A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007-ben fogok szülni

Betti,
Meg egyszer sok szerencset, drukkolunk neked! Es persze Kellemes Unnepeket!

Rekanna,
"A „B” csoportú Streptococcus baktérium a múlt század 70-es évei óta ismert, mint az újszülöttek olykor végzetes megbetegedésének kórokozója.
A baktériumot a terhesek 10-30 százaléka hordozza a hüvelyben vagy végbélben. Ez nem kóros, betegséget felnőtteknél nem okoz, és legtöbbször tünetmentes. Az újszülöttek viszont olykor fertőződhetnek a születéskor, ami súlyos és maradandó következményekkel járó szeptikus megbetegedést idézhet elő.
Ha semmit nem teszünk ellene, akkor 1000 szülésből 2-3 újszülött születik ilyen betegséggel. Szerencsére ez csak a baktériumot hordozó terhesek a kb. két százaléka.
Az 1980-as évek vége óta vannak a világon próbálkozások a fertőzés megelőzésre. Magyarországon kétféle módszer terjedt el. 2005. decembere előtt osztályunkon –az általánosan elterjedt módszer szerint- a rizikócsoportba tartozó terheseknél (idő előtti burokrepedés, koraszülés stb.) szülés alatt antibiotikum adtunk.
A jelenlegi eljárás szerint 35-37. héten a hüvelyváladékból tenyésztésre mintát veszünk. A minta alapján meghatározzuk, hogy kinek a hüvelyváladéka tartalmazza a baktériumot. Pozitív lelet esetén az újszülött fertőződésének veszélye huszonötször akkora, mint negatív leletnél. Mivel a baktérium véglegesen nem tüntethető el a szervezetből, így hordozása a várandósság alatt kezelést nem igényel. Fontos viszont tudnunk a jelenlétéről, mivel így a szülés alatt vénás antibiotikum adásával az újszülött fertőződését megakadályozhatjuk. Koraszülésnél, fájások megindulása előtt elfolyt magzatvíz esetében továbbra is adunk antibiotikumot.
Bár ez a módszer amerikai adatok szerint nagyobb arányban előzi meg a betegséget, mint a korábbi, még így is csak az esetek 80-95 százaléka gátolható meg. 100 százalékos módszer a tudomány mai állása szerint sajnos nincs.
Megszületés után az újszülött fokozott megfigyelése szükséges. Amennyiben a szülés alatt két adag antibiotikumot kapott az édesanyja, és az újszülött tünetmentes, akkor további teendő nincs. Ha a szülés hamarabb lezajlott és a szülőnő nem kapta meg a megfelelő megelőző gyógyszert, akkor az újszülöttől tenyésztésre mintát és vért vesznek. Ennek és a tüneteinek függvényében kap az újszülött antibiotikumot."

Őzi
Kép
Kép
Õzi

Bbetti!!!

Most már tényleg itt a finis! Én is könnyű, gyors szülést kívánok és gyönyörű, egészséges kisbabát!!!
Karácsonyra már lehet, hogy otthon is lesztek!!! :D
Ügyesek legyetek mindketten! Gondolunk Rátok!!!

Judit

sch.judit

Őzi,
hú, ez aztán tényleg részletes válasz volt, nem, mintha féltem volna az eredménytől, mert azt mondta a doki, hogy ha van ilyenem, kapok antibiotikumot, de így végképp látom, hogy nem minden esetben kell, hogy a baba elkapja tőlem.
Köszi még egyszer, gondolom másoknak is jól jön.

Bbeti:
tőlem is drukkolás a szüléshez, kérünk minél hamarabb beszámolót meg fotót. És akkor is jelentkezz, ha még nem szülsz.

Fenix:
válts uh-s dokit, ha tudsz, ez nem normális. Nálunk pont fordítva volt, a nő kérdezte meg, hogy akarjuk-e tudni, mert ő már látja a nemét. Nagyon kedves volt és 20 percig nézte a baba minden porcikáját. Persze ez magánrendelésen volt, de szerintem megérte.

Kép

Kép
rekanna

Rekanna
ez nem az én dokim /hála I-nek/ és remélem soha többé nem találkozom vele.. ez az eggyik Uh-s doki a Péterfyben.. De róla más dokiknak is megvan a vélyeményük((...
fenix

Hello Lányok!

Betti: gondolok rátok! Remélem minden rendben lesz. Boldog családi karácsonyt kívánok nektek!

Üdv: Zsana

KépKép
Kép
r. zsana

Sziasztok!
kicsit késve,már lehet nem is olvasod Bbeti de én is Boldog Karácsonyt és nagyon kellemes szülést kívánok nektek!
Fenix:sajnos van ilyen orvos!
Őzi:ez egy nagyon részletes ismertető volt-köszönjük!

KépKép
vicuska

Őzi:ezt mindenkinél elvégzik majd?

