Sziasztok!
Kicsit elvesztem, de semmi kedvem nem volt gép előtt ülni, annyira elkapott egy jó kis orrfolyós vírus

. Épp csak annyi erőm volt hogy elláttam a picikét, meg a nagyot. Szerencsére egyikük sem kapta el, na jah, egész nap vadnyugaton élő mexikói bankrablónak álcáztam magam egy pelenkával

.
Először is utólag remélem mindenkinek jól telt a karácsony és előre is boldog új évet. A szülinaposoknak, névnaposok, sok-sok ajándékot és egészésget, a betegeknek gyors gyógyulást, az egészségeseknek szerencsét hogy elkerüljék őket ezek a fránya vírusok.
Karácsony jól telt, nem volt kötelező a pofavizit, mégis mindenki megjelent, és a vacsorából ami a nagynéném ajándéka volt még mára is maradt, úgyhogy főznöm sem kell. A gyerekek rettenetesen élvezték az egészet, az ajándékokat, és a felnőttek is kaptak egy-egy valamit. Nem rohangált senki fejvesztve kötelező jelleggel ajándék után (mindenki megmondta mit szeretne, amit amúgy nem venne meg), és anyu egy nap alatt megvette. Mi megcsináltattuk a nagyiknak, dédinek az albumot az eddigi képeinkből. A kisasszony pedig kapott fülbevalót, szóval most már senki nem kérdezgeti, kisfiú? kislány?...
Igyekeztem mindent leírni ami eszembe jut, lelkiismeretesen végigolvastam a fórumot, szóval bocsi ha lesz olyasmi ami már nem épp harmatfriss téma...
Dancsi:
Én sem tudok jobbat annál, hogy apa menjen be hozzá ha felébred. Előbb utóbb rájön, hogy teljesen fölösleges felébrednie, cici nincs max apu, az meg nem olyan érdekes. Én azt vettem észre, hogy nálunk azóta alszik át Alexa minden éjszakát, mióta nagyjából azt a mennyiséget eszi meg napközben ami a dobozon van, vagyis a teljes adagját.
A fogára meg nincs valami kence? Nekünk mindig gyógyszertári készítményt írt fel a doktorbácsink, én megkostóltam, szó mi szó nem két percig tartott a hatása

.
A lego vonat tök jó, de nem gondoltatok duplós vonatra? Hasonló mint ez, csak nincs hozzá ennyi apró dolog. A fiam 8 éves és a vonat részét ma is használja, csak melléépíti az összes "nagygyerek" legoját. Bár jókor írom, már elmúlt karácsony

Egyébként nálunk is lego volt az ajándék, a fiam órákat elépítget és a részeket állandóan új variációkban használja.
Orrszívás. Ha sokszor szívják nem baj, nem attól lesz gond ha sok minden termelődik (alapvető funkciója hogy a szövetekből a bacikat, vírusokat eltávolítsa), hanem ha pang, mert ha sokáig áll, akkor a fertőzés felszáll az arcüregbe, homoloküregbe. Az orrszívást pedig az orvosnál úgy csinálják, hogy nasivin orcsepp beporlasztva, ki kell menni, várni kicsit és utána leszívni mert akkor hatékony. Nekünk is így kellett csinálni orvosi utasításra.
Lilla:
A húgomék csak egyszer mentek el Szegeden 4D-re, annyi elég is volt belőle, ők Kecskemétre jártak mindhárom gyerekkel, jó felvételeik vannak, és írésba adták mit látott a doki, szóval az nemcsak babamozi. Én nem csináltattam, a genetika után már tudtuk hogy lány.
Enikő:
Én nem női klinikára jártam, csak amikor ott csinálták az amniot, illetve genetikai UH-t. Nekem szerencsém volt, nem vártam csak 5 percet mindkétszer. Ez így is van, ha nem esik be egy két sürgős vagy protekciós beteg előjegyzésen felül.
Mi mentünk volna szilveszterezni, igaz csak beszélgetős, társasozós, eszegetős estére, de nincs aki vigyázzon a gyerkőcökre, úgyhogy tévénézős, pizzázós este lesz. Ami elmaradt majd bepótoljuk, ahogy a férjem mondta, most már elkezdhetünk társasági életet élni,mivel a picurkát nyolckor minden este ágyba dugjuk

. Szóval jól lehet társasozni az étkezőben, csak majd mostantól a barátaink jönnek és nem mi megyünk

