A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Zulu!
Hatalmas gratula! Kép

Brokkoli!
Holnap sokat gondolunk rad! Kép

Andy!

En csutortok reggel megyek, es te mikor, legkozelebb?
Hasznaltad a nagy labdat a ctg alatt? Kép

Sziasztok
Kakukkfu
36+5
35+5
kakukkfu

Gömb Kép

Ne aggódj! Biztos minden rendben lesz. A legközelebbi ctg-n biztos minden ok lesz. Ma az én tökmagom is nagyon sokat ficánkolt. Most is. Kép A baba egészséges, és ez a lényeg! Kép

myssnia
29+4
myssnia
Budapest XI. kerület

Szepjoestet!
Micsoda babaesos nap! Kép Zulu, nagyon drukkoltunk! Gratula a Babahoz es nagyon sok boldogsagot!!!!! Kép Kép

Judo
Koszi,ma nem punnyadtam...Kép Reggel hazidokinal voltam tappenzes cuccert, 2tol dolgoztam kemeny 3 orat (decemberben meg mellekallasozom, heti 7 ora) , aztan mar este lett. Holnap Pestre megyek. Szoval meg varat magara a "semmitteves" Kép
Amugy en is azt erzem,hogy tobbet eszem. Marmint nem mennyisegben, mert alig fer belem valami, de szinte folyton ehes vagyok! Kép

Na jo ejt lanyok, ma korai fekves lesz!

Norkini
28+2

U.I. Bejott az oldaltfekves hatamnal parnaval! KOSZI! Kép
norkini

Brokkoli
Holnap gondolok ratok!!! Kép Kép

Norka
norkini

Kata,

Azt tudom, hogy 10-tol (minden nap), de hogy meddig, azt nem tudom. Csutortokon megint megyek, akkor majd megnezem...ha addig raer...vagy hivd fel oket: 350-47-44 (a melleket sajna nem tudom, de szerintem ha a CTG-t kered, biztos kapcsoljak)

Koszi a biztatasokat. Csutortokon majd meglajuk, mi lesz. De ha arrol van szo, akkor inkabb fektessenek be, minthogy a baboval legyen valami. Bar nem tudom, hogyan fogok kibirni fel honapot, mikor most sem birok a seggemen megulni huzamosabb ideig...

na jo ejt Mindenkinek, pusz,

gomb
37+3
gombolyu

Haliho Lanyok!

Timici: koszike az infot pelenkazolap-ugybenKép A Maria nagykerben voltam mar parszor, de nem emlekszem lamparaKép Es azota konzultaltam gyakorlo anyukakkal, es ugy dontottem, hogy amig picur a babo, addig lesz egy rizslampa a szobaban, es akkor tuti nem sut a szemebe az ego.Kép

Brokkoli: nagy drukk neked holnapraKép

Kakukkfu: csutortokon 9-re megyek ctg-re, arra emlekszem hogy te is csutortok, de hanyra mesz? Ja es en is megkaptam a labdat a hatam moge, de igy is ugy elultem a fenekem hogy ihajjKép Nem mertem ugyanis megmozdulni, mert azonnal elveszett a szivhangja a manonakKép Igy is rajta kellett tartanom a kezem az erzekelon, annyira furan fekudt, kepzelhetitekKép

Laura! Emlekszel meg ram? Tavaly kerdeztem meg a dokidat, nala akartam szulni akkor, csak sajna az a babo elment. O csinalta a mutetet es nagyon rendes volt. Aztan megis dokit valtottam (hogy osszejojjon a baba), igy most Sote2Kép De vegigkisertem a tavalyi terhessegedetKép

Ildi: en tegnap este voltam az uj Auchanban, este fel 10-kor mentunk, nulla ember, klasszul lehetett nezelodni: Ha meg tudod oldani, igy nagyon kellemesKép

Ma is bementem az Orsre maszkalni karacsonyi ajandek-ugyben, stb. Iszonyu am szembesulni azzal a korlattal, hogy te mennel, a labad meg azt mondja, hogy acsiKép 1 ora alatt kipurcantam, es utana meg mar kinszenvedes minden lepesKép Meg amugy is, tiszta hulye vagyok a csaladtagjaim szerint, hogy a 36. heten ossze-vissza maszkalok, ahelyett hogy ulnek a fenekemen....Hat lehet van benne valamiKép

Pusza: orsoly 35+2
orsoly

Zulu,
Gratulalok a kiscsajhoz, es irigyellek a konnyu szulesert...foleg mivel ezt szules utan alig par oraval allitod, amikor a legtobben meg azt mondjak, hogy soha tobbet megegyszer! Kép Legyetek boldogok es szep egeszsegesek!

Most este voltam szuloszoba latogatason, infoesten a varosi korhazba! Remelem most jartam arra utoljara, mert tobbet nem lesz ra szukseg, de azert az utvonalat be kellett jarnom, es egy kicsit korulnezni! A tobbit ne kommentaljuk! Lehet, hogy tul finnyas vagyok?

Timici hol van? Ugy ket napja nem jelentkezett!

Mit nem adnek, ha ejjel nem fajna a hasam! Azert kikeszitek nehany konyvet, nasit, piat ide a kanape melle is!

Jo ejszakat mindenkinek...es ezt az elmult ejszakaim utan szivbol kivanom mindenkinek, nemcsak kozhelykent!

