A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Jó reggelt!
Bocsi, hoyg tegnap már nem írtam, de szokás szerint 7-kor bezuhantam az ágyba.
Szóval van egy kis édes 21 mm-es Gumimacim. Tényleg pont olyan: szemből láttam, fejecske, hasacska, két kis karocska, lábikók, de még csak olyan kezdemények, mint a gumimacin. :lol: MOndjuk, amilyen kis tökmag, olyan lelkesen ver a kis szívecskéje. Úgyhogy köszi mindenkinek a szorítást! :D
Molkata, ami a videót illeti, szerintem az gép-függő. Az én dokimnál pl. videó van, de nincs fénykép. A Klinikán meg csak fénykép volt. Érdemes előre megtudni, hogy kell-e vinni kazettát esetleg dvd-t (gondolom, olyan is van már).
Gurgula, nekem korábban a súlyt a doki is, meg a védőnő is mérte, de úgy látszik, csak 8. hét után, mert már kétszer voltam orvosnál, és még nem mérte.

Kép
nenoke

Sziasztok!
Èn szerencsére tudok aludni, bár elég sokszor megyek a wc-re.
Most is csak pár perce ébredtem, mert 6:30-kor reggelizünk és a párom elmegy dolgozni. Nekem még vissza kell feküdni a hüvelykapszulák miatt és ott ragadok :D

Sok gratula Nenoke! Tegyél fel képet!
Akkor megérdeklöödöm, ezt a videó dolgot.
molkata

Még sajnos nincs képem, de majd megnézem, milyen lehetőségek vannak a videóból való képkivágásra, elvégre is informatikus a boldog gumimacipapa, hátha tud belőle képet varázsolni.
Addig is képzeljetek magatok elé egy Haribo gumimacit dobogó szívecskével. :lol:

Kép
nenoke

Sziasztok!

Kispiskóta!
Nem a Péterfyben voltam hanem a dokim magánrendelőjében viszont jövő héten a Péterfybe megyek laborba.

Uxi!
Alvás: hát, nekem változó, vannak forgolódós éjszakáim de vannak amikor nyugisabban alszom. Én nagy hason alvó vagyok..nekem még megy simán, egyedül a cicim ami néha estére nagyon be tud durrani és az kicsit kellemetlen.

Nenőke!
Azta nektek már 21mm-s a babóca :)
Gratulaa a szép UH-hoz.

Én megvettem Az a 9 hónap című könyvet, aztán A terhesség félelem nélkül, ami egy orvos, egy bába és egy anyuka szemszögéből mutatja be ugyanazokat a témákat. Sztem jó kis könyv.

Puszka
G.
torolve_20131003125716

Nekem az alvással csak annyi gondom van, hogy állandóan azt csinálnám. :D Tegnap kérdezte is a doki, mielőtt megvizsgált, hogy émelygés, hányinger? Mire mondtam, semmi. Erre nem túl boldogan csóválta a fejét, gondolom, attól tartott, hogy baj van, mire mondtam, hogy viszont állandóan aludnék, erre megnyugodott. Ja, meg attól is, hogy állandóan ennék. De sajnos a kolbászt, szalámit, mindent, ami nyers húsból van, penészes sajtokat megtiltotta, azt modnta, ezeket nyugodtan gyűjtsem össze, és vigyem be neki. :D
Nekem a Babák és mamák nagy egészségkönyve van, egy barátnőmtől kaptam, abban nagyon sok minden benne van, még az is, hoyg meddig lehet meleggyantát használni szőrtelenítésre. Mondjuk, a penészes sajtokkal nem találkoztam ott sem.

Kép
nenoke

sziasztok

nem tudjátok melyik hét előtt kell elmenni a védőnőhöz, mert különben utána nem lennénk ellátásra jogosultak (mármint szülés után)

én pedig eddig ettem felvágottakat! most akkor az baj? akkor mi a fenét egyek a kenyérhez?

nagyon irigyellek titeket a képek miatt, na meg a látvány miatt is! :cry:

éjjelente én is forgolódok, nagyon is sokat! :( aztán 4 felé ébredek, de vissza is tudok aludni!
hason alszok mostanában, igaz már kicsit megdöntve, na de nem a hasam miatt, a melleim! nekem is állatira megnőttek! (mondjuk eddig is elég nagyok voltak) mire vége, addigra nagyobb melleim lesznek, mint anno cininek! :shock:

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

ja, és gartu nenoke! biztos állati édi volt :P

lynia-

Felvágottat lehet enni, csak olyat nem, ami nyers húsból van: téliszalámi, kolbász, a szalonna meg csak sütve. Na persze, ki tudja, mi van pl. egy sonkában, a parizerről ne is beszéljünk!
Én múltkor a 12. hét környékén mentem először védőnőhöz. Szerinetm mindegy, mikor mész először, a lényeg, hoyg legalább 4 bejegyzés legyen a szülésig a kiskönyvben. Az úgyis bőven összejön! mert azt hiszem, abba az orvosé is beleszámít.
ne félj, ez a szabály nem a magunkfajtára van kitalálva, hanem azokra, akik nem veszik komolyan az egészet, cigiznek, alkoholizálnak, és nem járnak semmilyen vizsgálatra. A baba védelme miatt találták ki.

Kép
nenoke

Sziasztok

Végre van vonalzóm! :D

Uxi,

szóval még te sem láttál szívhangot? én 15én megyek, nagyon izgulok! Néha én sem alszom jól, felébredek a gyomrom miatt..

Nincs valami jó receptetek gyomorégés ellen?

Kép
gabi
blur

én pedig ettem pl budapest szalámit, ami ugye majdnem olyan mint a téli :roll:

régen, hogy csinálták a nők? anyáink? nem hiszem, hogy ennyi mindenre figyeltek

lynia-

gratu blur a vonalzóhoz, nekem is fél napomba telt! :roll:

15re tuti lesz szívhang szerintem!

lynia-

De csökken is folyamatosan a csecsemőhalandóság, és nő az élveszületések aránya! :lol:

Kép
nenoke

Most jöttem vissza. Nagyon megkívántam a sajtos spenótos csöötésztát és a paradicsomszószt. Ezt vettem.
Ami a felvágottakat illeti, engem nem érint, mert vegetáriánus vagyok. A fehérjét próbálom másképp pótolni.
Blur: Nekem gyomorégésre a keksz vált be, de mivel attól is hányingerem van, már váltogatnom kell. Most éppen a babapiskótánál tartok. :D

Lynia! A 12. hét elött kell bejelentkezni a védöönöhöz. Èn elööször a 12+2-n fogok vele találkozni, mert telefonon lebeszéltük. Az elsöö pecsét a 12. heti kell legyen a kiskönyvben (persze lehet korábbi is), de az nagyon fontos.
Nekem van egy táblázatom a kötelezöö szüürésekrööl, ha kell elküldöm nektek.
molkata

most azért kicsit megijedtem, mert én csak a párizsi+virsli+földes zölik+penészes sajtokról tudtam

lynia-

Hát ez az, anno amikor mi születtünk nem volt UH, nem volt ennyi vizsgálat, stb.
Azt ettek amit megkívántak és mégis makk egészséges lettünk, vagyunk.

Persze meg van mindennek az előnye és hátránya.
Így biztonságosabban várhatjuk a babáinkat, stb.
Viszont túl is parázhatjuk, amennyi infot összeolvasunk mindenhonnan. :roll:

Lynia!
Cini cici :shock: azért az durva lenne..
torolve_20131003125716

molkata, én megköszönném a táblázatot!

na meg a nyers húsok, azért főzhetek ugye, ha jól kezet mosok és vigyázok?

lynia-

Blur!

Tök cuki a vonalzód. Olyan édes az a kisautó.
torolve_20131003125716

Lynia! Elküldtem priviben a táblázatot. Majd írd meg, hogy olvasható-e.
molkata

Lynia, arra mindenképp figyelj, hogy ne legyen sebes a kezed, amikor a nyers hússal dolgozol. Az a legbiztosabb, ha gumikesztűben csinálod. Vagy a párodra bízod a darabolást.
De igaza van Gurgulának, hogy nem érdemes túlaggódni a dolgot, mert akkor meg azért lesz baja a babának. :roll:

Kép
nenoke

Molkata, elküldenéd nekem is? köszi
nenoke

Én azt mondom, hogy figyeljünk oda, legyünk óvatosak de azért nem kell vitrinben lennünk.. :wink:

Csak pozitívan :P
torolve_20131003125716

Ja, bocsi, ha néha túlaggódom a dolgokat, szóljatok rám nyugodtan, nem akarok senkit sem ijesztgetni, elég ha magamat ijesztgetem. :twisted:

Kép
nenoke

Nenoke! Elküldtem.
molkata

Egy kis részlet a Barátnööim a terhességrööl címüü könyvbööl és ugyanakkor válasz a sok aggódásra.

Vicki Iovine négy gyereket hozott a világra hat éven belül. Őszintén és sok humorral kalauzolja könyvének olvasóit a kilenc hónap útvesztőiben.

