A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

gyereket én sem adnám be ilyen helyre, csak ha már tiltás van, akkor legyen már vmi elfogadható kompromisszum.
Ja, egyébként 4 éves nagyfiam maga kéri,h adjuk be a gyerekmegőrzőbe, mert sokkal jobban érzi ott magát, mint velünk bútorokat nézegetve.
egyébként azt élvezi a legjobban, ha mi is ott vagyunk ,tehát leggyakrabban igy megy a játszóházazás...

de az,h tilos is gyerekkel bármi, de még lehetőséget sem biztositanak, h vki vigyázzon rá...na, azért ez már gáz...

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

nekem csüt du jó illetve péntek bármikor egyelőre és mi egészségesek vagyunk , de ha gondolod, kedden úgyis kell mennem laborba ( :? ) , majd kérek baci- és vírusvizsgálatot és viszem az eredményt, hogy lássad :wink: :lol: (csak viccelek ám! ) annyira én sem szeretném, ha Ábel beteg lenne, de búrában mégse tarthatom (pedig néha nem lenne rossz :wink: :lol: )

Kép

Kép

:D
szrekuc

Zsan,
pöttyök összejöttek?

Kép

Kép

szrekuc

Sziasztok!
gyorsan bejelentkezem, olvaslak ám Titeket, csak írni nincs időm, ilyenkor meg hirtelen nem emlékszem, ki kérdezett tőlem :oops: :cry:

Deni!
Szájpenészre kaptunk valami ecsetelőt és homeopátiás szert is, csak a párom (ő vitte Pannát dokihoz) nem igazán jegyezte meg, hogy mit és hogyan :lol:

Tegnap felhívott a szülésznőm, hogy érdeklődjön, hogy vagyunk! Tök kedves!!! Jövő héten pénteken meg is látogat minket :D

múzeum: így elméletben egyet értek, hogy ne vigyük őket, meg kaja-pia, stb, de amikor a saját bőrömön tapasztaltam (most ősszel-pocakosan) hogy nem engedtek be babakocsival, akkor annyira felháborodtam, és olyan irtó szarul esett, hogy jelenetet rendeztem a kedves múzeumőr nénikének! Akkor nagyon kijött belőlem, hogy én akkor már sehova sem mehetek????? Az, amit írtatok, hogy szegény gyereket nem érdekli: hát megyünk ezer más helyre, ami nem érdekli, pl bevásárolni, stb, és én is úgy vagyok ezzel, hogy mindenhova viszem magammal. Egyébként soha nem tudhatjuk, hogy mi érdekli a gyereket! Van, hogy egész apró dolgokkal elvan.

konnektor: barátnőm kislányát most karácsony előtt rázta meg az áram, beledugott valami szart a konnektorba. Semmi baja nem lett szerencsére, de bent kellett maradniuk a kórházban egy éjszakára, ott meg elkapott valami fosós-hányós járványt (kalicit???), és az egész család megkapta! Szóval használjatok konnektor dugót!!! :wink:

Votiv!
Annyira jó, hogy Isti így fejlődik!!!! És már akartam írni, hogy a homeós gyerek dokinéni a kórházban most is Aconitumot adott Pannának. Egyszer írtam, hogy BAzsinak születés után közvetlenül azt adott. Most a sárgaság elkerülésére adta! direkt rákérdeztem, mi az!

Ma itt voltak Manókáék, Emma és BAzsi másfél órán keresztül csókolóztak, ölelgették egymást és együtt porszívóztak Bazsi új játék porszívójával. Aztán Bazsó megint kis agresszív lett (a terhesség utolsó hónapja óta ilyen :cry: :roll: ), jól elverte az asszonyt. Komolyan, olyanok voltak, mint egy házaspár :lol:
Nem tudom, mit kellene ezzel az agresszióval kezdeni. Semmi nem használ! Röhög rajtunk! És utánoz! AMikor megüt valakit, vagy megdob, akkor azt szoktuk mondani, hogy NA! Erre hallom, hogy röühögve mondja Nana és dobál minket :twisted: Azért remélem, Manókáék jönnek még hozzánk!!!! És Manóka nagggyon szép kismami! :D

Indi!
Szívesen látunk Titeket is! A jövő héten itt lesz anyósom, úgyhogy csak az egyik napra gondoltam látogatókat, nehogy megsértődjön, hogy nem vele foglalkozunk, most Deni és Fibi jönnek, de az azutáni héten örülnénk Nektek!

Ésésés: BAzsó is állandóan bukfencezik, és én is nagyon féltem a nyakát! És egyébként is teljesen odáig vagyok érte, hihetelen tempóban fejlődik szellemileg!

Zsanci!
Írtam privit!

Jaja: és mindig kérdezni akarom Tőletek szüléses témában: egy csomó embertől hallom, hogy szülés után amikor ellátják a gátsebet stb, akkor kitörlik nagy gézcsomókkal. A barátnőm is mesélte, de azt nem tudja, hogy a méhét is kitörölgették-e, csak azt mesélte, hogy kellemetlen vot, de nme fájt, és hogy szerinte a méhét is :shock: . És hogy megvárták, hogy tud-e pisilni. És most Fibi is írta, hogy azért katéterezték meg, mert nem pisilt. Én semmi ilyenre nem emlékszem. Nálatok volt ilyen?????
zuzmo1

Lindi!
Mekkora pocakod van!!!! :shock: :D NAgyon szépek vagytok! Géti pedig egy kis hős! Remélem, hamar rendbe jön! A kecskeméti szemészdoki mesélte, hogy az unokája a születése után valami vese dolog miatt kapott fél évig antibigyót. Azon is kiakadtam!

Recca nekem is hiányzik :(
zuzmo1

Zuz,
nálam is volt katéter meg vmi takarításféle a méhemben, sebnél - ez volt a legszarabb az egészben meg a varrás
de egy csomó mindenre én másképp emlékszem, mint pl az apja - kicsit más állapot az
de ezekre határozottan... (én is vákum stb miatt volt hajcihő)

és mi is hadd menjünk megnézni titeket!!! :D

Kép

Kép

szrekuc

Szrekuc!
okés, gyertek :D
És mesélj már erről a takarításról! Minek az??? :shock: Vagy akkor nekem miért nem????
zuzmo1

jajjaj, nem tudom, de amikor még csak vajúdóban voltam és onnan mászkáltam mindenfele, az éppen aktuális szülések után mindig ott állt a folyosón egy kis fémlavór-szerű izé, benne mindenféle alakú fémeszközzel, amik a méh takarítására szolgálnak szülés után meg nekem ott akkor az egy kellemetlen procedúra is volt, nem fájt, csak érezhető volt

de biztos fogja itt tudni vki (talán azért, hogy biztosan kijött-e minden??)
katéter meg sztem azért, mert így egyszerűbb volt (merthogy ugye nem teljesen sima szülés volt és lehet h ezzel akartak segíteni) meg lehet, h én se tudtam pisilni, már nem emlékszem

Kép

Kép

szrekuc

Zuzi :) nem sürgős ám és nem kell szabadkoznod! Csak gondoltam, jelzem, hogy ha már lesz szabad kapacitás és engedély, akkor élnénk a korábbi meghívóval :wink: Akkor két hét múlva megbeszéljük. Ezek a mai gyerekek milyen hamar házasodnak :lol:

Szrek :) :)

Ez a Robert Redford engem midnig lenyűgöz, hogy csinálja, hogy mindenben olyan sármos???

Jóccakát!

indianyo

Sziasztok!

Család még alszik, én meg azt álmodtam, hogy Timi elveszett a bölcsiből és az utcán rohangálva kerestem!:( Még el se kezdtük a bölcsit, mi lesz így később? :?

Visszaolvasni csak tegnap délután tudtam kicsit, a többit majd talán ma, bár ha Timi eddig alszik reggel, délután biztos megint nem fog!

Lindi!

Még 3 hónap antibio? :( Muszáj? Nem elég a gyakoribb vizeletvizsgálat ilyen esetben? És mit várnak tőle? Addigra rendbejöhet az a billentyű? Vagy mit mond a doki?
Sok drukk nektek!++++++++++++++++
A képek nagyon jók Grétiről! :) És nagyon jó ötlet volt a sztetoszkóp vagy orvosi táska, amit kapott! Mikor gyerekklinikán voltam gyakorlaton én is ilyet vittem be a gyerekeknek és olyan jó volt nézni, ahogy kijátsszák magukból az orvosi beavatkozásokat, amiken keresztül mentek! Egyikőjük jól meg is szúrta lesből a nővérkét és olyan boldog volt tőle!

Tegnap DM-ben voltam! Nem is mondtam még...jól elszúrták az egyik naptárunkat, amit rendeltem! Kihagytak egy hónapot és most mehettem a javítottért! Így egyik családtagunknak úgy adtuk karácsonyra, hogy kicsit hibás, majd hozzuk a javítottat! Elég ciki volt!:(

Szerintetek nem gáz, ha Timi egyfolytában a DVD-t akarja nézni? Naponta 2X minimum kihisztizi, hogy megnézhesse a Hófehérkét (karácsonyra kapta) és végig is üli a fél órát! :shock: Más nem érdekli, sem Micimackó, sem más mese! Már kezdi kívülról tudni a szöveget! :) Szerintetek nem káros, ha ennyit ül a DVD előtt?
Ja, és olyan édesen mondja! Nem Hófehérkét, akar nézni, hanem "Hej Dzsót", mert az összes törpét Dzsónak hívják benne!

Reccával mi van? Még mindig nincs gépük?

Elfelejtettem, hogy miket akartam reagálni tegnap óta! :( Remélem délután még lesz egy kis időm gépezni!

