A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » ..."ma megint megjött"...

Alena Kép
A stressz igazából akadály a fogamzás szempontjából. Attól függ, kinek milyen a stressz szintje, és hogyan reagál a szervezeted erre. A magas szint egyébként nem feltétlenül akadályozza, mert mást is okozhat: gyomorfekélyt, stb., de ha nem reped meg a tüszõ, és más problémád nincs, akkor sajna nálad is ez van. Nézd meg Te is, az efeletti topicot."Pszichés meddõséget" keresd az oldalon.

Szamoa Kép Laura Kép Küldtem mailt.

Nikie
nikie

NikieKép
Ebben teljesen igazad van. Az biztos, hogy a stressz sok mindent okoz. Még akkor is, amikor nem érzed, hogy ideges vagy, csak estére fáj a fejed, görcsöl a nyakad.
Sajnos én nagyon hajlamos vagyok erre. Kép Többet kellene mozognom, levegõn lennem, hogy ezt oldjam egy kicsit.
Én az elõbb csak azt akartam mondani, hogy ha nem is stresszeled magad a gyerekkérdéssel, hanem megpróbálod lazán venni, akkor is ott motoszkál azért a fejedben a gondolat.
Köszi a topic ajánlást, el is olvasom.

Szia, Alena
alena

Alena Kép
Jól írod. Ha lazán vesszük is, ott van a fejünkben.
A megoldás pedig az, amit Te is írtál: MÁSSAL is foglalkozni kell! Pl: sport,olvasás(de ne ilyen témájú könyvet, hihi), és még tényleg annyi minden van, amit lehet csinálni, én is elfelejtettem egy csomó minden lehetõséget...Megyek is. A mensi meg jöhetne, mert már tényleg nem tudom mi van, így a 37.napon...
Nikie
nikie

Nikie! Köszi és Marcsinak megvolt már a punkció? Hogy sikerült. Talán a transzfer is? Hol tart most? Drukkolok neki nagyon!

Vérbõl már ki kellett volna mutatnia, nem lehet hogy csak pár nap múlva nõ meg ugy a hormonszinted?

Karmen
karmen

Haliho csajok!

Kinga (nevtelen): en szedtem Proverat, ha emlekeim nem csalnak, mensimeghozonak kaptamKép Hihi, na ezen igazodj kiKép

Drukk megy allandoan mindenkinek, ha meg mozgaskepes leszek, megprobalok talira elmenni, hatha szerencset hozunk nektekKép

Puszi: orsoly
orsoly

Szeretnék menni a talira, hátha terhes leszek...Hi-hi-hi
Pláne, ha Orsoly is jön, én már most lestoppolom a mellette levõ széket.

NikieKép
Én is minden hónapban nem merek enni-inni amit szeretek, kávé, egy kis mogyorólikõr, túrós palacsinta (nyers tojás), HÁTHA... És aztán jön a pofáraesés. Aztán egyszer biztos akkor lesz valaki a pociban, amikor beleunok a vigyázásba. Hát, az tipikus lesz!!!

VicaKép
Rég nem írtál! Hogy megy a munka?

LeoneKép
Szeretnék holnap reggel csíkos híreket olvasni, Oké?

HurkiKép
Nem értem, mi volt az a megjegyzés, amiért haragudnom kéne??? Csak nem a Hold? Ugyan már, eddig még nekem se jött be. De azért nem adjuk fel, ugye???

MJ Móninak meg jó babázást!!!!!!!!

Krissi
krissi

KrissiKép

Msotanaban csak reggelente es ejszaka maszok fel az internetre, szerencsere sok a dolgom, de azert olvaslak Titeket szorgalmasanKép
Megy a munka, egesz jo, egyenlore hetente egyszer, de holnap megyek egy hazasparhoz, akiknel a gyerekre kellene vigyazni. Aztan beadtam egy palyazatot, ahol a parocskam dolgozik, hatha osszejon valami, igaz csak onkentes munka, de arra jo, hogy be tudjam irni az oneletrajzomba es vegre fejlodok is egy kicsit angolul.

Udvozlet az uj lanyoknakKép
Sajnos a gyogyi temahoz meg nem tudok hozzaszolni, meg nem szedtem, de nem is akarokKép

Lanyok, decemberben is megtartjatok a minitalit? Akkor valoszinu mi is otthon leszunkKép Akarok menni!! Es a Kizsmazsi helyen szeretnek ulni, hatha.....Kép

HurkiKép
Jo, hogy irtal, orulok, hogy van kutyusotokKép Olyan jo, hogy van kivel foglalkozni, igaz? Nekem most csak posztermacsekjaim vannakKép

CateyeKép
Azt az AVIVA konyvet olvasod most? Vagy van valami mas erdekes konyv is? Ossze kell gyujtenem, ha hazamegyunk, meg tudjam venni.

AlenaKép
Nagyon sajnalomKép

GaluskaKép
Parocskadnak igen jo otletei vannak, szeretnek en is fenykepeket nezegetniKép Csak a Magyar Nemzeti Babanetet nem lehet kulfoldrolKép

Pusza:
Vica
vica72

Jó reggelt Lányok!

Ritkán tudok köztetek lenni, de sokat gondolok Rátok! Remélem most már gyakrabban itt lehetek. A múltkor írtam, hogy most nincs annyira mélyen bennem a baba kérdése, de ez most megint megváltozott. Szeretném azt a kis babucikát. Csak nem értem, miért vannak elhúzódó ciklusaim. Remélem, van pé-m.

Nelli
nelli2

Sziasztok!
Köszönöm mindenkinek a tanácsokat.
Leone
Kérdezted a hormonvizsgálat eredményeit, most a papírok nálam vannak. Ami eltérést észrevettem az a következõ:
Kétszer mérték(6-10, és 21-23 nap körül):A második alkalommal az FSH szintem a normális 1-9 elyett 0,6 ha jól értelmezem a leletet.Az a baj, hogy annyira nem értek hozzá.
A páromat a Bolgárkerékben vizsgálták ki elsõre volt vakami gyulladás, de kapott rá gyógyszert és minden rendben volt.
A hõmet minden reggel mérem, egyelõre elég magas 36,8 körüli, nálam a tüszõrepedéskor sem szokott sokkal magasabbra menni. Vasárnap kell megjönnie, vagyis nem kell...
Még annyi megjegyzése volt a dokinak, hogy késõn van a peteérésem. Ez nem tudom mi gondot okozhat.
mégegyszer köszi mndenkinek a tanácsokat, hozzászólásokat.
Csutka
csutka

Szép jó reggeltKép
Mostanában kicsit el vagyok havazva,de azért olkvasom a topicot,csak reagálni nem igazán van idõm...
Az újakat én is üdvözlöm,sokat lehet itt okosodni!Bár kívánom,hogy ne legyen rá szükségetek!
LányokKépTegnap este voltam orvosnál,és a segítségeteket szeretném kérni,mert néhány dolgot nem értek.Az elõzmények:aug.végén volt egy korai vetélésem.Utána következett egy Norcolutos ciklus,amikor védekeztünk.Ez tehát a második spontán próbálkozós hónap.Az orvosom azt mondta,hogy ha még egy spontán ciklus múlva sem leszek terhes,akkor ad gyógyit.(Azt hiszem Clostit)
Szóval a lényeg:tegnap,a 14.cn-on a bal petefészkemben látott egy 20mm-es "öreg" tüszõt,a jobban pedig egy 9mm-es "újat".A kérdéseim:
Hogyan marad a petefészekben "öreg" tüszõ?
A 9mm-es mikorra nõ meg akkorára,hogy megrepedhessen?
A nyálkahártyámra azt mondta,hogy jó.Nem gond,hogy a 14.napon még csak ilyen kicsi a tüszõ?(A múlt ciklusom 33 napos volt,és a 22.cn-on ment csak fel 37 fölé a hõm)
Kérlek,segítsetek,és elnézést,hogy ilyen hosszan fejtegettem az esetemet!
BoguMóniKépHa jól látom,te is ott tartasz a ciklusban,mint én.Neked hogy állnak a tüszõid?És a hõd?
Elõre is köszi mindenkinek,aki reagálKép
krisztinke
krisztinke

KrisztinkeKép
Úgy marad öreg tüszõd, hogy egyszerre több ért az elõzõ ciklusodban, de az egyik mindig dominánssá válik, elnyomja a többit, és az reped meg. A többi ott marad, majd visszafejlõdik. A 9mm-es szerintem jó, mert úgy látom, hogy késõn van tüszõrepid, addig még sokat nõhet. A Clostival meg aztán a duplája lenne.

CsutkaKép
Az FSH a petefészek stimulálhatóságát mutatja. Szerintem az alacsony érték nem gond, a magas jelenti azt, hogy nehezen vagy egyáltalán nem stimulálható.

VicaKép
Az én könyvem Dr Elek Csaba (NikeiKép dokija): A fogamzóképesség zavarai c. könyv, amibe sok okosság benne van.

CatEye

Cat
Kép
cateye

CatEyeKépKÖszi!Azt nem tudod hány nap alatt nõhet meg megfelelõre?Az nem fordulhat elõ,hogy rosszul látta,és a nagy nem is "öreg"?Azért kérdem,mert ma felugrott 38,2-re a hõm ami tegnaphoz képest 2 tized fokkal magasabb.Vagy csak nagyon "megpiszkáltak",attól lett magas a hõm?(Tegnap az UH után nagyon fájtak a petefészkeim!)

krisztinke
krisztinke

Az elõbb 36,82-t akartam írni.Elnézést a sok kérdésért,de nekem ezek a dolgok még nagyon ismeretlenekKép

krisztinke
krisztinke

Szép jó reggelt! Kép

VicaKép
Nagyon örülök, hogy jössz haza decemberben! Meddig maradsz?

NelliKép
Jó, hogy megint babás kedvedben vagy, mert néhány nap múlva lesz Holdad!

Krissi
krissi

Az utrogestan-nak lehet olyan mellékhatása, hogy sokat kell pisilni? Vasárnap óta olyan vagyok mint egy törpe vízmû...
Jó, hogy vannak itt olyanok akik sokat tudnak ezekrõl a dolgokról, örülök Nektek!!!(És mindenkinek nagyon drukkolok)
Csutka
csutka

Krissi! Köszi az infót. A pontos napot nem lehet tudni? És ha ez most olyan idõszak, amikor már a 2. fázis van? Akkor már nem lehet sok esély, nem?

