A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Kindernay...
Ezzel bajlódtam én is. az URL kódot kell az aláíráshoz csatolni, engedélyezni a HTML-t és akkor oké....

Kép
zsuzsi**

Sziasztok!
Folyamatosan olvaslak titeket (alig bírom a tempót :D ), de csak ritkán van időm írni.
Üdv az újaknak. Jó hogy így gyarapodik a társaság és gratula a babókhoz. :)
Bocsi, ha okoskodásnak tűnik, amit most ismét leírok, dehát szakmai ártalom.
A toxot vizsgálni lehet, de nem kötelező. Sok a tévhit vele kapcsolatban. Nem olyan könnyű azt elkapni (szerencsére terhesen sem). A macska, ha fertőződik összesen 6 napig üríti a petéket. Egy több éve csak lakásban tartott macskánál nagyon-nagyon minimális az esély a fertőzésre. Cipővel vagy pl nyers hússal kellene bevinnünk a petéket és ferőzni a macskát.
Én gyerekkoromban nyalta-faltam a falusi macskákat, nap mint nap 5-6 macska minimum megfordul nálam a rendelőben, mégis 3 éve én még negatív voltam és negatív 2 kolléganőm is, akik az utóbbi 2 évben szültek.
A neg. eredmény azért nem indokolja a parát!! Sokkal veszélyesebb dolgoknak van az ember kitéve a terhesség alatt.

Andrea (kindernay): A kúp azért jó, mert helyileg hat és minimálisan kerül csak be a szervezetbe, tehát sokkal kisebb veszélyt jelent, Szájon át adott gombaellenesszerek alapvetően májkárosítóak és egyéb mellékhatásuk is van.

Eygébként hál istennek nálunk minden oké. Szombaton láttuk a picit, de részletesebb Uh majd 24-én lesz. Már alig várom. Nálnk még mindig titok a gyerkőc. 27-én lesz a bejelentés a szülőknek.

Ancsa
Kép
ancsa00

Na, csajszik, mára ennyi!

Jó volt veletek, de végeztem a munkahelyemen, így most hazaindulok. Mindenkinek szép estét!

Csók

Kép
zsuzsi**

Zsuzsi köszi, megpróbálom, de nem tudom hol lehet a HTML-t bekapcsolni...

Ancsa000 köszi, istennő vagy, tiszta ideg voltam, mert megijesztettek, volt egy hölgyemény, aki tényleg cicákkal volt körülvéve , és vírusos lett.... Nálam a cicák ki-be járnak, van kutya is, meg mindenféle állatot befogadok... ezért tojtam be....
A kúppal kapcsolatban meg csak kibírom... Ultrogestant (kúp, vetélés miatt) kellett 10 hétig nyomnom napi 3x1 alkalommal, a végére már az is felsértett, most meg ez a kemény vacak. Mindegy kibírom!

Nálatok hogyan kell, milyen időközönként menni az orvoshoz?
Pl. nekem a 12. hét, aztán 16. hét....

Ancsa a baba nemét még én sem tudom, pedig itt már sokaknak a 12. héten megmondták! Lehet, hogy erre is rá kell kérdeznem... :?
Te kisfiút vagy kislányt szeretnél?

Andrea
Kép
kindernay

Kindernay,

Az Istenhegyi géndiagnosztikai központban csinálnak 1 lépcsős tesztet (kombinált teszt a neve), UH+vérvétel. 28 e ft, és 1 óra alatt megvan az eredmény.
Én ma voltam, minden ok :) .Gyors volt és profi.

Azt mondta a biológus, aki elemezte a tesztet, hogy ez pontosabb eredményt ad, mint az AFP. Ott sok a hamis rossz eredmény.

Viszont az AFP kötelező, de ha ez az első trimeszteri teszt negatív, nem kell annyira izgulni.

Kép
gabi
blur

A nemét nem tudjuk, és a párom nem is akarja tudni előre. Én viszont nagyon, így megígértem hogy nem lesz semmi ráutaló magatartás. Pl nem veszek rózsaszín cuccot előre :D
Én nagyon-nagyon-nagyon kislányt szeretnék.

