A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2006 végén kezdünk próbálkozni

Verzsike,
az én anyukám szóról szóra ugyanezt mondta: "Érzel is valamit???Mert akkor nem is biztos még..."
Nyugi! Mostmár meg csak a terhességhez néz nekem mindenféle rucit, hasfogót...stb!
Tudom milyen rossz! Nekem az előző baba után anyu azt mondta a mostani tesztnél: "azért még ne éljétek bele magatokat nagyon!"
Szerinted? Pont tőle vártam a legnagyobb támogatást!! :( Szerintem ők a csalódástól féltenek minket!
És tényleg csak ti számítotok! Te és a leendő apuci!!! Legyen nagyon nyugodt és boldog karácsonyotok!

puszi
csné

Sziasztok LÁnyok!

Verzsike!
Szerintem ne foglalkozz azzal, mások mennyire örülnek, vagy legalábbis mennyire (nem) mutatják. Most csak 3-an legyetek fontosak!!!

Nagyon-nagyon boldog karácsonyt kívánok mindannyiótoknak! És legfőképpen nyugalmat, békességet!

Kép

meri

...ölelésből és mézből sohasem elég-gondolkodott Micimackó.
Karácsonykor pedig mindkettőből duplán jár...

meri

Jaj, Verzsike, elhiszem, mennyire szarul esik ez az egész. Talán tényleg félhetnek a csalódástól. Tényleg a tesódtól várták először a babát?

Azért ez a számítógép emelgetés a papád részéről... erre nem tudok mit reagálni, biztos vagyok benne, hogy mennyire rosszul esett ez Neked. Bízzunk benne, hogy idővel eljut a tudatukig, és utána át tudják adni majd magukat az örömnek!

Ági, végre nem vagy egyedül!!!!! Kíváncsian várom, ki lesz a következő?!

Lányok, holnap karácsony!!! Próbáljuk meg valahogy örülni neki, és átadni magunkat lassan az ünnepeknek. Én is megpróbálom!

KépKép
titi_27

[quote][ írta:color=green]Donászy Magda: Áll a fenyő az erdőben

Áll a fenyő az erdőben,
Zöld ruhában, ünneplőben.
Tél van, ága csupa hó,
Ráfújta a Télapó.
[/color]
csné

És ez a kedvencem:

Szakad a hó nagy csomóban,
veréb mászkál lenn a hóban.

Veréb! Elment az eszed?
A hóesés betemet!
Nem is ugrálsz: araszolsz,
hóesésben vacakolsz...

Fölfújtad a tolladat,
ázott pamutgombolyag.
Mi kell neked? Fatető?

Fatető...! Deszka madáretető!

mégegyszer Nagyon Boldog Karácsonyt Nektek!

puszi
csné

Sziasztok!

Én is elköszönök, holnap megyünk haza Anyukámékhoz.

MINDENKINEK NAGYON-NAGYON BOLDOG, BÉKÉS KARÁCSONYT KÍVÁNOK!
Kép

Puszi Mindenkinek, és nagy pocisimi a kismamiknak!
Vendég

Erzsike!

Valóban semmit nem jelent,mit szólnak most a hírhez.Az én szüleim nagyon le akartak beszélni a babáról és nem hogy nem örültek,haragudtak rám.Imádják az unokájukat és a legjobb nagyszülők.Ettől függetlenül nagyon rossz érzés,de te vagy a fontos,és a ti érzéseitek.

Én is Kellemes Karácsonyt kívánok nektek! Kép

Puszi

Eszter

Kép

Kép
anubias

Sziasztok Lányok!

Sajnos nálunk ez a nap nagyon rohanós volt így egészen idáig nem tudtam jönni.

Erzsike!
Neked volt időd felkészülni arra, hogy hamarosan anya leszel, de a szüleid számára hirtelen jött a nagyszülő szerep. Hagyj egy kis időt nekik is!

