A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Sziasztok!

Azóta nem volt gond, szedem a gyógyszert és minden happy. Kép Szerintem itt már nem lesz semmi gond. Kép

Segítsetek légyszi! Mint írtam vállalkozó vagyok - amolyank kényszervállalkozó, nyár óta, vagyis nemigazán vagyok otthon a témában. Így terhesen, majd szülés után milyen kedvezményeket, anyagi javakat tudok igénybe venni? Úgy tudom, hogy betöltött 3 hónapos terhesség után a még pociban lévõ babára is jár már adókedvezmény.
Szívesen fogadom tippjeiteket, ötleteiteket.

pussz mindenkinek

saci
charlottee

Saci Kép

nagyon örülök, hogy rendben vagytok!!! KépKépKép Csak így tovább.

A praktikus kérdésedre én is csak innen a topicból tudom a választ, de inkább irják meg a többiek, akik tapasztaltabbak ebben (én külföldön vagyok, és csak hallomásból "tudok" ezekröl).

Lányok, ez a szokásos szombat délelötti holtszezon? Kép Gyertek majd, ha ráértek! Kép

pálma
18+1
pálma

Sziasztok!

Saci Kép
örülök, hogy minden rendben Kép
Magzati adókedvezmény: orvosod kiad igazolást, hogy mikor töltötted terhességed 91. napját. Attól a hónaptól, amiben ez a nap van, havi 3 rugó adókedvezmény jár, visszamenöleg is.
Terhességi és gyermekágyi segély (Tgyás): ehhez kell a bizonyos 4 pecsét a terheskönyvedbe, illetve mostanában már az orvosod ad ki igazolást, hogy nála 4x megjelentél terhesgondozáson. Amikortól szülési szabin vagy (tán legkorábban 1 hónappal a várható idöpont elött, de célszerübb a szülés napjától kivenni), onnan 168 napig szülést megelözö év átlagfizujának 80%-a.
Ha szülést megelözöen 180 napos munkaviszonyod (TB-fizetö idöszak) fennáll, akkor GYED-re vagy jogosult. Ennek összege, ha jól tudom, ama bizonyos 180nap átlagfizetésének 70%-a, de (idén) max. 83 eFt, ami persze SzJA-köteles, hogy ott egye öket a fene, tehát nettó 60-valahányezer. Ezt a gyermek 2 éves koráig kapod, a tgyás megszünte után.
Utána még, ha nem dolgozol, a gyermek 3 éves koráig kapsz GYES-t, ami huszonvalahányezer Ft, de nem SZJA köteles Kép

Asszem ennyi, amivel TB bácsi kiböki a kismamákok szemeit. Viszont én alkalmazott vagyok, a vállalatom adta a kitöltendö formanyomtatványokat, igy nem tudom, hogyan kell ezekért folyamodni egy vállalkozónak, de asszem itt ajánlgattak a lányok egy kedves TB-s kismamát, aki ad felvilágositást, de nemtom, melyik topicban van Kép

Most hirtelen ennyit tudtam összekaparni, de ha valaki többet tud,m javitson ki, nehogy hülyeségekkel tömjem szegény sorstársak fejét Kép
Megyek is, mer kigyullad a férjem névnapi rakott krumplija a sütöben Kép

Pussz
Kangi
28+1
kangi

Sziasztok!

Orsoly: Mi jól vagyunk. Amint láttad én egy héttel elõrébb kerültem mert a babóca nagyobb mégis. Hétfõn megyek újra CTG-re reggel. Ha õ is úgy akarja akkor már lehet, hogy a karácsonyt itthon töltjük már.

Na most csak ennyi
Elég nagy a pangás.

Brokkoli: Mi van veled egybe vagytok még?

Sziasztok
Andy
36+4
andy78

Sziasztok!

Csak bekukkantottam egy kicsit.

sajnos Robi baba hasfájós, most is itt sír a kezemben (ebben a pillanatban éppen csöndben szopizza az ujját, de majd mindjárt megint kezdi szegényke) Minden percünket leköti, apával váltjuk egymást.

Brokkoli, Zulu,

nagy hajrá itt a finisben.

Istvános topikba leírom majd a kórházi tapasztalatokat, ha valakit érdekel, és ide is jön majd a sztori, ha kapok egy kis "levegõt".

Puszi, Pilinke és Robi baba (10 napos)
pilinke

Sziasztok!

Pilinke Kép
Mégegyszer gratula Robi-babához és kiváncsian várjuk a sztoryt.

Brokkoli,
drukkolok ezerrel, könnyü szülést kívánok.

Hüü, mennyi "friss" Kismami, jó hogy jöttetek, kellett már az utánpótlás, gyertek gyakran. Boldog babavárást.

Lányok, itt olyan q..a hideg van, hogy ma alig dugtam ki az orromat otthonról. De szépen sütött a nap, bentröl kellemes volt.

Leszter,
a gyomor magasságában nem lehet, hogy a saját szerveink vannak összenyomódva?

Borsi,
akkor egyidösek vagyunk! Kép Nekem bizony nagy a pocim, már nemigen lehet palástolni. Kép Hamar kezdte a növést, már régen kismama-nacikat hordok. De a félidö körül nagyon gyorsan fog nöni, arra készülj fel.

Pálma
18+1
pálma

Sziasztok!

Pihenésként benéztem egy kicsit, hátha történt valami nagy eseményKép Brokkoli, Zulu mi újság?
Én ma lustálkodós szombatot akartam rendezni, ha már nem mentünk sehova látogatóba és hozzánk sem jöttek vendégek (ritka esemény). Erre egész nap sütöttem meg fõztem, de minden fáradtságom elszállt, amikor végre átrendeztük a gyerekszobát, hogy a kisebbnek is legyen hol alukálniKép. Timi lányom megkapta a nagyobb kiságyat, bele az új kókuszmatracot, ami borzasztóan tetszett neki, mert rengeteg figura van a huzatán. Nehéz volt vele megértetni, hogy lepedõt azért kéne rá húzniKép. Ragasztottunk egy micimackós matricát is az ágyra, így már nem is volt több kifogása a lyánynak a költöztetés ellen. És a kiürült kiságy láttán végre kezdem felfogni, hogy nemsokára megint lesz egy egészen picike babámKépKépKép.
Pilinke, én is gratulálok Robihoz! Olvastam a tömör összegzést az istvános topicban, és azt hiszem, tavaly óta semmi nem változott arrafelé. Legalább nem érnek már meglepetésekKép.
Kangi, bizony én sem bánom, hogy a cégem intézi helyettem a rengeteg papírmunkát a juttatásokkal kapcsolatban és a pénzt is mindíg idõben megkapom. Nem is tudom, hogy boldogulnék, ha az én fergeteg lányommal kéne sorban állniKép.
Lolla, én is drukkolok neked, hogy minden rendben legyen. A gyógyszerekkel kapcsolatban jól rám ijesztettél, mert 1 hete nekem is ezeket írta fel az orvosom, mivel a lányom hurcolászása nem tesz jót a pocaklakó otthonánakKép. De a doki egyenlõre futni hagyott azzal, hogy majd saját belátásom szerint kezdjem el a szedését, ha már a Mg tabletta abszolút hasztalan. Hát mit mondjak, téged olvasva nem támadt kedvem a gyogyihoz. Igaz, nekem még nem kezdett el kinyílni a méhszájam, csak felpuhultKép.

Na megyek gyereket csutakolniKép
üdv
Momo
26+1

Momo
momo

Sziasztok!

