A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Ja, elfelejtettem még mondani, hogy 19.én voltam vérvételen, megcsinálták az AFP-t, ellenanyaszűrést (mert én RH - vagyok), teljes vérképet, HCG-szintet néztek és ok lett minden, pénteken tudtam meg. Tök örülök neki, hogy három nap alatt meglett az eredmény.Pénteken kettőkor hívtam Vida dokit, és akkor tudtam meg! NAGYON ÖRÜLÖK!!!!!!!

Úgyhogy ez ez jó karácsony!

Dominik pedig egyre többet mocorog már, nem csak bizsergést érzek, hanem már "olyan buborék pukkanásokat", hogy csak na!

Kép
elizabeth25

Sziasztok Lányok!

Mindenkinek Nagyon, nagyon boldog és Békés szeretettben gazdag karácsonyi Ünnepeket kívánok!

Igen, igen ez a tabló nagyon jó ötlet volt, ma már láttam is, és nagyon boldogok! úgy örülnek neki, és ez annyira jó!
Kedves kivitelezők még egyszer nagyon köszönjük, és a csokikat majd írjátok le, hogy hova is lehet postázni!

Bocsánat, hogy nem nagyon jelentkezem, de sajnos voltak nálunk is gondok a vérképemmel, így szerdától mindennap voltunk a kórházban, most meg szurit kapok, :cry: és az előzmények miatt most fokozottabban figyelnek ránk! Gondoljatok ránk, hogy minden rendben legyen! De szerencsére a baba jól van, sokat mocorog!

Megyek is!

Sok sok puszi Mindenkinek!!!

Ancsa

ancsaboszi

Sziasztok Lányok!

Engem valami átok üldöz!!! Képzeljétek vszerencsém, valami vírus totálisan leirtotta a gépemet. Mindenem elszállt!!! Az a szerencsém, hogy az Öcsém informatikus és meg tudta javítani. Be sem lehetett kapcsolni. Úgyhogy így mostmár félig utólag kívánok mindenkinek nagyon boldog Ünnepeket!!!

Kérdés a pici babásokhoz:

Mit csináltok, ha szopizott a baba, tiszta a pellus, böfi is volt, de nem alszik el, csak sír. Teljesen kész vagyok nem bírom hallgatni. Ha felveszem abbahagyja egy kicsit, ha leteszem addig sír, míg el nem alszik. Egyáltalán mennyit sír egy baba egy nap? A szüleim szerint ez normális. Remélem. Folyamatosan stresszelek, hogy nincs-e valami baja amióta hazajöttünk a kórházból. Még jó hogy Apukája keményebb mint én. Pedig azt hittem én is az vagyok. :)
Ma éjjel viszont már csak kétszer kelt fel.
:lol:

Kép
gyorgyi33

Sziasztok!

Vica!
Örülök, hogy megérkezett a cucc, amikor olvastam (vasárnap) akkor jöttem rá, hogy szombaton elfelejtettem bevenni a gyógyszerem! :cry: Aztán amikor a kezembe vettem a gyógyszert akkor láttam, hogy pénteken is elfelejtettem!!! :cry: :cry: :cry: Úgyhogy bevettem egyszerre mindkettőt, mert így értelmeztem a tájékoztató alapján... Remélem nem nagyon szúrtam ki magammal... :cry:

Ancsaboszi!
Drukkolok!

Györgyi!
Én nem akarok okoskodni, de nem lehet, hogy a hasija fáj? Húzogatja a lábát, vörösödik a feje, feszít esetleg?

Gabboka, Eni!
Remélem jól vagytok!

És persze mindenkire gondolok, Durciék is remélem jól vannak és hamarosan vihetik haza Borit, vagy már otthon is van talán!!!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Sziasztok lányok!

STEFFIKÉM,nem vagyunk még itthon. Sőt biztos,hogy az idén nem hozzuk haza a csajt,mert nagyon gyenge és szondával tud csak enni,viszont 40 miliket bevesz a gyomra.

nem akarom részletezni milyen karácsonyunk volt,kiborultam,pedig azt hittem erős vagyok!Mandulka egy hős-mint a kisebbik lányom,szóval hősökkel vagyok körülvéve,én meg sírok,meg sírok...

GYÖRGYI!
Nyugodj meg,ez a legfontosabb!!! Attól Jázmin is megnyugszik.Nincs semmi baja,egészséges tündérbaba,csak nehéz nek idekint.Gondolj bele,9 hónapig nem volt gondja semmire.Nem érzett éhséget,meleget,hideget,egyben volt veled,mindig hallotta a hangodat,a szívverésedet...
Ha sír és nem éhes,nem kakis stb,egyre vágyik:hogy babusgasd.Tedd meg,ettől még nem kényezteted el a bébit,Ranschburg Jenő bácsi szerint(Szülők lettünk c.kiskönyvét szeretettel ajánlom) 6 hónapos korig nem lehet elkényeztetni,az ölelés ugyanolyan elemi szükséglete mint az evés.
Rajta Györgyi:-)))nem rontasz el semmit:-)))

További békés Karácsonyt!!!
csók,durca

Kép

Kép
durca

Helló Lányok,
látom éledezünk :lol:
Györgyi! Biztos, hogy evett eleget? Ha nagyon sír, ( piros a feje, erőlködik, huzogatja a lábát akkor sajnos pocifájás ) ha cicire sem nyugszik és nem éhes, akkor csak szimpla "hiszti". Ilyenkor nagypárna a hátad mögé, kényelemsen elhelyezkedni és rakd a mellkasodra, had hallja a szívverésedet. Nem tudom cumi ellenes vagy-e, nekem az is segített ilyenkor. És a legfontosabb legyél nyugodt, mert megérzi rajtad ha stresszelsz. Én sem mondtam nagyobb okosságokat, mint Durca, de hidd el, még egy kis idő, és rá fogsz jönni mikor éhes, mikor álmos, mikor pocifájós, mikor egyszerűen csak anya kell neki. Minden sírás más...

