A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Sziasztok

Voltam ma a barátnőméknél....neki apuja orvos....nőgyógyász....dumcsiztunk meg minden, meg láthattam Domcsit megint uh-on. :)
Nagyon sokat nőtt, valami hihetetlen kg-ra és cm-re is! Egy hét alatt! El sem hiszem. Apuja azt mondta, hogy tuti 4 kg felett lesz, kb. 4200 grammra számíthatokés val.szinű nem 51-52 cm-el fog születni, hanem többel! Jó mi? :)

Kép
elizabeth25

Szia Valentina! Akkor te kecskeméti vagy? A színház mögött lakunk...és a szüleid?
Szerintem a hordozó a legbiztonságosabb.

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

Sziasztok Lányok!
Jaj, nem jegyzeteltem :( .

Barimami
Hát igen Sipikénk elég kímért, de mostmár így két szülés után mondhatom, hogy megkedveltem. Akik nekem ajánlották azok úgy áradoztak róla, hogy így a Sipi, meg úgy és én ezt nem nagyon értettem sose. Főleg, ha épp rossz napja van :evil: .

Steffi
Nagyon jó a pasid!!! Persze a törpére gondolok :wink: .

Mi mind a két gyereket mózesban hozztuk haza.

Hízás
Én Danival 6,5kg-t, Dórival 8kg-t híztam. Ami gyakorlatilag egyből le is ment. Kb. 2kg maradt rajtam, ami még a mai napig is meg van, de viszont a kitágult medencém főleg a második szülés után brutál nehezen ment vissza. Azt hittem már elbúcsúzhatok a kedvenc farmeremtől, de képzeljétek, hogy pont karácsonykor felpróbáltam és be tudtam gombolni!!! Annyira jó ajándék volt :) !

Eszesmerci
Nekünk Danit 2 hónapja sikerült leszoktatnunk a cumiról. Ő is nagy cumis volt, mondjuk csak alváshoz használtuk, de akkor nagyon kellett :) . Már többszőr próbálkoztunk, de most sikerült eltenni. Persze sokkal nehezebben alszik el nélküle. 10-15' helyett félóra, egy óra. Ja, és sajnos altatni kell, vagyis ott kell vele ülni. Hál istenek úgy néz ki, hogy a délutáni alvás viszont vissza tért a régi kerékvágásba, vagyis egyedül alszik el. kop-kop-kop.

Monacs

Kép
Kép
monacs

Gabi!
Megdumáltuk! Húsvétkor már megyünk locsolkodni! :lol:

Monacs!
Köszi! De azért az apja se semmi :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép
steffi

Elfelejtettem Ildi35! Hanna nagyon édi, főleg a középső kép tetszik. Nagyon hasonlít Rád szerintem.

Kép
Kép
monacs

Lányok! Köszi a megnyugtató szavakért, már ami a vizesedést és a kilókat illeti. Azt hiszem, mondtam már, hogy a digitális mérlegünk eleme szilveszter környékén megadta magát. Azóta nem mérem magam, de addig +12kg. :lol: Hogy azóta mennyi, az meg már nem mérvadó (mármint a víz). Én is bízom benne, hogy attól jóformán azonnal megszabadul az ember.

Gabbó, hát balerina nem lennék ilyen lábakkal. Egyik szebb, mint a másik, ezt a színére is értem. :shock: :shock: :shock: Valóban, azt nagyon szeretem/szerettem Vidában, hogy semmi célozgatás, amíg egészség van, addig minden ok. :wink: És igen, részemről is Heninek megy majd az sms, férjnek pedig amúgyis lelkére van kötve a "bejegyzés babanetre" című akció. :mrgreen:

Györgyi, külön köszönet a biztatásért. Rád hova ment a 20 kg? Én nem láttam, amikor találkoztunk. Szeretnék én úgy kinézni, ahogy Te most nézhetsz ki. :wink: Ezt a gyerekforgatást pedig még megbeszéljük. :D

Lizzy, kérdésedre a választ nem tudom. De még úgyis van 20 heted. Anno én is azon aggódtam, Beni ne karácsonyi baba legyen.

Heni, hogy vagy a takonykórral? Benedek-prototípus rendben? :roll:

Ancsa?

Tényleg, Gabbó, nem ma voltál ctg-n? Vagy este?
vbea

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 10:56-kor.
Vendég

Sziasztok,
Kb. két hónapja voltam itt nálatok, baromi nagy aggódásban az első vérvételtől :)
Most márt túl vagyunk a tarkóredő mérésen is, és valami csodálatos dolog egy ilyen piciket emberkét látni, ahogy mozog és ugrál bennem.
Olvasgattalak Titeket folyamatosan, de szeretnék aktívabban is csatlakozni, mert tekintettel arra, hogy első Babónkat várjuk biztosan lesz sok kérdésem. Amúgy Tóth dokis vagyok én is és július 9-re van időpontunk.
snowwhite

Ez az oldal sokszor nem műxik nekem, így feladom a vonalzót a mai napra...

Azt elefelejtettem, hogy gyönyörűek a Babák és persze a Mamák is, nem is beszélve a Kismamákról!

KépKép

KépKép
snowwhite

Eni, - köszi kérdésed - pocsékul vagyok. El is vitte a férjem délelőtt Benit anyóshoz, hogy tudjak pihenni - úgyhogy aludtam 2 órát. Most picit jobb lett a közérzetem, de iszonyatosan folyik az orrom, legjobb lenne odakötni valamit.... Iszom a neocitrant.

snowwhite- üdv. a csapatban :lol:
Most ennyire futotta csajok....

Heni

Kép

Kép
cancan

No most az is kiderül rólam, hogy makacs is vagyok, még egy utolsó utáni próba:

KépKép

KépKép
snowwhite

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 10:56-kor.
Vendég

lilluska aranyos vagy :) a drukk is kedves volt tőletek még a vérvételem előtt.

KépKép

KépKép
snowwhite

Vizeslábúak!
Én anno zokniban szültem, mert már nem bírtam a lábaimra ránézni. :D Vida rá is csodálkozott a Tom&Jerry mintára. :D

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

xxx
Vendég

Szia Eni!
Igen, először úgy volt, hogy ma lesz ctg, aztán úgy, hogy szerdán, de végül csütörtökön megyek, mert így jön össze, de már annyira várom!!!
Én férjecském tuti nem fog írni ide :roll: , úgyhogy nálunk csak sms.

Hűű Lilluska, ez már komoly bakt.fertőzés! kívánom, hogy az antibigyó nyírja ki mindet!

Kriszta, lehet, beszerzek vmi vicces zoknit addigra! tetszik az ötlet!

Cancan, csatlakozz a porszívóra...na tudom, neked ez nem annyira humoros, úgyhogy inkább jobbulást!

Snowwhite, én is emlékszem, hogy bejelentkeztél már egyszer, örülünk, hogy visszatértél!

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

Sziasztok!

Valentina, a sógoromék (vagyis most már csak a szülei) a Puskin utcában laknak. Vicces lenne, ha ismernétek egymást. Végülis Nagykovácsi nem olyan nagy, főleg a falu és ha már ti is régóta ott laktok, akkor lehet, hogy ismeritek is egymást.

Marcsim, a szerda OK. 10-kor tízóraizik Panni és utána már tudunk is menni, az a lényeg, hogy 1 órára hazaérjünk, akkor van az ebéd. Ennyi idő alatt simám megjárom és még egy nagy séta is belefér nálatok. Miben maradjunk , találkozzunk a standnál?

KépKép
osori

Lilluska!
Emlékszem, és tetszeeett :lol:
Véletlenül a Helik familiát nem ismered?!
És gyógyulást nektek!

Snowhite!
Szia újra itt! Látod minden rendben van! Wiw-en fennt vagy?!

Kriszta!
Én is zokniban szültem és le akarták vetetni velem, de nem engedtem :lol: Azóta ereklye :lol:
És nekem szülés után durrant be nagyon durván a lábam! Azt hittem trombózis! Így utólag vicces, de akkor a hormonok hatása alatt elég rosszul érintett

Ildi!
A kisfiamat tegnap mértük 6860 gramm :oops:

Kép

Kép

Kép
steffi

Sziasztok!

Csajok, hogy lehet kíméletesen felébreszteni a babákat?
Mostanában Kolos este szopi után úgy beájul, hogy nem ébred fel ha a vállamra veszem és persze böfizni sem tud, így egy fél óra múlva kel fel és nagyon fájdalmasan sír olyankor. Valószínű nem tetszik neki, hogy cicin aludt el és a kiságyban ébred fel. Szóval mielőtt leteszem altatni, hogyan ébresszem fel?

Orsi küldök privit.
marcsim

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 10:57-kor.
Vendég

Kriszta, tök jó ötlet a zokni! Amúgy is, röhögjetek ki, de hamarabb "levetkőzöm deréktól lefelé", minthogy a zoknimat levegyem. :lol: Ez az egyik dilám. :idea:

Snowwhite, üdv itt, én is emlékszem rád! :wink:
vbea

Kicsit megváltoztattam a vonalzó dátumait... mármint a baba érkezésének dátumát kitoltam a legtovábbi dátumra, amíg Vida szerint egy szavam sem lehet. Hm. :roll:
vbea

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 10:57-kor.
Vendég

Lilluska!
Sebaj, képet nem tudok küldeni, mert már nagyon rég volt. A nagyobbik fiúval voltam 'jóban' :lol:
Én is kedvesnek ismertem meg ott mindenkit egyébként!
A szomszédasszonyod tényleg tök jó fej!

Kép

Kép

Kép
steffi

Sziasztok!

Dóri? Vica?

megjártuk a Tűzoltó utcát. azt mondta a neurológus, hogy Panni karja nagyon sokat javult, még egy kicsi hipotóniát érzeni, de már majdnem tökéletes. A lába még problémás.

Azt mondta, hogy ő tornáztatással kb 2 hónapot saccol, mire rendbejön teljesen. úgy legyen....

képzeljétek Pannim 20 grammot FOGYOTT a héten... el sem hiszem... na van miből.. :D remélem ez nem tendencia, de örülök, hogy megállt az őrült gyarapodás. (vagy rossz a mérlegünk...?)

Snowhite,
én is emlékszem, hogy jártál itt, üdv újra!

Hízás:
én 13 kilót híztam, és másfél van még rajtam. de szerintem ha elapad a tej, elmegy az is. a régi farmer mindenesetre rámjön. :D

Vizesedés:
nekem is jó püffedtek voltak a lábaim, csak a flipflop jött fel.... na szerencsére akkor június volt... :lol:

Kép

Kép
jube

Megint én!