KépKép
vicuska

Vicuska,
Nagyon szivesen :) ! Ugy tudom van ahol benne van a szures a rutinban van ahol nincs. Nekem minden ismerosomnek neztek eddig, a maganorvosok szerintem mindig elvegzik ezt a vizsgalatot. Kerdezz ra a dokidnal!

Őzi
Kép
Kép
Õzi

Hello-hello!

Most mar itt a karacsonyi feeling mindenkinel, ugye? Nalam mar zsong ezerel, ez egy kicsit mindig feldob :)

Nikky: A baba mozgasarol annyit, hogy en meg csak kb. 2 hete erzem tutira, hogy ez az, es estenkent hiaba pakolom a parom kezet a pocimra, nem igazan erzi. Gondolom az a kis szigeteloanyag, ami a hasamon van :? tompitja a mozgast. Szoval latszani aztan mar vegkepp nem latszik. Csak egy ritmusos apro hullamzas, de az meg az en szivveresem. Majd.

Rena: Orulok a jo AFP-dnek, most egy darabig nem kell izgulni semmin!

Rekanna: az az igazsag, hogy amig nem lattam pl. a te szep uj ruhadat, eleg jol vissza tudtam fogni magam vasarlas ugyben, de ha mast latok szep kismama ruciban, es lassan kezdek gombolyodni is (meg mindig csak +2,5 kg), egyre jobban kivanos lettem. Nekem is szep felsoket ide!!!!

Nanett: En is hallottam az elemlampas megforditasos modszert. Sajna az illetonek nem jott be, de hatha nalatok! Ja, es allitolag ha kozben a neven szolitgatod, az is jo hatassal van a dologra.

Lyukasztgatas.... mindig tanul valamit az ember. :wink:

Betti: Nagyon szoritok neked, es kivancsian varlak vissza, amiota en itt vagyok, te vagy az elso szulo kismama!

Fenix: Orulok, hogy tetszik a Luca nev. Tudom, te igazabol kislanyt szerettel volna egy kicsit jobban :) Remelem azzal a vadallat UH-sal nem fuitsz ossze tobbet, ez egyszeruen nem normalis. Az a baj, ha ilyet hall az ember, akkor annyira ledobben, hogy igazabol meg visszaszolni se kepes.

Na, most hogy kesz a kisregeny, kicsit imelem a melot is, mar csak 2 nap, aztan irany haza a szulokhoz!!! - neha csak hagyni kell, hogy kenyeztessenek, nem? :wink:

Kép
Kép
-macsek-

Jó reggelt Lányok!
Edi :!: :!:
Kérlek szépen, mond el nekem ki a Dokid? Kinél fosz szülni Péterfyben... Milyen Doki ő... van e magánrendelője.. PLEASE!!!! Az énpéterfys Dokim elutazik félévre... és most új után kell néznem.. Köszönöm szépen !

-macsek-
Luca tetszik )))) nagyon))) Olyan jó ez a kép... És név is nagyon tetszik.. Ez egy nagyon szép magyar név!!!
Doki nem normális - ez tény... de ne hogy azt hidd hogy nem mondtam neki semmit)))

Kép

Kép
fenix

Kép 21 hetes poccer

Na én is tettem fel egy képet a pociról,m már mindenkinek van..bár én még akkorával nem büszkélkedhetek mint Ti a legtöbben.. :(

Macsek:
Akkor megnyugodtam hogy nem vagyok lemaradva semmivel..bár már sokmindenkitől hallottam h ilyenkor már rég érezték...??Ja és milyen szigetelőanyagról beszélsz 2.5 kgval magadon... :lol: én már 6kgnál tartok!!! :roll: Hogy csinálod?? :?:

Bbetti:Igazi karácsonyi ajándék lesz a babó..nagyon békés és boldog karácsonyt kívánok Nektek én is-bár erre aztán már nincs nagyon szükséged szerintem..ennél szebb ajándékot el sem tudok képzelni..Sok sikert mégegyszer...

Rekanna:
Nagyon csini a felsőd..látom neked is bejön a 2in1!! :lol:
Fenix:
Ez nem semmi történet,de az fix h én nem szálltam volna le az ágyról addig amíg meg nem nézi..remélem jól odamondtál neki vmit!!Igazából sajnálatos h egyáltalán dolgozhat ilyen hozzáállással vki az egészségügyben...

Kép
nikky

Nikky! Akinek eleve van téli tartaleka itt-ott hason-combon-popsin, az eleve kevesebbet szed fel terhesseg alatt. Teged nezve, ez pont nem rad vonatkozik. :) A +2,5 jol hangzik, csak tegyuk hozza, hogy 67-rol indultam 168 cm-esen... :?
De allitolag (es lattam is ilyet) a vekonyak bar tobbet szednek fel, szoptatas utan nyom nelkul el is tunik roluk.

Kép
Kép
-macsek-

sziasztok Lányok!

Vitte, köszi az infót a lyukasztgatásról. A férjem is meglepődött, amikro elmondtam.

