A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Curse,
én anno chiccos fertőtlenitő folyadékot használtam játékokra, belraktam őket X percre...
mivel már lassan 3 gyerekes anyuka leszek, most már valszeg a kutya nyálával fertőtlenitenék... :wink:
egyébként, már Iginél sem tettem, csak simán lemostam vizzel...

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Curse :) hát ilyen bizony lesz még néhányszor. " hósan szokásuk a babáknak ez, aztán majd 2-3 hónap múlva újra lesz egy ilyen.

Fertőtlenítés forró ecetes vízben - nálunk.

indianyo

Zsanci,
Én sem vagyok az a nagy fertőtlenítő mániás, mert túlzásokba se jó esni, de ezek a gyár szalagjairől gurultak le :D Ki tudja milyen csúnya bácsik fogdosták ott össze :D

Kép Kép
curse

szalagjairől=szalagjairól :oops:

Kép Kép
curse

elég sok dolgot kifőztem, de mivel sok mindennek nem tesz jót a vízben való kifőzés :))))), meg ugye pl. a pelenkázó lapot is nehéz lenne egy fazékba betenni, van nekünk egy Mikrozid AF nevű fertőtlenítő kendőnk, amivel áttörölgettük az ilyesmiket. de az a tablettás cuccod is teljesen jó erre. feloldod és egy bele mártogatott pelussal áttörlöd a játékot. nem kell (főleg az elemeseket) órákig vízben áztatni. még egyes etető cuccok sem bírják a kifőzést, rájuk is van írva, hogy tilos ilyetén módon sterilizálni, mert tönkremegy.
ancsipancsi

Indi,
Az a bajom h most a cicik sem bírják a változást. Fájnak, pedig szülés óta folyamatosan kenem az avent krémmel. A másik gáz meg az h most tej sincs elég, szerintem, főleg estére. Szóval most iszon ezerrel a laktoherbet, meg megpróbálok szerezni urtica urenset is.

Kép Kép
curse

szia lányok!

hát ez az időjárás mehetne most már :?

Manóka, nálam most nem a doki a ludas, a szonográfus rendelt vissza.

Deni, milyen kis titokzatos a bébid :D lehet, hogy egy szemérmes kislány? :wink: vagy egy szégyenlős kisfiú... :D

Zuzi, ha valamikor meglátogathatunk Titeket, majd megnézem a gatyód, hogy egyáltalán beleférek-e még :D
Bazsó porszívózása nekem nagyon tetszik, ez már komoly, felelősségteljes munka! Az is jó, hogy ilyen szépen utánozza, amit Te csinálsz. Na és egyébként is imádom, ha egy "férfi" házias :D
szülésznőn még mindig tipródom...

Szerelmes B :D :D :D :D éééééédes

votiv 8)
votiv

tegnap voltam a cukormentes cukiban a kórház mellett! bár az üzletben bömbölt a techno, és a kiszolgálás is rettenetes volt, a csaj előttem nyomta el a cigijét az ajtóban és nem láttam kezet mosni se :? a sütijük (joghurt torta) egész meglepően finom volt! és édes is. vajon mivel ízesíthették? :roll:

Recca, olyan klasszul megfogalmaztad a Nagy Igazságokat :D

sztem fontos az is, hogy az ember ne csak a gyerekével ne legyen túl szigorú, hanem önmagával sem!! :D pár szülői hibával még nem lehet elrontani egy gyereket. nem igaz? a lényeg, hogy a legfontosabb dolgok stimmeljenek.
a nagy nevelési igyekezetek mellett legalább annyira fontos, hogy megértsük és elfogadjuk a gyerekünket, olyannak, amilyen.

Zanza, hogyne dolgoznék :x :lol: milyen film?
votiv

Rec,
igen, az állatok nagyon sok mindent megéreznek, amiről mi már elfeledkeztünk :?

Votiv, Den,
én is azt hiszem, hogy minden a legnagyobb rendben van a babáknál!
Marci állandóan 1-1,5 héttel nagyobb volt a "koránál". A vicc az volt benne, hogy napra pontosan tudtam, hogy mikor fogant, és szeplőtelenül még nekem sem megy... meg is mondtam a dokimnak, hogy akkor hagyjuk figyelmen kívül az uh általi kiírt időpontot, mert az nem stimmel :?
Elvileg persze jó, ha alaposak, és figyelnek arra, nehogy a baba ne fejlődjön rendesen, de közben meg a frászt hozzák az ember lányára...

Zsan,
nagyon aranyos lehet a szerelmes nagyfiad :lol:

Fibi,
házsugárzásméregetés :shock: Mi volt dokinál? Bár lehet, hogy mire én elküldöm ezt a hozzászólást, már meg is írtad :D

Zanza,
Rékalány szemének jobbulást! :)

Engedékenység: én egy középszigorú anya vagyok, nálunk igenis vannak dolgok, aminek nem örülök, és amit nem szabad, pedig nem ön- és közveszélyesek: pl. nem szórhatja szét a tárcámból a kártyákat-pénzt, vagy nem tépheti a könyveit, és a cd-kel ill. a cd-játszóval is csak felügyelet mellett "játszhat". Ilyenek. Emellett rengeteg dolgot szabad (szabadon garázdálkodhat a konyhafiókokban, és a szobájában akkora rendetlenséget csinál, amekkorát csak akar, de általában együtt rakjuk össze).
Nem hiszem, hogy Dóci ettől a szigortól zakkanna meg.
Egy gyerekpszichológus ismerősünk egyszer azt mondta, amikor rákérdeztem, hogy a gyereknek nagyon fontos a biztonság, és azt csak a szülő és a környezetének a kiszámíthatósága teremheti meg, tehát ha valamilyen szabályt állítok, azt következetesen kell tartanom, különben a gyerek elveszik, elkezd szorongani stb.
Természetesen mindezt rengeteg melegséggel és szeretettel, mert anélkül semmit sem ér az egész :)

Indi,
szerintem nagyon fontos volt, amit a haragról mondtál, bár szerintem lehet a gyerekünkre is haragudni, de mindig konkretizálni kell, hogy miért, az egyik legcsúnyább mondat, ami szülő szájából jöhet, az az, hogy "Anya nem szeret téged" :(

na olvasok tovább
kisün

Kamillának BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!!! :lol:
kisün

nya, L mert hív Marci, aki a szőnyegen bírkózik a csörgőjével, és ennyi időt engedélyezett :D
kisün

Én a középengedékeny anyuka vagyok, sajnos nálunk megy a kártya dobálás...ezt a hibát legközlebb nem fogom elkövetni...
és én személyesen ismerek egy olyan kisgyereket, akinek mindent megengednek, és mindent, de tényleg mindent megkap (történetesen nem az enyim!) és az a gyerek nagyon szorong!!!!!!!! szörnyű lehet neki, és valszeg az is...
gyakorlatilag nem kell megküzdenie semmiért, ha vmi probléma adódik, anyuka rohan és intézkedik...és emellett mindent lehet...(majdnem)

Zuzi,
én is szivesen látogatnék, amig tudok, és ha lehet!!!... :lol: esetleg megnézném Votivot a terhesgatyóban... :wink:

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Zsan,
a korlátok teljes hiánya ugyanúgy szorongást szül, hiszen a gyereknek nem lesz semmilyen viszonyítási rendszere :?
De ahogy Rec is mondta, ez is annyiradeannyira gyerekfüggő... és mindent (szigort és engedékenységet) lehet nagyon szeretetteljesen és nagyon elcseszettül hidegen is :?
És ha Votiv és te ott lesztek egyszerre Zuzinál, akkor arra sétálok, és ha kinéztek az erkélyre, megtekintelek titeket :lol:
kisün

éééés le kéne már cserélnem az avatáromat, mert már egy ideje mégrövidebb hajjal rohangálok :lol: De lehet, hogy így őrzöm az inkognitóm, mert ha az utcán szembejön egy rídónli, akkor nem ismer fel :mrgreen:
kisün

Votiv, ez igy van! es ez az egyik legizgalmasabb kerdes: ki is o valojaban?
bevallom, en nem is igen szeretem hasznalni a neveles szot, mert az kicsit ugy hangzik szamomra, mintha ra akarnam eroltetni az en ertekrendszeremet, az en preferenciaimat, az en szemleletmodomat, stbstb. pedig annyi "helyes" ut letezik! ne olyan legyen, amilyennek en szeretnem, hanem amilyen :D szoval en inkabb terelgetni szeretnem, megmutatni, mi milyen, hogyan mukodik, mire valo, mit okoz, mi veszelyes, mi kellemes... idealista hozzaallas? lehet. majd meglatjuk, mi sul ki belole :D

Zsan, a mindent lehet es mindent megkap az egy egeszen mas kategoria!!

na megyek. lassan el kene indulni vasarolni. brrr
recca

Fibi,
Nyaralás nagyon jó volt, Peti sokat-sokat fürdött (úszott, ahogy ő mondja). Csak azt sajnálom, hogy fél nap alatt lefáradtam (hazajövetel után), pedig egy kisangyal volt. Biztos az idő...
Sok sikert és főleg kitartást a lakás eladáshoz.

Zanza,
Persze van saját fiókja is, de a konyhafiókok a menők most. Lekvárok, jégkockatartók, fakanalak... Persze utána vissza is pakol, de az csak még félelmetesebbé teszi az egészet.

Zuzmó,
És még abban se vagyok biztos, hogy engedékenységünk következményeit viseljük. Meggyőződésem, hogy a gyerekek igazi pokolfajzatok, egyáltalán nem szülő vagy felnőtt barátok. És amikor már nem kell porszívóznunk akkor majd várják a havat és órákig húzogathatjuk őket a nyamvadt szánkójukon (mint engem szegény apám - sose értettem miért nem élvezi, miért akarna inkább otthon unatkozni egy könyv mellett).

Votiv,
Nem írnád le mit csináltál előtte, vagy hogy szted mi vezetett Isti önálló olvasásához? Bármilyen módszert hajlandó lennék követni.

Recca,
Megengedős példád tök jó, én ráadásul nem is igen tudnám szigorúbban elképzelni a 'nevelést' vagy mit (ez lehet hogy nem is a legjobb szó). És állítólag (azt hiszem Ranschburg említette) a lazábban (de azért nem korlátok nélkül... ) nevelt kölkök otthon a legrosszabbak, mert nem tartanak a szüleiktől.
Én már gondolkodtam, hogy utazóügynöki állást vállalok - mindennap más városba adnék el elektronikai kütyüket. Viszem a fiamat és az utcán megállítanak az emberek, hogy milyen jó kisgyerek. (Volt rá sok példa - jól szórakoztam.) A lényeg, hogy csak fél napokat töltsek otthon.

Indi,
Igazad van, amit a gyerek személyiségéről mondtál, de nekem még most is nehéz belőnöm Peti személyiségét.

És Kisherczeggel mi a helyzet? Vagy csak én olvastam figyelmetlenül?

Móni
Kép
Kép
monisa

Rec,
az értékrended így is, úgy is nyomot fog hagyni rajta! Hiszen azt a gyerekek nem a nevelésből, hanem a család mindennapi életéből "lesik el". És mivel annak része a tolerancia, jó eséllyel ő is ilyen lesz :D Ill. remélhetőleg nem lesz belőle egy elszánt műanyagkaja-rajongó intoleráns felnőtt :mrgreen:
kisün

Ancsi!

Skarlát ellen nem nagyon oltanak.ÉS igen,nagyon gyenge lefolyású volt és nem,Panna nem kapta el.

ZSan!

Vazze :roll:
20170114224602

Den, az a rész már múlóban. :wink: Most gyűjtőgető lett. :lol:

Monisa, de legalább visszapakol! :wink:

Votiv, csak neked! :wink:
http://www.stop.hu/showcikk.php?scid=10 ... rol=493927

Monisa, nincsenek pokolfajzat kölkök :wink: ők inkább feladatok a szülőknek. :lol:
zanza

Rec,
igen, ez EGÉSZ MÁS!

Monisa,
:lol: :lol: :lol:

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Vera,
én is nagyon szeretnélek látni titeket!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol:

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Jucus!
én azt hittem.

Vera!
én is akarlak látni titeket,de gondolom MOM parkról szó se lehet, így marad a jobb idő, amikor a játszón talizhatunk.
ancsipancsi

Kedves uh-ra járó terhesek!
Ne hagyjátok magatokat megfélemlíteni!!! Ki a csuda tudhatja, hogy milyen típusú babátok van, lesz? KIs törpilla, vagy Góliát? Ha rengeteg eltérést találnak, az persze lehet gáz, no de 1-2 hét difi... kit érdekel? Eleve 40 hétig csak a mesében tart egy terhesség (meg Kisünnél) és csak a mesében akkorák és olyanok a gyerekek, mint a mesékben.
Barátnőm (nemrég meséltem) 4 héttel előbb szült (semmi stressz nem érte, kiegyensúlyozott, stb, egyszerűen elindult Gergő) próbálták visszatuszkolni, de Gergő jönni akart, hát jött, 2600 grammal nem is olyan kicsinek. Mindene fejlett és egészséges, csak nem olvasta a könyvet, nna.
Úgyhogy nyugi mindenkinek, azért, mert egy GÉP úgy találja, hogy a BABÁTOK +- 1/2 hetes, mint a "várt", az semmi, mit tud egy gép, amit nem tud a TERMÉSZET???
Persze könnyen beszélek, ezer éve nem hormonizál már se terhesség se szopi, csak általánosan vagyok szenzodűne, de még emlékszem, hogy mellbe tudott vágni 1-2 rosszabb hír vagy félhír terhesen, szoptatósan, de próbáljatok megnyugodni, és ne aggódni, az senkinek se jó!!!
Most csak ennyire futotta, krízishelyzet van, apa SZÁMÍTÓGÉP CSERÉbe vágott bele, ezerrel dugdos, telepít, anyázik és kül alkatrészekért rohangászik a még nyitva tartó bótokba. :lol:
neet
neet

Szerintetek az normális h egy cici nem elég Adélnak? Kezdek egy kicsit aggódni h nincs elég tejem, h csökken a mennyiségem. Ha ti nem mértétek a dedeket, honnan tudtátok h van elég tej és nem csökkent? Én most nem tudom eldönteni h az e a probléma h többet kíván Adél vagy csökken a tejtermelés? Szerintetek?
Félek attól h a következő etetésnél nem fog jól lakni és sírni fog. Még tápszer sincs itthon :( Lehet, hogy én eddig bírtam ellátni Adélt? :cry:

Kép Kép
curse

Neet,
a barátosnéd monogramja véletlenül nem T.O ?
macskanyu

Curse,
ne parázz drága :) először is, lehet, hogy Adél baba épp most ért egy növekedési szakaszba és az eddiginél több tejet kér. Nyugodtan adhatsz mindkét ciciből is, de ha gyakrabban teszed mellre, 2-3 nap alatt ismét beáll a kereslet-kínálat :) De segíthetsz magadnak egy kis urtica urenssel is :) szóval semmi aggódás, ez teljesen normális élettani jelenség :) Én sem mértem soha, de ha látod, hogy fejlődik, kerek a pocak, mosolygós a baba, akkor baj nem lehet :)
macskanyu

