A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

na igen a babakocsi árak, mi épp ezért nem veszünk, teljesen meg fog felelni, amit kapunk ajándékba=öröklünk, már 3 felajánlást is kaptunk!

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

Olyan drágák a babakocsik, hogy én nem is tudom...
Hol kell nézni? A Brendon horror.... bár én ott találtam egyet, ami 27000, de az biztos sz@r. hmmmmm???

Kép
zsuzsi**

Mi még nem kaptunk semmilyen felajánlást.... wáááááá. De még lehet.

Kép
zsuzsi**

Tényleg nagyon jó itt lenni Veletek, már meg is nyugodtam egy kicsit. De azért nagyon várom, hogy jövő szerdán meglássam, hoyg kalimpál a kis ugri-bugri.
Én meg olyna puncstortát csináltam unokahúgom 8. szülinapjára, hogy 10 perc alatt elfogyott. :lol: Pedig rémesen nézett ki, a rózsaszín mázat egyszerűen nem tudtam a szélére kenni, csak a tetejére jutott, mert szétesett volna az egész torta. AZ A betű meg, amit szíbnes cukorból rászórtam (Anna az unokahúgom) teljességgel felismerhetetlen volt. És annak is nagyon egyszerű a receptje (nem kell sütni, mert kész piskótakarikából van).
Meg tegnap végre sétáltunk a párommal, mert nem is tudom, mikor voltam szabadlevegőn utoljára, és annyira szuper volt! lesétáltunka Duna-partra, ahova máskor biciklivel szoktunk menni, csak én elég béna biciklis vagyok, (az esküvőnk előtt is csináltam egy jó kis sebet a sípcsontomra, pedig térdig érő volt a szoknyám, és nem volt rajtam harisnya :D ), úgyhogy a férjem nem akart biciklivel menni.

Kép
nenoke

pl. használtat nagyon jó állapotban sokkal olcsóbban is lehet venni

én brendon honlapján a bútorokat néztem, na de egy fiókos komódér csaknem 100ezret elkérni! inkább tartsák meg maguknak!

lynia-

Szivvi
Most hívtak, hogy fél 2re menjek holnap, akkor várhatóan még holnap du. lesz eredmény.

Én már múlt héten nem álomkóroztam :D Baromi jó a közéérzetem :) (legalább fizikailag legyen így :?

Hétvégén elmeséltük az összes nagynéninek-nagybácsinak, legtöbb uncsitesónak. Jajj, olyan lelkesek voltak, annyit könnyeztünk! :D Mennyit tud az ember örömében sírni :)

Kép
Kép
emma1976

Hááát, Nenoke, ez tényleg szuperül hangzik! Én is úgy sétáltam volna,m de erőt vett rajtam az álomkór, meg ugye a fejfájás, és sehogysem ment az alvás, és legszívesebben mindenkit kardélre hánytam volna, de aztán nem tettem. Eléggé faramuci hétvége volt.

Emi: Hol kell használtat nézni? Ilyen oldalakon, mint a babanet?

Kép
zsuzsi**

Puncstortaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!

Kép
zsuzsi**

Akkor most mindenkinek szépen válaszolok:

Molkata!
A babád nagyonnagyon édike.. :lol:
Megnéztem a fogantatást, október 3=FIÚ, Október 4 már LÁNY

Nap12!!!
Nov 15= LÁNY

Blur!

Nov 4= éppen még KISFIÚ..de necces mert majdnem két jegy között állt a hold..ugyanis november 4-én 17 óra 7 perckor jegyet váltott a hold, tehát ha ezután fogant akkor már KISLÁNY

Jovika
Nov 7= FIÚ egyértelműen (ikerben állt a hold, ez férfias jegy)
Nov 9= már LÁNY (rákban állt a hold, nőies jegy)
Megnéztem Bercit :lol: 2005 márc 14-én a hold bikában állt az nőies jegy..15-én délután váltott jegyet, ikerben állt az fiú..
:roll:
viszont köszi, hogy a születését megadtad, mert így tudom tanulmányozni a te képletedben, hogy milyen bolygók aktiválódtak amikor szültél, sokat lehet belőle tanulni..