Zsuzsi
31
zsuzsi74

Zulu Kép
Gratulálok szívbõl!
Brokkoli Kép
Megy a drukk, hogy minden rendben legyen Veletek!

Lányok!
Segítsetek nekem. Tegnap voltam védõnõnél. Nagyon elkeserített. Elsõ kérdése az volt, hogy hol dugdosom a gyerekem? Szerinte nincs semmi hasam, pedig van! Utána elmondta, hogy már rég feküdnöm kellene a méhszájon lévõ lepényemmel és ha vérezni kezdek öt percem van, hogy mentõt hívjak. Eszembe ne jusson kocsival bevitetni magam a kh-ba, mert addigra összeeshetnek az ereim és nem tudnak infúziót bekötni és kivérezhetek stb....
Teljesen bepánikoltam. Felhívtam utána a dokimat, aki azt mondta, hogy tartsam be amiket megbeszéltünk és nem kell feküdnöm, nem lesz baj.
Nem tudom, hogy normális-e, de tegnap este kb. 2-3-szor bekeményedett a hasam. Most éreztem elõször ilyet, hát ettõl még jobb lett az amúgy sem rózsás kedvem.
Gondot okozhat ez ilyen korban, vagy normál, hogy keményedik?

Bocs a problémákért
Puszi
Ányez
20+1
Anyez

Sziasztok!

Kakukkfu: Én kedden reggel megyek 8ra vérvételre és utána pedig UH-ra. Neked nem kell jönnöd UH-got csináltatni?

Orsoly: És veled mi a helyzet nálad mikor csinálnak UH-got?

Zulu: Nagy gratula Anna Babához. Sok boldogságot kívánok nektek. És várjuk a szüléstörténetet.KépKépKépKépKépKépKépKépKép:

Brokkoli: Ezerrel megy a drukk.KépKépKépKépKépKépKépKépKép
andy78

Ja a vége lemaradt.

sziasztok
Andy
37
andy78

Jó reggelt! Kép
Brokkoli: drukk megy!!!!!!!!!!!!!!!!! +++++++++++++++ KépKépKép
Anyez!
Szerintem hallgass a dokidra! Én nem értek hozzá, mert szerencsére nem voltak ilyen panaszaim, de amiket írtál, hogy a védônôd mondott, eléggé ijesztgetôsdinek hangzanak. Ha megbízol a nôgyógyászodban, akkor adhatsz a szavára, tedd azt, amit ô mond, és ne pánikolj! A keményedés meg, amennyire én tudom, normális ilyen tájt, magnéziumot kell enni ezerrel, de talán kérdezz rá a dokidnál erre is, ô biztos megnyugtat.
Pussz
Franyo
28
franyo

Judo,lányok!
Most totál betojtam!Nekem se a 12.héten,se a 18.heti 3D-s UH-n senki ember doktorbácsija nem mért bõrredõt!Ezt minden esetben megmérik?Lehet,hogy auómatikusan mérték,csak nem mondták?Azt hozzá teszem,hogy minden leletem jó,AFP 1.1,ami mindenki szerint pont jó (bár a 12.héten ezt még nem tudhatták),tehát lehet,hogy ezért nem?Milyen betûkkel jelölik az értéket?Lehet,hogy ki tudom bogarászni a képek melletti felsorolásból?
Ráadásul dokóbácsim megnyugodott a 18.heti 3D-s UH-mtól (szintén a Praxisban) és nem is akar,márcsak a 24-ik héten látni UH-n!Na ilyenkor mi van?
Névtelen

Bocsi!Névtelen=Borsi
Névtelen

Franyo Kép
Köszi a kedves szavakat, próbálok lehiggadni és már be is vettem két Magne B6-ot. Remélem segít. Most olvastam csak vissza, örülök, hogy lefelé áll a kislány és jó, hogy minden rendben van Veletek. Szép lehet a macis bordür. Szaloncukor? Férjem vett Szamos-marcipánból készültet, hát, állandóan a doboz körül sündörgök. Nagyon fini.

Egyszer én már bejelentkeztem 4d UH-ra, de elromlott az UH-fej és felhívtak elõtte egy nappal, hogy lemondják. Viszont én mindenképpen szeretném felvetetni, már csak a mozizás kedvéért is. Jó lehet évekkel késõbb megnézni, vagy akár majd már nagykorában megnézheti a gyerkõc is. Szerintem nem
fölösleges, én erre nem sajnálom a pénzt, viszont sajnálom kismamaruhára kiadni. Olyan furcsa, szeretek vásárolni magamnak, de egyszerûen egy melltartón kívül képtelen voltam ruhára pénzt kiadni. Sajnálok 3-4 hónapra ruhát venni. Már próbálkoztam használtat venni, de nem sok sikerrel. Van vkinek jó ötlete ezügyben?

Nyulika Kép
Neked is gratula Balázshoz, jó egészséget és sok tejcsit!

