A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Háj :)

Dancsi: A zuramnak nem tecc a kamilla (nekem sem olyan túlzottan). És nem ragaszkodunk a virágnevekhez ám, véletlenül jött ki így a lépés :lol: De azért köszi a javaslatot , szivesen fogadom őket :lol:

Eszter: Én Bogival fejtem sokáig (de minek?) azóta se, csak ha nagyon feszült a cicim amikor Viola kicsi volt. És nem fogok fejni 3-kal sem, csak ha nagyon muszáj! Magánvélemény volt!

Karmen: Nagyon szép a pocakod :) Teccik, olyan kis formás :) Tényleg vannak neveitek?

Melinda: Hja sajna a Jázmin tömegnév lett! :( Sajnálom, mert szép, de nem adok tömegnevet a kölkömnek. Bár a Bogi is az lett, de amikor született nem volt sok belőle! Most több van :( Az oviban 4 gyereket hívnak Nikinek a Bogi csoportjába :shock: Akkor az volt nagyon felkapott! :roll:

Cseppek: Sztem is felesleges a víz, főleg a desztilált :shock: Ha mindenképp vizet akarsz neki adni, akkor babavizet vegyél! De ha anyatejes a baba akkor elvileg nem kell neki egyéb folyadék pótlás!

Pelenka: Sztem a lila acskós tecsós is van olyan jó mint a pampers és jóval olcsóbb! Nekem az Aushan-ba kapható Happy márkájú pelenka nagyon bejött, csak sajnos itt szegeden nem lehet hozzájutni! Pedig az egy nagyon jó pelenka, soha nem folyt ki belőle semmi, pedig a V elég turbós gyerek! Hja és az is nagyon olcsó 2300 ft volt az 52 darabos csomag! Ha itt lehetne kapni ilyet vennék (Happy-t)
Liberót max akkor használtunk, ha valaki hozott ajcsiba, én nem szerettem! A Rossmanos saját márkás pelenka, nem jött be, a DM-eset már régóta ki akartam próbálni, de még nem törpént meg :lol:

Bogei-woogei nem akaródzik aludni, kérte hadd nézhessen mesét. megyek inkább társasozni vele, nem szeretem ha tévézik.....
Pusz

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Enikő!
Teljesen igazad van és egyáltalán nem vettem támadásnak a hozzászólásokat és véleményeket!! :wink:
Az ismerősöm minden indoklás nélkül mondta ezt és persze hogy kiakadtunk rajta egy kicsit. Legalább elmondta volna hogy miért mondja azt amit mondott,akkor lehet hogy előbb elkezdek gondolkozni utána kiakadok..vagy az utóbbi akkor kimarad :lol:
Én is azért írok és olvasok itt,mert érdekel hogy kinek mi a véleménye és jó hogy vannak nagy tapasztalattal rendelkező anyukák akik segíteni is tudnak,nem csak riogatni. :P
Egyébként jön 11.-én a dokinénink,majd megkérdezem hogy mit mond.

Pelus: nekünk nagyon bejött a Lidl-ben kapható. Csak azt használjuk és nagyon ritkán volt eddig hogy ruhacsere volt a kifolyt kaki vagy pisi miatt. Asszem összesen 4x kellett cserélni a rucit. :D

Jó pocakosodást és hányinger mentes napokat a kismamáknak :lol:

Daisypath Happy Birthday tickers
szszkinga

Köszi mindenkinek a mérleges tanácsot!
:lol:

Kép
gyanixi

Sziasztok!

Kinga!
A gyógytornászunk kért meg, hogy nyugtassalak meg!
(Beleolvasott a fórumba és látta a "gondodat".)
Semmi baj, hogy még nem mászik, majd fog!Türelem!Nem kell mindjárt arra gondolni, hogy vmi baj van!
A kérést teljesítettem, továbbítottam a nyugtató szavakat!

Gyanixi!
Én is a kórházban szültem és amikor betöltöttem a 36.hetet, ugyanez volt a problámám, hogy vajon minden héten pénzt kell adnom a dokinak?
A 36.héttől nem kellett,amikor fizetni akartam nem engedte!
A ctg-kre kell a hálóing és a papucs is!

Zozo!
Gratulálok a pocaklakóhoz! :lol:

Karmen!
Mekkora már a pocid! :lol:

Pelenka kérdés: mi eddig használtunk liberot, pamperst, tescosat, lidliset és huggiest.
Na, ha az én fiam úgy igazán betrottyol, akkor tök mindegy milyen pelus van rajta, mindegyikből kifolyik! :lol:
Egyébként nekem mindegyik egyforma, nem sok különbséget vettem észre!

Pusza

Csibe, Gábor és Péter

Kép
Kép
csibe78

Enikő,
Rozália? nekem a neveknél elsődleges szempont, hogy ne legyen gyakori. A Rozi sztem aranyos, Boldi az lett volna.

Boldi első lépései:

Kép
Vendég

Sziasztok!

A receptre kapható tápszerünk árát is meg fogják emelni :-(. Még jó hogy már csak egy havi adagot fogunk aranyáron venni, a jövő havit gyorsan egyben felírattam meg ki is váltottam. Most olvastam a neten hogy a cég ami forgalmazza az Algopirint üdvözli a szer receptkötelessé tételét, a marhák az azonos hatóanyagú bogyók közül úgyis csak a legolcsóbbat lehet felírni az meg nem az termékük. Nem számolták ki még mekkora bevételtől esnek el? Néha komolyan nem értem én ezt az egész nagy átalakítást...

Megmértem magunkat itthon, pont ma vagyunk 4 hónaposak ha jól mértem akkor 67 centi és 6800 g-ok vagyunk :-) Tanácsadásra meg védőoltásra csak jövő héten megyünk.

A szülinaposoknak névnaposoknak sok boldogságot és éljen minden kismamink :-)

Zsuzsu:
Én csak nyers almára tudok szert, de azt szinte azonnal kell rátenni és ez a citromsav, akkor nem tud bebarnulni és nem hagy foltot. Én minden almaleves etetéshez ugyanazt a cumót adom rá :-) Egy régi már 3 gyerek által összealmázott répázott garnitúrát, abban kenheti nyugodtan:-)

Hogy éred el hogy ne akarjon többet enni 100 ml-nél? Nálunk az esti evés olyan akármennyire is akarom hogy csak a neki előírt adagot egye meg (4 hós babánál ez 210 vízből tápi ami 233 lesz készen) Alexa erre rendszeresen ráhúz még 30 -60 milit. Pedig napközben nem eszik meg ennyit, vagyis nem a gyomra űrtartalmával van a baj. (azt hiszem éjjelre eszik, azért ez a nagy mennyiség.

Azt olvastam valahol, hogy olyan nem túl sűrű méz állagúnak kell lenni a főzeléknek, hát nemtom az talán 1/3 - 2/3-ad arány? A fiamnál mi ezt próbálgattuk, na még egy kicsi tej, na még minidg sűrű stb.