Durca! Engedd kia gőzt - azt is kell olykor - MINDEN RENDBEN LESZ és jövőre már csak egy kellemetlen emlék lesz az egész! Még mindig nagy drukk kicsi Borinak!

Tőlünk most ment el a nagy család, volt 5 gyerek ( iszonyatosan összevsztek, hisztiztek - már azt hittem szétmegy a fejem ). Most márnyugi van szerencsére, mindjárt fektetem az enyémeimet, és karácsonyi tv-zést tervezek. Holnap mozi a férjemmel. :lol: :P

Valami kegyetlenül hullik lányok a hajam :cry: :cry: ,már kész vagyok miatta. Most épp iszonyat büdös bánfi csalános hajszeszt locsoltam rá, megyek is lemosni, remélem segít.
Jó pihenést mindenkinek, puszi :lol:

Heni

Kép

Kép
cancan

Durci!
:cry: Sajnálattal olvastam, hogy nem vihetitek haza!!! DE: most nem azért, hogy itt 'nyalizzak', de szerintem te nem semmi nő vagy! És szerintem itt mindenki így gondolja! Ahhoz, amit már eddig is végigcsináltál/csinálsz szerintem nagyon nagy lelkierő és kitartás szükséges! Nekem amikor kijöttünk a kórházból az volt a legnagyobb gondom, hogy fáj a gátsebem Martinnal meg, hogy végigalussza-e az éjszakát és hogy úristen nem alszik el egyedül... Amikor olvasom amiket irsz Boriról mindig elszégyellem magam! És inkább örülök, hogy itt van nekem és a legnagyobb baja, hogy fájdogál a pocija! Borihoz képest ez szinte nevetséges!!! Úgyhogy nem ragozom tovább a szót, szerintem nagyon klassz vagy! A férjem is folyamatosan olvassa velem az írásaidat, teljesen odavan, hogy milyen hősies vagy! És most már a babanetes tabló alapján be is tudott azonosítani. :wink:
Én hiszem, hogy a két kicsi lány is nagyon ügyes!!! Ha sírni kell hát sírj! Nyugodtan leírhatod ide is a bánatod, szerintem senki nem fogja nehezményezni! :wink:

Heni!
Ha megvigasztal nekem is nagyon hullik a hajam, mondjuk van miből :lol: , de csüt. megyek fodrászhoz és levágatom :lol: :lol:
Martini is alszik már, apával csak ámulunk, bár szerintem nem tart sokáig.
Vérzés rendben?!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Steffi,
hát sajna nem vígasztal, mert nekem nincs miből... :( Soha nem volt még ennyi hajam és nem nőtt ilyen gyorsan mint a mostani terhességem alatt, de most úgy hullik, hogy a sírás határán vagyok. A két halántékomnál már szó szerint folt van.... :cry: Minden hajmosás tiszta stressz, mindenhonnan a hajszálakat szedegetem egész nap. Áááááááá!
Vérzés ok! :lol: :lol: :lol:

Heni

Kép

Kép
cancan

U, Heni... :( Bocsika, nem akartalak megbántani!
Ez is hormonális dolog ugye?! Valami homeos bogyi nincs rá véletlenül? Ági biztos tudna segíteni...

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Tök normális ilyenkor szülés után - de ez nekem sovány vígasz. Most csalánsamponnal kezdtem mosni, meg raktam rá utána csalán hajszeszt, meg szedem marékszámra a vitamint - hátha segít. el fog múlni egyszer csak addigra lehet nem marad hajam...( na jó van még, csak igen ijesztő a látvány hajmosáskor :cry: )

Heni

Kép

Kép
cancan

Sziasztok,

Durca,
Hát én sem tudok többet mondani,mint amit Steffi leírt. Nagyon klassz csaj vagy!! Nem tudom, hogy mennyien tudtuk volna így végigcsinálni, ahogy ezt Te tetted! Sajna én nem vagyok ilyen erős!! Szomorú vagyok hogy nem vihettitek haza Borókát :cry: :cry: :cry: Viszont nagyon szép hogy ennyit eszik! Továbbra is sok erőt és egészséget kívánok! Kitartás! A kicsi lányért pedig továbbra is drukkolok!

Ancsaboszi,
Pihenj sokat és ne izgulj!!!

Györgyi,
Szuper, hogy itt vagy! Meglestem Jázmint az wiw-en! Gyönyörű kislány! Hát én is csak arra tudok tippelni, hogy pocifájás, anya hiány vagy esetleg nincs tele a poci! De biztos vagyok benne,hogy nem fogod elrontani Jázmint. Én Rékát kb. 5-10 percig hagyom sírni, ha addig nem történik semmi akkor szoktam felvenni. De Ő már nagy csibész és mindig azt lesi, hogy mikor megyek már érte. Mikor kicsi volt akkor én is felkapkodtam, aztán szép lassan Te is rájösz, hogy mikor kell felvenned és mikor van csak hiszti! :D

Steffi,
Még pár gyógyszer kimaradás aztán itt a várva várt kistesó :D :D Nagy buli lenne!!!

Cancan,
Nekem is csomóba hullott a hajam azt hittem hogy kopasz leszek. Aztán elmentem fodrászhoz, levágattam + kaptam valami szeszt és most kipp-kopp már nem hullik annyira.

Remélem,hogy mindenkinek jól telt a karácsony! Hú, nekem már pénteken jó kedvem volt mert kiderült, hogy sikerült a csütörtöki szigorlatom!!! Nagy volt az öröm! JUHÉÉÉÉ!!!
Aztán a folytatás már nem annyira volt jó ugyanis Réka összeszedett pár kék foltot!! :( A kicsi lányom vasárnap reggel leesett az ágyról. Hát rögtön sírva fakadtam, hogy biztos valami baja lett, de szerencsére a nagy ijedelmen kivül semmi baja nincs csak az a kék folt a homlokán emlékeztet arra, hogy mi történt! :? Majd este ajándék bontás közben lefejelte a fakockának a dobozát. :( Na ment a sírás ezerrel! És mivel még nem volt vége az ünnepnek ma meg neki ment az asztal végének. Mondtam, hogy ez szuper!!! Már kezdem azt hinni hogy rossz anya vagyok, hogy miért nem tudom kivédeni ezeket de olyan aktív hogy minden lépését nem tudom figyelni!! A hab a tortán, hogy úgynéz ki hogy 1-2 napon kibújnak felül a fogai. Szegény már két napja ordít alig eszik valamit és szinte lehetetlen bekenni dentixollal az ínyét mert annyira fáj neki! :cry: :cry:

Cinicini,
Te hogy vagy??? Kibújt már a babóca?

