A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

A SUTTOGÓ TITKAI II.
A kisgyermek nevelése

HOGG, TRACY; BLAU, MELINDA

Európa Könyvkiadó
Egészség, életmód > Gyermeknevelés
Kikészíti egy-két éves gyermeke szüntelen követelőzése, hisztizése és engedetlensége? Aggódik, hogy talán nem fejlődik a megfelelő ütemben? Nem tudja eldönteni, mikor és hogyan szoktassa bilire, milyen játékokat vegyen neki, hogyan bírja rá, hogy éjszaka aludjon, méghozzá a saját ágyában? Forduljon ismét Tracyhez! A suttogó titkai nemzetközi sikert aratott első kötete után itt a folytatás, amely a kisgyermekkor elejének (1-2. év) egyszerre gyötrelmes és örömteli időszakával foglalkozik. Minden kérdést tárgyal, amely ebben az életkorban felmerülhet, továbbá részletes, gyakorlati útmutatást ad a rossz szokások rögzülésének megelőzéséhez vagy a megváltoztatatásukhoz, a hisztizés kezeléséhez és megszüntetéséhez, a fegyelmezéshez és az önfegyelemre neveléshez, az úgynevezett érzelmi intelligencia fejlesztéséhez.

ancsaboszi

Györgyi kedves,

bizony, az a büfi jó lenne ha lenne. De ne aggódj, Máté sem büfizett több hétig, aztán egy csapásra belejött. A doktornéni azt mondta hogy amíg ilyen sokat eszik a baba meg kell értenünk a sírását. Lehet, hogy belül feszíti a pocakját a levegő ami nem tudott kijönni.
A köményes tea ártani nem árthat, az első hetekben én is ittam minden nap, meg kamillát is, mert az meg nyugtató hatású. Háát, pozitív eredmény nem volt az esti műsor tekintetében, de legalább úgy éreztem tettem a gyermekemért :-)
Ha ez megnyugtat, esténként most is van sírás nálunk a fáradtságtól. Nem tudok mást tenni Mátéval mint simizgetem a hátát, megnyugtatóan magyarázok és várom hogy megunja.

A Suttogó I. szól a csecsemőkről, meg a Suttogó mindent megold egy része. Én sem értek vele mindenben egyet, sőt. De van néhány jó ötlet meg általánosság amit senki nem mondott el nekem és ott olvastam. Nekünk pl. bejött a bugyolálás, attól megnyugszik Máté.

Vbea,
a múltkor a Bookline-n végignéztem a csecsemő-gyermek témakört, nagyon jó könyvek vannak! No persze én sem tudom még melyiket vegyem meg :-)
Szülés miatt természetes hogy izgulsz, ez most a dolgod. Majd mikor a szülőszobában leszel nem fogsz izgulni, hidd el :-) Minden más lesz és arra fogsz figyelni amit a szülésznő mond.

Pusza lányok, ma nagy nap lesz! Minden évben december 30-án megyünk vacsorázni az unokatestvéreimmel a Wasabi-ba. Ebben az évben kivételesen ebédelni megysünk, tekintettel a kisfiam napirendjére, addig a keresztanyja vigyáz rá. Izgulok nagyon, milyen lesz Máténak ez a három óra. 2 órával előbb odamegyünk hozzájuk és adunk használati utasítást is. Mikor tegnap elkezdtem magyarázni a telefonban, hogy hason szeret aludni a gyerek, a válasz az volt: nem probléma, majd lerakjuk ha alszik, addig úgyis kézben lesz :-) Az az érzésem a fiamnak igen jó dolga lesz!
Meg is érdemli a tegnapi este után: apával levittük őt Székesfehérvárra egy barátunkhoz. Nem érezte ott túl jól magát, de azért bóbiskol a hordozóban egy órácskát, aztán mikor elkezdett nyűgösködni elindultunk haza. Az M0-án Vecsésnél egyszercsak elkezd apa káromkodni (kb 8-10 km-re a házunktól), autó köhög majd leáll. Mindez este fél8kor mikor Máté már éhes és piszok nyűgös. KIFOGYOTT A BENZIN!!! Gyerek üvölt, Roland telefonál, autó kihül. Jó 40 percet álltunk míg egy barát odaért a kanna benzinnel. Közben Máté evett meg ordított.
Azt mondanom sem kell, hogy egy autó sem állt volna meg segíteni...
Most bármit kérhetek apától, nagyon szégyellte magát :-)))
(mondjuk én sem vagyok piskóta, a múltkor a gyerek pelenkázótáskáját hagytam otthon, benne mindennel)
masni

Sziasztok lányok!

A tegnapi jóhírek után azt hittem megy minden,mint a karikacsapás..hát látunk némi visszaesést,ez a szájon át történő táplálás nagyon változékony.Egyrészt attól függ,hogy mennyire fárad el,másrészt pedig,hogy milyen nővérkéje van.
Ha türelmes,akkor kivárja,míg benyomja a 40 milit cumisüvegből,ha nem akkor irány a gyomorszonda..
Nagyon sok még a váladék a garatban,meg az orrában...utálja,ha leszívják,bár melyik gyerek szereti az orrszívást.
Annyira édes volt tegnap lányok,átrakattam egy másik ágyba,mert eddig egy nagyon klassz nyitott inkubátorban volt,ami alulról melegített és felülről is,de úgy,hogy totál nyitott volt az ágy,könnyen hozzáférhető volt.
No,tegnap meggyek be,és nem találom a gyerekemet,majd közölték,hogy ott van a helyén,csak zárt inkubátorban...ki volt az az állat,aki odatette?????!!!!a gyerek látványosan szenvedett,kicsi volt neki,hiszen a lábát sem tudta kinyújtani,meg ki szeret egy dobozban feküdni 3 hetesen?
Kérdeztem mi baja?és egy kedves nővérke,mondta,hogy nem szereti az ágyat,no mondta tegyük át egy másikba(a Boróka nővéréjének nem jutott magától eszébe..),áttettük egy nagy csecsemőágyba,kapott egy kisinget,meg jól bebugyolálták takaróval,mondanom se kell,a a gyerek megnyugodott!!!
Az esti etetést meg kihagyták,mert visszahányta az anyatejet a 15 órási evésnél..én ezt sem értem,azért mi itthon adunk neki enni egy picit,nem? még akkor is ha hányt...
hétfőn költözöm be,mert úgy látom eljött az ideje annak,hogy én próbáljam az etetést,mert én legalább türelemes vagyok.

MÁS.

GYÖRGYI!
Remélem jól alakultok Jázminnal..
anno és is megvettem a suttogót,de aztán jól el is rejtettem a szekrény mélyére..Tracy Hogg-ot itthon,liberálisabb körökben csak úgy emlegetik,mint a "bébiidomár"
De szívesen átadom neked én is,olvasd el,lehet,hogy találsz számodra hasznosítható dolgot.
Én JUBE-val hasonlóan mentem a gyerekem után,aztán egyszer csak utolértem és értettem már mindent vele kapcsolatban..
Liberális szülő lévén,nem lepődök meg semmilyen viselkedésén :D bár néha az őrületbe kerget..
Biztos vagyok benne Györgyi,hogy nagyon ügyes leszel és minden megoldódik,és hidd elMINDENT JÓL CSINÁLSZ VELE KAPCSOLATBAN!!!!!!!

Még jövök,csak "fejő idő" van,kihasználom,hogy egy kicsit több lett a tejem ma reggelre!
csók,durca

Kép

Kép
durca

Masni,
Még jó hogy a gyerek nem fázott meg!! Ezt a sok bunkó embert! :evil: :evil: Úgy utálom semmi segítő készség nincs az emberekbe. Én biztos tök ideg lettem volna mivel baromira nem volt meleg, sőt szerintem repkedtek a mínuszok! Anyukám kb. 8 évvel ezelőtt járt így, csak akkor az autó romlott el az M0-on. Természetesen hozta a keresztlányomékat (ikrek, akik akkor voltak 4 évesek) hozzánk. Persze akkor is már hideg volt, de mivel nem tudta elinditani az autót az kihült. Akkor még nem volt mobiltelefonja, ezért mást nem tudott csinálni kiszállt a gyerekekkel az autóból és ott sétált fel alá velük, közben próbálta leinteni az autókat. Persze az 56. autós állt meg, (idős bácsika) beültették a gyerekeket az autóba hívtak segítséget és addig bütykölte az öreg úr a verdát! A tanulság az hogy csak magadra számíthatsz!!!!! Felháborító!!

Durca,
Hát sajnos nem vagyunk egyformák. Gondolom ott a kórházban is egyik nővérke szívből lélekből csinálja a másik pedig csak azért hogy kapjon fizut. A legjobb tényleg az ha Te beköltözöl, legalább Boribon is érzi,hogy ott vagy mellette és lehet hogy meggyorsítod ezzel a felépülését!! De jó lenne!! Mandulára kifog vigyázni?? Viszont nagyon jó hír hogy eszik magától. Az orrszívást egyik gyerek sem szereti. Azt meg nem értem, hogy azért mert visszahányta a tejcit miért nem adnak neki este???? :x És akkor nem evett egész este?? Most már nincs sok hátra, nem sokára már otthon lesztek. Kitartást!!

Sok puszi: Vica

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
vica10

hello Mindenki!

először is kellemes ünnepeket így utólag is, sajna nem tudok jönni netezni mostanában, Minidani sokat sír a hasa miatt :( , így lehetetlen időt szakítani bármire is az ő csitítgatásán kivül. amikor mégis elalszik, én is rohanok aludni. most is itt alszik az lemben, így egyik kezem le van foglalva, ezért mellőzöm a nagybetűket :D
azért elolvastam nagyjából, amiről lemaradtam

Durca
nagyon aranyos Boróka, kitartás!

Cancan
nekünk is van macis fürdetőnk és ha apa nem ér haza fürdetésre, szuper, mert megkönnyíti az egyedü fürdetést! :)

Elizabeth
én is Zachár Erikánál szültem és szuper volt, igaz, nekem császár lett végül, de tényleg őszintén tudom bárkinek ajánlani! én inkább egy tapasztaltabb szülésznőt akartam ,valami pótmama félét és ő teljesen ilyen volt!!

Dioptria
nekem is -5.5-es a szemem, de sima ügy lett volna a természetes úton való szülés is, bár engem a védőnő elküldött szemészhez, aki erről papírt is kiállított!

Györgyi
Dani is rettentően hasfájós, próbáld ki a hajszárítót, porszívót, ő imádja és nagyon megnyugtatja! én simán éjszaka is bekapcsolom a hajszárítót, oda van készítva az ágyához, 10 perc és alszik, mint a bunda! amúgy arra figyelsz, hogy miket eszel? nekem van egy listám tiltott kajákkal, amit ha megszegek, meg van a következménye :( a szoptatós teát, ami köményes-ánizsos én is iszom és amikor tényleg lelkiismeretesen öntöm magamba, úgy érzem, segít!

Vbea
Spock doktor csecsemő- és gyermekgondozása a legalapabb könyv szerintem, minden benne van és viszonylag modern elveket követ, mégis már nagyon régóta van, asszem most a 7. kiadás fut.

na sziasztok, megyek etetni, ha majd megint elhallgat egy kicsit, akkor jövök!

ja, és bocsi a melléütésekért, de mint már említettem, egy kézzel verem a klaviatúrát Danibaba miatt :)

KépKép
barimami

SZiasztok!

Alakulunk, de azért sokat sír, bár a környezetemben mindenki azt mindja, ez normális, nem tud mást csinálni.

BArimami

Le tudod írni azt a listát? Vagy legalább pár dolgot? A babot tudom, hogy le kell önteni az első vizet, meg a kápsztát, de mást nem nagyon. Tejterméket nem igazán eszem. Mi van még?

Hát én sem szeretek a könyvekre hallgatni, csak annyit hallottam róla, hogy kíváncsi voltam rá.

Kép
gyorgyi33

Megint én!

Györgyi! A tiltott kaják között szerepel még a karfiol,meg a puffasztó ételek,de én azt is hallottam,hogy nem is biztos,hogy problémát okoz,meg az első főző vizet le kell önteni,én is hallottam ilyenről.Gondolod,hogy a tejtermékek is zavart okozhatnak?
Én a banánnal voltam úgy,hogy zabáltam két arcra,aztán a gyerekem meg kínlódott tőle,de eltelt pár nap,mire én erre rájöttem :D :D
ja, és egyszer a teámat jól megszórtam köménymaggal(de úgy istenesen,mert hallottam,hogy jó a babának),aztán csak csodálkoztam,hogy Mandula mitől akar elszállni :D ,majd olvastam,hogy a túl sok köménymag haspuffadást okoz...
Hát, így tanul az ember :D :D
Nekünk az apa féle masszázs sokat segített Mandulának,mikor hasmizériája volt.

És a böfire mi is órákig vártunk(persze mindig akkor böffentett,mikor elunva a várakozást,leraktam..

durca

Kép

Kép
durca

Durci!!! :arrow: Üsd le az alkalmatlan embereket! :twisted: Sokszor az ilyen "nézeteltéréseket" kollegiális féltékenység, harag stb motiválja. Szegény Boribon, lehet, hogy a nővérek csak egymással akartak cseszkedni, és ez lett a vége. Persze ez csak amolyan szülésem előtti para miatt kialakult összeesküvés-elmélet. :roll:

Mindannyian nagyon édesek vagytok a nyugtatással kapcsolatban. Mindenre ráparázok - előtte. Aztán, amikor kell, akkor "odateszem magam", remélem, ez most is így lesz. A Férjem halálnyugodt, ő inkább a szülést követő baby blues-tól kap frászt, mert szerinte én totál kész leszek, és bőgni fogok mindenen... :idea: Tegnap belémnyomtak két pohár bort, hátha csendesedem... Barátnőm, akit két éve nem láttam, most itthon van, jó volt! :wink:

Én sem szeretnék könyvekből "tanulni" mindent, azért is kérdeztem, hátha valamelyikőtöknek bevált egy bizonyos könyv, amihez "hozzá lehet nyúlni", ha hirtelen utána kell nézni valaminek.

Masni, bele tudtam gondolni. Ez nagyon gáz! Örülök, hogy végül rendeződött, és megúsztátok. Jól vagytok? Semmi megfázás?
vbea

Gabboka, hol vagy??? :o
vbea

Sziasztok Lányok,

maradt egy teljesen bontatlan doboz Nestlé Beba HA Start (bifiusszal) tápszerem, mert Balázs végül anyatejes lett.
Esetleg, ha valakinek kell... biztonság kedvéért.
2007 júliusig jó.

Durca,
juj de jó, hogy mehetsz hozzá, nálunk is volt sajnos egy szadista nővérke, aki szívtelenül csak a csöveket dugta a gyerekembe, mindkét kezét lekötötte, és mielőtt jöttünk haza, már 3szor könyörögtem, hogy vegye ki a kézfejéből a kanült, de inkább megreggelizett. 3 szor mondta, hogy mindjárt. Végül a kis orvostanhallgatóval együtt mi szedtük ki. Azt hittem élve megnyúzom azt a csajt!!!!!!!! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Manó ezért is vagy 4 órát töltött utána a kezemben...
Biztos nálatok is így lesz, ha VÉGRE megérzi Anyuci illatát!!!!!! :) :) :)
Nagyon várjuk a beszámolót, ha hazajöttél/jöttetek!!!!

Masni,
jó étvágyat! Én most megyek tepsis krumplit csinálni mert Apuka beteg, és őt is dédelgetem...

Szép napot!
E

Kép
hurcia

Sziasztok!

Segítséget kérnék azoktól, akik a Vida-Rákóczi párosnál szültek!
A szülés után mikor, milyen módon, mennyivel honoráltátok a szülés levezetését?
Akinek ideje, lehetősége engedi ossza meg priviben a tapasztalatait! (Már csak heteim vannak hátra... :) )
Köszi!
Füles

A tabló nagyon klassz, s sokan gyönyörködnek benne! Nagy ötlet volt!
füleske

Sziasztok!

Durca

Hú de jó hogy mondod a banánt! Én egy csomót ettem mostanában. Egy kicsit leállok róla. A tejtermékeket hallottam, hogy nem jók (mondjuk egyébknét sem!!!) de a csecsemősök és Rákóczi Ágiis mondta nekem, hogy tejet egyáltalán ne igyak azt kerülni kell. Hát én eleve nem iszom, úgyhogy ez nem probléma. Egyébként elég nehéz, mert egy csomó kaja puffasztó. Mondjuk engem semmi az égvilágon nem bánt, ehetek babot káposztával, dehát a babát lehet hogy igen. Puffaszt a brokkoli is é sszinte az összes zöldség nem? Meg a gyümölcsök is egy csomó embert felpuffasztanak. Na mindegy. Hétfőn bableves lesz, első főzőlé leöntve. :lol:

Kép
gyorgyi33

Szia VB.Eni! Itt vagyok, csak amikor éppen van szusszanásnyi időm, akkor gyorsan vízszintesbe teszem magam, meg az elefántlábaimat. Táskám félig bepakolva. Jan 8-án megyek az első ctg-re. Izgi.
Zsombival az első ctg semmit sem mutatott, aztán többre már időnk sem volt, mentem pár nap múlva a szülőszobára. :lol:

Ez a kiccsaj tuti nem bír majd magával, naggyon csodálkoznék, ha pont ott lenne nyugiban.

Nekem is megvan a Spock könyv, én szeretem, sokszor elővettem, és segített is. Különben meg ha valamit hirtelen meg akarok nézni, itt a net is. Beírom google-ba, és már is okosodom.

Hát, Masni, engem elöntött volna az idegbaj, az biztos.

Györgyi, bele fogtok jönni, a lényeg a nyugalom, türelem. Másképp nem megy. (én úgy utáltam a böfiztetést :oops:) Órákig szórakoztam vele, és tényleg mindig akkor jött ki, amikor raktam épp az ágyba. Gyakorlatilag tényleg szinte semmit nem lehetne enni, ha a puffadásra gondolunk, de talán, ha te nem vagy puffadós, akkor őt sem puffasztod fel...nem tudom, hátha.