"Csillapíthatatlan félelmed, hogy a kisbabád valamilyen fogyatékossággal születik, finom célzás arra, mennyire elevenedbe vág majd a gyereked egészségi állapota. Mostantól míg csak élsz (már ha az aggkori szenilitás meg nem kímél tőle), folytonosan fájdítod a fejed, hogy sarjad ép-e. Ha a kisbabádnak valami baja van, az a te bajod is. Tessék, a világra se jött még, de azon gyötrődsz, hogyan viselnéd el, ha bármi éri.
Mindannyian tudjuk, hogy a csecsemők nem mindig egészségesen jönnek a világra, továbbá, hogy a nagyobb gyerek is ki van téve betegségnek, csonttörésnek, sürgős vakbélműtétnek, és mindenféle egyéb rémségnek, amitől mentsen meg az Isten. Ám a félelmeink szinte mindig meghaladják e csapások valószínűségét. A gyerekek túlnyomó többségén tíz-tíz kéz- illetve lábujj található születéskor, a gyerekkori buktatókat pedig olyan sikeresen vészelik át, hogy utóbb tőlünk kell a legjobban félteni serdülő fiatal életüket."
molkata

sziasztok

Monia nagyon sajnalom, azert ne add fel...

En most voltam laborban vervetelen es baratain, Gurgula idoben menj, fel 8-kor kezdodik a moka, mert 8 elott ertem oda es 29. lettem, vervetel elott igyatok, en alig ittam alig jott a ver, csak a kezembol tudta levenni, a vegere rosszul is lettem.

Uxi nem o volt, de egyszer talalkoztam egy fura alakkal az ultahangon, majdnem osszetevesztettem a pokroccal, ha megtalalom a papirjaimat megnezem ki is volt, mert remlik mintha o lett volna az.

udv

mandarka

koszi molkata, olvashato!

a fene, mindenki volt már laborban? én még nem, meg kellene keresnem a védőnőmet!?

lynia-

Még én sem voltam. Vagyis a terhesség elöött teljesen kivizsgáltak, de azóta nem voltam. Jövöö héten megyek.
molkata

Én is a hasonfekvést szeretők táborát növelem, de sajnos már én sem tudok hason feküdni. :(

Én ha hasra akarok feküdni, akkor a gyomromat érzem, és mégjobban émelygek. A mellem ugyan megnőtt egy picit, de nem zavaró.

Amúgy lekopogom, de elmúlt a barnás folyás. :)

Nyugi lynia, még nekem sincs védőnőm!

kétfiús anyuka
babdorka

Babdorka!

Örülök, hogy elmúlt a barnás folyás!! Szupi.
:lol:

Azt mondta az asszisztens nőci, hogy a dokitól fogok kapni beutalót a védőnőhöz.. :roll:
Ez tényleg így van?? Hisz a doki tök más kerületben van, mint ahol lakunk...passz..biztos ha ők mondják.
Én majd dec.20-án megyek legközelebb a labor leletekkel dokihoz.

Lynia!
Én jövő héten megyek laborba.

Molkata!
Jó ez szövegrész a könyvből. Igen ez mennyire így lesz ill. van..

Tsók
G.
torolve_20131003125716

a beutalót tényleg a doki adja, nem baj, hogy máshol van! csak egy ált. beutaló, én is kaptam

a laborba titeket a doki küldött???

nekem azt mondta (hétfőn,8+0), hogy majd a védőnő elmond mindent és 1 hónap múlva menjek vissza kontrollra a leletekkel

ezek szerint a védőnő küld majd laborba, nem neki kellett volna??? húúú, de utálom ezt a nőt :evil:

lynia-

Nekem még szó sem volt laborról. A doki azt mondta, a jövő héten telefonáljak, és akkor megmondja, hogy mikor hova kell mennem.

Amúgy a 12. héten (tehát két hét múlva) lesz a nagy kivizsgálás, és valami olyasmit mondott, hogy ott fog beutalót adni a védőnőhöz. Tehát akkor én nagyon le vagyok maradva Hozzátok képest!

Na majd jövő héten kiderül a telefon után.

kétfiús anyuka
babdorka

Sziasztok!

Mandarka, nézd már meg, kíváncsi vagyok. :wink:
Bár megnéztem a holnapon, külsős doki.

Én még sehol nem voltam, se dokinál, se laborban.
Tegnap a házban a mikulásünnepségen összefutottunk a védőnővel, halkan megsúgtam neki a kistesót, gratulált, mondta, hogy örül neki. :D Majd valamikor januárban ellátogatunk hozzá, Emit úgyis mázsáltatni kéne. :wink: Jaj, engem is le fog mázsálni... cipőben, nadrágban... :wink:

Kezdek azon a véleményen lenni, hogy minél kevesebb vizsgálat történjék, csak ami feltétlenül szükséges. Pl. legszívesebben AFP-re sem mennék el, úgysem megbízható, csak stresszeli az anyukákat.