Gyógyszertéma. Elmész az orvoshoz egy megfázással, tuti kapsz kétféle antibigyót, köhögéscsillapítót, hörgőtágítót, és még sorolhatnám. Az orvos tuti nem mondja hogy menjen haza, szedjen be egy nagy adag C-vitamint, igyon hársfateát, és max ha nagyon lázas vegyen be 1 db hatásos lázcsillapítót, és maradjon szépen 2 napig ágyban. Szóval ha elmész az orvoshoz akkor tuti több gyógyszert eszel mintha nem mész, plusz a meglévő nyavajádra még összeszedsz egy kettőt amíg vársz a váróban, mert olyat még nem láttam hogy időpontra mész és ne kelljen várnod másik hat beteggel. Arról meg ne is beszéljek, az orvos jutalékot kap ha adott cég termékeit írja föl, vagyis föl fogja neked írni ha kell ha nem (tisztelet a kivételnek mert van ilyen orvos is).
A gyógyszer iszonyat nagy üzlet, a gyogyszerlobbi pedig kiterjedt, és ebből a beteg soha nem jöhet ki jól...

Fogzásra meg van gyógyszertári készítmény helyi érzéstelenítő csupán, igaz fel ell íratni, de töredékébe kerül a gyári cuccosnak és hatékonyabb is. És tényleg segít, a manók olyankor rágnak mert nem érzik következésképp hamarabb áttör a fogacska és akkor már ez a kence sem kell.

Exi:
Remélem anyukád jobban van már!
Hát mit mondjak, nekem nem tudnának annyit fizetni hogy ekkora ökörségeket próbáljak beadni embereknek pláne olyan szöveggel, hogy ez csak és kizárólag miattatok van. Én már csak azt nem tudom, mivel fogom a saját lázamat csillapítani ami sajna még egyszer sem reagált, se paracetamlra, se aspirinre se ibuprofenre... Nem baj, remélem megtartja jó szokását Szegeden az egyik patika, ott ugyanis még akár fogigátlót is szerezhetsz recept nélkül, ott tuti kapható lesz...

Timika:
Igazad van, valamivel rá kell hogy vegyék az embereket hogy orvoshoz járjanak, ugyanis a vizitdíj ottmarad az orvosnál, a tb járandóságukat pedig megkurtították. Valamit adni is kell nekik ha már elvették a jövedelmük egy részét. És naná hogy a legtöbbet vásárolt gyógyszerrel teszik, nem lenne nagy üzlet hogy aszpirint tegyenek vénykötelessé, abból töredék fogy csak az algopirinhez képest.

Zozó:
Grat a babához, úgy irigyelek minden kismamit. Sajnos nekünk mindenképp várni kell a csaszi miatt, de remélem addigra a párom is megbékél egy harmadik gyerek gondolatával :-)
Nekem volt egy trükköm erre, igaz csak a kaja ellen kellett. Vettem a patikában mentholos orrkenőcsöt, ez is készül gyógyszertárban és egyszerűen belekentem az orromba mint megfázáskor, No onnantól kezdve csak azt éreztem, az meg nem bántotta a gyomromat :-) Hátha bejön esetleg nálad is.
A családnak meg mondd meg kerekperec, ne is kérdezzenek, majd havonta egyszer tartasz fogadónapot, addig bírják ki :-) Nálunk bejött, bár a végére majdhogynem én nem bírtam betartani, hogy ne meséljek :-)

Romy:
A múltkor láttam egy olyan előkét, ami tulajdonképpen nem is igazán az, hanem egy inkább ujjatlan bodyhoz hasonlít. Át kell húzni a gején és oldalt bepatentozni vagy megkötni. Egyébként műanyaggal bélelt előkeanyagból volt, de most azon töröm a fejem hogy hol láttam. Gondolom Dávidnak nincs kifogása ha adsz rá még egy "bodyt" ami persze nem ám egy előke :-)

Niki:
mérleg előtt döntsd el mit szeretnél. Ha csak egyszer kétszer megnézni az első 1-2 hónapban akkor elég bérelni. De ha úgy gondolod hogy az első évben hetente kíváncsi vagy a súlyára, akkor érdemesebb venni egyet, mindig hirdetnek használtat, mert bizony 4 havi bérleti díjból már majdnem egy újat vehetnél. A húgomék bérlik és brutál horror a bérleti díj. Én szeretem hetente egyszer megmérni, habár nem visz a kétségbeesésbe ha egy hét alatt alig nő a súlya, a következőn mindig bepótolja, de nem szeretem a rendelőben levetkőztetni totál meztelenre, inkább előtte itthon megmérem és bemondom a súlyát.
Ha olyan vagy aki megijed egy kisebb súlyingadozástól akkor fölösleges beszerezni csak az első hónapra kellhet. Amúgy pedig az éhes baba sírós baba, ha alszik, van elég pisi kakis pelenka akkor biza eleget evett :-) És szopás mérésére már csak azért sem alkalmasak, mert rettenetesen érzékenyek, és már annyi elég hogy ha kicsit máshova kerül a baba súlypontja, máris akár 50 gramm eltérést mutathat kipróbáltam mert 10 mili tápi 10 g, és bizony hiába tudtam centire hogy 100 milit evett, a mérleg 50-150-ig mutatott mindent annyiszor ahányszor ráraktam :-)

Enikő:
Nagyon jó hogy leírod mi történt veletek, milyen tapasztalataid vannak, mert te tényleg tapasztalatból mondod és főleg jószándékkal írod a hozzászólásokat, de sajnos vannak akik teljesen tudatlanul merő "jóindulatból" adogatják a tényleg sületlen tanácsaikat. Az hiszem a többiek rájuk értették a hülyét.

Hát eddig ahány ismerősöm volt terhes, mindig a lányokkal voltak sokkal rosszabbul, a fiammal semmi bajom nem volt a lánnyal a 20. hétig puszipajtások voltunk a wc-kagylóval :-)

Megnéztem a neveket, nekem van egy csomó ami tetszik, de nem tudom a vezetéknevetek úgy meg olyan vicces nevek jöhetnek ki :-) Pla mi vezetéknevünk Rózsa, így vicces lenne ha valaki Ibolyát javasolna :-)

Eszter:
Én Dm-es Babylove pelenkát veszek. A kaki amíg folyós addig általában kificánkolják, nálunk most az vált be hogy egy számmal nagyobb pelust adok rá reggel, mert mi általában egyszer, délelőtt kakilunk. De az biztos hogy a legkissebb méret ebből a pelusból 25 deka pisit bírt el mert egyszer megmértem reggel, amikor nagyon tele volt. A pampers talán kicsit puhább belül, de nálunk semmi gondot nem okozott, és száraz a kicsi bőre. Lehet belőle mintadarabot is venni akármelyik dm üzletben, abban 2 db van. És méretre is elég jó, a pamperst meg a liberót rövidebbnek találtam az adott méreten belül.A Lidl-s és Tescos meg nem sokban különbözik árban a liberótól. A Dm-es kapta egy pelenkatesztben ugyanazt az értékelést a neten mint a Pampers.
Én popsitörlőből sem veszek túl drágát. A lidl-ben 299 Ft-ért van és egy kakis pelus cserénél van hogy 10-et elhasználok arra pedig kicsit drága lenne valami nem noname márka. Persze szerencsés vagyok, semmi gond nem volt eddig a popsinkkal. Kopp-Kopp...