A macskaalom (ha van ) takarításnál húzz gumikesztyűt és úgy cseréld, hogy ne porozzon, pl. húzd rá a szatyrot az egész tálcára és úgy borítsd bele. Bár a jófajta almok ma már pormentesek.
És nyugi, csak egy alapvető higiénia kell és nem most puszilgasd a macskát, se a kutyát! Férgességet sem kell beszedni sem terhesség alatt, sem máskor.

Ancsa
Kép
ancsa00

Köszi Ancsa, a higiénia megvan, puszi nincs, csak kis dédelgetés... meg folyton kézmosás.... egyébként ugyanilyen a babavonalzóm.... :lol:

A baba nemével kapcsolatosan én szeretném tudni nagyon... a párom kislányt szeretne, nekem meg mindegy. Bár szeretnék neki kedvezni, ezért hajlok jobban a kislány felé... Tuti ezért lesz pont fiúcska!

Blur, örülök, hogy jók az eredményeid, úgy döntöttem én is megyek, a héten be is jelentkezem, gondolom az nem gond, hogy én már a 14. hétben vagyok....

Andrea
Kép
kindernay

Kindenay!

Üdv, a vonalzónál azt a kódot mentsd el, ahol az van, hogy no HTML.

Ki hogy van amúgy?
Nekem ma herpesz nőtt a számra :twisted: .nagyon úúútálom!

KépKép

KépKép
szivvi

Szia, Szivvi nincs olyan kódom ahol az van, hogy no HTML....

Az aláíráshoz kell bemásolni a kódokat, és már kettővel próbálkoztam, nekem ez a kettő van...

Jaj én meg ettől vagyok nyűgöööööööööösssss!!!!! :twisted:

Egyébként minden jó lenne, ma 2 órát sétáltam a kutyával a Duna parton... :wink:

Jaj Szivvi a herpesz utálatos, bár nekem még sose volt...
de megértelek, mert a barátnőm sokat szenved tőle.. Kitartás!

Andrea
Kép
kindernay

Ezt kaptam a vonalzómnál:

Kedves felhasználó!

Az általad készített vonalzó kódjai a következők:

HTML kód:
http://babafalva.hu">http://babafalva.hu/tickers/6js.png" alt="babafalva.hu vonalzó" border="0"/>

PHPBB kód:
Kép

Üdvözlettel:
babafalva.hu

Andrea
Kép
kindernay

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!

Andrea
Kép
kindernay

Na még1x

Andrea
Kép
kindernay

Na most mit hogy csináltál??? Már látni néha!!

KépKép

KépKép
szivvi

Kedves Mindenki!

Nagyon-nagyon elnézést kérek a sok próbálkozásért, de sikerült!
Még 1x bocsesz.....

Andrea
Kép
kindernay

Sziasztok!

Holnap 11kor gondoljatok rám nagyon. Utolsó vizsgám és persze most sem tanultam eleget,mert a Drága nővéremnek is tanulnia kell a szerdai vizsgájára ezért ma bejött a két gyerekkel,akik persze édesek,de nem lehet tőlük tanulni!
:evil:

Puszi mindenkinek és vigyázzatok magatokra!
Andrea grat a vonalzódhoz!! :lol:

Emi: Én a kismama újságban olvastam a továbbtanulási kedvességet!
Vendég

kúp: én gyno-pevaryl 150 mg hüvelykúpot kapok amióta terhes vok (2x kellett már...) ebben zsír a hordozó rakéta, ahhoz van keverve a gyógyszer. nem csíp, könnyű felhelyezni, elég hatásos, csak 3 db egy kúra. (hatóanyag: 150 mg ekonazol-nitrát)
tényleg jobb a Babónak, ha kúpot használsz és nem gyógyszert. a kúp hatóanyaga nem jut át a lepényen, helyileg gyógyít. a gyógyszer viszont ajtóstul ront a házba... Babónak nem kellenek ilyenek. :!:

ma voltam megint jógán. eddig fel sem tűnt, hogy nem csak lazítani tanít (plusz intim torna), hanem arra is, hogy a fájó rész ellazítására, a fájdalomra, és annak nyújtó hatására kocentráljunk (csak izmok, de a gondolkodás kondicionálása remélem segíteni fog a szülési fájdalmak kanalizálásában is...)

2 napig nem mozgott Ádám. :( Ma este, mikor már anyámnak hisztiztem, hogy ez a kis szenyó pocok gonoszkodik velem, akkor jól hasba rúgott... Pedig egész nap szekáltam, hogy csináljon már vmit, mert menten megőrülök, jógán is majdnem sírtam. De ő nem. Bezzeg mikor anyámnak cikiztem, akkor rögtön kikérte magának. A kis öntudatos...
Most persze bűntudatom van, hogy ennyit szekáltam. Anyám szerint túl felnőttként kezelem 8)

Molkata merre járhat?
Vendég

Sziasztok,

Bori örülök, hogy mozgolódás van nálad, én már alig várom, hogy nálam is hasonló történjen.
Olyan fura, hogy hiába látom a hasam, meg vannak jelek, valahogy mégis olyan butaságokra gondolok, hogy mi van, ha már nincs is ott, meg ilyenek....

Köszi Orsi :D

A kúppal barátkozom.. Ő és én.... ÍGy együtt.... Jó kis páros... Remélem többször nem jövünk össze.... :evil:

Most szeretnék venni Kriston Andrea féle intimtorna kazettát, könyvesboltban lehet kapni? A tornát, meg jógát pedig 5 hónaposan kezdem el, addig séta...

Sziasztok, jó éjszakát mindenkinek és holnapra szép napot

Andrea
Kép
kindernay

Kindernay, beraktalak Téged is a táblázatba, de nincs meg egy pár adat. Megírod ezeket?

Zsuzsit is beraktam.

kétfiús anyuka
babdorka

Sziasztok!
Ma egész nap továbbképzésen voltam, és holnap, meg holnapután is. :shock: Nem nagyon bírtam az ücsörgést, ráadásul tanulnom kellene, jövő héten 3 vizsgám lesz. :shock:

Zsuzsi, üdv itt!
Te is július 27-re vagy kiírva?
Akkor már hárman vagyunk aznapra :D .

KépKépKépKépKép
uxi

Hali!

Üdv az újaknak és grat a jó vizsga- és uh-eredményekhez.

NNNNNNNNNA, ma voltam először a körzeti dokinál. Ez itt úgy néz ki, h mentem fél 12-re (ezt mondta a védőnőm), minden zárva volt. :evil:

Dél körül kezdődött a mozgás, kijön egy halom védőnő, és megy mindenki a sajátjához (én a mai napra bekérezkedtem, mert szerdán nem tudtam volna menni a sajátomhoz). A védőnő morgolódott, h miért most jövök, de én csak szépen mosolyogtam. Mindenkinek vérnyomás-, súlymérés, aztán a védőnő beírta a kiskönyvekba az aktuális adatokat, leletek eredményeit. Én -mint új játékos- csak bámultam és próbáltam elsajátítani a dolgok menetét. :) A védőnő kijött egy halom beutalóval, sztem megkaptam a 6 hónapra valót, rajta a doki pecsétje. Vizeletmintát néztek (persze nem volt WC-papír a WC-ben :twisted: ) Aztán kérdezte, h miért nem voltam még vérvételen. Nem mondtam neki, h a saját védőnőm szerint felesleges, így holnap 8-ra vérvételre megyek. Este 8-tól már nem ehetek, de naggggyon éhes vok :oops: . Fél 2 körül kezdtünk bemenni a dokihoz, semmi sorszám, sorba kellett állni az ajtó előtt :evil: Már éhes voltam, szabadulni akartam. Kicsit marhavásáros hangulatom volt. Doki csak annyit kérdez, h van-e panasz, megnézi a 12. hetes uh-t. Semmi panasz, pecsét, és kint vagyok. Kb. 2 perc.
Nem tom, mi lenne, ha nem lenne magándokim :cry: De ehhez a dokihoz nem is fűzök nagy reményeket, csak pecsételjen, és neki legalább nem kell fizetni. :? 2 után végeztem.

