A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Vesm! Irj privát levelet v. a topicba Szakbarbárnak, ö tud segiteni, nagyon profi http://forum.index.hu/Article/showArtic ... a=44115923

Timika! Erröl is már volt itt többször szó, nem akarok vitát, elég annyi én EDA-t nem engedek, akkor sem ha eröltetik, ragaszkodok az altatáshoz. Szerintem nem veszélyes a babának sem, lelkileg egy ébren végzett mütét nagyon megviselne, kizárt hogy vállalnám. Amugy eleinte nem mély altatás van, pont a baba miatt, csak amikor kivették akkor kerül a beteg mély altatásba, nekem ezt mondta az orvos. Bár ha rögtön mélyen altatnának engem az sem érdekelne. (amugy ettöl nem is félek mert már 8x altattak nekem nem volt kellemetlen élmény)

Katica! De jo látni téged is, mi van veletek? Kincsö már ovis? Hova jár?

Kép

Kép

Karmen
karmen

Csajok!
Látom nem csak engem foglalkoztat az epidurális dolog és ugye míg a klinikán ez teljesen természetes, addig a kórházban sajna nem! Mi holnap megyünk egy aneszteziológushoz a kórházba, h megbeszéljük vele, h hogyan lehetséges ez mégis. Mert én még mindig nem tudom, h akarok-e és sztem csak a szülés közben fogom érezni...az meg, h ha netán császárra kerül a sor, akkor nem akarom, altassanak!!! :o
Kíváncsi vagyok mit mond majd és egyáltalán mennyi lesz a tarifa, merthogy a két szép szememért biztos nem jön nekem be!! :(

Esetleg valaki fogadott már föl így anesztenst és mennyiért!!! S.O.S

Kép
gyanixi

Sziasztok!

Először is:
gyönyörűek a babócák, egytől-egyig! :lol:

Kórház és epidurál:
lehet kérni, csak szólni kell előre, ki kell tölteni egy űrlapot, 10.000 ft és akkor bármikor bejön az az anesztes, akinek van szakvizsgája ahhoz, hogy beadja. Legalábbis nekem a dokim még októberben ezt mondta.Ha császár lett volna, akkor nem kell fizetni.Ezt is a doki mondta.Ja, én eda nélkül szültem, de nem azért mert sajnáltam a 10.000 ft-ot.ki lehet bírni!Hogy miért így van, azt nem tudom!Inkább ez a szomorú.De van a kórházban is!

Kicsit erősnek tartom, hogy jobb is ha bezárják őket, hiszen az ápolók és a szülésznők emberfeletti munkát végeznek és emelett nagyon kedvesek! Ha bezárják az osztályt, ők az utcára kerülnek.Szerintem ezt ne kívánjuk senkinek!
Bocs Zozo!

Rólunk:
megkaptuk a 3.hós oltást, már 6300 grammok és 63 centik vagyunk! :lol:
Továbbra is nagyon jó baba, eszik, alszik és átalussza az éjszakát!
Olyan édes, most már foglalkozni kell vele!Játszik, gőgicsél, nagyokat mosolyog! :lol: Zabálnivaló! :lol:
Voltunk babaúszáson is.Jól bírta, de ő egy fél óra múlva elfáradt!Gondolom, ahogy nő úgy bírja majd tovább.

Zitacicu!
Beszéltél vele? Tud segíteni?

Kép

Csibe, Gábor és Péter

Kép
Kép
csibe78

Sziasztok!
Örömmel tudatom,hogy megnyitottuk Szeged első thai masszázs szalonját a Viktor Hugo utcában a Palánk és Virág cukrászda között!4 thai lány dolgozik nálunk,5 féle masszázsmódot végeznek,tradícionális thai masszázst,olaj-,fej-,nyak-,váll-,láb-,és herbál masszázst.Többen is kérdeztétek régebben itt,hogy tudunk-e a környéken hasonlót,ezért írok most ide.Különösen ajánljuk a herbál masszázst,mely felmelegített gyógynövényes zsákocskákkal történik és kitűnően gyógyítja a szülés utáni depressziót,és ezzel járó fáradtságot.Ezt használják leginkább thai nők szülés után.De a többi kezelés is felüdülést és jó közérzetet ad.Ha érdekel,kérdezzetek tőlem emailben!t-i.@freemail.hu.A weboldalunk www.sunrisethai.hu lesz,most készül.
Szeretettel várunk minden érdeklődőt!
Ezzel kapcsolatban ma este lesz egy riportja a páromnak 17.45-kor a 93,1-en,a rádióban.
Üdvözlettel :Ildi
ildi10

Sziasztok!

Néhányan még biztosan emlékeztek rám.....
Lányok! Segítséget szeretnék kérni, Enikő nálad már bepróbálkoztam :D , szóval: tudja véletlenül valaki, hogy Szegeden hol lehet kapni Holle termékeket? Néhány helyen már néztük, de mintha a marsról érkeztem volna.....

Előre is köszi a segítséget

Nyúlanyó+Tamás Botond (2006.03.14.)+Viktória (2003.04.21.)

[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/3ud.png[/img:5b8b07f275]
[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/4qv.png[/img:5b8b07f275]
nyúlanyó

Csibe :) Amennyire tudom át fogják venni őket a klinikán (legalábbis sokat közülük). Nagyon édes Gábor és látványosan nő!!!

Karmen :) Pedig egyáltalán nem gáz!!! Nem látsz semmit és érezni csak annyit érzel, hogy az elején kicsit rázzák a hasad! Én meg attól lennék lelkibeteg, ha át kellene aludni a saját szülésemet :roll:

Nyúlanyó :) Ha ugyanarról beszélünk (bio kaja), akkor Vidra u-i biobolt. Ha nem, akkor bocs.

KépKép

KépKép
timika

Megkérdezhetem, hogy mi a véleményetek a védőoltásokról? Szerintetek beadatjuk neki a Meningococcus C-t?

KépKép
esztermoro

Lindike ma megtette élete első önálló lépéseit!!!!! :) :D

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Sziasztok!!!