Nálunk a fagyasztóban van egy csomó anyatej. Ha valamelyikőtök szivesen odaadja a babájának, odaadom, mert Panni a fagyasztottból egy kortyot sem hajlandó inni. Van 150ml-es és 250-es. Az 150esek járnak le hamarabb, február közepétől.

Szeretné valaki?

Kép

Kép
jube

Gabboka:
Mi '97 nyarán költöztünk Kecskemétre, a sulit ott jártam ki aztán vissza költöztem Nagykovácsiba a párommal.
A Reviczky utcában laknak a szüleim. Szoktam lejárni hozzájuk, csak az utolsó honapokban nem mentem.

Osori:
Nagykovácsiban az Akácfa utcában lakom, a Puskinból csak a Gubáékat ismerem. Autókaroszériások vagy ilyesmi, nekem ők vizsgáztatták az autómat.

Holnap majd írok, hogy mi volt a dokinál, persze ha nem fog bent a korházban.
Valentina
Kép
valentina

Sziasztok Csajok!

Steffi, jesszus majdnem 7 kiló??? Eeeezzz iiigen!!

Jube, annyira vicces ez az öröm, "Pannim 20 grammot fogyott", haláli. Számomra továbbra is csúcs a lányod, annyira tündéri!!

Merci, fenn vagy a wiw-en? Ha igen, jelölnélek, de milyen néven keresselek? :roll: :roll:

Lilluska, a Tóth doki nekem is ezt mondta, szó szerint. Mármint, hogy őt nem az érdekli, hogy én mennyit hízom, hanem Ő a baba egészségéért aggódik.

Snowwwhite, én is emlékszem Rád, üdv. ismét!

Cancan, ezt jól ki kaptad, hallod!! Mielőbbi gyógyulást neked. Esteleg ajánlanám a kefe kúrát. Na nem arról van szó, csak semmi pajzán gondolatok!! :lol: :lol: Fogsz egy szál szőrt és addig iszol, amíg kefének nem látod. Reggelre garantált javulás. (és macskajaj)

Lányok képzeljétek! A jánykám, ha meglátja a bébiételes üveget és a kiskanalat, hatalmas sikongatásba kezd, "repked" a kezeivel és kapásból nyitogatja a száját. Meg kell zabálni, annyira aranyos. Ma próbáltuk először a banán-alma párost, kapásból odalett a fél üveg. A gyerek simán evett volna tovább, de én már nem mertem többet adni. Mi lesz később??

Kép
ildi35

Jube, ez tök jó hír! Sima ügy lesz, ha tényleg 2 hónapot saccol a doki. Ráadásul tényleg kitartóan küzdötök. És látod, csajod is megállt az "őrült gyarapodással". :D

Imádom a flipflopot, de most sajna akármilyen enyhe a tél, biztos hülyének néznének. :lol:

Már csak másfél kilód van? Emlékszem, amikor plusz 5 miatt voltál lelombozva, vettél is új farit, remélem, lötyög... :wink:
vbea

Snowwwhite

Én nem emlékszem rád, de biztosan azért, mert egy csomó ideig nem volt netem! Üdv Neked! :lol:

Eni

Hát a 20 kg pedig feljött a végére. De a védőnőm szerint víz volt a nagy része, mert nem vagyok vészesen dagadt. :lol:

Csajok köszi a tanácsokat! Ma járt itt a védőnőm, mutatott egy tök jó hasmasszázst Jázminnak. Ahogy abbahagytuk egy jó nagyot kakilt is. :D Meg pukizott. Azt mondta ez jó a hasfájásra. Meg valami torna félét is mutatott, a lábát meg a kezét kell mozgatni, azt mondja ez jól összehangolja a jobb és bal agyfélteke működését. NA és egy csomót beszélt a babamasszázs jó hatásairól. Jövő héten megmutatja a láb, utána a kar, majd a fejmasszázst. Tök jó fej. Szóval nagyon ajánlja a babamasszázst. Csinálja valaki?

Ja és azt mondta, hogy akár holnap vihetem Anyukámékhoz.
Steffi
Miért félsz hogy felborul a napirendetek? Szerintem én megpróbálom Anyuéknál is tartani, a nem létező király napirendünket. :lol: :lol: :lol:

Kép
gyorgyi33

Ildi!
Ne is mond! :lol:

Györgyi!
Én Martinból indulok ki! 3-4 óránál több kimenő nem fér bele. És ez jó indok, hogy ne kelljen menni anyósékhoz!!! :lol:

Jube!
Örülök nektek!

Mi a fene az a flipflop???

Kép

Kép

Kép
steffi

Sziasztok!

Snowwhite! Üdv megint, most már ne tűnj el!

