A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Na beszéltem a németekkel. Szállítanak küldfölre, így hozzánk is. Leveszik az ÁFA részt az árból (profik), de plusszba jön a szállítás illetve vám. Hát erre a tételre tuti nincs vámfizetés, hiszen ez még vámmentes. A portó 1 kg-ig 17 euro, kettõig 27. Szóval több mint a vödör. Kép

Hát ennyi..
Ányez
Anyez

Borsi Kép
viccesen hangzik, de nekem a kispapám is álmodott már babás hülyeséget!!! Kép Úgyhogy már ö is tudja, milyen ez ...

Üldögélni tényleg nem jó végig! Idönként érdemes felállni és lábat, hátat, nyakat tornáztatni.

Jó étvágyat a vacsihoz! Nemtom, dohányosak-e a cimborák, de ha rágyújtanak melletted, nyugodtan állj fel és vonulj ki a másik helyiségbe, ne félj, hogy sértödés lesz belöle, mert aki ezen megsértödik, annak úgy kell.
Ja, és azonnal menj haza, ha már nem éreznéd magad komfortosan! Félidösen ezt már ér ... Kép

Juj, mekkorákat ugrik ma ez a Gumimaci! Kép Kifelé is meg befelé is rettentöen rugdal Kép

Pussz
Kangi
28+5
kangi

Kangi Kép

Az én tökmagom is egyfolytában feszeleg, mocorog. Csak úgy hullámzik a hasam... Remélem ez a "jólérzem magam2-at jelenti.

myssnia
29+6
myssnia
Budapest XI. kerület

Kangi, Urszila!
Köszönöm, teljesen igazatok van. Ezek a kivetített félelmeim. Ezek nélkül valószínûleg tényleg nem készülnék az anyaságra. Bár már gyakorlom.

Borsi!
Sajna nálam még az a verzió sincs, amit te írsz. Ugyani Kispapi nem alszik békésén mellett éjszakánként, mert õ állandóan éjszaka dolgozik. Szóval mi kettesben vagyunk otthon a fiammal. Õ az egyik, én a másik szobában.

Ma nekem is feltûnõen sokat rugdalt babóm. Meglepõen gyengén érzem csak, mert nekem elöl tapad a méhlepényem. Hát mi lenne, ha erõsebbek lennének?!

Sziasztok
buksicica
20
buksicica

Kangi, Urszila!
Köszönöm, teljesen igazatok van. Ezek a kivetített félelmeim. Ezek nélkül valószínûleg tényleg nem készülnék az anyaságra. Bár már gyakorlom.

Borsi!
Sajna nálam még az a verzió sincs, amit te írsz. Ugyanis Kispapi nem alszik békésén mellettem éjszakánként, mert õ állandóan éjszaka dolgozik. Szóval mi kettesben vagyunk otthon a fiammal. Õ az egyik, én a másik szobában.

Ma nekem is feltûnõen sokat rugdalt babóm. Meglepõen gyengén érzem csak, mert nekem elöl tapad a méhlepényem. Hát mi lenne, ha erõsebbek lennének?!

Sziasztok
buksicica
20
buksicica

Bocsi, csak egyszer akartam elküldeni, és ráadásul a másodikat, mert az már javított.

buksicica
buksicica

Buksi Kép
az én lepényem is elöl tapad Kép De ez Gumimackót nem zavarja, vigan focizik vele, meg a hólyagommal is Kép

Hurrá, ma kismamatorna a barátnömmel Kép De még egy órácskét elszüttyögök itt. Kolléganöm (velem egyidös) ma hozott nekem egy pár zoknikát! Fehér, és rózsaszin kisvirág van rátüzve Kép Olyan cuki Kép (EGEK! Sose voltam oda a rózsaszin cuccokért!!!)

Pussz
Kangi
28+5
kangi

Én is elõl tapadós vagyok Kép
Most hallottam, hogy kettõs fronthatás van és ezért érezhetjük ma gyengébbeknek magunkat. Akkor biztos azért edzenek a babák is Kép

myssnia
29+6
myssnia
Budapest XI. kerület

Myssnia Kép
Most, hogy mondod, a kolléganöm tényleg elég gyengének érzi magát Kép
Na azért én sem vagyok full acélos Kép de már megszoktam, hogy lazulok Kép

Pussz
Kangi
28+5
kangi

Sziasztok lanyok!

Azt almodtam tegnap, hogy megszuletett a babank, es en ahogy felvettem-letettem, mindig odautottem a butorokhoz a kis fejetKép. Pedig annyira probaltam vigyazni... Remelem azert ha nem is fog minden profin menni az elejen, de ennel ugyesebb leszek!Kép

Nekem is ugrandozik ma a babam nagyon, es ahogy Kangi is irta, hatrafele is. Olyan, mintha a beleimet rangatna. (En magyarazom Nektek a majdnem 22 hetemmel. Jo, mi?Kép) Tegnap este meg olyat csinalt amit meg sosem: egyszerre tobb helyen is rugdosott, bugyorgatott. Eddig mindig egy pontra koncentralt.Kép

BrokkoliKép
Jaj de jo, nem is kellett inditani! Hatalmas gratula, sok-sok boldogsagot es tejcit!KépKépKép

Timici,
Mi baj???Kép Ne ijesztgess, remelem, nincs azert tul nagy gond, es inkabb csak a biztonsag kedveert kellett befekudnod. Remelem azert legalabb kinyomtatva tudsz minket olvasni! 2,5 kg-os mar a babad? Az nagyon szep meretes baba, de persze nagyon-nagyon drukkolok, hogy meg maradjon odabenn minel tovabb. Fel a fejjel!!!++++++++++++++++KépKépKépKépKépKépKép

Gomboc,
Sajnalom, hogy ennyit kemenyedsz, de tenyleg, talan akkor Neked a szulesnel majd konnyebb dolgod lesz. Ennyit minimum megerdemelnel!Kép
Ha mar sajnos ilyen szakertonek szamitasz a temaban, hadd kerdezzem meg, hogy Neked a kemenyedesek allas-mozgas kozben szoktak inkabb lenni? Vagy ugyanugy fekve is?
Akkor most mar fogtok tudni rengeteg kepet csinalni Gombockatokrol, ha eljon az ideje! Huuu, nekem is lesz ekkora pocim?Kép

Zsuzsi,
Orulok, hogy Te jol vagy, aggodtam erted is.Kép
Nincs esetleg ujabb infod Timicirol?