És remélem elírtad, dessztilált vizet nem szabad inni még felnőttnek sem (én legalábbis ezt tanultam mind az élettan, mind a kémia proftól a fősuliban) a picinek felforralt és visszahűtött vizet javasolnak. A húgom pl mindhárom gyerekének babaásványvizet adott (most nem tom melyik márka), de azt nem forralgatta. Semmi bajuk nincs és nem volt tőle. Ha meg nem issza meg a vizet akkor elég volt neki a tejcsi, a szomjasan maradt gyerek a vizet is megissza.

Cseppek:
Védőoltás után lehetnek nyugtalanabbak a gyerkőcök, azért csak egy más nap volt, orvos megpiszkálta, lefogták, megszúrták, szóval túl sok élmény is okozhatja, meg persze azért csak egy vakcina ami beindítja az immunrendszert, de ne aggódj, nem lesz tőle semmi bajuk, pár nap és minden visszaáll az eredeti kerékvágásba. Mi még lázasak is voltunk a legutóbb, mert még megkapta a meningitis elleni oltást is.

Azt hiszem leírtam mindent amit szerettem volna.

Puszi: Ági

Ági73

Enikő.én nagyon az emberekhez kötöm a neveket,és ha a Barni lány lett volna ,vagy Zita vagy Gvendolin lett volna(annyira édes,kis dumás csaj mindkettő)!
Örülök hogy jól vagytok!
Katalin az tutira nem lett volna(előre is bocsi akit megbántottam)
Lánykáid mit szóltak a pocidhoz??

Eljössz valamikor?
Milyen suliba mész??
Barbi lesz a szülésznőd??

Szerintem semmi összefüggés nincs a hányás,és a babák neme között:

Dancsi nagyon édi Boldi! :lol:

Melinda,igen én is azt számolom hogy lassan meglesz az összes fogunk,nekem ennyi idősen 3 db fogam volt..................
:lol: :lol:

Nekünk a liberó jött be,a pelusok közül,a pampersből minden kifolyt......... :wink:

Cseppek,a Barni is 8 hónapossan kezdett el vizet inni,mikor nagy melegek voltak(nyáron),és elkezdett szilárd kajcsikat is enni,ő a mai napig nem iszik mást csak vizet és anyatejet: :roll:

Szerintem is elég neki az anyatej,ha 3 órán belül cicre teszed,úgyanarra tedd vissza(remélem érted)nálunk ez bevállt és figyeld hogy ne egyél puffasztó ételeket!!!!
Tutira rendeződnek a dolgok!!! :wink:

Karmen,édi a pocid!! :wink:
Ti hogy vagytok?

Kép
bibi226

Csibe!
Köszönöm szépen a gyógytornászodnak és neked is hogy továbbítottad!!! :lol:
Most már nem aggódom!!!
Kitti megérezte a drámát :wink: Ma 4x 4kézlábra állt és ment 3-4 "lépést". Utána hasravágta magát és úgy száguldott tova... :lol:

Daisypath Happy Birthday tickers
szszkinga

Helló!

Megint olyan sok pocakos kismami van! :lol: :lol: Nagyon szuper!! Örülök és kicsit irigykedem egyszerre! :) Mi jövő ilyenkorra tervezzük a pocakosodást, az még olyan messze van...! :roll:

Enikő! Olyan szép neve van a csajszijaidnak, szerintem szép lenne, ha a 3. babónak is virágneve lenne! :) Nem tetszik a Levendula? Nekem nagyon bejön! A Jázmin is nagyon tetszik, jó ízlése van Boginak :), de mostanában tényleg sokszor adják. Fiúnévből a Jácint most a kedvencem (apának sajnos nem...)!

Pelus: Nekünk a Huggies és a Dm-es Babylove jött be legjobban.

Ha kell valakinek: Ki akartuk próbálni a lila Tescós pelust, vettem is 1 csomaggal, de nekünk nem jött be, szívesen odaadom bárkinek, aki ilyet használ és szeretné elvinni, természetesen ingyér! :):) Asszem 64 darabos eredetileg, talán 4-6 db-ot használtunk el, mire feladtuk. Maxi, 9-18 kg-ig jó. Ha kell valakinek, írjon egy privit!

Felteszek egy képet Diniről, egy szülinapos baba-barátnőnknek készítettük a fotót, elküldtük neki mailben a köszöntés mellé. Dénes kissé furán nyújtja rajta a virágot, kicsit olyan lett, mintha összevágtuk volna! :):)
Küldjük mindenkinek, aki szeret virágot kapni! :) Kép

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Zsuzsi: Dénesed gyönyörűűűűűűűűűűűűűű :) Olyan kis úriemberes :lol: nagyon ééédes! Levendula nem tecc :( Nekem a virágnevek közül a Boróka még ami bejön, de a Zuramnak sajnos nem teccik és apukámék is leszavazták, pedig már Boginál potenciális jelölt volt, aztán lecseréltük a Bogira :) :lol:
Ment a privi pelus ügyben :wink:

Kinga: Meg lesz az, alakul a molekula :lol: :wink:

Bibi: Már egy ideje tervezünk menni hozzád de valami mindig közbejött :( Most nagyon sűrűek a napjaim, nem tudom mikor tudunk eljutni. Mindenképpen a csajokkal mennék (hogy szétszedjék a fiadat :lol: ), viszont ők ovi/bölcsibe vannak délelőtt, délbe haza, aztán alvás....És délután meg közös játék a program, vagy friss levegő, játszótér...ilyenek! De valamikor összehozzuk ígérem :) Bogi nagyon örül a tesónak, Viola még nem tudja, benne még nem tudatosul!! ECDL tanfolyamra járok, hátha felvesznek majd valahova 3 gyerekkel, ahova kérik. Ha meg nem akkor berakom a többi papirom közé :lol:
De legalább kicsit kimozdulok itthonról és dolgoztatom az agysejtjeimet! Illetve azok helyét :lol:
Te mikor tervezel visszamenni dolgozni??? Beirattad már bölcsibe Barnit???

Ági: Elég bonyolult, különleges és hosszú a családnevünk! Macerás hozzá jó keresztnevet találni....

Dancsi: Nagyon ügyi Boldi :lol: Rozália nem rossz, majd inditványozom a Zuramnak :lol: Köszi a tippet :wink: Nekem 3 szempont van névválasztáskor, magyar név legyen ez az elsődleges, aztán hogy ne legyen tucatnév, meg hogy azért valemennyire passzoljon a családnevünkhöz, de ha a 3. szempont nem jön össze nem baj, úgyis megszokjuk :lol: :lol:

Gira: Friss képek a csajokról?????? Milyen újra Szegeden lakni? Megnyugodtál már????????? :P Éjszakák milyenek????

