A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2006 végén kezdünk próbálkozni

Sziasztok!

Jajj, Lányok nagyon jól esik, amit írtatok! Tudom, hogy elnézőbbnek, megértőbbnek kéne lennem, vissza is fogom magam, nekem se jó, hogy minden hónapban teljesen beleélem magam, hogy akkor most tuti összejött a baba, és hó végén meg közlöm a páromal, hogy sajna megjött, ilyenkor aztán látja rajtam a csalódottságot rendesen (főleg a mostani tesztemnél)... Meghát tényleg "csak" pasik, és el sem tudják képzelni, hogy mi zajlik bennünk p.é környékén, és a hónap végén. Tegnap este beszélt az egyik haverjával msn-en, és tök jó volt, a srác kűldött neki a gyerekeiről képeket, párom meg visszaírta, hogy nem baj, hamarosan neki is lesz, már alig várja... Ez tök jó volt, hogy nem csak nekem mondja ezeket, az én kedvemért, hiszen nem is tudta, hogy látom amit ír. Minidg is úgy irigyeltem azokat a nőket, akiknek a férjük, vagy barátjuk eltudja sírni magát egy uh-os képen, vagy 1-2 szép szótol... Na, az én párom nem ilyen... Ő sajnos sokkal lazább, mint én... Bevallom, mi nem szoktunk túl sűrűn akciózni... :oops: Eleinte attól féltem, hogy biztos megcsal, vagy nem tetszem neki, de ahogy megismertem, rájöttem, hogy Ő ilyen és kész, én így szeretem, és elfogadom, csak most hogy babát szeretnénk elég kellemetlen, hogy be kell vetnem mindent a cél érdekében. Néha már úgy öltözöm fel neki otthon, mint egy útszéli, azért hogy észrevegyen. Hála az égnek tegnap este már nem volt olyan fagyos a hangulat! Igyekszem az Ő szemszögéből is nézni a dolgokat!

Holnap megyek a dokimhoz, úgy nincs kedvem :?
Éva, olyan szép a görbéd!!! De várom már, hogy valaki teszteljen, és természetesen POZITÍV eredménnyel, bár, ahogy most Verszike, és Éva áll, aligha lehetne más!

Puszi!
Vendég

Sziasztok, Lányok!

Még mindig nincs netem otthon....az mérgesit a legjobban, hogy egy bocsánatkéréssel úgy gondolják mnden meg van oldva – persze a számlán biztos nem fog látszani, hogy 1 hete már nem lehet netezni. Nagyon remélem, hogy az ünnepekre megoldódik, mert akkor nem szeretnék kimaradni innen.

Éva, olyan jó neked, hogy ilyen hamar érzed a babát – tudom, hogy attól még ideges vagy, de mi itt vagyunk, és ezerrel drukkolunk, hogy minden rendben legyen :D
Az iwiw-en engem is jelölj be!

Erzsike, még mindig az egekben van a hőd????? Nagyon várom a fejleményeket. Ilyen körülmények között én nem hiszem, hogy meg tudnám állni teszt nélkül. Valahogy biztos vagyok benne, hogy Karácsonykor a fa alatt boldog kismamaként fogsz ülni, és ez annyira jó érzés....

Puff, még a könnyem is kicsordult, annyira örülök :D

Meri, mért tűntél el? Jelentkezz beszámolóval, és egy görbével!

Eszter, a görbéd azért is nézhet igy ki, mert nem ugyanabban az időben mérted, vagy pedig tényleg lappang benned valami virus. Reméljük, hogy bármitől lett ilyen, nem fogja meggátolni egy (vagy két) baba jövését :)

Little, örülök, hogy lenyugodtál, és persze, hogy ránk találtál :D Itt mindenki drukkol neked, hogy minél hamarabb babás legyél, neked pedig csak annyi a dolgod, hogy jól érezd magad köztünk, és minden női praktikát bevess, hogy mihamarabb zebrás legyél :D

Virág, tudom, hogy kevés időtök lesz, de nagyon szoritok, hogy ebben a hónapban kövessétek az Ági pédáját.... Nem emlékszem, vezeted a hődet?

Anna, már irtam neked, de ki kell javitsam, hisz időközben irtál, és látom, hogy kibékültetek :) – Olyan jó, hogy neked is kb. akkor kellene legyen pé-d, mint Titinek, Eszternek és nekem :D – remélem mindenki belehúz, hisz a Karácsonyi önnepek alatt még a hangulat is megvan hozzá.
Még valami: hidd el hogy mindenki hiányol, és mindenki drukkol neked.

Ági, a lányod tényleg egy angyal :)

Titi, ha szombaton lesz pé-d, akkor aznapra is el kellene csábitsd a párod :) – remélem nem lesz nehéz....hajrá. Úgy néz ki, hogy nekem is akkor kellen legyen – mármint naptár szerint, de ki tudja, hisz a múlt hónapban sem tudom, hogy volt-e vagy nem. Azrt mindenképp beleadunk mindent :)

Azt is mondhatnám, hogy szerencsés vagyok, hisz amióta a párom eldöntötte, hogy most már akar gyereket, nagyon belehúzott – tulajdonképpen nem is számít, hogy van-e pé-m vagy nincs :) – még azt sem tudja, hogy mérem a hőmet, mert reggel fél órával többet szokott aludni, mint én :). A múlt hónapban, amikor megmondtam, hogy megjött nálam a Miki, hosszan megölelt, és azt mondta, hogy nem baj, majd decemberben biztos összejön :D – szerintem ezzel inkább magát vigyasztalta :D
Hú, milyen sokat irtam

Puszi mindenkinek!

KépKépKép
ildiko74

Ildikó, aranyos lehet a párod! Az enyémről sem tudok semmi rosszat mondani, hisz tényleg annyira megértő. Szerintem én vagyok túl merev, türelmetlen, és ideges típus.

Tegnap megkérdezte, hogy akkor holnap - mármint ma - megint??? Ma vagyok a 13. napon, és még nincs jele a hőmön a pé-nek. Ha úgy, ahogy eddig is a 18. napon lesz a pé-em, az csak hétfő. De annyira szeretnék belehúzni, úgyhogy most ma, vagy holnap hajnalban, aztán szombaton és hétfőn lesz akció!!! Legalábbis így tervezem. A párom amúgy ettől szokott falra mászni, hogy én mindent így megtervezek.