Durca, olyan aranyosan alszik Boróka a képen, és szerintem a szája, és ami körülötte van, az rád hasonlít, ugye? A nagy lányod meg kész kis hercegnő...no persze ilyen kellékekkel ez nem csoda.
Ja, ez a nővérviszály meg baromi kedves :roll: :evil: , én is simán el tudom képzelni, hogy egymást (bocs) csesztetik ezzel.
Várjuk már, hogy együtt írjatok otthonról!

Cukorfalat, Cinicini és babája? Merre?

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

Gabboka, mit te csinálsz, hogy nincs szusszanásnyi időd sem? Január végéig ki kell húznunk, nehogy odabenn borozgass az osztályon szilveszterkor! :mrgreen: Én felmentettem magam takarítás alól, holnap férj csinálja.

Most megyek Bambit nézni és BŐGNIIIIII! :cry: :cry: :cry:
vbea

Főzök, és mindig eszembe jut, hogy mit kellene még gyorsan megcsinálni, mielőtt bemegyek, tiszta hülye vagyok. Takarítok, meg ilyenek...tudom nem kéne annyira, de végül is Vida ügyel szilveszterkor, különben is mondta, hogy menjek nyugodtan, ha valami van, majd jól berúgunk. :lol: :lol: :lol: Nem is rossz ötlet! :lol: :lol: :lol:

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

Bambi? :cry: :cry:

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

Sziasztok Lányok!! Megjöttem.

Remélem mindenkinek szépen telt a karácsony!

Durca!
Olvastam,hogy van javulás Borókánál ennek nagyon örülök. De hogy a nővérek ilyenek!!!! :twisted:
Bizotsan sokat segítet majd a picinek,ha a közelében leszel,érzi majd és így gyorsabb lesz a gyógyulás.

Györgyi!
Én is láttam A képeket Jázminról,nagyon édes kislány!!!
Teljesen természetes,hogy sokat sír ,de hamar össze fogtok rázódni!Ki kell tapasztalnod,hogy melyik zöldségre vagy gyümölcsre érzékenyebb.

Jube!
Hát nem semmi Panna! Egy üveg kaja és utánna cici,ez igen!
Én meg állandóan dobálom ki a sok kaját,mert Rebeka alig eszeget belőle,már annak is örülök,ha fél üveggel megeszik kétszerre.
Ja a zöldségek és a husi még mindig nem ízlik neki,olyannyira,hogy csak úgy öklendezik tőlük. Én nem is tudom mi lesz így,de nagyon nem akarja megenni.

Na mennem is kell ,visít a csajszim!

MINDENKINEK NAGYO BOLDOG ,SIKEREKBEN, ÖRÖMÖKBEN ÉS EGÉSZSÉGBEN GAZDAG BOLDOG ÚJ ESZTENDŐT KÍVÁNOK!

ESZTI

[u=http://b/babafalva.hu]Kép[/url]
Kép
Kép
mano4

Dóri! Megkaptad a mailt????

[u=http://b/babafalva.hu]Kép[/url]
Kép
Kép
mano4

Sziasztok!

Cancan, megmondanád, hogy hol vettétek azt a fürdető izét amiben a Beni ül a fürdőkádban???? Köszi

Durca, örülök, hogy van javulás a picinél, biztos nagyon sokat fog segíteni, ha már Te is bent leszel vele. Na de, amit a nővérekről írtál...... :evil: :evil:

Kép
ildi35

Sziasztok!

Amit tudtam, visszaolvastam!

Durca!!

Sok erőt, kitartást! Érdekesek ezek a nővérek, hogy még egy pici babával is ilyen undokok tudnak lenni....

Vica!
Nincs még Lucának foga! Ellenben amióta tud állni, azóta csak azt akar, és ő is lépeget kézenfogva! De ülésről még közelről sincs szó!
Azért is jövök ritkábban, mert mostmár nagyon leköt!

Most két héten belül lesz 5 vizsgám, de alig tudok rá készülni! Nem tudom, mi lesz így! Ami megy megy, ami nem, nem! Te mit tanulsz??

Eszti!
NEm kaptam meg! :( Majd írd meg, mi volt, hogy volt!

Lányok!!
Lenne egy kérdésem!! Luca baromira anyás! Még sokszor az apját is elutasítja! Ha nem lát, kimegyek a szobába, rögtön üvölt! Néha úgy megbántja Apát!! Szóval mi az ötletetek?? Az is igazm, hogy a férjem rengeteget dolgozik, nem nagyon van lehetősége Lucával foglalkozni, mamikor meg akarna, Luca üvölt!! Nagyon nem jó ez így! Szóval szívesen venném, ha lenne ötletetek!!

Puszi: Dóri

Kép
nagydora

Sziasztok!

Amit tudtam, visszaolvastam!

Durca!!

Sok erőt, kitartást! Érdekesek ezek a nővérek, hogy még egy pici babával is ilyen undokok tudnak lenni....

Vica!
Nincs még Lucának foga! Ellenben amióta tud állni, azóta csak azt akar, és ő is lépeget kézenfogva! De ülésről még közelről sincs szó!
Azért is jövök ritkábban, mert mostmár nagyon leköt!

Most két héten belül lesz 5 vizsgám, de alig tudok rá készülni! Nem tudom, mi lesz így! Ami megy megy, ami nem, nem! Te mit tanulsz??

Eszti!
NEm kaptam meg! :( Majd írd meg, mi volt, hogy volt!

Lányok!!
Lenne egy kérdésem!! Luca baromira anyás! Még sokszor az apját is elutasítja! Ha nem lát, kimegyek a szobába, rögtön üvölt! Néha úgy megbántja Apát!! Szóval mi az ötletetek?? Az is igazm, hogy a férjem rengeteget dolgozik, nem nagyon van lehetősége Lucával foglalkozni, mamikor meg akarna, Luca üvölt!! Nagyon nem jó ez így! Szóval szívesen venném, ha lenne ötletetek!!

Puszi: Dóri

Kép
nagydora

Ildi! A budaörsi brendonban vettem 3600 Ft körül volt. Beni nagyon élvezi.
Gabi drága! azért még ne akarjál szülni te Nő! Bár elhiszem, hogy csábít a társaság :lol: :oops: :lol: és jó volna becsiccsenteni..... de azért csak jobb annak a kis nőcinek még odabent!