Hízás: én 12-őt híztam, Tóth doki nem izélgetett, csak az elején a védőnő, nem egészem értettem, hogy miért. Most még 3 van rajtam, de szerintem csak azért, mert rengeteg csokit zabálok. Illetve csak zabáltam, most nagy az elhatározás, hogy leállok vele, le sem merem írni, hogy mennyit ettem naponta... :oops:

Ildi! Az úszásra be kell jelentkezni. Minden hónapban tartanak egy tájékoztatót az újaknak ott a hotelben, ahol mindent elmondanak, és ott lehet jelentkezni egy neked tetsző időpontra. Decemberben 15-én volt, úgyhogy valszeg a januári még hátravan. Február elején indulnak új kezdő csoportok. Heti egyszer van úszás, 45 perc egy foglalkozás, ebből kb 30 perc van a vízben. Az ár kicsit húzós, 13000 havonta, az 4 alkalom. Ja, és 3 hónapos kortól lehet kezdeni. Mindkét szülő bemehet a babával a vízbe. Azt, hogy mikor van az ehavi tájékoztató, azt telefonon tudod meg. Itt a szám: 06-1-319-3231/405 mellék (ez a Rubinban csörög). Meg van egy mobil is:06-20-923-2488
Remélem leírtam a lényeget, de ha van még kérdés, akkor szólj!

Tünde! Nem lett bárányhimlős Bene? A legózást már én is tökre várom, nekünk van egy nagy adag legónk, amit kölcsönadtunk egy baráti családnak, ahol most általános iskolások a gyerekek, de már tudják, hogy nemsokára vissza kell adniuk. :o

Jube! Örülök, hogy javul Panni, meg annak is hogy fogyott!

Györgyi! Mi jártunk a kerületi védőnőhöz babamasszázsra, én minden este csinálom Lénával, szerintem szereti. Jófej a védőnőd, hogy külön megtanít téged!

Remélem semmit nem hagytam ki, kellemes estét mindenkinek!

Zsófi

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Sziasztok!

De aranyosak vagytok! Köszi, hogy örültök nekünk! Panni csak 8380. :D

Flipflop egyenlő lábujjközti gumipapucs. :D

Ildi,
nálunk a Kerti gyümölcsök az ász a Nestlétől! Kóstoltasd meg hannával, tényleg fincsi!

Jube

Kép

Kép
jube

Sziasztok,

Jube,
Örülök hogy Panni súlya megállt :D :D és persze annak is hogy megvan a munkátok eredménye! Gondolom a lába is hamar rendbe jön!!

Valentina, eszesmerci
Beírtam az adatok a táblázatba.

Elizabeth
A tiédet pedig javítottam!

Idősebb babák anyukái:
Rékának egyszerre jön 4 foga és egyszerűen annyira szenved, hogy már nem tudok mit csinálni. :cry: :cry: Dentinoxal kenegetem de szinte szart sem ér. Egyébként hányszor lehet bekenni egy nap??? Mit lehet ilyenkor tenni? Ömlik a szájából a nyál, és már a szájához sem enged hozzányúlni! Teljes kétségbeesés!!!!!!!!!!

Iszonyatosan rosszak az éjszakáink :cry: egyszerűen semmit nem alszik csak azt kiabálja hogy "anya" :lol: :lol:
Tegnap este már teljesen kibuktam a nem alvástól. (elkezdtem hányni, szédülni az agyam (ami lehet hogy nincs) pedig azt hittem hogy szétszakad) :cry: :cry:

A tanulással sehogy sem állok, tuti bukta!! :(

snowwhite,
Üdv újra itt!!

Minden baba és persze mama gyönyörű!

Hát csajok ennyire futotta hív Réka baba!!!

Bocs, hogy rátok zudítottam ezeket de azt hiszem most padlót fogtam!

Puszi

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
vica10

Helló Mindenki!

Vica!
Sajnálom,hogy Rékát ennyira megviseli a fogzás!Homeopátiával próbálkoztál már? A dentinox szerintem sem ér semmit.

Jube!
De jó! Nagyon lelkesen tornáztok,úgyhogy szerintem a lába is hamar rendbe jön. Micsoda súlly! Mi ma voltunk dokinéninél és 7120g Rebeka,persze a hosszát nem mérték meg :(

Györgyi!
Egy hónapos volt Rebeka ,mikor vittük a szüleimhez.Mi egy hétre mentünk,bár az első éjszaka után majdnem haza is jöttünk.Szinte semmit nem aludt,nagyon megviselte hogy nem otthon van. De szerencsére hamar megszokta,így tudtunk maradni.
Az autózást álltalában jól viselik a babák,szinte azonnal elalszanak.
Szóval szerintem próbáljátok meg nyugodtan,csak tényleg ne legyen nagy tömeg a szülőknél.Ebben a bacis időben nem hiányzik,hogy összeszedjetek valami bacit.

A betegeskedőknek mielőbbi jobbulást!
A kefekúra nagyon tetszett!!!! :lol:

MÁR 4 FOGACSKÁJA VAN REBEKÁNAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol:
Na emiatt az éjszakáink elég nyűgösek,szerencsére megnyugszik ha közénk fekhet,nem kell a fenekét rázni.

Mindenkinek jó éjt!!!

[u=http://b/babafalva.hu]Kép[/url]
Kép
Kép
mano4

Sziasztok!

Görgyi33
Szia sztem még nagyon pici Jázmin ahhoz hogy bmilyen időket betarts. Igény szerint (akár óránként) szoptass és akkor alakul a "kínálat". A hasa szerintem inkább attól fájhat hogy nyel levegőt közben. ha nem vákumos :D a szája büfiztesd szopizás közben. HIdd el megéri, be fog állni a 3 órára, csak most még nagyon pici a hasa, az anyatej nagyon hamar emésztődik és ezért eszik gyakran. He nem fáj és nem sebesedik a melled, nem szabad megvonni tőle! Olvasd el a La Leche liga kiadványait vagy a honlapjukat (simán rá lehet így keresni), mindent onnan tudok, nagyon profik, fel is lehet hívni őket és komyol segítséget nyújtanak ismeretlenül, telefonon is! Olívia 23 hónapig szopizott és sohasem kellett fejnem, nem gyulladt be a mellem, szóval csak jót mondhatok. Az éjszakai ébredés megmaradt sokáig, de azon kívül az elválasztás is jól ment. Olívia mé g sohasem votl igazából beteg, lázas, antibiotikumot sem szedtünk sosem. nem mondom hogy ez a cicizésnek köszönhető csak, de nagyban attól függ! Sok sikert, La Leche liga!