További szép estét!

Puszi
Vica

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
vica10

Sziasztok!

Utólag szeretnék mindenkinek nagyon boldog karácsonyt kívánni!
22-én azt hittem, hogy még fogok tudni írni, aztán persze nem tudtam. Jól telt a karácsony, mármint a 24-e és a 25-e. Aztán 26-ára összeszedtem egy újabb mellgyulladást... Pedig azt hittem, hogy ha már nagyobb a baba, mint 3 hónapos, akkor már nem lehet. Mert már volt kétszer, de akkor csak 1-2 hetes volt Léna. Ez most ráadásul sokkal durvább, tegnap 39 fokos lázam is volt. Azért ma már jobb, remélem nem lesz szükség antibiotikumra. Emiatt a betervezettt koncertre sem tudtunk elmenni. Pedig a nagyapja meg a nagynénje jöttek volna Lénázni, már tökre be voltak zsongva! :lol: Direkt ki is próbáltuk, hogy elfogad-e Léna fagyasztott tejet cumisüvegből, de nem volt vele gond. Aztán lefújtuk az egészet...

Durca! Ügyes kislány Boróka, hamar megerősödik, és már vihetitek is haza! És sírj nyugodtan! Meggyógyultál?

Marcsi! Asszem te írtad a mellbimbóvérzést, ugye? Hát nekem is volt, 24-én este Léna folyamatosan barnát bukott, ha nem fejtem volna előző este, és láttam volna, hogy a mellem vérzik, jól meg lettem volna ijedve! De elmúlt, most a másik gyulladt be.

A hajam nekem is iszonyatosan hullik, egyelőre nekem is van miből, de ez már lassan kezd gáz lenni. Én is előre félek a hajmosástól!

Györgyi! Szerintem sem tudod elrontani még ilyen picin Jázmint. 6 hós kora előtt nem lehet elkényeztetni őket, bár a Suttogó nem ezt írja...

Na most jó hosszú lettem, mindenkinek jó pihenést így karácsony után!

Zsófi

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Sziasztok!

Mi végigbetegeskedtük az ünnepet. Főleg Bene, apja, meg én csak 1-1 napra dőltünk ki. De kapott jó sok legóállatot, meg hintalovat, meg egyéb kevésbé hazsnos, de nagy helyigényű játékot :)
Ma orvoshoz is elviszem, mert nem javul :(

Györgyi! Bene kb 10 hetes koráig délutánonként sírt vígazstalanul. Csak ha a mellkasomra tettem, ráztam a fenekét és cumit is dugtam a szjába, na, akkor el tudott aludni. A hasa nem fájt, de ez megvolt. És aztán kinőtte. Most még nem tudod elkényeztetni, de ha megnyugszik 5-10 perc után az ágyában is, annyit nyugodtan sírhat.

Durca! Csoda lenne, ha nem akadnál ki, és biztos szükséged is van egy jó nagy sírásra, illetve több jó nagy sírásra. Engedd el magad, amikor csak lehet, hogy kijöjjön belőled a feszültség, mert amin keresztül mentek, az nem fehér embernek való!

Pussz

mtunde

SZiasztok!

Köszi a tanácsokat! Tegnap mindent megpróbáltam. 6 órától 11-ig sírt. Volt cicin, kakilt, szerintem nem hasfájás, csak egya idő után annyira elfárad, hogy nem tud aludni. Már szopizni sem tudott. Aztán 11-kor elaludt és reggel 5-ig durmolt. Cumi nem kell neki, ha a cicre teszem, csak az a jó, de azon ott lenne órákat, ahogy leveszem sír. Megmértem, egy hét alatt 270 g-ot hízott, 150-250 az átlag, úgyhogy lehet hogy sokat eszik? Hát majd csak kialakul. :) Csak iszonyú rossz, ha sír és semmire nem nyugszik meg. :(

Kép
gyorgyi33

Györgyi,

ilyen nálunk is volt.

próbáld ki, hogy beteszed az autóshordozóba, rá a csempére, és hintáztasd viszonylag gyorsan. azért a csempén, hogy kopogjon a fúgán a hordozó. Panninak CSAK ez segített, ilyenkor abbahagyta, és elaludt. a hinta és a monoton hang nagyon bejött neki... :)

Gabboka,

a viszesedéshez még:
vannak természetes vízhajtók, a petrezselyem a legjobb. én is feldagadtam a végén, a lábam, a kezem olyan volt, mint egy elefánt-láb... :( de ha kibújik a Makid, 2 nap és eltűnik.

szép napot,
Jube

Kép

Kép
jube

Györgyi!
Tudom, hogy sovány vígasz, nekem anno Szandi csinálta ezt az első 2 hétben. Nappal aludt, éjjel hol 9-1ig, hol 11től 2-3 ig MEGÁLLÁS NÉLKÜL ordított. Totálisan kivoltam, semmi nem segített. Csak ha fel-alá járkáltam vele, hogy legalább apja tudjon aludni, mert ugye ő dolgozott. Aztán elmúlt. Adj magatoknak egy kis időt, be fog állni. Addig pedig kitartás. ( aztán meg egy életen át he-he -he :lol: )
hajhullás: hát, remélem nem csak placebo hatás, de a tegnapi csalán sampon + hajszesz + este 10percig bioptron lámpáztam és mintha kevesebb haj lett volna reggel a párnámon.....
De este totál kivoltam hajmosás után, hogy ha ez így megy.....
Na, délutánra gyerekek mennek anyóshoz, mi meg megyünk mozizni :P :lol:

Heni

Kép

Kép
cancan

Sziasztok Lányok!