Jóccakát :wink:

ceniko
Szeged

Gira! Én is öklendeztem az elején a peluscseréknél, azt hittem csak én vagyok finnyás.:)

Köszönöm, a pocakomat még viselni kell egy ideig, csak sajnos még gyakran be kell mennem Szegedre és az már nem esik jól annyit ülni a kocsiban, nehezebb egyre a vezetés.

Bibi! más bajom nincs, csak ez hogy fekve jó már csak. Holnap megyek tanácsadásra, remélem örülnek majd velem együtt a +14 kg-nak, csüt. meg UH lesz

Enikö,Melinda! Neveken még nem értünk rá gondolkodni, ha beszélünk a házról van mindig szó, még nem vagyunk készen, sok az intéznivaló. De kimaradt régen a Norbi, és lehet Kata lesz a párja.

Zsuzsi! Tényleg csodaszép kislegény!!

Én eleinte Liberot, Pamperst, majd késöbb Mamiát, Huggiest használtam, de most Cien van (Lidl) és nagyon szeretjük.

Ági! Jol mondod, deszt vizet nem szabad inni én is igy tudom.

Dancsi! Gratulálok Boldinak!!

Romy! ilyen elökét lehet venni a C&A-ban és a Brendonban is volt régebben

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Enikő, csak azért kérdeztem, mert Melinda írta, hogy meg kell kérdezni...nekem logikusnak tűnt, hogy le is írják, de jól gondoltam. :)
Anyukám jól van, lehet, hogy ma átviszik a kardiológiára (jobb is lenne szerintem), ezen a héten biztosan benn lesz még.
PCO? Súlynövekedés és mensielmaradás miatt. Tegnap voltam UH-n, elég vastag a méhnyálkahártyám, szóval gyógyszeres vérzésmeghozás lesz belőle valszeg...de vérvételre csak 17.-re kaptam időpontot, addig várok.
Micsoda névügyi gondok...én anno erre mondtam a férjemnek, hogy jobbik esetben úgyis tőlem kérdezik meg a gyerek nevét. :D
Ja, és Petivel én is kifejezetten jól voltam, szóval, ahogy Timi írta, van remény.
Még vmi: ha nem szeretnél a gyerkőcnek tömegnevet, akkor legyen Mária, Katalin, István, Mihály, Ferenc, stb. Mert ezek egyre inkább kimennek a divatból...
Te nőszemély, mit értesz a bonyolult és hosszú családnév alatt????????
Én mérlegképes könyvelői vizsgára megyek, ha minden igaz, máj. 31-én. Csak ezt a vizsgát kell letenni, a többi alól a diploma felmentést jelent.

Timi, igen, én elég régóta szedtem gyógyszer, sőt még terhesen is a huszadik hétig (külföldön ilyen betegségnél végig szedni kell, csak Mo.-n divat, hogy mindent abbahagyatnak). Majd kiderül, ha beborul. :)

Eszter, írtam neked privit, de szerintem nem ment el...Peti pont akkor kókányolt az internetvezetékkel. Még azt se tudom, hogy ez az iromány felmegy-e. :o A lényege az volt, hogy ritkán sétizünk felétek, de igyekszem nyitott szemmel járni.
Pelus, nálunk egyedül a Pampers-t kellett lecserélni, de azt is azért, mert Peti pelenkakiütéses lett tőle. Egyébként nálunk egyikből se jött ki semmi...legalábbis nem rendszeresen. Nálunk most Penny-s és Lidl-es van itthon, néhány Tescos (lila csomagos), de miniből és midiből használtunk Corásat is.

Karmen, csodamosóporod van? 40 fok??? Én olyanon max. blúzt mosok... :)
Szép, kerek a pocakod!

Cseppek, ne aggódj, nincs semmi gond a szuri utáni "nyűgösséggel". Petinél is volt ilyen letörtség, de néhány nap alatt elmúlt (igaz, neki hőemelkedése is volt).
Víz gyanánt én a forraltvízre esküszöm. Nálunk Peti hasfájós lett a norbis bébivíztől...:o

Dancsi, gratula Boldinak a lépésekhez! Peti nálunk az ágy mellett próbálkozik, persze a mászás gyorsabb számára. :)

Ági, anno én is úgy terveztem, hogy lesz majd "evős" ruhája Petinek, de egyelőre még nincs ilyen nagyonfoltos rucink...sőt foltos sincs. :)
A betegséggel az a baj, hogy szerintem a dolgozó ember megfázva is inkább beszedi az antibogyeszt, amitől meggyógyul, mert sajna nincs ideje 2-3 napot pihizni. :(
Ja, egyébként ha van patikus ismerősöd, akkor bámikor szerezhetsz tőle fogigátlót recept nélkül akárhol... :o Egyébként nem is értem ezt a receptes dolgot...ha már recept, akkor legyen olcsóbb, akkor talán vennénk a fáradtságot és nem szednénk be hülyeségeket.

Kinga, akkor lassan Kitti is rá fog érezni a mászás ízére.

Zsuzsi, szerintem egyszerűen szuper a kép!
Látom, Enikő le is csapott a pelusra, épp írni akartam, hogy őt tutira érdekelné.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Exi! Igen, rá kell kérdezni, mivel a legalacsonyabb súly (ez azon a kartonon van rajta amit a gy.orvos vezet bent az osztályon a gyerek evéséről, hízásáról egy grafikonon) nem egyenlő a hazaadási súllyal!

Zsuzsi! Milyen gentleman Déneske! Nagyon cuki! :)

Kinga! Ügyes Kitti, csak így tovább! :)

Dancsi! Nagyon ügyes a lépegető Boldi! Mikor kezdte? Evéssel már megbarátkozott?

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

tud valaki kiadó albérletet?

3 szoba kell, lehetőleg bútor nélkül (még lámpák, függönyök sem nagyon kellenek), de konyha igen (hűtő már nem)
redőnyös, lehetőleg 1. emeleti (vagy liftes), és jó volna Újszegeden

és ne legyen lepattant, panel is lehet

ha kell egy évet ki tudunk előre fizetni, kb. ennyi időre is kellene
Vendég

Helló!

Enikő! Privi ment!
A Boróka nekem is tetszik :), de nekünk már van egy Boróka ismerősünk, nagyjából Dinivel egykorú, így kilőttük, én sem szeretem, ha a baráti táraságban ismétlődnek a nevek.

Dancsi! Grat Boldi első lépéseihez!

Köszönjük a Dini dicséreteket! A lányos anyukák jobb, ha felkötik az alsóneműt, mikor udvarolni kezd a kisprücsök! :lol: :lol:

Zsuzsi

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Sziasztok!

Regen jelentkeztem. Olvasgatlak Benneteket mindig, csak írni már vagy erőm nincs vagy kedvem vagy nem tudom :)
1 hét múlva államvizsga. Be vagyok tojva, hogy őszinte legyek :shock:

Dancsi: Csak nem eladtátok a házat és építkeztek? Sok erőt hozzá :)
Boldinak utólag is boldog névnapot és gratulálok az első lépésekhez :)

Karmen: Csini a pocakod :) Még mindig rejtély hogy hol az a 14 kg rajtad :)

Enikő: Ezt neked: http://www.babazo.hu/9honap/20070108azidojaras.html

és ezt is:

http://www.babazo.hu/index.html ---> Babanévkereső ---> Alkalmazások: Névadó

Zozo: Gratulálok, problémamentes, boldog pocakosodást kívánok :)

Tényleg tök jó, hogy ennyi kismama van újra. Jut eszembe...Nórus??

