A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

[quote="ceniko"]
írta:
ceniko
Csajok (akik panelben laktok) kaptatok távhőszámlát?????????????????? :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Szia! Igen, kaptunk! :shock: :twisted:
2+2 szobásban lakunk, mindig hűvösnek érzem a lakást (pedig
a gyerekeknél csumán van a hőmennyiség). Majdnem 18eFt lett a számla támogatással! Ha nem kaptunk volna támogatást, akkor 25 eFt lenne legalább a számla....nem semmi. Olcsóbb lassan egy magánházba lakni. Anyumék a Dunántúlon laknak, cserépkályhába begyújtanak, gázt alig használnak, és tök jó meleg van náluk....
Lassan nekünk is építeni kéne cserépkályhát... :lol:

KépKép
Kép
solvay32

Sziasztok!

Képzeljétek, Réka megszólalt :lol: Ebédnél eltolta magától az ételt, és azt mondta teljesen tisztán, hogy "Nem kérem" Hát kiesett a kezemből a kanál... azóta (2 napja) meg már mondja, hogy "Játszunk!" és egyre több mindent... EZ tényleg ilyen rohamos, vagy eddig is tudott volna beszélni, csak nem akart???

Tegnap meg betettem Hajnát az ágyába, hátha elalszik... Egy darabig nyöszörgött, aztán csend. Azt hittem, elaludt... ám amikor bementem, láttam, hogy Réka ül az ágya szélén kezében egy könyvvel és mesét "olvas" neki szélesen gesztikulálva :lol: Mégis tiszta öröm ez a gyereknevelés :wink:

Enikő! Én is azt az ovit néztem ki (bár én a Waldorf csoport miatt) :(

Ági!
Megvan a könyv... szoktunk belőle szórakozni, de mindent nagyon hamar megun. Egyébként tud fordulni oda is vissza is, mert már fordult, de csakis és kizárólag az esti fürdés előtt, amikor meztelen van. Ilyenkor (lehetett előtte akármilyen szar napja) ha azt mondom: "kIcsim, fürcsizünk" és elkezdem vetkőztetni, elapadnak a könnyei, boldogan mosolyog, egészen az elalvásig.. :roll: De napközben nem forog, nem nyúl a játékokért, csak néz engem bömbölve :roll:
Vendég

Gyors bekukk, dögrovás van nálunk. :(

Lindikének éjjel 39 fokos láza volt, amit ugyan sikerült lehúzni, de reggel megint felment. Irány doki -2 naponta megyünk mostmár. :( Csúnya a torka, megkapta élete első gyógyszerét. :(

Lotti icipicit jobban van, de utálom a betegséget!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :(

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Enikő!
Nekem a nucha szűrésnél hasi uh. volt. A Sikó csinálta. Ránézett a hasamra, mondta, hogy nézzük hasival. És én tök jól láttam a babát. :D Nagyon ficánkolt, mondta is a doki, hogy sajtkukac. :lol:

Tegnap voltunk fodrásznál, ott a Szatymazi utcába a Szöszibe.Mondta a Szilvi, hogy Ő a Plázánál lévő egyik tizemeletesbe lakik, 53 négyzetméteres pecója van. Eddig 10000 ft volt a fűtésszámlája, most 25000 ft lett. :shock: A fiával laknak ketten.

Niki!
Szerintem pont jó a hasad. Nekem se volt nagyobb, és Márk 3440 grammal született. :D
Nyugi!!!! :)

Lányok!
Az éjszaka tudtatok aludni a vihar miatt? Mi hajnalban lejöttünk a nappaliba aludni, mert az emeleten ugy süvöltött a szél, hogy tökre paráztam. :?

Zita

Kép
zitaa

exdeus: bírom az ilyen nénis beszólásokat!!!

Ági:nekem gőzöm sincs, h meddig lehet beadni a tüdőérlelőt!?! Azért csak tudja a dokim, h mit csinál...remélem!!! :o
Amúgy még1x köszi a tanácsokat!!
Meg lányok mindenkinek mindent, bocsi, h én nem válaszolok mindenkinek személyesem!!! :oops:

Kép
gyanixi

Sziasztok!

Jól eltűntem mostanában...zajlik az élet nálunk mostanában, ami néha jó néha nem.
Kedden leállamvizsgáztam :lol: Úgyhogy már 2 diplomás anyuka vagyok :) Egyetemet legközelebb akkor szeretnék látni ha Gérti diplomaosztója lesz :lol: :lol: :lol:

Enikő: Ó jé, kaptunk számlát, dobtam én is egy hátast. Mi még nem kértük a támogatást, egyszerűen nem volt időm rohangálni utána, de majd jár. Nekünk így 23718 Ft-os csekk jött. :shock: :shock: :shock: A lakásunk 49 nm, 5. emelet és felforr az agyunk télen-nyáron. Télen se tudjuk elzárni a fűtést, úgyhogy főlünk.

Melinda: Jobbulást a lányoknak!!!!!!!!

Üdv. az újaknak.

Most mennem kell, a lánykám igényli a társaságomat. :)

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Bea!

GRATULÁLOK!!!! :lol: Nagyon ügyes vagy!!!!! :lol:

Zita

Kép
zitaa

Sziasztok!

Először is egy közérdekű közlemény: akit érdekel, vasárnapig a Tescos lila csomagos pelenka 1499 Ft/csomag. Én nem láttam sehol, hogy hirdették volna, csak most ahogy mentünk, szemet szúrt...

Képzeljékek, ma Peti evett háromnegyed kilenc előtt, és utána már csak egy órakor! Annyira bealudt.

Romy, Te melyik pelusdiszkontba jársz? Mert a Rókusi krt.-n a midi pelusok (ezt tudom, mert ezt vettem ott) átlagára kb. 38 Ft.

Ági, ököllenyomás nálunk is van, én még nem jöttem rá, hogy hogy csinálja a fiam, hogy nem jön vissza neki a kaja. :o
Petit egy kicsit se zavarta soha a monitor fénye...leginkább semmi. Ha ő alszik (aludt), akkor tőle a tankok is jöhetnének. :D
Altatás és csaszi: kinek mi. :) Én már leírtam, hogy én a másodiknál is alukálni szeretnék.
Egyébként én se nagyon értem a cukroslötty témát. De én vmi olyasmit hallottam, mikor ezt bevezették, hogy ez minden esetben azonos eredményt ad, mert ugyanaz a lötty, de a zsemle meg a tej az mindenkinél más. Valahol igaz, valahol marhaság...

Enikő, jóvanna. Én csak mondtam, hogy a dologból ezek szerint először sugárhányás lesz...igazából nem tudom, hogy milyen lehetőség van, hogy inkább enned kelljen és ne löttyöt innod. Majd kérdezd meg a védőnőt!
Ja, kérdezni akartam, hogy Ti kaptatok MÁK-os levelet a támogatásról? Egyébként a beszélgetésünk után kiszámoltam, hogy ha jól olvasták volna le régebben az óraállást, akkor a mostani számlánk kb. 45 ezer lenne.

Kármen, érdekes, amit a kiskönyvről írsz, mert a bnőmnek is pont ezt mondta az orvosa, a védőnőnk meg mondta, hogy ez náluk nagyon statisztikaromboló, mert egy tízhetes terhesség már "későinek" számít...

Erika, szerintem nem borzasztó a lötty, van annál rosszabb is (leglábbis nekem ennél rosszabb pl. a zserbó vagy a dobostorta).

Stella, üdv itt.

Gira, gratula Rékának. Ezek szerint ő eddig az elméletet szívta magába. Egyékbént olvastam valahol, hogy létezik ilyen.
A fürdés nálunk is hasonló érzéseket vált ki a gyerkőcből. :)

Melinda, jobbulást mindenkinek! Első gyógyszer??? Jó nektek! (Mármint az, hogy eddig megúsztátok.)

Zitaa, mi teljesen jól aludtunk, igaz, felhúztam a redőnyt és behúztam a sötétítőt, meg néha úgy hallottam, hogy a szél be akarja nyomni az ablakot, de aztán lementem alfába és tenti volt. Peti sem kelt fel...

Bea, gratula a 2. diplomához!

Na megyek, levadászom a gyereket apa hasáról...mindketten alukálnak.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok :)

Én olyan hulla vagyok ma, nem t'om miért....

Úgy látszik, csak panaszkodnom kellett az éjjelek miatt, mert azóta Boti egy kisangyal éjjel (nappal nem mindig :lol: )
Tegnap már 3/4nyolckor elaludt, és reggel 3/4 8-ig aludt, 1x ébredt meg, de csak vissza kellett fektetnem és aludt tovább :)
Ma is 3/4 8kor kidőlt, kíváncsi leszek...

Éjjel én 1,5 órát forgolódtam a szél miatt, mert tetőtérbe lakunk, és iszonyúan süvített a fejünk felett - nagyon idegesítő volt :( . Bár a fiúkat nem zavarta... :)

Távhő: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Bár nem nálunk van távfűtés, hanem anyuméknál...

Betegeknek gyors gyógyulást!!!
Botinál talán hat a Béres csepp, mert (kopp-kopp) mostanában elkerülik a betegségek, pedig 1házban vagyunk az uncsitesókkal, és egy bölcsi is van házon belül, szóval elég nagy a fertőzésveszély sajna.

Bocsi, hogy nem írtam névszerint, pedig úgy szeretnék, de sosem sikerül.

Most mennem kell!
pusz! :(

Kép
Kép
zituska28

Sziasztok!

Cenikő!
Köszi az infót!!!!!!!!!!!!

Melinda!
Jobbulást a gyerkőcöknek!

Jégvirág!
Gratulálok a sikeres államvizsgához!

Exi!
A Retek utcai pelusdiszkontban szoktam pelust venni, de nekik a Brüsszeli krt-on is van egy üzletük.

Üdv az újaknak!

Számla: durva... én a tápszeren akadtam ki, amit eddig 2500 ért vettem, most 3700 volt, csakhogy lehet kapni...

Most egy időre eltűnök, na nem mintha egy nagy csapás lenne. Mindenkinek minden jót................... Romy

Kép

Kép
romy1

Zituska,örülök hogy jobbak az éjszakáitok! :D
Szoptatod még Botit?

na de a milyeink milyenek!!!!!!!! :twisted: :twisted:
1/2 1 fele felébred,és 2-1/2 3-ig fennvan a Barni,nem éhes,csak elkezd beszélgetni hogy mama,kuka,vau-vau,kár-kár,tata,papa,közben persze felül,és én alígbírom visszaaltatni.

Járt már így valaki??????

Bea,gratula. :D

Stella,üdv itt. :lol:
A cukros löttybe tegyél citromlevet,és így olyan íze lesz mint a tömény limonádé.

Macsek,nem tudom hogy merre laksz,én a Gulliver melletti duriba járok(nekem ez nagy kikapcsolodás),vannak jó rucik,hétfőre menjél reggel 8-ra! :wink:

Melinda jobbulást a lánykáidnak!!

Kisfiam kedvenc időtöltése a kukázás,mindent kidob bele,a cumiját,a cipőjét,az én cipőmet,és aztán vigyorogva közli hogy KUUUKA!

:wink:

Kép
bibi226

Sziasztok!
Exi!
mire érted h. magam miatt sem árt kiskönyvet csináltatni most?

Karmen!
nem is tudtam h. akkor is adnak ha kicsinek tűnik a baba.
A barátnőm ikrekkel fekszik Pesten a klinikán 32héten járnak, de ők nem kaptak tüdőérlelőt, eddig. 2kiló körül vannak a babák UH szerint.

a cukroslötyi nekem ízlett, rengeteg citromot raktam bele és lehűtöttem, mondhatom h. jó volt.

Kinga!
:lol:
Vendég

Sziasztok!

Zozo, konkrétan arra értettem, hogy ha történik veled valami (de NE történjen), akkor a kismamakönyv miatt tudják, hogy babát vársz, amire egyébként esély sincs, ha pl. elájulsz valahol. Ezért írtam...igazából nekem biztonságot nyújtott, hogy nálam volt, habár ájulós nem vagyok, de a terhességem alatt kb. két balesetem lett volna a hülye autósok miatt...akkor jól jött volna.

Romy, akkor majd ott is körülnézek, de a férjem ma vesz még 2 csomag tescosat, így lesz itthon majdnem 300 db pelenka...

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Bibi :)
Szopik még Boti reggel és este, de már nagyon kevés a tejcsi, ezért már tápszerrel pótolni kell mindkétszer - elég sokkal 1,5-2 decit húz még rá...
Este már nem is nagyon kell neki a cici, de reggel azért még rákattan :D

Boti éjjel nyöszörögve, v sírva ébred (szerencsére nem ordítva :wink: ), ha ébred...
Most nem ébredt éjjel, csak reggel fél7-kor, és ő akkor magyarázott úgy, mint Barni. :) De 20 perc múlva magától abbahagyta, és visszaaludt 3/48-ig :D

Boti is kukázik! :lol: Úgy látszik minden gyerek lát fantáziát a kukás szakmában! :lol: :lol:

Bea :)
Gratulálok a diplomához!!!!! :D :D :D

Romy :)
Asszem én lemaradtam...miért kell kórházba mennetek?? :oops:

Kép
Kép
zituska28

Enikő!
Nem mész véletlenül a Tescoba? :wink: Ha igen, légyszi csörögj rám, emailben elküldöm a telefonszámomat. :lol:

Köszi.
Zita

Kép
zitaa

Sziasztok!

Ági!
Köszi a tanácsokat! Most úgy etetem Ábelt főzivel, h kap a kezébe egy kanalat, azzal játszik. A sütőtök ízlik neki, a krumpli nem. Együtt a kettő elmegy.

Gira!
Gratulálok Én is Rékának! A nővérem állítólag 3 évesen szólat meg, igaz akkor mondatokban, rendesen. Elötte csak öööö-zött.

Melinda!
Jobbulást a csajoknak! Jövő hétre mondják a lehülést, reméljük hasznos lesz minden baci-vírus kipurcan!!

Exi(Ági)
Jó volt látni Titeket, Peti imádnivaló, vagány srác!!! Sajnálom, h Ábel kinnt volt, de remélem tudunk talizni a közeljövőben babástul.
kipróbáltuk a pelust, nagyon szuper, sajnálom, h csak két csomaggal vettem. Sajna innen nem éri meg bemenni ismét. :-(

Romy!
Gyógyulást Nektek is és kívánom, h mielőbb gyertek haza és ne okozzon gondot a kórházasdi.

Bibi!
A kukázáson jót nevettem, Édes lehet olyankor is Barni! :-)

Kismamáknak kitartást, jó egészséget! Az a cukros lötty tényleg pocsék, de Én a 2 órás várakozás alatt szenvedtem. Ott maradtam a vasasba, mert szakadt a hó és nem volt kedvem fagyoskodni. Vittem olvasnivalót, de kavargott a gyomrom. Brrrrrrrrrrrr

Csajok!!

Hallottatok olyat, h a BANÁN-t ki kell magozni, mert a magja allergizálhat??????????????
A védőnő mondta, ma megkerestem a gyümiben a magokat háááááááát............
Magozás nélkül adtam Ábelnek, kiskanállal , tetszett neki.
Igazából még a tejcsiért van oda, de muszáj próbálkozni a hozzátáplálással.

Jár valaki baba-mama klubba?????? A férjem nem akar engedni minket, fél, h Ábel összeszed valami betegséget...:-(

Névnaposoknak, szülinaposoknak, évfordulósoknak, hófordulosoknak, betegeknek és Mindenkinek minden szépet és jót kívánunk.

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Zsuzsi! Ezt én is igy tudom a banánról. A magja még ilyen a málnának, epernek, kivinek de ezeket szvsz 2 éves kor alatt nem adnám, a banánt mi 9 hósan kezdtük

Zozo! Nem tudom más szokott-e kapni, nekem a dokim számitott rá a 36. héttöl hogy bármikor szülhetek+picinek is tünt a baba ezért irta elö a szurit neki

Kép

Kép

Karmen
karmen

Zsuzsi!

Mi járunk baba-mama klubba... Nagyon felelősségteljesek az anyukák, és ha picit is taknyol a babájuk, nem jönnek. Mi még sose szedtünk ott össze semmit.

Gira
Vendég

Enikő!
Már nem aktuális a Tesco!!! :cry:
Apánk elment és sajna csak 2 es és 5 ös méretű Tesco pelus volt már akciósan. :cry:
A mi méretünk elfogyott! :o

Zita

Kép
zitaa

Sziasztok!

Kármen!
KÖszi az infót! Nehéz ügy ez, mert valaki ezt mondja-írja, más meg pont az ellenkezőjét. Valahogy meg kell találni a helyes utat. Mi adtunk tegnap banánt, kb. 4cm nyit elmajszolt Ábel. Bízom benne, h nem okoz gondot nála.

Ti turmixoltok a kicsiknek??? A krumplit csak villával összetörtem de nem igazán fogadta el a fiam. A tököt turmixoltam, azt igen...Van két foga ...

Gira!
Köszönöm a segítséged! Már csak az Én makacs, fafejű férjemet kell meggyőznöm :D :D :D

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

BOLDOG NÉVNAPOT MINDEN ÁGINAK!!!!!!! :D

Kép

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Sziasztok!!

Exi: Köszi az üzit pelenka ügyben, de én nem a Tecsó gazdaságost használom (vagyis Viola :lol: ) hanem a lila acsisat az szvsz egy minőség a pamperssel! A gazdaságos, az nagyon ramaty :( ! De azért köszi, hogy szóltál :)

Na csajok fasza hétvégénk volt/van! Pénteken hazamentünk mamáékhoz, estére belázasodott a Viola. 38,8-nál már rángott a teste!!!!!! (nem nagyon, szal nem lázgörcs volt, hanem olyan izomrángás, kb 10-15 másodpercenként összerándult a kis teste, és ahogy ment fel a láza egyre gyakrabban rángott!!!!!!) rohantunk Szabadkára a mentőállomásra, ott van az ügyelet! Előtte otthon adtam neki szirupba lázcsillapítót!!!!
Az ügyeletes dokinő nem látott semmit,torka, tüdeje, füle..stb minden negatív! Lázcsillapítást írt elő és kész!
Hazaértünk 39,6 volt a láza!!!!!!!!!!! Kúp, hűtőfürdő minden.... de eléggé köhögött is :(
Másnap szombat) reggel Bogi keltette anyut, hogy fáj a füle :( Anyu lámpázta, utána kicsit jobban lett! Hőemelkedése volt. Viola folyamatosan lázas péntek este óta! Boginak hőemelkedése van...
Elmentünk szombaton délelőtt egy privát dokihoz aki megnézte őket! Hát Boginak felülfertőződött a múlt heti vírusfertőzése, nem volt elég az a penicilin amit felírtak, és ráment a fülére a betegség, úgyhogy középfülgyulladása lett+ nagyon köhög a garatgyula miatt (irritálja). Bogi kapott erős antibigyót, amiből fél kanállal a kicsinek is adnom kell 8 óránként!
Viola meg benyelte Bogitól a vírust és nála most kezdődött, de ez a láz ez kész! :( :cry: :shock:
Hja és mondta a doki, hogy ha már 38,8 nál ilyen akaratlan izomrángása van a gyereknek, akkor ő nagyon érzékeny a lázra és lázgörcs gyanús, ezért a Violánál már 38 nál csillapítani kell a lázat, nem szabad megvárni a 38,5-öt!
Na szal csak azért írtam le, hogy tudjatok róla,nem minden gyerek lázcsillapítását elég 38,5-nél elkezdeni van akinél hamarabb kell! Főleg ha volt a családban lázgörcsös!

Lépek, teátfőzök!

Hja a zuram is dögrováson van (haldoklik!!!!) úgyhogy ő is elkapta a csajoktól!!!
Na mentem mert úgy valahogy most így kész vagyok :shock: :(

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Enikő,nagyon vigyázz magadra,és a családodnak jobbulást!! :roll:

Ma reggel a Barni is hányt. :cry:
Remékem hogy ez csak 1 napoos vírus volt! :(

Ágik,én is boldog névnapot kívánok nektek! :D

Zsuzsu,a barni semmilyen gyümit nem eszik....... :shock:
én kb. 1 hónapig turmixoltam,aztán csak villával tőrtem össze neki,de nekünk jó volt.

Kép
bibi226

Sziasztok!

Ági, nagyon boldog névnapot kívánok!

Kármen, Peti már kapott málnát, banánt, epret is...igaz, bébiételben, de a málnásban határozottan látszódnak az apró magvak. És adható 4 hós kortól...

Zitaa, apája nézte a pelenkáknál is? Mert pl. pénteken sem volt kint a fősoron mindegyik méretből, maxit mi is csak a pelusos részen találtunk. De szombat reggelre a raklapra is tettek belőle.

Zsuzsu, én botmixerelek Petinek, de ma pl. hoztunk anyósomtól Petikajcsit, azt ő csak villával törte össze...
És köszi a köszöntést.

Enikő, a lila csomagos volt akciós!!! Tudtam, hogy ezt használjátok, gondoltam, arról, hogy Tescos pelus, arra fogsz gondolni, de tévedtem... Bocsika, ezek szerint félreérthető volt. TG-t én is ritkán veszek, igaz, most a mamáméknál abból van egy csomaggal, de oda megfelel. :)
Csajoknak és a zuradnak jobbulást!

Bibi, neked is köfi!

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Ágiknak nagyon boldog névnapot!!!! :D

Exi!
Apánk azt mondja megnézte mindenhol a pelust! :wink:
De egyébként a 19.-től érvényes katalogusban meg 1999 ft-ért van hirdetve. A lila zacskós! :shock:

Enikő!
Jobbulást a csajoknak! :cry:

Zita

Kép
zitaa

Sziasztok!

Ágik(Gira, Exi, Ági, meg aki nem jut eszembe...): Nagyon boldog névnapot!

Gira: Ismered azt a klasszikus viccet, hogy:
A gyermek már 5-6 éves, és meg sem szólal...
Vasárnap, ebédnél:
- Sótlan a leves- mondja a csemete
A kanalak megálltak a levegőben.
- Fiam! Te tudsz beszélni?
- Igen!
- És miért nem szólaltál meg eddig?
- Mert eddig soha nem volt sótlan a leves!
No, valahogy így jártatok Rékával ti is :)
Gratula. Innentől kezdve nincs megállás :)
Hova jártok baba-mama klubba?

Romy: Remélem hamar haza juttok, és nem lesz semmi komoly baj!!!!

Bibi: Grétinél is voltak kb. olyan idős korában mint Barninak ilyen éjszakai dorbézolásai. Elég ritkán szerencsére, aztán spontán elmúlt :) Igazából mi sem tudtunk mit tenni ellene. Egyszer én, másszor apja ment át vele a másik szobába játszani. Mert aludni olyankor nem akart, muszáj volt kifárasztani. Nagyon bosszantó, tudom....Kitartás!
Kukázás: Dettó. Gréti mondjuk leginkább kipakolni szeretett a kukából. De ő csak addig amíg meg nem tanulta mondani, hogy kuka. Azóta rendeltetésszerűen használja, muszáj mindig valamit kidobatnunk vele, hogy kielégítsük kukázási ösztöneit :lol:

Cukros lötty: Nekem kifejezetten jól esett. Nem olyan gáz mint amennyire paráznak tőle a kismamák!

Zsuzsu: Én 1 éves kora után adtam Grétinek banánt. Sok helyen azt olvastam, hogy allergizál. Viszont a magokat nem szedem ki belőle így már :)
Málna, eper, kivi: Gréti még nem kapott ilyen aprómagvasokat. 2 éves koráig tuti nem is fog. Aztán meg majd látjuk.
És igen, van ahol ezt írják, van ahol azt és meg kell találni a saját utunkat, mindenkinek más a mániája. Más dolgokhoz ragaszkodik a gyereknevelésben, mástól tiltja a gyereket, mást enged neki. Én úgy vagyok vele, hogy elolvasok mindent ami az utamba kerül, szűröm, aztán az hogy mit alkalmazok és mit nem az attól függ, hogy a mi kis életünkbe mi hogy illik bele, mi az amiben engedek, miben nem, azt én döntöm el. És innentől kezdve szerintem nyilván az a helyes ahogyan én csinálom 8) Másnak meg az a helyes ahogy ő csinálja.
Én pl. szigorú hozzátápláló szülő vagyok :) Ez az én mániám :) E van :) :roll:
Ja és én ha főzeléket csinálok néha külön Grétinek, még mindig turmixolom neki. Ennek 1 oka van. Így hamarabb megeszi :) De ezt csak akkor, ha épp nem abból eszik amit mi eszünk.
Amúgy 1 éves koráig én szinte mindig turmixoltam neki a kaját. Vagyis a főzeléket. De mindig voltak olyan ételek amiket darabosan adtam neki, hogy ne legyen nehéz az átállás. Így nem is volt soha gond. De észrevettem hogy jobb ízűen ette kisebb korában ha turmixolva volt és pépesebb volt.

Enikő: Jobbulást a lányoknak és Daninak is, te meg vigyázz magatokra!

Kinga: Gyönyörű a lányotok! És ügyes is! :)

Köszi a gratulákat :)

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Málnát, epret, kivit Orsi még mindig nem kap. Nyáron most már engedném ha meg akarja majd kostólni, mert jellemzö rá hogy amit nem ismer azt nem is fogadja el.

Boldog névnapot az Ágiknak!!

Enikö,Bibi! Jobbulást!

Kép

Kép

Karmen
karmen

Lányok, köszi.

Gira, tegnap néztem a neten a mosószódát, ott írva vagyon, hogy háztartási boltokban lehet kapni...már csak az a kérdés, hogy Szegeden ilyen hol van. Netes boltban találtam, de ott a szállítás többe kerül, mint egy 2 kg-s csomag!
És boldog névnapot utólag is!

Jégvirág, a Tarjánvárosi Plébániának is van baba-mama klubja, csak nekünk épp rossz időpontban... :(

Ági

Ui: a gyerek bekapcsolta a tévét... :roll:

Ági és
KépKép
exdeus

Köszönöm a köszöntést :)

Bea!
Baba-mama klubba a Főplébiániára járunk a Dóm térre.

Én nem korlátoltam be ennyire, hogy mit ehet Réka. Ha 1-1 új dolgot próbáltam, arra persze odafigyeltem, de soha nem kötöttem életkorhoz, hogy mit ehet. (pl tejet már 8 hósan ivott) De az is igaz, hogy nálunk családjainkban közel, s távol az ég világon senki sem allergiás semmire.
Egyszer volt, hogy nyáron csak úgy kibattyogott az udvarra, és lelegelt vagy 2 bokornyi ribizlit. Másnap pöttyös lett. AZt hittem, a ribizli, de nem lehetett a kiscsajt leállítani a ribizlilopásról. Végül kiderült, hogy azok izzadságkiütések, és nincs köze a ribizlihez :)

Exi!
Én Pécsen 180 Ft/kg-ért vettem a mosószódát egy bioboltban. Fura hogy itt sehol se találok :(

Gira
Vendég

Sziasztok!

Napok óta nem jelent meg az utolsó oldal,mindig a jan.17-ei oldal jött be! :twisted:
Most bejött, de most meg nem enged visszaolvasni, csak az utolsó oldalt! :twisted:

Ágik!
Boldog névnapot kívánunk!
Kép

Exi!
Hol lesz a keresztelőtök?Ahol az esküvőtök volt?
Mindjárt írok neked privit, szeretnék vmit kérdezni!

Zitacicu!
Régen nem láttalak erre! mi újság?

Enikő!
Jobbulást a családnak!

Csibe, Gábor és Péter

Kép
Kép
csibe78

Ági!
megírtam a privit!

Lányok!
Szerintetek miért állt meg a vonalzóm?
Napok óta azt mutatja, hogy 3 hónapos és 1 napos, pedig nem is! :evil:

Csibe, Gábor és Péter

Kép
Kép
csibe78

Sziasztok!

Csibe: Én 3 hósnak és 6 naposnak látom Gábort a Tickered alapján :shock: És a fórum is bejött rendesen! Sztem csinálj egy vírus vagy kém írtást :wink:

Gira: Ez a mosószóda konkrétan mire jó????Meg milyen az állaga...stb

Bibi: Mi van Barnival?????? Jobban van már????

Viola még mindig lázas. Az izomrángás miatt beutalták a neurológiára EEG-re (csináltak ilyet már valakinek????????), hogy kizárják az epilepsziát! :? Kaptak még antibogyót, meg hörgőtágítót,mindkettőnek a tüdejére ment a vírus :( avagy a felülfertőzés.....
Még minimum egy hétig itthon leszünk.... :shock: Mármint se séta se semmi... :(

Köszi mindenkinek a jókívánságokat!

Enikő

ceniko
Szeged

Ági: utólag is BOLDOG NÉVNAPOT kívánok!! :lol: :lol:

Kép
gyanixi

Sziasztok!

Minden Áginak nagyon boldog névnapot kívánok így utólag is :)

Enikő: poci jól van, meg a pocaklakóm is :) Remélem Ti is gyorsan meggyógyultok, sok gyógypuszit küldök!

Csajszik: nem is volt szörnyű ez a cukorlötty, teljesen finom volt és jólesett, mert már nagyon szomjas voltam. Tegnap este megcsináltam, belefacsartam egy egész citromot és betettem a hűtőbe, így tisztára egy erősebb limonádéra emlékeztetett. Aki előtte áll ne parázzon tőle, teljesen iható.
szerika

Üdv!

Köszike a köszöntéseket.
Megjött a hormoneredményem. Alapból minden a tartományba esik, de utánaolvastam, hogy mivel az FSH-m nagyobb, mint az LH-m, utalhat PCO-ra...szóval valszeg inzulinmérés lesz belőle, mert másra a doki se gondolhat.

Erika, látod, mondtam én, hogy nem is oly szörnyű. :) Mostmár az a lényeg, hogy az eredmény is jó legyen.

Enikő, mosószóda...mosásra való, elvileg a mosópor mellé téve utóbbiból kevesebb kell és jobb a tisztítóhatás.

Judit, nem Alsóvároson lesz a keresztelő. Én szerettem volna ott, de ott a keresztszülők részére bizonyos feltétleket szabnak (legalábbis telefonon ezt mondták), ami nálunk nincs meg. Így a Tátra téren fogjuk tartani, egyébként is ide tartozunk körzetileg. Az esküvőt is tartottam volna itt, de nekünk kicsi lett volna. :)

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Lányok köszi az aggódást :D ,
semmi gond nemvolt a Barnival,csak nemvoltunk itthon, tegnap anyóséknál,ma pedig anyuhoz mentünk ebédre.

Enikő ,köszike :lol: :lol: ,próbálkozok vele továbbra is............. :oops:
remélem a lánykád mielőbb meggyógyul!!

Én ezt a mosószódát ,állandóan mosószondának olvasom..... :oops: :oops:

Bea,1 kicsit megnyugtattál a válaszoddal,hogy Gréti is ezt csinálta.
Mi ilyenkor közzénk vesszük,és állandóan guringázik kettőnk között,és puszilgat,meg odabújik hozzánk....... :roll:
Igazándiból a szívem mélyén nem is haragszok érte,mert olyan ééééééédes.......... 8)

Karmen,hogy tellik az idő,mindjárt 30 hét???? :lol: :lol: :lol:

Tegnap sütöttem muffint,és mivel a Barni megevett ebéd után :shock: :shock:
2 db.,nem akartam többet adni neki,erre a kukából kivette a muffinpapírt ,és arról szedegedte a morzsákat.......... :lol: :evil:
Nem is tudtam előszőr hogy sírjak vagy nevessek!

Kép
bibi226

Kép Kép Kép Kép

Kép
bibi226

Kép Kép

Remélem nem unjátok meg a fiamról készült képeket,ez eggyik képen a kedvenc elfoglaltága (az evés)
A másik pedig a szilvia tépkedése!

A klaviaturát is nagyon szereti...............

Köszi Enikő!! :lol: :lol:

Kép
bibi226

Sziasztok!

Bocsi a zavarásért, Muki, eredetileg Szilvi vagyok, 1000 évvel ezelőtt írtam ide néhányszor, most csak rendszeres olvasótok vagyok. Lizi kislányom 21 hónapos, és nagy bánatunkra nincs társaságunk. Ugyanis bő 2,5 hónapja költöztünk Szentmihályra, ahol ennyi idő alatt még rendszeres játszótérre járással(a játszik rendszerint üresek) sem sikerült társaságot találni magunknak. Ezzel kapcsolatban kérdezném, hogy nincs-e véletlen köztetek mihálytelki lakos, aki szintén szivesen ismerkedne?

Betegeknek gyors gyógyulást!

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Sziasztok!

Niki!
Örülök, h olvastalak, már kicsit "izgultam" mi lehet Veled :-)

Bibi!
Nagyon aranyos barni, hihetetlenül helyes kispasi!! :-)

Enikő!
JObbulást! Kitartás, egyszer vége lesz ennek a betegséghullámnak! Te hogy érzed amúgy magad? pocaklakó?

Szilvi! (mukika)
Nekem ugyanez a "bajom", de mi Domaszéken lakunk :-(

Bea!
Utólag is nagy-nagy gratuláció a vizsgádhoz! Köszi a segítséget valahogy Én is ellavírozok az információtengerben :-) Grétiképek?? :-)

Ábelem mostani kedvence a körte és a sütőtök. Naponta egyszer kap gyümit és ebédre főzit. Ő igazából folyamatosan szopizna, de már kevesebb a tejcsi na meg Én sem birom fizikailag. Ha leülök mellé játszani azonnal keresi a cicm és obégat......
Most hogy kibújt két foga, rászokott a cumira. Azt rágja, gondolom jót tesz az inyének is.
Nemrég KlZsuzsi irt a DM-es folttisztítóról. Kipróbáltam és nagyon elégedett vagyok vele....

Hétvégén Apa főz finom csirkelevest. Szerintetek mit adhatok Ábelnek belőle?? Répa, fehérrépa, zeller, csirkemell.......??????

Egy másik topicból "loptam" a következő infót,. Vélemények?

Az új pneumococcus-oltás kisgyermekeknek 2 hónapostól 5 éves korig ajánlott. 2007. január 16-tól 70%-os TB támogatással írható fel az oltás az 5 éves kor alatti, az invazív pneumococcus fertõzésre kiemelten magas kockázattal bíró beteg gyermekek számára a gyermekorvos által. Ebben az esetben az oltás térítési díja 4.787 Ft.

http://www.pneumo.hu/index.html

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Épp tegnap olvastam a pneumococcus oltásról... Az oltásról a vélemyényemet tudjátok. Csak annyira hívnám még fel a figyelmeteket, hogy írja: aki a pneu. által okozott agyhártyagyuszit elkapja, azok közül minden 4 belehal... Szörnyű! De vajon hányan kapnak ilyen agyhártyagyulladást??? :twisted: No comment.

Enikő!
A mosószóda erős lúg (szódabikarbóna erősebb kivitelben). Mosásra, és takarításra és mosogatásra használom. Mosásra elsősorban azért, mert mi mosható pelust használunk és ott fontos, hogy ne durva vegyszerrel mossak. Ez pedig teljesen semlegesítődik ecet hatására (ecettel öblítek). Még azért szokták ezt használni mert maximálisan környezetkímélő... már akinek szempont ez, annak ajánlom :)

Lányok!
Kinek van super-alternatív gyerekorvosa?( Pl aki nem szereti az antibiotikumot) Ha valakinek van ilyen dokija Szegeden, attól várom a nevet és címet! Köszi!
Vendég

Sziasztok!!

Hát a Violának reggel 38,6 volt a láza. Adtam neki kúpot. Szegénykém elég szarul nézett ki, ilyen félájult állapotban volt :( :cry: :cry: :cry: :cry: Én meg hánytam, úgy érzem ráment a vírus a gyomromra, pár napja fáj és rosszul érzem magam+torokfájás+köhögés... áááááááááááááááááááááááááááááááááá
A Bogi sincs toppon, most ment el apája patikába, venni mééég Normafloret, mert megy a hasa az antibigyótól!
Már egy kisebb vagyont hagytam a patikában.... :shock: :cry:
Nem tudom de ez az idei év valami roppant szarul kezdődik! Másoknak is vagy csak nekünk???? :shock:

Bibi: Szivesen :wink: Nagyon éééééééééééédes Barni :P Örülök, hogy nincs vele gond, nem beteg!!!!!

Gira: Naponta hány pelust használtok el? Avagy mennyit kell mosnod? És ezt a mosószódát berakod a mosópor mellé a mosógépbe, és mindent kiszed a pelusokból???? Az igen!! Engem is érdekelne, mert a Vanish lemondhat, meg az összes többi csodaszer! Nekem eddig csak a háziszappannal való bedörzsölés vált be (mosás előtt jó alaposan bedörzsöltem a szennyeződéseket) más semmi! És ha környezetkímélő is, akkor az meg mégjobb!

Exi: Sajnálom a PCO-t :( . Sztem gyorsan (amint lehet) rá kéne gyúrni Petitesóra, ha már ilyen problémák vannak, nehogy később nagyobb baj legyen.....

megyek, mert elég ramatyul érzem magam, lefexem... a zuram meg 16 órázik :shock: :cry: estig nem jön haza :( :cry: :cry: :cry: hát én kész leszek........

ceniko
Szeged

Sziasztok csajok!!!

Nem akrom elkiabálni, de végre kezdenek alakulni a napjaink. Tényleg igaz, hogy kb a 3.hónap végére kezd tisztán látni az ember. Néha fel tudok lélegezni és egyre többet mosolyog, gagyarászik a kis csöpp, majd megzabálom!!!!!!!!!!!

Bibi: a ti Barnitok is ennivaló, azok a képek...haláliak!!!!!!!! Nagyon falat!

Niki: Hogy érzed magad, úgy izgulok már, hogy mikor szülsz!!!
_Ugye majd mindent megírsz?

Ha ti is túllesztek a nehezén, és eljön neked is a babakocsis-sétáltatós időszak, akkor majd szervezhetünk közös utakat, úgy izgisebb:))))))))

Tudom erre még várnom kell kicsit:)

Csajok: Köszi az összes tanácsot a védőoltásokkal kapcsolatban, úgy döntöttünk apával, hogy csak a kötelezőket adatjuk be, ezek gondolom nem véletlenül kötelezőek.
A mai világban nem lehet tudni mi húzódik a háttérben, itt is a pénz beszél-e... remélem nem így van.

Ezer puszi mindenkinek!!!

Ági: Utólag is boldog névnapot!!!!

Jó lenne csinálni egy bemutatkozó oldalt azokról, akik itt vannak, így könnyebb lenne követni az eseményeket, neveket,arcokat. Valami weboldalfélét.. csak egy ötlet.

KépKép
esztermoro

Megint nem tudok olvasni, reagálni.

Lottinak savós középfülgyulladása van!!! :( :( -hétvégén kezdte, hogy nem hallotta amit mondtunk neki. Hála, aki anno műtötte a manduláit -aki egy arany ember-, tudott fogadni bennünket.
Lindi péntek óta láztalan.

Enikő!Boldog szülinapot neked! :) -remélem jól emlékszem :)

Rika!Isten éltesse az 1éves Zsófit!!! :) :)

Megyek kúrálni, elegem van amúgy mindenből. :(

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Üdv!

Bibi, nagyon édes a fiad, különösen a zselés hajas kép teccik. :)

Enikő, rágyúrgynánk Petitesóra, de hova tegyem? Tudom, sok jó kis helyen is elfér, de azért itt már nagyon szűkös volna. Egyelőre inkább Petizek. Egyébként tudom, hogy nem lesz gond a következővel sem, ha már Petit összehoztuk minden bogyó nélkül, nem hiszem, hogy Petitesóval gondunk lenne. Igaz, nem elsőre jött össze egyeske sem, de türelmesek vagyunk. :D Legalábbis egy ideig...

Melinda, betegség miatt :(. Gyors javulást!

Gira, ha netán felderítek mosószóda lelőhelyet, szólok. Én is pályáznék rá, mert a mosószappan reszelgetés már kezd az agyamra menni... :o

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

Rika: Zsófit sokszor pusziljuk 1. születésnapja alkalmából!

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Na, jó....véletlenül elküldtem az előbbit, pedig még nem akartam....

Szóval Zsófinak: Kép

Enikő: Neked is nagyon boldog születésnapot, remélem hamar megünnepelhetitek egészségesen!
Csatlakoznék a "szarul kezdődik az évünk" klubba. :( Már azt hittük a 2006-nál nem lehet rosszabb...de egyenlőre úgy tűnik nem volt igazunk. Most már várjuk hogy valami jó is történjen.
Háziszappan: Az "igazán makacs foltokra" nálunk is az a tuti.
Igazi háziszappan, még a nagyszüleim főzték anno. Van belőle jó sok anyuéknál a padláson, nehezebb időkre :)

Melinda: Lottinak azonnali gyógyulást! Szegénykém :(

Eszter: Nekem tetszik az ötlet. Már korábban is felmerült, csak jelszavas oldal kéne, hogy csak az lássa akinek látnia kell az adatokat.

Gira: A mi gyerekorvosunk csak tényleg akkor ír fel antibiotikumot ha indokolt, és akkor is kideríti hogy milyen kell. Mintát vesz, stb.
Nekem már többször is mondta, hogy: anyuka tőlem ne várjon antibiotikumot (nem tudom honnan veszi hogy arra vágyok.....). De egyébként ezt leszímítva nem tudom mennyire alternatív. Szerencsére leginkább csak tanácsadáson találkozunk. Amikor meg vírusos bajaink voltak, csak kálciummal és C vitaminnal kezeltette ki Grétit. Szóval nem volt szerencsére semmi komoly baj még, így nem tudok bővebben nyilatkozni. Csak amiket hallok más anyukáktól meg innen-onnan, és abból az derült ki, hogy erősen nem antibogyó mániás szerencsére.

Bibi: Annyira édes a fiad :) Látom Füles-mánia van nálatok. Gréti nem győz iá-zni a képek láttán :)

Exi: Tudom, hogy itt is van a plébánián baba-mama klub. Csak nekünk se volt jó soha az időpont. :( Most se jó.

És amit mindig elfelejtek, mert már oldalakkal hátrébb van, és nem reagáltam rájuk pedig szerettem volna:

Vesm: Örülök, hogy jelentkeztél. :) Gyönyörű Dórika.

Cseppek, Csibe: Meg kell zabálni a fiaitokat. Nagyon aranyosak.

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Eszti: Köszi most jól vagyunk, nemrég jöttem haza a sétálásból, egy párszor meg kellett állnom, de jó volt!! Nagyon türelmetlenül várom már a szülést, meg egyrészt félek is!Sokat mozog Réka, de inkább este! Hétfőn reggelre kellett ctg-re menni és a kisasszony még nem nagyon ébredt fel, így sokkolni kellett azzal a csipogással! :lol:
Pénteken elutazik a dokim 1 hétre, így ha közben indulna be a szülés, úgy néz ki, h akkor Sárinál szülnék!!

Nagyon várom már, h együtt tologathassuk a babakocsit, én is gondoltam rá és hátha a közeletekben sikerül lakást vennünk, akkor még jobb lenne! ha megszületik réka, egyből intézzük a lakást, már nézegetjük és azon a környéken!
Tényleg végülis Te ittál málnalevál teát? Én most vettem és azt mondták, h majd csak az utolsó napokban igyam, vagy legalábbis a 38 hétig ne!!
Vélemény??
Majd mindent elmesélek én is, ha már lesz mit!!
Van tejcsid sok??
Sétálgattok sokat??
Néztem a múltkor a képeket, nagyon sokat nőtt ám Barni és Te is ki vagy virulva!!De jóóóóó máááár nekteeek!!!!! :lol:

Kép
gyanixi

szia Niki!
gyorsan írok.
én csak a végén ittam a teát a 38.héttől, de 27 órát vajúdtam...., azonkívül homeobogyókat is szedtem.
Ha így lett rövidebb a vajúdásom, akkor mi lett volna, ha nem szedek semmit?????

szerintem egyénenként változó, hogy kire-mi-hogyan hat.

Drukkolok!!!!!!!!!!!!!!

most megyek, macikám hiányol

KépKép
esztermoro

Sziasztok!

Ma hazaengeték egy időre anyukámat...a gyógyszerei 14 rugót kóstálnak. :o
Ma megszerezte Peti az első "igazi" sebét, nem tudom, hogy de a kárpit lehorzsolta a szeménél. Azt hiszem a névadójáig be is fog kékülni...

Bea, érdekes, mi eddig mindig kaptunk antibiotikumot. Én úgy vagyok vele, hogy ő a doki, nem véletlen írja fel, meg inkább ez használjon, mint valami gyengébb és szenvedjünk vele...ezt nem szeretném.

Niki, igaza van Esztinek, nem mindenkinek hatnak a homeós dolgok. Viszont egy próbát megér.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?