A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Nenoke, hol van az indexen poronty rovat?

KépKépKépKépKép
uxi

sziasztok!

jovika, egyenes ágon nincs cukorbeteg nálunk! védőnő is csodálkozott, mert az a zsemle+tej utáni vérvételes tök szupi lett!
szerintem csak mondani akart alamit...

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

velvet-en van a poronty, én is szoktam olvasgatni, a hozzászólások is jók!

lynia-

Jóreggelt! :lol:

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Gurgula! az aktivszules program keretében az arany jános u 10be "járok" kismami jógára, de még csak egyszer voltam.

Uxi! az én dokim a szt istvánban dolgozik. én magánpraxisba járok hozzá, de szülni ott fogunk. én spec nem hallottam még rosszat az istván szülészetről, bár nem is kerestem. nézd meg: boldogszuletesert.hu

a Kismama végén van sok cím, hogy hol van jóga, torna, úszás stb. sajnos a legtöbb csak bp-en van, de láttam jógát Szfh., Győrött
Vendég

Jó reggelt!
http://velvet.hu/poronty/, egyébként az indexen balra a blogok között a negyedik.

Kép
nenoke

Bori, és oda olyanok is járhatnak, akik nem szoktak jógázni? Vagyis teljesen kezdők?
Az Arany János utca sokkal közelebb van nekem, mint a Margit körút.

Kép
nenoke

Sziasztok :)

lynia: ezek szerint már terhelésest is csináltak??? És tök jó lett! Akkor szerintem ne hallgass a dokidra, komolyan. Mondj neki olyanokat, amit hallani akar, de edd azt, ami jól esik! Egyébként érdekes, mert normál esetben 26. héten csinálnak először terheléses cukorvizsgálatot :shock: Nekem 16. héten fognak, tekintettel az előzményekre.

Kórház-téma: mint artam, megpróbálom kifaggatni a dokimat jövő szerdán. De az tuti, hogy ezt a területi-dolgot júniusban veszik elő újra és szerintem akinek már le van "zsírozva" az, hogy hol és hogyan szül, azt nem fogják tologatni. Bízom benne, hogy így lesz.

Jóvan, tudom, hogy nem szabadna ilyeneken agyalni, de ez nem is úgy jött, hanem a temetés kapcsán ugrott ki az agyamból. Nem szoktam ilyeneken rágódni, 10 perc alatt túl is voltam rajta, ráadásul, mint írtam, a végén már nagyon röhögtem azon, hogy milyen hülye vagyok :lol:

Brigi: szerintem dzsigolónak kell írni :D Gondolom, lehet olaszosan is, de simán jó így fonetikusan :) Védőnőd: :evil: A miénk nagyon rendes, amikor mondtam, hogy jön a tesó, a legközelebbi Bercilátogatásnál hozta a kiskönyvet, szépen kitöltögettünk mindent, közben lerendeztük a kiskrapekot is, úgyhogy tök jó volt. :)

uxi: Nekem még az újpesti Szülőotthon jutott eszembe, sok jót hallottam róla mostanában. Bár az biztosan messzebb van, mint a többi.

Jovi

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

jovika, az már terheléses volt? nem tesztreggelis? a terheléses meg a cukroslötyis?
azért elmegyek, nem árt, pénzbe nem kerül, csak időbe, na meg megint egy kis vérveszteség :(

lynia-

A férjem egy szőke kisfiúról álmodott, nagy húsgombóc volt, igazi harapnivaló a leírás alapján. Szerintetek a papák megérzése is működik? :D

Kép
nenoke

Jovi, de jó neked, hogy ilyen rendes védőnénid van! Az enyém meg ott szivatott mésfél órán keresztül. Arról meg ne is beszéljünk, hogy kb 1éve volt megnézni a gyerekeket. Nekem mondjuk nem hiányzik, de akkor meg minek van? :twisted:

Lynia! Igen ez a terheléses. Sok helyen tesztreggeli van, és ha az nem jó akkor jön a cukros lötyi de álltalában a 23hét környékén :roll:

Nenoke! Szerintem számít. Elvégre tőle származik :lol:

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Egyre jobban félek, most már egy másik kollégám kisgyermekei is bárányhimlősek... Ugye nem kaphatom el? Jaj Istenem. Jövő héten kell hívnom a dokit, akkor mindenképpen megkérdem, de ugye nem lehet baja a babának? Kép

kétfiús anyuka
babdorka

Inkább hívd fel a dokit, Dorka, végül is erre valók.

Kép
nenoke

Sziasztok!
Most találtam rátok. Csatlakozhatnék?
A mensim szerint júl. 15-re várjuk a babánkat.
Szeptemberben volt egy spontán vetélésem.. De egy hónap kihagyás után összejött a babó hála isten.
Én győri vagyok.
Na, megyek és megpróbálom elolvasni azt a sokat amit eddig írtatok.

Szép napot!
szilvi1980

akkor ti mit tanácsoltok? megcsináljam? vagy felesleges!?

lynia-

lynia: bajod nem lesz belőle, tehát nem árt, ha van időd és energiád. Citromot viszont vigyél magaddal, így olyan mintha limonádét innál. :)

Ancsa
Kép
ancsa00

Szia Szilvi!
Üdv a csapatban! Én is július 15. :lol:
Mesélj, hanyadik baba, hol szülsz, hoyg vagy, nevek, mit szeretnétek, fiút-lányt stb.

Kép
nenoke

Sziasztok,

Köszi a gratulákat! :) A képet nem hoztam be, gondolkoztam rajta, de elég elmosódott, sztem semmit se lehetne látni rajta.

Lynia,
ez a cukor-dolog tényleg fura. Nekem van a közvetlen hozzátartozóim között cukorbeteg, de nekem szó sem volt ilyesmről..

Brigi,
az én védőnénim is sárkány.. Szerintem valami frusztrációja lehet :)
Fél órát beszélt a diétáról, és a higiéniáról. Ha edig nem paráztam volna, most már van miért..

Uxi,
A fejátmérő miatt minősültem vissza, de tudtam, hogy a ciklusaim hosszúak. BPD: 18 mm

Orsi,
Én a 13. hét után szeretném kezdeni a tornát, az a jövő hét.
Addig is letesztelhetnéd :)

Kép
gabi
blur

Szia nenoke! :D
Ó tényleg te is júli 15!
Én a győri Petz Aladár megyei kórházban fogok szülni.
Neveket még nagyon nem tudok. Igazából én ha lány lenne Napsugárt szerettem volna, de mindenki ellene van. Majd meglátjuk mi lesz. A férjem szeretne fiút, persze azt is hozzátette, hogy de ha nem az sem baj. Nekem végülis teljesen mindegy csak egészséges legyen.
Most már kezdem elviselni a napokat. Nem akarom elkiabálni, de mintha enyhültek volna a rosszullétek. Hányni szerencsére nem hánytam, csak hányingerem volt. És persze olyan éhes vagyok sokszor, mint a farkas. Ez a legrosszabb... Mert nem akarok sokat hízni, viszont, ha nem eszem valamit, akkor meg rosszul vagyok. De talán már ez is enyhülni látszik. Egyik nap jobb, másiknak rosszabb. A melleim azok fájnak ..... És ahogy észre vettem mindkét mellemen oldalt van egy piros csík. Lehet, hogy ezt kenegetnem kellene valamivel? Vagy csak egy ér lehet?
Első babánk lesz :D .
Ti táppénzen vagytok már? Én erősen gondolkozom rajta. Csak félek, hogy jóval kevesebb lesz a fizum.
Közben ismerkedem ám veletek! Már a 4. oldalon tartok a 36-ból :oops: .
szilvi1980

Blur, szerintem már profik vagyunk elmosódott pacák felismerésében, úgyhogy követeljük a képet!!! :lol:

Szilvi, a táppénz 70%, de ahogy Molkata mondja, egészségügyi járulékot nem kell fizetni, úgyhogy a nettódnak kicsit több mint 70%-a. Én csak májusban vagy júniusban szeretnék táppénzre menni. Ráadásul a HR igazgatónk tegnapelőtt, amikor megmondtam neki, azt modnta, hoyg ha már it tnem bírom, de otthon szeretnék dolgozni, megcsinálják a távoli asztal kapcsolatot, úgyhogy otthonról is tudok majd dolgozni.

Kép
nenoke

Sziasztok!

Szia Szilvi! Én is Szilvi! Üdv itt!

Csajok!
Már én is akartam kérdezni, hogy keni valaki a hasát csíkosodás elleni kenyeccel?

KépKép

KépKép
szivvi

Nenoke,
Akkor behozom a kedvedért :)

Az ultrahangól: Kérdeztem 2 dokit is azt mondták hogy nincs bizonyítottan káros hatása. Viszont szerintem a baba érzi, különben miért ficánkolna? Olvastam olyat is, hogy kifejezettten zavarja őket..
Hát, ha nem muszáj én nem fogom állandóan szkennelni :shock:

Kép
gabi
blur

szia szilvi!

én nem kifejezetten olyan kencével kenem, hanem nivea testápolóval

lynia-

Sziasztok!
Köszi az üdvözletet mindenkinek! Arik vagytok!
Ja még valami! Nektek van folyásotok? Mert ez idegesít engem. nekem van egy kicsi nem vészes. Nem fehér, barna, sárga .... csak ilyen átlátszó vizesnek neveném inkább. Szerintetek ez normális?

Hát akkor nem túl sok a táppénz. Én is ettől tartottam. Mert mindenki mondja nekem, hogy pár ezer forinttal kapnak kevesebbet, mint a fizujuk .... De ahhoz kell, hogy legyen 13- havi (nekem nincs) és jutalom meg ilyesmi (na, az sincs). Ugyanis az egész éves jövedelmet osztják el napokra és attól függően hány napos a hónap adják a táppénzt.

Szóval nincs rá kimdott kence? Jó biztos van Vichy, na de azt nem akarok venni, mert irtó drága.
szilvi1980

Szilvi!
Jó, hogy itt vagy, nagyon klassz és nagyon aktív kis csapat ez :lol:

Táppénz
Nekem dilemma. Mivel ősszel lenne már 10 éve, hogy melózom, mindig úgy gondoltam az utóbbi 2 évben, hogy ahogy terhes leszek, vagy mondjuk 12 hetesen kiíratom magam. Főleg, hogy vezetek napi 2x 40 percet.
De két dolog (ellenérvek):
egyenlőre tök jól érzem magam (jobban, mint 1 hónapja, mikor az álmosságtól nem bírtam gondolkodni)
másik: azért azt hallom, hogy aki túl korán kezdi, megunja (6 hónapig nem tudnám elkézelni)
Szóval most azt gondolom, hogy április közepéig fogok melózni

Hasnövés
Tudom, hogy korai még kicsit, de 2 napja deszül a hasam növögetősen. Nagyon fura érzés. Nektek milyen volt és mikor?

Kép
Kép
emma1976

de jó, akkor a 13. havit és a jutalmat is beleszámítják majd a gyed kiszámításakor, ugye? még a végén emberi összeget kapok :o

vannak rá kencék, de itt is beszéltünk róla az elején és azt mondták, hogy nem ettől függ igazán, hanem a hajlamtól, szóval én egyelőre elvagyok a testápolóval, aztán ha látok valamit lehet megveszem (na persze én sem a vichyre gondoltam!)

a táppénzt én sem tervezem, pont az összeg miatt, most minden forintra szükségünk lesz!
én úgy gondoltam majd 1 hónappal előtte igénylem a tgyást, és stb.

lynia-

Lynia, valaki azt modnta, jobb, ha előtte táppénzen vagy egy hónapig, és utána veszed ki a tgyást, mert azt csak 24 hétig lehet, viszont az nincs maximálva, mint a gyed. Ha van 13. havid, meg jutalmad, valószínű akkor van különbség a kettő között.

Szerintem a baba nem hallja az UH-t, de nem lehet kellemes, amikor jól belenyomja az ember hasába a doki a gépet, legalábbis nekem erősen nyomogatta, hogy megfelelő szögből nézze.

Kép
nenoke

nenoke, nincs különbség a kettő között nálam az biztos, nem túl magas a fizum a köztisztviselői bértábla miatt és a tgyás azért kellene, mert jelentkezem fősulira és 8 pontot kapok és előnyben részesítést, és ezekért 07.11ig igazolást kell küldenem

lynia-

uh-nekem is kellemetlen volt nagyon, sőt, mondhatnám fájt ahogy néha a hasamba nyomta! :(

lynia-

A GYED sajnos maximalizálva van. Tehát hiába keresel te 300.000 Ft-ot akkor is csak a felső értéket kapod, ami 2006-ban 87.500,-Ft volt és ebből még lejönnek a levonások (SZJA-előleget, a nyugdíjjárulékot, magánnyugdíjpénztári tagdíj). Szóval az sem lesz valami sok.
Emma 1976: azt látom, hogy nagyon klassz csapat ez! Nem kell napokat várnom míg valaki válaszol! :wink:
Hát én tegnap vettem észre, hogy mintha nőtt volna a hasam, de lehet, hogy csak én látom így.
Azaz igazság, hogy mi hármad dolgozunk együtt és kettő rettentő nagy bagós. Úgyhogy egész nap szagolom a füstöt. Ne kérdezzétek miért nincsenek tekintettel egy kismamára! Ennyi az együttérzés. Nehezükre esik kimenni az utcára. Sőt még ablakot sem nyitnak, pedig most még jó idő is van. Igaz én átköltöztem egy másik irodába, de mivel nyitva vannak az ajtók és majdnem egy légtérben vagyunk ugyanúgy érzem a cigiszagot. A másik meg az, hogy másodállásban műkörmözöm, úgyhogy ha otthon maradnék azt tudnám csinálni, mert így meg jóformán egy perc szabadidőm sincs.
szilvi1980

Mikor hasi UH-ztak titeket ami ilyen xar volt?

Kép
Kép
emma1976

engem kedden, és mivel még nincs has, nyomta neki nagyon
picúr mozgott is miatta rendesen!

szilvi a 87.500 már a 70%ra vonatkozik, ugye?
még 1 kérdés a bruttó 70%-áról van szó, ugye, mert nem lenne értelme, hogy a nettóból megállpítanak egy buttó gyedet pl és abból még le...

lynia-

Hú, Szilvi, nem tudsz zárt ajtónál dolgozni? Mármint hogy kizárni amennyire lehet a cigifüstöt? A passzív dohányzás pont ugyanolyan rossz, mint az aktív.
Eljutottál már a 30. oldalra? Ott csinált Babdorka egy táblát, amihez Te is megadhatnád az adataidat: http://babdorka.fw.hu/

Kép
nenoke

ez a cigifüt tényleg nem jó!
párom nekem is dohányzik, de ő eddig is kiment a lakásból szerencsére

lynia-

Üdv, Szilvi! Este beraklak a táblázatba, adj meg mindent, amit szeretnél, hogy belerakjak.

Ne feledkezzetek meg arról, hogy az egész éves szabadságot kivehetjük szülés előtt!!!
Kép
Én pl. úgy tervezem, hogy májusban csak annyi napot fogok dolgozni (persze csak ha bírom), hogy a maradék napok pont az egész évi szabit adják ki május 31-ig. Így teljes fizut kapok májusra, és a nagyrészét nem kell már dolgozzak.

kétfiús anyuka
babdorka

lyna: igen a 87.500, az már a 70 % . És szerintem minden esetben a bruttó bér 70%-áról van szó. Tehát nem úgy kell kiszámolni a táppénzt, hogy a nettó 70%-a. Hanem: most januárban megkapjuk az adóbevalláshoz a papírt, azon rajta lesz, hogy mennyi az éves bruttó jövedelmünk. Ezt el kell osztani 365 nappal, és ennek kell venni a 70%-át. És ezt meg kell szorozni azzal ahány napos éppen a hónap. Na ez lesz a bruttó táppénz. Hogy konkrétan ebből mennyit vonnak még azt nem tudom. Ezt a számítást is csak sejtem, a sok oldalon szerzett infóimból. Ha valakinek nincs 13. havi akkor valószínű hasonló lesz a nettó 70 %-ával, de akinek van neki több lesz egy kicsit. Na, de ezeket ne vegyétek készpénznek!
nenoke: nem tudok zárt ajtónál dolgozni, mivel ügyfeleket fogadunk ... nem csukhatom be az orruk előtt az ajtót.
Sajnos ez van .... és sajnos a férjem is dohányzik... de ő azért kíméletesebb velem ....
szilvi1980

És akkor az adataim:
Szülés várható időpontja: 2007.07.15.
Életkor: 26
Hányadik baba: 1
Lakhely: Győr
Kórház: Győr Petz Aladár
szilvi1980

Szilvi! Légy üdvözölve köreinkben! :lol: Ez a cigizés tényleg nagyon durva! Nem tudod megkérni őket, hogy legyenek szivesek kimenni? :twisted:

Nem biztos, hogy az uh miatt ficánkolnak a babák! Ilyenkor már nagyon aktivak, és rengeteg helyük van a mozgásra ami kell is az izmok fejlődéséhez, ezért kihasználják a lehetőségez és mozognak :wink:

A fiúk alszanak azthiszem én is lepihenek. Addig írjatok jó sokat, hogy legyen mit olvasnom :wink:

brigi73

Szilvi, este helyett már most felvettelek a táblázatba. Kép

Lányok, mit tudtok arról, hogy jár nekünk valami adókedvezmény...? Kép Kép

kétfiús anyuka
babdorka

Á köszi Dorka! Nagyon gyorsan haladnak itt a dolgok .....
:D
Én úgy tudom, hogy adókedvezmény nem jár, amúgy 3.000,-Ft volt, de már eltörölték. Mint mindent sajna .... :(

Brigi! Sajnos nem tudom megkérni őket, mert főnökről van szó, ráadásul nő és ha ennyi esze nincs valakinek, hogy nem dohányzom egy terhes nő közelében, akkor arra nem tudok mit mondani.
szilvi1980

Sziasztok lányok!!!

Húúú. nagyon sokat írtatok!

Üdv. Szilvi!
Sajnálom, hogy ilyen cigizős közegben vagy! :( Elég gonosz dolog. Egyébként is, hát még ha tudják is az állapotodat...

Nekem akkora a pocim, hogy hihetetlen! de hála Istennek az nő, meg a cicim. (tehát nem hízom nagyon) De tagadhatatlan a baba már, és mindenki elhűl, hogy mekkora. De ez van. Pedig stimmel az időm. Ez azt jelenti hogy gyorsan növekszik? Picit nagyobb "szokott" lenni mint a kortársai. :lol: A kis tünemény.
baba24

Sziasztok!

Szilvi, üdv a csapatban!

Amikor mág dolgoztam, és Emit vártam, én is állandóan kénytelen voltam dohányos kollégák közelében tartózkodni. Végülis aztán rendesek voltak, emrt a jelenlétemben nem gyújtottak rá, hanem odébbmentek, de sokat az sem ért. Ott volt a dohányzásra kijelölt hely, ahol az értekezleteket tartottuk.

Tudják már, hogy babár vársz? Ha igen, akkor fogadjunk, hogy pasik, vagy ha nők, nincs gyerkekük. :shock:

Lynia, a gyed a bruttó fizetés 70%-a, de max bruttó 87500 Ft (tehát ha bruttó fizud mondjuk 100000, akkor csak 70 ezer a gyed, de ha 500 000, akkor is csak 87500 lehet maximum.)

Amúgy nettóban is kb annyi, 75 a nettója+hozzá jön 11 ezer családi pótlék.

KépKépKépKépKép
uxi

Szilvi!

Elírtad a honlaplinked a profilodban. De megtaláltam a körmöket (feltételeztem, hogy az) :lol:
baba24

ha ha nincs bruttó 100am sem! :x

ja, igen én is megnéztem a honlapod :wink:

lynia-

Valóban elírtam, de úgy emlékeztem, hogy kitöröltem. Na, de most megtettem. Mivel nem ezért vagyok itt. Nem is akarom magam reklámozni :oops: .
szilvi1980

Sziasztok!

Ezt ismeritek? Én bírom, mi családosan követjük a fejlődést.

http://www.ehd.org/resources_bpd_illust ... anguage=38

Nekem is nő a pocim, vagy legalábbis puffadt, de még letagadható a terhességem- nem sokáig.

Kilókkal hogy álltok? Én ma felmerészkedtem a mérlegre, már híztam 2 kg t.Elég sokat zabálok :oops: , nem tudom mit tehetnék ellene, de megpróbálok odafigyelni legalább esténként.

Én normál testápolóval kenem magam mindenhol.Még a talpamat is bekenem, biztos ami biztos alapon. :lol:
Vendég

Szilvi, akkor viszont jó lenne, ha minél előbb el tudnál menni táppénzre. Tényleg nagyon rossz a babának a cigifüst. Az én párom is cigizik, de csak kint a kertben. És szentül megfogadta, hogy július 15-ig leszokik. :lol: Mondjuk engem nem zavar, amíg a kertben csinálja.

Kép
nenoke

Szilvi
Hú, én nagyon keményen fellépnék a helyedben. Basszus, ez már nem 30 évvel ezelőtt, mikor szegény anyáinkat gond nélkül felfüstölnék!
Csukd be az ajtót, meg szellőztess sokat a szobádban. És akkor ne akarj az utsó pillanatig dolgozni.
Nagyon felbosszantanak az ilyen tapintatlan emberek! Te szegény!

Has
De most komolyan írjon vki! Olyan, mint amikor az íróasztal nyomja a pocidat, csak ez nem kívülről befelé, hanem belülről van ez az érzés.....

Jó, hogy írjátok a kenegetést. Abszolút nem jutott eszembe, de ideje elkezdeni.

Kép
Kép
emma1976

Szilvi
Milyen honlap? Mostmár megnézném :)

Kép
Kép
emma1976

Emma, nekem rendszeresen fáj a hasam, ha nem is minden nap. Van, amikor belülről nyom, meg van, amikor szúrkál, amire ugye azt mondták, hoyg nőnek a méhszalagok. Szerintem ez normális. Amíg nem görcsöl, én nem izgulok. Meg hát a nőknél nagyon sokszor pszichés oka van.
Amúgy nekem is nő a hasam. Már egypár kolleganő kiszúrta. Én meg nem szoktam mérni magam, pedig lehet, hogy kéne? De szerintem csak a normálisat hízom, egyébként vékony vagyok.

Kép
nenoke

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?