Klzsuzsi: Dénes annyira jóképű, hogy eszem megáll.

Pelus: Árak ide-árak oda...nekünk csak a Liberó a jó. A többi ereszt. :D a Pamperset meg kifejezetten útálom.

Mérleg témát kimerítettétek :) Nekem azért volt jó az első 2 hónapban a mérleg, mert engem speciel megnyugtatott. És tudtam hogy ha betermelt a lány 110 grammot, akkor 3 óráig tuti csönd lesz :D
Nekem mérleggel kicsit átláthatóbb volt a rendszer...de aztán meguntam méricskélni :) Nekünk kölcsön mérlegünk volt egy ismerősünktől, ingyér :)

Timika: Nagyon édes Kristóf :) Azok az igéző szemek....

Kinga: Kitti is csodaszép. A te problémádat is jól kivesézték a csajok...újat én se tudnék mondani :)

Zsuzsu: Gréti is termelte volna első naptól a főzeléket, de igyekeztem fokozatosan hozzászoktatni és növelni az adagot. Mindig kicsivel többet kapott. Én viszont soha nem főztem anyatejjel a főzeléket...bevallom ehhez rém lusta voltam. Főzővízzel hígítottam. Az anyatej adagját meg úgyis kiszipákolta.

Exi: Anyukádnak gyors gyógyulást, és reméljük veled is rendben lesz minden.

Gyanixi: Én nem a kórházba jártam ctg-re de engem is látott a dokim minden héten egyszer legalább a vége felé, ha nem látott, akkor telefonon konzultáltunk. De én nem fizettem neki a kórházban soha. Csak és kizárólag a magánrendelésén a szokásosat.

Romy: Jó tanulást neked is....és kitartás! Én nagyon nehezen bírom :( némi erőt nekem az ad, hogy ez lesz az utolsó és utána VÉGE!

Eszter: Desztillált víz???? Ettől én is dobtam egy hátast. Forralt, hűtött víz végső esetben, de egy 2 hós anyatejes babának nincs szüksége más folyadékra. Az anyatej épp elég.

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Exi: Nekünk is beírták a hazaadási súlyt a záróra is és a kiskönyvbe is.

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Sziasztok!

Köszönöm Mindenkinek a tanácsokat!

Nagyon tündériek a babák, egész biztosan innen választunk Ábelnek feleséget, leendő kishugának pedig férjet! :D :D :D

Etetőszékügyben kérnék tanácsot. Ábelem még messze van az üléstől. Olyan etetőszéket szeretnék, amelyik fából van, kisszékké-asztallá szedhető szét. Sajnos az anyagi lehetőségeink erősen korlátozottak. Gondoltam pénteken körülnézek a cserepesen.

Meddig van piac?????????

A férjem addig nem akar etetőszéket venni, amíg nem ül Ábel, félti a baba gerincét, csigolyáit. Jogos a félelme????????
Én etetem főzivel és egyre nehezebb. A babakocsiban eszünk, de ez nem jó. Mindenhova keni, nem kötözhetem le a kezeit.

Főzelék fújás-köpködés-berregésre tippek????????????

Ízlik neki a hami, de olyan érdekes kifújni......próbálok komoly lenni, de amikor tetőtől-talpig főzelékesek vagyunk, akkor nehéz komolynak maradni. :D

Áblem négykézlábra áll, ma a popsijával felemelte az ágya felett a pelenkázólapot. :D Le kell engednünk az ágyát :-)
Teszek fel egy képet, sikerült megörökítenem egy fogatlan vigyort :-)

Enikő:
Van egy ismink, ott a gyerekek: Jonatán, Viola, Pálma.

Exi (Ági):
Teljes gyógyulást Neked és Édesanyádnak is!! Nagyon köszi a képeket, ma van a nagyim 89. szülinapja, küldtünk neki néhányat.

Beus!
Drukkok mennek, ügyes vagy, okos meg fogod csinálni az államvizsgát! Emelem kalapom előtted is!!!

Kép Ábel lassan féléves

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Csajok! Ma annyit mentem (védőnők, kórház, egy-két vásárolnivaló), h hazafele sétálva alig tudtam lépni, úgy szúrt a köldökömig, meg egy csomót keményedtem!! Azt mondta a doim, h most már sétálgathatok 1 órát v picit többet,de komolyan...nagyon nehezen értem haza! Más is volt így a vége felé! Ja, a Vasasban a védőnők mindig vmit elírnak a könyvemben! Most pl. Már betöltött 35 hetes vagyok 2 napja ( a vonalzóm csal), a múltheti papíromra is a dokim már 35 hetet írta, erre ők beírják a könyvbe, h 34 hetes, tudom ez lényegtelen, de nekem minden nap számííít!!!! :lol:

Kép
gyanixi

Mármint kérdezem, h más is volt így a vége felé???

Kép
gyanixi

Sziasztok!

Peti nagyon élvezi magát, felállt a kiságy mellett és sikongat. :)

Melinda, én passzolom a dolgot, nekem pl. lövésem sincs, hogy Petit mennyivel hoztuk haza, habár nyolcnaposan már vittem tanácsadásra. Szerintem badarság megkérdezni a legalacsonyabb súlyt...de kinek a pap, kinek a papné.

Bea, egy egész vagonnal az államvizsgához! Nekünk a fősulin azt mondták, hogyha kihúztuk idáig (értsd: az államvizsgáig), akkor ott már nagyon nagy balfékséget (vagy semmit) kell mondani, hogy megvágjanak.

Zsuzsu, elvileg jogos Bence félelme, de ha én Petiből indulok ki, rémisztgettek, hogy nagyon korán tettem kenguruba, nem hiszem, hogy gondot okozna. De az etetőszékbe is szoktatni kell, főleg, ha még nem ül. De igazából csak akkortól van értelme...szerintem.
Szupi a fogatlan vigyor, én is imádom, amikor Peti ilyet ereszt el, és még az ínye is kilátszik.
A képekért nincs mit!

Niki, nekem az egész terhességem alatt minden OK volt, így a vége fele is. De nálad kicsit másabb a helyzet, azért próbálkozz fokozatosan az ügyintézéssel.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Nemtom jár-e ide valaki?
Csak, hogy tudjatok róla:

http://delilap.hu/index.php?option=com_ ... 1&Itemid=1

ceniko
Szeged

:oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Hát igen a desztillált vizet tényleg elírtam :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

ez is azért van, mert alig élek :oops: :oops: :oops:

A lényeg a cumisüvegbe a vízforralóból öntök mindig vizecskét, férjem is jót nevetett, hogy milyen hülyeségeket írkálok itten :oops: :oops:

No, azért köszi!!

