A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Jó reggelt!
Üdv az újaknak! Uxi, a Tied is pont olyan kis Gumimaci, mint az enyém. :lol:
Bezzeg Borié már igazi nagy baba!!! :lol:
Lányok, ha nem görcsöl a has, de elég sokat fáj, az ugye normális? Ez azért van, mert nő a méh, ugye?

Kép
nenoke

Nenoke! Igen :wink: Nekem is állandóan szúrkál.

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Brigi, köszi, amúgy itt a válasz a nadrágszorításra:
Egyre inkább szorít a nadrág, ennek azonban még mindig nem a baba az oka, hanem a rossz emésztés. Ezért a várandósság során termelődő progeszteron a felelős, ugyanis lágyítja az izmokat és a kötőszövetet.

Kép
nenoke

Köszi :wink: Csak tudod olyan furcsa, hogy eddig minden terhességemnél szinte az elejétől híztam, most meg fogytam eddig és mégis szorít :shock: Főleg, hogy még nem érzem a méhemet sem, csak annyit, hogy szurkál. Nekem sajnos alapból most akkora a hasam mintha már legalább 20hetes lennék :oops: :cry: :roll: Mikor fogom így érezni a babámat? :shock:

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Hát ha máshogy érzed magam, mint a fiúknál, akkor lehet, hogy beválik nagyanyáink megfigyelése, és lány lesz! :wink:

Kép
nenoke

Sziasztok!

Üdv. az újaknak! Puszka Mütyürke

Engem is szorítanak a gatyák..és néha fel is puffadok.
Én most nem nagyon érzek semmit odalent. A jobb oldalamon érzek néha vmit..de azt inkább akkor amikor pl. felkelek az ágyból..vagy öltözködöm..

Brigi!
Nekem tök hájas a hasam.. :roll:

Az normális ha nem vagyok annyira fáradt, mint voltam??
Az éjszakáim nem vmi. jók..nagyon sokat fent vagyok..
Ti hogy vagytok ezzel???

Nenoke!
Drukk a 12ik heti UH-hoz!!

Szép hetet!
torolve_20131003125716

Nenoke! Bárcsak igaz lenne :lol:
Gurgula! Az én hasam is hájas :oops: Az éjszakáim nekem is szörnyűek, és természetesen akkor aludnék a legjobban amikor Máté ébred és jön szopizni. Így néha úgy érzem, hogy szinte semmit nem aludtam, nappal meg nem lehetek fáradt :shock: Bár mintha én sem érezném magamat annyira fáradtnak :lol: Mondjuk ennyi év alatt már megszokhatta a szervezetem, hogy nem tudok rendesen pihenni :roll:

brigi73

Hú, nem akarom fájdítani a szíveteket, de én meg állandóan alszom. Miután tegnap délután 2 órát aludtam, tegnap fél 10-kor elaludtam, és épp csak egy fogmosás erejéig ébrdetem fel, utána reggel 7-ig mint a bunda. :lol:
Gurgula, én csak januárban megyek UH-ra, szerintem Kispiskótának kell szurkolni.

Kép
nenoke

Nenőke!!

Sorry, elnéztem..nem baj akkor majd januárra szurkolok neked!! meg magamnak is.. :wink:
Én január 4-én megyek.

Akkor tehát KISPISKÓTÁNAK!! Sok sikert a mai UH-hoz!!!

Brigi!
Jól van, nem vagyok egyedül..a hájas hasammal meg az alvással, bár neked ott vannak a gyerkőcök..nekem max. a karácsonyi ajándékvásárlás amivel még sajnos mindig nem végeztem, végeztünk..

Azt hiszem kezd megjönni az étvágyam.. :roll:
Nem kéne..próbálok odafigyelni, hogy mit eszem de azért néha becsússzan egy kis szaloncukor is..de nagy zabálásokat még nem rendezek
torolve_20131003125716

Majdnem elfelejtettem..

Uxi és Molkata!!

Örülök a 12-ik heti Uh eredményeknek!
torolve_20131003125716

Gyatyaszorítás: hát derékban igencsak van, gombot begombolni nem esik túl jól
Alvás: én a 4. héttől iszonyatos nagyokat aludtam, hétvégén du. is, tegnap volt az első, hogy csak fél órát aludtam el du., meg 10kor alíg bartam aludni....
Kaja: a 7. hétig nem volt gond, múlt hét közepén sajna visszatért az étvágyam......

Összességében: itt a 8. hét eleje, nem vagyok olyan álmos egész nap, nem feszül úgy a cici, kezdek bepánikolni
emma1976

Sziasztok!

Kispiskóta, igen, meghallgattuk a hangját is. Szépen zakatolt :D .

Nadrágszorítás: én vettem egy kismamaövet. Már alig tudom begombolni a nadrágomat. Most akkora a méhem, mint Emivel a 13-14. héten. :shock:

Gurgula :wink: , még nem a 12. heti volt. Az majd valamikor januárban esedékes.

Hol vannak a hóvégiek? Mandarka, Ancsa?

KépKépKépKépKép
uxi

Emma, mikor mész uh-ra?

KépKépKépKépKép
uxi

Uxi
Péntek reggel megyek a (7+5 -ön), akkor már szívhang is lesz, a múltkori még korai volt ahhoz.
emma1976

Uxi!

bocs.. :oops: egyfolytában bénáskodom..itt az uh-s gratulációkkal..hüpp

kismama öv nagyon jóóó, én is láttam, hát lassan kell is, aztán nemsokára kismama naci is..

emma!
ne pánikolj..bár én is kicsit így vagyok, kezdenek múlni, enyhülni az erősebb tünetek.. :roll:
torolve_20131003125716

Emma, én sem vagyok álomkóros, nem is nagyon voltam. Meg hányingerem sincs, csak néha émelygek.
Nekem a legjellemzőbb "terhességi tüntet" az örökös éhség, ez váltakozik azzal, hogy hiába vagyok éhes, egy falat nem megy le a torkomon...Meg retenetesen undorodom a fokhagymától :? .

Majd tegyél fel képet!
Mi is lehet, hogy átcsúszunk majd augusztusra, a lányomat is túlhordtam.Majd kiderül. :wink:

Brigi, neked nem változott meg a tejed a terhességtől? Én már nem szoptatok, de most megint lett tejem. Nem sok, csak 1-2 csepp.

KépKépKépKépKép
uxi

Uxi
Látom csak 2 nap van köztünk... Okt 27-től számolod? (én okt 29től)

Tudjátok első gyerek, meg 3 éve csak erre várok, szóval állandóan kérdések merülnek fel mennem....
emma1976

Sziasztok!

Köszönjük szépen a drukkokat, nagyon jól esett!!!

Megjöttünk a dokibácsitól!

Babócánkat pont 11 hetesnek mérte (ami valójában 10+4 csak biztos jól fejlett a drága). :lol: 44mm és csak úgy járt keze lába. A doktor bácsi meg is dicsérte, milyen gyönyörű (szó szerint). Jó volt hallani. A nyakiredő 2mm tehát tökéletes. Kaptam beutalókat, és legközelebb 4 hét múlva kell menni addigra kell az eredményeknek meglennie. Aztán mentünk a védőnénihez, aki szintén aranyos volt.
Ja és kettő képet is kaptunk. Annyira mozgolódott, hogy közben szembefordult velünk, így mutatva meg magát!
És akkor az aktuális sztárfotó :lol: : Kép

És akkor szemből is egy: Kép

kispiskóta

Emma!

Nekünk is első baba, mi több, mint 2 éve vártunk rá, bennem is sok kérdés vetődik fel..
Jó, hogy van ez a topik és jó, hogy vannak már tapasztalt kismamik is köztünk. :lol:
torolve_20131003125716

Emma, csak bátran a kérdésekkel, meg a félelmekkel. Tisztelet a kivételnek, szerintem mindannyian parázunk. És szerintem ez így is van jól. Mert a baba megérzi, hogy mennyire szeretjük, mennyit gondolunk rá, mennyire féltjük! És amíg nem görcsölünk be az idegességtől, talán még motiválja is, hogy dobogjon, kapaszkodjon, növekedjen. :lol:

Kép
nenoke

Sziiaaa Kispiskóta!!

Gratula az UH-hoz a babához, az eredményhez!!!!!!
Szuper!
A kórházban voltál UH-n?
Mennyit kellett várni? Tudod én is odamegyek..

Puszka
torolve_20131003125716

Gurgula, én is megörültem az övnek, mert lehet vele hordani a régi gatyát kicipzározva. Bár még be tudom cipzározni, jó nagy nadrág, szülés után vettem. :oops:

Eminél a 19. hétig sima nadrágot hordtam,mikor már nem lehetett begombolni, egy befőttes gumival oldottam meg a helyzetet. De azt takarni kellett egy hosszabb pólóval :oops: .
Utána meg bő rövidnadrágot, szoknyát, ruhát, bőnadrágot.
Kismamanadrág csak a 26-28. hét körül került elő. De akkor nyár volt...

Még egy éredekesség: valamikor a 17. hét körül vettünk egy nyári sztreccs kismamanadrágot, akkor még bőnek tűnt, de a 30. hét körül már nem tudtam felvenni, nem fért bele a hasam, hiába volt kismamagatya. Nehéz kiszámítani.

Most jó lesz, mert mire igazán nagy hasunk lesz, már bejön a jó idő, könnyebb lesz ruhát találni.

Ha már a ruhánál tarunk: ki milyen bugyit vesz?

Nekem van pár klasszikus kismamabugyim, jóval köldök fölé ér, de nem szerettem őket (viszont szülés után tuti jók voltak, tartják a hasat).
Most a Brendonban találtam 700 Ft körül olyat, ami has alatti, még nem próbáltam, de remélem jó lesz.

KépKépKépKépKép
uxi

Kispiskóta!
Gratula a sztárfotóhoz. Tényleg igazi sztár, ha még meg is fordul a fotózás kedvéért! :lol:

Kép
nenoke

Uxi, miben más a kismamabugyi, mint a rendes? Márminthogy ha rendeset veszek, csak nagyobb méretet, mint normálisan.

Kép
nenoke

Uxi!

Nekem kis gatyás bugyim van ami takarja a hasamat :lol: főleg, hogy az enyém hájas :oops:
Ez a legkényelmesebb, még be fogok belőle szerezni..
Melltartóim pedig szintén sportosak inkább, simák, belebújósak..
Van klasszikus is de picit szorít..nem a kosár hanem körben..amúgy nekem széles a hátam (anno sport) de most a cicik is nőttek..bár eddig sem volt pici, normál méret asszem :lol:

Uxi te akkor vékony lehetsz ha csak a 26-28-ik héten kerültek elő a kismama nacik, nem semmi.. :shock:
torolve_20131003125716

Ez a bugyi-téma még eszembe sem jutott... Egy jó darabig biztosan jók lesznek a normál bugyiim, tudnak még tágulni.

Mi az hogy így hájasozzátok magatokat??? Én 165 cm vagyok és 64-65 kg (5kg ot szedtem fel, mert tavaly ensóval műtöttek, majd 5 hónap hormonkezelés), szóval nem egy nádszál (felül M alul egyre inkább L), de azért próbálom nem túlméretnek gondolni magamat. Ti hány cm/kg vagytok?

Nenoke
Köszi, tényleg jó, hogy vagytok!

Gurgula
Nálatok volt oka, hogy ennyit kellett várni?
emma1976

Sziasztok Lányok!

Ma beszéltem a dokimmal, mert csütörtökre ígértem neki,de elfelejtettem, de nem mondott semmi használhatót. :( Elmondtam neki, hogy csütörtökön voltam uh-on és 18,3 mm / ma már biztos sokkal nagyobb/ és, hogy 2 hét múlva nyakiredő... Azt mondta jó,majd akkor keressem meg. Nem kéne nekünk egymással is kezdenünk valamit? Vagy túl sokat foglalkozom a dologgal? Védőnőhöz se tudom mikor kéne menni? Ti mikor mentetek először?

És nem számít picinek a 18,3 mm 8-9 hétre?

Ezt persze megkérdeztem a drága uramtól is, aki csak jól leteremtett, hogy nem eszem eleget,mert az nem normális, hogy 1kor eszem elöször... És gyümölcs,meg tej...

Nem is szeretem a tejet! És reggel ha kinyitom a hűtőt a kolbásszagtól elmegy mindentől a kedvem :(

Mondjatok valami megnyugtatót!
Vendég

Emma!

176/68 és L :D

Pocin, popin kisebb felesleg, de már úgy hozzám nőtt :oops:
Vendég

Ftükör!
Az tökéletes! Van egy honlap, majd otthonról tudom elküldeni, ha jól emlékszem 15-20mm között a normál méret ezen a héten.
Na a kolbász és felvágott nekem is a végem! De barátnőm mondta, hogy okos a szervezetem, abban annyi só, fűszer és zsír van, hogy csak jó, ha most nem kívánom :)
emma1976

Orsi, a méretekben nem vagyok jó, de a korábbi elbeszélésekben nem egyszer szerepelt, hoyg a pici baba belehúzott, aztán a következő uh-n már egy héttel idősebbnek tűnt mérete alapján. A doki velem is csak havonta találkozik, és csak ultrahangoz, semmi más. Szerintem ne aggódj, minden OK!