Szia Tipu,
Te ugyan nem ismerhetsz engem, mert csak par hete irogatok, de mar nyar ota szorgalmasan olvastam a "friss"-et, es gondoltam is Rad, hogy vajon miert nem irsz. Szoval most orulok, hogy minden rendben.Kép Gratulalok a ket lanykahoz! Nagyon ugyesek vagytok mind a harman!Kép
Nalam most a slager gyumolcs a narancs, a banan es foleg a grapefruit (ez persze sok cukorralKép).
Miert volt amugy netundorod?

Norkini,
Nagyon aranyos ez a vodros kep!Kép Nekem mondjuk a Matrix "embergyara" jut eszembe rola...Kép
Lehet szerintetek ebben egesz pici babat is furdetni (persze a koldok begyogyulasa utan), aki meg nem tartja a fejet?

Borsi,
Verzesrol en is szoktam almodni. Nalad viszont semmi alapja, nyugi!Kép
En ugy tudom, hogy inkabb a szuleselokesziton szoktak a kispapakat okitani.

Gomb,
Valtoznak az idok, en most Teged irigyellek innen a kb. 40. helyrol.Kép
Amugy en is mindentol elerzekenyulok, ma pl. lattam a TV-ben egy muveszi torna (?) csoportot, ahol volt egy 5 ev koruli kislany, hat olyan edes volt ahogy billegette a kis popojat!Kép Csak tudnam ezen miert kellett szipogni?Kép
Ne izgulj, minden rendben lesz a CTG-n!

Myssnia,
Megmutattam a kispapamnak a kepet a kisagyrol, O semmi extrat nem latott benne.Kép Szoval nem hiszem, hogy megvesszuk, mert egyebkent is varni akarunk meg a vasarlassal. Azert koszi!Kép

Urszila,
A "verzes" kb. 8-10 napig tart, de utana meg akar bo 1 hetig is fogamzokepes a kutya. Egyeni elteresek lehetnek, foleg az elso ivarzasnal, lehet, hogy nem is verzik vagy csak par napig. Jo szorakozast!Kép

Maci_2,
DRUKKKKKK az amniohoz!!!Kép

Kataa,
Nagyon aranyos a kep amit feltettel!Kép
OK, hivlak, ugy szeretnem eloben is latni mar Alexet! Olvastad, hogy mit almodtam Rola?Kép

Buksicica,
Hat ez nagyon rossz alom lehetett. Remelem mar jobb a kedved!Kép

Puszi:

Leszter
21+6
leszter

Sziasztok!

Timici! Drukkolok, hogy ne legyen komolyabb gond, probalj meg jelentkezniKép

Brokkoli: hatalmas gratula a leanyzohozKép

Andy: erdekes mennyire masok vagyunk, en meg azert szurkolok, hogy nehogy karacsonykor vagy a ket unnep kozott szuljek, nincs kedvem akkor benn lenni a korhazban, amikor olyan pangas van, alig vannak...Kép Hat remelem mindenkinek bejon amire vagyikKép

Koszi az utazassal kapcsolatos tanacsokat, hat meg megfontolom...dokinenit vegulis meg nem hivtam fel. De mindenkepp megteszem, kivancsi vagyok o mit mond. Vedono ma jart nalam csaladlatogatason, oszerinte menjek nyugodtan...

Pusza: orsoly 35+4
orsoly

Leszter,
köszike a sok infót. Nagyon kedves töled, hogy informáltál.

Brokkoli,
hatalmas gratula a pici lányhoz!! KépKép

Timici,
drukk!! Remélem, nem komoly a helyzet.

Én teljesen "fürdetökehely"-párti lettem! A linken, amit Tiputól kaptam (köszönöm Kép ) azt irják, hogy a babák hasfájása megszünik vagy legalábbis enyhül benne. És minden szempontból jobb, mint a kád, a babáknak természetesebb, a méhbeli állapothoz hasonlító biztonságos hely.

puszi
Pálma
18+5
pálma

SZiasztok!

Brokkoli! Nagy gratula a babához! KépKépKép

Timici! Neked pedig sok-sok drukk, hogy minden rendben legyen! KépKépKép

Pálma! Köszi Ármin dicséretét Kép - raktam róla új képet a profilomba, mert amit láttál, azon még csak fél éves volt, most meg már elmúlt egy! és az Ismerjük meg egymást-ba is!

Maci_2! Remélem, minden rendben ment az amnion, drukkoltam én is! Kép

Álmok: Jaj, én is most álmodtam, hogy piknikeztünk egy erdõben a családdal és Ármin elmászott, de azt mondták a családtagok, hogy ne mászkáljak mindig utána, én meg halllgattam rájuk Kép, és Ármin elveszett, kerestettük rendõrséggel, kutyákkal, önkéntesekkel, meg persze én is tûvé tettem mindent, de nem lett meg KépKépKép Hát, vízben-verítékben úszva ébredtem, szörnyû volt! SZóval, a szüléssel a rossz álmok nem szûnnek meg!

Márti
13+1
márti

Márti Kép
gyönyörü szemei vannak! Gratula Hozzá!

Pálma
pálma

Márti Kép
Ármin NAGYON pasi Kép
Van egy haverom, akinek hasonló a szemöldöke-szeme ... hááát, ölik ére egymást a nök Kép

Timici Kép
drukk-drukk-drukk, remélem, semmi baj nincs és nem is lesz!
KépKépKépKépKépKépKép

Kicsit irkálom a dolgozatomat.

Pussz
Kangi
28+5
kangi

Sziasztok!

Orsoly,
En sem utaznek, bar en nagyon nyul vagyok.

Palma,
Szivesen, ha van meg valami, szivesen segitek. De tavgyogyitast azert nem vallalok!Kép

Marti,
Megneztem Armint, hat ezek a szemek...! 10-15 ev mulva hogy fog hoditani!Kép

Timici,
Tovabbra is megy a DRUKKK!!!+++++++++++++++++++++++++++KépKépKép

Jo ejt mindenkinek, puszi:

Leszter
21+6
leszter

Sziasztok!

Brokkoli,
GRATULA!! Sok boldogsagot es tejcsit nektek!Kép

Tök jo, nem kell ujra bemutatkoznom mert emlekeztek ram.Kép
Most jöttunk meg a vasarlasbol, megint egy csomot koltottunk de mostmar tenyleg megvan minden a babuknak..Kép
Hat mi megvettuk a TummyTubot, itt "figyel" velem szemben.
Itt 25 euro-ert lehet kapni.