Mi ma csavarogtuk délután a férjemmel az Árkádban. Nagyon dögös kisinget vettem Beninek , meg kell zabálni olyan vagány! És magamnak is vettem ezt-azt, jót tett a lelkemnek. :lol:
Dora ami sikerül sikerül, amimeg nem hát van ilyen! Azért nagy drukk !!!!!
Én is azon gondolkodom, hogy valamit kéne tanulnom. Közben meg majd építkezés is tervbe van véve ( meg egy harmadik gyerkőc :lol: :lol: ) khm... a sorrendet még nem tudom. :oops:

Heni

Kép

Kép
cancan

Sziasztok!

Szomoruan tapasztalom, hogy az uj felhasználokkal nem vagytok
valami barátkozoak. :(
HA be megyek a kórházba megnézem a tablotokat.
Az első kérdésemre kaptam választ :cry:
Inkább csak figyellek tovább titeket és nem kérdezek semmit.
További jo csevegést.
Boldog újévet mindenkinek.
V
Kép[/url]
valentina

Szia Valentina!

Sajnálom, hogy így érzed, én is nemrég csatlakoztam a csapathoz, és barátságosnak éreztem őket.
Visszakerestem, hogy mit kérdeztél: szerintem jóslófájásokkal nem fognak bentfogni, hacsak nincs vmi arra utaló jel, hogy mindjárt tényleg beindul a szülés. Legjobb szülésznő szerintem nincs, kérdezd meg a dokidat, hogy kit ajánl, és a ctg-k alatt figyelj, hogy ki szimpatikus. Én Zachár Erikával szültem, őt nagyon tudom ajánlani, de ha olvasgatsz minket, akkor láthatod, hogy mindenki ajánlja a sajátját. :D
Remélem ezekre a kérdésekre gondoltál!
Azért persze neked is boldog új évet!! :lol:

Durca! Örülök, hogy mehetsz be Borókához, az ilyen nővéreket tartsd távol a pici lánytól! Ha tudsz, majd jelentkezz, hogy mi a helyzet, bár annak is nagyon fogunk örülni, ha legközelebb akkor hallunk rólatok, amikor már mindenki otthon lesz!

Mindenkinek nyugalmas éjszakát!
Zsófi

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Valentina, szia, mire nem válaszoltunk? Lehet, hogy csak pont az, vagy azok a lányok épp nem írtak, akik tudnák a választ a kérdésedre!
Kérdezd meg mégegyszer :wink: , szerintem nem azért nem válaszoltunk, mert nem akarunk már senkit ide. Én sem vagyok itt olyan régóta!
Most nehogy eltűnj, lehet, hogy egyszerre szülünk! :lol:
Mikor mész ctg-re?

Heni! Isten őrizz, hogy most szüljek, de ezt nem hagyhattam ki :lol: ! Na, tényleg elég az ilyen viccezésből...nem csunálom többet. :oops: :wink: :lol:

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

Na, Zsófi visszakereste neked, Valentina! Tök jó fej vagy Zsófi!
Válaszolok én is: bár már szültem, fogalmam sincs, milyen a jóslófájás, nekem nem volt ugyanis. És szülésznő ügyben én is úgy tudom, mindenki nagyon kedves, segítőkész, tapasztalt, így én most azon a ponton vagyok, hogy nem is választok, aki ügyel, az jó lesz.
De a ctg-n ha figyelsz, hogy ki a szimpi, nézd meg a névkártyáját. Én Zsombit Várnai Gabinál szültem, nagyon aranyos nő!

BÚÉK!

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

Na, Zsófi visszakereste neked, Valentina! Tök jó fej vagy Zsófi!
Válaszolok én is: bár már szültem, fogalmam sincs, milyen a jóslófájás, nekem nem volt ugyanis. És szülésznő ügyben én is úgy tudom, mindenki nagyon kedves, segítőkész, tapasztalt, így én most azon a ponton vagyok, hogy nem is választok, aki ügyel, az jó lesz.
De a ctg-n ha figyelsz, hogy ki a szimpi, nézd meg a névkártyáját. Én Zsombit Várnai Gabinál szültem, nagyon aranyos nő!

BÚÉK!

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

mivel hajnali 5 óra és Manócsi jól kiverte az álmot a szememből, gondoltam megragadom az alkalmat...

Györgyi
Íme a listám, bár igaza van a többieknek, hogy mindenkinél más és ezt neked kell kitapasztalnod, de zeket elvileg nem ajánlják. ill. ezekre figyelj, hogy mit reagál rá a baba:
fűszeres ételek, puffasztó cuccok, rostos dolgok (pl. rostos üdítő), banán, citrus félék, olajos magvak, csoki, koffeint tartalmazó dolgok, tejtermékek, krumpli, hagyma, paprika. Én ebből szigorúan nem eszem a puffasztóakat, banánt, csokit, fűszereset, hagymát. Nálunk ezek okoztak gubancot. Ja, és tejtermékeket kerüld, állítólag az a leggyakoribb gond! Többi nekem is becsúszik néha hébe-hóba. De kitartás, arra koncentrálj, hogy ez csak átmeneti! Büfizést mi is utáljuk, szerintem csípi neki, amikor feljön, mert utána mindig picit sirdogál (meg persze előtte is, mert akkor meg feszíti őt belülről, no comment...)

Valentina
Nekem jóslófájásom nem nagyon volt, vagyis pénteken kora du. éreztem már valamit és éjfélkor lettek rendesek a fájások, de nem tudom, hogy az aznapi annak számít-e:)
Szülésznőm nekem is Zachár volt, de már ódákat zengtem róla, olvasd vissza:) Úgyis minden szentnek maga felé hajlik a keze, mindenki a sajátját ajánlja :D

Vbea
jaj ne, Bambi!!! nekem mindig is mumus volt, hihetetlenül tudtam bőgni rajta már picinek is, hát még most mi lenne, amikor a hormonoktól kétnaponta tudom elbőgni magam :lol:

Jövő héten megyek a hathetes kontrollra, mindenképp csekkolom majd a tablót, amiről sajna lemaradtam! (így persze maximálisan támogatom az új tabló ötletet:)

Ezúton is MINDENKINEK KÖNNYŰ, GYORS SZÜLÉSEKBEN, BABÁZÁSBAN ÉS TEJBEN GAZDAG 2007-ET kívánok! :D Ja, és ami a legfontosabb: alvásban gazdag 2007-et!!!! Már most ölni tudnék egy átaludt éjszakáért, mi lesz később???

