A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Felteszek egy pocak képet. Múlt héten készült, szerdán. Na persze a hájamat leszámítva.. :wink:

Jó éjt kismamik, kisbabucik!! Kép pocak_14_hét
torolve_20131003125716

Én is felteszek egyet, hogy amíg elolvaslak Titeket, Ti is tudjatok nézegetni. Kép
Kép

kétfiús anyuka
babdorka

Jaj, bocsi a túl nagy képért, még kisebbre kellett volna szerkeszteni. Kép Na majd leközelebb.

Most már muszáj jegyzetelni, mert hihetetlen mennyiségű szöveg van.

blur - javítottam a dátumot
jovika - jó ötlet Kép Vevő vagyok ilyesmikre, ha gondoljátok!
Barbi - üdv köztünk, berakjalak a táblába?
Ancsa00 - Kicseréltem a vonalzót
mütyürke - ne izgulj, nekem a 14. héten kezdett még csak csökkenni az émelygés, most már sokkal jobb, de teljesen még most sem múlt el, csak most már könnyű elviselni
nenoke - nekem a kórházban veszik le a vért az AFP-hez

kétfiús anyuka
babdorka

Köszi Babdorka!
És köszönöm az infót a börzéről. Légyszi, ha majd tudtok róla infót, hogy mikor lesz, kérlek szóljatok.

Ancsa
Kép
ancsa00

uxi - mikor derül ki, hogy melyik kórházban fogsz szülni? Tudod már?
annee, mandarka, zsanett24 - nagyon eltűntetek... Ti hol fogtok szülni?
nap12 - első baba?

Ha valakit színezhetek, szóljon, már nagyon várom! Kép

kétfiús anyuka
babdorka

Sziasztok,
csak most kapcsolódom be, mert elmentem a 12. heti vérvételemért, és lett egy-két "nem jó" eredmény, ezért kicsit (!) betojtam, és az orvosi szótárt bújtam eddig. Amit megtudtam, hogy valamilyen fertőzés van a szervezetemben ami baromira felnyomja a fehérvérsejt szintet és társait.... de majd jövő héten megyek a dokihoz, akkor okosabb leszek. Talán. Addig meg idegbaj van. Bár győzködöm magam, hogy ez csak az "alsó fertőzés" kihatása....

Uxi és ORsi: Gratulálok a vizsgához.

Nenoke: Szerintem a boldogságtól ver annyira a kis szivecskéd, majd tájékoztass az eredményről.

Nap: nekem is fájdogál a hasam, bár én kicsit előbb járok, de még mindig feszülök, helyezkedek.

Jovi: vettem a lapot, kicsit szétszórt vagyok mostanság, de azért jobb h megkérdeztem, mintha mégse... vagy mégse?

Babakocsi téma: én maradok a mózesnál, majd elválik, hogy beválik-e. Ajándékba kapom, szinte új, én inkább egy babahordozót fogok venni, ami könyebb és az autóba azt fogom bepakolni, egyébként meg marad a kendő, és a kenguru a hordozáshoz, bár télen inkább séta a környéken a mózeskocsiban, nagyikhoz, meg ide-oda hordozó.

Barbi: szia neked is.

Na megyek, mert kicsit kivagyok, jók legyetek, jó éjszakát mindenkinek.

Andrea
Kép
kindernay

Hali!

Asszem szerda óta nem voltam, így elolvastam kb. 10 oldalt. Hmmm, jó a termés, csajok :P

Üdv az újaknak, grat az eredményekhez. Néhány dologra reagálnék úgy, ahogy eszembe jutnak a dolgok.

12. hetes UH: nekem a bartátnőm mondta (tegnap szült), h nem jó nagyon hamar menni (pl. 11. hét), mert akkor még vaskosabb a nyaknál és fals eredmány jöhet ki.

Babakocsi: engem egy szempont vezérel: férjen be a kb. másfél négyzetméteres liftbe, mert nem vok hajlandó a 3. emeletre gyalog járni. :P

Babaruhák: én is megpróbálok turkálóban is nézelődni, bár itt Debrecenben nincs olyan sok, mint Pesten. Persze lesz új ruhája is a babának. :)

Elevit: nekem az elején mondta a dokim, h szedjem, azóta szedem, székrekedés csak kb. 2 napig volt.

Egyébként ma kezdtem a 15. hetet, majd lassan csinálok már én is egy vonalzót. Szerda óta dolgozom megint, tök jó, m a meló leköt, így nincs időm agyalni. A vérképemen 3 dolog eltér, de még orvos nem látta, csak 31-én fogja. Sztem az is közrejátszik, h beteg voltam előtte. A napokban lecseréltem a háziorvosomat is (azt, aki rendelés közben cigizett), az új doki kb. 3 percre van és belgyógyász is. Szimpinek tűnik elsőre, kérdezte, h hogy vagyok mint kismama. Jól vok, bár vasárnap olyan hányingrem volt, h azt hittem, rókalyuk-keresés lesz. :twisted: De nem lett. Most pedig úgy érzem magam, mint egy bálna, igaz ettem finom sült kolbászt burgonyapürével és ubival. Finom volt. :lol:

No, most ennyi, nagyon álmos vagyok.

Páá

Babakocsi, amit eddig megtudtam róla: a nehéz az jó a rossz utakra, kirándulásra, mert nem pattog benne annyira a gyerek, de ha nincs lift, vagy földszinti tároló, akkor nagy luxus... A könnyű az csak a cipelésnél előny, babának kicsit kellemetlenebb. Bár valamelyik csak úgy tud elaludni, ha nagyon zötykölődik. A könnyű jelenti a 6-10 kg-ot, a nehéz a 10-25 kg-ot. A sok funkciót eddig nekem csak dícsérték. Az áruk viszont nem biztos, hogy megtérül a 3 funkció egyenkénti, időzített (akcióval társított?) megvásárlásához képest... Sógorom szerint fújható gumi kereke legyen, az jó Bébnek.
Fontos: mózeskosárban tilos babát a kocsiban szállítani. Egy dolog, hogy megbűntet a rendőr, de Babót is veszélyezteted. A gyenge nyaka miatt az első hónapokban nagyon kell vigyázni rá, különösen a hirtelen mozdulatokkal (sima fékezés, ha eléd vágnak.....)
Fontos, hogy mielőtt megveszed a kocsit, sokszor próbáld ki, hogy át tudod-e alakítani a funkciókat, mennyire kényelmes belerakni egy iszonyatosan törékeny rugdalozó izét pokrócba csavarva.
Jó a levehető huzat, mert sokat van benne Őkelme, érdemes gyakran mosni (már aki tisztaságmániás, én nem - szegény Ádám :oops: ). Ha van kocsitok, érdemes lemérni, abba mi fér bele.
Hordozókendő: tesóm gyereke nem szerette, tesómról nem is beszélve. A kenguru bejött. Vsz ezt csak gyerekkel együtt érdemes kipróbálni és megvenni. Úgyis jobb beosztani a ktsgeket.

Mi lehet, hogy ágyat nem veszünk az első körben. Ez a hétvégén merült fel, még nem végleges. Pont költözés után leszünk, minden fillér számítani fog, amit venni akarok, az túl nagy eleinte, öröklök nehéz babkocsit is, az pont jó lesz neki a legelején (amit írtatok többen, hogy kuckósabb). Ha pár hetesek leszünk, és már van egy kis rutinom, talán ügyesebben választok.

Terveim szerint májusban elrángatom a tesómat a Brendonba, mert ott minden egy helyen össze van gyűjtve. Kikérdezem, mi jött be neki, és mi nem, minek mi az előnye, mi a hátránya. Jobb, ha elmondja az előnyét annak is, ami neki nem jött be, hátha nekem pont az fog kelleni. Aztán ha kész a lista (papíron, nem a bevásárlókocsiban!), hogy miket szeretnék, akkor jön a lázas kutatás használt, vagy olcsó, de jó dolgokért. Csak ami nem megy olcsón, az jön a Brendonból. Plusz ott van a kívánságlista, amit a szeretteim böngészhetnek, ha ajándékot szeretnének venni Ádám érkezésére.
Úgy döntöttem, tudatosan nem fogom a színt és a mintát befolyásoló tényezőnek tekinteni. Szorgos marketing munkások fáradoznak azon, hogy minnél több pénzt adjak az iparágnak, szeretnék ellenállni!
Mottó: "Egy macska akkor is jóízűen tud a tányérjából enni, ha az van ráírva, hogy arzén. A macskák ugyanis nem tudnak olvasni."

Bútor: jókat láttam az RS-nél a bútorkiállításon ősszel, jó kis babrészlegük van. És asszem a Domusnak van olyan, hogy a pelenkázó egy redőny szerűség, ami oldalról felcsúsztatható az ágy tetejére, így nem foglal külön helyet. Ezzel csak az a baj, hogy eleinte első babásként nagyon bénák leszünk, és kelleni fog a több biztonságos hely, ahol el lehet engedni Babót, amíg rendet rakunk a "végleges" helyen.

Babatáska: sokfajta oldaltáskát ajánlanak, gyártanak, amiben sok hely/rekesz van a különböző felszereléseknek, de tesóm ajánlása szerint jobb egy sima hátizsák, mert azzal könnyebb mozogni, mint az állandóan lemászó oldaltáskával.

ÖTLET: a táblázatunkhoz hasonlóan csinálhatnánk alaplistákat, amiben összegyűjtjük 1. a jó ruhaboltokat, 2. internetcímeket: eü., használtcikk, romantika stb., 3. alapkészleteket (minden darab megmagyarázásával: miért jó, mire való, előnyök, hátrányok). Könnyebb benne keresni, és nem ismételjük el ugyanazt többször.
Vendég

Jujj, mennyit írtam. Bocs!

Mocorgás: nehéz megfogalmazni, milyen érzés. Leginkább arra hasonlít, mintha valami mocorogna benned... 8) Én egyszerűen érzem, hogy ott van bent egy 20 cm körüli hengeres test. Kívülről még alig érződik. Hasonlít a bélmozgásra, de rövidebb és erőteljesebb, mégsem fájdalmas érzés. Nyomd meg finoman az oldalad! Na ugyanez, csak belülről érzed. Nekem bugyborékolás csak a 13. hét körül volt. A 14. óta ez a mocorgás.
Előcsalogatás: Ádám utál futni, iszonyat dörömbölésbe kezd. Logót, hüje pózban logó, ezért megfeszülő hassal jobban nekifeszültök egymásnak. Tesómnak a csoki jött be, ahogy elért a babához a cukor, mozdult egyet.
Vendég

Sziasztok!

Uhh, elértem a végére az olvasásnak, nem semmi:)
Már el is felejtettem mit kéne írni, csak pötyögök egy kicsit, hogy legközelebb tudjam honnan kell olvasni, illetve megmutassam magam, hogy még itt vagyok :D
Andrea, remélem nem lesz semmi gond, jövő héten teljesen megnyugtatnak az orvosok!!! Addig pedig itt a lányok segítenek, hogy minél jobban érezd Magad, hisz a babád is csak azt szeretné, hogy a Mamija nyugodt, boldog legyen!
Üdv. Barbi!
Itt minden ok, még én sem érzem a babát. Sokat viszont nem tudok ülni, mert elkezd fájni a hasam. Úgyhogy néha lefekszem, s olyankor általában el is alszom :P
Gratula a sikeres vizsgákhoz, s kitartást az elkövetkezőkhöz!
A pocakok nagyon szépek, Kispiskóta képe nagyon édi!
Vásárlás még nálunk is odébb van. Egyelőre magamnak kéne valami ruhát venni, amiben kényelmesen tudok mozogni.
Nálunk férjuram is még korainak tart mindenféle babás dolgot, senki sen tudja még szinte azt sem, hogy gyereket várunk. (Kiv. család, s én két legjobb barátnőm)
Még korház után sem néztünk egyáltalán, ahol szülnék majd...
Node még van idő.
Megyek, írnom kell egy csomó elmaradt levelet, meg ebédelek, remélem még be tudok ma nézni, s csatlakozni a trécseléshez.
pussz
Vendég

[quote]a írta:nnee, mandarka, zsanett24 - nagyon eltűntetek... Ti hol fogtok szülni?

Szia Babdorka! :) Jelentem, én itt vagyok, csak nem győzök visszaolvasni. :lol: Én Kőbányán, a Bajcsy kórházban fogok szülni. Amióta a többieket szültem, nagyon szépen felújitották. Szóval, most nagyon modern. Kiváncsi leszek. :) Dolizom már, igy kevesebb időm van. Nagyon szupi műhelybe tettek, nincs nagy zaj, szól a zene, a főnök is nagyon kedves. Minden órában jön érdeklődi hogy jól vagyok-e?! :lol: Szóval, vagyok, de inkább csak estefelé.

Február 8.-án megyek genetikai uh.-ra, akkor remélem már szineződünk. :lol:

Üdv Minden új és régi Kismamának! :)

Sziasztok!
Vendég

:D Szarvasbori, úgy érzem rövid összefoglalóddal gyorstalpalón vettem részt. Tök szupi, hogy ilyen jó kis elemzést adtál!
Jó, hogy tesód már szült, így sokat segíthet végig a tapasztalataival!

Babdorka, igen az első pici babónkat várjuk!!!!

Gurgula! Csini poci, én is nézegetem az enyémet minden nap, de a hurkácskáktól nem látom, hogy kerekedik-e már... Én nem pici hurkák!!!!! :D

Kép
nap12

Én = És !!!! :lol:

Kép
nap12

Annee, jó hallani, hogy minden rendben, s hogy jó helyre raktak. A főnököd is nagyon rendes :)

Egy kis érdekesség: Sokszor érzek szagokat, amik igazából nem lehetnek ott, csak képzelődöm. Tegnap este pl a férjemnek volt kisbaba illata :lol: Elég érdekesen nézett rám, mikor ezt megemlítettem neki :D

Ja, és, nagyszerű hír, hogy lecserélted az orvosod! Ez még a mai napig hihetetlen számomra, hogy egy doktor ilyet tegyen...
Sültkolbáááááász.... :P
Vendég

Hali Csajok!
Tegnap megtudta a főnököm és néhány kolléganő.
Kedvesek voltak, a főnököm olyan semleges. De hát végülis neki az a jó, ha mindenki marad és dolgozik - na ezt nem mondta, csak kicsit éreztem. A legfontosabb az volt neki, hogy találjam ki, meddig dolgozom, mondtam, hogy kb. ápr. közepe. Persze azt nagyon nehéz most eldönteni, de nagyjából így jó lesz.......
Egyrészt tök jó, hogy itt tudják, másrészt meg furi, szerintem az sem volt rossz, mikor még csak én tudtam

Kép
Kép
emma1976

HÚ!

Lehet,hogy egyoldalt kihagytam,mert az esküvős sztorikról lemaradtam,de pótolom igérem. Köszönöm a vizsgáho a gratulációkat. Olyan jó,hogy vége! Már csak a szakdolgozatomat kéne összedobni.. 8)

Babakocsi: Nos én már kérdeztelek titetekt és Uxi mondta,hoy jó a mózeses. Most rákattantam én is. Néztem az árzuhanásoson ezt a babakocsit is,de el nem tudom képzelni milyen átalakítva és olyan hatalmasnak tűnik. Annyibanjó a magassága,hogy mégis Pesten tologatom majd... De a mi liftünk se túl nagy!
A háromkerekűek nekem is tetszenek mózessel :lol: csak anyu szerint nem olyan stabil és hosszabb,mint a 4kerekű és lehet,hogy nem férek be a liftbe.

Barbi!! Üdv itt! Én is a Szent Imrébe szülök majd!! Ki a dokid?
A pocisképen dolgozom,a tietek is nagyon helyes!
Jovi: Ezt a hasonfekvős kierőszakolást,lehet h kipróbálom 8) :lol:

Talicskás padlizsánkrém: Sima tüzet kell rakni lehetőleg szabadtérben 8) és a parázsból átt kell lapátolni talicskába egy keveset és ott megsütni a padlizsánt! Nagyon jó kis füstös íze lesz től!! Nekünk tele a fagyasztó!! :lol: :lol:
És a kolbi is jól hangzik... Nagyon jól....

KEngurunk, hátihordozók van,kendőt meg tudok kölcsönkérni majd kipróbálásra,de nyáronmég nagyon meleg lesz hozzá!
No ma többet leszek! Két Vuk között itt ülök majd! Jönnek a kölcsöngyerekek!! Nővérem tanul :lol:
Vendég

Bori, ilyen kicsi babát lehet kenguruba rakni? Én úgy tudom, csk akkor, amikor már amúgy is tud ülni: meg tudja tartani a gernicét és a fejét. Ezért jó a hordozókendő, mert abban vízszintesen van.

Orsi, a véredben vagy a vizeletedben magas a fehérvérsejt? nekem a vizeletemben, azt modnták, valami fertőzés, és meg kellett ismételni a vizsgálatot, remélem, holnap meglesz az eredménye.

Gurgula, nagyon szexi kismama vagy a kis csipkés fekete bugyiban, gömbölyödő hassal. :lol:

Tegnap a Kölök megrángatta a köldökzsinórt, és azt modnta, hogy küldjem le neki nagyiék holnapi ebédjét. Így sajnálatosan felzabáltam az összes zöldborsófőzeléket, szegény Anyu, főzhet újra. Ilyenek, ezek az unokák. Nővérem gyerekei is olyanok, mint a siserehad, mindent elpusztítanak, ami a konyhában van. :lol:

Kép
nenoke

Bocsi, Kindernay Andrea, és nem Orsi. :oops: Szóval, Andrea, hol van az a fehérvérsejt?

Kép
nenoke

Jó reggelt mindenkinek!
Ná: Már korábban is akartam írni, hogy a helyedben én sürgősen dokit váltanék. Szerencsére megtetted. Én nem vagyok feljelentgetős típus, pláne nem szegről-végről kollégákat, de ez esetben biztosan bejelenteném legalább az ÁNTSZ-ben. Nagyon-nagyon durva még az is ha rendelési időn kívül abban a helységben dohányzik, de hogy rendelés alatt is csinálja az egyenesen felháborító!!!!!! :evil:

Ancsa
Kép
ancsa00

Jóreggelt kismamik! :lol:

Gurgula, Dorka: nagyon csini pocitok van!

Andrea: és mi lenne, ha előbb felhívnád a dokidat, hogy addig se idegeskedj? :wink:

: jól tetted, hogy lecserélted az orvost. Én fel is jelenteném :twisted: Milyen dolog az, hogy rendelési időben rágyújt :?: :twisted: :twisted: :twisted:

Bori: jól összefoglaltál mindent :lol:

Hajni: Írtam privit :lol: Bocs, de hirtelen nem tudtalak hova tenni, ne hari :oops: :oops: :oops: Ha még van kérdésed szivesen válaszolok, és szerintem nagyon jó választás :wink:

Emma:azért jó, ha tudják a kollégák és a főnök. Hátha jobban kímélnek :wink:

Nenoke:van olyan kenguru amibe már egészen pici babákat lehet rakni. Sőt van fekvő kenguru is :lol: Én Mátét kb 4-6hetesen már vittem kenguruban, de szerintem a hordozókendő kényelmesebb!

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Sziasztok lányok!

Szia MONIÁ!!! Remélem nagyon jól vagy, és majd írogatsz azért nekünk is ha történik Veled valami nagy dolog!!
Szoktunk emlegetni! Szoktál csuklani? :lol:

Szia Barbi!!!
Üdv közöttünk! Grtulálok a pocilakóhoz!

Lányok!
Ha a mózeskosaras babakocsi nem jó, illetve a mózeskosár az autóba, akkor egy csecsemőt hogyan szállítasz személyautóval? Ez nekem nagyon fontos lenne, írtátok, hogy az nem jó úgy. Akkor hogy a jó? :roll:
baba24

Baba:hordozóba! Menetiránynak háttal kell bekötni!

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Dehát mi a különbség a mózeskosár és a hordozó között????? :shock: Én azt hittem az ugyanaz :oops:
baba24

A hordozó olyasmi, mint egy autósülés, csak vízszintesebben van a gyerek benne.

Kép
nenoke

De jó, hogy 9 hónap van megtanulni mindent :lol: Addig hátha megy... :wink: köszönöm!
baba24

Akkor amit látok az anyukák karján, az nem is mózeskosár... Hát ha belegondolok, valóban nem is az.... :wink:
baba24

Gurgula, Dorka!

Nagyon ari kis pocitok van. Édes. :D
baba24

Igen Baba az nem mózes,de van olyan autósülés,ami mózeskosár és a gyerekek gerincéért nagyon aggódó anyukáknak van kitalálva. Mózesből is van olyan,amibe bele lehet kötni a gyerkőcöt.
Vendég

Baba, itt van egy példa: http://www.gyermekules.shp.hu/hpc/ws_me ... e%20Cardin

Na persze, nem kötelező Pierre Cardint venni, de ebben a babaáruházban úgy láttam, az a legolcsóbb.

Kép
nenoke

ilyen a mózeskosár: Kép
mózeskosaras babakocsi: Kép
bébihordozó: Kép

brigi73

:oops:

Igen, igen, igen!!! a hordozó az amire gondoltam :oops: Mostmár világosan látok!!!

köszönöm!!!!!!

:lol:
baba24

Kiokultam :lol:
baba24

Hehehe, milyen fancy mózeskosár. A mienk nádból fonott. Pont olyan, mint amilyenben Mózesre rábukkantak. Nem kevés gyerek használta a családban. :lol:

Kép
nenoke

Szép napot nektek,
és köszi az aggódást. A vizeletemben van a fehérvérsejt többlet (max. 4 lehet és nekem 12), és van még 4 adat ami nem stimmel. Az orvost most nem tudom hívni, de felhívtam a fogorvosomat :wink: aki profi és sebészként is dolgozik, úgyhogy elmondta, hogy ne sz@rjak be, kicsit magas az érték lehet a fertőzéstől, és úgyis megismétlik a vérvételt, és akkor majd kiderül. Egyébként meg terhesség alatt az értékek folyamatosan változnak. Mára már megnyugodtam, lenyugtattam magam. Minden rendben lesz!!!!!!

Bútor, babakocsi: A kismama újságban is folyton vannak hirdetések, hogy mi hol akciós, illetve ott is hirdetnek használt cuccokat. EGyébként nekem is vannak barátnőim, akiknek van még egy-két felesleges holmija majd megkérdezem őket, hogy nem adják-e oda olcsón.... :wink:

Andrea
Kép
kindernay

Sziasztok!

Tegnap este nem engedett fel ez a sz@r..Jó sokat írtatok!

Bori
Sztem jó ötlet a táblázat! Pláne, hogy itt nálunk szinte csak egy kicsi Brendon van, mi is Pesten gondoltuk megvenni a cuccokat, de ott nem nagyon tudjuk a lelőhelyeket!

Én azt szeretném kérdezni a tapasztalt mamiktól, hogy ez a hordozókendő mindkettőnk számára kényelmes??? Bocsi, de még nem nagyon láttam ilyet anyukákon :oops:

KépKép

KépKép
szivvi

Szivvi: én nagyon szerettem, és Máté is :lol: Én sajnos elég lésőn vettem, de most tuti beszerzek egyett idejébe. Az enyémet sajnos eladtam :cry: a www.hordozokendo.lap.hu -n tudsz nézelődni. Nagyon sok hasznos dolog van :wink:

brigi73

Sziasztok Lányok! Kép

Kép
zsuzsi**

sziasztok!

túl vagyok a terhelésesen, hipp-hipp hurááá :lol: 8) és naddon ügyes voltam, nem jött vissza, a laboros is nagyon kedves volt, és belefacsart nekem 1 citromot, de így sem volt egy leányálom! :?

bori, gurgula, az a fura érzés viszatérő, eddig én is azt hittem, hogy bélmozgás, de így nem mozogtak a beleim eddig, szóval :D

üdv barbuli köztünk!

a kendőn én is gondolkozok, azt ugye már az elejétől lehet, mert nem olyan, mint a kenguru, hogy tartania kellene magát?!
csak nekem is az a dilemmám, hogy kényelmes lesz-e, biztonságosnak fogom-e érezni? :roll:

olvasgatom, szinte mindenki álmodott már a babájával, én még nem :( de remélem ez csak annak a jele, hogy minden szupi, és titkolja a kilétét

szia moniá! örülök, hogy jobban vagy, és drukkolunk!!!!

arik a pocakos képeitek, én még nem merem magam fényképezni, mert van egy kis feleslegem, igaz ma mindenki megszólt, hogy fogytam, de most pont tartom a szintet, inkább teljesen átrendeződtem, ti nem????
nekem a derekamra mintha feljött volna az ami a combomról lement! :?

az is kiderült, hogy nem kell afp-re feleslegesen bemennem Veszprémbe sztkba, hanem itt is megcsinálják, mázli! nem értem a védőnő miért akart oda küldeni!

írjátok, hogy ti még kávézgattok, én amióta tudom, nem is kívánom, na ma a vérvételek, aztán reggeli utűán ittam 3in1-bent és olyan roszul lettem, minden erőm elment, a kezem remegett :(

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

Van egy sztorim csajszik! Szia Zsuzsi!

Ugye mi a párommal jegyesek vagyunk több mint egy éve, és idén nyárra terveztük a dínom dánomot.
Ősszel beköltöztünk a saját házunkba, ami egy új környezet. Mostmár kezdjük megismerni.
A lényeg:

ugye mivel babó közbeszólt, :lol: így értelem szerűen már tavasszal összeházasodunk csak a szűk családdal (szülők, nagyszülők, testvérek) polgári esküvőn, egy kis vacsival, és amikor a babót kereszteljük, akkor lesz rendhagyó módon nekünk is egy egyházi esküvős szertartás, nagyobb vendégkörrel. (terveink szerint)

Tegnap a kedvesem örömmel mesélte:

Képzeld baba! Voltam a polgármesteri hivatalban, vinni kell az akvi kivonatunkat, a tanúk adatait és 30 napon belülre kitűzi az időpontot a hölgy, tehát semmi akadálya hogy egyesüljünk a házasság szent kötelékében. Ja, meg megkérdeztem a szemétdíjat, és azt még nem kell fizetni :lol: :lol: :lol: (a gyakorlatias férfi :lol: )

Néztem kerek szemmel és csak annyit tudtam nevetve kinyögni, hogy szeretlek. :lol:
baba24

Most olvasom vissza magam Az értelemszerűent azt persze magamra értettem.
Mindig úgy gondoltam, ha jön a baba, akkor házasság és kész, nem baj, ha nem lagzis, meg ilyenek. (talán amiatt, mert én nem így nevelkedtem. tudom, nem ez a lényeg, csak ez gyerekként tudom milyen)
Tehát senkit nem akartam megbántani, remélem senki sem vette úgy, bár igazándiból a családi viszonyokkal sem vagyok teljesen tisztában.
baba24

Mármint nem tudok mindenkit, hogy házas, nem házas, hajadon egyedülálló meg ilyesmi :roll:
baba24

Emi: ügyi vagy :lol: De jó neked, hogy már túlvagy rajta. Én ettől a vérvételtől tartok a legjobban. Mármint nem az eredménytől, hanem, hogy rosszúl leszek :roll:

Baba: aranyos a sztory. Tipikus férfi :lol:

brigi73

Baba, ettől most egy kicsit elkezdtem könnyezni. Ez olyan szép!!!! Nekünk is csak szűk családi körben volt polgári esküvő, és egész egyszerűen szuper volt, fantasztikus, nem is találok rá szavakat! Nekünk a szertartás után grillparty volt a kertben, és az egész országban voltak jégesők, záporok, főnököm is aggódott, mert a 13. kerületben is volt, csak Pesterzésbetet kerülte el az égi áldás. Vagyis mi napsütésben kaptuk az égi áldást. :lol:
Nektek is biztos ilyen szuper lesz!!!! Milyen ruhát tervezel?

Kép
nenoke

Nenoke! :lol: Akkor tényleg áldás volt :lol:

Takarósat :lol:

Á, nem. vicc volt, de én már most olyan kerek vagyok, hogy csak úgy nem kimondottan ismerősök simogatják a pocimat és gratulálnak....
Tehát szerintem valami speciális ruha kell majd.. :wink: Én kinéztem erre a célra egy fehér kosztümszerű gyűrt szaténos kiskabát kisszoknyát amikor még terveztük novemberben, ám azonban megváltoztak a viszonyok a pocimmal... :wink:

Neked milyen ruhád volt, nagy menyasszonyi?
baba24

Én is akarok még egy esküvőt! A lagzi nem sikerült túl jól, de most okosabban csinálnám!

Emi
én az elején nem tudtam meginni a kávét, most reggel iszok egy por cappuccinot. Nagyon ritkán ebédután egy ujjnyi kávét 5 ujjnyi tejhabbal, mézzel. hhmmm . Vagy nem lenne szabad? :oops:

KépKép

KépKép
szivvi

azt mondják nem árt, ha nem töménytelen mennyiségben fogyasztod, de nekem már a tejeskávé sem megy le, de nem bánom

szerintetek elég ez a terheléses, amúgy mikor szokták csinálni? ugye nem kell majd később is mennem???

én is szeretnék szűk polgári esküvőt, de párom nem akar, nagyon nagyon nem, szóval maradunk így, de nem zavar

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

Baba: én varrattam a ruhát( 26hetes terhesen volt az esküvő) :lol:

Szivvi: ez annyira minimális koffein, hogy szerintem nem árt! Főleg, ha jól esik :wink: Én már nagyon régen leszoktam a kávéról. Már 4éve nem iszom :roll: Mielőtt Marcival terhes lettem dohányoztam és a kávéhoz hiányzott a cigi, így mindkettőt elhagytam :lol:

brigi73

Kávé:

Nekem azt mondta a védőnőm, hogy ha eddig ittam és meg bírom inni (merthogy én is néha megundorodom az illatától), és a vérnyomásom engedi, ami ugye engedi, mert ideális, akkor naponta kettő kávét meg lehet inni, tejjel, habbal, porral, tehát valamivel körítve.

Én 1* 2* egy-két ujjnyit szoktam inni naponta, attól függően, hogy kívánom-e tejjel, tejporral.

Az sem jó, ha valamit nagyon kívánsz és nem kapod meg. Szerintem a szervezetünk tudja mit miért tesz. Pl. ha két napig nem iszok egy korty kávét sem, megfájdul a fejem. Az sem jobb szerintem....[/i]
baba24

Emi: Nem tudom! Álltalában a 23.hét környékén szokták csinálni, de egy ismerősöm mondta, hogy mostmár egyre több helyen mind a 3trimeszterben megcsinálják :roll:

brigi73

Baba, itt van a kép. Ekrü szatén nyári kisestélyi, nem menyasszonyi ruha. A fátylat én varrtam. Jó szeműek kivehetik a sípcsontomon a biciklisérülést. :lol: A kert meg a büszekségünk, kicsit látszik a patak, a híd.
Kép
Szivvi, napi 1 kávé simán mehet. Tudod, amit kívánsz, azért az alapvetően nem árthat. Persze ne kívánj napi 3 kávét. :lol:

Kép
nenoke

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?