Ildi
Köszi a beszámolót, hát nagyon szerencsés vagy, és én igazából csak Tóth doki és a csecsemősnővérek miatt maradtam a Kútvölgyiben, tényelg nagyon jó embernek tartom én is. Fürdés ügyben egy svácjci meg egy holland barátnőm 2-3 naponta fürdetik a csecsemőket, semmi gond! Ott így ajánlják. Bőrproblémáknál, ekcéma,s tb nálunk is így ajánlájk. Úszás hetente egyszer van, hívd fel őket nyugodtan van egy "szülői értekezlet", oda el kell menni (lehet a picivel is menni) és elmondanak mindent. 4 hónapos kortól lehet menni, ott helyben lehet fizetni. Havonta 9-10 ezer volt 2 éve.

Manóka28
De jó hogy jelentkezel én febr 25-re vagyok kiírva (tuti, hogy előbb jön pedig Bebe) és Gabika a szülésznőm. A szülőszobát (Kútvölgyi központi száma és 7361-es mellék) kell hívni és simán kapcsolják ha ráér!

Úszás
Mi igazából csak azért hagytuk abba, mert télen mindenki (felnőttek is )örökké taknyos orral jött és Oli is mindig elkapta és én nem vittem folyó orral sosem közösségbe, ezért sokat kimaradtunk. Persze a merülést ő sem szerette, de azt mindig kihagytuk.

WIW
Én nem ragaszkodom az inkognitómhoz, lszi jelöljetek, a nevem nem meglepő módon: Eszes (Végh) Mercédesz. Az "észt" :D az uramtól kaptam a nevem többi részét a szüleimtől.

Valentina
Én legközelebb jan 18 megyek CTG re és este a kismama tanfolyamra, ott biztos talizunk. A hordozóra a húgomnak azt mondta a doki mostanában, hogy egész nap lehet benne a gyerkőc, mert állítólag a tudomány jelenlegi állása szerint az pont olyan mint az anyaméh, nem egy "ülés" szóval nem terheli a hátat! Itt igazodj le ha tudsz!

Monacs
Köszi, sajna nálunk nincs altatás, mellettünk alszik el Oli, de teljesen visszaszokott a nappali cumizásra is. Lehet hogy a tesó miatt. Persze mostanában mindent erre fogunk, de ki tudja. Nincs erőm napokig hallgatni a hisztit, általában ilynekor úyg bekeméynedik a hasam, hoyg most nemmemrem megkockáztatni
Marcsim
Nálam az arcocska finom „csipkedése” jött be ha Oli elaludt a cicin. Mindenképpen érdemes ébren lefektetni (böfizés miatt is, meg mert általában azért ébrednek üvöltve fél-egyóra alvás után mert arra emlékeznek, hogy a finom, meleg cicin aludtak el, most meg fekszenek az ágyukban egyedül. Jobb mielőbb rászoktatni és akkor az alvással sem lesz baj.

Zokni
Előre a zoknikkal, lehet hogy én is beújítok! Nagyon sokáig én sem hordtam szandált, valahogy a lábujj az tabu! Éljen a zoknis felkelés, harcoljunk így a jogainkért a Kútvölgyiben !

Kép

Képurl]
eszesmerci

Sziasztok lányok,

nem tudok többet írni sajnos, csak annyit, hogy
nagyon drukkolok a finiselőknek, VBea, Gabbóka (most már lehet?!) és Valentína, várom a szülések történeteit!!!
(Tudom 4en vagytok de nem jut eszemnbe ki a negyedik :-( Neki dupla drukk! )
És persze addig is gyors és minél kevesebb fájdalommal járó szülést kívánok! (A császárosoknak is, mert utána az is bír fájni.)
Szép estét!
Hurcia

Kép
hurcia

Jó estét!
Wow Merci milyen ügyi vagy, hogy név szerint válaszoltál, csak nem jegyzeteltél :wink: ? Játék közben is cumizik? Hát szerintem még lehet, hogy jobban járnátok a tesó előtt leszoktatni róla. Mi is azt hittük, hogy nagy hiszti lesz, de szerencsére nem volt. Első éjszaka mikor ébredt éjjel, akkor oda kellett neki adni, mert magánkívűl volt, de utána a többi éjszaka már nyugodtan telt. Szerintem próbálkozzatok, de ne erőltessétek. Én csak attól vagyok rosszul, mikor nagy gyerekek jönnek szembe velem az utcán és lóg a szájukban a cumi (itt a szomszéd kislány 3 éves, és még a játékmotorozás közben is a szájában van, meg játszótéren, meg mindig, borzalmas).