sziasztok! szép napot!

ftüki köszi az infót, sajna én is találtam egy cikket, és nagyon elszomorított!!!!
most lenne lehetőségem tanulni erre olyan szakot kell választanom ami nem annyira érdekel (emberi erőforrásoktól eljutottam a szociálpedagógiáig), marha jó ez az állam!
50%gázáremelés, nincs tám a gyeseseknek, nincs utiktg a levelezősöknek (persze ami érdekel az ország túlsó felén van!:(), dupla gyógyszerár, vizitdíj, most olvastam a lombik is drágul és stb. :twisted:
na jó, témát lezárom :cry:

toxoplazma, én nem is tudom, hogy nekem nézték-e, van valami papírom, hogy ellenanyag negatív és javasolt xedik héten újra!

mostanában fájdogál a hasam, ez ugye normális ilyenkor??? nem görcsöl, hanem többször picit olyan...

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

Jóreggelt!
Orsi! Drukk megy a vizsgához!
Én nem tudom mi van velem, de olyan feszült vagyok :cry: Még csak fél9, de nekem már sikerült összevesznem a srácokkal. Ilyenkor meg olyan szarul érzem magam, meg rossz anyának, stb... :evil: Na megyek kiengesztelem őket, bár nem látszik rajtuk, hogy kéne, de az én lelkemnek igen. Remélem elmúlik ez a rossz :roll:

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Sziasztok!

Most megyek fogorvoshoz, tömnek úgyhogy drukkoljatok! :? Köszi

kispiskóta

Jó reggelt lányok!

Emi! (lynia, ne hari így ugye? :) )

Nekem is szúrogatott a hasam. MgB6. Jó. Tényleg. Kimondottan jobban érzem magam mióta szedegetem. Pedig nem is rendszeresen. Azért egyet be szoktam dobni általában naponta. :lol: Próbáld ki.

Orsi!

Hajrá!

Brigi!

Én is szoktam feszült lenni minden ok nélkül. Ez van :wink:
baba24

köszi Baba, vény nélküli, vagy fel kell íratni???

fúúú, fogorvos, még mindig nem tudtam rávenni magam!
pedig tuti nem lesz tömés sem nálam szerencsére, de akkor is utálom! nem irigyellek piskóta

lynia-

Emi! Masgne b6-ot vény nélkül tudsz venni! Az előző oldalon kérdeztem tőled néhány dolgot a munkaügyi központról, lehet, nem vetted észre, vagy nagy hülyeségeket kérdeztem? :oops:

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Hali!

Túl vok a vérvételen :P

Ma még elmegyek a védőnőmhöz és a körzeti dokimhoz. Remélem, holnap már mehetek dolgozni!

Haliho!

Nálunk a toxoplazmat kötelezően megcsinálják.. :roll:

Nemtom, hogy mennyire könnyű vagy nem könnyű összeszedni a húgomnak sikerült megkapni szobacicától..na mindegy..ennyit a toxo-ról..no para

Brigi!
Van ilyen feszkós nap..ma én sem vagyok a toppon annyira..néha széttudnék ütni egy boxzsákot...pedig semmi okom nincsen rá..csak úgy szimplán rámtör :twisted:

Basszus ma a villamos megállóban egy hajléktalan csak úgy tréfából utánam köpött, hogy miért?? pedig mégcsak rá sem néztem..így adjak nekik pénzt..(mert szoktam) :shock:
torolve_20131003125716

Sziasztok Lányok!

Olyan szép nap van ma! Viszont nem 27-ére, hanem 28-ára vagyok kiírva. Lehet, hogy a vonalzón valamit elszámoltam? Vagy mi? Nem tom.