ILdi
ildi76

Méh kitakarítása rutin dolog (??), inkább az a pár mp-perc szenvedés, mint hogy utána valami gáz legyen, mert valami bent maradt. Azok a szerencsések nem emlékeznek annyira, akik eközben a dedet ölelgették elalélva. :) Nálunk apa alélt, ölelgette a kis csomagot, én meg azt hittem, lefordulok a szülőszékről vagy miről. De a doki sűrűn bocsánatot kért és magyarázta, miért kell ez, el is felejtettem, csak ti juttatjátok mindig az eszembe. :shock: :lol:
Pisilni meg asszem azért kell, h ne gyűljön, pangjon, feszüljön a cucc, és hogy kiderüljön, "közben" nem történik-e valami gáz. (Lásd kakaügy is.)

Ildi,
nem vagyok egy álomfejtő, de ez biztos arról szól, h félsz a bölcsitől. Jobb lenne, ha már egy hete tartana és nem aggódnál. Ja, meg azért se aggódj, mert akkor Timi is aggódni fog meg sírni meg minden, és beigazolódni látszik majd a (generált) félelem.

Ancsi,
jó baba, ül, eszik. :lol:
neet
neet

Nnnna, kb. 1,5 lapot sikerált visszaolvasni :?

Fibi,
igen, el vagyok-vagyunk havazva, Marci fogakat növeszt, és most épp a nemsunyititkos módszert próbálja :lol: Igy is csak 3x kel éjszaka, de este (a babanetes időm :wink: ) hurcolászni kell, és 1kézzel úúúúúúútálok írni :)

Ancsi,
mi a kemény nevelés és a konnektorok bedugaszolását kombináljuk :D Dócit sem érdekli, de én úgy vagyok vele, hogy elég, ha egyszer érdeklődik, így jobb a biztonság.

Lindi,
Gréti csudaszép kislány :) Dóci is imádta a xilofonját, és mi is, mert sokkal diszkrétebb, mint egy üstdob :D

Barbi,
jobbulást Anginak! :)

Deni,
uaz volt az én parám is: hogyan tudom megoldani, hogy Dócit is fogjam, ha a babakocsit kell tolnom... mi azt csináltuk párommal, hogy amikor ráért, együtt vittük sétálni (amikor még Marci vártam), és elkezdtük óvatosan az önállóan sétálás szabályaira nevelni: először ugye állandó mondogatás jóval az utcasarkok előtt, hogy az út szélén meg kell állni stb., aztán egy idő után elengedtük, és nem szóltunk neki az út széléig (persze ott futottunk-sétáltunk mellette, ugrásra készen), és ha megállt, akkor nagy dicséret, ha nem, akkor kiabálás, hogy "ÁLLJ!", majd magyarázás, hogy az út szélén mindig meg kell állni. És rászokott, hogy ha azt kiáltom, hogy "Állj", akkor vészhelyzet van, és megáll. Mire Marci megszületett, már nagyon szépen ment egyedül, de így is veszettül kell figyelni :)

Zuz,
engem egyszer sem törölgettek. Mindig átnézték a méhlepényt, hogy egyben van-e, szerintem akkor lett volna "tisztítás", ha hiányos lett volna :) De én sem bánom, hogy kihagytam :D
És pisilnem sem kellett egyszer sem. Lehet, hogy ez is orvos-függő!

Indi,
Robert Redford örök :D

Neet,
nem rutin dolog :D Ld. Zuznak írt hozzászólásomat :)

Ildi,
drukkok a bölcsikezdésre! :)

Múzeum: én azt hiszem, még jó ideig nem viszem kiállításra a gyerekeimet, legalábbis a totyogó-korúakat :D . Ők nem tudnák élvezni, ill. úgy élvezni, ahogy azt egy gyerek teszi (rohangálósan-taperolósan), és én sem tudnám élvezni, mert rájuk kellene figyelnem a kép helyett. Most őszintén, mit ad egy Van-Gogh-kiállítás egy ekkorka picúrnak, amit egy album (ahol fogdoshat, lapozhat, elfuthat) nem tud? És abszolút megértem a kiállítás-szervezőket, ha féltik a képeket, a nyári mezőn nem néz ki nagyon jól a babahányás :lol:

v
kisün

Sziasztok,

Ildi,
A 2éves unokahúg mindennap kiköveteli Hófehérkét - és a Walt Disney-s sajnos nem fél óra :roll: :lol: de volt már nála Süsü-mánia is, abból kívülről fújta a dalokat
szóval sztem nem baj

Kép

Kép

szrekuc

Szia Rekuc :D
koponya és hasi uh nem kötelező, az is dokifüggő :) Hogy vagytok?

