A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2006 őszi babák

Szaztok

Húúúúú, de sokat írtatok :shock: Nes tudok mndent visszaolvasni, bocsi.

Túlvagyunk a 2.hós oltáson, szegénykém délutánra elég nyűgi volt, este pedig hányt egy nagyot... De túlvagyunk rajta és ez a lényeg.

Beuka: Én is állandóan bosszankodok a popótörlő miatt, most már azt szoktam csinálni, hgy előre kihúzgálok egy-kettőt, mielőtt kinyitom a pelus. Persze van, amikor nem elég és akkor megint kirántom szinte az összeset egyszerre :roll:

Mamy: Sterintem is a fáradség lehet az oka, meglátod holnap, ha még mindig semmi, akkor hívd fel a dokit, hogy megnyugtasson, mi lehet ez. De szerintem szuperokosak a babák és ők tudják 99%ban, hogy mi kell nekik. No para :lol:

Sue :HAjrá hajrá, remélem visszacsalogatjátok a tejcsit.

Bencus tegnap óta ha közel hajolok hozzá, mélyen a szemembe néz, mosolyog és "megsimogatja" az arcomat. Megzabálom!! Persze Jaddel kezdte először :wink:

KépKép
Kép
jadey

Krisszi :Le a kalappal!!! Szuperügyi voltál!!!

JÓ ÉJT MINDENKINEK!! KÜLÖN ÁLOMMANÓK PETIKÉNEK! :lol: Kata, aztán holnap kipihentek legyetek! :wink:

KépKép
Kép
jadey

Sziasztok!

Petikének utólag is álommanók, ha mára már nem is hatottak, de akkor holnap éjszakára :wink:

Vizsga - még nem tom az eredményt!!! de sztem jó lett és köszi a gratulációkat :lol:

Még valami: lelkifurim van, mert állandóan nyomatom a szoptatás témát, de tény, hogy akinek van teje, az szoptasson, mert - többszázezres, világszintű, független WHO-s statisztikák alapján - ez a legjobb a babának hosszútávon. Mindig vannak és lesznek kivételek, de azért még nem kell megkérdőjelezni a tényeket. Akinek nincs teje vagy nem tud szoptatni, az is tökéletes anyuka lehet és tökéletesen egészséges kisbabája lehet.

A tápszer- és bébiételgyártók és forgalmazók Magyarországon módszeresen és rendszeresen megsértik azokat az előírásokat, amelyeket a WHO (Egészségügyi Világszervezet) erre vonatkozó Kódexe fogalmaz meg, s amelyet Magyarország is aláírt.

Magyarországi helyzet

Magyarországon a csecsemőknek mindössze egyharmada kap kizárólag anyatejet hathónapos koráig, holott évek óta köztudott és a gyermekorvosok által is hangoztatott tény, hogyebben az életkorban a babának nincsen szüksége semmilyen más élelmiszerre, még vízre sem, tápanyag- és folyadékszükségletét tökéletesen kielégíti az anyatej. Az anyatej a csecsemő természetes és optimális tápláléka életének első hónapjaiban: rugalmasan igazodik a baba szükségleteihez, tökéletesen emészthető, ráadásul számtalan összetevője erősíti a baba immunrendszerét és felvértezi későbbi betegségek, pl. cukorbaj vagy az elhízás ellen.

A cégek marketingtevékenysége mégis arra irányul, hogy az édesanyák minél hamarabb megkezdjék a csecsemők mesterséges táplálását. Az egyesület által kiképzett felmérők kismamákkal készítettek interjúiból kiderült, hogy már szülés után a kórházban az első babacsomaggal megkapják a "beetető" tápszer- és babatea-mintákat, vagy a cégek által szponzorált táplálási tanácsadó füzetkéket. A gyermekorvosi, védőnői várótermeket sokszor díszítik a tápszercégek logójával díszített plakátok, a bevásárlóközpontokban, drogériákban figyelemfelkeltő kihelyezéssel, különleges engedményekkel, kuponos akciókkal próbálnak kedvet csinálni a vásárláshoz.

Az egészségügyi rendszerben dolgozó orvosokat, ápolónőket céges ajándékokkal, konferenciák támogatásával próbálják megnyerni, a nekik címzett tájékoztató anyagok nem korlátozódnak a tudományos és tényszerű tájékoztatásra, és nem a szoptatás elsődlegességét hangsúlyozzák, amint az a Kódex alapján elvárható lenne. A termékek cimkéi és az óriásplakátokon vagy az interneten megjelenő reklámszövegek azt sugallják, hogy a csecsemőnek azzal tesznek legjobbat szülei, ha ilyen vagy olyan babatejet, bébiételt, teát vagy babavizet vesznek.

A reklámhadjárat valódi vesztese: a csecsemő

"Különösen kritikus a kérdés, ha abból a szempontból vizsgáljuk a dolgot, hogy valójában ki szenvedi meg leginkább a tájékozottság hiányát: természetesen a csecsemő. A csecsemő, akinek bizonyítottan a legjobb táplálék az anyatej, és aki nem képes érdekeit minimálisan sem érvényesíteni. A tápszer- és bébiételgyártók és -forgalmazók ezt az érdekérvényesítési képtelenséget és a mama (részben általuk gerjesztett) félelmeit váltják készpénzre. Tevékenységük ezért szinte minden civilizált államban komoly ellenőrzés alá esik, amelynek kiindulási alapja egy WHO ajánlás: Az anyatej-helyettesítő készítmények marketingjének nemzetközi kódexe" - mondta W. Ungváry Renáta, A Szoptatásért Magyar Egyesület elnöke.
A kiadások mértéke, az eladott tápszer mennyisége és a szoptatási szaktanácsadók tapasztalatai egyaránt azt mutatják, hogy sokkal több csecsemő kap tápszert anyatej helyett, mint amennyi valójában rászorulna. Ha még azt is figyelembe vesszük, hogy a tápszeren felnövő csecsemők a későbbiekben jóval gyakrabban szorulnak egészségügyi ellátásra, mint a szoptatott gyermekek, még visszásabb a helyzet.

Mamy, a tápszeres etetés - statisztika alapján - pont az elhízásra hajlamosít, nem étvágytalanságra. De ez a statisztika, vannak kivételek!

Eldugultam a témában.
:lol:

Evezzünk békésebb vizekre:

Ki milyen járókat vesz/vett (ha vesz egyáltalán)???

Tina - Te kérdezted asszem, börze: január 13. reggel kb f10-től. Törökugrató u. nem tom hányszám, a Gazdagréti közösségi ház.

megyek és takarítok egy jót :evil:
Krisz

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

krisszi

Hello!

Krisszi!
Jól feltaláltad magad a vizsgán :) Szerintem durva az a csaj, aki odaviszi a gyereket...Nekem sem lenne pofám.
Mi nem veszünk járókát, nem fér el 50nm-en.

Viszont nekem meg az a kérdésem milyen etetőszéket fogtok venni? Fát vagy műanyagot(ez sokkal sokkal drágább). Kinek mi a véleménye, miket hallott.

Mamy!
Nem evés: néha nálunk is van, szétvet az ideg, hogy nem evett 4-5órája, ilyenkor megnyugtatom és elalszik. Kb 30perc múlva felébred és akkor eszik. De volt olyan, hogy hamarabb akartam etetni és megint berágott...úgyhogy én hagyom aludjon, majd eszik ha éhes/ebb.

Angel!
Rosszul fogalmaztam: a baba popójánál nincsenek ezek a szemcsék, csak a külső borítás alatt. Most végigsimiztem az itthon levő 5fajta pelust és a Huggies is egy kicsit keményebb tapintású, a LIbero az jó sima. Amúgy a pelus novemberben volt gyártva és a másik csomi is ilyen. De amit régebben vettem, ott nem volt ilyen furi tapintású vagy nem figyeltem. Mindenesetre elhasználjuk, mert nincs vele gond, csak nem tetszik. Végülis ezek a szemcsék fogadják be a nedvességet és megduzzadnak, csak lehet, hogy a gyártás folyamán a vattaréteg és ezek a szemcsék nem lettek jól homogenizálva és töltve. Mindegy ez van.

Szép napot!
Edit

Kép
Kép
edi78

Beuka, a bebes samponnak BODZA illata van. En is a termekbemutaton tudtam meg.

cs
Vendég

Sziasztok!

Sajnos megint vissza tertünk a megszokott 40-es szopihoz :cry: De azért gondolom ez nem meg egyik napról a másikra.Reggel azért volt egy 70 is,de az nem nagyon volt elég még kellett pótlás hozzá.

Tudja valaki hogy a fogamzásgatló esetleg milyen hatással van a tejcsire?

Csengő:

Visszaírt a szopis tanácsadó és azt írta, hogy nagyon sokat rakjam Gabeszt cicire min naponta 10-12 alkalom. Ne adjak neki cumisüvegből enni és a játszócumit is dugjam el jó mélyre.
Amiket ti is mondtatok hogy minl többet legyen cicin!

Ma beköltözünk az ágyba Gabesszal hátha így többet igényli a cicit!

Mindenkinek jó hétvégét!

Edit

Kép
edit24

Krisszi,

Tök jó, hogy feltetted ezt a cikket. Legalább nem csak én jártatom a számat :lol:

járókatéma: jajj, haggyá' békén :roll: Anyám vett nekünk egyet, és állandó ütközési pont, hogy miért nincs benne. Miért a kndőben van, vagy a pihenőszékben, nem hagyom őt mozogni....egyszerűen nem érti meg hogy 1. Peti nem szeret vizszintesebn lenni, csak ha mellette fekszem. 2. a pihenőszékből jól látja mit csinálok 3. a hordozókendő NEM EGÉSZSÉGTELEN! Rendszerint, ha telefonon beszélünk, és rákérdez, hogy hol van most Peti, már teszem is le a telefont.... :?

Edi,

hogyan csináljuk a főzést, takaritást + gyereknevelést: SEHOGY :wink:
Havonta egyszer takarítok, de azért próbálom minél továnbb megőrizni a rendet.
mosogatást a férjem csinálja
főzni csak akkor szoktam este, ha P nem nyügi, mert akkor beteszem a konyhába a pihiszékbe, adok valamit a kezébe, és ő is dolgozik, amíg én főzök. most pl az üres szaloncukros papír a nyerő nála :lol: Ha nagyo nyügi a gyerek, csak akkor vagyok hajlndó főzni, ha a férjem dajkálja közben. Egyébként pizzarendelés....
mosni vizont minden reggel mosok, mert ha nem teszem, elönt minket a szennyes :roll:

na,ennyi

Ma azért lesz gyömbéres, meg chilis kesudiós csirke, nagyon remélem....
:lol:
sz_kata

Kitartás Edit (24)!!! Nagyon szuper ügyik vagytok, lesz ott tejcsi majd figyeld csak meg!!!
Az a fontos, hogy ezt te is elhidd, és egy percig se aggódj semmin!! (hát igen, ez sem könnyű, igaz?)
sz_kata

Sziasztok!

SzKata, jól van, jól van, értem én, de majd ha elkezd Peti mászni, akkor sem vesztek? Állítólag anyaideg-kímélő eszkoz: mászik a gyerek, csönget a postás, kiságyba már nem rakhatod be, hordozókendőhöz túl nagy, de nem akarod egyedül hagyni, nehogy felmássszon, leesen, fejreessen, magára rántson, stb :lol: ... nem tom, de állítólag jó szolgálatot tesz. Ricsi már egyre többet akar a szőnyegen forgolódni, a bölcsőjének rugdossa az oldalát és keresztbe fordul benne. :lol:

Etetőszék- minél nagyobb legyen a tálcája és legyen pereme. asszem műanyagot veszek, mert nagy tálcájút csak műanyagot láttam. kaptunk egyet a rokonoktól, de még nem tudom milyen, mert lent van Kiskunfélegyházán vagy hol. :lol:

ÁKata, szoboszló tök király volt, Ricsi végig nyugis volt, aludt vagy lökte a csajozós gügyögést. mindenki kész volt tőle. hála az égnek. persze ettől függetlenül megkaptam a "ne már, miért csak szopik, miért sötétban alszik, miért nem alszik
el a kocsiban" támadást. :lol:

estig no gép itthon, de majd jövök!
legyetek rosszak :wink:
Krisz

krisszi

Sziasztok lányok!!

Szuper idő van kint, amíg gyermekem levegőzik, költök pár sort!!

Jajj, Lányok!! Bejött a rémálmom!! 2 napja nem szoptathatok!! :cry: :cry: A poklok poklát élem meg!!
A történet úgy kezdődött, hogy végülis elmentem egy urológushoz, a Bajcsiba, beprotezsáltak!! A főorvos elszídta mindennek a háziorvosomat, mivel egy elég súlyos vesemedence gyulladásom van, ami mivel nem volt megfelelően kezelve, kiújult!! kaptam rá Cifránt, és kb. 4 napig nem szoptathatok!! Ha nem javul, kórház!! :( De már ma jól vagyok, szerencsére!! hétfőn kell hívnom a dokit, hogy hogy vagyok, és megmondja, mikor folytathatom a szoptatást!!
Lányok, drukkoljatok, hogy visszálljon rá Pistike!!

Elfogadta a tápszert, nem volt vele gond, de utána lázasan kereste a cicit, a szívem szakadt meg, ömlött a könnyem!! Mostmár picit talán könnyebben viselem, mert tudom, hogy az ő érdekében meg kell hamar gyógyulnom, és muszáj a tápszer!! :cry:
közben mag fejek mint az őrült, meg sokat kéne feküdnöm, amit úgy ahogy bírok csak betartani!! :?

Szóval nekem borzasztóan indult ez az év, de remélem jobban folytatódik!!

Megmondtam, ha ennek vége lesz, tápszert nem vagyok hajlandó meglátni a környezetemben!! Ezt én csak azért mondom, mert van tejem, és tudok szoptatni, de ha szükséges, elő kell venni!! Ezzel a visszaolvasott vitára utalok!! Akinek van tejcsije, igenis szoptasson, akinek pótolni kell, az pótoljon, vagy csak tápszert adjon, és nem szabad, hogy közben lelkiismeret furdalása legyen!!
De aki teheti, tegyen meg mindent azért, hogy tudjon szoptatni!!
Itt mindenki ügyes ebben a topikban, és mindent megtesz a szopiért!! :P

Amúgy már majd képet is dobunk fel apával holnap, mert régen tettük meg!! :wink:

Háztartás: Én főzök, mosok takarítok, mert sajna muszáj, igaz most fel vagyok mentve!!
de rengeteg a segítségem, apa szinte az egész takarítást átvállalja, én főzök, mosok, mosogatok, stb., de közben Pistikét felváltva dajkáljuk, ha kell!!
Én szeretnék venni járókát, fát, és jó nagyot, hpgy a konyhában ellegyen velem Pistike!!Szerencsére jó nagy tágas konyhám van!!
Jelenleg még a babkocsijában nézelődik, ha én a konyhában foglalatoskodom, dehát egy idő után "zárt" tért kell neki kerítenem!! 8)

Mentem lányok, felolvasztom a levegőn rekedt fiamat!! :lol:

Puszi!! Melódia

Kép
Kép
melódia78

Jajj, még egy szó!!

Én ahol érem, meg szoktam szoptatni a fiamat, és nem érdekel senkinek a rosszalló tekintete!4

Amikor urológián voltunk, szoptattam a az ultrahang várójában, közben jöttek-mentek az emberek, de lesz@artam,a gyerekem éhes volt!!
sőt, szoptattam én már kocsiban, a dugóm közepén, miallatt a kamionos mögöttünk leskelődött!! 8)

Eldugultam!!
Melódia

Kép
Kép
melódia78

Sziasztok!

Krisszi! Jó, hogyfelhoztad a járóka témát, már nekem is eszembe jutott, mert mi biztos, hogy veszünk, de semmi ötletem nincs, nem tudom melyik a jó, úgyhogyvárom én is a tippeket :)
Ja igen,és tegnap ezt elfelejtettem írni, hogy nagyon ügyi voltál tegnap, biztos, hogy sikerült!

Csengő! Á bodza! Köszi :)

Melódia! jaj ez nem hangzik túl jól. Hülye háziorvos! Mielőbbi jobbulást Neked!!! elhiszem,hogy most milyen neház lehet, nagyon drukkolok, hogy utána vissza tudjatok állni a szopira!!!

Bea

Kép
Kép
beuka

Sziasztok!

Járóka:
én kb. 2 hónapja vettem nekik egy fa járókát, állítható fekvőfelületű (3 szint), görgős (fékezhető), a Bambino babafutártól rendeltem másnap ki is hozták. Szuper, imádjuk, a csajok borzasztó sokat pörögnek benne, és én is nyugodt vagyok, hogy jó helyen vannak. Ráadásul rájuk látok a konyhából is, mert egybe van a konyha, étkező, nappali, és a járóka a nappaliban van. Amikor látom, hogy elfáradtak átviszem őket az ágyukba, de néha még a járókában is elalszanak.
Ja és a mienk 100x100-as, mert a 120x120-as már nagyon belógott volna mindenhova.

