2006.11.24 15:14
Szerző: oszibarack
Sziasztok!
Én kedden a Szabolcs u.-i klinikán estem át magzatvíz vételen.
Amiért billentyűt ragadtam, az az, hogy előtte elolvastam ezt a topicot, és teljesen beparáztam, napokig rémálmaim voltak pánikrohamokkal tűzdelve (senkinek sem ajánlom).
Nagyon szomorú vagyok, hogy itt legtöbben, csak rémisztgetitek azokat, akik még arra várnak, hogy túl legyenek ezen a vizsgálaton. Egyikőtök sem írja azt, hogy igen, nekem kellemetlen volt vagy kicsit szar, de volt ott kb. 20 nő, abból mondjuk 17-en tök vidáman és megkönnyebbülten jöttek ki! Úgy látom nem hiába mondják azt, hogy a magyarok pesszimisták! De legalább itt, ahol bátorítani kellene egymást, „fogni” egymás kezét, mert ugye valamilyen szinten együtt ülünk a trutyiba, itt kellene egymást megnyugtatni. Szerintem mindenkinek jól esne!!!
Én amit el tudok mesélni az eljárásról annyi, hogy ½ 12- re mentem a klinikára, ott egy genetikus kitöltetett velem egy kérdőívet, elmondta a kockázatokat. Át kellett mennem az ultrahangra, ott megnézték a picit, majd azt mondták ½ 3-ra menjek vissza a II. emeletre a Nővérszobába. Addig el lehetett menni sétálni, ebédelni. ½ 3-kor visszamentünk, megmutatták a kórtermet, ahol le lehetett vetkőzni, (mert ugye a műtőbe nem lehet utcai ruhába bemenni) ott vetkőzött minden hasszurira váró, az ágyra nem szabad volt lefeküdni, így vagy a váróban vagy a kórteremben lehetett várni, amíg az ember sorra került. Azután valaki szólt, hogy menjünk fel a III. emeltre a műtőhöz, ott lesz a vizsgálat.
Mindenki felment, és sorban ahogy akartunk bementünk.
Ott le kellett feküdni a műtőasztalra, lekenték a hasam fertőtlenítővel, megultrahangoztak, leterítettet műtőskendőkkel, majd a dokibácsi elővette a kütyüt, amivel a vizsgálatot csinálta. Ezt nem láttam, mert én úgy terveztem nem nézem mivel böknek hasba, sőt azt sem nézem az ultrahangon hogy csinálják. Szóval beleszúrtak a pocimba, nem fogok hazudni, nem fájt, de azért éreztem. Én szúrást nem, inkább olyan belső nyomást éreztem, szerintem jobb, mintha az embert farba szúrják, de mindenkinek attól függ mekkora a fájdalom küszöbe, no meg nem kell azzal foglalkozni mikor szúrnak meg. Miközben szúrtak az egyik dokibácsi ultrahangozott, hogy a babát ne szúrják meg. Az egész szúrás pár percnél többet nem vett igénybe, a felkészülés több időbe került. Utána azt mondták ücsörögjek 10-15 perce, és ha akarok el lehet menni. Szóval semmi para!!!! De egyébként se gondoljatok valami hú de agyongyötörtek beavatkozásra, gondoljatok csak bele, egy kismamának ki az ördög akar gyötrő fájdalmat okozni???!!! Amellett arra is gondoljatok, hogy aki végzi a vizsgálatot, több 1000 nőt szúrt már meg!
És igen, kb. 10-12-en lehettünk, és mindenki mosolyogva jött ki!!!!
Őszibarack