A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Sziasztok!

Isten hozta Tünde Alízt! Tinu hihetetlenül gyorsan szült, és tényleg, ahogy Votiv írta, még le is vizsgázott előtte!

Isten éltesse az egyéves Kamillát! (én mindig csak ámulok-bámulok, hogy telik az idő).

Neet? Én drukkoltam, remélem hamarosan jössz a jó hírekkel!

Fibi!
Sajnálom, hogy nem jött össze a dolog, de fel a fejjel, mindennek eljön az ideje. És lehet, hogy majd akkor, ha megtaláltátok az új otthonotokat! Azért szombaton még menjetek el megnézni azt az érdi házat!

Johi, Vica!
Fanninak és Máténak jobbulást! Őrület, hogy mennyi a beteg gyerek. Beszéltem Beet-tel Lillának is hőemelkedése van és taknyos, köhög. Ha ez a fránya szélvihar másra nem is lesz jó, hátha kifújja a levegőben keringő vírusokat.

Emma hál'Istennek jobban van, már egész jó a hangulata és eszik is valamennyit. Persze még sokat köhög, meg szívni kell az orrát, de úgy tűnik, kifelé megyünk a betegségből. Ma délelőtt együtt porszívóztunk (nálunk szerencsére nem "kötelező" program), meg felmostunk, persze háromszor annyi idő alatt végeztem, de talán most először sikerült őt is úgy belevonni a munkába, hogy élvezte.

Zsanci! Igi hogy van?

Votiv, mi volt uh-n?

Én tegnap voltam dokinéninél, megvizsgált, minden rendben. Van egy ún. amnion-szalag letapadás (ezt még Mátyás vette észre a 4d-n), de dokinéni szerint a szülésnél sem okozhat bajt, és a baba is elég nagy ahhoz, hogy ne akadjon bele semmije, persze azért figyelni kell.

Kép
Kép
manoka11

Gabi, Manoka,
köszönöm a vigasztalást.

Curse,
átért, 2 privi jött tegnap :) köszi :)
fibi

Ez a gyerök már akkorákat rug, hogy nem birok egy helyben ülni itt :shock: megyek, kicsit lepihenek :)
fibi

Sziasztok,

UH-ra két hét múlva visszarendeltek, hogy ellenőrizzék, megfelelően fejlődik-e a bébi. mert bár a lába hosszú, ez lehet adottság is, de többi mérete és súlya alapján 2 héttel kisebb, mint a kora. Egyébként minden ok vele, és nagyon szép kisbaba arca van már, és kiköpött Isti!!
ha 2 hét múlva is minden ok, akkor a legrosszabb esetben visszadátumoznak legalább egy héttel (és akkor a kiírásom április 7., azaz Dominó szülinapja lesz :wink:)
egyébként nem fordult be, amit éreztem, az lehetett, hogy ülésből megint elfeküdt keresztbe. a feje a jobb oldalamnál kifelé néz, szinte meg tudnám simogatni az arcát.

votiv 8)
votiv

Gabika!

Irok mert megszólítottál de érdemben nem igen tudok a topikkal együttélni.
gyerekeim már nagyok,cicizés stb már nem pálya nekem,terhesedés megint nem érint már.....
JA és még csak a csillagfény disco legtutibb segge címmel sem büszkélkedhetek :lol:

SZóval megvagyunk,semmi extra .Éljük a mindennapokat,néha egy kis skarlát ez-az de ez nem dráma.
20170114224602

Votiv: babád édes lehetett, mindjárt kedvet kapok egy pocakhoz én is. :-)
Köszi a dokinak az elérhetőségét, már voltunk is a gégészeten. Nem gyulladt, csak piros, úgyhogy elég a homeó és még valami nem antibigyót is felírt még a tegnapi dokim és a mostani is uezt javasolta. Úgyhogy sóval kell majd este melegíteni a fülecskéjét.

Fibi: pihizz, hat jól esik.

J

Kép
Kép
johanna1975

Szerintetek az normális, hogy már ilyenkor néha bekeményedik a hasam, ha tul sokat mászkálok, pakolászok? :roll:

Votiv,
és 2 hét mulva az másmilyen UH lesz? vagy mi változik addigra, amit ma nem láttak? én nem értem ezeket a dolgokat :oops: :?

Deni,
merre jársz, szekrény projekt van? vagy cukros izére mentél ma is? még nem is irtál.
fibi

Johi,
azota már aludtam egy félorát, meg már a teszkot is megjártuk :D
dejo, hogy nem gyulladt Fanni füle!! :)
fibi

Fibsz, ha ettől keményedik a pocak, akkor azt üzeni, hogy tessék lassítani, a dagadt ruhát másra hagyni :)

két hét múlva azt fogják leellenőrizni, hogy arányaiban növekszik-e eleget a gyermek. mert ha igen, 2 lehetőség van: ő egy ilyen hosszú, sovány alkatú csaj, vagy tényleg kisebb 1 héttel (habár a fogamzás pontos óráját is tudom :wink: a hosszú ciklusom miatt lehet lassabb az ő növekedése is). És ha nem növekszik eleget, bár ilyenre nem is gondolok, akkor meg ezt fel tudják így ismerni.