Fenix: Küldtem neked egy privit tegnap a dokim nevével, lehet, hogy nem kaptad meg? Nem baj, nem titkos: Dr. Zacher Pál, nagyon rendes, eddig nem volt vele gondom, a család ismerőse, így engem ingyen vállalt el, de úgy tudom, egy kicsit drága. Magánrendelője az Újpest rkpart. 5.sz. alatt van. Nagyon készséges, de kicsit konzervatív, pl. ragasztkodik a gátmetszéshez, erről épp tegnap beszélgettünk vele. Szerintem először a kórházban keresd, fél nyolc és háromnegyed nyolc között érdemes próbálkozni, felhívni a szülészetet, hogy ott van-e, nyolc után már ált. a műtőben van. Magánrendelés: kedd és csütörtök délután.

Sajnos most sietnem kell, csak beköszöntem, puszi mindnekinek!

Edina
Vendég

nikky, nagyon helyes a pocakod!!!!!!

vicuska, nekem pont nemrég vette le a kenetet a doki.nem kellett kérni, ő szólt. és negativ lett :)

macsek, a Luca tééényleg nagyon szép név!!

fenix, az az uh-s doki egy barom volt!!! ilyet se hallottam még!!!

Betöltöttük a 38. hetet....jöhetne már!! A kariajikat is becsomagoltam már :D
Vendég

Ja és ŐZI, 20-a van.... hát nálunk nem lesz semmi...Te hogy állsz? És amúgy? Joslófájások, stb?
Vendég

Szóval picit lepihizek ide egy-két percre megszakítom a karácsonyi takarításomat...szörnyű...utálom,de muszály..

Bacilivi,Őzi
Figy lehet h nektek meg szilveszteri babátok lesz??Lehet a tietek lesz az újév első babyje..erre gondoltatok már??Tök jó!!!
Bacilivi,Köszi a pocakdícséretet!! :lol:

Na jól van megyek,ma úgy gondoltam azzal kezdem amit a legjobban utálok:Fürdőszoba...aztán folytathatnám még a sort :cry: aztán elmegyünk megvesszük a fánkat és elkezdjük díszíteni!!Ti hogy álltok evvel??
Szép napot mindenkinek...

Kép
nikky

Ja Macsek...

Köszi a dícséretet,de nekem is megvolt a magam kis tartaléka indulásnál..mondjuk én pont fogyóztam hogy 70 alá menjek (68 szerettem volna lenni)még terhesség előtt,de az első hónapban hálisten sikerült összehoznunk Dórit,úgyhogy nem tartott sokáig a diétám!Nem hangzik olyan szörnyen számomra a 67!Én 70el indultam és nemtudom hány cm vagyok..176-178 vmi ilyesmi!!De sajna nem vagyok az a típus akiről csak úgy olvadnának a kilók..asszem mehetek edzeni 1000el szülés után!!! :roll: :lol:
nikky

Ja Macsek...

Köszi a dícséretet,de nekem is megvolt a magam kis tartaléka indulásnál..mondjuk én pont fogyóztam hogy 70 alá menjek (68 szerettem volna lenni)még terhesség előtt,de az első hónapban hálisten sikerült összehoznunk Dórit,úgyhogy nem tartott sokáig a diétám!Nem hangzik olyan szörnyen számomra a 67!Én 70el indultam és nemtudom hány cm vagyok..176-178 vmi ilyesmi!!De sajna nem vagyok az a típus akiről csak úgy olvadnának a kilók..asszem mehetek edzeni 1000el szülés után!!! :roll: :lol:

Kép
nikky

Nikky:

nem kell a szülés utánig várnod az edzéssel, sőt, nekem kimondottan javasolta a dokim a sportot, persze csak a veszélyteleneket: úszás, szobabicikli, cardio gépek (lépegető, stb.).
Én eljárok egyszer a héten kismamatornára, az modjuk nem izzaszt meg, de min. 1 x megyek konditerembe is. És nem a súly miatt, hanem, hogy fit maradjak. Amióta sportolok, kevésbé fáradok el minden testi megerőltetéstől és a vérképem is jobb.

Kép

Kép
rekanna

Rekanna, irgyelek mindenkit, akinek van ereje sportolni. En melo utan leginkabb pihenni vagyom. Amugy se voltam egy Biro Ica, de 21 het ota meg aztan szinte semmi sprotiranyu tevekenyseget nem uzok. Majd januartol en is szeretnek eljarni, de az is csak kismamajoga lesz a legzes, meg a lazitas megtanulasa miatt. Meg mert jo :) De fittebb azt hiszem, attol sem leszek... Legszivesebben usznek, de gyozott bennem a felelem a fertozesek es kovetkezmenyei iranyaban a mozgashiannyal szemben.