Ne haragudjatok, de nincs most időm mindenkinek külön írni! Ez nem jelenti azt, hogy nem gondolok Rátok!

Békés, boldog Karácsonyt kívánok! Most arra gondolok, hogy jövő ilyenkor már csak mosolyogni fogunk azon, mennyire aggódtunk, hiszen mindannyiunk számára babát tartogat a jövő év!

Magamról egy kicsit: Végül mégsem jött meg, csak egy alig észlelhető rózsaszínes valami van már egy napja! A hőm még mindig fent van, de egy picit görcsölök. (Ez most elég hülyén hangzik a karácsonyi jókívánságok után)

Mégegyszer boldog Karácsonyt kívánok!

Éva

Kép
balimama

Csak gyors bekukk, mert eszembe jutott még valami:
Eszter, ha általában 9-kor kelsz magadtól, állítsd át az alapidőt 9-re, és akkor a lényeg értékelhető lesz. :)

Éva! Szívemből mondom: nem bánnám, ha mégsem lennél a párom!!!! Nagyon drukkolok!!!!

Boldog karácsonyt!

meri

Sziasztok Lányok!

Valószínűleg senki sem fog ma erre járni, de azért beszúrom ide a görbémet, ami számomra teljesen érthetetlen. Sőt az egész történés teljesen érthetetlen.
Kép
Hát mindegy valami majd csak lesz.

Jó készülődést és nagyon boldog Karácsonyt kívánok mindenkinek!

Éva

Kép
balimama

Éva,

én azért még bekukkantottam... :D
Ezek szerint azért kicsi remény még van?!
Mindenesetre a hőd bíztató még mindig, de mint tudjuk ez még bármi lehet!
Legyen nagyon boldog karácsonyod és próbálj meg ne ezen idegeskedni!!!!
És igen, jövöre ott kell legyen mindenki karácsonyfája alatt a babuca!

millió puszi mindenkinek,
Ági
csné

Én is itt vagyok!

Éva, tesztelj!!!!!!! Micsoda boldog karácsonyi ajándék volna a fa alá!!! Mivel a hőd még így is fent van, tényleg nagy az esély arra, hogy valóban van egy kis ember a pocidban!

Ezt kívánom most Neked karácsonyra! Remélem, a Jézuska elhozza Neked a várt jövevény! Sokat fogok rád gondolni!!!

Lányok, mindenkinek kívánok nagyon meghitt, békés karácsonyt! Gondoljatok arra, hogy jövő ilyenkor már bővült családdal fogjuk a karácsonyfát díszíteni, ez biztosan erőt ad majd a további próbálkozásokhoz.

Mindenesetre én is beszúron a görbémet, amit én sem igazán értek.

A fertility áttette a pé-em a 14. napra!!! :) Úgy látom, az a nagy nehezen kiharcolt együttlét talán jelentős lehet az életem során. Jaj, bár úgy volna!

Kép

Szerintek tényleg volt már pé-em? Ilyen későn azért már ne várjam, ugye?

KépKép
titi_27

Sziasztok!

Én is belestem,bár romokban hever a lakás,a sütik odaégnek,az ajik meg nincsenek becsomagolva,de hát a barátaim akkor is fontosak. :D

Éva!

Drukkolunk nagyon!És persze mindenkinek!Én nem tom átállítani a hőm idejét,mert mindíg máskor kelek. :roll: Mindegy,úgysem attól lesz a baba, :lol: Én csak méregetek,oszt csókolom. :lol:

MÉGEGYSZER NAGYON BOLDOG KARÁCSONYT NEKTEK. :wink:

Puszi

ESzter

Kép

Kép
anubias

Sziasztok!

Éva nagyon drukkolok. Nincs otthon teszted?
verzsike

Csillagszóró szórja fényét, áraszt áldást, csendes békét.
Angyalka száll házad felett, átad most egy üzenetet: BOLDOG KARÁCSONYT!
verzsike

Éva!
Boldog névnapot! Szerintem ez baba: a 16. dpo-n vagy!!!

meri

"Ha borul a terv, sose gondolnád,
De valami rend van a zajban!
És bárhova érsz, majd gondold át,
HOgy a mának jó oka van!"

Engem mostanában bombáznak az üzenetek! :)

(Majd kari után felteszem ezt a számot is!)

Békés, boldog karácsonyt mindenkinek!

meri

Sziasztok Lányok!

Annyira meghatott, hogy így izgultok értem!
Nincs itthon tesztem és most nem is bánom. Nem akarom elrontani a karácsonyi hangulatot egy negatív teszttel. Úgy érzem lassan megszűnik ez a rózsaszín valami. Mégis jobb most izgulni, hogy van-e baba, mint a bizonyosság, hogy esetleg nincs, de akkor mi lehet a baj. Gyáva vagyok, félek tesztelni, félek a csalódástól és szeretném élvezni a karácsonyt a családommal.

Annyira jó, hogy vagytok nekem, most olyan nagy szükségem van rátok!
Milyen szép idézeteket írtatok! Én csak azt kívánom nektek, hogy szeretetben, békességben teljen ez a karácsony és teljesüljön jövőre a legszebb álmotok!

Éva

Kép
balimama

Sziasztok!

Remélem mindenkinél jól telt a szent este.Nálunk délután azért volt egy kis veszek,de az este nagyon tökéletesre sikeredett.Ma a férjem nagyobb gyerek,mint Bálintka,folyton játszanak. :D Na ezért lenne jó egy kislány,mert akkor én meg babázhatnék vele,a fiús játékok annyira nem mozgatnak.Sajnos nem tudok beállítani új időpontot a hőmérőzéshez,annyira összavissza kelek,de nem is bánom.

Éva!

Én drukkolok azért nagyon. :wink:

Puszi

Eszter

Kép

Kép
anubias

Szép napot lányok!

Nálunk is szépen eltelt a szenteste, a párom szüleinél voltunk, szuper volt!

Most meg indulunk a párom többi rokonához. Jó, hogy ilyen összetartó a családjuk, nekem ez sokszor úgy hiányzik.

Eszter, én így is fél 8-kor kelek, rendszeresen ugyanakkor mérem a hőmet. Utána pedig mindig visszaalszom. Nem tudod így megoldani?

Nézzétek, milyen idétlen a görbém?! Kíváncsi vagyok, mi történik holnapra!

Kép

KépKép
titi_27

Sziasztok Lányok!

Megoldódott a dolog, szóval nincs baba. Majd legközelebb. Most nem szomorkodom rajta: új év , új lehetőségek!

Eszter!
Én is minden reggel felkelek 5-kor, megmérem a hőmet és amikor lehet visszaalszom.

Titi!
Én nem hagynám ki ezt a napot a helyedben, mert lehet, hogy holnap átteszi mára a ferti a pé-ed. Nálad ez nem is lenne furcsa!

Lányok!
Nekem annyira hiányzik Virág. Tudja valaki az elérhetőségét? Holnap megyek Komáromba és szívesen összefutnék vele 27-én legalább egy jó teára!

Nálunk nagyon csendesen telt a Szenteste. A lányok apukájuknál voltak, holnap reggel megyünk értük és, ha úgy gondolják visszamennek Szilveszterre. Előző évben nálunk voltak, de már olyan nagyok, hogy úgyis eldöntik mit szeretnének.
Nekem is a férjem szülei jelentik a családot. Az előző házasságomban is így volt. Nálunk mindenki nyűgnek tekinti a karácsonyt, az én gyerekkoromban soha nem voltak szép karácsonyok, szülinapok. Én ezeket az első anyósomtól tanultam meg. Sőt azt hiszem a legtöbb dolgot az életről tőle tanultam. A mai napig szeretem és hiányzik. Sajnos ritkán van alkalmunk találkozni. A nagyobbik lányom az első unokája. Nagyon fiatal volt, amikor született, még nem volt felkészülve a nagymamaságra. Nem is repesett örömében, utána azért nem örült, mert megtudtuk, hogy kislány lesz és neki a lányával ezerszer több problémája volt, mint a fiával. Amikor megszületett, akkor meg azért nem, mert Lilla megsérült a szülésnél és lebénult a karja és az első napokban csak az volt benne, hogy beteg unokája született. (Ezt ma már csak én veszem észre senki más.)
Ezekre már nem gondolunk, azóta most várja a 7. unokáját, de valahogy Lilla maradt a szíve csücske. Minden héten együtt töltik a hétfő estéket és nagyon-nagyon szeretik egymást.
Ezt Erzsike miatt írtam le!