Már alig vártam, hogy legyen itt egy kis mozgás és tudjak kérdezni, mert nagyon bevagyok parázva, úgyhogy lányos anyukák segítseteeeeek!
Az ünnepek alatt vettük észre, hogy a Hanna midkét cicijében borsó nagyságú kőkemény csomó van!!! Lehet, hogy ez a kislányoknál természetes, nem tudom, hiszen a nagytesó fiú, és e téren nincs tapasztalatunk, de nagyon megijedtünk apával. Úgyhogy mielőtt orvoshoz rohannék, léci mondjatok véleményt!!!!!

Jaj, de bunkó vagyok! Remélem mindenkinek jól telt a karácsony??!!!

Kép
ildi35

Szia Ildi!

Molvarec azt szokta mondani, ha mindkét cicivel ugyanaz a probléma van, az nem baj. Mert az nem lehet, hogy szimmetrikusan nőjön daganat, vagy alakuljon ki bármilyen betegség.

Biztosan hormonális a dolog. nekünk ilyen nem volt, de hívd fel a védőnőt, biztosan megnyugtat majd.

Jube

Kép

Kép
jube

Durca! Minden elismerésem mindazért a tartásért, amivel képes vagy ezt végigcsinálni... Nagyon sokat gondolunk rátok. El is szégyelltem magam 25-én, amikor rendeztem egy sor hisztit, mert a férjemnek szánt szülinapi torta végül a kukában végezte. Nektek meg itt ez a sok megpróbáltatás. Csak azt tudom mondani, hogy rendbe fognak jönni a dolgok. Hiszek bennetek és Boriban! :!:

Heni, hajhullás nagyon rossz lehet. Én is rettegek tőle, főleg, hogy egyáltalán nem mondhatom el, hogy dúsabb lenne a terhesség alatt. Úgyhogy nem tudom, mi lesz, de jegyzem a csalánsampont. :wink:

Györgyi, olyan ügyes vagy! Biztos vagyok én is abban, hogy az égadta világon semmit nem fogsz elrontani. Tudom, hogy heteken belül ugyanígy fogok én is küszködni, és akkor majd téged kérdezlek! :roll: Idő kell. Sok.

Én egyben. Mondtam Beninek, hogy jó lenne, ha két hetet még benn dekkolna. Aztán meglátjuk. A hasam fáj, jóslókeményedéseket és combba nyilallásokat folyamatosan érzek, de még semmi sem mérhető. Málnalevél teát elkezdtem inni, most már csak várakozás. És egyre jobban be vagyok tojva... :oops: :oops: :oops:
vbea

Vbea, ha ez megnyugtat (bár nem hinném), nekem a második szülésem lesz, de én is be vagyok tojva. :oops:

Durca, írtam már párszor, most is csak azt tudom írni, minden elismerés megillet azért, ahogy ezt végigcsinálod, és nem sok idő már az, hogy együtt legyetek, és visszanézve a történteket, csak egy emlékkép lesz az egész...

Steffi! A gyönyörű hajad levágatod? De ugye nem fiúsan rövidre?

Györgyi! Nyugodj meg, a csajok már leírták az összes lehetséges okot, amiért sírhat, de tényleg az a legvalószínűbb, hogy téged akar. ez nem baj! Ha az én fiam nem aludt anno, akkor bőgött. Már jó pár hónaposan is! Csak rajtam, vagy Apán nyugodott meg, ha ráztuk, vagy ha autóztunk. Babakocsiban is csak ordított...szóval szeretgessétek egymást, ez a fontos!

Jube, köszi a tippet, beszerzem a petrezselymet, és kipróbálom, mert már lassan csak Apa cipőjét tudom a lábamra húzni.

Ancsaboszi! Meg lehet kérdezni, mi a baj a vérképeddel? És egyáltalán hogy derült ki, hogy vmi baj lehet? Olyan rendes vérvételre kellettt menned, vagy elküldtek, mert vmit nem találtak rendben?
Hogy vagy most? :wink: Remélem jól!!!

A héten elkezdem a táskánkat bepakolni...egyebek, izgalmas!

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

Vbea, ha ez megnyugtat (bár nem hinném), nekem a második szülésem lesz, de én is be vagyok tojva. :oops:

Durca, írtam már párszor, most is csak azt tudom írni, minden elismerés megillet azért, ahogy ezt végigcsinálod, és nem sok idő már az, hogy együtt legyetek, és visszanézve a történteket, csak egy emlékkép lesz az egész...

Steffi! A gyönyörű hajad levágatod? De ugye nem fiúsan rövidre?

Györgyi! Nyugodj meg, a csajok már leírták az összes lehetséges okot, amiért sírhat, de tényleg az a legvalószínűbb, hogy téged akar. ez nem baj! Ha az én fiam nem aludt anno, akkor bőgött. Már jó pár hónaposan is! Csak rajtam, vagy Apán nyugodott meg, ha ráztuk, vagy ha autóztunk. Babakocsiban is csak ordított...szóval szeretgessétek egymást, ez a fontos!

Jube, köszi a tippet, beszerzem a petrezselymet, és kipróbálom, mert már lassan csak Apa cipőjét tudom a lábamra húzni.

Ancsaboszi! Meg lehet kérdezni, mi a baj a vérképeddel? És egyáltalán hogy derült ki, hogy vmi baj lehet? Olyan rendes vérvételre kellettt menned, vagy elküldtek, mert vmit nem találtak rendben?
Hogy vagy most? :wink: Remélem jól!!!

A héten elkezdem a táskánkat bepakolni...egyebek, izgalmas!

