A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Sziasztok!

Most kezdtem a 12. hetet (az én számításaim szerint annyi), már korábban is olvastalak benneteket, most már írok és kérdezek is:))

A gyed kiszímátására vagyok kíváncsi. 7 éve ugyanazon a munkahelyen vagyok közalkalmazott, és úgy értelmeztem, h a szülés előtti naptári év átlagkeresete alapján számítják majd ki a gyedet. Jól gondolom?

Ti hogy bírkóztok meg a torokfájós, náthás, hőemelkedéses tünetekkel? (Én citromos-mézes tea, mandarin, C vitamin tabletta az Elevit mellé, fokhagyma, de a torkom még mindig fáj 3 napja.)

Köszi előre is.

Páá

Szépjóreggelt! :lol:
Szia Ná! Jól gondolod! A tgyás és gyed alapja az előző évi átlagkereset. Ennek a 70%-át fogod kapni.
Mesélj magadról. Első babatok lesz?

Én lebetegedtem :cry: és persze mikor? most, mikor as férjem már melózik, nehogy tudjak pihenni :cry: Na mindegy, majdcsak túlleszek rajta. Holnap este meg megyek dokihoz. Remélem minden rendben van odabent! Úgy izgulok :oops:

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Jó reggelt, jó reggelt! Ná, üdv a csapatban!
Vagyis akkor nekünk a 2006. év átlagkeresete fog számítani, igaz? És ugye ebben a bónuszok is benne vannak, nemcsak az alapfizu? és nem tudjátok véletlenül, hoyg miylen járulékot nem vonnak belőle? mert valaki azt modnta, hoyg szinte a nettó fizut kapjuk, mert nem vonnak különböző járulékot. Gondolom, az eü-t semmiképpen sem, de talán a nyugdíjat sem?
Brigi, én is holnap este megyek dokihoz, és mivel elég furcsán érzem magam, nagyon meg vagyok ijedve. Nem tudom, hogy fogom holnapig kibírni. Szerintem nem nagyon fogok tudni koncentrálni a munkára. Remélem, sokat írtok majd, hogy elterelje a figyelmemet. :D

Kép
nenoke

Hogy mit vonnak és mit nem nem tudom. Ha gondolod kérdezd meg Szakbarbárt:http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9036766
Én személyesen is találkoztam vele, nagyon aranyos és egítőkész :wink:
Én is furcsán érzem magam :shock: Mintha elmúlt volna a hányinger, meg olyan furán fáj a hasam :cry: Jaj, remélem semmi komoly :oops: :cry:

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Sziasztok!

BUÉK mindenkinek!

Hú, de sokat írtatok, szóval visszamenőleg:

-epidulár: én is szeretném tarsolyban tartani (persze ha a gyógyszerallergiám nem szól közbe), gyógyszert nem nagyon szoktam szedni, szóval tuti jól hatna!

-császár: szívesebben szülnék így, tudom, "megfutamodás", de nagyon félek

-kismamaruha: rajtam még nem igazán látszik, és kicsit bővek derékban a gatyóim, szóval még mind kényelmes, szerencsére.
Ti tudtok még hason aludni? Én mostanában mindig azt veszem észre, hogy hasra fordulok, semmi fura érzés, kényelmes. Szabad???

-evés, rosszullét: :cry: borzalmas! én egyszerűen alig tudok enni! fogytam is megint! ja és szilveszter reggelén róka koma is utólért! :cry: borzalmas volt

-kórházba menet: na ez jó buli lesz! mi 25-30 percre lakunk a kórháztól, saját kocsi egyelőre nincs, csak céges (ami VW LT 3,5tonnás kisteher) párom azt mondja, majd hív mentőt, az nem is lenne rossz (biztonság érzet), de a mentősnek megmondhatom, hová vigyen? mert még a végén nem Veszprémben kötnénk ki, hanem Várpalotán :shock: hoppá, az nem központi kórház, akkor nem is lehet?
A másik lehetőség anyósék átugranak és visznek, ez sem rossz, de ha éjjel kell? Na meg remélem nem 7-17 között indul meg, mert akkor párom dolgozik, én egyedül??? áááá