Éva

Kép
balimama

Lányok!
Feltettem a lapra a számot, amiből az idézetet írtam. Sajnos az utolsó mondat utolsó szava lemaradt, de azért így is megvan a lényeg! Titi, neked kötelező meghallgatni! :) Mert olyan mindent eltervezős vagy, mint én. :) :) :) De szerintem mindenkinek hasznos lehet elgondolkodni rajta, hogy semmi sem történik véletlenül...

Puszi.

meri

Titi!
Nekem is azt súgja valami, hogy ez a mostani esés lesz a pé. Úgyhogy hajrá! :)

Éva!
Most akkor megjött vagy mi a helyzet? Mert azt mondod, ennyi, de a vonalzód mást mutat. ???

Én meg nem kezdtem el szedni a clostit. Meg ne kérdezzétek, miért: nem tudom. Így éreztem... Lehet, hogy az ünnepeket szeretném nyugalomban tölteni, nem azon aggódni, hogy most jókor vagy nem jókor... Szóval, majd januárban beszedem. :)

További békés, családi napokat!

meri

Lányok, csak gyorsan jövök, mert épp családi karácsonyi vacsorán vagyunk!

Virágtól most kaptam sms-t, hogy itthon vannak, igaz elég sűru a program, de 28-én vagy 29-én össze tudnánk futni vele.

Eddig több sms-t kaptam (azoktól, akiknek tudom a mobilszámát), hogy inkább a 29-e volna megfelelőbb. Úgyhogy maradjunk a 29-ében!

Kérnék szépen egy sms-t mindenkitől, aki tudna jönni 29-én! Nagyjából én 5-ig dolgozom, úgyhogy 1/2 6-ra gondoltam önkényesen. Szóval a tali 29-én 1/2 6-tól volna az Árkádban - a felső emeleti fagyizóban -. Ki tud jönni? Esetleg sms-ben kérnék szépen egy választ mindenkitől, aki tud jönni! 30/9897-931!

Éva, ha gondolod, átküldöm sms-ben Virág számát, igaz csak a német száma van meg, hátha tudsz vele talizni Komáromban, bár azt írta, hogy kész rohanás a napjai...

Puszi mindenkinek!

KépKép
titi_27

Éva, nagyon, de nagyon sajnálom, hogy nincs baba!!! :(

Ma este megpróbálkozom még egy együttléttel a párommal, tényleg szerintem is még csak most lesz pé. Valami nekem is azt sugallja. Olyan drágák vagytok, hogy megerősítettetek!

KépKép
titi_27

Meri, aranyos vagy, tutira meghallgatom a számot!!!

És tényleg, miért nem kezdted el szedni a clostit?! :) Na jó, mégsem kérdem meg! :)

KépKép
titi_27

Randi a szokott,helyen? :D Ez szuper ,én benne vagyok,persze még szólok apának is ,de nem hiszem,hogy lenne akadály.Ugye ott csak fagyit lehet enni?Annyira izgatott lettem a tali gondolatától,nagyon várom.Titi én is úgy érzem,most lesz pé-m,mert a hőmre nem hagyatkozhatok.Csajok,engem annyira megvisel a koránkelés,hogy az óracsörgéstől kiver a víz,hallani se akarom pár napig.Inkább feláldozom a görbém.Azt tudom,hogy van pé-m,ha megkivánjuk egymást akkor együtt vagyunk és így az ünnepek alatt ez így rendben van.Úgyhogy én föl nem kelek hőt mérni,az tuti.Éva,nagyon sajnálom,hogy megjött.

