A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » 2006.aug. - babaprojekt indul...

Sziasztok!

Vivi:
Gondolom, mennyire örült a párod. :)

Most nézem a vonalzód, h már a 6. hétben vagy. Mikor teszteltél? Hányadik napon?:)
megmutizod nekem a hőmérős görbéd? :)
Vendég

Sziasztok Lányok!

Csak egy gyors bekukk.
Iszonyú rosszul vagyok :( :( :( Nincs még életkedvem se, ráadásul egész éjszaka tiszta láz voltam, küzdöttünk, hogy lemenjen, jelenleg már csak hőemelkedésem van. Remélem a Baba nem érez meg ebből semmit és vígan lubickol.
Egyébként Nagyon Köszönöm Nektek a tanácsokat, hogy ilyenkor mit lehet és mit nem szedni és csinálni, ez nagyon jól jött. Én még nem mertem Algopirynt bevenni, de ha ma éjszaka 38 fölé megy a láz, akkor kénytelen leszek. Homeós bogyókat hol lehet beszerezni? Normál gyógyszertárakban? Sajna nem értek hozzájuk, én még sosem próbáltam, egyelőre most így próbálom megoldani a természet eszközeivel, aztán ha nem megy, akkor jöhet a homeopatia.
Nektek kábé mennyi ideig tartott ez a borzasztó állapot? Egy hét alatt ki lehet jönni belőle?

Fioona: kérdezted még korábban, hogy én tudok-e hason aludni. Én már az elejétől nem tudok,m ert már akkor is nagy hasam volt és zavart. Pedig imádok hason aludni. Nem mondod, hogy te idáig simán tudtál így aludni???
A párnát még nem rendeltem meg, nem volt lelkierőm géphez ülni, most is csak ennyit vagyok itt, úh. ha jobban leszek akkor rendelek.

Angyalkrisz: végre! megvan az első kislány a fórumon :) Vigyázzatok magatokra!

Vivi: nem akarlak elkeseríteni, de a rosszullétek igencsak kínozni fognak, ha egyáltalán leszel rosszul kábé a 16-17. hétig. Nekem legalábbis akkor múltak el. Én nagyon érzékeny voltam a szagokra, öklendeztem, ha olyat éreztem, ami nem tetszett. És nem tudtam újramelegített ételt enni. Csak ne legyél hányós, az valami nagyon rossz lehet még. Aranyos volt a párod, ti is nagyon vigyázzatok magatokra.

Bocsi, de most a többieknek nem írok, ha nem gond.

Ja, még annyit, hogy tegnap voltam uh-n. nekem is el volt fordulva a kislegény, de egy pillanatra ismét lehetett látni, hogy kisfiú és szerencsére minden rendben volt. Jövő héten megyek genetikai uh-ra, így megint láthatom, meg akkor ismét többet tudunk meg róla.

Megyek hív az ágy.
szerika

ami nekem abszolut bejött az a csonthéjasok volt.ez értelmes lett :lol:
szóval minden nap ma is megeszem párszem mandulát,mogyorót,diót attól függ mit lelek itthon.
természetesen natur formában.megyek shopingolok Anyukámmal természetesen lassan megfontoltan.

Bridzsi

Kép
esztora

Fioona: még egy kérdésedre válaszolok, mert eszembe jutott, hog y még kérdeztél valamit.
Igen, én szoktam beszélni a babával, de inkább a gondolataimmal. Aztán már volt, hogy hangosan is. Szerintem segít, legalábbis én úgy vélem, hogy biztosan érzi, hogy így emberszámba veszik, nincs elhanyagolva... szoktam mesét is olvasni neki (amikor még volt hangom), meg kaptam a barátnőmtől babazene cd-t és azt hallgatom. Meg a párom szokott komolyzenét hallgatni, azt is szeretik a kicsik.
Ártani biztosan nem árt, ha foglalkozol minimálisat vele, én úgy gondolom, hogy ezt megérzik.
szerika

Szeri a legtöbb gyógyszertárban kaphatóak ezek a bogyók.én coryzáliat kaptam.kezdtem belázasodni aztán semmi nem lett belőle.

Bridzsi

Kép
esztora

Szia Hajni!
Kitartó voltam, és csak a 37. napon teszteltem. Előző ciklusaim 32 illetve 34 naposak voltak, gondoltam most megvárom a 36-ot. És csak a következő nap szántam rá magam, de nagyon nagyon féltem az eredménytől. De megérte a próbát, mert így már biztosan tudom, hogy ott van a mi kis Manócskánk.
Ja, és görbét nem vezettem, így nem tudom megmutatni.

Szeri!
Tudom, nem kívánság műsor, de ha lehet kihagynám a 16-17. hétig való russzullétet. De ha kell, állok elébe. Manó ennyit megér.
Vigyázz magadra, gyógyulj meg hamar.
Kismanónak biztosan nem lesz semmi baja, én is náthás voltam, fájt a torkom, a herpeszem is kijött, és a bébike mégis ragaszkodott hozzám, és ehhez a hónaphoz. Kitartóak, és szívósak, szerencsére. Pihizz sokat.
vivi79

Vivi: de jó lehetett elmondani.

Én arra készültem, hogy átküldök a páromnak egy zebrát mms-ben és közben szólni fog a Babazenés Papa szám, amikor is egy baba mondja többször, hogy papapapapa.
Tavaly ha mutattam a tesztet gőze sem volt, hogy kell nézni és miért két csík a pozitív. Mára már ő is annyira belejött, hogy a zebrát is érti.

Már nem készülök semmivel, majd valamit spontán kiagyalok ha szükség lesz rá. Bár már nem is nagyon lehet, mert jobban napirenden tartja a mensimet mostanában, mint én. Már egy napos csúszás is szemet szúr neki. Ha meg rákérdez, akkor nincs szívem titkolózni.

Erika: ha megnézed a www.babazene.hu oldalt ott az összes albumról tudsz hallgatni részleteket. Nekem is megvan 3 album. :oops:
Amúgy van Mozart babáknak, az is elég jó. Az nincs meg, csak belehallgattam valahol.
meriann

Sziasztok!
Kellemes hétvégét kívánok mindenkinek.
Vigyázzatok magatokra, a betegeknek jobbulást.
vivi79

Köszi Vivi neked is jó hétvégét!
megvolt a bevásárlás.holnap női buliba megyünk Anyuval (kaja hegyek) mi is viszünk finomságokat.
beszélgetéssel kapcsolatban én most a méhlepénnyel folytatok titkos megbeszéléseket.szerintem hallgatni fog rám! :wink: reménykedem.

Bridzsi

Kép
esztora

Sziasztok Drágáim!

Szeri :D
Nagyon sajnálom, hogy nem akar javulni a dlog, remélem mostmár túl leszel rajta. Én már egész jól vagyok, csak a köhögéstől meg a huruttól elég sokat hányok, agy egész nap iszom meg levest eszem, de nem is kívánok mást. A homeos bogyókat gyógyszertárakban lehet beszerezni, általában van egy patikus, aki kézett ez ügyben, legalábbis kéne hogy legyen. Bár én jártam úgy is -de az egy elég kicsi gyógyszertár volt- , hogy a kezembe nyomták a katalógust, és mondták, hogy válasszak. Na, akkor átmentem egy másik helyre, és ot egy tündéri kis nő volt, aki nagyon sokat segített!

Vivikém :)
Én is émelyegtem 2-3 napot már a 4. hét végén-5hét elején, aztán elmúlt és a 6. hét végén kezdődött újra. Még mindíg tart, bár most a betegségem miatt rendes a szervezetem és pianoban nyomja a hányingert, viszont mot többet hányok, mint eddig :D:D Mert eddig inkább csak nem kívántam semmmit és mindennek a szagától rosszul voltam, meg egész nap volt egy masszív émelygés, de nem hánytam, most az előbbi gyengébb és inkább az utóbbi van jelen :)

Angyalka :):)):):):):):):)
De jó!! Az első "kislányunk" !!!! Te erre számítottál? Nevek? Nálunk a név már abszlút megvan a fiúnak és a kislánynak is, (Emma, Ákos), csak hát ugye addig még aludni kel párat, míg kiderül :):)

Meri, Hajni:D:D:D:D
Ilyen megfázás-szerű történet tört ki rajtam köhögéssel kiegészülve. Ma már egész jó, ami a legfontsabb: a hőm 37,5 alatt van, úgyhogy a többit meg elviselem. :) A vizsga közművelődés szervezés-és vezetéselmélete, iletve művelődésfilozófia volt, sajnos mindkettő csak 4-es lett (tavaly kitűnő voltam, stréber vagyok :):):):)) de ahhoz képest, hogy mennyi energiát fektettem -helyesebben nem fektettem- bele nagyon jónak számít. A műveléődésfilozófia kicsit bánt, mert az a bácsi a kedvenc tanárm, és nagyon szeret engem, látszott, hogy kicsit csalódott volt.

Fioona:):):
:( Kár, hogy csak jövő héten tudtok menni, de tök jó, hogy lgalább aával! Nagyon-nagyon kívncsi avgyok!!! Én is jövő héten megyek Bogyóval, nagyon várom már, hoyg lássam. És remélem mostmár Apának lesz egy kis ideje, és akor mindhárm sztárfotót megmutatom Nektek!!

Millió puszi mindenkinek!

porsika

Bocsi a sok elgépelésért, de rossz a billentyűzet :(
Tudjátok mit nem értek? Most nézem, hogy Vivi vonalzója az 5 hetes babánál azt írja ki, hogy még 191 nap van hátra, az enyém meg a 8 hetesre , hogy 224. :) Ez most hogy van? :oops: :lol:

porsika

Porsika tényleg érdekes nekem a 12+3-as azt mondja hogy 193 nap?!

Bridzsi

Kép
esztora

Sziasztok lányok!

Még ezt az oldalt nem olvastam, de mindjárt pótolom. Csak azért írok, mert ma reggel megjött. Viszont én azért örülök, mert csak egy kicsit késett, az előző mensihez képest. Ezek szerint kezd a szervezetem beállni a normális kerékvágásba, gyógyszer nélkül.
az igaz, hogy gyógynövényes bogyót szedek, és azt hiszem folytatom is, az majd segít a babának a pocimba költözni. Tudom, most arra vár, hogy a szervezetem megerősödjön hozzá. :D

Visszatérve a fogyókúrához, én is 165 cm magas vagyok, viszont én nagyon, de nagyon örülnék 65 kg-nak is. Addig viszont nagyon sokat kéne leadnom, kb 15-18 kg-t.

Most visszaolvasok, ha nem írok ma már, akkor üdv, jó éjt.

Nekünk sajnos az itthon lévő 3 üveg bort el kell pusztítanunk, egy baráti házaspárral, :D de hát meg ne romoljon. :lol:

Üdv Nikó

Kép
nikóska

Még annyit, hogy a betegeknek jobbulást, /sok +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ energiát küldök/ Esztora, Te pedig vigyázz magadra /neked is ++++++++++++++++++++++++++++/ !!!!!!!!

Kép
nikóska

Nikóska köszi!azon vagyok vigyázzak magamra.2 napja gyakorolok szerintem menni fog!nem gondoltam volna hogy ennyire be tudok lassulni.

Bridzsi

Kép
esztora

Vivi, semmiképp sem korai 6 hetesen az émelygés. Nekem is azt hsizem, 5 hetesen már volt, de akkor még gyakori evéssel kézben tudtam tartani a dolgokat. Nálam hosszan tartott (6 hétig nagyon rossz volt), de én hányós is vagyok, legalábbis gyerekkoromban az voltam. Sztem nem kell, h rosszabbodjon, lehet, h kis émelygésed lesz egy darabig, aztán elmúlik.

Fioona, mi Monopelt kaptunk egy ismerőstől (ők nem használták végül), és vettünk Popponellát. (Azt hsizem, azóta megváltoztatták egy kicsit a nevét, de ami kb. így hangzik, az az.) Mindkettő bevált. Megszoktuk, h mossuk a pelusokat, a kicsi ruháit is gyakran mostam úgyis, és az újszülöttkoron túljutva simán együtt mostam a pelusokat a ruháival. Egy-két dolgot én egyszerűbben is csináltam, mint ahogy ajánlották. Majd ha érdekel, összeszedem, mit. Ja, igen, az már a vásárlásnál fontos, h azt hiszem, nem vettünk olyan sokat, mint amennyit ajánlottak, elég volt kevesebb, épp emiatt a gyakoribb mosás miatt. Így az áztatás sem volt akkora téma, beledobtam egy vödörbe, nem raktam hozzá semmit, csak vizet, aztán mehetett a mosásba, mikor összegyűlt egy kupac cucc.

Esztora, ez tök jó, h le tudtál lassulni. Vszínűleg a hormonok segítenek, én pl. a várandósság kezdete óta higgadtabb vagyok, pl. a fiammal türelmesebb, ez olyan jó!

A szopipárnát én karácsonyra kértem, és meg is érkezett már. A kisfiam ragaszkodott a gyerekmintás huzathoz, pedig a várandósság alatt a kockásat akartam használni, és utána a szopihoz a gyerekmintásat. De örülök, h tetszik neki. Így beszéltünka szoptatásról, kistesóról megint.

Beszélni én nem szoktam hangosan a babócához, úgyis csak a 20. héttől hall, de mikor "beszélek" hozzá, simogatom - a mozdulataim beszélnek. De azt hiszem, azért oylan is volt már, h suttogtam neki. Mindez viszont nincs gyakran. Mosatnában leginkább azzal kedveskedek neki, h én jól érzem magam a bőrömben. :D Sztem ez a legfontosabb.

Angyalkrisz, gratulálok a kislányhoz! Mi lesz a neve?

A fogyókúrázóknak és a betegeknek kitartást kívánok és azt, h mielőbb olyanok legyenek, amilyenek lenni szeretnének!

Kép

Kép
nán-dorka

Sziasztok!

Nán-dorka a popponella lett a Poppolini, és is azt néztem ki egyik lehetségesnek. Nagyon dícsérik itt a babaneten. Ott olvastam azt is, hogy nem tesznek az áztatáshoz sem ecetet, sem vizet, hanem aromaterápiával oldják meg. Pár csepp levendula, vagy teafa, ill. egyébb hasonló tulajdonságokkal rendelkező olajat tesznek a vödör aljára, és mehet rá szárazan a pelus. Így mikor átteszik a géppbe, nem akkora cécó. Állítólag teljesen szagmentes a dolog, sőt az olaj illatát érezni. :wink: Most is textilezni fogsz?

Nikó örülök neked, mert azért már ez is javulás. A legjobb út a mielőbbi babásodáshoz.

Vivi, és a többi friss kismami. Nekem bevált a borsmenta, ha gondoljátok próbáljátok ki. :wink: Bár nekem csak émelygésem volt kissé, inkább a fejfájás gyötört. Nálam ez mindkettő a 13. hét körül múlt el.

Szeri mi is babazenézünk. Azt (is) szoktuk hallgatni, amit Meri ajánlott, pont nekünk is az első 3 van meg. :lol: Párod komolyzene szeretetét irígylem, nálunk ez a négy évszakkal merűl ki, bár az is több a semminél. Inkább metál zenéket szeret, de azt nem engedem úgy, hogy hallják a gyerekek. Szerinte ez butaság, de én úgy gondolom, nem elég fejlett Lilla idegrendszere sem az ilyesfajta zenéhez. Azért mindenképpen dicséretérre vállik, hogy bár nem ért vele egyet, de elfogadja ezt. :D
A beszélgetást azért kérdeztem, mert kíváncsi voltam, hogy a könyvben mit írnak erről? Gondolatban én is beszélgetek vele. :D
A hasonfekvés pár hete nem megy nekem, de most a "félig hason fekvés" sem. Nem tudom, hogy írjam le, inkább oldalt fekvés, de a felső testem félig lefelé ford fordítva. A lényeg, hogy Lillával végig tudtam így aludni, de ez a babóka tiltakozik ellene. :( Pedig én is imédok hason feküdni. Ráadásul ez szülés után sewm oldódik meg egyből, mert akkor meg a tejjel telítődött mell akadájozza ezt egy darabig. Na persze nem mindenkinek.

Arwen a szűrésekre visszatérve, az AFP inkább a nyitott gerinc szűrése. De még mikor nem is volt bébim, már elgondolkodtam, hogy van e értelme az ilyesfajta szűréseknek. Főleg a 35. év fölötti mamák számára ajánlott szűrésre gondolok. Mert, ha az ember mindenképp megtartja a down kóros babát is, akkor nincs értelme kockáztatni az 1% vetélési rizikót. Szóval ilyenkor azt kell eslősszőr ledönteni, mit tenne az ember, ha..... De ebbe inkább most ne menjünk bele, mert a gondolatnak is teremtő ereje van.