A fogorvos nálam is mumus... de sajna el kell mennem :(

Kép
zsuzsi**

Hihi, csináltam még két vonalzót, mert nem tudom, hogy fiú lesz-e vagy lány... De lehet, hogy ez már sok lesz :)

Kép
zsuzsi**

Zsuzsi!

Hát ez jó, milyen kis vicces vagy ma Kép
torolve_20131003125716

Hááát, jólesik néha... csak mindenkinek az agyára megyek. Csak néha rámtör ez az őrült boldogság... :P

Kép
zsuzsi**

Zsuzsi: Örömködj nyugodtan! Nekem tetszenek a vonalzóid. Én ma egyébbként szörnyen lehangolt vagyok :cry: Nem értem semmi okom rá... Legszuvesebben aludnék, de azt ugye nem lehet :oops:

brigi73

Brigi, ne búsulj, velem is előfordul néha az is, hogy iszonyúan kész vagyok, és semmi okom rá. Ne aggódj, ez természetes, dehát neked mondjam?

Kép
zsuzsi**

Brigiii!

Küldök egy kis energiát, hogy feldobódj picit! Kép
torolve_20131003125716

Kép
torolve_20131003125716

Zsuzsi, Gurgula: Köszi, aranyosak vagytok Kép
Tudom én, hogy természetes, csak annyira rossz... És ittvan ez a két édes kölök, nekem meg semmi erőm hozzájuk most. Na ez mégjobban elkeserít :cry: Na nem depizek toivább inkább eszem egy kis csokit Kép

brigi73

fúú, nekem a durci, veszekedés, ingerültség a Párommal szemben jön ki. ijesztő. mindig is nagyon jóban voltunk, mostmeg pláne... de olyan mérges tudok rá lenni, szinte ok nélkül. ha találok okot, felfújom. sokszor már én is elröhögöm magam, de néha rettenetes tudok lenni. hétvégén azért üvöltöttem vele torkom szakadtából, mert az állandóan feldőlő üres üvegeket pakolgatta, én meg megőrültem a hangjuktól. olyan volt, mintha az idegszálaimon koppantak volna a flakonok. kértem hagyja abba, de ő meg rendet szeretett volna csinálni (phö, micsoda igények). aztán elkezdtem kajabálni, hogy nem igaz, hogy nem érti meg... először visszakiabált, aztán elkezdtett röhögni. na, akkor meg azon kaptam fel magam....

a mi kapcsolatunkban ezek a felesleges körök sosem voltak.... lehet, h terhes vok? :roll:
remélem kibírja velem. szegény elég sokat kap... pedig nagyon jó apuka, mindig beszél a gyerekkel :lol:
Vendég

Hát Bori, én is mindig a férjemen töltöm ki ezeket a kis hangulatingadozáseredményeket:)
Elég jól viseli egyelőre :)

Kép
zsuzsi**

bori!!

ismerős amit leírtál..bár mostanában már nem kiabálok torkom szakadtából...de ilyen apróságok baromira fel tudnak engem is cseszni egy-egy pillanatra. pl. ahogy zörög a földimogyorós zacskóval TV nézés közben..meg ahogy töri a mogyorót..ááááááááá. amitől én még hülyét kapok az a szöszmötölés :lol:
torolve_20131003125716

Sziasztok,

Pálinkás jóreggelt! Vagy szép napot?!

Nekem is fájdogál a hasam, és egész nap csak aludnék.... Bár nekem jó dolgom van, mert meg is tehetem, úgyhogy ma egész nap aludni fogok! :evil:

Bejelentkeztem a négymarkeres gen. vizsgálatra jan. 30-án megyek sajnos kicsúsztam már a 14. heti vizsgálatról, ezért a 15-16 héten kell mennem..... illetve megyek 4D-re is februárban. Ah megnyugodtam, teljesen normális volt a pacák (Istenhegyi Génd.) mindent elmagyarázott, komolyan mondom ez már könnyebbség, hogy az ember tudja, hogy "majdnem " minden vizsgálata meglesz 80-90%-os pontossággal.

Babdorka: visszalapozok, hogy milyen adatok kellenek, és küldöm...