.
Eszter:
Alexa 3,5 hónapos, de napközben 3 óránként eszik... de átalussza az éjszakát szóval neki így fér bele hogy a teljes napi adagot megegye. A húgom lánya vegyesen eszik, amikor kér kap cicit, ha nem elég pótolják, de ő nem nézi az órát csak etet...A kislánya pedig nem hasfájós tök mindegy melyikből evett előtte. Szóval ahogy Barni csinálja úgy jó neki, nem egyformák a babák.
A kávét meg próbáld ki esetleg még egyszer de napközben, ha akkor is felizgatja az volt, ha nem csak véletlen egybeesés. Nappal ha fönt van nem annyira gáz mint éjjel.
Vaéahol olvastam hogy a 3 órás közöket nem mereven kell tartani, ha 2,5 órára éhes, akkor nyugodtan lehet adni neki nem kell üvöltve kivárni a 3 órát, ha meg csak 3,5-re kér enni nem kell a szájába tuszkolni mindenáron.
A cumiról a fiam úgy szokott le, hogy egy nappon kitépte a szájából, elhajította, és rá se nézett többet. Szóval én nem vagyok cumiellenes, igaz csak napközben alváshoz használjuk.
Láz: Végbélben le kell vonni fél fokot, mert a hőmérőket a bőrfelszínhez kalibrálják (vagyis alapból hozzáad fél fokot, hogy maghőt mérjen).Végbélben 37,5 fokig normális a hő, ha picit több lenne is esetleg túlmelegedett a kicsi. Talán azért volt nyűgös mert melege volt.
Szerika:
Én a Tisza L. krt-on vettem, a Jégkunyhó helyén lévő konyhabolt meletti harisnyásnál, igaz az szoknyához kellett és egyszerű nejlon volt.
Cassandra:
Ha jól tudom a babák a 2.-3. negyedév folyamány tanulnak meg hasra fordulni és vissza, meg forogni vagyis 9 hós korukig. Vagyis nem vagytok elkésve csöppet sem, főleg ha esetleg nagyobb a súlyotok egy pindurkát.
És telepíts fel msn-t napközben ha épp ráérünk ott megtalálhatóak vagyunk
Bibi:
Én 2,5 hónaposan próbáltam meg hogy egyedül aludjon (születésétől kellett volna) nekünk 1 üvöltésből és 2 nyöszörgős estéből megvolt. Ahonnan szedtem a módszert ott azt írja, minél hosszabb ideje rögzült egy rossz szokás, annál hosszabb idő kell arra hogy leszokjon róla. Meg ott volt mindenféle kíméletesebb de hosszabb ódszer nagyobb gyerekekre.
Zsuzsu:
Dinka védőnő esetén bőszen bólogatni, és igen, meg persze és természetesen, amúgy meg egyik füleden be, másikon ki. Azt mondta a babamasszázson a védőnő, hogy az egyik legbonyeszebb mozgás az ülés, ezért van olyan gyerek aki csak akkor tanul meg ülni miután áll, mert letottyan és rájön hogy ülni is lehet. És ez is normális. Azt meg iszonyat nagy marhaság állítani hogy baj ha egy gyerek 5 hósan beszél. Esetleg kérd meg hogy ne tegye mert nem ennek van itt az ideje

. Dilettáns egy védőnőd van sajna....
Ha már nagyon forgolódnak meg mászni próbálnak, érdemesebb (ne nagyon röhögjetek) inkább a földön pelenkázni, onnan nem eshet le. Lerakni egy plédet, arra a pelenkázólapot. Nálunk bevált, a fiam tuti leesett volna a pelenkázóról, sokkal gyorsabb volt mint én. Aztán megértik egy idő után hogy nyugton kell maradni, akkor vissza lehet térni a pelenkázóra.
Klzsuzsi:
Félre ne értsd, nem ellened szól. Szép is ha valaki tudja 6 hónapos koráig kizárólag szoptatni a babáját, de könyörgöm, miért kell fényképekkel az orra alá dörgölni mindazoknak akiknek ez nem sikerült? Így is elég nehéz nekik (nekünk) hát még a védőben is azt látni egy tablón, hogy tessék annak a másik 10-nek, 20-nak akárhánynak bezzeg sikerült... Bocsi de nem tartom túl empatikusnak a védőnőtöket. És elnézést mindenkitől, az ilyen témákra kicsit érzékenyebben reagálok

Az ösztönzésről meg annyit, aki akar (és tud) az szoptatni fog ameddig csak tud, ki a fene választja inkább önszántából a pepecselős, cumimosós, kifőzős módszert ami még drága is a szoptatás helyett...
Romy:
Már a múltkor is akartam írni a gombákat, hogy meg kéne nézetni, de elvetettem, mert hát én mégse vagyok ugye orvos, de olvastam hogy mindenféle ronda tünetet okoznak, miközben egészen más, súlyosabb betegséggel kezelik az embert.
Wer:
No comment! A névtelenség álarca mögül pálcát törni bárki fölött is a gerinctelenség magasiskolája...
Niki:
Már csak 3 hét és papíron sem koraszülött a babód

A gyógyszereket meg szedni kell és nem olvasgatni... Azt hiszem a tőbbiek leírták előttem, a spiropent simaizom görcsöldó, vagyis a méhizomzatot is ellazítja emellett emeli a vérnyomást, növeli a szívfrekvenciát, és nem mellékes, hogy zsírégető hatású és izmosít. Kis extra, szép izmos leszel mire megszülsz

A verapamil kettős hatású egyrészt szintén a simaizmokat lazítja, másrészt csökkenti a szívfrekvenciát.
A betadin meg fertőtlenítő. És ha véletlen elolvastad a tájékoztatót... rajta van hogy terhességben nem alkalmazható (már lassan a c vitaminon is ez van), de csak annál akinek pajzsmirigy túlműködése van. A bacik többet árthatnak a babának mint egy kis jód.
Szóval nyugi az orvosod tudja mit csinál, meg egy kis kitartás, nemsokára a kezedben tarthatód a picikád.
Uff, asszem utolértem magam
Puszi: Ági