-12 heti uh: látom vkinek hasi volt, de jó lenne végre! reménykedek! holnap megyünk megcsináltatni!
kérdéseim: ti kórházban csináltattátok ugye? elmagyarázzák, hogy mi a helyzet, vagy csak adnak papírt, és majd a doki elmondja? képet itt is kérhetek? megmutatják a babót??? (olyan rossz, hogy még nem láttam)

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

Sziasztok!

Uxi! Hát nem is tudom mit mondjak. Nem lehetett kellemes! :(

Lányok! Nem lehet a varratszedéshez fájdalomcsillapítót kérni? Minek szenvedünk?

A zuhanyozás közbeni pisilés jó ötlet, eddig eszembe sem jutott.

kétfiús anyuka
babdorka

Lynia, nekem a doki saját rendelőjében csinálja az ultrahangot, de múlt alkalommal a 18. heti már a kórházban volt, de ott is a saját dokim volt, mert ő ultrahangos is. Túl sokat sajnos nem magyarázott, de ott legalább tudott képet adni (egyébként videót ad). De most már szemfülesebb leszek, és fogok kérdezni, meg mivel az már hasi, viszem a páromat, aztán remélhetőleg ő is kérdez.
Ja, és mi csütörtök reggel megyünk genetikai vizsgálatra is (holnap meg normál ultrahangra), ott elvileg lesz 4D ultrahang is, nagyon kíváncsi vagyok. Nem tudjátok, lehet két egymást követő napon UH?
Brigi, nekem is az a bajom, hogy furán fáj a hasam, meg a derekam. Ettől vagyok megijedve.

Kép
nenoke

:D
Jó, hogy itt vagy!

Hát nekem nem torokfájós vírusom lett, hanem hasmenéses :x
2 napja semmi nem marad meg bennem. Diéta semmit sem ért, amik otthon vannak hasmenésre, azokra meg rá van írva, hogy terhesség esetén nem ajánlott... Viszont aggódom, ki ne száradjak, meg a babának nem rossz-e, hogy nem tud tápanyag felszívódni.... Valakinek vmi ötlet?

Kép
Kép
emma1976

Emma! A folyadék benned marad? Ha az sem kérdezd meg a dokidat ki ne szárdj! A baba egyébbként elveszi a szervezetedből ami kell neki :lol:
Nenoke! Nekem is fáj a derekam :roll:

brigi73

Sziasztok!

Nagyon Boldog Új Évet Kívánok mindenkinek!

Üdv. köztünk NÁ!

Én ma nem érzem magam vmi. jól.
Nálam 31-én volt hasmenés, elég brutál. 4szer voltam..
Vszínű a korhely levestől mert jól betejfölöztem..nemtom..
Ma forog a gyomrom és nagyon nehezen tudtam felkelni és kicsit gyengusz vagyok.
Mi csütörtökön megyünk 12ik heti UH-ra, aztán jövö héten megint lesz egy a genetikai tanácsadóban. (a quartett teszt része).

Nenoke!
Te az Istenhegyi Klinkára mész??
Elvileg én a Bolgárkerék utcaiba, ahol 35 ezer Ft-ba fog kerülni a vérvétel+az UH.
Elég sok, ebben benne van a következő vérvétel ára is.
Viszont ha az Istenhegyin olcsóbb átjelentkezem oda.

Lynia!
Én még szoktam hason aludni bár már egyre ritkábban..de úgy, hogy az egyik lábamat felhúzom így nem nyomom annyira a pocakot.
Szal kicsit féloldalas hasonfekvés.
torolve_20131003125716

Gurgula, nekem 28-at mondtak az Istenhegyin. UH+vérvétel, és azt mondták, lesz benne egy kis 4D UH is.

Kép
nenoke

Sziasztok Lányok!!

