A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Rylie, szója allergizálhat, ezért azt még inkább ne adj. de a rizstej már simán mehet!
én itthon is szoktam csinálni (a boltit nagyon drágállom). A biobolti rizspelyhet bő vízzel leforrázom, pár perc alatt megszívja magát és akkor mixelem. gyümölcsöt/egy kis fruktózt is adhatsz hozzá, úgy még finibb :D

votiv 8)
votiv

Vica!
Mi is ott hámlunk :D Ez állítólag annak a jele, hogy túlhordtuk a babót, meg a hosszú köröm is. Nálam ugye nem lehetett tudni, hogy mikor lesz a nagy nap, csak saccolták a dec 3-at, de volt olyan UH, ami szerint nov 28 lett volna.....
És gyógyuljatok Ti is!!!!
És és és nálunk maradt a sütis dobozod :wink: :D

Kata!
Ákos édes!!!!! nekünk azért nem vot szükségünk ilyen karikára, mert fürdetővödröztünk, és annak a fala klasszul megtartotta a babát. Már most is alig várjuk, hogy elővegyük, de a köldök miatt még nem merjük, bár mbár az 5. napon leesett a csonk, még várunk vele egy kicsit.
Szocializációs dolgot én értem, én is sok mindent így látok, tartok is tőle. Ahogy közösségbe kerül egy gyerek, nem lehet vele megértetni, hogy nincs csoki, meg ajándék. És nehéz kikerülni az olyan óvó-tanítónéniket is, akiknek nem az az első kérdése januárban, hogy ki mit kapott karácsonyra :? :x És egy gyerek még nem feltétlenül érti meg, ha elmondjuk neki, hogy nem azért nem kap egy rahedli ajándékot, mert nem szeretjük, hanem azért, mert nem szeretnénk, ha csak az ajándék miatt szeretné a karácsonyt! De meg kell találni az aranyközéputat, mint mindig! :wink:
zuzmo1

Vica!
ne csináld már!!!!!!!!!!!! Most miattam nem fogsz szüléssztorit írni???? Mi az hogy sikertörténet! Nézz rá Mátéra, és látod, hogy a Tiéd is ugyanolyan sikersztori!!!!!!!!!!!!
zuzmo1

Vica, nem minden szülés álomszülés, de végül aztán az idő úgyis megszépíti :wink:
az én első szülésem kb. horror volt, de Zuzi első szülése se volt ilyen szép élmény, mint a második. szóval ez nem jó kifogás, hogy a tiéd nem sikersztori. egyébként meg nem hiszem el, hogy nem az, mert egy csodaszép kisfiút hoztál a világra, aki az első és legdrágább gyermeked :D (még :wink:)

votiv 8)
votiv

De ígértem képet Tomi babáról, anyájától megkaptam az engedélyt, hogy feltegyem, mint ahogy a szüléssztoriját is megírhatom :D:
Itt három napos volt:

Kép

Vica
vica94

Ez a kép pedig néhány napja készült rólunk:

Kép

Na, befejeztem, szétoffolom itt a topicot :roll:

Most elmegyünk, de aztán majd jövök, remélem előbb, mint a múltkori bejelentkezéskor ígértem :wink:

Vica
vica94

sziasztok,

Gabiknak én is boldog névnapot kivánok!!!!!

Kamilla virág:
én is pont ezt hallottam róla, miután egyszer lemostam vele Igi szemét és SOKKAL rosszabb lett, mint volt...szóval, tapasztalat, h allergizál... :?
nekünk a doki bá sima hidegvizes lemosást javasolt, és nem kivülről befele, hanem belülről kifele törölve... 8)

VIca,
srácaid nagyon szépek!!! és tényleg nem mindenkinek van álomszülése...de attól még tényleg nagyon kiváncsiak vagyunk...

Zuz,
sajna relaxra még nem jutottam el, de lehet,h februártól bölcsissé lesz Igi, és akkor mindenképp ott a helyem...

"egyszer megjavulok én, s jó leszek majd..." :lol:

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Nagyon köszönjük a szülinapi köszöntéseket :) :) :)

Olyan jóóó volt az egész hétvége, jöttek a nagyszülők, a keresztszülők stb (hoztak sütit is, hogy ne mindent én csináljak, persze így is rendesen lefáradtam) Vince nagyon élvezte, alig akart aludni, akkor is csak úgy, hogy szorította magához az ajándékba kapott kisautót :lol:
Legjobban a tortagyertyák elfújása tetszett neki, kb 15-ször meg kellett gyújtanunk újra meg újra, mert mindig kérte, hogy "még, még"és rendesen elfújta mind a kettőt :)
De tegnap egész nap csak pihiztem, mert a nagy pocakom cipelése már lakáson belül se könnyű, és még csak 27 hetesek a pocaklakók... Nekem sincs túl sok időm rájuk, mert V. minden energiámat leköti, de abban bízom, hogy ők egymást jól elszórakoztatják a pocakon belül is :lol: :lol:

Lindi,
Nagyon sokat gondolunk Rátok, és remélem, kaphatja Gréti szájon át a gyógyszert minél hamarabb!!!

A többi beteg babának is gyors gyógyulást kívánunk!!!

Votiv,
ird meg légyszi mélben a telszámodat, köszi!

Blaye
blaye

Sziasztok!

Visszaolvasásra nem vállalkozom! Jó sokat írtatok! Megint csak beleolvasgattam!

Zuz!

Panna szemének jobbulást!:(

Lindi!

Jaj, de szörnyű, amiken keresztül mentetek, meg amiket írtál!:(
Örülök, hogy kicsit jobban van Gréti!

