A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Sasha:
Gabi tündéri Kép. Szoktál még találkozni Kispesten Csilláékkal (közös ismerõsünk Kép)? További sok boldogságot!

Pilinke:
hajrá, drukkolunk Neked! Most már nincs sok hátra Kép.

Hayimpapa (34+5)

Hayim Apuka
hayimpapa

Franyo,
tudom, hogy nagyon béna vagyok, de nem értem még mindig ezt a képtárat. küldjek neked képet a mélcímedre, és azt te felteszed és adsz egy jelszót? de a képtárig - ahol a jelszót kell begépelni - hogy jutok el?
biztosan primitiv kérdések, bocs, de analfabéta vagyok ezen a területen:o)

Hayimpapa,
mi pont a másik felén lakunk pomáznak, a csobánka felöli oldalon, és mi is azért hagyjuk el, mert kicsi lesz 3+2-nek, merthogy még két kutyusunk is van:o) sajnálom, mert szeretem pomázt:o(
a fõnököm tatabányán lakik, azt mondta egész jó a közlekedés a fõvárosba. azért nekem, pesti lánynak ( még lány, de már nem sokáig:o) messze lenne.

lolla,
köszi a képeket, ki is nyomtattam párat, elviszem a fodrászhoz is:o)

Manócska
8+0:o)
Manócska

Sziasztok!

PilinkeKép
MÉg egyben? Sokat gondolok ám rád! Nekem különben nincs keményedésem egyáltalán, v. nem veszem észre? "CSAk" mensis görcseim és hátfájás, tehát a jóslófájások. Ami van amikor folyamatos.
ZuluKép
Te is még egyben?
Szerintetek a méhváladék az lehet a nyákdugó része? és a nyákdugó mindig vérrel jön? és ha csak olyan spermi szerû dolgok jönnek néha? - bocsi ha nagyon vulgáris voltam, de nem tudom máshogy leírni

ManócskaKép
A Schöpfirõl olvashatsz a Schöpf-M.kh. topicban, onnan sok dolgot megtudhatsz és kérdezhetsz.

HeniKép
Szerintem menj el dokihoz, és õ majd megállapítja, hogy milyen kúp kell, mert ugye ez nem mindegy. Amit én is kaptam, az elég "semleges"-nek mondható, tehát bármikor lehet használni. neve: Floragyn.
Intim zuhannyal vigyázz, mert terhesség alatt tilos használni!!!!!!!

pusz
Brokkoli
39+5
( dokim+szülésznõ szerint a betöltött 40. hét a kiírás napja nov.28, azért nem egyezik a táblázat adatával )
brokkoli

Kangi, Csucsuka!
Köszönöm szépenKép

Hayimpapa!
Azt hiszem a múlt héten futottunk össze, de nem mernék rá megesküdni, mert nálam már nem úgy mennek a napok meg a hetek mint régenKép Már 3 óránkét van a világKép

pusz
sasha

Kép
sasha

Brokkoli,
köszi, majd megnézem.
a barátnõm is ott szült, de azért több szem többet lát alapon majd kíváncsi leszek a te véleményedre is, ha lesz majd egy kis idõd szülés után:o)
pusz:
Manócska
Manócska

orsolyKép
az új Brico a soroksári Auchan mellett van, lehet, hogy az közelebb van neked.

manócskaKép
sok sikert a frizurákhoz

névtelenKép
köszi a gyomorégési cikket

myssina, franyo, kangiKép
én is egyre nagyobbnak találom a pocimat. Talán mert sosem voltam valami vastag, és most hogy hirtelen itt termett elöl egy pukli, és egyre nagyobb lesz, hát....... elég fura.
Azt hittem, hogy folyamatosan hozzászokik az ember, de nekem minden egyes méretnövekedés egyre "furább". Nem tudok hozzászokni ahhoz, hogy itt bennem ez a kis kapálózó baba egyre nagyobbodik, és ez egyre fárasztóbb, nehezebb (fizikailag) nekem.
Nem tudom vannak-e még valakinek ilyen gondolatai, remélem nem ítéltek el ezért, de néha nagyon fura érzés kismamának lenni. (és teher is) persze mindezek mellett csodálatos ahogy mocorog odabenn, és élvezem. Szóval ez vanKép

Bocsi ha kicsit hosszú lett volna, de azt hiszem Ti értitek meg legjobban ezeket a gondolatokat.

lolla
23+2
lolla

Sziasztok!

Lolla! Kép
Úgy gondolom, hogy mindenkinek furcsa elsõre a "másállapot". Mondjuk nekem inkább azzal kapcsolatban vannak fura érzéseim, hogy eddig volt az én egyetlen szem kisfiam, és hogyan fogom megosztani a szeretetet közte és a kistesó között, bár nyilván nem megosztani fogom, hanem megduplázni, ha egyáltalán lehet ezt a mennyiséget még duplázni! Kép Kép Kép

Nagyon irigylem azokat, akiknek nem keményedik a pocakjuk. Elsõ babánál én sem ismertem ezt az érzést, most sajnos igen!

Viszont jó hír Kép Kép , hogy a vércukrom rendben lett a második terheléses után, bár számszerûleg nem tudom, mert azt nem mondták be a telefonba. Kép

Drukk az éppen szülni indulóknak! Kép

Puszi: Judó
26+3
judó

Még azt akartam mondani, hogy néha tele van már a téli lábbelim azzal a megállapítással, hogy "Neked milyen hatalmas a pocakod! Karácsonyi baba lesz?". Erre közlöm, hogy február végén szükök, és õszinte döbbenetet látok az arcokon... Inkább azt fogom mondani, hogy már rögtön indulok szülni! Kép Kép
Egyébként nekem is csak elõrefelé egy nagy lufi látszik, oldalra semmi. Kép Kép

Judó
26+3
judó

Köszi a válaszokat!

Tegnap nagyon megilyedtem, mert egyfolytában pisilnem kellett, hasmenésem is volt, meg keményedett a hasam is. Azt hittem itt a vég, de szerintem z idõ tette, mert ma nincs semmi bajom.
Csak a szokásos délelõtti rosszullétek, ami a vashiány miatt van, pedig rendesen szedem a vasat. És mégis olyan a vérképem, mint szülés után kellene lennie. (ezt a doki mondta).