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

ügyesen 2szer küldtem el :roll:

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

24-én én is a bőrönd pakolásával töltöttem az időmet, míg Férj a pulykát nézegette... :lol: Röhögtem azon, hogy más két hétre megy ekkora táskával nyaralni, dehát istenem! :wink: Szeretném bevinni a kórházba az avent mellszívót is. Vagy azt apa hozza utánam, ha szükséges? Mi van a sterilizálással? Az csak bizonyos ideig steril, most akkor 3naponta sterilizáljam? Egy csomó hülye kérdésem van. Még egy; a tena fix "nadrágot" úgy kell felvenni, ahogy a csomagolásban szerepelt? Vagyis varrással kifelé? Az élet nagy problémái. :? Gabboka, akkor megnyugodtam. Mármint ezzel a betojok-érzéssel kapcsolatban. :roll:
vbea

Sziasztok lányok!

Köszönöm a biztató szavakat,hálás vagyok,jól esnek! Tényleg.
Olyan furcsa,tudjátok,most érzem csak,hogy mennyire elcsépeljük azt a mondtatot,hogy "mindegy csak egészséges legyen".mert akkor,ott,mikor ezt kimondjuk,nem is gondolunk arra,hogy valójában ez mit jelent.MOST,hogy van egy beteg gyerekem,érzem,hogy mit jelent valójában ez a mondat,hogy talán elcsépeltem mikor kimondtam,de nem gondoltam bele..össze vissza beszélek.

Boribon lassan javul,a sebe nem úgy gyógyul,ahogy kellene,antibiotikumot kap rá,a tüdeje tele váladékkal(a műtét,a lélegeztetőgép,meg a tubus következménye),arra is kap antibiotikumot,szóval nagyon kűzd a drága.Még szondán keresztül eszik,de a cumit,amit bevittünk neki(ha már a cicim nincs ott),szopogatja,tehát jó jel,hogy beindultak bizonyos reflexek.
Még minimum 2 hét.

Tudjátok eszembe jutott a 4d ultrahang,hogy ott is voltunk,20 hetesen.A szívbetegsége az első 6 hétben kialalkult.AKKOR MIÉRT NEM LÁTTA,SENKI,MÉG A 4D UH SEM? MIT FIGYELNEK AKKOR?Hogy a szülőknek minél kedvesebb arcát tudják lefotózni? 9000Ftért?
Számtalan megválaszolatlan kérdés van bennem és lányok,ez még nem a vége a történetnek,mert Boróka oxigénhiányos is lett....még nem tudjuk milyen következményekkel,de mindenre fel vagyunk készülve...

más..
GYÖRGYIAz is eszembe jutott,hogy a 25 óra neki is 25 volt....
kitartás,minden ki fog alakulni,egymásra hangolódtok és tuti jól megy majd minden.

ENI-HAVER!Miért landolt a kukában a torta?
para jelenség normális...
sterilizálás:megmondom őszintén nekem egy idő után az alapos lemosás volt a sterilizálás.Főleg,hogy csak te használod,egészséges a baba stb.a sok fertőtlenítés se jó.
A kórházban van mellszívó,elektromos medela,az is megteszi,szerintem.Be is viheted a szobába,úgyhogy nem kell folyton a csecsemősökhöz járni..alig használja anyuka.
tena bugyi: én varrással befelé vettem fel,de kifelé is lehet.ja,és ha kényelmetlen, az oldalánál nyugodtan hasítsd fel.

CANCAN!
Tudom,hogy kétségbeejtő a hajhullás,de bizonyos,hogy elmúlik.Élesztő tabletta?

JUBE!
Elküldenéd priviben a neurológus nevét és számát,aki Pannát vizsgálta? és a gyógytornászét is..messze vannak Pomáztól?

Megyek,csajok,lassan fejek(egyébként aggasztó a tejmennyiség,fejéssel elég nehéz fenntartani a mennyiséget,igaz fél litert így is lefejek egy nap).utána megyünk Borókánkhoz.
ja,este tesz fel a férjem képet,mert csináltunk a kórházban..megígérte,hogy megmutatjuk nektek.

csók,durca

Kép

Kép
durca

Sziasztok!

Képzeljétek itt volt a védőnő. Elmondtam neki, hogy mi van. Hát nem éhes. Pont nem. Dupla annyit eszik, mint az átlag. A védőnő szerint ezért sír, de ez nem baj ő ezt mondja. Csak hát sokat emészt. Meg kell szoknia. Akkor nem beteteg!!! :lol: Mostmár megnyugszom. HA nem éhes, akkor nagy baj nem lehet!!

Ildi

Jázmin cicje is dagadt egy kicsit és egy csepp tejszerű valami is kijött belőle egyik este. Ne aggódj, ez a te hormonjaid miatt van, nekem ezt elmondta a gyerekdoki a kórházban. (Péch) Sőt, van olyan baba, aki vérzik is, menstruál a női hormonok miatt. Nem kell ettől sem megrettenni. Persze azért kérdezd meg majd a védőnőd, meg a dokid, úgyis akkor nyugszol meg igazán. A védőnőm még azt is mondta, hogy akkor sem kell megilyedni, ha az egyik dudor nagyobb mint a másik.

Kép
gyorgyi33

Sziasztok,
második szülésnél ennek már biztosan rutinból kéne mennie, de mégsem. :? nem találom a múltkori listámat, hogy mit is kell majd a bőröndbe pakolni, és hát nem bízok annyira magamban, hogy fejből menjen. szeretek listát látni, hogy semmit se hagyjak ki. van valakinek ilyen listája, hogy mit kell bepakolni feltétlen a bőröndbe?
én ugyan még ráérek azért, de most eszembe jutott, hogy más is csomagolásról beszélt.
köszi.

Kép
Kép
Kép
manóka28

Durca

Ne haragudj, hogy csak a saját problémám foglalkoztatott. Csak most olvastam vissza. Nem tudok semmi okosat írni, de lélekben veletek leszek és nagyon sokszor gondolok rátok, pozitív energiákat küldve. Puszi!