Nagyon édi minden baba a képeken!:)

Nálunk sincsenek jó hírek! Párom volt ma a sebészeten és még 1 hét fekvőgipsz!:( Plusz szúrkálnom kell a hasába Heparint a fekvés miatt!
Timi is betegebb lett, éjjel nem sokat aludtunk, majd meg fulladt úgy köhögött. Adom neki a Stodalt meg más bogyókat megint. Remélem most is beválik majd. Ráadásul olyan nyüfi, hogy attól sírvafakad, ha a kezébe adok valamit, ami nem kell neki!
A kutyusunkért is el kellett ma mennem. Párom nagyszülei szoktak vigyázni rá, ilyenkor ha valami miatt nem tudunk lemenni vele sétálni. Szegény Timit majd a kiságyba rakom, amíg leviszem, máshogy nem megy!:(

Most csak ennyi időm volt, de legalább kipanaszkodtam magam! Majd jövök, ha tudok!:)

ILdi
ildi76

Zuzi,
feltöltsem, hogy ne legyen annyira üres az a doboz? :wink: :P
És igen, most hogy így mondod, hosszú köröm is volt. Szóval túlhordtam, nahááááááát.... Pedig egy nappal született később a becsült időpontnál.
És persze, hogy írok szüléssztorit, nem tántoríthat el semmi :wink:
És hát igen, köszönöm, Máté valóban gyönyörű, csak nehéz volt a szülés után néhány dolgot elfogadnom, de erről majd a történetben :wink:

Votiv,
nem keresek kifogást :D, mindenképpen leírom, eccercsak :)
Párom felhördült, hogy mi az hogy "még" a legdrágább gyermekem.... :mrgreen: Én nagyon szeretnék még egy babót, és igazából ő is, csak mindig megjátssza magát. :P

Zsanci,
Képzeld, számonkért párom, hogy mi az hogy srácaim? :mrgreen: , miről nem tud :):):):)?
Ez jó, minden doki mást mond. Belülről kifelé, vagy fordítva.....
És nálunk pont jobb volt a helyzet a kamillától, tök érdekes, amit írsz.

Vica
vica94

Votiv,
nem jól sajnos. Most a szeme is újra begyulladt vagy mit csinált, ráadásul mindkettő, úgyhogy újra mennek a cseppek és a tiltakozás, és sajna az antibigyó is, mert a torka is kész, meg köhög már napközben is (eddig csak reggel), de remélem, most már kimegyünk belőle pár nap alatt.
Továbbra is rídonli, lányt nem tudom/akarom magamról lecsatlakoztatni 1 percnél hosszabb időre.
neet
neet

Ancsi, Votiv, Ildi, Lindi,
gyerköceiteknek továbbra is gyogypuszik!!!!++++

Gabi,
Boldogot Neked :D

Vica,
én is szeretném majd olvasni a szüléstörténeted :) ugyhogy légyszives! :D enyém szülés sem volt álomba illö, de leirtam - a füzetembe :lol: -, mert akkor még nem volt netünk, és 8 honap mulva már nem akartam a babanetet fárasztani ezzel 8) :lol:
És beszereztem végre Ina May könyvét, amiben van vagy 50 oldal tele szüléstörténetekkel, már alig várom, hogy legyen idöm és eröm olvasni :D

Deni,
igen, talán karácsony és szilveszter között lesz 2-3 nap szünete, de a cég nem lesz zárva... :?

Zuzi,
ezt nevezem, stramm csaj vagy!! :D másfél hetes Pannával kendöben, és Bazso meg babakocsiban Veletek volt? :)

Fáradtság: hát, én naivan azt hittem, hogy most is el fog mulni a 3. honap végén, ahogy anno Bálinttal.... :roll: Bár még nem adtam fel a reményt, párom is biztat, hogy ez is jobb lesz lassan, de Bálint mellett nincs esély annyit pihenni éjszaka sem... ugyhogy jobb ha felkötöm a gatyát.... :?

Relaxra én tavasztol szeretnék menni. Télen nem vállalom ezt a hosszu utat, pedig jo lenne ott lenni... de ma is totál elfáradtam, pedig még ho sincs, csak hideg.

KépKép
fibi

Még kendövel kapcs. akartam kérdezni: szerintetek érdemes a Kismama ujságbol rendelni egyet? Vagy hol lenne jo?? nekünk is az lesz sztem a megoldás a kistesonak, föleg hogy nyár lesz, B egész nap a kertben akar rohangászni majd :D

Neet,
Nektek is jobbulást!! ááá, nagyon rájár a rud a topikra :(
fibi

Pocakosok,
Ti tapasztaltatok olyat, hogy ott alul lüktet? :? azota érzem, hogy leszálltunk a hévröl... miután egyedül emeltem fel Bálintot babakocsistol oda...
fibi

Fibi,
kendő
A Minimanóban is lehet kendőt venni (és még másik ezer helyen), úgy rémlik viszonylag olcsó volt (olcsóbb, mint a Kismamás). De persze a Kismama házhoz szállítja, ami nekem (ha nem lett volna közel a Minimanó) szempont lenne.
Biztos a Máriában is van és én talán a West End-hez közeli babakocsi diszkontban láttam a legolcsóbban.

Esetleg még annyit, hogy én először nem a legnagyobb kendőt vettem. (A szülők, vagy a babát hordozók méretei alapján van a beosztás. Úgy emlékszem én egy M-est vagy L-est vettem.) Ez elég is volt sokáig, de ahogy Peti nőtt más megkötési módokat próbáltam ki - ehhez már kicsi volt (magam előtt előre fordulva, mint egy kenguruban vagy a hátamon). Így vettem egy nagyon hosszút is (azt hiszem xl-t, vagy xxl-t).
És még ezt a kendőt (kb. 9-12 hónapos volt Peti, amikor vettem) is bőven kihasználtam. Ha nem lennék állapotos, szerintem néha még most is belekötném (pl. bárányhimlője alatt, mikor nyűgös volt és cipelni kellett).

lüktetés:
Igen, és én is azután, hogy valamikor a várandósság elején emelgettem és cipeltem Petit és a kocsiját lazán. Aztán meg feküdtem és szidtam magam.
Most egyrészt kocsit nem emelek, másrészt Peti emelése, cipelése már nem okoz ilyen panaszokat. Ugyanis ha cipelni kell baromi lassan megyek - a néniktől lestem el.

Móni
Kép
Kép
monisa

Moni,
köszi a tippeket kendö ügyben :) az én méreteim alapján (156 cm magasság) akkor S-est kell beszereznem elsöre :wink: vagy a szélesség is számit? :lol:
lüktetés: ajj, akkor valszeg attol lehetett :roll: azota ha leülök picit hosszabb idöre, utána alig birok felállni :( De nem kellett komolyan feküdnöd, ugye?
fibi

Fibi :) Kismamás kendőről én még csak rosszat hallottam. Vékony, gyűrődik és kicsi - ezeket mondják róla. A www.babakozelben.hu oldalon kapható a rugalmas kendő, amit én angyon szeretek és most már Zuzi is,a hogy elnézem :) valamint a Nandu kendőknek si van már téli és nyári változata. A kötős kenguru is klassz :) én semmiképpen nem ajánlom a kis kendőt.