Nelli
nelli2

Sziasztok!

Mindenkinek köszi szépen a tegnapi Clostys infókat.

Krissi,
Nekem nem lesz Holdam a hétvégén?

Köszi:

Barba
Barba

Sziasztok!
Segítsetek légyszíves!

Reggel óta volt egy kis vérezgetés, elmentem a dokihoz, mondtam neki, hogy itt vagyok 2 hónap után, Clostival és Duphastonnal nem jött össze, viszont a derekam 3 napja majd leszakad úgy fáj, azt hiszem a tompa fájdalom talán a petefészkembõl sugárzik, kérek UH-t. Megkaptam, meg alaphormon-hoz vettek vért. Közben elhangzott egy olyan a dokitól az asszisztens felé, hogy in vitro adnak engem. Ilyen hülyén mondta, de hát én nem akartam hinni a fülemnek.
Aztán az uh-n ezt diktálták, tudja valaki mi ez? Ez:
"R nagy uterus afv-ben endometrium 6 mm. Bal oldali ovárium 40x23 mm-es, felsõ pólusában egy 21x14 mm-es, és néhány darab 5-6 mm-es folliculus látható, jobb oldali ovárium 32x27 mm-es, benne néhány kisebb apró folliculus. Douglasban kevés szabad folyadék."
Gondolom sok jót nem jelent, de mégis mirõl van szó?

Délben kell visszamennem, akkorra lesz meg a hormonvizsgálat eredménye, akkor tudok beszélni a dokival is.
Krissi, így csalódást kell okoznom, nincs ma babás hír nálam.

Leone

KépKép
leone

Ja, és megnézte a hõgörbémet, azt mondta, hogy nem is volt pé-m! Kép
Berakom ide, megmondanátok hogy mit gondoltok, tényleg nem volt?

Leone

KépKép
leone

KrisztinkeKép
Szerintem azt jól látják, hogy elöregedõ-e a tüszõ vagy új. A magasabb hõ lehet rossz alvástól is.

LeoneKép
Semmi bajod nincs, ne ijedj meg!!!! Az "in vitro" a mesterséges megtermékenyítést jelenti. A 6mm-es endometrium (nyálkahártya) a nagy uterus (méh)-ben, a nyálkahártya vastagsága. Azt már lehet tudni, hogy nagy méhed van, és az nagyon jó. A 6mm az valóban kevés, az elõzõ ciklusomban nekem is ennyi volt, ebben már kaptam rá gyógyszert, hogy vastagodjon. Az ovarium a petefészek, ennek a nagyságát adják meg, a folliculusok pedig a tüszõk vagy tüsjzõkezdemények, és ezek méretét adják meg. A nagy tüszõd a bal petefészekben úgy látszik, hogy nem repedt meg, és nem volt tüszõrepid. Ugyanez a bajom volt az elõzõ ciklusban, és még a nyálkahártyám is ugyanennyi volt.!!!!!
Láthatom a hõgörbédet ?

CatEye

Cat
Kép
cateye

Na elkészültek a görbéim.
Íme az utóbbi 2 hó:
Kép
Kép
Remélem sikerül felrakni!

KépKép
leone

Hú, jó nagyok lettek a képek!
Hozzátartozik, hogy az elõzõ ciklus 4. napjától a 18. napjáig torokgyulladásom volt, de lázam nem volt egyszer sem, ám ez gondolom befolyásolhatja a görbémet.
Mit gondolsz CatEye? Kösz hogy ilyen gyorsan válaszoltál, Kép egy kicsit megnyugodtam.

Leone

KépKép
leone

BarbaKép
A napokban lesz neked is, de pontosan csak egy nappal elõtte tudom megmondani. Lassan olyan leszek, mint a Halló, halló-ban az ellenálló csaj("Jól figyeljenek, mert mindent csak egyszer mondok el!"), annyit ismétlem, hogy csak egy nappal elõtte tudok szólni, sajnos ilyen a program.

Nelli, valószínû szombat, vagy vasárnap, elõtte egy nappal (lsd. fent) tudok szólni.

LeoneKép
Sajnálom, hogy nincs babó, de orvosi véleményezésben prof. CatEye tud segíteni!

Puszi:
Krissi
krissi

Sziasztok!Kép

AdélKép
Köszi az infót. Tegnap megkérdeztem a gyógyszertárban, azt mondták rendelésre hoznak 7380 ft-ért Corax 10 darabos tesztet. Elég drága. Kép A Gabrielbõl az 5 db-os 3600 Ft. Az is csak rendelésre van.
Van akinek bevált a Gabriel ovulációs teszt? Talán kipróbálom. NatiKép neked mi volt vele a problémád?

LeoneKép
Sajnálom, hogy nincs babuci.Kép Én nagyon örültem volna ha sikerül. A görbéd második felében magasabb, de lehet, hogy az a Duphastontól. Nekem általában több napig azonos szokott lenni a hõm, nem ugrándozik ennyire, mint a tiéd. Ebbõl én nem tudnám megmondani, hogy volt-e péd, de ha a doki azt mondja nem volt, akkor biztos így van.