Dóci most már beszél ezerrel, meg kell pusztulni tőle néha :D És marha féltékeny az apjára, már többször elküldött a fenébe felháborodott "Én Apum!" vagy "Apuci enyém!" felkiáltással :D:D
kisün

Szia Kisün :D

mi jól, köszi :D Ábel most is telefonál :roll: :lol: mekkora telefonszámlát fog ez nekem majd csinálni :lol:
halló után megy a tessék meg a szia is - lehet, hogy beszélni fog? :lol:

Dóci édes lehet :wink: :lol: majd jön a visszavágó,amikor Marci téged őriz majd ezerrel, hogy "Anyuci enyém!" :wink:

Kép

Kép

szrekuc

Vera!
némelyik kép alapból úgy néz ki, mint nyári mezőn a babahányás :]
Dóci milyen édi, hogy így ragaszkodik az apjához. futós gyereket én se vinnék be, az nekem egy kínszenvedés lenne, azért inkább ők fizessenek :). babakocsival persze kényelmes, főleg, ha alszik a ded. ;-)

Deni!
felétek is vannak olyan kis csendes utcák, ahol majd tudsz gyakorolni két gyerekkel is. ha meg tudsz olyan elvetemült lenni, mint én, veszel egy gyerekpórázt (hám), és azzal elérhető távolságra kötöd a babakocsitól. ugyanis én azt nem tudnám elképzelni, hogy nagy elrohan, én meg kicsit ott hagyva futok utána. inkább fogja meg a hám, amíg nem tudja a rendet.

Ildi!
én nem vagyok olyan tévéellenes, úgyhogy ennyi időt akár hagynám is a gyereket, de nálunk nem érdekli.

Jóbaba viszont állandóan számítógépezni akar. Hatalmas üvöltés van, ha nem engedem. hiába a sok játék, zenélő izémicsoda, semmi sem kell neki, csak a valódi szgép :(
ancsipancsi

Sziasztok!

Megint itt van nálunk a felmentő sereg, tesóm már jött pénteken, anyumék ma reggel, Grétit alig látom, de a hangja alapján jól érezheti magát. Hűtőnk megint feltöltve finomabbnál finomabb kajával, jövő hét végéig pont ki is tart.

Ildi! Sajna muszáj a 3 hónap antibigyó, mert inkább kis dózis 3 hónapig, mint még egyszer visszafertőződjön (aminek minden esélye megvan most) és előről kezdjük az egészet.

Ancsi! Az milyen izotópos vizsgálat, mert ez is valami olyasmi volt, valami izotópos anyagot juttatak a hugyhólyagjába, mert ezt látja a röntgen. BZS-nél nem uh-n voltunk, csak sima vizsgálaton Grétivel.

Den! A röntgen miatt nem mehettem be, mert Barni babának az nem tett volna jót.

Szrekuc! Örülök, hogy meg vagy elégedve a pocakmérettemmel. Én annyira nem, sokkal nagyobb, mint Grétivel volt, és míg Grétivel megúsztam csíkok nélkül, most van 2 a köldököm fölött :( , de tényleg annyira hegyes a hasam, hogycsak na, pedig én ezelőtt sose hittem, hogy a ahas formája utal a baba nemére.

Zuzi! Ez a méh tisztítás doki függő, állítólag rutinszerűen csinálják, hogy biztos ne maradjon benn semmi, de az én dokim -ha nem szükséges- tuti nem csinálja, emiatt is őt választottam. Nekem csak megnézte, hogy egyben van -e a méhlepény, és szerencsére nem maradt benn belőle semmi.
Viszont nekem is volt katéter, mert a méhlepény nem akart kijönni, és a hasamon keresztül akarta megnyomni, vagy kitapogatni, vagy nem tudom mit, de azt teli hugyhólyaggal nem lehetett, így kérte, hogy pisiljek, de nem hitték, hogy nem kell, pedig nekem volt igazam és tényleg üres volt. De én nem éreztem semmit, utána sem volt kellemetlen. Ez viszont szerintem se nem rutinszerű, se nem dokifüggő, hanem inkább helyzetfüggő.

Fibi! Érdekes, hogy azt mondjátok, hogy a vákuuumnál biztos van gátmetszés, mert mikor nekem is behozták a szobába a vákuumot, mert Gréti nem tudott kibújni, akkor azzal nyugtatott a doki, hogy ez a babának is jobb, mintha a hasamon keresztül nyomná, meg nálam is simán lehet még gátvédelem. (aztán szerencsére Gréti megemberelte magát és jött rendesen)

KépKép
KépKép
lindicita

Lindi!
lehet, hogy ez az :). egy injekcióval kontrasztanyagot juttatnak be, és utána különböző módon meg tudják nézni, hogy merre halad a cucc. (rtg, Ct, uh, stb.)
ancsipancsi

Méhvizsgálat szerintem is dokifüggő, mert nálam se volt ilyen.

Neet, látod milyenek vagyunk, miattunk emlékezned is kell. :wink:

Jókívánságokat köszönjük, Réka már láztalan, csak nagyon nyafka, de ez most érthető, hisz, ma költözött el az apja, és haragszik rá.

Lindi, kitartást a 3 hónaphoz!
zanza

Indi :) Konnektorba sztem bmilyen ilyen kütyü jó, mi kétfélét is vettünk (épp amilyen volt), egy öntapisat, ami azért jó, mert elforgatva még használható az aljzat, meg egy brutál erős dugót, amit spec. eszközzel lehet csak kiszedni. És Redford tényleg jó pasi, pláne, amikor olyan filmet adnak, amiben még fiatalabb...