Nekem megvolt ma a délutáni programom, ugyanis tetűt irtottam a csajokból :evil: :shock: :cry: Ma vettem észre hogy valami mászik Viola hajába :( Az ő hajába nem volt sok, kb 4-5 darab élő és 2-3 db serke. Remélem ő már okés lesz! Bogiéba viszont volt rendesen:( Először észre se vettük :( Ekkora pancsert mint én :( :shock: :evil: :evil: :evil: :evil: :oops: :oops: :oops: :oops: Felhívtam a védőnőt, azt mondta hogy mindenfelé rengeteg tetves gyerek van:( és hogy ezt nem lehet elkerülni :(
Az a dúrva hogy amióta az oviban szóltak, hogy fejtetűjárvány van, azóta kenem a csajok haját NIX-el megelőzés miatt!!!!!!!!!! Legutóbb a két ünnep között kentem le őket! Ennyit ért :evil: :evil: :evil: Azt mondta a védőnő cserélgetni kell szereket, de már mindre immunisak ezek a dögök! :evil: :shock: :cry: Most kitaláltuk anyuval, hogy Szabadkán veszünk valami tetűírtót, hátha a magyar tetvek ahhoz nincsenek hozzászokva :lol:
Egész délután a Bogi haját cseszegettem, szegény már sírt, de én is :( egyenként lehuzigálni azt a sok apró szart a hajtőről, nagyon brutál, senkinek sem kívánom!!! :cry: :shock:
Ma 2 féle szerrel kentem le őket, és lekezelés után is még ÉLTEK!!!!!!!! Ez a nagyon durva, elvileg az élőket ezeknek mindnek ki kéne nyírni! Hát cseszték!!!!!!!!!!!!
:evil: :evil: :evil:
Úgyhogy ágyneműt főztem ki, majd mostam, meg az összes alvós cuccot, plüssöket....stb 2 géppel mostam ki,de van még egy csomó+mi ágyneműnk, de már nem tudtam hova terigetni! :( Úgyhogy be vannak hajigálva a mosógépbe indításra készen...majd holnap....
A Boginak ráadásul garatgyulája van+lázas, tegnap az ügyeleten voltunk. Benyelte ezt a legújabb vírust minek köszönhetően múlt héten mindössze 6 gyermek volt a csoportjába a 26ból! :shock:
Úgyhogy az oviból elegem van. Bár gondolom ez minden oviban így van, ragasztják egymásra a gyerekek a sok mindent....... :( :cry:

Hja holnap megyünk a fodrászhoz levágatom Bogi haját, én ezt még egyszer nem csinálom végig :( :evil: és holnap újra lekezelem őket, meg holnapután is, tutira akarok menni!!!!
Nem értem, hogy terjedhet ez ennyire? Sztem nem szabadna közösségebe engedni akkor se a gyereket ha serkéje van, ugyanis az előbb utóbb kikel :( mert oké hogy az élőket kiirtottuk, de a serkék olyan picik, csak jó szemekkel, jó fénynél extra sok türelemmel és időráfordítással lehet őket egyszerre mind kiszedni :( :evil: Úgyhogy én a héten még többször átnézem a fejüket és csak a teljes "gyógyulás" után viszem őket közösségbe! Minden szülőnek így kéne és akkor megállítható lenne ez a rohadt fejtetű terjedése. Hja na meg akkor ha nem 1300 ft lenne a tetűírtó szer! :shock, mert nem mindenki tudja megvenni :( Bár lehet h van olcsóbb passzolom...

Infók a tetűről akit érdekel:
http://www.weborvos.hu/cikk.php?id=92&cid=27149

Érdemes figyelni a közösségbe járó gyerekeket, mert mint a példa mutatja, rendszeres lekenés mellett sem lehet megelőzni :(

Úgyhogy így hirtelen nagyon elegem van, elég szar napjaink vannak :(

Remélem mindenki jól van!!!

Melinda: Gratula Lindi első lépéseihez! :D Ügyike :)

Nyúlanyó: Még mindig nem tudok neked segíteni, de mostmár Timi által legalább tudom mi az a Holle :lol: Életemben nem hallottam róla :) :oops:

Léptem, olvasok a csajoknak!
Jócaka

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Enikő,
húúú, ez klassz lehetett! :(

Melidna,
gratula Lindikének! :)

Karmen,
750 m2 körüli, itt van Marostői városrészben az is, nem megyünk messzire, tőlünk pár 100 méter (gyalog 10 perc)

vesm,
gyed témában keresd Szakbarbárt itt, írhatsz neki mailt is ő, tuti profi

http://forum.index.hu/Article/showArtic ... a=63237876

Gira,
passz, Boldi nálunk is 5 hósan kergült meg, azóta is tart, rohadt kemény..... a teendőket akkor csinálom, amikor alszik, ez van, hulla vagyok

nálunk Jozsó meggyógyult, de mára Boldi kezdte, meg apa is 3. napja, én még egyelőre tartom magam, sztem nem túl sokáig, anyukám is beteg már

a mai altatásunk így zajlott :D

Boldi nagyon lázas, pedig ő nem szokott, felment neki 38-ra, kapott kúpot, altatás nagy nehezen

10 perc múlva ordítás: lázmérés, 41 fok, fürdés

erre felébred Jozsó 10 perc alvás után, hogy ő is jön fürdeni, szuper

Jozsót visszaaltat (legalábbis azt hittem, hogy sikerült), Boldi ordít, Boldi nagy nehezen újra visszaaltat, lejövök, hogy szusszanjak, meg átutaljam az átutalnivalókat némi késéssel, vasalás ráér, majd takinénit elhívom, stb.....

újabb pár perc Jozsó énekel Boldi ágya mellett pucéran, Boldi ordít, Jozsó büszkén közli, hogy felébresztettem a babát "Páj kata pétej, jó jeggejt......"

én meg őszülök.........

Jozsót becseszem a tv elé, Boldit visszaaltatom, lejövök és mi fogad?

Jozsó kiöntött egy doboz narancslevet (nem kiöntött, szétlocsolt, mindenhová), a dolgozószobában (itt szokott tvzni) kipakolta a fiókokat, szétdobálta a cdket, iratokat és közli, hogy "Mama dógoztam", és nevet hozzá

most jött el az a pillanat, hogy ha lenne itthon cigi, rágyújtanék!
Vendég

Sziasztok!

Dancsi, őszintén jót mosolyogtam a "sztorin", de ha a helyedben lettem volna, azt hiszem bőgtem volna, mint az anyátlan borjú.

Kármen, ma "olvastalak" a Délmagyarban.

Timi, na nekem pont a hasrázogatás nem hiányzik. Egyébként ha a módszer egyenlő az érzéstelenítéssel, akkor mindent érzel, csak nem fáj. Legalábbis nekem mikor az ujjamból szedtek ki egy azótasetudommit, akkor én éreztem, ahogy a doki babrál, csak fájdalom nem társult a művelethez. Kicsiben még OK volt, de nagyban nem vállakoznék rá, ha nem muszáj. Lehet utálni, de nekem ennyit nem ér meg, hogy lássam a gyerekemet. Persze természetes szülésnél elvárnám, de csaszinál...

Enikő, egyetértek veled. De sok szülő még a fáradságot se veszi, hogy átnézze a gyerekét, nemhogy vegyen valami tetűirtó szert. :( Egyébként minket még az óvónénik ellenőriztek, kár, hogy ma már nincs rá idejük, erejük, stb.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Jó reggelt!

Érdemes elolvasni,ma kaptam ezt a levelet.

Nem egyszer azt hisszük, a kilók maguktól távoznak. Persze akadnak olyanok is, akik azonnal diétába kezdenek. Mindkét módszer (a várakozás és a diéta) tévhiteken alapul. A szülést követően megmaradó túlsúly csak ritka esetben okoz problémát, hiszen teljesen természetes jelenség. A várandósság idején lehetetlen ?pont annyit? felszedni, amennyire a babának szüksége, így csak ritka esetben nyerjük vissza szinte azonnal ideális súlyunkat.

Diéta? Tilos!

A szülést követő szoptatási periódusban baba és mama érdekében tilos a tablettákkal, diétával járó fogyókúra. A testmozgással történő súlyvesztés nem okozhat gondot, de természetesen csak akkor engedélyezett, ha az anyuka állapota megengedi azt. Diéták, és önmagunk túlhajszolása helyett válasszuk a napi rendszeres testmozgást, és fogyasszunk egészséges ételeket. A friss zöldségek, gyümölcsök, a kevesebb zsírfogyasztás természetes súlycsökkenést eredményez, ugyanakkor nem gyengíti le a szervezetet, és a szoptatásra sincs káros hatása.

Testmozgás

Egyes tévhitek szerint szoptatás alatt tilos a testmozgás, és a szülést megelőzően felszedett kilók a baba megszületését követő 2-6 hétben maguktól eltűnnek. Az igazság az, hogy maga a szoptatás hatalmas mennyiségű kalóriát emészt el, ráadásul a baba miatt megváltozott életmód is hozzájárulhat a fogyáshoz. Az azonban tévedés, hogy mindenki visszanyeri eredeti súlyát néhány héten belül. Szintén nem igaz a feltételezés, hogy a szoptatás időszakában tilos a testmozgás.
A szülést követően egy bizonyos időre szüksége van a szervezetnek, hogy regenerálódjon. Ez idő alatt nem szabad megterhelő gyakorlatokat végezni, és a sok pihenés is segíthet. Ezt követően azonban nemcsak szabad, de kifejezetten hasznos lehet a könnyed testmozgás- egy kevés úszás, vagy éppen a mindennapos séta.

Tiltott módszerek

- Szoptatás idején a legtöbb étel, ital, tabletta bekerül az anyatejbe, így tilos fogyasztószereket alkalmazni.
- A kalóriaszegény diéta okozhatja az anyatej mennyiségének csökkenését, minőségének romlását is, de az édesanya szervezetét is megterhelheti. Hasonló diétákat csak akkor szabad választani, ha az édesanya már nem szoptat.
- A természetes fogyasztószerek (gyógynövények) alkalmazása orvosi engedélyhez kötött. Hatása egyénenként változhat, s egyes gyógynövények a babára is hatással lehetnek, így mindenképpen ki kell kérni az orvos tanácsát.

Fogyókúra- mikor?

Fogyókúrába mindenképpen csak a szoptatási időszak vége után érdemes kezdeni, hiszen maga a szoptatás rengeteg kalóriát emészt el. A diéta könnyen legyengüléshez vezethet, s az anyatej minőségét, vagy mennyiségét is csökkentheti. A túlsúly, szülést követően nem szégyen, hanem természetes jelenség.

Szerző: Kókai Kata

Készült: 2007-01-11 23:23:22

Kulcsszavak: diéta, fogyás, szülés, szoptatás, táplálkozás
Kapcsolódó cikkek:
Egészségdiéta
Túlsúly és diéta
Dr. Atkins forradalmi diétája
SPECIÁLIS DIÉTA
Szoptatás és táplálkozás
Turbó diéta - gyors fogyás egészségesen
A fogyás az agyban dől el
Fogyjon Ön is védőoltással!
Gyógynövényekkel felvértezve a betegségek ellen - Galagonya
A tejzsír nem káros, sőt...
Kismamák petíciója az egészségügyi miniszterhez
Ina May Gaskin: ÚTMUTATÓ SZÜLÉSHEZ
Szülés harmincon túl
Orvos választás
Otthonszülés Napja
Depresszió és hangulatingadozás
Apás szülés
Változások, szülés után
Az utolsó hetek
Mikor szüljünk?

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

Jó reggelt!
A tegnapi nap után azt hittem már rosszabb nem lehet, hát lett! :( Este Bogi bealudt, olyan 3/4-ed 10 fele arra ébredt hogy nagyon köhög. Öklődött, már ismerem a szitut, rohantam be a lavórral...épp időbe mert rögtön hányt is :( Aztán 2 hányás között kitámogattam a vécébe, de a szagok, látvány...stb miatt rám is rámjött a hányhatnék, úgyhogy duettbe nyomtuk a Bogival bakker! Így utólag vicces :lol: akkor nem volt az :evil: :cry:
Aztán egész éjjel köhögött, kb 3kor átmentem a másik szobába aludni, de annyira köhögött (folyamatosan) hogy nem bírtunk, se ő se én. Most voltunk a dokinál, a tüdeje tiszta teljesen negatív, a garata miatt köhög, ingerli :( Egy valag gyógyszert kell szednie szegénynek :( Annyira sajnálom!!! Jöjjön már egy kis mínusz 10 fok hogy pusztuljanak meg a vírusok és monnyanak le! :evil: :evil: :evil:

Fodrásznál is voltunk, hajakat levágattam, Violánal elállóbb lett a füle :lol: , Bogi nagyon édes kis gomba frizurát "kapott" :) :lol:
ma hajlekezelés csapó kettő következik! Addig minden nap lekezelem, amíg úgy nem látom, hogy kipusztult mind.... :evil: Támadááááááááááááááááááááás a tetvek ellen :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Dancsi: Bakker, ez a gyerek ez kééééééééééééééééééész :lol: :lol: :lol: Én nem is tudom mit csináltam volna vele :lol: :lol: :lol:
Hogy vannak a fiúk????????????

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Timika, köszi az infót, tuti egyre gondolunk :D

Sok betegnek gyógyulást!

Nyúlanyó+Tamás Botond (2006.03.14.)+Viktória (2003.04.21.)

[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/3ud.png[/img:5b8b07f275]
[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/4qv.png[/img:5b8b07f275]
nyúlanyó

Katicabogár!
Már régóta izag ez a hátamra kötés dolog... má Rékánál is gondolkodtam, de fogalmam sincs hogyan kezdjek neki egyedül... :roll:
Mosószódát nem találtam még :(

Eszter!
Én védőoltás-ellenes vagyok, kizárólag a kötelezőket adatom be, bár azt se jó szívvel. Szerintem durva beavatkozás a gyerek szervezetébe, és egyáltalán nem bizonyított a hatásossága, az meg pláne nem, hogy egész életében védett lesz.
Aki viszont fél, vagy úgy érzi, egy esetleges fertőzésnél önmagát okolná, ha nem adatta volna be, az adassa be!
Vendég

Enikő,
jobbulást Boginak, nálunk is ez volt, takony, köhögés, majd láz, tűdő tiszta, torok nem piros

doki szerint 3 napos vírus, Jozsónál 3 nap volt, apa is láztalan ma (ez neki a 4. nap), Boldinak van még 2 rossz napja

mi nem kaptunk gyógyit, saját felelősségre nem adtam be az antibiotikumot, vártam még egy napot és jól tettem
vagyis kaptak köptetőt, éjjelre sinecodot, nasivint, a szokásos
Vendég

[quote="ildi10"]S írta:ildi10ziasztok!
Örömmel tudatom,hogy megnyitottuk Szeged első thai masszázs szalonját a Viktor Hugo utcában a Palánk és Virág cukrászda között!4 thai lány dolgozik nálunk,5 féle masszázsmódot végeznek,tradícionális thai masszázst,olaj-,fej-,nyak-,váll-,láb-,és herbál masszázst.