Puszi

Eszter

Kép

Kép
anubias

Most akkor hülye vagyok, hogy nem kezdtm el? Most elbizonytalanodtam... :(

meri

Meri, nem vagy hülye! Ahogy érzed, úgy tegyél! Szerintem semmi gond nem lesz abból, ha később kezded el szedni. Hátha anélkül is sikerülni fog az a baba! Látod, hogy nem rég is sikerül, talán gyógyszer nélkül is menni fog. Tényleg, végül miért kaptál clostit? Hisz szép volt a ciklusod, és volt pé-ed is, nem?

Eszter, ok, akkor a szokott helyen várunk Téged is! Lehet még melegszendvicset, meg sütit is kapni, meg kávéféleségeket is.

KépKép
titi_27

Ezek tegnap este készültek. :D
Kép Kép

Puszi

Eszter

Kép

Kép
anubias

Kép Kép

Kép

Kép
anubias

Kép Kép

Kép

Kép
anubias

Kép Kép

Kép

Kép
anubias

Jajj,ne haragudjatok,elárasztottam a fórumot. :oops:

Kép

Kép
anubias

Titi!
Azért ajánlotta fel a doktornő, mert ennyivel is előrébb leszünk. :) Mivel vérezgettem ciklus közben (tudod, a barnázás), arra is jó lehet. És ilyen korai időszakban még nem kezdhetik el a hormonvizsgálatokat, meg ilyesmi, erre mondta, hogy ha nem ódzkodom a gysz.-től, akkor ezt esetleg szedhetem, hátha megoldja a problémát. ALig vártam, hogy szedjem, azt is akartam, hogy kicsit később jöjjön meg, hogy ne szilveszterkor legyen pé.-m. Most minden így történt, és én mégsem szedtem be. És tényleg nem tudom, miért, de rengeteget gyötrődtem, agyaltam, és aztán nem. Valami ezt súgta. De hogy miért???

Én sajnos ( :D ) nem tudok menni a talira, mert elutazunk! :) Kár, kíváncsi lettem volna rátok! Majd legközelebb!

Helyes kis családod van, Eszter! :)

meri

Meri, szerintem jól tetted. Hallgass a megérzéseidre! Kár, hogy nem tudsz jönni a talira! :(

Eszter, sötétebb lett a hajad?! Ugye világosabb volt?!

KépKép
titi_27

Meri, meghallgattam! És köszönöm Neked!!!

KépKép
titi_27

Titi!

Nem,nekem ilyen a természetes színe,a pár világos csík meg melír benne.Csak nyáron kiszívja a nap és szerintem azért voltam nyáron szöszibb,amikor találkoztunk.

Meri!

Szerintem se baj,hogy nem szeded.Ha úgy érzed,akkor ne szedd.Végülis nincs gond,tehát nem kell beavatkozni sem.Ha meg úgy döntessz,a következő ciklusban majd elkezded.De kár,hogy nem tudsz jönni? Ki jön? Ott lesz Virág? De jó! :D

Ági,ugye jössz,És persze Éva te is?! :D Jajj,nagyon várom.Az előbb mondtam apának ő is örült. :D

Mégegyszer bocs,amiért 6-szor sikerült feltennem a képet.Na ilyen vagyok én. :lol: :roll: :oops:

Kép

Kép
anubias

Ildi,de kár,hogy te nem tudsz jönni a talira,és ráadásul ha jól látom,még a netetek sem állt helyre. :evil: Hiányzol te is.

Jajj lányok,tiszta ciki,mert megsütöttem a pogit,aminek a receptjét feltettük a lapunkra és tésztagyúrás közben esett le,hogy teáskanál helyett evőkanállal írtam a só adagját. :oops: Remélem még senki sem sütötte meg így.Meri,ha megkérlek kijavítod,tehát a pogiba másfél teáskanál só kell. :roll: :idea:

Puszi

Eszter

Kép

Kép
anubias

Ezster! Kijavítottam.

Jaj, tényleg, ha ráértek, nézzétek ma a National G.-ot!!! Majdnem elfelejtettem.

meri

Jajj,ezt még had dobjam föl,remélem csak 1-szer küldöm el,de olyan édi,itt adtuk át a cica ajándékát,egy felhúzható kisegeret. :lol: Kép

Kép

Kép
anubias

Ma ismétlik azt a filmet? Mikor ? És miről is szól?Bocs,hogy ennyit kérdezek. :oops:

Kép

Kép
anubias

Eszter!
Este 8-kor lesz. Élet az anyaméhben a címe. Ez, gondolom, mindent elárul. :)

A képeket feltehetem, ugye?

meri

Persze,de csak 1-szer. :lol: Köszi szépen,az infot is és azt is,hogy felrakod a képeket,ja meg,hogy kijavítottad a receptemet,szóval örök hálám. :D :wink:

Kép

Kép
anubias

Meri!

Most olvastam a hőmérős topicot,és ott láttam,hogy a lueális fázisra 14 napot írsz.Tényleg annyinak kell lennie,mert nekem kevesebb.Az baj?Lehet,hogy azért nem lesz babóm? :roll:

Kép

Kép
anubias

Jaj, nem vettem észre, hogy írtál, mert eddig is Esztert írt ki utolsónak. :)

Igen, normál esetben 14 nap. 1-2 nap eltérés még nem nagy gáz. Ha kevesebb 14 napnál, az azért lehet gond, mert nincs ideje rendesen baágyazódni, mert mire megtörténne, addigra esetleg le is válik a nyálkahártya. De te most ne éld bele, hogy neked ezért nem lesz babád! :) A te l.f.-od teljesen rendben van, szerintem, ráadásul alig pár hónapja próbálkoztok: mi az, hogy nemlehet?! :)

meri

Már régebben is gondoltam erre,mert nekem mindíg rövidek a ciklusaim,soha nem volt még 28 napnál hosszabb.Persze lehet,hogy ez nem gond,csak úgy kombinálok. :roll:

Kép

Kép
anubias

A 28 nappal nincs is gond! Akinek hosszabbak a ciklusai, annak is csak az első szakasz hosszabb, de az sem jó ám!

meri

Egy másik topikban megtaláltam, mi az összefüggés a progihiány és a closti között. Eddig nem volt teljesen tiszta, hogy miért is lehet ez jó. Beteszem, hátha mást is érdekel.

Ösztrogén a ciklus teljes ideje alatt termelődik, progeszteron csak a ciklus második felében, és csak akkor, ha peteérés-petekiszabadulás (ovuláció) történt. Ilyenkor van mérhető progeszteron szint, laborfüggő, hogy mit tartunk alacsonynak, de, ha alacsony az azt jelzi, hogy a petefészek működése nem kielégítő, nem alakult ki kellően hatékonyan a sárgatest. Ezt kívülről bevitt progeszteronnal alig lehet javítani, inkább a peteérést kell serkenteni. Általában a progeszteron szint nem ok, hanem következmény ( a terhesség alatt is), ezért nem tüneti (progeszteron adás), hanem oki (a peteérés elősegítése) kezelést kell folytatni. A teherbe esés és a progeszteron szint között NINCS direkt összefüggés, a progeszteronnak a korai beágyazódásnál van szerepe, de az sem csak ettől függ. Azaz lehet alacsonyabb progeszteron szint mellett is terhes, de kicsit kisebb az esély a terhesség kihordására, mint magasabb értékek mellett.

meri

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?