Anna, ha olvastad a hozzászólásom, én is pont arról panaszkodtam, hogy mi általában csak 2-3 hetente vagyunk együtt. Valahogy így jön össze, hétközben annyira hullák vagyunk, esténként ő csak játszik, hétvégenként pedig valamikor nem úgy alakul. A párom amúgy sem egy szexőrült, amit nem is bánok, sokszor inkább csak bújni van kedve, és ez alapjában nem gond. Csak most a baba időszakában kellene sűríteni az akciókat. Na, igyekszem este bevetni mindent. Bár lehet, hogy még nem is volna aktuális a 13. napon. De a fene se bánja, hisz nem rossz a baba nélkül is ez a szex-szel teli ciklus! :)

KépKép
titi_27

Titi, már irtam egyszer, hogy amikor a görbén lehet látni, hogy megvolt a pé, utánna több mint valószinű, hogy késő akciózni. Tehát, addig kell belehúzni! Olyant is láttam a fertin, hogy a pé elött 2-3 nappal voltak együtt - és állitólag, nagyobb az esélye, hogy abból lány legyen, mert a lányok lassabban érnek el a végcélhoz, de többet élnek :) - ezt valahol máshol olvastam.
A lényeg tulajdonképpen az, hogy a pé-ig minden alkalmat ki kell használni! :wink:

KépKépKép
ildiko74

Titi, az én Drágám is állandóan játszik egy netes online játékkal :lol: Drukkolok nagyon, hogy minden úgy alakuljon, ahogy Te szeretnéd, vagyis ahogy eltervezted, és akkor nagyon gyorsan jönni is fog a bébike!!! Érzem, hogy most sikerülni fog Nektek!

Ildi, de aranyos lehet a Párod, úúúúúúúúúúgy irigykedem, de azért IMÁDOM én is az enyémet így ahogy van! Jaja, én is a 9. napon vagyok :) csak a vonalzóm tart még mindig a 8.nál
Vendég

Sziasztok!

Éva!

Hogy vagy? És a hőd milyen.Az enyém nagyon gáz,pedig nem bújkál bennem semmi.Még egy kóbor takony sem. :lol: Lehet,hogy tényleg ennyit számít a mérés időpontja.Nem véletlen kell ugyanakkor mérni.Csak hát nekem nem sikerült,de sebaj,még úgy sem éles az időpont.

Titi!

Nálunk is vannak kihagyások a szexben.Szerintem nem az a gond,ha ritkábban vagytok együtt,csak az ,ha valamelyik fél többször szeretne.Most nekünk is annyira fárasztóak a napjaink,hogy a múlt pé-m óta több mint 2 hétig semmi sem történt.de mivel mindketten összerogytunk a fáradtságtól,nem is aggódtam érte.A hétvége nálunk is aktívabb,mert magamtól ébredek,kipihenten és szerencsére reggel mindketten aktívak vagyunk.A baj nálunk az,hogy én este nem annyira,de szerencsére a férjem jól viseli.Baba ügyben viszont ezen változtatnom kell.

Ildi!

Én is így tudom,hogy a csajok a pé előtti napokból származó szexből lesznek.Bár nekem már erre vonatkozóan sincs igényem,pedig egy kislány jól jönne.De igazából már csak annyi a lényeg,hogy egészséges legyen és ne kelljen rá évekig várni.

Ebben a hónapban higgadtabb vagyok,mint az előző elején.Sőt,annyira,hogy lasssan nem is érdekel a dolog.Na kiváncsi leszek magamra a hó második felében,amikor rágom a kefét. :lol: Szóval,kezdek beletörődni a sorsomba,nem hajszolom a babagyártást,nem beszélek róla és nem is foglalkoztat sokat.Sőt,már azt is megbeszéltem apával,hogy mi lesz,ha nem lesz több gyerekünk. :roll: Nem tudom,miért érzek így,de alábhagyott a lelkesedés.Bár azt hiszem ez így lesz most már 2 hét közöny és két hét izgulás.Ez fogja kitenni életem babásodásig tartó részét.Szép kilátások. :lol: Nos,a tegnapi röhögős napom csúfos véget ért,nagyon összekaptunk apával a bejárati ajtó zárcseréjén.Este 1 órát bőgtem,apa közönyösen gépezett ezalatt,majd el akart költözni,mire mondtam,hogy boldog ünnepet és odadatam a kocsikulcsot,erre nem számított.Persze nem ment sehová.Szép este volt,ünnepi ráhangolódás és babagyártás szellemében.Gondolhatjátok.Ma elkéstem a melóból,bedagadt a szemem,apa meg sms-ben nyomul.Már nem haragszom,csak fáj ez a közöny,amivel viseltet irántam a viták alkalmával.Na meg engem se kell félteni,ha affér van.Szóval rózsás a hejzet,de már alakul.Na nem rontom a hangulatotokat, a pasikkal nehéz,pedig egy nagyon jó ember férjem,csak hát nem tökéletes,mint ahogy senki sem. :wink:

Puszi

Eszter

Kép

Kép
anubias

Ildi, akkor jól tesszük, hogy próbálkozunk már. Majd meglátjuk!

Anna, mivel játszik a párod? Mert az enyém is netessel! World of Warcraft-ozik. Minden este! :(

Eszter, akkor ezek szerint nálatok is zajlik. Látom, mindenhol zajosak a napok. A te párod is gépezik?!

KépKép
titi_27

Titi! Hihetetlen, de az enyém is wowozik minden este :evil:
Vendég

Szijjjjjasztok! :)
Mielőtt visszaolvasnék - elég nagy lemaradásom van megint :( - , egy nagyon fontos gyors kérdésem lenne.
Ti mit tennétek a helyemben...?

Itt vagyok 30 évesen, és nem tudom, hogy most megjött-e vagy sem. Vicces, mi? Előre szólok, megszoktam, hogy előttetek nyugodtan részletezhetem testem történéseit, úgyhogy nem fogok folyton bocsánatot kérni, jó?