Kép
nenoke

Köszi! Jó volna ha elküldenéd,bár annyi mindent nézegetek össze már... Mondjuk ez a számolás is furi dolog kezdem feladni, hogy valaha érteni fogom!
Nyersen van gondom igazán a kolbásszal,meg h mindennek olyan szaga van. De mondjuk sütve... Csak a sör hiányzik a végéről! :oops:
Vendég

Nekem nem is a doki csinálja az uh-ot!

Mondjuk az a nő legalább kedves! Mondjuk attól is félek, hogy azt mondták h 2 hét és nézzük a nyakiredőt és ha még mindig pici lesz,akkormehetek mégegyszer??
Mondjuk a két hét az pont 28-a... De a következő csütörtökön vizsgázni megyek a fősulira.... Nem tudom mi lenne jó! Mert akkor biztosabb,hogy elég nagy...
Vendég

Emma!

Én 172 cm vagyok..és 2 éve az eskűvönkön 62-62 kg voltam. Most sajnos több, legalább 5-6 kg-val :oops:
Méret:L

Nem igazán volt nagy gond. 1 évig nem is foglalkoztunk a témával, aztán elmentünk kivizsgálásra, ahol a férjemnek nem voltak éppen túl aktívak a kiskatonái, a mennyiséggel nem volt gond. Aztán 3 hónapos vitaminkúra után, rendbe jöttek. Én kaptam a prolaktinomra bromo-t pedig teljesen jók voltak az értékeim. Aztán volt tüszőnézés+ pregnyl (tüszőrepesztő szuri) sikerült is a fogamzás de sajnos nem fejlődött a baba..8 hetesen állapították meg, hogy baj van de 6 hetesen is sztem. nagyon pici volt, szívpulzálás sem volt. Aztán kórház és lám októberben spontán sikerült a babácska :lol:

Fürdőszobatükör!!

Ne aggódj, nekünk 2 hete 14 mm-es volt, az UH gép 7+6 napra tette akkor, én is kérdeztem a dokitól, hogy nem kicsi? de azt mondta, hogy teljesen normális a mérete..
Védőnőnél még én sem voltam. Sztem a dokim megvárja a 12ik hetet..vagy nemtom.. :roll:
Szerdán megyünk hozzá, rákérdezek.
torolve_20131003125716

Gurgula!

HA jól látom, pont egyidősek vagyunk,mármint a Babáink, de neked 2 hete volt 14,nekem meg múlthéten a 18....

Nálunk is spontán első baba! Megbeszéltük, hogy elméletileg,ha a novebrerre történik valami,akkor pont belefér a suli és hát nem pont erre röppent egy kis angyalka,aki egyenesen szaladt/ röppent a gólyához.... :D
Vendég

Fürdőszobatükör!
ne parázz a mérete miatt sztem teljesen jó.

Nézd csak idemásolok vmit: :lol:

4 hetesen mintegy 4,2 mm nagy már, a 7. héten kb. 9,2 mm. A 10 hetes baba 3-4 cm. 12. héten a baba már 5-6 cm körüli.

Na megnyugodtál??

[/url]
torolve_20131003125716

Hát...

A 6-7 ( ezt írta ki a gép) héten volt 7,3mm
A 8-9 (szintén a gép) 18.3mm

Ezen a héten, kb. 2,5 cm lesz max. az a 9-10 és végülis lehet.. Behozhatja...

Jó! Kezdek megnyugodni!
Ti miket esztek? Szedtek valamilyen vitamint?

És ne hari :(
Vendég

Gurgula!

Igen a kórházban voltam, a dokimnál én oda is fogok járni terhesgondozásra. Nem kellett várnom, de tudod én protekciós vagyok. Amúgy nagyon aranyosak. Ha lehet választani ultrahangost akkor merem ajánlani Anga-Kis Balázst. Valaki itt nem volt vele megelégedve, de nagyon aranyos, és mindent részletesen elmagyaráz. Nekünk bejön!!! Még a párom is behívta, pedig hüvelyi volt!

Védőnőnél is itt voltam, egy bizonyos Pálmánál. Ő is nagyon kedves, aranyos! Nem kell ide a körzetihez járnom, hanem oda hozzá. Te is járhatsz hozzá!

Puszi

kispiskóta

Tükör!