Voltam UH-on reggel. Most csak egy bő órát kellett várnom... nem gond! 12.heti nyakiredős uh volt és hasi!! Azért levetették a gatyám, de hasi volt. Ott ugrált Babus, a dokinő is mondta, hogy milyen kis izgága! :D Mondtam ezt a drága uramnak, erre ő, milyen lenne olyan mint az anyja! Nem édes?? :oops:
53mm a nyakiredő 1.9 nem tudom mi a jó érték.... De ha gond lenne szóltak volna ugye??
Visszaolvasva:
Epidulár,császár: Még nem foglalkoztam a kérdéssel, a nővéremnek mindkettő császár volt és él és virul, tűnnek el róla a kilók és ezerrel szopiznak/tak a babák!
kismamaruha: Na ezen már gondolkoztam,mert a farmereimet kényelmetlennek érzem a legjobb a játszósnaci, de nem mehetek abban utcára :? Szóval lassan lépni kell!
evés,rosszullét: Ugyanúgy vagyok, mint Lynia! Nem kívánok semmit, nem ennék semmit és fogytam 5kilót! Persze ezért mindenki izélget, hogy szedjem össze magam,de ha minden büdös....

Ja és imádok hason aludni,de csak úgy megy ha a kezemet beteszem magam alá, az meg nem az igazi :(

A csúcs: A dokim febr. 1ig szabadságon van!! De ne izguljak,mert csütörtökönként ügyel! Mondtam is, h remek! Ahhoz, hogy elmenjek a védőnőhöz kell tőle valami papír?
Vendég

eddig én is féloldalaztam, de mostanában totál has

szóval akkor próbálkozhatok a kép kérésével, és kérdezni is fogok az tuti!

molkata, kedd-szerda 14-19ig ugye? akkor ma szerinted próbálkozhatok a dokival? ez ugye nem otthoni szám?

lynia-

Orsi, úgy tudom, 3 mm-ig jó a nyaki redő, de már nem emlékszem, ezt hol olvastam, ezért nem is biztos. De tuti szólnak, ha baj van.

Kép
nenoke

Sziasztok!

Csak bekukkantok, Eminek nem tudom levinni a lázát :cry: , semmi nem használ.
Kihívtam a dokit, de eddig még nem ért ide, nem is reagált, üzenetet hagytam a rögzítőjén.

Orsi, a tarkóredőt úgy tudom, 3 mm-ig tekintik jónak.

KépKépKépKépKép
uxi

Sziasztok,

BUÉK mindenkinek!

A védőnőhöz én kaptam papírt a dokitól.
Nekem azt mondta a doki, hogy eleinte kifejezetten jó hason aludni, segít a babának / könnyebben előrejön a méh.

Szerintetek 11. héten már lehet nyakiredő vizsgálatra menni?

Kép
gabi
blur

Nenoke, Uxi: Köszi a gyors választ!
Hívtam a védőnőt,de nem veszi föl, biztos sokan vannak nála...
Nem adom fel :lol:
Vendég

Orsi, nálunk nem kell bejelentkezni a védőnőhöz, egyszerűen csak beállít az ember. Monjduk, nekem írt a doki beutalót.
Blur, ezt olvastam egy helyen: A tizedik és tizennegyedik hét között – legalkalmasabb időszak a 12. hét – az embrió nyaki bőrredőjének (tarkóredő) ultrahangos mérésére is sor kerülhet. Vastagságából a Down-kór valószínűségére lehet következtetni.

Kép
nenoke

Orsi: Nayaki redő 3mm-ig oké! Nekem eddig a doki adott papírt a védőnőhöz meg vinni kell az eddigi leleteket. Én még nem voltam :oops:
Blur! Én holnap megyek 11+2-n de az előző oldalon azthiszem megtalálod mit írtak a lányok. Én is kérdeztem és a betöltött 10. héttől lehet menni :lol:

brigi73

Köszi lányok, akkor még nem sietek annyira :)

Kép
gabi
blur

Nenoke!

Átjelentkeztem az Istenhegyire, jövőhét hétfőn megyek 10-re.
UH nem lesz mert most lesz 12ik heti a Péterfyben. Nagyon kedves fiatal nőcivel beszéltem. 25 ezer itt is de csak a második vérvétel után kell fizetni. 28ezer UH-val de ha lesz 12ik heti a Péterfyben akkor itt felesleges azt mondta.

Uxi!
Jobbulást a kis Emmának!!

Holnap megyek először védőnőhöz.
torolve_20131003125716

Grugula! köszi az infót, hát akkor most nem tudom, hoyg lesz-e ultrahang, vagy nem. Majd holnap megtudom talán a saját dokimtól. Én mondjuk szeretném, ha lenne, mert holnap nem viszem a férjemet, de erre a genetikaira meg igen. Persze csak ha nem sok az a babának.

Kép
nenoke

Uxi! Jobbulást Eminek! Remélem semmi komoly! Doki jelentkezett?

brigi73

tarkóredő: tuti szólnak, ha baj van, küldenek tovább mindenféle vizsgálatokra.

emma! az én dokim ajánlata a hányós időszakra, de neked is jól jöhet. laza zöldségleves, lehetőleg zsíradék nélkül, rengeteg zöldségből, sok krumplival és répával, semmi leveskocka. szépen megfőzöd, majd külön-külön eszed és iszod a részeket. először célszerű csak inni a levét, és ha már jobban érzed magad, akkor enni is lehet a zöldséget, ha hánysz is, akkor csak pici kortyokat!

kórházba menet: sztem célszerű lehet mentőövként egy ismerőst megfűzni, hogy álljon készenlétben ő is, ha apa nem ér haza időben.
vagy taxi?

tgyás, gyed:
mindkettő az előző naptári évi (tehát 2006.) kereset (jutalommal, prémiummal , tehát minden járulékköteles fizetéseddel együtt) 70%-a, de a gyed max a minimálbér kétszeresének 70%-a, (kb. 83e ft). Tehát bruttó 120e-ig ugyanaz lesz a két összeg, felette viszont az első 6 hónapban jobb a pénz.

tgyás: 24 hétre, amit a kiírt időpont előtt 1 hónappal kell megkezdeni - a teljes fizu (+jutalmak) 70%-a
gyed: a gyermek 2 éves koráig, a tgyás lejárta után lehet igényelni - max. 83e ft
gyes: minimál nyugdíj, asszem most 24e körül. agyerek 2-3 éves korában lehet igényelni.

tgyás-gyed alatt nem lehet dolgozni, gyes alatt igen.

ha eddig gyeden voltál, akkor annak a 70%-a lesz az új gyerek után a tgyás és a gyed

Plusz, van egy szülési támogatás, amit szintén lehet kérvényezni, ez most egy gyerekre kb. 50e ft.
Mindent a munkáltató igényel...

Plusz babakötvény, amihez viszont ki kell váltani a baba adóigazolványát, amit lakcímkárty ellenében adnak oda.
Plusz családi pótlék, amit az önkormányzattól kell kérni, szül.akvi-vel.

A levonandó járulékok: a nagyok közül eü-t nem kell (eddig 11%), nyugdíjat akkor kell, ha be akarod számítani a szolgálati időbe (eddig 18%), magánnyugdíj ugyanez, a többi járulékot nemtom, de azok összesen max. 8%-t tesznek ki.

Legjobb: www.magyarorszag.hu

Bori
15+5
Vendég

védőnő: nem kell beutaló. kérjél időpontot telefonon, és vidd az eddigi összes leletedet.
Vendég

KÖszi, Bori!
És Ti meddig akartok dolgozni? Én úgy tervezem, hogy májusig dolgoznék, vagy majd meglátom, ha bírom, akkor júniusig. Akkor gondolom érdemes a szülésig táppénzen lenni, és csak utána megkezdeni a tgyást, hogy minél később legyen a gyed, ami ugye limitált.