Kép
Kép
-macsek-

Macsek:

nehogy azt hidd, hogy én bírtam munka mellett sportolni. Főleg nem az első időszakban, akkor sokkal fáradékonyabb voltam. De én már az. 5. hónaptól táppénzen vagyok és csak otthonról dolgozgatok, amelett belefér egy kis sport. Az úszásról meg annyit, hogy én is csak valamilyen jó szálloda medencéjében voltam hajlandó úszni (pl. lejárunk Kenesére és ott a Marina Port-ban), nagy, közönségi uszodába nem mentem.
Ja, és nálam nem kedv kérdése volt a sport, mert rosszak voltak a vérkép értékeim és toxémia gyanúja miatt kellett mozognom. Most már nincs veszély, de azért nem ért ha mozgok, a doki is erre bíztat minden vizitnél.

Kép

Kép
rekanna

Sziasztok!

Képzeljétek el,tegnap este óta nem volt otthon jó a net és csak most jött vissza.Ez olyan bosszantó tud lenni!! :evil:

Bbetti!
Én is könnyü és gyors szülést kívánok!!Ja és persze
Kellemes Karácsonyi ünnepeket !!

Dica
Vendég

Sziasztok!

Mi is készülünk a karácsonyra, fát csak szombaton fogunk öltöztetni. Ez a sok takarítás eléggé lefáraszt. Régen 2 nap alatt kitakarítottam az egész lakást most meg egy helység tart addig. Ti is így vagytok vele?

Kép
rena12

Sziasztok Lányok!

Betti most írt SMS-t: "Még semmi, méhszáj is zárt. Ctg jó, de nincs összehúzódás. A Bpd 101, súly 3,5 kg. Ennyi mára, puszi a csajoknak."

KépKép
nanett

Bacilivi,
Nalam sincs semmi valtozas. Errol a naprol mar lecsusztunk :( . Most mar annak is nagyon orulnek, ha meg iden kibujna Levi...

Nikky,
Persze lehet, de jobb lenne azert elobb. Ha lehet nem szeretnem tulhordani, mar amugy is jo nagynak erzem, es valahogy jo lenne nem egy ovis babat kitolni ;) .

Nanett,
Koszi hogy tovabbitod az uzeneteket! Jol vagy?

Őzi
Kép
Kép
Õzi

Hello Lányok!

Nanett: voltunk ma a szülésznőnél, nagyon szimpatikus, úgyhogy szerintem lesz szülésznőnk. :wink: Egy csomó mindent megbeszéltem vele, ami igazán foglalkoztatott, most a szüléssel kapcsolatosan, mi hogy megy a kórházban stb.... megkérdeztem a császárral kapcsolatos kérdést, szerinte nem szükséges szülésznőt fogadni, de lehet... szóval szerintem, ha időzített császárod lesz tutira akkor, ne izgasd magadat ezen. Ja, és januártól Ő csinálja a CTG-t is, addig is összeszokunk, :)

Őzi: drukkolok neked is ám! :wink: Szerintem Levi még idén jelentkezik... biztos nagyon izgultok már. Mi még nem tartunk ott, de nap mint nap beszélünk a szülésről meg a babóról, mi lesz hogy lesz. Nem is tudom tényleg mi lesz ha már szülni megyünk..., a férjemnek valószínű egy két feles, én meg majd megleszek... :wink:

Bacilivi: nálatok is itt a baba nemsokára. Mit érzel, jön még idén? Nagy az izgalom?

KépKép
Kép
r. zsana

Nanett: Betti is a Délpestiben fog szülni?

KépKép
Kép
r. zsana

nikky, persze eszembe jutott már. biztos "nagy élmény" a szülészeten szilveszterezni :lol:

sport,
a hideg is kiráz ha mostanában a sportra gondolok. már egy zoknihúzás is felér egy kiadós edzéssel... :lol: :roll: Remélem szülés után hamarosan visszanyerem az erőmet és irány a konditerem...meg a sípálya :lol:

Őzi, hááát igen...legalább 2006os legyen!!!! Neked milyen sürűn vannak joslófájásaid? Rám mindig éjjel jön rám. Nem elég a 4-5 éjjeli pisi miatt ébredni... :shock:

r.zsana. izgalom érzése hullámzik, mint a hangulatom..vagy mint a hasam :lol: NAAGYON REMÉLEM HOGY IDÉN MEGLESZ!!!! Férjem dec28-ra jósolja.és tök érdekes a dokim pont aznap ügyeletes...jóóólenne :D És ti hogy érzitek magatokt? Nektek sincs túl sok már... :D
Vendég

Hát szia mindenkinek!

Sajna egy ideje nincs otthon net :cry: , de ha valakinél hozzájutok, mindig elolvaslak benneteket.

Eddig nem volt újdonságom számotokra, de ma voltam uh-n, és megtudtam, hogy KISFIAM LESZ!!! :lol:
Egyébként az én dokim is megkérdezte, hogy szeretném-e tudni, hogy mi lesz. Mondtam, hogy persze, és akkor megmutatta...
Viszont most nem kaptam képet, de sebaj, néhány hét múlva úgyis megyek 4d-re!

Ha addig már nem tudnék jönni, akkor mindenkinek Nagyon Kellemes Ünnepeket kívánok!

Puszi nektek!

Kép
fable

Sziasztok!

Mától végre itthon vagyok egészen január 3ig. Jó lesz a sok sok nap pihenés! :lol: Már takarítanom se kell,a párom megcsinálta a 90%-át,a többi meg gyerekjáték. Főznöm se kell az ünnepekre,mert anyuéknál és anyóséknál leszünk,de azért sütiket majd gyártok! :D
Tegnapi napos elég húszós volt,mert több,mint 11 órát dolgoztam.
A fát én is szombaton díszitem fel,de az ajándékokat szerintem előbb becsomagolom. Már ma is akartam,de inkább még várok velük. :lol:

Kép

Kép
Kép
Kép
boszibaba1980
Budapest III. kerület

Őzi! Köszi szépen, most szerencsére jól vagyok, csak az éjszakai alvás nem megy. Drukkolok nektek az idei babához!

Zsana! Köszönöm a tájékoztatást a szülésznőről. Akkor Te megtaláltad az "igazit", gondolom, örülsz neki. Így azért nyugodtabb lehetsz. Tutira nem tudhatom, hogy mi lesz, de azt hiszem, most már nem izgatom magam a szülésznő dolgon. Lesz, ami lesz. Csak már ott tartanánk.

Betti - ha jól tudom - a János Kórházban fog szülni.

Férjecskémmel egész nap mászkáltunk, vásároltunk (a babának is kókuszmatracot), meg a lakásba lambériát..., emellett a háziorvosnál is voltam, most vetettem fel magam táppénzre. Úgyhogy jól elfáradtam. De legalább megvan minden karácsonyra.

Fable! Gratulálok, hogy már megtudhattad, hogy kisfiad lesz. Név van már?

Egyébként mindenkinek, aki már esetleg nem tud jönni, nagyon szép és boldog karácsonyt kívánok!

KépKép
nanett

Sziasztok!

Továbbra is szurkolunk Betti!!!

Most jöttem a nőgyogyitól. Hát,2000-es a méhszáj,azt mondta,szigorú fekvés. Elvileg haza se mehetek a szüleimhez,de persze apukám értünk jön,és megyünk...Kaptam antibiotikumot,nehogy valami fertőzés legyen. 3x2 magnéziumot is írt,és persze sok vasat. És nagyon megijesztett,azt mondta,ha nem fekszem,befektet a kórházba,meg hogy Samu koraszülött lesz....
Szóval odavagyok rendesen....és fekszem félig...és jó szar a laptopom...és nagyon kényelmetlen ez a félfekvés,de azt mondta,nem is ülhetek...

Kép
babzsák

Szia Mindenki!!!

Teszek fel friss kepeket a hatalmas pocimrol :D
Ma megdicsertek egy illatszeruzletben, hogy latszik, hogy nem szedtem fel sokat... milyen csini kismami vagyok stb...
Ja, mi is a 15 kg :roll: :?: :!:

Nos, ime:

Kép

Kép

Arra az esetre, h. mar nem nagyon lennenk fenn a neten, mindenkinek NAGYON BOLDOG KARACSONYT ES MEG BOLDOGABB UJ EVET KIVANOK!

Kép

Betti, Ozi, Bacilivi,
Nektek kulon drukk, sok erot es kitartast, konnyu szulest, gyonyoru es egeszseges kisbabat kivanok!

Kép

KépKép
KépKép
vitte

boszibaba, hooogy birsz 11 órát dolozni??? jeesszus!!!! most akkor aztán tessék pihenni!!!!!!!!!!!!!!!

babzsák, szegénykém...de ne aggódj túlságosan, ha tényleg pihengetsz NEM LESZ ITT SEMMIFÉLE KORASZÜLÉS!!!!!!!! Szeretnek a dokik néha ijesztgetni, hogy a kismamik betrtsák amit mondanak!!! :D

vitte, nem akarsz már kariig jönni ide??? :( Mindenesetre köszi a drukkot!! :D :D remélem kariután a kiscsaj úgy dönt, hogy kibújik!!! és NAGYON csini kismami vagy, tök szépformáspocival!!!!!!!
Vendég

íBabzsák nekem kezdetektől fogva 2000-es a méhszájam és semmi szigorítás nem volt én úgy tudom az első szám a méh hosszúságát jelöli a másik három a nyitottságát amíg 000 addig zárt vagy de érdeklődj utána én már több helyről is hallottam.