Anyez,
talaltam egy linket ahol van a "vodor" gyartojanak magyar kapcsolata is. Erdemes itt is rakerdezned ha tenyleg ilyet szeretnel.

[url=http://www.tummytub.dk/enhbp/link.htm" TARGET="_top]http://www.tummytub.dk/enhbp/link.htm[/url]

Zsuzsi,
jo hir hogy van valami ami segit az alvasban.Neked befordult mar a fiucska? Es van mar neve? Nekem azert mondanak csaszit mert az A-babynek kell befordulni, a B-t mar meg tudjak forditani bennem utanna...Viszont most ugy all a dolog hogy az A labacskai vannak ott a kijaratnal..Kép
Igen szep nagyok, vegig azok voltak amit eleinte nem hittem el mert a 18. hetig nem latszott semmi, meg kiloban sem nagyon. De noljenek csak, a vegen mar ugysem lesz helyuk, meg nem is engedik a 38. hetnel tovabb hordani.

Leszter,
hat nem tudom miert volt netundorom, a masik lakasban meg napi 10-12 orat ucsorogtem a gep elott, talan tul sokat is.
Atkoltoztunk,majd vegul bekotottek az ADSL-t, de ido sem volt netezni mert be kellett rendezkednunk,de az az igazsag hogy az utolso honapban mar a "befottszindroma" illett ram, csak ugy elvoltam.En meg a babacuccok..Kép

Kataa,
nagyon tunderi Alexander baba! Lattam kicsit korabban szuletett es megis milyen szep parameterekkel! Minden rendben megy? Szopizik rendesen?

Myssina,
nagyon jo a pocakos keped! Szep formaja van..Kép Nalam is van hullamzas, erdekes hogy foleg estenkent. Napkozben olyan nyugisak, kiveve amikor ctg vagy uh. van.

Borsi,
a ctg-t ugyanugy csinaljak csak ket "ov" van rajtam, es hol az egyik van kihangositva, hol a masik.Persze altalaban elmasznak, es mikor az egyik eltunik akkor eltolja a masikat is es kezdodhet ujra a kereses.Kép

Lekopogom, en meg nem kemenyedtem. Kemeny a hasim hiszen mindenhol van valami "babatartozek", de kemenyedes nincs. Magneziumot nem szedek csak a Maternat es plusz vasat. Lehet hogy meguszom ha eddig nem kemenyedett?

Tipu
31+6
tipu

Szassztok Lányok! Kép

Aki még vásárlás elõtt áll:
Múlt héten nyílt Kistarcsa határában (régi 3-as út - Gödöllõ felé, rögtön, ahogy elhagyod Pestet) nyílt egy új Auchan. Gyönyörû babarucik vannak nagyon barátságos áron. Pl. nagyon jó minõségû frottír rugi: 799.- három body egyben: 1299.-, hímzett téli rugik, finom vastag frottírból: 1200.-tõl, overáll 2499.-tól. Dupla csomag popsitörlõkendõ nyolcszáz körül...
Lehet hogy a többi Auchanban is vannak ezek a cuccok, de az is lehet, hogy itt most a nyitás miatt ilyen akciós minden.
Én is elrongyoltam egy rakás pénzt...

Boldog babavárást! KépKépKép

iancsa

Kép
Kép
iancsa

Márti Kép

Megnéztem a kicsikét. Tényleg nagyon szép baba! Egyszerûen ennivaló. Kép

myssnia
29+6
myssnia
Budapest XI. kerület

Sziasztok!

IancsaKép
Szió. Azt nem tudom, hogy a rugik, meg a bodyk milyen áron vannak a Soroksári Auchanban, de a dupla Jonsons popsitörlõ ugyanennyi már elég rég óta!

Tipu!
Kedvenc ikres kismamámKép Sokat gondoltam rátok! Most hogy már megvagytok kicsit megnyugodtam! Örülök, hogy ilyen könnyü a "közepe"Kép

puszi
sasha és a ma 8 hetes Gábor

Kép
sasha

Jaj elfelejtettem!

Vannak új képek az Ismerjük meg egymást c. topikon belül a "sasha"-ban! .... ha valakit érdekelKép

puszi
sasha

Kép
sasha

Timici drága!

Most olvastam vissza! Nagyon nagyon drukkolok, hogy ne legyen semmi baj! sok puszi
sasha

Kép
sasha

Sziasztok!

Timicirol nincs ujabb hirem, remelem csak a kispapa van nagyon kifaradva ahhoz, hogy otthon bekapcsolja a gepet, vagy epp Timit latogatja!

Legszebb orom a karorom: fiam kubai osztalytarsanak megszuletett a varva vart kishuga, csak epp futyije van! Ugyhogy meg nevet sem tudtak neki hirtelen adni, mert lanyra keszultek! Kép

Tipu,
Gondolom nem lehet ket filler (vagy cent) ikreknek bevasarolni! Vegul milyen kocsit vettetek? Itt gyakran vannak ikres borzek, furcsa, de mintha rengeteg iker szuletne!
Drukkolok, hogy legalabb az egyik kiscsaj beforduljon, a masik meg raer, ha mar lesz helye amikor a noverkeje mar kibujt!

Ne haragudjatok, de en el nem tudom kepzelni, hogy lehet egy ujszulottet a tummy tub-ban furdetni! Jo, az egy dolog, hogy en minden kaki utan lemosom egy tal vizben, de amig kicsi, addig teljesen jo egy konyhai muanyag edeny. Bar nem probaltam oket vodorben furdetni, de amikor mar picit nagyobbacskak voltak, baromira elveztek a kadas pancsit is! Sajna nem tudom felajanlani most a segitsegemet, szivesen hoznek nektek "vodrot", de kb. egy gardrobszekreny van tele a karacsonyi es egyeb cuccokkal, ezeket haza kell fuvaroznom, es akkor meg mindig nem tudom, hogy a sajat ruhainkat mibe pakkolom!
Itt szinte minden katalogusban van "vodor" is, es a Toys R Us-ban lattam is tegnap, ca. 20 Euro!
...most nezem a Baby Walz katalogust, a vodor meretei: atmero 38 cm, magassaga 32 cm, es 6 honapos korig ajanljak!

Lanyok, en annyira orulok, hogy szulesznom van, es nem kell dokihoz jarnom!!! Olyan jolesik, amikor felhiv, hogy megkerdezze, hogy tudok e aludni es hogy faj e meg a hasam ejszaka- egy doki meg a halalos agyamon sem hivna fel!
Igazabol en is kerestem ot mar, ahogy megbeszeltuk, csak nem volt otthon, es en meg utalok uzenetrogzitore beszelni!

Vettem faanyagot a pelenkazohoz, mar csak a "feltetet" kell megvenni, de legalabb lemerni, hogy mekkora legyen! Eloszor olyat akartam, ami csak egy lehajthato potlap elol a komodon, de aztan belegondoltam, hogy valamelyik kolok belecsimpaszkodik, amire jo esely van, es akkor leszakad az egesz, inkabb vettem egy sima pozdorja lapot is (fenyot nem kaptam), igy csak a szele lesz szep fabol!

Ma vezetes kozben egyszer csak egy fel par zokni landolt a kormanyon (nem vicc, tenyleg!!!)...Gyurika lemeztelenitette a labacskait! Ott ult sapkaban, kabatban, mezitlab az uleseben! Kép Kép Kép

Ferjem munkahelye megint veszelyben, annyira felidegesitett a dolog, hogy teljesen elfaradtam! Pedig nem csinaltam mast, mint jol felhuztam magam!

Remelem Timici mar jol van, es vagy o, vagy a kispapa jelentkezik hamarosan!

Zsuzsi
31+2
zsuzsi74

Sasha,
Neztem ma a kepeket, hat tenyleg jo nagyra felfujtad Gabi babat!
Orulok, hogy mulik a hasfajas, meglatod, most mar egyre konnyebb, nyugodtabb lesz az elet a babaval! Jo neked, hogy olyan klasszul szopik! Ugy szeretnem, ha nalunk is osszejonne!

Zsuzsi
31+2
zsuzsi74

Szia Lányok!
Úgy látszik, az elmúlt éjszaka ilyen "álmodós" volt, én is hülyeséget álmodtam, ugyan nem a babámmal, de azért elég kaka álom volt. Kép

Kataa, Márti!
Gyönyörûek a babáitok!!! Kép

Gombóc, köszi az infót géprõl, mi asszem egy drágább verziót veszünk, ma voltunk megérdeklõdni a részleteket, szerintem pénteken már megvesszük, és akkor én is tudok végre képeket mutogatni.

Hayimpapa!
Igen, az pozitívabb, ha hagyja, hogy vele menj. Kép Jó utazást, jó vásárlást nektek!

Kangi!
Hasonlóan jártam én is! Direkt elhatároztuk Kispapival, hogy ha lány lesz a baba, rózsaszínt tuti nem veszünk neki semmibõl, inkább sárgát. Erre a családban ahogy megtudták, hogy kislány, mindenki elkezdett rózsaszín holmikat ajándékozni nekünk. Kaptunk egy ismerõstõl egy egész zacskónyi rózsaszín ruhát, az anyukám meg köt neki egy rózsaszín rugi-kardigán együttest, és ez még rosszabb, mint a kinõtt ruhák, mert õ megsértõdne, ha megmondanám, hogy nekem ez nagyon-nagyon nem tetszik. Kép

Timici, a drukk még mindig megy, remélem, már jobban vagy!!!!!!!

Képzeljétek, úgy néz ki, megvan a babakocsink, meg a kiságy! Ma Kispapival bementünk a Mária Nagykerbe, ahol kinéztük a kocsit, megnézni, hogy kiságy is van-e ott olyan, ami nekünk jó lenne. Nemhogy ágy nem volt, de a babakocsink is kifogyott! Teljesen el voltunk kenõdve, de eszembe jutott, hogy a Lehel úti boltban is volt ugyanolyan, nosza, legyalogoltunk oda, és ott volt, kiságy is, kocsi is. Ráadásul az eladó annyira készséges, udvarias, segítõkész volt, hogy egészen elérzékenyültem. (Kakukkfû, jól emlékszem, hogy te írtad, hogy ott vettétek a kocsit, és veletek is milyen rendesek voltak?) Szóval egyelõre félretetettük a holmikat, mert kocsink nincs, csak a jövõ héten tudunk szerezni. Annnyira boldogok voltunk, mikor kijöttünk a boltból, hogy gyorsan "meg is ünnepeltük" egy hatalmas gyros-evéssel. KépKépKép

Puszi
Franyo
28
franyo

Sziasztok,

Timicirol semmi hir azota sem? Kép

Leszter,
nekem a pocim gyaloglas, es ejszakankent fekves kozben szokott leggyakrabban kemenyedni. Meg ha hirtelen felallok ulo helyzetbol, akkor is. Kép Eleg vacak erzes, inkabb ne tapasztald meg!

Franyo,
milyen gepet vesztek vegul? Mi fel eve vettunk egy nagyon jo tukorreflexest, igy most nem akartunk aldozni tul sokat egy masik fenykepezore. Viszont internethez azert a digi kamera parktikus. Kép
Rozsazsin babaruhakhoz. Arra meg en sem tudtam rajonni, hogy az idosebb korosztalynak miert a rozsaszin, es kisfiuk eseten a bugyikek a meno...Kép Szerintem ne szolj senkinek, legfeljebb nem adod fel a babadra (vagy csak amikor az anyukad latja...Kép) Kulonben gratula a babakocsihoz es a kisagyhoz! Kép

Zsuzsi,
mi van a ferjed munkahelyevel? Kép Csak kivancsi vagyok, Te fogod osszebarkacsolni a pelusozot? Nagyon ugyi vagy! Kép

Kangi,
milyen volt a kismamatorna? Kép

Marti,
aztaaaa, kisfiad nagy nocsabasz lesz 20 ev mulva...KépKép

Remalommentes jo ejszakat kivanok, Kép
Gombóc
32+4
gombóc

Sziasztok,

Timicirol semmi hir azota sem? Kép

Leszter,
nekem a pocim gyaloglas, es ejszakankent fekves kozben szokott leggyakrabban kemenyedni. Meg ha hirtelen felallok ulo helyzetbol, akkor is. Kép Eleg vacak erzes, inkabb ne tapasztald meg!