NikieKép
Sajnos még nem kaptam meg a mailed.

Puszi
Laura
Laura (laura2)

VicaKép

En is kulfoldrol latogatom a Magyar Nemzeti Babanetet. Ez utobbin jot derultemKép Finnorszagbol.

Galuska

KépKép
galuska

KrissiKép
Sajnos nem vagyok prof. de már a saját káromon kitanultam a dolgokat. Az elõzõ orvosomnak ha nem mondtam meg, hogy mit csináljon akkor nem csinált volna semmit.Kép Így sem jutottunk sokra, de legalább okosodtam. Mellesleg a laparoszkópia zárójelentésemet le kellett fordítanom, mert nem kaptam elég információt a dokitól.

LeoneKép
Tipikus anovulációs görbéd van. Nem volt tüszõrepid, ez a hõ ugrálásából látszik, de a sárgatestté alakulás sem zajlott le. Ez indokolja a mensi hiányát is, mert a folyamatos ösztrogén termeléstõl (a tüszõ termeli) nem tud a méhnyálkahártya leválni. Nálam sem reped meg a tüszõ, de átalakul, így ovulációs görbét produkálok. Szedtél Clostit ? Mennyit ? Nem stimuláltak túl ? A magas prolaktintól is lehet anovulációs ciklusod, ami a stresszre vezethetõ vissza. Ezt ma megtudod.

CatEye

Cat
Kép
cateye

Szia Krissi!

Köszi, csak azért kérdeztem, mert hétvégén nem férek hozzá az internethez.

Barba
Barba

Laura,
nem tudsz olyan gyógyszertárat, ahol azonnal meg lehet venni?? Mert ma megyek a városba és a 8. napon vagyok... hétfõn meg nem tudom lesz-e idõm elintézni. Bár úgy gondolom a nagyobbakban talán van...

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

CatEyeKép
Az LH tesztbõl 100 százalékosan kiderül, hogy van-e tüszõrepi? Mert csak akkor veszek , ha ez tuti biztos eredményt ad. A Te eseted alapján már a görbében sem bízhatunk!Kép

Puszi
Laura
Laura (laura2)

Leone! Én is úgy látom, hogy nem volt pé-d, mert nem marad 37 fölött a hõd a második ciklusban.

Kriss! Bocsi, hogy már az agyadra megyünk idõnként. Megjegyeztem, hogy csak elõtte 1 nappal tudsz szólni.

Nelli
nelli2

Orsi

Oktogonnál a Burger King oldalán a Nyugati felé indulva,+ a Déli Pályaudvarnál az Alkotás úton. Ezekben még mindig volt, de szerintem minden nagyobban szokott lenni. Õszintén szólva én még sosem rendeltem, mindig volt a gyógyszertárakban, pedig sajnos már elég sokat elhasználtam. (anyagi csõd, de a Corax nekem még kivétel nélkül mindig bejött)

Bea
Bea

OrsiKép
Nekem azt mondták a gyógyszertárban, hogy hamar lejár a szavatosságuk azért lehet csak rendelésre kapni.
A többiek írták, hogy van valahol Budaörsön a Coraxnak telepe, ahol meg lehet venni és még olcsóbb is. Nekem az túl messze van ezért nem is néztem utána, de ha megtalálom a címüket, akkor megírom.

Puszi
Laura
Laura (laura2)

Sziasztok, Lányok!

Most értem vissza Szegedrõl, megvan a párom eredménye. Sajnos megint nem jóKép, és azt mondta a doki, hogy az a legegyszerûbb, hogy ír egy beutalót a Kaáliba, tehát lombik leszKép. Azt mondta, azért, mert ennek sokkal biztosabb az eredménye, mint egy újabb kezelésnek a párom részére, aminek a kimenetele teljesen bizonytalan. Az az érdekes, hogy minden paramétere jó, csak a motilitás nem, és nem lehet igazán tudni, hogy mi az oka. Igy aztán gyorsan átmentünk a Kaáliba, jövõ hétfõre kaptunk idõpontot, vérvételre is el kellett mennünk (HIV-et néznek, hihi), ekkor lesz a konzultáció, ami 8.000,- pénz, de hát ez van. A párom elõször el volt keseredve, de aztán megvigasztalódott, mikor mondtam neki, hogy innen aztán már tényleg egyenesben vagyunk. A kocsiban már viccelõdött is: "nem lehet rám fogni, hogy tenyészcsõdör vagyok", ezért aztán bizakodom, hogy nem viseli meg nagyon az érzékeny férfilelkét.

Most megyek bepótolni az elmaradt melót, és sorry, hogy nem reagálok most semmire, nem volt idõm visszaolvasni.

Puszi Mindenkinek!

Rita
knérita

Cateye!

