megint elugrott
szóval Árnika: sebgyógyító, érfal erősítő, vérzéscsökkentő, de a H-ban az egyik doktornéni a kisbabáknak is ad a szülés alatt keletkezett felszíni sérülések, kis horzsolások/véraláfutások gyorsabb gyógyulásáért
Staphysagria (szarkaláb) - a gátsebre/császármetszésnél, bámulatosan gyorsítja a sebszélek összeforrását!
és Bellis perennis (százszorszép) ezt a kismedence árnikájának is hívják, megkönnyíti a gyermekágy lefolyását
én mindent dobáltam magamba, és alig egy hónap alatt fizikailag túl voltam a gyermekágyon, de ugyanezeket a szereket a hétköznapokban is használjuk itthon, nagyon jó hatásfokkal.
mindegyiket lehet magas potenciálban, mondjuk 30-asban, napi 2-3x5
az Arnicát alacsony potenciában (9CH) lehet szedni már a szülésre készülve is, napi 1x5-öt
esetleg talonba tejtermelés fokozására Urtica urens (csalán), 5CH ebből napi max 3x5 golyó, de nem javasolt hosszú időn át szedni, mert egy idő után nem fejt ki hatást vagy épp ellentéteset.
amit még én személy szerint nagyon ajánlok, az a Weleda szoptatós olaja - ez egy kis édesköményes-ánizsos olaj körömvirágolajos bázison (otthon is lehet ilyet keverni, ha van kedved). védi az érzékeny bőrt a sérüléstől, úgy fokozza a tejtermelést, hogy közben könnyíti a tej kiürülését is, és csökkenti a tejbelövellés fájdalmát/feszülését.
és szoptatás előtt nem kell lemosni, teljesen felszívódik.
még 1 tipp gátsebre - persze reméljük nem lesz ilyen!!! - körömvirág-esszenciával kenegetni (ez a sima kvirágolajnál töményebb)
tényleg, sikerült beszerezned a Bába válaszol-t? még mindig nem késő, nekem a gyermekágy alatt segített a legtöbbet.