Melódia,
nagyon sajnálom, hogy ilyen gondok vannak most nálatok, de ne félj nem lesz baj! A lényeg, hogy fejjél sokat! Én is baromira aggódtam anno, hogy mi lesz, ha Zsófi rászokik a cumisüvegre, mert mikor fájt a pocija néha csak abból volt hajlandó enni. És lám, mióta elmúlt a hsafájós korszak nem hajlanó a cumisüveget még csak a szájába se venni. Szóval ne aggódj!

Kép
baba888

Sziasztok!

Köszi mindenkinek a tanácsokat, és bátorítást. Végülis képzeljétek, nem ébredt meg éjjel Geszti, reggel fél 8-ig aludt!!! :shock: :shock:
Pedig végig csak félálomban voltam, ugrásra készen, elég szarul aludtam emiatt... Aztán meg olyan hülyeségeket álmodtam, szörnyű. Na aztán reggel úgy rábukott a cicire, mint aki egy hete nem evett! Jól be is kajált, aztán aludt tovább. A cicim egyébként már fájt reggelre, de nem akartam fejni, hogy legyen bőven ha szopizni fog.
Szóval nem tudom, mi lehetett, valószínűleg csak a fáradtság, hálistennek. És ezek szerint délután ennyire jóllakott...

Nem nagyon tudtam visszaolvasni, ezért bocs ha valaki kimarad.

Tartozom a sajtos kenyér receptjével. Előrebocsájtom, hogy ez a recept speciálisan a mi kenyérsütőnkhöz van, de ettől még szerintem bármelyik másik gépben is elkészíthető. (Nekünk Clatronic van).

800 gr-os kenyérhez hozzávalók:
250 ml víz vagy tej (én tejjel szoktam)
30 gr margarin vagy vaj (én vajjal szoktam)
1 egész tojás
1 teáskanál só
1 evőkanál cukor
200 gr reszelt sajt
500 gr kenyérliszt + belekeverve fél teáskanálnyi sikér
1 csomag szárított élesztő

A hozzávalókat ebben a sorrendben kell beletenni, annyit lehet hogy a liszttel összekeverni a sajtot, de az élesztőt külön a tetejére kell szórni.

Hű most mennem kell bocsi, Geszti megébredt és nyűgösnek tűnik, de jövök vissza,a szoptatós bogyókat is kérdezte valaki!

Kép
mamy

Sziasztok, Lányok!

Mamy,
kösz a receptet! :D Feltétlen kipróbálom majd!

Krisszi,
örülök, hogy ilyen jól sikerült az út. Vizsgajegy: mennek a drukkok! :D

Járóka:
Kata, bocs, de szerintem a mamádnak kicsit igaza van, ami a szabad mozgást illeti. Ezt azért irom, mert a sógornőm uabba a cipőbe járt az ő Petikéjével, mint Te a Tiéddel (csak kézben maradt meg, ill. a játszószékben, kiságyát nem szerette stb.), és később lettek apróbb gondok/késések a mozgásával (ezt pontosan nem tudom részletezni, de most már abszolút semmi gond!), és azt mondta, a következőnél már másképp fogja csinálni... Petike nagyon sokat volt játszószékben, azt tudom...
Mindettől eltekintve én nem vagyok egy nagy járókabarát, de kaptunk egyet, és azt, ha kell (és kelleni fog!), használni is fogjuk. Én a fát preferálom, mert a rácsokban meg tud kapaszkodni a gyerek. Babakomp nem fog játszani, de a hintácska igen, persze csak ha már rendesen tudnak ülni.

Puszi - Kata

ákata2

Angel79,

ínye nekünk is ott dudros Én is csak néztem remélem nem ott bújik ki először.
Szopizás nem javul ,ma már sírtam is mert evett 11kor 50got fejtem 30at ,aludt 2ig és utána csak 20at evett,nevetett kacarászott,ficánkolt,én meg bőgtem ,miért nem eszik.aztán beletukmáltam 20got,majd 30at 2 óra alatt.Nem tudom jól csináltam-e de félek nehogy kiszáradjon,hogy nem eszik.Egyébként ezzel a módszerrel,teljesen kicsinálom a bimbómat,már fájdogál és nem látok semmi eredményt,ha a gyerek nem hajlandó enni nem tudok mit csinálni.Ma feleszméltem mosogatás közben, azóta nem eszik mióta szedi azt a szar köhögés elleni gyógyszert,még holnap kéne bevenni 2x ,de nem adom Neki.Kicsit kivagyok,mert nem több a tejem,bár egy nap alatt ugye ne várjak csodákat-.........

ez a nátha meddig fog még tartani Nála?Már két hete szörcsög....
Kinek meddig tartott???????????????

Edit24,

kérdezed mikor kell fejni,mikor a másikból eszik,nem előtte-utána ,Vele egyszerre.Viki már megszokta ott brummog a füle mellett, igaz nem eszik sokat és még nem látom az eredményt,pedig úgy szeretném látni....
fogamzástablettáról kérdezted ,a tanácsadónak ez volt a 2. kérdése szedek e ,mert ez is jócskán befolyásolja,és azt mondta ne szedjem ha nem okoz nagy problémát.
Küzdjünk a tejsiért,bár Én most legszivesebben feladnám,mert kikészít a gyerek ezzel a nem evéssel,de amellett,hogy ilyen keveset evett 170got hízott egy hét alatt...de mitől??????????

Beuka,
dokibácsink elmesélte,felesége is kint altatta kislányukat,nyári baba,hiába mondta doki neki, hogy lesz még november is a felesége azt mondta akkor, majd megoldja,de most szeptemberben gyönyörű az idő ,miért ne kint aludjon.Erre novembert se kellett megvárni,kapja a telefont egy szakadós napon a doki,a lány csak üvölt-üvölt..nem alszik el.Erre mondta doki párjának, Ő megmondta és kénytelen volt a nő szakadó esőben esernyővel sétálni menni.Utána mikor szoktatták a benti alváshoz,45percig ordított a gyerek mikor felvették megnyugtatni.......
:)
Jó fej a doki nagyon, hogy ilyen tapasztalatokat megoszt Velem,ja de ezt azért mesélte el,mert
Viki is órákat alszik a levegőn,és ha nem kint alszik akkor vagy cicin, vagy ringatva ölbe.....
:)
sue
suezika

Sue,
milyen mérleggel mértek? A hagyományos nekünk teljesen fals eredményt mutatott szopás után. Ezért vettünk digit.
Kitartás!!!

Melódia,
jobbulást neked. Rémes lehet, hogy nem szoptathatsz, de a Cifrán tudtommal elég erős szer - úgyhogy nem csoda. De legalább hamar rendbehoz.

Lányok,
Fitolac mennyi idő után hat? Tegnap kezdtem, és még semmi. Laktoherb nekem több tejet csinált - és hamarabb -, viszont Lilike hasfájós volt tőle most is...

Puszi - Kata

ákata2

Kata ,
nekem fitolac nem jött be,viszont laktoherb igen ,én 1 liter vízbe 1 filtert teszek,az nekünk nagyon erős volt ahogy írják és Vikinek így nem fáj pocak.

tefál digitális mérlegünk van de sajna borzalmasan érzékeny.utálom,de most kénytelen vagyok használni.
sue
suezika

Sziasztok!

Edit24!

A kapszulából én napi 3x2-t szedtem, mert testsúlyfüggő az adag. De a neten ha rákeresel vagy írsz a forgalmazónak, pontosaabb választ kapsz talán.

Ákata!
Nekem a fitolac már másnapra kőkemény melleket produkált. Lehet hogy nálad később jelentkezik a hatása.
Örülök hogy bevált a szélcső!

Suezika!

Gesztinél 1 hétig tartott a nátha. Mit adsz neki? Mi használtuk a nurofent, fenistil cseppet, orrcseppet, de utóbbit csak 2-3 napig. Cebiont is kapott napi 5-6 cseppet, de ezt azóta is adom folyamatosan.

Bocs hogy ilyen szűkszavú vagyok, de félkézzel pötyögök, balomban Geszti fetreng, nem akar meglenni a szőnyegén...
Még próbálok jönni.

Kép
mamy

Sziasztok :)

Hát titeket nem lehet egyszerűen követni :) Ha az emberlánya nem olvas/ír nektek egy napig már "cseszheti" is :) Nem semmik vagytok.

Hűű valamelyikőtök írta, hogy 2 hónapos babája nyáladzik, és tömi a kezét a szájába. Niki uyganez, de komolyan mintha a foga jönne, totál nyálas a ruhája, és már gondolkodom, hogy előkét rakok rá. Doki azt mondta van egy kis penésze, de én nem láttam/látom, mindegy ecseteltem neki, na attól még jobban nyáladzott. Mitől lehet ez?
Más. Niki állandóan felülne, sőt elég komolyan fel is húzza magát ülő pózba, félek nem e árt a gerincének..szerintetek?

Na megyek is ennyi időm volt, kb 1 óra volt mire csak elolvastalak titeket. Indul a fürdés :)

chesti

Sziasztok!

Sue, de jó, hogy nem töröltem a szopis tanácsadó mailjét!
Én azt kérdeztem tőle, hogy lehet-e az, hogy oltás után kevesebbet eszik, és 2 hétig egyáltalán nem hízik a baba? Ezt írta:

"Kedves Kriszti!
Igen, ilyen van, sőt elég gyakori, hogy oltás után jó bevitel mellett sem gyarapodnak a babák: másra megy el az energia. Ugyanúgy, ahogy ez betegségek idején is általános. De ne aggódj, majd behozza:o))"

A kulcsszó: ugyanúgy, mint betegség idején!!! Ha te náthás vagy, akkor te sem tudsz nagyon enni, mert a betegség legyengít. uez lehet Vikivel is.
És azt írtad, hogy a 20 gr után kacarászik...Hát egy biztos: az éhes baba sok mindent csinál, de nem nevetgél! :D Szerintem akkor és ott annyi elég volt neki. Ne aggódj!!!! Most kisebb a kajaigénye, mert náthás (az orra is el lehet dugulva, úgy szopizni meg művészet), de Hízik!!!! tehát ő most így működik. Amíg nevet, nincs gond. szopiztasd, fejjél közben, és LÉGY NYUGODT!!!
mi sem eszünk minden étkezésnél uannyit...(még jó, úgy néznék ki, mint egy bálna... :D )

Beuka, a pontos elérhetőséget Szkata írta le a múltkor, az lll honlapján volt.: http://www.lll.hu/book/export/html/10

Edit24, hajrá, ne add fel, az eredményre kell egy-két napot várni, de szerintem jó úton vagy!!! :D

Krisszi, nagyon ügyes voltál vizsgaügyben (is)! meg teáztatás, hozzátáplálás ügyben is...én is néha emelt hangon elküldeném a família nagy részét melegebb éghajlatra, de ekkor olyan megalázóan tudnak beszélnivelem, meg jön az
"ez a hála, amiért felneveltünk/neked sosem jó, amit mi mondunk/ mész a saját fejed után, pedig csak segíteni akarunk/nekünk több a tapasztalatunk/nagyon nem jól látod a dolgokat..."
ettől legyen az embernek sok teje, ugyebár.... :twisted:
és ami a legirritálóbb, hogy hiába ugatom, hogy WHO így, szakirodalom úgy, szopipárti gyerekdokim így...NEM FIGYELNEK ODA!!!magyarázok az előtejről, erre: aha, és nem nagy neki a 68-as rugi? :twisted: :twisted: :twisted: ettől be lehet dilizni...
és ezt nem is szembe mondják, hanem anyósomnak, hogy "ezek a mai fiatalok, nem teáztatják azt a zsegény gyereket, pedig biztos szomjas, ha annyit eszik..." hogy hol a logika, passz....
-ha túl sokat eszik, akkor teáztassam
-ha túl keveset, akkor is, hogy ne legyen éhes...
-ha eleget-na olyan nincs, bizos elmértem vmit...azért adjak egy kis teát... :D komolyan, ez már röhej...

Melódia, jaj, nagyon sajnálom a dolgot, de fogd fel úgy, hogy hamar, és végleg meggyógyulsz!!! nagyon drukkolok, hogy mielőbb újra szopizzatok! légy erős, és fejj szorgosan!!! és pihenj!!!!

Mamy, én is köszönöm a receptet!!! babahíd: mi ilyet még nem csináltunk, de úgy tűnik, Gesztike tornászlány lesz! ha örömét leli benne, akkor sztem nincs gond.
Nem evés: ha fáradtak, tényleg nem esznek, csak nyűglődnek,és előbb-utóbb elájulnaka fáradtságtól, de reggelre újra széles mosollyal ajándékozzák meg az addigra félig megőszült, kialvatlan szülőt :D !

Ákata, Fitolac nekem sem jött be végül, pedig az első nap jó volt...visszatérek a laktoherbhez, igaz, abból én max. mennyiséget iszom. Ha viszont fáj a babapoci, akkor jobb a Fitolac...vagy homeós bogyik, esetleg. De a sör tényleg működik! próbáld ki!

Járóka: nem hiszitek el, de ma délután merült fel itthon, hogy kellene..! mi fát szeretnénk venni, abban meg tudnak kapaszkodni, és az ülésnél is jól megtámasztja őket. A hálós nekem nem bizalomgerjesztő, lelki szemeim előtt látom, hogy kiszakad,baba kiborul, jjaaaajjj...(jó, hülye vagyok, tudom :D )
Holnap elnézünk a Corába, és a baby planetbe.
Nálunk Gergő a hálóban van, és ha főzök, vagy netezek :D (a nappaliban), akkor nagyon rossz, hogy nem látom. A pihiszék nem szimpi, mert nem lehet egyenesre venni a hátát (nekem autósülésre hasonlít még mindig), és abban nem tudnak mozogni, forogni, kúszni-mászni.

Puszi, Angel
Vendég

Sziasztik!

én eddig, bevallom, látatlanban brendon-ellenes voltam, de most felmentem a honlapra, ajánlom mindenkinek járóka ügyben...
holnap nyitásra megyünk, nagyon jó árban van fa járóka!
és kengurut is nézünk!!!

Puszi, Angel
Vendég

Sziasztok,

Képzeljétek, volt egy mini-talink Jadey-vel :P

szupi volt, a két srác között már szövődik a barátság, teszünk fel róla képdokumentációt is :lol:

Sue,

pont ugyanazokat akartam irni, mint angel, nevezetesen, hogy éhes baba nem kacag, és hogy 170 egy héten nagggyon jó, főleg, ha beteg.

Ákata,

nem vagyok járókaellenes :lol: csak nálunk még nem jött el az za idő, amikor P jól érzi magát benne. És én a piehnőszékben is keveset tartom, főleg akkor, amikor a mosdóban vagy a konyhában ténykedem. Persze ágyon, vagy földön, játszószőnyegen is elvan, de szigorúan csak akkor, ha mellette fekszem és aktivan vele foglalkozom. Egyébként hordozókendőben van, és már megkérdezetm másik topikban olyanokat akik több gyereket "hordtakmás ki" így, és nagyon jók a tapasztalataik, az ilyen babáknak nagyon jól, és hamar kialakul a mozgáskoordinációjuk, szóval ettől nem parázok. attól már igen, hogy mi lesz velem, ha kinövi a pihiszéket és én főzni, ne adj isten hajat mosni akarok. Remélem, addigra megbarátkozunk a játékokkal megpakolt járókával :wink:
Ja, a fa szerintem a legjobb, és görgethető legyen, hogy oda tudjátok gurítani, ahol épp vagytok. A brendonban tényleg jók vannak!!

Megyek, óóóriási hiszti van...
sz_kata

Sziasztok!

olyan szomorú vagyok: láttam a neten egy tuti 3kerekű bkocsit, az eredeti ár feléért, nem volt gépem és már el is adták. egy nap alatt. :cry:

még jövök, kaja van

krisszi

Mamy,
Igen velünk is megesett.Örülök, h reggelre minden rendbejött.

Krisszi, olyan szép babakocsitok van- miért veszel újat?

Jadey, Sz_Kata,
KÉPEK!!!:)

Melódia, gyógyulj meg gyorsan pls!

Sue,
Nálunk a nátha kb 2-3 hétig tartott- én már majdnem felkötöttem magam az éjszakai porszívózásoktól.

Chesti, Zsófi ökle is a szájában van és hihetetlen nyálzás "folyik"..
rolex

Sziasztok!

Krisszi:
Vizsgán ügyes voltál! Börzét én kérdeztem - ha lesz időnk, majd kinézek.

Járóka: mi kaptunk egy hálósat - de az nem szimpi nekem, mert szerintem a hálóból nem lát ki rendesen a babu.
És kaptam kölcsön egy fát is - de az meg nem tudom hol fog elférni a pöttöm szobánkban. Konyha sajnos kicsi, nappali nincsen.
Úgyhogy azt hiszem én szívni fogok ezügyben.

Etetőszék - én eddig abban a minimalista asztalra szerelhető székben gondolkodtam, mert kicsi a konyhánk. Az nem praktikus szerintetek???

Mert az a műanyag az iszonyat helyet foglal el.

Csengő: Csörcsögés nálunk nem múlt el, míg itthon voltunk, csak jobb lett, és Erdélyben elmúlt teljesen, de ahogy hazajöttünk megint szörcsög kicsit. Én nem adok erre semmit, csak párásítok.

Jadey - Sz_kata:
Minitali - kérem szépen ez nem ér!!! Hátrányos helyzetű kültelki kisnyanyuszokra tekintettel csak semmi minitali. :lol:
Képeket szeretnék!

Krisszi again:
Miért szeretnél 3 kerekűt? Nem jött be a Peg Perego???
(nekem van egy 3 kerekű Chicco-m, de csak fél éves kortól ajánlott, viszont kipróbáltam terepen (erdőben), és szuper jó a rugózása.
Amúgy egy olcsóbb kis Greco-t vettünk, amin sajna átfúj a jeges szél, nincs rugózása, viszont kicsi és könnyű.
Tökéletes babakocsi szerintem nincs.

Angel:
Bézs szőnyegen esett folt (makula) - szerintem próbáld ki mosószappannal átsikálni! Nekem ma brutáldurva khakhafoltokat 1 perc alatt úgy kihozott, hogy nem hittem a szememnek.
Amúgy párommal nyáron azt állapítottuk meg, hogy a Vanish szappan meg a mosószappan az tök ugyanaz. max. illatosítják.

Ciao,

Dorka

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973

na, megvolt a kaja. Ricsi tán már alszik is.

Rolex, ez csak olyan trendi babakocsi lett volna, másodiknak. nem praktikus, viszont kooool :lol: nagyon hülye vagyok. ahogy ismerem magam, addig fogok utánajárni, míg kerítek egyet.

Milyen szép idő volt ma is!!! hatalmas mázlink van a januárral, meg eddig szinte az egész téllel, nem?

jaj, el ne felejtsem! nem tudok privit írni, egyszerűen nem küldi el a rendszer!!! nem bunkóságból nem válaszoltam, hanem mert nem MEGY. :wink:

Járóka - milyen árfekvésben gondolkodtok? Barátném szerint 40-et nem ér (nyolcszögletűt néztem ki a B-ban), vegyek inkább használtan. hmm. viszont használtan cska hálósat árulnak, azt pedig nem veszek. 10 körül lehet kapni gagyit. kérdés, hogy szépet vegyek-e horroráron, ami lakásdísz is egyben és tuti nincs benne káros anyag, vagy vegyek 10-ért négyet? :lol: Vélemény?

Angel, mennyi a jó ár? nekem csak a tavalyi katalógusuk van meg, hááááát. azért annyira nem olcsók: 25-60 ezer a szórás. :?

krisszi

Sziasztok!

Linda: Jó alvókája van Laurának. Örülj neki nagyon! Nálunk én vagyok ilyen rossz alvó, néha a bárányszámolgatásnál a végtelennél tartok :lol: Védőnő azt mondta, hogy ne csodálkozzak mert hogy örökletes is lehet ez az alvásprobléma :?
Szóval te növényszakértő vagy? Kaptunk most ajándékba egy Benjamin fikuszt és hullik a levele. Szerinted ez általános, valaki azt mondta hogy télen ez természetes, meg hogy még barátkozik a környezetével. Hát nemtom én semmit nem értek a virágokhoz, nálam minden kihal, de ez most olyan szép:) Szeretném ha megmaradna...

Angel: Idegesítő tud lenni valóban amikor megtudod mástól, hogy állandóan az a téma hogy te hogy neveled a gyerkőcöd. Én mindig azt hallom vissza, hogy azért sír a Kitti mert én össze-vissza eszek mindenfélét, meg szénsavasat iszok stb. És ezt egy olyan nő mondja mindig aki azért nem szült mert félt a szüléstől hogy belehal. No comment....

Mamy: Nálunk is van hídba lemenetel. Sőt amikor a konyhába vagyok az autósülébe szoktam egy kicsit betenni és onnan már majdnem kihidalt annyira ficánkolt, úgyhogy már nálunk is esedékes ez a járóka ügy. Mi is olyat szeretnénk ami gurulós, és jó tágas, és persze állítható magasságú.
Etetőszéken még nem gondolkodtam.

SZ_Kata: Hajcibálás nekem is ismerős. De nekem már markolt bele a mellbimbómba is... csillagokat láttam úgy fájt :roll: A szememet is szeretné kikaparni soxor, meg a karomat is úgy csípi majd besz@rok... bocsi :lol:

Melódia: :cry: vesemedence gyullcsi, szegény. Jobbulást, és ne sírj, mert én is megkönnyeztem, hogy nem szoptathatsz.
Ma olyan szépen evett a Kitti öröm volt nézni, egy csepp se folyt ki a száján, büfi aztán már húzta is a lóbőrt. Mindenkinek ilyen békés elalvást kívánok :wink:

Niki nyálazik. Szerintem akkor szokjál hozzá, mert valóban olyan lesz mint egy bulldog ahogy baba írta :lol: találó kifejezés volt.
Nálunk már 4 és fél hónapos, és én van hogy a nyálával fel tudnék mosni annyira folyik neki, de fogat még sehol nem látok. Pedig az okos rokonság már tudja hogy azért nyálazik!!! :x

Edi: Pampersel még nem volt ilyen tapasztalatom, viszont én a Liberoba találtam ilyen sódarabkákat, de azt is csak egybe láttam. Nekem még mindig a pempi jön be, mert azon édi álattfigurák vannak :lol: na jó nem csak azért:)

Hajhullás: védőnénim megnyugtatott, hogy sajnos amít szoptatok megvan rá az esély hogy hulljon a hajam:( Mondta szedjek vitamint, de azt nem mondta mit?! Valaki szed valami vitamint?

Csajok, már nagyon kell vigyázi ezekre a bébikre. Ma a konyhába csinált a párom hamit, és volt egy tál ami tele volt reszelt sajttal. Csak ott áldogáltam a babyllával a kezembe egyszer csak azt látom, hogy a tál a kezében van :shock: még jó hogy nem dobta el, szerettem volna a földőr szedni a reszelt sajtot... Szóval már nagyon résen kell lennünk, hogy hova hadonásznak.

Na én mára eldugulok, megyek csicsizni, mert tegnap buli volt és hajnal 5-kor feküdtünk le :oops: Úgyhogy kicsit kimerült vagyok, de hát megérdemlem, minek voltam fent addig?

Puszi és jó éjt mindenkinek:Bettus

Kép
bettus79

Sziasztok!

Angel79:

Nem adom fel mindent megteszek hogy sikerüljön, ma már másodszorra szopott 70-et ami nagy szó nála. Mindent beleadok hogy sikerüljön.

Hétfőn megyünk a 2 hónapos szurira.Remélem minden rendben lesz és nem lesz nagy sírás.
Szerintetek ha szuri után belázasodik elég egy fél kúp is vagy egy egész?

Na megyek is mert apuval van Gabesz!

Jó éjt

Kép
edit24

Dorka, már válaszoltam is. Szóval ha még egyszer vennék babakocsit, akkor is Peg Peregot vennék, mert imádom. szép, könnyű, praktikus.
De a háromkerekűt kinéztem már vagy 10 éve és ez a szívem csücske. esélytelen vele közlekedni kis helyeken, kisboltban, bunkó autósok között, nehéz összecsukni, de akkor is. hülye vagyok. meg most "gazdag" is, kaptunk pénzt karira.

Gyere akkor a börzére, tök jó! :lol:

OFF TOPIC.
Lányok. Mit tennétek????
Tanácsot kéne adnom egy egész életre szóló lakással kapcsolatos döntés meghozatalában.
Szitu:
adott egy lehetőség: gyönyörű nagy ház, fullos helyen, medence meg minden. A ház 2. és 3. emeletén lehetne lakni összesen 240 nm-en, külön lépcsőház van, meg kocsibejáró. Az elsőn a szülők laknak. jófejek, de azért nem mindig egyszerű velük. viszont bébiszitternek elsőosztályúak.

másik lehetőség: szintén jó ház, újépítésű, 240 nm - ugyanakkora, mint a fenti lakrész, kétemeletes, nem annyira nagyon nagyon kiemelt helyen, de azért jó helyen. önálló, szeparált, külön kert, kertkapcsolatos nappali, terasz, stb. szülők autóval 10 percre. magánélet van, de szülői segítség és közvetlen közelben bolt, stb nincs.

Mi a véleményetek???? három kisgyerekkel melyik tűnik jobbnak?

Köszi :wink:

Szurkolok a kis és nagy betegeknek, a szopisztrájkkal küszködőknek, kitartás!!!! puszi!

krisszi

Bettus,
Ha ez "megnyugtat" én még mindig mindennap eszem az elevitet és így is csomókban hullik a hajam.. Ez ezzel jár..
Krisszi, ismerős az érzés. Én sem bírok dolgokról lemondani, ha a fejembe vettem. Nagyon ajánlom a mi bkocsink típusát. 3 kerekű és nagyon jól ki tudjuk használni. Állítható lengéscsillapítók is vannak rajta...:))))) Hátrány: nem bírom el. Kép Zsófi verdája
Boróka, Chicco S3? Csak a sportrészt vettétek meg?
rolex

A kéziféket majd elfelejtettem....:) Krisszi, nekem az 1. megoldás jobban tetszik. De belátom, h kemény döntés.
rolex

Rolex, ismerem, gondolkodtam is rajta, de ez nekem nehéznek tűnt és nem volt olyan könnyű manőverezni vele, mert nagy, hosszú és tágas kocsi. hidd el, expert vagyok. :lol: a peg peregoval tök könnyű nyomulni, fél kézzel felemelem, fordul-pördül, hipphopp, kocsiba be-ki, összecsukni, kinyitni, nem kell kerékleszerelés, isofix, talpra a hordozó és már indulok is.

Quinny Speedi SX az álmom. csak a sportrész kéne. végülis újonnan 70. :oops: most 40 lett volna. ERgo két kocsim lett volna egy áráért, ami aztán MINDEN igényemet kielégíti. a Quinny csak a trend miatt kellett volna, tök használhatatlan.

bakker, mit írogatok én itten hülyeségeket, még két tételt meg kell néznem.

Melódia, külön drukk Neked és ne aggódj!!! Simán tudsz majd szoptatni, csak ne idegeskedj :wink:

léptem, pusz!

krisszi

Rolex, ezt a színt vettem volna én is, amúgy! Szép és uniszex. :wink:

krisszi

Sziasztok!

Csak átfutottam a mai napi termést. Beni még nem alszik, csak szenved, de dunsztunk sincs, hogy miért. Végülis ezt csinálja cirka 4,5 hónapja minden este, de egyszerűen nem tudunk rájönni a bajára. Minden este ringatni kell! :(

A felvetett két témához szeretnék egy kis "okosságot" írni.

Járóka: mi rokonoktól örököltünk, teljesen egyszerű, még gagyinak is nevezhető négyszögletest, fából. Kerekeken mozgatható, műanyag-mosható a fekvőrésze. Semmi extra. VISZONT életet mentett, amikor Marci elkezdett mászni. Előtte szerintem felesleges beszerezni, amíg csak ülnek, mert addig a földre rakott habtapi, játszószőnyeg is megteszi. (Zárójelben: ha épp megtanult ülni a gyerkőc, ajánlatos párnákkal, puha dolgokkal körbekeríteni, mert hatalmasakat tud zúgni, amikor elveszti az egyensúlyát. Marci buksija is koppant párszor a földön, amikor nem voltunk résen.) Nekünk a járóka a konyha-étkezőben volt, így vígan tudtam főzni, mosogatni, takarítani és közben szórakoztathattam, Ő pedig előszeretettel eljátszott benne. Ha pedig ki kell menni a lakásból (jön a postás, miegymás), akkor nincs gond a gyerkőccel, nem tud magában kárt tenni. Marcival a költözés előttig, használtuk az érdi nagy házunkban, így tudtam reggel nyugodtan reggelizni, Ő pedig közben nyugiban eljátszott (értsd: nem kellett 2 pillanatonként vizslatni, hogy mit szed szét a lakásban.) Szerintem most is használnánk, bármennyire múlt el 2 éves, de itt az 53 nm-en nem fér el. De ha itt a költözés (add Uram, hogy május legyen!!!), akkor újra előkapjuk, de akkor már Beninek :wink:

Etetőszék: nekünk először fa változat volt, ami kisszékre-asztalra szedhető szét. De nekünk nem jött be. (Ha minden jól megy, akkor el is adtam :wink: ) Mi az IKEA-s, kemény 4ezer Ft-os etetőszékbe "fektettünk bele", ami tökéletesen megfelel nekünk. Nem foglal sok helyet, megfelelő méretű a tálcája, lábai kivehetőek, bárhová könnyen szállítható. Nekem ezekkel a műanyag csodákkal az a bajom, hogy egyrészt iszonyatosan drágák, sok helyet foglalnak, és alig férek a gyerekhez (egyszer próbáltam, de mintha kilóméterekre lett volna tőlem a gyerkőc...).

Na eddig az észosztás :lol:

Krisszi!
Én a második verzióra voksolok. A 10 perces távolság a szülőktől nálam a minimum :wink: Meg 3 gyerekkel a kert szerintem "követelmény" (az elsőnél nem írtad a kertet...).

Bettus!
Én Béres féla Activalt szedek. Hajhullás szopi alatt normális :( Persze Marci alatt nekem az sem volt :roll: , bezzeg most cirka 3 hete :( Mondjuk van miből hullania, mert iszonyat sűrű a hajam, de akkoris :(

Mindenkinek drukkolok, aki a tejcsiért küzd, aki a szopisztrájkos gyerkőccel "birkózik".
Én is kérnék drukkokat, mert én mindkettőt művelem egyszerre :roll:

Beteg babóknak és mamóknak gyógypuszik mennek!!!

Puszi és jó éjt: Melinda

KépKép

KépKép
bujka

Krissz,

2. verzió. :lol:
én meg egy új, naggyon csini és kőkemény árú (30 ezer) Ft-os hordozókendőn vacillálok :lol: :lol:

jajj, az álommanók megint elkelnének... volt már maratoni zaba, bukás kakilás...most meg nagyon pörög..és megint kakilt..
jajj
sz_kata

Sziasztok!

Krisszi, én a második verziót választanám...a szülök néha az agyára mennek az embernek...azonkívül mindent hallanának (az emelet nem egyenlő a hangszigeteléssel...), még egy jó ízűt sem lehetne néha balhézni :D , vagy bulizni, az összebújásról már nem is beszélve... :D :D 10 perc autóval nem gáz,a bolt meg...mi Sztendrén hegytetőn, üdülőövezetben lakunk, alig vannak állandó lakók, a legközelebbi bolt 2 km..de ehhez 1 km-t macsakövön kell lemenni a hegyről, ami rémes...utána meg busszal 2 megálló. Ja, és nincs jogsim....de opzimista vagyok, egyre többen költöznek ki állandóra, és kacsalábon forgó kérókat húznak fel(a miénk egy 20 éves ház, amolyan old-style stílus, semmi extra) :arrow: előbb-utóbb itt is lesz bolt. Sztem jobb, ha külön vagytok. (még a két kisebb ház is jó megoldás, de ez most nem áll fenn)

Járóka, hát, árban a 9000-es fa drewex jönne be, de méretben belezúgtam a 27000-be :oops: :oops: 3 szinten állítható, és 120x120-as.... (colorado) abban királyi helye lenne, már mászós korban is. Most épp Apát fűzöm... :D :D Viszont a kenguru 3000-ért nagyon tetszik, ránézésre teljesen jó.

Egy kalappal a tanuláshoz!!!

Dorka, köszi a mosószappanos tippet, holnap nyomulok!

Bettus, no comment...nálunk is a nagynéném a vezérszónok, aki nem szült, és a legfontosabb az életében, hogy a kora ellen harcoljon...(jó, tényleg letagdhat 10 évet, de éltecélnak ez egy kicsit gáz...persze, lehet, hogy ebben kompenzál)

Edit24! szuper a 70 gr! úgy örülök, hogy ilyen jó híreket szállítasz! Nagyon ügyes és kitartó vagy! eszembe jutott még vmi: az is fontos, hogy az elegendő (2,5-3 liter) folyadék mellet egyél is, ha lehet, naponta 5-6 szor. Magamon látom, hogy ha tízóraizom, uzsonnázom (gy. joghurt, alma, sajt, keksz), akkor több a tej. Szóval,a kaja is számít!
Továbbra is megy a drukk!

Sue, nálad mi a helyzet? oda is megy a drukk ám!!!

Puszi, Angel
Vendég

Melinda, akkor rád is kiterjesztem a drukkot!

Szkata Peti babájának meg álommanó-kommandót küldök! :D :D

Gergő meg ma nem fog fürdeni, mert fél hatkor elájult, azóta alszik...most meg már nem fürdetem inkább, csak szopi, és alvás újra, remélem... :D

Pussz, Angel
Vendég

Hálleluja, visszaolvastam, nem piti a termés!!! :)

Anikó, üdv köztünk! Nagyon édesek az ikrek!

Krisszi, egy hétig nem kakilt? Ez nagyon durva! Ügyi vagy, hogy kikönyörögted az írásbelit, az eljárásjog halál, nálunk is akkor kaszák voltak belőle az ÁFen, hogy botrány volt. Nekem az egyik legnagyobb beégés vizsgám volt, de átmentem...Nagyon nagyon igaz, hogy van élet a babázás mellett is, de én erről nem akarok tudomást venni, nagyon durva, de én a világ legnagyobb networkere és buligépe, sehova nem akarok menni, még a boltba sincs kedvem elmenni a baba nélkül, tisztára függő vagyok, abszolút nem kívánok semmilyen külön programot, de ez biztos megváltozik majd...
Csatlakkozom a járóka kérdéshez! Ki milyet vesz? Etetőszék kérdéskör is érdekelne, kedves tapasztalt anyukák!!! :) Ja, most látom, hogy már benne van a köztudatban...
Életreszóló döntés: egyes (a kettest pedig kérnénk mi..:) :)

Suezika, nálunk is ugyanez volt, amikor Andris beteg volt. 20-50eket evett egy hétig.. aztán mióta meggyógyult zabbant és pufifánknak hívom :) adsz neki cebiont?

Bujka, de jó, hogy jelentkeztél! Nem semmi a kis Beni mérete!

Juborka, tök érdekes amit írtál húzogatás témában... most akkor huzogassuk, vagy ne? Asszem ezt apára bízom, övé a fürdetés úgyis...

Szkata, teccet az ázsiaiboltos sztori! Én is imádom azt a boltot! Szomorú, hogy ilyen hatást váltottatok ki a teázóban. Vicces is lett volna, ha nem ajánlanak fel helyet a tisztábatételre.. megcsinálhattad volna az asztalon, akkor aztán végképp kikészülnek... :) Én is észrevettem, hogy untyilipuntyili van, aztán ha rákezd a bőgésre a ded, már nem olyan izgi a történet....Tali mikor lesz? :)

Boróka, nem semmi az erdélyi túra.. mi most állunk a nagy döntés előtt, hogy menjük-e márciusban síelni a bandával vagy sem... Valakinek van ötlete? Már fél éves lesz addigra Andris, az erdőben istenien sétálhatnánk, de nem tudom, hogy ha süt a nap pl a hegyre fel lehet-e vinni... elsősorban a szemét féltem, más baja nem lehet...
Az asztalra szerelhető etetőszék nekem is szimpatikus volt, de nem értem, h. hogy nem borul fel az asztal a kicsi súlyától...
Mamy, a hídhoz nem tudok hozzászólni, de van olyan, hogy Andris is kihagy egy egy evést... ilyenkor a következő általában hamarabb jön.. lehet, hogy közben már Geszti is bevacsorázott. :)

Jadey, mikor raktad fel a szilveszteri képeket? Nem találtam őket és tök kiváncsi vagyok! :) 2.hónapos oltást most kaptátok? vagy csak elírás? Apropó oltás, volt egy pár a rendelőben, az anyuka vak, a kisfiúk pont Andris korabeli... olyan aranyosak voltak és a kisfiú olyan nyugodt volt, az én babám meg már előadta a teljes repertoárját a röhögéstől a bőgésig...

Melódia, jobbulást Neked! No para, biztos, hogy vissza fog állni a szopásra Pistike!

Fogzásra a camomilla bogyót adjátok? Melyik higítást? Nem tudom, de annyira nyáladzik a gyerek és mintha egyre fehérebbek lennének a pöttyök alul...

Na, eldugultam, mert gyekorlatilag 7 óta fórumot olvasok és írom a regényemet, persze közben fürdettem meg etettem meg minden...Tegnap babazsúron voltunk, 9 baba volt, majd teszek fel képeket. Az egyik barátnőm nemrég elvesztette a babáját, 6 hónapos terhes volt és azt mondja, a következőt csak a sotén szülné.. tudtok ajánlani dokit? Ákata, Krisszi, ti ott szültetek ugye? Szegény eléggé kivan, úgyhogy nagyon emaptikus, cuki és profi doki kéne...

Puszi nektek! Bocs az elütésekért, nincs erőm visszaolvasni!

Siba

Kép
siba

Sziasztok!
Krisszi, ahogy a mondas tartja: szulotol lakjal olyan tavol, hogy ha meglatogatod kabatot kelljen venned!

Rolex, nem semmi a verda, de a kisasszonyrol is kerunk kepet!

Edit24! Kitartast a szopikhoz, most latom, hogy ti meg csak a kethos oltasra mentek, akkor azert nem olyan kevesek azok a szopik, mint pl. az en 5 honaposomnak. Orulok, hogy hamar irt a tanacsado, de azert ha kozben barmi problemad van hivd fel oket, de latom, hogy Te nem gorcsosen mindenaron szoptatsz, hanem remennyel teli! Ez jo! Kup ugyben nalunk az egeszet javasoljak. De majd a dokid mondani fogja, vagy kerdezz ra. Mert ez is ahany doki, annyifele....

Chesti, szerintem minden baba nyaladzik, aztan tomi az oklet a szajaba, aztan burrog, vagy nyalbuborekokat fuj. B mellette meg neha olyan, mintha habzana a szaja. Pedig megkostoltam, csak nyal. (hihetetlen min nem aggodom, de gondoltam fel perc zuhanyzas alatt hatha nem ment le a tusfurdo)

Akata, Szkata. En Mikivel nem hasznaltam a jarokat, mert o tipikusan nem az a gyerek volt, aki megvan benne. Nem jatszott egyedul, hanem allandoan felfedezo korutra ment. Inkabb az ajtora vettem egy racsot, igy az egesz szobaja jaroka lett. Pont a konyhara nyilik a szobaja, igy sosem tevesztettem szem elol. Az utazoagyat hasznaltam volna kinn az udvaron, de egy percet nem birt ki benne. Miki feleves koraig alig forgott, aztan megis egyik naprol a masikra mindent csinalt, majd azt vettem eszre , hogy meg nem 10 honapos es mar egyedul ment. Pl a boltba, tehat nem csak lepegetett. Szoval o ellenpelda a kezben levo nem megyre. Szerintem ez is alkati dolog. B szerintem mas lesz, lehet neki eleg is lenne egy jaroka. Csak felek, hogy akkor Miki bemaszna hozza es felboritana. Duplamuttik nektek lesz jaroka?

Melodia! Jobbulast, most tenyleg ez a legfontosabb. Es en is ugy tudom, hogy par nap alatt vissza lehet allni a cicire. Persze ehhez az kell, hogy gyogyulj meg!

Bettus, ismeros, mostmar en sem tudom neha hogy kerulnek dolgok B kezebe, de mindent megszerez! Ebed kozben a kezemben volt es arra lettem figyelmes, hogy a csirkecombbal hadonaszik.

(Bujka en fozok, de nalunk nagy a konyha es Mikit jol lekoti. Persze ehhez az kell, hogy B aludjon. Ha nem jon ossze, akkor van valami vesztartalek mindig a fagyasztoban es ujabban donpepe is bejatszik)

Boroka, mi nem parasitunk, hanem paramentesitunk, de vigyazok, hogy abban a szobaban ne menjen, ahol B van. Lekopogom, de mar alakul, csak 2x szivtuk ma le az orrat.

Sue drukkolok. Nalunk a korhazban tefal volt kirakva, de az szopi utan kevesebbet mutatott :? Persze ettol meg a tied biztosan jo. Szerintem nyugodj meg teljesen! A 170 egy het alatt nagyszeru!!! Ennel tobbet nem is kell hiznia. Ha jol tudom 100 a minimum, de a vedono nekem az atlag 70g-ra is azt mondta, hogy elmegy. Hol van ettol a 170? Szerintem ha ennyit gyarapodott, akkor mindent jol csinalsz.

cs
Vendég

Sziasztok!
Krisszi, ahogy a mondas tartja: szulotol lakjal olyan tavol, hogy ha meglatogatod kabatot kelljen venned!

Rolex, nem semmi a verda, de a kisasszonyrol is kerunk kepet!

Edit24! Kitartast a szopikhoz, most latom, hogy ti meg csak a kethos oltasra mentek, akkor azert nem olyan kevesek azok a szopik, mint pl. az en 5 honaposomnak. Orulok, hogy hamar irt a tanacsado, de azert ha kozben barmi problemad van hivd fel oket, de latom, hogy Te nem gorcsosen mindenaron szoptatsz, hanem remennyel teli! Ez jo! Kup ugyben nalunk az egeszet javasoljak. De majd a dokid mondani fogja, vagy kerdezz ra. Mert ez is ahany doki, annyifele....