Na, most ennyi jutott eszembe. Sziasztok!

KépKép
KépKép
fioona

Lányok én nem értem amiket a pelusról írtok.
Ti textilpelust használtok pisi-kakira? Jobb, mint az eldobós? Miért?
A babának jobb a pamut, mint a mű dolog?
Látszik, hogy nincs még tapasztalatom ebben :oops: .
meriann

Meri én a Lillát, még nem textileztem, akkoriban nem volt netünk, és mivel a környezetemben mindenki liberózik, nem hallottam én se róluk.

"Miért textilt?

A textilpelenkák modernizálódtak, kényelmesebbek és nagyobb nedvszívásúak lettek. Mosásuk pedig az automata mosógépekkel nem, vagy alig jelent többletmunkát. A textilpelenka nem növeli a kommunális hulladék mennyiségét – akár a háztartásban mossák, akár a pelenkamosó-szolgálatok végzik a tisztítást.

A textilpelenkák biztosítják a bőr szellőzését. A modern textil nadrágpelenka külső és belső részből állnak. A külsők, olyan anyagból készülnek, amelyek vízzáróak, de egyben szellőznek is. A belső rész pedig nagy teherbírású flanel, a flanel-rétegek között poliészter nedvszívó mag helyezkedik el, amely a nedvesség nagy részét távol tartja a baba bőrétől. Természetes anyag érintkezik tehát a bőrrel. Nincs szó befülledésről, hiszen ez a pelenka szellőzik. A mosható pelenka több babát is kiszolgál egymás után, vagyis nem termelődik több tonna fekáliával szennyezett hulladék. Egy adag mosható pelenka súly kb. 5-8 kg!

Két érv álljon még itt a textilpelenka használata mellett. Az egyik, hogy sokak szerint a textilpelenka használatával lerövidül a pelenkázási korszak, hiszen jobban érzi a baba-kisded, ha átnedvesedett a "bugyor". Vannak egyébként külön a leszokást szolgáló, úgynevezett tréning pelenkák. A másik érv a használatuk mellett, hogy az enyhe csípőficammal született babák számára kifejezetten hasznos lehet, hiszen terpesztartást biztosít.

Az összehasonlítás végett, nézzük meg, miből is van a papírpelenka?

Kívülről befelé haladva a rétegek: polipropilén, papír, cellulóz őrlemény (duzzadó zselével: nátrium-poliakrilát), papír, nedvességzáró polietilén fólia. Ezen kívül tartalmaz még ragasztót és gumit. A cellulóztartalmú nedvszívó réteg gyártása során nagyon sok vizet használnak el, amit erősen elszennyezve kapnak vissza. Ráadásul ezt is klórral fehérítik, ez a művelet pedig dioxin felszabadulásával jár, amely az emberiség történelmének egyik legveszedelmesebb mérge. Tehát nemcsak az „eredmény”, hanem a gyártás maga is ökológiai problémát okoz.

Az orvosoknak a használattal kapcsolatban is vannak fenntartásaik. Orvosok hívták fel a figyelmet olyan tényekre, amelyeket a reklámok elferdítve közöltek: tudniillik a baba egész alsóteste hosszú órákon át "üvegházban" van. Itt folyamatos a meleg, a nedvesség(!!!), a levegőtlenség, ami ideális táptalaja a gombáknak, baktériumoknak. Ezen kívül a gyermek ürüléke több száz féle vírust tartalmaz. A székletben lévő vírusok több hétig fertőző képesek. Ez a szeméttelepeken kóborló állatok által fertőzéseket okozhat."

Azt még hozzátenném, hogy egy eldobható pelus, közel 100 év alatt bomlik le. Viszont már azok között is léteznek környezetbarátok, mint pl. az Alana, ami a dm saját márkája, és árban a liberóhoz hasonló. Ezeknek ált. közel 80%-a bomlik le, ha jól emlékszem, míg a csomagolás 100%-ban.

Nekem az volt az első "elgondolkodtató dolog, mikor láttam, hogy azok a duzzadó zselé trutyik átjönnek a papíron, és ott vannak Lillus popsiján. Elgondolkodtam, hogy vajon milyen nőgyógyászati problémái lehetnek ebből később!? :shock:
Bár állítólag vannak babák, akiknek a bőre nem bírja, ezért is érdemes először kis csomagot venni, próba kép. Igaz amíg a köldökcsonk le nem esik, egyébként sem ajánlják a textilt, nehogy felázzon.
Szotak még hagyományos tetra pelust is használni, modern külső nedvzáró pelussal is.
Mosásukhoz öblítőt nem ajánlanak, bár azt én már egyébként se használok, ruha mosáshoz sem. Helyette ecet kerűl a gépbe, az közömbösíti a mosószert, ami ált. környezet és bőrbarát, a babák finom bőrszövetéhez igazodva.
Gyakorlati dolgokat Nándorka biztosan szívesen mond. :wink:

"Röviden" ennyit. :D

Ha valami érdekel, nekem egy csomó linkem van a témával kapcsolatba. :wink:

KépKép
KépKép
fioona

Fioona irtam az előző oldalon az adószámról.
ami szerintem még a textilpelus mellett szól és amin én nagyon ki vagyok akadva:miért kell egy lúrkónak még 4 éves kora után is pelenka.én májusi vagyok következő év júliusában már nem volt pelenkám.biztos kényelmes ez az "üvegház"
egyszerűbb kidobni...