Tegnap voltam a nogyogyinal a barna rem miatt. Meg UH-zott es mindent rendben talalt. Nem tulajdonitott jelentoseget a barnazasnak, azt mondta, sok nonel elofordul. Egyebkent nagyon rendes doki, figyelmes es emberseges es egyaltalan nem vette felvallrol a dolgot. Olyan aranyos volt, hogy vigyorogva jottem ki tole. Nem csak sima nogyogyo, hanem terhesgondozast is vallal, ugyhogy a babo II-vel hozza szeretnek majd jarni.

Mielobbi babasodast mindenkinek!

Maci
macimaci

Sziasztok Lanyok!
mmoni

Na az elobb azert irtam csak egy koszonest mert folyton kidob a rendszer. Remelem meg emlekeztek ram igaz csak roviden szoltam a dolgokhoz bar olvaslak Benneteket. Nagyon sok hasznos infot irtok. Az egyik baratnomet 6 honapos probalkozas utan laparra akarja kuldeni a doki ugy, hogy nem is nezett hormont es tuszorepit. Mondtam valtson orvost mert azert rogton a laparral kezdeni nem tul jo. Szerintetek jol tettem, hogy lebeszeltem?

mmoni

P.S.
Igy irom ala mert van egy masik Monika is:o)
mmoni

Rita! Hányra mentek hétfõn? Mert én is ott leszek Kép Valószínû aznap lesz a punkció, de ezt holnap tudom meg az UH után. Sajnálom hogy hiába adtatok ki ennyi pénzt. Én a Kaális orvost megkérdeztem amikor ugyanezt felirák a férjemnek, és akkor õ mondta is, hogy nekünk nem tud annyit javítani, hogy nem lombik legyen. Legfeljebb nem ICSI hanem IVF lett volna, de nekem ez már tökmindegy.
A férjednek is a Szöllösy irta fel? Neked is javaslom hogy lesz kötelezõ nõgyógy. vizsgálat, legyen addigra friss eredményed, mert igy nekem a 12e helyett csak 6e kellett fizetni. Gondolom a saját dokid ennél olcsóbban megcsinálja!
Ja és melyik orvost választottad? (a doktornõrõl csak rosszat hallok, szerencsémre én a dokihoz járok és ilyen jó orvosom még sose volt! Csak azt sajnálom hogy ha terhes leszek, nem járhatok végig hozzá, mert nem vállalhatnak magánbeteget!)

Szia: Karmen
karmen

Gitta,

Dorisnak következõ cilus elsõ nap!!!

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Ja meg gondoltam am Ratok .Idebiggyesztek ket linket:o)
[url=http://www.geocities.com/babatakarok/linkajanlo.htm" TARGET="_top]http://www.geocities.com/babatakarok/linkajanlo.htm[/url]

Ez meg az angolosoknak:
[url=http://www.fertilitext.org/siteindex.html" TARGET="_top]http://www.fertilitext.org/siteindex.html[/url]

Tobben bizonytalanok ha jol olvastam a Clostyt illetoen...nos bar en meg soha nem szedtem de van itt par info:
Kérdés:
Hogyan hat a Clostylbegyt és a Serophene?
Válasz:
Ami az adott gyógyszereket illeti: a hypophysis-hypothalamus szinten, a gonadotrop hormonok termelésébe avatkoznak be, azt stimulálják.
Tulajdonképpen egy kis pofont adnak az élettani feed-back-nek: a meglevõ egyensúlyt egy magasabb szervi hormon szintre "lökik fel". Teratogén hatás nem ismert, túladagolásnál a petefészkek cisztás túltermelése jelentkezhet.
A sors iróniája, hogy hasznosnak bizonyulhat a polycystás ovarium szindrómában is.
A szervezet számos feed-back mechanizmus által uralt bonyolult rendszer. Nagyon sokszor egy tényezõ megbomlása pont emiatt egy ördögi körbe viszi a rendszert, és ennek a körnek az áttörésére alkalmasak ezek a szerek. Viszonylag magas szinten avatkoznak be (FSH, LH szintje) és megfontolt adagolás mellett tulajdonképpen kevés kockázattal bírnak. És az orvoslásban bizony kockázat-mentesség nincs, csak a kezelhetõ kockázat mértéke...
Dr. Nagy László

Kérdés:
Mit csinál a Clostilbegyt tabletta a nõi testben?
Válasz:
A részletes magyarázathoz az egész hormonális rendszer "vezérlési" metódusát le kellene írnom, ez meghaladja az e-mail lehetõségeit ( az élettani tankönyvekben ez legalább 20 oldal...) Ami a lényeg: az agyfüggelék-mirigy, szoros összeköttetésben bizonyos agyi, az agyalapon elhelyezkedõ részekkel (hypothalamus), vezérlõ hormonok által irányítja sok belsõ elválasztású mirigy, köztük a petefészkek mûködését is. A szabályozás bonyolult visszacsatolásos mechanizmusokon keresztül valósul meg. Ami a fontos: a petefészkek mûködését (magyarul, hogy legyen peteérés és az megtermékenyülhessen) serkenteni lehet az ezen a szinten ható gyógyszerekkel. Ezt teszi a clomid, gyári nevén a Clostylbegyt is. Az eljárás okozhat ugyan kisebb szövõdményeket, de a megfogant terhesség szempontjából veszélytelen és széles körben alkalmazott eljárás olyan esetekben, amikor a peteérés nem kielégítõ volta, hiánya az oka a gyermekáldás elmaradásának. Huszon egynéhány éves praxisom alapján elmondhatom, hogy átlag kb. minden századik nõ részesül ilyen kezelésben. A saját húgom is kapta. Nagyon sok egészséges gyermek igazolja, hogy megfelelõ ellenõrzés és odafigyelés mellett ragyogó módszer.
Dr. Nagy László

Kérdés:
A Clostylbegyt mennyire tekinthetõ hormonkészítménynek?
Válasz:
A Clostylbegyt nem hormon a szó valódi értelmében. Egy olyan anyagról van szó, amely az agyalapi mirigyben serkenti a nemi hormonokat szabályzó anyagok kiválasztódását. Ebbõl következik, hogy hatását csak az adott szerven (az agyalapi mirigyen) fejti ki, célzottan és általános hormonhatásai nincsenek.
A molekulaszerkezetbõl következõen nem okoz allergiát. Ritka szerencsés szer!
A gyakorlatban egyetlen "mellékhatással" lehet számolni: adagját a szokásos sémákon túl egyénre szabottan kell meghatározni: van akinek több, van akinek kevesebb a szükséges. Túladagolásánál a petefészkekben többszörös tüszõérés valósulhat meg, ezért elõfordul ikerterhesség vagy akár a petefészkek átmeneti cisztás betegsége is. Ez utóbbi az esetek többségében enyhébb más (hormon)gyógyszereknél tapasztaltaknál és spontán is rendezõdik.
Tehát: ne féljen tõle, de tudomásul kell venni, hogy óvatosan, fokozatosan emelve az adagot a szükségesig - magyarul szakszerû orvosi javallat alapján szedhetõ.
Dr. Nagy László

Kérdés:
Mindkét oldali petefészkemben PCO-t mutatott ki az UH, ELÕTTE 3*1 Clostylbegitet szedtem. Kérdésem az lenne hogy ez a gyógyszer következménye? Elmúlik e magától vagy kezelést igényel?
Válasz:
A PCO maga a petefészkek sokszoros cisztaképzõdéssel járó betegsége. A cisztákon kívül másodlagos ultrahang tünetei is vannak. Ha gyógyszer hatására több tüszõ képzõdik és esetleg nem reped meg, azt túlstimulálásnak hívjuk (hiperstimuláció). Az ultrahangot végzõ kollegának a kezelés ismeretében különbséget kell tudnia tenni a két dolog között, annál is inkább, mert szakmai véleményem szerint a kismedence ultrahangos vizsgálata nélkül stimuláló kezelést elkezdeni felelõtlen dolog. Ha pedig elõtte nem volt ilyen elváltozás, akkor a gyógyszer hatását kell feltételeznünk.
Az esetek többségében a gyógyszer hatására kialakult hiperstimuláció magától is rendezõdik.
Dr. Nagy László

Kérdés:
Nagyon szeretnénk egy második babát, a kisfiunk már 3 éves lesz márciusban. Vele is 1,5 évig próbálkoztunk mire megfogant. Az orvosom clostilbegytet írt fel. Elõfordulhat-e a gyógyszertõl, hogy ikreim legyenek?
Válasz:
Igen, elõfordulhat. Orvosa valószínûleg arra gondolt, hogy nincs rendben a peteérés, ezért írta a gyógyszert. Elõírt adagban általában alig nõ az ikerterhesség valószínûsége, ez inkább a nagydózisú, mondjuk így: a lombikos "turbózás" eredménye szokott lenni.
Dr. Nagy László

Kérdés:
Fogamzásgátló gyógyszerem szedését 1 éve abbahagytam, azóta vérzésem rendszertelen, 3 havonta van egy kevés vérzés. 25 éves vagyok, panaszom nincs. Szeretnék teherbe esni, ami nem sikerül. Érdemes-e ebben az esetben Clostilbegyt-et szednem, vagy elõször a ciklusomat kellene beállítatni?
Válasz:
Ha vérzései ilyen rendszertelenek, és szeretne teherbe esni, akkor valószínûleg jó lenne endokrinológiában jártas nõgyógyászhoz fordulnia.
Érdemes lenne megvizsgálni, hogy van-e egyáltalán peteérése, illetve, hogy milyen a sárgatest mûködése. A Clostilbegyt valóban nagyon hasznos eszköz a kezünkben, de arról mindenképp lebeszélem, hogy a saját feje szerint szedni kezdje, ennek ugyanis akár súlyos szövõdményei is lehetnek. E gyógyszernek a szedése a ciklus egy meghatározott szakához kötött, de ezen belül a terápia finomabb beállítása mindenképpen szakértelmet igényel. Sajnos tudom azt is, hogy van olyan nõgyógyász, aki minden elõzetes vizsgálat, illetve a terápia ellenõrzése nélkül szedeti a Clostilbegytet, de ez semmi jóra nem vezet. A minimum az, hogy a kezelés megkezdése elõtt hormonvizsgálatot végezzünk, a kezelés megkezdése után pedig a hatást legalább ultrahanggal, de jobb esetben ismételt hormonszint mérésekkel ellenõrizzük. Ha a peteérést beállítjuk, akkor a ciklusa is szabályossá fog válni.
Dr. Ács Nándor