Elmesélem, hogy jártam.
Az én kisfiam tönkrevágta a babakocsiját, ami alkalmatlanná vált a testvérének, így megegyeztem az egyik munkatársammal, hogy átveszem az övükét, mivel nekik lombikbabájuk van, és nem terveztek többet.
Hétfõn találkoztam velük, és mondom nekik, hogy december elején mennék a kocsiért. Erre nagy nehezen kinyögte, hogy 7-8 hetes terhes, tehát a kocsira ne számítsak.
Nagyon örültem neki, hogy spontán összejött nekik, meg minden, deazért szólhatott volna, hogy gyûjtsek egy kis pénzt babakocsira, mert tárgytalan a dolog.
Ugyanis nem szívesen veszek használt dolgot, de õt ismertem annyira, hogy vigyázott rá, meg tényleg úgy néz ki a kocsi, mintha új lenne.
Szóval tegnap elmentünk babakocsit venni, mert akármi is történhet már, és az ilyet jobb nem az apukákra, és nagymamákra bízni.
Szóval vetteünk egy 3 funkciós babakocsit felfújható kerekekkel, állítható tolókarral, téli- és nyári lábzsákkal, a sportrészén 5 pontos biztonsági övvel, a mózeskosárban pedig emelhetõ háttámlával. Mindezt 42500 pénzért. Ugyanennyit tudó neonato nevût is láttam akciósan 89990 forintért. Szóval szerintem egész jó áron kaptuk meg.

Ti mikor pakoljátok össze a kórházi cuccot?
És kb hány hetesen rendezitek be a kiságyat? (ágynemû)
Bocs a sok hülye kérdésért, de most kell rájönnöm, hogy a Bencével még milyen naiv voltam. 28 hetesen már minden nap szülni akartam...

Bocs a sok szövegért!
Ja és köszi a válaszokat!!
Heni
33+3
heni1979

Fúúú, Lolla Kép
teljesen el tudom képzelni, hogy mit érzel. Néha én is úgy vagyok vele, hogy "Úristen, mit vállaltam!" - és pont a hétföi UH-n esett le végképp a tantusz, hogy odabent egy pici BABA van, aki kaprigál, és hamarosan kibújik, és nekem kell gondoskodnom róla ...
De amikor kicsi babát látok a TV-ben, annyira ellágyulok, és olyan nagyon várom, hogy kibújjon az én picikém is Kép

Hüpp-hüpp Kép

Pussz
Kangi
26+5
kangi

Judó!

Én is 159cm vagyok, és mindenki 4-5 kg-os babát jósol a hasam mérete alapján, de az UH szerint egy héttel fiatalabb a koránál, vagy (és ez lehet az igaz) kisebb a súlya az UH szerinti átlagnál. Mert a heteket az UH egy viszonyított 3500g-os babához viszonyítja, mármint aki születéskor lesz annyi.
Ne is törõdj senkivel, fõ, hogy Veled és a babával minden rendben legyen.

Mégegy kérdés: Normális az, hogy 3és fél hete egy dekát sem híztam?? Igaz a hasam az növöget rendesen, mert a doki mindig méri. Ja és az is igaz, hogy 10 kg plusszal kezdtem a terhességet.

Heni
33+3
heni1979

Judó Kép
ne törödj a döbbent arcokkal, szegények azt hiszik, ha szörnyülködnek, akkor az már egy érzelem, és egy kismamának arra van szüksége, hogy valódi érzelmekkel forduljanak feléje embertársai KépKépKép
Ha kisebb lenne a hasad, akkor meg az lenne a baj ("Fejlödik rendesen ez a gyerek?!"), olyan nincs, hogy éppen jó legyen, mert ez szubjektiv megitélés alá esik. Ha én látnálak, biztosan nem szörnyülködnék, mert én is olyan vagyok, mint aki lenyelt egy léghajót, és már 12kg van rajtam, mégse látszik (mondják).
Ja, és szerintem fentröl nézve sokkal nagyobbnak látszik, mint oldalról, az tuti!

Pussz
Kangi
26+5
kangi

Sziasztok!

Az elõbbi levelem sajna elszált ugyhogy most elég rövid leszek.

Kamelia: Gratula Ádám babához.

Heni: Nekem nem kell a mozgásokat számolnom igaz holnap megyek a dokimhoz lehet hogy majd mostmár fog szólni, hogy számoljam.KépKép

Kakukkfu: Nekem a hideg tejecske vált be gyomorégés ellen. Lefekvés elött iszok egy pohárral és akkor nem ég.

Brokkli: Még egyben mikor fogsz szülni? Hogy birod?

Sok drukk a finises mamáknak.

Sziasztok
Andy
34+1
andy78

Kangi,
ma kaptam édi babiképeket, elküldejem a mélcímedre?
Manócska
8
Manócska

Sziasztok,
látom mindenki jól van és a finishes kismamáink még egyben.Kép

Orsoly,
igen hízlal is a mandarin, de nem nagyon ez a két dolog nem függ össze(100gr mandarin 45kcal). De tényleg nem törödj vele, hiszen a szervezeted lebotja és olyan fini.KépKépKép
Nem akartam vele senkit rémisztgetni, úgyhogy egyétek helyettem is.Kép

Lolla,
szerintem senki sem vet meg azért amit írtál. Én is éreztem már ilyet, aztán elmúlik.Kép Ikres barátném férje meg azt írta a páromnak, hogy szokjon hozzá, hogy ezentúl senkit sem fog érdekelni, hogy õ hogy van.Kép Erre megbeszélték, hogy akkor majd õk mindig megkérdezik egymást.Kép

Sasha,
Gabi szép nagy baba, nem semmi a súlya 5hetes létére.Kép
Gratula hozzá és jó is az a 3 óránkénti világ.
Sajnos nálam is 3 órákból áll az élet, egyenlõre még más miatt(cukor).Kép

Manócska,
a képtár, egy internetes weboldalon van, ha elküldöd a képet felteszük oda, megadjuk a képtár webcímét és a jelszót, így majd Te is láthatod a saját és a többiek képeit. Remélem tudtam segíteni.Kép

Heni, én tudtam úgy anno, hogy lehet recept nélkül hüvelykúpot kiváltani(ugyanis régen lehetett), de sajnos már nem lehet. A Candibene tényleg nagyon jó és 6db kerül 205,-Ftba, ha feliratod. Nekem a háziorvos írta fel, mert a dokim a Gyno Flor-ra esküzik, amibõl azonkívül, hogy 6db 1100,-Ft még nem is használ nekem.Kép Szóval ha tudod irasd inkább fel.