A helyzet a következő: a menstruációm 3. napján kellene elkezdenem szedni a clostit. Viszont az előző, meg mostani cilusban is pecsételgetek már előtte. AZ előzőben szinte végig barna volt (ami ugye lassan kiürülő, igen kis mennyiségű vér), most viszont pirosas-rózsaszínest (mikor mit) is. A mennyisége még csak foltot sem hagyott eddig, csak a wc-papíron, akkor is leginkább némi erőlködés (nem jelentős) után. Ma viszont némileg nagyobb a mennyisége, bár még mindig nem hagy nyomot. A ciklusnapok szerint persze jogosan jönne meg, a dpo (pé.) szerint viszont még nem. Nem nagyon tudom, mit csináljak. Ja, és persze benne lehet a pakliban (bármilyen kicsi si az esélye) a baba is, ami mellett meg ugye pláne nem kéne elkezdeni. Most úgy érzem, nem fogom elkezdeni ebben a hónapban, ha nem jön meg jobban.

Nagyon-nagyon kíváncsi vagyok a véleményetekre!!!!
Felteszem a görbém is (akinek van ideje, és megnézi a múlt havi, láthat benne rendszert, csak hosszabb lett az első fázis). Segítsetek csajok! Köszi.

Kép

meri

Szia Meri!!!

Én azt tudom, hogy a clostit vérzéstől függetlenül lehet szedni. Viszont, ha lehetséges a baba, akkor nagyon nem kéne... Szerintem várj még egy pár napot, hátha beindul rendesen. Ha meg nem, akkor max jövő hónapban elkezded, de hátha arra már nem is lesz szükség :wink: Esetleg egy tesztet nem próbálsz meg csinálni?
Vendég

Sziasztok!

Még mindig nem jött meg szerencsére, bár reggel egy kicsit beparáztam, mert 5,30-kor megmértem a hőmet, amikor a férjem felkelt és csak 36,6 volt, utána 6-kor is, amikor szoktem, akkor már 36,8. De mivel para voltam, megmértem felkelés előtt ¾ 7-kor is, akkor 36,9 egy kicsit megnyugodtam.
A várakozást alig bírom, egyáltalán nem bízzok benne, h van baba, mindig a mensit várom. Ha holnap se jön meg, hazafelé veszek egy tesztet és péntek reggel inden kiderül…
Annyira aranyosak vagytok, hogy így szurkoltok nekem.KÖSZI

Balimama! Én se tudok éjjel aludni, este 10-kor elalszom és már 3 napja felébredtem fél3 és 3 között és alig tudtam aludni.

Titi! Nincs a te görbéddel semmi baj, hát még csak a 13. napon jársz. Ha falnak megy a párod a tervektől, hát ne mondd el neki őket…( a fejedbe csak nem lát bele).

Anna! Mindent bele, nálunk is csak a baba érdekében nőtt meg az akciók száma, máskor szerintem a mostani kétheti adag jó ha 2 hónap alatt megvan. De ha a párod is igazán akarja a babát nem lesz gond. Próbálkozz a reggelekkel, nálunk most az nagyon bejótt és állítólag a spermák is fürgébbek (biztos kipihenték magukat éjjel).

Eszter! Remélem estére szent lesz a béke. Attól, hogy azt mondjátok nem érdekel a baba, valószínűleg belülről mindkettőtük rágja magát rajta és ez több feszültséghez vezet. Kitartás. És igenis lesz még egy babátok!!!

Meri! Szerintem a görbéd alapján akár baba is lehet. A teszt meg még nem hiszem h kimutatja. Amiket én láttam, azok 3 napos beágyazódást mutatnak ki, neked meg a pé óta a görbe szerint még lehet h le se ért. Sajna fogalmam sincs mit kellene tenned.

Pusz mindenkinek. Akiknek nem írtam, azoknak dupla.
verzsike

A görbémen semmi változás, de azért felteszem.

Kép
verzsike

Eszter!
Az időpontot be tudod írni te magad, ott ahol, a hődet is írod.

Verzsike!
Jó a görbéd nagyon! De a vonalzód, miért mondja, hogy két napja mensturálsz???

Hú, Éva, nagyon klassz ez a görbe!!! A szekrényről meg annyit, hogy nagy volt kísértés, hogy kipróbáljuk, elbírja-e majd az akváriumot. :oops: :lol:

Little, Ildi!
A sors (vagy mindenki nevezze, ahogy jónak látja) jobban "tudja" mi a jó nekünk. Ezt nekünk sokszor nehéz elfogadni, sőt megérteni abban az adott pillanatban. De szerintem mindennek oka van. Valahogy mindig az jut eszembe, hogy pl. egy magas ház tetejéről jobban látni (az összefüggéseket), mint az utcaszintről. Én nagyon sokat tanultam az életben-élettől. Legfőképpen azt, hogy ne mondjak semmiről túlságosan határozott véleményt. Mert holnap én is kerülhetek hasonló helyzetbe.... Még akkor is, ha ma el sem tudom képzelni, hogy velem is előfordulhat... MOndjuk, én alapvetően nagyon toleráns vagyok. :) Szakmai ártalom. :) Little, nehogy megharagudj, ez csak az én véleményem. :) :) Nem értek egyet a három abortusszal sem, csak én úgy érzem, kicsi vagyok ahhoz, hogy igazán véleményem legyen mások életéről. :)

Eszter!
Mikor mérted azokat az üres karikákat? Van ám, akinél egy későbbi időpont nagyon megemeli a hőt! De ez mindenkinél más.

Titi!
Mire reagálnék, már meg is találtad a megoldást: és megbeszéltétek a problémát. :) Egyébként ilyen a mi konyhánk mintája is. :)

Anna!
A pasik, szerintem, mindannyian másként élik meg ezt a helyzetet. Mi nem tudunk az ő fejükkel gondolkodni, így megérteni nemigen tudjuk őket, de azért el kell fogadnunk az ő érzéseiket is. :) Tessék szeretni egymást!!! Ez az élet! A baba meg majd jön, ha akar. :)

Ági!
Neked meg puszi! Továbbra is irigykedek. :) :) :)

Virág!
Neked duplapuszi!!! :lol:

meri

Anna!
Nekem dokinéni aszonta: 3. napon kezdjem. Csak így nem fogom tudni, melyik a 3. nap. :) Nem, tesztelni nem fogok. :)

meri

Hugi hova tűnt??????

meri

Uhh, Meri, kicsit elnéztem a görbédet, persze, hogy ne tesztelj még!
:oops:
Vendég

Anna!
Várom ám a bemutatkozásodat! :)

Lányok, a görbéket mégiscsak jobb, ha ide teszitek föl, nem kell külön elküldeni. Nekem is könnyebb innen áttenni. Köszi. :)

meri

Húúú, Meri, ez igen nehéz kérdés. Mi is a menzesz?! Hát, szerintem ha igazán megjön, a pecsételést, barnázást én nem számolnám bele. Úgyhogy szerintem még ne kezdd el szedni!