Végülis Barni eli is utasította, azóta nem is próbálkozom, ha sír akkor más módszert használok már, ezt is csak a védőnő tanácsára próbáltanm ki (bár már rájöhettem volna, hogy hülyeségeket mond néha)

Niki:

Nekem is ugyanígy volt a végén. A Vasasból tyúklépésben jutottam el hazáig, mint egy kiadós "kúper" :) cooper? futás után, ezt vajh hogyan írják, nem is tudom.

Szóval ez normális.

Puszi

Ma váltottunk UPC-re, úgyhogy mostmár büfiztetés közben nézem a TV Paprikát.. ha már főzni nincs időm:((((((((((

Jó éjT!!!

Pelusos tippeket is köszi!!!

KépKép
esztermoro

Bea,
igen, eladtuk :D

Zsuzsi,
sztem ott nem fogsz kapni olyat, amiben egy magától nem ülő babát bele tudsz tenni
kevés olyan etetőszék van, pl. PP PRima Pappa olyan, olyannak kell lennie, aminek a 2 lába közt merev pöcök van

a mienk eladó amúgy, mert költözés előtt állunk és minden nem létszükséglet gyerekcucc repül, és az etetőszék ilyen, ugyanis Boldi nem marad meg benne

miért nem eteted a hordozóban pl? vagy karban
Vendég

Enikő!

Csodálatos újra Szegeden :D Nagyon jól érzem magam. Hajna sokat nyűglődik, detto, mint Réka anno. Unja a banánt. De most jöttem rá, hogy az anyukák többsége nem ismeri azt, hogy unatkozik a gyerek és ezért ordít álló nap. CSAJOK! Ilyen is van, örüljetek, ha a ti babátok nem ilyen. Nekem mindkettő :roll: Persze Réka már kinőtte... pontosan akkor, amikor elkezdett mászni... mintha elvágták volna az állandó sírást. Amióta meg jár, azóta az ég világon SEMMI bajom vele. Eljátszik egyedül, segít, szót fogad... szóval egy angyal... csak Hajnával addig még ki kell bírnunk 7 hónapot. Utána tuti világ lesz :D

Hajna éjjel megint állandóan kel...no comment :(
Vendég

Helló!

Enikő, privi ment!

Valaki múltkor kérdezte a folttisztítót, én eddig Vanish oxi port használtam, az mindent kiszedett. A Dm-nek is van saját oxi pora, most próbáltam ki, pont olyan jó és fele annyiba kerül.
Zsuzsi

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Gira,
sztem Boldi is unatkozik, azért ordít sokszor

ha van itt valaki, főleg gyerek, semmi baja, ha csak Jozsó van, akkor azért ordít, mert Jozsó nyírja sokszor :)

az a baj, hogy nem tudom egész álló nap, őt szórakoztatni, meg nem is akarom, főleg mert millió más itthoni dolog van

ha ott ülök vele a földön és játszom vele, semmi baja nincs, de ehhez nem akarom hozzászoktatni
Vendég

Sziasztok!

Zsuzsi!
Én kérdeztem a folttisztítót! Milyen néven fut a termék??

Nemrég láttam a DM-ben fogkefe szettet, amit már egész kicsiknek is javasolnak. Időszerű ez már szerintetek??

Köszönöm Mindenkinek az etetőszékes javaslatokat! Akkor várunk még vele. Próbáltam kézben etetni, de így is maszatol, könnyebb kocsiban-hordozóban. Ma megszerezte a kanalat, bekapta, aztán öklendezett...kis móhóka :-)

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Sziasztok! :D

Olvasni nem sok esélyem van, csak ezt az oldalt futottam át...

Boti sajna megint benyelt vmi vírust - piros volt a torka, és tegnapelőtt hányt is. :cry: :cry:
Most már jól van, hál'istennek gyorsan át ment rajta!

Tegnap megvolt az első "komolyabb" balesetünk: elesett, és beverte a homlokát az asztal lábába. Jó nagy púp lett a fején, meg be is kékült-lilult-zöldült :?

Boti is tud unatkozni - pedig angyal gyerek, ha társasága van (főleg gyerekek), de ha ketten vagyunk, akkor ritkán játszik el egyedül, állandóan a fenekemben van, le van tojva a sok játék.
Ma is ordított egy sort, míg porszívóztam, és elbarikádoztam - állatira zokon vette :roll:

Zsuzsi :)
Dénes nagggyon aranyos!!!! :D :D

Enikő :)
A tesónál mi is bajba leszünk a névválasztással, hasonló okok miatt mint Ti.
Én is magyar nevet szeretnék, és ami lehetőleg nem tömegnév.
Bár Botond is sok van, de ebbe a névbe már nagyon régen beleszerettem! :)
Sok név, ami nekem tetszik, az a páromnak nem...sz'al bajba leszünk! :roll:

Zsuzsu :)
Nekünk PP Primapappa etetőszékünk van, én Botit 6 hónapos korától beletettem, mert azt hátra lehet dönteni, és - ahogy Dancsi is írta - kicsúszásgátló van a lába között.
De ezt csak Brendonban, vagy más bababoltban kapsz, Cserkón nem hiszem...
Itt egy kép róla: itt Boti 6 hónapos
Kép

Ha vkit érdekel, van Milumil HA2-es tápszerem egy dobozzal.
Boti nem issza meg.
Nekünk a Humana3 vált be - tegnaptól pótoljuk az esti szopit, mert már nem volt elég a tejcsi, akármit csináltam. Hát ez az idő is elérkezett.. :(
De azért az a kevéske tejcsi még bemegy, és reggel még csak szopi van. Remélem, azért így még kihúzzuk egy darabig!

Mennem kell, pedig még akartam írni, de az már legközelebb úgyse lesz aktuális, sz'al kimarad...

Pusssz....

Kép
Kép
zituska28

Zituska! Remélem gyorsan elmulik a pup! Mi is jártunk igy 2x amig járni tanult Orsi

Zsuzsi! Még mindig nagyon aranyos Ábel! Fogkefét én 1 évesen kezdtem használni, elötte amig kevés foga volt csak vizes pelussal dörgöltem át a fogacskákat.

Ugy tünik több oltóanyag hiánycikk, nekünk jan. végén kellene megkapnunk, remélem addigra lesz. Orsi is várja már.

Ma voltam tanácsadáson, ahol megint nem volt ülöhely, egy kismama sem volt köztük, én meg 15 perc után a nagy meleg és az amugy is alacsony vérnyomásom miatt rosszul lettem. Kimentem a levegöre, egy fiatal srác többször kérdezte mit segithetne, hozzon-e vizet, csokit, jolesett de nem kértem. Végül láttam mégis elszalad és vett mindkettöt, és nem engedte kifizessem. Annyira jólesett töle! Ezek után aztán mások is kapcsoltak és szoltak az ülöknek adjanak nekem helyet. A védönö a 14 kg nem örült, én meg közöltem hogy még fogok felszedni.
Lakhatásit is kértem ma, péntekre meglesz.:) Orsi este megy szemészetre nekem meg holnap lesz UH.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Szeretném megkérdezni tőletek, hogy jár vki babaúszásra?
Felmentem a honlapjukra, már két helyen van foglalkozás, az Anna fürdőben és a Forrásban.Az Annában pénteken 9.30-tól 10:30-ig és 10:30-tól 11:30-ig. A Forrásban szombaton 12-13-ig és vasárnap 11-12-ig.
Volt már vki?Melyik helyszín jobb?És jó?
A gyógytornász is azt mondta, hogy mehetünk nyugodtan, holnap beszélek a gyerekorvossal is, hogy ő mit mond.
Én nagyon szeretném vinni!

