A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » "DÉVAI INTÉZET, DÉVAI DOKI"

Sziasztok!

Végre újra engedélyezték melóban ezt az oldalt:-)))

Megjöttem a megbeszélésről...
Hát úgy néz ki, hogy long protokolom lesz. Már 6 nappal a menzi előtt szúrnom kell magam....nekem, aki irtózik a tűtől...de hát a cél érdekében... Ja és most sokkal hoszabban is fog tartani, mint az előző. Eddig Gonalt kaptam olyan toll izében, mint ami a cukrosoknak van...dehát az is irgalmatlanul megdrágult...úgyhogy most azon agyalok, hogy vagy megtanulom rendes tűvel megszúrni magam...vagy a pénzügyi helyzetünket csoportosítjuk át.
Remélem, mindenki jól van!!!

Szpandi,
asszem láttalak. Ugye a bejárati ajtónál ütetek bordó "kisbőrönddel":-) Ne haragudj, hogy nem mentem oda hozzátok, de a vizsgálat fele kicsit ideges voltam, vizsgálat után meg rohantam vissza melóba. Mit mondott a doki?

Hanyatka, üdv köztünk!:-)
modrooka

Altatást kértem annó én is:-) S mind a négy peikém rendben megtermékenyült...az már más lapra tartoik, hogy nem tapadtak meg...
modrooka

Modrooka
Milyen az altaltás vénás, vagy maszkos?

Sztem meg fogod tanulni a döfködést is!
Ráadásul amikor vizsgálatra mész kérheted, hogy ott adják be. Nekem így nem annyira gáz. Bár reggelente 2 különböző szuri, nem maga a mennyország, de ahogy Te is írod, a CÉL ÉRDEKÉBEN MINDENT :shock: na jó, majdnem mindent... :D

Nagyon drukkolok, hogy eredménye is legyen a szenvedéseidnek!
szpandi

Szpandi,
én voltam a fehérgarbóskékfarmeres feketekabátos:-))))
modrooka

Azt hiszem vénás volt. Mert maszkra nem emlékszem, csak arra, hogy vettem három nagy lélegzetet, oszt már csak arra, hogy át kellett gördülnöm az ágyamra. :-)
modrooka

modrooka,
valamit arcról, hajról? hogy nézel ki?
szpandi

Hát olyan gömbölyű mindehol:-) Amúgy most épp sötétbarna a hajam, frufrum van és fel van tűzve a hajam szélfútta kontyba:-)

Elég sokat ácsorogtam a nővérkére várva a pultnál. Előttem egy feketekabátos hölgy készítette a papírjait a pungira meg kapta meg a kúpokat.
modrooka

Mindenkinek jó 7végét!
modrooka

sziasztok
Szpandi
Én is altatást kértem!!! Hidd el, hogy nem fáj semmi sem, 10-20 percet alszol. :D 9 órától délután 15-16 óráig csak feküdhetsz. Eddig volt pár alkalmam, de én az érzéstelenítést nem próbálnám ki!!!!
Nem kell félned tőle! :lol:

"Minden nap megszünik valami
Amiért az ember szomorkodik,
De mindig születik valami,
Amiért érdemes élni és küzdeni"
kagyló

Kedves szpandi,koszonom soraidat.H
hanyatka

Sziasztok!

Sajnálattal olvastam, hogy ebben a topikban is lett egy negatív ember. A Jánosos topikban is feltűnt egy csaj, mind rosszat mondott egy dokiról, majd kiderült beteg és nem is úgy történt a dolog ahogy leírta. Nem csodálkoznék, ha itt is ez lenne a helyzet.