Voltunk ma a Megatoysban és a Brendonban is, vettünk kiskádat, matracot, két kis body-t, és egy gyönyörû rugit is, amirõl itthon láttam meg, hogy 56-os, és én 62-est szerettem volna, szóval mehetünk vissza kicserélni. De olyan jó érzés volt már valamit venni a picinek!!! Kép Kép
Hazafelé még beugrottunk az új Auchanba, ami Csömörön nyílt. Elképesztõ sokan voltak, én a fiammal kint is maradtam a kocsiban, nem volt kedvem tülekedni. 5 percig keringtünk, mire találtunk egyetlen parkolóhelyet. Nekem kicsit ijesztõ ez a hatalmas vásárlási kedv...

Kangi! Kép
Egyelõre én is csak annyit tudok, hogy a kisfiam mit kap, a többi mint nálad. Kép Párom sem nyilatkozik, hogy minek örülne, a meglepetésekkel pedig már párszor befürödtem... Ja, és hogy mikor fogok bevásárolni? Talán majd egy hétköznapon felmerészkedem Budapestre.

Urszila! Kép
Hogy sikerült a disznóvágás?

Saci, Lolla!
Örülök, hogy jobban vagytok!

Keményedés: valaki el tudja mondani, hogy mi ennek az élettani háttere? Mert sajnos nekem még mindig elég gyakran elõfordul, de gyógyszert nem kaptam rá...

Üdv az új kismamiknak!

Hú, hétfõn már nem megyek dolgozni! De azért persze bemegyek, mert még le kell tisztítani a dolgaimat a gépemrõl. Elfényképeztük a gépben lévõ filmet, beadom elõhívásra, és a jövõ héten szkennelek majd be, hogy látható legyek! Kép Kép

Puszi mindenkinek! Kép

Judó
27+6
judó

Sziasztok!

PIldi!
Remélem azt nem feltételezted rólam, hogy népszerûsítem a cumisüveget????
Ibollyal megbeszéltük, hogy mivel legalábbis a magyar Isishez eleve csomagolnak cumisüveget (sajnos), ezért kénytelenek vagyunk azt árulni. Kivehetjük belõle, ha felbontjuk, de akkor persze mindenki fel lesz háborodva, hogy azt miért nem kapja meg. Másrészt mit kezdjünk ennyi cumisüveggel? Kép
Személyesen és a megrendelés folyamán mindenkit felvilágosítok, hogy tulajdonképpen sokkal inkább pohárból itassa a tejcsit, ha már muszáj, és hogy nekünk nem volt szükségünk több cumisüvegre, mint arra, amit a szívóhoz kaptunk, arra is akkor, amikor csõrös pohárból itattuk a Mazsit, hogy a kocsiban ne lötykölje ki a gyümölcslevet, persze féléves kora után. Azért azt kell mondjam, hogy ha minden érvem ellenére cumisüveget akarnak venni, akkor nem küldöm el õket, hogy vegyenek máshol, mert legalább ne költsenek annyival többet.
Még senkit nem sikerült lebeszélnem. Kép
Mindamellett örülök, hogy hozzájárulhattunk Gombóc kispapájának nyugodt és megelégedett pillantásaihoz. Ezért már megérte.Kép Akinek a nyugalma érdekében szüksége van arra, hogy ott álljon a cumisüveg, annak had álljon ott.
Tudom, hogy akkor könnyebb hozzányúlni. Akkor is. Nem vagyunk egyformák. A gyerekek sem. Bár tudom, hogy Zsombi egy extrán alkalmazkodóképes lény, mert a cicirõl csak a 8-10 hetes Prücsök által indukált tej-íz változás tudta leszoktatni. A cumi, cumisüveg nem. Minden fajta készségbõl képes inni a szívószáltól kezdve az önálló pohárból ivásig. Persze kellett hozzá a gyanakvás, hogy az elsõ gyanús jelnél tudjuk csökkenteni a nehezítõ körülményeket. Amihez csak az információra volt szükség, hogy tudjuk, hogy mik a veszélyes helyzetek egyáltalán.

Huhh, mennyit írtam, bocsi!

Orsoly!
Pont annyi. Egy héten belül.
Abból az árlistából csak a Philips 363-as nem stimmel, mert olyat már nem lehet kapni. Legalábbis a Philipsnél és Magyarországon.

Lopások: Grrrrrrrrr! KépKép
Mindenkit sajnálok, akivel ilyesmi történt. Szerencsére a környékünk elég jó ebbõl a szempontból.

Kispici!
Úgy emlékeztem, hogy Te kapcsoltál össze gondolatban a Tivameddel. Csak ezt.

Most hirtelen más nem jut az eszembe. Holnap átmásolom nektek a mi tejfagyasztási módszerünket, amit már Timicinek leírtam.

Jóccakát minden kis és nagypocakos várandósnak!
Snoopy
16+6
snoopy

Sziasztok!Kép

Pilinke,
gratulálok mégegyszer, mindjárt bekukkantok az Istvánosba is. Bár ma jártam a helyszínenKép. És számomra teljesen hihetetlen módon, csak egyetlen anyuka vajúdott. Mondtam is a dokimnak, hogy ilyent még nem láttam, pedig már jártam néhányszor a szülõszobán.

Brokkoli!!!!Kép
Már tuti babázol!

Momo!
Én is nagyon várom, hogy a kisebbik ágynak is legyen megint lakója! A kisfiam irtó büszke volt, mikor megkapta az új ágyát, remélem mire megszületik a Kiscsaj, nem támad fel benne a nosztalgia a régi iránt.

Saci!
Örülök, hogy minden rendben!Kép

Pusz
Zulu
39+2

Kép

Kép

Kép
zulu

Haliho!

Timici: koszi a ttl-t, lehet megprobalom, csak ugy hallottam, hogy hajmereszto araik vannak. Sebaj, azert megnezemKép Olyan pelenkazo alatetet (utazashoz) hol lehet kapni? A Bebikeres lampakat lattam, de olyat szeretnek, hogy ne vilagitson a baba szemebe az ego....Na meg hogy menjen a szoba szinvilagahoz...szal nem vagyok egyszeruKép

Andy: nalunk is nagyobbnak latjak a babat, de dokinenim szerint ilyenkor mar csak a genetikai kulonbsegek jonnek elo, a mervado a kb. 26. hetig mert adat. De vegulis mindegy, ugyis akkor bujik ki a baba, amikor akarKép

Snoopy: koszke, es te melyiket ajanlod, a Medela elektromost vagy az Avent Isit? Egyebkent en is ugy vagyok vele mint Gomboc, lesz itthon cumisuveg, hogyha megis kellene, ne akkor kelljen erte rohangalni....

Judo: ajajjjjj, olyan sokan voltak az Auchanban?Kép Holnap tervezek elmenni, de lehet felulbiralomKép

Pusza: orsoly 35+0
orsoly

Sziasztok!

Az Avent cumisüvegekhez még anyi, hogy lehet kapni külön hozzá késöbbre csörös ivófejet, ugyhogy akkor is hasznos lesz, ha soha nem használjátok az elsö hónapokban. Ezért nem is gondolkodtam rajta, hogy megvegyem-e a mellszivó-szettet cumisüvegestül. Bár nekünk még tényleg nem kellett a cumisüveg, mert Nátán csak szopizik.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok,

Snoopy,Kép köszi itt is a sok-sok infót.KépKépKép

Orsoly,
a DM-ben van Babylove márkájú 890,-/10db-os eldobható pelenkázóalátét, utazáshoz, orvoshoz menésre vagy vendégségbe érdemes használni. Mondjuk ha van pelenkázótáskád, akkor abban biztos van ilyen mosható pelenkázólap, akkor talán felesleges. Én egy csomagot tuti veszek, aztán majd meglátjuk mennyire tudjuk használni és hogy fogy.Kép

A függöny árakat nem néztem, mert én sima nejlont vettem a gyerekszobába és majd a sötétítõ lesz babamintás, de hátha nem olyan húzós, bár attól is függ mekkora ablakra kell.

