vagy! Még lehet zizit kapni?! :roll: Ezer éve nem láttam.

Kép
potykamanó

lina
ma megnéztem a csíziot glutént tartalaz :( tejterméket nem de sajnos búza keményítővel készűl igy azt sem adhatod sajnos :(
ja kürtös kalács igen van benne, tejpor van benne én mikor megkérdezem valhol hogy van e benne tej mindnet felsorolok mert hirtelen nem mindneki kapcsol hogy a margarin tejpor a savó por... is tejtremék :wink:

lina ne felejtsd el hogy napközben csak 2 gyerekem van :wink: és az már kapásból egyel kevesebb :) mint délután napoközben sajnos az alvás egyre kevesebb ma kemény 36 percet aludt a töki :? :cry: nem baj mert nem hisztis vagy akármi csak mig aludtak addig sok mindnet meg tudtam csinálni és több időm jutott rájuk most kicsit szerveznem kell.
számítottam rá hiszem közeledünk a vízválsztó 2 évhez :) amikor már olyan naggggyon vagyunk hogy egyedül csinálunk mindnet és már aludnunk sem kell ..... meg már mindnet tudunk egyedül csinálni levest szedni tálból ... tehát önállósodni szóval most jön a "neheze" :D :wink:

seriff
köszi :oops: azért zseni nem vagyok csak szertem csinálgatni de azért jól esett :wink:

Kép

Kép

Kép
roz23

Roz
Hát ez nem semmi, már sokszor írtuk...de hogy TE MILYEN ÜGYES VAGY!!! :) :) :)

Seriff
:) :) :) mi idén nem. :( tavaly még azt hiszem mi is...

Dettus,
igen megkaptam. írok is ne haragudj.
CSak Dani is itthon van....ráadásul vhogy kis ördögfióka egésznap.... :evil:

KépKép
KépKép
nana09

Lenne egy gyors kérdésem.... megvannak nagy nehezen a pampers kódjaim :) honnan kell szereznem olyan pontgyüjtő füzetet????????

Aki tudja HELP! :) Köszönöm szépen! :)

KépKép
KépKép
nana09

Sziasztok!

Megvagyunk mi is még ha még emlékeztek ránk. :roll:

Lina: utólag kívánok neked nagyon Boldog Névnapot!!!

Roz: nagyon kreatív vagy a kis hóemberekkel, csak ámulok h miket tudszés gondolom h milyen finik lehetnek... nyamm nyammm....!! :lol: :lol:

potykamanó: üdv neked!! Boldog babavárást kívánok neked!! :D :D Tudni lehet már a baba nemét és nevét?? Lehet h már írtad a többieknek csak én lemaradtam egy ideje....

Lili: képzeld sikerült vennem egy Siesta cipőt 5400-ért, pon t kék és pon t jó Janikának. Az utcsó volt, de úgy örültem neki!!! :lol:
Pénteken számíts ránk!!!! :D

Lányok!

Szombaton du. 3-kor lesz nálunk egy kis 1 órás előadás egy új fajta pénzkereseti lehetőségről, akinek van kedve eljönni és meghallgatni az privibe írjon nekem. Meg legalább egy kicsit meg is ismerkednénk. Bővebbet nem tudok írni mert ezt személyesen jobb meghallgatni meg sok is a tévhit ezzel kapcsolatban....Az előadást nem én tartom csak házigazda vagyok bár engem már meggyőztek!! :D :D

Szép estét mindenkinek!!
erszényes

Syg, szuper volt!

Nana, passzolom a kérdést.

Most hallottam:jó immunerősítő gyerekeknek:Echinacin csepp, és néhány havonta érdemes a Béressel váltogatni.

Jó éjt!Hosszút.Mindenkinek!

Kép
seriff

Hosszút??? :shock: :) :shock: ..... hát igen jó lenne. Most néztem meg a Liptai K. új műsorát...Babavilág..azt hiszem....
Szóval a műsor szerint nekem mindkét gyerekemmel baj van.... alvászavar??? :shock:

Mert mindkettő anyát vagy apát akarja ha éjjel felébred... Nahát.... :roll:

Nem lehet őket berakni az ágyba, becsukni az ajtót, lekapcsolni a villanyt és azt mondani "jó éjt! Majd reggel találkozunk!" :roll:

Ser,
mi volt szuper???

Voltunk ma a K. M. ortopéd dokibácsinál. Azt mondta ha az ő gyereke lenne Boti, nem vinné röntgenre. :) ennyi nekem elég is volt és megnyugodtam...legalábbis csipőügyileg.
ja és gratuláltam neki a 4. kisbébihez. :) :)

KépKép
KépKép
nana09

Láttatok már ekkora tappancsokat?????? :lol:
Kép

KépKép
KépKép
nana09

sziasztok,

a pisi negatív és az uh. is tökéletes! Nagyon örülünk... Az a baj Eszti alvásával, hogy korán (fél 6- 6) körül kel, de. hamar elfárad (9-10), de csak félórát alszik, utána is nyűgös, fáradt. Du. ennek ellenére nem akar elaludni, vagy csak későn, ha elalszik egy félórára, akkor meg este órákat képes kínlódni az ágyban. De így, hogy nem alussza ki magát, egész nap fáradt, nyűgös, szenved. Tudom, a fogai is jönnek, már kint van 16 , de akkor is úgy sajnálom, hogy nem lehet vele kezdeni szinte semmit napközben...

thymi,
voltatok dokinál? mi újság?

Roz,
ezek gyönyörűek...

Nana,
nem láttam a műsort, de azt hiszem jobb is...jobb lelenne, ha a szomszédot hívná? ezt nem is értem, kit hívjon, ha nem apát meg anyát, akiben megbízik :shock: .
balim

Roz,
végül glutént kap Lili. Mivel ugye nem vizsgálták meg, hogy egyátalán allergiás-e, csak ráfogták, hogy nagyon valószínű, hogy a tejtől van, és gyakorlatilag csak búcsúzóul mondta a doki, hogy inkább glutént se egyen, úgy döntöttem, hogy először csak a tejterméket hagyjuk ki az életéből, és ha ez nem válik be, akkor a glutént is. Feleslegesen nem akarok mindent megvonni tőle. Imádja a kenyeret :D
Úgy néz ki, ez rendben is van így, ahogy nem kapott tejterméket 2-3 nap alatt rendeződött a kaki, és minden ok, visszajött az étvágya, sőt.... Glutént már korábban is kapott (gabonás gyümölcsdesszert ) a tej előtt 1-2 hónappal, és akkor sem volt gondja vele.

Erszényes,
Köszi szépen neked is. Szombaton nem leszünk itthon, pedig érdekelnek ezek a dolgok. Bár most amit én találtam úgy néz ki beválik.

Vasárnap jön valamelyikőtök a Mega Játszóházba? Lánchíd utcai sportcsarnokban lesz, és egy éves kortól használható játékok is lesznek.

Hú belegondoltam itt az egy év kapcsán, hogy már nincs két hét, és egy éves Lili. Tavaly ilyenkor már hogy be voltam sz*rva, emlékszem, esténként alig mertem elaludni.

Potykamanó,
elvileg kaptam egy db fájdalomcsillapító injekciót (ezért balhéztam, hogy nem kérem :D ), szerintem fájdalmat nem csillapított, csak állítólag a méhszájra van kedvező hatása. Egy évvel ezelőtt még nem volt állandó aneszteziológus a szülészeten komolyabb fájdalomcsillapítás végett, de már akkor azt mondták, hogy talán ebben az évben lesz, te meg még jövőre szülsz, majd Borsika biztosan megírja, hogy van ez most.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Nana, Balim, milyen műsora van a Liptainak?És mikor? Az én gyerekem is alvászavaros akkor, ma 6x ébredt....inkább ne mesélem el, hogy érzem magam.(Úgyhogy nekem sem jött be a hosszú :shock: :oops: :) ) Úgylátszik Hanna rájött,megkaptam az ajándékokat, egy év alatt majd helyrehozom, ha ma rosszalkodok.... :wink:

Nana, órisái lábacskák, tényleg mekkorák 22? Sygéknél voltunk este Mikulásozni, Leona Papája beöltözött. :D

Balim, örülök, h jók az eredmények! Fiúk várják a téli szünetet?

Erszényes, szisztok, mesélj miket csinál Janika!

Lina, ez vásár lesz, vagy mi?

Kép
seriff

Ser,
én nem láttam a műsort, de abból, amit Nana leírt, nem is nagyon érdekel. Marci nagyon várja a szünetet ( eléggé elfáradhatott már a sulitól, bár nagyon szereti), Milán szerintem akkor is menne szívesen. Tegnap Mikulás ünnepség volt náluk, annyira ügyes volt, a hosszú verset hangosan mondta a Mikulásnak. Eddig csak motyogott (legutóbb anyák napján), úgy látszik most érett meg rá. Mikor jöttünk hazafelé már a kocsiban mondta, hogy hiányoznak a barátai és mikor fog velük találkozni. Mondom holnap reggel, mire ő: az olyan soká lesz. :lol: . Most télen mentek síelni?

Syg,
meg lehet kérdezni, hogy mikorra gondoljátok a második bébit. Manapság olyan sokszor van erről szó, csak ezért kérdezem...
balim

Sziasztok

Lina

Jó a szerda. Írj már bővebben erről a vasárnapi játszóházról légyszi.

Nana

Hát nem láttam. :lol:

A Liptai nem szoptat? Vagy mi van vele? Rögtön visszament dolgozni.

Adri nem szopizik. Újra megjött és fintorgott a tej ízére, aztán 3 napja nem is fogadja el. Fejem neki, úgy megeszi. Csak a tél miatt, a betegségek miatt erőltetem. Pakol ezerrel, néha nagyon strapás.

Andi
Kép
cukkker

Sziasztok!