Puszi
Ányez
20+1
Anyez

Borsi Kép
Tuti, hogy minden rendben van Veletek. Mindig megnézik és az a jó, ha semmit sem mondanak, mert akkor nem mérhetõ, vagyis nincs redõ. Az AFP eredményed pedig tökéletes!
Relax, mondom én.. Kép

Ányez
20+1
Anyez

Borsi!
Elvileg kötelezôen megnézik mindenkinek a nyaki redôt a 12. heti UH-n. Biztos nézték, ha nem szóltak, akkor rendben. Sajna a beturövidítést nem tudom, de nézz körül a babapont.hu-n, vagy itt a babaneten, szerintem valahol meg lehet találni ezeket a rövidítéseket. Azt hiszem, a Várandós Anyák kiskönyvében (vagy mi is a címe), is benne vannak, amit elvileg a védônôtôl megkaptál az elsô terhesgondozáson.
Ha jól tudom, a 18. heti UH-n már nem mérnek ilyet, akkor más dolgokat figyelnek, de jó alaposan, mert az az ún. genetikai ultrahang.
Anyez!
Szamos marcipán, nyamm-nyamm, de fini!!! KépKépKép
Használt kismamaruha? Nem tudom, de ez engem is érdekelne. Bár így télre talán jobb a nadrág. Én vettem egy farmer-kertészgatyót, ami nem volt drága, 5500 Ft, ennél olcsóbban szerintem használtan se nagyon kapsz, ezt ott a Keletinél, a Check Point farmerdiszkontban. A ruha szimpatikusabb viselet nekem, de így télen nagyon zavaró, hogy alatta a harisnya lecsúszik, sajna nem jött be igazán a terhesharisnya, amit vettem.

Franyo
28
franyo

Franyo,
a ruhára úgy általánosan gondoltam. Ez a farmer tényleg nem drága, ha lesz idõm elmegyek és veszek én is. Harisnyával még nem próbálkoztam, hiszen, mint tudjuk, nincs is hasam, de talán a pamutos, vastagabb fajták nem csúsznak olyan könnyen le és melegebbek is, mint a nylon. Vagy rosszul gondolom?! Azt hiszem kabáttal is gondban leszek, mert már elég passzos a téli kabim és késõbb nem fogok elférni benne. Viszont kabátot végképp nincs kedvem venni.

Ányez
20+1
Anyez

Sziasztok!

Anyez, szerintem is hallgass a dokidra! Egyébként meg vérzés és vérzés között is van különbség, ha ömlik valakibõl, akkor úgyis mentõt hív, ha meg épp csak valami pici nyomot csinál, akkor nem fognak összeesni tõle az erek... Nem bírom az olyan védõnõket, akik nem is védenek, hanem riogatnak inkább. Pedig szerintem az lenne a dolguk, hogy nyugtassák a riadt kismamát. Keményedés normális, ilyenkor kezdõdik, napi néhány (nagyságrendileg tán 10?) -ig teljesen oké. Nálam az az érdekes, hogy a doki akkor is ír magnéziumot, ha egyáltalán nincs keményedés...
BOrsi: valószínû mérték azt, csak nem kötötték az orrodra, ez sem egy hûde felfogás szerintem a dokiktól, na mindegy. Ha megnézed a papírokat, NT rövidítést keress, és értéke valahol (2,5?) 3 mm alatt kell legyen, hogy jó legyen.

Nem tudom már ki keresett függönyt, de ha még aktuális: a Délinél van egy textiles bolt, tán Bétex néven? mi tavaly ott vettünk, akkor nagyon szépek voltak és árban is jók. Ott van ahol hajdan az Alkotás mozi volt, az Alkotás utcában.

Mano2: én már cumisüveg témában nem merem kinyitni a számat, de hadd ajánljam az lll (la leche liga)-t (www.lll.hu azt hiszem), szoptatásban lekörözhetetlenek. Mellszívó egy olyan dolog, hogy lehet, hogy soha nem fog kelleni, ha viszont úgy érzed, hogy kell -pl. babát valami miatt nem engedik szopizni, és neked éppen beindult már a dolog- akkor hirtelen kell. Hosszútávon kényelmesebb, ha az ember nem fej, az elsõ néhány hétben viszont -amíg beáll a kereslet-kínálat - addig hasznos lehet. Nekem anno elektromos Medelám volt, amit én nagyon szerettem, valahol tegnapinál olvashatod tán Snoopytól az Avent véleményezését. Anyatejgyûjtõzacsi hasznos dolog, de ha nincs az se gond, remekül lehet pici kifõzött üvegekben fagyasztani tejet (tormás, mustáros stb, másoktól bébiételes-italos).

Ildi

Ildi
pildi

Hát lehet, hogy ma csak ketten irogatunk?
Lányok!
A barátnõm Németo-ban "vödörben" Kép fürdette a gyereket amíg belefért. Nagyon élvezte a kicsi és mi is szeretnénk venni. Tudjátok esetleg, hogy hol lehet? Ez egy átlátszó, direkt erre készült cucc, a mostani Kismama magazinban van egy oldal, ahol a lombikról van szó és csomó bébi ebben csücsül.
Köszi a tippeket.
Ányez
20+1
Anyez

Zulu,
Nagyon gratulalok a kislanyodhoz es minden jot nektek!!!!

Kataa es a 8 hetes Alexander

Kép
Kép
kataa

Szia Ildi Kép
Jó, hogy Te is itt és köszönöm a bíztatást. A védõnõm egyébként hozzátette, hogy õ "nem az a riogatós fajta", hát nem úgy tûnt. Magnéziumot betárazok, és örülök, hogy "normális", hogy keményedik a pocim!
Ányez
20+1
Anyez

sziasztok,

Zulunak sok boldogságot Anna babával!:o)))))))))))))

Brokkoliról van valami hír?

Momo, köszi az ötletet, ma megyek is a rákóczi útra, remélem találaok valami cipõt!

Hayimpapa,
ti pomázon melyik védõnõhöz jártatok?

