Baba én írtam a tb-s hozzászólást. Igen, sajnos nagyon boszantó, hogy az az év számít, amikor még fogalmad sincs, hogy gyereked lesz. A jövőre nézve mindenkinek azt tudom tanácsolni, hogy amikor eldönti, gyereket akar, akkor tegye rendbe a járulékait (ha sajátmaga után fizeti).
Két lehetőséged van:
2006. év számít. Tudd meg, hogy mennyit számolnak a fősulira, és hogy ugye beleszámít-e mb díj. a magyarorszag.hu-n van valahol információs telefonszám, múltkor egész jó idő alatt felvették. de ne hagyd magad lerázni, ne mondd, hogy tgyás, mert akkor elküldenek az oephez, az viszont sosem veszi fel.
2007. év akkor számít, ha most rögtön kirúhatod magad, esetleg januárra visszamenőleg, és 30 nap szünet után felveteted magad minimálbér duplájára. akkor fizeted pár hónapig a járulékot, de 2 évig a max pénzt kapod. csinálj befektetés-megtérülés táblázatot. de azt tényleg fontos tudni, hogy nincs táppénz, így akkor is fizetheted magad után a járulékokat, ha nem is keresel pénzt! Plusz, nem kötelzehetőek arra, hogy visszavegyenek ha megint tudsz már dolgozni.
Tényleg bosszantó, én a karácsonyt paráztam végig, és végül adtam magamnak jutalmat.
keress egy bérszámfejtőt!!!! van a szakbarbár, akit itt ajánlanak, és nagyobb cégeknél vannak alkalmazásban (ha van ilyen helyen ismerősöd).
és a tv-kről nagyon jó infot ad a magyarorszag.hu, én mindig azt nézem meg mindenről. de persze bírni kell a jogi szöveget hozzá
AFP: lehet, hogy a dokinak, aki nem utal be rá, nincsen AFP beutaló formanyomtatványa!!!!
Vércsoportot nem néznek mindenhol. Nálunk az sztk-ban nem, csak a kórházban.
Az én védőnőm sehová nem tud beutalni...
Pocaknövés: jó jel, hogy a köldököd formája változott-e. Nekem elindult a kifordulás felé (még van 1,2 cm, úh ráérünk csúnyulni).