A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Szilcsike!
El se hiszem, hogy már otthonról írsz! Gratulálok a csöppséghez! Már nagyon kiváncsi vagyok a szüléstörténetre, és a kórházi tapasztalatokra!
Tus
Tus

Sziasztok!
Timici: melltartóbetéttel kapcsolatban: az AVENT egyébként szuper márka, 5. hónapja használom a mellszívót, és tényleg nagyon jó. Rengeteg tejcsim van még mindig (pedig sajnos csak cumisüvegbõl eszik a kisfiam, mert koraszülött volt, és nem sikerült teljesen átszoknunk a cicire), tehát nagyon sok melltartó betétet kipróbáltam. Gondolom, amit néztél, az mosható betét volt, legalábbis az árából ítélve. Szerintem tökéleteseln megteszi a gyógyszertárban (ill. más áruházakban is) kapható NUK, vagy MIMI (én ez utóbbit szeretem a legjobban). Az elv mindegyiknél ugyanaz, csak a csomagolás, körítés miatt változnak az árak. (Van pl., amelyik beleragasztható a melltartóba, szerintem tök felesleges). Ezek kb. 550-600.-Ft-tól kezdõdnek, azt hiszem, 24 db van bennük.
Egyébként én kb. a 3-4. hónaptól csak éjszakára használom, napkózben már nem kell, csak fejéskor. Majd meglátod, ha elkezdesz szoptatni, a tejleadó reflex miatt megindul a másik cicibõl is a tej.
Na, sikerült jó hosszan írnom, bocsi.
Puszi és jó éjt:
Viki&Levibaba
vikici

Viki,
Levibaba egyszeruen gyonyoru!!!
Zsuzsi
zsuzsi74

Lányok!

Köszönöm a drukkokat!! S Mindenkinek a legjobbakat kívánjuk!! Jelentkezünk amint tudunk.
Olga&Pocak
Névtelen

Viki, köszi az infót.Kép Igen amit láttam az mosható betét volt, nekem azt tanácsolták, hogy az jobb...
De azt hiszem elõbb egy általad említett MIMI-re ruházok be, aztán majd meglátjuk.Kép
Levi tényleg nagyon szép!!!Kép

Zsuzsi,
köszi a drukkot, én is jobb szeretnék rendesen szülni, de a baba érdeke a lényeg. Kicsit kiakasztott a védõnõ, mikor vázolta, hogy miért is veszélyes ez a lepény dolog. Na meg, hogy esetlge be sem tud majd illeszkedni... Most nagyon várom a pénteket. Egyrészt az UH miatt, mit mondanak a lepény helyzetérõl. Másrészt a dokival akaorok beszélni, hogy õ hogy látja és úgy egyáltalán a szülésrõl...azt hiszem lassan itt az ideje.Kép

Isteni story-jaid vannak a fiaiddal, szerintem senkit sem zavar, ha leírod õket itt, sõt.Kép

Na igen a mai napom nem volt pihentetõ, most nem is érzem magam a toppon. És nagyon fáj a bal oldalam lent a pocak alján, mi lehet ez? A szalagok nyúlnak vagy nyom a baba valamilyen ideget??? Néha baromira belenyilal, aztán egy kicsit jó, majd megint baromira fáj. Bence mindeközben rugdos, ahol ér, úgyhogy remélem nincs baj és Õ jól van.

Nadine, küldök mailt.Kép

Jó éjszakát mamák és pocakok, holnap találkozunk, újra itt.Kép Pusssza
Timici
29+4
timici

Sziasztok!

Franyo,
a fa pelenkázó érdekel minket, gondoltam is, hogy lehet házilag csinálni, csakhát barkácsanalfabéták vagyunk mindketten a kispapával. Egy tök normál komódot vettünk, és tulképp az érdekelne, hogy pl. Ti hogy rögzítitek úgy a lapot, hogy ne "károsítsa" a komódot? (Késõbb nélküle is szép legyen, lukmentes)

Kamilla,
nagyibugyi Kép Kép Kép. Felolvastam a kispapának is az irományodat, jót nevettünk. Fel is készítettem, hogy ilyeneket kell majd lehámoznia rólam, mint a Bridget Jones-ban. Kép

Zsuzsi,
az a szülésznõ nem semmi, én tuti bepánikoltam volna a rossz eredmények miatt, irígylem a nyugalmadat! Kép A lényeg, hogy egészséges vagy!

Bmass, Fodbetti, nagyon sok gratula a babókhoz!
Kép

Pusz
Miszike
27+2
miszike

Viki,
most olvastam az archívot, és láttam, hogy Te is írtál, köszi, hogy segíteni próbáltál. Szóval ahogy már fentebb is írtam, fa "feltétet" keresek. Olyat is lehet kapni a MegaToys-ban?

Miszike
miszike

Sziasztok!

Lányok: Valaki írt valami teáról amit nem tudom hány hetes terheségtõl kellenne inni. Ha jól emlékszem akkor valami málnás tea, azt miért kell inni és mikortól, és hol lehet kapni?
Bocsika, hogy ilyen rosszul fejeztem ki magam de nem akartam végig olvasni ujra a leveleket, hogy ki írtaKépKépKép

Brokkoli: Mi a helyzet veled egybe vagytok még?KépKépKép

Tegnap voltunk a szülésfelkészítésen szülõszoba látogatáson, sajna a szülõszobába pont szültek és nem tudtunk bemenni, de megnéztük a vajudod és a kortermeket.
Én a Sote II.es nõin fogok szülni. A szobák szerintem elég kulturáltak, 5 ágyas szobák külön fürdövel és Wc-vel. Megmutatták azt is, hogy hova lehet leadni a babákat, ha esetleg nem akarok vele lenni. Mondjuk én a 24órás Roomingot választottam.