Bridzsi

Kép
esztora

Bizony még Lilla is pelenkázik, pedig már a nyáron vissza tudta tartani a pisit. Sokszor akkor engedte el, amikor a pelus visszakerült a fenekére. Szerintem ez is azért van, mert az olyan kényelmes neki, mivel nem érzi a nedvességet. :( Még most se hajlandó a bilibe pisilni, bár elüldögél rajta.

Adószámról még egy naiv kérdés. Jár ez valamilyen kötelezettséggel, ha kiváltjuk neki. Pl. adóbevallást, kell neki készíteni? :oops: :roll:
Azért szeretném, mert üdülési csekket akarok megpályázni.

KépKép
KépKép
fioona

Fioona: köszi, ahogy megismeretelek, sejtettem, hogy ilyesmi áll a háttérben. De eddig ezeket még nem is hallottam. Nagyon sokat okosodik itt az ember.
Amúgy én sem használok öblítőt, hanem szintén ecetet.
meriann

Sziasztok!

Hú, csajok, én ezeket nem is tudtam a pelusról.. :oops:
Amugy mi Liberót használunk. :roll:
De én minden kakinál rosszul vagyok, nagyon érzékeny vagyok a szagokra. :oops: Szval vagy "csak" öklendezek közben, de előforsul, h utána megyek hányni is. :cry:
Ezért ha itthon apa, mama, vagy valaki, akoor ők szokták a pelust cserélni.
Nekem áldás így a pelus, hisz ha még azt mosnom is kellene.... :shock:
Amugy még nekünk is van pelusunk, de karácsonyra kapott wc szűkítőt, kikásat, amihez van létra is. Elül rajta, volt már, h sikerült is bele pisilni. Mi a bilit kihagyjuk. De pl. arra nem is szeret ráülni...
Meg én ilyen kis kényelmes vagyok. :lol: :lol: :lol:

Fioona:
lehet, h Nektek is ezt kellene kipróbálni....Sokszor hallottam már, h a bilibe nem, de ebbe igen.... :wink:
Vendég

Hajni van nekünk is wc szűkítő, meg fellépő is. Direkt vettem azt is, meg bilit is tavasszal. Gondoltam amelyikre nagyobb hajlandósága van, azt használja. Néha látja is, mikor használom a wc-t, meg mindig mondom is neki, hogy mi már oda megyünk pisilni, meg kakilni is, de egyenlőre nincs hatása. Erőltetni nem akarom, az már nálam se jött be apámnak. Engem sokszor elvertek, mert féltem a wc-től, és nem mertem ráülni. :( Ez oda vezetett, hogy sokszor voltak székrekedési gondjaim, és az oviban is féltem kimenni a wc-re. Ezt szeretném elkerűlni LIllával. Azért próbálom ösztönözni. Remélem a nyáron már lesz eredménye.
Marcus nagyon ügyes legényke, hogy ilyen jól halad vele. Büszke lehetsz rá. :wink:

Meri, én is itt a babneten olvastam sokat erről a témáról. Azért kicsit félek, hogy miként fog bevállni, de mindenképp kiakarom próbálni.

KépKép
KépKép
fioona

Sziasztok!

Jó ez a pelus téma. Még én is elgondolkodom rajta, hogy lehet, hogy textil pelust fogom megpróbálni. Aztán majd kiderül. Én azt sem tudom, hogy hol lehet már ilyet kapni. Én mindenhol csak az eldobhatósakat láttam, bár igaz nem is figyeltem a pelust eddig.

Az ecet öblítésen én is elgondolkodtam már, viszont kb 3 hete vettem 3 liter öblítőt, azt el kell használni. Amúgy nincs ecet szaga a ruhának? Bár gondolom hamar elszáll, ha van is. Mennyi ecetet raksz bele a gépbe? Amennyi öblítőt kéne?

Most megyek, jó éjt mindenkinek, üdv Nikó.

Kép
nikóska

Nikó nincs ecet szaga! :shock: Ezen én is csodálkoztam, de ha belegondolsz, egész nagy arányú higitás ez. Kb. annyi ecetet rakok mint öblítőt, de 1:10 arányú higításban. A száradt ruhát aztán lehet illatósítani, a szekrénybe helyezett illóolajjal. Lehet a gépbe is rakni, de nekem mindig eltűnik az illat száradás közben. :(
Pelust pl. a brendonban árulnak, vagy a Kékpandában is. Ezen túl nekem csak netről rendelhető címeim vannak.

Képzeljétek, nem fogjátok elhinni! Alig, hogy beírtam a bilis dolgot, a Lillus belepisilt a bilibe!!!! :D

KépKép
KépKép
fioona

Úgy látom ma katasztrofális a helyesírásom! :( Bocsi!!!!! :roll:

KépKép
KépKép
fioona

Nahát, egészen visszaringattatok ezekkel a témákkal a babakorszakba, de jó! Mondjuk ma már egy bevásárlóközpontban is folyton a kisbabákat mutogattam a férjemnek, milyen aranyosak... :D
Mondjuk éjszakára sajnos még az én fiamnak is kell pelus, remélem, tavasszal ezt is elhagyjuk.
Igen, a következővel is textilpelust fogunk használni, hiszen még meg is vannak a kisfamtól is a pelusok. Nagyon praktikus, h a pelust különböző patentolással méretre lehet állítani, így a picikétől a nagyobb korig végigkíséri a babát. Nem mondom, kicsit nagyobb a textilbugyor, mint az eldobós, de ez nekem nem okozot gondot. És bár nem volt csípőproblémája, megnyugtató volt, h a pelenka terpesztartást biztosít. Természetesen ebben sem kell bigottnak lenni - amikor utaztunk, nem zacskózgattam a pisis pelusokat, hanem ezekre az esetekre volt eldobós. Végülis eredetileg erre találták ki, csak aztán túlfutott a dolog.
Egy-két újat szeretnék azért beszerezni, mert láttam, h azóta is sokat fejlődött a kínálat. Jól értettem, h Te ingyenes termékmintát kaptál, Fioona? Mert olyat én is rendelnék.
És érdekelnének a linkek, mert kíváncsi vagyok mások tapasztalataira. Ezt az illóolajas dolgot pl. nem hallottam még.
Ja, és eldobósból is vannak lebomlók, ahogy írtad, én azokat is szerettem. Meg egy időben nem lebomló, de fehérítetlen pelust használtunk. Szóval vannak alternatívák, de persze a kórházi gyermekágyas reklámcsomagban (és itt a mi oldalunkon is...) nem ezeknek a hirdetéseivel találkozunk.
Leírnátok pontosan az ecet-dolgot? Én sem használok öblítőt, amikor a fiamnak érzékeny volt a bőre, akkor hagytam el teljesen, de ha az ecet jó, kipróbálnám.

Esztora, jókat ettetek? :wink:
Képzeljétek, én meg mostanában szinte kizárólag alkoholmentes sört iszom, mint folyadékot. Reggelihez is! :oops: Ettől elmúlik az émelygésem!

Vivi, mi újság, hogy vagy? Múltkor nem írtam: teljesen elérzékenyültem a leírásodon, h hogyan tudattad a pároddal a picike érkezését!
Vikit miért is nem látjuk itt mostanában?

Kép

Kép
nán-dorka

Viszont van egy problémám. Ha kicsit is többet sétálok, gáttájékon, gyakorlatilag ott alul mindenhol feszítő érzést érzek, ami csak azzal javul, ha leülök vagy lefekszem. Van vkinek hasonló???
(Sajnos a rosszullétes időszakban elhagytam az intimtornát, az biztos jót tenne, de még nem szántam rá magam. Ilyen ez a gyakorlás, ha belejöttél, már könnyű, ahogy Arwen írta, de elkezdeni néha nehéz.)

Kép

Kép
nán-dorka

Nagyon jókat ettünk!mondjuk csak módjával.
nem is gondoltam volna hogy ennyi embernek,kismamának volt méhlepény problémája.mikor mondom hogy mi van folyton ezt hallom ja nekem is ez volt vagy ennek annak is ez volt!
Hajni én nem a szülökre értettem hogy kényelmes az eldobható pelus hanem ahogy Fioona is irta a gyerekekre gondoltam.

Bridzsi

Kép
esztora

[quote="nán-dorka"]V írta:nán-dorkaiszont van egy problémám. Ha kicsit is többet sétálok, gáttájékon, gyakorlatilag ott alul mindenhol feszítő érzést érzek, ami csak azzal javul, ha leülök vagy lefekszem. Van vkinek hasonló???
(Sajnos a rosszullétes időszakban elhagytam az intimtornát, az biztos jót tenne, de még nem szántam rá magam. Ilyen ez a gyakorlás, ha belejöttél, már könnyű, ahogy Arwen írta, de elkezdeni néha nehéz.)

Most csak erre reagálok többiholnap.

Pont ugyanez van velem is. Csak jobban. Dokival még nem tudtam beszélni rólla. :( MOstanában kímélem magam, nem cipekszem,kevesebbet emelem Lillát, így jobb.

KépKép
KépKép
fioona

Ó, azt hittem ,az éjszakában már senki sem jön, megörültem nektek, Esztora, Fioona!!

De annak már kevésbé, h Neked is ilyen gondod van, Fioona. :( Mit jelent az, h "jobban"? Nálam mondjuk a "kicsit is többet sétálok" kifejezés 5-10 percre vonatkozott, sajnos.
Én süllyedésre gyanakszom, az intimtornás tapasztalatokra támaszkodva. Jövő kedden megyek a dokimhoz, meg fogom kérni, h vizsgáljon meg függőleges helyzetben is. Kriston Andrea modnta, h sokszor azért nem derül ki a belső szervek sülyledése, mert fekve nem érzékelhető a probléma.
És bizony, cipekedni egyébként sem szabad, szintén Andi szokta mondani, h a nőknek a karja lehet, h bírja a cipekedést, de a belső szervei nem! Neked annyival nehezebb, h Lillát még biztos meg kell emelni párszor. Én a várandósság alatt 1x emeltem meg a fiamat, még az elején, fájt is a hasam egy-két napig aztán...

Na, most már fekszem, aludni is kell!

Kép

Kép
nán-dorka

Na jó, még egy, Vivinek:
a Kismama dec-i számáéban van egy cikk az émelygésről, pl. h mik a hajlamosító tényezők. A neten is hozzáférhető a cikk. Örömmel olvastam, h a lánybabáknál nagyob ba a valószínűség, nem mintha nem tudnám, h nekem a fiammal is volt... :)

Kép

Kép
nán-dorka

Fioona:
gratulálok Lillának. :)

Esztora:
jaj, nem is amiatt írtam, hanem, h én kényelmes vagyok és nem fogok bilit mosni. :)

Nándorka:
Nem tudom, hogy mitől lehet, de mindenképp kíméld magad sztem..
Vendég

Fioona: engem érdekelne nagyon, hogy milyen fajta, illatú illóolajjal és hogyan (zsákocskában) illatosítod a szekrényben a ruhákat????