Labor: nekem az elsőt a háziorvos adta anno, el kellett menni ekg-re, meg vérvételre, vizeletvizsgálatra, meg ő is megvizsgált.

A többit a nődoki kérte, de volt, hogy én szóltam neki, hogy küldjön már, mert kifutunk az időből :oops: .

KépKépKépKépKép
uxi

Sziasztok lányok!

Hát Moni... NEm tuodm mit lehet mondani ilyenkor. Annyira sajnálom. :(

Védőnőnél én sem voltam még. jövő hét hétfőre kaptam időpontot, és majd ő utalgat el vérvételre és fogászatra és belgyógyászatra. Ezt mondta a dokim.....

Iszonyatosan fáj a fejem. De nem merek bevenni gyógyszert.

Én is hasonfekvős voltam, ami sajnos nem megy nekem sem a melleim miatt. Fájnak.

Ma reggel olyan de olyan hisztit vágtam le, hogy már félek magamtól. Ti szoktatok hisztizni? VAgy velem van a baj? :?
baba24

Nekem tegnap a doki adott beutalót a védőnőhöz is, és a háziorvoshoz is, amiben kérte a teljes belgyógyászati kivizsgálásoamt (értsd ezalatt vérnyomásmérést, és a has végigtapogatását), vérvételt, meg ekg-t (azzal meg a helyi kórházba kell mennem, legalábbis tavaly úgy volt)). És a 12. hetire úgy kell mennem (jan. 3.), hogy meglegyen az összes lelet, meg a kiskönyv. Jövő hétfőt-keddet kiveszem, remélem, sikerül akkor mindent elintéznem, mert így a karácsonyi bevásárlásokra tudom fogni, nem kell külön elkéredzkedni.
Meg engem az előzmények miatt elküldött a doki genetikai szűrésre is az Istenhegyi klinikára, ahol lesz vérvétel, meg 3d ultrahang, meg minden egyéb finomság. 28 ezerért. Hmmm... Drága ez a csöppség. :lol: Majd egyeztetnem kell időpontot, valószínű az is januárra fog esni.
Lynia, szerintem beszélj a háziorvosoddal, úgyis neki kell mindent intéznie (vérvétel, ekg, belgyógyászat)

Kép
nenoke

na mostmár totál ko vagyok, azt nem is tudtam, hogy a háziorvost is be kell vonni! ez komoly? azt hittem csak védőnő + nődoki!
a legegyszerűbb ha gyorsan beszélek a védőnővel!

a 12. hetit 12+0 ig kell ugye? jól értelmezem? a 12. héten, tehát 11+1-12+0ig? nekem az az utolsó 7 ebben az évben! :(

lynia-

a házidokimmal inkább nem találkoznék, mert anyué is az, és még képes lenne neki gratulálni, mikor még nem is tudja szegény :roll:

lynia-

Pedig szerintem muszáj, Lynia. Szerintem nyugodtan mondd meg, hogy még nem publikus, meg hát elvileg van orvosi titoktartás is, vagy nagyon naiv vagyok? :oops:

Kép
nenoke

Lynia!

Van olyan doki, aki a háziorvossal intézteti el a laborokat és nem ott ahol dolgozik.
Nemtom miért.. :roll:

Különben van aki nem küld el védőnőhöz a 12ik heti UH előtt..de van olyan aki már a 8ik héten.
Barátnőmnek a 9ik héten már volt kismami könyve.

Baba24!

Ne vegyél be semmit.
Nekem is fájt hétfőn és kedd reggel is fejfájósan ébredtem.
A lábfejeden a nagy lábujjadat nyomogasd -dörzsölgesd finoman,
oldalt, alul, mindenhol..Nekem ez bevált. Van egy reflexológiás lábtérképem és azon van, hogy a fejnek a nagy lábujjak felelnek meg.
Amit még ajánlok az a vietnámi balzsam, halantékra, tarkóra és igyál sok folyadékot (ásványvízet) esetleg egy laza kávé.

A háziorvoshoz engem is elküldtek de csak belgyógyászati vizsgálatra. Meghallgat, vérnyomás, ilyesmi.