Kép
nenoke

Sziasztok Lányok!
Jó sokat írtatok, alíg gyööztem visszaolvasni :D
Èn csak nemrég ébredtem :( és már sokkal jobban vagyok. Az idén még nem volt hányingerem :P

A varratszedésrööl: nekem volt egy hasi müütétem nyáron és akkor felszívódó varratot kaptam, a szobatársam meg nem. A doki azzal magyarázta, hogy az volt közelebb, mikor operált :shock:

A has- és derékfájásról: írtam nektek, hogy a 12. hét körül még a kórházi ügyeletre is bementem a derékfájásom miatt (van para bööven). Az orvos azt mondta, hogy semmi gond nincs, ilyenkor száll elööre a méh és azt érzem. Kifejezetten ajánlotta a hasonfekvést.

Lynia: a veszprémi kórházban, mikor csinálják az uh-t, te is látod, mert van egy monitor veled szemben is. Lehet képet kérni, de azt ki kell fizetni, azthiszem, hogy pár száz ft.
Ma hívhatod a dokit sztem, az a mobilszáma. Èn ma vagy holnap du hívom. Jövööhétre kérek idööpontot.

Sajnálom, hogy többen betegek vagytok. Azt olvastam, hogy terhesség alatt legyengül az immunrendszer, ezért könnyebb bármit elkapni. Csak kitartás!!!
Uxi! Nagyon sajnálom a kis Emit! Majd írd meg, mit mondott az orvos.

Ná! Üdv közöttünk!!!
molkata

köszi kata az infót, de jó, hogy "vagy nekem"!!! :oops:

akkor kérek képet is, megéri!
én is jövő 7re kérek időpontot, ha lehet!!!! még a végén összefutunk? :wink:

szarvasbori, magyarország.hu-n rajt van ez a szülési tám (50e) amit írtál? még nem hallottam róla, de ha lehet persze, hogy kérem!

lynia-

én félig fizikai munkát végzek (rendezőasszisztens vagyok, tehát ha forgatás van, akkor napi 12 órát állok, és irányítok 40 embert), ezért nem tudom, meddig fogom bírni, meghogy meddig fogadnak el a férfi munkatársak...................................

sztem papíron kiíratom magam februártól táppénzre, ha a dokim belemegy, és legfeljebb kicsiket dolgozok a jófej megrendelőkkel. nálunk a számlázás miatt megoldható, h két fenekem legyen a lovon.

B 15+5
Vendég

Meglátogatott róka koma :cry: Remélem kismanóm üzent, hogy minden oké, és nem izguljak! :lol: Nem tudom miért de olyan rossz érzésem van. Félek a holnapi vizsgálattól, nehogy valami rosszat mondjon a doki :cry: :oops:

brigi73

50e ft: "anyasági támogatás" a magyarország.hu-n, és a allamkincstar.gov.hu-n is rajta van
asszem 2006-os újítás
Vendég

Húúú, Bori, az kemény munka! Tavaly októberben elmentem a reklámfilmünk forgatására. Hát őszintén nekem az volt az érzésem, hogy a rendezőasszisztensen, az operatőrön és a színészeken kívül mindenki csak lógatja a lábát, de a legtöbbet a rendezőasszisztens dolgozta (és kiabálta). Nem is értem, minek ennyi ember.
Az tényleg nem kismamáknak való!

Kép
nenoke

Azt hiszem, hogy anyasági támogatásnak hívják és 50 ezer valamennyi... Ezt és a tgyás-t csak azok kapják, akik elmennek a kötelezöö szüürésekre. Egyszer az oep-nél megérdeklöödtem.

Bori! Nem lehet könnyüü a munkád, de biztosan szép.

Nenoke! Igen, ajánlott szülésig táppénzen maradni.
molkata

Szarvasbori!

Köszi az infokat.
Rendezőasszisztens..hm.. :P
Én színisulit végeztem anno, májusban ment egy reklámfilm amiben főszereplő voltam (bonux mosópor)
Pont ma voltam egy castingon :lol: Ez még belefér, bár úgy néz ki, hogy sorozat lesz belőle..viszont nagyon jó kis pénz.

