A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Betti Kép
nagyon, nagyon sok boldogságot kivánok nektek Ádámmal! A képen azért nem tünik olyan nagyon megviseltnek, és micsoda hajzata van! Kép
Bimbóvédö miatt tényeg ne bánkódj, lényeg, hogy anyatejet kap, és hogy abból van böven! Kép
Vigyázzatok magatokra, igy a sok küzdelem után!

Pussz
Kangi
28+6
kangi

Betti!

Aztakutyafáját! Nagyon megkinzott téged Ádámka! Nagyon szép kisbaba, pláne, hogy irtad itt még a vákuum utáni "rossz" passzban vanKépMegnézném milyen lehet most 1 hónap utánKép
Hát a kórházon kicsit megdöbbentem! Annyival egyszerübb lenne a csecsemõs nõvérek dolga, ha baba-mama szobák lennének! És nem is tartana semennyibõl! 1-1 kis "kosár" az ágy végére akasztva és készen van a gyerek helye a mama ágya végében! Az Istvánban igy volt megcsinálva és nem a legszebb-legjobb kórház, de a babákat -ha nem volt semmi bajuk- akkor nem szakitották el az anyjától és azt hiszem ez lenne a normális. Ezzel meg ugye az jár, hogy az anya eteti. Ha minden kötél szakad akkor a gyerek a saját anyukája tejét kapja pohárból, vagy más anya tejét, de azt is pohárból. A 4 nap alatt nem is láttam senkit akinek nagyon bedurrant volna a melle, hisz a babák gondoskodtak anyukájukról. Én nem éreztem se a tejbelövellést, se a tejleadó reflexet semmit! A sebes mellbimbó az más..Kép És mi az hogy nem kaphattál inni!? Enni az más! Az elsõ dolgom az volt hogy megittam együltõ helyemben a szülés után 2 liter meggylét! Még jó, a vérveszteség miatt! Valahogy pótolni kell a "folyadékot".

Hú már megint hoztam a szájmenõs formámatKép Abba is hagyom gyorsan! Szóval Betti csak gratulálni szerettem volna Ádámhoz és minden elismerésem a tiedé hiszen nagyon megszenvedtél!Kép

sok puszi nektek
sasha és a 8 hetes Gábor

Kép
sasha

Halihó,
Betti,
sok boldogságot Ádival:o))))))))
szerintem se látszik rajta a kissé hosszúra nyúlt szenvedés, nagyon szépi:o))

Tipu,
ezen a linken legalább láttam ezt a vödröt, sajnos Ányezén nem jött be semmi.
Aki elõször használja, az majd légyszi írja le, hogy milyen tapasztalatai lettek róla, jó?

Pusz:
Manócska
10+1
Manócska

ja, Franyo,
a mamádnak vegyél karira sárga fonalat, hátha köt abból is valamit a babónak:o)
Manócska
10+1
Manócska

Betti Kép

Ne haragudj, azt hittem te is a jászberényi Lehel gimibe jártál. Volt ott egy lány, aki kiköpött másod. Hihetetlen. Pedig elég jó az arcmemóriám. Bocsi. Mindenesetre nagyon helyes vagy a képen. Kép

myssnia
30
myssnia
Budapest XI. kerület

Sziasztok Lanyok,

Voltam ma CTG-n es sajnos holnap be kell fekudnom. Amig aludt pocakbaba, addig normalis volt a szivhangja, de miutan felkeltettuk, kicsit magasabb lett a kelletenel Kép Ugyhogy most egy ideig nem jelentkezem, de majd megkerem kispapat, hogy neha nezzen Ratok...Ti pedig nagyon szoritsatok nekunk...na most megyek is, mert meg egy csomo mindent el kell inteznem itthon, de ha lesz egy kis idom, meg benezek...

pusz,

gomb
37+6
gombolyu

Halihó Kismamekok!

Gömb, szorítunk ezerrel!!!!

Betti, szegénykém jól megszenvedtél... De nagyonszép a babó, még "tõrõdõtten" isKépKépKép

Sasha, nagyon szép a fiadKépKépKép

Pusszantás!
Zsófi (23Kép)
Csucsuka

Tipu,
Igen 2 hettel hamarabb jott de minden OK hala istenek!!!
Nagyon nyugodt baba,nem egy hisztis fajta.Mar szepen tartja a fejet es mosolyog ezerrel.Hat a szopi nem ugy jott ossze mint szerettem volna de kapok anyatejet masoktol es igyis mindent megkap a baba: )
Mar4.8 kg!!!
JA es kaptam szep babaruhakat Finnorszagbol!!!

Fodbetti,
Hu ez nem volt egyszeru,nagyon edes a kis Adam es gondolom orulsz hogy ennyi negativ mellett megis tokeltes Adam baba.
Gratulalok megegyszer!!!!
Nem hiszem hogy jobb lett volna a room in mert ha a baba alszik akkor ugysem szopik ha valad van ha nem.Nekem az elejen majdnem egesz nap aludt.
Es hat a magyar noverhelyzetrol ne beszeljuk.

Mindenkinek koszi a dicsero szavakat Alexrol.
Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

Betti, tényleg nagyon megszenvedtél ezért a babáért, de igazán megérte, gyönyör? kisgyerek!!!! Kép

Manócska!
Jó ötlet, megpróbálom! Kép

Gömbolyü!
Drukkolok neked, megy a pozitív energia! ++++++++++++++++++++++++++++++++ KépKépKép

Pusz
Franyo
28
franyo

lányok,
hozzátok jön a mikulás?
én csak reménykedem:o)
fura lesz, hogy jövõre már a minimanóhoz is jön, ha minden jól megy:o)
Holnap nem leszek, szabiiiiiiiiiiiiii:o)
Így mindenkinek jó mikivárást, és sok-sok ajándékot a cipõkbe:o)
Manócska
10+1
Manócska

Manócska, ha jó voltál, hozzád is biztosan menni fogKépKép
Csucsuka

Sziasztok lanyok!

Vodorrel kapcsolatban: Zsuzsival teljesen egyetertek, bar nekem meg semmi tapasztalatom a babafurdetesben, csak elkepzelni probaltam a dolgokat. De nem sikerult igazan.Kép Mert a koldok begyogyulasaig biztos hogy nem lehet hasznalni, aztan a par hetes babanak ulve hogy lehet tartani a fejet? A nagyobb baba (mint a kepen is) pedig mar szemmel lathatoan ugy kitolti a vodrot, hogy hogy fer be a mama/papa keze, hogy a baba ne csak azzon, hanem valahogy le is legyen mosva? Felre ne ertsetek, nem kotekedni akarok, nagyon aranyos az a kep tenyleg, es ha lehetne kapni (es olcsobb lenne) akkor lehet hogy en is vennek csak a latvany kedveert, de szerintetek ezt hogy lehet hasznalni?

Tipu,
En is elnezegetnem a babacuccokat, ha lennenek. Probalom elkepzelni, hogy mennyi mindent vehettetek a ket babanak...Kép Olyan jo lehet!Kép Na nem az anyagi resze...Kép

Zsuzsi,
Aranyos lehetett Gyuri, a kis mezitlabas!Kép
ES mit mondtal a szulesznonek, hogy vagy?Kép
Nem mondtal semmit azzal, hogy a ferjed programozo, az enyem is az, es szuperul barkacsol!
Drukkolok, hogy a ferjed munkahelyevel ne legyen semmi gond!++++++++KépKép

Franyo,
En is felek egy kicsit, hogy sok olyan cuccot fogunk kapni, ami nem igazan tetszik. De hat ajandek lonak...
Gratulalok az uj szerzemenyekhez!Kép Milyen agyat, es foleg milyen kocsit vettetek? En annyira tanacstalan vagyok, olvasom a babakocsis topikot, nezegetem neten a babakocsis oldalakat, de nem tudom elkepzelni sem, hogy milyen lenne a jo. Esetleg leirnad, hogy Ti mi alapjan dontottetek?
Nekunk HP C910 (asszem, kispapam majd kijavit, ha rosszul emlekszem) digitalis fenykepezonk van, mi elegedettek vagyunk vele teljesen. Naszajandekba vettuk-kaptuk, nem volt olcso, de tenyleg jo! Tegnap este csinaltunk rolam kepeket, majd felteszem a profilomba, de asszem a pillanatnyilag ott levo kepek is mind azzal keszultek mar. Ha kerdesed van ezzel kapcsolatban, csak nyugodtan!Kép

Gomboc,
Koszi az infot megint. Drukkolok, hogy te se nagyon kinlodj a kemenyedesek miatt!Kép

Buksicica,
Jaj de jo Nektek, en mar ugy varom, hogy a gyermekunkkel harmasban Mikulasozzunk! Ha minden jol megy, majd jovore!!!Kép

Nyuszat,
Megertelek, sokaig en is babonabol nem mertem irogatni ide, inkabb csak olvastam. De most mar azert ha van idod, johetnel gyakrabban, tul a terhesseged elso felen. Varunk!Kép
Pont egy hettel vagyok eled kiirva, apr. 11-re. Mar en is gondolkoztam azon, hogy mikorra esik husvet, de nem neztem utana.

BorsiKép
Hat en is remelem, hogy ugyesebb leszek az eletben.Kép Szegeny kis babafej!Kép

Kangi,
Akkor lehet, hogy megoldodnak a munkahelyi problemaid? Ugyes vagy!Kép Es ne hajtsd tul magad, ne fujtass tulsagosan!Kép

FodbettiKép
Gratulalok Adamhoz! Nem semmi, amiken keresztul mentel, de a lenyeg az eredmeny: a gyonyoru babatok!Kép

TimiciKép
Varunk am vissza kozenk! DRUKKKKDRUKKKK!!!KépKépKép

Puszi:

Leszter
22Kép
leszter

Csucsuka,
ha én jó voltam, akkor sem jön hozzám a miki, mert a páromnak tuti nem jut magától eszébe:o) szóval, ha mondom, hogy jééé, holnap miki, akkor talán jön:o)
De asszem ezzel nem csak én vagyok így!:o))))))))
Manócska
10+1
Manócska

Betti,
Nagyon szep kis ducika babad szuletett! Gratulalok!
Ha bimbovedovel megy a szopi, es azon kivul van plusszban egy liter (nekem annyi volt osszesen egy nap, abbol evett Gyuri es a maradekot fagyasztottam le, de ez volt kb. a napi csucs fenykoromban!), akkor az szuper! Ha ugy tetszik a babanak, hagy szopjon azzal! Akkor kene leszoktatni, ha emiatt nem lenne eleg tejed, ahogy szoktak mondani, nem erne eleg stimulacio a melledet!

Sasha,
Azt hiszem azert nem kapott Betti inni, hogyha muteni kene, es ahhoz altatni, akkor ne legyen semmi a gyomraban. Nem akarok veszmadarkodni, de ha nem mulik a verzes, es mar a kismama elete forog kockan emiatt, minimum, hogy "feltarjak", es szerencses, ha nem pakoljak ki ugy ahogy van!
De Betti szerencsere meguszta, meg ha nem is volt irigylesre melto a szulese, a szoptatasert igencsak "sargulok"!

Engem is erdekelne a tapasztalat az elso vodorhasznaloktol!!!

Mi van Timicivel? Parja nem irt tegnap!!!

Zsuzsi
31+3
zsuzsi74

Lányok!

Köszi mindenkinek a dícséretet! Hát sajnos itt Kecskeméten csak ez az egy kórház van, így nem volt más választási lehetõség. Itt is van ugyan baba-mama szoba, de csak 8 ágy, és csak a bennfentesek kerülhetnek odaKép De a lényeg,hogy túl vagyunk a dogokon és itt van ez a kis szuszogi az ölembenKép Majd megtapasztaljátok hamarosan Ti is, hogy tényleg ez a legszebb érzés az életben!
A héten még elfényképezem a maradék filmet és a jövõ héten bescannelem az új képeket a manómról.
Puszi mindenkinek:
Betti és Ádám

Kép

Betti
fodbetti

Sziasztok!Kép

Gomb,
Sajnalom, hogy vegul be kell fekudnod, de ott benn majd vigyaznak Ratok, biztonsagban lesztek. Erre gondolj!Kép+++++++++KépKép

Manocska,
En is kiteszem a cipom, aztan hatha.....Kép

Puszi:

Leszter
22
leszter

Leszter!
Kiságyból egy teljesen sima, egyszer?, fenyô 60*120-as méretüt vettünk, ami nem átalakítható semmivé. Azért nem akartunk átalakíthatósat, mert szeretnénk, ha nem sokkal az elsô baba után jöhetne a második, és akkor úgyis ô fogja használni a kiságyat, a nagyobbik meg kap egy rendes gyerekágyat.
A babakocsin rengeteget gondolkodtunk mi is. Mi panelben lakunk, ahol már a liftig is egy lépcsôsor visz fel, és ezért szempont volt, hogy könnyü legyen. A lift miatt az is, hogy viszonylag kicsi, így sajna a háromfunkciósak már nem jöhettek szóba, pedig azok olyan szépek... Nem akartunk túl sokat rákölteni, mert kengurut is szeretnénk majd használni, és csak a "babasétáltatáskor" fogok kocsit tologatni, jármüvön a kenguruban viszem majd. Az is fontos volt, hogy a tolókar átfordítható legyen, mert nem tetszik az a fajta kocsi, amiben hátulról tolod a babádat, és nem látod. (Asszem a Graco kocsik ilyenek, nem átfordítható többnyire a karjuk.) Szóval mi egy kétfunkciós Pierre Cardin mellett döntöttünk. Valaki azzal ijesztgetett, hogy ezek kínai gyártmányok, és szétesnek. Én kerítettem itt a neten valakit, akinek ilyenje van, és abszolút pozitív tapasztalatokról számolt be, úgyhogy ez meggyôzött. A huzata is tök aranyos, majd ha a kocsi is, meg a gép is meglesz, csinálok fotót, és felrakom a profilomba. Szóval szerintem mindenképp azt gondold végig, hogy hol akarod használni, milyen terepen, utazol-e BKV-vel stb.
A digi-gép kérdés eldôlt, Kispapi eldöntötte. Marad a Nikon 775, most már ezt is tudom. Kép

Timici, mi van veletek? Drukk-drukk!!!!!!!!!!!!

Franyo
28
franyo

Gömb Kép
drukk-drukk, biztos nem lesz semmi baj!! Kép

Leszter Kép
inkább a stressz csökken, mert már nem parázom, hogy nem tudok (akarok) megfelelni bizonyos elvárásoknak Kép NAGYON jó érzés, és mivel igy állnak hozzám, én is szivesebben jövök be egyszer-egyszer majd még amig megy Kép

Timici, hajrá, drukkdrukk! KépKépKép

A Mikulás nekem nemtom, tojik-e valamit, ma mindenesetre vendégek jönnek, és én ebben a melegfrontban már most félig alszom, úgyhogy ha nagyon kileszek, majd szépen elnézést kérek és bevonulok a hálóba horkolni Kép Úgyis inkább kispapa cimborái, neki voltak munkatársai Kép

Pussz
Kangi
28+6
kangi

Sziasztok!

Gomb,
Nagyon koszonom a valaszt a babakocsival es az aggyal kapcsolatban. Biztos nehez lesz eldonteni, hogy milyet vegyunk, de meg rengeteg idonk van.
Biztos mar alig varod, hogy hazavigyetek!Kép

Puszi:

Leszter
22
leszter

sziasztok!

Már nem tudom hanyadjára, de a mellem allatt, a méhem tetjén szúró érzés nyilal bele bizonyos idõnként. Most parázok, hogy szülök.
Úgye ez valami más?
(lehet, hogy aki már szült az most jót nevet... Kép

myssnia
30
myssnia
Budapest XI. kerület

Most már úgy érzem köldöktõl felfelé jönnek a szúrkák?
Help válaszoljon valaki tapasztalt, mert én totál tudatlan vagyok. Lassan indulnom kéne haza is, busszal vidékre. Mi lesz velem...

myssnia
30
myssnia
Budapest XI. kerület

Myssnia!
Én sosem tapasztaltam még ilyet, nálam egészen biztosan nem így kezdõdött a szülés! De tudom, hogy ez ajnos nem nagy segítség Kép Nem tudod a dokidat/szülésznõdet felhívni telefonon? Addig is MagneB6? Fekvés? Meleg zuhany?
REmélem, mindenm rendben lesz! KépKépKép

Márti
márti

Sziasztok

een is naagyon almos vagyook, de csak este nyolc utan szabadulhatok innen
meg jo hogy valaki legyekkel kiserletezik (a legyek csodalatos gyogyito hatasa ooo) es felebresztenek ha mar majdnem elszenderedtem
mondjuk enni sem nagyon lehet toluk, ha raszallnak a kajara, a tobbit nem is reszletezem, (de ide szoktak bedobalni az elhullott allatkakat is a keritesen)
sikeresen le lehetne vezetni egy fogyokuras tabort ...Kép
Ma en is voltam terheleses cukron, hat szornyu egy dolog meg a szivem is megfajdult attol a lottytol, aztan jott a venakereses es a sajnalkozas, mert preparalt venam van(nagyon rendesek a laboros nenik, mindig elore veszik a kismamakat, es bent is lehet uldogelni nem csak kint a tomegben) Ezt csak azert irom, mert valaki irta h. rosszakat hallott a Peterfyrol, pedig szerintem eleg rendesek a terhesgondozoban a noverek, asszisztensek, a laborosok is es az orvosok is. (Eddig egy ultrahangos nem volt szimpatikus)

GRATULA A BABAKHOZ!!!! Kép
Remelem jelentkeznek majd a kismamak!

Mindenkinek jo szundikalast akinek lehet Kép

sziasztok
Zsurlo
zsurlo

Márti Kép

Köszi szépen, remélem csak valami kaja...

Holnap nem dolgozom, legközelebb vasárnap olvaslak titeket. Remélem még ma abbahagyja ezt a szúrást. Mindenkinek jó hétvégét!

myssnia
myssnia
Budapest XI. kerület

Sziasztok!

Betti
Ez nem volt semmi!A parod hogy viselte,hogy vegul mindezek utan nem volt melletted es nem is tudott semmit,amig masnap nem mentek be???Csak nekem az az erzesem,hogy nagyfoku elhanyagolas zajlott az orvosod es a tobbi orvos reszerol?En nem hinnem,hogy ez igy volt termeszetes.

Jo pihit mindenkinek!

Kangi
Asszem legkozelebb megkerdem mit terveztek a hetre es onnan tudni fogom,hogy mi mit csinalunk! Kép
Apuka a szokasos csut.esti fiunapot mara hozzank tervezte....
Meg jo,hogy tudtam aludni delutan.A torna meg felebresztett.
Tehat jo pihit a tobbieknek,mi meg legyunk ari asszonykak Kép

Miki johet holnap reggel

Pussz
Borsi
Névtelen

Haliho Lanyok!

Gombolyu megy a drukk neked, bizti nem lesz bajKép

En is ma voltam ctg-n, a laboros noci jol fel is bosszantott. Azt mondta hogy jo ez a gorbe, de azert mutassam meg a dokimnak. Kerdeztem hogy akkor valami gond van, nem-nem, de feltetlenul mutassam meg. Felhivtam dokinenit, benn fekszik a klinikan mint beteg, de azt mondta ha valami gaz lenne, ugyis azonnal megmutattak volna dokinak a gorbet. Mennyinek kell lenni a szivhangnak hogy ok legyen?

Ja es azt mondta meg dokineni, hogy nyugodtan utazzak el, elso baba nem fog kipotyogni gyorsan, ha nem mozogna vagy barmi furcsa van, irany valami korhaz.

orsoly 35+5
orsoly

Borsi Kép
jövö héten egy üzleti ebéd, egy vevötalálkozó és 3 nap suli lesz, esténként sehová, úgyhogy ti is pihizzetek! Kép

Myssnia Kép
én sem tudom, hogy mi lehet, de lazits!!! Kép

Pussz
Kangi
28+6
kangi

Sziasztok!

Hat ahhoz kepest,hogy ettol a hettol tappenzen vagyok, sokkal faradtabbnak erzem magam,mint elotte....Kép

Betti
Neha arra gondolok,hogy jo, hogy az ember lanya nem tudja elore,hogy mit kell atelnie, mert neki sem merne vagni.... (azaz pl. en egy ilyen szulesnek....)

Timiciiiii!
Merre vagy? Gondolok rad(tok) sokat, remelem hamar hallunk feloled!

Myssnia
Nekem is volt ilyen szurkalasom tegnap este. Ereztem,hogy ez nem a baba ami bok. Szabalyosan szurt. Hol a hasamba, hol a mehem "teteje". Holnap megyek vedonenihez, rakerdezek! Ma is ereztem neha, de ritkan.

Kangi! Kép
Minden ok, csak sok a tennivalo. De ugy dontottem a jovohetet SOKKAL lazabbra veszem majd!

Hat most ennyi, lassan lefexem!

Norka
28+5
norkini

Sziasztok!

Ma voltam bent Brokkoliéknál a kórházba. a pici nagyon aranyos nagyon szép kisbaba. Amikor ott voltam akkor próbálta Brokkoli szoptatni a picit és egybõl rá is kapott a cicire. Szóval csak annyi, hogy a babaneve Zsófia, 3500grammal és 56cm-el született 2002.december 4-én 6 óra 36 perckor, +5nappal késöbb. Nagyon jól vannak, de már a héten jönek haza és akkor beszámol nekünk a többirõl. Pocok ha tudod lepd meg õt létszi azzal, hogy beteszed a táblázatba.

myssina: nekem ugyanezek a tüneteim mint neked, én is várom olyanok válaszát akinek volt már ilyen tünete, hogy mi lehet ez, éjszaka jön legtöbbször de nappal is. A babóm rendessen és állandóan mozog.

Betti: Azért megérte szerintem a fájdalmat, nagyon szép a baba mégegyszer gratula Ádámhoz.

Na jó most megyek
sziaztok
Andy
37+2
andy78

Sziasztok!

Timici!
Remélem azóta szabadon engedtek és nincs semmi baj. Lécci nyugtasd meg aggódó szurkolótáborodat ha hazajöttél!

Azt ígértem anno, hogy leírom a mi bevált tejfagyasztási módszerünket. Hát íme: Fagyasztani bármiben lehet. Az ember a nagyon picinek szeretne biztosan steril tejet adni. Ezt lehet tenni hivatalos tejeszacsiba. Amikor már kb
arra hajtasz, hogy a tejberizst hogyan tudnád anyatejbõl csinálni, akkor kb mindegy, hogy miben fagyasztasz, csak tiszta legyen. A legolcsóbb módszer a folpack Rámás dobozzal. A dobozt kibéleled folpackkal, beletöltöd a tejet,megfagyasztod. Lefeszegeted róla a dobozt és a folpacba csomagolt tejcsit visszateszed a fagyasztóba. Kiolvasztáskor elõ a dobozt, hogy legyen ami formában tartja a már folyékony tejet...
A medelás zacsi drága és nincs hozzá egyirányú rendszer, mint az aventhez.Az egyirányú avent rendszerhez csak a saját zacsija jó. Egyébként úgy cserélgeted, ahogyan Te akarod.

Myssnia!
Nekem pl minden alkatrészem fájt már az elõzõ terhességkor, szülés nélkül is. Ilyen szurkálások is voltak, nem lett belõle szülés.
Ami azt illeti, aki meg szokta érezni a keményedéseket, az kb megérzi, hogy pontosan mikor jön a szülés. Legalábbis amikor azt éreztem, hogy keményedik a pocakom mint a fene és ráadásul fájt is, akkor gyanakodtam, hogy ez már az lehet... Kép

Orsoly!
Segítettem a mellszívó kiválasztásában?
Sajnos nem tudtam az utóbbi napokban minden hozzászólást elolvasni, így lehet, hogy írtad, csak hozzám nem jutott el...
Ha van még kérdésed, akkor szívesen válaszolok akár magánban is. Címem a profilban (?)

Snoopy
17+4
snoopy

Sziasztok,
bocsi, hogy ide OFFolok (nameg kicsit nosztalgiázok). Ha egyetértetek vele, légyszi, menjetek fel a www.szavazz.hu-ra /Petíciók/Aktív petíciók/Erõszak és szexmentes fõmûsoridõt. Regisztrálni kell hozzá, de kérlek, ne sajnáljátok rá az idõt, jóóóóóóó? Adjunk egy szavazatot a saját gyerekeinkért.

Virág
Virág (fiore)

Halihó Kismamekok!

Myssnia, andyKép: valszeg a méhfenék nyom vmit, attól szúr... Nekem ilyen nem volt Danónál, most azonban kiélvezhetemKép. Tegnap mondtam dokibácsinak - vele állítottuk fel a "diagnózist", bár szerinte ez inkább a 30. hét után szokott gondot okozni, dehát az én hasamban akár kiskutyafarok is lehet... Szóval én töredelmesen bevallottam, hogy az elsõ alkalommal - mikor már egy órája mozdulni sem tudtam és folyt rólam a víz - ittam 2 korty borocskát amitõl egy negyedóra alatt el is múlt. Erre azt mondta, hogy egészségemre, de vigyázzak, nehogy a gyerek cumisüvegébe is azt kelljen tenniKép, de végülis kibeszéltük, hogy arra jobb a máktea vagy a páleszes kenyérKép. Viccet félretéve, próbálj meg inni egy kis vizet, mert ha "csak" a rekeszizmodat nyomja, pár korty is csodákra képesKépKépKép. Természetesen az orvosodnak is tudni kell róla, dehát ez úgy is evidensKép.

Franyo, ma megpróbálok elküldeni pár képet Danóról, meg rólam... sajna nekem pocakos képem nincsenKépKép

Tegnap voltunk dokibácsinál és most véglegesen megígérte, hogy nem kell varrniKépKépKépKép. Megnéztük a prücsköt, most eléggé vacillált, lehet, hogy mégis kiscsaj lesz?Kép Megbeszéltük a köldökvérlevételt, azt mondta sima ügy, hozzuk a szettet, már volt ilyen a praxisában. (Ennek nagyon örülökKépKép) Ja! A prücsök feje már 57, a mellkasa 50 mm-es, és õ sincs kibékülve az UH-val.

Orsoly, akkor ezekszerint utazolKép. Kocsival mentek?

Pusszantás!
Zsófi (23+1)
Csucsuka

Sziasztok!

Ikrek megszülése témáról (Zsuzsinak különösen): nem véletlen az a betû, amiket Tipu emleget, az A meg a B. Ugyanis a kijárathoz való közelség sorrendjében betûzik õket. Szóval nem úgy megy ez, hogy majd menetközben eldõl, melyik jön elõbb, hanem már korábban az elhelyezkedésük szerint. És ezért nem elég, ha egyik fejvégû, hanem az kell, hogy az A baba, azaz akinek elsõnek kell jönni, õ legyen fejvégû. Farosan levõ elsõvel nem szeretik hagyni, egyfelõl mert nagyon elhúzódik, másfelõl, mert ilyenkor megvan a veszély, hogy összeakad a fejük (A faros B fejvégûnél leginkább), ami végzetes lehet mindenkire. Szóval alapvetõen -ha egyébként minden oké- az A baba fekvése dönti el a szülés módját. (Ebben a témában eléggé otthon vagyok, lányom volt anno A babaként mégcsak nem is faros, inkább valahogy haránt, teljesen mindegy volt, hogy a fiam közben fejvégû B-ként)

Betti: arra azért figyelj, hogy abból a rengeteg tejbõl jusson a babába is a bimbóvédõn át. Reméljük, hogy nálatok ebbõl nem lesz semmi probléma, de sajnos sok rosszat hallottam már errõl. A szoptatás topikban épp néhány napja hangzott el több tipp a bimbóvédõrõl való leszoktatásról, ha esetleg esedékesnek érzed majd érdemes elolvasni.

Timicirõl senki semmi frisset nem tud???? Szorítok nekik én is.

Ildi (21+6)

Ildi
pildi

Timici Kép
hajráhurrá, drukkdrukkdrukk!!!! Kép

Most ennyi, a kispapa bulija kimeritö volt, alig aludtam valamit, mert hiába, hogy a konyhában tivornyáztak, de a WC-fürdö a hálószoba mellett .... hajnal négyig kisértettek ... reggel meg ott tanyáztak az elhullottak a nappaliban, nem voltam boldog Kép

Pussz
Kangi
29+0
kangi

Sziasztok!

A 8 éves fiam tegnap este kifejtette (nálunk este jön a Mikulás, a reggel kész rohanás), hogy õ már a Mikulásban nem hisz, de Télapó az van. Az indok: Télapó olyanokat is szokott hozni neki, amik annyira drágák, hogy biztosan nem vennénk meg neki. Különben nem szoktunk extra drágákat venni, csak kb. októberben kezdek már óbégatni minden általa óhajtot játékra, hogy juj, de drága, szó se róla.

LeszterKép! Off téma: Köszi a tanácsot. Most már "csak" pár napot kell kibírnia a teraszon szerencsétlen kutyának, oda kell felzárni, mert a szomszéd kan átrágta miatta a kerítést. Lehet, hogy lesz kölyök is?
On-téma, a vödör. A köldökcsonk kb. két hetes korban leesik, onnantól érheti víz a hasiját is. A fejét meg lehet tartani egy hónalja alatt megfogott babának, megpróbálom leírni, hogyan: szóval a hónalja kb. a hüvelykujjad és a mutatóujjad között van, a többi ujjaddal meg a fejét támasztod. Ugyanezt csinálod akkor, amikor felemeled a babót pl. böfizni.

Foodbetti!Kép Hát ez nem volt semmi szülés! Jó, hogy a fiadnak nem lett baja. A többit az ember lánya elfelejti, mármint nem a történést, hanem a fájdalmakat. Anno belõlem is dõlt a vér a fiam után, a dokim azt mondta utólag, hogy elfáradt a méhizomzat, és nem tudott összehúzódni, ezért maradt az óriási sebfelület. Meg hogy régebben ebbe haltak bele többek között a nõk, de ma már ilyen nem fordul elõ.

Urszila
20+4
urszila

Sziasztok lanyok!Kép

Kepzeljetek tegnap este ki jart nalunk, na ki???Kép A Mikulas!Kép Remelem Ti is jok voltatok, es kaptatok sok szep (es fincsi) ajandekot!

Tegnapelott este csinaltunk par kepet a "majdnem pocimrol", feltettem a profilomba. Azert mar latszik szerintem, ha meg nem is tul nagy... Persze eleg egy pulover es maris ujra lathatatlan... Es eskuvos kepet is tettunk fel, hatha van kedvetek megnezni.Kép.

Kepzeljetek ma reggel asszem csuklott a babam, eleteben eloszor. Lehetseges ez 22 hetesen, vagy csak szimplan dekazgatott valami kepzeletbeli labdaval?Kép Egy adott ponton kb. 15-szor 1-2 masodpercenkent "rugdosott", a mehem tetejen, nagyon erosen. Aztan 2 perc szunet, es ujra, de akkor mar csak kb. 5-szor. Ez ugye csulkas volt?Kép

Na megyek visszaolvasni, addig pusssz:

Leszter
22+1
leszter

Sziasztok Kismamákok!Kép

A Gyermekek cimû topikon belül nyitottunk egy 2002 június 1-2003 május 31 közötti gyermekek cimü topikot! Azaz megnyilt az alsó tagozat!Kép Várjuk a kismamákokat ha kérdése van, vagy csak dumálni szeretne a régi "Friss" ismerõsével és (persze) a babákkal ha majd megszülettek. A topik azért nyilt mert nagyon sokan kinõtték az Elsõ napokat, de mivel együtt várták/vártuk a babáinkat ezért nem nagyon szeretnénk szétszéledni, pláne hogy sokan még mindig kismamákKép Most inkább nem sorolnék neveket ugysem jutna mindenki eszembe! Szóval gyertek irjatok, vagy ha még nem szeretnétek akkor majd ha a babó világrajött. Kép

Kellemes pocakodást és mélyalvós éjszakákat!Kép
sasha és a 8 hetes GabibabiKép

Kép
sasha

Leszter!Kép
Ugye mondtam en, hogy milyen csinos a Pockakod!KépKép
Es ne aggodj, lesz meg sokkal de sokkal nagyobb is! Majd nem fer a pulover alaKépKép

A Babod csuklott es meg sokszor fog, az en lanyom napjaban tobbszor tette, a hasam kulonbozo pontja ritmikusan ugralt fel-ala.

Maci
macimaci

Sziasztok!
Szóval tegnap délután voltam a dokimnál. Tudtam, hogy le fog szúrni a súlyom miatt (+6kg), de hogy ennyire, arra azért nem számítottam. Tehát most szigorú diétán vagyok egészen a következõ találkozásunking, ami január elején esedékes. Így a karácsonyi kaja, plusz finomságok engem mind elkerülnek. Valószínûleg nagyon jól fogom magam érezni...
Most szeretném kérni olyanok tanácsát, akik szintén diétáznak, hogy mit és hogyan lehet enni. Engem letiltott az édességrõl, a tésztafélékrõl, és a kenyérfélékrõl. Ehetek gyümölcsöt, zöldséget, fõzeléket, húst és tejterméket. Persze ezekbõl se sokat. Egyébként tejallergiás vagyok, tehát a tejtermékek kiestek a sorból.
Elõre is köszi a tanácsokat, recepteket.

Sziasztok
buksicica
20+2
buksicica

Sziasztok!
Timici uzent, hogy nagy valoszinuseggel szules elott mar nem johet haza a korhazbol. Belso mehszaj picit nyitva, es ralog a lepeny, valoszinuleg ettol is volt a verzes. De Bence baba mar jo nagy, 2,5 kg koruli!
Szegeny, ugy sajnalom! Meg majdnem ket honap van hatra!

Leszter, megneztem a profilodban a kepet, azert mar latszik az a pocak, mert Gyuri is megjegyezte "szep pocakja van a mamanak"! Annyira edes tole, nem? Azt nem tudom, hogy ezt a mamat honnan veszi, utana kijavitotta "neni"-re!
Valoszinuleg csuklas volt, a mi babank is annyira szokott csuklani, hogy ha Gyuri a pocakomra teszi a fejet, akkor az o buksijan is latom a "rengeseket"!

PIldi, koszi a felvilagositast! Kép

Zsuzsi
31+4
zsuzsi74

Szia Buksicica!

Jaj, te szegény! Ezek szerint marad a gyümölcs, hús, zöldség? Ez nem sok szvsz. És még csak a terhesség felénél vagy, mint én.
Elmondom, hogy én miket tapasztalok, hátha ez segít valamit. Nálam már kapásból felmerült a hízás, mint probléma gondolata, mert sajnos sokat híztam az elsõzõ 2 terhességemnél. Eriknél 22 kg-t, amibõl 16-ot adtam le szüléskor és nyáron. 3 hónapos volt Erik, mikor megfogant a következõ baba. Azóta én aggódom a súlyom miatt, azt találtam ki, hogy majdnem mindennap megmérem magam és ha híztam, azonnal leadom. Ez eddig bejött, ami nekem nagy bravúr. De tudni kell, hogy így is kövér vagyok. 78 kg. Versenysúlyom max.65. Megmondom õszintén a károgók nem érdekelnek, ilyeneket mondanak pl. hogy hol fér el a baba, valamibõl élnie kell stb. A nagymamám a háború utáni évben egész terhessége alatt nem hízott 1 dgk-t sem, mert nem volt túl sok ennivalójuk, mégis anyukám 4,5 kg-val egészségesen született. Nem mintha ez egy olyan pozitív példa lenne, viszont tudom, hogy milyen rossz az elsõ hetekben a rettenetes súlytöbblet, fõleg egy császár után. Hízni lehet, hogy fogok valamennyit, de nagyon igyekszem nem hízni. Egy nap max. 2 szelet Graham kenyeret eszem pirítva, kevés szénhidrátot eszem viszonylag, a húshoz a fõtt krumlit kívánom, és néha bizony eszem édességet, de nem sokat. Ja,és igyekszem délig gyümölcsöt enni, este 8 után nem eszem, ha nagyon muszáj, akkor egy 1,5 %-os sima, joghurtot. Karácsonyi nagy evészet nálam kilõve, tegnap olyan szaloncukrot vettem a fára, amit utálok, kókuszost. Kép
Amúgy végeztem táplálkozástanácsadó tanfolyamot, ha bõvebben érdekel valami, szívesen segítek.

Csilla1
Csilla1

Lányok Kép
lécci segitsetek. Idönként úgy érzem, mintha a baba TELJES egészében összerándulna, mintha "rángana". Nem csuklás, mert annál sokkal erösebb érzés, és nem "normál" rúgás vagy bokszolás, hanem tényleg egy-egy nagy rángás. Normális ez?

Köszi és pussz
Kangi
29+0
kangi

Szegény Timici!!!! De karácsonyra azért hazamehet, vagy nem? De így legalább biztos vigyáznak rá, és nem lehet baj se vele, se a babájával. Timici, hátha olvasol minket kinyomtatva, küldök egy kis pozitív energiát! ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Csucsuka, jöhetnek a képek, várom! Kép
Leszter! Szép nagy a pocid, pulcsiban az ennél nagyobbak se látszanak! (Amikor egy-egy vastagabb pulcsi van rajtam, senki nem adja át a helyet a jármuveken!Kép) Holnap talán már én is tudok felrakni pocis képet... Meg az esküvôs képeitek is jók, nagyon helyesek vagytok!

Pussz
Franyo
28
franyo

Csilla!
Nagyon aranyos vagy, köszönöm. Én most úgy gondolom, hogy reggel nem eszek max. 1 gyümölcsöt, délben fõzeléket vmi hússal, aztán este egy joghurt, ha lemegy. Ennyi. Sajnos nálam nem nagyon mûködne ez a napi mérés, ugyanis nem digitális mérlegünk van, és ami van, az is állandóan mást mutat. Tehát nem jó. Egyébként meg azért kell ez, mert az elõzõ császár miatt most jobban oda kell figyelni a hasamra, a hegre, meg a megterhelésre, nehogy szétnyíljon. Januárban lesz 25 hetesen a vércukor mérés, és szeretné a dokim, ha ott minden rendben lenne, ezért ez a nagy diéta.

Timicinek nagyon szurkolok, hogy sikerüljön kibírnia azt a két hónapot a kórházban. Hát nem irigylem. Karácsonykor is bent lesz?

Sziasztok
buksicica
20+2
buksicica

Zsuzsi Kép
Timicinek minden jót, és vigyázzon magára nagyon!

Leszter Kép
tényleg csini a pocid Kép

Buksicica Kép
sajnálom, hogy diétáznod kell... de biztosan hamar elrepül, már csak a fele van hátra Kép

Pussz
Kangi
29+0
kangi

Sziasztok Lányok!

Egy hete nem dolgozom, és annyi mindent írtatok, hogy nem is tudom követni az eseményeket! Kép
Elõször is sok-sok gratula, és boldogságot kívánok az új anyukáknak, Brokkolinak, Fodbettinek és Zulunak! Kép
Ez a hét elég gyorsan elrepült, hétfõn a hugommal vásárolgattunk bébiholmikat, nagyon arikat vettünk a Corában, egészen emberi áron. Aztán még elmentünk a Megatoysba is, hogy ott is körülnézzünk, de ott jóval drágább volt minden, úgyhogy ott végül nem vettünk semmit.

Ez itt most off lesz, de nagyon bosszantott: A kedd már annyira nem volt jó, mert a tilosban való parkolásért jól megbüntettek 8 ezer forintra. Egy olyan helyen, ahol korábban nem volt megállni tilos tábla, eszembe se jutott, hogy figyeljem, mert mindig ott szoktam parkolni, és sorban álltak az autók is az utcán. Valószinûleg nemrég rakhatták ki a táblákat, és jöttek is a közterületesek, hogy itt biztos lesz majd aratás! Grrrrr....

Buksicica, szerintem a 6 kiló félidõsen egyáltalán nem vészes! Ha rendben van a cukrod, akkor szerintem nem kéne drasztikus fogyókúrába kezdened. Ha nagyon szót akarsz fogadni, akkor max. egy kicsit óvatosabban enni, és kész. Õszintén szólva eléggé túlzásnak tartom, ahogy 1-2 kiló miatt riogatják a kismamákat. A 20. hétre nyugodtan lehet az emberen ugy 4-5 kiló plusz, és ehhez képest a 6 kiló egyáltalán nem tûnik olyan soknak!!

Myssnia, én is szoktam érezni fenn a bordaívnél ilyen szurkálást, de nekem úgy tünt, mintha valamelyik alsó bordám akadna be valamibe, és az lenne a bûnös benne. Lehet, persze, hogy te mást érzel...

Timici, drukk-drukk! Remélem nem lesz semmi gond, és hamar kiengednek a kórházból! +++++ Kép

Franyo, a leírásod alapján mi is valami hasonló babakocsit szeretnénk. Ezt a Pierre Cardint hol veszitek? És mennyibe kerül?

Sziasztok!

Kispici
34
kispici

Sziasztok!

Myssnia,
Mizujs, hogy vagy? Remelem minden rendben volt az uton es elmult a szurka.

Zsurlo sziaKép
Te hol dolgozol?
Remelem, rendben lesz a cukrod!Kép

BrokkoliKép
Meg egyszer gratula Zsofihoz, sok boldogsagot, es varjuk am a szuletestortenetet!KépKépKép

Csucsuka,
A varras a mehszajra vonatkozott? Orulok, hogy megusztad!Kép
A koldokver levetelen mi is gondolkozunk, Te utanaerdeklodtel mar reszletesen? Annyit en is tudok, hogy le kell perkalni a penzt, aztan kuldenek szettet hozza, amiert aztan ha jol tudom kijonnek a szules utan. Ti kertetek/kaptatok mar reszletes tajekoztatot rola? Engem foleg az erdekelne, hogy per pillanat milyen batagsegek gyogyitasara lehet hasznalni, es hogy milyen iranyban folynak a kutatasok. A Kismama ujsagban is hirdeto Sejtban Kft-n kivul mas is foglalkozik ezzel?

Kangi,
Nem irigyellek az ejszakaert... Ma este en leszek facer.Kép Kispapam ket baratjanak is a heten volt a szulinapja, mennek unnepelni.

Urszila,
Aranyos lehet a kisfiad, es vegul is teljesen logikusan gondolta vegig a Mikulas-Telapo temat.KépKép
Off-tema: hat kizarni semmikepp sem lehet, hogy kolykok lesznek... Ha atragta magat a kan a keritesen, akkor lehet, hogy le is rendezte a kislanyt, mielott Ti meg barmit is eszrevettetek volna...Kép
Vodor: koszi a segitseget, azt a fogast mar el tudom kepzelni.

MaciKép
Koszi, Te mar elore megmondtad, igaz?Kép
Jaj de jo, szoval akkor tenyleg csuklas volt? Eljen!Kép

Buksicica,
Szerintem azert ne keseredj el! Itt mar nagyon sokan irtak, hogy a hizas mindenkinel eltero gorbe szerint alakul, es az itt olvasottak alapjan a 20-21. het korul a +6 kg egyaltalan nem kirivo eset. Szerintem igazabol, komlyan dietazni azert nem kellene. Mivel tejet-tejtermeket amugy sem ehetsz, szerintem fontos, hogy gabonafelekbol igenis egyel rendesen! En a helyedben a felsoroltak kozul maximum az edessegrol mondanek le, de arrol sem teljesen, csak csokkentenem. En arra probalok mostanaban odafigyelni, hogy estefele mar inkabb csak gyumolcsot egyek, azt viszont jo sokat. Persze van, hogy eppen emiatt leszek ejfel korul iszonyu ehes, es olyankor bizony szegyen ide vagy oda, szoktam meg enni valamit.

Zsuzsi,
Jajjj, adj lecci egy nagy puszit Gyurinak a nevemben!Kép Koszonom a bokot a fiatalurtol, olyan edes lehet!KépKép De jo, hogy szerinted is csuklas volt!
Orulok, hogy kaptunk hirt Timicirol. Azt nem tudod esetleg, hogy valahogy tud-e olvasni minket (pl. kinyomtatva vagy ilyesmi)? Amig valaszolsz, addig is irok neki, hatha olvassa!Kép

Timici,
Ha tudsz minket olvasni, remelem segitunk a drukkjainkkal, es neha azert jo kedvre tudunk deriteni! Fel a fejjel, ha jol emlekszem Te irtad, hogy a korhazban az a "jo", hogy erezheted, hogy biztonsagban vagy, es ha barmi gond van, mindig van ott valaki, aki meg idejeben kozbe tud avatkozni.
Foglald le Magad minel jobban, beszelgess a babaddal, es minden rendben lesz, el fog telni hamar a hatra levo ido!
DRUKKKKK!++++++++KépKépKépKép

Franyo,
Koszi a dicseretet!Kép Kivancsian varom a Te kepeidet!Kép

Kangi,
Koszi Neked is, olyan jol esik!Kép

Puszi:
Leszter
22+1
leszter

Haliho Csajok!

Csucsuka: jaja, ugy nez ki utazunk, kocsival, ugyhogy majd megallunk neha pihenniKép

Snoopy: hat oszinten szolva meg minidg nem tudom, az Avent es az Medela kozott nem tudok donteniKép Bar ugy tunik mindketto jo, csak ki kene talalnom, hogy nekem melyik a jobbKép

Ma bementem a korhazba, megmutattam a ctg-gorbet az ambulancian (dokinenim korhazban vanKép). Azonnal elkuldtek flowmetriara, merthogy aluszekony a gorbe. A flow jo lett, de hetfon megint mennem kell ctg-re. Mindegy, legalabb most megnyugtattak.Kép

Pusza: orsoly 35+6
orsoly

Kispici!
Mi ezt a Lehel úti Baba-diszkont boltban vettük, pontos címük Lehel út 1, a templom mögött (vagy pont szemben? nem tudom, hol a bejárata a templomnak Kép). Itt a telefonszámuk: 239-2883. Általában este hatig vannak nyitva, szombaton du. 1-ig. Most az ünnepekig szombaton is tovább lesznek nyitva, de pontosan nem tudom, meddig. A bolt elég kicsi, de elég nagy a választék. A legbelsô kis szobában vannak a kétfunkciósak, Pierre Cardin-bôl is többféle van. Szerintem érdemes megnézni ôket. Ennek a mienknek az ára 32900 Ft egyébként.
Franyo
28
franyo

Leszter Kép
hidd el nekem, jobb, ha házon kivül mulat, mint ha reggel a konyhába lépve meglátnád a púpozott hamutartókat, a kiürült üvegeket és úgy általában a szutykot Kép Na pláne, ha tényleg ott állomásoznak a nappaliban a vert hadak, horkolnak, nem tudsz a kedvenc foteledbe beleülni a reggelis tálcával, de minek is, hiszen a TV-t úgysem kapcsolod be, hiszen ott alszanak ... GRRRR! Kép

Inkább essen be hajnalban, oszt koszoljanak máshol! KépKépKép

Rángásról nem tud valaki valamit? LÉCCILÉCCILÉCCI, úgy izgulok, hogy ugye nem epilepszia ???

Pussz
Kangi
29+0
kangi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?