Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

Azzal kezdem,hogy kislányom 22 hónapos.Mostanában elég nehéz elindulni vele otthonról.Általában közli,hogy õ egyedül vesz fel ezt vagy azt.És itt kezdõdik a mûsor.Meg se próbálja egyedül felvenni,és ha mi felajánljuk a segítségünket elkezdi a hisztit.Pár nappal ezelõtt 1 órát hisztizett,és a végén nem mentünk sehova.
Utána másnap õ csak esõkabátot akart felvenni.Persze ennek is hiszti lett a vége.
Ti jártatok már így?

Hédi
Hédi
 


Kedves Hédi!
Úgy látszik nem sokan jártak így, pedig az öltözés elég nehéz szerintem sok helyen.
Nálunk érdekes módon, amíg kisebb volt a csemete, nem volt gond, most viszont már majdnem 4 éves és sokszor akar egyedül öltözni, aminek én nagyon is örülök, de sajnos még ma sem megy sok minden, pl. gombok, zipzár, stb. és akkor valahogy úgy kell segítenem, hogy beleegyezik a csemetém is. Pl. Jó, most már sokat próbáltad, és nem sikerült begombolni, nem baj, majd most én is megnézem mi a baj azzal a gombbal? Hú de nehéz volt,na majd holnap neked is sikerül. Valami ilyesmi. Én nagyon szerencsés vagyok, Kittikém csak 2 éves koráig hisztizett, akkor is ritkán és soha nem egy órán át, max pár percet. Igaz, egyszer nagyon elkékült és ijedtemben lelocsoltam egy pohár vizzel, ezek után már csak azt kellett megemlítenem, hogy emlékszel anya a múltkor is lelocsolt, hogy abba tudd hagyni ás AZONNAL abba is hagyta. Nekem ez nagyon bejött, de csak szerencsém volt, hogy pont ott volt egy kis víz az asztalon. Azóta havonta egyszer rájön az 5 perc, szerintem tipikus "próbálgatom a határaimat" amikor sír (üvölt) olyan dolgok miatt is, ami miatt máskor abszolute nem szokott. Persze ez fõleg akkor van, ha már nagyon fáradt, de mivel õ már nagyobb, lehet vele kompromisszumot kötni.
A te esetedben ha még mindig fenn áll az öltözködéses hiszti, szerintem csak a következetességre tudnék gondolni, mint megoldás, és ha már párszor tényleg nem mentetek sehova amikor TE kimondtad, akkor biztosan rá fog jönni a gyermek, hogy kár a hiszti. Sok sikert és tülelmet!
Andi
Andi
 


Sziasztok!
Meglepődtem, amikor nem találtam hozzászólásokat, pedig a hiszti és az öltözködés tényleg nehéz attrakció, pláne amikor sietünk.
Nehéz lehet türelmesnek lenni, amikor minden perc számít és látod, hogy teljesen rosszul indul az öltözés, vagy éppen nem is öltözik, amikor már ott toporogsz felette.
Sajna, mi is szoktunk így járni, amikor oviba "sietünk" 3 éves fiammal.
Mindent fordítva vesz fel, persze csak bosszantásképpen.
Úgy szoktam csinálni, hogy amikor épp nem sietünk sehová, akkor öltözködni tanulunk, akkor addig piszmog, ameddig akar.
Lényeg, hogy DICSÉRNI, DICSÉRNI, DICSÉRNI!!!
Mindig meghozza a hatást.
A türelmetlenségemet valahogy mindig csak további bosszantásokkal "honorálja".

Ezek a gyerekek...Kép

Ajánlom Dr. Spock csecsemő- és gyermekgondozás
c. könyvet.
Nagyon sok hasznos tanács van benne, hogyan lehetünk következetesek.

Sok türelmet,
sziasztok,
Ancsi

KépKép
KépKép
 

 
 
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó