A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Monacs-nőci! Tök jó fej vagy te is... akkor csak az érzés hasonlatos ahhoz, hogy pingvin vagyok, különben nem is. Györgyi, neked külön köszönöm a bókokat!

Reggelente tapogatom a hasamat, megvan-e még, vagy időközben megszültem - szerintem agyrém vagyok. :lol:

Barbi, frenetikus volt az elszólásod, miszerint kerülted a 9 hónap alatt anyóst. Én kicsit túllihegve a dolgot már kb a 30. hét után kijelentettem, hogy én bizony nem ülök 3 és félórát autóban, nem megyek, ha akarnak, jöjjenek. Ja, és egész terhesség alatt talán 3x, ha mentünk hozzájuk. Nem jöttek. Elfelejtették, hogy ezzel nem engem bántottak, mert én hallelujah-táncokat lejtettem karácsonykor is... De a fiuknak nemcsak karácsonya volt, hanem név-és születésnapja is. Mindegy. :? Viszont én is nagyon kerültem a betegségekkel kapcsolatos könyveket, interjúkat. És állandóan gyerek született minden adón, ahova csak kapcsoltam. Voltak ötösikrek is. :lol:

Heni, sok boldogságot Benedeknek! Ünnepeltek?
vbea

Sziasztok!

Valaki kérdezte Czeizel dr. elérhetőségét:
Genetikai Ártalmak Társadalmi Megelőzése Alapítvány
1148 Bolgárkerék u.3.
Tel.: 273-1913
Hétfőn 1 és 2 között és szerdán 12 és 1 között lehet elvileg telefonon beszélni vele (hétfőn d.u. és szerdán d.e rendel).
(Én ott dolgozom.)

Üdvözlettel:

Judit
gerbera

Kösz Barimami :D már értem mért lett két lány: Imádom a tejtermékeket és nem eszünk sósan stb.

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Köszi Judit!
Tudtam hogy valahol az Örs azon az oldalán van, de még a nevükre se tudtam rákeresni, mert nem tudtam. Nagyon köszi.
Különben az édesapám gimis osztálytársa a doktor úr. :D csak apám már kivan hogy nekem mennyi bajom van ezzel a két kölökkel és frászt kapna ha kiderülne hogy a 3.-at tervezzük. :lol:
még egyszer nagyon köszi.

Kép

Kép

Kép
veronikusz

elnézést :oops:

Judit!
Nem tudod mit TUDTOK/SZOKTATOK mondani ill. tenni a hasonló cipőben járó szülőkkel?! Azt írták, hogy egy ilyen beavatkozás - feljuttatják az X vagy Y-os ivarsejteket - 10 ezerbe kerülne.
Amikor a közelmúltban szó volt róla hogy eldönthető lesz esetleg a 3. gyerek neme akkor arról volt szó, hogy ennek az összegét a TB fizetné. Nos. Most csak nem támogatják anyagilag, vagy sehogy sem engedik. (aszott tökú bürokraták :twisted: :evil: :twisted: :evil: ) elnézést kérek :roll:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok,

Mi a német homeopátiás bogyót gyártó cég neve? mindenki csak a német néven emlegeti a francia boiron mellett.

ami a naptárt illeti: ez alapján megint fiam lesz, bár mindenki azt jósolja ránézésre, hogy ez lány lesz. hogy miből, azt nem tudom, mert ugyanúgy nő a hasam, mint az előző esetben, és ugyanazt szeretem vagy nem szeretem.

Kép
Kép
Kép
manóka28

Sziasztok!

Jó a termés megint!

Gyönyörűek a pocakosok egytől-egyig, nagyon irigykedem ám! Na, majd nemsokára remélem én is megint gömbölyödni fogok. Na azért nem olyan hamar, kb 2 év korkülönbséget szeretnénk.
Nekem is bejött a táblázat!

Eszesmerci!
Tudom, hogy NÉHÁNY kocka csoki jobb, mint a nutellás kenyér, csakhát nálam nem NÉHÁNYról volt szó... :oops: A gyümölcskosárral, amit ajánlottál, csak egy bajom van, hogy norbis. Lehet, hogy hülyének fogtok nézni, de nekem nem szimpi a Norbi, és elhatároztam magamban, hogy elvből nem veszek meg semmit, amin rajta van ő. Már szívtam emiatt, mert finom kajákat kellett otthagynom, de az elvek azok elvek, ugyebár... :P

Barimami!
Te mennyire lettél beteg? És Dani jobban van? Rajtam kitört a takony, de a párom hozott vmi homeopatás cuccot és ma már egész jól vagyok, így sétáltunk egy nagyot ebben a gyönyörű időben, és ha most nem alszik soakt a kiscsaj, akkor megint sétálunk egyet! De azért a párom ma elmegy orrszívó-porszívót venni, mert nekünk még nincs itthon. Mi a jobb az üveg, vagy a műanyag?

Terhességi parák: én folyamatosan paráztam valamin, amiket pesze én sem vettem komolyan... Általában úgy mentem vizsgálatokra, UH-ra, vérvételre, hogy úgyis lesz vmi gond, és mindig "meglepődtem", hogy minden oké. Pl. szentül meg voltam arról győződve, hogy terhességi cukrom lesz, már néztem utána a diétáknak, persze tökéletes lett az eredmény...
Viszont szerintem is nyugodtan panaszkodjunk itt a parákról, és akkor otthon már minden nyugiban telik! :lol:

Szép tavaszt mindenkinek, úgy tűnik idén elmarad a tél. De hát akkor hogy megyünk síelni???

Zsófi

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Sziasztok!

Totál kiakadtam, mert elment mellettem a házban egy 2 hónapja szült csaj!!! ne tudjátok meg milyen vékony. Tudom Marcsim és Steffi is ilyen, de ez már igazságtalanság. Én itt tornázok. Jó, nem diétázok :( és semmi!!! Azon kívül,hogy jó a kondim. Végülis ez is valami. Mindig elhatározom, hogy ma már kevesebbet eszem, de du-ra iszonaytosan megkívánok valamit, mint terhesen... És akkor nálam is csúszik a nutella.

Zsófi megértem Norbi-ellenségedet, én most vettem amúgy Update1-es pudingot, hát azt a *art! Tizsta ciklamátíze volt. Akkor már inkább semmit... vag yegy tábla csokit :twisted:

mtunde

Ildi-Eni: köszi a hófordulós gratut! :lol: 3 nap kakiszünet után ma harmadszor kakilta össze magát a kislegény. Ez volt az ünneplés! hehehe :lol: :lol:
Csajok, majd leírnátok kinek a szülésznője milyen beállítottságú - egy barátnőm fog márciusban szülni és megígértem segítek neki választani.
Köszi!
Megbírkóztam a karácsonyfával délelőtt- nem volt kis meló. Kell nekem mindig hatalmas fa.....
Már majdnem tök jól vagyok, csak a gyomrom nagyon szar......
majd este még benézek

Heni

Kép

Kép
cancan

Halihó!

Nekem bejött a táblázat mind a 3 terhességnél! :lol: :lol: :lol:

Hú ,látom nagyon tudatosan készültök a következő babára! :wink:

Holnap én is tervezem hogy megyek a kútvölgyibe,remélem még kint lesz a tabló!
Pocisok,ne aggódjatok,biztosan minden rendben lesz.

Eszti

[u=http://b/babafalva.hu]Kép[/url]
Kép
Kép
mano4

Zsófi!
Én is megértelek. Mi azóta nem iszunk Óbudai Gyémánt ásványvizet, amióta Norbi-víz lett.

Heni!
Nekem Király Kati volt a szülésznőm. Homeoztunk, és nem zargatott feleslegesen, de ott volt, amikor kellett, és biztatott.

Nekem terhesség alatt anyós parám volt, mert macerált a genetikai vizsgálattal, amire végül nem mentem el. (Gerbera! Csak nálatok voltam.) Szerintem egyedül én voltam meggyőződve, hogy a gyereknek nincs semmi baja. Hogy aztán a para miatt lett-e 2,25 kg, azt nem tudom. Vida szerint inkább az én alkatom miatt.

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Most ha nekem nem jött be a táblázat, legközelebb direkt a másik hónappal próbálkozzak? Vagy talán inkább bízzam a gondviselésre? :D
Mondjuk Czeizel bácsihoz amúgy is mennünk kell más miatt.

mtunde

Veronika!

Én igazából nem a genetikai tanácsadással kapcsolatos munkát végzem az alapítványnál, hanem a külföldön megjelenő tudományos cikkekkel kapcsolatos adminisztrációt (ez kicsit bonyolulttá sikerült), így igazából nem tudok neked információt adni, de úgy tudom, hogy a törvény NEM TESZ LEHETŐVÉ semmilyen nem-megválasztással kapcsolatos beavatkozást (tehát a kromoszómák szétválasztását az ondóban). Úgy emlékszem, valamilyen naptár-módszerrel lehet próbálkozni, de ez persze nem 100%-os. Majd hétfőn megkérdezem a kolléganőmet, ő többet tud ezekről a dolgokról, most nem akarok hülyeségeket mondani.

Üdvözlettel:

Judit
gerbera

Barimami

Szélcső még nincs, mert pont ma kimaradt egy hasfájós időszak!!! Valószínűleg a homeopátiának, meg a hasmasszázsnak köszönhető, mert elkezdjük és egyből jön a puki, kaki... :lol:

Veronikusz

Ha sok vörös húst, meg ilyen nehezebbeket eszik a férjed, akkor lány lesz, ha sok fehér husit, főleg halat és sok salátát zöldséget, akkor fiú. Lehet hogy ezért vannak lányaitok? :lol:

Manóka

Teljesen jellegtelen neve van,. a lényeg hogy német legyen.

Kép
gyorgyi33

Judit!
Azt megköszönném.

Mtunde!
Remélem nem komoly a dolog. Ezek szerint lehet hozzá menni és másnál szülni. :) ez jó

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Veronikusz, valami lehet abban, amit Györgyi írt, legalábbis részünkről igen. Férjemnél féléve-éve folyamatosan kialakulóban van/volt a cukorbetegség, így némi életmódváltásra és elsősorban a "haskörfogat csökkentésére" kellett rávenni. Inkább fehér husit eszik, és sok-sok salátát. Jelentem, fogyott, fél éve először nem volt magas az éhgyomri vércukra, és fiunk lesz. :lol: :lol: :lol:

Tünde, tudom, miről beszélsz, bár még szülés előtt vagyok. Tudom, hogy a baba és az én egészségem a legfontosabb, mégis parám az, hogy minél hamarabb "formába hozzam" magamat. A mozgás nálam sem gáz, de fincsi kajákról és a csokiról semmiképp nem fogok lemondani. Tudod, megbeszéltük, hogy oxygen wellness. Tényleg, jártok még Benével? Bene jobban bírja? Milyen kortól vállalják be a babákat?

Györgyi, tök szupi, hogy ma Jázminnak jó napja volt... Így kezdődik, tartsatok ki! A végén az egész a múlté lesz, és van egy olyan érzésem, hogy hamarosan te fogsz engem nyugtatni. :roll:
vbea

Kész vagyok. :? Nálatok mennyire voltak klasszikusak a szülés jelei? Nálam se nyákdugó, se magzatvízfolyás. Azt meséltem, hogy hetek óta alhasi fájdalmaim vannak, ami Ági szerint is az, hogy készülődik a méhem, vagyis tök jó jel.
Viszont Benedek határozottan nyugisabb, bár eddig sem rúgta szét az oldalamat... :wink: Én meg nyomottabb vagyok, mint valaha. Még a délutáni alvás sem esik jól, olyan furán vagyok álmos. Mintha nem is álmos lennék, hanem ki lennék purcanva. Bár ilyen időjárási viszonyok mellett - nem is csodálom. Szóval, álljak az ajtóba a motyóval? :lol: :lol: :lol:

Még jó, hogy holnap ctg stb. :lol:
vbea

Eni!

Igen, járunk, és Bene totál bezsokott. 3 hónapos kortól lehet vinni a gyerkőt. Ez a visszafogyás meg adottság kérdése, és el kell fogadnom, hogy vagy totál szigorú fiéta, vagy elfogadom az 1 számmal nagyobb méreteimet. Ami amúgy nem olyan gázos, bár Rubint Réka közölné, hogy ez már beteges (65 kg!!! Szerintem ez normális amúgy).

Ja akészülődésről anniyt, hogy állítólag ha kevesebbet mozog a baba, az is jel.Biztso észreveszed. Mondom én, akinek nem volt vajúdása :)

Ja és apjuk totál vöröshúsos-kolbászos, azt fiút csinált nekem ;)

mtunde

Vbea!
ha ti sok fehér húst és salátát esztek akkor ti pont az ellenkezőjét igazoljátok, mert pont arról írtak az egyik nekem küldött linkben, hogy ezt a lányoknál kell enni. Szóval ez se biztos módszer? A táplálkozásról meg én még korábban azt olvastam, hogy a papánek kell máshogy ennie. Ezt a részt még most sem értem, mert az én petesejtem nem lesz soha Y a marhahústól. Szóval én már nem értek semmit. Egyre hülyébbnek érzem magam. :?

Györgyi33!
Ahogy írtam Beának pont fordítva írják két honlapon is. Fehér hús = lány; vörös hús+sós ételek = fiú

Reélem a Czeizel fényt gyújt az agyamban!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Én úgy tuodm, hogy a női dolgok azért számítanka, mert attól más spermasejtet fogad be. Tehát mindkettőn múlik. Na, persze ez nekem olyan furi, hogy ezzel befolyásolnánk. Szerintem lesz ami lesz... Persze kislányt szeretnék.

Lilluska, ma hogy vagytok?

mtunde

Hogy lehet ennyit írni 1etlen nap alatt??? :lol:
Sziasztok!

Veronikusz, nekem bejött a kínai táblázat mindkét kölyöknél!

Barimami, orrszívót elég csak kimosni jó meleg, mosószeres vízzel. Aztán hajrá...

Vbea, Jube, én nyertem! 111cm. :oops: :lol: Irdatlan!!! Megmértem 2szer is, mert nem hittem el...

V.Doktorunk a következőképpen fogadott ma, ahogy beléptem az ajtón: " Gabbo, jöjjön! Ejha,...hány kiló?" :lol: -asszem ez mindent elárul... :oops:.. arról is, hogy tuti a rendszeres olvasónk.
Egyébként minden oké a bébivel, zárva vagyunk, de mivel jól bepara, mert írtátok, hogy lent van a hasam, rákérdeztem, és aszonta, nincs még lent annyira a feje -mármint Sárinak-, hogy aggódni kellene. 3-szor mért vérnyomást, mert azt hitte, bedöglött a műszer, annyira alacsony volt az érték, nem ment 90 fölé.
Ctg-t meg jól szétrugdosta (nem a dokink), úgyhogy ma jó napom van!

Vbea, annyira csinos vagy ezen a képen is! Klasszikusak a tünetek? Magzatvízömlés, de tényleg ömlés. 2 törcsi a lábam között totál átázott, és mindenfelé folyt a lakásban. Egyébként ma megkérdeztem tőle, ha a második egészen véletlenül fájással kezdődne, akkor -tekintve, hogy háztól-házig kb.100km az út- mikor induljunk. Azt mondta, ha 10perces erős fájások vannak, akkor usgyi! Talán még ne állj az ajtóba! :lol:

Mindent elolvastam tőletek, de agyam mostanság nem szivacs, bocs, ha sokminden kimaradt.
Ancsának meg drukkoljunk! Ráfér!

Durca? :(

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

Tünde!
Köszönöm a katalógust, megérkezett, jelentkezni fogok!

Györgyi!
Én múlt héten hittem azt, hogy vége a hasfájásnak és megint ott tartunk ahol a part szakad, édesköménytea, torna, hőmérőzés.
Persze sehol nem találtam azt a bogyit amit írtál, de holnap bejárom érte a környéket!

Vica!???????????? Gyere már!!!

Eni!
Olyan édesen izgulsz!!! Nekem nyákdugó volt szerdán, vasárnap szülés. Valamivel kevésbé aktivabbak a babák állítólag én ezt nem tudom elmondani Martinról. Azóta is sajtkukac. :lol:

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Veronikusz, nézd csak: (ha valaki más már mondta, bocs, csak átfutottam)

Dr. Czeizel Endre genetikus Egészséges utódokért című könyvében azt írja, hogy amennyiben a nőnek pontos a menstruációja (pontosan 28 napos), nagy eséllyel befolyásolhatja születendő gyermeke nemét. Ha a megtermékenyítés a 14. napon történik, akkor fiú fog születni, amennyiben a 12. napon, akkor lány.

Zsófi, Kriszta,

mi is bojkottáljuk Norbit! :D

Eni, olyan szép vagy!!! :) én is kismama szeretnék lenni megint!

Kép

Kép
jube

Sziasztok!
Ti aztán termeltek rendesen.

Tudja valaki, hogy lehet kiszedni a nadrágból az Uh-n használt zselés izét? :?: :?:
Mert nekem nem akar kijönni és már mindent próbáltam. :cry:

Én is elég parázós vagyok, mert úgy volt hogy elveszik tölem a picit, persze ez a 16.hetes Uh-n derült ki és a 20. heti Uh-n már ilyenről szó sem volt :D Hála az égnek. :)

Majd holnap elolvasok mindent.
Megyek pihenni tovább.
V
Kép
valentina

Valentina, mi volt a 16 héten?
Örülök, hogy nem lett belőle semmi.

Na, ezt magyarázhatom a férjemnek, hogy csak a 12. napon :) Na meg túlélik a spermák több napig is!!! Nem azonnal aznap termékenyülsz meg! Na, akkor mi van?

Gabboka, sajnálom, de még kell 14 centi legalább a rekordomhoz :wink:
De a mostani pocakosok között azért viszed a prímet.

Vida Dokit meg üdvözöljük olvasóni között :wink: Írni nem akar? :wink:

mtunde

Tünde, ne örülj előre, még van 28 napom (elvileg), ennyi nekem elég lesz a 14centihez!

Tényleg, Doktor Úr! Néha írhatna valami okosat nekünk! (mi van, ha ír álnéven? valaki közülünk lehet, hogy ő?) :lol: :!:

Terhespara: én Zsombival egyáltalán nem izgultam semmin, eszembe sem jutott, hogy baj lehetne...most azért már sokkal jobban fel tudom húzni magam a saját hülye gondolataimmal, amiknek persze semmi alapjuk, úgyhogy Cukorfalat, én igazából megértem, hogy mi zajlik benned, de valahogy koncentrálj terhesség szépségeire, mert oly gyorsan vége lesz!

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

Pocisok ne aggódjatok, semmi baj nem lesz, gyönyörű egészséges babák képeit fogjátok nemsokára ide felrakni nekünk és mi nagyon büszkék leszünk rátok!!!!! Hajrá!!!!!

Györgyi! Miért jobb a német termék. A szereket nem ugyanabból csinálják????

Mi majd legközelebb kislányra gyúrunk. Bár nekünk minden jóslás, hiedelem, tudományos teória alapján kislányuknak kellett volna születnie és mégsem! Ja és én a menstruációt követő nap estem teherbe, na erre varrjatok gombot. És ráadásul mindez december elején és csak januárban tudtam ugye meg és nem is merem elmondani, hogy Szilveszterkor micsoda dolgokat műveltünk és mégis egészséges és gyönyörű és nagyon erős babám van!

Tegnap tök jót sétáltunk Orsival!!!! Annyia édes a kis Panni egész séta alatt fecsegett

:wink:
marcsim

Ma megint a görcsös mellemmel szenvedtem. Ismét elzáródott a tejcsatorna kivezető nyilása. Nekiálltam tűvel lyukaszgatni....hát szörnyű, de sikerült és újra jön a tejcsi. Jól meg kell szenvedjek, de szeretném ha nagyon-nagyon sokáig tudnék szoptatni!
marcsim

Juj Marcsim!
Kirázott a hideg! Hogy bírtad ki? :shock:

Na,na Jube!
Csak semmi pocak,különben nagyon-nagyon irígy leszek!!!!
Hát én jobb ha eltűnök innen ha megint pocis leszel,mert ki sem bírom!!!! :oops: :cry: :cry:

Nagyon jók vagytok ma is csajok!

puszi

Kép
Kép
mano4

de nekem még csak egyszer volt neked meg háromszor!!!! ez igy nem fair!!! különben is zsarolás!!!

:lol: :cry: :cry:

Kép

Kép
jube

3szor klikkeltem a nevetősre....

Kép

Kép
jube

Eni

Nekem sem ment el sem a nyákdugó, sem a magzatvíz. De a nyákdugót lehet, hogy észre sem veszed. Egyébként azt hallottam, hogy a vége felé nem mozog annyira a pici. Ez rám nem volt igaz. :lol:

Veronikusz

Hát lehet hogy a férjem szenilis és fordítva van? :roll: :lol:

Steffi

Csak két igazi homeopátiás gyógyszertár van. Az egyik Gazdagréten, a másik Óbudán a Lajos utcában. Csak itt tudod megvenni. SZerintem mindenképpen próbáljátok meg a hasmasszázst nagyon jó. Azóta szinte minden pelusban van kaki, vagy puki és mintha nyugisabb is lenne. Van könyv is róla, ha a védőnőd nem tud megtanítani.

Marcsi

Nekem azt mondta a homeopata, hogy a gyártás nem mindegy, tehát hogy milyen technikával. Az egyiket kézzel csinálják, a másikat gépekkel, de meg nem mondom melyiket. Ahová járok az a dokinő kezdte el 20 éve itthon a homeopátiát az igazi ősanyja. Én feltétel nélkül hiszek neki mindenben, mert nekem már sokat segített, de ezt már írtam. Ja, ez a tejcsatorna dolog rémísztő!!! Azt hittem, hogy max. az első hetekben vannak ilyen gondok. Te fejed a melled?

Tünde

Honnan gondoljátok hogy Vida doki olvassa a fórumot? Ha igen, akkor innen is üdvözlet neki. :lol:

Kép
gyorgyi33

Jube!
Jól van na! igazd van,de hát a másik kettő terhességem olyan régen volt már!!
Én imádtam pocis lenni,és nagyon élvezem a babázást is.

Puszi

Kép
Kép
mano4

Györgyi! Gabboka mondta, hogy tuti a babanetről van képben mindig :)
Eszti! Mit nem bírnál ki?

mtunde

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 13:38-kor.
Vendég

LÁNYOK!!!

HOGY VAGYTOK KÉPESEK ENNYIT ÍRNI????
Képtelen vagyok visszaolvasni!!

Én ma egész nap kint voltam Lucával a levegőn!!

Jube!
Jelentem, Luca 2,5 órát aludt a babakocsiban!! Na, mit szólsz???

Még múltkor kérdezte valaki, mit tanulok,jelentem, egy felsőfokú képzés keretében intézményi kommunikátor szakra járok! És képzeljétek, kiválasztottam már a főiskolát is, meg a szakot, és a szakirányt is tudom már előre, már csak annyi hiányzik, hogy felvegyenek! :D :oops:
Azt tudjátok, hogy a felvételi vizsga, mint olyan, megszűnt :?: :?: :?:

Esztikém!!

Három olyan csodálatos gyerkőccel, mint amilyenekkel Te büszkélkedhetsz, igazán nincs okod irígykedni!! :D

Ja, és megnéztem azt a táblázatot, én 21 évesen, szeptemberben lettem várandós Lucával közben elfelejtettem, mit írt, de mintha bejött volna! :oops:

Na sok sikert a sok szép pocakú kismamának, különösen a végét járóknak!

Ne haragudjatok, nem volt időm visszaolvasni!

Vica!!!!
Hol vagy??
Puszi: Dóri

Kép
nagydora

Marcsim!
Veled érzek. Nekem is elzáródott a tejcsatornám, de én nem voltam ilyen fakír. Én hosszú időn keresztűl szenvedtem inkább mire magától felszívódott. Le a kalappal előtted. Neked van igazad. Ksi Mártír. :D

Jube!
Köszi az infót. Az a bibi, hogy ez csak a nők egy részére igaz, mert ahogy azt a Marcsi is mondta, ő is menstruációt követő nap esett teherbe. Én egy ideig éreztem is a tüszőrepedést és nekem is hamarabb van mint a ciklus fele. Ezért kellene hőmérőzni, csak épp ritkán kelek fel magamtól úgy hogy nekem még erre is lenne pár percem. Legtöbbször sírásra ébredek. :(

Györgyi33!
Szerintem itt több dolognak kell együtt teljesülnie ahoz hogy fiú vagy lány legyen. Szerintem biztos van olyan is akinek pont az ellenkezője jött be.
Nekem ráadásul általában csak alig 36 fokos a testhőmérsékletem. Ezért se maradhattam otthon soha láz miatt. :cry:

Na jó! Minden esetre köszönöm Mindenkinek a segítő hozzászólásokat.
Nyugodalmas jó éjszakát Mindenkinek!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Mi volt ma itt nőcik? Ment a szátok?
Tök az volt az érzésem, hogy végigolvasom a hsz-eket és a végén ott virít maj Vidadokink bejelentkezése. :lol: :P
Egyébként én láttam már egy itteni fórumban, hogy regisztrálva van :!: .....meg különben is - szerintem is tuti , hogy benézegetek ide és olvassa a hülyeségeinket.....de legalább jót mosolyog :lol: , meg -gondolom- sokszor dagad a mája... ugye csajok?

Eni: nálam egyiknél sem ment el a nyákdugó, azaz nem vettem észre, igaz mindkettővel hetekkel előbb nyitva voltam és Ági azt mondta akkor nemjellemző. És mindkettő mensis fájással kezdődött ami aztán komoly gondolkodóba ejtett és mentünk....Meg fod ismerni....
Holnap végre én is megkuksizom a tablót! :lol: :lol: :lol:

Gabi: miért hív Téged Gabbó-nak? Innen tudhatja? És annyit híztál? Hát én aztán tényleg viziló voltam, de engem nem cikizett. Imádtam is érte. ( ezért is ) Üdv. doktor Úr! :P :lol: :lol:

Beni ma 4 hónapos! Úgy rohan az idő........

Heni

Kép

Kép
cancan

Jaj GABI! Már annyiszor akartam kérdezni: Ti eksön-nél is Kecskemétről stratoltok?
na, ezt jól megfogalmaztam.
Úgy értem nem tudtok itt Pesten lenni az ucsó napokra valakinél?
optimista vagy , vagy mázlista szeretnél lenni???? :lol: :lol: :lol:

Heni

Kép

Kép
cancan

Sziasztok!

Két napja rohanok, vásárolok, ügyintézek ezért csak most jelentkezem, nagyon sokat írtatok, bocsánat csak akkor válaszolok, ha valamit hozzátehetek:

Ancsaboszi
Szorítunk neked! Minden rendben lesz!

Ildi35
Az én uramra tényleg nem lehet panasz (jobban szeret nálam takarítani, mosogatni, mosni, stb), de ha beteg, akkor aztán nagyhalál van. Sok orvostól hallottam, hogy a férfiak nem bírnák ki a szülést, ezért kell nekünk csinálni. Nem baj kell nekik egy kis ápolgatás aztán max 1-2 napot haldokolnak és lábon kihordják. Halló, hagyjuk mán a korunkat!!!!!! Én még szeretnék egy harmadikat és nem mostanság. Együtt jártam tornázni, a Simorjai Emesével (színésznő, Pamela magyar hangja a Dallasból), 40 elmúlt mikor először szült és marha jól néz ki, asszem még mindig csak 3 év körüli a gyereke!

Elizabeth25
Király a pocid, majd ha átér az ajtófélfáig akkor is küldj fotót az nagyon vicces! Nekem Olicskával tényleg átért egyik ajtófélfától a másikig. Most is hasonló lesz. Tudod az a hokedlit nyelt típus vagyok (csak nem keresztben nyeltem le a hokedlit hanem kifelé áll a hasamból.

Gabbóka
Mostanában olvastam a „Szülés gyöngéden-t”, abban azt írják, hogy a vajúdást elhúzhatja, ha tele van a hólyagod. Persze ha tudsz pisilni közben akkor nem tudom miért nem lehet inni? Jó kispocak és sztem már rendesen elindult lefelé, vagy rosszul látom?

Györgyi33
Nem nyel túl sok levegőt Jázmin szopizás közben? Nem eszel olyan ételt rendszeresen amitől puffadhat az ő hasa?

Barimami
Mi úgy csináljuk, hogy porszívózás előtt bespriccelünk egy kis sós tengervizet (Fluimaret, mert az pumpás és nem tudod felsérteni vele a baba orrát) és aztán a gravitáció miatt lehetőleg ültetve, fejet picit előre hajtva, vagy az oldalára fordítva (akkor mindig az alul lévő orrlukat), a szívás erősségét minimumra állítva, a szelepet kinyitva, az egyik orrlukat porszizzuk, míg a másikat befogjuk. 1,5 éves kora óta, Olicska magának csinálja. A porszívó alá tegyél párnát, hogy ne legyen olyan zorkó a hangja. Ja és ne legyetek puhányak, próbáljátok ki magatoknak is! Akkor tudni fogod hogyan kell csinálni. Én csak dumálok, de a férjem tényleg kipróbálta és azt mondta semmi gáz.!

Vbea
Sztem semmilyen fájdalomcsillapítót ne kérj, mert így fokozatosan fogsz a fájdalomhoz szokni, és még ha Oxitocint is kell kapnod, azt is bírni fogod. Nagyon érdekes, de én nem tudom felidézni a fájdalmat (nem fájdalomként éled meg ott akkor), hogy milyen volt, pedig nagyon kemény menstruációs fájdalmaim vannak gyerekkorom óta és arra is tisztán emlékszem, hogy elég ingerülten beszéltem a 2 perces fájások közben. Talán ha jobban bízom az erőmben, és a dokim lebeszél az EDA-ról (és persze az anesztes nem szúrja el) nem császár lett volna. Egyszerűen bízni kell magadban és hagyni, hogy a természet tegye a dolgát. Ügyes leszel!!!!! Ismered a kerülő utat a kórházba? ld alul!
Nálam a nyákdugó 1 hétig távozott folyamatosan kb, és aztán egy hajnalban arra ébredtem, hogy fáj a derekam!

Veronikusz
Mi a Tétényi, Csurgó sarkán lakunk. Merre laktok a Fehérvárin? Te, őrület, de ránk igaz eza táblázat, Olicskára és bebére is! És ránk a „hús dolog” is igaz: Apa azóta eszik egészégesen, amióta én főzök rá (amióta itthon vagyok Olicskával) és így fiunk lesz. Olicska előtt menza kaja, anyós disznósültje, pörköltje, és mivel én sokat melóztam hétvégén, nemigen főztem. És így lett Olicska lány Hm?

Jube
Panni édes a fotón, látszik hogy fotogén lesz!

Cukorfalat
Vigasztaljon, hogy amikor majd a másodikat várod, időd sem lesz parázni és úgy is egészséges babád lesz és minde OK lesz. Nekem néha már lelkiismeretfurdalásom van, amiért elfelejtem, hogy terhes vagyok. A doki meg azt mondja, hogy olyan hormonális változásokon megyünk át, hogy csoda túléljük. Én már néha akkor is sírva fakadok, ha a „Barátok közt”ben a tinédzserek szakítanak. Tiszta gáz!

Marcsim
Ez tűs dolog, nagyon brutál! Én a mikróban melegítettem törölközőket (az elsőt fel is gyújtottam) és így melegítettem a cicimet és segített! Nem próbáltad még?

Lilluska
Ne jó ez nem ér! Behalok, én 16 óra után értem el a 2ujjnyit!

Kérdés:
1. Ismeritek a hegyen át a kerülő utat a kórházba, azzal ki lehet kerülni az egész Moszkva teret? Érdemes kipróbálni szülés előtt: Bah csomópont, Jagelló út, Németvölgyi, Istenhegyi út, Álmos(vagy milyen) utca, Határőr út, Alma utca, Városmajor, Diósárok, Kútvölgyi út? Nagyjából csak mert a ki utcák nevét meg kell néznem a térképen. Még a a Városmajort is le lehet vágni egy kivéve célforgalom”ba behjatással. Én mindig így megyek, kicsit rázósabb, de sosincs dugó! Ha érdekel valakit leírom.

2. Székrekedés: Olicska kb 3 hónapja székrekedéssel küzd. Állítólag ez is a féltékenység velejárója ennyi idős korban. De most már kicsit unom hogy néha 4-5 napig nem kakil. Igaz nem is eszik sokat ilyenkor. Amikor érzi, hogy kakilnia kell, leül a földre. Visszatolja a kaki végét. Nagyon durva, de valaki hallott már ilyenről? A különböző hashajtó technikák és gyógyszerek közül eddig csak a kúp jött be, de annak is csak a fizikai hatása. Apa bedugta a kúpot és 5 perc múlva kaki volt. Csak ehhez nem jó hozzászoktatni állítólag!

A szülésznők közül én Erika és Király Katalin nevét láttam fent egy korábbi évben! Lehet hogy a dokik is fent vannak?
Jó éjt
M

Kép

Képurl]
eszesmerci

Merci!
Amikor Szandi kiscsoportos lett ugyan ezt csinálta vagy 2 hónapig, hogy 3-4-5!!! naponta kakilt. Már sírtam az idegtől. Leült ő is vagy ugrált , a lényeg hogy visszatartotta. Adtam én neki szőlő-szilvalevet, kúpot, mindent , laevolac szirupot, parafin olajat..... persze egy idő után kénytelen volt magától kakilni, de egyértelmű pszihés volt a dolog. minél jobban erőltettem, minél többet foglalkoztam vele annál rosszabb volt. elmagyaráztam neki ez miért nem jó és nem szabad napokig nem kakilni. Agyon aggódtam magam én is, de kinőttük.

Heni

Kép

Kép
cancan

Cancan
Köszi, gondoltam hoyg ez van másnál is, de engem is megöl az ideg! A bölcsi pszichológus is ezt mondta

A kerülő útvonal a kórházba (jobb térképpel nézni és bejelölni): Szóval ha Pestről az Erzsébet hídon vagy Dél-Budáról vagy a Déli pu. környékéről jössz, akkor ki lehet kerülni a hegyen át a Moszkva teret és a Szilágyi Erzsébet fasort: Érdemes kipróbálni szülés előtt:

1. Erzsébet híd - Bah csomópont felől: Jagelló út, Németvölgyi út vagy Déli pu felől Nagyenyed utcán fel, majd:
a. Istenhegyi úton felfelé sokáig, Orbán tér előtt az Abos utcába jobbra be., kanyarogva végig le a Határőr útra. Miután a Határőr éles bal kanyart vesz lefelé jobbra befordulsz az Alma utcába, azzal lemész a Városmajor utcára. Ott balra fordulsz, a fogaskerekű felüljárórja után balra felkanyarodsz a Diósárokra, majd a 2. buszmegálló után jobbra a Józsa Béla utcába, annak a végén jobbra majd rögtön balra és az a főútvonal, amire a kanyarban érsz már a Kútvölgyi út. Ott jobbra le és mindjárt a kórháznál vagy.
b. Istenhegyi úton felfelé sokáig, Orbán tér előtt az Abos utcába jobbra be., kanyarogva végig le a Határőr útra. Miután a Határőr éles kanyart vesz balra, még tovább mész sokáig míg Y-ban elágazik. Te jobbra mész lefelé és ott találsz mindjárt egy „zsákutcát” vagy „behajtani tilos kivéve célforgalom” utcácskát. Azon le a Városmajor végére érsz ki. Ott balra fordulsz, majd a fogaskerekű felüljárórja után balra felkanyarodsz a Diósárokra, majd a 2. buszmegálló után jobbra a Józsa Béla utcába, annak a végén jobbra majd rögtön balra és az a főútvonal, amire a kanyarban érsz már a Kútvölgyi út. Ott jobbra le és mindjárt a kórháznál vagy.
Kicsit bonyolultnak tünik, zegzugos és jobbkezes utcás, meg az út sem olyan klassz. De forgalmi dugóban világosban hamar megtanulja az ember és ez az egyetlen lehetőség!

Kép

Képurl]
eszesmerci

szép jó reggelt Mindenkinek!

Zsófi
Még mindug beteg picit a babó, taknyos a lelkem de a tegnapi orrporszívó végre hatásos volt, jó sok minden kijött :D Én már jobban vagyok, torkom kapar csak picit, nyomtam magamba jó sok vitamint! Neked a homeopátiás cuccok mennyire jönnek be? Én parlagfű allergiámra próbáltam már két szezonban is, de nulla eredménnyel, így nem nagyon hiszek bennük :(

Eni
Nekem se nyákdugó, se magzatvíz, se derékfájás! Csak sima menstruációs görcs-szerűségek voltak rendszeres időközönként.

Merci
Ki volt az anesztesed és mit szúrt el?
Párna nálunk a porszívó alá nem szükséges, Dani azt szereti, ha minél zajosabb, attól nyugszik meg :lol: Furcsa kis teremtményt hoztam világra :lol: :lol:

Marcsim
TŰVEL????? ÁÁÁÁ!!!! TE EGY HŐS VAGY!!!!

Na megyek, lefektetem Danit, itt durmol az ölemben...

KépKép
barimami

Eszesmerci!
Mi a Galambóc/Nádorliget u. sarkán lakunk. Sajnos. Nagyon nem szeretem. :cry:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Barimami
Az EDA elszúrása annyit tesz (igazából nem hibáztathatok senkit, a rendszert kivéve!!!!), de úgy történt, hogy hajnal 2 kor kezdődtek itthon a fájásaim. Reggel 8 kor bementünk a kórházba és mivel egész nap nem tudtam még leülni sem nagyon, nem hogy lefeküdni vagy aludni (fájások közben leginkább oszlopokba kapaszkodtam), szóval nem tudtam pihenni, este 7 kor kértem EDA-t annak ellenére hogy nem beszéltük meg. Burkot repesztett először a doki (ekkor voltam 2 ujjnyira kitágulva) aztán jött egy fiatal anesztes doki (a nevét nem tudom) és megcsinálta az EDA-t. Azt mondta jön negyedóránként hogy beállítsuk az adagot. 3/4 óra múlva még mindig nagyon fájt és hát én jöttem rá hogy valami nem stimmel (mert hogy valami hideg a gerincem mellett) és ha ez a fájdalommentes szülés akkor inkább "öljenek" meg. Addigra persze már dolgozott az Oxitocin, mert 17 óra után rásegítettünk picit, hiszen az EDA miatt úgyis bírni fogom. Na ekkor kiderült (kiderítettem! Én kérdeztem rá hogy nem csúszott-e ki a kanül, ami adagolja a szert). Így volt és persze úgy éreztem, hogy én vagyok hibás. Megpróbálta a doki újra beszúrni a tűt, nem sikerült (persze 2 perces fájások között biztos nem volt egyszerű). Az is kiderült, hogy miközben 2 szor próbálta elhelyezni a kanült, egy műtéthez bemosakodott emberke várt rá kint és halkan közölte, hogy életmentő műtéthez várják a Klinikán. Szóval mivel egy db anesztes doki van a Klinikán és Kórházban esténként én senkinek nem javaslom az EDA-t. A vicc persze, hogy ez a doki altatott végül a császár alatt és ő is ébresztett! Nem rá haragszom persze (kiderült hogy az ő felesége is bent feküdt a 2. babájukkal a hasában veszélyeztett terhesen, szóval biztos ideges volt), de félek magamra sem tudok. Ezek után 2 hétig nyakmerevítőm volt, mert kipurcant a fejbiccentő izmom a több, mint 20 órás vajúdás alatt. Azt se tudjátok meg miket hallgattam, hogy azért fáj a nyakam, mert biztos jól mellé szúrt a doki!!!! Ez volt a legbrutálisabb az 5 napban. De mikor megtudta az anesztes doki, hogy fáj a nyakam, bejött és elmagyarázta, hogy mi történik ilyenkor, és hogy semmiylen maradandó károsodást nem szenvedtem, ne féljek! Én is éreztem valahol, de azért saját lábamon 2 napos műtéti heggel átsétáltam a reuma főrvosasszonyhoz, aki nyakmerevítőt írt fel. Csak a szoptataás volt nehéz eleinte, mert nem tudtam lehajtani a fejem. A férjem tartotta a gyereket és a 2. napon volt is tejem. Szóval minden jó ha vége jó, de ha tehetném sem kérnék EDA-t többet. A csásázár miatt már nem is kérhetek most!

Kép

Képurl]
eszesmerci

Eszesmerci!
Ez brutális. Még a hideg is kiráz. Szívből kívánom hogy egy könnyű, gyors és zökkenőmentes szülésed legyen! (ahogy minden szülés előtt álló kismamának is persze!)

Derűs napot kívánok Mindenkinek!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok!

Györgyi! Köszi az infót akkor legközelebb a német gyártmányt rendeltetem meg. Mert ugye tudjátok csajok, hogy a patikában megrendelhettek dolgokat és meghozatják, ha Ők nem árusítanak ilyet. Nálunk legalábbis így van.
Nem fejek rendszeresen csak akkor amikor érzem, hogy túl sok van és Kolosnak nem kell. Szerencsére azért még nem kellett fejnem, hogy több legyen, mert nem volt elég.
Örülök, hogy segít a masszázs dolog, ügyesek vagytok nagyon!

Nem vagyok hős csajok és mártír sem, biztos vagyok benne, hogyha arról lenne szó bármelyikőtök megcsinálná!
Próbáltam én már mindent lányok, meleg zuhany, főtt tojás, meleg borogatást órákon keresztül, de ha egyszer el van záródva, akkor hiába melegítgetem, nekem teljesen olyan mintha benőne, csak az segít ha kipiszkálom onnan a tejkövet, mert ez állítólag tejkő. Vízkőoldó már van, igazán kitalálhatnának tejkőoldót is :lol:
Nem is panaszkodom, inkább örülök, hogy van tejcim, mert én mindig attól féltem, hogy majd nem lesz, anyukám is csak 3 hónapos korunkig tudott szoptatni minket a tesóimmal. De biztos az is számít, hogy mennyire akarja az ember, hát én nagyon és meg is teszek érte mindent!!!!

Cancan, Ildi, Zsófi, Steffi! Próbáltatok már alufóliát adni a gyerek kezébe? Próbáljátok csak ki, Kolos meg van érte Őrülve, csak vigyázni kell, hogy ne vegye a szájába!
marcsim

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 13:38-kor.
Vendég

Veronikusz

Persze biztosan több dolog én csak azért írtam , mert hallottam erről, de nem feltétlen hiszek benne. Inkább mint már írtam azt gondolom, hogy olyan gyerek fog jönni, amilyennek jönnie kell. :lol:

Marcsi

Nem segítene, ha fejnél néha? Én egy nap kétszer fejek, mert van tejem bőven és nem szopizza ki azért mindet.

Merci

És én még azt hittem, hogy nekem milyen iszonyatosan nehéz szülésem volt!!! Te szegény.

Hasfájósok képzeljétek!!!! Nagyon jól hat a homeos bogyó, tegnap csak egy pocifájás maradat ki, most meg teljesen kimaradt!!!!! Este 10-től negyed négyig aludt!!!!! El sem hittem! Aztán szopi és húzta még 6-ig, aztán 8-ig hasfájás nélkül! Annyira örülök hogy nem szenvedett. Remélem így marad!

Kép
gyorgyi33

Györgyi33!
teljesen igazad van. Szerintem is olyan jön amilyen akar. :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?