Zitacicu!
Régen nem láttalak!Mi újság?

Zituska!
Boti nagyon helyes fiú! :lol: Micsoda szemei vannak!

Most mennem kell, ha egyszer elkezdek netezni, biztos, hogy felkel babóca! :lol:

Csibe, Gábor és Péter

Kép
Kép
csibe78

Csibe: Mi is szeretnénk menni Barnival úszni, lehet, hogy majd összefutunk valamelyiken:))), csak mi úgy hallottuk, hogy 3 hónapos kortól ajánlott, de fogalmunk sincs még, hogy mikor menjünk.

Kicsit nehéz lesz összehozni a szopival, kíváncsi vagyok sikerül-e.

Gira: : Barni is unatkozik, egyértelmű. Amíg csacsogok neki, meg énekelek, addig mosolyog, gügyög, de van hogy erre is ráun.
Az elején még vidám, de egyre hevesebben rúgkapál lelkesedésében és a végére behergeli magát és nyafi van.
Pedig olvastam, hogy hagyni kell azt is, hogy lereagálja azt, ahogyan beszélek hozzá, én hagyom, de akkor is van, hogy elfogy a türelme.

A ciki az, hogy sétálni meg akkora macera kimenni, mert nincs lift nálunk, a babakocsi lent a tárolóban és kész hadművelet nekiindulni, utána még nehezebb hazajönni. Kétszer is meggondolom, ha menni szeretnék valahová. :cry: Nem jó ez így.

Nagyon bíztató volt, hogy azt írtad, hogy mire mászik ez el fog múlni, már alig várom!!!!

Találtunk nagyon jó pelust!!!
Moltex öko pelenka, eddig nagyon jó!! Azt írja a papírkája, hogy elvileg komposztba is lehetne rakni, kár, hogy nincs kertes házunk. Ha lenne, akkor Barni trágyázná a kiskertet a pelusaival

Több hülyeséget nem hordok össze, megyek és pihizek, amíg alszik!
Puszi

KépKép
esztermoro

Eszter!
Jól tudod, 3 hónapos kortól lehet menni, de mi jövő 7-en betöltjük.
Igazából minél hamarabb viszed, annál jobb, de azért kell megvárni a 3 hónapot hogy az első oltásokon túl legyen, és a köldök is teljesen gyógyult legyen. Ezt a honlapjukon olvastam.

Csibe, Gábor és Péter

Kép
Kép
csibe78

Zsuzsi!

Mi is 1 éves korától mostuk Réka fogait fogkefével.

Csibe!
Rékával mi is jártunk babaúszásra a Gombába Újszegeden. Nekünk nagyon bejött :D Réka nagyon szerette, és utána mindig hatalmasakat aludt (ami egyébként nem volt rá jellemző).

A séta nálunk is macera... :roll: Képzelhetitek mire a 2 gyereket le meg felcipelem a lépcsőn, a babakocsit kirángatom a tárolóból, mikozben Hajna a kezemben... aztán Rékát úgy kell elkapni, hogy beletegyem a kocsiba (persze mindeközben Hajna a nyakamban) :roll:
Egy ideig én se tudtam rávenni magam erre a macerára, főleg télen, amikor még megspékelődik az öltöztetés üvöltésekbe torkolló műveletével, de aztán erőt vettem magamon, elhatároztam, hogy minden nap legalább 1x elmegyünk sétálni.
Bíztatásképp tudom mondani, hogy ha tényle következetesen mész 1 hétig sétálni, akkor egyre könnyebb, egyre rutinosabban fog menni, és egyre kevesebb akaraterőbe kerül. Szerintem, Csibe, te is próbáld meg, szüksége van rá Gáborbabának is ;)
Vendég

Bocsi, nem Csiét, hanem Esztert akarta írni :oops:
Vendég

És nem Gáborbabát, hanem Barnit, de én inkább, ma lehúzom magam, mert mindent félreírok... :oops:

Még csak annyi, hogy a ti babáitok mikor fordultak? Réka ilyen idősen már régen... :roll: Hajna meg csak ordít, ha leteszem, nem is próbálkozik.
Vendég

Sziasztok!

Gira! Ábel 5 hónapos volt, amikor igazán belejött a forgásba. Most már kúszik, mászni próbál és négykézlábr áll és így is előrejut :-)

Fogkefe: olyat láttam, aminek cserélhető a feje és tudná dözsölni az inyét. Nincs fogunk, de időnként sírdogál emiatt.

Zitus!
Csúcs kispasi Boti! Nagyon teccik! Ebből a fajta kisszék-asztal féle etetőszékből is láttam a neten dönthetőt, de nem tudom milyen lehet.

Szép napot!

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Sziasztok!

Huuu, mennyi minden történt itt mostanában.

Zozo: Gratulálok a kistesóhoz, és kitartást én is a szagoktól félek előre ha egyszer terhes leszek. Szörnyűűűű.

Enikő! Nálam is Barbi volt bent mikor szültem, de elvileg Szabina volt a velem, de a végére bejött Barbi és Ő vette át az irányítást :), mind a 2 nő nagyon kedves :)

Cseppek: Zsófi is tiszta nyűgös volt az oltás után 3 napig csak ölben maradt meg, először azt hittük teljesen véletlen egybe esés, de a második oltásnál kiderült, hogy nem.

Klzsuzsi: Dénes, tényleg nagyon jó képű, látom ott a háttérben a sok pelus stb., ezeket nem rámolja ki??? Zsófitól mindent el kell dugni a szemetes kuka a halálom.

De a férjem kicsit ideges lett min nap a popsikrémét kikente, szétkente mindenhol kb. 1,5 perc alatt, 4000 ft-os extra nagy Sudocremet. :(. Azért vette, meg a férjem a legnagyobb bödönnel, hogy spróróljunk, biztos felmegy majd az ára. Hát sikerült a spórólás :(

Boldi is gyönyörű, én is ugy szeretném ha már Zsófi s járna, de a legminimálisabb jelét sem mutatja. nem tud megállni, még az egyensúlyunk nem az igazi.

Kinga: Zsófi ugy mászik ezerrel, de kúszni sosem kúszott.

Szörnyű idő van kint….., utálom

Rika

KépKép

KépKép
rika07

Csajok,

tud valaki segíteni, hogy a búbánatba kell a vonalzót beilleszteni??!! Már az összes nyamvadt kombinációt beillesztettem, de sehogy sem jó;((

Az alábbi kódokat adta a babafalva: melyik kell a kettő közül és hogyan?