Szpandi
Én nem kértem altatást, mert nagyon féltem. Szerintem érzéstelenítést nem kaptam. Túl lehet élni, még itt vagyunk. Nekem három petike maradt, kettő vissza, és most itt a kisfiam. Persze ne ez legyen a döntő, neked kell tudnod a választ. Az érzéstelenítés szerintem egy tapasz lenne, mert ismertem egy lányt aki szintén nem kért altatást, Ő kapott a hasára. Én nem! Valószínűleg azért, mert megkaptam az altatáshoz a lapot amit alá kell írni, de én úgy döntöttem nem kérem és aznap reggel közöltem, mikor mentem a leszívásra. A Dévai meglepődött a műtőben, hogy nem alszok, akkor mondta neki az aszisztens, hogy nem kértem altatást. A csajszi azt mondta aki kapott tapaszt is, hogy neki nagyon fájt a azzal együtt.
Szóval, ha nem bírod a fájdalmat, kérj altatást. Amúgy az sem mindegy mennyi petike van, mert annyiszor szúrnak minimum, amennyi pete van. Ez ugye 10 feletti szám esetén lehet, már durva.

Na ennyi!

Pusza
Kati, Roland
übi

Hali.. hú, jó ritkán voltam erre. nem is ismerek senkit. Hol járnak a régiek? Már mindenki a szülőszobán ücsörög ? :O
grillázs

:0
grillázs

Na már megint a régi nóta,nem tudok vigyorogni
grillázs

Sziasztok!
Teljesen új vagyok itt, és örültem, hogy rátok találtam!!Én február 20-ára kaptam időpontot a Dévai dr-hoz, és szeretnék minél több infót gyűjteni a klinikáról.
Nekem már van egy kisfiam(3)éves, akinek szerettünk volna kistesót, de sajnos két méhenkívüli terhességem is volt. A legutóbbi, épen január 3-án lett megszakítva :cry: (ez ikerterhesség volt, hormonkezelés és Gynevac-kúra után). Mivel az első méhen kívüli terhességnél ki kellett venni a jobb oldali petevezetőt, most pedig a másikban voltak a babák megtapadva, félnék ismét spontán teherbe esni- kérdés persze, hogy lenne-e rá esélyem(szerencsére a bal oldali megmaradt). A Kaáliban az asszisztensnő telefonon elég flegma volt, így a Dévait választottam, ahol a főorvossal sikerült beszélnem, és nagyon szimpatikus/udvarias volt.
Amennyiben tudna valaki arról írni, hogy mi is fog velem történni a konzultáció után nagyjából, megköszönném!!
Mennyi időbe telik a programba való bekerülés?

kata790313

Hoppá, elírtam, bocsika: éppen :roll:

kata790313

Kata!
A konzultáción ultrahangos vizsgálatot csinálnak és kér egy csomó vizsgálatot. Érdemes a háziorvosodhoz fordulnod, mert kellenek a beutalói :) EKG, tüdőszűrő (egy éven belül nem csinálják meg beutaló nélkül) laborok, hormonszintek, vizelet, vér, általános belorvosi szakvélemény, AIDS, hepatitisz vizsgálat, szifilisz...
Ha ügyes vagy, másfél-két hét alatt be tudod szerezni a leleteket, szóval beszéld rá, hogy adja meg a következő időpontot. Nálam pont az volt, hogy pikk-pakk beszereztem a leleteket, utána meg alig bírtam időpontot egyeztetni vele.
Sok sikert, biztos rendben lesz minden.
Ui.: nem tudom mennyi az első konzultáció, tavaly 10 ezer volt, utána 8-akat fizettem alkalmanként. most drágulhatott, mert 10-et fizettem
grillázs

Ja, és gondoltam hozzászólok a korábbiakhoz: mindenki maga dönti el, hogy mi a jó neki és mi nem. Én pl nagyon bizalmatlan vagyok, de maximálisan megbízom benne. Mi több, egy kisebb műtét előtt állok és én ragaszkodtam, hogy ő csinálja. (sajna ez meggátolta, hogy eddig bárminemű kezelésnek nekiálljak)
Mindenesetre megértem hogy valakinek nem szimpi, de hát kinek a pap, kinek a papné...
Rám se mindig emlékszik, de valahányszor megyek hozzá, mindig más arcokat látok, így nem is csodálom. Szóval finoman emlékeztetem :)
A legjobb jellemzést a férjem mondta rá. Ő azt mondta, Dévai egy igazi megszállott, aki ennek él. És én is ezt tapasztaltam, szóval bármilyen idiótának tűnő kérdésre válaszol. Nálam volt, hogy lebaltázott valamiért - amúgy jogosan - úgy, hogy egész este rágtam a kefét miatta és volt hogy levett a lábamról olyan dumát nyomott. Ő is ember, nem az Istent kell látni benne, aki megoldja minden problémámat és kikavarja a kémcsőben a gyerekemet.
grillázs

Köszönöm azi infókat! :)
Remélem, nekem nem kell újra mindent megcsinálni, ősszel már voltam vérvételeken, UH-n, férjemet is kivizsgálták, kaptam hormonkezelést, sikerült is teherbe esnem, csak sajnos nem jó helyen tapadtak meg a babák :oops:
Bízom abban, hogy ő tud majd segíteni, bár eddig nagyon elzárkóztam a lombiktól!
De most már nagyon-nagyon szeretnék újra kismama lenni!!!(gondolom, ezzel itt mindenki így van)
Mennyi időnek kell eltelnie a kezelés és az első beültetés között?
És lehet, hogy butaságnak tartjátok, hogy megkérdezem, de a gyógyszerektől, amit a peteérés elősegítésére adnak, lehet-e hízni? Mert én a Clostylbegyttől 5 kg híztam :?
Mondjuk a cél érdekében ez mellékes, de lekileg nem árt felkészülnöm rá...
Köszönöm, hogy válaszoltál, grillázs!!!

kata790313

A gyógyszeres kérdésedre én nem tudok válaszolni - a többiek biztosan.
A másik: vidd magaddal a leleteidet, némelyiknél néhány hét még jó lehet, de szerintem az őszi vérvételt már nem fogja elfogadni. :(
grillázs

Pedig olyan jó lett volna!!!Annyira nem szerettem volna annyit felutazni Bp-re...Abban reménykedem, hogy talán nem kapok brutál hormonkezelést, végtére is a petevezetővel van a baj..
Nálad mi a probléma? Mióta jársz a Dévaiba? Ki az orvosod?Bocs, hogy ennyit kérdezek... :roll:

kata790313

kata: lombiknál is megtapadhatnak a babák rossz helyen, ez nem garancia méhen belüli terhességre.

Kép

Kép
boszti

Boszti,
ezt mondták már, de a helyi orvosom szerint mégis magasabb eredményességi rátával működik a lombik.
Én bízom abban, hogy esetleg a HSG azt mutatja, hogy átjárható a petevezetékem, és esetleg még eshetek spontán is teherbe!
Majd február 20-án kiderül, addig "rágom a kefét". Minden esetre nagyon jól esett, ahogy a Dévai dr. felvilágosított/meghallgatott ismeretlenül, telefonon keresztül. Ezt a Kaáliban nem tették meg, ott egy asszisztensnőig jutottam el, aki ráadásul azt mondta, hogy esélyem sem lehet a spontán teherbe esésre, ha az egyetlen petevezetőmben is megtapadtak a babák, mert biztosan marad összenövés. :shock: Ekkor kicsit(nagyon) elkeseredtem...De most van remény...

kata790313

Sziasztok!

Grillázs
Teljesen igazad van. A Férjed is egyszerűen és pontosan megtudta fogalmazni az Én gondolataimat is.

Kata
Üdv köztünk! Hamar elrepül ez az egy hónap. A vizsgálatok tuti frissen kellenek, nekem is volt pár ami pár hónapos volt, már nem fogadták el. Ez persze a Te érdeked. Én is híztam a kezelés alatt, szerintem ez alkati dolog. Előtte rendszeresen tornáztam, de mivel mondták, hogy lehet azért nem tapad meg a bébi, így nem jártam tovább. A plusz kilók számát inkább hadjuk. A lényeg az egészséges és nagyon-nagyon szép kisfiam!!!
Dévairól csak jót tudok mondani. Kicsit nyers, ha nem "fogadsz szót", de csak a Ti érdekeiteket veszi figyelembe. Meglátod hamar megszereted, általában mindenkivel ez történik pár találkozás után (ez saját tapasztalat, akiket én ismerek). A telefont mindig Ő veszi fel, kivéve ha műtőben van. Nekem is szimpi volt, hogy nem kellett átverekedni magam mindenféle asszisztensen és telefonos kisasszonyon keresztül, hanem rögtön vele tudtam beszélni.Ebből is látszik az elhivatottság (ez is szubjektív vélemény).