Steffi
Erre Flipflopra én is csak meresztettem a szemem :D , ezt még így sosem hallottam, de erre a papucsra tippeltem volna. Nekem baromira tetszenek, de sajnos a lábaim utálják őket. Pedig van is egy. :(

Zsófi
Áruld már el mi lesz a trükköd, hogy ne zabiz annyi csokit??? Én bennem is megszületett a nagy elhatározás, persze ez csak az után miután tele tömtem magam. De ez így tényleg nem jó, annyira édesség függő vagyok, hogy nem igaz. Süti, csoki, keksz minden mennyiségben. Ha van ötletetek akkor írjátok!

Vica
Kitartást!!! Elhiszem, hogy szarul vagy. Majdcsak elő jönnek már azok a fránya fogak. Szegény Réka!

Na, mindenkinek JÓ éjt! Holnap Veletek ugyanitt!
Merci megnézlek iwiw-en, ha megtalálak bejelőlek, meg téged is Györgyi!

Kép
Kép
monacs

Sziasztok!

Hú lányok szép termés! Két napja nem válaszoltam, és több mint két oldal! Ez igen, szeretem olvasni! 8)

De vigyázat, mert pont ezért hosszú leszek! Előre is bocsika, igyekszem mindenkinek váalszolni! Remélem nem hagyok ki senkit, ha igen, akkor bocsánat!

Cancan,
Bekerültél a telefonomba. :) Értesítelek, ha van valami! Jobban vagy már?

Zsófi,Örülök, hogy a párod megengedte, hogy tegyél fel képet. :wink: Annyira édes rajta Léna, látszik, hogy élvezi!

Merci,
Nagyon édes a kislányod! Tök jó, hogy így szereti a vizet! :) Beniről nincs 4D-s kép?
Nagyon helyes! Szorítunk neked, hogy sikerüljön a rendes szülés!!! Csak keményen!!! :wink:
Várjuk a beszámolót majd a bölcsőről, érdekesen hangzik!

Eni,
Két héten belül költöztök? Az tök jó! Akkor lehet dobozolni! Remélem azért lesz segítséged!!! Küldtem neked valamelyik nap mailt? Megkaptad? Kétszer visszajött, harmadszor nem. :oops:
Miért változtattad meg a vonalzó dátumát?

Én egy külön word doksiba írok, amit közben elmentek, nehogy elszálljon, és mindenkinek elolvasom, hogy mit írt, és ha van hozzászólás akkor leírom, aztán a végén bemásolom a Babanetre, azért olyan hosszú!

Köszönöm meg vagyok, a lábam tegnap Ursula volt, ma nem is dagadt, ma tele voltam energiával, már össze van szerelve (na ezt nem én követtem el) a pelenkázó, ki is van takarítva a babaszoba, és most mosok ezerrel, és holnaptól vasalok! És hétvégén Apa összerakja a kiságyat, így minden készen lesz!

Anyukák!
Textil pelust hol lehelet kapni? Azt valahogy kifelejtettük a vásárlásoknál! :oops: És mire használjátok, ha használjátok?

Lilluska,
Ez csak természetes, hogy érdeklődünk, és nagyon szorítunk Nektek, hogy mind két babóka hamar rendbe jöjjön, és Ti bírjátok cérnával a férjeddel!!! Én kérdeztem, hogy hogy vagytok? :oops:
Szorítunk nagyon, hogy holnap reggelre mindkét Prücsök láztalan legyen!!!

Barimami,
:?: ezt nem értem, a hajszárító melegére alszik el Dani? Szenzációsak ezek a fürdős képek!!!
Nincs mit megköszönni a dicséreten, az jár! 8) Nekem is írsz a császárról, ha nem gond, hogy pontosan hogy is volt, előtte és utána, hova fektetnek meg ilyenek!

Kriszta,
Köszönöm a segítséget, ma hívott is a Védőnő!
Ne légy szomorú! Majd a következő hónapban!! Az első után nem szabad elkeseredni! Arra kell összpontosítani, hogy igen is terhes leszel és az leszel! Szorítunk! Használsz valami segítséget?
Hidd el én csak tudom. Én 2005 augusztusában elhatároztam, hogy amikor már lehet majd próbálkozunk, és így azt mondtam hogy 2007 januárban szülök egy egészséges gyönyörű kislányt, és hát úgy látszik, hogy eddig minden bejön! Remélem továbbra is! Úgy hogy fel a fejjel, és csak összpontosíts!!!
Ez a zoknis story jó és emlékezetes! :wink:

Ildi,
Ez a fürdőzős hercegnő csodás kép! :lol: annyira édes, ahogy ott ül!
Olyan jó, hogy megosztottad a szülésed élményét!

Úgy szeretem olvasni! Komolyan jobb ez az oldal mint egy kismamás , babás újság, minden van benne, nem?

Mi a helyzet oltóanyag ügyben?
Édes lehet Hanna mikor jön a hami, és örül a babyételnek, kérünk róla képet!!!

Monacs,
Igyekszem :lol: , ma étteremben voltunk, ki tudja mikor jutunk el legközelebb és ettem gundel palacsintát is. Hú nyami!! :wink:

Megértelek, hogy félsz felhívni, mert sajnálod, de ugyanakkor meg hívnád, nagyon rossz ez az érzés. De biztos jól esik neki, hogy hívtad, és hogy gondolunk rá! És ez biztos erőt ad!

Azóta nem beszéltetek? Sok sok puszi Nekik! Remélem hamarosan már otthon lesznek!!!

Milyen könyvet néztél meg?

Cukorfalat,
Neked is BUÉK!
És hogy hogy dokit váltottál :roll: ? Miért nem maradtál a Gozárnál? Nekünk most Ő a helyettes dokink, most hozzá járunk, mert a Mi dokink kipiheni magát, hogy mire a mi kis hercegnőnk érkezik addigra fitt legyen :wink: , jövő hét szombaton jön csak haza.

Masni,
Nagyon aranyos vagy! Nem haragszom, dehogy! Nem emlékezhetsz rá!
Biztosra megyünk! :wink:

Vali,
Gyógyulj meg minél előbb!!!

Elizabeth,
Én most tartok 12 kg-nál, de hát nem voltam vékonyka, 2005 óta nem sikerült lefogyni. Szóval 70-ről indultam!
Az a lényeg, hogy a baba jól van, és fejlett, aztán majd lefogysz! Ne izgulj!!!
Szorítunk nagyon szemügyben! Egy orvos mondása még nem mondás! Kitartás!!!

Steffi,
Ha Martin ilyen dögös szerkóban megy majd tényleg lócsolkodni, akkor jó sok piros tojásotok lesz! Mert még az utcán sem fognak neki ellenállni!

Ha a hasam hozzáér az asztalhoz, Kiscsajszi már is rugdossa!

Manóka,
De jó hogy itt vagy! Már rég hallottunk rólad! Hogy vagy? Én emlékszem ám rátok a szülőszoba látogatásról!

Györgyi,
TE híztál? Hova? Nem is látszik!

Valentina,
Ezt nevezem, ezektől az írásoktól mindig úgy megijedek, hogy én milyen Anya leszek, :oops: :( Ti már rég be voltatok pakolva én meg nem. :( Most meg már a Babák cuccairól írtok, hogy az is készen van, én meg még csak mosom. De ma megjött a hordozónk, szóval már csak vasalni kell, és utolértelek titeket!

Snowwhite,
Szia! Légy üdvözölve ismét! Én is emlékszem Rád!

Steffi,
És azóta nem is hordod a zoknit? És még a szaga is a régi?

Hurcia,Én vagyok a negyedik, és császáros leszek. Na jó a dupla drukkért megbocsátok!
:wink:

Na most értem a végére!
megyek is zuhizni!

Mindenkinek jó éjt!

puszika

Ancsa

ancsaboszi

Sziasztok!
Zsófi, most nem kapta el, de barátnőm második lányán még nem jöttek ki a pöttyök, és szerdán találkozunk, és lehet, hogy ő már közben fertőzni fog. Igazából nem izgat :roll:
Iszonyat köd van!!!

Steffi, lassan majd odaér a katalógus.
Tünde

mtunde

Sziasztok,

Eszesmerci: köszi a választ, még ma megpróbálom felhívni Gabit a szülészeten. remélem elvállal, mert az első benyomásom róla nagyon jó volt.

Ancsaboszi: de jó neked, én sajna nem emlékszem rád a szülőszoba látogatásról :cry: , bár ha feltennél egy képet, az biztos segítene.
:)

Textilpelenkát szinte bárhol kaphatsz. Tesco, Auchan stb. kicsit durvább cseh pelenkák, de bababoltokban is van, csak ott drágább. én egyébként arra használtam a felét (amit megjelöltem), hogy a pelenkázón alá tettem a gyerkőcnek. így a szivacs sem volt olyan hideg. aztán büfikor a vállamra terítettem mindig egyet,mivel a fiam szinte mindig visszabukott valamennyit. így az ágyába is tettem mindig egyet a feje alá.

Kép
Kép
Kép
manóka28

Sziasztok!

REmélem mindenki jól van én nem annyira kijött ma reggelre egy szép herpesz a számra :-((( Volt valakinek herpesze terhesség alatt? Okozott ez gondot a babának? Hívtam az orvosomat, azt mondta, hogy reméljük nem lesz gond. Mit mondjak nem nyugatatott meg, teléjesen kész vagyok.
cukorfalat

Sziasztok!

Ancsa!
A zoknit kimostam, mivel véres volt és itthon féltve örizzük :lol:
Ja és pelenkát a minimanóban is lehet kapni és ált-ban minden bababoltban. Mi ha kihozom a nappali akkor is leteszem alá, egy van mindig a pelenkázó táskában és a száját szoktam csak vele törölgetni, mert nagyon nyáladzik és ha bukik akkor azt, de utána rögtön mosásba. Meg mostanában azt csinálom, hogy fürdés után megtörlöm a törcsivel és utána textilpelussal is.

Vica!
Kitartás! Nem tudom, hogy vigasztal-e, de elmondom, hogy Martin is teljese kész van 2 óránként ébred éjszaka én már kész vagyok nagyon! Alig látok, folyton leragad a szemem és fáj a fejem!

Szép napot, bár elég köd van itt! Majd jövök

Merci megjelöltelek wiw-en. (Juhász Stefánia)

Ui: képzeljétek febr-ban megyünk babazsúrra :lol:

Kép

Kép

Kép
steffi

Sziasztok Lányok!!

Nem tudtam visszaolvsni nagyon, ne haragudjatok!!
Azért nem vagyok mostanság, mert készülök a vizsgákra, meg Luca is teljesen leköt az aktivitásával!