Puszi:
Barimami

KépKép
barimami

Sziasztok!

Mindenkinek nagyon BOLDOG ÚJ ÉVET kívánok!
Kép

"Itt az új év, új jót hozzon,
régi jótól meg ne fosszon,
de ha az új jót nem hozhat
vigye el a régi rosszat!"

Kép

Üdv:
Kép Kép Kép Kép

Kép
mÓni

Durca,

már csak 1 nap és költözhetsz be Borihoz, úgy örülök!!!
Mélyen felháborít, amit a gyomorszondáról meg a csecsemős nővérerről olvasok. Ha neki nincs türelme a babát etetni akkor mégis kinek??? Menjen az ilyen a felnőtteket ápolni vagy jegyszedőnek a moziba! Mégis mi a francot keres a csecsemős osztályon???
És mégis miért kell kihagyni egy etetést? Egyébként ezt nálunk is csinálta az egyik csecsemősnővérke (a nevét nem tudom, de a nem-épp-szimpatikus) mikor Máté inkubátorban volt. Ő úgy gondolta hogy a gyereknek nem kell tej amit direkt lefejtem, inkább egy kis cukrosvizet nyomott bele, Máté kb. 7 órán át nem kapott enni.
Lényeg, hogy holnap már ott leszel, biztos hogy Bori is hamarabb megerősödik ha az anyukája babusgatja!

Vica, Vbea
tényleg csak magára számíthat az ember, nagyon elidegenedtünk már sajnos. Mi pl. mindig megállunk ha lerobbant autót látunk, pláne ha lány vezeti.
Mindegy, nagyobb baj nem történt. Mátét duplán bebugyoláltam, ő legalább nem fázott. Apa meg letette a nagyesküt hogy jobban figyeli a benzinjelzőt :-)

Györgyi,
én úgy tudom hogy mindent érdemes kerülni ami téged amúgy puffaszt.
Nekem azt mondta az orvfos, hogy lehet enni tejterméket: joghurt, sajt, túró még jó is, kell a kalcium.
Mindenki mást ír :-))
Olyan érdekesek ezek a trendek, mikor én kicsi voltam nem volt tiltólistán ennyi minden, sőt anyu a mai napig megkérdezi hogy csináljon-e madártejet, mert aki szoptat annak azt szokás ennie. És köménymagos levest :-)
Én ahhoz tartottam magam, hogy ami engem nem puffaszt abból a gyermeknek sem lesz gondja.

Hurcia,
hogy van apa, gyógyulgat a tepsis krumpli hatására?

Dóri,
én ugye még nem tudok nyilatkozni 6 hónapos baba témában, de a barátnőm kislánya is nagyon anyás volt, aztán elmúlt, aztán visszajött, aztán elmúlt. Most volt 1 éves és már semmi gond vele :)

Apropó lányok, mit csináltok szilveszterre? Gondoltam sütök valami kis pogit vagy ilyesmit estére, de nem vagyok az a kifejezett tehetség sütésben, csak főzni szeretek.
masni

Kép
masni

SZiazstok Lányok!

Mindenkinek BUÉK! Szerintem nagyon boldog lesz mindenkinek! :lol:

Valentina

Ne haragud!! ÉN sem figyeltem a kérdést, pedig most szültem 2 hete. Szóval szerintem nem tartanak bennt jósló fájásokkal. Bár nekem nem volt egyáltalán. A dokitól is függ. A barátnőmnek a 36. héttől nagyon komoly jóslói voltak és a 43. héten szült!!! De nem tartották bennt, csak a végén pár napra, mert már nagyon túlhordta.

Kérdezz bátran bármit, niztos, hogy igyekszik mindenki válaszolni. :D

Kép
gyorgyi33

Szia Masni!

Nagyon helyes, vagány kisfiad van. A kép háttere, hogyan készült?
Én sütöttem túrós -sajtos kockát és mézes kókuszkockát.
Nagyon szeretjük a gyümölcstálat is. Ilyenkor mindenféle gyümölcsöt, banánt, mandarint, narancsot, őszibarackot, sárgabarackot kiwit felszeletelek, beleöntöm egy nagy tálba, és még adok hozzá konzerv ananászt, papayát stb. valamint a levüket is hozzáadom, majd jól összekeverem, aminek a végeredményét a mellékelt képen láthatod. Nagyon finom, főleg ha már az ízük is összeért (pár óra-1 nap alatt). Nagyon jó kis vitaminbomba is.
Kép

Üdv: Móni

Kép
mÓni

Sziasztok!

Valentina!
Én pénteken mentem be jóslókkal a kórházba és az én dokim bennt tartott, azért mert azt mondta, hogy bármelyik pillanatban beindulhat a szülés. Én vasárnap délelőtt szültem és valamikor éjjel indult be.
Egyébként pedig én is csak szept. óta vagyok itt és mielőtt becsatlakoztam, visszaolvastam az írásokat így már nem nagyon kellett kérdeznem csak azt ami épp aktualítás volt. A csapat védelmében csak annyit, hogy nagyon kedvesek és minden 'újat' felkarolnak.

Masni!
Nagyon édi! :lol:
Voltunk pénteken az usziban, szimpi volt nekünk a hely, jövő szombaton megyünk is. 1700 Ft egy alkalom, szombaton 8-10-ig van a foglalkozás. Úszópelus kell és a szülőknek fürdőruci.
Egy kérdés: ti hasfájásra hogy alkalmazzátok a hajszárítót? Ráírányítjátok a pocijár és úgy?!

Eni, Gabi!
Úgy izgulok értetek! :lol:
Eni egyébként amikor már ott vagy, hogy szülsz akkor már tök jó lesz, nem érzel sem fájdalmat, sem félelmet! Tök jó lesz meglátod! A hormonokról meg annyit,hogy bennt a kórházban is kibőgtem a két szemem, amikor Martini kapta az oltást, itthon meg ahányszor ránéztem kész voltam... Ez tartotta magát igen sokáig, de tegnap este megint elérzékenyültem :lol:
Martini újévi baba úgyhogy ma nosztalgiázunk!