Én sem láttam csak .... ismerem (ez túlzás...csak ruhákat vettem tőle) az egyik csajt aki benne volt... aztán ő mondta nézzem meg. Én sem láttam csak tegnap letöltöttem a netről... BORZALOM a műsor, de gondolom ez a hangvételemből érezhető is volt. :)

És ha még hallanátok miket mond benne gyerekorvos????? :shock: :shock: :shock:
Szó szerint az hogy "TÖMJÜK MEG" lefekvés előtt min. 5 ször elhangzik. :shock:

Ser
Húúú az nagyon jó lehetet és mit szóltak a kiscsajok a nagy piros bácsihoz???

Igen, 22-23 zoknikat veszek neki, :shock: de vmelyik nap ráadtam a Danusét :shock: :lol:

KépKép
KépKép
nana09

Erszényes - szió, és köszönöm szépen! A kispotyka nemét még nem tudjuk. Kislányt szeretnénk. :P De végül is mindegy, csak egészséges legyen - ez a mi szlogenünk is, mint ahogy mondani szokta ilyenkor az ember. A férjemnek már van két nagy fia az előző házasságból, csak ezért örülnénk jobban egy kislánykának. Bár lehet akkor Ő csak fiút tud? :lol:

Linacska - emlékszem az injekciós sztorira, de van valami tabletta is. Legalábbis félegyházán a barátnőmtől kérdezte a doki még vajúdás ideje alatt, hogy kér-e fájdalomcsillapítót és kapott valami bogyót (kettőt is, de nem egyszerre). Ilyenről Kecskeméten még nem hallottam. Mi lehetett az?
Találkozott valaki ilyennel?

Kép
potykamanó

Cukker,
te biztos tudod honnan kell szerzni Pampers pontgy. füzetet, hisz te is küldtél be, ha jól emlékszem. Légyszi HELP!

KépKép
KépKép
nana09

...ja és Erszényes - a nevekkel még hadilábon állunk. :oops: Talán Petra, ha lány lesz de nem biztos. Olyan nehéz. éppen ma vagyok 10 hetes és 3 napos. H

Egyébként hanyadik héttől tudják a 4D-s UH-on megmondani a baba nemét? Majd akarok lassan időpontot kérni, hogy ne maradjunk ki, mert hallom sokan vannak mindenütt.

Kép
potykamanó

Balim,
a műsor szerint ha egy gyerek "normális..." :x :shock: :x az amikor éjjel 5ször felébred akkor magától vissza is alszik és nincs szükség se anyára, se apára...
Én személyszerint még nem találkoztam ilyen gyerekkel... nem tudom hogy akkor most minden gyerek "defektes" vagy minden alvásszakértő.... :x :x :x

Engem feldühít ez a kérdés... az ahogy kijelentik (lenézően) hogy a szülő elrontotta, rossz szoktatás stb...

Jó mondjuk a műsorban a csaj (akit "ismerek" 350 :shock: :shock: ml tápszert ad éjszakára... :shock: na erre mondták hogy EZ JÓ!!! jól megtömi HURRÁ! szerintem szegény ezért nem tud elaludni... de erről a szegény kisfiúról (Bence) illetve az anyukájáról nem akarok semmi rosszat írni... van baja elég.... :cry: :cry: :cry:
közben korházba került... és még most is Életveszélyben van.... :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Ez egy borzalmas történet!

KépKép
KépKép
nana09

potyka: Hát akkor remélem én is h kislányotok lesz!! Én fiút szerettem volna és az lett, majd 3.-nak akarok kislányt. De ha hamarabb lesz az se baj.
nekem 18. heti UH-n már mutatta h fiú úgyhogy sztem max 2 hónap és talán ti is tudni fogjátok! :wink: :D

Cukker: nekem 1,5 hete nem fogadja el Jana a tejcsit ciciből, meg már ha fejem úgy se. Úgyhogy mi befejeztük...most meg szenvedek az apasztással..... :cry: :cry:
erszényes

Sziasztok!

Megvagyunk mi is, csak apa a héten szabin van, kihasználom. Ma nagybevásárlás már karácsonyra. Közben díszítem a lakást, gyártom az ajándékokat. Nagyon sokat készítek kézimunkával és az ugye időigényes.

Erszényes, jó hogy jelentkeztél. Ugye nem bántottalak meg amikor találkoztunk? Olyan hülyén viselkedtem :?

Nana, nekem van pontgyűjtőm, kettőt küldtek. Szívesen odaadom.

Lányok, van valakinek egy fölös Pampers kódja? Már csak két pont hiányzik egy ajándékhoz.

Szép napot mindenkinek!! :D

Lilypie Pregnancy tickers
pillle

Szia potykamanó!

Én 4D-n Nemesnél is voltam (bárcsak mindig hozzá mentem volna.... :( )
Szóval én 15 hetesen voltam nála..megkérdeztem látja-e a nemét (persze én biztos voltam benne hogy végre LÁNYom lesz... :D ) aztán mondta hogy LÁTJA, de 16 hét előtt vmi etikai okokra hiv. nem mondja meg...aztán kiharcoltam és megmondta... hogy nem éppen lány a pocilakó :( :D :D

KépKép
KépKép
nana09

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?