Nenoke!
Mi tegnap kérdeztük a dokit a genetikai vizsgálattal kapcsolatban.
Nekem kötelező, mármint a tanácsadás, aztán nekünk kell eldönteni, hogy vállaljuk-e az amniocentesist vagy sem.
Viszont említettem neki a quartett tesztet, azt mondta, hogy az nem 100%-os csak 97%..
Most elolvastam mindent erről. [/url]www.downszures.hu/[url]
Én inkább ezt szeretném, mint az amniot.
A doki még azt is mondta, hogy hiába lesz jó a nyaki tarkóredő eredmény és az AFP, neki kötelező engem elküldeni genetikai tanácsadásra.

Neked erről mi a véleményed??

G.[/url]
torolve_20131003125716

Nenoke!

Kétszer kell menni vérvételre az Istenhegyire.
11-14 hét között
15-20 hét között.

Ez összesen: 50 000 Ft
:roll:
torolve_20131003125716

Molkata!

Nekem is elküldenéd azt a táblázatot? A nőgyógyász akihez járok túl laza szerintem / legalábbis hozzám képest :) /
Alig tudtam rábeszélni magam a jövő hétre, vizsgálatokról még szó sem volt. Még azt sem kérdezte meg hogy voltam e rubeolás..

Kép
gabi
blur

Molkata!

Nekem is? :roll:
Annyi mindent hallok már.

Gurgula!

Köszönöm! kipróbálom... Mindjárt teszek egy kis szünetet :lol:
baba24

Gurgula, gőzöm nincs, ezek milyen vizsgálatok. Nem is igen tudom, nekem miért kell mennem. 31 éves vagyok, tehát azért még nem nagy szerintem a genetikai kockázat, és az előző babámnál egyedül a genetikai problémát zárták ki a halála okai közül, szóval nem értem, minek az egész. Dehát, ha ő fontosnak tartja, persze elmegyek, de gőzöm sincs, mi fog pontosan történni. A tarkóredő és az AFP tökéletes volt az előző babánál.

Kép
nenoke

Blur és Baba24! Elküldtem a táblázatot.

Lányok, én annyira éhes vagyok. Már 3-szor ebédeltem és most megint fööznöm kell :D
molkata

Molkata!

Köszcsike a táblázatot. Megkaptam! jó étvágyat Neked! :P
baba24

Nehogy el merd mondani, mit főzöl, már a spenótos spagettinél és paradicsomszósznál is majdnem sikítottam, olyan jól hangzott. :lol:

Kép
nenoke

Ok. Csendben maradok! :lol:
molkata

Köszi Molkata!

Én is megyek haza nemsokára és kifosztom a hűtőt! :)

Kép
gabi
blur

Lányok, akik eddig lelkiismeretfurdalással ették a csokit, jó hírem van:
A mindennapi csokoládéfogyasztás, (mint ahogy az, a nők fele meg is teszi) szintén úgy tűnik, hogy csökkentheti a kockázatot. Emellett a friss zöldség és gyümölcs napi fogyasztása szintén megfelezi a vetélés kockázatát.
Irány a legközelebbi csokibolt!!!! :lol: Vagy ez csak nekem okoz ekkora örömöt? :oops:

Kép
nenoke

Molkata!

Mit főztél? Irigyellek, hogy tudsz főzőcskézni. Én 6-ig vagyok, és még mire hazaérek 7 óra lesz, amikoris már annyi erőm van, hogy ágybabújjak. És reggel kelni kell 8-ra vagy 9-re jövök. Változó. Ez nem panasz, mert szeretem, csakhát energiahiányban szenvedek. Mondjuk a kedves drága párom hála Istennek megértő. (bízzunk benne, hogy így is lesz, csakhát ahogyan én hízok, ő úgy fogy... :? )

Na jól van, még jutott egy gondolatra :lol:

Jók legyetek, és jó éjt mindenkinek!

(úgy várom már, hogy legyen egy laptopom, és otthon is tudjak netezni, úgy is majd ha pihenőre megyek, akkor sokat fogok trécselgetni, hogy otthon nehogy beszűküljek. :lol:

Na tényleg megyek!

Jók legyetek!
baba24

Tényleg, akik dolgoznak, meddig akartok dolgozni? Nekem nagy dilemma az egész. Mert ha otthon lennék, az előzményeim miatt tuti folyamatosan rágnám a körmöm, és bediliznék. Ugyanakkor Pesten, a belvárosban dolgozok egy nagy irodaházban, szmog, bűz mindenütt, feltételezem, hogy a klíma hozza-vissza a 200 kolléga bacijait, vírusait, a metrón is teleköpködnek mindenfélével. Ilyen szempontból meg talán jobb lenne otthon, a külvárosban, a kertes házunkban. Csak hát ugye a táppénz meg csak 70%...

Kép
nenoke

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?