Eni!
Ünnepélyesen irigylem tőled a sok energiád!!! Én le vagyok merülve, mint egy agyonhasznált, elemtelenített Duracell nyuszi...
Attól az egy napos jobbanléttől eltekintve megint folytonos a nyűgösség, nyálasság, fájósság
Kiültettük a karácsonyfánkat, a kertben és ezüstdíszek nélkül is nagyon szép!
Jelentem, ma elkezdtünk szabályosan kúszni!!! Eddig főleg hátrafelé és tudattalanul ment a dolog, tehát őt magát is meglepte, hogy másutt van, mint korábban, de most egy játék megszerzése érdekében átkúszott a habtapin, és még a fenekét is emelgette néhányszor, tehát mintha a mászás sem lenne már olyan távoli álom!
Juca!
Ezt találtam egy másik topicban – ez a cipő kiválasztásáról szól, nem tudom használ-e vmit, de talán nem árt, ha idemásolom:
„Cipő, szandál
Megmondom õszintén, abban teljesen elbizonytalanodtam, hogy egy kis harántemelés (siesta) vagy kifelé döntés (dr. leo) a jobb, de ami a lényeg: ne legyen puha, párnázott a talpa, legyen kérge hátul is, oldalt is (belül). Ha szandál, én úgy látom, hogy nem elég a 2 csat, jobban állítható 3-mal, cipõbõl meg a fûzõs, bár ott nem érzek akkora különbséget a tépõzárral szemben. Ja, és ne legyen mûbõr, fõleg belül.
A Melánia viszonylag az olcsóbb márkák közé tartozik, és általában jól is néznek ki, ill. kb. ilyen paraméterekkel rendelkeznek. Konkrét márkát amúgy nem tudok ajánlani. Talán érdemes az akciókat figyelni, a Humanic szokott szezon végén Siestát kiárusítani.
Legegyszerûbb, ha viszed a gyereket magaddal, mert ahány cég, annyi méret, néha 1-1,5 cm kül. is van azonosnak mondott méretûek között. Ne csak a lábbujját nézd, hogy meddig ér, hanem a sarkát is. Ha álló helyzetben a becsukott cipõbe a sarkánál befér a mutatóujjad, akkor nem fogja 2 hét alatt kinõni, de nem is lesz túl nagy. Ha végképp nem megoldható, hogy magaddal vidd, akkor álló helyzetben rajzold körbe a lábfejét, (mindkettõt, mert lehet, hogy nem egyforma) vágd ki és azt vidd magaddal. Ez szandálnál általában mûködik, zárt cipõnél nem biztos, mert a harántboltozat magasságát nem fogod tudni és lehet, hogy fölülrõl fogja szorítani a cipõ.
Saját tapasztalat, hogy otthonra jobb a (3)-tépõzáras, mert a csat szétszedi a bútort, szõnyeget, parkettát.”
Egy Pető-s konduktor csajszi írta mozgásfejlődéses témában, ott kérdezték tőle a cipő-ügyet.
Korábban, másutt azt olvastam, hogy az első lépésekhez nem köll cipő, inkább már ha stabilan tipeg.
Viri!
Elismertem, hogy ismerjük egymást
HP, amiről Kittivel értekeztünk, Harry Potter befejező része.
Kitti!
Elolvastam HP-t, viszonylag hamar, ilyen magát olvastató könyvet gyorsan szoktam, csak ahhoz nem volt még erőm, hogy írjak róla neked
Reni!
Boldog félévfordulót!!! Gyönyörű a torta! Nálunk mindenki diétázik (vagy kéne neki), emiatt most teljesen visszafogom a sütést, főzést. Eddig én is fogytam 2 kg-t, de ennek nagy része víz, minden diéta először vízvesztéssel kezdődik. Mondjuk annyiból nem bánom, hogy kicsit dagadt a bokám, szóval vízből is tutti több volt rajtam a kelleténél.
Pogi!
Neked is fél óra megpucolni egy kajához a gesztenyét vagy csak én vagyok ennyire töketlen??? Maki top kedvence a te-féle almás gesztenye, csirkével dúsítva pláne nyami. Szóval csinálom, de horror lassan megy.
Katus!
Grat az eredményes diétához! Mikor kezditek Panna bölcsi beszoktatását? Ja, és nagyon ügyes, hogy négykézlábazik!!!
BR!
Nekem is ajánlgatták a Szülők lettünk-et – mi a véleményed? Érdemes, vagy nem?
Beáta!
Kolosnak jobbulást! Lakás most hogy áll, mikor tudtok várhatóan költözni?
Ex!
Édesanyádnak jobbulást! Peti mozgását látva néha én is elkámpicsorodom, hogy mi még sehol seeeem, de aztán mindig meggyőzöm magam, hogy annyira nagyok az eltérések ebben a korban még, és mind-mind (a legtöbb) még egészséges, szóval nem is vagyunk annyira lemaradva. Remélem
Húú, próbáltam mindenre reagálni, ami kimaradt, de sztem tutti kihagytam vmit…
Ami még eszembe jutott:
Babakocsi: mi már elég rég döntve közlekedünk, mert Misi imád nézelődni.
Pelenkázás: az utóbbi időben valami rágható érdekes dolgot nyomok a kezébe a pelusozás előtt, és ha elég gyors vagyok, ezzel lekötöm a művelet végéig.
Keblek: nekem alapban 85B (pedig nem vagyok egy óriás, csak hát olyan „bögyös-faros” típus sajna), ami először felugrott 100B-re, hát ezt én is sokallottam, de pár hónapja már a 85B szopis melltartóba is beleférek. Eleinte alig, szorított mint állat, de használtam, amíg a nagyobb mosásban volt, aztán meg most már ez kényelmes, a másik meg nagy. Úgyhogy én nem bánom, ha nem lesz ennél kisebb, mert ezt a méretet már volt időm megszokni
Na, ez most kisregény méretű lett, mindenkitől elnézést, és puszi!
Kata