Hétfõn megyek a Mária nagykerbe, megnézzem a lámpákat vagy ott már néztétek?(Persze ha van, fogalmam sincs, miket lehet ott kapniKép)

Brokkoli,Kép nagy a csend csak nem babázol már?

Zulu,
látom jól vagytok és a szülõszobát még csak látogatodKép.
Drukk megy továbbra is, aztán majd várjuk a jóhíreket.

Nálunk semmmi, foytatódik a gyerekszoba project...Kép
Pusssza,
Timici
32+2
timici

Sziasztok!

Itt vagyok még mindííííííg egyben, és már a sírás kerülget. Ma megyek CTG-re a szülõszobába, hogy a kicsinek rendben van-e a szívhangja. Ha holnap sem akar kibújni, akkor kedden be kell feküdnöm, és megindítja a dokim a dolgokat. Ettõl elõre félek, de mindegy.

Lányok, nagyon köszönöm a drukkokat, jólesik!!!!
Üdvözlet a kispocisoknak.

ZuluKép
Hogy bírod?

PilinkeKép
Örülök, hogy felbukkantál, és annak hogy jól vagytok.

pusz

Brokkoli
40+3
brokkoli

Ne busulj, Brokkoli! Tudod, baba meg nem maradt odabenn! Olvasgass, nezz tevet, ezeket az utolso napokat forditsd magadra! Azert drukkolok, hogy most mar tortenjen valami! Ismered a baba-csalogato trukkoket? Kép

Megyek hajat vagni, sorban ul mar a csaladom a furdoszobaban!

Zsuzsi
30+6
zsuzsi74

Sziasztok Kép

Húúú Brokkoli Kép
drukkolok, hogy meginduljon mgától ... Sajnos nálam is nagyon valószinü a túlhordás, mi Anyuval tök egyforma alkatok vagyunk, és ö mindkettönket túlhordott.

Amúgy semmi extra, utálom ezt a randa sötét telet, és már december! Viszont már csak 3 hét, és elkezdenek hosszabbodni a nappalok Kép ez jó gondolat Kép

Pussz és Zulunak is drukk!
Kangi
28+3
kangi

Sziasztok lanyok!Kép

Kepzeljetek, azt almodtam, hogy Kataa kisfiara vigyaztam, illetve levittem setalni. A babara nem adtam sapkat, es minden jarokelo aki szembejott, azon szornyulkodott, hogy meg fog fazni ez a szegeny baba. Aztan kozben sotet lett, es ra akartam adni a sapkat, es letettem a csomagokat meg a kistaskamat a foldre, hogy ra tudjam adni kenyelmesen. Egy no ott termett, es el akarta lopni a taskamat. En elkaptam a karjat, es amig vitaztunk, hogy rendort hivjunk-e, egyszerre csak eszrevettem, hogy a babakocsi elkezdett gurulni az uttest fele. Aztan szerencsere nem lett semmi baj, meg idoben sikerult a babakocsit megfogni... De nagyon rossz erzes volt.Kép Bocsi KataaKépKép
Ja, es tegnap megint volt egy nagyon pici trutyi...Kép Nem tudok hozzaszokni, mindig ketsegbeesem, pedig ugy tunik, semmi koze a babahoz. Legalabbis remelem, O ugyanis vidaman ugribugrizik a hasamban.Kép

Szia MomoKép
Koszi a biztatast, sajna a maszkalasrol megint lemondtam egy idore, ugyhogy marad a meggargyulas, ami fele tenyleg eleg jol haladok...Kép
A Toxoplasma engem is nagyon meglepett, szerintem mindenkinek erdemes vigyazni, de persze ezt mindenki maga donti el.
Megneztem Timit a profilodban, nagyon aranyos!Kép

Timici,
Hat remelem is, hogy noni fog, mar varom nagyon!Kép Most megint huzodik ketoldalt alul, szoval biztos noni fog a napokban.

KangiKép
Igen, az ajandekvasarlas engem is nyomaszt elegge. Foleg, mivel nem is tudom, hogy mennyire fogok tudni ajandekok utan maszkalni... Otletem nekem sincs egyaltalan, es ez a ketto igy egyutt... haaaat... enyhen szolva nem valami biztato...Kép A kispapam pedig szerintem igazan valami klassz meglepinek orulne, de majd csak kialakul!Kép

GombocKép
A vasarolgatast egyelore elhalasztottuk, talan majd jovo heten. Mar varom, szerintem jot tenne a lelkemnek.Kép
Alexander nagyon edes lehetett, irigykedem is rendesen.Kép Biztos azert almodtam rola, mert foglalkoztatott a dolog, de hogy miert ilyen baromsagot?Kép

LollaKép
Orulok, hogy jobban vagy. Drukkolok, hogy a kemenyedesek is ritkuljanak, es ne legyenek kellemetlenek!KépKépKép

KakukkfuKép
Akkor a jo hangulat mar adott lesz szilveszterre!Kép

Saci,
Csak igy tovabb!Kép

Palma,
Valoszinuleg igazad van.Kép

BrokkoliKép
Ne szomorkodj, 100 %, hogy kibujik a baba!Kép Hogy ma vagy kedden? Gondolj bele, tobb, mint 40 hete varod mar Ot, mit szamit ez az 1-2 nap ide vagy oda?Kép Fel a fejjel, keddig amugy is meg rengeteg ido van, es ha kicsit megnyugszol, jo esellyel megindul a szules magatol is, hiszen mar mikor elpottyantottad a nyakdugot! En mindenesetre drukkolok!KépKépKép

Zulu,
Drukkdrukk Neked is!KépKépKép

Puszi:

Leszter
21+3
leszter

Sziasztok

Leadtam a szakdolgozatomat, a baratom szerint tele van hibaval Kép, hat ket oldalon nem tokeletes a design, de en foleg a gorbulesre hajtok Kép, a dokumentaciom is csak 12 oldal lett 15 helyett...Képde ha valami egyertelmu mit lehet rola irni?
Nadine en profi halaszto vagyok allamvizsgabol, miutan vegeztel, 6 evig le lehet adni (nem tudom, hogy ez fugg-e egyetemektol)vegzes utan 3 evig, utana kulon engedellyel (amit ha babad van es dolgozol)altalaban mindig megadnak. Nalunk januarban van a potallamvizsga idoszak es november vegig kell leadni a szakdolgozatot, az ELTE-n oktober vegeig.

Nem tudjátok, hogy mi a neve annak a gyógyszertárban kaphato szernek ami megallapitja, hogy van e valami fertozese az emberlanyanak? Allitolag a PH erteket meri, mar ket ismerosomnek lett koraszulott a babaja, pedif sehova sem jartak....

Hajra minden finishes mamanak!!

Zsurlo
zsurlo

Leszter Kép
azért ne gárgyulj meg! Kép Nem akarsz pl idegen nyelven olvasni? Azzal el lehet jól lenni egy helyben, és még tanulsz is ...

Zsurlo Kép
naná, hogy görbüljön, az a lényeg! Én is most irkálok egy dolgozatot, és még azon kivül hármat kéne Kép
Nem tudom, hogy boldogulok majd, de majdcsak lesz valahogy Kép

Momo Kép
micsoda szemei vannak a kis hölgynek! Kép

Pussz, átváltok megint a gályába Kép
Kangi
28+2
kangi

Brokkoli!

Olvastam kérdésed az elsõ napokban.
Én 5 nappal hordtam túl a fiamat! Az Istvánban marha egyszerü módon inditották meg: burkot repesztettek. Teljesen fájdalommentes volt, nem is éreztem semmit, csak ahogy távozik a magzatviz. Pici fiam biztos érezte, mert vagy 4 hétig viselte a nyomát a feje tetején. Egy kis karcolás. Ha teheted akkor a félidõnél NE kérj fájdalomcsillapitó inekciót, mert nálam 3 órával meghosszabitotta az egész vajúdást, fájásgyengeséget eredményezett. Ha mindenképpen szeretnél érzéstelenitést akkor még az elején jelezd, hogy kérsz gerincérzéstelenitõt, mert azt csak 2 ujjnyiig kötik azt hiszem! Röviden ennyi!Kép

Puszi
sasha és a 7 hetes Gábor!

Kép
sasha

Brokkoli!

Nekem is inditottak, leirtam neked emailben, nezd meg.
Nemsokara babazol! Szoritok Neked!

Edina es a 2esfel honapos Felix
edina

Leszter!

Sajtkukac csemetém mellett már én is örülnék neki, ha egész nap azt tehetném, amihez kedvem vanKép. De már másfél éve kötöm ugyanazt a pulcsit, a polcon porosodnak a kiolvasatlan könyvek és most is éppen szidom magam, hogy miért vettem vezeték nélküli egeret, mert már megint meglépett két 19-es tappancsonKép. Szóval ne búsulj, ha otthon kell ülnöd, hanem használd ki jól az idõt, mert ez az a bizonyos soha vissza nem térõ alkalomKépKépKép!
A dícsérõ szavakat a lányom nevében is köszönömKép. Már most olyan szempillái vannak, hogy vele kéne reklámozni az összes szempillaspiráltKép. Igaz, anno a nagyapám az enyémet is le akarta vágni, hogy ne koszolja össze belülrõl a szemüvegemetKép. Szerencsére anyukám "Legyen azon a lányon valami szép is!" felkiáltással idõben közbelépettKép.
Na most nem jut semmi okos az eszembe, úgyhogy megyek egérre vadászniKép
Ja és teszek fel új képet Timirõl a profilomba.

Üdv
Momo
26+2

Momo
momo

Sziasztok!Kép

Köszönöm a drukkokatKép, Kiscsaj egyelõre jól elvan, pedig ma átgyalogoltunk Nagykovácsiból Telkibe, de úgy tûnik, ez sem hatotta meg a bébit. Mondjuk menet közben fájogattam, de mivel nem sûrûsödik, nem tulajdonítok neki túlzott jelentõséget.

BrokkoliKép,
tudom, közhely, meg ilyenkor az ember már csak a babára tud gondolni, de próbálj vmi másra figyelni, olyan dolgokat csinálni, amire biztos nem lesz lehetõséged a kicsi mellett. Sokszor pont azért nem indul meg a szülés, mert már annyira feszült az anyuka. Nagyon drukkolok Nektek, szerintem biztos nem lesz szükség az indításra!!!!
Aztán egy kicsit még én is trónolok az elsõ helyenKép.

Timici!Kép
Nektek biztos álomszép babaszobátok lesz! Nálunk már kész van minden, de szinte sajnálom, folyamatos rendezgethetnékem van.

Pusz
Zulu
39+3

Kép

Kép

Kép
zulu

Sziasztok!

Brokkoli, Zulu
Kitartas! Meg par nap (ora?) es babaztok. Gondolom mar nagyon kenyelmetlen es turelmetlenek vagytok! Kuldok kis energy-t ++++++++++++++ Kép Kép

Leszter
A netezes is szorakozas bir lenni! Kép

Zsurlo
Ugyes vagy,hogy leadtad! A tobbit meg majd meglatod! Kép

Bocsi,hogy igy eltuntem, csak sok volt a program mostanaban! Kép Szoval penteken bucsuzkodas + buli volt a suliban. Annyira edesek voltak a gyerkocok!! Azt mondtak, mar hetfon irnak levelet! Kép Szoval Vege a melonak! Meg nem hiszem el es nem tudom elkepzelni,hogy holnap nem kell felcuccolnom es tanitani! Kép
Tegnap pedig ceges bulin voltunk Kispapaval. Kicsit faraszto volt, kulonosen a sok oran at a szeken ucsorogni. Na meg persze fust volt ezerrel...De azert legalabb kimozdultunk!

Kangi
Mi ujsag? Kép

Lanyok!
Mert van az, hogy ha haton fexem kb. 3 percen belulszedulni kezdek es luktet a fejembe a ver ezettel? Elvileg ugy tudom a baba elnyomhat valami eret (?), de van parna a fejem alatt. Igy sem szabad haton fekudni?

Jok legyetek!
Finisheseknek DRUKKK es kitartas!
norkini

ja....
Norkini
28+1
norkini

Sziasztok! Kép

Üdv friss kismamik! boldog babavárást!

Most jöttem vissza vidékrõl. Pénteken az ikeában találtam egy olyan kiságyat, amit szerettem volna. 40-rõl volt 15 ezerre leárazva. Pont ilyet szerettem volna
( http://www.ikea.com/rooms_ideas/kids_ro ... asp?page=1 ),
mert nekem van egy Narvik komodóm, és arra gondoltam, milyen jó lenne hozzá egy Narvik gyerekágy. Mivel már nincs forgalomban Narvik bútorok, elég nehéz lett volna venni...meghát nem is tudtam,hogy létezik kiságy is. Nem bírtam otthagyni. Közben szülei meglepibõl vettek õk is egy kiságyat. Így most 2 van. Meg sem mertem mondani, hogy én is vettem, képtelen lettem volna elrontani az örömüket. Januártól a szüleimnél fogok lakik szûk egy évig, arra gondoltam, hogy ha visszajövök Pestre, akkor legalább lesz a szüleimnél is, mert azért gyakran fogunk hazajárni, és milyen jó,hogy lesz hol aludni az én kis tökmagomnak. Kép

A másik. Nem tudom milyen szülésem lesz, de szeretnék egy olyan valakit,hogy mellettem legyen míg vajúdok, aki tényleg ért a kismama nyelvén ilyenkor is. Ma olvastam a Kismamában a Dulákról. Ti mit tudtok róla? Van valakinek tapasztalata?
Bocs, hogy ilyen sokat írtam. Kép

myssnia
29+3
myssnia
Budapest XI. kerület

Most olvastam végig miket is írtam. Bocsi, de utólag látom, hogy elég zavarosnak tûnik. Kép

myssnia
29+3
myssnia
Budapest XI. kerület

Myssnia,
[url=http://www.nandu.hu/" TARGET="_top]http://www.nandu.hu/[/url]
[url=http://www.szules.hu/new/ujdonsagok/index.html" TARGET="_top]http://www.szules.hu/new/ujdonsagok/index.html[/url]
Itt tudhatsz meg kozelebbit a dulakrol. Amugy nem tudom kinek mennyi segitseget jelent a ferje, parja szules kozben, az enyem eleg tehetetlennek tunt, csak ult es unta magat, segiteni egyaltalan nem tudott, valahogy annyira batortalan volt, nem voltunk egy hullamhosszon! Nem tudom, mennyivel lett volna konnyebb egy dulaval, de biztos jobban aterezte volna a helyzetet, mint a ferjem! Mindenesetre elmondhatja, hogy ott volt...
Ha erdekelnek szuletessztorik, es tudsz angolul, szerintem olvasgass a www.parentsplace.com/messageboards oldalon...mondjuk en mostanaban csak otthonszulesekrol olvasgatok, de sok gyakorlati infot lehet osszeszedni mas tapasztalataibol, elmenyeibol!

Norkini! Udv az otthon tespedo kismamak koreben! Kép Valoszinuleg nalad is az a bizonyos er nyomodik el. En csak annyit erzek belole, hogy kicsit lihegve veszem a levegot, ha a hatamra fekszem!

Brokkoli, tudod mit, most mar irigyellek! Egesz este itt gorcsolok, ket percenkent eleg fajdalmasan bekemenyedik a hasam, es nem tudom hogy huzom meg ki a hatralevo 9 hetet! Napkozben semmi bajom, aztan este, foleg ha ledoglom az agyra, jonnek ezek a fajasok! A te babad mar biztos nem lesz koraszulott!

Csipkebogyo ma felhivott!!! Tokre orultem neki! Kép Luca baba vampirkent szopik, ugy irigylem erte!

Most nezem a naptaramat, total kiment a fejembol, holnap szuloszobalatogatasra es infoestre megyek a korhazba!!!

Lanyok, legyszi drukkoljatok, hogy egy het mulva a szuleszno mindent rendben talaljon, zart mehszajat, negativ pisitesztet, stb, mert nem szeretnek itt karacsonyozni Nemetorszagban, ha mar ezt 28 evig mindig otthon tettem...

Zsuzsi
30+6
zsuzsi74

Zsuzsi Kép

Köszi szépen a linkeket, holnap kinyomtatom, és elolvasom õket. Kép Sajnos a környezetemben senkit sem tudok elképzelni, hogy olyan szinten tudna segíteni, mint egy dúla. Mivel a tökmag apukája távol van tõlünk, így õt végképp nem tudnám elképzelni, de ha ott lenne, akkor valahogy úgy viselkedne, mint a férjed. Kép

myssnia
29+3
myssnia
Budapest XI. kerület

Norka Kép
jól vagyunk, köszi! Jó neked, hogy már nem kell munkába menned, én itt tespedek a gép elött, hogy valahogy a suliba a dolgozatokat leadjam Kép Aztán holnap megint meló ...
Már egyet megcsináltam most délután, és nagyon elégedett is lennék, ha nem kéne még egy irodalmazást és egy komplikált diagramot is megcsinálni ...
Sebaj, majd a diagramot rábizom kispapára, neki jó a térlátása, majd segit Kép Az adatokat már bevittem, csak szépen el kellene rendezni a hülye kis köröket meg négyszögeket Kép
Viszont az irodalmazás kemény dió, mert nemcsak irni, hanem olvasni is kéne hozzá, és hogy én most még pszichológiát olvassak, na azt már nem!!!
Asszem az marad a következö hétvégre, kispapi úgyis elmegy szombaton a hegyre (ma is ott volt, azért tudtam egész délután itt molyolni Kép)

Háton fekvés: inkább a hátadat támaszd meg egy jó nagy párnával, akkor tán nem fulladsz majd.
Tegnap moziban voltunk, de már a felénél azt hittem, összepisilem magam Kép Pedig még most kell eljárni, mert aztán kis zsarnok mellett sokáig semmi Kép

Na cupp, megyek, bizgetem a diagramomat még egy kicsit, aztán vacsizom Kép
Pussz
Kangi
28+2
kangi

Sziasztok!

Orsoly!
Nekem Aventem van. Nagyon bevált. Elõnye az elektromossal szemben, hogy nem ad ki hangot fejés közben, szemben a másikkal. Mivel én úgy gondoltam, hogyha már vért nem adhatok, amíg pocakos vagyok, vagy szoptatok, akkor ha van, akkor adjak tejcsit azoknak, akik rászorulnak. Ami naponta többszöri fejéssel járt. A csendessel lehetett idõt spórolni, hiszen addig fejtem, amíg a Mazsi szopizott (addig amíg még csak egy cicit használt). Az elektromos pedig nem fárasztja a kezed izmait.
Szerintem azért nem érdemes venni cumisüveget, hogy hátha egyszer majd kell. Addig amíg ez kiderül, eltelik egy pár nap. Bevallom én mellszívót sem vettem elõre, amíg nem tudtam, hogy melyik válik be nekem. Az Aventhez adnak eleve egyet. Annál több nekünk nem kellett, pedig volt, hogy egy hétig nem voltam otthon nap közben, azt elég macerás lett volna megoldani kiskanállal.

Norkini!
Háton a baba a nagy visszeret nyomja. Ami azt jelenti, hogy az alsó testfélbõl nem jut elég vér a szívbe, majd onnan a tüdõ után az agyadba. Ettõl szédülsz. Ezen nem segít a fejed alatt lévõ párna, de még az sem, hogy ha lejjebb van a fejed, mint a szíved (lóg), mert eleve nincs elég vér. Próbálj meg egy kicsit a bal oldaladra billenni, az ér kicsit jobb felé van, így hátha szabaddá válik. Ha beválik és így nem szédülsz, akkor nincs baj, mert az agy érzi meg elõször a vérhiányt, pl a baba is késõbb.

EDA: gereincközeli érzéstelenítés szüléshez (is): az átlag nõgyógyászi vélekedés, hogy 2 és 5 ujjnyi között lévõ méhszájnál jó bekötni. Mindamellett, ha ilyet szeretnétek, akkor jobb minél elõbb szólni, hogy számítsanak rá és ne várják meg, amíg késõ lesz (azaz azt mondhatják, hogy már késõ)
Betenni programozott indításnál pl elõzõ nap is be lehet tenni, gyógyszert bele pedig csak a kezdéskor. Nekem a másodikat eltûnt méhszájnál tették be, mivel Mazsola fordítva akart forogni, így sokkal lassabban haladt és úgy gondolták, hogy a nálunk szúráskor használatos ülõ pozíció segíthet a "székelési inger" elõkerülésében, másrészt korán sem volt biztos, hogy nem lesz csaszi a vége, akkor meg inkább legyen EDA, mint spinál.

Brokkoli!
Kitartás! Praktikák?
Szólj, ha már eleged van abból, hogy folyton gyanusítgatunk azzal, hogy babázol. Még akkor is szurkolunk neked, ha visszafogjuk magunkat és nem mondjuk.

Momo!
Elõkerült a 19-es tappancsokon surranó rágcsáló? Kép

Te jó ég! Még három hét, amíg hosszabbodnak a nappalok?! Fõ a pozitív hozzáállás! Már csak 3 hét és hosszabodnak a nappalok! KépKépKép

Snoopy
17
snoopy

Sziasztok!

Remélem mindenki jól van...
Ismét van egy kis idõm, fõleg így vasárnap este, végre nem kellett dolgozni, mert a boltnyitáson túl vagyok, de, hogy happy legyek az egyik boltunkban elszált 1 havi anyag, volt 3 napom, hogy rendben legyen minden... ismét látástól mikulásig munka volt...
Kicsit már nagyon elegem van...legszívesebben elmennék betegállományba, de akkor tutkó, hogy oda a munkahelyem..
Ki, hogy van ezzel?, mert nálam egyenlõre úgy van, hogy miután megszületik a babó, otthon fogok dolgozni, majd minél hamarabb vissza kellene menni dolgozni, de nem szeretnék 1 év elött, de ezt még a fönök nem tudja...
Mert ha nem dolgoznék akkor abból a létminimumi gyed-bõl nem sokra mennénk.

Csütörtökön voltam dokinál, naggyából minden rendben van, megint összeszedtem egy kis fertõzést....
Olyan ciki, pedig próbálok maximálisan figyelni mindenre...
A kis lurkó nem árulta el fisfiú, vagy kislány, csak a popsiját mutogatta nekem...
Mit gondoltok a 4d ultrahangon meg tudják mondani, mert farfekvéses, egyenlõre, de azt mondta a doki édes mindegy, mert a szemem miatt biztos csaszáros szülés lessz.

Ja képzeljétek jól le lettem szidva, hogy dagi vagyok, összesen eddig a 27 hétig híztam 8 kg-ot, az olyan sok, bár az túlnyomórészt csak a pocakomra, így mindenki kérdezi, hogy ketten vannak??
Így most egy kicsit el vagyok keseredve, de tényleg hatalmasat nõtt apocakom az elmúlt hónappban, és tudjátok ki a fõ bûnös? az, hogy 3 hete nem versenyzem, nem járok edzésre, nincs semmi mozgás ( nem is volt lehetõség, mert reggeltõl estig munka volt) és én ez után is annyit ettem mint addig, így erre más jobban figyeljen mint én...

Kinek mi a véleménye a 4d uh vizsgálatokról, a kismama ujságban 2 címet találtam Soroksári uti, és a Kosztolányi térnél, melyik a jobb???

Sziasztok
Manó2 27+7
mano2

Zsuzsi! Kép
Koszi! Kép Bar ebben a honapban meg dolgozom Pevsett kemeny heti 7 oraban. De legalabb utazgatnom nem kell! Kép

Kangi!
Hogy allsz? Nem irigyellek am! Melo, suli, baba....hat stramm kismama vagy! Kép

Mano2
Nekem a 26ik hetig 6 kilo mereszkedett fel. Azt mondta a doki,hogy ez nagyon jo, csak vigyazzak, mert most jon a java. Szoval nem hiszem,hogy a 8 kg. annyira sok lenne.....Kép
A baba nekunk sem mutatta meg meg magat. En is bizom a 3D-ben, de majd meglatjuk?!!! Kép

Jo ejt mindenkinek!

Norka
28+1

U.I. Olyan csondbe volt ma a Mocorgo!! Tegnap bezzeg...Kép
norkini

Manó2 Kép

A munkával kapcsolatban nálam is ugyanaz van, mint nálad. Bár eleinte én akartam minél elõbb visszamenni, de a fõnököm mondta, hogy meg fog változni a véleményem (ez igaz Kép ), és majd meglátom, hogy mennyi ideig maradok otthon. Õ egy év körüli idõtartamra gondolt. Én is. De úgy félek, hogy bemorcizok, ha eljön az idõ... És valószínû, hogy néha rám is számítanak egy kis otthoni munkavégzésre. Remélem lesznek idõszakok, amikor unatkozni fogok, és lesz kedvem dolgozni is.
Egyébként a 27. hétig én is 8 kg-ot híztam. Rajtam kívül (és a védõnõn) senki sem sokalta, sõt mindeki azt mondta, hogy milyen csini vagyok és semmit nem híztam. Elõtte én is sokat sportoltam, bár nem versenyszerûen, de tuti közrejátszik, hogy én is leálltam vele. Szerintem ne aggódj, a 30. hét után visszaesik a testsúlygyarapodás. Kép

myssnia
29+3
myssnia
Budapest XI. kerület

Sziasztok!

Köszönöm a kedves fogadtatásokat.

Pocóka! A Péterfyt tényleg szokták szidni, de számomra az orvos személye a fontos, nem pedig a kórház híre...
Nekem nem volt rossz tapasztalatom, a legtöbb orvos nagyon normális, a szülésznõk szintén.
Hátránya: a csecsemõs nõvérek egyáltalán nem segítõkészek, mintha nem is lennének. És hát VIII. kerület, tele kisebbséggel... A hozzátartozóikról csak annyit, hogy egy roma hapsi bement a nõi WC-be dolgát végezni...
Csak tudod, ezek az emlékek nagyon hamar elhalványulnak, és az marad meg majd benned, hogy kiváló orvosi, szülésznõi gárdára vagy bízva (ha ne adj' Isten, nem érne be a dokid), és most hogy én egy év után voltam ott újra UH-n, olyan jó volt ott lenni, egyszerûen valami melegség töltött el...

Egy szó mint száz, én szívesen ajánlom.

Szia: Laura 11+2
p_laura

Lanyok!

Koszi a haton(nem)alvas tippeket! Akkor igyexem folyton oldalt aluszkalni! Kép

Norka
norkini

Norka Kép
a diagramot tényleg a kispapira bizom Kép Mert amit most létrehoztam szociometriai diagram cimén (neked magyarázzam, ki szintén tanár?!), az olyan, mint amit egész délután kuszált két vad kiscica Kép
Ami a strammságot illet, hááát ... öszintén szólva már többször mgefodult a fejemben, hogy nem volt túl bölcs bevállalni ezt a sulit. Mondjuk meg nem fordult volna a fejemben, hogy DECEMBERBEN még nincs utódom! Ha ezt tudom, tuti nem suliztam volna, de most már mindegy. Csinálom, amennyire tudom, sztán majd meglátjuk.

Manó2 Kép
Há! Há! Há! 28. héten 8 kg van rajtad, és letoltak?! Úristen, ha a dokid az én adataimat látná, tuti betiltana! A 12 plusz kilómmal!
Mondjuk mindenki az életére esküszik, hogy nem látszik rajtam. Hááát... felöltözve nem is annyira Kép
Szóval ne izgulj, a 8kg igenis nem sok, egyébként meg az orvos csak jót akar, csak néha kicsit durva Kép

Munka: hamar visszamenni nem akarok, mert Gumimaci után szeretnénk mindjárt a másikat (bár az állami alamizsna tényleg riasztó Kép). De tuti, hogy valamit fogok itthon is csinálni, mert én megbolondulok, ha nincs mit tennem. Bár ki tudja Kép lehet, hogy a kismaci annyira leköt majd, hogy nem lesz kedvem rendszeresen mást csinálni ... Annyi mindentöl függ, és szerintem elég szerencsétlen dolog, hogy egy nagy hormonális változás és az élet legnagyobb öröme és változása ELÖTT faggatnak bennünket, hogy mi lesz utána. Kit érdekel? Egyelöre bújjon ki a maci, aztán majd kialakul. Persze a "majd kialakul"-ból nem lehet kenyeret venni ... Hát elég zürös kérdés, az biztos, és nincs recept.

Fuj. Agyamre mennek a dolgozatok, ide is milyen hosszút értekeztem már! Kép
Megyek aludni ... jó éjt!

Pussz
Kangi
28+2
kangi

SZiasztok!

Hát, jól bejelentkeztem Kép, aztán jól eltûntem Kép, de nem véglegesen, csak hát elég kiszámíthatatlan, hogy mikor mennyi idõt tölthetek a gép elõtt!

Pocok! KÖszi a torna-ötletet! Elvileg persze tudtam, hogy létezik, de most nem jutott eszembe! SAjnos nekem a MÁV nagyon hülye helyen van (vagyis hogy nincs nagy kedvem babakocsival trolizni) - te hogy jársz? Nekem pld. az István vagy a SOTE I. és II. lenne közel. Nem tud valaki ott (kisgyerekkel is) igénybe vehetõ kismamatornáról? Az nagyon jó lenne!

Leszter! Úgy emlékszem, te kérdezted, hogy lehet bírni a terhességgel együtt egy egyéves ellátását: hát, persze, egyszerûbb, amikor magad oszthatod be az idõdeet, de azért nem lehetetlen! (többnyire Kép) Nekem nagy szerencsém, hogy míg Árminnal végighánytam a 9 hónapot (igaz, a végefelé már "csak" napi egyszer-kétszer), addig a mostani babóval szinte alig vagyok rosszul (mondjuk heti egyszer-kétszer), inkább csak az kellemetlen, hogy sokat kell cipekedni (Ármin önmagában még hagyján, de babakocsival nagggggyon nehéz Kép), de remélem, lassan megtanul járni! Kép És nekem a kispapa is maximálisan sokat segít - szóval, nem vészes! KépKépKép

A 4D-s UH engem is érdekelne: mindenhol szakorvos csinálja? Mondanak is valamit a puszta mozizáson túl (pld. mennyire használják valóban diagnosztikára, szûrésre?)? Mikor (hanyadik héten) és hová érdemes menni? Nagyon szeretném kikerülni az amniot, ugyanakkor szeretném tudni, hogy a babóval minden rendben!

Brokkoli, Zulu: drukkolok nektek, hogynminden a legnagyobb rendben menjen! KépKépKép

Jóéjt mindenkinek, mamiknak és babácskáknak egyaránt! Kép

Márti
12+5 (? - remélem, ennyi!)
márti

Úgy látom ez az esõs idõ nem növelte meg a a topic forgalmát.

Ancsúr, Laura!
Üdv a kismamik között, gatulálok a pocaklakókhoz.

Nem tudja valaki, hogy a MÁV-ban automatikusan van-e streptococcus szûrés?

Manó2!
Nálam is hasonló a helyzet. Legkésõbb egy év után dolgoznom kellene (talán otthonról), legalább 4 órában. Csak azt nem tudom, mi van ilyenkor a GYED/GYES-sel?

Maci_2
20+6
maci_2

Sziasztok!
Laura!
Üdv közöttünk, jó pocakosodást.

A háton fekvéssel nekem már sajna régóta (jó pár hete) gondjaim vannak. Van, hogy kb.egy perc letelte után úgy érzem, hogy megfulladok. Oldalt pedig nagyon fáj a forgóm. Mi lesz itt még késõbb?!
Képzeljétek, pénteken olyan rosszul voltam. Elkísértem a fiam pisilni, aztán felállni sem tudtam, annyira fájt a hasam. Szegény gyerek szaladt az apjáért a szobába, hogy anyának valami baja van, jöjjön gyorsan. Aranyos volt nagyon. Aznap már csak feküdtem. Másnap nem akart az istennek se megmozdulni babó, a férjem már vinni akart a kórházba. Aztán szerencsére dél körül elkezdett ugrándozni. Azóta minden rendben, de akkor nagyon megijedtem. Remélem több ilyen élmény nem lesz.

Vigyázzatok magatokra, és a babóitokra.

Sziasztok
buksicica
19+5
buksicica

Sziastok!
Egesz ejjel fajt a hasam, de folyamatosan. Kb. masfel orat aludtam, aztan fetrengtem, majd kivonultam a kanapera nehany ujsaggal, hogy legalabb a ferjem tudjon aludni! Meg baromi korai lenne szulni, nagyon felek, hogy nem tudom kihordani a babat idore!
Fel is hivtam ma reggel a szulesznot, fel tizenkettokor itt lesz, megvizsgal, aztan majd meglatjuk mi lesz!
Persze a lakas szanaszet, ahogy mindig hetvege utan! Igyekszem osszeszedni magam, de marr csak egy oram van, es meg zuhanyozni is szeretnek, Gyuri is meg pizsamaban setal, es nem is foztem! Jo, mi?
Erdekes, napkozben semmi bajom, direkt jolesik a mozgas, seta, csak ejszaka ebredek arra, hogy igencsak faj a hasam, folyamatosan. Ha felkelek, elmulik, de nem tudok allva aludni, mint a lovak!
Es ma meg csak 31 hetes vagyok!!!

Zsuzsi
31
zsuzsi74

Sziasztok!

Zsuzsi, szorítok, remélem a védõnõ nem talál semmi vészeset, lazíts, pihenj, magnézium, végsõleg ha nagyon keményedsz Martini!

Lányok, mindenkitõl elnézést, akit megbántottam cumisüveg ügyben, nem akartam vihart kavarni, Snoopy hozzáállását ismertem, õ is az enyémet, neki szólt az üzenet, meg ha jól rémlik a mosolygó fejet is betettem, szóval bocs mindenkitõl, akit bántott!

Tejfagyasztás: picivel biztos kényelmetlenebb, mint a rögtön zacsi, de a kifõzött üvegek teljesen jók erre a célra, eszük ágában nincs eltörni a fagyasztástól. Bár talán több helyet foglal a fagyasztóban...

Gyed, gyes, tgys és egyéb tb ügyekben ckatalin-t érdemes keresni, ha a nevét beírjátok a keresõbe, kijön, hogy melyik oldalakon szokott lenni, valami ilyesmi címe van, hogy szociális juttatások, szóval õ nagyon aranyosan segít mindenkinek (nekem is segített). Egyébként azt hiszem, hogy gyed mellett hivatalosan semennyit nem lehet dolgozni, gyes mellett lehet 4 órát.

Auchan-nal jól rámijesztettetek, én is tervezem a héten megnézni a Csömörit (már alig vártam, hogy nyissák, eddig soroksárra jártunk (kéthavonta kb...), ez viszont közelebb van. Remélem hétköznap azért nincs akkora tömeg!

Sziasztok:
Ildi (21+2)

Ildi
pildi

Sziasztok Lányok,

megjöttem a teheléses cukorról és nem fogjátok kitalálni milyen idõpontot adtak a UH-ra. Szilveszter napját.Akkor leszek 30 hetes. Ez kész röhej. Igy várnom kell még 4 hetet. Habár valakinek a hozzászolása elgondolkodtatott, hogy nem bánjam a késõi idõpontot, mert annál jobban látszik már a baba. De felmerült bennem a gyanú, hogy nem fognak-e elintézni 2 perc alatt. Holott már erre várok akkor már 17 hete. Szóval csak az év utolsó napján fogom látni az én babócámat. Addigis kitartást magamnak.

Finiselõk ezerrel megy a DRUKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK

Puszi

Omnia (27)
Névtelen

Márti!

A Moszkva téren, a Hattyúházban van 4D UH, én két hete voltam, a doki nagyon lelkiismeretesen, 25 percen keresztül nézegette a kiscsajszit, tényleg nagyon alaposan átnézte és lemérte mindenét, még a kicsi szíve négy kamárját is láttuk, megnézte minden belsõ szervét, szóval tényleg tudom ajánlani. Ja, 10 ezerbe került, benne van a videó+ 3 kép.

Emma
23
emma

Szia Emma,

Megtudnád adni a számot, ahova be kell jeletkezni a 4D UH-ra a Hattyuházban. Engem is érdekelne.

köszi

Omnia (27)
Névtelen

Sziasztok lanyok!Kép

KangiKép
Anyukamtol mar a napokban kaptam kolcson egy angol nyelvu konyvet, lehet, hogy raszanom magam...
Te szegeny, vasarnap delutan is melozol? Kitartas!Kép

MomoKép
Aranyos lehet Timi, ahogy meglep az egerrel!KépKépKép Megneztem az uj kepet rola, haaat, nagyon kis huncut leanyzod van!Kép Gondolom, nem sok szabad idot hagy Neked, ez latszik a pofijan!Kép

Zulu,
Drukkdrukkdrukk!!!Kép

NorkiniKép
Hat igen, a net tenyleg jol le tudja kotni az embert. Es erre tobbe az eletben nem lesz ennyi idom, igyekszem kihasznalni.Kép
Ha haton fekszel, akkor a mehed sulya a gerinced elott halado venat nyomja ossze. A parna igy nem sokat segit, illetve akkor talan megis, ha az egesz hatadat felpolcolod valamennyire, hogy kicsit uleshez kozelito pozba kerulj. Ha csak a fejedet emeled meg vele, akkor a mehed sulya ugyanugy ranehezedik a gerincedre.
Jo pihenest!Kép Mekkora gyerekeket tanitottal?

Myssnia,
Szep nagyon a kisagy.Kép Ez is allithato magassagu?
Esetleg baratno nem jon szoba dula helyett? El fogod tudni magad teljesen engedni egy idegen no elott, meg ha dula is?

ZsuzsiKép
En nagyon drukkolok Neked!KépKépKép Nem tudnak valami gyogyszert (a magneziumon kivul) adni a kemenyedeseidre? Ugy emlekszem itt a lanyok kozul tobben szedtek mar ilyesmit...
Szerintem egyszer ehettek rantottat is ebedre, a rendetlenseg miatt meg ne aggodj, meg kell ertenie a szulesznonek, hogy a babad sokkal fontosabb most Neked, mint holmi takaritas, foleg addig, amig nem tudod, nincs-e valami gond. De biztos nem lesz, tenyleg nagyon drukkolok!KépKép

Mano2Kép
Szerintem a fertozes nem ciki, nem tehetsz rola. Hajlam kerdese reszben, es a terhesseg alatt a hormonalis valtozasok miatt a huvely fertozesekkel szembeni ellenallokepessege csokken. Nekem azota vannak viszonylag rendszeresen ilyen problemaim, hogy elkezdtem fogamzasgatlot szedni (szinten hromonalis valtozast idez elo), a terhessegem is rogton igy indult...Kép Pedig en is igyekszem vigyazni, es hidd el, nem vagyok az a megkoszosodos tipus!Kép

MartiKép
Orulok, hogy ujra itt vagyKép
Ebben remenykedem en is, hogy a kovetkezo terhessegem "egyszerubb" lesz, mint a mostani, mert ha nem, akkor varhatunk vagy 10 evet (vagy 20-at?Kép) a kovetkezo babaig, ha fekudnom kell. A kispapa biztos, hogy segiteni fog nekem is mindenben, ettol nem nagyon felek.Kép

BuksicicaKép
Vigyazz magadra, es ha lehet, probalj pihenni!Kép Orulok, hogy minden rendben!Kép

Brokkoli,
Mizujs???

Puszi:

Leszter
21+4
leszter

Emma! Köszi szépen! Kép Azt hiszem, a mostani Kismamában épp láttam is a hirdetésüket, úgyhogy akkor fel is hívom õket, hogy szerintük mikor érdemes menni, meg hogy mennyivel elõbb kell bejelentkezni!

Omnia! Remélem, rendesen megnéznek majd az év utolsó napján is! Kép EZ milyen UH lesz, kórházi vagy !D-s? Én is egy kicsit aggódom amiatt, hogy épp dec. 24-én töltöm majd be a 16. hetet, úgyhogy az AFP-re egyetlen nap adódik, a 27-e - hát, én is nagyon remélem, hogy az ünnepekre való tekintettel sem lesznek sem kelekótyábbak, sem figyelmetlenebbek, hogy ugyanúgy dolgozik a labor, mint egyébként...(vagy még jobban! Kép)

Maci_2! GYED mellett legálisan egyetlen fillért sem kereshetsz semmiféle munkával és szerintem GYES mellett is csak akkor, ha a baba elmúlt már másfél éves! De tényleg Ckatalin a legmegbízhatóbb forrás ezügyben, én is épp "tõle jövök" a szociális juttatások topikból!

ZSuzsi! Mit mondott a szülésznõ? OK minden? Ha nem érzed jól ,agad, szerintem ne zavarjon, hogy GYuri még pizsiben van,

Márti
12+6
márti

Sziasztok!
Beléptem a harmadik harmadba, és a kisember a pocakomban mintha tudná ezt, elkezdett egyik napról a másikra másként viselkedni, mint eddig. Kép Eddig, ha mozgott, apró rúgásokat éreztem, most meg erôs mozdulatokat tesz, inkább végigsimít belülrôl, de azt úgy, hogy kívülrôl is jól látszik,és éjszaka is felébredek rá Kép. Egészen megdöbbentem a változáson. Szombaton még alig éreztem valamit, tegnap meg már azt hittem, a hasamon keresztül akar kitörni KépKépKép.
A 28. hétbe lépve, jelentem, én is 8 kilót híztam. Ma megyek dokinénihez, kíváncsi vagyok, engem is leszidnak-e. Azért remélem, nem, mert elég rosszul esne. Anyukámtól már úgyis megkaptam, hogy a 8 kiló igenis sok... Kép
A 3D ultrahangról is meg akarom kérdezgetni a doktornôt, mert kezdek elbizonytalanodni. Eddig biztos voltam benne, hogy úgy is szeretném megnézni a babámat, de az errôl szóló topik itt a babaneten teljesen elbizonytalanított. Az egésznek az volt számomra a mondanivalója, hogy orvosi szempontból, tehát ami a szurést illeti, nem tud többet, mint a 2D. Az esetleges problémákat 2D-ben ugyanúgy látják, mint 3 v. 4 D-ben. Az elônye mindössze annyi, hogy láthatjuk a nemét, a pofikáját stb., vagyis a mozizás... Ha nem jól gondolom, írjatok, de én végigolvasgattam azt az egész fórumot, és a dokik hozzászólásaiból szurtem ezt le... A lényeg pedig nekem a szurés lenne.
Szóval írjatok tapasztalatokat, aki másként látja!
Elôre is köszi!

Brokkoli, Zulu!
Még mindig nagyon szorítok nektek, remélem, hamarosan babázhattok. Addig is kitartás! KépKépKép +++++++++++

Zsuzsi!
Remélem, a szülésznôd mindent rendben talál, és csak pihenned kell sokat! Vigyázz magadra!!!

Pussz: Franyo
28
franyo

Sziasztok!

Zsuzsi, drukk-drukk, hogy minden rendben legyen és a babó ne siessen még kifelé.

Márti,
nagyon édes a kis Ármin!! Gyönyörü szemei vannak. Gratula Hozzá! KépKép

Omnia,
hogyhogy 17 hete vársz majd a 30. hetire? A 19. hetin nem voltál?

Mano2,
méghogy sokat híztál?! Egyik füleden be, másikon ki! Mit sportoltál? Szülés után neked valszeg nem lesz gond leadnod, föleg, hogy ilyen kevés jött rád.

Leszter Kép
ugye rendben vagy? Milyen ma a kedved? Igazad van, ha a baba jól van, nem tragédia a trutyi, de azért kell hozzá lelkierö. Kép

Mi hétvégén a Picur mozgásait élveztük. Kép Kispapi még nem érezte, de Ö is nagyon örült. Ma még nem éreztem, de ezt nem kell még ugyi annyira figyelni?

Tegnap este két filmet néztünk (tv), miért van az, hogy most minden filmben szülnek? Kép Eddig nem tünt fel, hogy ez ilyen gyakran feldolgozott téma lenne...

Pálma
18+3
pálma

Zsuzsi, bocs! A gép(?) levágta a mondatom végét..... Kép SZóval, még azt az "okosságot" fûztem a mondandómhoz, hogy a gyerekek pizsamában is nagyszerûen tudnak játszani! (az enyémet a hálózsák sem zavarja még abban sem, hogy a csúszdájára felmásszon) Kép

Leszter! Kívánom, hogy még ez a mostani terhességed is legyen panaszmentes! A további(ak) meg pláne! Kép

Márti
márti

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?