Franyo,
milyen gepet vesztek vegul? Mi fel eve vettunk egy nagyon jo tukorreflexest, igy most nem akartunk aldozni tul sokat egy masik fenykepezore. Viszont internethez azert a digi kamera parktikus. Kép
Rozsazsin babaruhakhoz. Arra meg en sem tudtam rajonni, hogy az idosebb korosztalynak miert a rozsaszin, es kisfiuk eseten a bugyikek a meno...Kép Szerintem ne szolj senkinek, legfeljebb nem adod fel a babadra (vagy csak amikor az anyukad latja...Kép) Kulonben gratula a babakocsihoz es a kisagyhoz! Kép

Zsuzsi,
mi van a ferjed munkahelyevel? Kép Csak kivancsi vagyok, Te fogod osszebarkacsolni a pelusozot? Nagyon ugyi vagy! Kép

Kangi,
milyen volt a kismamatorna? Kép

Marti,
aztaaaa, kisfiad nagy nocsabasz lesz 20 ev mulva...KépKép

Remalommentes jo ejszakat kivanok, Kép
Gombóc
32+4
gombóc

bocsi a duplazasert, mar ejszaka van...Kép
Gombóc
Gombóc

Pálma, Kangi, Leszter, Myssnia, Franyo, Gombóc!
Ármin nevében is nagyon köszönöm a dicséreteket! KépKépKépKépKépKép A babanet eddigi babáit elnézve könnyen lehet, hogy 20-25 év múlva innen választ majd párt magának, mert szerintem ezek a babanetes babák különösen szépek! Kép Én is végignézegettem a profilokat - sajnos sok helyen nincs kép Kép Kinek kell majd képet küldenem, hogy én is bekerülhessek? SAjnos egyelõre mostani pocakos képet nem tudok küldeni, mert még nincs (illetve csak hájpocak Kép).

Timicinek küldök egy éjjeli drukkot is, hátha használ! Kép

Mindenki másnak is nyugodalmas, átaludt éjszakát kívánok!

Márti
13+2
márti

Tipu Kép
Köszi a vödör-infót a magyar elérhetõségrõl, egyenlõre nem veszik fel a telefont! Izgalmas lehet ikreket várni! Teljesen beleéltem anno magam, hogy ikreink lesznek, hiszen a lombik miatt 3 embriócskát ültettek vissza. Hát, csak egy tapadt meg, de így is teljes az örömünk.

Ányez
20+3
Anyez

Jó reggelt lányok!
Én olyan álmos vagyok még, hogy mindjárt elalszom itt a gép elôtt...
Zsuzsi!
Mi van a férjed munkahelyével? Próbálj meg nem idegeskedni, bár tudom, könnyu azt mondani... Aranyos sztori volt a zokni a kormányon, férjemmel jót kuncogtunk rajta.
Gombóc!
Nekünk eddig csak egy kis noname automata hagyományos gépünk volt, amivel kültéri képeket egész jókat lehetett fotózni, de beltéren, és pláne a közeliek nem lettek túl szépek. Már régóta gyüjtünk egy digitálisra, hogy a pocakomat, az üvegfestéseimet, a virágainkat stb. bármikor lefotózhassuk, és ne kelljen a filmelôhívásra várni. Szóval ez egy Nikon típusú masina lesz, 2 megapixeles, kb. olyan százezres kategória, én pontosan nem tudom a számát, ebben Kispapi az okos. És karácsonyra adjuk-kapjuk egymástól, magunknak Kép.
A rózsaszín ruhákkal valószín?leg az fog történni, igen, hogy bekerülnek a szekrénybe, és csak akkor adom majd rá, ha megyünk olyasvalakihez, akitôl kaptuk. Egyébként, vicces lenne, ha mégis kisfiam születne KépKépKép
Márti!
Képet nekem küldhetsz, felteszem a képtárba, és megy neked a jelszó! Jöhet régebbi kép is, nem baj, ha nem pocakos. Ármin képét is feltehetjük a gyerekek képei közé! Kép

Puszi
Franyo
28
franyo

Anyez és Többiek!

Ritkán jelentkezem, inkább csak olvasgatlak benneteket. Az elmúlt napokban sokan érdeklõdtek a vödör felõl.
Szóval ezt tudtam meg:
Lelõhely: Re-Con-Tra Gmbh 1113 Badacsonyi u. 24. Tel: 209-2633 Ár: 3600,-Ft+Áfa(kb. 4500,-)
Ez egy nagykereskedés, de néha kiszolgálnak egyéni vásárlókat is. Nyitvatartás:H-CS 8-17; pénteken 8-talán 15-ig.

Puszi
Nyuszat
nyuszat

Sziasztok!

Megrendeltem a vödröt. 4500 Ft és utánvéttel postázzák. Nagyon örülök neki Kép Kedvesek voltak a cégnél és más babás cuccokkal is foglalkoznak. Tipu! Még1x köszi!

Ányez
20+3
Anyez

Nyuszat Kép
Ez nagyon egyszerre volt! Köszi Neked is! Gyere gyakrabban, hogy vagytok?
Ányez
20+3
Anyez

Márti!
Ármin tényleg nagyon szép baba. Gratula hozzá.

Ma végre jól aludtam, nem álmodtam semmit, vagy csak nem emlékszem rá, de így is jó. A reggelem is jól indult, mert a fiam ma olyan angyal volt. Persze ezt is csak azért mert este jön a Télapó, és nehogy már azt lássa, hogy õ rossz. De most jó kedvem van. Remélem nektek is.

A profilról: én még megcsinálni se tudom, mert beírtam az adataimat, és azóta se kaptam jelszót e-mailben, szóval nem lehet használni. Most vagy megadok egy másik user nevet, amin senki nem ismer, vagy hagyom az egészet a csudába. Egyébként képet úgysem tudnék felrakni, mert a közelemben sincs digi fényképezõ, szkennelni se tudok papírképet, mert nincs hol. Na, mindegy.

Sziasztok
buksicica
20+1
buksicica

Ányez!
Köszi az érdeklõdést. Sokat dolgozom, így ezért nem tudok olvasgatni, van úgy hogy 2 hétig sem. Rólam csak röviden: benne voltam a "ma megin megjött" táblázatában, aztán több sikertelen hónap miatt inkább leíratkoztam. Hát éppen a rákövetkezõben sikerült teherbe esnem. Nálam nagyon bejött "a nem stresszelni" és a "NO tudományos módszer". A terhesség elsõ harmadában voltak kisebb-nagyobb vérzések, allergia, stb. így nem akartam ide sem bejelentkezni; tudod a babona.
Csak néha olvasgatlak benneteket.
Szóval mi most tartunk a manóval a felénél. Éppen annyi idõsek vagyunk mint Ti.( 20+7) Ha több idõm lesz, akkor majd írok még.