Ányez, ez a vödrös dolog micsoda pontosan?

Ja, tegnap voltam orvosnál, minden ok:o) már alig várom a 19-diki UH-t:o)

Melyik a legfinibb kálciumos pezsgõtabletta? sajna nem szeretem a tejet, de a pezsitablettát se, de muszáj kálciumot is enni-inni, ezért ha valaki tud valami nagyon finit, szóljon!!!!:o)

Pusz:
Manócska
9+6
Manócska

Zulu!
Nagyon sok gratula a kislányodhoz! Sok tejcit, és boldogságot kívánok az egész családnak. Várjuk a "gyors" szülés beszámolóját.

Ányez!
A keményedés szerintem is normális ilyenkor már. Kismamanacit én is csak egyet vettem 6.800 Ft-ért, a többit kaptam rokon kismamiktól.

Sziasztok
buksicica
19+6
buksicica

Manócska Kép
Ez egy átlátszó vödör, nem tudom máshogy leírni és bele kell ültetni a babát (lábacskáit felhúzza úgyis) és az álla alatt kell megtámasztani. Barátnõm kisfia élvezte, kicsit olyan állapot, mintha a pocakodban lenne. Nincs úgy kiterítve, mint egy fürdõkádban, az egész testét éri a melegvíz, nem fázhat stb. Közben látod a babát kívülrõl. Volt olyan, hogy Samuel 15 percet is benne csücsült. Férjem ma emiatt hívott fel, hogy szeretne ilyet és tudjam meg, hogy lehet-e itthon venni Kép.

Buksicica Kép
Szerencsés vagy, hogy kaptál rucikat. Nekem az ismerõseim általában megúszták egy-két bõvebb nyári ruhával. Aki pedig tavasszal szült, az nem dolgozott, tehát nem igazán vett kismamaruhákat. Te is "keménykedsz" már?

Ányez
20+1
Anyez

Manócska!
Kalciumot lehet tabletta-formában is kapni a gyógyszertárban, szerintem olcsóbb, mint a pezsgôtabletta, és pláne, ha azt nem szereted, jobb is. Nekem a Béres-féle filmtabletta van, csodás zöld szín? Kép.

Franyo
28
franyo

Bocsi, a Mac-em nem tud hosszú ü betüket, abból lesz a ?
Franyo
franyo

Köszi,Franyó,Anyez!

PIldi
Köszi,végig bogarásztam,de nem találtam ilyet.A kismama könyvben sem.Mondjuk pont a 12.heti UH-ról nem kaptam képet,csak a legelsõ 6hetesrõl és a 18.heti 3D-rõl.
Rákérdezek majd,de reménykedem abban,hogy ha nem szóltak külön,akkor nincs is bibi,spontán ennyire közlékeny dokóbácsim!Majd elkapom a grabancát....

Borsi
19+2
Névtelen

Köszi Franyo:o) az még jobb is! nem vagyok oda a pezsgõtabikért, bár a zöld egy kicsit bizarr:o)

Ányez, akkor ez tök jó dolog lehet:o) ha van cím, én is megnézném, a saját szememmel:o))))))))

Manócska 9+6
Manócska

Manócska

Kimondott kalciumos PLUSSZ pezsitabletta alma ízûben is létezik,én sem nagyon szeretem,de az egész jó,almaszörp ízû.Illetve most iszogatom a citromosat,de az csak kalciumot IS tartalmazó és nem is nagyon jön be nekem.
(Tablettában én is megnézem majd.)

Borsi
Névtelen

Zulunak garatulálok! Kép

Nekem sem mértek nyaki redõt, mert nem is voltam 12 heti UH-n. A dokim olyan 10 hetes korom körül elutazott üdülni, és legközelebb amikor visszajött, már 15 hetes voltam. Ekkor kaptam az AFP-re beutalót, aminek az eredményére még várok. Dec 17-én kell visszamennem hozzá és megbeszéljük a köv ultrahangot is. 19 hetes kor körül még tudnak mihez viszonyítani nyakiredõt?

Beus
17+0
beus74

Anyez!

Felhaborito a vedonod hozzaallasa! Kép
Melyik keruletben vagy? A hasad merete egyaltalan ne izgasson, ez mindenkinel maskepp van. Ha feszes a hasfalad, sportoltal stb, sokkal kesobb latszik meg mint masoknal. Van aki azzal dicsekszik, hogy meg a 7. honapban is a regi gatyait hordta! Kép

Orsoly!
En is csut. 9re megyek, de a ctg laborba, mar nem a szuloszobara. Biztos talalkozunk! Kép

Andy!
Tenyleg UH! Remelem lesz meg egy, most csutortokon majd rakerdezek a dokinal. A jovo heti dolgokat majd probalom keddre iranyitani. De ha te csuszol mindig egy egy napot, 1-2 het mulva biztos osszefutunk. Kép

Lanyok!
Mondjatok legyszi egy helyet, ahol sok minden egy helyen van karacsony vasarlas szempontjabol, es viszonylag idealis nagypocakosoknak. Az arak is szempont!

Koszi
pusz
Kakukkfu
holnap 37 V 36
kakukkfu

még 1,
mindenki azt mondja, hohy maternát ne szedjek, mert óriási lesz tõle a babó, ebben van valami igazság?