Zuz :) Tényleg nagyon rendes a szülésznőd, ha még meg is látogat!! :D Bazsó nagyon édes lehetett Emmával! :D Nemrég volt nálunk egy volt óvónéni ismerősünk, ő azt mondta, hogy ez az agresszivitás kortünet. Nem megoldás, de jó tudni, hogy nem a szülő tehet róla :roll: És ehhez az ecsetelőhöz nincs vmi haszn. utasítás? pontos név alapján még a neten is meg lehet találni, hátha ott írnak róla (tudom, idő...) :wink: Nekem is csináltak ilyen "takarítást" odabent meg katéterezést is, de még ott a szülészágyon, így lehetőségem se volt pisilni. De nekem nem fájt egyik sem, Neet szavaival élve: valszeg elalélva ölelgettem épp a dedet :lol:

Ildi :) Rémálom :( Hófehérke: Tudom nem vigasz, de bár Bálintot is lekötné vmi félóráig! :lol:

Vera :) Fogakhoz sok +++ Marcinak (meg Nektek is )! Féltékeny Dóci :lol: Tanácsot köszi :D Kb. hány hét/hónap volt ez az utcasaroknál-állj-meg tanítás? vagy legjobb, ha már holnap hozzákezdek? És egyből motorral gyakoroltatok vagy gyalog?

Ancsi :) Számítógépezésért nálunk is nagy hiszti van, így csak akkor lehet a gép elé ülni, ha a nagyfiú alszik, vagy itt a nagyi. Hám helyett nálunk még a kézfogás van, de néha az is elég nehezen megy :roll:

Lindi :) Sztem nagyon is szép a pocid, és még jó hogy ekkora, hiszen nemsokára szülni fogsz! :wink: Felmentő sereg nagyon rulez, pláne ha ennyi kaját is hoz :lol:
denizsa

Zanza :) Örülök, hogy Réka már jobban van!! :D Költözés :( :( Sok +++++++
denizsa

Zanza!
Makkának jobbulást kívánok! nem tudok semmit az elköltözésről, de ha ez az, amire gondolok :(, akkor nagyon sok erőt és kitartást kívánok, ha tudunk bármiben, szívesen segítünk.
ancsipancsi

Köszi lányok!

Makka alszik, most már nem ébred fel sírva, aztán meg megyünk sétálni, mert a tegnapi kimaradt, háááát ment a daj-daj 10-ig. :wink: Hiába no, gyógyul. :lol:

Ancsi, vigyázz, mert olyan kódokat tudnak beütni, amihez aptyúk segítsége kell. :wink:

Ildi, Den, nálunk a Minimax a nyerő + a Kisvakond, és a Mazsola és Tádé :roll:
zanza

Sziasztok!

Csak gyors bekukk, amíg Emma alszik.
A tegnapi látogatás Zuziéknál nagyon jól sikerült, a gyerekek tényleg olyanok voltak, mint egy házaspár.
Panna tüneményes, úgy elaludt az anyukája ölében, miközben a két nagy ricsajozott és négy felnőtt beszélgetett, hogy csuda! Zuzi meg nagyon jól néz ki és csinos, nem látszik rajta, hogy most szült.

És a képek, mert nem bírom ki, hogy ne tegyem fel:

A találkozás Kép

A csók
Kép

Porszívózás
Kép

És a fürdőt is kitakarították...
Kép
manoka11

És akkor még egy kép a 24 hetes óriáspocakomról Fibinek :lol: , aztán ígérem, eldugulok.
Kép

Kép
Kép
manoka11

Manóka nagyon szép pocak! Egészen irigy vagyok. :wink:

"Házaspár" nagyon szép együtt. Nagyon komolyan tűnik a dolog, tényleg Manóka gondolkodtál már a stafirungon? :wink:
zanza

Ancsi,
bár nem értek egyet vele, a "babahányás nyári mezőn"-től azóta is itt röhögök :mrgreen: Van Gogh-ra még költenék is, ha annyi pénzem lenne, nagyon szeretem, bár nehéz és rögös út vezetett idáig :D

Deni,
néhány hét, és azt hiszem (bár a múlt homályába vész), hogy mi babakocsiban-gyalog kezdtük, és amikor már nagyonnagyonnagy hasam volt, akkor már motorral sétáltunk, mert tudtam, hogy testvérkocsi nem lesz, és két babakocsit még én sem tudok tolni :lol:

Rekuc,
milyen jó, hogy vannak feltöltős mobiltelefonok :lol:

Zsan,
még egy fijú, hűha, tökjó! Tudom, fogjam be, de akkor is azt gondolom, hogy lényeg, hogy egészséges legyen :lol:

Lindi,
jesszusom, nézem a vonalzód, te mingyá szülsz :shock:

Zanza,
hajrá makka! :)

Manóka, Zuz,
eszméletlen édes gyerkőceitek vannak :lol:

Manóka,
tökjól nézel ki!