Puszi mindenkinek
Nyuszat
nyuszat

Jó reggelt!

Kangi
Szegény kispapád!Neki milyen lelkifurkája lehetett utána!!

Barátok vacsi szupi volt=hulla vagyok=nagy alvás lesz délután Kép No smoking!

Buksicica
Nem lehet könnyû neked!Abba már bele sem megyek,hogy ha éjszaka dolgozik hogy tellnek a nappalaitok...
Sajnos ismerem ezt a felállást is.

Leszter
Remélem hogy nem azért álmodik ilyesmit az ember,mert bármi alapja lenne!Szegény Leszter baba,mit kellene kiállnia a bútorokkal Kép Kép

Marti
Ha lányom születne,igény tartok a címedre és telefonszámodra! Stipistopi!!!!

Kérdésem:Tegnap az egyik barátnõm elvette a kedvem a mai kórházi bejárástól.Valakitõl régebben azt hallottam/olvastam,hogy ezeken ott vannak a szülésznõk is,meg lehet ismerni õket stb.Na ehhez képest azt mesélte,hogy egy kirendelt védõnõ benyomott egy kazettát nekik 1órában (szülésrõl),arról lehetett kérdezgetni és a maradék 5percben felrohantak a szülõszobára bekukkantani,mert mákjuk volt,hogy épp nem szült senki!

Szóval ha ez az általános,inkább nem hagynám ki a terhestornát ma.
Veletek is így volt,akik már voltak ilyenen?

Borsi
Névtelen

Nyuszat Kép
Régebben én is olvastam a másik topicot és emléxem onnan Rád. Azért elég hamar sikerült a baba Kép A kezdeti problémák után biztos, hogy nem lesz semmi gond. Kicsit én is babonás vagyok, bár próbálok nem foglalkozni vele. Ez a fürdetõvödör az elsõ "szerzemény". Gyere gyakrabban, többen vagyunk hasonló korú babásak itt! Hol fogsz szülni, ha nem titkos?
Pussz
Ányez
20+3
Anyez

Indul a nap!
Tegnap ejjel vegre osszeraktuk a furdoszobaszekrenyt, es ezzel megszunt az altalanos kupleraj! A mosogep teteje is szabad lett, igy mar el tudom kepzelni, hogy egyszer ott fogok pelenkazni!
A "masik" pelenkazohely a haloszobankban lesz, ott, ahol a baba is, ahhoz gyartom majd en a lapot! Azert en, mert inkabb, mint a ferjem...ezt jol megaszontam...a ferjem programozo, ha ez mond valamit!
Sajnos a ceguket tavaly megvette egy amerikai ceg, es ezeknel nincs mese. Vagy van profit, vagy bezarjak az egesz hazat, kulonosebb tekintet nelkul az emberekre! Sajnos mar tobb amerikai es europai kirendeltseg erre a sorsra jutott az iden, eddig is feltunk, de mar itt van az az amcsi nagyfonok, aki vegrehajtotta az elozo leszamolasokat is!
Mindegy, amig egeszsegesek vagyunk, addig majdcsak lesz valahogy...sajnos az egesz telekom agazat haldoklik vilagszerte, es a munkanelkuliseg is felfele iveloben itt Nemetorszagban, addig meg haza nem megyek, amig Dani meg nem tanul perfektul nemetul! Ket ev alatt harom nemzetkozi koltozes mar kicsit sok lenne! Meg mindig van egy doboz, amit nem ramoltam ki az elozo ota!

A ferjem is biztos varja a Mikulast, mert tegnap meg ejfelkor is takaritotta a rendbe tett furdoszobat, es utana meg a konyhat is ugy-ahogy osszepakkolta! Kép Kép Kép Na, ha ilyen jo fiu volt, lehet, hogy neki is hoz csokit a Mikulas!

Zsuzsi
31+3
zsuzsi74

Sziasztok! Kép

Buksicica Kép
nekem bejött, hogy nem egyböl kiugrottam az ágyból! Kép Viszont a hasam bal oldala fájdogált reggel, olyan enyhe görcsszerüen, most már elmúlt hálistennek. Lehet, hogy rosszul feküdt a baba?

Nyuszat Kép
gratula! Kép Gyere gyakrabban!

Franyo Kép
Én is marha álmos vagyok ... nemtommiért ... pedig jól és eleget aludtam!

Gombóc Kép
kismamatorna mindig KIRÁLY! Holnap is lesz! Kép Általában hetente kétszer tudjuk összeegyeztetni a barátnömmel, de az is tök jó. Már olyan aranyosan fújtatok ... Kép

Norka Kép
Mizujs, hol vagy?

Tegnap megmondtam a fönöknek, hogy januárban én már bizony csak elvétve, merthogy stressz. Szokásához hiven teljesen jó fej volt, söt, felajánlotta, hogy amikor otthon dolgozom az átadási dokumentumokon, akkor irjam alá a jelenlétit, hiszen végülis az komoly munka, és ö tudja, hogy csak nyugodt körülmények között lehet megirni, amik itt nincsenek Kép Kicsi lelkem végképp megnyugodott Kép

Most viszont átkapcsolok "munka" üzemmódra Kép

Pussz
Kangi
28+6
kangi

Borsi Kép
na akkor örülök, ha minden rendben volt a vacsival Kép
Kispapinak nem lelkifurkája volt, hanem rám volt dühös, mármint álmában, hogy én miért nem vagyok ott a babával, pedig azt beszéltük meg, hogy én vigyázok rá Kép
Jó, mi?! Öt vajon mire kondicionálja egy ilyen álom?

Pussz
Kangi
28+6
kangi

Kangi!
Örülök, hogy a mai reggeled neked is jobban indult. Akkor máskor is így tedd. Nagyon jó fej fõnököd van. Nálunk természetesnek veszik, hogy bejárok, fel se tûnik nekik, hogy nem lenne muszáj, és akkor inkább elismerniük kellene.

