A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Akata,
Mi kb 5 hós koráig egy szobában aludtunk, de külön ágyban. Utána teljesen zökkenőmentes volt, hogy külön szobában aludt.
És ez nekünk nagyon bejött és roppant büszke voltam magamra.

Majd 1,5 évesen jöttek a nyaralások, ahova nem vittem utazóágyat így velem aludt és állapotos lettem, amitől egyrészt fáradttá, másrészt nyamvadttá váltam így most elaltatom a szobájában, majd átviszem magamhoz éjjel. Így ha felébredne (volt egy olyan korszaka) nem kell átmennem hozzá és várnom, hogy végre visszaauldjon. Ráadásul P nagyon korán ébred, és az elején ilyenkor mindig hívott. Ha egy ágyban alszunk elüldögél egy darabig nem kiabál, mint régen a szobájából.
Sokszor gondolok arra, hogy simán visszaszoktathatnám a saját szobájába, és hogy valszeg ezt is kellene tennem. Csak sajnos úgy érzem fizikailag képtelen vagyok azt az egy átmenést is bevállalni. De ez talán csak önámítás és az igazság az, hogy klassz nézni, ahogy alszik és hallgatni, ahogy szuszog. Úgyhogy most nem vagyok büszke a nevelési elveimre, de elég jól érzem magam.

(Egyébként a gyerekszobában lévő nagy szivacs nagyon klassznak tűnik, csak sajnos nálunk kicsi a szoba. Talán ha az egészet leszivacsoznám...)

Sztem is az a jó, hogy mindenki úgy csinálja, ahogy neki és a kölöknek (meg persze a többi lakásban tartózkodónak) a legjobb. P-ről én sem tudom elképzelni, hogy 10 évesen is velem akarjon aludni (biztos tele lesz a szobája fala fura hajú emberek fotóival vagy autókkal vagy nem is tudom mivel... - hülyén mutatna ott egy pizsamás anya). De én visszaemlékezve még alsós koromban is szerettem anyukámmal aludni nyaralások alkalmával. Pedig elég normális gyerek voltam.

Votiv,
Én simán felajánlanám Petinek a gyerekkoromban stafírungként kapott kristálykészletemet (az egészet!!), vagy bármit a lakásban ha csak 7-ig aludna. Nem hogy 9-ig!!

Nagyon szépek voltak az utóbb feltett képek (Grétiről, Pannáról és másokról is - csak még nem igazán tudom mindenki nevét).

A rumliról eszembe jutott, hogy a múltkor mondtam vkinek, hogy Peti már nem is csinál olyan nagy rendetlenséget. És az a vki kicsit furán nézett rám. Ebből arra követeztettem, hogy nagy kupi lehet nálunk, csak fantasztikusan alkalmazkodott a szépérzékem és észre sem veszem, hogy folyamatosan pakolok.

Akinek két (vagy több) gyereke van, hogy szoptatott az elején? Mit csinál addig a nagyobbik? (Persze olvastam arról, hogy meséljek neki közben, meg legyen külön játéka erre az időre - de vhogy gyanús nekem, hogy Petinek nem fog bejönni, hogy én naponta x órán át egy idegen gyereket ölelgetek... ) Vkitől azt hallottam, hogy ő mindig elvonult a kisebbik gyerekkel, de ahhoz Petinek gyökeresen meg kellene változnia, hogy órákra el legyen egyedül.

Móni
Kép
Kép
monisa

Ünnepli közülünk valaki? Ha igen: Boldog Hanukát!

indianyo

Minden Lányok!!!!!!! :D :D
Annyira jó ez, hogy mindenki elmondja a véleményét ha jön egy kérdés, de tényleg!!!!! Köszi mindenkinek és jó érzés, hogy megerősítést kaptam abban amit én is érzek, hogy addig aludjunk együtt amíg jól esik, így fogunk tenni :D :D csak annyi az okoskajótanácsosztogató az ember körül brrrrr :roll:

Monisa, az édi amit írtál mert nálunk pont így volt ám! azzal a kivétellel, hogy én nem vagyok állapotos (sajnos :) ) viszont fáradt az igen :D

Léccci had büszkélkedjek Fibi mellett azzal, hogy tizenvalahány éve mikor összeköltöztünk, én Apától tanultam meg főzni :D de a mai napig bármikor "lefőz" engem pedig én is igen jól tudok már :D
Nálunk övé minden ami husi és egytálétel, enyém a leves, zöldség, rakott cuccok és a süti.
Fibi,
én is úgy érzem igazán szerencsénk van :D főleg hogy jönnek az ünnepek....... :lol:

Kép
akata

Votiv,
tényleg :D én már a négyre is ugy gondolok, hogy mennyire hihetetlen lesz :D

Moni,
nagyon ismerös, amit irsz :) sokszor én is a fáradtságra fogom, hogy nem birok felkelni hozzá az éjjel, de az igazság az, hogy nagyooon jo érzés, hogy mellettem van, sokkal nyugodtabb vagyok én is, ö is.

Kata,
igeeen :) én is csomo fortélyt meg ötletet páromtol tanultam :D eleinte cikisnek éreztem, hogy én vagyok a nö, és ö tud jobban fözni, aztán szép lassan elfogadtam, hogy ö kicsit jobban is szeret fözni, és hagyom, hadd csinálja, amikor ideje van rá :D
fibi

Tinu :) Találtam egy nagyon aranyosat:

http://knitlet.typepad.com/knitlet/2006 ... new_b.html

indianyo

Indi: nagyon tetszik, leginkább a legfelső, legegyszerűbb. :D Elvileg ilyet csinálok most is, nem? Csak az a baj, hogy nem négyzet alakú lett, hanem szélesebb, mint amilyen magas. Megkötöm mindegyik téglalapot és utána viszont muszáj lesz segítened az összerakásban, mert elolvastam a könyvben, hogy kell, de annyira bonyinak tűnik. :shock:

Kép
Kép
tinu

Tinu :) igen, most is ilyet kötsz, nem baj, ha fura még, ugyanolyanra csináld a hátát is és majd megoldjuk, jó lesz :)

indianyo

Szuper, hogy minden betegeskedő jobban van már! :)
Gréti és Panna nagyon szépek - bár Panna alig látszik, mert olyan pici a kép...

Mi ma voltunk a Camponában a hobby boltban és egy kicsit elengedtük Kamillát hogy nyargaljon a kajás részen. Talált is magának rögtön egy kislányt akit ukkmukkfukk lecsókolt volna, ha a kislány hagyja! :lol: Én meg teljesen ledöbbentem, mert úgy kellett Kamillát elvontatnom mert mindenáron le akarta smacizni azt a vadigeden kislányt :oops: szerencsére anyája épp sorban állt valahol, szal nem látta a dolgot. Holnap a MUPa-ba akarunk menni és most majd leshetem, hogy kiket-hogyan akar lekapni a lányom :o

Indi: vettem agyagot is-és hogyisvan ez a kiszárítás sütőben?? 200 fokon tudok sütni, meddig kell ???

Fibi: az Izabella kiesett?? Nekem az úgy tetszik, és szerintem passzolna a vezetéknevetekhez és ritka is?!

Votiv: felcsigáztál, milyen névre gondoltál??? :roll:

Rylie
rylie

Sziasztok!
Kicsit hosszú napjaink voltak mostanában, így nem sokat tudtam olvasgatni :-(
Voltunk tegnap NST-n, a baba jól van, fájás semmi, úgyhogy várakozunk...tényleg ez a baj ezzel a "pontosan" számolgató centivel, hogy ha elfogy az semmit nem jelent, viszont akkor lelkileg nehezebb lesz várni. Tegnap még NST után kellett mennem a SOTE-ra vérvételre éhgyomorra, volt már vagy fél 11, de sajnos csak így volt ip. remélem most is jó a pajzsmirigyem. Sajna a kenetemből kitenyészett, aminek nem kellett volna, így vizualizálhatom a minimum 5-6 órát, hogy Szolnokról felérjünk, és még a antibiotikumot is megkaphassam. Pedig bekészítettem a puzzlet arra az időre :-)

Kedden nyit a használtruha boltunk, megkaptuk végre az engedélyeket. (Anyukámnak fizeti a munkaügyi a járulékát, vagy a bér valahány %-t, még idén lehet igényelni ha vki legalább 3 hónapja munkanélküli. Így csináltunk neki állást.) Még vettünk egy zsák gyerekruhát ma, nem tudom megállni, hogy ne szedjem ki belőle a kis méreteket. :-) Annyira jó minőségű és olyan tündéri ruhák, de valamiért inkább kislányoknak, alig van benne kisfiús
A lányok már ebben a korban is többet öltöznek? :-)

Évek óta először elfogyott az energiám, volt benne egy-két hajnalban kelés, némi hivataljárás- nagyon nem csodálkozom, de fura érzés. Így most próbálok töltekezni...

A névválasztással egyre rosszabbul állunk, ami eddig tetszett már az sem igazán :-( az apja szerint ezzel elég akkor foglalkozni, mikor meglátja majd születés után, minek "izgulok"... :-)

Szerintetek homeobogyókkal érdemes készülni a gyermekágyas időszakra, mármint az itthonra? 4-5 éve semmire semmit nem vettem be (csak a pajzsmirigyemre és elevitet) az itteni gyógyszertárban lehet rendelni kellene ezeket. Ti mire mit szedtetek?
A gyerekorvost értesíteni kellene szülés előtt, hogy majd jöjjön ki?
A szülésről annyi minden szól, és annyi anyag van, na de az ami utána jön, arról semmi. Pedig nem kevés papírt vágtak hozzám a cégnél, és hiába polcoztattuk be a giganagy beépített szekrény harmadát a gyerekholmik nem férnek, pedig nem vásároltunk szinte semmit, ez a sokminden egyszerűen idekerült valahonnan :-) és a nagyja még a szomszédoknál van addig, míg majd kell...

Andi

Kép
Kép
Andi
kisherczeg

Votiv

Azért váltok oktatót, mert az eddigi az egy idegbeteg idióta :evil: . Semmit nem magyaráz el, de állandóan aláz meg ordibál.

Te miért váltottál 3x? Azok is idióták voltak? Remélem nekem a következő már beválik.

És alvás témáról eszembe juttatta az írásod, hogy nálam úgy volt ez, hogy amíg egész kicsi voltam nagyon szívesen aludtam volna a szüleimmel, mert sokszor én is féltem a sötétben és ugye a szüleim biztos védelmet jelentettek nekem minden helyzetben, legalábbis így gondoltam rájuk, de ők nem engedték. Mondjuk ha vihar volt és nagyon féltem akkor átmentem hozzájuk, remélve, hogy nem küldenek vissza. :?

Később viszont, mondjuk amikor már iskolás voltam kb, és nálunk is voltak ilyen szituk, amikor rokonoknál kis helyen kellett sokan aludni, meg nyaralás ilyesmi, akkor viszont már egyáltalán nem örültem, hogy meg kell osztani velük az ágyamat, akár velük, akár a tesómmal vagy bárkivel. Pedig ilyen bepisilős élményem nem is volt. :D

Fibi

Hát így könnyű, hogy nincs kupi feeling. :D De nálunk van, mondjuk az egész lakás egy nagy kupi! :twisted:

Ez a lakás kérdés amúgy is mumus nálam, mert annyira szeretnék valami tök jó lakásban lakni, de a kreativitásom elég nyamvadt és valahogy nem igazán jó sehogy se. Mondjuk még nincs teljesen berendezve a lakásunk, de amit eddig műveltünk vele... finoman szólva nem az igazi.

Zsan 180x200? azon talán én egyedül elférek. :lol:

Akata

Éljenek a főzős pasik! :P Végre van olyan aki nem csak a nőtől várja el, hogy a fakanál mellett álljon. Hajrá feminizmus! Bár csak az enyém is főzne...

ruz
ruzicsky

Együttalvás: mindig azt gondoltam külön szoba kell a gyereknek. Na de van két szobánk, az egyikben az uram működik, ez az iroda, 4-5 PC, egy-két szerver szétszedve, monitor a földön (a másik, amiről telepít) mindenhol kábelek, és simán telefonál vasárnap éjfélkor munkaügyben 2-3 órát hála az ingyenes netes telefonoknak. Amúgy nyitott a konyha, előszoba felé...most hogy lassan öltözik az ember lánya, és legjobb itthon nem sok ruhában lófrálni, minden kényelmetlen, elég vicces szituk adódnak.
Itt kb. semmit nem lehet csinálni, pl. megnézni egy filmet, mert tuti a felénél járkálni kezd előttem fel- alá és semmit nem hallok. Amikor kidőlök áthuzok a másik szobába, de némely gép simán mint a traktor a 6 vinyótól...
Azt hogy a baba ehhez hogy fog alkalmazkodni elképzelni sem tudom, de borítékolom mi fogunk nem Ő. A kisszoba kicsit zsúfolt lett a kiságy-franciaágy halmozástól, ráadásul be kellett a fejtámlát fordítani az erkélyajtó elé, máshogy nem fér be. Úgyhogy nincs sok lehetőség egyenlőre...abban is biztos vagyok a helyzet fokozódni fog.
Velem könnyű dolga volt, simán kitiltott a nagyszoba belső feléről, mert folyton rátapostam valamire :-) na de kíváncsi vagyok Lurkóval hogyan bírkóznak majd meg...hihihi
:lol:

Lehetnek elképzeléseink, elveink, aztán majd jól elfelejtjük..

Kép
Kép
Andi
kisherczeg

Jóóóóóó reggelt!!! Épp hogy vissza tudtam olvasni, szerintem írni már megint nem lesz időm :D

Viszont tegnap eszméletlen finom bejglit sütöttem barátnémmal :D Megpróbálok még erre járni ma, mert ilyenkor hétvégén be tudnám hozni a lemaradást :)

Palom,
küldtem privit :)

Betegek gyógyuljatok! :)

v
kisün

Sziasztok!

Van egy csepp időm, teszek fel pár képet, annak, aki hiányolta múltkor!:) Remélem nem lesznek túl nagyok!

Kép Kép
Kép
Kép

Só-liszt gyurma: Köszönöm a recepteket! Holnap megpróbálom megint!
Indi! Tudtam, hogy van valami extra hozzávaló (tapétaragasztó), ami tartósabbá teszi, de sehogy nem jutott eszembe, mi az! Köszi!

ILdi
ildi76

Szrekuc!
a Humánával és a DM Baby Love-val (3-as) az volt a gondunk, hogy olyan sűrűre sikeredett, hogy alig bírta kiinni az üvegből (Avent 4-es). úgyhogy volt, hogy inkább fél kanállal kevesebbet tettem az adagba, csak kényelmes legyen neki.

Barbi!
nagynénémnek pár éve van fényterápiás gépe. cserélget benne üveglapokat és azzal kezel. nekem a náthára nagyon bevált, mikor nála voltam.

Tinu!
marha jól haladsz a pulcsival, még kedvet kapok :)
mitől kézműves egy csoki? esetleg házi? jójaz? :)

Akata!
én nem bánom, hogy Lencsi a saját kiságyában aludt az első perctől fogva (habár asszem 4 hós koráig nem lehetett volna elrontani), mert így most tudja mi a dolga, ha az ágyba teszem. én ráadásul alapvetően nem tudok jól aludni, ha ő is mellettem van, mert féltem, hogy lemászik, agyonnyomom, stb. szóval a második gyereknél azért első pár hónapban oda fogom venni, nem szivatom magam a 10-szeri cumivisszaadással, meg ilyenekkel, de ugyanígy kiságyra fogom tanítani , mert nekem kellemetlen lenne, ha folyton ott aludna velem. különben ez esetben számítani lehet arra, hogy nagy ágyon csak nagyon nehezen alszik el. szóval most nem is tudom kiságy nélkül altatni, max babakocsiban.
úgy tudom a szakirodalom nem javasolja a gyerek szülővel alvását, de én úgy vagyok vele, hogy mindenki ott enged az elveiből, ahol akar, csak érezni kell a határokat. szóval no para! esetleg kezdd el szoktatni a kiságyra, hogy ott is tudjon jót aludni. mert ha egyszer mondjuk nagyiéknál alszik, biztos nem a nagyi mellett fog :).
ja és persze két gyerekkel meg már nehéz megoldani, szóval, ha jön a kicsi, akkor is érdemes a nagyot ágyba szoktatni.
+ most látom, hogy Votiv abszolút a szívemből szólt!

Lindi!
Gréti gyönyörű, és egyre inkább Anyja :)

Palom!
a dokiváltás nem egyszerű ügy, néha nem szívesen vállalják a váltós mamákat, mert kellemetlen a régi doki mellett. (már amennyiben egy helyen melóznak)

Ruzy!
anyukám a félős dolgot úgy oldotta meg, hogy ekkorra mi már rendes heverőn aludtunk, és ő jött át a mi ágyunkba. így nem szoktunk az ő ágyukba! ha villámlott, v. ilyesmi, bebújt hozzánk, kérés nélkül is.

Vera!
beigli receptet küldhetnél ;-)

ÉJJEL ESZMÉLETLENÜL FÁJT A TORKOM, így talán még soha. most is fáj, csak éjjel jobban éreztem. nem tudom mit egyek, még Oscillo sincs itthon :(
ancsipancsi

Ildi!
Timinek hatalmas hajzuhataga van!!! :)
ancsipancsi

Sziasztok!

Kisün,
gratula a bejglihez :D én is kérek szépen recipét;még sosem sütöttem bejglit de éehet h idén belevágok

Ancsi, huh, akkor örülök, hogy a tápsűrűség nemcsak nálunk gond :wink: most úgy adom neki, hogy 1/3-2/3 arányban tej meg víz és eggyel kevesebb lapát táp; nemtom h ez így jó-e, de a béjbi így üresre szippantja az üveget :D :D
köszi a dm-es tippet, magamtól valszeg nem próbálom ki

nálunk is mindig anyu jött át - vagyis csak hozzám, úgy emlékszem, mert tesóm meg köztem majd8 év van, úgyh ő már nem élt a dologgal :D

mi csak nagyon keveset aludtunk együtt és most is próbálok figyelni arra h ne; így is annyira össze vagyunk nőve (legalábbis én hozzá :D) egyrészt másrészt meg így nem kell azon aggódni h leesik-e stb; persze ha nagyon vonyít meg ilyesmi akkor átjön hozzám meg szeretek is vele aludni de azért inkább mégse

gyerek reggel óta meózza a mézeseimet :lol: :lol: lassan már nins mit meózni :wink: :D

szépek a képek a csajokról :D

Kép

Kép

:D
szrekuc

Ancsi,

torok :cry: én csak strepsilst és társait szoktam de azt is ritkábban; hagymatea mézzel hársfatea ilyesmit inkább
nálunk a gyerek takynos még mindig meg köhög főleg h kapja a fluimucilt :( gyógyulhatna már

Kép

Kép

szrekuc

Szrekuc,
köfi a tippet. van itthon Homeogene 9 torokra, azt is szlopálom, meg most , hogy mondod... Streptils is :)
én is onnan jöttem rá, hogy ua. az almás táp, mert csak Humanában van almás, és mert ugyanaz a Humana kanál van a DM tápban. én tejcsit még mindig nem keverek bele, de külön szokott néha kapni. de az tényleg segít a sűrűségen. csak én azért adok csak tápot reggel és este, mert dupla annyi kalória van benne, mint a tejben, tehát így nyugodtan alszom, hogy nem éhes. :)
ancsipancsi

Zsán, Den,
köszi a grépfrútos hsz-t; patikában csak egyféle volt és mivel nem ismertem, eszembe se jutott h alkoholos lehet - persze kérdezhettem vna :roll: hol lehet nemalkoholosat venni? az h Jucusnál mit jelent?

gyerek belepakolta a lapos építőkockákat a gitárba :shock: :shock: :shock: :?

Kép

Kép

szrekuc

Rylie :) eza sütőben égetés lapos képekre teljesen jó lesz (sütés nélküls is jó lenne, de így méginkább), arra vigyázz. hogy jó alaposan gyúrd meg az agyagot, mint a téásztát, emrt a benne maradt buborékoktól repedhet/törhet. Ha elkészült a mű, akkor 1-2 napig szárítsd, ha teljesen száraz, akkor mehet a sütőbe, legalább egy órát sütném, de majd erre úgyis ráérzel.

Mi még messze vagyunk a meggyógyult állapottól sajnos, különösen éjszaka. alig akar eza csemege enni, illetve akar ő, csak elfogy az akarás két-három korty vagy kanál után. Ez a dátha piszok dolog, utálom :evil:

Ildi :) Képeket de jó, hgyo tettél fel! Kócos kép tetszik a legjobban :)
Tapétaragasztót 1 kilós kiszerelésben lehet kapni bármelyik barkácsboltban, a legolcsóbbat vedd (CMC), ne hagyd magad rádumálni semmilyen csilivilire! Később sok dologra használható, évekig elég, nagyobb dekopácsos darabok (nem szalvétával, hanem papírral vagy textillel) pl. papírdobozok remekül bevonhatók vele és papírmerítéskor is használható. Tavaly így készültek a sóliszt "mézeskalácsok" a fára, ezt már timi is tudná veled csinálni - kis kukacokat, gyöngyöket gyúrni például.

Szrekuc :) persze, hgyo higíthatod a tápot. A megadott mennyiség arra vonatkozik, ha semmi mást nem kap a baba, így biztosított a megfelelő tápanyag-ellátás, de nagyfiúk már kaphatják kisebb-nagyobb adagokban, főleg, ha mézeseket meóznak :)

indianyo

Szrek :) Johinál (www.netbio.hu) kapható másfajta grapefruit-mag kivonat. DM-ben si van többféle, de azzal is óvatosan kell bánni.

indianyo

Rylie,
Kamilla jo fej :lol:
Izabellát azért vetettük el, mert az olyan úrikisasszonyos szerintünk :lol:

Ildi,
Timi egyre gyönyörübb kislány, és azok a hatalmas szemek :D jobban vagytok már?

Én is teszek fel két képet a tegnaprol :D Aztán huzok a konyhába :D

KépKép
fibi

Indi!
nem válaszoltál, vagy biztos nem olvastad, vagy én nem olvastam, hogy válaszoltál :). lényeg, hogy nem azokra a bébiételes üvegekre gondolsz, mint a HIPP totyaüveges kaják? mert ilyen üvegem van, ha majd kell vmikor. (mint az erőspistás üveg)
ancsipancsi

Ancsi :) nem tudom, milyen a totyaüveg meg az erőspistás :( olyat szeretnék, ami kerek pocakú (tehát nem az átlagos hosszúkás fajta) üveg, a Sunvalnak vannak ilyenjei, Hippben még nem láttam.

http://www.sunval.de/bilder/2-B1_660.jpg

indianyo

segitség a konyhában
Kép
fibi

laptop zseni
Kép
fibi

Andi,
jo töltekezést! :)
gyerekorvost mi szülés elött pár héttel felkerestük, hogy elvállal e majd, és igy megismert minket, és adott receptet is szülés utánra(a szokásos popsikenöcs meg köldökhintöpor, ilyenek) :)
Homeos cuccbol szerintem érdemes betárazni elöre, ebben Votiv a profi, hogy melyeket, de én is szivesen irok Neked néhány tippet Chamomilla, Belladonna, Phytolacca, stb.) :)

Ancsi, Szrekuc, Indi,
gyors gyogyulást Nektek és a baboknak!!
fibi

És Andi,
még idén légyszives válaszolj a mélemre, mert mindjárt megszülsz, aztán... :lol:
fibi

Köszi Indi a segítséget!
Ded most aludt el csak, úgyhogy lehet, hogy kihagyjuk a MUPA-t..igy megmenekülnek az ottani gyerekek Kamilla csókjai elől :)

Gyógyulást D-nek!! ++++++++++++++++++++

Szrek: Ábelnek is adsz a mézesből???

Fibi: De az hogy Iza az meg olyan szép :) és úgyhogy Izabell ??
De persze ti tudjátok ;)
Bálint :)

Ancsi: bodzatea + lándzsás útifű + nebucain+c vitamin nekem ez a bevált recept! Érdekes a homeogenya nekem nem használt eddig sosem :?

Rylie
rylie

Kisherczeg: olyan, mintha a mi lakásunkról írtál volna. :lol: De szó szerint. Remélem, valahogy be tudjuk majd lakni így hárman megfelelő arányban a lakást. Nálunk pl. nem kérdés, hogy a baba kiságyban fog aludni, mert ketten sem férünk el rendesen a nagyban. Viszont kb. 10 centire lesz a fejemtől a kiságy, szóval olyan, mintha... Szóval az elvek és a lehetőségek között muszáj kompromisszumokat kötni.

Ancsi: a kézműves csokiban igen, az a lényeg, hogy általában jó minőségű, vagyis nagy a kakaótartalma. Mondjuk én mindenféle csokit szeretek, bár nem szoktam halálra zabálni magam belőlük és nem is vagyok egy nagy gourmand (pl. a belga csokitól nem dobtam magam hanyatt), inkább a tejcsokit szeretem. Az olyanokat, amiket kiskoromban csak a nyugati rokonoktól lehetett beszerezni (Milka). :lol:

Kép
Kép
tinu

Sziasztok, Eszter vagyok a 2006. tavaszi topicból!

Figyelmetekbe ajánlok egy hiánypótló, vadonatúj kiadványt, melyet bátyám, dr. Krivácsy Péter (intenzív terápiás orvos, gyermekorvos) írt.
Mindenkinek ajánlom a könyvet, melynek címe: Gyermekkori vészhelyzetek - S.O.S. megoldások. Idegen szavak nélkül, röviden és egyszerűen, sok képpel illusztrálva segít eligazodni sürgősségi állapotok esetén.

Mikor hívjunk orvost, és mikor mentőt?
Mik az első teendőnk súlyos helyzetekben?
Enyhe vagy súlyos? Hogyan ítéljük meg gyermekünk állapotát baj esetén?
Ilyen egyszerűnek tűnő, de a gyakorlatban nagyon is komoly kérdésekre választ kaphatsz.

Kiknek ajánljuk? Szülőknek, nagyszülőknek, babysittereknek, óvónőknek és mindenkinek, aki gyerekekkel foglalkozik.
Néhány fejezetcím a könyvből: Áramütés, Bőrkiütések, Bölcsőhalál, Csonttörés, Félrenyelés, Gyógyszermérgezés, Kiszáradás, Láz, Rovarcsípések, Szemsérülés, Újraélesztés, Vérzések...stb.

Kapható a nagyobb könyvesboltokban (2850,-Ft), de az alábbi honlapon rendelve olcsóbb.
http://www.leghajo.hu/
Vendég

Kis és nagy betegeskedőknek bulást!!!

Ancsi :) Rájöttem, hogy már nem szoptatsz és terhes sem vagy, így óóóriási a választék toroktablettákból! Strepsils sztem is rulez, régen nekem mindig bevált, de a Septofort, Coldrex, stb. márkák is jók.

Szrekuc :) Nem Jucusnál, hanem Johinál! Indi megírta a honlapja címét is, mi tőle vettük és azt adtam a dednek, nem emlékszem, hogy alkohol lett volna benne.

Ildi :) Csajod nagyon ééédes! És mekkora haja van már! A sapka jól takarta múltkor 8) Hogy van a család? Meggyógyultatok már? Párod hogy bírja a gipszet?

Ruz :) Ha ilyen állat volt az oktatód, jó hogy lecserélted! És így mikor lesz a vizsgád?

Kisherczeg/Andi :) Ne tudd meg, hogy mi hányszor rendeztük át a lakást! Ahogy nőtt a ded, mindig próbáltuk a környezetet az igényeihez alakítani, nem volt mindig könnyű, de szerencsére volt mozgásterünk, nem minden "fix helyű". Szóval majd párod is rákényszerül a kompromisszumokra, mert különben több ideje megy el "hadakozásra", mint munkára. Nem lehetne szobátcserélni? Ő dolgozna a kicsiben, a nagyobb nyitott meg lenne a háló, jobban elférnének az ágyak és kényelmesebb lenne, meg ő is magára (és a gépeire) csukhatná az ajtót. Végső esetben, meg ha így is nagyon hangos, akkor lehet pl. egy szivacsot tenni az ajtóra hangszigetelőnek, vagy nem is tudom :roll:

Vera :) Hű, már kész is a beiglid?! Gratula! Melyik a kedvenced? Diós, mákos? bár ettem már gesztenyéset is :D

Fibi :) Ez aztán a segítség!! :D Hogy haldtok a ütikkel és a díszítéssel? És úgy néz ki, megtaláltuk az ágyat B-nek és befér a mostani helyére (ha leszereljük a polcot mellőle)!
denizsa

Fibi :) ütik=sütik :oops: bocsi
denizsa

Den,
:oops: köszi a helyreigazítást; elnézést az érintettektől :wink: :D

Kép

Kép

szrekuc

Rylie,
még meggondoljuk szülésig százszor, hogy Izabell vagy Fanni vagy... lesz a neve :D

Deni,
és hol kaptatok ágyat, milyet, mekkorát, mennyiért? :)
fibi

Na, megint itt egy kicsit!:)

Fibi!

Bálint arca is hogy változik! Nagyon édes! Nem tudnám egyébként eldönteni párodra vagy rád hasonlít! (Már amennyire párodra emlékszem!:))

Lindi!

Jók a képek Grétiről! Nem látszik a fogyás rajta szerencsére, a mostani képeken! Legalábbis én nem érzékelem!:)

Den, Fibi!

Köszi a kérdést! Párom megunta a gipszet és levetette! :D Úgyhogy már mankó nélkül saját lábán mászkál a lakásban! Szóval alakul! Derekamra úgy néz ki jó a Fastum gél! De mára meg náthás lettem! A fene vigye el! :? Timi sajnos még mindíg köhög, meg hörög! Nem tudom meddig várjak és mikor vigyem dokihoz, mert múltkor u.ezekre a tünetekre azt mondta dokinéni, hogy csak folytassuk a Stodalt és be is vált! Már 2X volt Timinél ilyen és elmúlt! Csak mostmár több mint egy hete tart!:( Láza vagy más tünet nincs!

ILdi
ildi76

Indi!
igen, ez az az üveg. nekem van Nestlé Mami receptje, vagy mi :) és HIPP Sonnen-früchte is 1-1 és itt találod meg az üveg képét:
http://img.dooyoo.de/DE_DE/175/Familie/ ... -mango.jpg
http://www.preisvergleich.org/pimages/S ... 246_20.jpg
sürgős lenne a j.héten, vagy ráér Karácsony után is? mert beviszem én neked valahova, de tény, hogy elég tréül vagyok, félek, hogy átadok vmi bacit.

Tinu!
nekem a kedvenc "csokim " a Szamos narancsív :). vagyis szeretem a keserűcsokit, ha kandírozott narancs van benne. nem régen veszte fejemre vettem egy márkás 75%-os csokit, amin narancsos felirat állt, és kiderült, hogy csak magának a csokinak van narancs íze, de sehol a narancshéj :(.

Denizsa!
én is most jöttem rá, hogy már szedhetek gyogyókat :)
ma néztem a Bálint szülinapos dvd-t. két dolog jutott eszembe. 1. hogy vagy? hogy viseled a babát? 2. hejj de finom a csokis kekszed!

marhára félek, hogy influenzás vagyok, mert fáj mindenem, szédülök, marha nagy a fejem, kezdek hőemelkedéses lenni és pluszban még fáj a torkom nagyon. úgy félek, hogy elkapja Lencse és pont szentestére idén is beteg lesz :(. holnap reggel rohanok Oscilloért a gyogyótárba és adom neki is, ha kell, ha nem.
ancsipancsi

Kisherczeg,
Én csak a védőnőnek szóltam és ő szólt a doktornőnek. A doktornőt ő ajánlotta még a szülés előtt, de mondta, hogy választhatok másikat is és akkor majd annak szól, ha egy helyen dolgoznak (egy rendelőben). Persze nem választottam mást hiszen nem ismertem még a 'választékot', másoktól se hallottam semmit a környéken lévő gyerekorvosokról. (Később is bármikor válthatsz, nekem még talán a szülészorvosnál és szülésznőnél is érzékenyebb dolog a jó gyerekorvos.)

Vera,
A beigli receptnek én is nagyon örülnék.

Az Oscillo.... nekünk is annyira bevált, hogy azóta több dobozzal tartok itthon.

Móni
Kép
Kép
monisa

Ancsi :) nagyon ráér az üveg, kösz.

indianyo

Fibi :) Nem offolok topikot, majd írok mélt :wink:

Ancsi :) Jaj, buljál mielőbb!! És nagyon remélem, hogy Lencsi megússza, hajrá osci! De szívesen sütnék Neked sütit, bárcsak lenne tali... Köszi, jól vagyunk, képzeld ma reggel Bálint tök édes volt, apa megsimizte a pocim (pontosabban kistesót) és B. is beszállt a simibe, aztán meg is puszilgatta :D

Ildi :) Bulást Neked és Timinek is! Remélem karácsonyra meggyógyultok! De jó, hogy párod már gipsz nélkül jár!
denizsa

Sziasztok!

Nem ezt a tablat kerestetek regebben?
https://www.babanet.hu/tarsalgo/viewtopi ... tart=60100

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

:oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
Ezer bocs, rosszat linkeltem....

Szoval Proone-fele tabla:

https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/mes ... 50037.html

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

Dóra, ez az, csak baromira nincs ápdételve :lol:

gyerekek gyönyörűek! a csajok szívdöglesztők, Bálint meg irtó helyes kispasi!

Deni, ágyra én is kiváncsi vagyok, milyet vettetek végül!

Indike, remélem jobban vagytok!

Ildi, mi ugyanitt tartunk! Isti is több mint 2 hete krákog! a Stodal csak feloldotta neki a trutyit, de ettől még nem múlt el neki, így a gy.doki javaslatára váltottunk köptetőt (ambroxol). de bakker ezzel se múlt még el, pedig már ezt is 1 hete nyomatom bele :?

Palom, én szívesen ajánlom Neked az én (meg Denizsa meg Curse meg Mása) dokiját: dr. Faludi Pált. a magánrendelője elérhetőségét én nem tudom, mert sztk-ba járok hozzá, de ha érdekel, lesz, aki meg tudja mondani. korrekt, alapos és jófej doki, de egyel idősebb, mint BB vagy Bardóczy Zsolt - ha Kisün őt ajánlotta neked, mindenképp kérdezd meg, hátha elvállal, mert szuper doki (csak az egyik legdrágább is) .

ma mi is tenyérlenyomatot készítettünk Istivel, és tök ügyi volt!
én a kreatív hobbiban vettem egy csomag agyagot, és 5 lenyomat kijött belőle. most szárad :)

aztán du. elmentem soppingolni, és most ott tartok, hogy apafejen kívül mindenkinek minden ajándék megvan (avagy a hozzávalók). istinek megtaláltam a legjobb ajándékot: egy takarítókészletet! van benne kis felmosóvödör, olyan weledás, mint a nagyoké :D meg partvis, lapát... :D a névnapjára meg kap egy kicsi babakocsit, mert nagyon szereti tologatni. még szeretnék neki egy boton tologathatós kacsát vagy hasonlót, de az se baj, ha nem találok, mert ez a takarítócucc tuti jó ajándék neki :D

most megyek, a kedvenc csapatom (Philadelphia Eagles) játszik :D

votiv 8)
votiv

Votiviám :) az rendben van, hogy egészséges életmód és alternatív megoldások, de a felmosó az nem Weleda, hanem Vileda :lol:

Nemigen gyógyulunk, de nincs láz és rosszalkodás megy ezerrel, úgyhgoy nem nyavalygok. A köhögés az csúnyaság. Én is állandóan tüsszögök, ezt Dominó hangosan kikéri magának :lol:

Zuzinkó, ugye nincs baj?

Gesztenyés bejgli?: az én biztosan szeretném...

szaladni kő, hínak...

indianyo

Indi :lol: :lol: :lol:
a fő, hogy értitek :D

ma durva rémálmom volt: megszületett a lányom, és tele volt a szája fogakkal! és meg is szólalt! hűű de ijesztő volt :shock:
inkább fel is keltem.

most nekiállok még a digitképeimet feltölteni előhívásra, hogy karácsonykor a rokonság közt legyen mit osztogatni, és akkor már tényleg baromi büszke leszek magamra :D

Lindi, apafej tegnap hozta el a MOM-ból a fényképet, szóval még lehet érte menni!

de büdi ez az agyag ahogy itt szárad :?

Indi, hány fokon kell kisütni? én balga kidobtam a papírját is már.

votiv 8)
votiv

Sziasztok!
Tinu! Te miért hagytad ott Varsányi Hajnalkát?
Ha jól értem, akkor meg vagy elégedve Urbán Mártával.
Nem tudom, melyikőtök kérdezte, hogy hol aludjon a gyerek.
A fiam 4 éves múlt októberben. Azóta alszik velünk, amióta visszamentem 2 éves korában dolgozni. Ő bölcsibe ment, és szinte állandóan beteg volt. Az anyám járt fel vidékről segíteni, de az volt a kívánsága, hogy a gyerekszobába aludhasson, mert ott van egy kihúzható sarokülő. A fiam azonban, nem akart a nagyanyjával egy szobában aludni, meg elég felsírós volt éjszaka, úgyhogy átcuccoltuk magunkhoz. Azóta velünk alszik, és sokkal nyugodtabbak az éjszakák, amióta a mi szobánkban van. Tervezzük visszaszoktatni, de fél a szobájában egyedül, nem is nagyon megy be, csak ha valamelyikőnk vele megy.
Talán, ha lesz kistesó, és a kicsi a gyerekszobában alszik, akkor talán ő is szívesebben fog ott aludni.
De ezt csak feltételezük.
Judit
judit1974

Denizsa!
tök jó , hogy Bálint már így felfogja a dolgokat!!! nagyon édi lehet. csokis kekszet megpróbálok majd én gyártani, ha felcseperedtem.

Dóra!
tök jó, ez a Proone tábla prototípusa, ezt lehet fejleszteni :D

de tök jó, mert még csak 30 éves vagyok rajta :)

Indi!
ápdéeljük majd ezt a táblát valahogy? vagy csináljam meg ráérő időmben? szívesen megteszem! most le is mentettem mindenesetre.

Votiv!
a Régióban (játék nagyker a Nándorfejérvári 23-ban) volt egy csomó babakocsi jó áron, meg a fa részlegen olyan tolós izé is, aminek a végén mozgó állatok vannak.
a Weledán jót röhögtem, csak furcsa volt a megnevezés, de míg Indi nem mondta, nem esett le

Lencsi igen tanulékony perpill. Éppen egy jószágját vizsgálja, és nyomkodja a szemét, hogy "szeme" :). Tegnap régi Lencsis DVD-ket néztünk, és folyton aszonta, hogy: "baba! ádidé! jácci!" :) azaz játszani akart magával, meg a cuccokkal, amik a képen voltak. még hisztizett is, hogy nem vesszük ki neki a tévéből.

a MOM-os fotóról teljesen elfelejtkeztem :(((((((((((((((((
ancsipancsi

Ildi,
nekünk bevált a Stodal (Bálintnál), remélem hamar meggyogyultok most már!!

Deni,
B is szokta puszilgatni a hasam, de aminek még jobban örülök, hogy magátol eszébe szokott jutni a pocakom (és lakoja), és odajön simizni meg becézgetni (hogy Fanni baba) :D :D

Votiv,
weledás nekem sem esett le elsöre :lol:
takaritocucc nagyon jo ötlet, B meg szerszámkészletet fog kapni (csavarhuzo, fürész, minden van benne) :D
akkor biztos fogja a hugicát is tologatni :P

Ancsi,
remélem, karácsonyra Te is meggyogyulsz!!++

KépKép
fibi

Sziasztok,

csak azért jelentkezm, hogy élünk, csak hát..... nagy zűrösek a napok, valaki mindig beteg, most éppen megint Fanni lázas. Olyannyira kész vagyok már, hogy csak na, mindig kicsit köhög és belázasodik két hetente. De még a 15 hós oltást se tudtuk emiatt megkapni, mondjuk emiatt nem aggódom, mert majd megkapja.
Lényeg, hogy érdekel ám ami veletek történik és nem akarok eltűnni, csak menjen le a karácsonyi őőőőőőrület.

Mindenkinek kellemes ünnepeket és minden jót, ha addig nem tudnék jönni.

Minden beteg babának és mamának jobbulást. Jó készülődést.

Sok sok ölelés Johitól és Fannitól

Kép
Kép
johanna1975

Tegnap elmentünk szaloncukrot beszerezni (mert a házi készitésü elfogyott :lol: ), de Veresen is, és Gödöllön is csak alkoholos volt :x likörös meg cherry-s, meg ilyenek..... :( pedig ott egyesével lehetett volna venni, tavaly almás fahéjast, meg mákosat vettünk ott, tök finom volt..... a nagy boltokban meg csak nagy kiszerelés van, ha jol tudom....

Johi,
Nektek is jobbulást, de hamar!!!!+++
és ha nem jönnél már, Boldog Karácsonyt az egész familiának!!! :)
fibi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?