Manócska
9+6
Manócska

Sziasztok,
Kispapit kiturtam a gep elol, de sajnos nem engedelyezett tul sok idot...Kép vagy Kép

Nekem az egyik doki azt mondta, a tarkoredot a 12, max. 13. hetig erdemes nezni, mert utana mar nem ad ertekelheto eredmenyt. Amikor mentem a 12. heti UH-ra, Gombocka mar akkor is kb. 1 hettel kisebb volt meretileg, igy annyit mondott a korhazi UH-s dokino, hogy tul pici ahhoz, hogy megmerje, ezert nem meri meg...Kép Visszahivni nem hivott, engem meg aggasztott a dolog, ezert fizettunk be akkor egy 3D-s UH-ra...

Anyez,
nekem szinte az elso pillanattol kezdve vagy fajt mindig a hasam vagy kemenyedtem, vagy egyutt a ketto...Kép A MAgnezium Citrici segitett, a dokim 2*1-et irt fel, de azt mondta, ha nem csokken a kemenyedes merteke, akkor probalkozzam 3*1-gyel, majd 2*2-vel, es egeszen 3*2-ig emelhetem atmenetileg az adagot.
Szerintem a vedonod csak ijesztgetett, en mar 3 honapja tobbek kozott azert nem mentem el az enyemhez, mert ha a dokim valamira azt mondta, hogy csak vigyazzak, a vedono tutira mar majdnem korhazba akart kuldeni...KépKép Aztan szekalt a sulyommal is, pajzsmirigy alulmukodesnel nem mindig az ember lanya a hibas....szoval, nekem nem hianyzott az allando szekatura, de azert meg elmegyek hozza majd decemberben, harom honap szunet utan...KépKép

Mi van Brokkolival?

Sziasztok,
Gombóc
Gombóc

Sziasztok lanyok!

Eloszor is lenne par kerdesem. Nektek volt mar olyan erzesetek, hogy acsorgas utan mintha elfaradna a hasatok? Nekem nem kemenyedik, csak olyan erzes, mint mikor az ember mondjuk tornazik, es egy izmot jol megdolgoztat, es olyan kicsit zsibbadasszeru, mintha legszomja lenne az adott izomnak. Mi ez? Mondjuk nem zavar, meg ugyis ha erzem, le tudok ulni vagy fekudni, leven hogy itthon dekkolok, csak szimplan kivancsi lennek.
Es akkor mar a kemenyedesrol is kerdezek. Nekem kizarolag haton fekve elo szokott fordulni, hogy olyan erzesem van, mintha a baba ki akarna nyomni magat a hasambol, es akkor ott egy kicsit kellemetlen erzes kisereteben egy kisebb-nagyobb teruleten kemeny lesz a mehem. Aztan ha megmozdulok, pl. felhuzom a labam, vagy ha oldalra fordulok, akkor azonnal elmulik, de egyebkent is csak par masodpercig tart. Ez ugye csak normal magzatmozgas, es nem kemenyedes? Ha nem az, akkor leirnatok, hogy a kemenyedes milyen? Ja, es mondom, az a fura, hogy allas, jarkalas kozben meg soha nem fordult elo, es en ugy gondolom, a kemenyedesnek inkabb akkor kene jelentkeznie. Velemeny?Kép

Brokkoli!!!
Oriasi DRUKKK!KépKépKép

Nadine,
Ez tok jo hir, nem? Ha meg a legfobb fogenetikus sem talal semmi problemat, akkor biztos minden rendben!Kép Az AFP is biztos tankonyvi lesz!
Nekem meg a 19-20. heten sem latszott a hasam, legalabbis ruhaban nem. A 16.-on pedig szinten maximum csak UH-val.

AndyKép
Akkor Nektek nem is bekes, boldog, hanem konnyu, problemamentes "karacsonyt" kivanok elore is!Kép

Franyo,
Gratulalok a kislanyhoz!Kép

Zulu,
Gratulalok a kislanyodhoz, sok tejcit!Kép

Gomb,
Biztosan minden rendben lesz es csak az ugrandozastol volt az egesz! Azert drukkolok, hogy ne kelljen befekudnod, de biztos nem kell!KépKép

Myssnia,
Akkor igy meg jobban tetszik a kisagy! Csak az a baj, hogy mi meg nem akarunk vasarolni, foleg nem nagyobb dolgokat (az a hulye babona), jovore meg mar biztos nem lesz akcios... Azt meg megirnad, hogy mekkora, illetve hogy tud-e meg valami extrat esetleg (atalakithato-e kesobb mas butorra vagy ilyesmi)? Koszi elore is!
Remelem sikerul megfelelo dulat talalnod.Kép

MomoKép
Egerfogo, he-he-he!Kép
Hat igen, a mikulscsomagoktol en is elore felek... Aztan pedig a karacsony... Aztan terhesgondozason sulymeres...Kép

Zsuzsi,
Mi volt a gond a korhazzal?
Remelem, tudtal pihenni ejszaka, nem fajdogaltal.