Teljesen jók a méretei! Nekem a 7. héten pont 7mm volt. Majd a 8+4-en volt 20mm, és most 11 hetesen 44mm.

kispiskóta

Köszi Lányok!!

Jó, hogy vagytok!!
Vendég

Kispiskóta!

Köszi az infot.
Állítóla a dokim fog beutalni a védőnőhöz..de, hogy hová?
Ahová tartozom vagy a kórházihoz, nemtom..

Nálunk is eddig mindig bent volt a férjem, eddig csak hüvelyi volt de azt mondta a doki, hogy a 12ik heti is az lesz..
Január 4ikén megyek délelőtt.
torolve_20131003125716

Szerintem a dokid ehhez a nőhöz fog utalni, mert a Péterfyben ez a szokás, hogy a területileg kívül esőket is egy védőnő fogja össze!

kispiskóta

Hu, az jóó!
És jó fej a védőnő?? Hány éves? Modern vagy konzi?
torolve_20131003125716

Lányok!

Ti is sokat pisiltek??
:roll:
torolve_20131003125716

Szerintem meg a területihez tartozó védőnőhöz kell menni, hiszen a szülés után már nem mi megyünk hozzá, hanem ő jön hozzánk, és nyilván nekem pl. nem jönne ki a 8. kerületi (a II. Női KLinika a választott kórházam) a 20. kerületbe.
És valaki mintha azt mondta volna, hogy a 12. hét előtt el kell menni védőnőhöz, hogy szülés után járjon a tgyás, gyed stb. Bár én erről nem tudtam semmit, én úgy tudtam, hogy a lényeg, hogy legyen 4 pecsét.
Orsi, én szerencsére mindent tudok enni, és nem szedek vitamint, mert székrekedésem van tőle, és a doki azt modnta, akkor szedjek inkább csak folsavat. Nyers húst (kolbász, szalonna), lágy sajtot nem.
Méreteim: 164/56

Kép
nenoke

Gurgula, ne is mondd! Van, hogy éjjel kétszer is, nappal meg kb. óránként. :oops:

Kép
nenoke

Nenoke!

Ha nem megyek a 12ik hét előtt védőnőhöz akkor nem jár tgyás??
Gyed?
Jesszum! :shock:

Mondjuk igen, a védőnő fog jönni szülés után hozzánk..hm..
Szerdán mindenképpen megkérdezem ezt.
torolve_20131003125716

Nekem volt úgy, hogy pisiltem, elindultam otthonról és már megint kellett..mondjuk sok folyadékot is iszom, legalább 2.5 litert, főleg vízet. Nem nagyon kívánok mást.
torolve_20131003125716

Gurgula, én sajnos nem tudok erről semmi részletet, valaki itt mondta a fórumon, még valamikor az elején, talán Lynia, vagy már nem tudom, ki.

Kép
nenoke

Míg a bugyikról elmélkedtem írtatok egy csomót :wink: .
Abban más a kismamabugyi, hogy nagyon undorítóan néz ki :wink: , felér bőven a köldök fölé. Amíg nem nagy a has, addig jó, de ha nagy, akkor szerintem már nyomja a gumis része. Eminél a végén sima bugyit hordtam, csak 8 számmal nagyobbat, mint korábban...

Emma, október 20-tól számolom, aznap jött meg utoljára.
Július 27-re várjuk a babát.

Kispiskóta, gratula a sztárfotóhoz! :D

Gurgula, vékony voltam... 54 kg-val kezdtem Emivel (165 cm), szülés után 63 maradtam, majd lementem 59-re, most ez volt a kezdősúlyom, de szerintem már 60-61 lehetek, meg az alakom sem túl lányos, eltűnt a derekam. :shock: És megnőttek a melleim is, aminek a többséggelellentétben én nem örülök, de ez van...

Orsi, miért kicsi 18,3 mm?
Nekem 8+2-nél 17 mm, Emi 9+0-nál 22 mm volt (megnéztem, nem bírtam ki, de azért nem szeretném a két gyereket hasonlítgatni...)
Akkor a 18,3 pont 8-9 hetes körüli.

KépKépKépKépKép
uxi

Eszembe jutott valami: egyszer a dokim mondta, hogy az a kor, amit az uh a méret alapján kiír, nem is biztos, hogy megfelel a magyar viszonyoknak
A legtöbb gép külföldi, nyilván ott lett standardizálva az érték.
Ha jól emlékszem, nálunk valamelyik uh kanadai, egyszer egész meglepő kort írt ki, akkor mondta a doki.

KépKépKépKépKép
uxi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?