Mi ketten a férjemmel csinálunk egy kis grafikai studiót, ahol én az ügyfeleket viszem, szerződések, számla, stb. Ő pedig a kivitelézést csinálja (tervezés, stb) Szal ilyen szempontból nekem könnyebb a dolgom.

Brigi!
Biztos minden a legnagyobb rendben lesz!! Szorítunk!

Egyébként most hallottam a hírekben, hogy megemelték a GYES-t vagy GYED-et..meg a családi pótlékot..
torolve_20131003125716

Gurgula! Milyen partnereitek vannak? Pesten vagytok? Mert mi most már eléggé berágtunk a grafikusunkra, aki elég jól dolgozik, de teljesen megbízhatatlan, van, amikor napkra eltűnik, és szeretnénk egy másik grafikussal is együtt dolgozni, mert kevés már az egy grafikus, főleg, hogy ilyen megbízhatatlan. Egy pénzügyi szolgáltató cég vagyunk.

Kép
nenoke

jól hangzik ez az 50ezres, gondolom egyszeri, de kinek ne jönne jól ilyenkor!

hűha, micsoda szakmák én meg csak egy mezei egérke vagyok itt :roll:

nenoke a tgyásnak 28 napja mindenképp a szülés várható időpontja előttre kell esnie, minap nézegettem!

gyes gyed gondolom a minimálbér és minimálnyugdíj emelkedés miatt nőtt, vagy %-ban is?

lynia-

Nenoke!
Írtam privit (a munkákkal kapcs.)

Lencsefőzit eszek. Nyami. 50 dkg lencsét áztattam be..jó sok lett..
torolve_20131003125716

Nenoke és mindenki! köszönöm az elismerő szavakat. Minden csak szerelem és megszokás kérdése. Amikor nem vagyok terhes :wink: tök jól bírom a 12 órázást. Most meg reménykedem, hogy valamennyi előnyre teszek vele szert a babaápolás idején... :roll:

off:
forgatáson ált. kell a sok ember, ha nem akarjuk az ügyfelet, vagy a rendezőt megkérni, hogy tekerje fel a kábelt, vagy javítsa meg a büfébusz csapját, esetleg szaladjon már el egy kis akármiért csepelre vagy hozzon egy rózsaszín kancsót a kellékbuszból. plusz az iszonyat hierarchia miatt sokakat nem bízhatsz meg akármivel, mégha emberként meg is teszi neked.
on

tgyás, gyes, anyasági: ehhez fontos a 4 pecsét a védőnőtől, meg majd vmi a dokitól is.
igen, a min. 28 nappal korábbit én is olvastam. azt viszont nem írják, hogy mi alapján veszik figyelembe a várható napot? lelet? akkor aki még dolgozni akar, győzködheti a nődokit, h hazudjon???

bár van vmi kitétel, hogy nem adható, ha közben pénzt keres. de nemtom, ilyenkor hogyan alakul a 28 nap előre.
Vendég

Ez a 28nap előre nekem újdonság. Eddig mindig szülés utánn igényeltünk mindent. Tgyás, anyasági, stb, nekem a dokim adott igazolást, hogy voltam a kötelező vizsgálatokon. Védőnőtől semmi nem kellett, sőt a kiskönyv sem!
Gyes: a mindenkori minimálnyugdíj összege!

brigi73

A barátnőm szeptember közepén szült és decemberben kapott először pénzt.
:evil:

Szarvasbori!
Gondolom azért szereted ill. szeretted ezt a fajta munkát, pörgést.
Én nagyon szeretem a forgatásokat, bár a sok várakozás is lefáraszt.
Melyik filmes cégnél dolgozol?
torolve_20131003125716

gurgula! szabadúszó vagyok, de voltam sokáig a filmserviceben. előtte meg dunaműhelynél néhány játékfilm.
Vendég

Gurgula! Az nagyon sok idöö! Lehet, hogy már sokkal korábban el kell kezdeni intézkedni?
A lencseföözelék jól hangzik.....
A 28 nap nekem is újdonság, bár nekem még sok minden az, ebben a témában.