nika70
Salgótarján

Kép

BOLDOG KARÁCSONYT MINDEN KISMAMINAK!!!!!!!!
Vendég

Rekanna

Igen nekem is ezzel jön mindig a dokim..a terhesség nem betegség..1ébként én mozgok,bár aerobikra már nem járok,meg erősíteni se,itthon mindig csinálom a Rubintot(3szor),2szer meg járok jógázni!!nen igazán szerettem soha a gépeket,most meg nem akarok belefogni..sztem annyira nem lesz gáz,meg jó érzés lesz szülés után kimozdulni szerintem 1-2órára levezetni a "feszkót",nem??Szóval csak azért írtam h megyek 1000rel szülés után..
Úszás-én is gondolkoztam rajta,bár a doki kifejezetten ajánlotta,mégis úgy döntöttem hogy inkább nem rizikózok..ki tudja ki mit hord a vízbe..pedig bizti jó lenne!!
Már alig várom a babaúszást!!Ti szeretnétek majd járni a babóval??Én nagyon támogatom!!

Babzsák
Bár nekem a dokim csak annyit ír h zárt méhszáj,(Ő azt mondja azért h én is értsem-de ha akarom azt mondja 3000!! :lol: )megkérdeztem tőle a múltkor ezeket a számokat amiket ti írogattok és Ő ugyanazt mondta mint amit Nika írt!!Azt mondta amíg nullák vannak az első szám után,semmi probléma!!
Csak megnyugtatásképp írtam,hogy ne aggódj-nem akartam okoskodni :oops: ...azért vigyázz magadra,de nem kell túlparázni sztem!! :D

Vitte-
Nagyon szép pocakod van...én is akaaaroook már ilyen nagyot!!! :lol:

Bacilivi,Őzi
Azt hiszem megértelek titeket..mostmár bizti zavaró ez az állapot,és gondolom minél előbb túl akartok lenni rajta..szóval akkor inkább ezért drukkolok minthogy január 1jei babók legyenek 8)
Na jól van kismamik,mindnekinek szép és nyugodt éjszakát kívánok!!Sziasztok

Kép
nikky

Jó reggelt mindenkinek!
Babzsák,ha azt mondták tessék nyugodtan pihengetni!de ne idegeskedj.
Vitte:tényleg nagyon csini kismami vagy.Hol az a 15kg?
Fable:gratulálok a kisfiadhoz!
Mindenkinek jó készülődést kívánok-én is ezt teszem majd!

KépKép
vicuska

Jó reggelt!

Ma jó "sokáig" aludtam, egészen fél 6-ig :)

Nikky,
De ari a pocid!!

vitte,
Hol van az a 15 kiló plussz? Csinos kismama vagy, igazunk volt az illatszerüzleteseknek!! És tetszik a farmerod :D

babzsák,
Kitartás! Nálam is hasonló a helyzet. Hétfőn voltam dokinál, aki azt mondta, hogy: "úgy keményedik a méhem, ahogy még ilyen korban nem kéne...". Fájdogál is... Kétoldalt meg már kb 5 napja húzódik, néha meg jó begörcsöl... Szóval a lényeg, hogy sokat kell pihennem, feküdnöm, semmi megerőltetés. A magnézium adagot dupláztam. És most már kálciumot is szedek. Nehezen megy a fekvés, mivel eléggé pörgős vagyok, és mennék ezerrel.... De a lényeg, hogy a babó jó legyen.

Mindenkinek jó karácsonyi készülődés!!

Kép
dijcsi

Sziasztok!

Én már lassan olyan pihent leszek, hogy csak na, hétfő óta itthon vagyunk, sokat fekszünk, pihizünk, de már nagyon a nehezemre megy. Hála abarnázás elmúlt, szóval, ha így marad, azért kocsival lemegyünk a "nagyszülőkhöz". Már nagyon nehezen bírom ezt a bezártságot, és szegény férjem csinál mindent, én meg tespedek... :(

Vitte:
nagyon klassz csajszi vagy, még mindig, tényleg, hol az a 15kg? Azért remélem még írsz emilt!!!! :)

Minden percben szülő kismamik (Őzi, Bacilivi, Betti)
Egy nagy kalappal, és amint van valami valahogy tájékoztassatok minket!!!!

Babzsák:
hát neked is ágynyugalom? Szegénykém, teljesen át tudom érezni... Te mennyi Mg-t szedsz? Én 3*250mg-ot, de igazából a dokim nem mondta mennyi legyen (2 db Béres MgB6+1 db Farmavit pezsgőtabletta), a Magne B6ot én nem szedhetem a magas cukrom miatt.
A keményedés milyen érzés pontosan? Meddig tart?
Jobbulást mindenesetre!!!

Szépek a kari üdvözlőlapok!!!

Kép

Kép

Kép
luisa

Sziasztok!

Csak benézek,aztán fekszem vissza...
Nagyon köszönöm a megnyugtatást,igyekszem lazán venni ezt a dolgot.Azért nem felemelő,hogy döglenem kell egész nap,mint aki beteg...Mindegy,fő a baba! 3*2 magnerot-ot kaptam,3*1 augmentint megelőzésképp,ha nyílna a méhszáj el ne kapjak valamit,meg 2*1 vasat.
Csak annyit nem értek,hogy nekem az esti derékfájáson kívül semmi panaszom nincs,és nem is volt...Néha húzódot a hasam,de kinek nem húzódik???! Szóval nem értem,de fekszem is vissza!!!