Fibi,
te is csudaszép kismama vagy, ha még elfelejtettem volna mondani :)

Apja elvonult Dócival OBI-ba, hadd barkácsoljon egyet, Marci alsz, én meg időmilliomos vagyok 8)
kisün

Vera!
nem is V.G-re értettem, csak úgy általánosságban. főleg a kortársak között találni ilyesmit.
ancsipancsi

Ancsi,
de ha VG-re értetted volna, az is tökrendben van :lol: Szerintem a művészet annyira szubjektív dolog, nekem magyarázhatják, hogy pl. Warhol nagy művész volt, de attól még nem fogom kiakasztani, ha nem tetszik, amit csinál :lol:
Bár a csúcs számomra mindig is a new-york-i Metropolitan-ben függő, egész falat betöltő, narancssárga alapon egy, ill. két fekete pont volt :shock: Most én ezen betegre röhögtem magam, de van, aki ettől ájul el :D

hopp, egy ébredő Marci jobbról :D Én el
kisün

Sziasztok!
De csudajó képek. :-)

Nálunk semmi változás eddig. Éjjel a baba mintha a köldökömnél akart volna kijönni, annyira aktív volt. De végül jó aludtunk hajnaltól...
Elkezdtem vasfű teázni, jó keserű brrr
A következő babavárásnál remélem eszembe fog jutni, hogy egy héttel későbbi időpontot mondjak a családnak, azt gondolják időre kellene teljesíteni...én meg rájöttem antiszociális vagyok.

Andi

Kép
Kép
Andi
kisherczeg

Üdv az antiszociálisok táborában :mrgreen: De most már tényleg mingyá szülsz :D HAJRÁ!!!
kisün

Andi,
én is marhára untam már a telefonokat az utso 10-12 napban... de már biztos közel a nagy nap :D

Kisün,
köszi a bokot :) Doci apaféltékenysége nagyon édes :)

Szrek,
orrfolyáson kivül megérkezett a torokfájás, ugyhogy sorry, de halasszuk el a randit. megint :(

Indi, Szrek,
nekem csüt-péntek nem jo, akkor legyen az azutáni hét. jo? :wink:

Manoka,
dejoook a képek a dedekröl :) és szép a pocakod nagyon :D

Deni,
akkor biztassuk egymást, hogy intimtornára fel! :D

Lindi,
sajna azota én is olvastam, hogy vákuumnál nem feltétlenül szükséges a gátmetszés :( :? :shock:

Zuzi,
nekem is volt méh kitakaritás, akkor mégsem dokifüggö? :roll:
és ha szerdára nem javulok, akkor halasztanom kell Panna-nézöt is :cry: :cry: :cry:

Zanza,
különköltözéshez sok kitartás meg ++++!
mi is tegnap éjjel válságmegbeszélést tartottunk párommal :?

KépKép
fibi

Kisherczeg :) drukkolok, hgoy kishercegnőd nekiinduljon végre a nagyvilágnak! Én gyerekkorom óta antiszociális vagyok és be is szólok, ha piszkálnak (aztán meg sírva fakadok, ha visszaszólnak :mrgreen:)

20.35 Duna TV Szent Lajos király hídja

indianyo

vagy kisherceged?

indianyo

Sziasztok!

Fíbsz,
javuljatok, nekünk is jobb így, azóta már összeszerveztem magam megint - azt hittem, ezt a jó tulajdonságot 2006-ban hagytam, lehet, h mégse?

Manóka,
helyesek a képek meg a pocak!!!! :D

Zanza,
:( mi a franc esett itt a pasikba????????? :cry: :cry: :cry:

Fíbsz,
válságmegbeszélés?????? :shock: :? :cry:

Kép

Kép

szrekuc

Manoka,
szép a pocid, és sztem épp akkora, h a beiglikre már nem foghatod. :lol:
A gyerkőcös képek édesek!!
A válós pasik... nos, nem nyilatkozom látatlanban. Ezt úgyis csak az tudhatja, aki benne van a situationbe. Sajnálom és gyors kiheverést.
neet
neet

Neet,
súr, én ezt értem(fôleg, hogy itten is volt minden, külön töltött terhesség meg másfél hónapos ded mellôl való elköltözés), meg sokszor könnyebb a nem-társ nélkül :? csak olyan kis szomorka dolog ez meg bonyolult meg minden :roll:

Kép

Kép

szrekuc

Hű de nehéz dolog ez... de néha jobb külön...
Hát akkor külön vagy együtt, de úgy, ahogy a legjobb mindenkinek!

Pocakosok szépségesek, csókolózó szerelmespárok nemkülönben :)

Féltékeny gyerekek :)

indianyo

Zanza,
elköltözés durva nehéz helyzet, nagyon sok erőt és ++++++ innen is :(
kisün

Kisherczeg :) Hajrá, mennek a drukkok!! és nem csak Te vagy néha antiszoci :wink: :lol:

Fibi :) Jaj, bulást Neked!!! :(

Manóka :) Gyerkőcök csodaszépek! :D :D Köszi a képeket :D És egyetértek a többiekkel: nagggyon csini pocid van :D :D
denizsa

Sziasztok!
Múzeum: Peti élvezi, ha már nem élvezi elmegyünk. Én azt élvezem, hogy ő élvezi. És persze csak addig, amíg neki jó.
Eddig legjobban a plasztik kiállítás jött be, itt volt diszkógömb (színes fények a falon, földön) és egy szobában sok-sok párna, amiken lehetett heverészni és rohangálni közöttük. Ezenkívül plasztik autók, kiskatonák... vitrinekben.
Egyébként én inkább viszem múzeumba, mint vásárolni. Mégis csak könnyebb egy múzeumból elmenekülni, mint egy boltban otthagyni a megszerzett zsákmányt és csúfosan távozni az őrjöngő deddel...

Ja, a múzeumokról jutott eszembe, hogy a közlekedési múzeum is klassz!!!!

Ismerek olyan kislányt, akit kifejezetten érdekelnek a képek. Petit sztem inkább az újdonság, a másság hatja meg. Ideig-óráig. Aztán megyünk a büfébe...

Zsanci,
tetszett, hogy írtad "egy kétévest is le tud kötni pl. egy vVan gGgh kiállitás, még ha csak pár percre is. Pont annyira, mint engem... " Lehet hogy ezért szeretek Petivel kiállításra járni? Nem érzem magam hülyének, hogy (legalábbis a saját elvárásaim szerint) hamar elegem lesz és mennék. A fiamnak ugyanis még hamarabb, így mehetünk is ki. (Én a koncerteken is mindig untam a 3. ráadás számot. Szerintem egyébknt bennem van a hiba, de már így maradok.)

Lindi,
Nagyon szépek vagytok és kislányodnak sok-sok jókedvet és viselje jól a gyógyszereket!

Neet,
Én képtelen lennék levágatni Eszti haját. Olyan gyönyörű vele.

Ancsi,
Mi az a fí-relé??? Nálunk minden konnektor be van dugva, de ugye egy állólámpát kihúzni nem túl nehéz egy kétévesnek. És akkor már ott a bedugaszolatlan konnektor. Szóval mi az a fí-relé? Szted bármelyik villanyszerelő tudja, ha megkérdezem?

Fibi, Votiv
Én is sokat-sokat gondolkozom, hogy fogom a két gyerkőcöt sétáltatni és este elaltatni. Sztem a séta azért lesz egyszerűbb, mert még emlékszem Petivel az első sétáinkra. Hősnek éreztem magam, mikor áttoltam 2 utcával arrébb az újságoshoz (kettő - egyáltalán nem forgalmas - mellékutca képezte az akadályt). Szóval ilyen béna egyszerűen már nem lehetek!

Manóka,
Klasszul nézel ki.

Kisherczeg,
Én eleve nem mondok időpontot (Petivel jól megszívtam. Mivel mindig azt mondták biztos hamarabb megszületik majd, mivel olyan klassz nagy volt a pocakom - uh-k alapján is nagyobb volt, egy idő után hamarabbi időpontot mondtam. És aztán lett belőle + sok nap.
Most ha vki kérdezi, akkor vagy tavaszt mondok vagy feb-márc-áprilist. Azért remélem áprilisig nem fog elhúzódni, az már 11 hónapnyi terhesség lenne...

Macs,
De jó képet tettél fel. És hogy megnőtt azóta!!

Móni
Kép
Kép
monisa

Sziasztok,

Zanza :( +++

Vera, Ancsi, VG és a babahányás mekkora duma!! :lol: :lol: :lol:
Sosem felejtem el, hogy voltam Picasso házában és minden második kép előtt arra gondoltam lehet hogy balkézzel különbet festenék. Tényleg szubjektív. Mona Lisa az már igen!! Persze még a Da Vinci kód előtti időkből. :D kb. 16 éve láttam. Meg a Lajos korabeli festmények, hát ők művészek voltak, de a falra kent temperás tubus (tubussal!!! van ilyen ) hát nagggyon gáz. :D :D

ManóZuzibabák naggyon édesek!! Nekünk is van ilyen szerelmesfotónk, ha nem bánjátok, remélem a kislány szülei nem bánják.

https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 472.89.jpg[/img]

Kép

Kép

Kép
akata

Nem bírom a szőke pasikat, de Robert R. a legjobb pasi a világon. És Brad Pitt a második :D :D

Két gyerek sétáltatásra a napokban láttam egy praktikát, egy felállót a babakocsira, amire a nagyobb köc fellép (mama kezei közé) és együtt lehet őket tolni.

Kép
akata

Sziasztok!

Hááát én nem bíznám az életemet a fi relére, de amúgy tényleg erre való, életmentő relé a neve.
Sajnos ha mindkét lyukba bedug vmit egyszerre a beste kölyke nem védi meg. Ami meg elromolhat el is romlik, és van kóbor áram, meg feszültségingadozás, elvileg a PC-nek sem kellene elszállnia, minden mindenhol tele van védelemmel...és mégis.
Szóval a dolog elméletileg tökéletes, de azért én dugaszolnék is, a legjobb ha tudja használni/nem használni minden gyerek a korának megfelelően az elektromosságot.
De a fi relé tényleg alap, ha nincs akkor kell. Új lakásba/házba költözéskor érdemes megnézetni a villamos hálózatot is , mert vannak ám barkácsdolgok Mo-on, és nem kevés baleset, tűz...