VICA!!!
NAGYON AJÁNLOM NEKED A VIBURCOL HOMEOPÁTIÁS KÚPOT!!!! NEKÜNK NAGYON BEVÁLT!! AZT IS ÉS A DENTINOXOT IS CSAK NAPI HÁROMSZOR LEHET HASZNÁLNI!!!

Jube!

Kár azért a sok tejért, már hogy Panni nem eszi! De az jó, hogy ilyen szépen javul!!!

Orsi!
Nem nagyon tudtam visszaolvasni, hogy mi van veletek, de gondolom, ha jössz, jobb a helyzet!!

Eszti!
Neked millió puszi!

Újaknak üdv, finishelőknek nagy drukk!!

Durcáékkal mi van??

Puszi: Dóri

Kép
nagydora

Sziasztok Lányok!

Úgy néz ki a lányom rendbe jön, ma már nyugodtan végig aludta az éjszakát. Ellenben ránk ragasztotta a taknyot. Én még csak hagyján, de Apa...... és mint, tudjátok attól rosszabb nincs mikor egy férfi "beteg". :lol: :lol:

Vica, a Dentonix szerintem is egy kalap kakit ér, elvileg 3-szor lehet használni egy nap, mivel Lidocaint tartalmaz. De pontosan azért, mert nem nagyon láttam, hogy használt volna, én sokkal többször kenegettem az ínyét, de semmi baja nem lett a gyereknek. Megértelek, a fáradtságtól én is kiszoktam borulni, nincs ezen semmi szégyellni való!

Babaúszás: 13000 Ft 4 alkalomért? Hááát, meglehetősen húzós.

Merci, bejelöllek a wiw-en. (Lukács Ildikó)

Már olyan sokan vagyunk és hála az égnek mindenki sokat ír, hogy be kell, hogy valljam, hogy sokszor elvesztem a fonalat, hogy jelenleg kik is a finishelők. :oops: Szóval mindenkinek aki a célegyenesben van: kitartás!!

Durcáékról nem lehet semmi újat tudni???

Kép
ildi35

Steffi

Tényleg jó indok! :lol: Mondjuk mi ott alszunk majd Anyukáméknál, az út egy óra így benne vagyunk a háromban kb. Ott meg mindent úgy csinálok majd mint itthon. Remélem ott is tud majd aludni.

Eszmercsi
Ismerem a La Leche Ligát, a védőnőm La Leche-s. Tulajdonképpen ha jobban belegondolok igényszerint szoptattam eddig, mert amikor kért kapott. Most már kb 3-4 óránként szopik éjszaka, napközben néha gyakrabban. Csak 1 órán belül nem teszem vissza. Hogyan döntöd el hogy éhes, vagy inkább csak nyugtalan és azért sír, mert a szája jár, mintha szopizni akarna. De ha éppen beszopizott 120 g-ot, utána nem alszik el akkor nem etethetem folyamatosan, mert sír. Főleg, hogy nem is kell akkor neki, csak rágcsákja, az meg fáj. :? Na majd belejövünk.

Ja én is zokniban szültem. :lol:

Monacs

Visszajelöltelek!!

Ancsa

Textilpelenkát minden bababoltban lehet kapni. Én a MiniManóban vettem. Nagyon kell!!!! A pelenka után nálam a legfontosabb kellék!!! 20-at ajánlott a védőnőm, de én 40-et vettem, és kell is. Rengeteg fogy. A kiságyba a feje alá, a pelenkázóra, szoptatáshoz, büfizéshez... Majd meglátod. Nekem mindig akkor pisil, kakil, amikor kibontom a pelusból és akkor megy a textilpelenkára is.

Kép
gyorgyi33

Cancan

Hogy vagy? Gyógyulsz már?

Kép
gyorgyi33

Senki nem volt herpeszes a terhessége alatt?
cukorfalat

Csajok! Mivel lehet a sütőtök, alma, stb. foltokat hatékonyan eltávolítani??? Az ecetes ollón kívűl. :lol: :lol:

Cukorfalat, sajna nem tudok segíteni.

Györgyi, egyet értek, a textilpelenka az egyik legfontosabb kellék.

Kép
ildi35

Sziasztok!

Cukorfalat: nekem decemberben volt herpesz a számon. Amikor lelkileg ér valami megrázó dolog, akkor szinte azonnal, fél óra alatt előjön. Jellemzője, ha valamely okból a szervezet ellenállóképessége legyengül (napozás, gyomorrontás, tüdőgyulladás, menstruáció, terhesség, fizikai vagy lelki megterhelés következtében), a kórokozó aktiválódik és létrejön a közismert hólyagos herpeszes elváltozás. Sajnos nekem most is ilyen eset volt, nem is kímélt a herpesz.
2 hét alatt múlt el, nem kérdeztem a dokimat, mivel tudom, hogy lelki eredetű, és nem más miatt van.

Részletesen olvashatsz róla: http://www.oefi.hu/haziorvos/herpesz.doc

Remélem neked is hamar elmúlik, sztem nem fog a babánál gondot okozni, mert ez a herpesz "jobbik" változata. Sztem a terhességre a genitális herpesz lehet ártalmas.

Hajrá utolsó hetes kismamák, nagyon izgulunk értetek és a babákért! :-)

Tényleg jó lenne valamit hallani Durcáékról, remélem javul a helyzet és rendbetette a kedves nővéreket. :evil:

Hali, Vali

Kép
Kép
Kép
v30

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?