Sziasztok,majd du. benézek!

Kép
babzsák

Sziasztok, Kismamik!

Babzsák, Dijcsi, Luisa: kitartás az ágynyugalomhoz! Nagyon megértem, hogy milyen rossz feküdni, amikor mennél, szervezkednél, csinálnád.

Én még januárban dolgozom, aztán otthon leszek betegállományban, ezt a főnökömmel beszéltük meg így, neki is kényelmesebb, ha nem dolgozom végig, és időben tud helyettesről gondoskodni. Kicsit félek is az otthonléttől, mert én is elég pörgős vagyok, de mivel otthon is sok tennivaló van, elleszek. Mondjuk anyagilag sem lesz mindegy, a táppénz elég kevés, de ez van.

Tegnapelőtt voltunk dokinál, mindent rendben talált. Azt mondta, a vérképem miatt se aggódjak, nincs vele semmi baj.

Macsek, irigyellek, hogy ilyen keveset híztál, én már több mint 6 kg-t magamra "tornásztam".
Apropó, torna, amíg dolgozom, nekem sincs nagyon időm sportolni, de van egy terhestorna dvd-m, azt hetetnte minimum egyszer megcsinálom, bár tudom, hogy ez kevés. majd ha otthon leszek, eljárok plusz kismama tornára, és elhatároztam, hogy mindennap megcsinálom a terhestornát a dvd-ről is. Az úszástól én is félek egy kicsit.

Lányok, mi gondolkozunk azon a férjemmel, hogy két ünnep között egy napra kimegyünk kocsival Bécsbe, szétnézni egy kicsit. Szerintetek lehet ennyit utazni? Van a kocsiban övleszorító (hogy a biztonsági öv ne nyomja meg a babát). Ti utaztatok már? Mit hallottatok erről?

Jó készülődést és főleg egészséget kívánok mindenkinek!

Kép
Vendég

Edi,
ha minden OK, szerintem nyugodtam utazzatok ki Bécsbe, mi dec. 3.-án voltunk egy napot, akkor voltam 28 hetes, és mivel addig semmi gond nem volt, belevágtunk, és azóta is olyan jó rá visszaemlékezni... :) Nekem nem volt különleges biztonsági öv, de kilazítottam.

Dijcsi:
akkor neked is kitartás, te mennyi Mg-t szedsz? mg-ban, nem kevés nekem a napi 750 mg szerinted?

Kép

Kép

Kép
luisa

Sziasztok Mindenkinek! Kicsit benéztem mert már elég régen voltam,olyan sok a tennivaló így karácsonykor!Tegnap is reggel 9-től uton voltam ,megvettük a kari fát és fel is díszítettem :D este 6-kor már éreztem sok volt ez a nap annyira fájt a hasam!Ilyenkor döbben le az ember ,hogy mégis csak terhes és nehezebben mennek a dogok mint azelött.Nagyon csinik és szépek a pocis képek :D Én kicsit félek a karácsonytól a hízás miatt már így is +6kg-nál járok!Irigylem aki csak 2-3kg szedett fel :( Mindenkinek nagyon boldog karácsonyt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!![/b]
Vendég

Luisa,
Korábban Gyanixinek már írtam egyszer, hogy nyugodtan lehet sokkal több Mg-ot szedni én ezt több dokitól is tudom, semmi bajod nem lesz tőle, (sokkal jobb, mintha kinyílna a méhszáj!!!). Általában a magnesii citrici nevű nagyon olcsó bogyókat javasolják (receptre kb 30 ft/10db, de anélkül is lehet kapni), ennek a javasolt napi adagja eleve (tehát nem terheseknek!) is 2x1 (=1000 mg). Én is ennyit szedek és azóta sokkal jobb! Egyébként ha rosszabb napod van, akár 3-4000mg-ot!!! is szedhetsz. A 2x3 Magne B6 csak egy alap adagolás azoknak a pocakosoknak (meg simán felnőtteknek is), akiknek nincs problémájuk.
Remélem segítettem, szóval bátran szedj többet szerintem.
Lilla

Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Third Birthday tickers
Kép
kislilla

nikky, köszi a megértést :D

luisa, nanettnek fogok sms-t küldeni, ha meglesz a baba, szoval elsőkézből fogtok értesülni :D

edi5, én 4hónapos babás voltam mikor a férjemmel 2 hére elutaztunk, ebból 1 hétig végig autóztunk országokban, szoval rengeteg volt az út, de kutya bajom nem lett és jól viseltem. 7 hónaposan meg Auzstriába mentünk , 6órás volt az út, 1.5óránlént megálltunk, hogy nyújtózzak, pisiljek, párperc pihi, de itt sem volt gond. bécs meg oooolyan közel van, szerintem ne félj, csak álljatok meg gyakrabban! :D :D
Vendég

HÁTHA A KÉP ALAPJÁN MEGTETSZK VALAKINEK MÉGIS A SZOBABICAJ...tudom, most inkább babacuccot vásároltok, de hátha tudtok vkit akinek kell.... 20e.
Kép Kép
Vendég

Sziasztok!