Durci!
Gondolunk majd rátok, ügyesek legyetek!

Mindenkinek B.U.É.K.!!!!!!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Hú, Barimami, ez a lista! :lol: Hát én azt hiszem, éhen hallnék! :lol: De szerintem is az igaz, amit írtál, hogy ezekre oda kell figyelni, hogy mit okoz a babánál. Én pl. gyakorlatilag csokin élek, és nincs baja Lénának. A k-betűseket meg a hüvelyeseket hanyagolom, de nemrég ettem brokkolit és karfiolt, és nem lett belőle semmi baj. Ma viszont megyünk töltött káposzta-főző versenyre, amit nagyon szeretek, de ugye a káposzta abszolút tilos... Szerintem nem fogom kibírni, majd többet eszem a töltelékből. :wink:

Móni, ezt a gyümölcstálat én is elfogadnám!

Ha már nem jönnék:

Boldog Új Évet, Egészséges terhességeket és Babákat, és persze sok átaludt éjszakát kívánok Mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Jajj, de izé vagyok :?
[b]Természetesen én is legfőképp mindenkinek, mamának, babának, papának jó egészséget kivánok és sok-sok tejcsit a mamáknak és babáknak és a mamáknak egy jó alvást[/b] :lol:

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Sziasztok!
Először is mindenkinek BUÉK!!!

Steffi
Csak nekem kerülte el a figyelmemet vagy nem volt fénykép végül az új frizurádról???

Szerencsére Dóri nem volt/van hasfájós. Nagyjából ehetek mindent. Danit még a kajába tett hagyma is puffasztotta, de hát alig van olyan kaja amibe nincs hagyma.

Ja, azt a kádba való bigyót lehet kapni a corába is. Legalábbis mi ott vettünk anno, és szerintem valamivel olcsóbb is volt.

Monacs

Kép
Kép
monacs

Monacs!
Nem még nem raktam fel képet, de ami késik nem múlik :lol: Megpróbálom még idén :wink:

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Valentina,

ha nem válaszolunk, az azért van, mert volt valami "izgibb" az írásod mellett, és mindenki arra koncentrált. Ezen nem kell megsértődni, kérdezd meg még egyszer. Azt hiszem érthető, ha Durca kislánya van most az első helyen a témában. És én is úgy érzem, hogy ez a csapat nagyon barátságos, nincs harag, de ehhez az is kell, hogy senki se legyen mimóza. Szóval ha véletlenül nem hallunk meg, légy hangosabb... :D és üdv köztünk!

Steffi,

a babaúszás higéniai szempontból hogy működik??? Az úszópelusból nem jön ki a kaki-pisi? Én is szeretném vinni Pannit, de kicsit aggódom emiatt. Vagy a vízben nem engedik magukat el annyira a gyerekek, hogy bekakiljanak?

ja, és akartam mondani, hogy nagyon jó az új vonalzó!! :D

Durca,

örülök nagyon, hogy végre Borival lehetsz! Mandula nem féltékeny, hogy beköltözöl?

Panni nem nagyon tud kakilni a főzelékektől és a gyümölcsöktől. Szerintem azért, mert nem iszik elég vizet hozzá. Nincs valami tippetek? Próbáltam már babateát, almás teát, vizet, hígitott gyümis bébiételt, nem nagyon iszik meg semmit.... csak a tejet...

én is BOLDOG ÚJ ÉVET kívánok Nektek!

Jube

Kép

Kép
jube

Jube!
Panni tegnap volt 6 hónapos? Gratulálok! :lol:

Én azt hallottam egyszer, hogy a babák ösztönösen nem pisilnek, kakilnak fürdés közben sem, így úszás közben sem. Az RTL reggeli müsorában volt valamikor... Aztán figyeltem és tényleg Martin mindig megvárta míg kivesszük és rá a törcsire :lol: Úgyhogy lehet benne valami.
Örülök, hogy tetszik a vonalzóm :lol:
Gyógyszerrrel most mi legyen? Én átadom Neked, mert jövő héten tudok íratni!!!!

A hőmérőzéshez hozzá lehet szokni???

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Sziasztok lányok!

Gyorsan reagálnék,mert időhiánnyal kűzdök.

VALENTINA!
Amikor én csatlakoztam a lányokhoz,valamikor áprilisban,bizony nekem nem voltak ilyen érzéseim,hogy nem veszik szívesen az újakat.Az is igaz,hogy mint mindenért,itt is "meg kell kűzdeni" és bizony nekem kellett venni a fáradtságot(ami nem volt fáradtság),hogy észrevegyenek és utána én is tagja legyek a csapatnak! Kérlek ,ne add fel,mert ritka kedves és figyelmes emberanyag gyűlt itt össze.

JUBE!
Köszönöm a címeket,számokat,nekünk is a Tűzoltó utcai neurológust ajánlotta tűzoltó utcai intenzives gyerekorvos.
Egyébként a tej, megfelelő innivaló Pannának,de még azt tudod csinálni,hogy telenyomod olyan kajával,ami hajt..Mandula is nagyon soká kezdett inni..

ENIKÉM!!!
Alig van már pár napod hátra..aztán lejön a nagy találkozás :D :D izgalmas...
Figyi,ha István kibírja a mostani hormoningadozást, akkor a baby-blue, már meg sem kottyan neki,olyan szerelmes lesz eléd a szülésélmény miatt,hogy gyakorlatilag bármit megtehetsz.
Egyébként én is bőgtem mindenen,elég volt egy szomorú szemű kutya...

VICA!Manka oviban lesz a jövő héttől,nem minden nap fogok bent aludni,jövök haza hozzá..

megyek csajok,mindenkinek NAGYON BOLDOG ÚJ ÉVET kívánok és remélem,hogy jövőre ugyanilyen lelkesen folytatjuk mint idén tettük.

durca

Kép

Kép
durca

Helló Lányok!