Most megyek összeszedem magam, du.suli van, elõtte még festegetek, ugyanis tegnap este elkeztük kifesteni a gyerekszobát, még hátra vannak az ajtó és ablakkeretetek ill. ez még csak az alapozó(fehér) erre jön majd a tényleges szín(vajszínû/krémszínû/beige ki hogy neveziKép).

Pusssza és jók legyetek,
Timici
30+5
timici

Heni, Kangi! Kép Kép Kép Kép
Igazatok van! Kép

Heni, ha a pocakod nõ, akkor a baba is, lehet, hogy most felszív egy kicsit a feles súlyodból! Szerintem ez nem lehet baj.

Nekem eddig hét kiló a plusz, anno 5 éve 11 volt. Annyi biztosan lesz most is! Kép Fõleg, ha megeszem azt a nagy adag rakott kelt, amit mára hoztam ebédre! Kép

Judó
26+3
judó

Sziasztok Hölgyek,

én már nagyon régóta olvasgatlak benneteket, de ebbe a topicba még nem írtam, pedig annyira "friss" kismama nem is vagyok :-)

Szóval, van egy kérdésem, amire sehol nem találtam (neten, könyvekben) választ, ez a vércsoportról szól.
Már azt sem értettem, hogy a legelsõ vérvételnél miért nézték a vércsoportom, hiszen volt "hivatalos" kórházi papírom, hogy A+ vagyok. De azt meg végképp nem értem, miért kell a 32. héten is megnézetni, volt már olyan valaha a történelem folyamán, hogy valakinek megváltozott volna a vércsoportja?
Az összes mostanában szült ismerõsöm azt mondja, hogy a 2. gyereknél is megnézik, hiába viszed a papírod arról, hogy RH+ vagy.

jaj, defura látni itt a saját szövegem...Kép

azel
23+4
azel

Köszi Timici, de saját képem most nincs, esetleg az esküvõ után, akkor ez a dolog halasztva:o)
Manócska
8
Manócska

Manocska, ha nem gigászi a méretük, akkor szivesen fogadom a képeket, köszi Kép
Kangi
kangi

Sziasztok! Kép

Hát ma elég ideges lettem.
Azt szeretné a fõnök, vagyis nem szeretné, mert azt írta mailben, hogy hétvégén munka, és legyek itt vasárnap. Nagyon felment a pumpám. Úgy érzem, hogy egyre kevesebbett kellene dolgoznom, és többet pihenni, plána, hogy mostanában az alvással is gondok vannak. Azt azért tudni kell, hogy az ilyen hétvégi munka, semmiféle többletfizetéssel nem jár.... Most itt puffogok, mert felhúztam magam. Egyre többször van jelenésem dokinál is, de már azt se tudom, hogy hogy intézzem, hogy minél kevesebbet legyek innen távol. Bocs, hogy ide panaszkodom, de könnyiteni akaratam.

Kangi Kép

Az én csípõm se a régi, de bízok, hogy minden visszaalakul.

myssnia

27+6
Névtelen

Jaj az elõbb elfejtettem kérdezni:

Gombóc és nagypocisok:
Nektek a 30.hetig UHn volt flowmetria???
Ugyanis nekem csak egy sima UHt csináltak a klinikán, meg is lepõdtem, mert szinte mindenhol azt olvasom, hogy a III.szûrésnél, tehát most már csinálnak flowmetriát is.

A pánik hangulatom azért alakult ki, mert az osztálytársnõm most hívott, hogy kiderült miért halt el a barátnõje babája a pocakban: elmeszesedett a méhlepény.Kép
Ezen úgy kiakadtam, hogy mi az, hogy erre nem figyelnek oda és egybõl eszembe jutott, hogy nálam se nézték meg.KépKépKép

Valaki, help me please, hogy mikortól csinélnak flowmetriát ténylegesen, mert leírva mindenhol a 28.-30.hét van, ehhez képest nekem nem csinálták meg.
Köszi a válaszokat elõre is és holnap a dokinál is rákérdezek, hogy most akkor mi a jó fene van.Kép
Timici
timici

Sziasztok Kismamik!

Végre net közelben vagyok, így adok egy helyzetjelentést rólunk, de sajnos nem sokáig.

Sok új nevet láttam, üdvözlet mindenkinek!
Gratula az új babákhoz!

Velünk minden rendben. A múlt héten voltunk UH-n. Gyönyörû kis pofija van a kisfiamnak. Szép nagy legény, de remélem, hogy most már nem ilyen ütemben nõ. 1 héttel idõsebbnek írt minket az UH, így már a 32. hétben vagyunk.
Egy kis hát- és bordafájdalmon kívül semmi panaszom nincs, illetve a gyomorégés engem is elkap néha.
Már mindent megvettünk a kis Manónak, rendezgetem a ruháit, meg cuccait.
Nagyon jó otthon és már nagyon várjuk a kicsit.
Én a Schöpf-Mérei kórházban fogok szülni és a múlt héten megnéztük a szülõszobát, nagyon bizalomgerjesztõ volt. És fogadtunk szülésznõt is. Egy végtelenül kedves kishölgy!

Puszi mindenkinek
Hóvirág
32+3
Hóvirág

Sziasztok!

Asszem nem mindenkire emléxem személyesen, hogy mit kinek kell írni, ígyhát csak írom, aztán szemezgessetek!

Ami a fertõtlenítõ hüvelykúpot illeti. Minden kórokozó ellen jó a Betadine hüvelykúp. Amit én szülés után kaptam, bár rá van írva, hogy szopi és terhesség alatt nem ajánlott. Az is lehet, hogy csak receptre lehet kapni. Mielõtt bármit odadugnál magadnak, beszéld ezt meg az orvossal. A legtöbb receptnélküli termékre írnak egyébként olyat, hogy terhességben nem ajánlott. A doki tudja eldönteni azt is, hogy ez mennyire vonatkozik Rád, mert õ tudhatja, hogy éppen miért nem ajánlott.

Mandarin. Azt, hogy egy kaja mennyire hizlal, azt a kalóriaértékek szabják meg. Ha ennyi kalóriát beviszel, az ennyi energiát jelent és annyi zsír termelésével raktározza el a szervezet. Ez a kalória származhat CH-ból, zsírból, fehérjébõl. Speciel a mandarin az utóbbiakat nemigen tartalmazza. Ha jó az emésztésed és nincs cukorbeztegséged, akkor a táplálék lebomlik, felszívódik és beépül a sejtjeidbe, mint építõelem, vagy a felesleg zsírban, mint energiaraktár. Ha cukorbeteg vagy, akkor leginkább a CH-ból bejut ugyan a cukor a véredbe, de a sejtjeid nem tudják felvenni inzulin (vagy az arra való érzékenység) nélkül. A baba attól lesz nagy, hogy érzi a magas vércukorszintet, az õ hasnyálmirigye jó és termel inzulint, sokat, hogy csökkentse a cukorszintet, amitõl az õ sejtjei felveszik a cukrot. Azt a sokat. Hízik.

Gyomorégés. Két kiegészítés: nekem akkor romlott jelentõsen a gyomorsav visszaáramlás, amikor hason feküdtem, vagy úsztam. Gyógyszertári kütyükbõl a Maalox vált be, semmi más. A tejföl és a tej sem Kép

Genetikai UH kormegítélés: A mi igen jó genetikai UH-unk azt mondta, hogy õ szívesen megméri kismanót (anno), de sokkal kisebb gyakorlata van benne, mint azoknak akik mindig ezt csinálják, így lehet, hogy koránsem lesz olyan pontos az életkor meghatározás.

Idõre, nem idõre jövõ babák. A miénkrõl azt állították, hogy a 38.héten érkezett. Tudtuk, hogy melyik napon keletkezett ahhoz képest napra pontos volt Kép
De ez véletlen is lehet. Kép

Muraközi: Kép, Ami azt illeti, nekem nagy csalódás volt szülés után tapasztalni, hogy a muraközibõl nem egy hét alatt alakul vissza az ember csípeje normál méretre.
A kórházból hazafelé alig jött fel a csípõcsontomra az a kertészgatíó, amit még 6 hónapos pocakosan is vígan hordtam.

Keményedés: a sok és erõs, hosszú szerintem megér egy telefont a dokinak. Ami azt illeti a 3x2 tabletta Magne B6 jól hangzik, de alig van benne magnézium. 46mg/tabl. Más kiszerelésben pl Magneziumcitrát az ugyanúgy 500mg-os tablettában van vagy 300mg tiszta magnézium. Esetleg kérdezd meg a dokit, hogy ne szedj-e inkább olyat (szerintem a dokik nagy része csak azt nézi, hogy mi a nagybetûs a dobozon(500mg) és annak alapján ítéli meg a gyógyszerelést. A citrát ugyan nem csúszik olyan könnyen, de kevesebbet kellhet belõle bevenni és sokkal olcsóbb is.

Baba-érzés: amióta elõször várandós lettem, minden alkalommal amikor babát látok a tévében (uccán szerencsére nem), vagy olvasok róla elönti a szememet a könny. Pedig nem voltam ilyen ellágyulós típus régebben. A baba születése után sem változott a helyzet. De szerencsére csak pár másodpercig tart. Különben megkanám, hogy milyen szentimentális lettem... Kép

Kamélia!KépKépKép
Sok-sok örömet Ádámmal és persze a kispapával. Legyél hamar újra fitt, és szopizzon és aludjon sokat a kisfiad!

Az picimamákat sok szeretettel várjuk, aki át akar igazolni az elsõ napok hetekbe azoknak pedig drukk ezerrel KépKépKép

Snoopy
snoopy

Sziasztok,

Myssina,
ne haragudj, vegulis semmi kozom hozza, de gondold csak vegig a dolgot. Ott van egy lurko, a Te gyereked a pocidban. Ha agyonhajtod magad, akar ugy is jarhatsz, mint en, hogy allandoan valami problema alakul ki (nem remisztgetes, ne legyen ilyen, de kinyilhat a mehszaj, a stressztol kevesebb kajat kap a gyerkoc stb.)...hidd el, ha abbahagyod a munkat, fel ev utan azt se fogjak tudni a munkahelyeden, hogy ki is vagy...KépKép Nekem egy ujsagban olvasott mondat jut ilyenkor mindig az eszembe: "Husz ev mulva, kit érzel hálásabbnak ezekert az idokert, a gyerekedet vagy a munkahelyedet?" Szoval, a lehetoseg mindenki elott nyitva all, irasd ki magad vagy mondd azt, hogy az orvos utasitasara nem mehetsz be hetvegen dolgozni...
CSak meg egy adalek, en is ilyen munkamanias voltam (vagyok? Kép), de az utolso munkaban toltott napomon a cegunktol kirugtak majdnem ketszaz embert. Koztuk olyanokat, akik vagy 30 eve a cegnel dolgoztak, meg olyanokat, akik a beluket kihajtottak a cegert. Ugy tunik, mostanaban csak a munkavallalotol varjak el a lojalitast, a munkaadok mintha elfeledkeznenek rola...KépKépKép

Timici,
nekem a 3D-s UH-n neztek csak flowmetriat. De az ugye fizetos volt. Kép A korhazi UH-s dokino nem nezte, csak azt irta leletemre, hogy a mehlepeny I.-es fokozatban erett. Nekem fogalmam sincs, ezt honnan lehet megallapitani, gondolom, ert hozza, azert van ott. KépKép

KAngi,
en panaszkodtam itt egy-ket honappal ezelott, hogy a munkahelyemen mindenki a hasam meretevel volt elfoglalva. Akinek nincs gyereke, az szornyulkodott, hogy mekkora, (a szokasos kerdesek: Nincs valami gond Veletek? Nem ikrek? Nem tul sok a magzatviz? Nem lesz tul nagy a baba?) akinek meg van gyereke, az meg azt szajkozta allandoan, hogy "Ilyen idos korban mar nagyobbnak kene lennie a pocidnak...". Szoval a hocipom nekem is teli volt. Gombocka kulonben a hivatalos kortol 1-1,5 hettel kisebb meretileg, de a hasam nekem is nagy. Kép Probalj ne foglalkozni vele! KépKépKép

Megyek vissza rakottkrumplit gyartani. Kép
Pussz,
Gombóc
30+4
Gombóc

Hovirag, sziaaaaa,
mindig orulok a rolad szolo hireknek, mert Te vagy pont elottem a tablazatban. KépKépKép
Nektek is fiu? Timicinek es nekunk is fiut mondtak! Kép
Van mar nevetek?
Gombóc
gombóc

Manócska:
Tata még 10 km-mel messzebb van, mint tatbánya, de autópályán tényleg egészen jól lehet jönni egészen Budapest határáig (onnan rémálom). Én eredetileg gyõri vagyok, így aztán nekem Pest legfeljebb a szakmai lehetõségek és a pénz miatt vonzó. De hosszútávon kisebb városban szeretnék élni, ehhez tettük meg azt a "drasztikus" lépést, hogy Tatára költöztünk (és jelenleg innen járok be).

Sasha:
hûha, nekünk is biztosan rohanni fog az idõ. Majd néha-néha azért nézz be ide Kép.

lolla:
én is megértem a növekvõ pocakkal járó gondokat, persze csak kívülrõl látva Kép. Párom is állandóan csodálkozik, hogy mekkora lett a pocak, de nekem így tetszik borzasztóan Kép. Mondtam is neki, hogy gyorsan jöjjön a többi baba is majd, mert nagyon jól esik ránézni KépKépKép.

Üdv: Hayimpapa (34+5)

Hayim Apuka
hayimpapa

Szia Gombóc,

igen nekünk is kisfiú, most már biztos. Milán lesz.
Tényleg érdekes, hogy mindhármunknak fiú, sõt, van egy ismerõsöm õ is egyidõs velem, neki is fiút mondtak. Ez egy ilyen január lesz!
Nem nagyon tudtam visszaolvasni csak a mai termést, remélem mindenki jól van!!!

Puszi
Hóvirág
32+3
Hóvirág

Gombóc
Totál egyetértek veled, 100%-ig igazad van. Valamit tennem, kell, mert már nem engedhetem meg magamnak, hogy idegeskedjek. Egyszer volt már errõl itt megbeszélés, akkor düllõre jutottunk, de "kiújúlt" a probléma. Kiiratni magam nem tudom, mert vállalkozóként dolgozom itt (ezért nincs túlórafizetés sem). Megbeszéltük a fõnökkel, meddig leszek, én tartom is magam ehhez, de szerintem figyelembe kellene venni most már az állapotom is.

myssnia
27+6
Névtelen

Szia Hóvirág,
kár hogy ilyen ritkán jössz. Minden jót nektek addig is, míg nem jössz legközelebb.Kép

Heni, szerintem ne aggódj azon, hogy nem hízol, nálam pl. ez mindig úgy volt, hogy hetekig semmi aztán hopp 2kg. Szóval nem lineális volt a hízás, a másik pedig, hogy ha jól tudom a vége felé már nem hízunk annyit, hiszen kb. a 30.hétig jön fel az összes hízás 2/3-a, utána kb. 10 hétre elosztva az 1/3-a, ill. szülés elõtt van aki fogy.Kép

Nálunk még nincs kész a babaszoba, lásd fentebbi írásom, szóval ilyen téren még nem tartok sehol, de elárulom, hogy nagyon zavar a dolog. Tegnap kicsit össze is kaptunk Apával, hogy én sürgetem a dolgot - õ pedig nem tud mindent egyszerre fogjam már fel. Valahogy benne nincs az, mint bennem, hogy "jaj, mi lesz, ha közben szülnünk". A gond az, hogy sok olyan munka van még, amit én nem tudok csinálni(ajtó festés, radiátor festés, kiságy festés - ezek mind bûzölgõ fetékek), õ pedig munka mellet nem bírja. Én belátom csak attól még áll a dolog.
Szóval most igyekszem arra koncentrálni, amit én is meg tudok csinálni: függöny+egyéb dekor varrása, tapéta bordûr beszerzése, nejlon függöny megvétele.Kép

A kórházi pakkodat szerintem nyugodtan pakold össze, legalább amiatt nem kell, hogy fájjon az ember feje, úgyis lesz olyan amit csak utólag tudsz belerakni, legalább az ne maradjon ki amit már most beletehetsz.Kép
Amint rendezõdik nálunk a lakáshelyzet(felújítás, doboz, doboz, hátán, stb.) és is összepakolom, hiszen ki tudja mikor kell bemennem, lehet, hogy már péneteken a cukor miatt.Kép

Gombóc,
igen azt gondolom, hogy a fizetõs UHn csinálnak, de ezek szerint Neked csináltak a Margitban is, különben honnan tudná a lepény érettségi fokát. Nekem ilyen nem szerepel az UH papíromon, szóval valószínûleg nem is nézték. Azért kicsit szomorú vagyok, hogy ennyire lazán veszik, ugyanis mikor azt kértem, hogy mérje le mennyire van a lepény a méhszájtól, azt sem mérte le, hanem csak annyit mondott, hogy jó helyen. Igaz most egy teljesen új csaj volt, nem is volt szimpi és nem tûnt túl lelkiismeretesnek sem, az egész vizsgálatot 2perc alatt lezavarta, eddig azért mindig jól megnézték a babát.

Mindegy holnap rákérdezek, aztán ha más nem saját megnyugtatásomra mégiscsak elmegyek egy magánrendelõbe, akkor legalább láthatom a pofiját is.Kép Csak ne kerülne olyan sokba.Kép

A net-en egyébként azt írták, hogy a lepény sejtjei a 30.héttõl már osztódnak tovább és onnantól kezdve nem lehet tudni, hogy meddig tudja ellátni a babát oxigénnel és kajával, ezért kell fokozottan figyelni rá. Jó vicc, ezt csak Uhn tudják figyelni, ha megteszik egyáltalán.

Olyan jó lenne legalább ilyeneken nem filózni...

Megyek megebédelek, legyen valami szép is a mai napban a napsütésen kívül.Kép
Timici
timici

Egesz jo lett a rakottkrumplim. Remeljuk, kispapinak is izleni fog. KépKép

Hovirag,
a Milan az nagyon szep nev. Tenyleg erdekes, hogy ez a jan. vege ilyen kisfius honap. Kép
Mi meg nem talaltuk ki a vegleges nevet. Remelem, gyakrabban jarsz majd errefele, en mindig lesem a Rolatok szolo hireket! Kép

Myssnia,
hu, ha vallalkozo vagy, az tenyleg nem olyan egyszeru. Kép Miben allapodtatok meg a fonokoddel, meddig fogsz meg dolgozni? Azt hiszem, a fonokod megprobalja az utolso csepp veredet is kiszivni, nem hiszem, hogy nagyon tekintettel akarna lenni az allapotodra. Tudod, a profit. KépKép Azert probalj meg meg egyszer leulni vele beszelni, talan az hasznal, ha azt mondod neki, hogy akar masnaptol nem mesz be dolgozni (nem kell ezt megvalositani, de talan ettol elgondolkodik Kép ). Szerinted?

Sasha,
Hatalmas a babad (azert a kep is, amig letoltottem... Kép ), gratula hozza! Kép

Gombóc
Gombóc

Sziasztok!

Pilinke!!!!!!! Hol vagy? csak nem babázol?Kép
Zulu, és te!!! Ne hagyjál még itt!

AndyKép
Szerintem meglepõen jól bírom, bár állni nem nagyon tudok, éjjel nyögök, mikor egyik oldalról a másikra fexem, úgy megyek mint egy fóka, és már nem mászkálok el nagyon itthonról, csak dokihoz meg a kórházba CTG-re, na persze útközbe meg a MegaToysba ugrunk be néha anyuval. Jóslófájások vannak, de már szinte megszoktamKép
Holnap megyek megint CTG-re. Kiváncsi vagyok a "hullámokra", még a végén lehet hogy pontos lesz a babó?! Bár a doki és a szülésznõ szerint addig kibújik. És te jól bírod?

TimiciKép
Én is mekkérdeztem a dokimtól a flowmetriát, és azt mondta, hogy a sima 2D UH-n is látni, ha öregszik a lepény és használódik a magzatvíz. Ezt általában akkor szokták csinálni egy sokkal jobb felbontású UH-n, ha a kiírt idõpontra sem akar kibújni a pocaklakó.

HóvirágKép
Melyik szülõszobát nézted meg, a 3 ágyasat? 1x csináltak nekem itt CTG-t. Állítólag az 1 ágyasba lehet állítani az ágyat többféleképpen, van labda és bordásfal is. Mekkérdezhetem, hogy ki az orvosod, és hogy melyik szülésznõt választottad? jöhet az emilemre is : dioda1@freemail.hu, vagy ahogy gondolod
Én nem választottam szülésznõt, azt mondta a dokim, hogy mindenkivel szívesen dolgozik, és mindegyik jól tudja azt amit csinál. meglátjuk.

pusz
Brokkoli
39+5
brokkoli

Sziasztok!
Hát, öt napi lemaradást hoztam be a mai napon. Nem semmi mennyiségû termés.

Kamelia Kép Olga Kép
Gratulálok a babákhoz, sok tejcsit és egészséget kívánok!

Gombóc Kép
Remélem, hogy hamar meggyógyulsz.

Kangi Kép
Kíméld magad, amennyire csak tudod. Kérjél esetleg már most is rövidített munkaidõt. Csak egy tipp..., akkor bent is vagy meg egy kicsivel többet otthon is.

Timici Kép
Hát, az a bevásárlás nem semmi, ennél azért jobban kíméld Magad! A cukorral kapcsolatban próbáld majd ki azt, hogy mikor a profilt készítik, sétálj sokat az étkezések közben. Nekem a 2. terhelés 5,8 lett, míg elõször 7,2. Az 5,8-asnál kimentem sétálni, nem ott ültem a váróban. Lehet, hogy csak véletlen, de megpróbálni érdemes szerintem.

Urszila Kép
Tudom, hogy csak késõbb lesz eredmény, de a drukk folyamatos értetek!

Judo Kép
Köszi az érdeklõdést, voltam tegnap genetikai UH-on, de úgy tûnik az elmúlt pár nap nem az enyém. Szombatra volt 3D UH idõpontom, de elromlott a gép, így elmaradt. Tegnap a Margit Kh-ban voltam 9-re, idõpontom fél 11-re volt és 3/4 12-kor sorra is kerültem. Persze olyan csúszásban voltak, hogy a nagyon "alapos" vizsgálat nem tartott tovább 3 percnél. Teljesen le voltam döbbenve, ráadásul Moustafa dokin túlontúl látszott, hogy a háta közepére sem kívánja az UH-os vizsgálatokat. Babával egyébként minden O.K., hál Istennek, egy héttel nagyobb a gép szerint. Viszont a méhlepény lejjebb csúszott, most már fedi a méhszájat, a diagnózis. Délután csomót sírtam, hogy ne legyen ebbõl baj. Férjem utána olvasott és nyugtatgatott, hogy ez nem olyan vészes dolog, meg régen, hogy örültem volna, hogy ilyesmin kell izgulnom, nem azon, hogy nem leszek terhes stb.
Tudjátok esetleg, hogy mi az amit kimondottan tilos? Mindenki csak általánosságokban beszél...

Na, nem nyekergek tovább
Puszi
Ányez
18+2
Anyez

Anyez,.
a mehlepeny nekem is meg Timicinek is a mehszajon volt a 18. heti UH-n, engem a 24. hetre rendeltek vissza kontrollra, akkor mar csak melyen fekvo volt pici ralogassal, a 30. heten pedig mar normalis helyen levo. Kép Nyugi, nem lesz gond Nalatok se! Amit nem szabad, az a cipekedes (max. 1 kg), butortologatas, hajolgatas.
Anno en a dokimtol megkerdeztem, hoyg miert most alakult ez ki, azt mondta, a 16-18. heten lesz akkora a baba, hogy szejjelebb nyilik a meh, es ekkor latszodik igazibol csak az UH-n, hogy hol is van a mehlepeny.
Tenyleg ne izgasd emiatt magadat! KépKép

Brokkoli, de jo, nemsokara babad lesz! KépKép

Puszs,
Gombóc

ui.: Megyek keszulodni, lassan indulnom kell a dokimhoz...
Gombóc

Sziasztok!

Ányez!Kép
Szia, Moustafa csinálta az UH-ot? Én egyszer kerültem hozzá egy vizsgálatra, mikor túlhordás miatt be kellett feküdnöm, és a saját orvosom nem volt bent. Azóta feláll a szõr a hátamon, ha látom...
Ruzsival nem találkoztál, hogy megkérdezd a lepényt? Amit nekem mondott az orvos a megrövidült méhszájra - bár az mondjuk más - nem emelni, nem lépcsõzni, bármilyen panasz, görcs esetén azonnal feküdni, vérzéskor (ilyen nem lesz!!! Kép ) azonnal be a kórházba. Ja, és a stressz tilos!! Ezért
Azért remélem majd lesz alkalmunk összefutni a kórházban. Fõleg ha majd hetente kell járnom CTG-re. Kép

26+3
judó

Urszila!
Rengeteg drukk nektek! Remélem már sikeresen túl vagy a vizsgálatokon!

Saci!
Nálam a 7. héten (akkor voltam harmadszor UH-n)látták a szívmûködést.

Gombóc!
Mit volt a dokinál (vese ügyben)? Remélem csak biztatót mondott!

Pilinke, lehet hogy már babázol?

XY!
Valahol azt olvastam, hogy ha nincs apasági nyilatkozat idõben (amikor megszületik a baba), akkor automatikusan a mama nevét kapja a kicsi. És külön ügyintézés, ha meg akarjátok változtatni.

Sasha!
Hatalmas lett Gabi baba (a kép sem apró)!

Myssnia!
Mindenképpen beszéljél a fõnököddel! Úgy veszem észre te is közénk tartozol, akik nehezen mondanak NEM-et. Sajnos a jóhoz, hamar hozzászoknak a fõnökök is. De tudomásul kell vennie, hogy egy kismamától ne várjon el ugyanannyit, amennyit elõtte! Fõleg, ha a kismama korábban többet is bevállalt.
Én is eldöntöttem, hogy nem vagyok hajlandó túlórázni, vagy hétvégén dolgozni. Néha így is beesek az ágyba, amikor hazaérek. És ez még csak az elsõ lépcsõ, most még nem nehéz a pocakom.

Aúúúú! Tüsszentettem egyet, és jobb oldalon alul iszonyú fájdalom hasított belém.Kép

Kangi, Buksicica, Gombóc, Judó!
Én is örülök, hogy jó az UH eredmény.Kép Sajnos a felvett anyagban csalódtunk. Egyrészt alig egy perc az egész, és van ami kimerevített. Másrészt nemhogy a neme, vagy az ujjacskái nem látszottak, de a baba is sokkal kevésbé (csak a gerince, bordái és a buksija hátulról), mint a 13. héten (sajnos arról nincs felvételünk).Kép Lehet, hogy azért, mert az még hüvelyi volt, most meg hasi UH? Bocs hogy OFF voltam. De legalább nekem nem kellett annyit várnom (csak 10-15 percet), mint Ányeznek.

Maci_2
maci_2

Kismamik Kép
vidékre utazom, holnap este majd otthonról megnézlek titeket.

Ányez Kép
igen, igazad van, csak éppen a munkámat nem csinálja meg senki, mindenki túlterhelt Kép És ha nincs megcsinálva, rajtam kérik számon. És engem idegesit.

Myssnia Kép
hát azért a hétvége az túlzás... GRRRR...
Rettenetes, hogy ennyire kiszolgáltatott az ember, ha vállalkozó, de ha rendes alkalmazott, még akkor is. Kép
Olyan elszomoritó, hogy amig hagyod magad, addig szipolyoznak Kép

Nem tudok okos lenni ... (ugye, az én munkahelyem is innen szeretne beküldeni szülni, de abból nem esznek)

Pussz és fel a fejjel
Kangi
26+5
kangi

Gombóc Kép
Köszi a bíztatást, remélem, hogy nekem is így fog történni.

Judó Kép
Hát, akkor errõl a Moustafáról hasonló a véleményünk, ami nem pozitív. Annyira negatív volt, hogy nem mertem kérdezni, pedig nem vagyok egy besz*ri fajta. Ruzsival csak az UH elõtt találkoztam, így nem tudtam vele beszélni, majd dec.9-én megyek hozzá, remélem elõbb nem kell semmiért találkoznom vele. Jó lenne egy CTG alkalmával összefutni, majd egyeztessünk!

Maci_2 Kép
Egy perc felvétel is valami Kép.Egyébként olyan rossz, hogy a dokiknak csak egyek vagyunk a sok közül és nem úgy történik pl. az UH sem, mint ahogy elõre eltervezi az ember lánya. Engem állandóan kérdezgetnek, hogy látszott-e a neme, mire kiakadok, hogy örülök, hogy a gyereket láttam, mielõtt még kiraktak volna a UH-os szobából Kép

Puszi
Ányez
18+2
Anyez

Ányez! Kép

Nem baj, majd a 3D-n mindent szépen türelmesen megmutatnak!
És fény derül az intim dolgokra is, ha jól fekszik a pici!!! Kép Kép Kép

Holnapig mindenki vigyázzon magára!!! Kép

26+3
judó

Azel!

A 32. héten nem a vércsoportot nézik, hanem, hogy termel-e a szervezeted ellenanyagot a baba ellen. A vércsoportot csak akkor kell megnézni, ha a védõnõd nem írta rá a vizsgálat-kérõ papírra. Ezt egy laboros ismerõsöm mondta.
Értelme nem sok van, mert ha pozitív az eredmény akkor sem csinálnak semmit, max. hogy jobban odafigyelnek a babaára születés után, hogy nem- e sárgul.

De ez is egyéni. Pl: nálunk a családban mindig úgy jött össze, hogy baba-anya vércsoportja 0-B vagy B-0.
Ezek nagyon nem bírják egymást, és a baba mindig annyira besárgult, hogy kék fény vagy vércsere kellett neki.
Amikor a Bence született, mondtam ezt a csecsemõsöknek, mint kollega, hisz abban a kórházban dolgozom, és ismerem õket. Erre az volt a válasz, majd ha a doki utasítást ad rá, beteszik kék fény alá. Pechemre szombat reggel volt, és ugye az ügyeletes arab doki ilyen semmiségekért nem jött be, csak hétfõn reggel, de addigra már el kellett vinni a Bencét szombathelyre a PIC-re. Így két héttel késõbb hozhattam haza.
Ennyit az arab doktorokról....
Heni
33+3
heni1979

Láttam egy hírdetést a Budapesti Piacban.
Asti baba és gyermekruha áruház (1095 Bp, Soroksári út 110. Tel:476-5088)Csecsemõkortól iskoláskorig. Bébi- és gyermekruházati termékek egyenesen a gyártótól. Játékvásár. Nyitva: H-P:10-19, Sz:10-17 (a hirdetés felmutatója törzsvásárlói kártyát kap, ami a késõbbiek során 8% engedményre jogosít) Szakbolt címe: VIII. József krt. 50. Tel: 313-0289.
Járt már ott valaki? Mik vannak, milyen áron?
Maci_2
maci_2

Franyó!

Nagy köszönet a képfelrakásért.

Emma
emma

Halihó!Kép

BrokkoliKép,
nem hagylak itt egyelõre, sõt szerintem tuti nem elõzök be. Bár a doki ma is elmormolta, hogy "korábban fog jönni ez a gyerek", de erre már csak annyit mondtam rezignáltan, hogy ezt hallgatom uszkve 6 hete, és hiszem, ha látom.

TimiciKép,
az Istvánban a 36. heti CTGvel egyidõben kezdik a flowmetriát, ha minden ok. Egyébként meg Brokkolinak van igaza, és a lepény állapota jól látszik 2Dben is. Ha ott rossznak ítélik, akkor biztos csinálnak egy flowt. Nekem is azért csinálnak a 32. hét óta. Szörnyû, ami az osztálytársad barátnõjével történtKép. Én is ezért szeretném, ha Kiscsaj már kint lenne, mert hiába a flow meg a CTG, iszonyúan félek, hogy bekrepál a lepény. Nekem már a 32. héttõl III. stádiumúKép.

MyssniaKép,
hát nem mondom, jó fej a fõnöködKép. Szerintem beszélj vele. Az egy dolog, hogy megbeszéltetek valamit, hogy meddig dolgozol, de szerintem ezt azért kezelhetné rugalmasan. Mert ugye az ember nem tudja mondjuk a 12. héten, hogy mit fog bírni a harmincadikon. És még ha végig is csinálod, akkor is, minimum, hogy kevésbé leterhelõ meló jár Neked.

HóvirágKép,
de jó hallani Rólatok! Nekünk is Milán lett volna a fiúnév!Kép
pusz
Zulu
37+6

Kép

Kép

Kép
zulu

Sziasztok!

Kangi, Csucsuka, Snoopy, köszönöm szépen a keményedésre adott válaszokat. Kép Valószinûleg tényleg csak a hidegfront miatt lehetett, mert ma már semmi gond. Azért majd felhívom a dokibácsit, és elmondom neki.

Kispici
31+5
kispici

Sziasztok!
én még csak most találtam ide, így 32 hetesen. Most a kisfiammal vagyok itthon gyesen, aki 2 éves és 2 hónapos. januári 15-re vagyok kiírva és kislányunk lesz: FIÓNA
Gondolom most mindenki dob egy hátast, de nekünk nagyon tetszik ez a név. Londonban teleltünk tavaly és ott a játszin láttunk egy nagyon helyes kislánykát, akit így hívtak. Én már akkor is nagyon vágytam egy vörös copfos lánykára! Reméljük Fióna betartja az érkezés idõpontját, mert december28-án lesz apával az esküvön. Hogy miért akkor???????? Hát az egy másik story!
Kellemes babavárást kívánok mindenkinek!

Maci_2
Én a József krt-én lakom, voltam már az ASTIBAn. Szerintem nem nagy szám, de ki lehet fogni dolgokat közepes áron. magyar termék, valamelyik kis faluban varrhatják a varrónök potom pénzekért! na ez csak vicc volt! De ha magyar termék adhatnák már olcsobban is.
Üdv: Rita
tóthrita

Sziasztok,
voltam a dokimnal. Kép
A lorugas antibiotikumot mar csak 1 napig kell szednem, aztan ra 3 napra ujra tenyeszteses vizeletvizsgalat, es ezt hetente-10 naponta kell majd ismetelni. Szedhetek a fajdalom ellen NO-SPA-t, aztan kaptam beutalot hasi/vese UH-ra, es segit elintezni a dokim, hogy ne kelljen hetekig varni az idopontra. HA barmi gaz van, azonnal fel kell hivnom Ot, laz eseten plane.
Canderelt, diabetikus sutit "modjaval" ehetek. Kép
Es a mehszaj allapotara azt irta a papiromra, hogy 2100. Azt mondta, ezen ne aggodjak, belefer, csak majd ne vigyem tulzasba a karacsonyi takaritast. Most olyan jo kedvem van! KépKépKép

TothRita, udv koreinkben. Kép

Jaj, ezek a mehlepeny borzadalyok...tenyleg nagyon szornyu. KépKép

Sziasztok,
Gombóc
30+4
Gombóc

Gombóc,
KépKépKépKép
Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu

Haliho!

Koszi az infokatKép

Ma voltam uh-n, vesetagulat nem jelentos merteku, nincs vele gond. A flowmetria az, amikor megnezik az aramlast a koldokzsinorban? Na azt ma csinalt nekem a doki, azt mondta tokeletes. Egyebkent a 31. heti uh-n nekem is mar 2-es volt a lepeny....Ja, ugye ma vagyok a 33+4. napon, a baba fejet most 37+2-nek merte a doki, szamszerileg BPD: 92 mm! Hat ize, ha ilyen utemben no, akkor nem tudom hogy fog kiferni...Kép

Ma is lejartam terdig a labam mindenfele cuccokert, aprosagert. Ha valaki lat klassz gyerekszobaba valo lampat, sikitsonKép

orsoly, aki mindig keres valamitKép
33+4
orsoly

sziasztok

Kedves Pocok kiszamoltam, es a 23. hetben vagyok Kép maximum... bar most, hogy kiszamoltam mindent rendesen elegge elborzadtam, hogy februar vegig van szerzodesem..., ki fogom en ezt biirni...? Mindegy most jol birom, remelem kesobb is ilyen turbo maradok. Bar ahogy olvastam, kesobb nehezebb lesz. Teljes munkaidoben dolgozom, keszul a szakdolgozatom, lakast nezek, mar csak a januari allamvizsga problemas..., remelem nem fogom halalra idegeskedni magam.
A masik szakombol mar meg sem kockaztatom a vedest.
Tenyleg nem tudjatok, aki meg vizsgazik Kép, hogy a babakat, hova szoktak rakni vizsga kozben, be lehet vinni szegenyt allamvizsgazni?
Remelem mindenkinek sikerult a genetikai vizsgalat!!
Ja es en is 156 cm vagyok es a hasam az mar most jo nagy, mar csak a 40-es nadragokba fer be. Kép /bar ahhoz kepest, h. kolleganomnek a vegen 138 cm-es volt a hasa..../
Zsurlo
23 /25/
zsurlo

Sziasztok,

Gombóc Kép
Kép de jó KépKép

Timici,
nagyon jó eredményeket kívánok!!

Franyó, küldtem egy képet, légyszi feltennéd a képtárba? Köszike. Kép

Rita, Saci
üdv a topicon.

Valaki kérdezte tegnap, mi a tünete a cukorbetegségnek, az állandó szomj és a vizelet térfogata jelentösen megnö.

Zulu,
méhlepény Kép nem is tudom, mivel vigasztaljalak. Kép 38. hét Kép

Most mennem kell,
Pálma
16+5
pálma

Sziasztok!

Jelentem Pilinke világra hozta a FIAM!!!!!

Robi 4510 grammal (nem elírás, tényleg 4510 gramm) , 56 cm-re született 14:15-kor.
Tök jó fej kis srác. Én nagyon bírom!
Szép kék szemei vannak.

:-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Pilinke férje és Robi BÜSZKE APJA!!!!!

UI: Az objektív beszámolót majd Pilinke leírja, ha hazajönnek.
Névtelen

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?