Mi jól vagyunk, lassan itt a kontroll ideje. Roland szépen gyarapszik, és egyre élénkebb, figyel hangokra tárgyakra és mosolyog.

Pusza mindenkinek!

Kati, Roland
übi

Huhh, az jó messze van még. Február 20? Még mindig ez a listás dolog van?
Nekem egy éve, amikor először felhívtam a Dévait csak annyit kérdezett, hogy hogyan találtam meg. Mondtam neki, hogy az interneten találtam rá, aztán ez volt azt hiszem csütörtöki vagy pénteki napon és hétfőre már be is hívott. Nem tudom hogy működik ez. Első alkalommal fél óra alatt bejutottam, a többiek itt szajkózták milyen szerencsés vagyok, aztán később én is megtapasztaltam a háromórás várakozást.
Amúgy én elbuktam már az alapvizsgálatoknál. Szar lett a kenet és a rákszűrésem eredménye is. Ebből a kenetet már kikúrálta, de a rákszűrésem utána is szar lett, úgyhogy egy kisebb - távolítsuk el az oda nem illő hámsejteket - műtétre kell mennem. Amúgy a laborjaim alapján (legalábbis a tavalyiak) valamelyik hormonomból nincs annyi, amennyit ő szívesen látna. Alapvetően nálunk nem (csak) velem van a baj, a férjemnél nem nagyon vannak normál kisfickók, szóval nem álltatott: én egyből lombikos leszek. (Csak jussunk már el odáig)
Mindenesetre azért húzódik egy éve a dolog, mert nem szabályosak a ciklusaim és hiába adott egy időpontot, a végén már szerintem pszichésen is belemenstruáltam. Aztán jött az ismert verzió: aznap felhívtam, amikor mennem kellett volna és csak hetekkel későbbi időpontot tudott adni. Egyszer kifakadtam neki és kikönyörögtem, hogy mehessek hozzá másnap, mire nagy nehezen rábólintott egy szentbeszéd közepette (hogy vajon ő mikor fog hazajutni) erre lebetegedtem másnapra. Akkor eldöntöttem, hogy ilyet nem csinálok többet.
Szóval röviden ez az én sztorim, de ha visszaolvasol látod. Csak azért írtam le, mert látom, a régiek eltűntek, az újak közül meg alig ismerek valakit. Hiába... szép lassan mindenkinek összejön a dolog :lol:
grillázs

Ági: boldog névnapot!!!!

Kép

Kép
boszti

Na, kiokosodtam, az egész délutánt az elmúlt fél év beírásainak olvasgatásával töltöttem.
Igazam lett :) A régiek mind a szülőszobára kerültek :lol:
Ez irtó jó hír, remélem idén ugyanilyen babaeső várható.
Én sajna az elkövetkező fél évben a műtét miatt nem számíthatok semmilyen beavatkozásra, de addig is szorítok és drukkolok mindenkinek - no meg sűrűbben itt leszek.

Nem tudom járt-e már hasonló cipőben bárki is, de napok óta foglalkoztat a dolog és nem igazán találok róla adatot a neten, szóval ha valaki tud, kérem válaszoljon:
Nőgyógyászati műtét előtt mindig teljesen le kell borotválni a pamacsot?
grillázs

sziasztok
Modrooka
Mi az a long protokol?! Nekem már volt pár lombikom, fogamzásgátlós, menstruáció 5. napjátol szuri stb. ...
Lehet, hogy hűlye kérdés, de nagyon érdekelne. :oops: És pl. rendszertelen mentruációnál, honnan tudod, hogy melyik előtte a 6. nap???!! :roll:

"Minden nap megszünik valami
Amiért az ember szomorkodik,
De mindig születik valami,
Amiért érdemes élni és küzdeni"
kagyló

Sziasztok!

Kagyló,

Gondolom nem az előtte 6. napot számolta, hanem az előzőtől számított 21. naptól kell adnom.
A lényege az, hogy ezzel a szurival egy mesterséges menopauzát hoznak létre, és a ciklust más hormonokkal fogják újraindítani és szabályozni. Hosszabb ideig fogom kapni (előreláthatólag) a stimus gyógyszereket, de talán nem akkora ló adagokban. Így talán több tüsző fog megérni. Mondjuk nekem bőségesen elég lenne négy is...

Viszont doki mondott egy olyan dolgot is, amin egész hétvégén gondolkodtam. A második sikertelen lombik után szokták megcsinlni az átjárhatósáit a rögtön lombikozók között, hogy ezzel feltérképezzék az esetleges méhdeformációkat, s akkor ezzel tudnak számolni. Viszont ezzel csúszik maga a tényleges stimuláció.

Nagyon vártam már, hogy végre elkezdjem a stimut, de úgy döntöttünk, hogy a minnél jobb esélek érdekében elmegyek arra az átnézésre. Így akkor még nem csatlakozom az élesbe menőkhöz, csak messziről drukkolok majd nektek!!!
modrooka

Szpandi!

Mikor lesz a leszívásod???

Én szerdán megyek 7,30-ra :lol: :lol:

Übi!

Nálatok mi volt a gond, hányadikra sikerült???
gizmixxx

Kata!

Üdv a fedélzeten :lol: :lol: :lol: :lol:
gizmixxx

Szia Kata nálunk! Dévai egyenes, őszinte, és soha nem ámít. Mindig a rosszabb oldalárol nézi a lehetőségeket, így az ember ált. kellemesen csalódik a későbbi eredményektől! Azért majd ne hagyd magad elkeseríteni! Nagyon jó szakember és sztem nyugodtan rábízhatod magad (magatokat)!

Übi, köszi a választ!...maradtam az altatásnál. Ma megkérdezte Dévisz és én mondtam: Vessen meg Doktor úr, altatást kérek.
Erre annyit mondott, hogy persze már ameddig még ezt lehet.
Nagyon le van törve a "reformok" miatt. Lajost (Molnár), minden vizit alkalmával minimum 3* emlegeti, nem túl meleg hangon.

Gizmixx, szerda 7:45
5 nagyot talált (16-20 közöttiek)
1db 12-es
2db 11-es
5db 10-es
+ vagy 20db 10 alatti
endo: 12mm
Choragont ma éjfélkor kell beadatnom, már egyeztettem az ügyelettel.
Nálad?

A.
szpandi

Sziasztok lánok!:)

Üdv az újaknak: kata, hanyatka:)
Grillázs, ezek szerint te nem új vagy, de mi még nem "találkoztunk"
szia:)

Látom mindenki szépen halad előre. Hajrá-hajrá:) Nekem végre megjött tegnap, de mivel ma nagyon megvan, ezért elhalasztottam dévai felhívását. Majd holnap reggel hívom és akkor gondolom holnap délutánra be is rángat. Így lassan kezdődik nálam a 4. inszem.
Jön valaki esetleg holnap délután apánkhoz?
cyprus

Szpandi!

Nekem is szerdán lesz 7.30-ra megyek.
Én is ma adom be az utolsó szurikat. De én nem megyek az ügyeletre.
Nekem 8-at látott de a méreteket nem mondta.
Dejó együtt leszünk szerdán. :lol: :lol: :lol: :lol:
gizmixxx

Gizmixxx
Elöszőr velem volt gond, nem volt peteérésem. Ezt a nőgyógyászom closty-val és gonal-f-vel próbálta segíteni, majd 2 évig szünet nélkül, amit nem kellett volna!!!!
Akkor a párom teljesen rendben volt.
Jártam mindhova (természetgyógyászat különböző területei, más nőgyógyászok stb.), majd a végén a nőgyógyászom javaslatára mentünk el Dévai Klinikára. Ott kiderült, velem már minden O.K. (hormonháztartás), a párom spermiuma viszont 200e csökkent. Így rögtön ICS-re mentünk, elsőre sikerült. Elöszőr úgy nézett ki, ketten, de lehet hárman lesznek, de a 2.UH-n már csak egy volt.
Terhesgondozásra is hozzá jártunk, mi megcsináltattuk a genetika vizsgálatot (amniocentézist), és decemberben szültünk Dr.Molnár Lászlónál a János Kórházban.
Ez a mi kis történetünk!

Mindenkinek szép napot!
übi

Andi és Gizmix szorítok holnapra!! :-)
Ági28

Übi!

Nálunk is a páromnál kevés a sp.szám.
Remélem nekem is elsőre összejön.
Bár én még nem döntöttem el hányat ültetek vissza.

Ági!

Köszönjük :D :D :D :D
gizmixxx

Gizmixx
Neked ki adja be a tüszőrepesztőt?

Ugye Vass dokinál vagy? gondolom azért 1 helyen kelünk, fexünk :wink:

Én már nagyon izgulok ám :oops:
Rajtam ha minden igaz Garfieldos hálóing és zöld köntös lesz piros klumpával...
Téged honnan ismerlek meg? A múltkor sajna nem tudtalak beazonosítani :oops:
szpandi

Kösszencs Ági, és ha így plagizálva is, de nagyon boldog NÉÉÉÉÉÉÉÉVNAPOOOOOOOOOT!!! :D
szpandi

Köszönöm szépen!!
Ági28

Übi!

Jó lenne sok ilyen történet!

nálunk is a páromnál van a nagyobb gond. Neki jó lenne a spermaszáma 30, 60 és 97 millió is volt már/ml és 2ml körül szokott neki lenni. A mozgásuk is közepes, de sajnos a 98%-uknak rossza a fejük :cry: Sajnos erről nem igen találok semmit a szakirodalomban a neten :? De ebből még lehet IVF és ICSI is, majd kiderül...
Nálam a pajzsmirigy rakoncátlankodik, bár elvileg most gyógyszerrel már sikerült egyelőre beállítani.
Majd meglátjuk!

Ja Gizmixx és én is nagyon örülök, hogy Te is ott leszel!
A.
szpandi

Szpandi!

Én tudom te hogy nézel ki! :lol: :lol: Én köszöntem pénteken egy nagyot kifelé menet.
Fehér köntös lesz rajtam, barackszínű hálóing.
Én nem izgulok, annál rosszabb.

Magamnak adom be a repesztőt.
gizmixxx

Gizmixx,
hova szúrod?
Te kis hős!
Csak nem vagy szagember?

És melyik kerületből jöttök?
És hogy nézel ki? A férjeddel voltál? Ő hogy néz ki? Bocsi, csak kutatok a memóriámban és támpontokat kérek szépen!
szpandi

A hasamba szúrom nem vagyok szakember.

Szigethalomról megyünk.
Amikor vártál, hogy beadják a szurit a pultnál melletettek álltam.
Az az ostoba játék ment a TV-ben.

Hosszú hajam van.
gizmixxx

Valami dereng! Csak biztos a fantasztikus feladvány lekötötte az amúgy is dekoncentrált figyelmemet :oops:

Nekem azt mondták a repeszőre, hogy méllyen izomba kell adni és csakis erre felhatalmazott szakember adhatja be... persze ez nem kioktatás csak én kicsit lehet parásabb vagyok... a többit én is szúrom magamnak, csak ha egyébként is megyek UH-ra szeretem megúszni az önkinzást :wink: olyankor megkérem pl. Ágikát, hogy ugyan már, neki ez semmi :D
szpandi

Andi kétféle repesztő is van, van az izomba, meg van a bőr alá adandó. Tőlem annó megkérdezte, hogy melyiket kérem.
Ági28

Andi!

Tőlem is megkérdezte a Vass doki, hogy melyiket választom, saját magamnak adom be vagy 23.30-kor elmegyek az ügyeletre beadatni. Hát én az első megoldást választottam, azt is mondta, hogy ez drágább.
gizmixxx

ÉÉÉÉÉÉÉÉÉrtem! bocsi a tudatlanságomért és az akadékoskodásomért!
Dévisz nem kérdezett semmi ilyet, csak felírta...úgyhogy éjfélkor ügyelet!
Egyébként mennyi a drágább?
A.
szpandi

Andi!

párezer
gizmixxx

:( annyiért én is szívesen kihagytam volna az éjszakai ügyeletre szaladgálást, no most már mindegy. A lényeg a végeredmény!
szpandi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?