Chesti, szerintem minden baba nyaladzik, aztan tomi az oklet a szajaba, aztan burrog, vagy nyalbuborekokat fuj. B mellette meg neha olyan, mintha habzana a szaja. Pedig megkostoltam, csak nyal. (hihetetlen min nem aggodom, de gondoltam fel perc zuhanyzas alatt hatha nem ment le a tusfurdo)

Akata, Szkata. En Mikivel nem hasznaltam a jarokat, mert o tipikusan nem az a gyerek volt, aki megvan benne. Nem jatszott egyedul, hanem allandoan felfedezo korutra ment. Inkabb az ajtora vettem egy racsot, igy az egesz szobaja jaroka lett. Pont a konyhara nyilik a szobaja, igy sosem tevesztettem szem elol. Az utazoagyat hasznaltam volna kinn az udvaron, de egy percet nem birt ki benne. Miki feleves koraig alig forgott, aztan megis egyik naprol a masikra mindent csinalt, majd azt vettem eszre , hogy meg nem 10 honapos es mar egyedul ment. Pl a boltba, tehat nem csak lepegetett. Szoval o ellenpelda a kezben levo nem megyre. Szerintem ez is alkati dolog. B szerintem mas lesz, lehet neki eleg is lenne egy jaroka. Csak felek, hogy akkor Miki bemaszna hozza es felboritana. Duplamuttik nektek lesz jaroka?

Melodia! Jobbulast, most tenyleg ez a legfontosabb. Es en is ugy tudom, hogy par nap alatt vissza lehet allni a cicire. Persze ehhez az kell, hogy gyogyulj meg!

Bettus, ismeros, mostmar en sem tudom neha hogy kerulnek dolgok B kezebe, de mindent megszerez! Ebed kozben a kezemben volt es arra lettem figyelmes, hogy a csirkecombbal hadonaszik.

(Bujka en fozok, de nalunk nagy a konyha es Mikit jol lekoti. Persze ehhez az kell, hogy B aludjon. Ha nem jon ossze, akkor van valami vesztartalek mindig a fagyasztoban es ujabban donpepe is bejatszik)

Boroka, mi nem parasitunk, hanem paramentesitunk, de vigyazok, hogy abban a szobaban ne menjen, ahol B van. Lekopogom, de mar alakul, csak 2x szivtuk ma le az orrat.

Sue drukkolok. Nalunk a korhazban tefal volt kirakva, de az szopi utan kevesebbet mutatott :? Persze ettol meg a tied biztosan jo. Szerintem nyugodj meg teljesen! A 170 egy het alatt nagyszeru!!! Ennel tobbet nem is kell hiznia. Ha jol tudom 100 a minimum, de a vedono nekem az atlag 70g-ra is azt mondta, hogy elmegy. Hol van ettol a 170? Szerintem ha ennyit gyarapodott, akkor mindent jol csinalsz.

cs
Vendég

bocsi
Vendég

Krisszi,
én már gondolkodás nélkül a kettes verziót választanám, nincs az a kényelmes segítségnyújtás-igénybevétel, ami megérné az állandó konfrontálódást. Akármennyire is "szuperjófejmodernkedvesaranyosak" a szülők. Tudom, átéltem. :wink: Ahogy Bujka is írta, a 10 perces távolság a minimum. :P

Siba,
szia, köszi! :)
Igaz még nem adom, de a chamomilla vulgarist vettem, 5ch-s.

Hú, annyira morcos voltam ma reggel, már egy hónapja tervezzük, hogy kipróbáljuk a babaúszást, akkor mikor mentünk volna, előtte pár nappal megjött, utána meg lebetegedett Anna, meg én is, aztán jöttek az ünnepek. Na, úgy volt, hogy ma reggel tutira megyünk, tegnap este még egy új úszódresszt is vettünk, amibe beleférek :lol: , erre a hajnali 5 órás szopinál látom, hogy megjött. :twisted: :twisted:
Amilyen szerencsétlenek vagyunk, jövő szombatra biztos lebetegszik valaki...

Kép
baba888

Csengo,
Egyik kedvenc képem.. Kép sleepingbeauty
CsipkeZsófika:)))
rolex

Sziasztok!

CsipkeZsófika tényleg ÁLOMSZÉP!!!

Köszi mindenkinek a lakótippeket, asszem, én is ezt tudom csak mondani.

SzKata, megnyugodtam, látom, h mindenkinek megvan a maga heppje :lol: Vedd meg, ha tetszik, eccer élünk és ha boldoggá tesz... Magadnak úgysem nagyon vásárolsz mostanában, nem? (farmert kivéve :wink: )

Közigből is duplázok, képzeljétek. jaj, annyira nincs szerencsém, de nem baj...

ELTÖRÖLTÉK A GYES/GYED TANDÍJMENTESSÉGET.
arra asszem, nem vonatkozik, aki 2006. jan 1 ELŐTT IRATKOZOTT be először a suliba, de akkor is. SZEMÉTSÉG.

Siba, de jó, hogy jöttél!!! A SOTE II-n szültünk, igen, nekem bejött. Dr Ács vagy Dr Szabó az én favoritom. nem náluk szültem, de róluk csak jókat hallottam. (az én dokim már öreg, kicsit flúgos, nem ajánlom, de szakmailag ok és azért tartok ki nála, mert családunk barátja és engem csak ő kezelt, vizsgált világéletemben.

Sue, mennek a drukkok ezerrel! Melódia, jelentkezz, hogy mi újság!
pusz,
Krisz

krisszi

Sziasztok,

Mi van veled Melódia? Jobban vagy már?

Csajszik, tegnap fél egykor aludt el Peti, de haragudni sem tudtam rá, mert annyira édesen kacarászott...meg aztán hagyott négyig humni :)aztán meg nyolcig, halleluja :lol:

van két cuki képem a tegnapi minitalinkról (Jaedy-nek több van, ő volt a fotózseni :) )
na, jó, nem tudom feltölteni, azt irja ki a bnet, hogy hiba történt :? Jadey, te jössz....
sz_kata

Krissz,

BAKKER!! nemsokára a gyest törlik el??!! :evil:
sz_kata

Krisszi!

Én próbáltam az első verziót, és soha senkinek nem ajánlanám!! Még ha addig jó is volt a kapcsolat, együtt lakva biztos, hogy lesz mibe belekötni stb. A 10 perc kocsival nem sok, és az önálló, szabad, külön élet megfizethetetlen!!!

Jubi

Kép
Kép
Kép
juborka

Sziasztok!

Köszönjük a bókokat :lol:
Rövid leszek, mert a nagyfiam nem hagy élni :cry:

Boróka!
www.kekpanda.hu
A kékpandában vettünk meg mindent. Nem tetrát, hanem BM belsőket. Szerintem nagyon jók!!!

Beuka!
Bocs, hogy csak most, de havazódom... :oops:
Tényleg hasonlítanak egymásra a fiúk, ezt már én is észrevettem. Zs. utálja a cumit, csak valamilyen ujjacska, ami jó neki (vagy enyém, de inkább az övé :) ). Tegnap elmentünk árkádba, kb fél óráig bírtuk, nagyon rossz napja volt... Fél órákat aludt, eztán ordítás, állandóan éhes volt...

Kuki ügyben ne aggódj, mindenki mésképp csinálja. Sztem néha picit vissza lehet húzni a bőrt és kitisztítani ott a cuccost. Mi legalábbis ezt tettük és fogjuk tenni. Ilyen pici korban sokszor nem nyúltunk hozzá. Nem is mertünk :roll:

Rolex!
Gyönyörű a babád!!!

Járóka: nelünk volt, de nem nagyon használtuk, mert B. örökmozgó. Nem elégítette ki a mozgásigényét. Ha kellett a rácsos ágyba beraktam, és a konyhánkban meg ott figyelt az utazóágy.

Bujka!
Hogy bírod? Mármint a két gyereket? HELP!!
:cry:
Pedig még a férjem is itthon van... :roll:

Orsi

Balázs: 2004.04.29., Zsombor: 2006.11.01., Domonkos: 2008.04.17.
osoa75

Kicsit visszakanyarodva a járóka témához, eszembe jutott, hogy aki szeretne majd végül, az lehet, hogy jobb, ha minél előbb rápróbál, mert itt a bneten olvastam egy járókás fórumot, ahol sok anyuka panaszkodott, hogy 5 hónapos csemetéje nem akar megmaradni a járókában, csak az addig megszokott nagyágyban, földön, vagy épp ahol addig volt. Ami persze érthető, miért akarna máshol lenni, mint addig? :wink:
De persze ezt is mindenki látja külön, hogy milyen beállítottságú a babcija. Meg persze a lakás elrendezése is bejátszik.

Tegnap délután kimentünk a Margitszigetre sétálni, olyan jó idő volt, és végre a kutya is rohangálhatott egy nagyot. Csajok szépen elaludtak a jó levegőn, nekem is baromi jól esett, úgyhogy elhatároztam, hogy hétköznap is ki fogok járni, igaz kicsit macerás lesz az indulás, de azt már megszoktam. :wink:

Kép
baba888

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?