Borsi!
Köszi, de nem olyan borzasztó ám. Így legalább egy csomó mindent rá tudok bízni Kispapira, mert kora délután is elintézni fontos dolgokat, amiket én nem. Már az a furcsa, ha ketten alszunk a nagyágyban, és nem egyedül.

Nyuszat!
Halkan akkor téged is üdvözöllek itt. Velünk is kb. egy idõsek vagytok. Tényleg, hol fogsz szülni?

Sziasztok
buksicica
20+1
buksicica

Sziasztok,

az elöbb irtam egy hosszút, és elszállt az éterbe! Kép Most már nincs kedvem megint megírni.

Mindenkinek kellemes napot,
megyek tornázni és bevásárolni,
Puszi
Pálma
18+6
pálma

D.Zs.
Egy ennyire lelkes apucinak nem mikulás csomag,hanem egy egész mikulás jár!Kép
Olvasom,hogy a telekom ágazatban dolgozik.Az én párom is,csak az értékesítésnél és mi is nyögjük a leépítéseket rendesen,pláne mióta õket egy japcsi cég vásárolta fel!Mondjuk nálunk pont az a felállás,hogy Õt megtartották,ettõl 3x annyi melója lett,ez ugye stressz a köbön,ami hol csapódik le,na hol...? Így se jó,úgy se jó!

Kangi
Huhúú,lehet,hogy frisspapik sokkal stresszesebbek a gyerekvállalástól mint mi?Pláne ilyen melóhelyek mellett.
A kismamatornán engem meg még mindíg megnéznek,hogy hol hagytam a hasam... Kép

Borsi
19+4
Névtelen

Buksicica, Kangi, Ányez!
Köszi a fogadtatást mindenkinek, nagyon aranyosak vagytok.
Én a Sote 2-n fogok szülni elvileg ápr. 18-án, ha manófalvi is úgy akarja. Kicsit félek, mert ez éppen Nagypéntekre esik, aztán vasárnap-hétfõ Húsvét. De bízom benne, hogy inkább elõbb, mint utóbb kibújik.

Üdv
Nyuszat
nyuszat

Borsi Kép
a vicces az, hogy kispapa most otthon dolgozik, és nem igazán van stressz alatt, ami szerencsés helyzet, mert az én nyügjeimet is jobban türi ily módon.

Viszont ha ilyen picipoci vagy most, akkor vajon mi lesz késöbb? Kép

Pussz
Kangi
28+6
kangi

Sziasztok Kismamák!

Most van egy kis idõm leírni hogyan született Ádám.November 4-én kezdõdött. Akkor este a babám jobban mocorgott, fészkelõdött, pakolt összefelé. Akkor én még nem sejtettem, de már kifelé készülõdött. 5-én délelõtt lementünk a kispapával bevásárolni, fájt a hasam jobb oldalt alul. Meg is jegyeztem, erre az volt a válasz, hogy utcán nem szülünk! Mondtam hogy nem, mert szerintem a szülési fájások nem ilyenek, ez biztos csak jóslófájás. Elkészítettem a brassóit ebédre, és valami miatt a párom megnevettetett. Felkeltem a félig megevett ebéd mellõl és csak azt éreztem, hogy valami folyik belõlem. Hirtelen megijedtem, nem tudtam, hogy bepisiltem (ez így utólag hülye gondolat volt) vagy a magzatvíz folyt el. De sok folyt és szinte állandóan. Kicsit megmosdottam, felhívtam az orvosomat, mondtam mi a helyzet, Õ mondta, hogy menjek be a kórházba, majd jön Õ is. A kórházi cuccaim már hetek óta össze voltak készítve, csak taxit kellett hívni. Ez volt délután 2 órakor. Közben felhívtam anyukámat is, Õ is átjött Félegyházáról. A kórházban egybõl a szülõszobára mentünk, simán felsétáltam a negyedikre, mert fájásom az semmi nem volt. (elõzõ nap voltam CTG-n, az se mutatott semmit) Az ügyeletes orvos kissé hülyének nézett, mert megkérdezte, hogy biztos a magzatvíz folyt el? Megvizsgált és tényleg. Az kicsit rosszul esett, mikor „leengedte” belõlem a maradék vizet. Kitágulva meg csak egy ujjnyira voltam. Átöltöztem kórházi cuccba, majd felraktak a CTG-re másfél órára, de fájások sehol. Kiültünk a párommal a folyosóra, elhülyéskedtünk. Közben kaptam beöntést, borotválást, egyik sem volt vészes, ki lehetett bírni. Este 7-kor kaptam egy antibiotikumos injekciót, mert hogy már 5 órája elfolyt a magzatvíz és még mindig semmi. Este 9-kor megjött a dokim, megnézett, tágulás semmi, fájások semmi. Na, akkor infúzió, oxitocin. Így feküdtem egy órát. Valami fájás már kezdõdött. De egy óra alatt semmit nem tágultam. Jó, akkor dupla adag oxitocin. Akkor már kezdem fáradni és a fájások is sûrûbben jöttek és egyre nagyobbak voltak. Nagyon rossz volt, mert nem engedtek felkelni. A férjemet is hazaküldtem, ne lássa, mit szenvedek. 11 óra körül már nagyon rossz volt, nem láttam mikor lesz vége, közben mellettem nõk jöttek, szültek, mentek, vagy 5 baba született közben. Az én kisfiam meg jól elvolt odabenn. Éjfél körül már nagyon rosszul viseltem a dolgokat, nyögtem, kiabáltam, minden. Hiába próbálgattam én a helyes légzést, nem sokat segített. Mikor már 10 centire ki voltam tágulva, még akkor se engedtek nyomni, mert a méhszáj még nem simult el teljesen. De sajnos hiába mondták, mert nem tudtam a tolófájásokat visszatartani. Be is dagadt a méhszáj és ez is közrejátszott abban, hogy Ádám nem fért ki. Könyörögtem, hogy császározzanak meg, mert a baba nem akart lejjebb jönni, de hát ugye nem lehetett, mert a feje már be volt állva szépen. Na, akkor hajnal 1-kor megengedték, hogy nyomjak. De úgy éreztem, hiába nyomok, szétszakadok, de nem történik semmi. Már szinte nem is éreztem, hogy mikor jön a fájás, annyira egybefüggõ volt minden. Közben leesett a babám szívhangja, mert beszorult a szülõcsatornába és már Õ is kezdte rosszul érezni magát. Na, akkor elõvették a vákuumot. Az ügyeletes orvos a hasam nyomta felülrõl, a két szülésznõ a lábam fogta, a dokim pedig húzta ki belõlem a babámat. De annyira rossz volt, mert vagy 3* lecsúszott a vákuumsapka a kis fejérõl, annyira nem akart kiférni. A gátmetszést szinte meg se érezem, annyira fájt már akkor minden. November 6-án hajnal 2-kor csak „kihalászták” Ádámot. De fel se sírt, csak elrohantak vele, nekem se mondtak semmit, meg se mutatták. A méhlepény elég könnyen kijött már ezek után, azt bezzeg megmutatták. A varrás megint nagyon rossz volt, nagyon fájt és egy órahosszáig tartott, annyira szétszedett a babó. Akkor már reszkettem, annyira fáztam a kimerültségtõl, de takaró helyett egy jó nagy jégakkut kaptam a hasamra. Közben visszahozták a babámat, szegénykém elég kék volt és csak pislogott. 4050gramm lett és 53 centi. Nem engedték, hogy átkaroljam, mert akkor nem folyik az infúzió, ez nagyon rosszul esett. Szoptatni próbálni meg egyáltalán nem engedték. El is vitték egy perc múlva. Én meg nagyon véreztem, és a dokim se tudta, hogy miért, megnézett, hogy nem maradt-e benn méhlepény darab, de nem. Félretoltak, és még öt órahosszat véreztem, ha valaki arra járt, megnyomta a hasamat, ami nagyon fájt. Inni se kaphattam addig, amíg véreztem, pedig majd szomjan haltam. Na, akkor reggel 8-kor letoltak a szobába, ihattam is végre. Felkelni nem bírtam, annyira gyenge voltam, mint kiderült, több mint két liter vérem „odalett”. A babámat nem hozták le szoptatni, mert 3 órára inkubátorba rakták, oxigént is kapott, de végül is 6-9 lett az Apgar tesztje. Csak a feje fájt a drágámnak a vákuum miatt. Közben megjött a férjem, barátnõm, anyukám, de velük se nagyon bírtam akkor még beszélni. Valamikor délután a nõvérke kikísért zuhanyozni, de majdnem elájultam. Este fél 9-kor hozták Ádámot, de aludt, nem volt éhes, mint kiderült, addigra a csecsemõ osztályon már megetették. Így csak néztem egy órát az én kis tündéremet, aztán elvitték. Itt a kecskeméti kórházban 6* hozzák a babákat szopizni, de az kisfiam mindig aludt, fel se lehetett ébreszteni, így soha nem sikerült szoptatni, mert amikor meg éhes volt, nem hozták hozzám, hanem megetették. 3. Napra szépen besárgult, nekem beindult a tejem, be is lázasodtam, mire jött egy nõvérke, aki megmutatta, hogyan kellene kifejni. Szóval 8 keserves napot töltöttünk a kórházban, mire hazajöhettünk. Itthon nagy nehezen megtanult szopizni, igaz, hogy csak bimbóvédõvel hajlandó, úgy megszokta a kórházban, hogy van valami cumiszerû a szájában. Tejem van rengeteg, azon kívül, amit Ádám eszik, naponta egy litert rakok el a fagyasztóba. És nagyon szép, aranyos baba, néha a kakilás nehezen megy, olyankor fáj a hasa, sírdogál, de egyébként nem sírós. Eszik, nézelõdik, alszik. Hason már nagyon szépen tartja a fejét és hason is alussza a legjobbakat. Öltözni, pelenkázódni nem nagyon szeret, fürödni viszont igen, az határozottan tetszik neki. 3-4 óránként eszik, próbál „beszélgetni” velünk, Ó, meg E, ezek nagyon mennek neki, meg folyton a nyelvét nyújtogatja ránk.