Kérdés:
Fél évnyi próbálkozás után a nõgyógyászom tanácsára Serophene nevû gyógyszert kezdtem el szedni. Nem találta igazán kielégítõnek a hõmérsékleti görbém (tudom nem egy pontos eszköz). A kérdéseim: ez a gyógyszer valóban segíti a peteérést? Érdemes-e szedni, nem hat negatívan a szervezetemre?
Válasz:
A Serophene, ami gyakorlatilag ugyanaz, mint a Clostylbegyt valóban elõsegítheti a peteérést, ha megfelelõen alkalmazzák.
Nekem egy kicsit az a gondom ezzel, hogy sok nõgyógyász elég könnyen alkalmaz ilyen típusú kezelést, anélkül, hogy a megfelelõ hormonális kivizsgálás megtörténne. A peteérés hiányának ugyanis számos oka lehet.
Ahogy Ön is írta, a hõmérséklet reggeli mérése meglehetõsen bizonytalan dolog, pontos diagnózist biztosan nem ad. Egyébként a meddõség kivizsgálásának elengedhetetlen része a partner vizsgálata, és a petevezetõk átjárhatóságának tisztázása is, mert, ha ezek közül valamelyik nincs rendben, akkor beszedhet Ön bármennyi hormonális gyógyszert is, akkor sem lesz terhes.
Dr. Ács Nándor

Kérdés:
Mi a clostylbegyt gyógyszer helyes szedési módja? Néhány nõnek a vérzés elsõ napjától kell az 5.napig, nekem pedig azt mondta az orvos, a 3.naptól szedjem 5 napon át. Mi a helyes?
Válasz:
A Clostylbegyt kezelésének többféle sémája létezik, a legtöbbször a vérzés 5. napjától 5 napon át történõ kezelést alkalmazzuk, ami után a 12. napon ultrahangos tüszõvizsgálat esedékes. A harmadik napon történõ kezdés is belefér a szokásos rendbe. Elõfordulhat, hogy célszerû már az elsõ naptól adagolni, ekkor általában 5 napot meghaladó ideig adjuk.
Dr. Nagy László

Kérdés:
A võlegényem valamelyik amerikai weboldalon szerzett (nem tudom, hogy hibás) tájékoztatás arról, hogy Clostylbegytet szedve hat hónapig megnöveli az izomzatát akár egy szteroid (doppingszer). Veszéllyel lehet-e ez, ha gyermeket szeretnénk a közeljövõben? Hogyan gyõzhetném meg, hogy ne szedje?
Válasz:
A Clostylbegyt végülis a nemi hormonok elválasztását serkenti, tehát a testépítést eredményezõ férfi hormonok termelõdését is serkenti. Terápiás céllal férfinak nem kielégítõ sperma-funkció vagy alacsony tesztoszteron szint mellett adják az urológusok; elõfordul 3 hónapos kezelés is napi 2x1 tablettával. Kérdés, hogy egy egyébként normál szervezet "turbózása" hasonló adaggal mire vezet.
Én egy nagy veszélyt látok: amikor abbahagyja. Mert a szervezet hozzászokik a magas adagokhoz, és mint ahogy a gereblye is visszacsap, ha belelépünk: nos az abbahagyás után akár hónapokra mélyponton lehetnek a nemi és hormonális funkciók. Nem véletlen tehát, hogy nemigen hallunk ennek sportbeli alkalmazhatóságáról...
Ami a Webet illeti: nem kell nagy fantázia ahhoz, hogy mi minden fordul meg kontrollálatlanul ott.
EZ egészen egyszerûen egy olyan hazardírozás, ami BIZTOSAN visszaüt. A gyógyszer tudniillik (ellentétben a szokásos testépítõ anabolikus szteroidokkal) a vezérlés szintjén (!), az agyfüggelék-mirigy és idegi vezérlõje szintjén avatkozik be.
Dr. Nagy László

Bocsi ha hosszu lett.

tovabbi kellemes napot:o)

mmoni
mmoni

Rita! Nem te voltál ma ott a férjeddel idõpontot kérni személyesen, kb. 11 óra fele? Mert akkor láttalak, én is ott ültem, szurira várva Kép

Karmen
karmen

KARMENKép
irnál nekem az rkaraszine@mol.hu cimre? Mert a profilodban nem látszik az emilcim, és nem akarom itt a lányokat terhelni a mi kis külön problémáinkkal.

Elõre is köszi!

Puszi,

Rita
knérita

MmoniKép
Igazad van, hogy azt tanácsoltad, hogy váltson orvost. Legalább egy hormonvizsgálatot, összeférhetetlenséget, vagy HSG-t csinálni kellene, mielõtt mûtõasztalra küldik. De lehet, hogy UH alapján mondta, mert PCO, vagy endometriózis gyanú felmerült ? Akkor indokolt lehet.

LauraKép
Sajnos az LH teszteket nem tudom minõsíteni. Nálam semmit nem jeleznek, csak halvány csíkot ami negatív eredményt jelent. De ha nem volt tüszõrepim soha akkor semmit nem jelezhet. Szerintem ha pozitivitást mutat akkor van LH szint emelkedés, ami valószínûleg megrepeszti a tüszõt.

RitaKép
Sajnálom, hogy ilyen rossz még mindig a párod eredménye. Megspóroltatok volna egy csomó pénzt, ha nem kell feleslegesen injekcióra költeni. Na de nem baj, már egyenesben vagytok, januárra babó lesz a pocidbanKépKép

MaciKép
Gratulálok a jó doki választáshoz. Az a lényeg, hogy Te megbízz benne, hogy jó kezekben vagy. Azért a barnázást én nem tartom egészségesnek, és váltig állítom, hogy ennek vagy hormonális, vagy bakterológiai oka van. Mielõtt fog.gátlót szedtem, soha nem volt ilyenem. Nem véletlen, hogy azok a lányok itt a neten akiknek rendben van a hormonjuk azok nem barnáznak.

CatEye

Cat
Kép
cateye

KARMENKép

Miért nem szóltál, hogy Te vagy az???? Amúgy ez kb. 10 körül volt... Hétfõn du. 1-re kaptunk idõpontot, a vérvételt is letudtuk, sõt, hozzájutottam a hormoneredményeimhez is. A klinikán a dokim márciusban csinált rákszûrést, annak az eredményére gondolsz, hogy vigyem? Akkor azt még meg kell szereznem. Vagy ettõl frissebb kéne?

Irsz nekem?

Cupp,

Rita
knérita

Rita! Irtam már Kép

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Szia Laura, Kép

nekem a Gabriel LH teszt nem jött be, mert két alkalommal még a tesztcsík sem jelent meg rajta. Azt pedig tudom, hogy pém volt ui. akkor is teszteltem (miután a Gabriel-lel kudarcot valottam gyorsan vettem Coraxot), amikor teherbe estem.
A Corax eddig bevált csak marha drága.
A gyártó címe (legalább is ez volt a teszt dobozán): 1112 Budapest, Budaörsi u 1289.
Tel: 247-0548 de azért nézd meg a honlapjukon az elérhetõségüket.
Nekem sajnos nagyon messze van, így kénytelen vagyok gyógyszertárban beszerezni drágábban.
Sok helyen viszont elõre meg kell rendelni. Sem a Körúton sem a lakhelyemen a nagyobb gyógyszertárakban nem tudtam azonnal megvenni. Volt, hogy elõttem vitték el az egyetlen dobozt. Idegesítõ..
Most legutóbb egy hetet kellett várnom, mire megkaptam. Szóval szerintem jobb idõben megrendelni, mint vadászgatni rá, keresgélni a gyógyszertárakban.

Nati
nati

KARMENKép

köszike, megkaptam! Válasz is megy, csak elmegyek ebédezni, mert már kilyukad a hasam az éhségtõl!

Rita
knérita

Cateye!Kép

Nem tudom, van egy 16 honapos kislanyom problema mentes terhessegbol (3 honap alatt jott ossze, fog.gatl. utan). Ezert nem gyanakszom hormonalis problemara. Az igazsag az, hogy egy hosszu repulo ut utan lett ez a problemam, eleg hideg es huzat volt a repcsin a legkondi miatt. De a ver- es vizelet eredemnyek alapjan gyulladas kizarva, + huvelyi UH sem igazolt gyuszit. Hat akkor nem tudom, hogy mit gondoljakKép A terhesseg megzavarta volna a hormonhaztartasom? Jaj, komolyan nem tudom.Kép

Maci
macimaci

MaciKépEgy cipõben járunk!Az én fiam 14 hónapos,annak idején rögtön megfogant,soha életemben nem voltak nõgyógyászati problémáim.Most viszont...Szóval szerintem a terhesség igenis összezavarhatja az ember szervezetétKép

krisztinke
krisztinke

KrissiKép

Karacsony kornyeken megyunk es csak ket hetre - sajnos. Ennyi szabadsag maradt, mert elnyaraltukKép

GaluskaKép
Hideg lehet most Finnorszagban. Szivesen elmennek oda nyaralni, de csak nyaronKép

CatEyeKép
Koszi, akkor lehet gyujtogetnem a cimeket. Ezt meg lehet venni barmelyik konyvesboltban?

LeoneKép
Sajnalom, hogy nem baba van a dologban, de legjobb ha rendbe teszik a ciklusodat, es ujra probalkozhattok. Remelem nem vagy nagyon elkeseredve.

Erdekes, hogy mindenhol maskepp allnak hozza a babadologhoz. En szepen rendesen mertem a homet minden reggel. Elvittem az orvoshoz a gorbet, O meg kozolte, hogy inkabb vegyunk peteerest jelzo palcikakat, az jobban kimutatja. De ha nem merem a homet, akkor lehet hogy lemaradok a peteeresrol. Marmint ha van egyaltalan. Szerintetek merjem tovabbra is a homet, vagy eleg, ha a nyak megjelenesekor hasznalok tesztet?

Pusza:
Vica
vica72

Rita!

Még annyit, hogy tudtommal a rákszûrés 1 évig érvényes, a beszélgetésen mondd a dokinak hogy márc. a lelet. Szerintem elfogadják.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?