Johi, csak gyógyuljatok :)

Neet, vizsga????

votiv 8)
votiv

Drágáim,
nagyon jólesett, hogy úgy drukkoltok mint bő 2 éve, az az igazság, h biztos ez is segített, mert nagyon szívatós témákat sikerült kihúzni, a 10 perces "beszélgetés" első 5 perce úgy zajlott, hogy mondtunk okosakat, de fogalmunk se volt, mi a téma igazán. :shock: Na de ki a francot érdekel, átmentünk és kész! :D (Páros beszélgetős nyelvvizsgaszerű izé.)
Sajna nagyon örülni már nem merek, tavaly nyitogattuk a pezsgőket szép halomban, mikor kiderült, h az írásbeli bukta, és anélkül a szóbeli is az. Szerdán kiderül az írásbeli, és az együttes eredmény. Mégegyszer nagyon köszi a drukkokat, én meg BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK KAMILLÁNAK, GYORS GYÓGYULÁST A SOK BETEG BABÓNAK, inkább holnap leszek csak, apa gépet cserél(t) és most elorozza ezt a kis nyikhajt is tőlem. 8)
A fáradtságról már nem is beszélve, valami lehet a levegőben, Eszter fél 7kor már KÉRTE, hadd menjen aludni!!!!!!!
Ancsi,
szelet eddig megúsztuk, most meg már házon belül vagyunk, gyerek ágyban, kutya a kályha előtt, mi kell még? :)
neet
neet

Rylie :) Üdv végre itthon! :D Nagy gratula a vizsgáidhoz!! :D
Kamilládnak nagyon boldog szülinapot!!!!
Kép

Fibi :) Hát ezen a mérős-vevős dolgon kicsit én is kiakadtam... Mi pl. nagyon jól éreztük magunkat Nálatok! :wink: Persze elhiszem, hogy van ilyen sugárzás, de egyetértek Ancsival: ilyen mindenhol van szinte. Csak egy rövid sztori: Kb 15 éves lehettem, amikor "nagy divat" volt a sugárzásmérés ilyen kézbe fogható pálcákkal, anyám is mindenáron fel akarta méretni a házunkat, apám bele is egyezett, de csak 1 dologhoz ragaszkodott: legalább 3 különböző ember jöjjön és csináljon mérést. El is jöttek, mértek is, csak 1 bökkenő volt: mindegyik kicsit mást mért, ezek a bizonyos vonalak máshol mentek :roll: persze mindenki szobaátrendezést javasolt és persze 3-féle javaslat is volt, hogy hol legyen az ágy, stb... Na ezek után kinek vagy minek higgyen az ember? :? Na anekdota vége, fel a fejjel, ahogy a többiek is mondták, és lesz még jobb is!! Sok +++++ Nektek!!!!

Manóka :) Nagyon örülök, hogy Emma már jobban!! :D :D és nagyon házias a kiscsaj, ha így takarít Veled :wink:

Neet :) Nagy gratula Neked is a vizsgádhoz!!

Johi :) Fanninak bulást továbbra is!!! Remélem legalább az oltásnak nem lesz utóhatása, még csak az kéne... és jó, hogy elmentetek a vizsgálatra, sosem lehet tudni... szóval Fannikának sok ++++

Vica :) Máténak is bulást!!! Jó, hogy ilyen gondos dokinénitek van, tényleg megnyugtató! Ha egyszer el tudtok jönni idáig, összevonhatsz minket Johival, közel lakunk :wink:

Curse :) Infacolt mi használtunk, mert nagyon hasfájós volt Bálint, de bevallom nem túl sokáig adtam neki, mert nem vettem észre különösebb "csodahatást". Állítólag nem káros szer, mert fizikailag hat, nem szívódik fel, legalábbis nekem ezt mondta a doki és ez volt az ismertetőjén is.
Tali akkor mikor legyen a Campiban jövőhéten?
denizsa

Fibi :) Haskeményedés simán lehet már ilyenkor, pláne ha megerőlteted magad, szóval: vegyél vissza a tempóból ilyenkor és pihi!!!
És cukros izén már túl vagyok, jó lett az eredmény is :) Ma én is az uh-on csavarogtam... aztán meg házimunka és Bálint-dajka, mert Neetnek igaza lehet, ma tényleg van vmi a levegőben, B. nagyon anyás és áll. rajtam akart lógni, szóval csak most tudtam bekapcsolni a gépet, amikor már alszik...
denizsa

Curse,
Én is kendőben cuccoltam Petit. Általában bírják - Peti is csak az első pár próbálkozásom elejét unta nagyon (ordított, na) aztán már a kendő látványát is imádta. És én még olyan kényelmes kengurut nem próbáltam, mint a kendő. + kendőt kisebb kortól lehet használni és én is úgy tudom, hogy egészségesebb, mint a hordozók nagy (általában olcsóbb) része.
És www.mamatoto.org - itt is láthatsz kendő kötési fortélyokat, de persze a személyes mutogatásnál nincs jobb. Én fél perc alatt megtanultam egy barátnőmtől, pedig a füzet alapján nem ment.

Indi,
Micimackót köszi, megnézem.
Én néha úgy érzem túl keveset tiltok meg a gyereknek. Tényleg csak ami életveszélyes v. súlyos sérülést okozhat. A 8 napon belül gyógyulok még elmennek. A vendégek csak lesnek, hogy Peti minden fiókban 'rendet rakhat', lepakolhat, átpakolhat... A döbbent arcukat nézve néha elgondolkozom, de csak azt a következtetést tudom levonni, hogy milyen hülye voltam (még gyerektelenül), mikor úgy gondoltam majd szigorúbb leszek a gyerekeimmel, mint az akkor már gyerekes barátnőim.
Viszont az úton fogja a kezemet (hosszú harcunk eredménye) :) .

Zuzmo,
Nekem is sokat KELL porszívóznom. Meg söpörnöm. De legjobban a sütést utálom (már Petivel együtt), mert akkor utána jön még a porszívózás - annyira szétszór mindent. Nem tudom miért nem kell olvasnom vagy számítógépeznem... És mint Indinek írtam én is néha úgy érzem túl sokat engedtem meg. De az is lehet, hogy ez egy ilyen korszak és legalább Peti vidám és gondtalan (miközben anyja vérét szívja - terhesség alatt úgyis több van).

Neet,
A Suttogó című könyvben olvastam, amit azért nem tartok rossz könyvnek. Vannak benne jó dolgok is. Persze én egyre kevesebbet tartok be - de meg is írta a nő, hogy magamra vessek.

Fibi,
Peti akkor is (általában) 5 óra 8-kor ébred, ha 6-kor teszem le aludni és akkor is, ha 7-kor. Meg akkor is ha 6.15-kor, szóval nála tök mindegy.
Az ő esetében lenne értelme annak, amit párod javasolt (elkapni az első fáradtságát). De ugye ő nem átlagos alvás téren (mert nem alszik fényes nappal az elvetemültje).

Ancsi,
tévé- igen direkt nincs. Én nem bírom és ez az idő haladtával csak fokozódik. Ha vki sokáig nem néz tévét még durvábbnak találja (nem csak az én véleményem, sok ismerősömnek nincs tévéje - persze soknak van - nem vmi tévéellenes szekta tagja vagyok). Nálunk a családban mindig ment a tévé - háttérként és én is szerettem. Aztán az elején részben pénz miatt nem volt (inkább mindig másra költöttük, pl. internetre), másrészt elegem lett a folyamatos híradóból és étkezések alatti tévézésből... És aztán rájöttünk, hogy tök jó.
Nekünk is álom volt a kád+zuhanyzó. Teljesült és tök jó!!!
Mi a panel élet kényelme??? (Én huszonakárhány éves koromig laktam panelben - kicsit sem utáltam, de azért nem mennék vissza. Pedig vannak előnyei még a modern lakóparkokkal szemben is...)

Tinu,
Gratulálok!!!

Ancsi,
Bár engem nem kérdezték (és jól tetted) sajna csak hasonlókat mondhatnék mint te. Nem gondoltam volna, hogy majd kiabálok a gyerekemmel. Viszont a jó benne, hogy - úgy érzem - egyre kevesebbet. (Azért ne gondolj egy agresszív rémanyának, csak ahhoz képest vagyok az, amit magamról hittem és reméltem.)
Én igazán nem akkor vagyok sárkány, ha a gyerek rossz, hanem ha velem van vmi gond. Úgyhogy ha érzem már reggel, hogy ez egy necces nap az idegeim szempontjából kitalálok vmit meglepit magamnak. (Pl. mit veszek majd, elmegyek vmi új helyre, veszek vmi finomat vagy vmi teljesen új és ezért nekem is izgalmas játékot játszom a fiammal.)

Manoka,
A cukrot még otthon oldd fel vízben. Én a helyszínen próbáltam és túl sok vizet öntöttem rá - úgyhogy ropogtathattam a cukor darabokat a fogam között. Borzalmas volt.

Vica,
Máténak jobbulást és klassz lehetett a nyaralás!!!

Móni
Kép
Kép
monisa

Megjött az orkán

indianyo

Ettöl a széltöl B is kikészült, és hamarabb elaludt, kivételesen cici kellett neki hozzá. (mondjuk, egész délután eljátszott egy hang nélkül). Nagyon utálja a szelet, legutobb amikor pont ez a szeles idö volt, és uh-ra mentünk, a kezét a feje elé tette, és üvöltött, hogy "Ne fujjon szééééél!!!!" Pedig holnap meg a dokihoz kell mennünk, már elöre látom, hogy jo lesz.... :roll:

Deni,
és mutatott vmit az UH, pl fütyit vagy egyebet? :wink:
anekdotád igen tanulságos..... :? :shock: :x

Neet,
akkor még csak halkan gratulálok, de legalább a szobeli megvan :P gyerekpezsgöt már bonthatsz :lol:

Moni,
és Nektek jol sikerült a kikapcsolodás? mintha azt irtad volna, hogy elutaztok.

Zsan,
jobban vagytok?????
fibi

Monisa, nálunk még a saját fiók se jött be. :wink: Abban nincs annyi izgalmas dolog, mint a szülőkében. :lol:

Manoka, először csak kevés vizzel enged fel a cukrot, és miután felolvadt az egész, csak utána mehet rá a többi viz.
Mert én fordítva csináltam - tehát előbb a víz és utána a cukor - és egybe kemény cukrot kaptam, amit rázhattam, mint a hülye, de még így is maradt egy adag, amit nem bírtam meginni (nem jött ki az üvegből :roll: ). :wink:
zanza

Deni :) jól értettem, hogy UH-n voltál? És mi volt? Titok? :Wink:

Neet :) ügyes lány vagy :)

Gyerekek mennyire megérzik ezt az időt! Egész nap mérges morgás volt nálunk mamihozbújással felváltva.

indianyo

Neet!
Gratulálok!!!!!!!!! Én a jogbölcselet tárgyakból vizsgáztam úgy, hogy fogalmam nem volt, miről beszélek, de beszéltem 8)

Móni!
Végre egy Sorstárs! :lol: Az a gond, hogy tényleg csak utólag jön rá az ember, hogy túl engedékeny volt!

A szél ránk sem hat túl jól, majd szétesik a fejem, és a család is hisztis........

Deni!!!
UH???

Bretegecskék hogy vannak??????
zuzmo1

Szemgyulladásra a kamillás lemosáson kivül mit lehet kezdeni? :roll:

Neet, most 1 kifogással kevesebb maradt. :wink:
zanza

ide is megjöt a szél, Isti fel is riadt rá.

Hadd büszkélkedjek, hogy ma önállóan leült a kisasztalkához egy képeskönyvvel, "olvasni"! :D Még most is alig hiszem el :lol:
a fejlesztőben is nagyon megdícsérték, most egy darabig nem is lesz "kínzás", csak (irányított) játék :)

Neet, a jó szóbelinek nagyon örülök, és drukkolok tovább! Csak meglesz az az írásbeli is! :wink:
votiv

Zanza, van homeós bogyó Szemvidítófű (Euphrasia officinalis) 9CH napi 2-3x5, és ez kapható szemcseppben is.
Kinek gyulladt be a szeme?
votiv

Votiv, ki másnak, mint Rékának. :wink: Gondolom csak belenyúlt koszos kézzel. :roll:

Isti, már milyen komoly fiatalember. :wink:
zanza

Zanza!
Nekünk szemészdoki mondta, hogy a kamilla nem jó, mert szárít, és itt is írták a kollégák (Indi szavaival élve :lol: ), hogy allergizálhat. Mi adtuk Pannusnak az Eufrasiát, ahogy Votiv írta, és jó volt!!!

Votiv!
Igazán büszke lehetsz Istire!!!!!! Olyan jó ez!!!!
zuzmo1

Zuzmo, köszi, de hirtelen más nem volt itthon, és a gyerök nem látott ki a rászáradt váladékból. :( :roll:
zanza

sziasztok

KAMILLÁNAK BOLDOG SZÜLIT TEGNAPRA! :D

hát itt Ábel korán bealudt, de aztán fel is kelt 11-kor tök jó volt :roll: és ő mindig de mindig kora reggel aktív de nem is kicsit én meg bagoly vagyok legalábbis lennék
a ma reggeli termés még csak teakiborogatás volt kíváncsi vagyok mi lesz még :lol:

Zanz,
kamilláról én se hallottam jókat, amikor használtam, mondta a szemész, h ne csodálkozzak, ha nem javul
:roll:

Neet,
gratula a félvizsgához! :wink:

Vot,
gratula Istinek meg édes lehet a csajod! :D

Den,
? hmm? :D

Fibike,
tessék többet pihenni :wink:

Zsan????

tali?hol mikor kivel? :D

Kép

Kép

:D
szrekuc

Den,
írd néha lécci, hogy hol tartasz! :D mármint a bébivel
szrekuc

Jó reggelt!

Juc:
örülök Neked :D
A felsorolt támák rám sem igen jellemzőek,a"csillagfény"pedig már nem aktuális :lol:
Ettől függetlenül néha írjál :!: Engem érdekel,hogy mi van veletek,
Skarlát? :shock: Melyik csemete???

petergabi

SZOLGÁLATI:
a Skálában j. hét csütörtökig minden 50%-os áron lesz kapható. tegnap véletlen elmentem, és iszonyat tömeg volt és tolongás, de az ember olyan cuccokhoz jut hozzá, amit amúgy a büdös életben le nem áraztak volna. még a játékok is 50%-on vannak!!!

Vera!
Dócinak boldog névnapot!

Indi!
fritut én sem veszek, mert nem komálom az olajban sütést. persze az ott sült kajákat imádom, de próbálom redukálni az ilyesmit, mint korábban megdumáltuk. kb. 2 havonta egyszer sütök valamit olajban :)

Votiv!
én is megfigyeltem, hogy az exfőnököm tök zavarodott volt , lehet, hogy a mobiltól? :)
az anyatejet meg nem tudom miért nem szabad mikrózni (habár én sem tettem), mert a fagyasztás már úgyis szétroncsolta, s más halmazállapotba hozta azt. ha persze frissen fejt, naná, hogy nem mikróznám, mert annyi a vitaminoknak. ezért használom én sokat (mai napig) a forróvizes kajamelegítőt.
Istinek gratulálok az olvasáshoz!

Neet!
granulálok a vizsgádhoz!

Macs!
és kocsival mégy??? nehogy rosszul legyél vezetés közben!

Zuzmó!
nagyon egyet értek veled, kb. pontosan ugyanígy tartom én is be az elveimet. tegnap vettem a Skálában amúgy egy gyerekporszívót. Bazsinak van? potom kb. 800 Ft volt, féláron :)
különben én néha azt mondom, hogy nehogy már a gyerek diktáljon mindent, de férjem szerint csak nyugodtan diktáljon. persze mikor ő vigyáz rá, ő is ezt mondja :)

Fibi!
valójában sík mindegy, hogy van-e ott sugárzás, vagy nincs, ha olyan vevő jön, akinek lövése sincs ezekről a dolgokról, avagy nem érdekli. és majd el fog jönni, hidd el! :)
különben meg ha szemét akarnék lenni, aszondanám, hogy az ürgének még kellett a meló, és nem tök jó, hogy házanként 25ezret gombol a családról? :)
nekem kb. a 15. héttől keményedett a hasam, ha túlhajszoltam magam.

Gabi!
nem mondod! Italgers burkolat van náluk is? (vicces, mert spanyol lap, a neve ellenére) a mintája fogott meg.

Jucus!
SKARLÁÁÁÁÁÁÁÁÁT???
mesélj!

Móni!
filmbuzi vagyok. de nem mindenevő, így a tévében nagyon ritkán nézek. dvd nélkül viszont csak egy lakatlan szigeten tudnék élni, ahol van más elfoglaltság. :)

Rylie!
végre, hogy megjöttél, és jók a vizsgáid. Kamillát az Isten éltesse sokáig!

ancsipancsi

Gabi,Ancsi!

SOma belázasodott,fájt a torka.
Levittem doki,kapott antibigyó.Estére kipöttyösödött,ettől lett a neve a torkgyulladásnak skarlát.Pár napig kicsit emelkedett a hője.SZóval semmi komoly.Panna nem kapta el.Ennyi.Ja bárhányszor elkapható.
20170114224602

Tinu, gratula a kis jovevenyhez es a gyors szuleshez!!!!

Fibi, auuu ez a meregetosdi nekem egy kicsit sok(k) volt. egyebkent meg talan tenyleg jobban jartok, ha sajat kezetekbe veszitek a dolgokat. meg sajnos - allitolag - most elegge pang a lakaspiac: nehez eladni a legtobb lakast (elengedes ide v oda ;))

Vica, orulok, h nem haragudtal meg :D igen ezzel a kifele-befele hordassal az a gaz, h a baba egy ido utan mar nem szeret befele es lathatoan elvezi, ha megforditja az ember. de talan ilyenkor megoldas lehet az oldalt hordas :?
kerttel kapcsolatban mi erdekelne?

Rylie, boldog szulinapot nektek!!!

Zanza, kamillas szemborogatasrol a legutolso emlekem, h ugy bedagadt tole a szemem, h alig lattam ki :? szemviditofubol teafu is letezik, borogatasra inkabb azt

egy kerdes: tudna vki segiteni abban, hol erdemes matracot nezni?

es meg egy gondolat: az, h ki mennyire kepes, ill. akar megengedo lenni a gyerekevel (altalaban es egy-egy adott szituacioban), mindenkinek maganak kell eldontenie hozzaallasa, turelme, jovobeni elvarasai, stb szerint. azt viszont erdemes eszben tartani, h a megengedo hozzaallasnak inkabb hosszutavu elonyei vannak (legalabbis a szulo szamara), mert nem igazan egy szofogado, peldasan(?) viselkedo gyereket fog eredmenyezni, es ennek megfeleloen a szulotol soksok turelmet, odafigyelest, torodest kovetel meg. viszont a gyerek jo esellyel lesz nyitott, erdeklodo, el- es befogado, stb. de persze nem mindenkinek ezek a lenyeges szempontok: ha vki "rendes" gyereket szeretne, legyen szigoru(bb).
ami legalabb ennyire lenyeges/meghatarozo meg, az a szereto kornyezet, de evvel itt senkinel nincs hiba :D

"Tell me why are we so blind to see
That the ones we hurt are you and me?"
Coolio
recca

Ancsikám!
Gyerekporszívót a Jézuska hozta, hogy az Isten áldja meg érte :roll: :mrgreen: Azzal is nekem kell(ene) porszívóznom. LAssan lemerül az elem, azután lesz még csak a balhé :lol:
Mi is olvastuk, hogy bezár a Skála, gondoltuk, hogy nagy akciók lesznek!!!

Votiv!
Vékony, sudár csajod lesz!!!
UH-ra nem szabad ám mindig hagyatkozni! Sógornőmnél (tényleg, nem is írtam, hogy megint terhes, 13 hetes, úgy örülök, remélem, most minden rendben lesz Velük!!!) nagyon kicsinek mérték most a babát, szegénykém, érthető módon nagyon megijedt, aztán ment két hét múlva, most meg szinte nagyobb mint kellene, nagyon szépen fejlődik!!! Hiába van UH, a magzati fejlődés akkor is egy felfoghatatlan csoda marad, alig tudnak róla valamit, minden babó a maga tempójában fejlődik!
És akkor nem kértél fel szülésznőt? Jolit sem?
Ja, és a napokban jutott eszembe, hogy ígértem Neked terhes gatyát! SZóval az ajánlat még áll, ha kell erre a kis időre :wink: :D

Ha megy valakii Tinut látogatni, akkor nagyon sokszor pusziljuk mi is!!!!
zuzmo1

Recca!
Helló!!!!!!!!!!!!! :D
Tetszik amit írtál, ezek szerint az én gyermekem egy igazán nyitott emberke lesz :D
Azért kíváncsi lennék, nálatok hogy néz ki egy hiszti??? Csak azért kérdezem, mert én már néha megijedek, annyira nem önmaga olyankor B. :cry:
zuzmo1

Recca :) de jól mondtad! Még azzal egészíteném ki a gyereknevelés misztériumát, hogy figyelembe kell vennünk azt is, hogy milyen gyermekünk van, valamint ne felejtsük el, hogy a gyerek a mi viselkedésünket is leutánozza (elég kínos meglepetések érhetnek időnként magunkat illetően). Egy függetlenebb gyerkőcnek viszonylag kevés dolgot lehet megtiltani, míg egy melankolikus, érzékeny gyerkőc hajlamos annyira megfelelni nekünk, hogy az egészségesen túl is szófogadó lesz.

Uh: meséltem már, hgoy együtt szültünk egy ismerősömmel, akinek kisfiát 3,5 kilósra és 55 centisre mérték az uh-n (még a szülés előtti napon is) és lett belőle 61 centi és 4,8 kiló :shock:

indianyo

Dokinéni felírt szemcseppet, szerinte meg a náthát kente bele a szemébe. :roll:

Zuzmo, gigahiszti? :shock:

Büdös kölök nem akarja azt csinálni, amit nem mondunk ki. :evil: Nem is beteg!

Recca, milyen kellene, mert ikeában láttam most nagyon leértékelve matracot, de vmi 30 cm magas. :wink:

Szolgálati közlemény:
Árkádban 70%-os vásár van. Aki teheti, rabolja ki őket. :wink:

Votiv, nyáron fogsz dolgozni? Mert lesz majd egy kritizálnivaló magyar film. :wink:
zanza

Indi, Uh-ról szerintem mki tudna mesélni :wink:
Rám pl. a frászt hozták a Sote II-n, mikor 28 hetes terhesen a baba feje 29. hétnek megfelelő volt, a végtagjai 27. hétnek. Az hogy tömve volt a helyiség medikussal már csak hab a tortán. + mindenhol hibát kerestek. :evil:
zanza

sziasztok,
voltunk doki néninél, Igi rohamosan gyógyul, már akkora hisztiket levág, h néha úgy érzem, mintha nem is ő lenne.... :evil: ez persze nem igaz, ilyen mutatja csak meg a valódi arcát....
most B-n a sor, ő kezdett el beteg lenni...(ja, és sztem B szerelmes a doktornénibe...de ez titok!!!!!:lol:)

én is jól vagyok, keresem az új dokimat...
:evil:

és még egy :evil: , mert a körzeti doki csak két hétre irta ki a Levit...
sebaj, addigra összekapom magam vazze...
:wink:

uh-ról nincs semmi érdekes történetem, ha csak az nem ,mikor most voltam, és először nézte meg a doki, mondta, hát méhen belül van, ez jó hir. Rossz hir, h nagyon pici...nézegettük egy db-ig, h milyen pici, én már magamban bőgtem, mikor fordult egyet, és kiderült, h a feje búbját néztük...hirtelen 4x akkora lett... :lol:
shit happens...

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Zsanci, új doki? :shock:
zanza

Fibi :) Mi volt ma a dokinál? Bálint hogy bírta a szelet?

Zanza :) Réka szemének bulást!! És a takonykórból már kigyógyult, ugye?

Zuzi :) Sztem az ember sokmindenre rájön utólag, nem vagy ezzel egyedül! :wink: És Bazsó nagyon is szuper kispasi, nem rontottál el semmit! Sógornődéknek gratula a babához! :D :D

Votiv :) Nagy gratula olvasgató Istinek! :D :D

Szrek :) 24+6 :) Mi jött még a teaborításon kívül??

Juc :) Somának bulást!! Remélem Panna nem fogja elkapni!

Rec, Indi :) Jaj de jókat írtok! :D Én is sokat törpölök, hogy nem vagyok-e túl szigorú vagy túl engedékeny Bálinttal, de végül arra a következtetésre jutottam, hogy azért kellően szigorú vagyok, legalábbis nem érdemelném ki a legengedékenyebb anya címet :lol: erre múltkor anyám megjegyezte, hogy B. nagyon is el van kényeztetve és én túl engedékeny vagyok :shock: szóval ez is relatív, mindenkinek máshol van a mérce :roll:

És nagyon aranyosak vagytok Lányok, hogy érdeklődtök az uh-ról: Nos, először is: most sem derült ki, hogy fiú vagy lány lesz, mert a köldökzsinórt oylan mesterien fogat a lába közé, hogy csak azt lehetett látni ott :lol: :lol: :lol:
Másodszor: Nem önszántamból mentem, hanem engem is visszaküldött a doki, mert hasonló a helyzet, mint Votivnál, csak nálunk 1 héttel "kisebb" a pocaklakó. A 20 hetes uh-on 19-et állapítottak meg és most is 1 héttel fiatalabb (23 és félhetes) volt, mint a "papírforma". Ami viszont nagyon fura, hogy a védőnő táblázata szerint a méretei teljesen megfelelnek a korának :roll: (na meg ugye eddig is minden stimmelt). Most kérdeztem is az uh-os nőt, hogy akkor hogy is van ez, mire mentegetőzően megmutatta, hogy nekik is a gép adja ki a kort vmilyen számítás szerint. De akkor könyörgöm hány ilyen táblázat van és melyik a helyes???? A védőnő is megnyugtatott és egyetértésben Zuzival mondta, hogy a babák a pocakban is úgy fejlődnek, mint idekint: nem folyamatosan, néha vannak növekedési ugrások, stb. És anno Bálinttal is jósoltak súlyt meg hosszt, amit aztán őkelme messze felülmúlt, hasonlóan Indi ismerősének babájához. Na mindegy, nem parázom emiatt, csak nem igazán értem, miért olyan nagy probléma ez az 1 hét, ami ráadásul 1-féle gép, mérés és táblázat alapján van, a másik szerint okés és párom szerint ez még simán beleesik a mérési pontatlanság és a kerekítési hibaszázalékba. :? Max. annyi történhet, hogy hozzáadunk mégegy hetet, majd a doki eldönti jövőhéten. Mindenesetre most már tuti elmegyünk egy 4D-s uh-ra is később, már csak azért is :lol:
denizsa

Neet!
Gratula a vizsgához, és biztos vagyok benne, hogy lesz ebből szerdán pezsgőzés :wink:

Deni!
Uh? És mi volt????

Votiv!
Nagyon csinos, hosszúcombú csajod lesz :)

Kép
Kép
manoka11

Zsan :) De jó, hogy Igi javul! :D :D Remélem Borisz nem a szerelem miatt beteg! :lol: És mi történt, hogy új dokit keresel??

Manóka :) Ha Emma meggyógyul, majd pótolhatnánk a talit! :wink: Mondjuk család így is örült, mindig kaptak egy kis plusz sütit (amit vittem volna) :lol:
denizsa

Deni!
Uh-n tényleg össze-vissza mérhetnek mindent! Nekem mesélte egy lány, aki az én dokinénimnél szült, hogy még az uh gépek is másként lehetnek beállítva, pl. egy japán márkájú gép lehet, hogy eleve kisebbnek mutatja a babót, mert ugye a japcsik kisebbek mint mi, és a gép beállítása ennek megfelelően más. Szóval no para, meg aztán én sem értem, hogy 1 hét miatt miért kell ekkora felhajtást csinálni?
Ja: és véletlenül nem ugyanaz a dokid, mit Votivnak? :wink:
manoka11

Deni!
Persze, hogy pótoljuk! Még van egy kis szörcsögés-köhögés, de majd jelentkezem, ha már minden elmúlt :wink:

Zsanci!
Örülök, hogy Igi jobban!
És miért keresel új dokit?
manoka11

Manóka :) De igen, u.az a doki! Gondolod új hobbija van? :lol: :lol:
denizsa

Indi, igazigaz, a gyerek alkatan is mulik. meg foleg, h a szulo mennyire tudja ezt figyelembe venni. meg az is szamit, milyenek a (nagyobb) testverek. meg... hat nem egyszeru :lol: nem akartam annyira belemenni, inkabb azert irtam le, mert engem megnyugtatott, amikor eloszor hallottam, h attol meg, h nem lesz(nek) szofogado(k) a gyereke(i)m, nem (feltetlenul) rontottam el o(ke)t. sot :mrgreen:
ja es az utanzasrol jut eszembe: multkor egre-foldre kerestem vmit. es B el kezdett utanozni: hajolgatott, nezett jobbra-balra es kozben baromi fontoskodo kepet vagott! ugy elkezdtem nevetni: olyan volt, mint egy karikatura ;)

Zuz, hat sztem a hiszti minden gyereket (es felnottet) kifordit onmagabol. egyebkent szeles a paletta: az egesz lajtosak, konnye(bbe)n kezelhetoktol, a "nemveszeklevegotugyuvoltok" tipusuakig (bar ez utobbi altalaban faradsagot jelez)

Zanza, ikea? oda ugyis akarnek menni. koszi!

"Tell me why are we so blind to see
That the ones we hurt are you and me?"
Coolio
recca

Móni,
Nagyon köszi a linket, megpróbálom az alapján elsajátítani, bár én is inkább az a típusú ember vagyok, aki ha látja, akkor megy igazán :D

Votiv,
Gratula a szépséges csajodhoz, majd lehet levakarni a pasikat :D Istinek pedig HAJRÁ, csak így tovább! Kápráztasd el anyát! :D

Neet,
Gratula a szóbelihez :D Szerintem az írásbeli is már zsebben van :wink:

Deni,
Nem semmi a pocaklakód :D Hogy ennyire szégyenlős legyen :D Bár nálunk is 6 hónapos korban tudták biztosra mondani h kislány.
Tali ügyben csütör izé? Az az igazság h most megint visszafejlődtünk egy kicsit etetés tekintetében Adéllal, most 2-3 óránként akar enni. Remélem csak átmeneti. Ha ez marad jövő hétre is, akkor nem biztos h el tudunk itthonról indulni, bár ez elég gáz lenne, lévén h én vetettem fel a dolgot :oops:

Zsanci,
Az azért elég gáz h egy doki is ennyire elnézze. Az egy dolog h én nem ismerek fel semmit elsőre uh-n, de hogy a doki is :?

Kisbetegeknek továbbra is jobbulást.

Uh-val kapcsolatban nálam is volt olyan, h a különböző testrészek méretei alapján különböző hétben kellett volna h legyek. És olyan sztorit már én is hallottam h a baba súlyával több mint egy kilót tévedtek.

Kép Kép
curse

Curse :) Dominó a mai napig 2-3 óránként eszik(kivéve éjszaka), mi ezzel a baj? Adél még olyan picurka..

indianyo

Jucus!
és a lefolyás tényleg ilyen sima ügy volt? mert akkor minek adnak ellene oltást? ráadásul hogy kapható el, ha oltást kapnak ellene?

Recca!
én félek, hogy a túlzottan megengedős szülők gyerekei lesznek túlzottan liberálisak,mi több, olyanok, akik a törvényeket sem tartják be. persze lehet, hogy ennek az ellenkezője igaz, vagyis, hogy a tiltós szülök gyerekei csinálnak felnőtten rosszat, csak azért is :). ráadásul azt sem tudom, hogy megengedős, vagy tiltós vagyok. szerintem is-is. mindenesetre szeretnék egy törvényeket, szabályokat szem előtt tartó gyereket.

Zanza!
egy ismerősöm mesélte, hogy elment az árkádba a "70%-os vásárra", ahol az volt kiírva, hogy akár 70%-os is lehet, és általában 20%-os vásárok voltak :)

Deni!
a Medimomban elég jó a szonográfus nő (fekete fiatal, ha még az van), és a 4d-s UH-jukkal nekem napra pontosan megsaccolták a ded jövetelét. szóval, ha izgat a kérdés, akkor ne habozz...csak hát elég drága!
ancsipancsi

Lécci segítsetek fertőtlenítés ügyben!!

Van néhány műanyag játék (csörgő meg ilyenek). Ti mivel fertőtlenítettétek? Van itthon neomagnol, de az ilyen típusú játékokhoz 20 db-t ír, nekem meg csak egy csomi van, amibe 10 db van. Komolyan nem értem, h akkor miért nem tesznek többet a csomi :? És egyébként is, a játékokat be kell áztatni a lébe vagy csak azzal a vízzel kell megtörölgetni?

Kép Kép
curse

Deni,
igen, valszeg minden uh gép más és más...
szóval, talán (sőt biztos) nem lesz semmi gond...és úgyis az számit,h TE mit érzel...ez az esetek 99,99%-ban igy van a babával...

és, hááát, igen...lehet, h a szerelem betegiti meg B-t... :wink:
olyan édes, mindig mosolyog, amikor ott van a dokinéninél...múltkor be kellett vinnünk az új kabátját, h megmutassa neki...
most meg kinyitotta száját, h megnézze a torkát, és a dokinéni már rég befejezte, ő meg csak tátotta ki továbbra is... :lol:
és, ami még nagyon jó hir,h Igi már nem üvölt, ha meglátja, sőőőőt, ő is tök aranyos, és néha mosolyog is...
persze ő még nem tudja, amit mi tudunk...ha egyszer kigyógyul minden szarból, jöhet a 18 hós oltás... :twisted:

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Indi,
Nem baj, csak már hozzászoktam h 3,5-4 óránként eszik. Nem tudom h csinálja a csaj, annyira tele tudja magát tankolni h ilyen sokáig kibírja. Gondolom most változik az igénye :?
Eddig azért nem aggódtam, mert hát aki ennyit tud pár hét alatt hízni, ott nincs probléma :D

Kép Kép
curse

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?