Deni :) bizony, sütöttem kiflit Dominónak - olyan kemény lett, hogy csak karácsonyfadísznek elsz jó :lol: viszont a zsömlét nagy boldogsággal majszolja :)

Vica :) ez a közelben lakás egyre izgalmasabb! Úgy látom, hgoy az etetőszékeink nem egyformák.

indianyo

Remélem (és kívánom), hogy a betegeskedők mihamarabb gyógyuljanak meg.

A tanácsotokat kérném:
Használtok kifejezetten fürdéshez való játékokat? Ismertek olyat, amivel egy két éves is még szívesen játszik? Most a szárazföldi játékait viszi be és tök jól elvan, de láttam klassz (vagy legalábbis annak tűnő) vizes játékokat. Viszont mivel tényleg olyan jól elvan az egyszerű vödröcskékkel, flakonokkal, műa. autókkal egész eddig nem kapott fürdős játékot. Szerintetek egyáltalán érdemes vmit venni direkt fürdéshez?

Másik:
Szerintetek, ha vki sok-sok gyümölcsöt és müzlit (magvakat) eszik mit tehet még székrekedés ellen? Igyon szilvanektárt? Soha nem volt még ilyen problémám, teljesen tanácstalan vagyok. A szilván kívül nem ismerek más szert, és lehet hogy ez sem túl jó ötlet. (Sokat iszom, úgyhogy az sem módszer, hogy igyak reggel 1 pohár vizet éhgyomorra, mert eleve több pohárral megiszom. Más gyógymódot pedig nem tudok.)

Móni
Kép
Kép
monisa

Monisa,
én a problémádra csak a vörösbort tudnám ajánlani, de az meg most ugye nem mehet, szóval passz. Esetleg must? Lehet azt kapni ilyenkor? Az tuti hajtós, szóval lehet, h neked pont jó lenne tőle.
Fürdős játék: mi onnantól játszunk a kádban ilyenekkel, amióta Eszter egyedÜL. Van felhúzhatós kacsa, meg most a Miki hozott felhúzhatós delfint (valami 400 ft a tescoban) és Eszter imádja! :)

Indi,
kifli első próba volt? Legközelebb biztos jobb lesz! :)
És a te avatarod is nagyot nőtt, nem is írtam, vagy mégis? Mostanában olyan bizonytalan vagyok.. vagy..? :lol:

Vica,
éljen, hogy itt és hogy képekkel! Mééég! Édes a babó, hadd lássunk többet belőle! És tesót én abban a pillanatban akartam, amikor Eszter kibújt, és még sokáig, de mostanában alábbhagyott a lelkesedés, már ami a tesókérdést illeti. Tán ha feltölthetném energiaforásaim, és kapnék egy picurka segítséget... de így nem. Szóval vagy vágjatok bele nemsoká, vagy esetleg te (is) vársz pár évet, vagy mittudomén, csak írok hülyeségeket.

Ildi,
hát neked sem könnyű manapság. :( Viszont a kutyust én nem merem kivinni, még addig sem, amíg Eszter alszik, pedig ha ő elalszik, tuti van 2 órám, de ha pont akkot ébredne fel, és nem vagyok hallótávon belül... meg olyan rémképek vannak előttem, hogy PONT akkor történik valami.. vagyis egyedül sose hagynám. Vagy félreérettem valamit, és az ágyba úgy rakod be, h valaki azért a közelben van? Pl a gipszes pasi? :wink:
neet
neet
neet

Neet!

Igen, a gipszes pasi figyel Timire!:)
Viszont én sem tudnám itthagyni Timit egyedül a kiságyban hosszabb időre! Bár amikor a bevásárolt cuccért megyek le a pincébe (mert gyerekkel együtt nem tudom felhozni), akkor kénytelen vagyok, de az max. 5 perc! Persze akkor is frászban vagyok!:(

Monisa!

Nem eszel sok cukrosat? Nekem pl. sokat árt emésztésileg, ha a kávét sok cukorral iszom! Biztos van valami amit eszel és fog! Esetleg még natúr joghurtok?

Jó éjt!
Ildi
ildi76

Rylie :) Kitartást és hajrá vizsgák! Úgy hallottam, hogy az esti és levelezős diákkedvezményt szüntetik meg, csak a nappali marad, de azt is szigorítják állítólag :roll: És de jó, hogy már jól vagytok! :D

Lindi :) Nehogy hibáztasd magad bmiért is visszamenőleg! Nagyon jól csináltál mindent!

Akata :) Fürdőkarika jópofa! Ákos meg nagyon édes benne :D

Vica :) Kisrokon Tomi nagyon édes! Nagyon szuper a kép Rólatok Mátéval!! :D Mééég!! :D És én is számítok a szüléstörténetedre! Igenis sikersztori a Tiéd is, elég csak Mátéra nézni! :wink: Köszi, pocak és lakója jól van, nagy virtus volt ma odabent :D

Fibi :) Pocakfájás :( Lécci vigyázz magadra és ne emelgess egyedül a hévre!! Kérj meg vkit, hogy segítsen! Lehet, hogy hülye kérdés, de nem lehet esetleg végszükségben ezt 2lépésben megoldani? úgy értem először felteszed B-t, aztán a kocsit... vagy elszaladna B? És pihenj ma már!!

Móni :) Bálintnak több fürdőjátéka is van, de mindig van egy éppen kedvenc, a többi meg ált. nem érdekli. Szerintem mindegy, hogy mivel játszik a gyerkőc, a lényeg, hogy szívesen játszon vele. Tehát ha úgy látod, hogy jól elvan a vödröcskékkel, akkor nem kell lecserélni a garnitúrát, de néha kaphat 1-1 új darabot "felfrissítésként" :wink:

Neet :) Esztinek bulást!!! Teljesen egyedül én sem hagynám a gyerkőcöt, de ma hagytam először egyedül (pontosabban a nagyival) Bálintot, miközben aludt és amikor felébredt, állítólag teljesen maga alatt volt, hogy nem talált sehol :( csak akkor "állt helyre a világ", amikor megjöttem. Pedig egyébként tök jól nagyizik, de ébredni úgy látszik anyával jó :?

Ildi :) Hú, bulást Nektek is! Párod mit szólt a plusz 1 hét fekvéshez? A köhögésre a lándzsás utifűszirup is nagyon jó!

Indi :) A karácsonyfára is kell dísz! :wink: Le se tagadhatod, hogy készülsz a karácsonyra! :lol:

Votiv :) Örülök, hogy Istinek így használt a köptető! :D Gyógyuljon meg mihamarabb!
denizsa

Sziasztok!

Móni, székrekedésre a lenmag nekem nagyon bejött, napi egy ek. Meg a tejes italok éhgyomorra kis sétával:-)

minden kis betegnek jobbulást!

Nagyon nem akarok reklámozni semmit, de vagy 4 éve nem voltam se náthás, se semmit nem kaptam el. Gyerekközösségben tudom, több mindent adogatnak egymásnak, de azért elmondom hátha segít...
Egyik barátnőmék kruppos kisfia miatt kezdték inni a tahitian nonit, és sokat mondta, hogy próbáljam ki, nekik a gyerekorvosuk javasolta. Azóta mintha védve lennénk. Volt olyan hogy 2-3 hétig nem volt itthon határozottan fáradtabb voltam, és hiányzott. Mondjuk ez nem annyira jó hír :-) De napi 3 cl iszunk csak reggel éhgyomorra, és gyerekeknek elég a fele, negyede is. Volt mikor eltévedtünk a hegyekben túrázva és félelmetesen sokat gyalogoltunk, nem lett izomlázunk, pedig normálisan nem ez volt várható. A lényege, nagyon jó gyulladásra, fájdalomra, minden fehérje természetű (hormon, enzim...) dologhoz hozzákapcsolódik, és valahogy megerősít, erről akár orvosi előadásokat is lehet hallgatni, ha valakit érdekel hogyan működik. Bizonyára aki ki szeretné próbálni talál a környezetében forgalmazót, mi leginkább isszuk :-) noni.hu tni.com MOM Parkban van az iroda
Persze szívesen segítek a beszerzésben.

Tüdőszűrés: védőnéni szerint feltétlen el kellene mennem a héten, kötelező. Azért lebeszéltem róla. A székletvizsg. már nem volt kedvem belemenni.

A laborban simán végignézték, hogy kínlódva egy órácskát állok sorban vérvételre, mondjuk tök jól vagyok és imádok állni is, de ha muszáj nehezebben megy, főleg ha meleg van. Néha el kellett játszanom a hogyan oszlassuk szét a fájdalmat a csípőmből játékot, mindezt éhgyomorra. :-(
Most kicsit sok az egészségügyből, és még meg akarnak dobni hétfőn pár "kötelező" beutalóval, olyan jól ki van ez találva, ha nem megyek terhesgondozásra, nincs recept a kence-ficékhez...lehet elküldök vkit :-) szemtelen módon. Max. ismét felhívnak telefonon.

Szolnokon nincs homeos gyerekdoki, vagyis elvileg egy van, csak teltház van nála. Mondjuk felnőttről sem nagyon tudok :-( sajnálom, néha olyan mintha az ember egy másik földrészen élne, pedig egy órára vagyunk a fővárostól.

Azt hallottam ma, h a gyerek MR gépet átviszik Kistarcsára, pedig a szolnoki is kiemelt kórház lenne elvileg.
Vannak magánemberek, vállalkozók akik befektettek, adakoztak, a helyi közintézményekbe, kórházakba, mert itt élnek, és azt akarták jobb legyen itt élni...

vannak olyan napok mikor az ember jobban teszi, ha korán lefekszik...ez olyan. Az uram 2 órája telefonál kb. a semmiről, hála az ingyenes skype-nak :-(

Andi

Kép
Kép
Andi
kisherczeg

Zuzi,
remélem nem bántottalak meg... Ne érts félre, nagyon örülök, hogy a második szülésed ilyen szépre sikerült, mindenkinek csak ilyet lehet kívánni. És tényleg megérdemelted.
Nem akartam félreérthető lenni, szóval... áhh, nem is tudom, mit írjak. Majd egyszer, ha nagy leszek :) Lelkifurkám van nékem most ....
És még annyit, hogy nem volt olyan rémes az én első szülésem, csak valszeg én nem tudtam a helyén kezelni egy-két dolgot, és ez rossz volt.
De mára tökéletesen sikerült. Hála az én kedves doki bácsimnak és szülésznőmnek. :)

Indi,
az nem érdekes, hogy nem pont egyformák, mert mi csinálunk egy nagyobb tálcát a miénkre, hogy legyen tere majd Máténak, peremmel és legfeljebb visszük magunkkal a fúrógépet és ott nézzük meg, hova is kell fúrni, hogy tökéletesen passzoljon.
Rugalmasak vagyunk :) Ha tetszik az ötlet, remélem még december folyamán meg tudjuk oldani :)

Fibi,
erről az Ina May könyvről már sokszor írtatok, egyre jobban csigáz :), a szüléssztorikat én is nagyon szeretem. A Kismamát mindig ott nyitom ki előszőr.
Pedig én nagyon kíváncsi lennék, Neked hogy zajlott a szülésed.
És én is füzetbe írtam le mindent még a kórházban, hogy mindenre emlékezzek majd, akár sok-sok év múlva is :D
És most látom, hogy B szalagján ma csupa egyes van.

Neet,
tudom, már sokan írták, de én is csípem a stílusodat :) És örülök, hogy örülsz nekünk :) És én most nővéremnek mondtam, hogy kell nekem egy olyan kis törpe, mint Tomi most. Már el is felejtettem, hogy Máté is volt 4 kiló 60 deka körül. Olyan törékenynek tűnik az én Mátéhoz szokott kezemnek.
És majd rakok még fel képeket, ígérem :)

Deni,
köszönöm kedves szavaidat. Egyáltalán, jól esik, hogy így bíztattok. :)

Andi,
engem érdekelne ez a dolog. Olyan rossz látni, hallani, hogy szörcsög az én kis drágám, meg olyan elesett, meg nyűgös, meg-meg-meg..... Szóval, jó lenne, ha nem lenne többet beteg. Tudom, ez naivság, hiszen, van amit nem lehet elkerülni, de jó lenne tudni, hogy van valami, ami segít.
Szopi alatt is lehet alkalmazni?

Azt hiszem én most el aludni,
Jó éjszakát,
Vica
vica94

Neet, szomorúan hallom, hogy E is beteg :(
gyógyujon hamar!!
és minden kis és nagybeteg is!

Móni, ha semmi nem segít, drogériában is kapható Tamarinlax szilvás hashajtó lekvár. ezt kismamák is ehetik. a sima Tamarint viszont nem, mert abban szenna van.