Szarvasbori!!
Gratulálok főnihez a kiskukiskához!! :lol:

Emi!
Fánkocska fini..nyami..

Zsuzsi!
Tessék fánkot sütniiiiiiiiiiiii :lol:
torolve_20131003125716

Emi, igen ez az én pocakom! :lol:

Babakocsi: Mi gondolkodtunk, hogy külföldről hozatjuk. Például a Graco itthon 100e, míg külföldön 40E. Hát nem mindegy!

kispiskóta

Puncstorta az egyik kedvencem. a mázt is szeretem meg ami benne van..rumos piskótás cuccost...hmmm..
éhes lettem

Én az eskövőnk előtt 3 héttel, úgy kificamítottam a bokámat, hogy nem tudtam lábra állni..de aztán meggyógyult, meg is röntgenezték../ szülinapi buliban rappeltem-breakeltem, sörös üveggel a földön:lol:
torolve_20131003125716

Hűűű, hihetetlen, hogy Ti már ilyeneken gondolkodtok, babakocsi, komód stb. Mi egyelőre odáig jutottunk, hogy ki kéne üríteni a gyerekszobát, amit eddig gardróbnak használtunk, de tekintve, hogy teljesen tele van ott két gardrób szekrény, ez eléggé mission impossible-nek tűnik. De júliusig még ráérünk leküzdeni ezt az akadályt. :lol:
Sajnos mi sem öröklünk babakocsit. Pedig jó lenne. Meg autósülést, meg rácsos ágyat. Tényleg, Ti akartok majd pelenkázót? Nálunk az sem férne el, olyan picike a gyerekszoba.

Kép
nenoke

na igen, a gyerekszoba nálunk sem üres párom"játszószobája" éppen (számítógép, gitár...)
szóval a kipakolás nálunk is hamarosan aktuális lesz, mert lassan kellene letenni padlószőnyeget, aztán áthozni a gyerekágyat (anyóséktól), ja és ezek előtt én még festeni is szeretnék majd mindenképp!

komódot nem veszek, most hozunk pár bútort anyumtól, és majd azokból kerül ki az is
elvileg a gyerekágy pelenkázós, szóval nálunk ez letudva, de ha nem lenne az akkor is vennék olyan merevített szivacsos izét

:oops: én semminek sem tudom a nevét! mi a kül. a kombidressz és a rugdalózó között? :oops: :roll: na igen, ilyen szinten vagyok a gyerekholmikkal

lynia-

azt sem tudom, mit vegyek neki, mire lesz szüksége születése után (mármint a nyári holmik), talán ezért is nem kezdek el még vásárolni, inkább még utána nézek egy picit, ne nézzenek totál hülének a boltokban! :roll:

lynia-

Amennyiben sikerül addig új lakásba költöznünk lesz babaszoba ha nem akkor velünk (háló) lesz a babuska..
Hely az elég szűköcske..én szeretnék pelenkázót külön..nem együtt a kisággyal..L alakban férne el praktikusan jelenleg...
Mi is nézegetjük már, én a babakocsikat is..meg úgy általában mindent..ruhácskákat.. :lol:
Nekem a dió szín tetszik kiságyban és pelenkázóban is..persze erősen függ az ártól is.
Én úgy tervezem, hogy majd szépen lassan fogjuk beszerezni amire szükség van..ruhákat is..persze amikor már tudjuk, hogy kiskukis avagy puncisunk lesz :lol:
torolve_20131003125716

Emi!

A kombidressz az nem a body?? :roll:
torolve_20131003125716

Edit! Írd meg, mit rakhatok fel a táblázatba, mert nem tudok adatokat!

A babaholmik vásárlását még én is korainak tartom, annyi idő lesz még rá! Egyébként én is úgy vagyok vele, hogy még fogalmam sincs, mi mindent kell venni. Mindenki mást tart feleslegesnek és nélkülözhetetlennek.

kétfiús anyuka
babdorka

Én is kb. ilyen szinten vagyok a babaruhákkal kapcsolatban, és fogalmam sincs, hogy mire lesz majd szükség, mit kell beszerezni, de abban reménykedem, hogy szép lassan mindent megtudok :)

Mi is kaptunk már pár dolgot kölcsön, úgyshogy nagyon örülünk, mert legalább már ezeket nem kell megvenni!

Kép
edit.erdei

Én kaptam egy nyári Brendon katalógust és abban benne van, hogy mi kell a nyári és mi a télibabának.

kispiskóta

A manó nevével még bajban vagyunk, ha lány akkor Nikolett ez már tuti, de fiúnevet még nem sikerült találni. Első baba lesz, Jászberényben fogok szülni(ha minden igaz) és 22 éves vagyok. Most nem jut eszembe, kell még valami? :roll:

Kép
edit.erdei

Ja, és nem is mondtam, hogy nekem meg az esküvő előtt pár hónappal műtötték az egyik ujjamat, úgyhogy az esküvőn úgy kellett dugdosnom az esküvői csokor mögött egy ragtapasszal rajta.

kétfiús anyuka
babdorka

Mi a mostani hálónkat szeretnénk berendezni babaszobának. Hát ez sem lesz egyszerü menet, mert egy szabványon felüli francia ágyunk van, és mostmár fogalmam sincs, hogy annak idején amikor beraktuk hogyan fért be azon a kis ajtón :idea:

Kép
edit.erdei

gurgula, fogalmam sincs :roll:

nálunk pl a helyhiány miatt a babaszobában marad egy kinyitható heverő szerűség is, mert nem tudjuk hova tenni, ott még elfér, gondolom jól is jön majd az álmatlan északáknál, szopiztatásnál

lynia-

Edit, beraktalak. Nézd meg, hogy minden stimmel-e! Édesapám is július 11-én született. Kép

kétfiús anyuka
babdorka

Babdorka köszönöm!!!!! :D

Kép
edit.erdei

Ohh szegény babdorka...ugye nem a gyűrűs ujjad volt? :cry:
Kesztyű kellett volna..bár az nekem nagyon nem jön be..

Kispiskóta!
Milyen aranyosan fogod a pocidat..egy szívecskét rajzol a kezed..hihi..
brendon katalógust a brendonból lehet beszerezni????
torolve_20131003125716

Én nem nagyon akarok pelenkázót. Nővérem mindhárom gyerekét menedzselte a szülői ágyon, akkor nekem is menni fog. Szerintem a kombidressz az olyan kis trikócska, ami alul patentos, mintha body lenne. A rugdalózónak meg van lába is. A kombidressz csak alsónemű, a rugdalózó meg komplett ruha. MOndjuk mi is összedugtuk anno a fejünk a sógormmal, amikor nővérem kérte, hoyg vigyünk egy réklit a gyereknek. Én azt hittem, a rékli szonya, és tök jót derült rajtam nővérem.
Nálunk szerencsére férjem nővére két éve szült nyáron, úgyhogy lesz bőven ruha, szerintem nekünk nem is kell majd venni. Csak egy-két nélkülözhetetlen cuki rucit. unokaöcsémen pl. olyan rugdalozó volt a keresztelőjén, hogy sötétkék bársony volt, és a fölsőrésze egy mellényt utánzott, még óralánc is volt rajta. Én amúyg nem bírom, amikro felnőtteesen öltöztetnek gyerekeket, de a rugdalozón az óralánc valami bűbáj volt. :lol:

Kép
nenoke

Babdorka! Tök szép már a táblázat! Egyre többen vagyunk benne, és én ennek nagyon örülök!