Kép
gyorgyi33

Sziasztok Lányok,

Durca, drukkolok, hogy semmi komolyabb baj ne legyen az oxigénhiány miatt! Nagyon együttérzek Veled! Remélem mielőbb hazajuttok!
Tej:Csak egy apróság, de a mellszívás után még picit ki szoktam kézzel nyomni azt, amit a mellszívó nem szívott ki, ettől jobban kiürül, és friss jön a helyére. Lehet, hogy hülyeség, de nekem bevált, volt hogy még 10-20 g kijött. (De nem akarok okoskodni)

Györgyi,
akkor Jázmin versenybe száll Jube Pannijával??? :lol: :lol: :lol:
Balázs minden este sírt 1-2-3 órát, én sem hittem el, de azt mondják, tök normális. Örülök, hogy megnyugtatott a védőnő.

Heni,
nekem is iszonyatosan kihullt a hajam, látszott akopi fejbőröm. Totál ki voltam tőle, de már visszanövőben van. Segítzett, hogy levágattam, azóta nő. Tök röhej, a normál hossz mellett 1 centis kishajaim nőttek, és feláll, kicsit olyan mint az oroszlánsörény. :lol: :lol: :lol: Kis türelem és Te is így jársz :-)

Eni, én kifelé hordtam azt hiszem. De csak az a lényeg, hogy ne nyomjon, a szépségtől úgyis távol áll :-)
Szép napot!

Hurcia

Kép
hurcia

Durca-haver! Nem a saját nyomorommal akarlak biztatni, de én koraszülött voltam, oxigénhiánnyal jöttem a világra... mondtak is mindenféle "nem-biztatót" a szüleimnek, de NEM JÖTT BE! Itt vagyok, és készülök életet adni első gyerekemnek. Kis mozgáskoordinációs zavartól eltekintve (ami ma már nem is látszik) kutyabajom! Bízunk Benneteket, küldjük a pozitív energiákat. És most ne keress okokat. Senki nem akart Titeket bántani, senki nem akart ezzel semmit elérni. Tartsatok ki, kérlek! :oops: Közben meg én nyígok, hogy be vagyok tojva, pedig hát... a szülés legyen a legnagyobb bajom.

Edina, ja. Az egész terhesség-kismamaság nem arról szól, hogy az ember magára aggatja legszexibb ruhadarabjait. :D

Manóka, priviben elküldtem a "listámat". :wink:
vbea

Vbea!
Vidd be nyugodtan a saját mellszívódat, és hazsnálat előtt majd anőérek kisterilizálják mikróban. Utána meg nem kell mindig sterilizálni, csak jól elmosni.

Durca! Az oxigénhiány miatt most ténlyeg ne aggódjatok még, mert nem biztos, hogy bármikomolyat okozott.
T

mtunde

Vica!
Bár szeretnénk tesót, de azért még egy picit várnék vele... Bár, ha ilyen ügyes leszek továbbra is... :?
Milyen kis szélvész kislányod van! :lol: :lol:

Gabi!
Azért nem olyan szép, nagyon el van törve a vége, fénytelen, száraz, de azért nem nagyon vágatom le csak olyan 'lányos' rövidre :wink: Meg hát Martin kedvence, hogy belecsimpaszkodik és nem akarom, hogy egyszer esetleg lenyelje...

A tena bugyingot én is varással befelé hordtam, de ízlés dolga, meg persze, hogy hogy kényelmesebb.

Az lehet, hogy mensi alatt kevesebb a tejcsi?!

Durca!
Én feltétlen megnézem a hős kislányodat!

Györgyi!
Tényleg ne stresszelj, mert azt Jázmin is megérzi és csak még nyügősebb lesz! Csak türelem és szeretet! Majd kitanulod Jázmint! :wink:

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Sziasztok...tudtok ajánlani egy szuper szülésznőt a kórházba?

Amúgy Ferenczi Erzsikét ismeri valaki?

Kép
elizabeth25

Sziasztok!
Elizabeth, éln ismerem, és nagyon aranyos, kedves, stb...
Amúgy hogyhogy végül a Vida dokinál kötöttél ki?
T

mtunde

Elizabeth!
Én is ismerem. Aranyos nagyon, engem egyszer ő katéterezett -meg sem éreztem-.
Őt akarod felkérni?! Az egyik szobatársnőm nála szült - állva - ő vele is nagyon rendi volt, bejött hozzá és a lány külön kérésére meg is nézte az 'alvázat - Erzsike hívja így.

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Mtünde, hosszú történet, de idági nem bántam meg! :)

Steffi, akkor ajánlod? Fent az iwiw-en találtam egy ilyet, hogy Ferenczi Erzsike, nézzd már meg, ő az? Egy fiatalabb lány, oda van irva, hogy szülésznő!

Kép
elizabeth25

VAgyis Ferenci Erzsébet néven...

Amúgy szemüveges és 28 éves?

Kép
elizabeth25

köszi a listát. :)

Kép
Kép
Kép
manóka28

Durca drága! Nem tudok már mást írni én sem, mint a lányok! Nagyon fontos, hogy ha úgy érzed kiborul a bili, borítsd ki - akár nekünk , mert ezzel lenyugszol és feltöltődsz. Itt csupa szív emberek vannak, nyugodtan gyere és panaszkodj, azért ( is ) vagyunk. Az oxigénhiányos állapotról: nagyon remélem, hogy nem lesz következménye , de ha esetleg mégis - van egy bizonyos oxigénfürdő ami már - ha jól tudom - babáknál is alkalmazható ( nemrég láttam a tv-ben, kifejezetten oxigénhiányos embereket gyógyítottak vele hatalmas sikerrel ) . Csak tudj róla.