Ná: micsoda szép napod volt tegnap! Erről beszéltem én is a totál fejetlenségről... :idea:

Brigi és Gurgula: küldök egy mosolyt, hátha jobb napotok lesz :lol: (én ma olyan se-se vagyok)

A fogorvoshoz egy kalappal, jövő héten megyek én is, de nálam a végén már érzéstelenítő nélkül tömtek... Elegem volt a sok injekcióból...

Na megyek még felhívok pár orvost és mindenkihez bejelentkezem... :roll:

Andrea
Kép
kindernay

Köszi Kindernay!!

Alukáljál csak, szép álmokat!! Kép
torolve_20131003125716

brigi, bocsi nem vettem észre, mindjárt visszaolvasom

lynia-

húúú. megnyugodtam... :wink:

Volt nekem is torkom szakadtából kiabálós időm.

Mostmár jobb, ha valami nem tetszik, sírva fakadok. Mint egy kisgyerek legörbül a szám és pitymergek. Először párom (merthogy ugye az idegei is lehetnek feszültek) rámnéz és közli: Nehogy elkezdd! Majd kinevet (persze én zokogni kezdek, hogy miért nevet ki nem viccesen, sírósan zokogok) Majd ha minden jól megy, akkor az ölelgetés közben magamhoz térek és elpirulva letörlöm krokodilkönnyeim... :lol:

Számomra a legaggasztóbb hisztis okom:
Én már félálomban vagyok, a párom fordul, vagy helyezkedik és én szétrobbanás határára kerülve közlöm vele, hogy

ne ficeregjen annyit, nem lehet tőle aludni, meg vegye halkabbra a tv-t.
mire ő: kikapcsolom baba, aludj. Én: Nem kell. Ne kapcsold ki csak úgy tudok elaludni, ha szól... persz ez mind morgás...... :roll:

szegény. szokta mondani, hogy mi lesz, ha meglesz a kis törpi, majd egyik itt hisztizik a másik meg ott.... :wink:
baba24

szóval a bejelentett címed szerint menj, mert a lakcímkártyát kérik, a lényeg az! aztán ha elköltöztök, és már be is jelented azt a címed, akkor az ottani kirendeltségre is mehetsz, szólsz és átkérik az anyagodat
a babát szerintem mondd, és akkor ha rendesek nem küldözgetnek álláskeresésre meg ilyenek, mi is beírjuk megjegyzésbe, és kíméljük őket a "hülyeségeinktől"
te most amúgy ellátást igényelsz majd??? azt gyes mellett nem lehet, max tanfolyamot véágezni aztán annyi

lynia-

na a morgás nálam is megy, tegnap az nem tetszett, hogy a fűtést picit feltekerte, engem meg ahogy beléptem megcsapott a meleg, és húúúú, utálom, nem tudok melegben aludni nem kapok levegőt!

még valami, ha már erre felé járunk más nem változott nálatok? engem aggaszt a nemi életünk :oops: nekem valahogy nem megy mostanság, ő meg azt szajkózza, hogy jó kifogás a baba

lynia-

Emi! Köszi! Ellátást szeretnék igényelni! GYES-en pedig apa van :wink: Pont ezért! Így mehet igaz? Az ellátás összegét nem tudod véletlenül? Meg ugye jogosult vagyok? 2003augusztusában szültem a Marcit, de már februártól táppénzen voltam! A munkaviszonyom folyamatos 2000januárja óta, majd most 19-én fog megszünni. Ja. és milyen papírokat vigyek, hogy ne keljen kétszer mennem :oops:

brigi73

én másfél hónapja sztrájkolok... illetve nem sztrájk. eccerűen nem érdekel...
Vendég

Na nálam meg épp fordítva, terhesen még jobb :lol: Lehet, hogy ezért van ennyi gyerekünk? :lol:

brigi73

Emi: nálunk apa nem követel semmit mostanában, rendes tőle, mert nekem sem megy. Lehet, hogy pszichésen... Bár az első három hónapban nem is nagyon javasolják.

Kép
zsuzsi**

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?