Curse,
miből gondolod, h nincs elég tejed? Amikor lerakod, jóllakottan szuszog, vagy sír még? Tedd többször mellre, avgy fejj illetve nem tudom, mit mennyit és hogy csinálsz, lehet, hogy tényleg csökken, de az is lehet, h most ugrik meg Adél igénye, és ebben az esetben ha hiszel magatokban (és nincs semmi egyéb baj, testi, lelki), a tej is több lesz, mert jól ki van ez találva, ha baba sokat eszik, több termelődik, ha keveset (mert pl már hozzátápi lesz), csökken a mennyiség, de fejéssel ezt lehet korrigálni, mármint "becsapni" a testedet, az agyad többé-kevésbé azt fogja érzékelni, h szopi van, ezért beindítja a tartalékokat, bár tudom, h a fejés mesterséges dolog, de ettől még...
Röviden: ha mindent megteszel (fejsz, laktoherb tea, homeo bogyó, sok szopi) be kell indulni a termelésnek, ha mégsem indulna, na bumm, legfeljebb majd kissé kiegészíted tápszerrel (nem ma), de semmiképp se ess kétségbe!
neet
neet

Curse,
én ennyi "idősen" már 2 ciciből szoptattam...és gondolj arra, ha kettőből nyomja, még több tej lesz!!!

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Macska,
nem. Miért, ismersz még 2600as Gergőt? :D
És nagyjából ugyanakkor írtuk nagyjából ugyanazt Curse-nak, ez remélem, megnyugtatja, ugye, Curse? :)
neet
neet

Jajj, nem értettem, honnét tudjátok, hogy 1 db ciciből eszik egy kajálásnál Adél. Nekem az egy cici mint határozatlan névelős szerkezet ugortt be. Curse, akkor PLÁNE SEMMI BAJ, Eszter mindig meg lett kínálva ketteskéből is, és mindig el is fogadta. Persze mindenki mást mond, de hol ez a jó, hol az, hol elég egy cickó, hol 2 is kevés, nincs általános szabály, követni kell, amit a gyerek diktál (itt még.. :wink: ) és MINDEN RENDBEN LESZ!
Egyébként tökszimpatikus és jókatmondó védőnénim tanácsa ez is volt, akármilyen keveset is, de mindig kapjon a másikból is a ded enni, mert ha pl 3 óránként eszik, akkor 1-1 cicre csak 6 óránként kerül sor, ami kevés is lehet (nem jön az inger az agyba, ezért kezd leállni a termeléssel), tehát pár korty erejéig ezért adtam Eszternek abból is. És persze a kövi szopi ebből indul és a végén pár falat a másikból, i ták dálse.
neet
neet

Neet,
igen van és ez a Gergő is előbb jött 4 héttel és őt is igyekeztek visszatuszkolni :mrgreen:

Curse,
megnyugodtál? :mrgreen:
macskanyu

És a mai nap poénja, Eszter új kifejezést tanult, és odaállt apja elé:
"Kemény vagyok, apucika!" ÉS bemutatott egy bumfordi karate mozdulatot. :mrgreen: :mrgreen:

És most visszaolvasok és írok annak, akinek akarok, Fibi, figyelek, hátha neked is akarok. :wink:
neet
neet

Zanza,
Pokolfajzat jelző pozitív volt, csillogó szemű, huncut kölyköt értek alatta, aki pl bámulatos gyorsasággal veri le a frissen facsart lével teli kedvenc poharamat, hogy aztán utána órákig arról beszéljen, hogy feküdt a szmötyi a földön és hogy takarítottuk fel együtt (ha-ha, én takarítottam, ő meg próbálta még rosszabbá tenni a helyzetet! Gondolom elbűvölő, hogy vannak dolgok, amik darabokban máshogy néznek ki, mint egészben.) Szóval úgy értettem, hogy egy gyerek nem olyan vmi, mint egy ki-be kapcsolható ketyere, ami ha nem úgy működik akkor visszaviszem és kész. Képes teljesen megszüntetni a lehetőségemet, hogy a (z egyébként túl magas és modern) igényeimet kiélhessem. (Arról nem írok, hogy cserébe mit ad, nemhiába lesz nemsoká még egy magánélet-megszüntető kifárasztóm.)

A feladattal igazad van, én pl napról napra nyugodtabb vagyok. Célom, hogy olyan legyek, mint egy teknős (vagy amilyennek a teknőst képzelem) - mármint nyugodtság terén. Csak akkor érzem hülyének magam, amikor az utcán angyali nyugalommal beszélek egy vörös képű, őrjöngő 90 centis törpéhez, hogy nem kicsim, nem mehetünk az úttesten csak azért, mert a tűzoltó autó az előbb ott ment szirénázva. (Ja, meg akkor, amikor nem sikerül teknőshöz hasonlítani és felidegesít a gyerekem; azt elég nehezen élem meg, utálom olyankor magamat.)

Curse,
Sztem jó, hogy nincs otthon tápszer, legalább nem kezdesz el keverészni. Ha nem elég egy cici, van kettő. Van aki mindig kettőből eteti a babát, valaki általában egyből. Nálunk általában elég volt egy, de voltak olyan esetek, amikor kettő kellett. Vagy legfeljebb megeteted sűrűbben. (Huú, de lazán oktatok, nem mintha nem izgultam volna agyon magam...)
És én mániákusan mértem a dedet és MINDENT FELÍRTAM. Azért írtam nagy betűkkel, hogy látszódjon milyen nagy hülye voltam, most már nem fogom. (Egyébként sokat evő és hízó babánál a mérés nagy önbizalmat is adhat és ha titokban tartod az eredményeket nem fognak sokan utálni. Persze ha keveset eszik és hízik a gyerek, de ezzel együtt klasszul, a maga stílusában fejlődik, akkor nem érdemes mérni. A másik gond a méréssel, hogy macerás. Ha már mérsz, akkor rendszeresen kell, hisz egy-két alkalom, de még egy két nap/hét se mond el mindent, totál félrevezető lehet.)
És ha sír, ne gondolj arra rögtön, hogy éhes. Azt is megérezheti, hogy te idegesebb vagy és figyeled őt. (Peti egy kis zabagép volt, viszont egy nagyon rohanós nap után alig evett vmit - én biztos voltam benne, hogy 1 nap alatt elfogyott a tejem, ő békésen ordította a napi penzumát, én szorongtam, hogy most fog éhen halni a gyerekem. Aztán pár nap alatt minden helyre jött. Máig nem tudom, hogy ő akart kevesebbet enni, vagy nem volt több tej akkor éppen.) Bár nem vagyok szoptatási tanácsadó, de az tuti, hogy nem egy-két nap alatt derül ki, hogy ennyi volt a szoptatás.

Móni
Kép
Kép
monisa

Jaj, nagyon köszi lányok, megnyugtattatok. Már majdnem sírva fakadtam :cry:

Kép Kép
curse

Móni,
teknős... :lol: ez is jó!!! teccik a humorod!!!!
én egyébként egyre inkább teknősödöm, igaz, nem belül, hanem kivül, és nem hátul, hanem elől... :wink:

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Curse, ne aggódj egy percet se, ez biztosan egy növekedési ugrás, és még hónapokig bőségesen el tudod látni Adélt tejcivel!
a csajok már írták, a gyakoribb mellretételtől/két ciciből szoptatástól már holnapra úgy be fognak durranni a ciciid, hogy Adél győzze csak kiinni :)
aztán ha mégsem, akkor lehet még fejni, meg urticát szopogatni, vagy tejserkentő olajjal átmasszírozni a cicit és a hónaljat (itt vannak ám a tejmirigyek!), rizstejet inni vagy alkoholmentes söröcskét, és végső - de nem a legrosszabb! - esetben jöhet egy kis kiegészítés. Ez sem a világ vége, és nem is valamiféle kudarc. A fő mindig az, hogy a kisbabád jóllakott, boldog és egészséges legyen :)

És tudod, ez egy ördögi kör, minél jobban aggódik a mama a tejci miatt, a stressz annál inkább a tejtermelés ellen hat. Szóval tessék kilépni belőle :), és szopi előtt negyed órával egy bögre finom teával, kakaóval vagy koffeinmentes tejeskávéval ledőlni pihenni és csobogó tejpatakokra gondolni :D
kipróbálhatod azt is, hogy ilyenkor a szegycsontodat masszírozgatod, pont a cicik közt középen, itt vannak a tejtermelést serkentő akupunktúrás pontok.

votiv 8)
votiv

Fibi,
na, kezdek is veled. :D HIHHHHETETLEN, hogy az emberek ilyenekből megélnek, mint Marci, Hevesen. Odalóbál valami sz..rt, aztán kimondja a végítéletet a házadra, amit szeretsz, ahol évekig laktál, ami az életed volt... és elvesz egy vevőt és reményt és továbblépést. Undorító... ámbár, lehet, h egy égi jel..?

Rgabi,
ártó szellem? :lol: Azért az túlzás. :lol:

Juc,
laza vagy, némi skarlát, ez az... na, persze, régen ez durvábban hangzott, én is azt hittem, h angyon kaka egy kór ez, de megnyugtattál. :)

Monisa,
mit is olvastál a suttógóban? Valamimre reagátál, de azt már nem tudom, mi volt... :oops:

Cukorterhelés, bár nekem nem volt, de azt nem lehet, h az ember elropogtat pár kockacukrot (nyami) és ráiszik némi vizet?

Na innen folytköv, de valami német pacák megtalált a neten és kommunikálni akar velem. Vazzeg, miért a vizsga UTÁN? :D
neet
neet

Neet,
te hogy is sumákoltad el a cukorterhelést???? :lol:

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Zsan,
a kutya se küldött. Mondták, h egyek meg egy zsömit meg 2 deci tejet reggel, majd menjek be csapolásra (1 óra az út) az addigra leér, és nézik és jó volt és nem küldtek. De tudod, én külsősnek számítok itt, kizárólag szülni mentem szentséges imrénkbe. :) Kissé csodálkoztak is, de aztán aszonták, h jóvan, dokija válogatja.
neet
neet

Sziasztok,

Mára virradó éjszakánk is az előzőhöz hasonlóan jól alakult. Aztán jött a csúnya köhögés reggel, szegény majd megfulladt, de felszakadt minden, ami éjszaka lerakódott. És a mai nap nagy meglepetése, hogy kétszer is elaludt magától a Picur :)

És ma szerettem volna almás rétest sütni és a réteslap penészes volt :evil: , pedig jóval a lejárati idején belül tettem el a fagyóba. És már be volt keverve a fahéjas, reszelt alma. És végül kitaláltam, hogy sütök palacsintát és belekevertem a tésztájába az almát és és és nagyon finom lett. És elővettem a fahéjas körte lekvárt és mmmmmmm. Na jó, lelövöm magam.

Curse,
Infacol: próbáltuk, de én teljesen kiábrándultam belőle. Nem tudom, Te a büfizés miatt próbálnád-e, vagy hogy a szelek könnyebben kijöjjenek Adélból? Nálunk Máté kétszer kapott belőle és mind kétszer óriási bőgésbe fulladt a dolog, mert a sok apró levegőbuborék valóban összeállt egy naggyá, de nem jött ki….. Se itt, se ott. És bár azt írják benne, hogy több nap után hozza a kívánt hatást, hát én nem kínoztam a törpét. Ehelyett az Espumisan szuszpenziót próbáltuk, amely a böfizésben annyit nem segített, viszont a hasgörcsölés megszűnt, mert könnyedén kijött belőle minden gáz. A gyógyszerész azt mondta egyébként, hogy mindkettőnek ua a hatóanyaga, egyik esetben sem szívódik fel. Vagy Nektek bejött az Infacol? Mert amiatt, hogy nem szívódik fel, valóban sokáig használható, nem lehet hozzászokni.
Pü-t még nem kaptam, nem tudom, küldtél-e már?
És én is csak simán forró vízzel mostam le a játékokat (mármint amiket nem lehetett kifőzni, mosni), bár első gyerek, lehet, hogy nem vagyok elég gondos anya?????
És nekem a laktoherb nem nagyon jött be tejserkentőnek, helyette a Naturlandos Fitolac-ot próbáltam és az nagyon bejött… nekem. És nekem is volt ilyen kb ennyi idős lehetett Máté is. Sztem is egy növekedési fázishoz érkeztetek, és tényleg jobb lesz majd néhány nap múlva, és nekem is a sűrűbb cicire tétel segített.

Gabi,
Köszi :)

Manóka,
Köszi, és Beet Lilijének is jobbulást kívánok.

Votiv,
Babó :)
Isti :)

Deni,
Mármint hogy érted, ha eljutok Johiig? Nem lakom olyan messze Tőletek… :):):) És Hozzátok is elmegyünk, de nem hiszem, hogy egy nap két vendégséget tudnánk vállani, de az a lényeg, hogy Rátok is fogok gondolni, nem felejtem.

Moni,
Köszi :)
És én is feküdtem a humorodtól :), de tök jókat írsz, elgondolkodtató.

És Vera Te is jókat írsz, ezeket jó lenne mind megjegyezni és később emlékezni rá, amikor szükséges.

Recca,
Vagy még az is megoldás lehet, ha kifelé fordítás közben – ha éppen szabad az ember keze, márpedig séta közben ez valószínű – akkor tartani a lábát az általad írt módon. Vagy az nem olyan jó? Egyébként nem ül benne sokat. Badacsony óta pl abszolút nem volt benne, így remélem annyira nem károsítom Őt.
Kerttel kapcsolatban az érdekelne, hogy lehet vegyszerek nélkül szép és egészséges zöldséget termelni? Mert úgy emlékszem Te tudsz bio módon termelni. :)
Matrac: http://www.materasso.hu/, mi is innen fogunk vásárolni valszeg. Bár nem tudom, Ti milyen jellegű matracokat kerestek?

Vica

Kép
Kép
vica94

Csajok, köszi a biztatást uh-ügyben :D nem akarok én parázni, és az eszemmel igyekszem is hatni magamra, hogy nincs miért aggódni, hiszen minden rendben van és ez a lényeg, csak persze ilyenkor átfut az ember agyán pár olyan gondolat is, aminek nem kéne... de már kiraktam az ilyen gondolatok szűrét 8)

Curse :) 2-3 óránként evés nálunk sokáig volt, sőt manapság is van, csak persze könnyebb egy babapiskótát a gyerkőc kezébe nyomni nyilvános helyen, mint szopiztatni :lol: De remélem azért összejön a tali! A tejcsi meg több lesz, ha gyakrabban szoptatsz, de egy kis teás meg homeós támogatás nem árt :wink: és nyugodtan tedd rá másik cicire is, ha úgy érzed! Fertőtlenítés: én vagy kifőztem (pl. cumi, cumisüveg), vagy csak szappan és forróvíz (pl. játékok)

Ancsi :) Köszi, el fogunk menni ilyen uh-ra, csak valszeg oda, ahol anno B-vel is voltunk (a Savoyába), csak megvárom a 30. hét környékét, ez lesz a szülinapi ajándékom :D

Zsan :) Édes lehet B, ahogy odavan a dokinéniért :D :D kutyanyál :lol: :lol:

Vera :) Értem már, miért is tekintenek Téged annyian mintának gyereknevelésben :wink:

Neet :) Kemény Eszti :lol: :lol: :lol:

Fibi :) Merre vagy???
denizsa

Sziasztok!

Neet! Kemény Eszci :lol:

Curse! Én is úgy szoptattam, mint Neet. Alapvetően 1 ciciből, de a végén én is megkínáltam a másikból, és legközelebb természetesen abból kezdtünk. Én is sokallottam a 6-8 órát cicinként, meg nem is bírta volna a cic.
Persze nekem is voltak parák egy-egy növekedési ugrásoknál, pedig aztán nálam nagyüzemű tejcsárda volt, állandóan fejnem kellett, úgyhogy a hűtő roskadozott a tejtől, de az ilyen növekedési ugrásoknál az utolsó cseppig kiszippantyúzta a lány. Én persze még jobban fejtem, aminek eredményeként 1-2 napon belül megnövekedett a tejmennyiség, sőt, még többet fejhettem.
Ezért most megfogadtam, hogy csak végső esetben fejek, nem fogom ezzel szaporítani a tejcit, szippantyúzzon ki Barnabás annyit, amennyi kell neki, illetve ha kevés, akkor többször cicire teszem, és majd kialakul az újabb kereslet-kínálat.

Zsan! Remélem már jobban vagy, a hsz-okból az jön le. Tényleg másik dokit keresel? Nyugtass már meg, hogy 1 gyerek van a pocakodban :roll:

Den! Kis cseles a bébid, hogy nem mutatja meg magát :lol:

Monisa! Te mikor szülsz?

Votiv! Nem tudom mikor érek hétfőn a Mom-ba, fél 3-ra van időpontom a H-ban uh-n. Még sose voltam így délután, mennyire tartják az időpontokat? Ha tartják, akkor legkésőbb fél 4-re ott vagyok, és 5-re van időpontom a Verához nst-re.

A vérszívásnál jól megszívattak :twisted: Természetesen beelőztem a sort (aminek a vége a fotocellás ajtóknál állt), errefel kiderült,hogy valami új rendszer miatt kell valami "naplószám" is a beutalóra, ami akkor, amikor engem beutaltak, még nem kellett. Úgyhogy el telefonálni, majd megint vissza beelőzve a sort.
Úgyhogy figyeljetek,hogy le ne maradjon ez a naplószám.

Közben volt ott egy Grétivel nagyjából egykorú kisfiú is, aki hajnalok hajnalán vérvétel előtt egy nagy tábla csokit majszolt. Gréti rögtön kiszúrta, hogy "A baba eszik valamit, hamikát eszik, PIRÍTÓST eszik". Az anyja csak lesett, de mondtam, hogy csokit még eddig nem evett a lány, mire ő, hogy az ő fia meg szinte csak azt eszik :roll: , mondjuk nem tudom milyen vérvételre mentek, hoyg lehetett neki azt enni.

KépKép
KépKép
lindicita

Curse, még egy jutott eszembe Móni hsz-éről: én folyton attól féltem, hogy egyik napról a másikra elmegy a tejem. Aztán miután Istók abbahagyta a szopit, még fél évvel később is csöpögött a cicim. Szóval Természet Anyánk kitalálta ezt a dolgot, nagyon is! Csak bízz magadban és a babádban, és minden jó lesz :)

Neet és Többiek, köszi a megnyugtató szavakat! Szerencsére most egyáltalán nem aggódom az UH miatt. Apafej morgott egy sort, hogy megint kezdődik a paráztatás meg az agyonultrahangozás (Istivel 16x!!!! voltam, és nem biztos, hogy nem lett semmi hatása rá).
Szóval nem parázom, de ha első babám lenne, biztos idegbajos lennék két hétig :?
Meg hát annyira tökéletes ez a terhesség, nem tudom elképzelni, hogy ne egy tökéletes és csodálatos baba szülessen belőle :)

Móni, az "olvasáshoz" nincs csodamódszer, félévnyi kemény, szinte mindennapos korai fejlesztés van mögötte. Ha akarod, szívesen leírok egy pár játékos gyakorlatot, hátha tetszene a kis gengszterednek :)
Mondjuk az egy "trükk", hogy nagymozgásos játékok - pl hintáztatás, lovacskázás, ugrálás stb - után könnyebb hosszabb időre egy helyben lekötni.
ma is az ágyon ugráltunk együtt Offspringre :lol: utána majdnem végignézte velem a Polár Expresszt, és imádta a vonatot meg a Mikulást :D

votiv 8)
votiv

Zsanci,
Elöl hogy teknősödsz? Próbálom elképzelni, de csak az az irigylésreméltó állapot jut az eszembe, hogy KOCKÁS A HASAD. Amilyen az enyém nemhogy soha nem volt, de már nem is lesz.

Curse,
Azért mielőtt elkezdesz fejni (én azt is csináltam ám - szintén feleslegesen. Egy barátnőmnek kevesebb teje volt, az ő tanácsát követtem, nem volt elég önbizalmam és eszem, hogy csak saját magamra figyeljek.) kicsit figyelj magadra. Ha esetleg Adélnak nem kell most több tej te meg csinálsz az sem túl jó. Már úgy értem akkor, ha nem veszed észre. (Persze ez nem olyan, hogy x ml van és kész - szoptatás közben is, sőt úgy tudom főleg akkor termelődik. Ha meg kevesebbre van szükség akkor kevesebb lesz. Ezt a hosszút csak azért írtam, mert én bőszen fejtem és jó sokáig belekerültem egy ördögi körbe. Ha nem fejtem fájt és begyulladt, a tejet meg pár hónap után önthettem ki. Ráadásul így Peti sem mindig jutott hozzá a tartalmasabb tejhez, ami a szoptatások végén képződik. Mert azt a mélyhűtő, majd a lefolyó kapta.)
Viszont a barátnőm lazán szoptatott, amikor ő meg a gyerek gondolták, soha nem mért és nem is idegeskedett. Ez nekem nagyon sok önbizalmat adott.

Neet,
A Suttogóban sok mindent olvastam, talán arra gondolhattam, hogy ha pl. kiskorában nem altatjuk a saját ágyában a gyereket, akkor ne lepődjünk meg, ha amikor már szeretnénk akkor nem fog menni. Vagy ha nem követeljük meg, hogy mit tudom én mit csináljon, akkor később sem fogja csinálni, csak mert meggondoltuk magunkat. Szóval, hogy vállalni kell a felelősséget - hisz nem a gyerek szivat, ha a megszokott dolgok szerint - amit mi honosítottunk meg - csinálná tovább az életét. (Egyébként Kismamában jól lehúzták a könyvet. Volt is benne igazság, de hát hol létezik tökéletes gyereknevelési könyv?)
Szóval én néha arra gondolok, hogy talán azért nem alszik (vagy csak ritkán) napközben a gyerekem, mert elrontottam vmit. Erre soha nem fogok rájönni, de önostorozó típus vagyok.

Móni
Kép
Kép
monisa

Vica :) Máténak továbbra is bulást!!! Nagyon finomat főztél ma, éhes is lettem egyből! :lol: :lol: És nem is úgy gondoltam, hogy egy nap 2 vendégséget vállalj be, hanem hogy át tudunk menni ill. Johiék is át tudnak ugrani és így 3-asban is lehet a tali! csak hogy halmozzuk az élvezeteket :wink: :lol:

Móni :) ez jóóó :lol: :lol:

Neet :) kockacukor? :lol: na persze: 75 gr tömény szőlőcukor 2 dl vízben, brrr... A zsömit én is szívesebben bevállaltam volna a tejcsivel, ez ugyanis finom!! :lol:
denizsa

Lindi, du. nagyon tartják az időpontokat! akkor hétfőn fél négy körül ott fogok téblábolni a MOM-ban :)
csokievő kisfiú - egyből az jutott eszembe, hogy oviban már fekete csonkok lesznek a kis szájában fogak helyett :(
és Zsancinak egy bébi van a pocakjában, csak valószínű nem vette komolyan a kérdésed :D

Neet, és hol tanulta a keménykedést a csajod? :D

Vica, gyógyuljatok!
és az összes többi kis beteg is!

Kisherczegről mi hír?

votiv 8)
votiv

Deni,
köszi, és még a sült, házi kolbászt és a velesült krumplit nem is említettem :)

Zsan,
akkor kellenek a nacik?

Illetve, bárki akinek kell két terhesgatyó (+ két kantáros is) és egy téli, meleg szoknya, szóljon, szívesen kölcsönadom.

Vica
vica94

Votiv,
Offspring rulez :mrgreen: Fülesnek mai napig egyik kedvence, őrületesen bulizik rá :mrgreen: É
macskanyu

Lindi,
Azt nem tudom mikor szülök, de feb. 28-ra vagyok kiírva. Gondolom március 16-ig csak-csak sikerül.
És látom nem csak én fejtem szorgalmasan...
Hülye kérdés, de tőled vettek vért? (Mert akkor tőlem is fognak)
Peti se evett sokáig csokit, de egyszer ellopta a bio 70 százalékos csokimat és papíron át beleharapott. Azóta egyfolytában emlegeti (persze elvettem tőle, lett is botrány). Most már az autók is csokit esznek, ő is csokis húst eszik... Nem tudom mi lenne, ha tényleg kapna csokit.

Votiv,
Érdekelnek a játékos gyakorlatok!!!
Te is ugráltál? Az ágyon? De hát te állapotos vagy! Sejtettem, hogy csak én vagyok ilyen nyamvadt és strammabb nők jobban viselik a terhességet.

Uh- nekem Petinél mindig össze-vissza voltak az adatok. Egyik adat ugyanazon a papíron ilyen korú magzatot mutatott, a másik egy héttel korábbit v. későbbit. De soha nem jutott eszembe aggódni, nem is mondták, hogy kellene. A végén mindig kihoztak egy átlagot, ami szerint korábbra várható a fiam (aki persze később jött). Pedig parázni aztán tudok, még jó, hogy nem volt fantáziám a kombináláshoz.

Móni
Kép
Kép
monisa

Lindi :) Ezt már én is megfogadtam, hogy fejés csak végső esetben, hiszen valszeg nem is maradna rá energiám egyébként :lol: Naplószám :evil: én is így jártam... És Neked nem pampogtak a sorban álló nyanyák?

Votiv :) Örülök, hogy Te sem parázol az uh miatt! :D Asszem tényleg sokat számít, hogy második baba. És tényleg Te is ugráltál Istivel?? Te aztán igazán fitt vagy!!! :shock:
denizsa

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?