Javaslom ezt az oldalt :
http://e-iroda.eon-tiszantul.com/lak_en ... hazban.php

"A FI relé működési elve: a szerkezet figyeli a fázis és a nulla vezetéken folyó áramerősséget és ha a kettő nem azonos (azaz valahová máshová folyik az áram) akkor a biztosíték lekapcsol. A relé olyan gyors és érzékeny, hogy jó esetben az áramütött nem is érzi, hogy majdnem meghalt!
A biztosítékra hasonlító kis berendezést közvetlenül a villanyóra után kell elhelyezni, plusz áramot nem fogyaszt. A FI relé szinte minden elektromos boltban kapható, ára ~12.000 Ft, villanyszerelővel érdemes felszereltetni. Javaslom a 10 vagy a 30mA (miliamper) érzékenységűt."

Kép
Kép
Andi
kisherczeg

sziasztok,
engem is utolért a nyavaja, olyan arcüreg gyulladásom van, amilyen már 10 éve nem volt. Úgy fáj, h jajgatva sirtam egész nap...mostanra meguntam, és bevettem egy rubophent, és 9-kor ülve elaludtam. Most negyed 11 és ismét kezd fájni...

Zanza,
én is ++++++++++++++++, biztos nem lehet egyszerű, de talán jobb lesz.

a tegnapi estémet már nem is mesélem, még szerencse, h van Votiv és Gigi... :lol: :?

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Festészet:
Van egy olyan festő - gözöm sincs ki, mai magyar - aki a réten összeszedett tehénlepényt, passzírozott békát és hasonló dolgokat...beépíti a képébe. A képek igen méretesek olyan 3-4 m-ek. Egyik cégnél ezek vannak kitéve a falra :-) Jó lehet egy lepény társaságában dolgozni, mondjuk egy tehénlepény alatt :-)

Én a festőkről vmiért jobban szeretek életrajzi könyveket olvasni, mint néha nézegetni. Lehet nem vagyok jó megfigyelő, de úgy élvezem mikor oldalakon keresztül le van írva mennyire jók a fények, szinek...a képzeletem meg tökéletes, ilyenkor előveszem a képet és jól megnézem, hogy jé tényleg.
A kiállításokkal az a bajom hogy betelek 3 képpel. De szerintem ez természetes is, mégis csak tömény, ha jó...és mire eljutnék az érdekes képekig (mindig a végén vannak) tele van mindenem csordultig.
Azt nem értem, hogy lehet megnézni mondjuk egy egész képtárat, az olyan mintha el akarnád egy nap olvasni egy költő összes versét.

Andi

Kép
Kép
Andi
kisherczeg

Zsanci,
infralámpa?

Kép
Kép
Andi
kisherczeg

Zsanci :) hát ez nagyon rosszul hangzik :(

Gyógyuljál gyorsan-gyorsan!

Kép

indianyo

Zsanci, gyógyulj +!

Zanza, úgy sajnálom a dolgot, de biztos lesz még happy end!!! :D

Manóka, Zuzi, klasszak a képek! :D szépek vagytok mind! Pannáról nem lett fotó? úgy nézegetném :)

Tegnap úgy nézett ki a hasam, mintha lenyeltem volna egy szerszámosládát. Mozdulni se bírtam, minden oldalról szúrt, nyomott. Talán most fordulhatott be a kiscsaj. vagy csak dobott egy cukaharát?
Egy percre megfordult a fejemben, hogy mi lenne ha, így 10-11 héttel a vége előtt, de gyorsan elhessegettem, mert asszem nem járnánk jól :?
megnyugtató volt a tudat, hogy a fiamat alig lehetett kiebrudalni a 41. hét végén :lol:

Kisherczeg, Tinu, drukkolok Nektek! legyen szép szülésetek :wink:

votiv 8)
votiv

Zsanci,
tegnapi estével felcsigáztál! És jobbulj!!!!! És egy db gyógyszer nem árthat, de ezt úgyis tudod.

Kisherczeg,
egymillió légy nem tévedhet. :lol:

Votiv,
ne má... ne sürgesd az időt, még rengeteget bent kell lennie annak a lyánynak!

Mi bútort húzunk a konnektorok elé. :) És nálunk vezetéket fogni is tilos, bár mind új és jó (kivéve a fránya vasalómat, amit a Jézuska elfelejtett lecserélni.. :? ), azért tilos. Elég, ha annyit mondok, h elektromos és veszélyes, a ded már szót fogad, hálistennek. Bezzeg a ne állj a székre, ne ugrálj az ágyon, ne mászkálj a lépcsőn két tele kézzel és hasonló parancsszavak mindössze nevetésre buzdítják és juszt is..
neet
neet

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?