AnyezKép
Nyugi! Szerintem a dokidra hallgass, O azert megis tobbet tud a szuleszet-nogyogyaszatrol, mint a vedonod. Es a Te allapotodrol is. Ha a dokid igy konkretan ki merte mondani, hogy nem kell fekudnod, akkor biztos ugy is van, kulonben nem merne vallalni a felelosseget, nem?Kép Fel a fejjel, es azert persze kimeld magad, igyekezz minel tobbet pihenni. En ugy tudom, ilyenkor a hazaselettel kapcsolatban vannak meg korlatozasok...
A kemenyedessel kapcsolatban a tonbbiek biztos segitenek, de en ugy tudom, felido korul mar elofordulhat. A dokid mit mondott ra? A Magne-B6 helyett allitolag jobb a Magnesii citrici por illetve tabletta, ha a dokid mast nem mond.
Es 20 hetesen meg nem mindenkinek jol lathato a hasa! Nekem sem volt az! Nem ertem, miert kellet ennyi mindennel ijesztgetnie Teged! Ha meg nagyobb lett volna a hasad, az lett volna a baja, hogy miert hizol ennyit, es mindenfele komplikaciokkal remisztgetett volna???

Borsi,
Asszem a tarkoredo NT szokott lenni. Nezd meg, biztos megmertek! Bar azok utan, amit Gomboc irt...
Es hogyhogy kinyomtatott leletet nem adtak? Vagy az nem mindenhol szokas?

Manocska,
A bananrol mi a velemenyed? Abban is sok kalcium van!Kép Esetleg turmix formajaban?

Timici,
Hova tuntel? Ugye minden rendben, es csak babaszobaztok?Kép

Puszi mindenkinek:

Leszter
21+5
leszter

Leszter,
olyan válogatós ember, mint én, kevés van, a banánt se szeretem:o)
Manócska
9+6
Manócska

MAnocska,
van egy topic, aminek az a cime, hogy Materna (vagy Elevit?), nos, ott sok velemenyt olvashatsz pro es kontra egyarant. En MAternat szedtem, es Gombocka nem hogy tul nagy, hanem mindig kisebb volt, mint a hivatalos kora...
Hugom is MAternazott, a kisfia 3500 g-mal szuletett.

Leszter, szerintem amit Te erzel, az nem kemenyedes, hanem a babad dugja ki valamilyet. Kép Hidd el, tapasztalatbol mondom, ha kemenyedesed lenne, azonnal tudnad...KépKépKép

Gombóc
32+3
Gombóc

Szia Leszter Kép
Ebben bízok én is, mármint a dokim nagyobb tudásában Kép!Köszi a bíztatást! Ez a Magnesium-por recept nélkül kapható?
A keményedést nehéz leírni, de olyan, hogy a férjem is meg tudta fogni (hülye kifejezés rá) a méhem, olyan kõszerû volt. Nem egy ponton, hanem az egész kemény és nekem is csak fekvéskor jött elõ, nem mozgás, állás közben. Szerintem teljesen megkülönböztethetõ a mozgástól. Azt olvastam, hogy amíg nem jár fájdalommal, nem baj.

Manócska Kép
Képet nem tudok a vödörrõl, de a decemberi kismamában van egy cikk és ott látható. A vitaminokról általában ezt szokták mondani, hogy nagy lesz tõle a baba, de pont a múltkor olvastam, hogy ennek semmi alapja nincs. Azt is olvastam, hogy az elsõ 2-3 hónapban érdemes szedni, utána pedig majd a szülést megelõzõ egy hónapban, hogy a baba raktárai feltöltõdjenek. Egyébként meg fölösleges, állítólag.

Kakukkfû Kép
De jó Nektek, már alig van vmi hátra! A táblázatban nem ez szerepel, de solymári vagyok, így ez a solymári védõnõk egyike volt Kép. Egyébként sportoltam.

Gombóc Kép
Hát, látom máshol is ilyen jó tapasztalatokat lehet szerezni védõnõ ügyben. Nem semmi. Úgy döntöttem, hogy csak telefonon fogok hozzá jó ideig bejelentkezni, úgy nem jut ennyi minden eszébe. Most voltam nála másodszor. Elsõre csak a kiskönyvért mentem. Nem vittem eddig se túlzásba, de nem is fogom.

Ányez
20+1
Anyez

Sziasztok!

Manócska: van egy olyan készítmény, hogy Tovita. Recept nélkül kapható. 60 db tabletta van benne, 1000 ft-ért. Tojáshéjból készítik, a papírja szerint nagyon jó a felszívódása. 320-360 mg kalciumot tartalmaz egy szem. Nekem a doki a 12. héten kezdte emlegetni (más kérdés, hogy én feleslegesnek tartom, mert imádom a tejet és tejes dolgokat, és sokat is eszek belõlük). Ja, édesköménnyel van "ízesítve". Nekem az tetszik benne, hogy tabletta és nem pezsgõtabletta, mert utóbbiakat úgy általában utálom.

A Maternáról tényleg ott van sok vélemény a topikban. Én amennyire tudom, a dokik véleménye leginkább az, hogy nem ettõl lesznek a nagy babák, hanem azért az egybeesés, mert azok szedik, akik odafigyelnek a babájukra-terhességükre, és ugyanez a csoport az, akik általában jól el vannak látva tápanyaggal-vitaminnal és úgy általában optimális viszonyokat tudnak biztosítani. Egyébként szerintem egy jó kompromisszum, ha szedi valaki, de csak kétnaponta, vagy hasonlók. Ja, a Maternában 250 mg kalcium van.

Viszont lányok! Aki szed vasat és emellett magnéziumot vagy kálciumot, az figyeljen oda rá, mert a vas felszívódása miatt ezek között két óra el kell teljen. Ezért nem teljesen értem a multivitamint, ami egyszerre tartalmaz kalciumot és vasat is...