Bocsika, kicsit hosszú lett! De kívánom, hogy Nektek könnyebb szülésetek legyen! Van Ádámról kép a profilomban, amin 10 órás, kicsit még megviselt állapotban van.

Sziasztok és további jó pocaknövesztést mindenkinek, vigyázatok a babátokra és magatokra!

Betti és a holnap egy hónapos Ádám

Kép

Betti
fodbetti

fodbetti Kép

Gratulálok Ádámhoz, sok szenvedés árán is de ahogy elnézem, megérte. Megható amit leírtál. Kicsit aggasztó, ahogy történtek a dolgok veled a kórházban, igazán lehettek volna együttérzõbbek is. A bimbóvédõrõl nem lehet már ilyenkor leszoktatni a kicsit? Vagy már késõ?

Sok boldogságot!

myssnia
30(éljeeeeen)
myssnia
Budapest XI. kerület

fodbetti Kép

Gratulálok Ádámhoz, sok szenvedés árán is de ahogy elnézem, megérte. Megható amit leírtál. Kicsit aggasztó, ahogy történtek a dolgok veled a kórházban, igazán lehettek volna együttérzõbbek is. A bimbóvédõrõl nem lehet már ilyenkor leszoktatni a kicsit? Vagy már késõ?

Ja! Közben láttam az albumban rólad is képet és megismertelek még a gimibõl. De lehet, hogy már volt korábban errõl szó. Kép
Sok boldogságot!

myssnia
30(éljeeeeen)
myssnia
Budapest XI. kerület

Myssina!

Köszi szépen! Hát a kórházi körülményekrõl még annyit, hogy én nem hibáztatom õket, mert kb 25-30 frissen szült kismamára jutott kettõ, éjszakára pedig egy(!) nõvérke, akinek egyszerre kellene segíteni szoptatni, fejni, kaját osztani, ágyat húzni, kísérgetni zuhanyozni, segíteni mindenkinek az ügyes-bajos dolgával. Szóval nagyon kevesen vannak.
Próbálom leszoktatni Ádámot a bimbóvédõröl, ha akarja, tud nélküle is enni, de ha nem akarja...Ha elveszem, sír, ha visszaadom eszik szépen.Hát ha így, akkor legyen így, csak egyen.
Nem, errõl még nem beszéltünk, hogy megismertél még a gimibõl! Én a félegyházi Móra gimibe jártam! Így is ismerõs vagyok? Mert én néztem a profilodat, de nekem Te nem vagy ismerõsKép De szép nagy pocid vanKép Nekem 39 hetesen volt ekkora!

Betti

Kép

Betti
fodbetti

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?