Luisa, Bacilivi, köszönöm a tanácsot, azt hiszem ezzel a biztatással már bele merek vágni az útba.

Bacilivi, szerintem a szobabiciklit tedd fel a Vaterára (Lehet, hogy w-vel írják), ott biztos hamar elkel.

Üdv!
Vendég

Zsana, Nanett,
Koszi a drukkokat, ramfer :) !

Bacilivi,
Nekem eleg rendszertelenek a josloim, viszont szerencsere en ejjel tovabbra is csak 1-2* kelek pisilni. Pedig iszom ejjel is rendesen...

Babzsak,
Az elso szam nem a meh hosszusaga hanem a nyakcsatornae. Ezt mondjuk mar korabban is irtam a forumon, de nem art az ismetles. Bocs ha valaki mar unja. "A cervicogramm értéke egy négyjegyű szám: első jegye a nyakcsatorna hosszúsága. Az érintetlen terhes méhszájat 3-mal jelöljük, a 2 a megrövidült, az 1 a gyakorlatilag kifejtett (elsimult, tehát a szülési táguláskor bekövetkező változás) jelölése. A következő számjegyek sorrendben a nyakcsatorna külső-középső-belső részének nyitottsága cm-ben. Terhesség alatt a C=3000 az optimális, zárt méhszájat jelöli. " Jobbulast es pihenj sokat!!!

Vitte,
Tenyleg nadszal lehettel korabban, mert ez a 15 kg meg sem latszik rajtad. Csinos vagy nagyon, es remelem azert neha benezel majd az unnepek alatt. Es kulon koszi a jokivansagokat!!! :)

Luisa,
Ugy latszik az agynyugalom megtette a hatasat! Orulok, hogy nem barnazol mar, remelem igy is marad. Koszi a jokivansagokat neked is, ahogy Betti es Bacilivi, majd en is irok sms-t Nanettnek, ha lesz valami.

Edi,
En 6 honapos terhesen koltoztem autoval. Tobb mint 2600 km-et tettunk meg egy het alatt, persze kozben itt ott megalltunk nezelodni, de az egvilagon semmi gondom nem volt az ut soran... Ugyelj arra, hogy mindig kenyelmesen ulj, es idonkent alljatok meg nyujtozni es levegozni kicsit!

Mindenkinek kellemes unnepeket kivanok!

Őzi
Kép
Kép
Õzi

találtam egy másik topicon egy nagyon aranyosat.Bemásolom ide,karácsonyi ajándék gyanánt Nektek.Engem megindított...

Két kis magzat beszélget egy anya hasában:

-Te hiszel a születés utáni életben?
-Természetesen. A születés után valaminek következnie kell. Talán itt is azért vagyunk, hogy felkészüljünk arra, ami ezután következik.
-Butaság, semmiféle élet nem létezik a születés után. Egyébként is,
hogyan nézne ki?
-Azt pontosan nem tudom, de biztosan több fény lesz ott, mint itt. Talán
a saját lábunkon fogunk járni,és majd a szájunkkal eszünk.
-Hát ez ostobaság! Járni nem lehet. És szájjal enni - ez meg végképp
nevetséges! Hiszen mi a köldökzsinóron keresztül táplálkozunk. De mondok én neked valamit: a születés utáni életet kizárhatjuk, mert a köldökzsinór már most túlságosan rövid.
-De, de, valami biztosan lesz. Csak valószínûleg minden egy kicsit
másképpen, mint amihez itt hozzászoktunk.
-De hát onnan még soha senki nem tért vissza. A születéssel az élet egyszerûen véget ér. Különben is, az élet nem más, mint örökös zsúfoltság a sötétben.
-Én nem tudom pontosan, milyen lesz, ha megszületünk, de mindenesetre
meglátjuk a mamát, és õ majd gondoskodik rólunk.
-A mamát? Te hiszel a mamában? És szerinted õ mégis hol van?
-Hát mindenütt körülöttünk! Benne és neki köszönhetõen élünk. Nélküle
egyáltalán nem lennénk.
-Ezt nem hiszem! Én soha, semmiféle mamát nem láttam, tehát nyilvánvaló, hogy nincs is.
-No, de néha, amikor csendben vagyunk, halljuk, ahogy énekel, és azt is
érezzük, ahogy simogatja körülöttünk a világot. Tudod, én tényleg azt
hiszem, hogy az igazi élet még csak ezután vár ránk.

Kép
babzsák

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?