Lányok, nem tudja valaki a magnesium citrici tabletta paramétereit? Dokival megegyeztem, hogy ne az eperízû magnézium pezsgõtablettát akarja szedetni velem (brrrr szerintem), így írta a magnesium citrát port, de igaziból ez is ugye vízzel feleresztendõ és még cukorral se igazán szeretem, nekem sokkal optimálisabb lenne valami tablettás (magne b6-ot õ nem nagyon veszi komolyan azt hiszem, meg ez a por annál azért tényleg olcsóbb, valami 82 ft volt 200 g). Ha valaki meg tudná adni, hogy abban mennyi mg van és mennyibe kerül, meg mi a hivatalos neve, megpróbálnám megdumálni ezt a dokimmal. (röhej az egészben , hogy én nem is keményedek, legalábbis leírásaitok alapján, amiket én érzek, azt nem sorolnám keményedésnek)

Ildi

Ildi
pildi

Leszter,PIldi

MEGTALÁLTAM!!!! NT:2 mm. Kép Húúúúúúú

Köszi a segítséget!

Borsi
Névtelen

Anyez!

Por az receptköteles. Viszont olcsó. Citromos savanyú íze van, én cukorral iszom, amit nem tudok, hogy szabadna-e, de mért ne.

Ildi

Ildi
pildi

Borsi!

Szuper, akkor azt hiszem megnyugodhatsz! Örülök neki!

Ildi

Ildi
pildi

Ildi,
asszem a te álláspontod fogom követni, amúgyis csak 2 naponta jut eszembe bevenni a maternát:o)

természetesen az édesköményt se szeretem:o) undok vagyok?:o)
asszem a tablettás dolog marad!:o) vagy az alma ízû pezsitabi.

Ányez,
akkor majd az újságban megnézem, de azért, ha van hozzá címed, hogy hol lehet kapni, leírhatnád!

Köszi Gombóc, ez biztató:o)

Manócska
9+6
Manócska

SZiasztok!

Zulu! Hatalmas gratula Annához! Kép

Bocsánat, nem tudom, hogy ki kérte/akarta, a dúlákról a véleményt. Nekem ugyan saját tapasztalatom nincs velük, mert nálunk a kispapa volt/lesz bent Kép, de ismerek többeket is, akik dúlával szültek, ismerek olyat, aki dúlaként "dolgozik", tehát esetleg konkrét kérdésre tudok választ "szerezni" és legfõképp: a Kismamában vannak címek-telefonszámok, ahol lehet velük találkozni, ismerkedni: Minden hónap utolsó szerdáján 15-20 óráig a Soroksári út 160-ban az Aktív szülés Kp-ban, telefonok: 06-30-242-0055, 06-30-471-9088, 06-20-446-7008 és 06-20-375-3231.

Borsi! Esetleg a kiskönyvedbe nem írta be a doki a 12. heti UH-nál, hogy mennyi az NT? Külön papírt én sem kaptam róla, de a könyvecskéámben megvan!

UH általában: szóval, én arra gondolok, hogy talán ezek a fizetõs készülékek jobb felbontásúak és talán ha célzottan keresnek vmit, akkor talán jobban látszik, mint egy hagyományos UH-n. Az én dokim egyébként nagyon lelkiismeretesen megnéz mindent, meg is mutatja, el is magyarázza, tehát nem helyette, hanem mellette keresnék további bizonyságot a babó jóllétére - ha alkalmas erre egy 4D-s. Azt hiszem, legjobb lesz, ha a dokimat kérdezem meg errõl!

Védõnõk: hát, szerintem is kellõ szûrés után kell csak meghallani a megjegyzéseiket Kép Ugyanakkor egy tényleg jó biztos, hogy tud segíteni is - csak hát nemn mind ilyen Kép

Materna: tudomásom szerint nem "duzzasztja fel" a babákat, viszont ha rendesen táplálkozol, nem is igazán szükséges! Én az elsõ babámnál elkezdtem szedni, de 2 szemnél megálltam, mert az amúgy is meglévõ szörnyû hányingeremet tovább rontotta - az Elevitet ilyen szempontból jobbnak hallottam, most szedem is kétnaponta, de csak azért, mert Ármin még elég sokat szopizik.

Ányez! A Kismamás képeket elnézva nem kell a fürdetéshez speciális vödör, szerintem egy nagyobb mûanyagboltban biztosan találsz hasonlót!

Márti
13+0
márti

Hová tûntek a tegnapi (dec.3.) 12.10 és 20.48 közötti hozzászólások?

Maci_2
21
maci_2

Itt vannak:[url=https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/275/8405.html?1038910955" TARGET="_top]https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/275/8405.html?1038910955[/url]

Ildi

Ildi
pildi

Nekem nem mondta a dokim, hogy melyik fajta magnéziumot ill. kalciumot szedjem, bementem a patikába, és ezeket adták:
[url=http://www.beres.hu/index.phtml?p=item&itemid=20" TARGET="_top]http://www.beres.hu/index.phtml?p=item&itemid=20[/url]
[url=http://www.beres.hu/index.phtml?p=item&itemid=21" TARGET="_top]http://www.beres.hu/index.phtml?p=item&itemid=21[/url]

Elevit-Materna: az orvosok szerint nem ettôl lesznek nagyobbak a babák, de ezt hiába bizonygatom bárki ismerôsnek, mindenki okosabb, azt hajtogatják, hogy fölösleges beszedni ennyi vitamint. Én meg azt gondolom, hogy úgysem tudok olyan tökéletesen táplálkozni, hogy minden tápanyagból a szükséges mennyiséget magamhoz vegyem, az Elevit pedig ebben van a segítségemre. Igaz, hogy anyukám se szedett magzatvédô vitamint, és én mégis egészségesen születtem, de pl. szedett külön vasat, folsavat, meg még mittudoménmit, amit viszont nekem nem kell.
Borsi!
Szuper, hogy megtaláltad az eredményedet, így megnyugodhatsz, hogy minden rendben.

Brokkoli már biztos babázik... Kép

Franyo
28
franyo

PIldi!

Magnesii Citrici 500 mg tabletta: magnézium tartalom tablettánként:39.25mg. Recept nélkül 111 vagy 125 Ft .
És tapasztalatom szerint sokkal jobb a Magne B6-nál.

Anyez!

Itthon még nem láttam olyan vödröt, de Graz-ban a Toy's-ban igen. Nem tudtam, hogy mire való, aztán késõbb rájöttem.
Szerintem menj be valami nagyobb babaáruházba a képpel, és lehet, hogy tudnának szerezni Neked olyat. Egy próbát megér nem?

Képzeljétek, olyan mérges vagyok, hogy csak na. (Kár, hogy nem tudok olyan mérges fejet, különben egy sor is kevés lenne most)
Szóval, amikor terhes lettem, megkérdeztem a munkahelyemet, hogy hogy járnék jobban, ha maradnék Gyeden, vagy ha táppénzre mennék. Azt mondták, mindegy, mert nem kepnék több pénzt (31000 Ft). A fiam mielõtt két éves lett, elõtte pár nappal kiirattam magam táppénzre, mert a gyes még ennél is kevesebb.
Ma nézem a számlámat: 61000 Ft munkabér-átutalás.
Így, a 9. hónap tájékán elég idegesítõ, ugyanis 8 hónapja elestem havi 30000 Ft-tól.
Rákérdeztem. Magyarázat: még nincs teljesen kiforrva a törvény, így ezt elõre nem tudták.
Tanulság: Hülye voltam, nem a saját fejem után mentem, és nem mentem el akkor táppénzre.

Védõnõ: Ugye írtam, hogy le akarom cserélni a dokim feleségére. Hát sikerült is, de a dokimat etikai bírósággal fenyegeti, mert a felesége szimpatikusabb velem...
Ezért, azokkal a kismamákkal bunkózik, akik a dokimhoz járnak magánba. Pl: Nem ír laborpapírokat, nem nézi meg a vizeletet, nem jár ki hozzájuk. Ezért meg a dokim akarja bíróságra citálni.
Szerintem a védõnõknél felvételi követelmény a hülyeség, és, hogy azt tudják mondani, hogy kérdezd meg a doktort. Persze Tisztelet a kivételeknek!!!

Keményedés: Nekem a 20. hét tájékán kezdõdtek, és azóta is tartanak, csak már van, ami fáj is. Lehet, hogy karácsonyra baba lesz??
A magnézium viszont hatásos. A No Spa- tól tartok, mert a fiamnál az indította be a szülést. Állítólag segít eldönteni, hogy jósló vagy valódi- e a fájás.

Bocs a szómenésért, nem akartam hosszúra nyúlni.
Heni
35+2
Megyek összepakolom a kórházi holmimat. Ideje van már
heni1979

Sziasztok!

A vödrös fürdetésrõl én is olvastam régebben az interneten. Azt magyarázta a cikk, hogy a babák jobban szeretnek így fürödni, mert közelebb áll a dolog a méhen belüli életükhöz. Lehet benne valami, én is jobban szeretek elmerülni egy kád vízben, mint háton feküdni, úgy, hogy a hasam kint van a vízbõl. Meg fogni is jobban lehet a hónaljától fogva a babát. A cikkben valami széles, átlátszó vödröket mutogattak, nem tudom, hogy itthon már lehet-e ilyet kapni.

Szopi & cumisüveg: én az elsõ kölyöknél annyira stresszes lettem attól, hogy mindenki azt hangsúlyozta, hogy a gyerek jóléte attól függ, hogy anyatejes-e, hogy el is fogyott 2 hónapos korában a tejem. A másodiknál eleve úgy indultam, hogy lehetek én még jó anya attól, hogy tápszeres a gyerek, meg is vettem a cumisüveget. És két évig szopott, viszont sohasem volt elég, így cumisüvegeztünk is. Asszem ez is kb. úgy lehet, mind a teheneknél (bocsKép). Van amelyik 2 lt ad naponta, és van amelyik 30-at.
A MAM cumit használtuk, van még más is olyan formájú, a lényeg az, hogy nem a csúcsán van a lyuk, fel kell nyomnia a szájpadlására ahhoz, hogy kijöjjön a tej, pont úgy, mint a cicinél. Cumisüvegbõl is jó a MAM avagy más, ami széles szájú. Könnyebben lehet tisztítani.

Judó!Kép
Túléltem a disznóvágást. Bár a kolbásztól megfutamodtam, nem bírtam a szagát. Bezzeg enni már bírom!

Urszila
20+1
urszila

Heni!

Köszi!

Ildi

Ildi
pildi

Tehén hasonlat aranyosKép De azért tegyük hozzá, hogy minden tehénnek van annyi teje, hogy a saját borját felnevelje, max. a többlet eltérõ.
Névtelen

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?