Na bocsika, hogy ilyen hosszú voltam

Sziasztok
Andy
33+1
andy78

Jó reggelt!
Miszike!
Most jó lenne, ha be tudnék rakni rajzot, de sajna nem megy, úgyhogy megpróbálom szóban elmondani, hátha nem lesz túl zavaros... Szóval: L alakú vassal a hátlapra szereljük fel. Vagyis, a pelenkázólap szélesebb, mint maga a komód, mi úgy gondoltuk, hogy hátrafele lógjon inkább, mint elôre, így a fiókokhoz is hozzá lehet férni, és mögé meg lehet pakolni mondjuk pelenkáscsomagot, ilyesmit. Az L-vasat a hátlapba kell csavarozni, akkor nem látszik késôbb sem a lyuk, úgy, hogy valami vastagabb anyagba menjen a csavar. A mi komódunk legalábbis olyan, hogy a háta csak egy vékony farostlemez, viszont ez ugye körben rá van szögezve v. ragasztva magára a komód-testre, így a szélén van egy rész, ahol nem a farostlemezbe csavarod a csavart, hanem a komód fájába. Na oda kell rögzíteni az L-vasat, a két szélére. Reméljük, hogy így tartani fog, mert a mi komódunk 35 centi mély, és ennek a dupláját vágatjuk pelenkázólapnak. Most azt mondja itt a párom, hogy a biztonság kedvéért, ha félsz, hogy hátrabillenne (bár a súly középen lesz rajta, úgyhogy miért is billenne), elöl esetleg kétoldalas ragasztóval oda lehet még rögzíteni a komódhoz, ezt utána késôbb le lehet szedni, és elég jól tart (vagyis a komód lapja és a pelenkázólap közé tenni egy csík kétoldalas ragasztót). Huhh. Remélem, érthetô volt, és tudtam segíteni.
Pussz
Franyo
25
franyo

Sziasztok!

Andy78!

Málnalevél-tea, gyógynövényboltban, patikában kapható. Úgy tudom, a 37-38. héttõl lehet inni, elõsegíti a tágulást.
Lányok, javítsatok ki, ha tévedek.
Csak egy személyes megjegyzés: én is ittam, sõt kaptam valami homeopátiás bogyót is ugyanerre, de fõként amiatt lett császár, hogy a szûk egyujjnyiról nem jutottam sehová délután 5-ig sem reggeltõlKép
Ettõl függetlenül, valószínû, hogy az átlagnak segít, csak nekem nem...

Puszi: Kata
LadányiKata (ladán

Sziasztok!

Urszila!
Te is gödöllõi? Örülök, hogy végre van egy "földim"! Kép Kép
Itt is születtél? Én bp.-i vagyok eredetileg, de már (szerencsére) 24 éve lakom Gödöllõn.

Lányok, utóljára júniusban voltam kozmetikusnál, és akkor még nem is tudtam a babáról. Most meg az a gondom, amit ti is sokan írtatok, hogy háton egyáltalán nem tudok feküdni, mert nem kapok levegõt. Viszont már nagyon ideje lenne kezelésre mennem... Igaz, hogy a babásságtól megszépült a bõröm, de akkor is lassan fél éve nem voltam. Ülve ki tud tisztítani? Vagy idegbajt kap majd egy nyávogó kismamától? Kép Volt valaki mostanában, aki szintén nem tudja könnyedén hanyattvágni magát? Kép Kép

Ja, és még egy kérdés: van nekünk egy 5 éves múlt kisfiunk, akinek nagyon szeretném megmutatni a kistesót UH-on. Úgy tudom, hogy a Margitban be is jöhet a testvér is, és biztosan nagyon örülne, és jól viselkedne a vizsgálat alatt. Szerintetek vigyem?

Puszi: Judó
25+3
judó

sziasztok,
mint nagyon kezdõ kérdezném, hogy az gáz, ha nem eszek húst egyáltalán? amúgy nem vagyok vegi - sõt - csak annyira nem kívánom. Ez normális, vagy inkább erõszakoljam magamba?
pusz:
Manócska
7+0:o)
manócska

Sziasztok!
Lehet, hogy kicsit off, de muszáj elmesélnem, annyira nem tudok vele mit kezdeni, meg úgy rémlik, mintha mások is írtak volna már az álmaikról. Nos, azt álmodtam, hogy 28 hetes terhes vagyok, elmentem dokihoz, aki azt mondta, hogy már III-as a méhlepény, és sürgõsen menjek el egy másik kórházba. Elmentem, ahol közölték, hogy megcsászároznak. (Az elõzõt úgy szültem) Mi a férjemmel úgy tudtuk, hogy kisfiúnk lesz, erre altatás elõtt megkérdezték tõlem, hogy mi lesz a neve, mondtunk valami fiúnevet (már nem emlékszem, hogy mit). Megtörtént a mûtét, és utána mondták, hogy ikreim születtek, a kislány 1000 gr-os, és jól van, a kisfiú viszont csak 500 gr-os volt, és nem tudták megmenteni. Mivel kislány nevet nem mondtam, ezért Rózsabimbónak nevezték el. Ennyi. Lehet, hogy kicsit össze-vissza voltam, de nem tudok vele mit kezdeni. Érdekelne a véleményetek.
Bocsi, ha hosszú voltam.

Sziasztok
buksicica
17+0
buksicica

Manócska!
Üdv közöttünk, az elõbb elfelejtettem ezt megtenni.
Ha teljesen hús nélkül étkezel, az szerintem nem túl jó, egyél legalább egy kis szalámifélét. Én egyébként pont úgy vagyok, mint te. A férjem imádja a húst, mindig azt enne, én viszont rosszul vagyok, ha csak ránézek. Szóval szinte egyáltalán nem eszek ilyet, csak max. egy kis szalámit.

buksicica
17
buksicica

Buksicica! Kép

A szeptemberi vagy októberi Kismama írt az álmokról, lényege az, hogy nem szabad nagy jelentõséget tulajdonítani nekik!!! Nem a jövõt álmodod meg, hanem a félelmeidet, a gondolataidat. Én is leírtam itt az ámom, a be nem fordult babáról. Azóta megtudtam, hogy már most fejvégû fekvésben van, remélem, márnem fog 180 fokos fordulatokat produkálni! Kép Kép
Szóval ne aggódj!

Judó
25+3
judó

Lányok,
Ti nem úgy tudjátok, hogy a szalámi tilos? Mert szerintem minden nyers hús tabu (ami csak füstölve van), én ezért nem is eszek kolbászt se nyersen. Toxoplazma veszély miatt. Nem vagyok túl otthon a húsiparban, de én így tudom...szal a macskák elbújhatnak, az ilyesmi sokkal veszélyesebb!

Tiramisu
szintén. Néztem 1-2 hete a receptjeimet, és fájó szívvel mondtam le a tiramisuról, mert azt nem bírnám, hogy csinálok a többieknek, én meg ne kóstoljam meg.

Pálma
15+5
pálma

Pálma!

De miért???? A tiramisu miért? Még sosem hallottam a szalámi tiltásáról....ettõl függetlenül lehet, hogy igazad van....

Kata
LadányiKata (ladán

Manocska!
Altalaban nem szereted a husit, vagy csak miota terhes vagy?
Az elejen en is keptelen voltam husfeleket enni ugy undorodtam tole, aztan elmult Kép Szerintem egyaltalan nem gond...

kamilla (31+6)
kamilla

Szia Manocska,
udv a csapatban. Kép HA nem kivanod a hust, nem kotelezo enned. Szerintem a szevezeted tudja, hogy mit akar. Azert egy kis pulykafelvagottat kiprobalhatsz, az konnyu es megis husi. Kép

Annyi alomrol olvastam mar itt, egyik jobb, mint a masik. Kép Az baj, ha en nem almodok? Ugy alszom, mint aki elajult, kiveve 1 pisiles/ejszaka idotartamot. Kép

Kispapi bocsanatot kert, es azota ugy tesz, mintha nem tortent volna semmi. Kép (Nem vagyok tulzottan meglepve, minden veszekedes utan ezt csinalja.) Amikor osszekoltoztunk (4 eve), heti rendszeresseggel voltak ilyen osszetuzeseink, most mar csak ritkan. Neha valahoy kibujik belole a kisordog. Az a baj, hogy a barati korunk is (foleg az o regi baratai, mert en bevandorlo vagyok BP-re Kép ) csupa olyan parbol all, ahol a fiuk azt csinalnak, amit akarnak, a lanyok meg varjak oket otthon es alkalmazkodnak hozzajuk. En meg nem vagyok ez a tipus, sokszor szelmalom harcot vivok ugyan, de azert mar alakul a dolog. Kispapi a regi enjehez es a barataihoz kepest mar maga a foldreszallt angyal. KépKépKép
Bocsi, hogy ilyennel farasztalak Titeket!

Megyek furdeni, mert nemsokara indulok UH-ra. Ugy izgulok, mint egy kisiskolas. Kép

Sziasztok,
Gombóc
gombóc

Palma,
en eszem kolbit is meg szalamikat is, mert imadom! Kép Sot, meg ne vessetek erte, de amig nem tiltottak le az edessegrol, Tiramisu-t is ettem. Kép
Kivancsi vagyok, ha tenyleg nem szabad, regen a falukban hogyan oldottak meg a terhes asszonyok, hogy ilyeneket ne egyenek, hiszen gyakorlatilag mindig es mindenki kolbaszt, fustolt husokat evett.
Vagy tenyleg ekkora a veszely? Kép
Gombóc
gombóc

Lányok segítsetek!

Van egy kis gondom. Szerintetek nagyon ciki lenne most 3 év után lecserélnem a védõnõmet??
Ugyanis a dokim, akivel nagyon régóta ismerjük egymást, és a családját, mondta, hogy nov 1-tõl visszajött a felesége dolgozni. Ugyebár a csajjal nagyon jóban vagyok, és hát jobban tudja, hogy mikor kéne felhívnom a férjét, ha baj van, vagy mikor mit szokott csinálni.
Ezzel szemben a mostani védõnõmet 2-szer láttam egész terhességem alatt. A múltkor megkérdeztem tõle, hogy miért nem hajlandó a gyerekem az utcán sétálni. Erre az volt a válasz, hogy biztosan súlyos gondok vannak az idegrendszerével, ja és a szokásos, hogy kérdezzem meg a gyerekorvost. Több sem kellett nekem, a létezõ összes gyerekorvos ismerõsömet megkérdeztem, volt aki ideggyógyász is, és egyöntetûen azt válaszolták, hogy ez a dackorszak.
Hiába erõltetem, csak rosszabb lesz. Majd ha a pici meglesz, akkor majd meg fog változni, csakhogy tolhassa a babakocsit.
Tehát én jobb szeretném a dokim feleségét megkérni, meg szerintem el is várják, különben miért mondta volna.
Csak mi van ha a régi védõnõ meg megsértõdik??

Másik kérdés:
Decemberben, január elején szülõ kismamák! Ki mit tud az anyasági támogatásról?? Mert én úgy hallottam, ha valaki decemberben megszül, de csak januárban igényli az anyasági támogatást, akkor a megemelt (45 ezer) összeget kapja.
De ha decemberben igényli(ami 30 ezer Ft), akkor nem tarthat igényt a különbözetre. Azt hiszem a baba 6 hetes koráig lehet igényelni. Errõl tud valaki valmit??

Heni
32+3
heni1979

Sziasztok!
Jövök beleszolni! Kép

Az en dokim (Ausztriaban) is tiltotta nekem a szalamit es kolbaszt is,sushit is(bar ilyet en meg soha nem ettem) a toxoplasma miatt.
Es a tiramisut is mellöznöm kellett 9 honapig a szalmonella veszely miatt!Kép
Ja,a camambert is ki kellett hagynom a Listeriose (nemetül hivjak igy,mi is a magyar neve?)miatt.
Es nyers hus vagy hal megfogasa utan is szükseges az alapos kezmosas!
DE en mar tul vagyok a mellözesen,most tömhetem magamba,ahogy jol esik!Kép
Bocsi a beleszolasert!
Kryss & Rebecca (16 hetes)

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss

Pálma, hát nem is tudom... szerintem kicsit szigorú vagy magadhoz. A szalámit tényleg sehol senki sem tiltja. Lehet, hogy igaz, hogy veszélyes lehet, de azért szerintem elég kicsi az esély rá, ha nem így lenne, a dokik, védônôk biztos felhívnák rá a figyelmet. Vagy legalább valami könyvben, internetes fórumon olvasná az ember. A tiramisu meg annyira kávés, amennyire te akarod, ráadásul a nescafé-porból vagy koffeinmentes kávéból csinált kávé-szer?ség nem is nagyon ártalmas, az alkohol helyett tehetsz bele aromát... Lehet rumaromát, meg mindenféle likôraromákat kapni nagyobb abc-kben. A kávéra különben azt mondta a dokim, hogy napi egy csésze kávét nyugodtan meg lehet inni, jobb, mintha rosszul leszel az alacsony vérnyomás miatt.
A húsevés viszont valamennyire kell, mert bizonyos dolgok abban vannak, amire a babának szüksége van. Valahol olvastam már, hogy hogy lehet pótolni ezeket az anyagokat, ha mondjuk valaki vegetáriánus... talán itt a babaneten is meg lehet találni...
Judó!
Nem egy kellemes álom... nem irigyellek. Azért próbálj meg ne sokat gondolni rá! Kép
Gombóc!
Majd írj, hogy mi volt az UH-n! KépKépKép

Franyo
25
franyo

Húha!
Én camembert mostanában is ettem! Ja, és mikor még nem tudtam a babát, akkor meg állandóan görög salátát faltam Feta sajttal...

Judó
25+3
judó

Kryss... nekem olyan tiramisu-receptem van, amibe nem kell nyers tojás, se nyers semmi. KépKépKép

Franyo
franyo

Kamilla,
én imádom a húst, egy jó kis pöri vagy rántotthusi, esetleg töltöttkáposzta eddig bármikor jöhetett, most meg a H betû hallatán is feláll a szõr a hátamon, de ha nem vagyok klinikai eset, akkor megnyugodtam:o)

Gombóc,
a pulykasonkát amúgy se szeretem sajna:o(
az a gáz, hogy amúgy is nagyon válogatós vagyok, hát még most, már saját magamat is a sírba viszem ezzel:o)
Szerintetek a szója jó? bár lehet, hogy azt se kívánom:o)
nekem holnap lesz az elsõ UH, már ma se tudtam aludni miatta:o)

pusz:
Manócs
7
manócska

Bocsi hogy belebeszelek Lanyok, nekem tilos volt minden amiben nyers tojas is van (pl. majonez, tiramisu), majkrem es egyeb majas dolgok, nyers vagy felig atsult - fott hus, az osszes felvagott es kolbasz, a lagysajtok, a sushi. Az osszes gyumit es zoldseget jol megmosva kelett fogyasztani, illetve jol megfozve. (Mindezt a liszteriozis, szalmonella es toxoplazmozis miatt!) Szerintem erdemes ezeket betartani, mint hogy valami baj legyen. 9 honap nem a vilag, szules utan annyit ehettek ezekbol amennyit akartok!.Kép

Mamu
Mamu

Fodbetti!
Nagyon sok boldogságot és örömöt kívánok az egész családodnak!Kép

Szilcsike!
Nagyon aranyos Kisszilcsi, és mekkora haja van!Kép

Barbi!
Nem volt könnyû a szülésed, de Enikõ biztosan hamar feledteti majd a kellemetlenebb részeket.Kép

Olga!
Kívánom, hogy problémamentes legyen a szülésed és utána gyors a felépülés.Kép

Kataa!
Nagyon szép a picikéd!Kép

Kangi!
Remélem a rosszkedved már a múlté.Kép Én mindig az UH-n látott izgõ-mozgó kisbabánkra gondolok, ha fel akarok vidulni.

D.Zs., Zulu!
Köszi az infót.

Manócska!
Üdv a kismamik közt! A baba kedvéért azért egyél egy kis husit. (Remélem az undor elmúlik az elsõ trimeszter után.) Próbálkozzál, hátha valamilyen formában tudsz enni egy kicsit. Pl. baromfi virslit, vagy halat.
Drukk nektek az UH-ra.

Nadine!
Te ismered a kutyáidat, ki tudná nálad jobban, hogy viszonyulnak a gyerekekhez. Szóval ne is törõdj a védõnõ kutyafóbiájával.

Gombóc!
Túl vagy az UH-n? Írjál, mi volt.

Heni!
Én biztosan lecserélném a védõnõt. A régi (a leírtak szerint) eddig nem lopta magát a szívedbe. És ha megsértõdik, mi van? Attól még nem mész vissza hozzá. Szóval ne is izgasd magad miatta.

Képzeljétek vettünk egy kombinált kiságyat (pelenkázó része is van) és egy autósülést az egyik kollégáméktól. Ezek az elsõ babaholmik!Kép

Maci_2
18+1
maci_2

Manocska,
szerintem vesd bele magad egy elelmiszeraruhazba, jard vegig az elelmiszeres polcokat, es vegyel azt, aminel a szervezeted azt mondja, hu, ez de jol is esne. Kép Felejtsd el, hogy terhes vagy, a sok jotanacsot stb. csak magadra figyelve menj vegig a polcok mellett. Szerintem a szervezeted jelezni fog, hogy mit is akar enni. KépKép
(Ahogy hetfon a MArgit Korhazi eloadason a fofovedono mondta, szuksegeltetik egy kis anyai oszton. Kép )
Gombóc
Gombóc

Lányok, mi az a liszteriózis? Mostmár elkezdtem aggódni a Camembert sajt miatt! Kép Kép Kép

Judó
25+3
judó

Judó!Kép

Mi is Bp-rõl költöztünk ki 11 éve. Az elején alvóvárosnak használtuk, aztán, az elsõ kölyök után, rájöttünk, hogy nagyon jó városka ez gyerekszempontból. Úgyhogy mi is itt ragadtunk.

Heni! Kép

Nem tudom, mekkora a "nagy" nálatok. Nálunk mind a kettõ iszonyú kényelmes volt, a kicsi 3 éves koráig babakocsizott, bölcsiben derült ki, hogy tud kilométereket gyalogolni. A nagyot meg két évesen löktem ki a babakocsiból (jött a kicsi), de imádott a kocsin utazni. Viszont jól bevált a kismotor, csak én kaptam idegbajt, ha túl elszaladt vele, meg havonta kellett cipõt venni.

Bugyi téma: én nagyon kis derékrészût hordok, ami megáll pocak alatt. Viszont trikót kell viselnem hozzá, mert különben fázik a derekam+pocakom. De most kipróbálok egy finom meleg nagymamabugyit én is! Legfennebb sötétben vetkõzöm! (hogy kell vigyori pofát csinálni?) Bár a hasamon szuperül elõtüntek az elõzõ terhességi hegek-és nem csíkok, ilyen a bõröm-úgyhogy az sem valami erotikus látvány. De kit érdekel? Majd egy év múlva.

Engem a bõrgyógyász barátnõm ijesztett meg, amikor salátát akartam enni. L. toxoplazmózis, meg a nagylevelûekben felhalmozódó mindenféle méreg. Pedig annyira kívánom! A fiam születése elõtt - mentségükre szólván, akkor még gyerektelen barátainknál - megettem egy jó nagy adag tatárbifszteket, és utána esett le, hogy az teljesen nyers hús! Volt kis cidri szülésig!
Tojást viszont lehet kapni szalmonella ellen kezeltet nagyobb boltokban, pl. a Corában. Abból szoktam cukorral kikavart tojássárgát csinálni a gyerekeknek, imádják. A tiramisut én is imádtam, most viszont beleborzongok, mert két dolgot utálok, az egyik az alkohol, a másik az ásványvízKép!

Urszila
17+3
urszila

Kezdek aggodni, ne csinaljatok mar! Kép
HA mindent kiiktatok az etrendembol, akkor mi marad? Mert eddig tiltott a szalami, kolbasz, salata, nyers tojasos tiramisu, camembert sajt, nyers hus, maj....Kép
Na jo, nyers hust en sem eszem, pedig imadom a tatarbifszteket. Kép
Konyorgom, valaki irja mar le, mennyi ebbol a valos veszely?
Mert en eddig ettem keves majat, tiramisu-t, salatat dogivel, szalait, kolbit, sot, meg camemebert sajtot is...

