A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

na ezt a fánkot én is kipróbálom, a sütés nagyon nem az erősségem, de talán most...

na igen, a Vastag is érdekes eset :?

a Márton nekünk is tetszik, de inkább a lány nevekre kellene koncentrálnunk, mert fiúnevet tudnánk bőven

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

Sziasztok Lányok!

Végeztem az ultrahanggal. Minden tökéletes, tarkóredő 1mm, baba fejebúbtól a popsijáig 5,2 cm.
Apa bent volt, imádta. Annyit mozgott Pötty, hogy csak na... annyira cuki volt. :D

Kép
zsuzsi**

Zsuzsi, irigyellek, én 2-re megyek, már tűkön ülök :roll:

A lányaim Kiss vez.nevűek. Olyan szempontból jó, ha tömeg-vezetékneve van a gyereknek, hogy akár különleges keresztnevet is választhattok hozzá.

Jajj, nem írtam: tegnap megsütöttem a fánkocskát. Nekem "hiányzott" a receptből a só, cukor, így azt is kapott egy keveset. Tuti jó lett, még az olajszag is kiment, mire Apa hazaért :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

Zsuzsi, gratula! Kép

Lányok! A cukorterheléses vizsgálatra lehet vinni citromlevet vagy citrompótlót is, vagy csak citromot?

kétfiús anyuka
babdorka

Jovi, én is úgy izgultam, hogy húúúú, aztán tök jó volt. Ez volt az utolsó hüvelyi uh-m. Nem szerettem annyira.

Annyira megkívántam most ezt a fánkot, hűűűű. De ma sokáig dolgozom, nem tudom megsütni. Lehet, hogy hétvégén.

Ja, és gyönyörűek a vonalzóid:)

Kép
zsuzsi**

Köszi Babdorka :)

Majd ha lesz egy kis időd, átírod a táblázatban a szülés várható időpontját 28-ra?

Kösziii. :)

Kép
zsuzsi**

Persze, azt hiszem, ma este frissítem otthonról, idebent sok a munka. Kép

Tegnap én is jelentkeztem AFP-re, és meglepődtem, mert nekem azt mondták, hogy nem a 16. héten kell menni, hanem betöltött 16 hét kell hozzá, sőt nem árt, ha még plusz 1-2 napot is betöltöttem, különben rossz értéket mutat.

kétfiús anyuka
babdorka

Zsuzsi,

Gratulálok, ugrándozott, ugye? nálunk is, a doki szerint azért mert még sok helye van és jól érzi magát :)

Jovi,

Szorítunk, mindenk ok. lesz! :wink:

Kép
gabi
blur

Igen, forgolódott, meg minden...nagyon édi volt! És olyan gyorsan vert a kis szíve:)

Kép
zsuzsi**

afp-re ti mennyire előre jelentkeztek be?

nálam lehet nem engedik majd a citromot, mert egy "idősebb" morcos néni a laboros :cry: azért próbálkozom, meg anyum is eljön, most mondta, mert ő ismeri (épp mesélte, hogy kolléganőjének is visszajött a cucc ott helyben)

lynia-

várjál, én nem is jelentkeztem az afp-re. mentem vérvételre a kérvénnyel, azt levették. úúú, már az eredményért is el kéne menni. jaj, de szenilis vagyok...
csak megkérdeztem előre, hogy csinálnak-e afp-t. merthogy vércsoport nincs mindenhol, gondoltam, lecsekkolom előre.

((fánk: én is tettem bele sót, meg cukrot, meg vaniliás cukrot, és sztem kicsit sok ez a sütőpor))
Vendég

és mennyi cukrot tettetek bele? csak úgy nagyságrendileg?

lynia-

nagyságrendileg: zutty 8)
mondjuk fél bögre porcukor
Vendég

:D köszi

lynia-

most írt kata, hogy minden rendben, majd megpróbál felnézni, tegnap terheléses cukron volt, jövő 7en pedig megy genetikai és 4d uh-ra

puszil titeket!

irigylem, alig várom a köv uh-t

lynia-

De jó neki! Én nem tudom, hogy menjek-e 3D 4D UH-ra. Kicsit bizonytalan vagyok, mert sok helyről sokfélét hallottam arról, hogy nem jó a babának, meg nem tudják, hogy az Uh mit eredményezhet. Hááát, nem tudom. Nagyon szeretném látni, de nem tom, hogy kockáztassak-e. Szerintetek? :shock:

Kép
zsuzsi**

Zsuzsi, én külön 4d-re biztos nem mennék el, mert bár azt mondják, hogy nem árt a babának, ki tudja, 20 év múlva mi derül ki. De ott a genetikai vizsgálaton nekem is volt 4d, és tényleg nagy élmény. Bár azt mondják, igazán a 20. hét után érdekes, amikor már van husi a babán.

Nálatok senkinek sem lesz összetett vezetékneve? Mert mi kötőjelesen rakjuk össze kettőnk vezetéknevét (annak idején az esküvő előtt kellett nyilatkozni, de azt mondták, persze később is lehet módosítani). Így ki lehet védeni a Savanyú-Vastag-Tóth problémát.

A toxoról én úgy tudom, hogy ha egyszer elkapod, akkor utána védett vagy. Viszont van, aki falusi macskák mellett sem kapja el terhessége előtt, valaki meg nem is nagyon találkozott cicákkal, és mégis elkapta, szóval nem lehet abból kiindulni, hogy a húgommal mi van, meg a kolleganőmmel. Egyébként én is úgy tudom, hogy nem kötelező, nekem is azért csinálták, mert mondtam, hogy volt cicánk, és van kutyánk.

Kép
nenoke

én eddig rosszat nem hallottam róla, szeretnék ha lehet, nem olcsó, de megéri, na nem folyton azt de 1-szer legalább megcsináltatjuk sztem a 25-30. hét táján

pl. azt mondják, hogy ugye sokkal jobban látják a babát és a rendellenességek jobban kiszűrhetőek

lynia-

Engem is nagyon érdekel, hogy milyen lehet, mert csak képeket láttam róla. Így is nagyon érdekes volt látni, hogy hogyan mozog.

Kép
zsuzsi**

megnéztem a kiskönyvem és nincs benn toxo eredmény, majd rákérdezek, mert volt kijárós cicám nyárig (el kellett szegény Tódit altatni), szóval fogalmam sincs nálam mi lehet

lynia-

igen, valószínű ezért is váltott át a genetikai szűrésen vagy 2-3-szor a 4D-re a doki, mert jobban látszódnak a rendellenességek. De legtöbben nem ezért cisnálják, hanem csak hogy lássák. Én meg nem akarom semmivel sem terhelni a babát, de persze megértem azt, akinél ez fontos, ne értsd, Emi, félre, nem akarok senkit sem lebeszélni.

Kép
nenoke

A toxoplazmához külön papír kell, azt csak úgy észrevétlen nem veszik le. És az legalább 3 hét, mire elkészül, ezért ha 1-2 héten belül kaptad meg a normál vérvétel eredményét, tuti nem lesz benne toxo.

Kép
nenoke

pedig még tájékoztatót is adott a védőnő, na majd rákérdezek

lynia-

értem én, nálunk családban volt pár dolog, ami miatt nem árthat!

lynia-

Sziasztok,
alig győztem utánaolvasni....

Gratulálok mindenkinek az UH-hoz, és a jó eredményekhez, a fájdalommentes fogdokihoz, és a remek fánkhoz! :lol:

4D-re én is megyek, a 18-20. héten kell menni, és ez egyben genetikai szűrés is lesz. Én nem hallottam róla, hogy nem jó a babának, inkább a hüvelyi uh nem tesz valami jót. Azt már a 12. hét után nem csinálják ugye?

AFP február elején lesz, egybekötve kedvenc toxoplazma vizsgálatommal, próbálok nem gondolni rá, de azért kicsit ideges vagyok.

Zsuzsi a pocakom nekem is be-beszúrogat, de nem görcsöl, csak olyan fura, szerintem helyezkedés van, meg tágulnak a szövetek. VAgy mi fene.

A Samu nálunk is választott név, férjem édesapja Sámuel így szeretnék az elsőszülött fiúnak ezt a nevet adni... Idős már a papa, és nagyon meghatódna, na meg a hagyomány, meg különben is.

A testsúly nálam is még mindig mínusz, a hasam meg nagyon-nagy, és az étvágytalanság is megmaradt. Pedig úgy szeretnék jóízűen kebelezni.

Andrea
Kép
kindernay

Itt találtok jó sok keresztnevet jelentéssel együtt:

http://keresztnev.lap.hu/

Andrea
Kép
kindernay

Míra

lynia-

Ezt olvastam a 4D UH-ról:

"A hagyományos síkmetszetekből a gyakorlott szakember ugyanúgy meg tudja állapítani a rendellenességeket.
Ennek az új fajta képalkotásnak inkább pszichológiai jelentősége van."

Arról még sosem hallottam, hogy akár a 4D UH, akár a hüvelyi 2D UH jobban ártana, mint a hasi 2D UH.

kétfiús anyuka
babdorka

Jaj, bocsi. Félreérthetően fogalmaztam. Én az uh-ra gondoltam általában, hogy nem a legjobb a babának, vagyis nem tudják pontosan, hogy mit okoz. Én ezért nem merek a kötelezőnél többet menni. De lehet, hogy csak túlparázom.

Kép
zsuzsi**

Sziasztok Kismamik!

Mingyá vissza olvaslak benneteket..

Látom bejött a fánk receptem, na ennek örülök nagyon! juhéjj :P

Most jöttünk meg a dokitól, minden rendben, zárt a méhszáj mehetek tornára és szexelni is lehet :lol:
a babát is megnéztük, nagyon édes, teszek fel róla képet..szépen növöget, láttuk a kis gerincét, gyomrocskáját, szívbillentyűket..szal mindent csak a kukit-puncit nem..ja és a méhlepényt is. az is nagyon szép.
Nagy most az öröm.
Kaptam beutalót AFP-ra és genetikai UH-ra, ja és aláírtam, hogy nem megyünk magzatvízvételre.

Akkor most visszaolvaslak benneketek..
Addig is tsók

Fánkos Lujza :lol:
torolve_20131003125716

Akkor!

Nem kell abba fánktésztába cukkker kismamik, elég egy vaniliás cukker..

Gratulálok minden UH-hoz és a jó eredményekhez..

Na a Samu név úgy látom nagyon népszerű..lehet, hogy nálunk is Samu lesz.. :lol:
Bárándy Samu Kép
torolve_20131003125716

Sziasztok Csajok!

Gurgula, Zsuzsi!

De jó nektek, hogy voltatok láthatáson :lol: Örülök, hogy minden rendben!

KépKép

KépKép
szivvi

Mi a fijjúú nevekkel vagyunk hadilábon..

KépKép

KépKép
szivvi

Mér, ha kislány lesz, akkor hogy hívják majd?

Kép
zsuzsi**

Felébredtem! :lol: pedig még alukáltam volna, de a srácok úgy döntöttek, hogy elég!

Gratula minden jó uh-eredményhez!

Nahát, én meg azt hittem én vagyok egyedül ezzel a Samuzással :lol: Megmutatom a férjemnek, hogy nem én gárgyultam meg :lol:
Gurgula: nálunk Bercsényi Samu :P

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Brigi!

Nagyon jó, Bercsényi Samu..egyre jobban beleszeretek ebbe a névbe...

Szivvi!
Láthatás= ez tetszik :lol:
Nagyon jó látni a babácskát, főleg, hogy szépen fejlődik a kis drága..
Ülőmagassága 72mm (de sztem már több) A combcsontja kb. 14mm..plusz a lábszár..a doki szerint 9-10 cm-es. Fejebúbjától a talpikóig..
torolve_20131003125716

http://www.babaszoba.hu/services/names

lányok!
itt is rengeteg név van.
torolve_20131003125716

A lány nevünk Lili, vagy ennek bővített változata, Lilia, Lilien.
Ez az egész családnak tetszik..Nekem nagyon tetszik: Kamilla, Emma, Olívia és a Klió, de mivel a zuram autószerelő, így ez elől mereven elzárkózik...Nekünk Vilner a családnév, sztem ehhez nem sokfélét lehet passzintani.

KépKép

KépKép
szivvi

A Lili szerintem is nagyon szép és a bővített változatai is nagyon tetszenek. Júúúúj, de izgi... 8) :o :D

Kép
zsuzsi**

Hali!

Grat a szép uh-eredményekhez.

AFP: nekem már ideadták a beutalót, betöltött 16. hét után kell menni oda, ahol a körzeti nődoki rendel. Eredmény 1-2 hét múlva.

Rubeola, toxo: kösz a válaszokat.

Kávé: én napi 2-3 csészével ittam (nescafé), sőt, amikor még nem tudtuk, h Pocaklakó van, szépen beültünk kávéházakba is Vácon, pont arra kirándultunk. Mikor megtudtam, h baba lesz, onnantól kezdve két reggel híg kávé, aztán azóta egy csészével sem. Igazából nem hat már rám, de az íze miatt kívánnám :oops:

Súly: én még mindig nem híztam, de a pocakom formája mintha már mutatná a vátozást (bugyiban) :P

Ma már dolgoztam jó volt, de most nagggyon álmos vok.

Vilner Lili
Vilner Lilia
Vilner Lilien

Szerintem mindhárom gyönyörű!

Kép
zsuzsi**

Én a Margitban fogok szülni, és kaptam egy programpapírt. Nekem az AFP-t is ott csinálják, mint minden más vizsgálatot. Csak az utolsó vérvételre kell majd a körzetimhez menni. :D

Kép
zsuzsi**

Júj, csajszik, nektek nem lett pattanásos a bőrötök? Képzeljétek, nekem soha nem volt egy ragyám sem, és most szépen kivirágzott az arcom. wáááááá :?
Szerintetek mit csináljak? Már mindenfélét kipróbáltam... :(

Kép
zsuzsi**

Sziasztok!

Irigylem az UHosokat. Én csak egy hónap múlva megyek! Olyan messze van még...
Viszont nézegettem babakocsikat! Mert a nővéreméktől örökölhetünk egy hatalmasat,de azzal megszakadok én itt Pesten, csak míg a házból kiérek, a liftbe is alig fér be!
Mutattam nekik egyet a Brendon honlapján, aztán jót fújjoltak,és szerintük a mélykocsival járnék a legjobban,mert milyen büdös Pest és amíg fekszik az a legjobb,mikor meg ül, akkor az esernyősbabakocsi a nyerő. Nem tudom, azért tavasszal kerülhet csak be a sportkocsiba és az azért elég hüvi nem?
Mit mondtok tapasztalt kismamik?
Vendég

Zsuzsi nekem meg tök száraz a bőröm, az arcom is, de viszket állandóan a hátam is,meg a lábam. Nem győzöm kenni magam! A húgom teafaolajos kenvéjével ütünteti el a ragyáit,de a gyógyszertári alkohol is jó,mert szárít és olcsó(?).
Vendég

Zsuzsi!

Nekem is elég gány lett a bőröm, meg a hajam is. A hajamat levágattam, a bőrömet meg jól tönkretettem :evil: .Vettem zsíros bőrre arctisztítót, (neutrogena), állítólag naggggyon jó a miteszerek és patik ellen. Na nekem megvannak a miteszerek, csak a bőröm hámlik. Szóval szerintem semmi drasztikusba ne kezdj, inkább beszéld meg a kozmetikusoddal!

KépKép

KépKép
szivvi

Hááát, nem tom, nekem csak a homlokom totál ragya, a többi száraz, viszket. Wááááááá, kihalok ettől.

Kép
zsuzsi**

Lányok, lassan mennem kell. Lakásmutatásom van. De holnap ismét itt leszek ám!

Csók

Zsuzsi

Kép
zsuzsi**

jujj, szegények. nekem sehol semmi ragya. talán a hátam. de az inkább a tél miatt.
a hajam viszont szebb mint új korában. bocs, muszáj volt elmesélnem.
de nekem a hajam körmöm mindig szép volt. ez is biztos hajlam kérdése.

viszont: elkezdett viszketni a köldököm :) merthogy nekem már növöget a hasam rendesen. vicces érzés!
Vendég

Pussz csajszikák!

Holnap újra a fedélzeten! Drukkoljatok, hogy el tudjam adni a lakást.... :D

Kép
zsuzsi**

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?