Valentina: szerintem sem szándékosan nem válaszoltunk, ilyenkor kiabálj ránk és osztom a többiek véleményét: nagyon barátságos a csapat és az újakat is szeretettel fogadjuk.
Én is aug. környékén kezdtem ide irogatni kínomban, mert már nagyon szenvedtem a nagy hasamtól és a türelmetlenségtől, s bevallom először csak egy-egy kérdés erejéig és nem állt szándékomban aktív tag lenni ( ugyanis rendszeresen irogatok egy másik fórumra is ) de aztán látjátok itt ragadtam. A légkör miatt, az hogy mind Kútvölgyisek vagyunk, hogy ismerjük a dokikat-szülésznőket, és fun klub-tagok vagyunk. :lol: :lol: :lol:

Képzeljétek, MA EGY ÉVE, hogy pozitívat teszteltem. :lol: Tiszta nosztalgia hangulatom lett, még benne van a pozitív teszt fotója a telefonomban. :lol:

Ági azt mondta, még egy ideig kint lesz a tabló, aztán a nővérszobába akarják átrakni. remélem még 10-e után láthatom élőben!

Gabi: jól van,akkor megnyugodtam! :lol: :lol:

Lányok, megkóstoltattam Benivel a tejpépet! Annyira drága, először nem értette mit dugdosom a kanalat a szájába és egyáltalán mit kell azzal kezdeni, de aztán rájött, hogy hami van benne és finom is.

Babáknak, mamáknak, papáknak, tesóknak nagyon boldog, egészséges, sikerekben gazdag , vidám, boldog új évet! A finishben levőknek gyors, könnyű szülést és egészséges babócát, a pocakosoknak problémamentes terhességet, röviden: mindenkinek a legjobbakat 2007-re! És persze jövőre ugyanitt mindenkivel!!!!! :lol: :lol: :lol:
( és vállalom a tavaszi talit ha Eni és Gabi is megszült! Tényleg Gabi Te eltudnál jönni majd? ( Budakeszin lakom) )

Heni

Kép

Kép
cancan

Valentina, én nem tudtam válaszolni a kérdésedre, ezért nem is írtam rá semmit, de ne vonulj vissza!!!

Könyv: ha valami aktuális, gyors válasz kell, akkor a net volt nekem a legjobb, szemléletnek viszont a Suttogó nagyon bejött, de azt nem tudtam levenni a polcról ha kérdésem volt. Viszont igazából ezeket a könyveket még szülés előtt olvastam, amikor Bene kint volt, már nem igazán érdekeltek. Én is mentem a gyerek és a megérzéseim után.
(Durcával ellentétben én nagyon szigorú családban nevelkedtem, nekem Tracy elvei liberálisnak számítottak :) Aztán én még liverálisabb lette nála :)

Tegnap éjjel 2-ig társasoztunk itthon a barátainkkal, úgyhogy örülök is neki, hogy ma nem lesz semmi program.

Nálunk is töltöttkáposzta lesz ebédre... Mág karácsonyról maradt.

MINDENKINEK BOLDOG ÚJ ÉVET. ÉS GYÖNYÖRŰ BABÁKAT!

Ui. Bene itt nézte a képeket, és mindig mondta: baba!

mtunde

Móni kedves,
köszönöm szépen a recept ötletet :-))))
A kép az Ulead Photo Express 6.0-val készült, a tippet itt olvastam én is! A programot le kell tölteni és 30 napig próbaverzióban használható, a sablonokban mindenféle aranyos háttér van, amihez fel lehet tölteni a képet.

Steffi,
örülök hogy tetszett nektek a hely, 1700 Ft nem is drága egy alkalomra, a legtöbb helyen 12.000 Ft egy hónapra, ami ugye heti 1 alkalmat jelent.
A hajszárítós módszert nem én írtam, szerintem nem kell a pocakjára irányítani, hanem csak be kell kapcsolni, a monoton zúgás nyugtatja meg a babát.

Képzeljétek el, már 1 hete nagyon következetesen tartom magam a fürdés-evés-alvás sorrendhez, hogy Máté megszokja az esti menetet. Tegnap volt az első alkalom, hogy Máté sírás nélkül szépen elaludt. De jó lenne ha minden nap így menne, jajj!
masni

Kép

finom hami :D

Kép

Kép
jube

Steffi
Még jó, hogy figyelek, nyugi nem úszod meg :D .

Kép
Kép
monacs

Masni!

Köszönöm szépen, letöltöm és kipróbálom.

Üdv: Móni

Kép
mÓni

Valentina, ahogy a többiek is megerősítették már előttem, egy kicsit érdemes hangosabbnak lenned, mert lehet, hogy éppen akkor teljesen másba mélyedtünk bele. Ez nem jelent senkire nézve sem rosszat. Egyébként halkan megjegyzem, hogy előfordul, olykor nem tudunk egy-egy kérdéssel mit kezdeni. :lol: :lol: :lol: Itt mindenki egy édespofa, hidd el! :roll:

Bambi mindkét része megvolt. Bőgtem, nagyon muszáj volt. Nekem viszont ezek a terápiás bőgések jót tesznek... Nemsokára más miatt fogok. Hihi. :)

Aki izgul értem és Gabóért, köszönjük! Ma olyan hangulatom van, hogy mehetünk. Tulajdonképpen napok óta folyamatosan fáj a hasikám, mint menstruáció előtt. Ahogy Györgyi is írta, ez még nem jelent semmit, eltarthat hetekig is, mindenesetre érzem, hogy közeledünk. :oops:

Annyira köszi minden biztatást. Röviden és tömören MINDEN MAMÁNAK, BABÁNAk, TESTVÉRKÉNEK, PAPÁNAK BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK! EGÉSZSÉGBEN, SZERETETBEN. TÉNYLEG ŐSZINTÉN A LEGJOBBAKAT. Még valami; szeretlek titeket... :cry: :cry: :cry:
vbea

Eni!
Édes vagy! :lol:

Ki érezte a földrengést??????
Nem viccelek, mi tényleg éreztük, nagyon megijedtem!
Masni ti esetleg? Ti közel vagytok viszonylag hozzánk...

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Steffi,
Mi is éreztük, XIX. ker.-ben lakunk. Pont szoptattam és mozgott a szekrény. Ott üvöltöttem a férjemnek hogy valami van a szekrényben, és lerohantam az alsó szintre a gyerekkel. De mint kiderült nem volt semmi a szekrényben!!!!!!!!!!!!

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
vica10

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?