De van a scheringclub-on online doki, kérdezd meg! Holnap este is rendel, biztos tud segíteni. Az a biztos!

Anna, akkor sorstársak vagyunk! A wow-tól már a falnak megyek, mégis azzal kapcsolatos ajándékot vettem neki karácsonyra, ugyanúgy mint tavaly. Jaj, hát mindent a szerelmünkért! :)

KépKép
titi_27

Anna, a párom azt kérdi a tiedtől, hogy "melyik szerveren, melyik oldalon, és mi a neve?"

KépKép
titi_27

Éva!
Kaptunk már választ arra a kérdésre, ki a dokid?

meri

Sziasztok Lányok!

Végre én is idejutottam. Hát nagyon időigényes ez a karácsonyi készülődés.

Meri!
Nekem azt mondta az orvos, hogy a barnázást ne számoljam bele a mensibe. Csak az a nehéz, hogy mi van, ha ennél jobban nem is fogsz vérezni. Szerintem megkérdezhetnéd tőle!
Ezek szerint Ti is telepítetek akváriumot! A miénk több mint két tonna, szóval nagyon hevesen kellett volna tesztelnünk a szekrényt! :lol: :lol: :lol:

Titi!
Akkor én már nem is akarom tudni mi az a wow!
Ma azon gondolkodtam, hogy akkor nekem nagyon nagy szerencsém van a férjemmel. Sajnos nagyon elfoglalt, de nem telik el nap úgy, hogy le ne ülnénk egy órácskát beszélgetni és el ne mondaná, hogy neki van a legjobb felesége! Persze ez nem igaz, de nagyon jól esik! Bármilyen házimunkát megcsinál kérés nélkül is csak a főzést nem vállalja és soha nem érezteti velünk, hogy nehéz napja volt. Tudom ez szinte hihetetlen, de a mi kapcsolatunk olyan, mint egy tündérmese. Kezdve a megismerkedésünkkel, hogy 3 hónap ismeretség után házasodtunk össze. Soha egyetlen pillanatig sem gondolta egyikünk sem, hogy ennek másképpen kellett volna lennie.
Ne haragudjatok, nem dicsekedni akartam, csak arra rávilágítani, hogy minden lehet szebb és jobb, ha az ember elegendő energiát szán rá! Csak erre kellene rádöbbenteni a párotokat!

Gyorsan adok vacsorát a férjemnek és jövök vissza!

Éva

Kép
balimama

Éva!
A barnázást én sem számítom bele. De ez nem barna, hanem piros. Csak nagyon-nagyon-nagyon kevés. Ha nem járnék pisilni, nem is tudnék róla. :oops:

Jó volt olvasni, amit írtál a kapcsolatotokról. A mienk is ilyen álomszerű. (Az ismerősök keresik is rajtunk a fogást folyton :) ) Előtte mindeketten megszenvedtünk egy-egy kapcsolatot, és valahogy jutalomnak érezzük a másikat. Soha nem feküdtünk még le haraggal, sőt, azt kell mondjam, soha nem veszekedtünk, ha van is néha morgás, valamelyikünk néhány perc múlva már bújik. :)

Ja, a mi akváriumunk csak kb. 200 kiló, úgyhogy mi simán tesztelhettük volna a szekrényt. :)

meri

Sziasztok!

Bocs, hogy így eltűntem, de a kisfiam is betaknyosodott. Szerencsére hamar átment rajta, és engem jobban megviselt, hogy éjjel többször felébredt, és kevesett aludt mint őt. Nem vagyok az a típus, aki egyből rohan a dokihoz a gyerekkel, most sem voltunk. Van egy balzsam, amivel ilyenkor bedörzsölöm a hátát, meg adtam neki Panadolt. Ja, meg a párásító tettem egy is eukaliptusz illóolajat.

Erzsike! Tök izgi, hogy lehet, hogy ott a baba a pocidban! Nagyon drukkolok, hogy a pénteki teszt POZITÍV legyen!

Titi, Eszter! Az én férjem is is sokat játszik az inetrneten, de engem már nem zavar. Szerencsére nálunk a szex rovására nem megy a dolog, 1-2-szer volt velem emiatt elutasító. Csak azért reklamáltam, hogy így én nem tudok netezni, erre összerakott nekem egy másik gépet! Meg a gépes szoba a nappaliból nyílik, és utálom, ha hallom a lövöldözéseket meg a hangokat, erre vett magának egy fülhallgatót!

Ildikó! Nagyon aranyos a párod, hogy vigasztalt, amikor a múlt hónapban megjött! Azért szeretnélek megkérni, hogy ha lehet, akkor most ne kelljen vígasztalni!!! :lol:

Meri! Egyáltalán nem haragudtam meg azon amitt írtál!Tiszteletben tartom mindenki véleményét, és tulajdonképpen már engem sem izgat a dolog, csak akkor egy kicsit felhúztam magam.
Az nagy baj lenne, ha priviben írnék neked bemutatkozást? Valamiért nem tudok emailt küldeni, és a férjem mostanában nem fog ráérni, hogy megnézze.
Egyébként a mensit attól kell számolni, amikor úgy rendesen megjön. Ezt a családinetes doki írta valakinek, és azért jegyeztem meg, mert én is minden mensi előtt barnázok, és nem tudtam, hogy azt bele kell e számolni.

Mókuska! Ne haragudj rám, amiért én nem hiányoltalak, csak az elején még azt se tudtam ki kicsoda, és így kifelejtettelek! :cry: NE HARAGUDJ!

Ági! Nagyon aranyos a kislányod abban az angyalkás jelmezben! Meg amúgy is nagyon szép kislány!

Éva! Jól vagy? Mikor fogod megcsinálni a tesztet? Nagyon remélem, hogy minden rendben van veled!
És arra még nem kaptunk választ, hogy ki az orvosod! Azt olvastam az Újpesti Szülőotthon honlapján, h ogy ott a babákat a látogatók, csak egy meghatározott időben tv-n keresztül nézhetik meg! Ez igaz?

