Sziasztok
Uxi, brigi: tartozásom van Felétek.
Uxi: nagyon cuki Emi. És mennyi haja van!
Brigi: tök jó házatok lesz(van)!
Látom, még mindig téma a területen kívüli szülés kerdése. Ma reggel a Napkeltében 8 után az eü. Minisztérium államtitkára volt a telefonos. Azaz ő válaszolt a betelefonálóknak. Azt mondta, hogy aki jan. 1 után esik teherbe, vagyis akkor kezd terhesgondozásra járni a dokijához, arra vonatkozik a területi kórház-dolog. Azt is mondta, hogy ezzel a kórháznak fizetett lóvéval akarják a parát (zsebbe pénz) minimalizálni. Persze, jó elgondolás, de ha a doki ebből nem kap, akkor semmit nem ér. Ráadásul én anno végeztem egy gyors fejszámolást arról, hogy egy „egyszeri” (nem felkapott) nőgyógyász, aki nem pénzéhes (pl. nem kér pénzt attól, akit a kh.-ba hív be) mennyit kaszálhat zsebbe havonta. Vegyünk heti 2 szülést (50ezer/db), 2 abortuszt(15/db), 1 műtétet(20ezer). Ez eddig 450ezer/hó. Ha van magánrendelője, mondjuk heti 2x megnéz 15 beteget, fejenként 6ezerért (8x15x6000/hó) az ahvi 720ezer. Mondjuk, ez utóbbiból fizeti a bérleti díjat, asszisztensnőt, esetleg a gumikesztyűt (és nem a kórházból lopja), vegyünk le nagyon sokat, 300ezret. Akkor az összesen 970ezer tisztán, zsebbe. Ennyit nem fog a kh fizetni neki, tuti.
Emma: nagyon édi a babó
Tényleg, olvastam még amielőtt bejelentkeztem hozzátok a topik elejét. Két csaj is volt, aki a Jánosba járt. Hol vannak?
Dorka: ez abszolút kórházfüggő, de ha olyan dög meleg lesz, mint tavaly, meg azelőtt, mindenképpen kell pótolni a folyadékot az újszülöttnél, amíg be nem indul a tejed!
Lynia: van oka a cukor-eltiltásnak? Korod nem, az tuti, de családodban volt-van cukros? Volt már vérvételed? Ha igen, mennyi lett az éhgyomri cukor?
Gurgula: hát, tényleg van ennyi a költsége. Ha csak annyit mondok, hogy az izolálás (az a sok ződ, amivel körbecsomagolnak) asszem olyan 30ezer körül van, akkor sejtheted. Van bent 5-7 ember, azok fizuja, a villanyszámláról, varróanyagról, amortizációról (és még x dologról) nem szólva.
Csajok, ígérem, összeírom a kérdéseinket és megkérdezem jövő héten a dokimtól, szülésznőtől!
uxi: nem biztos, hogy a neten mindig objektív, amit olvasol. Pl. a Jánosra sokkal több rosszat írnak (főleg csecsemősök), mint a Margitra. Én tapasztalatból mondom, hogy nem minden a szép külső, ha belülről esteleg rohad az egész (emberiességre értem ezt pl.).
Na, csajok, tegnap este én úgy zokogtam, hogy egyrészt fölkeltettem a gyereket, másrészt meg a végén már röhögtem.
Történt ugyanis hogy jan. elsején meghalt egy távoli rokon néni, de anyámat rajtam keresztül értesítették. Aztán ezt meséltem a férjemnek, meg elkezdtem mondani neki, hogy ha majd én meghalok, akkor mit csináljanak. És ezen annyira elkeseredtem, hogy szegény gyerekeimnek milyen rossz lesz, meg a Petinek is (nem vagyok hajlandó később meghalni, mint ő!), hogy baromira elkezdtem zokogni. A végén meg azzal vígasztaltam magam, hogy lehet, hogy örülni fognak a gyerekek, mert majd utálni fognak, ezen persze röhögtem....nem vagyok én terhes?