Mosószert azt használsz rendesen? Ha igen, milyet? Folyékonyt, vagy port? Milyen fajtát?

Én mosószert használok, a gépbe amit rakok az folyékony és
Dm-es, a fehéreket pedig porban áztatom, azt meg épp amilyen boltban vagyok. Viszont semmiképpen nem veszem meg az állattesztest.

A fehér ruháknál azt tapasztaltam, ha este beáztatom langyos vízbe (mosószeres) és reggel normál színes programon mosom, akkor gyönyörű hófehér minden és még a legmakacsabb szennyeződés is kijön. Nem kell fehérítő. Még az Anyósom is megdicsérte a párom ragyogó fehér ingeit, pedig tőle a dicséret nekem nagy szó.

Ha van még valami környezetkímélő praktikád, én nagyon szívesen meghallgatnám.

(mikroszálas kendőt már vettem és csak azt használom, az ecettel nagyon sok vegyi anyagot kiváltottam; ezek nekem nagyon beváltak)

Még annyit a mosásnál az ecetről, hogy fertőtlenít is. Nem elhanyagolható tényező.
meriann

Sziasztok!
Hajni formában vagyunk :wink:
Meri ma kezdtem a Lenkei csomagot voltam pisilni,szerintem a védőnő meglepődik majd a szinen :lol:
tudom hogy még nem lehet igazán változásról beszámolni de jobban érzem magam.már 1/2 2 van és még nem kellett magnéziumot bevenni.mondjuk én szedem a kalmag-ot is tőle.azért tudom hogy lasabb lesz az életem egy darabig.tudjátok hogy meglepődnek az emberek amikor nyugodtan sétálgatok egy nagyáruházban és nem rohanok?
tisztitószerekből én a frosch termékeit szeretem eléggé lent kell keresni a boltokban....ami jó azt rejtegetik

Bridzsi

Kép
esztora

Sziasztok!

Nán-dorka azt jelenti a rosszabb, hogy folyamatosan fájt egy darabig. Mikor megfordultam az ágyban, az az erőkifejtés is elég volt hozzá. :( Minden lépésnél fájt. Most már jobb, hogy kevesebbet emelek. Pár napja Lilla igényli, hogy reggeli, és vacsi közben rendes székben egyen, ne az etetőbe. Így nem kell annyit felemelgetnem. Azóta érezhető a változás, szóval szerintem is tuti arról lehet szó, amit te is gondolsz. Viszont menés kzben nekem csak jobb lábra való terhelésnél fájt. :shock: Ez azért érdekes, mert jobb oldalra van ugye a gátmetszés. Szerintem ez is közrejátszik. Nekem nagyon sokáig fájt, mivel méhnyakam is repedt, így azt is varrták. Aztán visszamaradt még, hogy a menstruáció első, erősebb napján nem tudtam állni, vagy egyhelyben állni fájdalom nélkül. Na, akkor már gondoltam, hogy ez gond lesz várandóság alatt. A tornával én is úgy vagyok, mint te. :( Folyton elfeledem.

Az általam ismert pelenkák lelőhelye:
http://www.babanatura.hu/
http://www.kekpanda.hu/search.php?search=mio
http://www.kekpanda.hu/category.php?bid=POP10511
http://www.happy-baby.hu/

Itt a babaneten a gyermeknevelés témában, a "Pelenka: melyiket válasszam?" topikban szoktam nagyon jókat olvasni. Igaz mostanában inkább a saját készítésű pelenkák a beszédtéma, illetve a Bambinomio. Állítólag ez utóbbi nem akkor csomag a babán, viszont lassabban szárad, de a legpuhább belsejű. :wink:

Meri én mosódióval mosok, egyedül a párom műszerolajos munkaruháját mosom a dm-es mosóporral. Szerintem elbírna vele a dió is, de ez a férjem rigojája, hát legyen. Folyékony mosószert készítek a porból úgy, hogy régebbi foly. mosószer-adagolóba felvizezem, és úgy teszem a dobba bele. Végülis amit foly.mosószert veszel, az is ugyanolyan mosópor+víz.
Fehérítésre szódabikarbónát teszek az előöblítő rekeszben. De lehet, hogy kipróbálom, amit te írsz, szódabikarbónával, mert nálunk nagyon kevés a fehér ruha, és nincs is külön fehér mosás. Azokat a Lillus ruháival mosom együtt.
Illatosításra, amelyik olaj tetszik, azt használd. Nemrég olvastam én is, és most advent alatt próbáltam ki, hogy öntöttünk ki gipszfigurát, és arra cseppentek pár csepp olajat. Ezt a szobába tettem, és még így is nagyon jól érzik. Pedig 25m2, és 3,5 méter magas szoba, úgy hogy egy szekrénybe is jó lesz. :wink:

Lilla most levetette a pelust, nem kell neki. :shock: Ez itthon OK is, de mi lesz, ha sétálni megyünk? :roll: Na becsurrantott a szőnyegre pont most! :mrgreen:
Anyukák ti, hogy csináltátok?

Mikroszálas kendőből azóta vettem direk "ablaktisztításra valót" Dm márkájút. Na az piszkosul szöszöl. Inkább takarítom a rendes mikroszálassal. :?

[quote]L írta:eírnátok pontosan az ecet-dolgot?

Mire gondolsz? Simán az öblítő tartályba teszem, a leírt hígításba. Ja, és még vízlágyító is az ecet, nem tudom mondtam e már, vízlágyító port sem használunk egy ideje.

Mosódió link:
http://shop.unas.hu/shop_artdet.php?shop_id=3487&cikk=NetBio_790978

Nekünk is Frosch wc tisztítónk van most, mivel nagyon megundorodom a várandóság óta a tömény ecet szagától. Egyébként, ha megnézed az összetevőket, simán be tudod keverni magadnak a szert, ha épp nem undorodsz a szagtól. :roll: :D

De talán a legjobbak a mosódiós oldalon található Sonett termékek, ha nem otthoni háziszerekkel akarsz takarítani. Csak azoknak már az ára is nagyobb, ahogy lenni szokott. :(

Nán-dorka nem ingyenes mintát szereztem, csak nekem még postaköltség is terhelné,de most egy olyan helyen sikerült rendelnem, ami kicsivel olcsóbb mint a többi, és a postaköltség is kisebb.

Na, remélem mindenkinek sikerült válaszolnom, ha mégsem szóljatok rám. :oops:

KépKép
KépKép
fioona

Fioona barátnőm kislánya is igy kezdte a szobatisztaságot.aztán ha séta van vagy éjszakára papirbugyit kap.nagy az öröm ha reggelre száraz a bugyi.
nekem mániám a mosás,hagyományos módszerekkel.kiprobálom amiről irtatok :wink:
nem kellett plussz magnéziumot bevennem ma.nagyon örülök neki.

Bridzsi

Kép
esztora

Köszi Fioona, már meg is rendeltem a mosódiót. Épp holnap akartam mosószert venni, így kipróbálom. Hát, hogy Tőled mennyi mindent lehet tanulni. Csak ámulok.
Küldök pü-t.
meriann

Esztora: szerintem a Lenkei alapcsomagban hatalmas dózis van mindenből. Őszintén szólva én csak ezt szeretném szedni, semmi + hozzá. De ezek szerint hatásos Neked is. :)
meriann

Meri nem jött meg a privi! :(
Az Iwiwen fenn van az email címem. Inkább oda írj.

KépKép
KépKép
fioona

Még most küldtem el, a fórum után. Hátha.
meriann

Válaszoltam!

KépKép
KépKép
fioona

Holnap nem leszek, mert mennem kell a képviseletre. :( Jól indul a hét, meg vásárolgatnom is kell ezt+azt.
Szombaton megyünk megnézni az ikreket. Ha érdekel valakit:
http://fuhur.euroweb.hu/ikrek/

Kép Kép
meriann

Helló Mindenkinek!

Nem nagyon írogatok mert nemigazán tudok mit. Velem most nincs semmi különös. Jövő hét közepén kell megjönnie aztán doki és kiderült hogy ottvan e még a cisztám. Hát izgulok mert dzeretném kihagyni a műtétet.

Olvasni olvaslak Titeket. Csak ámulok és bámulok hogy miminden okosságot tudtok. Akár a pelusdolog akár a mosással kapcsolatban. :shock:

Meri!

Tündériek az ikrek. :D Megnéztem minden képet. Hát a nagyobbik gyermek is nagyon helyes szerintem. Ők a férjednek a rokonai? Az anyuka hogy bírja a két picurral egyszerre? Vagy van segítsége?

Na mostmár megyek mert a párocskám már hiányól. Jók legyetek.

Puszilok mindenkit.
csipcsab

Bocsika az elgépelgetésekért. Remélem azért érthető. :oops: :?
csipcsab

Sziasztok!

Jo suru volt a hetvegenk..
Most mentek el sogornomek a 3 babyvel :lol:
Tegnap meg mi voltunk naluk :lol:
Szerencsere mar jol vagyok,de persze tudnek pihengetni.
Holnap sajna kell mar menni dolgozni,de mar ugy nezem,hogy csak 1-2 het es vegeztem a meloval :lol:
Nem hiszem,hoyg maradok jan vegeig,de persze attol fugg mennyire igenyli az utodom a "kozelsegem" :lol: :lol:
Ugyhogy mar nem sokszor kell koran kelni melo miatt :lol:

FONTOS KERDES A gyakorlott kismamikhoz:szerintetek a 15+2 nap nem korai az AFPhez?Ti mikor voltatok?

Olvasom itt a sok hazsnos dolgot a mosassal kapcsolatban,nem semmi miket tudtok!!!!!!

Mindenkinek jo hetet kivanok,remelem jol vagytok!!!!!!!
pusz

Kép

Kép
arwen07

Marietta: a 3 picúr a párom tesójáé. Van segítségük, mert muszáj.
Most az ünnepek alatt a nagyik segédkeztek, de állandó segítségre is szorulnak egy darabig.
Nem egyszerű most az életük, de ők egyszerre letudják ezt a korszakot a babáknak.

Jó éjt!
meriann

Amilyen gyagya vagyok, én csak a régi képeket néztem meg. Még szerencse, hogy Marietta benézet, és rávilágított tévedésemre. :D
Látom van szopipárnájuk! :wink: Milyen kis édesek! Gyorsan-gyorsan legyen május vége!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A fürdőkádat már akartam említeni, hogy én ilyet néztem ki. De jól látom, hogy ebben is sír a baba? Én azért akartam, mert állítólag ebben nem nyugodtak. Lilla az első hónapokban végig sírt. :(
Bár, ha úgy is van, még akkor is könnyebb cipelni, mint a piskótakádat, teli vízzel, friss gátsebbbel anno. :(

Jó éjt!

KépKép
KépKép
fioona

Az a kád még a nagyobb gyerkőcé volt. Őt is láttam szomorkodni benne az elején, de később mindig nagyon mosolygott ha fürdött. Ezután nekik az a csúszásgátló maci jön a nagy kádba. Kihagyják a hagyományos kádat.

Szép napot Mindenkinek!
meriann

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?