Valaki hiányolta a görbémet, már nem tudom, hogy ki! Szóval, nekem még nincs görbém, és fogalmam sincs hogyan kell csinálni! Majd januárban megpróbálkozunk összehozni a bébit, meg februárban, aztán ha addigra sem jön össze, akkor majd én is elkezdem mérni a hőmet, addig tanulok a tiétekből. :lol:

Jaj lányok! Már alig várom, hogy megjöjjön!!!! Jó mi? Sokan azért drukkolnak, hogy ne jöjjön meg én meg már annyira várom, mint még soha! Már én is babára szeretnék "gyurni"!!!!!!!!
Vendég

Little!
Nyugodtan írj privit! Én is írtam neked. :)
Írtam az előbb Évának is, hogy a barnását értem. De ez nem az. AZ előző hónapban (a pozitív teszt után!) két napig volt meg, és tisztasági betéten éltem. Úgyhogy most akár ez a kis mennyiség islehet mesi... Ezért nem tudom...

meri

Most nézem: eddig is vlt vonalzód? Mert ez olyan, mint az enyém, de eddig nem tűnt fel!

meri

Akkor azért még sem vagy olyan kis szemfüles! Mindig volt vonalzóm, de remélem nem baj, hogy tényleg majdnem olyan mint a tiéd!
Vendég

Akkor folytatom.

Meri!
Tényleg elfelejtettem a kérdéseteket az orvosról és a kórházról.
Én Káposztásmegyeren lakom és 1 hónappal azelőtt költöztünk ide, hogy megtudtam babát várok. Tudtam, hogy el kell mennem a területi terhesgondozóba és itt találkoztam dr Halász Domonkossal. Mint írtam nagyon fiatal és nem túl régen rendelt itt, tehát javasolták, ha úgy sem akarok a IV. kerületi Szülőotthonban szülni ( mivel elég sok szülészorvost ismerek, ráadásul a MÁV Kórházban dolgoztam mindenkinek egyértelmű volt, hogy ott is fogok szülni), akkor járjak hozzá a kötelező terhesgondozásra. Idő közben olyan bizalommal lettem iránta, hogy úgy döntötttem nála szeretnék szülni is. Komolyan mondom még soha életemben nem éreztem egyetlen orvosnál sem, pedig jó sokat ismerek, hogy valóban érdekli a problémám, minden panaszomnak utána járt, mindent pontosan kikérdezett és soha nem mondta azt, hogy ezzel nem kell törődni.
Nem bántam meg, hogy nála szültem. Ő volt az egyetlen, aki hajlandó volt figyelembe venni, hogy nálam fenn áll a veszélye a rövid ködökzsinórnak. A szülés alatt soha nem csinált semmit úgy, hogy ne kérdezett volna meg, hogy akarom-e, nem fáj-e. Igaz, hogy nagyon gyorsan zajlott le a szülés, burokrepesztéstől számított 3/4 óra alatt, de egyetlen pillanatra sem hagyott magamra sem ő, sem a szülésznő, aki nem volt választott.
Ugyan a szülőotthonban semmi sem olyan szép, mint más "felkapott" kórházakban, de a személyzet egyetlen tagjára sem tudnék rosszat mondani, pedig hosszabb ideig is feküdtem a terhességem alatt bent. Van egyébként honlapja a kórháznak, szerintem könnyen meg lehet találni. Ez a Károlyi Sándor Kórház része.
Egyébként a görbédet megnézve közel sem biztos, hogy akkor volt a peteérés, amikor a ferti jelölte.

Lányok!
Azt hiszem mindenkinek megviseli az idegeit az a néhány hónap ami, eltelik addig, amíg pozitívat tesztelünk.
Én annyira szorítok mindenkinek!

Rólam egy kicsi:
A hőm egész nap 37 fok. Kicsit görcsölget a hasam és akkorára nőttek a cicijeim, mint két lufi. Ráadásul nagyon fájnak! Tesztelni nem akarok így a 22. napon, de nagyon reménykedem!

Ne haragudjatok, de nem tudok most mindenkinek írni, mert már el vagyok innen zavarva, de nagyon jó, hogy vagytok és így együtt tudunk várakozni! Valahogy sokkal könnyebb!!!

Éva

Kép
balimama

Éva!
Köszi a sok infót. Ismerem jól a kórházat én is. És hol lehet megtalálni ezt a dokit? Jól emlékszem, hogy azt mondtad, nincs magánrendelése? És ha uh kell vagy ilyesmi, akkor beutal szintén Újpestre valahova?

Egyébként nekem meggyőződésem, hogy a 18. cn.-on volt pé.-m, bármennyire is hihetetlen. És akkor jogos is a mensi mostanában. Bár, ezt még mindig nem tudom annak nevezni. (Minek nevezzelek? :) )

Különben te mint szakértő, mit tudsz arról: jelent vmit, hogy nekem alapból elég alacsony a hőm?

Annyira drukkkkkkkoloooook neked!!!!

meri

Jó reggelt lányok!

Lányok, hát, nem igazán úgy alakul ez a hónap, ahogy kellene. Reggel próbálkoztunk, mire közölte a párom, hogy "még nem ébredt fel". Úgyhogy ez is elmaradt. Szóval, azt hiszem, felejthetem ezt a ciklust, mivel ma utazok haza, és csak szombaton jövök vissza. Annyira szar ez lányok! Ez a sok csalódás, visszautasítás, betegség, ami azt okozza, hogy nem sikerül az együttlét. És nekem meg pont most volna aktuális. Ne haragudjatok, de nem igazán vagyok képes most többet írni. :(

KépKép
titi_27

Titi!

Szegénykém.Előző kérdésedre válaszolva at én férjem nem sokat játszik,mert nem jut rá ideje,ő valami edző válaszol rovatot olvas minden szabad percében.De szerencsére az együttlétekre ez nincs hatással.Viszont ettől függetlenül mi sem vagyunk együtt,mert második napja veszekszünk,meg békülünk,amitől olyan fáradt vagyok,hogy nem is menne.Meg belefáradtam az erőltetett menetbe,úgyhogy azt hiszem ezt a hót a természetre bízom.Ne csüggedj,biztos valamiért most így kell lennie. :wink:

Meri!

Szerintem se kezd el szedni,amíg nem tuti ez a mensi.

Erzsike,Éva,légyszi törjétek meg a szünetet egy-egy + teszttel,mert én azt hiszem ebből tudnék most hitet meríteni,hogy nekem is lesz egyszer babám.