HTML kód:
http://babafalva.hu">http://babafalva.hu/tickers/6gc.png" alt="babafalva.hu vonalzó" border="0"/>

PHPBB kód:
Kép

Köszi,

Vesm

vesm

Enikő!
Nevek: Bianka, Blanka, Janka??? :D
Más!
Te, hogy csinálod az esti vacsorát? Mármint mikor etteted Violát? És utána lefekvéskor még iszik tápszert, tejet? :?:
Márknak nagyon szarok az éjszakájai, és nem tudom mi baja van, azért kérdezem. :cry:

Karmen!
Milyen a vidéki élet? Orsikának hogy tetszik Mórahalom?

Zsuzsu!
Ugyan azok árulnak babaholmikat a Cserepesen, akiknek a Makkosházi körúton is van boltjuk. A Media, Penny, Coop után, a Lidltől visszább vannak faházak, azokban.

Zita

Kép
zitaa

Zita!
Köszönöm!

Ábelnek kibújt a két alsó fogacskája :D :D

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Sziasztok Lányok!

Igaz decemberi még a cikk (de most volt időm visszaolvasni az e-mail-es hírleveleimet), de lehet, hogy érdekel valakit: témája szülés - orvosválasztás és annak díja.

Üdv:

Vesm

vesm

Sziasztok!

Tegnap kicsit sűrű volt a napom...anyukámat hazaengedték 1,5 napra helyhiány miatt az I. Belklinikáról (legalább le lett bontva a karifa), ma vonul be végre a II. Belre, a kardiológiára.

Niki, a Szt. Rókus téren van egy bababolt, ott 500 Ft/hét áron lehet mérleget bérelni, ha érdekel.

Dancsi, nálunk Peti jó ideig elvan magával, mászkál, pakolászik, de nála is van olyan, hogy le kell foglalni egy kicsit. Tegnap pl. a tatámmal dominózott, és nagyokat kacagott, ha épp leborult a "vár". :)

Zsuzsu, én Petit meg sem próbáltam karban etetni...ahhoz nekem min. még egy kézre szükségem volna. Viszont az elején a hordozó nekünk is megfelelt, most meg - ahogy már írtam - a szopispárnát használjuk etetéshez.
Na akkor Ábel beelőzte Petit fogügyben, gratula.

Zituska, Peti is köhög, de egyelőre még várok a dokival. Utálom ezt az enyhe időt, jöhetnének már a mínuszok...
Jó, hogy Boti gyorsan átvészelte a betegségét.
A baleset nálatok jól eltolódott, Peti mániákusan gyűjtögeti a bibijeit. De neki a lába a legszebb a sok kúszás-mászástól.
Tápszerügyben privi ment, remélem, megkapod.

Kármen, még jó, hogy vannak lovagias emberek. Az ülőhelyet nem átadókról meg megvan a véleményem.

Csibe, babaúszásügyben nem tudok segíteni, sajna nekünk nem jó az időpont, amikor vannak, mert Peti akkor eszik, és utána se nagyon kéne mozogtatni egy ideig...én sajnálom, mert szívesen vinném.

Eszter, szerencsére itt van lift... Gondolom, nem lányálom összerakni a gyereket, majd gyerekestől kivadászni a babakocsit, stb.
Én nem sok Moltexet használtam, elcseréltem Corásra a bnőmmel, mert neki az nem volt jó, nekünk meg a Moltex midi lett kicsi. :)

Gira, tudod, két gyerek se egyforma, még ha testvérek is. Hajna egyáltalán nincs lemaradva! De esetleg próbáld motiválni játékkal, hátha.
És boldog hófordulót a kislányodnak.

Rika, akkor jól megjártátok a popsikrémmel. Nálunk még mindig gyógyszertári van, azt tőlem Peti szétkenhetné, néha próbálkozik is, mert könnyen lejön a teteje, de eddig megelőztem a bajt...kopp-kopp. :)

Vesm, csak összejött a vonalzó.
Elolvastam a cikket...

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

exdeus: köszi a mérlegtippet!! :lol:

Eszti: Bocs, h a héten sem tudtam elmenni és nem is ígérek semmit, de amint tudok megyek, csak kedden egy kicsit túlpörögtem...meg most már annyira izgulok!
Tegnap voltunk ctg-n, kb 10 perc után elkezdett felmenni 80 fölé az összehúzódás értéke, 1 kicsit be is pánikoltam, de mondta Atif, h ez jóslófájás, ami normális ilyenkor!!
Kb 2300gr fölött van Rékánk, remélem még nö jó sokat, állítólag most indul be igazán és szoríts, h még kb 3 hétig benn maradjon!!
Te kaptál vmilyen fájdalomcsillapítót szülés alatt vagy után? Azt tudom, h epidurált nem!!!
Írj, amikor Barni engedi!!
Mekkora már Barni???

Kép
gyanixi

Sziasztok!

Ági! Köszi a köszöntést Hajna nevében is:D Nem vagyok elkenődve, hogy nem forog, mert ülni viszont már megül egyedül pár pillanatra, Réka zet csak 7 hósan tette... csak hát eddig minden olyan egyforma volt, teljesen ugyanolyan volt a fejlődésük, a természetük... tán most kezd eltérni :wink:
Vendég

Kép
Kép
Vendég

Betegek a srácok, főleg Jozsó, nem vészes köhög, taknyos, meg egy kis láza van
ma délelőtt tündérek voltak, nem volt hiszti, verekedés, semmi, pedig Jozsónak csak 38 körüli láza van, ő ezt nem érzi meg 38,5 felett bágyadt és elesett, az alatt semmi, én is ilyen vagyok

még főzni is simán tudtam, kupit sem csináltak, Bogyi hagyta hogy olvassak, rajzoljak, gyurmázzak Jozsóval és mással játszott magában :)

egyik sem evett semmit, pontosabban Jozsó kilopta megint a tejszínhabot és megette az egész flakonnal, majd követelt tejpépet és azt ebédelt, pedig tejmentes diétára fogták, de utána fogat mostattam vele

Boldi meg nulldiétán van, nem is szopik rendesen, már nem stresszelem magam rajta, kezdem elfogadni a tényt, hogy elvan napi 2*50 ml kaján

És valami csoda folytán volt hely a nagyapartmanban (2 szoba + nappali) Alsópáhokban Kolpingban, és már le is foglaltam, de csak február végén tudunk menni, most ez éltet, én is kezdek taknyolódni :(

gondolom megint én leszek a legbetegebb szokás szerint

Kolpingban febr. 25-től van babaúszásos 5 éjszaka 4 éj áráért akció, oda szerettem volna menni, de apa csak 2 napra tud eljönni, így maradt a hosszú 7vége
remélem ez jobban sikerült, mint a bükki túránk Karácsonykor

ebben a helyben az a jó, hogy semmit, még babakocsit sem kell vinni, még Boldinak is tudnak biztosítani kaját, ha előre odaszólok, hogy mi és hogyan készítsenek el :)
Vendég

Gira,
nagyon édes a képeken ! :)

nálunk ég és föld a 2 gyerek, mindenben, és ez így természetes, csak nehéz elfogadni, az ember ugyanazokra számít a kicsinél, mint anno a nagynál
Vendég

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?