Képzeljétek! Többször érzek, mozgásokat odabent, olyan rezgés féléket. Szerintem, ez már Picurka. Olyan jó érzés. :P
molkata

Szarvasbori, aha értem.. :D
Játékfilm..jó is az.

Molkata!
Ja, az nagyon sok idő de sztem ők eléggé az utolsó percekre hagyták az intézkedést.

Biztos a babát érzed..

Jajj kaptam egy jó kis könyvet: Lelki köldökzsinór, amely arról szól, hogyan vegyük fel a kapcsolatot a babával már az anyaméhben, meghogy miket éreznek a babák szinte a fogamzás óta. (kutatások)
Valamint történetek vannak leírva benne. Pl. hogy a baba döntötte el, hogyan hívják, stb. hogyan fog lezajlani a szülés.
Kafa könyvecske.
torolve_20131003125716

Brigi :)
Tök megértelek, uh előtt mindig izgul az ember. Én azt gondoltam, hogy a szívhang után már nem fogok, de holnap este megyek először a nőgyogyimhoz (és nem a kaáliba) és most kezdek én is izgulni... Bár legalább nem 3 napja vagyok idegbajos, mint az eddigi uhk előtt :D

Kép
Kép
emma1976

Nem igazán lehet előbb kezdeni intézni a dolgokat mert mindenhez kell a gyerek sz.bizije meg taj kártya :roll:
Gurgula! Ez tényleg negyon sok idő. Én eddig mindig időben megkaptam mindent szerencsére.
Bori! Jó lehet ez a sok pörgés. Én már lassan elfelejtem hogyan kell dolgozni :lol:
Kata! Szerintem nálad már simán lehet a baba :lol: Már én is alig várom, hogy érezzem a mocorgását. Akkor talán megnyugodnék :oops:

brigi73

Tipp: a 2007 évi rendes szabadságokat is kivehetjük még szülés előtt, így annyival korábban pihenhetünk otthon még teljes fizuért!

kétfiús anyuka
babdorka

Brigi és Emma! Minden rendben lesz, bár teljesen megértem az izgalmakat.
Brigi! Sztem neked most kislányod lesz. Èrzem. :D

Babdorka! Ez tök jó hír. nekem még tavalyról is megvan a szabadságom, csak nem tudom, hogyan járok jobban, ha kiveszem vagy, ha nem. A táppénzem elöött kaptam plusz juttatásokat is, amit már nem fogok kapni, ezért kisebb lesz a bérem. Ìgy nem járok rosszabbul a tgyást és a gyedet illetööen?

Gurgula! Mi a címe a könyvnek?

Nektek nem lett alacsonyabb a vérnyomásotok? Èn sokat kínlódom a fejfájással, pedig iszom kávét.
molkata

Molkata!

A könyv címe: Lelki köldökzsinór (3 szerzője van, raffai jenő, voller judit és még vki)

Én mára búcsúzom..
Pusszantás

Csütörtökön jövök UH után
torolve_20131003125716

Kata! Kösziiiii! Remélem igazad van :lol: Én is lányt érzek, de nem merem beleélni magasmat nehogy túl magasról koppanjak :lol: De ha mégis fiú őt is ugyanúgy fogom imádni mint ezeket a roszcsontokat itt, csak szivesen kipróbálnám a másikoldalt is :lol:

brigi73

tuti a baba molkata, én is mindig minden rezdülésre figyelek, de azért nálunk még korai lenne szerintem éreznem...

jó lenne, ha nekem is mázlim lenne a holnapi uh-n, és megmutatná a cuccost a picúr, remélem fiúcska!
amúgy azt mikortól szokták megmondani, viszonylag biztosan?

lynia-

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?