Mindenkinek fogok írni,csak itt a főnököm

Kép

Kép
anubias

Jaj Titi! Ne legyél így elkeseredve! Nem lehet, hogy azért nincs "kedve" hozzá, mert egy kicsit úgy érzi, hogy te csak a baba miatt akarod? Esetleg próbáld meg viccesen megközelíteni, és kérdezd meg tőle, hogy ugye tudja, hogy a kisbabát nem a gólya hozza? :lol:
Szeretnék neked hasznos és jó tanácsot adni, hogy egy kicsit jobb kedved legyen, de mivel nem ismerem a párodat, így elég nehéz. Én már az enyémnél kitapasztaltam, hgy mire hogy reagál, és tudom, hogy mivel tudok nála bármit is elérni!
A lényeg, hogy ne törj le!!!!! Ha ez a hónap nem is sikerül, ott lesz a következő, vagy az utána lévő! Az a fontos, hogy újra legyen kisbabád, és szerintem már 1-2 hónap ide vagy oda nem számít!!!!
Vendég

Olyan aranyosak vagytok lányok! Köszönöm Nektek! Igen, tényleg olyan vagyok, mint a bili füle... azt hiszem, az ünnepek is teszik, és az, hogy borzasztóan görcsösen szeretném azt a babát. Most sokszor eszembe jut, hogy már hármasban tölthetnénk a karácsonyt! Ettől aztán folyton olyan bőghetnékem támad. Néha úgy érzem, kegyetlen az élet, hogy még másikat sem kaphatok ilyan gyorsan. Néha annyira úgy érzem, megcsömörlöttem, és nem akarok babára koncentrálni. De ha nem figyelek oda, akkor sosem lesz baba, és azt nem szeretném. Ráadásul mi hármat szerettünk volna. Hát, szerintem most már kettőnek örülni fogok. Na, nem mintha egytől nem volnék boldog. Csak jönne már! És igazán hozhatná a gólya! Jó volna, ha nem kellene semmit sem tenni érte!

KépKép
titi_27

Sziasztok Lányok!

Titi!
Ez olyan szomroú, nem tudok mit írni rá. Erre lennének jók a nagy csajos cukrászdázós beszélgetések. Engem nagyon sok nehéz helyzeten segítettek át. Azt hiszem, ha valami elvonná a figyelmed a "babagyártásról" talán észre sem vennéd, hogy a férjed most ilyen. Rettenetesen nehéz lehet, de kell valami, ami kizökkent ebből a helyzetből, hiszen az élet szép és még annyi csodálatos dolgot tartogat nektek.

Meri!
Nekem még az előző terhességemkor megadta a telefonszámát a dokotr. Majd megkérdezem hogyan lehet őt egyébként elérni, mert nem merem osztogatni a telefonszámát. Én akkor megyek hozzá, amikor ügyel és ott helyben tud UH-ot csinálni. Amikor terhes voltam még nem csinált és be kellett mennem mindig a rendelésre, de látom már ő is megcsinálja. Nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy lehetőleg a minél többen lássák a babát, mert így biztos, hogy nem siklik át mindenkinek a szeme a rendellenes dolgokon.
A 18. heti UH-ot pedig a Szabolcs utcai genetikán csinálták.
Az, hogy mindig alacsonyabb a hőd azt jelenti, hogy lassabb az anyagcseréd. Sajnos nekem is. Amit megeszek az utolsó cseppig hasznosítom.

Eszter!
Úgy látom Téged nagyon megvisel a várakozás. Próbálj meg lazítani, mert a dolgokat soha nem lehet nem megtörténtté tenni. A karácsony a szeretetről és nem a házimunkáról szól. Nem szabad magad túlhajtani. Tessék egy kicsit pihenni! Kérlek!
Nagyon helyes, hogy végre bízol a természetben is!

Anna!
Milyen aranyos képecskéd lett!

Lányok!
Én olyan bőgős vagyok. Azt néztem a fertin, hogy behúzza a pé-t 13 nappal ezelőttre, de azt írja, hogy 11 napja volt. Azután elnyomtam valami beállítást és 2 nappal későbbre húzta a csíkot.
Ildikó Te biztosan tudod mit jelent ez, mert én nem értem!

Éva

Kép
balimama

Meri, most néztem meg a holnapot. Hogy Te milyen ügyi vagy!!! Küldök át én is mindjárt néhány fotót!

Ildikó, merre voltatok nászúton? Nagyon szépek a fotók!!!

KépKép
titi_27

Éva, biztosan igazad van. Néha jó volna egy igazán jó csajos dumcsi. Ezért is örülök neki, hogy ide tudok közétek járni. Sajnos nem igazán vannak barátnőim, egy van, de vele is olyan ritkán tudok találkozni.

Ezt a fertility-s problémád sajnos nem értem!!! :(

Annyira várom már, hogy teszteljetek lányok!!! Verzsike, Éva!!! Milyen boldog karácsony volna! És Éva, hogy így az első igazi hónapban!!! :)

KépKép
titi_27

Titi! Szerintem ne gondolkozz azon, hogy mi lett volna ha....mert depis leszel! Tudom nagyon nehéz, pláne most az ünnepek előtt, hogy ne gondolj arra, hogy ha nem így alakul, akkor már hárman lennétek! Gondolj arra, hogy minden esélyetek meg van arra, hogy jövőre már gyerekjátékokat is kelljen a fa alá vennetek! Ezen a karácsonyon meg hamar túl lesztek.
Addig meg itt vagyunk neked mi, akik nagyon drukkolunk, hogy minnél előbb azzal a hírrel gyere, hogy van egy pozitív teszted! A 2007 év a "2006 végén kezdünk próbálkozni" topik lakóinak az éve lesz!!!!!
Ja, és szerintem a 3 gyerek is még simán meg lehet!
Vendég

Sziasztok!
Csak gyors bekukk...

Éva!
A ferti nekem a múltkor naponta pakolgatta át a pé.-t, és időnként nem is értettem, miért, pedig én még a kis okosságokat is elszoktam ott olvasni. :) Gondolj bele, ez is csak egy buta program. :)

Lányok, én úgy érzem, többen vagyunk itt olyanok, akik úghy érzik, ha nem irányítják a dolgokat, azok nem fognak rendben működni. Nekem az a javaslatom, áldozzuk a karácsonyt a megnyugvásnak, engedejük, hogy csak történjenek a dolgok. Ez nekem is nehéz, én is tervezős vagyok, de ez a babadolog szerintem nem így működik. Ezért írtam nektek a múltkor, hogy babát nem akarni kell, hanem vágyakozni (várakozni) rá. (Ezt én olvastam a múltkor valahol, és útmutatásként fgotam föl.) Nyugi!!! Legyen békés az ünnep!

meri

Az emberek félszárnyú angyalok...csak akkor tudnak repülni ha átölelik egymást...

meri

Meri!