Eni-Gabboka: szerintem tök mindegy hanyadszorra szül az ember , bizonyos fokú majré van benne. De nyugi! Naggyon jó kezekben vagytok! :P :lol: És én bármikor belevágnék újra. Férjemet ha elkapja a hév, nagyon be tud lelkesedni és egyre többet emlegeti, hogy úgy szeretne mégegy kislányt. :lol: Ami ellen nincs is kifogásom ( bár én talán inkább kisfiúra voksolnék :oops: ) de még nem most. Egy kis regenerálódás nekem is kell. Talán majd nyár körül - bár meggondolandó hogy lehet bírni két kicsivel, de már akkor korkülönbséget mint Szandi és Beni között van ( 4,5 év ) nem akarok. Ha lesz harmadik kb. 1,5-2 évet szeretnék köztük. De ez még a jövő titka...
Először is le kell fogynom... Aztán kérdés építkezünk-e....

Jó volt a mozi! :lol: a Holiday-t néztük meg - kellemes vígjáték. Beninek vettem úszópelust - januártól megyünk babaúszizni.

Steffi! Te szedsz Cerazettet? ( van 2 bontatlan levelem, megszabadulnék tőle jutányos áron - kecske is jóllakik káposzta is megmarad alapon) Ha valakit érdekel, sikítson!

Heni

Kép

Kép
cancan

Ja, elfelejtettem: Nagyobb babák anyucijai!
Mivel és mikor kezdtétek a hozzátáplálást? Megint nagyon kevés az anyatejci :( - így a tápszer a fő kajcsink. Viszont egyszerre nem eszik meg 160ml -nél többet, de 2-2,5 óra múlva már éhes. Szerintem ez nem "normális" egy majdnem 4 hónapos babánál. És kis dagi a drágám, 6,5 kg. Persze mert a tápszer felfújja- mondta Ági. Szóval lassan megpróbálnék neki tejpépet adni. Adjatok tanácsot please......Már elfelejtettem anno hogy volt.

Heni

Kép

Kép
cancan

Sziasztok!

Láttom azért kezdünk szép lassan visszatérni! Örülök neki :D :D

Durca
Én is drukkolok továbbra is és bízom benne, hogy az oxigénhiánytól nem lesz semmi baja Borókának!! Légy továbbra is nagyon erős!!! Nagyon várom már a képeket!

Elizabeth,
Én tudom ajánlani Neked: Várnai Gabikát, Keszeghy Évit, Nováky Ritát, Rákoczi Ágit stb. Bocsánat hogy a többieket nem sorolom fel, de szerintem mindenki nagyon szuper! Szerintem ha mész ctg-re (bár még ettől távol vagy) ott megismerheted őket és ott kitudod választani a számodra a legszimpatikusabbat!!

Györgyi,
Ne izgulj mindent nagyon jól csinálsz! :D Réka pl. 2 hónapon keresztül délután 4 és 6 között ordított és egyszerűen nem tudtuk hogy mitől. De elmúlt!! Helyette jött más!

Steffi,
Bocsi egy hülye kérdés: Te a gyógyi mellett menstruálsz? Nekem kb. 2 hete kezdődött, de csak 2 napig, erre 25-én újra. :cry: De igazából nem mondanám hogy menstruálok csak pöttyögök. Lehet hogy azért mert már nem szoptatok intenzíven és a hormonok elkezdtek dolgozni?
Hát igen, Réka nagyon aktív aminek egyrészt örülök viszont másrészt tiszta ideg vagyok ha nem láttom vagy nem hallom a hangját mert akkor tuti, hogy a virágaimat legeli. Lassan nincs a virágaimnak levele :( :(

Tényleg valakinek esett már le gyereke az ágyról ennyi idős korában? Azért még mindig parázom,hogy nem e lett valami baja!! De gondolom ha nagyon megütötte volna magát akkor azért még sírna?! :?

vica10

Cancan,
Rékának én is 4 hónaposan (sőt még nem egészen volt 4 hós) adtam először tejpépet és imádja. Mi milupát és nestléset vettünk, persze először csak vaniliásat, majd 2 hét múlva már kapta a gyümölcsöset is. Van banános ízesítésű is csak az RÉkának megfogta a székletét. Ja és én szép lassan elkezdtem venni neki a bébiételeket. Nekünk a kecskeméti kaják jöttet be: a sütőtökpürét és a sárgarépapürét nagyon szereti! Aztán minden nap kevéske gyümit is evett! Sajna nekem sem volt annyi tejem amennyi kellett volna (csak a kicsilány nem fogadta el a tápszert pedig 4 félét kiprobáltunk) úgyhogy én hamarabb elkezdtem a hozzátápit. Viszont azzal büszkélkedhettem hogy még ma is szopik!!! :D :D Éjszaka, reggel, napközben (igaz már csak 1x) és este!!! Ezt nem gondoltam volna :D

vica10

Lányok van olyan aki szemüveges..............és magas dioptriával van, és simán szült?

Kép
elizabeth25

Vica!
Kb. múlt héten kezdődött valamikor valamiféle vérzés, amihez derékfájás is társult, úgyhogy úgy gondolom, hogy ez mensi volt, de nem vagyok benne biztos. Nagyon sokáig elhúzodott, majd egy hétig véreztem, már kezdtem parázni, de egyik napról a másikra elmúlt. Mellékhatásként írta a tájékoztató, hogy előfordul pöttyözés, lehet, hogy neked is ez van?! Egyébként a szomszéd csaj is vérezgetett mikro szedte a gyógyszert, abba is hagyta.
Lehet, hogy Réka vegetáriánus lesz :wink: :lol:

Elizabeth!
Keresem a wiw-en Erzsikét, de valamiért bénázik az oldal, de a leírtak alapján szerintem ő, de ha megtaláltam akkor írok.
Én Bíró Zsuzsinál szültem, mivel ő volt az ügyi és úgy voltam vele, hogy itt a Kútvölgyiben minden szülésznő tök jó, teljesen mindegy, hogy kinél szülök. De Ferenci Erzsikéről én is olvastam jókat, gondolkodtam, hogy felkérem, de amikor ott voltam a kórházban sosem találtam :?

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Sziasztok!

Köszönjük a drukkolást, ránk fért!

Gabboka,

Persze, hogy meg lehet kérdezni, hogy mi volt.
Akkor leírom részletesen.

Szóval szerdán voltunk egy vérvételen,
Szerdán voltunk vérvételen (sima vérvétel volt, a doki küldött rá) meg még egy csomó vizsgálaton, és sajnos lett egy nagyon rossz eredmény alacsony trombocitaszám, 63 volt /180-400 között a normális/ :cry:

(ami tavaly is iszonyat alacsony volt, akkor amikor már baj volt, mert nem tudom emlékeztek-e, hogy írtam hogy mi 2005-ben elvesztettünk egy kisbabát, 28 hetes volt, és HELLP syndroma alakult ki, és én is többszörös életveszélyben voltam, 6 napot voltam akkor az intenzíven ),
:cry: Gondolhatjátok hogy megijedtünk!

De a dokim, és a barátnőm is próbált nyugtatni ,hogy ez az érték rossz, akkor még nem lehet nagy baj, mert a többi ami még erre hatással van, viszont jó volt, és lehet hogy elrontották a vizsgálatot.
Ezért a vizsgálatot megismételték pénteken, és akkor csináltak valami speciális vizsgálatot is, ami a hematologus csinált.

Szombaton voltunk dokinál egy hematológusnál, a nőgyógyászom beszélt vele, és kérte, hogy Ő foglalkozzon velünk! (Ő a vérképző szervekkel foglalkozik)(hát ő azért kendőzetlenül elmondta, hogy mi várhat ránk , hogy ez megismétlődhet :cry: )és hát ugyan visszament a trombocitaszám 108-ra, ami ugyan még alacsony, de a terhesség végén már azt mondják jó!,

de talált valamit a vérképemben, ami miatt majdnem be is fektetett, mikor mondtam hogy ok, akkor utána meg azt mondta hogy majd csak 2 héttel a műtét előtt és akkor már végig bent is leszek, de addig is fokozott ellenőrzés alatt fog tartani. És ha baj van, akkor azonnal műtét.

A vért is Ő fogja levenni hetente 2*, ma is voltunk nála, meg CTG-n is. A mai eredmény már meg is van, most este 6-7 között kellett hívni a dokit, és tök jó eredményekkel szolgált :).
Már visszament a trombocitaszám :lol: és a többi eredmény is jó!
Most 166! És ezért úgy néz ki, hogy csak jövő hét szerdán kell menni megint vérvételre! Úgy örülünk!

Hogy mi volt a baj, mert ez önmagában nem okoz problémát, a többi jó. Valószínű, hogy azért volt olyan alacsony szerdán, mert akkor voltam a megfázásom csúcsán. De péntekre már nem volt a szervezetemben semmilyen vírus sem.

Baba jól van sokat mocorog, a CTG-n is sokat mocorgott, többször elrúgta, ma a kenetet is levette a doki és az is rendben volt. úgyhogy most tényleg minden rendben van! És vigyáznak is ránk! És ez nagyon jó érzés!

Most azért ültem ide, mert a vérnyomásomat, és a súlyomat 3* kell mérni egy nap, és azt az írni kell, és vinni a dokinak és azt vittem be táblázatba.
És naponta kapok szurit is, amit hétfőtől már a Férjem ad be, szombaton meg, vasárnap a kórházban adták be, de most már Ő is beadja. Nagyon kis ügyes!

Úgy látszik a szuri segít! Így ma is írtak fel még 10-et! :lol:
Azért teljesen nyugodt csak akkor leszek, ha már a kezemben lesz a pici lány és az én értékeim is rendben lesznek!
De most azért megnyugodtunk!
Hát ennyi van velünk!

Sok puszi Mindenkinek!

Ancsa

ancsaboszi

Ancsa,
Hú, nem semmi! Örülök hogy most minden oké és persze Nektek is drukkolok! Viszont írtad, hogy műteni kell. Milyen műtét lesz ez? Ezt nem teljesen értettem. AKkor a hátralévő pár hétben nem fogsz unatkozni, és ha beindul a szülés, akkor Te már úgy mész a kórházba mintha haza mennél! :)

Durca
Hogy vagytok?

vica10

Ancsa! Örülök, hogy végül minden rendben van, nagyon ügyes a férjed, hogy be tudja adni a szurit :lol: Vigyázz magadra, ez az 1 hónap már semmiség!

Cancan! Mi is januártól megyünk úszni, ti hova mentek? Milyen úszópelust vettél?

Mellgyulladás: borogatnám, de nem tudom, hogy hideggel vagy meleggel kell? Vagy nem kell? Segítsetek, ha tudtok! Ma már jobb, de még mindig eléggé fáj :(

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Elizabeth!
Még mindig szarozik a nyavalyás wiw, és most egy nagyon morci fejet akartam ide beszúrni, de az se sikerül!!!!

Heni és Zsófi!
Mi is viszük jövő szombaton Martinit babaúszásra.

Zsófi!
Én úgy tudom, hogy az elején meleggel kell borogatni (én mondjuk villanypárnát raktam rá, mikor azt hittük, hogy mellgyuladásom van), és utána pedig hideget kell rá rakni (mi fagyasztott zöldborsót raktunk, mert a szoptatós könyv ez írta, amit a kismama magazin ajánlott) és közben fejni-fejni addig míg a görcs el nem múlik a cicidből, nekem apa még masszírozta is!
Még mindig van lázad? Kemény lehet a mellgyulladás, kitartás!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Elizabeth most akkor te Melinda vagy, vagy csak én vagyok már totál hülye??? Még mindig nem tudok emotikonokat beszúrni!!!!

Heni!
Kérném a gyógyit akkor! Küldöm a címem priviben, te pedig legyél kedves egy bankszámlaszámot adni!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Steffi,
Neked is szükséged lett volna a gyógyira? Basszus!!!! Ha tudom, akkor nem fogadom el a vényt. Ezerrel ég a pofim!! :cry: :cry:

Én tudok beszúrni emotikont!! :D :D :D :D :D Láttod!!!

vica10

Elizabeth! Vagy Melinda?!
Megtaláltam Erzsikét igen Ő az!
Be is jelöltem!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: