A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

gratu a súlyhoz, Boldi tegnap volt 7740 gramm :(
igaz most beteg és fogyott
Vendég

csajok!Hétvégén jön a front!!!Bármelyik frontnál beindulhat a szülés? Ráadásul újhold is lesz, vagy a telihold számít??? :?:

Kép
gyanixi

Üdv!

Megzabálom a gyerekem. Ül a hátam mögött (majdnem) és bámulja a monitoron, ahogy gépelek... :D

Melinda, mint tudjuk, az Apgar a baba bizonyos képességeit hivatott osztályozni szülés után. És természetesen nem hozzánk van köze... :) Csak beszéltünk itt arról, hogy az altatás árt a gyereknek, ezért írtam. Ld. Kármen. :)

Móni, én minden UH leletemet alaposan áttanulmányoztam. Igaz, az orvosnak is kötelessége lenne, de azért a szülőnek is látnia kellett volna, hogy gáz van, nem?

Gira, megértelek... Ettől függetlenül én úgy vagyok vele, hogy nem véletlenül kötelező a kötelező. :D

Solvay, igen, ma lényegesen rosszabb volt az idő, ma kabátot vettem fel (eddig elég volt a plüss felső). Én a Tarjánvárosi Plébánián voltam, mi oda tartozunk, de tudni kell, hogy nem feltétlen kell a "körzeti" templomban kereszteltetni a gyerkőcöt. Priviben elküldöm néhány plébániáról amit tudok (végigtelcsiztem egy párat néhány hónapja).
Mi is használunk kasvirágot immunerősítésre...egyelőre mást nem kap Peti, csak esetleg néha Chamomillát, de eddig még nem sír a foga miatt (nincs is még neki egy sem).
De pl. nekem a szopizásra semmi se vált be, még a homeopátia sem. :(

Kármen, én pont azért akarom Petinek egyéves kora után szinte azonnal beadatni a kullancs ellenit, mert mi elég sokat járunk-kelünk, főleg Skoda talikra, amik nagyrészt szabadban vannak, így legalább nincs ilyen téren veszély.

Zsuzsu, ha Ábel így halad, lassan beéri Petit. :)

Niki, frontügyben passz...rám semmi nem hatott, pedig én is lestem az időjárást. :D

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Solvay,üdv. itt! :D
Merre tarján szélén??? :?:
Mi a kereszttöltés utcán.

Timika,igazándiból nem viselt meg hogy Barni elválasztotta magát,végülis elmúlt 13 hónapos,sokkal rosszabb lett volna ha 8-9 hónapossan történt volna..... :P
végül is mindent eszik már,és ha fürdök, és kinntvan a cicim mindig megsimogatja és ad rá puszit!! :D

Barnabásank bevan dagadva az ínye hátul,alul mindkét oldalt!
Lehet hogy ott is jönn a foga????????

Gyanixi,igen bármelyik frontra beindulhat a szülés.
De ne izgulj a baba tudja mikor kell jönni... :wink: :D

A betegeknek mielőbbi gyógyulást kívánok,látom sajna sokan vannak!

:cry:

Melinda,remélme visszajönn Looti átvágya. :lol:

Kép
bibi226

Sziasztok!

Dancsi!
Megértelek, de néha jó lenne elbújni kicsit nem?? :-) Én szoktam bőgni, van amikor gyerkőccel a kezemben. Megnyugtat. Épp a napokban mondtam a férjemnek, h néha úgy szeretnék összetörni egy tányért, de sajnálom az étkészletet :-)
Köszi a gratulációt, fáj is a karom, tegnap sokat cipeltem.

Ági!
Mekkora most Peti??? A férjemnek Ő az "etalon".......

A dokinénik szerint lassan át kell állnunk a gyümire-főzire. Naponta 3szor kéne ezeket ennie, inni anyatej. Eddig csak sütőtököt kapott. Majd meglátjuk, nem akarok sietni. Ma krumpli lesz......

Ti hol szerzitek be a bébiételt???

(kéne néhány, hiszen szilva, barack pl. most nem kapható.)

Nagyon szépek a babaképek, tegyetek fel méééééééééég :D :D :D

Szép napot, kellemes napsütéses sétákat Mindenkinek! :D

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Sziasztok!

Bébiételt a fnx-ben a Vásárhelyi Pál utcában nézzétek meg - ott a pénztárnál csináltassatok törzsvásárlói kártyát, 4% kedvezményt adnak az árból - a kecskeméti konzervgyár bébiételeit lehet kapni. Szerintem nem drágák, a legdrágább úgy emléxem, hogy 169,-Ft/üveg. Mi oda járunk régóta. Az ital (gyümölcs) szintén kecskeméti 129,-Ft/üveg. Nem drága, és a gyerkőcök szeretik nagyon. :lol:

Mi a Tarján széle közepén lakunk! Ha jó idő lesz, és ráértek találkozhatunk, biztosan mindenki fog sétálni a szép, napos időben :lol:

Hát a homeopatia valamikor csak akkor hat, mikor régóta szedi valaki, például a kasvirágnál - ott 3 hónapig szedte Barbi, 1 hétig napi 5 bogyó, 1 hét szünet - miután beerősödött az immunrendszere. A szoptatás már más kérdés. Ott többféle van.
Nekünk segített, de már kezdek elkeseredni, mert 7 hónaposak lesznek jövőhéten, és már nem annyira lelkesek szoptatás terén. :cry:
Jobban érdekli őket a felnőtt kajcsi, meg a főzelék-gyümölcs :roll:

Zsuzsu! Nagyon szép a gyerkőcötök! Tündéri!

Exdeus, köszi szépen a templomi utánajárást és hogy elküldöd!

:lol:

Szép napot kívánok Mindenkinek (babának-mamának! :D )

KépKép
Kép
solvay32

Sziasztok lanyok!

Neha benezek am legeltetni a szememet a kepeken, olvasni csak ritkan van idom. Meg melozok, es jol is esik.

Jol vagyunk, elvezem nagyon a masodik trimesztert - a cukorterhelest leszamitva... -, teljesen problemamentesek vagyunk, lekopogom.

Lehet annak ellenere egy kerdesem, hogy csak ilyen ritkan jarok irni? Lecci-lecci... :)

Aprilis legvegere vagyok kiirva szulni. Miben "kell" ilyenkor oltoztetni az ujszulottet? Marmint mit szeret, mit visel el magan a kicsi, mi hasznos? Persze majd rajovok en is, csak mar most acsingozok 1-2 ruci utan, de ertelmetlenul nem akarok megvenni semmit. Ja, es egy meretet kb. mennyi ideig hord? Altatni halozsakot gondoltam igy tavaszara-nyarara. Abbol hanyas meretet celszeru venni? 80?
Es tudtok vmi tuti jol bevalt turit? Rakaptam az izere :)

Nagyon koszonom elore is, ha valaszoltok ti, tapasztaltabbak

Sziasztok, tovabbi szep napot!

Kép
Kép
-macsek-

Sziasztok lányok!

Gyógyulást a kis betegeknek, jó egészséget és gyarapodást a pocakosoknak.
Szépek a gyerkőcök nagyon!

A mi kisfiunk tegnapelőtt betöltötte a három hónapot. Már egész jól alszunk éjjelente, mert a gyermek csak egyszer kel 2-3 között. Elalszik egyedül (bár néha nyűgösen).

Súlya: 5550g Hossza:61cm.

A nappalok is jól telnek, most már egész jól tudom intézni az itthoni teendőimet. Zolka baba játszik a játszószőnyegen, kapadozik a fellógatott figurák után. Rátalált a kezével a szájára is (és nyakig nyálas az ujjszopástól :)) Tartja a fejét, bár a hasonfekvés nem az ő testhelyzete, azt nagyon utálja. A legutóbbi kedvenc figurája, hogy mindkét kezét kinyújtja maga mellé, mintha egy kereszt lenne. Szinte "egész mondatokban" beszél, sokat gügyög, ha jó napja van.

Csibe! Boldog harmadik hós "szülinapot" nektek is!

Kép
Kisnyuszi hazaért a levegőzésből

Kép
Annyira finom volt a vacsi, hogy eleludtam

Kép
Tömöm, hogy másnak ne jusson

Kép
Teljesen elfárasztanak ezek a játékok

Teszek fel néhány képet is róla!

Üdv mindenkinek:
Cseppek

Kép
Kép
cseppek

Megegy kerdes lemaradt:

A klinikan max. mennyi idos lehet a hazassagi anyakonyvi kivonat? Azt kell majd vinni a szuleshez? A polg. mesteri adja ki a Szechenyi teren? (Hajra burokracia!)

Kép
Kép
-macsek-

Üdv!

Zsu, Peti a hónap elején volt utoljára mérve, akkor volt 8600 g és 74 cm.
Szilva és barack (előbbi biztosan) kapható fagyasztva, de egyébként a Kecskemétinek van ilyen bébiétele, az a Corában volt régebben a legolcsóbb (164 Ft), de a Rossmannban is 169 Ft-ba kerül, igaz, tegnap a szilvásra ki volt rakva, hogy ideiglenes készlethiány van belőle...

Solvay, tegnap elmaradt a privi, de ha kiteregetek, és Peti is hajlandó lesz alukálni, akkor bepötyögöm. És egyáltalán nincs mit!

Macsek, miért ne kérdezhetnél??? :o
Turiból én nagyon szeretem a Kossuth L. sugárútit, az extra részen 1800 Ft a rucik kilója. Petinek mi nagyon az elején vettünk hálózsákot, annak kivágtuk a végén az alját, de szerintem két kezem is sok hozzá, hogy hányszor volt rajta összesen...nem rajongott érte. Egyébként 100%-os pamut rucikat vegyél, ez a lényeg. Mivel áprilisi lesz a babád, szerintem 56-osból inkább hosszú ujjút vegyél (kombidressz és rugi). Az, hogy mennyi ideig fogja hordani, csak a babádon fog múlni. Peti még nincs nyolc hónapos, és már 80-as ruhákat nyüstöl, 74-esből nem sok megy már rá, csak body-k.
Házassági akv. kivonat szerintem a klinikára sem kell, ha Szegeden házasodtatok (a kórházban nem kérik legalábbis, de ha van, akkor elviszik --> kevesebb utánajárást igényel, de elég az eredeti). Egyébként ha kell, akkor a Huszár utcába kell menni az anyakönyvi részre.

Cseppek, nagyon édes Zoli baba, boldog hófordulót neki így utólag is. Na Petinek meg a háton alvás nem volt kedvenc, talán két hétig volt nyerő számára... Újabban meg ahogy sikerül, úgy alukál. :)

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

Nem hiszitek el, de mindössze 15 perc várakozás után behívtak az UH-ba :) Ezt is megértem :) Úgyhogy hamar hazaértem!

Pöttömmel minden oké, 1 mm-es a Nuchája, orrcsont látható (a szindrómás magzatoknál az orrcsont is később fejlődik ki általában!!)
És 57 mm az ülőmagassága avagy fejtetőtől a farcsontig :) És így unblock minden oké vele, vagy ahogy az orvos fogalmazott épnek látszik, egészségesnek tünik! Mondjuk miért nem lenne az?? :lol:

Cseppek: Gyönyörű baba Zolika :) és nagyon ügyi, hogy ilyen jól alszik :)

Macsek: Én sajna nem tudom, hogy az anyakönyvi kivonatnak milyen idősnek kell lennie, mi nem vagyunk házasok, nekünk apasági kellett! Kb félidősen csináltattuk a Huszár utcában az okmányirodában!
A Kossuth Lajos sgt-on a Ruhagyár mellett van egy szuperjó turi! Oda érdemes elmenni szétnézni. Én máshol nemizagán tudok!
Sztem hálózsákból a 80-as az bazi nagy egy újszülöttnek. Én kisebbet vennék, és vékonyabb anyagút, tehát nem plüssöset, mert az alá max aláöltözteted ha hüsi van. Én hosszú ujjó bodyba és ujjatlan plüss rugiba altatnám a babát tavasszal+takaró.Egy újszülött nem mocorog annyit, hogy lerugja a takarót...stb. Legalábbis enyémek nem, de minden baba más, mint tudjuk.... Nyáron meg majd látod hőmérséklet függvénye!
Hogy egy méretet meddig hord, az sok mindentől függ. Milyen ütemben fejlődik, milyen testalkatot örökölt, pl hosszú felsőtest rövid csülkök, mint Violánál.... Ő a bodykat elég hamar kinőtte, de a nacik meg a harusnyák bazi nagyok voltak még rá, ugyanazon méretben! Na most nem lettél okosabb :lol:

Léptem
Pusz
E

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

CSeppek! Gyönyörü Zolika!

Enikö! Örülök hogy minden rendben veletek is!

Bea! mi évek óta szedjük a homeót, de mégis becsuszik néha betegség. De szerintem is ha nem szednénk gyakrabban lenne és komolyabb

Macsek! Én ugy tudom ha Szegeden volt a házasságkötés akkor nem kell frisset vinni, ha nem itt volt akkor max. 3 hónapos lehet.-
Én biztos nem vennék kisebb zsákot mint 80-as, nekem ez az elsö overálom is az utcára, ezt még 1 évesen is tudta igy használni. Persze eleinte nagy volt tényleg, de legalább nem nötte ki pár hónap alatt. Én 56 ruhát csak 2 vettem, inkább 62 volt több, de adtam rá már az elején is 68-ast, pedig Orsi csak 53 cm született.
nem zavarta hogy nagyobb, igy meg nem kellett olyan gyakran ujat venni. Otthon elég lesz nektek body+tipegö, utcára kell neki még overáll v. kocsikabát. Meg valszeg a babakocsiban a lábzsák is még.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Macsek: jó, hogy feltetted ezeket a kérdéseket, engem is érdekelnek, ugyanis én május végére vagyok kiírva. Sok helyen utánaolvastam már és kigyűjtöttem, hogy egy tavaszi babának milyen rucikra lehet szüksége. Ha gondolod, akkor átküldöm priviben.
Megírnád nekem, hogy a cukorterhelésnél hány deci vízben kellett feloldani a glukózt??? Nem tudom miért, de nekem egy deci rémlik,hogy ezt mondta a védőnő, de azt keveslem nagyon.

Házassági anyakönyvi kivonatról passzz, ebben nem tudok segíteni. Talán meg lehetne kérdezni a klinikát, hogy mit kérnek, mit fogadnak el.

Olyan édesek ezek a babák,jó nézegetni őket :)
szerika

Turik: angol turival tele van a város, szerintem nagyon jó dolgokat lehet turizni a babáknak és jó áron. Pl. nagyáruház passzázs, Bartók tér...
szerika

Macsek!

Én is április végére vártam Rékát. Ő 49 cm-rel született, az 56-os ruha bazi nagy volt rá. 3 hós volt (július) amikor áttértünk a 62-esre, és 6 hós (október) volt, amikor a 68-ast kezdte hordani. Hajna ezzel szemben már 68-ast hord egy ideje, és sztem 1-2 hónap és 74-es lesz csak jó. Kb 2-3 hónap volt nálunk mindkét lánynál, amíg beállt a hőháztartásuk, és nem volt hideg a kezük, ha szobahőmérsékleten (20 fok) nem voltak bebugyolálva. Szóval szerintem is 56-osból vastagabbakat vegyél.
Házassági anyakönyvi kivonat még nekem se kellett, pedig Kecskeméten esküdtünk.
Szerintem jó a hálózsák. Nálunk addig volt szükséges, amíg háton aludt. Simán lerúgta magáról a takarót 1-2 rúgással. Aztán rájöttem, hogy hason jobban szeret aludni, akkor már nem volt szükséges a hálózsák.

Solvay!

Én is üdvözöllek körünkben :) Volt egy beírásod valamikor... most nem keresném vissza... A lényege az volt, hogy ha éjjel sokszor kel a baba, akkor nem elég neki a tejcsi. Hajna már 2 hónapja 2 óránként kel. Kezdek kipurcanni. Ha nem jön valami áttörő változás, az elveimet sutba dobva vagy tápszerhez nyúlok, vagy hagyom bömbölni. Szabályosan élő halott vagyok... szédelgek napközben, olykor elsötétül a világ, és bármilyen körülmények között képes vagyok bealudni. Már 2 hete a fejem is fáj (ami szintén a kimerültség jele nálam) Türelmetlen, rosszkedvű vagyok. Szerintetek mit tegyek, hogy a kecske is jóllakjon, meg a káposzta is megmaradjon? Próbálom napközben többször szoptatni, de nem kell neki :( (Ez egyébként fura nekem, mert Rékát akárhányszor cicre tettem, csumára leszívta, és ez lehetett akármilyen gyakran)
Vendég

Körkérdés: szerintetek baj, ha nem nagy a hasam?Kb 95 a körfogata! A méret számít? Másnak is volt/van kis hasa? :?:

Kép
gyanixi

Enikő,
a hálózsák hossz szvsz nem fontos, hanem az, hogy a nyakánál hogy záródik

Boldi kedvenc zsákja még Jozsóra is hosszú :)
Vendég

Egy medve levele az emberekhez
Sziasztok, mostani életemben én egy medve vagyok. Egészen pontosan: medvelány. A következő életemben is medvelány szeretnék lenni! Ezentúl mindig medvelány szeretnék lenni!
Ha medve vagy, akkor téli álmot alszol. Hat hónapig nem csinálsz semmit! Ezt nagyon csípem!
És a téli álom előtt hülyére zabálhatod magad. Ezt is nagyon csípem!Ha medvelány vagy, akkor a kölykeidet (amik akkorák mint egy-egy gesztenye) álmodban szülöd meg, és tavasszal arra ébredsz, hogy már félig felnőtt gyerekeid vannak. Hát én ezt is nagyon csípem! Ha mamamedve vagy, mindenki tudja hogy mi a dolgod.
Ha valaki szórakozik a kölykeiddel, azt levered. Ha a kölykök veled szórakoznak, őket is levered. Ezt is naggggyon csípem!
Ha lánymedve vagy, a srácod természetesnek veszi hogy ásítozva kelsz föl, hogy szőrös a lábad és hogy súlyfölösleged van.
Én mindenképpen ismét lánymedve szeretnék lenni ezutáni életeimben
Vendég

Dancsi: Nekünk nem volt hálózsákunk, vagyis volt, de nem használtuk, én utáltam! :lol:

Niki: Sztem ez a hasméret annyira alkati kérdés. Ezen ne agyaljál, te sem vagy egy nehézbombázó :lol: Sztem vékony testalkatú kismamiknak, nincs olyan batárnagy hasuk! A 2. babánál már nagyobb lesz, a 3.-nál még nagyobb :wink: :lol:

Gira: próbáld meg a tápszert estére az "utolsó" étkezésre, elalvás előtt! Elhiszem, hogy kivagy, annyit nem ér az egész hogy ez miatt egész nap hulla legyél, élő halott! :shock: Én adnék neki, legalább megtudod mi a baja.... Ha alszik, akkor éhes volt.... Ha nem alszik így sem, akkor más baja van, akkor stratégiát kell váltani és nem venni fel éjjel, vagy passz!

Szerika: Én is úgy emlékszem 2 deci vízbe kellett feloldani a cukrot. Bár én csak Bogival ittam (akkor fogadtam meg, hogy többé soha) a Violával ettem rögtön első vérvétel után (1 zsömle párizsival és 2 deci tej) és utána 2 óra múlva levették ismét a vért!
Most is enni fogok a harmadikkal :wink:

Olyan nyomi vagyok, hogy az nem igaz :( tegnap este óta fáj a fejem (homlokomnál) de úgy, hogy alig látok! Vettem be egy Aszpirin + C-ét! Vagy az idő miatt vagy bújkál bennem valami....

ceniko
Szeged

Sziasztok Lányok!

Először is minden kisbetegnek mihamarabbi gyógyulást! Ma voltunk a dr.néninknél tanácsadáson, meg egyúttal megkaptuk az agyhártyagyulladás elleni utolsó adag védőoltást is. Szerencsére az ő rendelőjében nem volt egy beteg sem (azt viszont tudni kell, hogy tanácsadásra csak egészséges gyermekeket lehet vinni), viszont a mellette levő másik dr.néni rendelője csurog volt köhögő-prüszkölő gyerkőccel:((

Le is "mázsáltak" bennünket: holnap leszünk 8 hónaposak és 8340 gr és 71,5 cm vagyunk:) Egy hónap alatt most 3 cm-t és 34 dkg-t nőtt Dórika:)

Niki: frontkérdés, jó kérdés.Többeket ismerek, akiknél a hidegfront beindította a szülést, viszont sokaknál semmit sem jelent, max. a közérzetük más, mint egyébként. Rám hatott tavaly. Május 19-én született meg Dórika (egy hidegfront érkezett meg aznapra), pedig az előzetes számítások szerint május 27-én kellett volna (bár meg kell, hogy mondjam, hogy ha a 280 napot nézem, akkor a picilány számított nagyjából jól;)

Haskérdés: Niki, ne aggódd már agyon magad!!:)) Tökéletes a hasad úgy, ahogy van! Szerintem nekem sem volt nagy hasam, bár eszembe nem jutott volna megmérni;) Akkora volt, hogy 36 hetes voltam, s nem akarták elhinni még a kollégáim sem, hogy 1 hónap múlva szülök:)! Dórika 48 cm-vel és 3160 gr-mal született. A dokim szerint az én magasságomhoz és csípőszélességemhez tökéletes mérettel. Tudta Babóca, hogy édesanyának hogyan lesz könnyebb:) Ja és ráadásul a kiírthoz képest 1 héttel hamarabb született. Hát ennyit a pocakméretről.

Cseppek, gyönyörű a kisfiatok! Nekem az első kép a favorit, meg még a legutolsó:) A hasonfekvés Dórikának is mumusa volt. 3 hónapos koráig szinte egyáltalán nem lehetett hasra fektetni, mert azonnal reklamált. Utána mikor elkezdett többet mozogni, már jobban viselte, most meg egyenesen imádja. Napközben, ha még ébren van mikor leteszem ebéd után aludni, addig sürög-forog a kiságyában, míg hasra nem kerül és úgy alszik el.

Ma pl. a képen látható módon: nyakatekerve, ujjat cumizva, egyik kezem a hasam alatt, a másik a számban, a fél zoknimra most épp nincs szükségem és fenekem az égben pózt kedvelve;)) Imádom!

Kép Hát ma így aludtam el...

Jó tanácsként én csak azt javaslom neked, amit nekünk a dokinénink, hogyha nem is szeret hason, naponta összességében min. 15-20 percet töltsön el úgy, még akkor is ha nyöszörög vagy sír egy kicsit, mert egyébként nem erősödik a nyak és hátizma, s nehezebben ill. később tartja a fejecskéjét ill. magát. Mi ezt végigjártuk, mert én sajnáltam hason hagyni, ha sírt; most hihetetlenül igyekszik bepótolni mindent, csak láthatóan sokkal egyszerűbb/könnyebb lett volna (pl. hátról hasra, majd visszafordulás, ha anno többet van hason). De egy jó ideje, már úgy megy minden, hogy csak ihaj. Csak győzzek utána menni, hogy épp merre jár Kismanó;))

Macsek: házassági anyakönyvi kivonat - nem tudom, hogy van-e időkorlátozás, mi a kórházba a házasságkötéskor kapottnak a fénymásolatát vittük el, meg a férjemnél a biztonság kedvéért ott volt az eredeti is, de aki Szegeden kötött házasságot attól nem is kérték el.

Szerika: szia, már itt is akartam gratulálni a múltkor, de valahogy nem jött össze időben:( Iwiw-en viszont megtaláltalak, szóval gratula nektek:))!

Üdv:

Mónika

még 1-2 képet rakok fel én is.

Kép Maci! Nem sokáig birkózol már le!

Kép Mókás gyerek vagyok én:)

Kép Imádom a puzzle-szőnyegemet...szétszedni;) Édesanya el is tette egyelőre

vesm

Lanyok (Exdeus, Ceniko, Karmen, Dancsi, Gira), koszi nagyon a valaszokat, higgyetek el, segitettetek, mindenki :!: Hasonlokra gondoltam en is, de azert jo a kulso megerosites, foleg tapasztalatok alapjan.
Majd ha megyek klinikalatogatasra, megkerdem, mi a szitu pontosan az iratokkal, en is baromsagnak gondolnam a plussz igazolas kikereset, de hat az meg nem jelenti azt, hogy nem is kel...

Szerika! A cukorterheles - mar ha leirom is, kiraz a hideg - szerintem a legrosszabb resze a terhesgondozasnak, persze csak ha amugy minden siman megy. Azt a rengeteg cukrot max 1,5 dl vizben oldd fel, hidd el, szepen feloldja, ha nem annyira, akkor kicsit melegitsd mikroban, az segit. Eloszor a cukrot tedd a poharba, aztan mehet a viz, es szerintem fel citrom leve is. Mar csak azert se tegyel tobb vizet, mert ugyis a cukor a lenyeg, de minel tobb a lotty mennyisege, annal tovabb tart a kinszenvedes, amig lekuldod. Ja, es meg egy hasznos tanacs: az ehgyomros vervetel utan, meg a lotty megivasa elott pisilj, mert az a 2 ora azert hosszu! :wink:

Tok jo, reggel meg 101 napom volt hatra, most mar csak 100! Jubilalok :)

Kép
Kép
-macsek-

Niki! Bármely frontra beindulhat a szülés, de miért gondolod hogy Réka már el akarja hagyni a jó kis albérletét??? Tudja ő mikor kell jönni, nyugi. :)
A pocakméret nem számít semmit!! :)
Mondjuk én alapból sem vagyok s-es méret, de volt aki nem is tudta a 30. hét körül sem, hogy babát várok. Neked pedig épp jó pocid van. :)

Cseppek! Szép a kisfiad nagyon, és hogy nő!!! :) Pont jó méretei vannak! Látom ez a táplálási napló mindenkinél "bevetésre került!" :)

Macsek! Mi 2001-ben házasodtunk, a házassági kivonatunk " jó volt" mind2 lányom születésénél.
Ruhákról a többiek jól leírták a fontos dolgokat.

Enikő! Jó hogy minden tökéletes a babával!!!! :)

Gira! Szerintem ha Hajna szépen gyarapszik, akkor elég a tejed!!

Vesm! Jó súlyú csajszid van és nagyon édi!

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Szerika! Nekem Orsinál 1,5dl vizet mondtak, most 2 dl vizet, de Orsinál én a cukorra öntöttem a vizet, hát fél óra volt mire a kökeményre kötött cukor feloldódott. Most a meleg vizbe öntöttem folyamatos kevergetés mellett a cukrot, és simán feloldódott.

Niki! szerintem se aggodj ezen, hogy mekkora.

Kép

Kép

Karmen
karmen

http://www.delmagyar.hu/cikk.php?id=70&cid=140733 :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Épp a Rigó utcai oviba szerettem volna átiratni a Bogit majd oda iratni utána az összes többi gyerekemet! :x :shock: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Rohadt kormány. Utálom! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

ceniko
Szeged

Kösz csajok a cukorterheléses infókat. Felhívtam a védőnőt és ő is két decit mondott. Lehet, hogy tovább tart a megivása, de nem lesz legalább olyan tömény (legalábbis most így gondolom). Remélem, hogy nem lesz annyira szörnyű, mint ahogy hallom mindenkitől. Persze a zsömle + tej változat jobban tetszene...

Vesm: köszi a gratulációt. Édi Dóri baba. :D Visszajelöltelek ám, sőt még üzit is írtam! :lol:
szerika

Sziasztok!
Enikő!Az pedig nagyon jó ovi,oda szoktunk járni játszóoviba:)
Gyógyulást kívánok nektek !És a legjobbakat kívánom!Olyan izgi lehet megint Uh-ra járni,olyan boldogság:).Várom én is!Kata hogy van?Puszi
Ildi
ildi10

Erika, láttam tegnap este, és köszi az üzit. Majd ránézek újra, s ha kérdeztél is, 1xcsak válaszolok. Most megyek etetni Picurkát, mert felébredt:) Szól, hogy ébren vagyok, csak még engem nem lát, úgyhogy egyelőre türelmes:))

Mónika

vesm

Csak, akik képeket kértek tőlünk korábban és szívesen nézegetnének:) egy infó (most pótolom az ezeréves elmaradást).

Fotóalbumba töltöttem fel néhány korábbi képet is kislányunkról (Tóth Dórika - vesm néven található).

Üdv:

Vesm

vesm

Csajok a 12 hetes UH nektek hüvelyi vagy hasi volt?

Ildi: Én is nagyon sajnálom, bakker, pont most nagynehezen sikerült kiválasztani, hova iratom át a gyereket, erre tessék.......... :( Nemtom nem beszéltem Katával mostanában, de biztos jól, szépen gömbölyödik :)

megyünka fejlesztőbe.......

ceniko
Szeged

Macsek!
Mi Kubában házasodtunk össze, Pesten adták ki a házassági anyakönyvi kivonatot, a magyart, 2003-ban, 2005-ben szültem, elfogadták, eszem ágában nem volt Pestre menni friss anyakönyvi kivonatért, most is azt fogják kapni...

eddig jutottam az olvasással, majd folytatom.

Enikő!
jó h. minden oké a babával, gyorsan bejutottál.
Vendég

Enikő! Hüvelyi volt tuti, mind2x. Miért kérded?

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Melinda: Nekem is 2x hüvelyi volt, de ma hasi! Én nem sokat láttam a gyerekből :shock: De a doki tuti ért hozzá, szal ő biztosan látta.....

Zozo: Te mikor mész a 12 hetes UHra? Hja nem kellett beutaló, csak az első leletet vittem, amit Emőke adott, amin megállapította a terhességet és a kiskönyvet adtam be! Ennyi, és kaptam időpontot a 20 hetes UH-ra!

ceniko
Szeged

Enikő: nekem is hüvelyi volt a 12 hetes. Azóta hasi van már csak.

Csajok! Ti levetettétek a köldökzsinórvért a gyereketeknél? Valaki tud abban segíteni, hogy ez mennyibe kerül és mi a módja?
szerika

Csajok! Már megint én vagyok!!
Most jöttünk ctg-ről, teli volt összehúzódásokkal és azt mondta a dokim, h innestől kezdve bármikor megindulhat a szülés!! Kaptam tüdőérlelőt is! Szóval szorítsatok! :o

Kép
gyanixi

Enikő!
most voltam orvosnál a napokban, nekem azt mondták kell beutaló, de csak olyan jó amit a klinika ambulanciáján nyomtatnak :shock: szóval UH előtt el kell robognom 1 beutalóért :?: nekem kiskönyvem nincs még, addig nem is lesz.
2hét múlva, ki volt az orvos ma? jöhet priviben is.

Szerika!
Én levetettem.
a Sejtbanknál, a 30. hét után kell szerződést kötni. 340körül volt, szóval megkötöttük, átutaltuk felét, a többit 1év alatt fizettem havonta, meg kell beszélni az orvossal h. leveszi-e, ezt nem árt előre.
a szülőszobán egyből azt kérdezték mikor bementem a csomaggal h. az orvosom tudja? ha nem jó,nem elég a minta valamiért, nem fagyasztható akkor 50ezer a bukta, a szett ára, ill. ennyi volt másfél éve. levették, megvolt adva egy mobilszám, felhívtam és jött a futár, elvitte, pár nap múlva hívtak h. fagyasztható, ekkor kezdtem fizetni a részleteket. hirtelen ennyi.

a 36.héten is adnak tüdőérlelőt??????? nem is tudtam, azt hittem ilyenkor már nem :shock:
Vendég

Zozo: köszi, persze a dokimnál is utánaérdeklődök majd hogy megy ez, meg nyilván szólni kell neki. És azóta évente nem kell fizetned a tárolásért? Illetve meddig tárolják? Korlátlan ideig? Vagy majd hosszabbítanod kell? Itt Szegeden nem tárolják? Ez a Sejtbank pesti? Bocsi a sok kérdésért :oops:
szerika

Szerika!
20éves tárolási díj benne van az árban, pesti cég, Szegeden nem tudod elintézni szerintem, az elszállítás is benne van az árban, azt csak azért írom, mert ha utánanézel a neten van sokkal olcsóbb is, de ott szülés után el kell vinni a csomagot valakinek Pestre egy megadott címre, a tárolás sem ilyen hosszú idő, ill. amit kifizet az ember.
a miénket Belgiumban tárolják asszem, de nem biztos, majd megnézem a szerződést.
lejárat előtt megkeresnek 6hónappal ill. aki a tulajdonos, a gyerek a tulajdonos, ha elmúlt 18 ő rendelkezik vele, és lehet hosszabbítani.
Vendég

Szerika!
keress rá, ha jól emlékszem a szerződést is megtalálod, ill. a menetét pontosan.
Vendég

Enikő!
Örülök hogy minden rendben van a babával!! :D

Zsuzsu,Cseppek,Móni!
Édesek a babók :lol:

Nem is dicsekedtem még el nektek hogy milyen hős vagyok. Futok ezerrel hetente 3x hogy beleférjek a tavaszi cuccaimba. Most is lefutottam 5km-t...még a kezemet is nehéz felemelni :shock:
Most párom fut,utána iszunk pezsgőt Kitti egészségére. Ma 8 hónapos :P Minden hónapban megünnepeljük :lol:
(hú de éhes vagyok :roll: )
Képzeljétek el Kitti ma csak 4kézláb mászott!! Szépen szabályosan :lol: Csak eljött az ideje :wink:
Lefotóztam,mindjárt feltöltöm

Daisypath Happy Birthday tickers
szszkinga

Itt vannak a képek :) Kép 4kézláb

Kép szeretek így

Kép nekem már bilim is van

Kép Állok

Daisypath Happy Birthday tickers
szszkinga

Üdv!

Niki, az, hogy kicsi a hasad, semmit nem jelent. Nekem sem volt kifejezetten nagy, habár én elég széles testalkatú vagyok, és akkor még finoman fogalmaztam. :o
Melindához hasonlóan jártam én is, de talán még viccesebben: az egyik házban lakó néni megkérdezte egyszer, mikor Petit hoztam haza a kenguruban, hogy az enyém-e a gyerek. Mondom, igen. Erre ő, hogy hiszen nem is látszott rajtam, hogy babát várok. :D

Gira, jó ez a szöveg.

Enikő, el kell szomorítsalak, de a mai álláspont szerint csak extra esetben veszik le evés után a terhelésest...most a lötty a módi. :(
Ezekkel a bezárásokkal az a baj, hogy jön egyszer a bébi-boom, akkor mi a fene lesz??? :o
A 12 hetes UH nekem hüvelyi volt, miért? Áááá, mostmár látom...érdekes.
Egyébként nekem, mikor először mentem UH-ra, hathetesen, akkor adtak a 12. hetire és aztán a 20 heti UH-ra időpontot. De ez is lenne a normális, nem?

Móni, Dórit isten éltesse (holnap tutira elfelejteném)!
Érdekes, amit írtál a tanácsadásról. Egy légtérben van a két rendelő?
Peti épp mindenki elletéteként a háton alvást nem szerette...most meg már tényleg mindegy, de általában az oldalán van, aztán onnan néha a hátára, néha a hasára gördül félálomban.

Zozo, hogyhogy addig nem lesz kiskönyved??? :o Azt már az első UH-s papírral "ki lehet" és talán ki is kéne kérni...már csak magad miatt is.

Kinga, na ezek szerint megy az a mászás. Boldog hófordulót a lányzónak! Nekünk még van 6 napunk...igaz, mi nem ünnepelünk, főleg nem pezsivel. :)

Na megyek, befejezem a vacsit...és én nem is futok... :P

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

Bibi, Gira, Melinda, Zozo,Kármen!
Köszönöm a dicséreteket a fiúk nevében, és köszönöm azoknak is, akik nem írták, de gondolták!!!

Zsuzsu, Zituska,Cseppek és Mindenki!
Elájultam a gyerkőcöktől, annyira, de annyira édesek. :)

Melinda!
Ha nemzetköziből - vmi csoda folytán átmegyek - akkor tavasszal, ha nem akkor ősszel államvizsgázom.

Exi!
Köszi a pelustippt. A pelusdiszkontban 32,-Ft/db áron lehet pelushoz jutni átlagban, persze az ár a mérettől is függ.

12 hetes uh:nekem hüvelyi vizsgálat volt.

Gira!
Maximálisan megértelek, mert tudom, milyen mikor üvölt egyik is másik is. Alapvetően egy végtelenül türelmes ember vagyok, de néha már én is szoktam azt érezni, hogy szétrobban a fejem. Azért az vigasztaljon, hogy nekünk 6-8 hónap körül kicsit könnyebb lett. A sétáláshoz készülődés egy rémálom, szerintem már az egész lépcsőház hülyének néz bennünket, mire felöltöztetem és leviszem a két gyereket. De a sétát akkor sem hagyom ki, mert a babakocsiban annyira megnyugszanak... (Na és persze nekem is, jó, hogy "egyhelyben" vannak egy icipicit.) :)

Frontok: Mindkét alkalommal hidegfront volt, mikor szültem...

Csajok!
Segítséget szertnék kérni, mert megállt nálam a tudomány. Hétfőn megyünk kórházba Ricsivel!! Mit kell vinni, neki, nekem? Úgy kértük, hogy ott alhassunk vele, de ez hogyan működik? Egyszobában, vagy meghatározott ideig lehet csak vele lenni (Akkor meddig), és vhol másutt van a szállás. Teljesen kétségbe vagyok esve, ha vki tud mondani , vmit nagyon megköszönném.
Szép estét: Romy

Kép

Kép
romy1

Sziasztok!

Megint sikerült eljutnom odáig hogy írjak, szóval megint egy háromkötetes regény lett :-)

Annyira édes minden gyerkőc, változatlanul itt vannak a legfesseb kislegények és a legszebb kicsi lányok :-). A betegekenk jobbulást, talán most már jön egy kis hideg. A hó, évfordulósoknak nagyon sok boldogságot.

Mi megvagyunk, sikerül lecsúsznia a kisasszonynak az ágyról, igaz csak 20 centi magas. Addig ficánkolt míg lecsúszott. Ő vígan röhögcsélt a földön amikor mentem be a szobába, mire én fölkaptam, na lett is nagy óbégatás úgy megijedt a lüke anyjától :-)
Megvolt az első hányásunk is, éjjel felébredt és a torkáig dugta az öklét. Hát igen, remélem többet nem teszi :-)

Na akkor sorban remélem senki nem marad ki :-)

Zsuzsu:
Szerintem a legjobb a pihenőszék nem ülő baba etetéséhez, nem tudom van e belőle nagyobb a miénk 9 kilóig bírja. És szerintem az ilyen cuccokat nyugodtan meg lehet venni használtan, én pl a miénket a neten vettem egy aukciósházban, kb a negyedéért mint amibe eredendően kerül. De azért én leterítettem egy "majd egyszer jó lesz valamire " pamutlepedővel, ugynis már csak gumisat használunk én meg sajnáltam kidobni és hát csak jó lett valamire :-). De belerakhatod autóülésbe is, a mienk kitámasztható a fogójával és akkor olyan mint egy kisszék.

Köpködni pedig fog, örülj neki hogy élvezi az evést, jobb mintha tömni kéne hogy csak még egy falatot...

Javaslom egy csomó műanyag pohár beszerzését. Olcsóbb és ugyanúgy lehet vele dünöngeni ha gyűri meg tapossa az ember. Nem vicc, nekem volt egy időben itthon dögivel ilyen célra :-)

Niki:
Izé, nem nagyon akaródzik beleszólni, de ha rendszeresen használjátok a gépet akkor nem túl jó helyen van a kiságy. Talán célszerűbb lenne a pelenkázó a gép mellé. A monitor viilódzása ugyanúgy zavarja a babákat mint a tv.

EDA. Nem elég beadni, bekötni, adagolni is kell, és arra nem nagyon van ember a kórházban, az anesztes nem ül ott más kórházban sem végig a beteg mellett. Én is azt kértem műtéthez, de az anesztes lebeszélt. Olyan bűn rossz szettjük van hogy az ellenségének sem szívesen kötné be, szóval én spinált kaptam. De be sem kötik a tágulás legvégéig, mert lelassítaná, akkor meg már olyan gyorsak az események a legtöbbször hogy idő sincs rá.

Tüdőérlelőt nemcsak a 36. hét előtt adnak? Eddig úgy tudtam...

Gira:
Nincs meg neked véletlenül az a könyv, hogy Anya, tanits engem! ? Mert abban vannak napról napra foglalkoztató játékok, amik fejlesztik az önálló játéktevékenységet is, talán meg lehetne próbálni, hátha rájön, lehet játszani egyedül is. Esetleg mutasd meg neki hogy kell oldalra fordulni, vagy hasról hátra (kis segítség a lábainál vállánál),és elképzelhető kedvet kap hozzá. MOndjuk nálunk is vannak nyügisebb időszakok, de én kezdetektől abban a pillanatban eltűntem a látóteréből, ahogy elkedzett valami iránt érdeklődni, mondjuk nézegette a bárányokat a rácsvédőn. De lehet hogy csak szerencsém van.

Éjjelente pedig tuti nem éhes 1 óránként. Vagy eszik rendesen olyankor? Mennyiséget? Esetleg keljen föl pár napig apa és kínálja meg vízzel. Előbb utóbb rájön hogy nem buli felkelni a vízért. Ha este belekik tápszerrel és felkel akkor csak szórakozik. Szandra is rájött hogy van kaja amikor csak kér, így nekiállt óránként 60 tápikat enni. Én rontottam el,adtam neki ő meg lusta volt rendesen teleenni magát. Most bekeményítettem. Kap tápot, rá két órára tea van vagy max gyümölcspüré, arra két órára megint táp, stb... Estére megette a rendes adagját pedig már egy hete evett ilyen hülye módon. Azért egy babának más is kell az anyatejen kívül, azt meg hulla fáradt maminak nagyon nehéz prezentálni, ha meg újszülött cumit veszel abból nehezen jön, mert neki már kis lyukú. A pohárból mi nem tudtunk inni, folyton telenyelte magát levegővel, akanalat meg kilökdöste reflexből...

Karmen:
A megyében nem volt oltóanyaghiány, mindig egy picivel többet rendelünk így van tartalék kb egy hónapra előre.

Nem tudom mi bajuk a védőnőknek a súlyoddal, láttalak a kórházban, bőven rád fért már egy kis plusszocska...

Hogyhogy nem szokták engedi az altatást program császárnál? Ez új nekem... Nálunk programozott volt és megkérdezte az orvos hogy mit akarok, mert neki mindegy alszom vagy ébren vagyok, a műtét szempontjából lényegtelen. Csak nekem kellett eldönteni mit akarok, de azt tiszteletben tartották.

Zozo:
Kár lenne a kórházért ha bezárnák, mert akkor a klinka nyakába zúdulna az a nem kevés problémamentes és kevésbé problémás szülés ami most a kórházban zajlik, akkor pedig olyan tömeg lenne a klinikán, hogy ihaj. És ellátási színvonalról olyan sok beteg és olyan kevés személyzet esetén már nem lehetne beszélni....Anesztes pedig van bent a kórházban mindig, csak nincs külön anesztes az osztályokra, oda mennek ahol szükég van rájuk. És nem tom, nekem az orvosom keresett anesztest aki jól tud gerincbe szúrni, én már csak az előkészítésnél találkoztam vele. Az epidurál okait pedig leírtam Nikinél :-)

Eszter:
Mi a negyedik szinten lakunk, nincs lift, babakocsi lent, hogy lefele kézben viszem, vállra akasztható szatyorban egy egyszerűbb kenguru. Azt lennhagyom a tárolóba és felfelé jövet abban hozom a picit. Még marad kezem egy bevásárló szatyorhoz is. Nekünk nagyon bejött. Amíg kisebb volt addig egy könnyebb mózeskosárban hoztam, vittem le és föl.

A kéjgáz hivatalos neve nitrogén-oxidul vagy dinitrogén-oxid, de tökéletesen helyes kéjgáznak is :-)

Szerintem elég kölcsönkérni járókát, ha nem kell a családnak. Én most raktam bele Alexát, mert már leficánkolta magát az ágyról, igaz csak 20 centi magasról. Szerintem jobb olyankor belerakni amikor még nem tud mozogni, akkor megszokja hogy pl délelőtt abban játszik, amikor neked dolgod van, beépül a napirendjébe. Amikor már tud mászni, járni szerintem piszok nehéz beleszoktatni egy babát. Nekünk az van amit 8 évvel ezelőtt vettünk Daninak, most használja az 5. gyerek :-)

Zituska:
Nem lehet hogy Boti szomjas és azért kel? Én is feébredek éjjelente emiatt, gondolom a kicsik is néha...

Szerika:
De azért lázcsillapított adott az orvosd? A láz nagyobb kockázat a babának mint egy lázcsillapító... És köptetőt tudok amit lehet szedni terhesen, a leiratában is benne van ez pedig a Sinupret.

Toxoplazma vizsgálatot a szegedi kismamáknál automatikusan nem csinálnak de elég ha a háziorvosod elküld vérvételre toxoplazma gyanújával. A diagnózist nem szokták megkérdőjelezni semelyik laborban, a toxoplazma pedig igen változatos tüneteket tud produkálni... Rutinszerűen csak a szeged környékieknél szűrnek, neki me rubeolát nem csinálnak, de ne kérdezd miért, ezt a mi laborunk sem tudja....

Én nem vetettem le, nem volt rá ugyanis anyagi keretünk :-( Mondjuk most sem lenne...

Exi:
A barátnőd nem az EDÁ-tól volt kába hanem a nyugtatótól amit kapott. Nekem szerencsém volt, az anesztes megvárta, hogy megmutassák kétszer is a lányom és szólt hogy akkor most ad egy kicsit, had aludjak, mert tudja milyen kényelmetlen az asztal. De nekem végig mondtak mindent, mikor mit csinál, mi történik, sőt a műtősnővér végig mesélte hol tartanak az orvosok hogy ne aggódjak. Meg amíg fönn voltam végig símogatott, amikor meg toltak ki, szaladt megmondani mennyi a pici súlya meg hossza. Szóval nekem csak pozitív élményeim vannak az ébren levős csasziról. A másik borzalmas volt brrr.... soha többé altatásban.

Dancsi:
A rossz tarkóredő nem akarok hazudni de olyan 30-40 féle rendellenességre utalhat, pl. szívfejlődési zavar ami nem génhez kötött. Genetikai vizsgálattal a csak a szám feletti, vagy hiányzó kromoszómákat, esetleg az alaktani (pl. letört kromoszóma karok eltéréseket tudják meghatározni. Egy ilyen vizsgálattal nemcsak a 21-es de a leggyakoribb, azaz 13-as és 16-os triszómiát (kettő helyett három kromoszóma van) is vizsgálják. Ezek a leggyakoribbak. De sajnos nem tudnak pl mozaikos Down-szindrómát kimutatni, a legtöbb egyébb rendellenesség pedig olyan súlyos hogy spontán véget is ér a terhesség.
Nálunk is volt amnio, mi szerencsére megúsztuk, nincs semmi bajunk.

A Williams-szindrómát pedig egy DNS vizsgálattal lehet csak kimutatni a 7-es kromoszómán van egy extra gén, ahhoz pedig ki kell csomagolni az egész DNS-t, szóval nem rutin eljárás :-(. Az arányok pedig, 2,5-3,4 -es nucha értékig 92%-a egészséges a babáknak, 3,5-4,4-ig 85%, 4,5-5,4 ha jól emlékszem 70%, de tovább el sem olvastam a papírt amikor genetikusnál voltam. Sajnos ez sem egy 100%-os vizsgálat de legalább valamennyi beteg babát ki tudnak szűrni :-(

Macsek:
Szerintem elég 56-ból néhány darab, még mindig el lehet szaladni venni párat apucinak, nagymamának ha kicsike lenne a baba, inkább 62, 68, az meg ugye jó lesz később. Én biztos hogy nem túl sok hosszú ujjú rugdalózót vennék, inkább ujjatlant, ráadásul azok mintha kicsit tovább használhatóak lennének tapasztalatom szerint. Pár hosszú ujju body, néhány rövid, ki tudja nem lesz e 30 fok áprilisban, egy ilyen tél után bármi lehet. Egy mértet nem sokáig hordanak, és inkább szeretnek laza ruciba lenni legalábbis a lányom, a hossza meg megoldható egy kis zoknival akkor nem tudja kihúzni belőle a lábát. Nekem hálózsákból nem túl vékony van, két rétegú pamut vászonos, ujjatlan, abban alszik a lány egy szál hosszú újjú bodyban mert 24 fok van a lakásban még lekapcsolt radiátorral is :-(. Már oldalra fordul szóval lerugná a takarót, meg persze tudja ha beteszem a zsákba akkor alvás lesz éjszakára, és már kéri is a tápit és alszik el. Megszokta hogy ez a menet, fürdés, zsák, tápi, alvás. Az angol turik jó de vigyázni kell, egy csomó tipegőnek van nem elasztikus anyagból a nyaka-gallérja, vagy a "mandzsettája" azt meg szinte lehetetlenség rájuk adni. Pedig szépek... Én mostanában egy bababizományosnál vásárolok a Szillérin, kb ugyanolyanok az árak mint a turiban. És nem szeretem a nagyon újnak kinéző dolgokat, ott valami bibi van a legtöbbször, amiért nem használták. Megéri jó minőségűt venni, nálunk van olyan ami 8 éves rugi és a negyedik gyereken van rajta, de olyan mint újkorában. Mi most érünk oda hogy kell egy garnitúra játszós, amit nem sajnálok, meg egy garnitúra kimenős :-)

És még valami, jéghideg kezű kisbaba is simán kaphat hőgutát, a szájukat kell nézni ha kicsit is kékül akkor fázik. A kezük a rosszabb kapilláris keringés miatt hideg nem azért mert fáznak.

A kórházban tuti nem kell friss anyakönyvi, még a vidékieknek sem, a klinikán nem tom, de gondolom ott sem.

Cukorterhelés, ha valaki rákeres itt van a fórumon gyuri, aki szülész mellesleg a terhességi diabetes társaság fejese, szóval elsőre mindenkinek zsemlézni kéne tejjel, és akinél ez 7 fölött van annál kéne a cukorlötty, csak a legtöbb helyen a legtöbb orvos a legyszerűbb utat választja. Cukorlötty be, a labor éték eltér, akkor már rögtön cukorbetegséget kiálltanak. Mindig felhúzom magam, ha látnátok a cukros kismama fórumot, sorban írják hogy ennyi meg annyi értékkel cukorbetegek gyuri meg folyton írja hogy nem és nem lesz a babának semmi baja...

Enikő:
12 hetes uh hüvelyi volt bár nálam még megnézte direkt hasival is mert nem stimmel a nyaki redő. De ebben az időben még túl kicsik a hasi uh-hoz, ahhoz képest milyen vastag a hasfal.

Ági

Ági73

Romy: Mi egyszer voltunk a gyerekkórházban Bogival (fosós-hányós vírus miatt kerültünk be kiszáradás gyanúja miatt) és 3 ágyas szobában voltunk (3 rácsos gyerekágy és 3 felnőtt ágy) és ott voltam közvetlenül a csajom mellett! Minden szobához tartozik egy vécé és egy tusoló, amit mindhároman használtok. Mondjuk mi csak egyedül voltunk Bogival, épp akkor üres volt a másik 2 ágy! És ha jól emlékszem akkor 2000 ftot kellett fizetnem és kaptam 3x kaját!
A gyereknek vinned kell, pelenkát, popsitörlőt, ott kapni fog kórházi rucit, legalábbis Bogi kapott, nem lehetett a saját ruhájába!
Magadnak vigyél törülközőt, 2 papucsot (1 tusoláshoz amásik mászkálni) tisztasái cuccokat, szabadidőruhát, pólót...stb (vékonyat mert atom fűtenek) a lényeg hogy kényelmes legyen! Meg pizsit amiben alszol, olvasnivalót, ha a csemete alszik, ne unatkozzál...ilyesmiket!! Most így hirtelen ennyi!

Exi: na engem rohadtul nem mozgat, hogy nem lehet enni, én fogok! Mit csinálnak, börtönbe csuknak, ha nem iszom meg azt a szart? Ha azt akarják, hogy azonalli hatállyal sugárba lehányjam őket, akkor nagyon szivesen megiszom! Nekem az borzasztó volt! Nem fogok olyan inni és kész! Akinek nem tetszik **************!
Sztem a bezárásoknak meg az összes intézkedésnek direkt az a célja, hogy ne legyen többé bébi bum! Szabályosan a gyermekvállalás ellen vannak.... vagy az elmúlt 4 évben született valami olyan intézkedés ami jó a családoknak (de olyan, amit megadtak, miközbe mást nem vettek el!!!?????) Mert én nem emlékszem ilyenre, pedig kereken 5. éve van gyerekem :shock: :shock: Most nem veled kötöszködök, tudom, h nem te hoztad a döntést :) Csak úgy mondtam.... érdemes lenne ezeken elgondolkozni!

ceniko
Szeged

Enikö! Nekem a 12 hetesen csinált hüvelyit meg hasit is.

Zozo! Én Orsival mivel kicsinek tünt a baba kaptam a 36-38 hétig tüdöérlelöt.

Kinga! Csodaszép a kislányotok, gratulálok!! Kitartást a fogyihoz! Én meg a kilokra felfele gyurok, már 16nál tartok. De tegyük hozzá 10 kg-al a régi sulyom alatt voltam, igy szülés után még ez sem lenne elég, még szedni szeretnék fel.

Exi! Orsival és most is kivártam a 13. hetet mire kiskönyvért mentem. Igaz közben korházba is kerültem, de senki nem problémázott, söt a dokim is mondta még a korház elött elég ezt 12 hetesen megcsináltatni. Egyetértettem vele.

Ági! igen, nagyon vézna voltam akkor is, 174 cm és csak 52 kg. Altatást a klinika nem akarja engedni prog.császárnál, a korház ebböl nem csinál ügyet. Söt ök jobban is szeretik mint az EDA-t.
Oltóanyag hiány meg volt, mert barátnöm kislánya is késöbb tudta megkapni itt Szegeden mert elfogyott és itt Mórán is ezt mondta egy lány. De szerencsére már van, mi meg reméljük addigra meggyógyulunk mire Orsit vinnem kell

Enikö! Azt irta a cikk hogy átkerül a szerb ovi máshova, én ugy értettem nem szünik meg a csoport.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok

Szeretnék csatlakozni a csapathoz. 23 hetes kismama vagyok, szegedi. Várom a hasznos tanácsokat:-)))

Szerika mikor mész pontosan a terhelésre??? Nagyjából egyidős kismamák vagyunk:-))) Én 25-én megyek. Már előre parázok, főleg, hogy abszolút nem vagyok édesszájú.... No majdcsak túlélem valahogy....
stella2007

Agi, koszi, hogy ennyi idot szantal ram, adtal par jo otletet. A Szillerin majd felderitem a bizomanyit, eddig csak turiban voltam, de tetszett, amit errol irtal. Inkabb most van idom felderiteni a jo helyeket, most van idom vasarolni is, azt hiszem ez kesobb egyre nehezkesebb lesz.

Kép
Kép
-macsek-

Sziasztok!

Zozo: köszi, utánaolvasok majd a neten.

Ági73: mindig csodállak, hogy mindenkinek név szerint tudsz írni és milyen sokat! Kérdésedre válaszolva: egy éjszakát voltam 38 fölött lázilag és akkor langyos vízben tusoltam, meg vizes borogatást raktam magamra stb... nem akartam gyógyszert bevenni. Az orvosom azt mondta,hogy ha 38 fölé megy, akkor bevehetek egy Algopirint. Persze az pont nem volt itthon, így nem vettem be semmit. Reggelre már csak hőemelkedésem volt, aztán meg már az sem. Köhögésre nem ajánlottak semmit, én a lándzsás utifű szirupot tudom,hogy azt lehetne kismamáknak is, de én negróztam, mézeztem és köhögtem... úgy néz ki rendbejöttem, de azért köszi a tanácsot a köhögéscsillapítóval kapcsolatosan.

Enikő: borzasztó lehet az a lötty, ha ennyire ellene vagy... na mindegy, én megpróbálom túlélni :wink:

Stella: de jóóó! velem egykorú kismami vagy, nagyon örülök :) Mikorra várod a babát? Én máj. 26-ra vagyok kiírva.
Kihez jársz? (ez jöhet priviben is)
Hétfőn megyek terhelésre. Én sem vagyok édesszájú, de valahogy nem vagyok megijedve. Majd lemegy valahogy, a babáért mindent! :)
szerika

Sziasztok!!

Karmen: nem a csoport szünik meg, hanem az óvoda! Hát jó helyen van szép az épület, régi polgári ház, biztos valaki szemet vetett rá.... :(
Amúgy oké, hogy a szerb csoport átkerül máshova, de hova? Nekem 3 gyerekkel (egyedül) elég macerás lenne a város másik végébe hordanom oviba a kölköket :shock: Ez az ovi meg nem volt messze tőlünk! De mostmár veszett fejsze nyele :( :shock:

Szerika: Van aki szerint nem olyan szörnyű, én nem bírtam :( ! Hogy van a pocak? :)

Stella: Üdv itt :)

Csajok (akik panelben laktok) kaptatok távhőszámlát?????????????????? :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

ceniko
Szeged

Melinda,
Itthon Jozsó sem eszik, elvan a reggeli esti tápiján (tejet nem issza meg), meg jogjurton. A bölcsiben meg 1-2 undormány kaját leszámítva (pl. gyökérfőzelék) mindent megeszik.

Szép súlya van Lindikének, Bogyi tegnpelőtt 7700 gramm körül volt, tegnap meg 7900 (de tegnap so so evett).
Vendég

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?