Ez a mondás valami meseszép.Nagyon elért a szívemhez.Amit a babgyártásról írtál,azt pont így érzem.Azt hiszem az elmúlt 2 hónap eseményeiből ugyanezt a konzekvenciát vontam le,csak nem fogalmazódott meg bennem ilyen szépen,bennem is ez a görcsös akarás hagyott alább.Ráébredtem,hogy kismamává válni nem egy feladat,amit jól el lehet végezni,hanem egy kis csoda,ami megtörténik velünk.Persze a körülményeket meg kell teremtenünk,hogy megtörténhessen és be kell avatkoznunk,ha nem mennek simán a dolgok,de maga a csoda nem irányítható.Nagyon nehezen és fájdalmasan tanultam ezt meg,de most ott tarok,hogy megbékéltem.Apát megvizsgálják,együtt leszünk pé idején,mérem a hőmet,de élem tovább az életemet,mert így kell lennie.Hú ez nagyon hosszú és kicsit bénán filozófikusra sikeredett. :oops: Olyan jól esett viszont leírnom. :wink: :D

Kép

Kép
anubias

Én ezt nem értem,Bálintom vonalzója teljesen befagyott.Az egy dolog,hogy nem jó,de nem is vált egyáltalán,nem követi a napok múlását. :?: :evil:

Kép

Kép
anubias

Eszter!

Annyira jóóóó, hogy leírtad!!! Én ugyanezt érezem és ugyanide jutottam! Csak én még a pé. idején való együttléttel is úgy vagyok, hogy ha mégsem, akkor mégsem. Akkor annak is úgy kellett lennie, és kész. :)

meri

LÁnyok!

Most biztos néhányan furcsán fogtok rám nézni, de leírom...

Erről az akarásról mostanáéban mindig az jut az eszembe: mennyi mindent akartam életemben, amiről aztán később kiderült, milyen jó, hogy nem kaptam meg! Én például 18 évesen is nagyon szerettem volna babát, és milyen jó, hogy nem kaptam meg... Nagyon máshol tartana az életem... Erre írtam tegnap azt, hogy fentről minden sokkal jobban áttekinthető...

Na, csak ez jutotott eszembe. :)

meri

Igen, teljesen logikus az, amiket írtok. Csak úgy baromi nehéz ezt így látni, amikor már majdnem a karodban tartottad az áhított gyermeket. Basszus, lányok, én voltam a megtestesült erő, hol a fenébe van most ez?! Teljesen magam alatt vagyok! Tudom logikusan, hogy mi a helyes, és úgy is fogok tenni. De folyton elgyengülök, elérzékenyülök! Azt hiszem, most van a várt kiborulás a baba elvesztése után. Talán az ünnepek teszik.

Ne haragudjatok rám kérlek szépen benneteket, hogy ezt a csodás ünnepet elbaltázom nektek!!!

KépKép
titi_27

Sziasztok, Lányok!

Éva, nem tudom, miért teszi a vonalat ide-oda a program. De különben, azt sem értem, hogy miért idegeskedsz miatta, hisz én biztos vagyok benne, hogy ott a baba a pocidban, bármikorra is irja ki a program, hogy pé-d volt. :D - Még emlékszel, mit állitottál el a programban? Esetleg feltehetnéd a görbédet is ide...

Képzeljétek, most a fertin kivettem azt a 2 napi hőmet, amikor fájt a torkom és gyógyszert szedtem, és a 21. napra nekem is betette a pé-t. Én mondjuk, a 12.napon éreztem szúrkálásokat, de ez most már nem is érdekel annyira....

Meri, én benne vagyok abban, amit ajánlottál: hagyom, hogy történjenek a dolgok - aztán, amikor akar jönni a baba, majd itt lesz. Ha esetleg, mégis megtörténne, hogy 3-4 hónap múlva sem lesz semmi, akkor elmegyek dokihoz, hogy irjon fel valamit.
Már nagyon hiányoltam az idézeteket. Remélem, ezután megint naponta irsz valamit :wink:
A kérdésedre pedig már többen is válaszoltak, de nekem is az a véleményem, hogy csak akkor kezd el szedni a clostit, ha már rendesen megjött a miki.

Titi, nászúton Rodoszon voltunk - gyönyörű. Motorbiciklit béreltünk, és azzal jártuk körbe a szigetet. Az egyik képen pedig szilvalekvárt kavargatok :lol:
Jobb, ha te is megpróbálsz csatlakozni hozzánk, és nyugisan várod a dolgok történését (persze némi női praktikára mindig szükség van, de nem mindenáron). Hallottam olyanról, hogy az orvosok is és az illető pár is már lemondtak róla, hogy gyerek lehet, és a következő hónapban összejött :) Tehát, a következtetés: No stressz!!!

Én is várom ám, hogy az esélyes lányok teszteljenek!!!! - addig is drukk +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Anna, Eszter - a napokban bele kell ám húzni!!!! Titi, te mikor hazaérsz azért próbáld meg elkapni papát. Biztos, ha nem akarnál most ilyen nagyon babát, akkor nem érintene ennyire rosszul ez az egész, de hát meg tudlak érteni, mert mindannyian azért vagyunk itt, mert nagyon szeretnénk....

puszi mindenkinek!!!

KépKépKép
ildiko74

Titi!

Dehogy baltázod el.Teljesen értelek téged.Nem is tudom,nekem hogy lenne erőm felállni és továbbmenni,ahogy te meg tudtad tenni és megteszed nap mint nap. Azt gondolom a ti esetetek teljesen más,és a férjed dolgait is ezért élem meg másként,mintha az enyém tenné.Szóval nem is azért írtam le mit érzek most,mert az a helyes,vagy helytelen,csak mert én most ezt gondolom.Volt idő,amikor mást és máshogy láttam jónak,de akkor is szerettetek és számíthattam rátok és ezzel te is így vagy.Mi szeretünk és számíthatsz ránk.Nem arra való ez a fórum,hogy mindíg csak a szép és jó gondolatokat írjuk ide.Lehet rossz is,szomorú is,ugyanúgy helye van itt,hiszen az is a mi életünk része.Te legyél csak önmagad,mi úgy fogadubnk el és szeretünk,azért aki Te vagy.Jajj úgy megölelnélek most,könnybe is lábadt a szemem.Sajnos ehez még kevés a net,hogy továbbítson egy ölelést,de veled vagyok.

Meri!

Nagyon ari vagy és örülök,hogy ilyen hasonlóan éljük most meg ezt a helyzetet,jó ezt is megosztani és tudni,hogy nem vagyunk egyedül a gondolatainkkal.

Kép

Kép
anubias

Azta, Lányok, mennyit irtatok időközben :D

Meri, valahogy úgy érzem, hogy nagyon egyformán gondolkozunk. Én is sokat gondolkoztam ezen, hogy ha valami negativ dolog történt az életemben, később kiderült, hogy jobban nem is lehetett volna.
Én pl., amikor a licibe fevételiztem, nem sikerült, és később a város legjobb iskolájába kerültem. Ha akkor nem igy alakul, akkor most teljesen máshol lenék, amit egyáltalán nem szeretnék....és ez csak egy eset - azt hiszem azért is vagyok optimista tipus, mert az ilyen dolgokat észre tudom venni....

Titi, meg nem forduljon a fejedben, hogy valaki haragudna rád, hisz olyan jó, hogy igy vagyunk egymásnak....annyira szeretnék segiteni, de az egyetlen dolog, amitől, jobban mondva akitől, megnyugodsz, az egy gyönyörű, egészséges baba lesz. Lehet, hogy hűlyén hangzik, és halvány vigasz, de ki tudja, most mi lenne, ha véletlenül nem egészséges baba lett volna...

Eszter, a Bálint vonalzóján nincsenek is napok - csak év és hónap - igy nem is változhat naponta....

KépKépKép
ildiko74

Lányok!

Én még nem merem magam beleélni. Nem is lenne értelme még tesztelni, mert nem hiszem, hogy kimutatná akár van baba, akár nincs.

Itt a görbém:
Kép
A fertin a görbe alatt van egy táblázat: ovulation detector. A Tuning/Override-ra rányomva a detectort advancedről fertility awarenessre állítottam és ez lett belőle:
Kép

Szóval nem tudom. Hamarosan kiderül. Nem is merek rá gondolni.
Erzsike viszont tényeg esélyes! Ha jól emlékszem holnap reggelre tervezte a tesztet. Annyira szeretnék már én is egy héttel idősebb lenni!

Lányok azt figyeltem meg, hogy annyira együtt van a ciklusotok és ez a hangulatotokon is érződik. Mindig vannak a topiknak pörgős időszakai a mensi előtt, szomorú ritkán jövős utána , aztán középidőben jön egy kis filozofikus, melankolikus és újra a pörgés. Lehet, hogy mindig ilyenek vagyunk csak ez nem tűnt fel?!

Meri!
Olyan szépet írtál megint és én olyan bömbizős vagyok most!

Lassan barátkozom az iwiw-el és olyan jó, hogy szinte mindenkit el tudok képzelni! Apa megígérte, hogy a két ünnep között végre annyi ideje lesz, hogy felrakja kis családunk történetét képekben.
És tervezett még kb ezer dolgot.

Éva

Kép
balimama

Sziasztok!

Éva!

Megint úgy megmosolyogtattál. :lol: Tényleg nagyon igaz,hogy ez a ciklikusság mennyire megvalósul a hangulatunkban.De ezt olyan jól írtad le,nagyon tetszett. :lol: Én nem értek a ferihez,nem tudom miért változtatta meg a pé napját,de akkor is voltatok együtt,tehát ez nem sokat változtat a dolgon.Én nagyon szorítok. :wink: Én is vgyok az iwiw-en,Váradi Eszter néven.Bejelölsz? Én nem tudom,hogy keresselek. :roll:

Ildi!

Igen,furcsa ez,visszanézve mennyi minden másként lenne az életben,ha ez vagy az a mozzanat másként alakult volna,és egy életre kihat.Én is azt gondolom,nem lehet véletlen,valamiért a dolgok úgy alakulnak ahogy,célja van mindennek,én pl abban bízom,hogy a sors biztos megjutalmaz egy bébivel a sok vágyakozásért,csak valamiért úgy kell lennie,hogy ezt a dolgot ne tálcán kapjam az élettől és nem abban a perceben ahogy határozom.Így hát fejethajtok ez előtt az akarat előtt. :wink:

Kép

Kép
anubias

Éva, köszi, hogy bejelöltél az iwiw-en. Ott nem tudtam visszairni, mert most valamiért nagyon le van lassúlva a gépem...
Utánnanéztem a fertinek (amennyire most futta az időmből), és az advanced-nél figyelembe veszi a folyásokat is, a másikban pedig csak a hőemelkedést - és mivel a 12. napon volt egy pici esésed, ezért tette át másnapra. Azt is irja, hogy ebben az esetben, jobb, ha a legkésőbbi időpontot veszed alapul pé-nek, és az szerint fogsz majd tesztelni, mert igy biztosabb.

Nekem is tetszett az eszmefuttatásod :lol: Ma tényleg egyre több filozófikus elméleteket irtok :)

Eszter, én például most úgy fogtam fel a múlt hónapi próbálkozást, hogy igy legalább az ünnepekre hajat tudtam festetni - a tegnap voltam fodrászatban, és igy sokkal jobban érzem magam. De amúgy is már irtam, hogy minden rosszban a jót keresem. Én már csak ilyen vagyok :D

KépKépKép
ildiko74

Éva, milyen jó ez a gondolatmenet! Tökéletesen egyetértek. Nekem még fel sem tűnt. Na jó, még nem is olyan régóta vagyunk így együtt ebben a topikban. Szóval talán most ez a középidő a melankólikusabb, depisebb?!

Lányok, csinálok egy új táblát!!! Ez lesz most a lazító cselekvésem!

Eszter, én pedig úgy veszem, hogy megöleltél, és máris sokkal jobban érzem magam! Igen, nem könnyű ez az egész, de olyan jó, hogy itt vagy Te is, Virág is, Ági is a másik topikból, akik ismernek már régóta, és tudják min mentem keresztül. Örülök, hogy így együtt maradtunk!

KépKép
titi_27

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?