Most indulok UH-ra! Kép
Gombóc
gombóc

Gombóc!
Szerintem meg kell ugyan hallgatni az efféle jótanácsokat, de tényleg jobb ha a saját belsõ hangodra hallgatsz. Ilyenkor az ember tényleg azt kívánja, amire a szervezetének szüksége van. Nagy mennyiségben biztosan károsak a felsorolt dolgok, de egyszer-egyszer?! Jó, nyers húst, és nyers tojást én sem eszek, de salátát, sajtokat, szalámiféléket igen. Nem minden nap, nem dögivel, de azért erre is szükségünk van. És mi van azokkal a kismamákkal, akik nem szednek vitaminokat, mondván, hogy bevisznek minden szükségeset az egészséges táplálkozással? Ha õk is minden ilyesmit mellõznek, akkor szinte semmit nem kap a baba. Szóval szerintem ésszel, de lehet.

Sziasztok
buksicica
17
buksicica

Buksicica!
Voltál kismamatornán? Milyen az? Mikortól meddig, milyen feltételekkel lehet járni?
Maci_2
maci_2

Franyó,
pontosan tiltják a védönök, a könyvek ezeket (lehet, hogy Mo-n nem annyira köztudott, de itt igen), a babaneten is lehet erröl sokat olvasni. Lehet, hogy ha valaki tudja, hogy már volt toxoplazmózisa, számít rá, hogy már nem lesz, de ez nem az én esetem és ez az egyik legszörnyübb dolog ami történhet a babával. Különben nekem nem is kell magamtól "eltiltani" a szalámit, mert nem is kívánom. A füstölt lazac meg márványsajt az más, azt nagyon megenném, de tényleg tilos.

A tiramisuban a nyers tojás és a mascarpone veszélyes. Lehet, hogy régimódi vagyok, de én az alkoholt most kihagyom. Kép Kávét én is iszok néha, napi 1 gyengét.

Kicsit elkapni se lehet a fertözést, ugyanúgy mint kicsit terhesnek se lehet lenni. A test jelzi, milyen tápanyagokat kíván, de a listeria, toxoplazma még senkinek nem hiányzott. A liszteriózis komolyan veszélyes a babára, a salmonella csak ránk. A máj és májkenö az A-vitamin miatt tilos, meg a máj méregteleníti a szervezetet.

Szerintem annyi minden finomat lehet még enni, ezeket nem gond betartani.

Bocsi, hogy kisregény lett.
Pálma
pálma

Sziasztok!

Az evéssel kapcs. azt tudnám leírni, amit Mamu is írt. Nyers hús,tojás,majonéz,Feta,Camembert sajt, stb..... mind tiltólistán vannak, ja és a szénsavas üdítõk is! És majd szoptatás alatt mennyi mindent nem lehet enni! Semmilyen hüvelyest, szõlõt, stb...

ManócskaKép
ÉN nem vagyok nagy húsevõ, felvágottakat, szalámit egyáltalán nem csípem, csak 1-2 kivételt, ebben elég finnya vagyok, és a párom is. Képzelheted mikor anyósom fokhagymás tejbe áztatott májat rántott ki, azt hittem lefordulok a székrõl, ki is mentem az udvarra. Azóta is undorodom a fokhagymától. A terhesség elején még ránézni sem bírtam a húsra, de ez elmúlt, majd meglátod teljesen változik az ízlésed a 9 hónap alatt. Nekem az elsõ 4 hónapban hányingerem volt végig, és nyers citromot eszegettem, annyira jó volt, hogy nem éreztem savanyúnak sem, aztán egyszercsak elmúlt, ja és végig gyümölcsmániám van!

GombócKép
nur keine Panik! Én is eszek tiramisut a terhességem elejétõl, ha teljesen friss nem lesz semmi bajod különben a kajáktól, csak ugye nagy a rizikófaktor. Sk. még nem készítettem tiramisut, az Auchan-ba szoktunk venni, mert ott istenien csinálják, jobb mint sok cukrászdában, nyam-nyam

AndyKépKép
Igen, még 2in1, a dokim megnyugtatott, hogy hétvégén ügyeletes lesz, ha esetleg a babóm ki akarna bújni.Kép
Hát igen, a Sote azért mindig is színvonalas hely volt, anyu is odajárt régen, én is a II.-en születtem. Unokatesóm is ott dolgozik.
A málnalevél teát a 37. héttõl lehet inni, és igen arra van, amit Kata írt, tehát könnyebben tágulsz tõle, de szerintem a tea hatása mindenkire másképpen hat. Én is ma kezdem el inni. ( tegnap nem mertem még inni, mert Karesz éjszakás volt )

JudoKép
Asszem meg tudlak érteni kozmetikus terén, én is azért nem mentem/megyek, mert nem bírok háton feküdni, inkább ne legyen olyan szép a bõröm. Elvégre öltözködni sem tudunk, a körmömet már nem lakkozom hónapok óta, és nem is fogom a picur miatt, szóval más kerül most elõtérbe.

pusz
Brokkoli
38
brokkoli

Maci_2!
Igen, voltam tegnap kismamatornán. A Szent Imre (Tétényi u.) kórházban tartja egy gyógytornász csajszi. Nagyon aranyos, és kedves, két gyerekes anyuka. Négy éve, amikor a fiammal voltam terhes akkor is hozzá jártam, és most megismert. Minden kedden van 1/2 5- 1/2 6 -ig. Minden alkalom 200 Ft-ba kerül. Nem feltétel, hogy abban a kórházban akarjál szülni, csak a kiskönyvet kéri, és hogy problémamentes legyél (a terhességed). A részleteket is szívesen leírom ha valakit érdekel. Utána 6-7-ig szülésfelkészítõ tanfolyam van minden kedden.

Sziasztok
buksicica
17
buksicica

Sziasztok!
Kedves Zsuzsi! Levike nevében is köszönöm a dícséretet, igyekszünk szépek lenni...:-))) Irigykedek ám egy kicsit, hogy Ti már a 3. babánál tartotok. Nekünk Levike az elsõ, de mi is szeretnénk még legalább kettõt.

Timici! Végülis ha kiszámolod, lehet, hogy hosszú távon kifizetõdik a mosható betét is, bár nem tudom, mennyire tartós az anyaga. Nekem is mindenki az eldobhatót tanácsolta, és nekem nagyon bevált.

Miszike! Sajna félreértettelek, én másik "feltétre" gondoltam. Amit Te keresel, nem láttam, de szerintem egy telefont megér. A Megatoysnak is van honlapja, ott meg tudod nézni annak az áruháznak a számát, amelyik közelebb van.

Heni! Védõnõt lecserélni sajnos nem lehet, ezt a témát már én is körbejártam, nyitottam is egy topicot (az a címe, hogy "VÉDÕNÕ -Neked is problémád van vele?"), ha van egy kis idõd, nézd meg, hogy milyen idióta a mi védõnõnk. Addig sikerült eljutnom, hogy a védõnõi szolgáltatásról írásban lemondhatsz. Én egy kedves védõnõ ismerõsömet szoktam ostromolni az éppen aktuális kérdéseimmel.

Nyers hús-téma: én is úgy tudom, hogy akinek negatív a toxoplazma-lelete, nem igazán ehet semmilyen nyers húsból készült élelmiszert. Én tavaly szilveszterkor majd meghaltam, mert olyankor mindig beafsteak-ek szoktunk csinálni (jó sok kólát iszunk hozzá). De tavaly kimaradt, mert én nem ehettem, így koplaltak a többiek is:-)))))). Én kerültema szalámi- és kolbász féléket is, meg a nyers tojást is (Ld. tiramisu), de pl. majonézt és májkrémet ettem.
Egyébként a rendszeres húsfogyasztás úgy tudom, kb. félidõtõl szükséges, akkor kelle a babának is a több fehérje. Szerintem azt kell enni, amit az ember megkíván, a terhesség elején úgyis a legtöbb ételtõl undorodik az ember.

Puszi mindenkinek, további jó pocak-növesztést!

Viki@Levicsek
vikici

Lányok!

Én semmi ilyet nem hallottam a dokimtól, hogy ne egyek ezt meg azt. Egyedül a védõnéni tanácsolta, hogy egyek kevéssé fûszereset, kevéssé sósat, és kevesebb tésztát meg édességet.
De hogy lemondjak valamirõl azt nem mondta nekem senki. SzerencséreKép

TimiciKép
nekem is hasam lent bal oldalt fájt. azt mondta a doki, hogy feküdjek arra az oldalamra és húzzam fel a lábam, mert ez attól van, hogy meghúzodott egy kicsit. Nekem baromira fájt, én már azt hittem, hogy valami belsõ szervi gondom van. de elmúlt.

lolla
22+2
lolla

Hú, úgy látom, jó kis e-mali címet generáltam magunknak véletlenül... Szóval az aláírás mégegyszer:
Viki&Levicsek
vikici

Judo,

a liszterozis egy bakterialis fertozes, vilagszerte megtalalhato bakterium okozhatja. A liszterozist rendszerint a szennyezett tejtermekek vagy nyers zoldsegek fogyasztasa reven lehet megkapni. Az ujszulott szules elott az anyatol kaphatja el. A fertozes a magzatban vagy az ujszulotben akar halallal is vegzodhet. Ennek megelozese celjabol kerulendok a pasztorizalatlan tejtermekek vagy nyers zoldsegek fogyasztasa melyek juh vagy marhatragyaval szennyezodhetek.(MSD orvosi kezikonyv)

De azert nem kell rogton remeket latni! Nagyon kicsi az eselye egy ilyen fertozesnek. En azonban azt mondom, hogy jobb felni, mint megijedni!

Mamu
Mamu

Na Lanyok, azert ennyire ne tiltsatok mar be mindenfele elelmiszert!
En is hallottam, hogy az elo gombakat tartalmazo felvagottak, sajtok tilosak, de azert konyorgom, ne vonjunk mar meg mindent magunktol! Ha eddig etted, es huszonvalahany ev alatt nem kaptad el a toxot, hat akkor majd pont most fogod?! Ennek a valoszinusege kb. a lotto otosevel egyenlo!
Szoval akkor tilos a camembert, a marvanysajt, szalami duplan, mert nemcsak nyers hust, hanem meg gombakat is tartalmaz a hejan, minden kolbaszfele, jo kis fustolt sonka, salata, nyers tojas...akkor marad a krumplifozelek minden napra?
Jo, a tatarbifszteket, meg az ismeretlen eredetu nyers tojast kihagyhatjatok, de a tobbit, ha jolesik, nyugodtan meg lehet enni!
Lilla, a husit en is melloztem a hanyingeres idoszakban, valahogy ranezni sem tudtam! Es erdekes, ha nem ettem, altalaban a hanyinger is elkerult! Mostanra annyi maradt belole, hogy a halat es a marhahust hiaba kivanom, nem tudok enni, mert aztan jon a boaaa!
Tiramisut meg nyers tojas nelkul is lehet csinalni, na jo, hat lehet, hogy nem lesz ugyanolyan, de en a gyerekeket feltem mindentol amitol szalmonellasak lehetnek! Sajnos anno Dani gyerek evett abbol az ominozus eperlevesbol, ami fel Budat letarolta, es hat nem kivanom senkinek, hogy egy csontsovany, egyszerre hanyo-foso gyereket kelljen gondoznia egy hetig, mire az asvanyvizen kivul mar meg tud enni ot szal ropit!

Voltunk jatszani a szomszedban, a kiscsavo beleharapott ketszer is az en Gyurikamba! Nem haragszom en a gyerekre, de olyan lelkiismeretfurdalasom van! Meg jo, hogy ruhan keresztul, mert meg igy is bibis lett a cickoja szegenykemnek!

Heni, csereld csak le a vedonot az idegrendszeri problemaival egyutt!

Zsuzsi
28+2
zsuzsi74

Zsuzsi, tudod, inkabb nem ettem 9 honapig csak fott etelt, mint hogy barmi baja legyen a babamnak, mert azt nem bocsatottam volna meg magamnak soha!

Mamu
Mamu

Ja, igen es ket lanyt is ismerek, aki toxoplazmozis miatt veszitette el a gyereket.

Mamu
Mamu

Franyo!
Ha ugy is finom lesz,akkor ezt elöbb kelett volna tudnom!Kép
Mostmar nem kell tartsak a nyers tojastol!
Kryss

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss

Sziasztok Kismamákok!

Eddig úgy tudtam, hogy toxoplazmózist a macskától/alomtól lehet szerezni, és hogy a nyers hús sem ajánlatos. Az, hogy a kolbász, szalámi is veszélyes lehet arra nem gondoltam... Kép Macskánk nics, viszont szalámit, kolbászt ettem, ha nem is sokat.
A Rókusban viszont nem csinálnak automatikusan toxoplasma szûrést, és amikor felvetettem a dokimnak még úgy a 16-ik hét környékén, akkor nagyon nem akarta megcsinálni a szûrést. Én meg nem erõszakoskodtam, hiszen nincs macskánk, nyers húst nem eszek. De most, látva amiket írtatok, attól nagyon gondolkodóba estem.
Tudtok esetleg olyan helyet, ahol meg tudnám csináltatni?

Kispici
30+5
kispici

Pálma,
édesanyám állandóan májjal tömne, akkor azt se lehet?
errõl nem tudtam.

Manócs
manócska

Heni!

En csak megerositeni tudlak abban amit hallottal, de en is csak hallottam, es konkretumokkal nem szolgalhatok.
Egyebkent ezek az osszegek brutto vagy netto ertendok?
es hol kell majd igenyelni?

kamilla (31+6)
kamilla

Sziasztok!

Örömmel értesítek mindenkit, hogy MJ-Móni kisfia Christopher Thomas 2002. november 13-án 3400 grammal megszületett.Anya és fia jól vannak.

Üdvözlettel:
T
Névtelen

Pálma, a nyers tojás és a nyers tojás veszélye köztudott valóban, de az, hogy a kolbász és a szalámi is veszélyes lehet, szerintem egyáltalán nem köztudott, eddig legalábbis nem találkoztam vele. Ettôl függetlenül biztos igazad van, hogy ezek is hordozhatnak ilyen baktériumokat, de könyörgöm, ha nem mondják, nem írják, honnan a jófenébôl gondolja az a szegény kismama? Egyébként szerintem itt most túlzottan is ránk ijesztettetek, gondolok itt fôleg Mamu megjegyzésére a két lányról, akik toxoplazmózisban vesztették el a gyereküket. A nyers zöldségrôl meg azt olvastam roppant okos terheskönyvekben, hogy nagyon hasznos, nagyon kell, hiszen tele van vitaminnal, sokkal inkább, mint a fôtt vagy sült változata. Persze, jól megmosva. A máj-tilalomról én is olvastam, de olyat is olvastam, ráadásul itt a babaneten, a Rendelôben, hogy nem káros! Na, akkor most légy okos!
Aztán ugye ott vannak a különféle E-bet?k, amik szintén károsak. És hadd meséljem el a legújabb döbbenetemet. Vettem a gyógyszertárban kálcium és magnézium tablettát, azt hiszem, Béres-márkájú, amit adtak. Látom ám a dobozán, hogy tartalmaz háromféle E-bet?s anyagot is, mint színezék!!! Kinyitom a dobozt, láss csodát, a kálcium filmtabletta méregzöld, a magnézium lila színben pompázik. Mint abszolút laikus, kérdezem, hogy mi szükség ezekre a színezôanyagokra? Persze, lehet, hogy ezek az E bet?k abba a csoportba tartoznak, amik nem károsak, merthogy ilyen is van, de akkor is, minek?
Na jó, megyek, mert megint regényt írtam...
Pussz
Franyo
franyo

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?