Kép
zsuzsi**

tényleg tök jó a táblázat, de azért páran eltűntek: pl. lidikóka

Kép
nenoke

Örülök, hogy tetszik a táblázat. Kép

Gurgula, szerencsére nem a gyűrűs, hanem a hüvelykujjam volt. Kesztyűm volt, de csak olyan könyékigérő "középsőujjrahúzósgumis". Na ezt most jól leírtam. Kép

kétfiús anyuka
babdorka

Jaj...
Jövő héten csütin lesz meg az AFP eredményem. Időpontot nem kaptam arra a napra UH-ra, így az azt követő hét hétfőjét próbálom kipécézni. (hétfő csüti rendel a doktorbácsi) Akkor még nem lesz későn? Mikor is kell pontosan megcsináltatni? Tudjátok mint a tarkóredőt 11-13 hét. :wink:
baba24

Az nekem sem jön be..a felnőttes öltözék egy gyerkőcön..kis öltöny..csokornyakkendő..jajj ne

na most már eszem..gulyáslevest, mákostésztát :lol:
torolve_20131003125716

Nenoke, lidikoka is benne van! Gurgula és Lynia között.
Szóljatok nyugodtan, ha észrevétel van, mert lehet, hogy én nézek valamit félre!

kétfiús anyuka
babdorka

Jaj...
Jövő héten csütin lesz meg az AFP eredményem. Időpontot nem kaptam arra a napra UH-ra, így az azt követő hét hétfőjét próbálom kipécézni. (hétfő csüti rendel a doktorbácsi) Akkor még nem lesz későn? Mikor is kell pontosan megcsináltatni? Tudjátok mint a tarkóredőt 11-13 hét. :wink:
baba24

Azért az jó hír, hogy nem én vagyok az egyedüli béna, aki csinlát valami csinit magának az esküvőjére. :lol:

Kép
nenoke

Dorka, nem a táblázatból tűntek el, hanem a chattelésből.

Kép
nenoke

Szerintem nem, mert azt az Uh-t a 18-20.héten csinálják, tehát akkor még időben vagy...

Kép
zsuzsi**

Bocsánat.. A gépem picit rakoncátlankodik...

Egyébként szerintem a fórumból tűntek el páran, a táblázat profi. :roll:
baba24

Kivettem két vonalzót.... mert már sok volt a három :)
Még a végén a gyerek nem tudja, hogy milyen nemű legyen :D:D

Kép
zsuzsi**

Baba!
Nekem 18-19ik hetet írta rá az asszisztensnő a genetikai UH-s beutalómra
torolve_20131003125716

Zsuzsiiii jó fej vagy! :lol:

Na meg is nézem, hogy kik nem írogatnak mostanában..
:(
torolve_20131003125716

Sziasztok!

Jó sokat írtatok, míg nem voltam. Csak győzze végig olvasni az ember! :D
Ma voltam AFP-n. Szerintetek nem volt még korai? Annyira izgulok.... olvastam egy fórumon, hogy azért van akinél beigazolódott a magas, vagy alacsony AFP eredmény. Hát be vagyok tojva rendesen ... :cry: És majd csak febr. 12-én megyek a védőnőhöz, hogy megtudjam az eredményt. Vagy ha rossz, akkor értesítenek?

Különben mostanában annyiszor van olyan fura érzésem, hogy úr isten anya leszek? Meg tudok majd felelni mindennek ... stb?

Mi csak babakocsit fogunk újat venni. Kiságyat kapunk, meg rucikat is.
szilvi1980

Jövő hét után. Rosszul írtam. De akkor leszek betöltött 19 hetes, tehát az a 20. hét, tehát akkor jó vagyok :D Csak sikerülne úgy időpontot kapni. Ugye az utazás meg a munka miatt nem mindegy. jó lenne egy napon... Remélem nem sokat akarok :roll:
baba24

Gurgula: Hááát, muszáj volt, mert volt egy lány, meg egy fiú vonalzóm... és ugyebár kíváncsi vagyok, hogy mi lesz, és a végén így még nem mutatja meg magát nekem...:D

Kép
zsuzsi**

Szilvi!
Ma?? A dokid mondta, hogy most kell menned?

Nekem azt mondta, hogy a betöltött 16-ik héten.
Én jövő héten megyek hétfőn vagy kedden.
Amúgy elég furán számolják az AFP eredményeket, elmesélte a doki, hogy az aznapi 100 vérvizsgálatból átlagolnak..van amikor aznap a 0.7 MOM érték alacsonynak számít de lehet, hogy másnap még pont jó...ez azért elég érdekes sztem. Egyébként Nyugat Európában nem csinálják, pontosan a fals eredmények miatt. A genetikai UH sokkal többet elárul.
torolve_20131003125716

Sziasztok Mindenkinek,

Gyors utánaolvasás után....

ORsi: UH lesz, meg az AFP-re kapok beutalót, + a toxoplazmára, ja és előtte jan. 30-án meg megyek az Istenhegyi Klinikára genetikai vérvételre,

Nenoke: én is alig várom már az UH vizsgálatot, mert én is teljes fostalicska vagyok, ugyhogy ne izgulj. Terhességem alatt kb. 6x már megszültem álmomban, volt olyan is, hogy nem baba, hanem UFO bébi lett, aztán mindenféle rémség volt még, de szerintem ez nem a valóság, hanem álmunkban az összes tudatalatti félelmünk megjelenik és kivetítődik, úgyhogy NO PARA, tuti egészséges baba lesz, és szerintem valahol normális, hogy félünk-féltjük. Ja és fertőzésem nekem is volt/van, most kezelgetem, tudod a kúppal.
A szívultrahang az plusz vizsgálat? Nem mérik a szívhangot a normál UH-n?

Molkata: tuti egy baba, bár tegnap azt álmodtam, hogy az UH nézi az orvos a babát, tök édesen fekszik, és kibújik a háta mögött még egy baba.... De ez csak álom, és az orvos szerint egy baba lesz.
És szerintem Gellért, Egon, nekem ez tetszik. Tök cuki nevek.

Jovika: megnyugodva immáron lenövés nélkül :roll: gyönyörű aranysárgát, ugyhogy egy-két melírcsík is bezuttyan majd, mert hát olyan vagyok, mint egy napraforgó.
Mi volt a Schöpfm. szúráson? Megvolt?

Na lányok, mennem kell vár a fogorvos, majd utána benézek.

Puszka mindenkinek!

Andrea
Kép
kindernay

Sziasztok!

Esélytelen visszaolvasnom...
Túl vagyok a fejlődéstan vizsgán. :D
Nem is volt olyan szörnyű azt a sok rendellenességet megtanulni.
Majd jövő félévben a kórtan, részletes tünetekkel... :shock:

Épp azon gondolkodom, micsoda "vidám" témákból vizsgázom. Holnap pl. hangulatzavarok és öngyilkosság, holnapután meg tanulási zavarokból...
Aztán már nincs több :D .

Na húzok is, belemélyedek a depresszió rejtelmeibe...

KépKépKépKépKép
uxi

Szilvi
nekem is betöltött 16. hetet mondtak..

KépKép

KépKép
szivvi

Gurgula: hát igen most kellett mennen. Szerdán a doki ezt írta a papíromra. Az érdekes csak az volt, hogy nekem azt mondta a doki mikor megvizsgált, hogy a szerinte még nem vagyok annyi idős, mint a mesi szerint. Úgyhogy AFP-re ..... sok számolgatás után...... kitalálta: 22-én kell menni! Akkor nem is esett le, hogy az mindjárt itt lesz. Csak mikor otthon néztem a naptárat.
Idegesítő vizsgálat ez az AFP. Csak felhergelik vele a kismamákat. Főleg, ha úgy számolják ahogy mondod. Szóval nálunk elég furán mennek a dolgok. Nem értem miért nem értik a dolgukat az orvosok és a védőnők...
szilvi1980

Ja! és amit kaptam beutalót azon az állt, hogy betöltött 14. hét és 20. hét között.
Gondoltam a vérvételen majd szólnak, hogy mégsem kellene megcsinálni, de ott sem mondtak semmit.
Tuti korán csinálták ... és majd halálra fognak ijesztgetni. :(
szilvi1980

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?