Sziasztok! Új vagyok még. Nagyon érdekel a thai masszázs, nagyon rámférne! Jártam már talpmasszázson, voltam testmasszázson, de ezt még nem próbáltam, de jókat hallottam róla. Ildi!Telcsiszámot tudnál adni, hogy hol tudnék bejelentkezni?
A következő írásomban bemutatkozom!

Sziasztok! Solvay
solvay32

Sziasztok mégegyszer!

Nos, mi is Szegeden élünk. Van egy 10 éves kislányunk és 6 hónapos iker fiaink :lol:
A vonalzónk most készül :wink:
Nagyon szerencsések vagyunk, úgy érzem!
Szegeden a II.Kórház Nőgyógyászatán szültünk, természetes úton, papás szüléssel.
A fiúk még szopnak, nagyon fejlődnek. Péter - aki fejjel bújt ki, 3080grammal, nos ő már 9 kg felé halad, Csabi, aki meg farral született, 2490grammal, ő pedig 8 kg felé araszol :lol:
Péter átalussza 3 hónapos kora óta az éjszakát, Csabócám próbálkozik, több-kevesebb sikerrel :roll: Ő sajnos cumizik, és néha nem találja a cumit, amiért segíteni kell neki, de 1re többször rátalál és csicsikál tovább. Imádjuk őket! A nővérük a mindenük! Sokat játszik velük, énekel, mesét olvas, a fiúk pedig élénken figyelik :lol:
Péter négykézláb szeret lenni, mászik, 1enlőre hátrafelé :wink: , tegnap viszont előre is haladt. Csabóca pedig forog ide-oda, gurulgat :P
Eddig az ikresek honlapján voltam fent, de valami történt a honlappal, de azért próbálkozom ott is, hátha megjavult.
Jövök hozzátok, igyekszem mindennap benézni, és visszaolvasgatni.... :lol:
Szép napot mindenkinek és jó egészséget!
Solvay
solvay32

Csajok!Egy könyvben olvastam és egy bnőm is mondta, h az utolsó hetekben meg lehet nyomni (nem bügyörészni észnélkül) a mellbimbót, h jön-e belőle előtej! Én ma megtettem és jött, ugye ezzel nem ártottam és nem indul be a szülés!!Más is csinált ilyet??? :o

Kép
gyanixi

Szia Solvay!

Nekem is van egy Péter nevű kisfiam, ő már 2 éves múlt dec.ben.
Gyakori a családotokban az ikrek? Én kifejezetten szeretnék legközelebb ikreket:-) Nincs valami jó tipped rá?? :-)
Vendég

Sziasztok!

Lányok: ki emlékszik rá, vagy ki tud róla,hogy hány hetesen csinálnak itt Szegeden toxoplazma vizsgálatot? Vagy csinálnak egyáltalán?
És mégegy kérdés: a t. cukorvizsgálatnál a glukózt hány deci vízben kell feloldani?

Köszi.
E.
szerika

[quote="gyanixi"][ írta:gyanixicolor=red]Csajok![/color]Egy könyvben olvastam és egy bnőm is mondta, h az utolsó hetekben meg lehet nyomni (nem bügyörészni észnélkül) a mellbimbót, h jön-e belőle előtej! Én ma megtettem és jött, ugye ezzel nem ártottam és nem indul be a szülés!!Más is csinált ilyet??? :o

Szerintem ezzel vigyázzál! A kórházban ez volt a szülés beindítási stimuláció. Sok nőnek nem indult be a 40. hétre a szülés, és stimulálni kellett a melleit. Hol több, hol kevesebb sikerrel. Szóval szerintem felesleges előtejet előcsalogatni, fog az jönni magától a szülés után....
Jó egészséget kívánok, és problémamentes hátralévő időt! :lol:
solvay32

[quote="kacika"]S írta:kacikazia Solvay!

Nekem is van egy Péter nevű kisfiam, ő már 2 éves múlt dec.ben.
Gyakori a családotokban az ikrek? Én kifejezetten szeretnék legközelebb ikreket:-) Nincs valami jó tipped rá?? :-)

Gratulálok a nagykisfiatokhoz! :lol: Tippem nincs rá, nagyszüleim ikrek, úgyhogy örököltük. Rádásul a dokim szerint a következő szülés- ha vállalnánk - is 70%-ban ikrek lennének!

Üdv, szép napot kívánok! :lol:
solvay32

[quote="solvay32"] írta:solvay32
[quote="gyanixi"][ írta:gyanixicolor=red]Csajok![/color]Egy könyvben olvastam és egy bnőm is mondta, h az utolsó hetekben meg lehet nyomni (nem bügyörészni észnélkül) a mellbimbót, h jön-e belőle előtej! Én ma megtettem és jött, ugye ezzel nem ártottam és nem indul be a szülés!!Más is csinált ilyet??? :o

Szerintem ezzel vigyázzál! A kórházban ez volt a szülés beindítási stimuláció. Sok nőnek nem indult be a 40. hétre a szülés, és stimulálni kellett a melleit. Hol több, hol kevesebb sikerrel. Szóval szerintem felesleges előtejet előcsalogatni, fog az jönni magától a szülés után....

Az EST (emlőstimuláció) az egy másfél órás folyamat. Nem egy egyszeri bimbóösszenyomás tejlecsekkolás miatt, hanem folyamatos bügyürgetés (1,5 percig kell bügyürgetni, aztán 1 perc szünet és ezt másfél óra hosszán keresztül....) Sztem azért attól, hogy egyszer megnyomta, nem indul be a szülés, vagy ha igen, akkor így is úgy is beindult volna :wink:

ceniko
Szeged

[quote="szerika"]S írta:szerikaziasztok!

Lányok: ki emlékszik rá, vagy ki tud róla,hogy hány hetesen csinálnak itt Szegeden toxoplazma vizsgálatot? Vagy csinálnak egyáltalán?
És mégegy kérdés: a t. cukorvizsgálatnál a glukózt hány deci vízben kell feloldani?

Köszi.
E.

A cukorvizsgálatnál 2 dl vízben kell feloldani a cukrot, de ne hidegvízben, mert nem fog felolvadni a cukor. 1 egész citromot nyugodtan belecsavarhatsz (finomabb az íze, és megengedett).
Toxoplazmánál nem tudok segíteni, nekem az első terhességemnél csinálták, pozitív, majd negatív lett (átestem rajta szerencsére azt jelenti) így most nem csináltak.... :roll:

Üdv. Solvay
solvay32

[quote="solvay32"]S írta:solvay32ziasztok mégegyszer!

Nos, mi is Szegeden élünk. Van egy 10 éves kislányunk és 6 hónapos iker fiaink :lol:
A vonalzónk most készül :wink:
Nagyon szerencsések vagyunk, úgy érzem!
Szegeden a II.Kórház Nőgyógyászatán szültünk, természetes úton, papás szüléssel.
A fiúk még szopnak, nagyon fejlődnek. Péter - aki fejjel bújt ki, 3080grammal, nos ő már 9 kg felé halad, Csabi, aki meg farral született, 2490grammal, ő pedig 8 kg felé araszol :lol:
Péter átalussza 3 hónapos kora óta az éjszakát, Csabócám próbálkozik, több-kevesebb sikerrel :roll: Ő sajnos cumizik, és néha nem találja a cumit, amiért segíteni kell neki, de 1re többször rátalál és csicsikál tovább. Imádjuk őket! A nővérük a mindenük! Sokat játszik velük, énekel, mesét olvas, a fiúk pedig élénken figyelik :lol:
Péter négykézláb szeret lenni, mászik, 1enlőre hátrafelé :wink: , tegnap viszont előre is haladt. Csabóca pedig forog ide-oda, gurulgat :P
Eddig az ikresek honlapján voltam fent, de valami történt a honlappal, de azért próbálkozom ott is, hátha megjavult.
Jövök hozzátok, igyekszem mindennap benézni, és visszaolvasgatni.... :lol:
Szép napot mindenkinek és jó egészséget!
Solvay

Gratula a csemetékhez!
És a kislányodat hogy hívják? Csak mert Róla nem írtál! Milyen volt a faros hüvelyi szülés???? Nem lehetett semmi! :shock:
Nagyon szép súllyal születtek a fiúk, ikreket ilyen szuper súllyal.... :wink:

ceniko
Szeged

[quote="ceniko"] írta:ceniko

Az EST (emlőstimuláció) az egy másfél órás folyamat. Nem egy egyszeri bimbóösszenyomás tejlecsekkolás miatt, hanem folyamatos bügyürgetés (1,5 percig kell bügyürgetni, aztán 1 perc szünet és ezt másfél óra hosszán keresztül....) Sztem azért attól, hogy egyszer megnyomta, nem indul be a szülés, vagy ha igen, akkor így is úgy is beindult volna :wink:

Én is azt írtam, hogy ezzel ne kísérletezzen! :wink:
Csak azért írom, mert a barátnőmnek elindította a szülést ez a tevékenység, kapott gyógyszert, hogy megállítsák. Ezt nem akartam leírni, nehogy pánkiot keltsek.. :shock:
solvay32

Ceniko!

Aranyos vagy, hogy érdeklődsz! :lol:
Jó volt, felemelő érzés, hogy ikreket szülni normál úton. Apa nagyon boldog, hiszen ritka, hogy két fia szülessen, és ő is jelen lehetett! :lol:
Érdekes volt a szülés, a Csabit észre sem vettem (ez azért nagyképű volt :oops: ) de könnyen kicsúszott, hiszen a nagyobb, a Peti kitörte neki az utat. :lol:
A lányunkat Barbinak hívják, 10 éves volt decemberben. :lol:
Na, megyek, mert hazaért a nagylány, megyünk lassan sétálni...

Szia, jó egészséget kívánok a szép gyermekeidnek (nagyon szépek a vonalzódon!)
solvay32

[quote="dancsi"][ írta:dancsib]Enikő,
jobbulást Boginak, nálunk is ez volt, takony, köhögés, majd láz, tűdő tiszta, torok nem piros

doki szerint 3 napos vírus, Jozsónál 3 nap volt, apa is láztalan ma (ez neki a 4. nap), Boldinak van még 2 rossz napja

mi nem kaptunk gyógyit, saját felelősségre nem adtam be az antibiotikumot, vártam még egy napot és jól tettem
vagyis kaptak köptetőt, éjjelre sinecodot, nasivint, a szokásos

Az ügyeleten mi is kaptunk köptetőt, de ma azt mondta a dokink, hogy ne adjam neki, mert rettenetesen ingerli így is a gyulladt garat és állandóan köhög :( Szegény nem bírja 1 szuszra bevenni a gyógyszerét annyira köhög :( :shock: Én adom a penicilint, mert félek attól, nehogy felülfertőződjön! Bogi krupp hajlamos, most az még így nagyon nem hiányozna :roll:
3 nap alatt rendbejött Jozsó? Ez biztató, nekünk a mai a 3. napunk, de nem tünik úgy hogy javulna :( :cry:

Boldinak gyógyulást, neked meg kitartás++++++++++++++++++++++

ceniko
Szeged

[quote="ildi10"]S írta:ildi10ziasztok!
Örömmel tudatom,hogy megnyitottuk Szeged első thai masszázs szalonját a Viktor Hugo utcában a Palánk és Virág cukrászda között!4 thai lány dolgozik nálunk,5 féle masszázsmódot végeznek,tradícionális thai masszázst,olaj-,fej-,nyak-,váll-,láb-,és herbál masszázst.

Sziasztok! Új vagyok még. Nagyon érdekel a thai masszázs, nagyon rámférne! Jártam már talpmasszázson, voltam testmasszázson, de ezt még nem próbáltam, de jókat hallottam róla. Ildi!Telcsiszámot tudnál adni, hogy hol tudnék bejelentkezni?
A következő írásomban bemutatkozom!

Sziasztok! Solvay

Sunrise Thai Masszázs Szalon Szeged Viktur Hugo utca 5-7.
Nyitva: H-V 10.00 - 22.00
Bejelentkezés: 0670/ 360-60-60
:wink:

ceniko
Szeged

Solvay! Üdv itt! :) Teszel majd fel képeket a gyerekekről? A kislányod hogy hívják? Melyik suliba jár? Merre laktok?

Eszti! Lottinak beadattam a Menjugate-tet, meg a barihimlő ellenit. Az utóbbit most tavasszal kapta meg.
Lindi eddig a kötelezőket kapta, de a barihimlőset neki is beadatom -úgy rémlik 9 hótól lehet-. Nem is a betegség -ami sajnos a köztudattal ellentétesen nem veszélytelen-, inkább a túlmutálódott vírus szövődményei miatt.
Nekünk van járókánk -hálós-, jó szolgálatot tesz, pl amikor felmosok, vagy épp építőzünk Lottival, és nem szeretnénk, ha Linduska áldásos közbenjárásával idő előtt ledőlne az építmény. :)

Niki! Az hogy most van e előtej a melledben vagy nincs, az ég világon nem jelent semmit. Szükségtelen nyomogatni. De egyszeri dologtól nem indul be a szülés, nyugi.

Szerika! Anno Lottival tuti csináltak, nem tudom pontosan mikor, talán az AFP körül. Lindivel meg elég volt az akkori papírom, ami egyébként poz. volt (1:64).
Cukor: talán 2 dl-ben, de én tettem bele egy egész citromot is a löttybe, így ihatóbb, szal több volt a lé.

Dancsi! Nem irigyellek! :( Rád/rátok jár a rúd!
Jozsó bölcsizik? Boldi eszeget?

Enikő! Tetűk! :roll: :( Hányás! :( ÁÁÁÁÁÁÁ, Mi jön még nálatok is??

Kacika! Üdv, írhatnál bővebben magatokról.

Császár, altatás, eda: Engem baromira megviselt maga a császár is -abszolut nem készültem rá-, mivel sürgősségi volt, altattak. Életem legrosszabb alvása volt, amikor kezdtem "éledezni" azt sem tudtam hol vagyok, él e a lányom stb.
Persze nagy vagányan én is írtam az sms-eket, de miután megint elaludtam, utána nem tudtam, kinek küldtem már el a gólyahírt. :roll:
Lottinál nem kértem edát, nem is lett volna idő rá, gyütt mint gyorsvonat. :)
Azt meg nem értem egyáltalán, hogy mi köze az AFP-nek a császárhoz.

Csibe!Nagyon cukorfalat a fiacskád!

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Sziasztok!
Enikő!
Lányoknak jobbulást. Köhögésileg és tetűileg is. :) :)
Ilyenkor beparázok, mi lesz, ha Márk is közösségbe fog járni!!! :roll:

Dancsi!
Hát én már valószinűleg megőrülnék néha a helyedben!!!! :wink:
Nem semmi ez a Jozsó. :lol:

Lányok!
Láttátok tegnap a híradóban a műhibapert? :cry: Hogy nem vette észre az uh-ot végző doki, hogy a kislánynak nincs alkarja, és ujjai? :shock:
Itt Szegeden tárgyalták!
Ki lehet az a doki? :roll: A kórház ügyvédje nyilatkozott.
Én nem értem, mert a nuchát, és a genetikait a klinikán csinálják. Vagy csak itt tárgyalták, de nem Szegeden született a kislány??? :?:

Zita

Kép
zitaa

ceniko, melinda: köszi!Tényleg nem hosstú ideig nyomkodtam és nem ismételgettem. Egyébként pont az a bnőm, aki ennyi hetesen megpróbálta, neki a 40. héten bimbóstimulálással kellett megindítani a szülést!Szóval csak nem akart nekem rosszat!!!! :o

Kép
gyanixi

Zitaa: Ha jól emlékszem ez Orosházi kórházban történt. Az orvost ki is rúgták, most tovább praktizál másutt... :evil: Elég gáz nem észrevenni a végtagok hiányát, illetve fejlődési rendellenességét....
De a Korai Fejlesztőbe is az összes Down-os gyereknek jó volt a Nucha szűrés értéke, és mégis... :roll: :shock: Nem lehet okosnak lenni ilyen esetekben, bár alapvetően turti, hogy a doki mulasztott...
Mi lesz ha Márk közösségbe fog járni? Nem kell visszamenned dolgozni, mert folyton táppénzen leszel, vagy beszervezed a nagyikat! Márk majd hozza haza a bacikat a kistesónak, és sorba felváltva lesz beteg a bagázs :shock: :cry:

Melinda: Hú nemtom mi lesz itt még, de tény hogy ma úgy éreztem felmondok!!!!!!!!!! Bogi annyira köhögött, hogy az egész tál levest kiborította, le a szék kárpitjára, majd a földre a ruhájára...stb Csak hogy anyának nehogymár legyen olyan napja, amikor legalább 1x ne keljen felmosni a konyhát (de inkább többször :lol: ), és naponta legalább 1 gépnyi mosnivaló ruha ne legyen. Hát lett! :evil: Szal most így áááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá :shock: :lol: :shock: :lol: :shock: :lol:

Niki: Nekem is EST-vel (is) akarták megindítani Bogit a 41. héten, de szart sem ért, pedig vagy 3x voltam lent a szülőszobán bügyürgetni! :lol: :lol:

Solvay: Nagyon szép neveket választottatok a csemetéknek! :)
Várjuk a képeket Róluk!! Merre fele laktok??? Hogy hogy ilyen nagy a korkülönbség közöttük? (nem az ikrekre gondoltam :lol: )

Ma elmentem a patikába vettem még egy 3. féle tetűírtó szert (Pedex), hátha a 3 együttes hatása verhetetlen lesz, bár ma a fodrász nem látott se tetűt se serkét a fejükön, de azért biztos ami tuti.....
És mondom a nőnek, hogy a Nix egy kalap szar, mert rendszeresen kentem a fejüket megelőzés miatt, és mégis belement. Erre azt mondta, hogy hát ezek a szerek csak a következő hajmosásig hatnak! De mondom a dobozon az van írva, hogy 6 hétig nyújt védettséget, ha találkoznak is tetűvel, nem rakja le a serkéket! Erre rámnézett a nő és megkérdezte, és maga ezt elhiszi????????? :shock: :shock: :shock: :shock: Mondom remélem hogy elhihetem, mivel ez egy gyógyszer!!! Ezzel az erővel bármilyen gyógyszerre bármit ráírhatnak :shock: :evil: :roll:

Jajj aztán kértem egy doboz Neocitránt. És csak úgy mellesleg megkérdeztem terhesen lehet-e inni belőle, ha rosszul érzem magam. Ere ő, nem szabad!!! Jó mondom, akkor nem fogok, de kérek egy 10 darabosat! Erre ő, "de hiszen terhes"!!! Hja de a Zuramnak viszem, és ő nem terhes :lol: :lol:
Bakker, hogy én mindig belefutok, ilyen hülyékbe!!!

ceniko
Szeged

Enikő,
a barátnőm kisfiának rossz lett a nuchája, meg is csinálták a hasbabökést, a down negatív lett
és mégis betegen született, egy másik kromoszóma-rendellenességgel,amire utalt a rossz nucha is, csak a genetikus elefeljtette közölni velük, hogy a rossz nucha nem csak a down-ra utal, hanem sok sok másik hasonló betegségre is, de azokat nem szűrik, mert ritkán fordul elő :(
Vendég

Dancsi: Igen a Koraiba is jár egy csaj a kisfiával aki Williams szindrómás. vele is dettó ez törtönt, mint a Te barátnőddel. Lehet, hogy egyről beszélünk???? :) Az a baj, hogy a rossz vagy határ Nucha érték, az jel, főleg ha az AFP is gyanús hozzá, akkor tuti van valami gond! :cry:
A hasbaszuriból csak a Downt szűrik, miközbe még vagy 350 egyéb szindróma is lehet.... :shock:
Angliába kell kiküldeni ott megnéznek mindent :wink:

Amúgy a gyógypedagógusunk is babát vár, és beszélgettünk. Kérdezte mikor megyek a Nucha szűrésre, és mondtam, hogy ezen a héten. És visszakérdeztem, hogy ő mikor? És mondta hogy legszivesebben nem menne el, mert nem hisz benne, látván a sok "rossz" tapasztalatot, hogy tökéletes értékekkel beteg babák születtek! :cry: Sajna akkor lehetsz biztos benne ha megszületik! Sőt van aki akkor se, csak ha elkezd a gyereke cseperedni.....

Az előbb akartam írni Neked, hogy nekünk (Boginak) ez a 3. napja, hogy gyengélkedik. Nem tudom meddig fog tartani, mindenesetre biztató, hogy Nálatok 3 nap után rendbejöttek a srácok!!
Boldihoz még kitartást neked és jobbulást Neki!!!!!+++++++++++++++++++
Jóéjt asszem Helyszinelők után bealszom, kééééész vagyok!

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Ma voltam bent a Plébánián, ha a keresztszülőknek is jó, akkor márc. 25-én lesz a keresztelő. :)

Enikő, na pont ezért várom én is a mínuszokat...de még nem nagyon akarózik neki idetalálni. :( Boginak jobbulást, neked meg kitartást!
Na én ezért "szerettem" terhesnek lenni. Ha anyuka beteg lesz, akkor feküdjön, pihenjen, de gyógyszert ne szedjen...bezzeg seduxent, meg ezt-azt-amazt, na azt lehet...holott annak a tájékoztatójában is benne van, hogy mérlegelni kell a helyzetet. És talán épeszű egy terhes anyuka annyira, hogy nem épp egészségesen issza meg a Neocitránt... :evil:

Gira, a kötelezőkkel mi a baj? Nekem bőven elég az, hogy megelőzzük a bajt országos és világszinten. Én pont ezért nem értek egyet azokkal, akik megteszik, hogy nem adatják legalább ezt be a gyereküknek.

Solvay, üdv nálunk. Szép súlyban vannak az ikerfiaid. Az én "egykém", aki mellesleg szintén Péter még nincs 9 kg, és már 8 hónapos lesz, de még így is egy óriásbébi, legalábbis számomra. :)

Niki, elvileg beindíthat a mellbögyörgetés méhösszehúzódásokat, de az kicsit erős, hogy a szülés induljon be. Én elég sokat bögyörgettem (és jött is belőle tej, de nem értem vele semmit), és mégis bírtam 41 hétig. :)

Erika, a toxoplazmát elvileg a 16. heti AFP-vel szokták levenni. De az újabb módi az, hogyha a foglalkozásod nem indokolja, csak kérésre csinálják meg és fizetni is kell érte kb. 2000 Ft-ot. Pl. a bnőmnek levették, mert takarítónő volt, nekem meg nem csináltak vizsgálatot, holott van egy cicánk. :o
A cukrot tényleg meleg vízbe (de legjobb a forralt, mert abban tutira feloldódik, de rendesen meg kell keverni) tedd, és a citrom is mehet bele bőséggel. Egyébként szvsz nem annyira ihatatlan ez a lötty, pedig én alapból utálom a csömör dolgokat.

Melinda, milyen AFP-ről beszélsz??? Az az igazság, hogy nekem teljesen tiszta volt az agyam, mikor megírtam az üziket, tény, hogy utána én is szunyáltam még egy kicsit, de az már nem is igazán a fáradtság miatt volt, hanem a tétlenség miatt. Sőt a csaszi után, mikor felkeltettek, a férjem is bejött, elmondta, hogy mi a helyzet, tisztán emlékeztem rá (egyedül a súllyal voltam gondban, ezért fel is hívtam, nehogy hülyeséget sms-ezzek el).

Zita, ha jól hallottam a fél fülemmel, nem szegedi esetről volt szó.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Ex! Ja, elírtam, apgar, bocs. Szal fogalmam sincs mi köze az altatáshoz, császárhoz.
Hősiesen bevallom szarul voltam a műtét után. Fájt a hasam, kába voltam, feszt sírtam. :(

Zita! Orosházán született az a kislány.

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Zitaa!

A műhibaperes doki orosházi volt valamelyik híradóban elmondottak szerint. S ráadásul 2 egymás utáni uh-nál az volt, hogy a későbbi uh rövidebb végtaghosszúság értékeket mutatott, mint az előző, de a doki nem vette a fáradtságot, hogy összehasonlítsa a 2 uh eredményt, vagy esetleg alaposabb vizsgálatokat végezzen. No comment. Orvosi felelősség??!!

Üdv:

vesm

vesm

Dancsi! Pont jo a telek mérete. Remélem gyorsan meggyógyultok, Orsi is beteg vasárnap este óta magas láza van, ma már elviszem orvoshoz

Eszti! Én úgy vagoyk vele, amit lehet meg kell elözni, én beadattam a védöoltást Orsinak, de szerintem a Neis-Vac C-t kérd, mert ugyanaz, csak ez 2 oltás, a Mening. meg 3 lenne. Neki is jobb ha nem szurják annyiszor meg olcsóbb is igy

Ági! nekünk nem jár az ujság:) De köszi meg megnézem hogyan szerkesztették át

Csibe! Milyen nagy már Gáborka és nagyon ügyesen tartja a fejét már! Orsit sosem lehetett hasra tenni annyira utálta

Kép

Kép

Karmen
karmen

Ági!

Erről az oltás témáról több könyv is íródott, pár szóban nehéz összefoglalni, no meg vitát, és közbotránkozást sem akarok. A lényeg, hogy a szervezet természetes mechaizmusaiba avatkozik be, jelentős mellékhatásai vannak (pl az idegrendszerre), amit persze nem nagyon publikálnak, mert ugye a dokik többsége ebből él :evil: A hatása erősen megkérdőjelezhető (pl a szamárköhögéses gyerekeknél kimutatták, hogy 70%-uk magától az oltástól fertőződött meg, mert nem megfelelően dogozta fel a szervezetük)... Írhatnám még a végtelenségig, de tudom, bátorság kell ahhoz, hogy ezeket ne hagyja figyelmen kívül, és saját maga vállalja fel a felelősséget. Aki pedig figyelmen kívül akarja hagyni, hogy nem biztos, hogy a legjobbat adja a gyerekének az orvos/állam, azokat csak idegesítem és heccelem ezzel. Választ erre senkitől sem várok :lol:
Vendég

Sziasztok!

Köszönöm szépen a kedves fogadtatást! :lol:
Mi Szegeden, a Tarján szélén lakunk. Nagyon szeretünk itt élni, csendes, nyugodt a környék, itt szoktunk sétálni is, nem nagyon ér ide a kocsik füstje, meg sok a fa.
A lányunk - Barbi - a Gedói Általános Iskolába jár, Rajz-művészet tagozatra, nagyon szereti, és jól is megy neki, hála az égnek.
Siet mindennap haza, hogy a fiúkkal játszhasson. :wink:
A srácok is majd'kiugranak a kezemből, mikor meglátják! :lol:
Igyekszem majd képeket feltölteni, lehet, hogy valakinek ismerősek leszünk! :lol:
A srácok még mindig szopiznak (aminek tényleg örülünk) az alvással voltak gondok, de már áthidaltuk ezt a problémát is.
Megszereztük a Jó éjt gyermekem c. könyvet (illetve lemásoltuk) és nagyon jó tippek, tanácsok vannak benne! :wink:
Nagyon nehéz volt az elején, mikor még nagyon picikék voltak, de nagyjából már tudom, hogy melyik törpinek mi a baja, miért sír. :roll: 1ébként meglepő, de mindenki, akinek nincs a környezetében iker, azt hiszi, hogy náluk minden 1forma! :shock:
Pedig természtesen különböző gyermekek. Sajnos nekem kevés szabadidőm van, soha nem alszanak együtt napközben, soha nem 1ütt éhesek, nem 1ütt nyűgösek - általában mindig akkor, mikor sikerült a másikat megnyugtatni, és kicsit leeresztenék :evil:
Mi már megszoktuk ezt az állapotot, de tudom, hogy lesz több szabadidőnk is, hiszen már kezdik egymást felfedezni, fél év múlva talán kezdenek együtt játszani. Nekünk az az előnyünk, hogy helyben van a kispajtás! :lol:
A nagy korkülönbségre kicsit bonyolúlt a válasz. :wink:
A fiúk súllyára rátérve én nem szoktam ezzel a kérdéssel nagyon foglalkozni - sok ismerős hasonlítgatja a gyerkőcöket egymához, pedig felesleges, minden gyermek más és más - . Észre lehet venni, ha valami gáz van, sírnának sokat, ennének általában éjszaka is sokszor. (ők csendben csicsiznek, néha mosolyogva! :lol: )

Láttátok, hogy nincs ma olyan szép idő, mint tegnap? Hidegebb is van! Nem baj, mi akkor is megyünk sétálni.... :wink:

KépKép
Kép
solvay32

[quote="exdeus"]S írta:exdeusziasztok!

Ma voltam bent a Plébánián, ha a keresztszülőknek is jó, akkor márc. 25-én lesz a keresztelő. :)
Ági

Kedves Ági! Melyik plébánián voltál? Minket is érdekelne a keresztelő szempontjából....

Köszike!

Bea

KépKép
Kép
solvay32

Olvasgatlak benneteket,látom, hogy sok helyen küszködtök a náthával, orrfolyással, köhöggéssel stb.
Nos, nekünk 10 éve bevállt a homeopátia, nem tudom, hogy ki mennyire ismeri. Barbara asztmatkius köhögében szenvedett kb.1 évig (állandó pullmatológus) gyógyszerkísérletek,stb. Nem segített. Rátaláltunk egy dokinőre, aki ezzel foglalkozott. Nem hiszitek lehet, de annyira segített Barbi immunrendszerét rendbe tenni, hogy azóta sem voltam vele táppénzen - csak 2 hetet bárányhimlővel - tehát néha van egy kis berekedés, orrfolyás, de annyira gyorsan átesik rajta, hogy öröm nézni. :lol:
Mai napig adom neki téli időszakban a gyerekvitaminokat (Béres) vagy a drágább Aloe Verásat, homeopatiában pedig az oscillococcinum-ot adjuk. Pici korában meg az echinacea-t adtuk neki. Most a fiúknak is azt adom, napi 5 bogyót 1 hétig, meg az oscillococcinum-ot is (influenza megelőzésére szolgál).
Egyébként nagyon szeretem a homeopátiát, szülni is ennek a segítségével szültünk. Nagyon hamar, 2 és fél óra alatt szültem meg, hihetetlenül gyorsan, szabályosan. A vérzéscsillapításra, a gyorsan gyógyuló gátsebre (ami elég kicsi volt szerencsére) is szedtem. A szoptatás elősegítésére is sok hasznom volt a homeopátiából.
Az oldal, amelyet ajánlanék nektek: http://home.tvnet.hu/~a3807/homtart.htm
hátha találtok magatoknak dolgokat....

Üdv, szép napot kívánok Minden kedves Szegedinek!!!!

KépKép
Kép
solvay32

Bea! mi is használjuk a homeot, ennek ellenére szokott Orsi náthás lenni, beteg igazán nem volt 1 éve. Most 4 napja magas láza van, ma elvittem orvoshoz, zörej van a tüdejében igy mégis kell gyógyszert szednie, amit ilyenkor bánatomra de elfogadok. Homeo szerintem is nagyon jo, de nem biztos hogy mindenki makkegészséges lesz töle, de biztos egészségesebb mint anélkül

Melinda! Az altatáshoz lehet köze az Agparnak, mert ha a babát lassabban veszik ki, mint Orsit is mert nekem a mütét is komplikáltabb mint másnál szokott lenni, akkor több altató jut a babába, ahogy mondták a 8/9 azért lett Orsinak mert a baba kicsit bealudt:) De én ezen nem aggodok, attol még baja nem lesz, nem is lett, szoval ez nem tart vissza az altatástól.

Melinda! mire jo a Menjugate? Ezt nem ismerem.

Egyébként mi az ajánlottak közül csak a kullancs ellenit nem adattuk be, azt majd ha ovis lesz és mennek sokat kirándulni akkor fogja megkapni Orsi.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen! Agyhártyagyull. elleni. Lotti korában azt adták-, most Neisvac c -t adnak, Lindi már ezt kapta (ez utóbbi 2 oltás, előbbi 3 volt, ha jól emlékszem).

Lotti is lebetegedett, Lindus is köhög kicsit. :(
Mivel nemrég volt beteg Lotti, mostmár kaptunk antibigyót is sajna. Egy rakat lóvét hagytam a patikában megint.
Plusz mostmár elegem lett Lotti kóros nemevéséből, iszonyat mennyire nem eszik. :( A napi tejadagján ellenne. :( Dokinéni "befenyítette", írattam Peritolt -(étvágynövelő)neki, szedi folyamatosan a bérest, cebiont, marslakócskát, immunerősítőt. Ez most az utolsó próbám a vérvétel előtt. :(

Lemérettük Lindus kisasszonyt, 10 nappal a szülinapja előtt, egyszál peliben 8.900 gr a nagysága. :)

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Sziasztok,

Gira, vannak jó leírások a háti hordozásról, a hordozós topikba szoktak belinkelni az oda írogatók. Vagy meg lehetne próbálni összehozni egy tanfolyamot, így konkrétan még nem mentem utána, de mintha olvastam volna, hogy megfelelő létszám esetén vidékre is lejönnek. Az említett topikban van egy lány, aki tart tanfolyamokat, tőle meg lehetne kérdezni

Karmen, Kincső a Hóbiárt basa utcai óvodába jár.

Kati
katicabogár

Sziasztok!

Mi is jelentkezünk! :-)

Az utóbbi időben Ábelem folyamatosan kúszik-mászik és nagyon leköt. MOst 7900g és 69cm félévesen.

Enikő!
A tetűs-betegséges dolog borzalmas, viszkedtem, ahogy olvastam. brrrrrrrrrrrrr. Gyógyulást!!!

Melinda!
Én is gratulálok az első lépésekhez na meg a súlyhoz, Lottinak jobb étvágyat kívánunk!

Dancsi!
Azt hiszem, nekem nem a cigi jutott volna eszembe, hanem a sírás és egy séta, h kiadjam a feszültséget.

Solvay!
Én is köszöntelek itt.

Kármen!
Gyógyulást Orsinak!!!!!!!!

MINDEN BETEG GYÓGYULJON MEG!!!!!!

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Kép Ábel félévesen

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

zsuzsu,
ne aggódj, amióta Jozsóval terhes lettem, nem gyújtottam rá!

a séta jó ötlet, de 2 beteg gyerek mellett sajna nem működik
Vendég

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?