Vica, nagyon szépek vagytok!!! még sok ilyen offot :D Máté a szemeit Tőled örökölte, ugye? Tomika is gyönyörű kisbaba, nagyon szép kis arca van!!
nekem 1,5 évbe telt, mire el tudtam képzelni ketteskét. viszont attól kezdve nagyon gyakran és erősen gondoltam rá :P

Andi, ezen a tüdőszűrésen megint baromira felhúztam magam :evil: :evil: 36 hetes kismaminak röntgent :shock: ????? hülyék ezek???

votiv 8)
votiv

és a kencéket, már ha a babának valókra /fürdetőre, hintőporra, popsikenőcsre/ gondolsz, hazamenetel előtt felírják a kórházban!

Vica, ne csigázz :wink: most már kérjük a történetet :P

votiv 8)
votiv

Lindi,
szegény kicsi Gréti egy igazi kis hős, nagyon remélem, hogy most már túlvagytok a nehezén!

Neet,
Esztinek jobbulást! :)

Betegnek jobbulást! :)

Minden Juditnak és Gabinak boldogot!!! :)

És puszilok mindenkit, meg reagálnék is még sokat, de Maaaaarci rákezdett. Kiderült, hogy az első két fog kicsusszanása beetetés volt, a mostaniakkal jobban szenved (de szerencsére még ez is kismiska), és Dóci egy kisebb takonykórral küzd, ezért is volt a hétvégén sűrű az élet...
Hogy jót is mondjak: Marci 4kézlábra állt! :D

vera
kisün

Jó reggelt mindenkinek! :D

Vica,
Máté gyönyörű kisbaba :) nagyon ügyesek vagytok :) Ja, és szüléstörténetet nem ér nem írni!!!!

Zuz,
Marci is magztamáztalanul született, hosszú körmökkel és hámlott is, de ő a fogantatása után napra pontosan (sőt, szinte órára pontosan :D) 38 héttel született, ezért túlhordásról nem igazán lehetett szó :lol: kicsiPanna szeme hogy van? Bazsó hogy fogadja a hugit?

Kata,
madarakat én is mindig imádtam figyelni, most is jól látható helyre tettem a madáretetőt :)
Tudnál mesélni, hogyan vált be nálatok ez a baba-ültető? Mert épp azon gondolkodom, hogy karácsonyra ilyet veszek Marcinak, mert akkor már hamarosan együtt tudna fürdeni a nővérével :)

Votiv,
Istinek is jobbulást! :)

Ancsi,
szegény kicsi beteg Lencsi :(

A kamilláról én mindig azt hallottam, hogy szárít, ezért nem nagyon ajánlott bizonyos esetekben.

Blaye,
Vince és a kisautó :lol:

Ildi,
párodnak gyors gyógyulást :)

Indi,
jó is a friss (pék)sütemény :D:D

Móni,
nálunk voltak-vannak fürdős játékok, de a legjobban itt is két dolog jön be: az egyik, amiből-amibe lehet öntögetni (tehát vödrök-poharak stb.), a másik a színes pingponglabdák (pl. decathlonban lehet 10-es csomagban kapni őket), ezeket lehet dobálni, pöckölni, számolni, fagyit lehet belőlük készíteni stb. :D

Andi,
ez a tüdőszűrés nagyon durva, mint votiv, én is ismét kiakadtam rajta :shock: De ne félj, a szentimrében senki nem fogja keresni a friss tüdőszűrés-leletedet!

Olvasom, hogy emelgetésről is volt szó: én végig emeltem Dócit, nyilván óvatosan, és csak amennyit kellett, de ez nem kottyant meg. No meg szinte végig mentek a nagy séták is. Viszont ahogy Zuz is mondta, sokkal fickósabb voltam a második szülésem után, és ezt az edzésnek tulajdonítom :mrgreen:

v
kisün

Én is jó reggelt!

Tegnap voltunk egy szülinapi buliban, ahol a házigazda nagyfiú folyamatosn ölelegettte-csókolgatta a jelenlévő 7 és 10 hónap közötti egyedeket, úgyhogy Dominó se maradt ki a szeret-áradatból, hiába is szerette volna :lol: De a végére egész jól megedződött.

Vica :) mikor nőtt ez a sok haj Máté kobakjára? Csudaszép kisfiú :) És az unokaöcsi-baba is nemkülönben csinos legényke :)És ha még decemberben, akkor kérem az asztalka-tálcát :)

Krityókám :) Szép SZőke Hercegnek puszikákok! Neked meg kalappal lócitromokbul a vizsgádhoz és írjál sokat :)

Neet :) Avatár tényleg nagy, most már simán kiosztja a népet, ha nem megfelelő hangerővel és hangszínnel társalog a járműveken :lol: Eszcinek puszia szemére :)

Andi :) Hát a röntgen miatt nekem is a hátamon a szőr... komolyan mondom, hogy ebből minimum újságcikket kéne csinálni, de leginkább jogi lépéseket, hát hány kisbabának ártanak így???????
Én egyébként asszem 10 léve nem voltam a kötelező tüdőszűrésen és semmi hátrány nem ért a szülés előtt-után sem miatta.

Lajkó Félix épp msot húzza a Mokkában, minden könnybelábad a szemem, ha hallom.

Lindi :) CSatlakozom a többiekhez : nagyszerű anyuka vagy!!!!
És Gréti csodálatos erős és okos kislány, Barnabásnak pont ilyen családra van szüksége :)

Lencsének, Pannának és Istinek gyors meggyógyulást végre !

Négykézlábas Marcinak pusszancs - fogmanók ijesztgetik?

Kata :) Érdekes ez a karika, Ákos szeret benne csücsülni? És így egyedül is pancsizhat ülve?

Móni :) székrekedésre aszaltszilva leve, lenmag, Iszabgol (indiai rostos növény, itthon is kapható, én azt ettem a ritka de kellemetlenül hosszantartó kezdeti kakigondoknál) és a joghurt az én tuti receptem. És mi családunkban a samponos flakonok a nyerő fürdőjátékok, unokatesók már lenyúlták Dominó összes babasampon-minta flakonját :lol: Cserébe viszont még a cumisüveg-tetők is remekül szuperálnak.

Zuzi :) Nagyon örültem a kendős vásárlásnak :) Klasszak vagytok, Panna biztosan jót aludt a szívdobogásodtól és a jó mami-melegtől :) Bazsóka hogy van?

Deni :) Mit süttök-főztök Béklinttal Karira? Gondolom, jó kis kukta lesz belőle:)

Szrekuc :) hun vagy ???? Nyalogatod a sebeidet? Szülinapi sajtttorta receptjét kérem szépen!

Fibi :) neked most kéne egy kis pihenés, sok ez így egyszerre... Ez a te apócád nem vesz ki egy kis szabadságot, hogy paici feleségét kicsit kényeztesse?

indianyo

Deni :) jól átkereszteltem a fiacskádat, bocs :oops:

indianyo

Hali,
mindenkinek jobbulást, akire ráfér. :D

Kisün,
na végre, hogy itt vagy! :D Kispasid nem semmi, már 4 kézláb? Vagy 5hósan ez a standard fejlődési menet? :) Ezeket én annyira el tudom felejteni.. persze aki már repetázik gyerekből, abban biztos jobban megmaradnak a hónapok és fejlődési léptek.

Vica,
:)

Ki is nézi ez ER-t? Mkatus? Ugye milyen jó, hogy Abby és Kovac újra együtt? Ha már velem nem lehet... :wink:
neet
neet

Lencsi tegnap már csak 1x hasmenéselt (nem tudom az jó-e), de én adom neki tovább is a Smectát. már bébiételt is evett, ő maga kérte. viszont megint kijött a homlokán 3 szemölcs, újra mehetünk levetetni :(

Nem is meséltem, hogy mikor vidéken voltunk, egy nagyon furcsa kisfiúval találkoztunk. A házigazda 2 éves gyereke gyakorlatilag terrorizálta Lencsit, nem engede, hogy bármihez hozzányúljon, visított, ha akár L. a lavórt felvette, hogy azzal játszik, ha már a többivel nem lehet, sajnos ütötte és karmolta is L-t. A szülei nagyon égtek, nem így nevelték, de hiába a szigor, nem változtatott semmit a magatartásán a gyerek. Hatalmas ribilliót csapott kis ügyekből, mint hogy pl. L. levette a székpárnát és azzal akart játszani. Persze L. olyan jámbor volt, hogy nem is haragudott, nem sírt, csak néha görbült a szája a verésre, de mindig odébb állt új játékot keresni. Nem tudom mi lenne a megoldás a kisfiú számára.

Kriszta!
hogy nálatok hogy csillog minden! csak nem megjött már a Jézuska? :D :D :D

Vica!
oda se neki, ha egy ideig nem tudsz jönni. majd bepótolod, mikor több időd lesz!
számomra nem a legjobb hír, hogy elköltöztök :(, pedig olyan közel laktunk volna Budafokon. remélem beválik a számításotok, és jól fogjátok magatokat érezni "vidéken". :)

Lindi!
továbbra is drukkolok, hogy mielőbb feljavuljatok!
tutti jó a tipped, hogy mi miatt lett beteg Gréti! mikor nekem katéterem volt a szülésnél, külön felhívták a figyelmemet, hogy nagyon kell figyelnem, hogy szúr-e pisilés közben, mert az húgyúti fertőzés lehet, és végül durvább dologba is átmehet.

Zuzmó!
mindenkinek a maga baja a legfontosabb, úgyhogy csak nyugodtan sajnáld Pannát a könnycsatornája miatt, én is sajnálom őt!
fontos!!! a Kék-fehér cukrászdában minap frissnek mondott krémest vettünk, ami alul penészes, felül savanyú-keserű volt. szóval óvakodj a helytől, ez már a második ilyen esetünk.

Rylie!
én nem hallottam a mávos diákkedvezmény megszüntetéséről, de ezektől minden kitelik.
szerintem a rizstej simán adható már Kamillának. puszihoz gratula!

Akata!
kép édi. amikor kicsinyíted a képet, akkor ne a jpg tömörítésén vegyél le (a százalékos beállításnál), hanem a felbontást változtasd csak meg 600x600-ra (és kipipáld az eredeti arány megtartását). akkor nem lesz kockás.

Neet!
"Babádnak" bulást, neked sok energiát kívánok!

Fibi!
itt felénk a Bocskai úti Elefáni Babadiszkontban is ua kendő van, és fel tudod próbálni. Rylie is ott vette.

Monisa!
én vettem olyan tapadós halacskákat (3 db), amire az van ráírva, hogy fürdőkádi csúszásgátló. mivel arra nem alkalmas, L. folyton le és felpakolja őket a csempére, imád velük játszani. na meg a számára vásárolt fürdőszivaccsal is szeret locsolni. különben - ha a véleményemre vagy kíváncsi - nem fontos külön fürdős játék, ha egyszer a saját játékait jobban szereti!
székrekedésre jó még a sütőtök, káposzta, nekem ezek beváltak.

Andi!
a védőnőd egy marha! komolyan mondom, nincs rá jobb szavam. hogy lenne már kötelező a tüdőszűrés??? ha el is mennél, szépen elhajtanának onnan!

Vera!
Marci már 4 négykézlábra állt???? Hát hogy nő ez a gyerek ilyen gyorsan??? :)

ancsipancsi

Joo reggelt,
bár lehetne jobb is, kicsi fiam csupán hatszor keltett fel az éjjel :(

Vera,
Marci 4kézláb :o aztaaaa :D

Indi,
köszi a linket a kendöröl :) közben Pocak javasolta, hogy varrjunk egyet majd, az is jo 5let 8)
aranyos vagy, de sajna idén már tuti nem tud párom szabit kivenni, söt most jelentette be, hogy 2 ünnep között azt a nyamvadt 3 napot sem fogjuk tudni pihenéssel tölteni :cry:

Deni,
igen, legközelebb igy kellene csinálnom (2 lépésben felrakni a hévre). Vagy még egyszerübb lesz, ha kocsival megyünk :wink: addig még gyakorolnom kell, de szerencsére nem lakik messze a hugom (Zuglo).
B is velem szeret ébredni többnyire. Ma reggel pl rángatta le rolam a takarot, nem akarta hogy visszaaludjak :? pedig mindig apjuk hozza le reggelizni meg teázni.

Vica,
Ina May könyvét szivesen kölcsönadom majd, csak elöbb már Pocaknak igértem :lol: De Te leszel a következö, igérem :D
És ha leirod a szüléstörténeted, akkor én is megirom Neked emailben az enyémet :D az ugy jo lesz? :wink:

Andi,
tüdöszürés, ejjjj :x
mélem átment multkor (a prána nadirol)? :)

Moni,
B is tök jol eljátszik a kádban kis tálkákkal, öntögeti össze-vissza, sztem ez teljesen jo :) Van neki felhuzhato rák, de az pár napig érdekelte csak. Szeret inkább dolgozgatni mindig :)

KépKép
fibi

szép napot mindenkinek!

kicsit off leszek, de most ilyen karácsonyi hangulatom van :wink:

sütifalóknak itt egy receptke

KARÁCSONYI GYÖMBÉRES SÜTEMÉNY
Hozzávalók: 15 dkg vaj, 5 dkg méz, 3 dkg cukor, 20 dkg fehér (vagy teljes kiőrlésű) tönkölyliszt, fél csomag sütőpor, 2 evőkanál frissen reszelt gyömbérgyökér, kevéske 1kk. fahéj és ánizs, 20 dkg mandula.
A meglangyosított vajat, mézet összedolgozzuk a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet a fűszerekkel. Az összegyúrt tésztából 6 rudat formázunk, melyek kb. húszforintos átmérőjűek. Egyenként fóliába csavarjuk, két órára hűtőbe tesszük. Addig forró vízzel leöblítjük a mandulát és meghámozzuk. A hűtőből kivett hurkákat fél centis darabokra vágjuk és kivajazott, lisztezett tepsibe helyezzük és mandulával díszítjük. Előmelegített sütőben 180 fokon 8 percig sütjük. Pikáns csemegét kapunk a hagyományos karácsonyi sütemények mellé.

Kép

nem tudom, hogy nagyobb gyerekeknek lehet-e már adni, a gyömbér miatt. Isti pl a fahéjra is totál allergiás, feldagad tőle a kis pofija, szóval nem is tudom, hogy csináljuk a mézeskalácsot, hogy ő is kaphasson belőle.

tavaly karácsonykor sokan írták, hogy a mézeskalácsfűszeres sütitől is kipöttyöződtek a gyermekek...

BETEGEK JOBBULJATOK!

Vera, már hiányoltalak! négykézlábazás? váúúú! de hisz Marci még csak most született :lol:

votiv 8)
votiv

Ancsi,
majdnem egyszerre irtuk meg a reggeli kisregényünket :wink:
Elefánit megejegyzem, köszi :)
Bálintnak meg csillagos csuszásgátloja van, és ö is rakosgatja a csempére, mostanában kezdte megszeretni :)

Most meg védönö a célirány, be kell mennem az ellenanyagszürés eredményért, mert azt neki küldte a gödöllöi labor....
fibi

még annyit, hogy ma lépek a 25. hétbe :D és még mindig olyan jó pocakosnak lenni :D :D

egyik éjjel álmodtam is a babával, és álmomban úgy éreztem, mintha a szívem helyén lenne :)
aztán a pocakomon keresztül láttam a kis kezét, ahogy nyújtja felém - persze ez már sci-fi, de akkor is olyan édes volt :D

votiv 8)
votiv

Votiv,
szerintem ez nem is sci-fi, hanem csodaszééép álom :D
fibi

Sziasztok!

Annyira jó! Tegnap hazahoztam a megrendelt Halász Jutka CD-ket és most hallgatom! Csak olyanokat rendeltem, amik nekem is megvoltak gyerekként és széthallgattam őket anno. Tisztára visszamentem gyerekbe. :lol: Imádom a Sehallselát Dömötört! 8)

Kép
Kép
tinu

Úristen! Már csak 35 nap van hátra! :shock: :shock: :shock: Fogalmam sincs, mit kell kezdeni egy kisbabával, mikor már kint van! :?

Kép
Kép
tinu

Votiv :) gyönyörűszépet álmodtál :) És hát én simán kihagynám a mézesből a fahéjat, Istipók is egyen csak belőle :) De a szegfűszeg is lehet gyanús, nem?

Fibi :) de jó, ha tudtok varrni, az az igazi :) Én is varráspárti vagyok :)

Tinu :) aranyos, hogy így izgulsz :) Ez egy pillanat elatt elmúlik, mihelyt kezedbe kapod a kisbabát :) Majd aztán szurkálják meg vizsgálgatják és majd jól felábred benned az anyatigris :)

A gáz akkor jön, mikor állandóan leesiik, elesik, beüti, és én meg úgy érzem, hogy nem vagyok elég gondos - és akkor egy buli kellős közepén elkezdek zokogni ezen, mint tegnap.. az "elég jó anyának levés" is olyan nehéz néha :shock:

indianyo

Sziasztok!

Csak nagyon gyors bekukk mert már rihanunk is tovább :roll: :?

Indike,
sebek nyalogatása szinte szó szerint; voltunk bőrdokinál mert ekcéma már kibírhatatlan; tuti lelki eredetű vagy az tartja fenn; 4féle krémet és egyfajta bogyót kaptam szedni többsége szteroid most néz utána doki ismerős h beszedjem-e vagy se de valszeg muszaj lesz mert nagyon fáj már pusztán fogni is

doki szerint gyerőc is örökölte (ő csak ránézett és a szemhéjából látta mert mittudomén hogyan áll a szemhéja (????) ) mindenesetre megkérdeztem h van-e köze tejallergiához és azt mondta (egyébként allergológus kozmetológus immunológus is a fickó) hogy AZ EKCÉMA UGYAN ALLERGIA DE SEMMI KÖZE A TEJALLERGIÁHOZ a gyerekdokik meg mindig összemossák ezt a kettőt; ki a franc érti ezt :roll: :?

Fibsz,
gyerekeink összebeszéltek? Ábelnek még az életében nem volt ilyen éjszakája :shock:

tényleg rohanás :( kis időzavar

mindenki gyógyuljon; Votiv, tényleg szép az álmod recipét meg köszi jól jön :)
és nem talizunk még karácsony előtt? a szombatról mér lemondtunk?

ja és Indi, úgy tűnik, aggódásban is hasonlóan működünk....

Kép

Kép

:D
szrekuc

Betegeknek továbbra is bulást!!

Vera :) Marci már 4kézláb?! :shock: Hű de ügyes a kiskrapek! Nekem még olyan csecsemőkép van bennem róla, hihetetlen, hogy már itt tart, pedig ha utánaszámolok... :lol:

Fibi :) Pocakod hogy van?? És az a 3 nap is meló lesz?! Jaj... :(

Ancsi :) Örülök, hogy Lencsi jobban! :D Szemölcs :( :( És Te ilyenkor nem aggódsz Lencsiért, hogy nem "száll harcba" a játékokért és mi lesz később? Bálintom is ilyen szelíd "birka", simán el veszi tőle a másik gyerek a játékot vagy arrébb tolja a játszón az útjából, és néha aggódom is mi lesz vele később, persze tudom, hogy neki kell ezzel megküzdenie és megtanulnia.. :?

Votiv :) Ez aztán a szép álom :D

Indi :) Karácsonyra csokis püspökkenyeret és beiglit tervezek, az előbbi próbája épp most sült ki asztalt gyümikkel :) Ahogy Téged ismerlek, biztos sütsz vmi finomat Te is :wink: mi a terv? És milyen igazad van, elég jónak lenni is kihívás néha!

Tinu :) Ezekkel a gondolatokkal mindenki "megküzd", de ahogy már Indi írta, nem lesz itt gond, ne aggódj :wink:
denizsa

Szrekuc :) Jaj, ekcéma :( Kitartást és bulást Nektek!!
denizsa

Deni!
férjem mondta, hogy nem szabad hagynunk, hogy ilyen birka legyen, mert az oviban szekírozni fogják emiatt, és majd jól leverik.
ancsipancsi

Ancsi,
és mégis, mit tesztek? Nekiálltok "csibészelni" Lencsét? Ha ő egy konfliktuskerülő baba, akkor ez van. Hidd el, még mindig sokkal jobb, mintha az ellenkezője lenne és mindenkinek nekirohanna, meg elszedné a játékait. Az oviban pedig szépen meg fogja tanulni hogy hogyan kerülje ki/védje meg magát, ha olyan szituba keveredik. Ez is a tanulási folyamat része, szerintem Lencsének semmi gondja nem lesz vele :)

Tinu,
hát mit csinálnál??? Szereted Őt, meg babusgatod, meg játszol vele és gyönyörködsz benne. Jön magától ne aggódj :) ha odafigyelsz rá, meglátod, mennyire hamar meg lesz a közös nyelvetek :)

GYÓGYULJON MEG MINDEN BETEG!!!!!

már itt sem vagyok Macska, aki mármegintnetezik, demostaztán folytatjaazesetelemzést...... (sóóóóóóóóóóóóóhaj)
macskanyu

Deni,
pocakom köszöni, jol van :) jol olvastam, hogy a Te bébid is megmozdult már? :D enyém idönként jo nagyot fickándozik :)

A püspökkenyér milyen? Én gyümölcskenyeret szeretnék sütni majd. Vagy az ugyanaz? :roll: nemkonyhatündérfibi :oops:
és a menü mi lesz szenteste? én még nem tudom...

Szrek,
ha hiszel a homeoban, meg tudom adni egy jo börgyogyász számát. Mi voltunk nála, és már majdnem teljesen elmultak a pöttyök Bálinton, és az ekcémás keze is sokkkkkal szebb, már nem is hámlik.

Indi,
anyum varronö, ugy könnyü :lol:

ÉS Most nagyon büszkeAnya vagyok, mert a védönö halálra dicsérte B-t, hogy mennyi mindent beszél, és hogy a cs, gy, ő, ű hangokat is szépen mondja :D és majd' elájult, hogy az alapszíneket felismeri, azt mondta, az az iskolaérettség egyik feltétele :)
fibi

És Szrek,
én szombatban továbbra is benne vagyok, azért adtam fel a "szervezését", mert Indin kivül SENKI nem reagált.... :cry: Elmegyünk ketten bulizni? :D
fibi

Fibi,
:D Bálintod tök ügyes :D
és akartam kérdezni, hogy te tul.képp hány hetes vagy? És biztos, hogy lány lesz, vagy csak szeretnétek?
a saját hordókendőmet meg én varrtam, nem egy ördöngősség, csak sajna Fülesem nem tolerálta....
macskanyu

Sziasztok,

Még egyszer köszönöm mindenkinek pöty ügyben a tapasztalatokat. Nem marad más, mint belenyugodni :( Szegénykém rettentően serdül :(

Most már úgy néz ki h sűrűbben tudok bejelentkezni, a csajszi kezd némi-nemű rendszerre állni :lol: Most éppen alszik.
Egyébként még mindig nem tudtam visszaolvasni (csak ezt az oldalt) és még a szülés történetet sem sikerült megírni, de igyekszem.

Tinu,
Tényleg milyen közel vagy már :lol: És ahogy a többiek írták, ne aggódj. Én ugyanezt éreztem, de amikor megszületik, akkor tudni fogod mit kell tenni, jön magától. Tényleg működnek az ösztönök. Jó mondjuk a pelenkázás nálam az elején eltartott egy ideig, de hála Istenek Adél baba rettentően türelmes volt és tűrte, ahogy az anyja bénázik :lol:
Név ügyileg mi lett a végleges döntés?

Fibi,
Szerintem a püspökkenyér ugyanaz, mint a gyümölcskenyér. Annyi h a püspökbe csoki darabokat is kell v lehet tenni.
Ti most hol tartotok pocak ügyileg? Lehet tudni már a pocaklakó nemét? Név ügyileg van már választott?

Deni,
Ti hogy vagytok? Szinte ugyanazokat a kérdéseket neked is fel tudom tenni, mint Fibinek :lol: Nagyon el vagyok maradva :( Nem tudom ki hol tart és hogy kisfiú vagy kislány növekszenek a pocakokban :lol:

A többi pocakos is jól van? Ki az, aki már abszolút finishben van?

Kép Kép
curse

Na, megint lemaradt valami az elözö hsz-böl :roll:

Deni,
amugy nem a pocakom lüktetett/fájt tegnap, hanem... izé...ööö... ott lent. na érted, ugye? :?
fibi

Macs,
kösziii :D
ma vagyok 14+3, és áá, nem tudjuk, hogy lány lesz, csak nagyon szeretnénk, mindketten :D de képzeld, hugom tegnap megkérdezte, hogy miért nem megyek 3D-s Uh-ra, én meg mondtam neki, "miért, befizetsz?" :lol: csak poénbol, erre teljesen rákattant, hogy menjünk el, ugyis sok bonuszt kap, az lesz a szülinapi ajándékom :D ugyhogy remélem, a 18 hetesen kiderül a neme :)

Curse,
most a Fanni vagy a Balázs a befuto :) többi kérdésedre ld fent a választ :D
pötty el fog mulni, ne aggodj!! :)
fibi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?